2011 Fürstenball Hoftanz Rosentanz

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2011 Fürstenball Hoftanz Rosentanz"

Transkript

1 2011 Fürstenball Hoftanz Rosentanz high performance horses

2 Velkommen Efter endnu en succesfuld sæson i 2010, hvor vores hingste opnåede glimrende resultater i både avl og sport, glæder det HP Horses fortsat at kunne tilbyde hoppeejerne en eksklusiv kollektion af dressurhingste og et fortsat målrettet samarbejde om at lave nogle fremragende føl. Vi har igennem to årtier gradvist opbygget en stambesætning på Tvedegaard med det primære formål at avle dressurheste af international standard. Vi har igennem et fremsigtet avlsarbejde og målrettet indkøb af præstationsstærke blodlinjer sikret os et hoppemateriale af en meget stærk kaliber. De samme strenge kriterier har igennem vores år som avlere gjort sig gældende i valget af hingste og har ført til ønsket om at erhverve egne avlshingste af højeste kvalitet. Vi er stolte over at kunne gå bedækningssæsonen i møde med den pragtfulde hingstetrio Fürstenball, Hoftanz og Rosentanz. Hver især har de deres berettigelse i avlen igennem deres individuelle præstationsafstamninger, egenpræstationer og ikke mindst deres afkom. Hvad der ikke er en selvfølge for alle avlshingste, men som kendetegner Fürstenball, Hoftanz og Rosentanz, er en fuldstændig røntgenologisk sundhed, et fremragende temperament og en uovertruffen ridelighed. Det er kvaliteter, som vi vægter meget højt hos vores avlsdyr. Lone Bøegh Henriksen, Tvedegaard.

3 Fürstenball OLDENBURGER, SORTBRUN, FØDT 2006, 172 CM stg. Ny tysk prisrekord på Elitefølauktionen i Vechta 2006 Overlegen vinder af 70-dages materialprøve i Schlieckau 2009 Suveræn fløjhingst ved hingstekåringen i Vechta 2008 Hauptprämiesieger ved hingstekåringen i Vechta 2010 Fürst Heinrich Maradonna Florestan I Dawina Donnerhall Marella Fidelio St.pr. Raute Donnerhall St.pr. Wibke Donnerwetter Ninette Classiker Maureen Fra at være et spektakulært hingsteføl, som HP Horses i 2006 erhvervede på elitefølauktionen i Vechta for rekordprisen på euro, fremstod Fürstenball to år senere helt i særklasse ved OLD-hingstekåringen i Vechta. Efter tre dages sublim fremtræden blev han fejret som årets fløjhingst, og ved denne lejlighed valgte HP Horses at sælge halvpart. Der fulgte i 2009 en travl bedækningssæson i verdens mest velrenommerede hingstekollektion hos medejer Paul Schockemöhle. Fürstenball sejrede suverænt ved 70-dages testen med et samlet resultat på 145,25 og 154,99 i dressur. Fürstenballs delkarakterer lå overvejende på 9 og derover som f.eks. 9,63 for trav og 10 for ridelighed! Det ultimative højdepunkt i Fürstenballs karriere indtraf, da han ved hingstekåringen i Vechta i 2010 blev udnævnt som dressurbetonet Hauptprämiesieger på baggrund af sine exceptionelle kvaliteter som avlshingst baseret på den første fremragende følårgang. Fürstenballs ridemæssige uddannelse forestås af Ines og Johannes Westendarp. Hans rytter Ines Westendarp udtaler: Fürstenball har en usædvanlig positiv indstilling til arbejdet. Han er meget præstationsvillig, forsøger altid at give alt og gøre tingene rigtigt. Han er meget hurtig til at lære nyt. Fürstenball er altid koncentreret og fikseret på sin rytter. Desuden er han super ridelig og yderst bekvem at være på. Jeg kan rose ham i en uendelighed, men ganske kort må jeg sige, at det er mig en stor glæde at få lov at ride så fantastisk en hest, som gør hver dag til en fornøjelse. Fürstenball repræsenterer en af tidens stærkeste hoppestammer i Tyskland. Hans mor, mormor, oldemor og tipoldemor er alle statspræmierede elitehopper, og både mor, mormor og søster er kåret i årgangens top fire. Moder ens helsøster er mor til fløjhingsten Sieger Hit e. Sandro Hit. Fürstenball er kåret i Dansk Varmblod samt i de tyske avlsforbund Oldenburg, Hannover, Westfalen og Rheinland samt i Frankrig. DVH 1021 Bedækningspris dkk dkk.

4 Florentino mf. Ragazzo Fürstenball Fürstenfried V. mf. Friedensfürst Logo s Fabel mf. Blue Hors Don Romantic Fredensdals Fountain mf. Stedinger Fürstenballs succeshistorie tog virkelig fart i foråret 2010, da hans første følårgang så dagens lys. Føllene blev højtpræmierede på følskuer i Tyskland, Danmark og USA. Over halvdelen af de fremstillede føl i Danmark fik ærespræmie og mange blev udtaget til følfinalen og elitefølauktionen. Financial Times mf. Wall Street Financial Times mf. Wall Street I det tyske følchampionat på tværs af alle varmblodsracer var Fürstenball far til 3. bedste hingsteføl og 10. bedste hoppeføl. Også på Dansk Varmblods eliteskue var han i følfinalen far til årets 3. bedste hingsteføl. På elitefølauktionerne i Danmark og Tyskland opnåede hans føl særdeles gode priser. Hingsteføllet Feuerball blev erhvervet af HP Horses på Elitefølauktionen i Vechta for euro. Andreas Helgstrand har erhvervet sig halvpart i to Fürstenballhingsteføl efter guldmedaljehoppen Tørveslettens Stamina. Elmelunds Fürstentanz mf. Rosentanz

5 n ny årgang på vej EHos HP Horses på ejendommen Tvedegaard imellem Harløse og Freerslev afventer ægteparret Lone Bøegh Henriksen og Oluf Bang med spænding følårgang Sidste år var første årgang efter Fürstenball, og aldrig har de haft et så ensartet hold føl, der alle er stærkt stemplede af deres fars udtryksfulde type. Der ventes i år seks føl efter Fürstenball på Tvedegaard, og en af de drægtige hopper er Sachalin e. Ibikus/Donauwind, der kom til stutteriet i 1992 som en 4-årig DS-hoppe. Hun blev efterfølgende B-hest i dressur, kåret i hovedstambogen med opdrættermedalje i sølv og tildelt guldmedalje for afkom. Sachalin er i dag elitehoppe og mor til fem S-dressurheste og mormor til hingsten Horsebo Smarties, der rides i international Grand Prix af Nathalie zu Sayn-Wittgenstein. Stutteriets yngste avlshoppe er den vidunderlige 3-årige oldenburgerhoppe Magnolia e. Sir Donnerhall og Fürstenballs mor, den højtpræmierede Maradonna e. Donnerhall/ Classiker. Magnolia er i træning hos familien Westendarp i Tyskland, hvor hun skal fremstilles til kåring, og skal i fremtiden indgå i flokken af nøje udvalgte hopper. Magnolia skal i år være mor til stutteriets første embryo-føl, der kommer til verden på en klinik i Belgien, efter Hauptprämievinderen Fürst Romancier. En kombination, der genetisk kommer tæt på Fürstenball. Fürstenballs lillesøster Magnolia e. Sir Donnerhall fylder 3 år og skal igennem en rugehoppe være mor til et føl efter Fürst Romancier.

6 oftanz HHANNOVERANER, SORT, FØDT 2004, 170 CM STG. HIS HIGHNESS ROMINA HOHENSTEIN E.H. DAIREEN ROTSPON WHIDNEY CAPRIMOND E. H. HELENA XIV DONNERHALL FLIC FLAC RUBINSTEIN I ANTALIA WELTMEYER BRENDA Far til kåret hingst i Tyskland Hoftanz første årgang er født i 2008 i Tyskland og Holland, hvor flere af hans føl har gjort sig bemærket på følauktionerne. På Oldenburgerforbundets følauktion gik Paul Schockemöhle og Sissy Max-Theurer sammen om at erhverve et hingsteføl e. Hoftanz/Diamond Hit for euro. Denne smukke hingst opnåede kåring ved hingstekåringen i Vechta KWPN-hingsteføllet Dancer M e. Hoftanz/Elcaro blev dyreste føl med hammerslag på euro, hvilket svarede til fire gange så meget som gennemsnitsprisen. Han opnåede adgang til KWPN-hingstekåringen i I Dansk Varmblod havde Hoftanz i 2009 sin premiereårgang med ganske få, men fremragende føl. Ved følskuet i region 1 blev der fremstillet fem føl efter Hoftanz. Alle fik førstepræmie, og intet mindre end tre fik topkarakterer, ærespræmie og gik videre til finalen. Her vandt Hoftanz-datteren Hortensia titlen som regionens bedste dressurbetonede hoppeføl og blev udtaget til Eliteskuet på Vilhelmsborg. Fælles for Hoftanz føl er en exceptionelt velformet, stærk og smidig overlinje, hvor særligt en ualmindeligt velansat hals er et tydeligt kendetegn. Alle føllene har et særdeles godt udtryk, velstillede lemmer og særdeles gode bevægelser. Hoftanz er en højtstillet og moderne sportstype med et klart kønspræg og tre særdeles gode grundgangarter. Hingsten har i 2007 aflagt sin 30-dages test i Tyskland og opnåede et særdeles godt resultat med et dressurindeks på over 800. Hoftanz har startet flere unghesteklasser med op til 88%. I 2008, 2009 og 2010 har Hoftanz kvalificeret sig til finalen i DRF s dressurchampionat og i 2009 til det tyske Bundeschampionat, hvor han vandt kvalifikationen i Hagen. I sporten debuterede Hoftanz i middelsvær dressur i Fra sine sejre i LA fortsatte han i MB-klasserne med starter i MB0 til MB2 og er til dato ubesejret i disse klasser, hvor han konsekvent har scoret 71-75% og altid med meget positive dommerkommentarer. Hans daglige rytter, berider Michael Søgaard, er meget begejstret for hingstens talent og udtaler: Hoftanz er en hest, jeg forventer mig meget af. Ud over hans super galop og skridt samt aktive, indundergribende trav kan han trods sine kun syv år allerede vise stort talent for de allersværeste øvelser. Det er ganske vist tidligt at udtale sig om, at så ung en hest har Grand Prix-potentiale, men det tør jeg godt sige om Hoftanz. Ham tror jeg på. Hans overskud af energi og gåpåmod gør ham til en daglig glæde at arbejde med. Hoftanz er kåret i Dansk Varmblod samt i de tyske avlsforbund Oldenburg, Hannover, Westfalen og Rheinland. DVH 953 Bedækningspris dkk dkk.

7 Nyheder HP Horses fik i efteråret 2010 hammerslag på brillantringshoppen Tiara, der nu rides af Rose Marie Bang Henriksen. I vores bestræbelser på at bevare en meget høj standard i vores avlsmateriale indkøber vi regelmæssigt heste af særdeles høj kvalitet som supplement til vores hoppebestand og unghesteflok. I 2010 lykkedes det os at erhverve en meget smuk og velgående 4-års hoppe på eliteauktionen i Vechta. Tiara e. Florencio I/Rubinstein I er på oldenburgerforbundets eliteskue oprangeret i Brillantringen og vil med sin interessante fuldblodsstamme kunne blive et stærkt kort i vores bestand af avlshopper. Foreløbigt er Tiara vores datter Rose Maries dressurhest, og de har for nyligt debuteret i LA med et særdeles godt resultat. Ligeledes ved eliteauktionen i Vechta erhvervede vi os det helt exceptionelle hingsteføl Feuerball, der blev auktionens dyreste føl. Han ligner på et hvert punkt sin far Fürstenball, da han var i samme alder. Moderen Akzenta efter Akzent II har tidligere leveret toppristageren på elitefølauktionen i Vechta. Den i alle gangarter særdeles velfungerende Feuerball er indkøbt som hingsteemne. Hingsteføllet Feuerball e. Fürstenball blev indkøbt på Elitefølauktionen i Vechta i 2010.

8 Rosentanz HANNOVERANER, MØRKEBRUN, FØDT 2001, 170 CM STG. I januar 2010 blev Rosentanz dressurmæssige uddannelse lagt i hænderne på den talentfulde 16-årige dressurrytter Nanna Skodborg Merrald under berider Michael Søgaards træning. Nanna holdt et sabbatår fra skolen frem til august og opnåede i det korte tidsrum adskillige topplaceringer i M-dressur med Rosentanz. I Ringsted sidste sommer vandt ekvipagen hattrick i juniorklasserne ved at vinde de indledende klasser med 70,63% og 71,234%, inden de suverænt vandt FEI Junior Kür med 76,80%. Michael Søgaard har igen overtaget tøjlerne med henblik på videre uddannelse til S-klasserne. Han udtaler om hingsten: Rosentanz er ved at have øvelserne til de sværeste klasser på plads. Han har taget godt imod piaffe og passage og er ved at få styrke i overgangene. Han er klar til at starte lille tur, og jeg glæder mig til fremtiden med Rosentanz, der sidste år havde stor succes med junior-danmarksmesteren i dressur. Rosentanz har i løbet af få år slået sit navn fast i avlen som en trofast producent af flotte, sunde og velgående dressurheste med særdeles høj ridelighed. Særligt har afkommets ideelle temperament og samarbejdsvilje under rytter givet Rosentanz et rigtigt godt ry som en avlshingst, der kan forbedre rideligheden Igen i 2010 markerede flere afkom efter Rosentanz sig i L- klasserne. Sønnen Brilliant har sejre i LA1, og sønnen Rosenwalz har vundet adskillige LA2 og står nu over for at debute ROHDIAMANT SABRINA RUBINSTEIN I ELEKTIA V SAO PAULO FERNLADY ROSENKAVALIER ANTINE INSCHALLAH X ELEKTIA SANDRO GIBSY FEINGAU DASCHA re på M-niveau. I USA har Rosentanz søn Greystoke haft et succesfuldt år i 5-års championatsklasser med adskillige sejre bl.a. som bedste 5-års vallak ved Dressage at Devon og sejr i klassen Suitability to Become a Dressage Horse ved samme internationale stævne. Rosentanz er præmiehingst i hannoveranerforbundet og Dansk Varmblod, vinder af tysk 30-dages test med drømmekarakteren 10 for både ridelighed og på grundlag af de første meget lovende følårgange indstillet til Oldenburg Verband s Hauptprämie. Hans fader, den internationale Grand Prix-hingst Rohdiamant, rangerer nu som verdens 3. mest succesfulde dressurfaderhingst baseret på FEI s rang liste for Rosentanz morfar Sao Paulo er far til dressurstjernen Satchmo, der rides af Isabell Werth og rangerer højt på verdensranglisten. Rosentanz mor Sabrina var optaget i det hannoveranske Springpferdeprogramm og gik en fremragende rideprøve: Trav 8, galop 8, skridt 8.5, ridelighed 8.67, løsspringning 8. Rosentanz er kåret i Dansk Varmblod, Hannover, Oldenburg, Westfalen og Rheinland. DVH 844 Bedækningspris dkk dkk.

9 Afkom Hoftanz første lille årgang i Dansk Varmblod er født i 2009 og har derfor foreløbigt kun været fremstillet på følskue. Halvdelen af de fremstillede føl er udmærket med ærespræmie og finaleplads. Fælles for dem er en særdeles velformet, stærk og smidig overlinje, hvor særligt en ualmindeligt velsansat hals er et tydeligt kendetegn. Alle føllene har særdeles godt udtryk, velstillede lemmer og særdeles gode bevægelser. Ravage e. Rosentanz/Heslegårds Rubin med 8,5 i galop, kapacitet og ridelighed samt 9,5 i skridt ved egnethedstest. Udtaget til Unghestechampionat. Greystoke e. Rosentanz/Michelangelo har i 2010 som 5-års været meget succesfuld under sine ejere Kate Fleming-Kuhn og Martin Kuhn i USA. Ved sine første L-starter med Kate opnåede Greystoke 73,6% og 73,9% ved to forskellige stævner. Sidenhen vandt han under Martin klassen Suitability to Become a Dressage Horse ved Dressage at Devon og blev ved dette internationale stævne bedste vallak og samlet nr. 3 i egnethedstesten for 5-6 årige heste. Den nu 6-årige Rosenwalz e. Rosentanz/De Niro ejes og uddannes af Louise Estrup, der har redet 4-års championatsfinale på hesten og startet den som 5-års i en række LA-klasser med høje procenter og udelukkende sejre og andenpladser til følge. Ekvipagen debuterer nu i middelsvær. Jeg kunne godt bruge flere heste med bevægelser og ridelighed som Rosenwalz. Han er meget energisk og bliver blot bedre, jo større udfordringerne bliver, fortæller Louise.

10 Priser og Kontakt Forretningsbetingelser Fürstenball 1. Rate DKK Rate moms Hoftanz 1. Rate DKK Rate moms Rosentanz 1. Rate DKK Rate moms Hingste, salgsheste og sædbestilling Lone Bøegh Henriksen Tlf.: Mobil: Sædbestilling Oluf Bang Henriksen Tlf.: Ved to hopper gives 10% rabat på begge hopper. Ved tre eller flere hopper gives 20% rabat på alle. Første rate af bedækningsprisen forfalder ved første inseminering. Anden rate forfalder efter 70 dage, medmindre der forelægges en negativ drægtighedsundersøgelse. Til bedækningsprisen skal lægges udgiften til bedækningsattest samt 25% moms. Alle udgifter til transport og inseminering afholdes af hoppeejeren. Hoftanz og Rosentanz tappes hos Højelse Hesteklinik og står dagligt til rådighed med frisk transportsæd. Fürstenball er opstaldet hos medejer Paul Schockemöhle, hvor den dagligt tappes, og frisk transportsæd fremsendes maksimum to gange pr. brunst. Angående brug af sæd til embryo transfer skal der indgås separat aftale. Bedækningssæsonen slutter den 31. juli Bestilling modtages mandag til fredag inden kl til levering den efterfølgende dag. Sæden bestilles via hvor hoppen registreres.

11 Fürstenball Wiegaarden.dk. SB

Fürstenball Hoftanz Rosentanz

Fürstenball Hoftanz Rosentanz 2010 Fürstenball Hoftanz Rosentanz high performance horses w w w.hphorses.dk high performance horsesnterer Velkommen Gennem de sidste 18 år er stambesætningen hos HP Horses på Tvedegård bygget op med det

Læs mere

Dansk Varmblods Avlsplan. mod år 2012

Dansk Varmblods Avlsplan. mod år 2012 Dansk Varmblods Avlsplan mod år 2012 Januar 2004 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Avlsmål, typebeskrivelse og funktionsbeskrivelse side 3 Kapitel 2: Dressurhesteavlen side 5 Kapitel 3: Springhesteprogram

Læs mere

blev fundament for SUCCES

blev fundament for SUCCES Steen og Pernille Rugaard med deres første avlshoppe Clara RDH, der er mor til Tørveslettens Stamina Besøg på Stutteri Tørvesletten SELSKABSHESTEN blev fundament for SUCCES 54 MAGASINET HEST 02 2011 H110228E1A54.indd

Læs mere

måde at håndtere hestene på. I 1994 tog disse venner, Laila Roshmann og hendes mand, os med til Tyskland, idet vi gerne ville købe en hoppeplag af

måde at håndtere hestene på. I 1994 tog disse venner, Laila Roshmann og hendes mand, os med til Tyskland, idet vi gerne ville købe en hoppeplag af Stutteri Dallas v/tine & Jens Daigaard Grundlagt på ejendommen i Læborg, som naboerne kaldte "Lille Dallas", derfor nærliggende med navnet, da stutteriets heste skulle navngives. I 1993 købte vi vores

Læs mere

Bag stutteriet står et par, som brænder for dressurheste. De

Bag stutteriet står et par, som brænder for dressurheste. De AVLERPROFIL Stald Heiline HESTEAVL MED AMBITIONER OG DRØMME Opdræt fra Stald Heiline har i flere år markeret sig på landets kårings- og stævnepladser såvel som auktioner. Lige nu er Heiline s Lord Romantic

Læs mere

Landsmót Avlsbedømmelserne * Ditte Vemming Tilskuer

Landsmót Avlsbedømmelserne * Ditte Vemming Tilskuer Landsmót Avlsbedømmelserne * Ditte Vemming Tilskuer Det var en fornøjelse at være tilskuer ved Landsmót 2004. Når man, som jeg, sad dag ud og dag ind på volden ved den store ring, havde man ikke alene

Læs mere

Heste til salg. Stutteri Isafold

Heste til salg. Stutteri Isafold Heste til salg Stutteri På grund af den positive udvikling i konsulentvirksomheden Equina (www.equina.dk) er jeg nødt til at sælge flere af mine gode og dejlige heste. Alle hestene er danskfødte og næsten

Læs mere

Vi er beæret over at have fået muligheden for at videreføre en af Dansk Varmblods ældste og bedste hoppestammer i Danmark!

Vi er beæret over at have fået muligheden for at videreføre en af Dansk Varmblods ældste og bedste hoppestammer i Danmark! Hoppestammen SARA Vi er beæret over at have fået muligheden for at videreføre en af Dansk Varmblods ældste og bedste hoppestammer i Danmark! Oldenborghoppen Sara, der har grundlagt en fantastisk hoppestamme

Læs mere

Referat af Generalforsamling 14/11 2009 Ølby Center, Køge.

Referat af Generalforsamling 14/11 2009 Ølby Center, Køge. Referat af Generalforsamling 14/11 2009 Ølby Center, Køge. Der var mødt 36 stemmeberettigede medlemmer. 1. Valg af dirigent og stemmetællere. Klara Hoffritz valgt som Dirigent. Inga Nielsen og Gert Padetzski

Læs mere

Heste jeg tidligere har ejet eller redet.

Heste jeg tidligere har ejet eller redet. Heste jeg tidligere har ejet eller redet. Mølholms Lise Hoppe, rødbrun, født 1982, stg. 128 cm. Forældre ukendte, men afstamning må antages at bunde i en nordbagge/welsh/araber-blanding. Den første pony.

Læs mere

Team Friis - Tilbageblik på 2014

Team Friis - Tilbageblik på 2014 Team Friis - Tilbageblik på 2014 2014 blev et år hvor stalden kan se tilbage på sin første klassiske sejr, sin første V75 sejr og en storløbssejr i Harald Lunds Mindeløb. 2014 blev året hvor vi endelig

Læs mere

Volstrups cash er vinder af materialprøven 2012 STUTTERI VOLSTRUP

Volstrups cash er vinder af materialprøven 2012 STUTTERI VOLSTRUP 2012 Volstrups cash er vinder af materialprøven 2012 STUTTERI VOLSTRUP Priser Hingst pris i DK-kroner Pris i euro Volstrups Cash DVH 1071 2000,- / 3000,- 670 Churchill DVE 475 2000,- / 3000,- 670 Volstrups

Læs mere

Årets avler Morten Plenborg, Stutteri Firfod er årets avler 2012

Årets avler Morten Plenborg, Stutteri Firfod er årets avler 2012 Årets avler 2012 Morten Plenborg, Stutteri Firfod er årets avler 2012 Bestyrelsen i TAF har besluttet at udnævne Morten Plenborg, Stutteri Firfod til årets avler på baggrund af, at han i 2012 havde avlet

Læs mere

Magus Welsh Cobs. Pennal Freebee Junior - En enestående hoppe!

Magus Welsh Cobs. Pennal Freebee Junior - En enestående hoppe! Magus Welsh Cobs Magus er et yngre stutteri med indtil videre bare to føl i eget navn, nemlig Magus Free Glabella (Pennal Freebee Junior/H-S Morning Star) og Magus Free Secunda (Pennal Freebee Junior/Kildegaard

Læs mere

Dahlsminde Welsh ponyer til avl og brug. Til Salg

Dahlsminde Welsh ponyer til avl og brug. Til Salg Dahlsminde Welsh ponyer til avl og brug Til Salg Da vores redne ponyer tager megen af vores tid og plads i stalden, er det tiden at få reduceret antallet af avls- og ungponyer. Alle er vant til børn, hund

Læs mere

Emma & Festina's Satanta søger sponsorer

Emma & Festina's Satanta søger sponsorer Emma & Festina's Satanta søger sponsorer FM og DM 2013 Emma har formået, at kvalificere sig til hele 3 mesterskaber i år: FM, individuelt ponydressur 14-16 juni DM, for hold ponydressur 05-08 september

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009, 2011 og 2012. REGLER FOR REGISTRERING I DEN DANSKE NEW FOREST STAMBOGSDATABASE

Læs mere

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Kåringsregler Godkendt på PSA s generalforsamling d. 1.3.2014 Indholdsfortegnelse AVLSMÅL...2 Avlsplan PSA 2013-2017...2 Fokus i avlsplanen 2013-2017...2 REGLER

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. 2 Forudsætninger Testen forudsætter

Læs mere

KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK

KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Hermed inviterer Connemaraforeningen til: KÅRING & SHOW D. 1. AUGUST PÅ BORNHOLM D. 2. AUGUST

Læs mere

Velkommen til Åbent Hus d. 14 nov Program

Velkommen til Åbent Hus d. 14 nov Program Velkommen til Åbent Hus d. 14 nov rogram rogram Kl 10.00 Officiel åbning af vores nye rideudstyrsbutik med gode tilbud fra Topreiter og Cintamani Kl 11.00 Foredrag ved Kóki Ólason om sadler ved Topreiter

Læs mere

Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012.

Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012. Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for Heste/Ponyer af forskellig race 2012 Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012.

Læs mere

sport.dk Ung handicapidræt

sport.dk Ung handicapidræt sport.dk x- Ung handicapidræt Caroline kan det hele 18-årige Caroline Cecilie Nielsen har været til De Paralymp selv, hendes holdkammerater og hendes familie vandt hun e TEKST: KRISTIAN BANG LARSEN FOTO:

Læs mere

April måneds nyhedsbrev handler denne gang om en ung mand, der er gået sine egne veje og i en alder af 18 år har debuteret i international Grand Prix.

April måneds nyhedsbrev handler denne gang om en ung mand, der er gået sine egne veje og i en alder af 18 år har debuteret i international Grand Prix. Til spørgsmålet om fremtidens drømmejob svarer Daniel det er allerede aftalt, at jeg efter endt læretid til september fortsætter hos Rudolf Zeilinger, således at jeg efter yderligere 3 år kan gå op til

Læs mere

Mit liv med heste af Stinna Foldberg Nielsen

Mit liv med heste af Stinna Foldberg Nielsen Mit liv med heste af Stinna Foldberg Nielsen Siden jeg kunne gå, og endda måske før det, har heste og dressur ridning været en stor del af mit liv. Min mor var som ung aktiv konkurrence rytter og jeg fik

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2015 Senior

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2015 Senior 1 af 7 Introduktion 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning 5 Træningssamlinger

Læs mere

Klasser til TAF s Elitestævne den 21. - 23. august 2015 hos Allerupgaard, Odense SØ.

Klasser til TAF s Elitestævne den 21. - 23. august 2015 hos Allerupgaard, Odense SØ. Klasser til TAF s Elitestævne den 21. - 23. august 2015 hos Allerupgaard, Odense SØ. Fredag den 21. august Klasse 1: Showklasse ved dommer Peter Fischer Skriv hvilken klasse, du vil ride. Du rider programmet

Læs mere

Invitation til Oktobershow

Invitation til Oktobershow Invitation til Oktobershow Lørdag den 3. Oktober 2015 De seneste års Oktobershows for både Welsh- og shetlandsponyer har været en kæmpe succes, og derfor har vi igen i år fornøjelsen af at invitere jer

Læs mere

DANSK RIDE FORBUNDS CHAMPIONAT FOR UNGHESTE DRESSUR 2011 FORDRINGER MÅLSÆTNING FOR DANSK RIDE FORBUNDS CHAMPIONAT FOR UNGHESTE I DRESSUR

DANSK RIDE FORBUNDS CHAMPIONAT FOR UNGHESTE DRESSUR 2011 FORDRINGER MÅLSÆTNING FOR DANSK RIDE FORBUNDS CHAMPIONAT FOR UNGHESTE I DRESSUR DANSK RIDE FORBUNDS CHAMPIONAT FOR UNGHESTE DRESSUR 2011 FORDRINGER MÅLSÆTNING FOR DANSK RIDE FORBUNDS CHAMPIONAT FOR UNGHESTE I DRESSUR Dansk Ride Forbund ønsker at fremme udviklingen af unge heste frem

Læs mere

Kåring 2012. Yderligere oplysninger vil løbende blive offentliggjort på foreningens hjemmeside www.haflinger.dk.

Kåring 2012. Yderligere oplysninger vil løbende blive offentliggjort på foreningens hjemmeside www.haflinger.dk. Kåring 2012 Årets kåring afholdes d. 25. 26. august på Billund Sportsrideklub, Løvlundvej 4, 7190 Billund. Årets kåring bliver det største haflingerarrangement i Danmark til dato. I samarbejde med Haflinger

Læs mere

UDSTILLING PÅ UNGSKUET/LANDSSKUET GENNEM 50 ÅR

UDSTILLING PÅ UNGSKUET/LANDSSKUET GENNEM 50 ÅR UDSTILLING PÅ UNGSKUET/LANDSSKUET GENNEM 50 ÅR - et tilbageblik v. John Engsig I det følgende vil jeg forsøge at give et tilbageblik over nogle af mine oplevelser omkring udstilling af får på Ungskuet/Landsskuet

Læs mere

Dansk Varmblods Avlsplan 2012-2020 Vedtaget af Hovedbestyrelsen nov. 2011, efter høring i regionerne

Dansk Varmblods Avlsplan 2012-2020 Vedtaget af Hovedbestyrelsen nov. 2011, efter høring i regionerne Dansk Varmblods Avlsplan 2012-2020 Vedtaget af Hovedbestyrelsen nov. 2011, efter høring i regionerne Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Baggrund Fundamentet for Dansk Varmblod blev

Læs mere

Lineær registrering. fremtidens bedømmelsessystem. Fagligt. Dansk Varmblods bedømmelsessystem

Lineær registrering. fremtidens bedømmelsessystem. Fagligt. Dansk Varmblods bedømmelsessystem Lineær registrering fremtidens bedømmelsessystem Dansk Varmblods kåringskarakterer skal fremover suppleres med en lineær registrering af hesten, hvor hver egenskab vurderes ud fra de biologiske yderpunkter.

Læs mere

Blue Hors FØLFABRIKKEN. Maleren, der maler HESTEHOLD TEKST OG FOTO: JANNI BRIXEN

Blue Hors FØLFABRIKKEN. Maleren, der maler HESTEHOLD TEKST OG FOTO: JANNI BRIXEN FØLFABRIKKEN Blue Hors Hvert andet varmblodsføl, der foles i Danmark, er efter en hingst med tilnavnet Blue Hors. Den succesfulde sydøstjyske hingstestation og stutteri, der startede som et fritidsprojekt

Læs mere

Suveræn DM-sejr. Favoritten Lone Jørgensen sejrede på FBW Kennedy efter at have lagt tydelig afstand til konkurrenterne allerede første dag

Suveræn DM-sejr. Favoritten Lone Jørgensen sejrede på FBW Kennedy efter at have lagt tydelig afstand til konkurrenterne allerede første dag Suveræn DM-sejr Favoritten Lone Jørgensen sejrede på FBW Kennedy efter at have lagt tydelig afstand til konkurrenterne allerede første dag Af Jytte Lemkow Foto: Wiegaarden/Britt Carlsen Efter de mange

Læs mere

Fjordhesten Danmark - Sportsreglement

Fjordhesten Danmark - Sportsreglement Fjordhesten Danmark - Sportsreglement Gældende fra 01.01.14 1. Formål og gyldighed Formålet med reglementet er at sikre at hestens tarv respekteres, og at skabe lige og fair vilkår ved deltagelse i konkurrencer.

Læs mere

Propositioner til Trakehner-Avlsforbundets Elitestævne den 22. 24. August 2014 på Broholm

Propositioner til Trakehner-Avlsforbundets Elitestævne den 22. 24. August 2014 på Broholm Propositioner til Trakehner-Avlsforbundets Elitestævne den 22. 24. August 2014 på Broholm Fredag den 22. august 2014: Klasse 1: Øveklasse v/peter Fischer Åben for alle 5 års og ældre heste. Maks. 15 deltagere.

Læs mere

Archery World Cup 2014, Stage 1 22. 27. april Shanghai, Kina

Archery World Cup 2014, Stage 1 22. 27. april Shanghai, Kina 1 Rejsebrev nr. 3 To top 10 placeringer Maja Jager og Martin Damsbo stod for de bedste resultater i dag for danskerne, da de begge skød sig i top 10. Maja Jager blev bedste dansker på en fornem 6. plads,

Læs mere

Nyheder 2006-2007 På denne side vil du kunne læse nyheder om hestene fra stutteriet.

Nyheder 2006-2007 På denne side vil du kunne læse nyheder om hestene fra stutteriet. Nyheder 2006-2007 På denne side vil du kunne læse nyheder om hestene fra stutteriet. Den 31. december 2007 Så er året ved at rinde ud og vi syntes lige, at det var på plads med en sidste nyhed her på "falderebet".

Læs mere

Hill Cottage. dressurstald og vingård

Hill Cottage. dressurstald og vingård Charlotte Pedersen Stibbard, Australien Hill Cottage dressurstald og vingård Charlotte Pedersen rejste på ferie i Australien i 1986 efter endt beridereksamen hun blev betaget af det imponerende og fremmedartede

Læs mere

9.-13. marts 2011 ...

9.-13. marts 2011 ... MANUAL TIL HINGSTEKÅRING 9.-13. marts 2011................ Hvad skal hingstene igennem? (se også minutplan for hingstekåringen) Hold 1 springbetonede: Onsdag: Træning i løsspringning i hal M Hold 1A: kat.

Læs mere

Aktivitetskalender. Ung i DV 2019

Aktivitetskalender. Ung i DV 2019 Aktivitetskalender Ung i DV 2019 6. april: Besøg hos Gardehusarerne Vi skal på rundvisning på kasernen i Slagelse, hvor vi hører mere om, hvad det vil sige at være Gardehusar. Efter en god frokost sammen

Læs mere

Invitation til Oktobershow

Invitation til Oktobershow Invitation til Oktobershow Lørdag den 5. Oktober 2013 Sidste års Oktobershow for både Welsh- og shetlandsponyer var en kæmpe succes, og derfor har vi igen i år fornøjelsen af at invitere jer til Oktobershow.

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. Resultaterne indgår endvidere i indeksberegningen

Læs mere

P R O P O S I T I O N E R UNGHESTECHAMPIONATET. Arrangementet afholdes i Messecenter Herning samtidig med Hingstekåringen 2017

P R O P O S I T I O N E R UNGHESTECHAMPIONATET. Arrangementet afholdes i Messecenter Herning samtidig med Hingstekåringen 2017 P R O P O S I T I O N E R UNGHESTECHAMPIONATET GENERELT Arrangementet afholdes i Messecenter Herning samtidig med Hingstekåringen 17 1. Hesten kan kun deltage i den disciplin (springning eller dressur),

Læs mere

1. Godkendelse af referat af mødet den 15. april. 2. Økonomi. 3. Evaluering af Eliteskue og auktion. Referatet blev godkendt og underskrevet.

1. Godkendelse af referat af mødet den 15. april. 2. Økonomi. 3. Evaluering af Eliteskue og auktion. Referatet blev godkendt og underskrevet. Referart for hovedbestyrelsesmødet den 7. september 2015 kl. 16.00 på Vilhelmsborg. Deltagere: Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Ane-Marie Jensen(AMJ), Bodil Hellmers(BH), Frode Jensen(FJ), Ulrik Kristensen(UK)AFBUD,

Læs mere

Strukturprogram og app for alle med kognitive udfordringer

Strukturprogram og app for alle med kognitive udfordringer Strukturprogram og app for alle med kognitive udfordringer Struktur der passer til brugerens niveau og behov Struktur der kan tages med overalt Gør brugeren selvhjulpen og øger selvtilliden Giver ro og

Læs mere

Strukturprogram og app for alle med kognitive udfordringer

Strukturprogram og app for alle med kognitive udfordringer Strukturprogram og app for alle med kognitive udfordringer Struktur der passer til brugerens niveau og behov Struktur der kan tages med overalt Gør brugeren selvhjulpen og øger selvtilliden Giver ro og

Læs mere

Kære medlemmer. 9. marts 2011. Tilbageblik på de seneste begivenheder!

Kære medlemmer. 9. marts 2011. Tilbageblik på de seneste begivenheder! Kære medlemmer 9. marts 2011 Tilbageblik på de seneste begivenheder! Der blev afholdt julearrangement hos NKG Miniatures i Ll. Skensved den 12. december 2010. Det blev en stor succes med ca. 25 fremmødte.

Læs mere

Welsh Cobavlen i Danmark i nyere tid Set i lyset af kåringsresultater 2005-2015

Welsh Cobavlen i Danmark i nyere tid Set i lyset af kåringsresultater 2005-2015 Welsh Cobavlen i Danmark i nyere tid Set i lyset af kåringsresultater 5-15 I 15 fejrer vi i Danmark Welsh Pony & Cobavlens 5 års jubilæum, og det sætter tankerne i gang. Hvordan har Welsh Cob avlen mon

Læs mere

Ungdomsarbejde i Aalestrup IF gav 2 Danske mestre

Ungdomsarbejde i Aalestrup IF gav 2 Danske mestre Ungdomsarbejde i Aalestrup IF gav 2 Danske mestre Mikkel Høgh og Søren Mortensen blev Jysk og Dansk mester.. med en Aalestrup træner ved roret. Stregspilleren Mikkel Høgh og bagspilleren Søren Mortensen

Læs mere

Stutteri Valhallas salgsliste - Nov. 2014

Stutteri Valhallas salgsliste - Nov. 2014 Stutteri Valhallas salgsliste - Nov. 2014 På Stutteri Valhalla har vi besluttet at skære lidt ned i bestanden af vores Welsh Cobs. Det betyder, at vi netop nu har 7-8 dyr til salg eller udlejning - bl.a.

Læs mere

Championat for Fjordheste

Championat for Fjordheste Championat for Fjordheste Formål Formålet er at fremme brugen af vore Fjordheste, avlsheste såvel som sportsheste, samt at hjælpe til en større forståelse af sammenhængen mellem avl og sport (bevægelse,

Læs mere

Hoppekåring. Hvorfor og hvordan?

Hoppekåring. Hvorfor og hvordan? Hoppekåring Hvorfor og hvordan? Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Hvert år er der mange nye avlere, som skal udstille hopper for første gang. Som ny kan det være svært at finde rundt

Læs mere

Pytlicks piger på sporet

Pytlicks piger på sporet Pytlicks piger på sporet Billedforslag: Et jublende kvindelandshold, der løfter OL- pokalen, mens guldkonfettien regner ned over dem. Billedtekst: Sådan så det ud i 2004, da holdet vandt guld til OL. Ni

Læs mere

OG FYSISK TRÆNING PÅ SKEMAET

OG FYSISK TRÆNING PÅ SKEMAET Beridereleverne følger med i instruktionerne fra Claus Toftgaard. Indimellem har vi haft elever, der var så usmidige, ukoordinerede og i en så generel dårlig fysisk form, at jeg har måttet ringe til uddannelsesstedet

Læs mere

REGLER FOR KÅRING AF HOPPER

REGLER FOR KÅRING AF HOPPER REGLER FOR KÅRING AF HOPPER ' 1 Afstamningskrav til stambogens hovedafsnit For at en afstamning til Dansk Hovedstambog (DH) kan godkendes kræves mindst 3 fulde led af godkendt varmblods-, fuldblods eller

Læs mere

Kom godt i gang. med Dansk Varmblod

Kom godt i gang. med Dansk Varmblod Kom godt i gang med Dansk Varmblod 1 Kom godt i gang med Dansk Varmblod Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Velkommen i Danmarks største hesteavlsforbund, Dansk Varmblod. Forbundet

Læs mere

Invitation. - kun for kvinder. En WOW-oplevelse. Woman 2013. Torsdag d. 29. august 2013. - og en saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv

Invitation. - kun for kvinder. En WOW-oplevelse. Woman 2013. Torsdag d. 29. august 2013. - og en saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv Invitation Woman 2013 Torsdag d. 29. august 2013 - kun for kvinder En WOW-oplevelse - og en saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv Energi, glæde, inspiration, power! Det er følelser, du ret sikkert

Læs mere

internationale Springhesteavl på linjer Varmblodsstutteriet Stald Hummel i det vestlige Himmerland har været

internationale Springhesteavl på linjer Varmblodsstutteriet Stald Hummel i det vestlige Himmerland har været AVLERPROFIL Stald Hummel Springhesteavl på internationale linjer Varmblodsstutteriet Stald Hummel i det vestlige Himmerland har været Af Thomas Bach Jensen blandt pionererne med at anvende hollandsk blod

Læs mere

Special Olympics Ridning Gældende fra 26. oktober 2005 (opdateret 13. juni 2013)

Special Olympics Ridning Gældende fra 26. oktober 2005 (opdateret 13. juni 2013) Special Olympics regler og retningslinier for ridning Officielle klasser 1. Dressur 2. Prix Caprilli 3. Engelsk ridt 4. Forhindringsbane (Working trails) 5. Gymkhana klasser a) Slalom b) Stafet Opdeling

Læs mere

Efterårskåring og følskue medhingste annerkendelse. 15. september 2015

Efterårskåring og følskue medhingste annerkendelse. 15. september 2015 Efterårskåring og følskue medhingste annerkendelse 15. september 2015 Miss Godina Højgård DE422.220002614, far: Golfino DE422.220105509, mor: Mistery Ut Deuten DE422.220002614. Føllet er avlet af Stutteri

Læs mere

AKTIVT MILITARY. avls- og træningscenter

AKTIVT MILITARY. avls- og træningscenter avlerprofil AKTIVT MILITARY avls- og træningscenter engerupgaard ved tikøb er siden 2007 blevet moderniseret og rummer i dag Lotte og david holms avls- og konkurrence stald med fokus på springning, military

Læs mere

Salgsshow i THOR d. 3. marts 2012

Salgsshow i THOR d. 3. marts 2012 Salgsshow i THOR d. 3. marts 2012 1 Salgsshow i THOR d. 3. marts 2012 Kære alle. Lokalklubben THOR vil gerne byde velkommen til salgsshow lørdag d. 3. marts 2012. I løbet af dagen vil der blive fremvist

Læs mere

Åbent hus / auktion. Stutteri Isafold. Afgivning af bud

Åbent hus / auktion. Stutteri Isafold. Afgivning af bud Åbent hus / auktion Stutteri Afgivning af bud Der afgives bud i lukket kuvert. Højest bydende køber hesten. Der kan afleveres bud hele formiddagen og ind til ½ time efter de enkelte aldersgruppers fremvisning

Læs mere

Nyheder 2008 På denne side vil du kunne læse nyheder om hestene fra stutteriet.

Nyheder 2008 På denne side vil du kunne læse nyheder om hestene fra stutteriet. Nyheder 2008 På denne side vil du kunne læse nyheder om hestene fra stutteriet. Den 25. december 2008 Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår med masser af vrinsk i.

Læs mere

Blue Hors et flot sted med mange smukke heste Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

Blue Hors et flot sted med mange smukke heste Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Blue Hors et flot sted med mange smukke heste Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Her stod de så, alle 50, ivrigt lyttende efter hvad Lene Hansen, med ryggen til, havde at fortælle om Blue Hors. Blue

Læs mere

med Dansk Varmblods avl?

med Dansk Varmblods avl? Hvordan står det til med Dansk Varmblods avl? Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Det er vigtigt, at et avlsforbund jævnligt får en status på, hvor avlen bevæger sig hen og om man er

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

JORDARBEJDE LET. BESKRIVELSE Jordarbejdsklasserne er en række programmer der tager udgangspunkt i forskellige etablerede jordarbejdsøvelser.

JORDARBEJDE LET. BESKRIVELSE Jordarbejdsklasserne er en række programmer der tager udgangspunkt i forskellige etablerede jordarbejdsøvelser. JORREJE LET F PULINE PRESTON OG LOUISE RETH ESKRIVELSE Jordarbejdsklasserne er en række programmer der tager udgangspunkt i forskellige etablerede jordarbejdsøvelser. e lavere niveauer afspejler daglig

Læs mere

EUROVISION KORTSPILLET

EUROVISION KORTSPILLET EUROVISION KORTSPILLET Eurovision-kortspillet består af 7 kort et for hvert land i årets Internationale Melodi Grand Prix. På hvert kort står en række kategorier. Det gælder hele tiden om at vælge den

Læs mere

Dansk Morfologisk Championat DAMOCHA. for P.R.E. heste

Dansk Morfologisk Championat DAMOCHA. for P.R.E. heste Propositioner til: Dansk Morfologisk Championat DAMOCHA for P.R.E. heste 10. september 2011 Sted: Fredericia Rideklub anno 2005, Fuglsangvej 30, 7000 Fredericia, Danmark Indledning Dansk P.R.E. Avlsforening

Læs mere

Havørne-parret på Tærø 2010.

Havørne-parret på Tærø 2010. Havørne-parret på Tærø 2010. Tekst og fotos: Jens Dithmarsen Igen i 2010 skete der noget drastisk ved havørnereden i fyrretræet på Skallehoved, idet reden styrtede ned onsdag den 12. maj i en kraftig blæst

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Stiftet 2010 Vi avler welsh sec C og Cobs

Stiftet 2010 Vi avler welsh sec C og Cobs Stutteri tt Assentorp Stiftet 2010 Vi avler welsh sec C og Cobs Assentorp s s Ballarina Sec C hoppe føl 21 dage Far: Coedeneirinn Reflect Mor: Dynamite Balina Synod Grouse Assentorps Ballarina er efter

Læs mere

MANUAL 2012. www.varmblod.dk. Dansk Varmblod, Vilhelmsborg Allé 1, 8320 Mårslet tlf. 87475000 EGNETHEDSTEST. Til regioner og dommere

MANUAL 2012. www.varmblod.dk. Dansk Varmblod, Vilhelmsborg Allé 1, 8320 Mårslet tlf. 87475000 EGNETHEDSTEST. Til regioner og dommere MANUAL 2012 EGNETHEDSTEST Til regioner og dommere www.varmblod.dk Dansk Varmblod, Vilhelmsborg Allé 1, 8320 Mårslet tlf. 87475000 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Inden arrangementet...4 1.1 Fremsendelse af manual,

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL Hvad drømmer du om? Hvad vil du gerne opnå? DIT MÅL Hvor vil du placere dit mål på en skala fra 1-10? SKALA SKALA FORSKEL FORSKEL Hvorfor er du ikke allerede i mål? HVORFOR Skal dine overbevisninger ændres?

Læs mere

2013 Året der gik. Den 23.-24. februar lagde klubben ud med et c-stævne i spring for heste og ponyer. Pigerne opnåede

2013 Året der gik. Den 23.-24. februar lagde klubben ud med et c-stævne i spring for heste og ponyer. Pigerne opnåede 2013 Året der gik. Møllebakkens rideklub har i løbet af 2013 afholdt en masse arrangementer, opnået super flotte resultater og foretaget nye investeringer til glæde for klubbens mange medlemmer. Her er

Læs mere

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans Interview med chefgreenkeeper Adam Evans v/mogens Damm Dette interview blev lavet d. 21.januar, 2016, nogle dage før Adam tiltræder sit nye arbejde som chefgreenkeeper i Frederikshavn Golf Klub. Adam Evans

Læs mere

Og uden at bruge fine ord og store udredninger, så har tiderne vel altid skiftet.

Og uden at bruge fine ord og store udredninger, så har tiderne vel altid skiftet. Generalforsamling region 5 jan 2013 Generalforsamlingen blev i år afholdt i meget fornemme omgivelser, vi var i herskabsstalden på Vilhelmsborg, et lokale med historie og billeder fra livet med heste.

Læs mere

Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016

Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016 Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016 Ca. 40 medlemmer havde valgt at støtte op om dialogmødet. Velkomst ved formanden Anne Larsen. Indlæg ved Jaques: Jaques kunne fortælle at det

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Tænk som en topatlet!

Tænk som en topatlet! At eliterytteren er en atlet på lige fod med alle andre atleter, og at det kræver benhårdt fysisk arbejde at ride sig i toppen og blive der - det er de fleste hestemennesker klar over. Men at man rent

Læs mere

Kompagni-Nyt. April kvartal 2015. Hjemmeværnskompagni Hasle. Det Bornholmske Hjemmeværn

Kompagni-Nyt. April kvartal 2015. Hjemmeværnskompagni Hasle. Det Bornholmske Hjemmeværn Kompagni-Nyt April kvartal 2015 Hjemmeværnskompagni Hasle Det Bornholmske Hjemmeværn Indhold Chefens hjørne. Ny chef i kompagniet NY Næstkommanderende Kommandobefalingsmanden har ordret Fejlerevej 1 3782

Læs mere

Transskribering af fokusgruppe 3 - Århus

Transskribering af fokusgruppe 3 - Århus 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Transskribering af fokusgruppe 3 - Århus Jeg tænker vi kan lige starte

Læs mere

Team Don. Leif Olsen & Team Friis præsenterer: Følg Don på Facebook under facebook.com/teamfriis.don og på

Team Don. Leif Olsen & Team Friis præsenterer: Følg Don på Facebook under facebook.com/teamfriis.don og på Leif Olsen & Team Friis præsenterer: Team Don Anpartsprojekt på hesten Don, lillebror til Barok Prospekt for Team Don Team Friis giver dig nu mulighed for at komme med i et spændende anpartsprojekt. Udgangspunktet

Læs mere

Elevskolen Annebergvej afholder

Elevskolen Annebergvej afholder Elevskolen Annebergvej afholder Dato: Søndag d. 07. februar 2016 fra kl. 10.00 Disciplin: Spring Klasse 1: 60-80 cm metode B3 Klasse 2: 30-50 cm metode S2 Klasse 3: Bomklasse i trav m. eller u. trækker/hjælper

Læs mere

LEGE OG AKTIVITETER I NATUREN

LEGE OG AKTIVITETER I NATUREN LEGE OG AKTIVITETER I NATUREN Rid og løb To ryttere og én hest/pony udgør et hold. Hesten er udstyret med grime under trensen. En afmærket strækning er inddelt i 4, 6 eller 8 nogenlunde lige lange etaper.

Læs mere

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!!

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! 7.c + klasselærere startede i mandags med et virksomhedsbesøg hos E.L.M, hvor de blev undervist i, hvordan en virksomhed arbejder

Læs mere

Invitation. - kun for kvinder. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Tirsdag d. 30. august 2012

Invitation. - kun for kvinder. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Tirsdag d. 30. august 2012 Invitation Woman 2012 Tirsdag d. 30. august 2012 - kun for kvinder En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv Vil du styrke dine evner inden for kommunikation, ledelse og samarbejde? Ønsker du at tilføre

Læs mere

Idrætsskole i Gentofte

Idrætsskole i Gentofte Idrætsskole i Gentofte - et tilbud til unge talenter GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID Velkommen på idrætsskolen! Det er med stor glæde, at jeg indbyder unge talenter i Gentofte Kommune til at søge

Læs mere

Debatten om dressurhestens holdning hvad handler den egentlig om?

Debatten om dressurhestens holdning hvad handler den egentlig om? Positiv Ridning Systemet Om dressurhestens holdning Af Carina Högkvist Debatten om dressurhestens holdning hvad handler den egentlig om? Artikel af Carina Högkvist, aut. hestemassør. ofte næsen bag - somme

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

2. 17 stk. 2 og stk.6 her tilføjes det med rødt kursiv og understreget til teksten:

2. 17 stk. 2 og stk.6 her tilføjes det med rødt kursiv og understreget til teksten: Forslag til ændring af regler ved NF generalforsamling 2016 Bemærk: I nedenstående forslag -Tilføjes det med rødt kursiv og understreget til teksten -Ændring til forslaget skrives med grønt og understreges

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // november 2011. Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // november 2011. Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10. Hovedsponsor: Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10 spot på sporten // november 2011 Hovedsponsor: MANGE AKTIVITETER PÅ OG UDENFOR BANEN... Traditionen tro sker der rigtig meget i Skjern Håndbold - både når

Læs mere

STATIONSAFPRØVNING HOLD 1 2012. 31. januar 2012 på Vilhelmsborg

STATIONSAFPRØVNING HOLD 1 2012. 31. januar 2012 på Vilhelmsborg STATIONSAFPRØVNING HOLD 1 2012 31. januar 2012 på Vilhelmsborg Tidsplan 09.00 Måling og signalement i stalden 09.15 Fast bund 09.30 Løsspringning gul hal 09.45 Gangarter blå hal 11.30 Oprangering 12.00

Læs mere

DANSK VARMBLOD REGLER & VEDTÆGTER

DANSK VARMBLOD REGLER & VEDTÆGTER DANSK VARMBLOD REGLER & VEDTÆGTER 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE AVLSMÅL FOR DANSK VARMBLOD... 5 ORGANISATORISKE REGLER... 7 KAPITEL 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 7 KAPITEL 2. ORGANISATION... 7 Generalforsamling...

Læs mere

KAMPREFERATER 2010/2011 1. SENIOR

KAMPREFERATER 2010/2011 1. SENIOR KAMPREFERATER 2010/2011 1. SENIOR Invensure A/S Frederiksborggade 1 DK 1360 Kbh. K Tlf +45 3332 0766 Fax +45 3332 0763 Website: www.invensure.dk Bispebjerg Torv 2 2400 København NV Dette dokument tilhører

Læs mere

3 piger med forskellig baggrund og fælles interesse

3 piger med forskellig baggrund og fælles interesse 3 piger med forskellig baggrund og fælles interesse Caroline La Cour (billedet: til venstre) er 11 år, har trænet Taekwondo i 3 år og teknik i 1 år. Anne-Sofie Voersaa (billedet: i midten) er 11 år, har

Læs mere