Bistrup Kirke Efterår 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bistrup Kirke Efterår 2015"

Transkript

1 Bistrup Kirke Efterår

2 Fra menighedsrådet Nye naboer i Bistrup Vi har fået nye naboer i Bistrup. Syv mænd, flygtninge fra Syrien og Somalia, er flyttet ind på Nordvanggård, som Rudersdal Kommune netop i foråret har købt af søstrene, som har ejet og beboet stedet gennem mange år. Det er planen, at der i løbet af efteråret flytter i alt 60 flygtninge ind, primært fra Syrien men også fra Eritrea og Somalia; nogle har familie i hjemlandet, som de så senere kan forenes med her i landet. Beskæftigelse i Rudersdal Kommunes forvaltning, som har det overordnede ansvar for flygtninge, sørger for mentor i starten af opholdet, samt praktiske ting i forbindelse med sprogundervisning, økonomi mv., og alle påbegynder sprogundervisning i midten af august. For at flygtningene kan føle sig velkomne og hurtigt blive integreret i det omkringliggende samfund, er der imidlertid en stor og vigtig opgave i civilsamfundet. Rudersdal Kommune er sammen med fire andre kommuner i landet deltagere i et projekt, hvor man i samarbejde med Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp bygger bro til lokalsamfundet for at opnå en mere effektiv og hurtig integration. Helt konkret er der i Rudersdal Kommune skabt et frugtbart samarbejde mellem repræsentanter for Dansk Flygtningehjælp, Birkerød Flygtningekontakt, samt præster og menighedsråd i de lokale kirker, hvilket har affødt forskellige frivilliginitiativer og grupper i kommunen, som samarbejder om opgaver i forbindelse med integrationen, det være sig indsamling af tøj, lektiehjælp og rundvisninger i lokalområdet. I Bistrup er der opstået en frivilliggruppe, der kalder sig Bistrupvenner. Her er Bistrup Kirke repræsenteret ved Ib Eistrup og Karin Christiansen. Bistrupvenner består af en styregruppe, som tager sig af kontakt til kommunen og derudover undergrupper, som tager sig af afgrænsede opgaver som lektiehjælp, integration i sportsklubber mv. Har du tid, lyst og overskud til at hjælpe med et eller andet, som f.eks. deltagelse i frivillig lektiecafé eller vil donere tøj, cykler, spil eller andet, så kontakt venligst Bistrupvenner på bistrupvenner@gmail.com eller på facebookgruppen Bistrupvenner. Kirken lægger hus til gruppens månedlige møder, og præster og menighedsråd ser frem til at byde velkommen til et arrangement i løbet af efteråret og i øvrigt til løbende samvær med vores nye naboer. Læs mere på Rudersdal Kommunes hjemmeside på nedenstående link: FAQ-flygtninge.aspx Karin Christiansen og Charlotte Nørballe 2

3 Sorg og savn Vågetjeneste Samtaler om sorg og savn. Det er svært at miste, og nogle har brug for at tale med andre om det. Det er der mulighed for i løbet af efteråret i et sammenhængende forløb, og samtlige præster i Rudersdal står bag initiativet. Det kan være en stor lettelse at dele sine tanker og følelser med andre, der er i en lignende situation. Alle i gruppen, der ledes af præsterne Charlotte Nørballe og Christian Fink Tholstrup, har tavshedspligt. Der er plads til 6-8 deltagere i en gruppe. Tilmelding er nødvendig senest 8 september, og deltagelse er gratis. Vi ses kl Første gang er mandag den 21. september. Herefter 5. og 19. oktober, 2., 16. og 30. november, Vi mødes i Holte Sognegård. Tilmelding og eventuelle spørgsmål til Charlotte Nørballe, mail ckn@km.dk eller tlf Enhver er velkommen, uanset hvor man bor. Er der større tilslutning, bliver der oprettet grupper ved andre kirker med andre præster. 3 Foto: Pressefotograf Annett Bruhn, JV. Vågetjeneste Bistrup Kirkes frivillige vågetjeneste samarbejder med Samvirkende Menighedsplejer. Vågekonen kan tilbyde at være til stede hos alvorligt syge og døende mennesker i private hjem i 3 timer ad gangen. Det er medmenneskelighed og nærvær det handler om, dvs. holde i hånd, skabe ro, støtte og aflaste de pårørende. Vågekonen må ikke tage sig af pleje og behandling, men vil kontakte hjemmesygeplejersken efter behov. Vågekonen har tavshedspligt. Kontakten formidles gennem præsterne: Charlotte Nørballe og Søren Storvad.

4 Særgudstjenester Fredag d. 11. september kl. 18 Birkerød - Kulturnat med jazz-gudstjeneste ved Jazz Smoothie Liturgi: pastor Søren Storvad. Søndag d. 25. oktober kl. 16 Jazz-gudstjeneste med Jakob Høgsbro Kvintet og Søren Storvad og Charlotte Nørballe. Fredag d. 30. oktober kl Halloween gudstjeneste (SCS) 4 Søndag d. 1. november kl. 10 Allehelgensdag trøstens dag for sorg og savn Maria Boelskov, harpe. Den første søndag i november har man en særlig gudstjeneste til minde om dem, som ikke længere er iblandt os. En gudstjeneste med musik, salmer og stilhed, der giver unikt rum for tid til tanke på alle de mennesker, vi ikke længere kan nå, alle dem vi delte år og dage med, kærlighed, glæde, sorg, latter, alvor og leg. Her i Bistrup Kirke åbner vi dørene og samles for at tænde lys, mindes vore døde og lytte til oplæsning af navne på de personer her i sognet, som er gået ud af tiden i året, der er gået, også dem sognets præster har begravet/bisat andet steds. Størst af alt er kærligheden I troen på, at ingen lever for sig selv, og ingen dør for sig selv, at Guds kærlighed kan nå os overalt, hvor vi går, mindes vi dem, vi kendte dybt ind i sjælen, så meget det er muligt at kende et andet menneske.

5 Særgudstjenester Vi mindes ældre, som var mætte af dage, yngre som stadig havde drømme, historier som de ikke fik fortalt. Vi mindes børn, som endnu ikke kunne sende ord ind i verden, små og store børn, i hvem der var så meget liv og kærlighed, at ord ikke kan favne betydningen. Fortid-fremtid og håb Allehelgensdag er også dagen, vi mindes alle de mennesker, som forud for os viste og pegede på vejen, den sørgende kan gå. Helt tilbage til det 2. århundrede i kirkens historie holdt man gudstjenester for at mindes de kristne, som satte deres liv ind på at høre til hos Guds levende kærlighed, Jesus Kristus. Op gennem tiden blev allehelgensdag for alle helgener, som ikke havde nogen navngiven dag. Med Martin Luther er dagen desuden blevet dér, hvor vi fejrer reformationen, der slog fast, at i kristendommen er alle helgener, Guds uvurderlige og dyrebare børn i himlen og på jorden. Gudstjenesten Algehelgensgudstjenesten er en musikgudstjeneste, hvor harpenist Maria Boelskov spiller fra kl Der vil lyde tekster fra Bibelen, digte og blidt orgelspil, samt smuk sang af kirkens kor. Man kan sagtens tage børnene med, da der under prædikenen er børnekirke i de tilstødende lokaler. Charlotte Nørballe Søndag d. 6. december kl. 10 Denne dag medvirker årets minikonfirmander og kirkens børnekor i højmessen. Som et led i gudstjenesten opføres Krybbemusical med masser af engle og hyrder, en kamel. Josef og Maria og det lille Jesusbarn. 5 Minikonfirmander og børnekor i Krybbemusical med masser af engle og hyrder samt Jesusbarnet. Søndag d. 20. december kl. 10 De 9 Læsninger. Med de ni læsninger slås døren op til julens glædelige budskab. Her er en gudstjeneste, hvor det talte og det sungne ord skaber en livlig vekselvirkning mellem menighed, kirkekor og organist. Bibelteksterne strækker sig lige fra verdens skabelse til det store under julenat og videre frem til de første menigheder. For hver tekst der lyder, læst af lægfolk, synges efterfølgende en af julens salmer, som understøtter budskabet, ind imellem som vekselsang mellem kor og menighed. I dette forunderlige ordenes og klangenes univers er der oaser af toner fra instrumenternes dronning, orglet. Formen har rod i middelalderen, hvor man afholdt gudstjenester natten før store højtider. I sin nuværende form kan vi spore den til et lille sted næsten lige så beskedent som Betlehem, nemlig et træskur i byen Truro i Cornwall Fortsættes side 6.

6 Særgudstjenester Ro til tro I kirkerummet kan man lade roen komme til sig. Her er ikke krav og forstyrrelser, som skaber forvirring. Her er stedet, hvor man både kan give sig hen til roen og dvæle i troen. Fire gange i efteråret/vinteren kan enhver, som har lyst til og brug for åndelig ro, gå ind i en halv time favnet af stilheden. Det er et forløb som indeholder en vekslen mellem livsbærende ord, musik som skaber skønhed og fuldstændig stilhed. Et rum hvor man kan være uden at skulle præstere. Vi mødes kl. 17 onsdagene. d. 9. september, 14. oktober, 11. november og 13. januar. Men de ni læsninger forbindes dog først og fremmest med det navnkundige King s College Chapel, Cambridge. I 1918 tog kirkens præst på baggrund af sin tjeneste som feltpræst under Første Verdenskrig initiativ til at genoplive denne form for fejring af julens højtid. Hans oplevelser med de britiske soldater under skyttegravskrigens rædsler havde fået ham til at indse, at der var brug for en mere engageret fejring af Jesu fødsel. Soldaternes medvirken ved oplæsning af de ni tekster havde virkelig sagt dem noget. Så hvorfor ikke også gøre det samme i menigheden. I 1928 blev det første gang transmitteret i BBC, og siden da blev det en tradition i England. I 1950 erne bevægede den sig oversøisk og er efterhånden også blevet fast tradition i de fleste kirker i Danmark. Her i Bistrup finder de ni læsninger sted 4. søndag i advent. Har du lyst til at være læser, så kontakt venligst Charlotte Nørballe. 6 Weekenden d november Adventsretræte Retræten finder sted på Smidstrup Strand. Egenbetaling er 750 kr. Tilmelding til kirkekontoret senest d. 2. november. Begrænset antal deltagere. Læs mere på hjemmesiden omkring 1. oktober. Lørdag d. 16. januar kl. 9 Brunchgudstjeneste (CN+SCS)

7 Koncerter Søndag d. 15. november kl. 15 Koncert med Rønnow-Astner Duo I rækken af koncerterne Modernisme i Rudersdal er turen nået til Bistrup. Vibeke Astner, orgel og Henrik Rønnow, trompet spiller musik af Langlais, Hindemith og Messiaen. De to dygtige musikere lægger vægt på at give publikum en spændende koncertoplevelse. De enkelte værker knyttes sammen af kommentarer. Tors. d. 10. dec. kl Årets Julekoncert Sangerinden Cæcilie Norby vil optræde til koncerten i år. Med sig har hun sin mand, Lars Danielsson, på cello og bas. Programmet bliver helt sikkert meget spændende med nye vinkler, men også kendte julesange kommer på programmet. Entré: Voksne kr Børn kr. 30,- Billetter kan bestilles på kirkens hjemmeside. Pengene går ubeskåret til hjælp i sognet. 7 Torsdag d. 17. december kl. 19 Rytmisk Korforsyning afholder julekoncert. Rytmisk Korforsyning er opstået i Birkerød og består af 2 kor: Ladies Only og Seven Sharp, som er et blandet kor. Fælles for os er, at vi synger rytmisk og har et meget bredt repertoire fra jazz, rock og pop til dejlige musicalmelodier og smukke danske viser. Vi optræder ofte i Birkerød og omegn, samlet og hver for sig. Tors. d. 14. jan. kl Nytårskoncert med De 3 Kgl. Tenorer Et brag af en koncert med kendte opera-arier samt musik af Gershwin, Rogers og Lloyd-Webber. Glæde og humør og fantastiske stemmer. De tre tenorer er John Venning, Sune Hjerrild og Peter Andersen.

8 2015 Bistrup Sogns September Oktober November T 1. O 2. T 3. F 4. L 5. S s.e. Trinitatis (CN) med børnekirke Kl : Filmcafé M 7. T 8. Kl. 17 Ro til tro (CN) O 9. T 10. Kl. 10: De Små Synger F 11. Kl. 18: Jazz-gudstjeneste (SCS) L 12. S s.e. Trinitatis (RV) M 14. T 15. Kl Gudstjeneste Lions Park Kl Willy Edmose O 16. T 17. F 18. L 19. S s.e. Trinitatis (CN) M 21. T 22. O 23. T 24. Kl. 19: Litteraturkreds F 25. L 26. S s.e. Trinitatis (SCS) M 28. T 29. Kl : Gudstjeneste Bistrupvang Kl Folkekor O 30. T 1. F 2. L 3. S s.e. Trinitatis (RV) med børnekirke Kl. 14: Søndagscafé m. Antje Jansen M 5. T 6. Kl. 19:30: Koncert med Lyngby Kammerkor Kl. 10: Kirkecafé (CN) O 7. Kl. 19:30: Bist.aften m. Benny Grey Schuster T 8. F 9. L 10. S s.e. Trinitatis (CN) Kl : Filmcafé M 12. T 13. Kl. 10: Kirkecafé m. Sven Poulsen O 14. Kl. 17. Ro til tro (CN) T 15. F 16. L 17. S s.e. Trinitatis (CN) M 19. T 20. Kl Gudstjeneste Lions Park Udflugt med Kirkecaféen O 21. Kl : Litteraturaften m. Vibeke Sperling T 22. F 23. L 24. S s.e. Trinitatis (SCS) Kl. 16: Jazz-gudstjeneste (SCS og CN) M 26. T 27. Kl. 10: Kirkecafé m. fællessang Kl : Gudstjeneste Bistrupvang Kl : Folkekor O 28. Kl. 17: Babysalmesangsgudstjeneste (SCS) T 29. Kl. 19: Litteraturkreds 8 F 30. Kl : HalloweenGudstjeneste (SCS) L 31. S 1. Allehelgen (CN) m Kl : Filmcafé M 2. T 3. Kl. 10: Kirkecafé m. O 4. Kl : Bistrupaft T 5. F 6. L 7. S s.e. Trinitatis (S M 9. T 10. Kl. 10: Kirkecafé m. O 11. Kl. 17: Ro til tro (CN T 12. F 13. L 14. S s.e. Trinitatis (R Kl. 15: Koncert for o M 16. T 17. Kl. 10: Kirkecafé m. Kl : Gudstjen O 18. Kl : Litteratura T 19. F 20. L 21. og S 22. Retræte S S 22. Sidste søndag i Kirk M 23. T 24. Kl. 10: Kirkecafé m. Kl : Gudstjene Kl : Folkekor O 25. T 26. Kl. 19: Litteraturkred F 27. L 28. S s. i Advent (CN) M 30.

9 Kirkekalender 2016 December Januar ed børnekirke Birgit Poulsen en m. Paula Larrain CS) Jacob Rønnow ) V) rgel og trompet Søren Storvad este Lions Park ften v. Maren Uthaug midstrup Strand eåret (SCS) fællessang ste Bistrupvang s T 1. Kl. 10: Kirkecafé m. bankospil O 2. T 3. F 4. L 5. S s. i Advent (SCS) med krybbemusical M 7. T 8. O 9. T 10. Kl : Julekoncert m. Cæcilie Norby (entré) F 11. L 12. S s. i Advent (SCS) M 14. T 15. O 16. T 17. Kl : Gudstjeneste Bistrupvang Kl : Koncert m. Rytmisk Korforsyning F 18. L 19. S s. i Advent (CN) De 9 læsninger M 21. T 22. O 23. Kl. 14: Gudstjeneste Lions Park T 24. Kl. 12: Juleaften (SCS) De t for børn Kl. 14: Juleaften (CN) og kl : (CN) F 25. Juledag (SCS) L juledag (RV) S 27. Julesøndag (CN) M 28. T 29. O 30. T 31. F 1. Kl. 16: Nytårsgudstj. m. efterflg. kur (SCS) L 2. S 3. Helligtrekongers søndag (SCS) M 4. T 5. Kl. 10: Kirkecafé m. Charlotte Nørballe O 6. T 7. F 8. L 9. S s.e. Helligtrekonger (CN) Kl : Filmcafé M 11. T 12. Kl. 10: Kirkecafé m. Søren Storvad O 13. Kl. 17: Ro til tro (CN) T 14. Kl : Nytårskoncert m. de 3 kgl. tenorer F 15. L 16. Kl. 9: Brunchgudstjeneste (CN + SCS) S 17. Sidste s. efter Helligtrekonger (SCS) M 18. T 19. Kl. 10: Kirkecafé m. Mogens Hindsberger O 20. Kl : Litteraturaften m. Jens Andersen T 21. F 22. L 23. S 24. Septuagesima (CN) M 25. T 26. Kl. 10: Kirkecafé m. fællessang Kl : Folkekor O 27. T 28. F 29. L 30. S 31. Seksagesima (SCS) Gudstjeneste hver søndag kl. 10. CN = Charlotte Nørballe SCS = Søren Christian Storvad Kirkecafé: hver tirsdag kl Alle aftenarrangementer kl RV = Rikke Vanggaard 9 For yderligere detaljer til kalenderen, se kirkens hjemmeside:

10 Organistens initiativer Børnekoret Dette forår har været en forrygende sæson for børnekoret. Opgaverne har været mange og de er blevet løst på meget tilfredsstillende måde. Eftersom børnene bliver mere erfarne med at optræde, bliver de også dygtigere. Mange springer ud som solister - ja, de står nærmest i kø for det. Stomp har været på programmet og kommer det igen. Den kommende sæson byder på mange nye sange. Oplæring i at bruge stemmen rigtigt og det at finde sangglæden frem og lære en masse om musik. Koret skal medvirke til høst- og halloweengudstjeneste, og så skal de optræde til årets krybbemusical. Der vil komme et kursus i stomp igen - og måske en overnatning i kirken. Børnekoret øver om torsdagen kl Alle børn fra klasse er velkomne. Jeg glæder mig til at se alle gamle børnekorsbørn og evt. nye i sæsonen, der begynder torsdag den 3. september kl Tilmelding for nye interesserede via kirkens hjemmeside. Når børnekoret skal optræde til krybbemusicalen i december, får de brug for den pukkelryggede kamel. Babysalmesang Dette er et tilbud til alle babyer fra ca mdr. De små er i midtergangen på tæpper, hvor de kan ligge og kigge op i kirken, hvor der er højt til loftet Vi mødes otte onsdage i en sæson kl Dans, bevægelser, lystænding, rasleæg, sæbebobler, lyden af orgel og klaver og det svævende sejl er en del af det. Men først og fremmest skal vi synge dejlige sange og salmer sammen, så den lille baby fornemmer og oplever trygheden ved at mor eller far synger. Efter forløbet i kirken er der mulighed for en forfriskning og en snak i sideskibet. 10

11 Organistens initiativer Vi afslutter med en babysalmesangs-gudstjeneste onsdag den 28. okt. kl. 17, hvor søskende og bedsteforældre kan være med. Sognepræst Søren Storvad medvirker denne dag. Ny sæson begynder onsdag den 2. sep. kl Tilmelding via kirkens hjemmeside. De små synger Som noget nyt vil vi torsdag den 10. sept. kl. 10 i Bistrup Kirke markere dagen De små synger, som er et landsdækkende initiativ. Vi inviterer børnehaver og andre småfolk til at komme i kirken. Her vi vil synge sange og salmer over temaet venner, og fortælling og sanglege er også en del af det. 11 Folkekoret Folkekoret indleder nu sin anden sæson, og det har vist sig, at der er et behov for det. Ca. 90 er tilmeldt. Ikke alle kan komme hver gang, så vi har i gennemsnit været pr. øveaften. Koret er for voksne sangere i alle aldre og med alle grader af erfaring. Man oplever glæden ved at synge flerstemmigt, lære om stemmens brug og opleve sangens forunderlige verden. Repertoiret er sange og salmer, nye og gamle, rytmiske og klassiske satser, danske og udenlandske. Der er hverken tilmelding eller optagelsesprøve; man møder bare op. Vi øver sidste tirsdag i hver måned, og der serveres en forfriskning undervejs. Tonen er afslappet, uden at det dog skorter på disciplin. Folkekoret har optrådt til 4. maj aften i kirken og været på tur til DR for at medvirke i Så syng da, Danmark. Ny sæson begynder tirsdag d. 25. august kl Evt. nye sangere er meget velkomne.

12 Hvad sker der? Nyt initiativ: Nye salmer og sange Vi er en af 20 kirker, som er blevet spurgt, om vi vil være med i projekt Nye salmer og sange, og det har vi sagt ja til. Hvad er Nye salmer og sange? Nye salmer og sange er et banebrydende og kulturåbent initiativ, der vil bringe de bedste kræfter fra kirke- og kulturlivet sammen i en udgivelse, som på én gang styrker, supplerer, viderefører og videreudvikler fællessangstraditionen fra Den Danske Salmebog og Højskolesangbogen. Hvorfor Nye salmer og sange? Udgivelsen vil bryde nyt land i en tid, hvor kunstnerisk kreativitet og udvikling af fællessangens formsprog vil kunne medvirke til at bevare bærende værdier i vores samfund. Den vil være rummelig over for forskellige livstydninger og tolkninger af trosliv og eksistens ud fra den opfattelse, at såvel kirkelige som alment kulturelle tekster og melodier kan formidle kristendommen, kristen tro og beslægtede eksistentielle spørgsmål. Den vil fastholde og videreføre den særlige danske salme- og sangtradition og virke til genopdagelse og styrkelse af den kirkelige og folkelige fællessangs betydning. Den vil desuden gennem nyere musikalske udtryk og et nutidigt sprog imødekomme og formidle det 21. århundredes kirke- og kulturliv i dialog med ældre salmetraditioner og i samarbejde med toneangivende danske digtere, komponister og sangskrivere for at frembringe et nyt repertoire i tidens ånd. Rie Møllmann 12 Litteraturkreds v. Søren Storvad I 1934 blev forfatteren Stefan Zweig tvunget i eksil, først i London, så i New York, og siden i den lille brasilianske landsby Petrópolis et halvt hundrede kilometer fra Rio de Janeiro. Det var her, han den 23. februar 1942 begik selvmord sammen med sin noget yngre kone Elisabeth Charlotte Altmann, dybt deprimeret over verdens og krigens gang, der endnu på dette tidspunkt så ud til at ende med Nazitysklands sejr, der for Stefan Zweig uundgåeligt markerede den endegyldige afslutning på den europæiske humanistiske kultur og civilisation, som han i den grad var rundet af og havde forfægtet i sit store og berømte forfatterskab. Inden nåede han dog at skrive en slags testamente i form af bogen: Verden af i går - En europæers erindringer. En bog som siden har opnået klassikerstatus, ikke mindst fordi man som læser ikke kan undgå at fornemme den mørke baggrund på hvilken bogen er skrevet. Et mørke som nok truer med at ødelægge alt, men som forfatteren ved at forholde sig til det og således belyse det i sin bog samtidig evner at skrive både et lys og et håb frem i den enkelte læser såvel som i den verden og i det Europa, han til det sidste troede på, selv om han selv bukkede under. Vi mødes tre torsdage kl i efteråret og læser bogen i troen på det lys, der kan få mørket til at vige i det Europa, der mere eller mindre konstant, og altså også helt aktuelt, er i fare for at give efter for mørkets kræfter. Det bliver den 24.9, og Vi mødes i sideskibet, og inden første gang må I meget gerne have læst ca. 100 sider. Bogen findes i mange forskellige udgaver, men kan erhverves i en ny udgave fra 2014 til ca. 200 kr.

13 Bistrup- & litteraturaftener Onsdag d. 4. nov. kl Paula Larrain taler om sin bog: Min vej til troen Tirsdag d. 15. september kl Bistrup-aften med Willy Egmose Organist/jazzmusiker Willy Egmose præsenterer os for nye sangbare og rytmiske salmer, der er hans speciale, og han formår at skabe den helt rigtige melodi, som bygger på lang tids erfaring med kirkemusik. Vi skal synge kendte og gamle salmer tilsat lidt jazz, og vi skal lære nye med et glimt i øjet - og med en stor kærlighed til musikken i Den danske Folkekirke. Onsdag d. 18. nov. kl Forfatter Maren Uthaug taler om sin bog: Og sådan blev det. Onsdag d. 21. okt. kl Journalist og forfatter Vibeke Sperling taler om sin seneste bog: Russernes drømme om det nye Ruslands selvforståelse og Vestens misforståelser. Onsdag d. 7. okt. kl Benny Grey Schuster: Dansk kirkearkitektur med særligt henblik på 1960 ernes kirkebyggeri. 13 Onsdag d. 20. januar kl Forfatteren Jens Andersen taler om Astrid Lindgren med udgangspunkt i sin bog: Denne dag, et liv.

14 Diverse caféer Kirkecaféen: Hver tirsdag fra kl. 10 til 12. Vi mødes i kirken til morgensang, hvorefter der i sideskibet er morgenbord. Derefter er der foredrag ved en af vore præster eller en af cafédeltagerne, der fortæller om en spændende oplevelse, eller det kan et besøg af en gæst udefra. Én gang om måneden synger vi efter højskolesangbogen. Det koster 20 kr. Oktober: 6. Pastor Charlotte Nørballe 13. Sven Poulsen: Store nordiske Telegrafselskab og tilknytningen dertil 20. Udflugt 27. Fællessang November: 3. Birgit Poulsen fortæller om Vendsyssel 10. Jacob Rønnow fortæller om Frelsens Hær og Ruslands ortodokse forskellige og dog det samme: Vorherres kludetæppe 17. Pastor Søren Storvad 24. Fællessang December: 1. Bankospil, glögg og æbleskiver Januar: 5. Pastor Charlotte Nørballe 12. Pastor Søren Storvad 19. Mogens Hindsberger: Fra åndetro til gudetro i Grønland 26. Fællessang Filmcafé Filmcaféen er søndag eftermiddage kl med diskussion efter filmen. Datoerne i denne periode er 6.9., , 1.11., Filmtitel kan ses på kirkens hjemmeside. Søndag d. 4. okt. kl. 14 Søndags Café og 10-årsjubilæum Vor sopran, Antje Jansen, fejrer, at hun har været ved kirken i 10 år som medlem af kirkens kor på 4 sangere og er en fast bestanddel af kirkens liv. Hun optræder med en perlerække af soli denne eftermiddag. Antje har i mange år været operasanger ved Det kgl. Teater. Antjes datter, Dyveke, violinist, medvirker. Pianist Knud Rasmussen akkompagnerer. Der serveres kaffe i sideskibet. Tirsdag d. 6. oktober kl Koncert med Lyngby Kammerkor. Dirigent: Frans Sylvan. Repertoiret vil være: Carl Nielsen, Mogens Pedersøn og Mendelsohn-Bartholdy. 14

15 Kirkeklumme Det stod ikke skrevet nogen steder. Altså, at jeg skulle være præst. Ingen præster eller teologer i familien og heller ingen i omgangskredsen. Men jeg er netop blevet færdig som præst og har oven i købet den glæde at være blevet ansat i Bistrup Kirke sommeren over, i min egen kirke, hvor jeg føler, at jeg hører til, i det sogn jeg bor i, og arbejder sammen med mennesker som jeg kender og holder af. Hvad er det, der bestemmer vores retning i livet og de valg, vi træffer undervejs? Min egen vej til præstegerningen har været snørklet, over en halvfærdig uddannelse som hospitalslaborant, en uddannelse som husholdningslærer i 1986 ved Suhrs Seminarium, og siden undervisning i mere end 20 år af unge og voksne på Suhrs Husholdningsskole og senere på Socialog sundhedsskolen i Gladsaxe. Men med mig har jeg hele tiden haft interessen for kristendom og religion. Kristendommen har ligget som en grundtone i mit liv, siden jeg var barn, uden at vi dog gik i kirke, men jeg gik i søndagsskole med min lillesøster, og jeg lærte at bede aftenbøn. Min mor begyndte at synge i kirkekoret i Nakskov, da jeg var en halvstor pige, og det betød, at vi begyndte at komme i Nakskov Kirke en gang imellem, så kirken blev en del af mit liv. Som teenager og ung voksen tog jeg i en periode afstand fra kristendom og trosliv, men vendte tilbage igen, da mine egne børn var små. Nogle kurser på Folkeuniversitetet, først i religionshistorie, dernæst i teologi, overbeviste mig om, at jeg måtte videre ad den vej, og jeg begyndte på teologistudiet, så snart børnene var blevet så store, at der blev tid og overskud til det. Sideløbende arbejdede jeg som lærer ved Social- og sundhedsskolen, men på kandidatuddannelsen læste jeg på fuld tid. 15 Nu er jeg så her, færdig med teologistudie og pastoralseminarium og i gang med mit nye virke som præst. Jeg føler, at jeg i en vis forstand er kommet hjem. Jeg er vild med mit fag, teologien og kristendommen; det er ganske enkelt det fag, der har haft den største indflydelse på min tænkning og forståelse af mig selv som menneske. Kristendom handler dybest set om det at være menneske og medmenneske for hinanden, om tilværelsens grundvilkår: vores skabthed og vores afhængighed af det andet, der har sat os, nemlig Gud. Det er et radikalt andet budskab end vor tids forestillinger om den enkeltes evner og muligheder for at skabe sig selv, (eller omskabe sig selv), for at opfylde kravene om den perfekte, veltrænede krop, idealbilleder af det perfekte liv, karaktersnit, uddannelse mv. Kristendommen rummer i stedet det mest radikale og frisættende budskab: at vi er elskede, som vi er, at vi netop ikke er perfekte og ikke skal være det, men at vi, uanset at vi fejler og ikke altid opfører os, som vi burde, alligevel er elskede af Gud. Det er et budskab, hvor hele mennesket kan rummes på godt og ondt, mennesket i dets skrøbelighed, i dets sårbarhed. Dette helt særlige budskab i evangeliet er det, jeg gerne vil forkynde som præst, og jeg vil bestræbe mig på at forkynde evangeliet sådan, at det taler ind i menneskers liv, herunder aktuelle problemer i den måde vi lever med hinanden på. Karin Christiansen

16 Kirkeinfo Sognepræster ved Bistrup Kirke: Charlotte Nørballe (kbf) Bregnerødvej 23, 3460 Birkerød Tlf eller Mail: Fredag fridag Søren Christian Storvad Birkebakken 11, 3460 Birkerød Tlf eller Mail: Ansvarshavende redaktør. Mandag fridag Rikke Vanggaard Præstegårdsvej 6, 2605 Brøndby Tlf Mail: Træffes bedst: ti-fr kl Mandag fridag Dåb, bryllup og begravelse: Henvendelse til kontoret eller præsterne. Forsidebillede: Anne Eistrup 16 Bistrup Kirkekontor: man.-fre. kl Birkebakken 1, 3460 Birkerød Telefon Mail: Hjemmeside: Organist Elsebeth Dilling-Hansen Tlf organist@bistrupkirke.dk Kordegn Claus Bøye Baun Tlf clb@km.dk Kordegneassistent Marianne G. Nielsen Tlf mgni@km.dk Kirketjener Eva Thiedeke Tlf et@bistrupkirke.dk Fredag fridag Kirketjener Allan Wettersteen Tlf aw@bistrupkirke.dk Mandag fridag PoBe sats & repro

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29 Alle 4 søndage i juli måned, holder vi gudstjeneste samme med Roskide Baptistkirke i lighed med de foregående år. Roskilde Baptistkirke er beliggende på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. Mandag den 3. juni

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2015 kl. 16.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.8. Sept. okt. 2014 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant: Rødhus kl. Prædikant: Den 28. september Høstgudstjeneste /15. søndag efter trinitatis Den 5. oktober 16. søndag efter

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

Juledag den 25. december 2012 Vor Frue kirke kl. 10. Tekst: Luk 2,1-14 Salmer: 99, 108, 114, 107, 125, 123 v.7, 118

Juledag den 25. december 2012 Vor Frue kirke kl. 10. Tekst: Luk 2,1-14 Salmer: 99, 108, 114, 107, 125, 123 v.7, 118 1 Juledag den 25. december 2012 Vor Frue kirke kl. 10 Af Jesper Stange Tekst: Luk 2,1-14 Salmer: 99, 108, 114, 107, 125, 123 v.7, 118 Gud, lad os leve af dit ord som dagligt brød på denne jord Julen kommer

Læs mere

Bistrup Kirke Forå r 2016

Bistrup Kirke Forå r 2016 Bistrup Kirke Forår 2016 1 Minikonfirmanderne Velkommen i kirken Minikonfirmandundervisning. Idéen til minikonfirmander opstod i Jylland i 1990 erne og begyndte som et forsøg. Det blev så stor en succes,

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Det er i dag den 1. april. Som det nok vil være bekendt, har jeg siden den 1. april 1988 været fast ansat som sognepræst i Galtrup, Øster Jølby og Erslev i de sidste par

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Juleaften 2009 Herlev Hospital

Juleaften 2009 Herlev Hospital Juleaften 2009 Herlev Hospital Kom, Jesus, vær vor hyttegæst, Hold selv i os din julefest. Amen. Julen har med stemning at gøre. Vi vil så gerne i julestemning. Vi ønsker brændende, at den skal indfinde

Læs mere

Kirke & Sogn. aunslev bovense

Kirke & Sogn. aunslev bovense Kirke & Sogn aunslev bovense 44. årgang nr. 1 december 2013 - marts 2014 Det kimer nu til julefest Synger vi juleaften i kirken så taget er nær ved at løfte sig. Juleaften skal vi synge de salmer vi kender.

Læs mere

Juleaften 2015 Salmer: 94, 120, 104, 119, 121

Juleaften 2015 Salmer: 94, 120, 104, 119, 121 Juleaften 2015 Salmer: 94, 120, 104, 119, 121 Når Gud viser os sit ansigt! Hvis billedet ikke er godt nok, er det fordi du ikke tæt nok på. Sådan har en pressefotograf engang udtalt. Jo tættere des bedre.

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2011 Tekster: Es. 9,1-6a; 1.Joh.4,7-11; Joh.1,1-14 Salmer: 99,100,118,123,103

PRÆDIKEN JULEDAG 2011 Tekster: Es. 9,1-6a; 1.Joh.4,7-11; Joh.1,1-14 Salmer: 99,100,118,123,103 PRÆDIKEN JULEDAG 2011 Tekster: Es. 9,1-6a; 1.Joh.4,7-11; Joh.1,1-14 Salmer: 99,100,118,123,103 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst Hold selv I os din julefest! Da skal med Davids-harpens klang Dig takke højt

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014 Den store glæde. Men englen sagde til dem: Frygt ikke! Se jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: I dag er der

Læs mere

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45.

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Lindvig Osmundsen Bruger Side 1 05-10-2014 Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Der er en vej som vi alle går alene. Teksterne vi har fået til 16. søndag efter trinitatis

Læs mere

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup Nr. 1 Januar - marts 2015 Læs i dette blad: Glimt fra en jubilæumsdag... 2 Helligtrekongersfejring... 3 Kirkekalender... 4 Dåbstræf.... 5 Til lykke med dåben... 5 Møder og klubber.... 6 Kirkelig vejviser...

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke PRÆSTEN MENIGHEDSRÅDET ADVENT NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Advent og jul i Padesø Kirke Også i år indleder vi adventstiden

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4 ASKOV SOGN kirkeblad December 2013 - Februar 2014 Glædelig Jul Københavns tidligere biskop, Erik Norman Svendsen, udgav for nogle år siden en rigtig fin bog om vores danske salmebog:»syng for livet«. Han

Læs mere

mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved. Ap.G. 4,7-12

mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved. Ap.G. 4,7-12 Fra det gamle testamente: Luk retfærdighedens porte op, jeg vil gå ind og takke Herren! Her er Herrens port, her går de retfærdige ind! Jeg takker dig, for du svarede mig og blev min frelse. Den sten,

Læs mere

Kirkemusikhøjskole 2012-13. Storring-Stjær, Skivholme-Sjelle-Skørring, Skovby og Galten sogne.

Kirkemusikhøjskole 2012-13. Storring-Stjær, Skivholme-Sjelle-Skørring, Skovby og Galten sogne. Kirkemusikhøjskole 2012-13 Storring-Stjær, Skivholme-Sjelle-Skørring, Skovby og Galten sogne. Velkommen til endnu en sæson i Kirkemusikhøjskolen. Denne sæson vil være præget af variation, inspiration og

Læs mere

Kirkenyt. GUDSTJENESTER September - december 2015

Kirkenyt. GUDSTJENESTER September - december 2015 Kirkenyt GUDSTJENESTER September - december 2015 Jungshoved Allerslev 14. s. e. trin. 6. sep. Ingen 10.30 Høstgudstjeneste 15. s. e. trin. 13. sep. 10.30 Høstgudstjeneste Ingen 16. s. e. trin. 20. sep.

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

KIRKEBLADET FOR HVIDOVRE SOGN

KIRKEBLADET FOR HVIDOVRE SOGN KIRKEBLADET FOR HVIDOVRE SOGN December - januar 2016 FOR UNG TIL KRÆFT Et foredrag om at bevare håbet i et sygdomsforløb ved Mette de Fine Licht, journalist og forfatter. www.hvidovrekirke.dk HØJMESSER

Læs mere

- ET BRYLLUP LIGE EFTER VORES ØNSKER

- ET BRYLLUP LIGE EFTER VORES ØNSKER Adventsmarked SIDE 5 En overraskelse kan forandre alting SIDE 2 Fra fremmed til fantastisk fællesskab SIDE 7 - ET BRYLLUP LIGE EFTER VORES ØNSKER Hvordan er det at blive gift i Kvaglund Kirke? Læs om Anette

Læs mere

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges September 2014 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges Forårets konfirmander For gavernes skyld? 44 nye konfirmander tjekkede sammen med deres forældre ind

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

K I R K E S I D E R N E

K I R K E S I D E R N E GUDS RETFÆRDIGHED OG VORES Vi ved, at et menneske ikke gøres retfærdigt af lovgerninger, men kun ved tro på Jesus Kristus. Sådan skrev Paulus og det betyder, at Guds retfærdighed ikke er en idé om retfærdighed,

Læs mere

PRÆDIKEN NYTÅRSDAG 2013 AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 16 Tekster: 1.Mos.12,1-3; Gal. 3,23-29; Luk.2,21 Salmer: 712,718,58,56,719

PRÆDIKEN NYTÅRSDAG 2013 AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 16 Tekster: 1.Mos.12,1-3; Gal. 3,23-29; Luk.2,21 Salmer: 712,718,58,56,719 PRÆDIKEN NYTÅRSDAG 2013 AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 16 Tekster: 1.Mos.12,1-3; Gal. 3,23-29; Luk.2,21 Salmer: 712,718,58,56,719 Se ned, vor Herre, og hør vort kald! Du lære os ret af nåde At tænke

Læs mere

Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015

Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015 Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015 Julehjælp Det er igen i år muligt at søge julehjælp fra Asnæs sogns menighedspleje. Julehjælpen består af en række udvalgte madvarer til julemiddagen

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2016 02-01-2016 side 1. Prædiken til Helligtrekonger søndag 2016. Tekst: Joh. 8,12-20.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2016 02-01-2016 side 1. Prædiken til Helligtrekonger søndag 2016. Tekst: Joh. 8,12-20. 02-01-2016 side 1 Prædiken til Helligtrekonger søndag 2016. Tekst: Joh. 8,12-20. På Helligtrekongers søndag kender vi alle historien om De tre vise mænd. Vi har set dem i julens krybbespil, og det at se

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Kirke & Sogn 70. årgang Skårup SognS kirkeblad august 2013 - december 2013 1

Kirke & Sogn 70. årgang Skårup SognS kirkeblad august 2013 - december 2013 1 Kirke & Sogn 70. årgang Skårup Sogns Kirkeblad august 2013 - december 2013 1 Ja tak Jeg ønsker fremover at få Skårup kirkes nyhedsbrev sendt med posten: Navn: Adresse: eller Jeg ønsker at få Skårup kirkes

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen BØRN Onsdag kl. 11.00. Dog sommerferie: 18/6-6/8 BABYSALMESANG Til babysalmesang i Frederiksholm Kirke fyldes kirken med musik og rytmik for alle babyer mellem 0 og 1 år. Vi hygger, synger et par salmer

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130 Der var en, der efter et arrangement for nogen tid siden spurgte

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 Kirke og Sogn På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 2 KIRKE OG SOGN KIRKE OG SOGN 3 Infoside Kirkekontoret, Sognegården, Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg 86 29 57 33 Mandag-fredag kl. 10.00 13.00 Torsdag

Læs mere

FREDENS KIRKE. SogneNyt. Sognets Aftener i efteråret Koncert med Per Nielsen Ta med til Eunjins debutkoncert. september - december 2015

FREDENS KIRKE. SogneNyt. Sognets Aftener i efteråret Koncert med Per Nielsen Ta med til Eunjins debutkoncert. september - december 2015 FREDENS KIRKE SogneNyt september - december 2015 Sognets Aftener i efteråret Koncert med Per Nielsen Ta med til Eunjins debutkoncert Alle henvendelser vedrørende dåb, bryllup og navneændringer bedes rettet

Læs mere

Påskedag den27. marts 2016 kl.10.00 i Skelager Kirke.

Påskedag den27. marts 2016 kl.10.00 i Skelager Kirke. Påskedag den27. marts 2016 kl.10.00 i Skelager Kirke. Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der kom et kraftigt jordskælv.

Læs mere

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015 Kirkerne i Vipperød juni juli august 2015 GRANDLØSE ÅGERUP SDR. ASMINDRUP Få øje på Kærligheden Sognepræsterne skriver: Der er i skrivende stund en endnu bedre stemning end sædvanligt i sognegården. Det

Læs mere

endegyldige billede af, hvad kristen tro er, er siger nogen svindende. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over.

endegyldige billede af, hvad kristen tro er, er siger nogen svindende. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Mariæ Bebudelsesdag, den 25. marts 2007. Frederiksborg slotskirke kl. 10. Tekster: Es. 7,10-14: Lukas 1,26-38. Salmer: 71 434-201-450-385/108-441 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Læs mere

Nyt fra LightChannel.dk

Nyt fra LightChannel.dk Kære venner, Nyt fra LightChannel.dk Først vil vi gerne sige tak for jeres støtte! Nu er LightChannel.dk blevet en realitet og vi glæder os til at optage de første programmer i det ny indviede studie.

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

Morgensang i Vejen Kirke,

Morgensang i Vejen Kirke, Morgensang i Vejen Kirke, fredag d. 29. januar, kl. 9.00 Hermed links til salmetekster og inspirationsmateriale/idéer til arbejdet med salmerne. Materialet består af: 1) Salmeteksterne dels på papir dels

Læs mere

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation teentro frikirkelig konfirmation Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende Målet med denne samling er at have det sjovt og lære hinanden at kende. For at både du og teenagerne skal få mest muligt ud

Læs mere

Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende

Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende prædiken til Påskedag den 27/3 2016 i Bejsnap Kirke II: Matt 28,1-8. Ved Jens Thue Harild Buelund. Da Hans Barrøy dør, bliver

Læs mere

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN Juleaften 2014, Hurup Lukas 2, 1-14 Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN De fleste af os her i Hurup kirke i eftermiddag har glædet os

Læs mere

En fantastisk sommer er snart forbi

En fantastisk sommer er snart forbi En fantastisk sommer er snart forbi Så nærmere tiden sig til at vi skal på lejr her i menigheden. Det bliver en lejr hvor vi ønsker at se på hvem vi er og på hvilken menighed vi ønsker at være. Lad os

Læs mere

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 15. juni 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække Salmer DDS 356: Almagts Gud, velsignet vær DDS 289: Nu bede vi den Helligånd

Læs mere

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang December - Januar -Februar 2014 God Jul og godt Nytår Bliv Mini-konfirmand! Læs mere inde i bladet. Læs bl.a. i dette nummer: Luciadag, 13. december Juletræsfest,

Læs mere

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2015. Hinge kirke kl.9.00 Nadver. Vinderslev kirke kl.10.30.

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2015. Hinge kirke kl.9.00 Nadver. Vinderslev kirke kl.10.30. Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2015. Hinge kirke kl.9.00 Nadver. Vinderslev kirke kl.10.30. Salmer: Hinge kl.9.00: 749-117/ 98-102- 118 Vinderslev kl.10.30: 749-117- 94/ 98-102- 118 Dette hellige evangelium

Læs mere

19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14. Kan man se troen?

19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14. Kan man se troen? 1 19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14 Kan man se troen? 1. Vi synger to Martin Luther salmer i dag. Og det har sin anledning, som nok ingen umiddelbart tænker på. Og jeg havde måske også

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

24. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 18. november 2012 kl. 10.00. Salmer: 49/434/574/538//526/439/277/560 Uddelingssalme: se ovenfor: 277

24. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 18. november 2012 kl. 10.00. Salmer: 49/434/574/538//526/439/277/560 Uddelingssalme: se ovenfor: 277 1 24. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 18. november 2012 kl. 10.00. Salmer: 49/434/574/538//526/439/277/560 Uddelingssalme: se ovenfor: 277 Åbningshilsen Vi er kommet i kirke på 24. søndag

Læs mere

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus ved skoleafslutninger i Skorup kirke skrevet af Brian Iversen Kejser Augustus (A) er i våbenhuset. Ærkeenglen Gabriel (G) står i koret

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112 Åbningshilsen Vi fejrer jul. Vi er i Julen. Vi fester. Igen. Jul betyder

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 8. februar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække Salmer DDS 12: Min sjæl, du Herren love Dåb: DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148 Alfabetisk register A Adventskransen nu vi tænder................................ 65 All night, all day.......................................... 226 Alle, både høj og lav......................................

Læs mere

Simeon Sankt Johannes Sogn. juni juli august. sommer

Simeon Sankt Johannes Sogn. juni juli august. sommer Simeon Sankt Johannes Sogn juni juli august 2015 sommer 2015 ÅBENT HUS OG HAVE Mandag 13/7 Mellem kl. 13 og kl. 17 holder jeg ÅBENT HUS/HAVE for alle, der har lyst til at lægge vejen forbi i anledning

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Så kom der en lille smule vintersne - midt i januar

Så kom der en lille smule vintersne - midt i januar Så kom der en lille smule vintersne - midt i januar Søndag den 22. februar får vi besøg af Patricia og Dan Kirk, som arbejder i projekt Faros. Et arbejde blandt uledsagede flygtningebørn i Grækenland.

Læs mere

Birgit Lundholm Jensen. Jytte Abildstrøm og Hune kirkes kor. Arne Mumgaard, domprovst. Søren Lodberg Hvas, biskop. Kl. 10.30 Kristian G.

Birgit Lundholm Jensen. Jytte Abildstrøm og Hune kirkes kor. Arne Mumgaard, domprovst. Søren Lodberg Hvas, biskop. Kl. 10.30 Kristian G. Nyhedsbrev fra Hunne sog Nr. 6. Juni-Juli 2014 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant: Rødhus kl. Prædikant: Den 22. juni 1. søndag 14.30, kl. ca. 16 sommermøde i Kirkeladen Birgit Lundholm Jensen Jytte Abildstrøm

Læs mere

Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring

Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring kirkebladet for hvidovre sogn marts-april 2013 Påskemusical palmesøndag Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring Hvidovre Kirke www.hvidovrekirke.dk Maria Magdalene

Læs mere

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg.

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg. Prædiken til sidste s. e. Hellig3konger 2011 Ved kyndelmisse som vi fejrede den 2. februar var vi halvvejs gennem vinteren. Og jeg tror, at længslen efter lys og forår gælder de fleste af os. Og netop

Læs mere

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Der er i disse sommerdage et gyldent lys over aftnerne. Det lægger sig hen over landskabet

Læs mere

Til samtlige husstande Kirkeblad 1. Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13

Til samtlige husstande Kirkeblad 1. Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13 Til samtlige husstande Kirkeblad 1 Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13 Sognepræst Jakob Grandjean Jul Kirkeåret har drejet en omgang, og vi skal fejre julen det går hele december i

Læs mere

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Prædiken Høstgudstj. søndag den 28. september 2014 i Skibet kirke fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 30. august 2015 13.s.e. Trin. Lukas 10,23-37 Salmer: 750-69 v.1-4 -683 52-697 --- Godmorgen.

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 30. august 2015 13.s.e. Trin. Lukas 10,23-37 Salmer: 750-69 v.1-4 -683 52-697 --- Godmorgen. Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 30. august 2015 13.s.e. Trin. Lukas 10,23-37 Salmer: 750-69 v.1-4 -683 52-697 Godmorgen. I Slotskirken står vi op, når vi synger salmer, vi sidder ned,

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Faderen, og jeg er kommet til verden; jeg forlader verden igen, og jeg går til Faderen.«Joh 16,23b-28. Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Faderen, og jeg er kommet til verden; jeg forlader verden igen, og jeg går til Faderen.«Joh 16,23b-28. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken 5. søn. e. påske 5 maj 2013 i Skibet Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Faderen, og jeg er kommet til verden; jeg forlader verden igen, og jeg går til Faderen.«Joh 16,23b-28

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 5 - F e b ru a r 2 0 1 6

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 5 - F e b ru a r 2 0 1 6 ASKOV SOGN kirkeblad December 2015 - Februar 2016 Mod jul Julenat sang Guds engle i vilden sky. Det kunne ikke blive højt nok, når der skulle råbes og synges hele vejen fra himlen til jorden. Nu er kærligheden

Læs mere

Kan det betale sig? Hvad får vi ud af det? Giver det overskud? Hvad koster det?

Kan det betale sig? Hvad får vi ud af det? Giver det overskud? Hvad koster det? 1 28. dec. kl. 16.30 Julesøndag 118 Julen har englelyd 123 Her kommer Jesus dine små 117 En rose så jeg skyde 125 - Mit hjerte altid vanker 111 - Hør hvor englesangen toner Der er en ting, jeg mangler

Læs mere

Det er måske lidt for tamt. Med tilsidesætte fastholdes vel en skarphed i konflikten?

Det er måske lidt for tamt. Med tilsidesætte fastholdes vel en skarphed i konflikten? Jesu foregribelse af invitationen til livets fest som et fripas prædiken til 2. s. e. trin. efter 2. tekstrække: Luk 14,25-35 den 29/6 2014 i Ølgod Kirke. Barnedåb. Ved Jens Thue Harild Buelund. I Bibelen

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 1. juni 2014 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække Salmer DDS 722: Nu blomstertiden kommer DDS 299: Ånd over ånder DDS

Læs mere

Inspiration til forkyndelse VERSION 2.0

Inspiration til forkyndelse VERSION 2.0 Inspiration til forkyndelse VERSION 2.0 detmedgud.dk Forkyndelse Viden Inspiration Kære Leder! detmedgud.dk er ikke længere bare detmedgud.dk du tror, du kender... detmedgud.dk VERSION 2,0 er i luften!

Læs mere

1 s e H 3 K. 11.jan.2014. Hinge Kirke kl.9. Vinderslev Kirke kl.10.30. Vium Kirke kl.19.00 (Afskedsgudstjenester).

1 s e H 3 K. 11.jan.2014. Hinge Kirke kl.9. Vinderslev Kirke kl.10.30. Vium Kirke kl.19.00 (Afskedsgudstjenester). 1 s e H 3 K. 11.jan.2014. Hinge Kirke kl.9. Vinderslev Kirke kl.10.30. Vium Kirke kl.19.00 (Afskedsgudstjenester). Salmer: Hinge kl.9: 411-327/ 139-334 Vinderslev kl.10.30: 411-29- 327/ 139-101- 334 Vium

Læs mere

4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30

4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30 4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30 Salmer: Vinderslev kl.9: 76-339/ 82-117 Hinge kl.10.30: 76-339- 77/ 82-87- 117 Tekst: Joh 3,25-36 Nu kom Johannes' disciple i diskussion med en

Læs mere

Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Vor Frue Kirke, København

Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Vor Frue Kirke, København Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Vor Frue Kirke, København Stine Munch Men han banede sig vej imellem dem og gik. Jesus lod sig ikke påvirke af, hvad andre mente, af, at det han gjorde og sagde faktisk

Læs mere

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21 Prædiken til Pinsedag 15. maj 2016 Vestervang Kirke kl. 10.00 to dåb. V. Else Kruse Schleef Salmer: 290Ialsinglans 448v.1 3Fyldtafglæde 448v.4 6 331Uberørtafbyenstravlhed 291Dusomgårud 725Detdufterlysegrønt

Læs mere

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Prædiken til 2.påskedag Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Lad os bede! Herre, kald os ud af det mørke, som vi fanges i. Og kald os ind

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Mark 10,13-16

Evangeliet er læst fra kortrappen: Mark 10,13-16 1 1.søndag efter helligtrekonger II. Sct. Pauls kirke 10. januar 2016 kl. 10.00. Salmer:123/434/138/289//444/439/362/ Hvad er det, der gør jul til noget særligt /750 Åbningshilsen Vi er efter helligtrekonger

Læs mere