PROCEDURE FOR OPLYSNINGSPLIGT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROCEDURE FOR OPLYSNINGSPLIGT"

Transkript

1 Ikrafttrædelsesdato: 1. juni 2019 Godkendt af: Direktionen d. 23. maj 2019 PROCEDURE FOR OPLYSNINGSPLIGT PROCEDUREN FORKLARER, HVAD OPLYSNINGSPLIGT ER, OG HVORDAN DU OVERHOLDER DEN. PROCEDUREN ER HENVENDT TIL LEDERE OG MEDARBEJDERE SOM KOMMUNIKERER MED BORGERE VIA MAIL ELLER BREV HVAD ER OPLYSNINGSPLIGT? Oplysningspligten indebærer, at en berørt borger (den registrerede) skal orienteres når kommunen indsamler og behandler oplysninger om personen. Det betyder, at vi i Guldborgsund Kommune altid som minimum forsyner vores breve, mails og masseforsendelser med oplysninger, der orienterer den registrerede om behandlingen af personoplysninger. Derfor skal al korrespondance (digital, fysisk og masseforsendelser) forsynes med information om indsamlingen og behandlingen af personoplysninger. I bilag 1 kan du læse om standardfrase og bilag til oplysningspligt. I denne procedure får du retningslinjer og trin for trin-forklaringer til, hvordan du som medarbejder, leder eller systemejer skal forholde dig til oplysningspligten. FORMÅLET MED PROCEDUREN OM OPLYSNINGSPLIGTEN ER: At vi sikrer, at den registrerede altid bliver orienteret om vores behandling af personoplysninger. At vi altid overholder gældende lovgivning på området. At vi sikrer en ensartet og genkendelig håndtering af oplysningspligten. SÅDAN SIKRER JEG OPLYSNINGSPLIGTEN I MIN KORRE- SPONDANCE SAGSBEHANDLER: EBBA MEIER DOKUMENTNR.: 10738/19 SAGSNR.: 18/42540 Digital korrespondance Outlook se bilag 2. Send Digitalt se bilag 2. Doc2Mail se bilag 3.

2 SIDE 2/11 Fysisk korrespondance Papirbrev se bilag 4 Brev, der ekspederes via Fjernprint-løsningen se bilag 4. Masseforsendelse Dynamictemplate se bilag 6 og reference 4. DIT ANSVAR I dette afsnit kan du læse om dit ansvar i forhold til at overholde oplysningspligten. MEDARBEJDERE SKAL: Sikre, at korrespondancen med den registrerede overholder oplysningspligten. Sikre, at den registrerede får konkrete oplysninger om Guldborgsund Kommunes behandling af personoplysninger. Sikre, at hvis en anden person nævnes i sagsbehandlingen, så skal også denne registrerede have konkrete oplysninger om Guldborgsund Kommunes behandling af personoplysninger. Sikre at den registrerede får oplysningerne på det rigtige tidspunkt. Dvs. enten i starten af sagsbehandlingen, eller så tidligt som muligt derefter. Sikre, at den registrerede orienteres på ny, hvis indsamlingen og behandlingen af personoplysninger ændrer karakter. Ex. når der oprettes en ny sag med et andet formål. LEDERE SKAL: Sikre, at brevskabeloner og blanketter som centret selv har udviklet som minimum indeholder kommunens standardfrase Oplysningspligt persondata. Sikre, at medarbejdere giver de korrekte informationer om behandling af personoplysninger til de registrerede. Sikre, at medarbejdere arbejder efter denne procedure. SYSTEMEJER SKAL: Sikre, at brevskabeloner i fagsystemer (KMD Opus Personale, Nexus, DUBU, dynamictemplate m.fl.) som minimum indeholder kommunens standardfrase Oplysningspligt persondata. Sikre, at fælles blanketløsninger, som er tilgængelige i et fagsystem (ex. Netblanket) indeholder de korrekte/gældende informationer om behanding af personoplysninger til opfyldelse af oplysningspligten. EJERE AF EN SIKKER POSTKASSE SKAL: Sikre, at standardfrasen Oplysningspligt persondata som minimum indgår i autosvaret fra postkassen. INFORMATIONSHÅNDTERING & STADSARKIV SKAL: Vedligeholde denne procedure.

3 SIDE 3/11 Rådgive og vejlede informationssikkerhedskoordinatorer (ISK) i arbejdet med at overholde oplysningspligten. DEFINITIONER OG FORKORTELSER EMNE / FORKORTELSE Doc2Mail dynamictemplate Fjernprint Frase Standardfrase om oplysningspligt FORKLARING Med Doc2Mail sender du breve og andre dokumenter til en modtagers digitale postkasse. Guldborgsund Kommunes skabelon- og signaturløsning. Doc2Mails fysiske printløsning, der via KMD sørger for print, kuvertering og forsendelse af fysiske breve til modtagere uden en digital postkasse. En frase er en standardtekst, som kan indsættes fra dynamictemplates frasebibliotek. Guldborgsund Kommune er underlagt Persondataforordningen. Vi skal derfor give dig en række oplysninger om vores behandling af personoplysninger og dine rettigheder som registreret. Du kan læse mere herom på Læs mere om standardfrase til digitale breve og bilag til fysiske breve i bilag 1. Indholdet af bilaget kan du læse i bilag 5. REFERENCER Reference 1 Reference 2 Reference 3 Reference 4 Reference 5 Oplysningspligt de registreredes rettigheder Oplysningspligt - behandlingsprincipper Procedure for anvendelse af s og SMS. Vejledning til dynamictemplate masseforsendelse. Guldborgsund Kommunes skabelon- og signaturløsning.

4 SIDE 4/11 BILAG 1: STANDARDFRASE OG BILAG Der findes en standardfrase og et bilag, som informerer den registrerede om, hvordan vi indsamler og behandler personoplysninger: Standardfrasen hedder Oplysningspligt persondata og den benyttes til digitale breve. Bilaget hedder Bilag Sådan behandler vi dine personoplysninger og den benyttes til fysiske breve. Begge finder du i dynamictemplates frasebibliotek se reference 5. Indholdet af bilaget til fysiske breve, kan du se i bilag 5. Brug gerne fraserne som udgangspunkt for en mere specifik formulering vedr. behandlingsaktiviteter. Se reference 2. Der skal være sammenhæng mellem det, vi har skrevet om behandlingen i Procesdokumentationen (fortegnelsen), og det vi oplyser til den registrerede. Hvert center har en eller flere fraseredaktører, og de kan hjælpe dig med at bygge fraser til lokale behandlingsaktiviteter. Hver center har også en eller flere informationssikkerhedskoordinatorer, der kan hjælpe dig med oplysninger fra fortegnelsen.

5 SIDE 5/11 BILAG 2: OUTLOOK /SEND DIGITALT Når du sender en mail via Outlook / Send digitalt til den registrerede skal den være forsynet med kommunens standardfrase om oplysningspligt. Frasen er indbygget i kommunens standard-signatur til Outlook. Når du benytter signaturen Signatur eller signaturen SigJobcenter er standardfrasen med i mailen, og du overholder dermed din oplysningspligt. Brug altid knappen Send Digitalt når du sender personoplysninger. Send Digitalt sørger for, at forsendelsen er sikret (krypteret) på vejen fra afsender til modtager. BEMÆRK! Når du sender mails via din telefon eller tablet kommer kommunens standardsignatur ikke på forsendelsen. Det er ikke teknisk muligt. Det betyder, at korrespondance som skal informere den registrerede om indsamling og behandling af oplysninger skal sendes fra en PC via Outlook.

6 SIDE 6/11 BILAG 3: DOC2MAIL (DIGITAL POST) Når du sender et brev via Doc2Mail til den registrerede, skal det som minimum være forsynet med kommunens standardfrase om oplysningspligt. Standardfrasen er indbygget i kommunens brevskabeloner. Du kan benytte dit fagsystems brevskabeloner eller kommunes standard skabeloner Brev.dotm/Acadre brev.dotx (Acadre Web) eller Brev_Jobcenter.dotm/Acadre Brev Jobcenter.dotx (Acadre Web) Du finder dem i Acadres Skabeloncenter eller i dynamictemplate via Office-programmer, ex. Word

7 SIDE 7/11 BILAG 4: PAPIRBREV Når du sender et fysisk brev, skal et bilag vedr. behandling af personoplysninger vedlægges brevet. Indholdet af bilaget til fysiske breve, kan du se i bilag 5. Breve, der afsendes fra kommunen Print frasen Bilag Sådan behandler vi dine personoplysninger og læg det i kuverten sammen med brevet. Se evt. bilag 1. Breve, der afsendes via fjernprint-løsningen (Doc2Mail) Doc2Mail-dialogen fortæller ved porto-feltet, hvis der er tale om fjernprint Nu skal du vedlægge et bilag vedr. behandling af personoplysninger. Første gang, skal du selv lægge bilaget i Bilagsbakken. Her finder du en vejledning til det. Tilføj bilaget Bilag Sådan behandler vi dine personoplysninger fra Doc2Mails bilagsbakke

8 SIDE 8/11 BILAG 5: BILAG TIL FYSISKE BREV SÅDAN BEHANDLER VI DINE PERSONOPLYSNINGER (Findes i dynamictemplates frasebibliotek i mappen Fraser) Her kan du læse om, hvordan Guldborgsund Kommune behandler dine personoplysninger og om de rettigheder, du har ifølge Persondataforordningen og Databeskyttelsesloven. Vi er dataansvarlige sådan kontakter du os: Guldborgsund Kommune er ansvarlig for de personoplysninger, som vi behandler om dig. Vi er altså dataansvarlige og skal altid kunne kontaktes. Vores kontaktoplysninger: Guldborgsund Kommune, Rådhuset, Parkvej 37, 4800 Nykøbing Falster, Telefon: , Digital Post: Hav din NemID klar og klik her og vælg Generel henvendelse til Guldborgsund kommune. Kontaktoplysninger på vores databeskyttelsesrådgiver (DPO) Ifølge Persondataforordningen skal vi have en databeskyttelsesrådgiver. Vores databeskyttelsesrådgiver er uafhængig og har til opgave at sikre, at vi overholder reglerne i Persondataforordningen. Du finder vores databeskyttelsesrådgivers kontaktoplysninger her: Bech- Bruun Advokatpartnerskab, CVR: , Langelinie Allé 35, 2100 København Ø, Telefon: , Sikker beskedfunktion: Hvilke oplysninger behandler vi? Det er typen af din henvendelse, der afgør, hvilke slags personoplysninger, vi behandler. Det kan være almindelige personoplysninger (navn, adresse, familieforhold, telefonnummer mv.), følsomme personoplysninger (bl.a. helbredsoplysninger) samt oplysninger om strafbare forhold og personnummer. Formålene med og retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger Vi behandler dine oplysninger for at kunne udføre vores opgaver som kommune. Vi er eksempelvis nødt til at behandle dine personoplysninger for at kunne sagsbehandle din sag. Vi behandler dine personoplysninger for at opnå en effektiv og rationel sagshåndtering, så vi kan holde styr på, hvilke henvendelser og sager vi er i gang med at behandle, har behandlet eller skal finde frem igen. Når vi behandler dine personoplysninger kan vi bedre og hurtigere finde frem til de rette henvendelser og sager, hvis det skulle blive nødvendigt. Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger afhænger af, hvilke slags personoplysninger, der er tale om, og din henvendelses karakter. Retsgrundlaget for behandling af dine almindelige personoplysninger vil almindeligvis være baseret på dit samtykke, opfyldelse af en kontrakt, vores retlige forpligtelser som dataansvarlig eller vores titel som offentlig myndighedsudøver jf. Persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra a, b, c eller e. Retsgrundlaget for behandling af dine følsomme personoplysninger vil almindeligvis være baseret på dit udtrykkelige samtykke, vores arbejds-, sundheds- og socialretlige forpligtelser eller fastlæggelse af et retskrav jf. Persondataforordningens artikel 9, stk. 2, litra a, b eller f. Retsgrundlaget for behandling af oplysninger om strafbare forhold vil almindeligvis være baseret på vores titel som offentlig myndighedsudøver jf. Databeskyttelsesloven (L nr. 502 af 23. maj 2018) 8, stk. 1 og stk. 2, nr. 3. Retsgrundlaget for behandlingen af dit personnummer vil være baseret på en entydig identifikation af dig eller jf. Databeskyttelsesloven 11, stk. 1. Indsamling af dine personoplysninger Dine oplysninger bliver typisk indsamlet hos dig selv i forbindelse med din henvendelse til os. Dine personoplysninger vil imidlertid også blive indsamlet af andre end dig selv, nemlig fra andre offentlige myndigheder, offentlige registre og private samarbejdspartnere, når det er relevant for sagsbehandlingen af din henvendelse, og når vi har juridisk grundlag for det. Modtagere af dine personoplysninger Vi videregiver dine personoplysninger til andre offentlige myndigheder og private samarbejdspartnere, når vi har juridisk grundlag for det i forhold til lovgivningen, eller når du har givet dit samtykke til det.

9 SIDE 9/11 Opbevaring af dine personoplysninger Vi opbevarer dine personoplysninger indtil formålet med din henvendelse er opnået eller så længe lovgivningen foreskriver det. Dine rettigheder Når vi behandler dine personoplysninger, har du ifølge Persondataforordningen følgende rettigheder som registreret: Ret til at få indsigt i dine personoplysninger (indsigtsretten). Ret til berigtigelse af urigtige personoplysninger (rettelse). I visse tilfælde ret til at blive glemt (slettet). I visse tilfælde ret til begrænsning af behandling af dine personoplysninger. Ret til at gøre indsigelse mod en ellers lovlig behandling af dine personoplysninger. Hvis du vil vide mere om dine rettigheder eller gøre brug af dem, skal du kontakte os. Se vores kontaktoplysninger ovenfor. Klage til Datatilsynet Du har ret til at klage over vores behandling af dine personoplysninger, hvis du er utilfreds med den måde, som vi behandler dem på. Du kan læse mere om Datatilsynet på

10 SIDE 10/11 BILAG 6: MASSEFORSENDELSE I DYNAMICTEMPLATE Masseforsendelser kan være en blanding af modtagere nogle med en digital postkasse og nogle uden. Hvis der er modtagere uden en digital postkasse (fjernprint-modtagere), skal du være særlig opmærksom på valg af metode til opfyldelse af oplysningspligten. Du kan læse mere om standardfrase og bilag hertil i bilag 1. Læs evt. mere om dynamictemplates masseforsendelse i reference 4. Du må ikke sende bilaget om behandling af personoplysninger med ud til alle som standard! Det er unødvendigt for den modtager, der kan klikke sig ind på hjemmesiden, via linket i brevet, og læse det samme. Trin for trin: For at vælge den rigtige metode vedr. oplysningspligten (frase eller bilag), er du nødt til at finde ud af, om der er modtagere uden en digital postkasse, som skal have bilaget med ud. Vælg print til Doc2mail, Afleveringssted: Kun Digital post resten afvises. Hvis du, når du har sendt til de digitale postkasser, får besked om, at forsendelser er blevet afvist, så betyder det, at der er modtagere uden en Digital postkasse. Disse forsendelser skal håndteres efterfølgende. Gå ind på Forsendelsesliste i Doc2Mail og markér Masseforsendelse.

11 SIDE 11/11 Tryk på knappen Vis forsendelser nederst til højre i skærmbilledet Her kan du se cpr.nr. på de modtagere, der er afvist, fordi de ikke har en digital postkasse: Nu laver du nu en ny version af flettekilden med disse modtagere. Lav derefter en masseforsendelse med den nye flettekilde. OBS! Flettebreve er en potentiel risikofaktor i forhold til sikkerhedsbrud. Vær meget opmærksom på, at det er de rigtige personoplysninger, der står ud for CPR-nr. eller CVR-nr. og ikke har forskubbet sig. Vælg print til Doc2mail, Afleveringssted: Fjernprint og tilføj bilaget Bilag Sådan behandler vi dine personoplysninger fra Bilagsbakken.

Vejledning i masseforsendelse via Doc2Mail

Vejledning i masseforsendelse via Doc2Mail Vejledning i masseforsendelse via Doc2Mail Indledning Masseflet giver mulighed for at flette flere enslydende breve til flere forskellige personer eller virksomheder og sende brevene via Doc2Mail (dvs.

Læs mere

PROCEDURE FOR UNDERRETNINGS- PLIGT VED SIKKERHEDSBRUD

PROCEDURE FOR UNDERRETNINGS- PLIGT VED SIKKERHEDSBRUD Ikrafttrædelsesdato: 1. april 2019 Godkendt af: Direktionen d. 14. marts 2019 PROCEDURE FOR UNDERRETNINGS- PLIGT VED SIKKERHEDSBRUD OG HVORDAN DU UNDGÅR SIKKERHEDSBRUD. INDLEDNING Underretningspligten

Læs mere

Vejledning i masseforsendelse via Doc2Mail

Vejledning i masseforsendelse via Doc2Mail Vejledning i masseforsendelse via Doc2Mail Indledning Masseflet giver mulighed for at flette flere enslydende breve til flere forskellige personer og i dette tilfælde sende brevene via Doc2Mail (dvs. via

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK. Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os. Ansøgere til ledige stillinger hos Brd. Klee A/S. Version 1.

PRIVATLIVSPOLITIK. Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os. Ansøgere til ledige stillinger hos Brd. Klee A/S. Version 1. PRIVATLIVSPOLITIK Ansøgere til ledige stillinger hos Brd. Klee A/S Version 1.0 april 2018 Som dataansvarlig virksomhed gør vi opmærksom på, at vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer, og vi

Læs mere

PROCEDURE FOR ANVENDELSE AF OG SMS

PROCEDURE FOR ANVENDELSE AF  OG SMS Ikrafttrædelsesdato: 1. april 2019 Godkendt af: Direktionen d. 14. marts 2019 PROCEDURE FOR ANVENDELSE AF E-MAIL OG SMS VI HAR KUN BORGERNES DATA TIL LÅNS. GOD INFORMATIONS- HÅNDTERING HANDLER OM, HVORDAN

Læs mere

Sprogvurdering -Til alle 3-årige i Holbæk

Sprogvurdering -Til alle 3-årige i Holbæk Sprogvurdering -Til alle 3-årige i Holbæk August 2018 Kære forældre I Holbæk er det besluttet at tilbyde sprogvurderinger af alle børn i 3 års alderen. Sprogvurderingen er en hjælp til det pædagogiske

Læs mere

PROCEDURE FOR HÅNDTERING AF BRUD PÅ PERSONDATASIKKERHEDEN

PROCEDURE FOR HÅNDTERING AF BRUD PÅ PERSONDATASIKKERHEDEN Ikrafttrædelsesdato: 1. juli 2019 (2. udgave) 1. udgave godkendt af: Direktionen d. 14. marts 2019. PROCEDURE FOR HÅNDTERING AF BRUD PÅ PERSONDATASIKKERHEDEN OG HVORDAN DU UNDGÅR BRUD PÅ PERSONDATASIKKERHEDEN

Læs mere

Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os Den dataansvarlige virksomheds identitet og kontaktoplysninger

Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os Den dataansvarlige virksomheds identitet og kontaktoplysninger Privatlivspolitik Ansøgere hos ACTAS A/S Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer, og vi sikrer os, at vi lever op til

Læs mere

Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos VandCenter Syd as

Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos VandCenter Syd as Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos VandCenter Syd as Version 1.0 Maj 2018 Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som

Læs mere

Overdragelse af pristillæg til lejer af anlæg

Overdragelse af pristillæg til lejer af anlæg Overdragelse af pristillæg til lejer af anlæg INDSEND BLANKETTEN VIA E-BOKS ELLER PR. POST. Vejledning til at sende post via E-boks, se på side 2 FELTER MED * SKAL UDFYLDES - BLANKETTEN KAN UDFYLDES PÅ

Læs mere

KERTEMINDE FORSYNING - VARME A/S Kohaven Kerteminde CVR-nr Kundeservice:

KERTEMINDE FORSYNING - VARME A/S Kohaven Kerteminde CVR-nr Kundeservice: Side 1 af 6 Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos vores 5 forskellige selskaber der repræsenterer: Kerteminde Forsyning A/S Kerteminde Forsyning - Spildevand A/S Kerteminde Forsyning - Vand

Læs mere

I det vedlagte bilag er der en uddybning af de oplysninger, vi skal give dig. Den kan findes på Tandplejens hjemmeside.

I det vedlagte bilag er der en uddybning af de oplysninger, vi skal give dig. Den kan findes på Tandplejens hjemmeside. Tandplejen -Børn og Unge Kommunes oplysningspligt ifm kommunes indsamling og behandling af personoplysninger (de registreredes rettigheder) I forbindelse med dit barns tilknytning til Gentofte Kommunes

Læs mere

Orientering om og vejledning til indmeldelsesblanket, indhentelse af nye samtykker på Sankt Nikolaj Skole.

Orientering om og vejledning til indmeldelsesblanket, indhentelse af nye samtykker på Sankt Nikolaj Skole. Orientering om og vejledning til indmeldelsesblanket, indhentelse af nye samtykker på Sankt Nikolaj Skole. Denne vejledning har to formål: 1) At informere om og tydeliggøre, hvorledes skolen skal behandle

Læs mere

Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om kommunalpolitikere og medarbejdere i kommunerne Version 1.0 maj 2018

Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om kommunalpolitikere og medarbejdere i kommunerne Version 1.0 maj 2018 Revideret privatlivspolitik for politikere Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om kommunalpolitikere og medarbejdere i kommunerne Version 1.0 maj 2018 Side 1 af 5 I denne privatlivspolitik

Læs mere

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om kunder.

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om kunder. Nuværende og tidligere gæster hos Royal Scandinavian Casino I/S Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer, og vi sikrer

Læs mere

Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos Fredericia Spildevand og Energi A/S

Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos Fredericia Spildevand og Energi A/S Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos Fredericia Spildevand og Energi A/S Version 1.0 Maj 2018 Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger,

Læs mere

Privatlivspolitik. TEKNIK OG MILJØ AffaldVarme Aarhus Aarhus Kommune

Privatlivspolitik. TEKNIK OG MILJØ AffaldVarme Aarhus Aarhus Kommune Privatlivspolitik 1. Vi er den dataansvarlige hvordan kontakter du os? AffaldVarme Aarhus indsamler og behandler oplysninger om dig i forbindelse med vores forpligtelser til håndtering af affald og levering

Læs mere

SÅDAN BEHANDLER NORDDJURS KOMMUNE DINE PERSONOPLYSNINGER

SÅDAN BEHANDLER NORDDJURS KOMMUNE DINE PERSONOPLYSNINGER SÅDAN BEHANDLER NORDDJURS KOMMUNE DINE PERSONOPLYSNINGER Det er vigtigt for Norddjurs Kommune, at alle, som har givet Norddjurs Kommune personoplysninger, kan være trygge ved, at Norddjurs Kommune behandler

Læs mere

Nuværende og tidligere kunder hos Vand og Affald i Svendborg.

Nuværende og tidligere kunder hos Vand og Affald i Svendborg. Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos Vand og Affald i Svendborg. Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer,

Læs mere

Nuværende og tidligere kunder hos GRIP Danmark, ACTAS A/S. GRIP Danmark tilhører den landsdækkende sikringsvirksomhed ACTAS A/S

Nuværende og tidligere kunder hos GRIP Danmark, ACTAS A/S. GRIP Danmark tilhører den landsdækkende sikringsvirksomhed ACTAS A/S Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos GRIP Danmark, ACTAS A/S. GRIP Danmark tilhører den landsdækkende sikringsvirksomhed ACTAS A/S Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os

Læs mere

Persondatapolitik. For ansøgere og medarbejdere hos Milton Huse A/S og koncernforbundne selskaber

Persondatapolitik. For ansøgere og medarbejdere hos Milton Huse A/S og koncernforbundne selskaber Persondatapolitik For ansøgere og medarbejdere hos Milton Huse A/S og koncernforbundne selskaber Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger,

Læs mere

Dine rettigheder, når regionen behandler oplysninger om dig

Dine rettigheder, når regionen behandler oplysninger om dig Juridisk kontor Regionssekretariatet Skottenborg 26 8800 Viborg Dine rettigheder, når regionen behandler oplysninger om dig Når regionen behandler oplysninger om dig, har du nogle rettigheder, som vi har

Læs mere

Privatlivspolitik og databehandling i Klinikken Psykolog Allan Blaabjerg

Privatlivspolitik og databehandling i Klinikken Psykolog Allan Blaabjerg Privatlivspolitik og databehandling i Klinikken Psykolog Allan Blaabjerg CVR-nummer: 34 53 99 60 Falkoner Allé 63, 3. sal 2000 Frederiksberg Revideret 27 feb 2019 1 Indhold Dataansvar og databeskyttelse...

Læs mere

Datapolitik/databehandlingsrapport

Datapolitik/databehandlingsrapport Datapolitik/databehandlingsrapport En databehandlingsrapport er en skriftlig beskrivelse af skolens praksis og retningslinjer for behandling af persondata, herunder indgåelse af databehandleraftaler, hvor

Læs mere

Oplysning om behandling af personoplysninger om dig i medfør af databeskyttelsesforordningen artikel 13.

Oplysning om behandling af personoplysninger om dig i medfør af databeskyttelsesforordningen artikel 13. Oplysning om behandling af personoplysninger om dig i medfør af databeskyttelsesforordningen artikel 13. Du har rettet henvendelse til Den danske Design- og Håndsværksefterskole I den forbindelse skal

Læs mere

Databeskyttelsespolitik for advokatanpartsselskabet Vibeke Westergaard

Databeskyttelsespolitik for advokatanpartsselskabet Vibeke Westergaard Databeskyttelsespolitik for advokatanpartsselskabet Vibeke Westergaard Sådan behandles dine personoplysninger De relevante persondataretlige regler, som på nuværende tidspunkt gælder for min behandling

Læs mere

opfylde vores kontraktuelle forpligtelser over for dig, samt at

opfylde vores kontraktuelle forpligtelser over for dig, samt at PRIVATLIVSPOLITIK Det er vigtigt for FloodFrame A/S ( FloodFrame ), at du føler dig tryg ved at overlade persondata til os. Det er derfor også vigtigt, at du er oplyst om, hvilke oplysninger FloodFrame

Læs mere

Ekg, eller beskrivelse af Ekg fra anerkendt laboratorium, er vedlagt: Ja: Nej:

Ekg, eller beskrivelse af Ekg fra anerkendt laboratorium, er vedlagt: Ja: Nej: Diabeteserklæring for jernbanepersonale Cpr. nr.: Navn: Adresse: Husk at underskrive og medsende side 2. Edvard Thomsens Vej 14 Telefon 7221 8800 Fax 3338 1439 helbred@tbst.dk www.tbst.dk Højde og vægt

Læs mere

Nuværende og tidligere kunder hos BlueKolding Spildevand A/S og BlueKolding. Den dataansvarlige virksomheds identitet og kontaktoplysninger

Nuværende og tidligere kunder hos BlueKolding Spildevand A/S og BlueKolding. Den dataansvarlige virksomheds identitet og kontaktoplysninger Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos BlueKolding Spildevand A/S og BlueKolding Vand A/S Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger,

Læs mere

Sprogvurdering -Til alle 3-årige i Holbæk

Sprogvurdering -Til alle 3-årige i Holbæk Sprogvurdering -Til alle 3-årige i Holbæk Februar 2019 Kære forældre Det er lovpligtigt at sprogvurdere børn i 3-årsalderen, hvis der er bekymring for deres sproglige udvikling. I Holbæk er det imidlertid

Læs mere

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om nuværende og tidligere kunder samt mulige kommende kunder.

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om nuværende og tidligere kunder samt mulige kommende kunder. Privatlivspolitik Kunder og potentielle kunder hos El-Net Øst A/S Version 2.0 juni 2018 Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi

Læs mere

OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER OG ØVRIGE SAMARBEJDSPARTNERE (HERUNDER BEBOERE OG BOLIGFORENINGER)

OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER OG ØVRIGE SAMARBEJDSPARTNERE (HERUNDER BEBOERE OG BOLIGFORENINGER) OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER OG ØVRIGE SAMARBEJDSPARTNERE (HERUNDER BEBOERE OG BOLIGFORENINGER) Retningslinjer for behandling af personoplysninger for kunder og leverandører BM Maler A/s ( selskabet

Læs mere

Privatlivspolitik for Konferencesalen/Storcenter Nord

Privatlivspolitik for Konferencesalen/Storcenter Nord Privatlivspolitik for Konferencesalen/Storcenter Nord Version: 24-05-2018 Din databeskyttelse bliver taget alvorligt Vi har vedtaget denne privatlivspolitik, som danner grundlag for vores behandling af

Læs mere

Persondatapolitik til ansøgere og rekruttering

Persondatapolitik til ansøgere og rekruttering Persondatapolitik til ansøgere og rekruttering Dataansvarlig ITD, Brancheorganisation For Den Danske Vejgodstransport Lyren 1 6330 Padborg Danmark CVR-nummer: 40990917 1. Introduktion Denne persondatapolitik

Læs mere

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om nuværende og tidligere kunder samt mulige kommende kunder.

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om nuværende og tidligere kunder samt mulige kommende kunder. Privatlivspolitik Aktive og forhenværende kunder hos Biokraft A/S Version 1.1. juni 2018 Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi

Læs mere

Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om ansøgere og medarbejdere Version 1.0 maj 2018

Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om ansøgere og medarbejdere Version 1.0 maj 2018 Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om ansøgere og medarbejdere Version 1.0 maj 2018 I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om ansøgere og om vores medarbejdere.

Læs mere

Registreredes rettigheder

Registreredes rettigheder Registreredes rettigheder Anvendelsesområde Retningslinje om de registreredes rettigheder er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april

Læs mere

Person- og privatlivspolitik

Person- og privatlivspolitik Person- og privatlivspolitik Nedenfor beskrives BORCH Advokaters person- og privatlivspolitik, herunder oplysninger om, hvordan vi behandler dine personoplysninger. 1. Vi er den dataansvarlige hvordan

Læs mere

BLANKETTEN KAN UDFYLDES PÅ SKÆRMEN Vi anbefaler ikke, at privatpersoner ansøger via mail, idet vores mailsystem ikke er krypteret

BLANKETTEN KAN UDFYLDES PÅ SKÆRMEN Vi anbefaler ikke, at privatpersoner ansøger via mail, idet vores mailsystem ikke er krypteret Ansøgning om udbetaling om pristillæg til elektricitet fremstillet forsøgsvindmøller på land inden for de to nationale testcentre (Østerild eller Høvsøre) 35 c i lov om fremme af vedvarende energi, jf.

Læs mere

Privatlivspolitik. Nuværende og tidligere kunder hos Sønderborg Forsyning. Indholdsfortegnelse

Privatlivspolitik. Nuværende og tidligere kunder hos Sønderborg Forsyning. Indholdsfortegnelse Nuværende og tidligere kunder hos Sønderborg Forsyning Indholdsfortegnelse Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os... 2 Kontakt vedrørende databeskyttelse... 2 Vores behandlinger af personoplysninger...

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK SAFESHARE. Side 1 af 5

PRIVATLIVSPOLITIK SAFESHARE. Side 1 af 5 PRIVATLIVSPOLITIK SAFESHARE Side 1 af 5 1 DATAANSVARLIG OG DATABEHANDLER 1.1 PDO Group ApS er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, der indsamles og behandles om kunder og brugere af

Læs mere

Anmeldelse om skift af lejer for solcelleanlæg eller husstandsvindmølle

Anmeldelse om skift af lejer for solcelleanlæg eller husstandsvindmølle Anmeldelse om skift af lejer for solcelleanlæg eller husstandsvindmølle INDSEND BLANKETTEN VIA E-BOKS ELLER PR. POST. Vejledning til at sende post via E-boks, se på side 3 FELTER MED SKAL UDFYLDES - BLANKETTEN

Læs mere

Persondatapolitik. Side 1 af 5

Persondatapolitik. Side 1 af 5 Persondatapolitik EJBY MOSEVEJ 219 2600 GLOSTRUP TLF 44 85 70 00 FAX 44 85 70 01 MAIL VESTFOR@VESTFOR.DK WEB WWW.VESTFOR.DK EAN 5798009042118 CVR 1086111 Side 1 af 5 1. Indledning 1.1 Hos I/S Vestforbrænding

Læs mere

De registreredes (kursisters) rettigheder i databeskyttelsesforordningen

De registreredes (kursisters) rettigheder i databeskyttelsesforordningen De registreredes (kursisters) rettigheder i databeskyttelsesforordningen Version Dato Ændret af Godkendt af 1.0 Indholdsfortegnelse 1. Vi er den dataansvarlige hvordan kontakter du os?... 4 2. Kontaktansvarlig...

Læs mere

Privatlivspolitik og databehandling i klinikken. Psykologisk Praksis v/ Susanne Scherff

Privatlivspolitik og databehandling i klinikken. Psykologisk Praksis v/ Susanne Scherff Privatlivspolitik og databehandling i klinikken Psykologisk Praksis v/ Susanne Scherff CVR-nummer: 33 42 53 84 Falkoner Allé 63, 3. Sal 2000 Frederiksberg Revideret 23. Maj 2018 1 Indhold Dataansvar og

Læs mere

Privatlivspolitik Erhvervshus Midtjylland

Privatlivspolitik Erhvervshus Midtjylland Privatlivspolitik Erhvervshus Midtjylland INFORMATION OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER For os er ansvarlig omgang med dine personoplysninger vigtig. Nedenfor kan du læse hvordan vi behandler personoplysninger

Læs mere

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER 1 BAGGRUND 1.1 Den 25. maj 2018 er EU s persondataforordning trådt i kraft og udgør sammen med Databeskyttelsesloven en regulering af behandling af personlige oplysninger.

Læs mere

Persondatapolitik. Dataansvarlig Paarup Hansen ApS Enghaven Roskilde Danmark CVR-nr.:

Persondatapolitik. Dataansvarlig Paarup Hansen ApS Enghaven Roskilde Danmark CVR-nr.: Persondatapolitik Dataansvarlig Paarup Hansen ApS Enghaven 59 4000 Roskilde Danmark CVR-nr.: 66234118 1 1. Indledning 1.1 Denne politik om indsamling og behandling af personoplysninger og anvendelse af

Læs mere

Dokument nr. Bilag GDPR Versionsnr. 1 Dokumenttype Bilag Gyldighedsdato Udarbejdet af TTO Godkendt /ansvarlig NMH

Dokument nr. Bilag GDPR Versionsnr. 1 Dokumenttype Bilag Gyldighedsdato Udarbejdet af TTO Godkendt /ansvarlig NMH Privatlivspolitik Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer, og vi sikrer os, at vi lever op til databeskyttelseslovgivningen.

Læs mere

Privatlivspolitik Aktive og forhenværende kunder hos Bornholms Spildevand A/S

Privatlivspolitik Aktive og forhenværende kunder hos Bornholms Spildevand A/S Bornholms Spildevand A/S CVR DK 31 58 22 29 Industrivej 1 3700 Rønne Telefon 56 900 000 www.beof.dk beof@beof.dk Nordea 4720 4811183288 IBAN DK44 3000 4811 1832 88 BIC/SWIFT DABADKKK Privatlivspolitik

Læs mere

Maj 2018 Retningslinje om de registreredes rettigheder på Frederiksberg Gymnasium

Maj 2018 Retningslinje om de registreredes rettigheder på Frederiksberg Gymnasium Maj 2018 Retningslinje om de registreredes rettigheder på Frederiksberg Gymnasium Anvendelsesområde Retningslinje om de registreredes rettigheder er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets

Læs mere

Privatlivspolitik for medlemmer af Grundejerforeningen Naurvej

Privatlivspolitik for medlemmer af Grundejerforeningen Naurvej Privatlivspolitik for medlemmer af Grundejerforeningen Naurvej Naurvej maj 2018 Denne privatlivspolitik beskriver, hvordan Grundejerforeningen Naurvej, herefter Foreningen behandler personoplysninger om

Læs mere

Oplysning om vores behandling af dine personoplysninger m.v.

Oplysning om vores behandling af dine personoplysninger m.v. Oplysning om vores behandling af dine personoplysninger m.v. 1) Vi er den dataansvarlige hvordan kontakter du os? Lotte Nilsson er den dataansvarlige hos Kiropraktorerne i Gilleleje. Lotte Nilsson er ansvarlig

Læs mere

Samtykke til at behandle helbredsoplysninger

Samtykke til at behandle helbredsoplysninger Samtykke til at behandle helbredsoplysninger Elevens navn: Elevens cpr. nr.: - For at kunne give dig den bedste læring og trivsel på skolen, har vi brug for at vide om du, lider af nogle sygdomme, har

Læs mere

Vi giver de personer, vi behandler oplysninger om ( de registrerede ), informationer om vores databehandlinger og om de registreredes rettigheder.

Vi giver de personer, vi behandler oplysninger om ( de registrerede ), informationer om vores databehandlinger og om de registreredes rettigheder. Privatlivspolitik Kunder og potentielle kunder hos DAY-system A/S Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, vi håndterer, og vi sikrer os,

Læs mere

Persondatapolitik. 1. Dataansvarlig

Persondatapolitik. 1. Dataansvarlig Persondatapolitik Denne persondatapolitik forklarer, hvordan Innovation CPHsound Design (''vi'') behandler og sikrer dine personoplysninger. 1. Dataansvarlig Den juridiske enhed, som er ansvarlig for behandlingen

Læs mere

Underretning efter databeskyttelsesforordningen om behandling af oplysninger om Dem

Underretning efter databeskyttelsesforordningen om behandling af oplysninger om Dem Underretning efter databeskyttelsesforordningen om behandling af oplysninger om Dem Flygtningenævnet sender Dem dette materiale for at orientere Dem om, hvordan nævnet behandler Deres personoplysninger.

Læs mere

Vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med gældende persondatalovgivning.

Vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med gældende persondatalovgivning. Hillerød Varme A/S Beskyttelse af dit privatliv Vi tager behandling af dine persondata alvorlig. Vi sikrer rimelig og gennemsigtig databehandling. Denne privatlivspolitik fortæller, hvordan vi behandler

Læs mere

Sådan behandler vi dine persondata

Sådan behandler vi dine persondata Sådan behandler vi dine persondata Information til deltagere i uddannelser eller korte forløb ved UCL s efter- og videreuddannelser og Center for Undervisningsmidler December 2018 UCL Erhvervsakademi og

Læs mere

Persondatapolitik for Industriens Uddannelser

Persondatapolitik for Industriens Uddannelser Persondatapolitik for Industriens Uddannelser INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion 3 Dataansvarlig 3 Hvad er personoplysninger? 3 Sådan behandler vi data 4 1. Lovligt, rimeligt og gennemsigtigt 4 2. Formålsbegrænset

Læs mere

Retningslinje om de registreredes rettigheder

Retningslinje om de registreredes rettigheder N. Zahles Skole Nørre Voldgade 5 1358 København K Danmark t: + 45 33 69 79 00 e: kontakt@zahles.dk Retningslinje om de registreredes rettigheder Anvendelsesområde Retningslinje om de registreredes rettigheder

Læs mere

SANKT KNUD LAVARD SKOLE SKOLEN FOR LIVET

SANKT KNUD LAVARD SKOLE SKOLEN FOR LIVET ANSØGNING OM OPTAGELSE PÅ SANKT KNUD LAVARD SKOLE Barnets navn: Cpr.nr: - Klasse: Skoleår: SFO (0.-4.kl.) Nuværende skole/børnehave: Fra årstal: Ja: Nej: Skal barnet følge: (Sæt ét X) Katolsk kristendomsundervisning:

Læs mere

Hvis vi har brug for yderligere oplysninger end angivet ovenfor, vil vi orientere dig herom ved indsamlingen heraf.

Hvis vi har brug for yderligere oplysninger end angivet ovenfor, vil vi orientere dig herom ved indsamlingen heraf. Persondatapolitik Dataansvarlig ITD Forsikringsmægler A/S Lyren 1 6330 Padborg Danmark CVR-nummer: 38725440 1. Introduktion Denne persondatapolitik (herefter benævnt Politikken") beskriver, hvordan ITD

Læs mere

Hillerød Affaldshåndtering A/S

Hillerød Affaldshåndtering A/S Hillerød Affaldshåndtering A/S Beskyttelse af dit privatliv Vi tager behandling af dine persondata alvorlig. Vi sikrer rimelig og gennemsigtig databehandling. Denne privatlivspolitik fortæller, hvordan

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK 1 GENERELT 2 HVILKE PERSONOPLYSNINGER INDSAMLER VI OG MED HVILKET FORMÅL. HELLUM + HAIK arkitekter og ingeniører

PERSONDATAPOLITIK 1 GENERELT 2 HVILKE PERSONOPLYSNINGER INDSAMLER VI OG MED HVILKET FORMÅL. HELLUM + HAIK arkitekter og ingeniører PERSONDATAPOLITIK HELLUM + HAIK arkitekter og ingeniører 1 GENERELT 1.1.1 Denne politik om behandling af personoplysninger ("Persondatapolitik") beskriver, hvordan HELLUM + HAIK arkitekter og ingeniører

Læs mere

Borgerens rettigheder, når regionen behandler personoplysninger

Borgerens rettigheder, når regionen behandler personoplysninger Juridisk kontor Regionssekretariatet Skottenborg 26 8800 Viborg Borgerens rettigheder, når regionen behandler personoplysninger Når regionen behandler oplysninger om borgere, har borgerne nogle rettigheder,

Læs mere

Persondatapolitik for Vores Elnet A/S

Persondatapolitik for Vores Elnet A/S Persondatapolitik for Vores Elnet A/S Opdateret 22. maj 2018 Denne persondatapolitik beskriver, hvorfor og hvordan Vores Elnet A/S behandler personoplysninger. Derudover beskriver den, hvilke rettigheder

Læs mere

"forordningen" i det følgende) og gælder for alle ansatte på Midtfyns Gymnasium, der behandler personoplysninger.

forordningen i det følgende) og gælder for alle ansatte på Midtfyns Gymnasium, der behandler personoplysninger. Retningslinje om de registreredes rettigheder Holmehøjvej 4 5750 Ringe Tlf. 6262 2577 e-mail: post@mfg. dk www. mfg. dk Maj, 2018 Anvendelsesområde Retningslinje om de registreredes rettigheder er udarbejdet

Læs mere

PROCEDURE FOR TRANSPORT AF FYSI- SKE MEDIER INDEHOLDENDE PERSON- DATA

PROCEDURE FOR TRANSPORT AF FYSI- SKE MEDIER INDEHOLDENDE PERSON- DATA Ikrafttrædelsesdato: 1. juni 2019 Godkendt af: Direktionen d. 23. maj 2019 PROCEDURE FOR TRANSPORT AF FYSI- SKE MEDIER INDEHOLDENDE PERSON- DATA VI HAR KUN BORGERNES DATA TIL LÅNS, OG SKAL PASSE GODT PÅ

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK for Advokatfirmaet Gaarn Pedersen. (Opdateret maj 2018)

PRIVATLIVSPOLITIK for Advokatfirmaet Gaarn Pedersen. (Opdateret maj 2018) PRIVATLIVSPOLITIK for Advokatfirmaet Gaarn Pedersen CVR-nr.: 34 93 22 04 (Opdateret maj 2018) Advokatfirmaet Gaarn Pedersen herefter benævnt (Gaarn Pedersen) er en del af Denlaw Advokater - et kontorfællesskab

Læs mere

HÅNDTERING AF HENVENDELSER VEDRØRENDE REGISTREREDES RETTIGHEDER

HÅNDTERING AF HENVENDELSER VEDRØRENDE REGISTREREDES RETTIGHEDER HÅNDTERING AF HENVENDELSER VEDRØRENDE REGISTREREDES RETTIGHEDER Birthe Boisen bfb@danskfjernvarme.dk Daniel Hartfield-Traun dht@legaltechdenmark.com DEN REGISTREREDES RETTIGHEDER Pligt for den dataansvarlige

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK OM HÅNDTERING AF PERSONDATA

PERSONDATAPOLITIK OM HÅNDTERING AF PERSONDATA PERSONDATAPOLITIK OM HÅNDTERING AF PERSONDATA 1. BESKYTTELSE AF DIT PRIVATLIV Som led i en rekrutteringsproces (både på baggrund af et opslag eller en uopfordret ansøgning) modtager og behandler [Gustaf

Læs mere

Hillerød Spildevand A/S

Hillerød Spildevand A/S Hillerød Spildevand A/S Beskyttelse af dit privatliv Vi tager behandling af dine persondata alvorlig. Vi sikrer rimelig og gennemsigtig databehandling. Denne privatlivspolitik fortæller, hvordan vi behandler

Læs mere

Privatlivspolitik kundeoplysninger

Privatlivspolitik kundeoplysninger Den 25. maj 2018 Privatlivspolitik kundeoplysninger Beskyttelse af dit privatliv Vi tager behandling af dine persondata alvorlig. Vi sikrer rimelig og gennemsigtig databehandling. Denne privatlivspolitik

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK INGER KIRK. personoplysninger (Med mindre andet anføres, er alle henvisninger til forordning EU 2016/679)

PRIVATLIVSPOLITIK INGER KIRK. personoplysninger (Med mindre andet anføres, er alle henvisninger til forordning EU 2016/679) PRIVATLIVSPOLITIK INGER KIRK Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan Inger Kirk (''vi'' eller ''os'') behandler dine personoplysninger. 1 DATAANSVARLIG Den juridiske enhed, som er ansvarlig for behandlingen

Læs mere

Persondatapolitik. Oplysninger om vores behandling af dine personoplysninger mv.

Persondatapolitik. Oplysninger om vores behandling af dine personoplysninger mv. Persondatapolitik Oplysninger om vores behandling af dine personoplysninger mv. Vi er den dataansvarlige hvordan kontakter du os? XTRACON A/S er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger,

Læs mere

Personoplysninger om kunder og forretningsforbindelser

Personoplysninger om kunder og forretningsforbindelser Personoplysninger om kunder og forretningsforbindelser 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER 1.1 Formål 1.1.1 Hos Jysk Tagpap ApS (herefter "Selskabet") vil vi løbende komme til elektronisk/automatisk at behandle

Læs mere

Privatlivspolitik Ansøgere og medarbejdere hos Sønderborg Forsyning

Privatlivspolitik Ansøgere og medarbejdere hos Sønderborg Forsyning Privatlivspolitik Ansøgere og medarbejdere hos Sønderborg Forsyning Indholdsfortegnelse Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os... 2 Kontakt vedrørende databeskyttelse... 2 Vores behandlinger af personoplysninger...

Læs mere

PERSONDATA. Politik om Privatlivsbeskyttelse og Datasikkerhed for Ejendomsadministration hos EcoVillage.

PERSONDATA. Politik om Privatlivsbeskyttelse og Datasikkerhed for Ejendomsadministration hos EcoVillage. PERSONDATA Politik om Privatlivsbeskyttelse og Datasikkerhed for Ejendomsadministration hos EcoVillage. EcoVillage tager som dataansvarlig beskyttelsen af dine persondata alvorligt. Vi vil altid gøre vores

Læs mere

STU Akademiets Persondatapolitik

STU Akademiets Persondatapolitik STU Akademiets Persondatapolitik STU Akademiets oplysningspligt ved indsamling af personoplysninger i forbindelse med GDPR (General Data Protection Regulation) Formålet med denne persondatapolitik er at

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR CSM SYD FRIVILLIGSEKTION

PERSONDATAPOLITIK FOR CSM SYD FRIVILLIGSEKTION Kongensgade 72, 1. sal, 5000 Odense C, tlf. 66146633 info@csm-syd-frivilligsektion.dk - www.csm-danmark.dk/syd-frivillig/ PERSONDATAPOLITIK FOR CSM SYD FRIVILLIGSEKTION 1. Generelt: Denne persondatapolitik

Læs mere

Udover Privatlivspolitikken gælder vores Cookiepolitik, som du kan finde på vores hjemmeside:

Udover Privatlivspolitikken gælder vores Cookiepolitik, som du kan finde på vores hjemmeside: Privatpolitik Når vi modtager personoplysninger om dig, er det vores målsætning, at du har tillid til, at vi behandler dine personoplysninger på en gennemsigtig og sikker måde. Det er derfor vigtigt for

Læs mere

De oplysninger vi skal give dig er følgende:

De oplysninger vi skal give dig er følgende: Bilag 1.2: Underretning om indsamling af personoplysninger i Løn- og personaleadministrationen (Henfører til Retningslinje om den registreredes rettigheder) skal orientere dig om, at vi har modtaget oplysninger

Læs mere

KUNDEADMINISTRATION PRIVATLIVSPOLITIK

KUNDEADMINISTRATION PRIVATLIVSPOLITIK KUNDEADMINISTRATION PRIVATLIVSPOLITIK Formålene med og retsgrundlaget for FynBus behandling af dine personoplysninger FYNBUS BEHANDLER DINE PERSONOPLYSNINGER FynBus behandler personoplysninger om dig (den

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK SOCIALDEMOKRATIET RINGSTED. Vi er de dataansvarlige hvordan kontakter du os?

PERSONDATAPOLITIK SOCIALDEMOKRATIET RINGSTED. Vi er de dataansvarlige hvordan kontakter du os? PERSONDATAPOLITIK SOCIALDEMOKRATIET RINGSTED Den 25. maj 2018 trådte en ny databeskyttelsesforordning (populært kaldet persondataforordningen på dansk og GDPR på engelsk) i kraft som dansk lov. Forordningen

Læs mere

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om nuværende og tidligere kunder samt mulige kommende kunder.

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om nuværende og tidligere kunder samt mulige kommende kunder. Bornholms Energi A/S CVR DK 25 79 42 06 Skansevej 2 3700 Rønne Telefon 56 900 000 www.beof.dk beof@beof.dk Nordea 0658 8976609493 IBAN DK 3320008976609493 BIC/SWIFT NDEADKKK Privatlivspolitik Aktive og

Læs mere

Til elever og forældre: Underretning om indsamling af personoplysninger

Til elever og forældre: Underretning om indsamling af personoplysninger Til elever og forældre: sender dig dette brev for at orientere dig om, at vi har modtaget oplysninger om dig. Efter databeskyttelsesforordningens artikel 14 skal give dig en række oplysninger, når vi modtager

Læs mere

Alle er til enhver tid velkommen til at rette henvendelse til vores kontaktperson omkring behandling af egne personoplysninger.

Alle er til enhver tid velkommen til at rette henvendelse til vores kontaktperson omkring behandling af egne personoplysninger. Persondatapolitik Beskyttelse af dit privatliv HTK Forsyning A/S sikre, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med gældende persondatalovgivning. Med HTK Forsyning A/S menes i det efterfølgende

Læs mere

SKABELON FOR PRIVATLIVSPOLITIK

SKABELON FOR PRIVATLIVSPOLITIK Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 171898 13. april 2018 SKABELON FOR PRIVATLIVSPOLITIK 1. BESKYTTELSE AF DIT PRIVATLIV SK Forsyning A/S tager behandling af dine persondata alvorligt.

Læs mere

PERSONDATA I ERHVERV OG BESKÆFTIGELSE SAMT BORGERSERVICE

PERSONDATA I ERHVERV OG BESKÆFTIGELSE SAMT BORGERSERVICE PERSONDATA I ERHVERV OG BESKÆFTIGELSE SAMT BORGERSERVICE Syddjurs Kommune er dataansvarlig for behandlingen af personoplysninger i Erhverv og beskæftigelse samt Borgerservice. For at varetage denne opgave

Læs mere

DK ADVOKATERNE JENS PEDER MATHIASEN ADVOKAT (L) AUT. BOBESTYRER

DK ADVOKATERNE JENS PEDER MATHIASEN ADVOKAT (L) AUT. BOBESTYRER MOGENS BJERGGAARD ADVOKAT (L) HD DK ADVOKATERNE JENS PEDER MATHIASEN ADVOKAT (L) AUT. BOBESTYRER BRIAN BO CHRISTENSEN ADVOKAT (L) ADELGADE 83 8660 SKANDERBORG TELEFON 86 52 07 77 KONTO 9762 3464130012

Læs mere

Undervisningspligten indtræder i august det kalenderår, hvor barnet fylder 6 år børnehaveklassen er blevet obligatorisk.

Undervisningspligten indtræder i august det kalenderår, hvor barnet fylder 6 år børnehaveklassen er blevet obligatorisk. Til forældrene Vejledning - ansøgning om udsættelse af skolestart Undervisningspligten indtræder i august det kalenderår, hvor barnet fylder 6 år børnehaveklassen er blevet obligatorisk. Forældremyndighedsindehaverne

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR GREVE RENOVATION A/S

PRIVATLIVSPOLITIK FOR GREVE RENOVATION A/S 15. maj 2018 PRIVATLIVSPOLITIK FOR GREVE RENOVATION A/S 1. BESKYTTELSE AF DIT PRIVATLIV Greve Renovation A/S, som betjenes af KLAR Forsyning tager behandling af dine persondata alvorligt. Vi sikrer rimelig

Læs mere

Vigtig Ny lov om persondata, se side 2-5. Oplysningsskema også vedhæftet i særskilt fil.

Vigtig Ny lov om persondata, se side 2-5. Oplysningsskema også vedhæftet i særskilt fil. 23. Maj 2018 Uge 21 Majfest Lørdag den 26/5 kl. 10.15. Dagen starter med hovedfag for alle klasser, mens 6. klasses forældre pynter majstangen. Vi håber at vejret er med os, så vi kan nyde dansen om majstangen

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR GREVE RENOVATION A/S

PRIVATLIVSPOLITIK FOR GREVE RENOVATION A/S 15. maj 2018 Revideret d. 8. januar 2019 PRIVATLIVSPOLITIK FOR GREVE RENOVATION A/S 1. BESKYTTELSE AF DIT PRIVATLIV Greve Renovation A/S, som betjenes af KLAR Forsyning tager behandling af dine persondata

Læs mere

PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET?

PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET? PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET? Jimmy Povlsen og Toke Arndal Aabenraa, den 19. januar 2018 Baggrunden for persondataloven Hvorfor en persondatalov? Persondataloven af 1. juli

Læs mere

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER OM KUNDER I REFA DATTERSELSKABER

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER OM KUNDER I REFA DATTERSELSKABER BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER OM KUNDER I REFA DATTERSELSKABER 1. INTRODUKTION 1.1 Denne informationsskrivelse har til formål at oplyse dig om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, som vi har

Læs mere

Ny Persondataforordning mv.

Ny Persondataforordning mv. Ny Persondataforordning mv. Agri Nord, 23. maj 2018 Jacob Langvad Nielsen, advokat og specialkonsulent SEGES, Jura & Skat Proces mod 25. maj 2018 Persondataforordningen er vedtaget. Skal anvendes direkte

Læs mere