Velkommen til. Børnehuset Stjernen Vuggestuen. Gilmosevej Herning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til. www.bornehusetstjernen.dk. Børnehuset Stjernen Vuggestuen. Gilmosevej 20 7400 Herning 96286650"

Transkript

1 Velkommen til Børnehuset Stjernen Vuggestuen Gilmosevej Herning

2 Velkommen til Børnehuset Stjernen Kære forældre Med denne lille folder byder vi dig og dit barn hjertelig velkommen i Børnehuset Stjernen - Vi håber, at I vil få en rigtig dejlig tid her. På de næste sider vil der være nogle praktiske oplysninger, som forhåbentlig vil lette jeres start i institutionen. Er der spørgsmål eller undren over noget af det vi har skrevet, eller noget I oplever her i huset, så henvend jer endelig til personalet. Med venlig hilsen Bestyrelse og personale i Børnehuset Stjernen Børnehuset Stjernen er en aldersintegreret daginstitution med 40 børn i vuggestue, 150 børn i børnehave, 180 børn i fritidshjem 1 + 2, samt 35 pladser i junior- og ungdomsklub. Institutionen er beliggende på Gilmosevej 20. Åbningstider Daginstitutionen Mandag - torsdag kl Fredag kl Juniorklubben: Onsdag kl Ungdomsklubben: Onsdag kl Vores visioner for børnene I Børnehuset Stjernen lægger vi vægt på at gøre børnene livsduelige. Fokus er lagt på kvaliteten af kommunikation mellem børn og voksne og på anerkendende relationer, således at vores hverdagsmiljø stimulerer, at børnene gennem et aktivt liv bidrager til egen alsidig udvikling. Vores arbejdsgrundlag er baseret på følgende jævnligt debatterende værdi-begreber: autenticitet, humor, kreativitet, tid til fordybelse, tillid, tolerance, omsorg, nærvær, dialog med forældre, medbestemmelse, samt et velfungerende arbejds- og samarbejdsmiljø i institutionen. Pædagogiske Principper I Stjernen (Tjørring Skole og Børnehuset Stjernen) arbejder vi fælles omkring nogle overordnede principper. Grøn profil Bevægelse og Kost Fælles indsats i forhold til sårbare børn Trivsel Uddannelse og ressourcer. Se mere på Pædagogik Vi er certificeret idrætsinstitution, og arbejder med pædagogisk idræt som grundlæggende metode. Pædagogisk idræt handler om at sætte fokus på at børnene udfordres motorisk og bevæger sig hver dag, til gavn for deres fysiske, psykiske, sociale og kognitive udvikling.

3 Gennem pædagogisk idræt stimuleres barnets sanser, hjernen udvikles og barnets samlede kompetencer udvikles. Det betyder eksempelvis at barnet får lettere ved at mestre sproget. Pædagogisk idræt er inkluderende. I pædagogiske idrætsaktiviteter er der altid en pædagogisk bagdør, så alle børn kan være med på individuelle niveauer, uden at blive ekskluderet fra fællesskabet. Læs meget mere om pædagogisk idræt i vores folder, der er at finde på Fysiske rammer Børnehuset Stjernen deler bygning med Tjørring skole. Visionen er at skabe rummelighed, helhed, nærvær og udfordringer i børnenes hverdag. Samarbejdet mellem skole og institution er præget af en samarbejdskultur på alle niveauer; både mellem børn, forældre, personale, ledelse og bestyrelse med henblik på at skabe trygge rammer og et innovativt læringsmiljø. Ved at sammenbygge daginstitution og skole gør vi det muligt, at udvikle den indholdsmæssige del af arbejdet med baggrund i både skole- og fritidspædagogikken. Dette vil konkret udmøntes i et fælles innovativt læringsmiljø, der forener børnenes leg, læring og udvikling. Samarbejdet mellem pædagoger og lærere udbygges i relation til læringsmiljøet og den faglige, sociale og personlige udvikling af det enkelte barn. Ledelsen af skole og institution deler fælles administrationslokaler, ligesom personalet deler fælles personalefaciliteter. Ved at begge personalegrupper deler fysiske rammer vil det give gode muligheder for kommunikation og lette samarbejde om de fælles børn. Kendskab til hinandens kultur er en forudsætning for gensidig forståelse. En stor del af byggeriet er fællesrum for både skole og institution, og børnene vil derfor komme til at benytte disse i både skole og fritid. Dette gælder både indvendige og udenoms faciliteter. Samtidigt har vi prioriterer, at såvel institution som skole har råderet over egne hjemlokaler, som de kan sætte deres eget særpræg på, og indrette uden at skulle tage hensyn til andre brugere. Børnene vil således opleve sammenhæng og helhed i deres hverdag, men også klart være i stand til at skelne mellem skole og fritid. Læs folderen Stjernen i Tjørring få at få et overblik af vores fysiske rammer på Ønsker du at vide mere om de fysiske rammer og hverdagen i børnehaven og fritidshjemmet, så læs velkomstfolderen til børnehave og fritidshjem på Bestyrelsen Børnehuset Stjernen er en selvejende institution med en bestyrelse, der varetager den overordnede ledelse af institutionen. Den daglige pædagogiske og administrative drift varetages af institutionens ledelse. Bestyrelsen består af forældrerepræsentanter og medarbejderrepræsentanter. Bestyrelsen er omfattet af loven om tavshedspligt.

4 Velkomme til vuggestuen Fysiske rammer Vuggestuen ligger adskilt fra børnehaven og fritidshjemmet. Det har været vigtigt for os at skabe nogle trygge rammer til vores vuggestuebørn. Vuggestuen er delt i 3 stuer med ca. 13 børn på hver. Til hver stue knytter der sig et legerum samt et puslerum. Hjertet i vuggestuen er det store fællesrum, hvor der er rig mulighed for fysisk udfoldelse. Endvidere har vi en dejlig garderobe og et opvarmet krybberum, hvor børnene har deres egen krybbe. Børnene kan også sove udenfor og under halvtag. Der er arbejdet med meget glas i institutionen for at give gennemsigtighed således at børnene fornemmer at de er en del af noget større. Anerkendelse I vuggestuen tager vi udgangspunkt i den anerkendende relation. Når vi anerkender barnet i dets handlinger og følelser styrker vi dets psykiske udvikling. Vi anerkender ved at vise med ord og handlinger, at vi er til stede og rummer alle barnets følelser. Vi styrker barnet psykisk og sprogligt fordi vi sætter ord på barnets og vores egne handlinger og følelser. Barnet føler sig hørt, forstået og anerkendt. Selvhjulpenhed Vi vægter selvhjulpenhed meget højt. Det er barnets egen oplevelse med sin krop der udvikler det og giver erfaringen af, at jeg kan selv, jeg mestrer selv og det øger barnets selvværd. Der er vigtigt for jeres barns udvikling at vi samarbejder. Lad jeres barn selv gå ind/ud af vuggestuen, lige fra cyklen, klapvognen eller bilen. Lad jeres barn tage overtøj af og på selv. Ligeledes hjemmesko, støvler og lignende. Husk, at når vi som voksne gør det for barnet, så fratager vi barnet muligheden for udvikling. Snak evt. med personalet om hvilket overtøj, fodtøj og tøj der fremmer selvhjulpenheden. Personale Heller et hul i hovedet end et hul i udviklingen er vores motto! Vi mener, at en vigtig forudsætning for arbejdet med børnene er, at vi har en fælles holdning til det pædagogiske arbejde. At vi ser muligheder frem for begrænsninger, at vi respekterer hinandens livssyn og faglige kompetencer og at vi er gode rollemodeller for børnene. Når I tjekker jeres barn ind på skærmen der hænger i det store rum, kan I samtidig se hvem fra barnets stue der er mødt ind. Tavshedspligt Personalet er omfattet af loven om tavshedspligt. Det betyder, at alle personlige oplysninger om jer og jeres barn er underlagt tavshedspligt og derfor ikke videregives uden særlig grund. Har barnet store vanskeligheder, som vi på institutionen ikke kan afhjælpe, har personalet pligt til at underrette de sociale myndigheder (jf. serviceloven 35). Kurser Personalet deltager løbende i forskellige kurser for at holde sig ajour inden for det pædagogiske fagområde og for at kunne tilføre institutionen ny inspiration. Nyansatte kommer på et mindre kursus i pædagogisk idræt.

5 Hverdagens rytme Morgenvagten åbner på Solstrålestuen Formiddagsmad på stuerne Aktiviteter Frokost Alle samles hos Solstrålerne og/ eller i motorikrummet Vuggestuen lukker (fredag dog kl ) Morgenmad Til de børn der kommer mellem kl er der mulighed for at få morgenmad. Vi tilbyder havregryn eller havregrød og mælk eller vand. Barnet skal være i vuggestuen senest kl. 7.15, så måltidet er afsluttet kl Kl åbner de 2 andre stuer. Øvrige måltider Stjernekøkkenet laver alle måltider til os. Hvis barnet sover under et måltid vil der være en portion klar til barnet når det vågner. Sutteflasker Vi har modermælkserstatning af mærket Hipp Eco 2 og skulle barnet have brug for en sutteflaske som et måltid eller som et supplement til et måltid har vi pulveret. Dog skal man selv medbringe en sutteflaske og tilhørende flaskesut. Af praktiske årsager og arbejdsgangen i rengøring af flasker er det forældrenes opgave at medbringe og rengøre flasker. Ligeledes skal man selv medbringe modermælkserstatning, hvis der er specielle behov. Modtagelse af nye børn Indkøringen forløber over et par uger, hvor det den første uge forventes, at barnet har kortere dage. Indkøringen begynder i det små, hvor mor eller far er med, for langsomt at optrappes til, at barnet selv kan klare en kortere dag alene i løbet af den første uge. Dette forløb planlægges individuelt under hensynstagen til barnets behov. Et typisk forløb kunne se sådan ud: De første dage møder barnet med mor eller far kl på stuen. I disse første dage skal barnet forholde sig til alt det nye og samtidig se de voksne på stuen an. De første 2 dage er barnet med til at spise frokost sammen med mor eller far, medmindre barnet er mæt af nye indtryk. Efter et par dage prøver mor eller far at gå fra stuen et stykke tid, og hvis dette går godt, har barnet en normal dag sidst på ugen og hentes i løbet af eftermiddagen efter at barnet har sovet og fået eftermiddagsmad. Uge 2 skal være overskuelig for barnet og forældrene, og personalet laver i dialog med forældrene en plan som tilgodeser behovene. For at skabe tryghed er barnet den første uge mest på sin egen stue, sammen med det personale der er tilknyttet stuen. Senere vil barnet kunne overskue mere - flere børn, flere lyde, flere udfordringer og mere personale. Aflevering Det vil i sagens natur ofte være svært for små børn at skulle sige farvel til mor eller far. Denne sorg må vi, som voksne rumme, så barnet ikke føler sig ansvarlig for mors eller fars humør. Vi anbefaler korte afleveringer, da vi har erfaring med, at der er bedst for barnet. Børn lærer hurtigt, at her skal de selv være, mens mor og far er på arbejde, og de ved dermed at afskeden kommer. Mange børn kan have svært ved at komme rigtigt i gang med noget, før afskeden er overstået. Hvis personalet oplever at forældrene har svært ved at tage afsked, vil de hjælpe med støtte og gode råd.

6 Mellem kl holdes der samling på stuerne. Her spises formiddagsmad, laves små aktiviteter, synges og leges. Personalet har svært ved at gå fra stuen og tage ordentlig imod jeres barn, og det vil virke forstyrrende for de børn der er kommet. Derfor opfordrer vi jer til at komme inden formiddagsmaden eller efter. Tjekke ind og ud I vuggestuens fællesrum hænger der en skærm hvor I om forældre tjekker barnet ind og ud. Her angiver I også afhentningstiden og hvem der henter barnet. Personalet bruger disse informationer i forhold til barnets søvn og tale med barnet om hvem der henter. Afhentning Når I henter jeres barn, kan det virke som om det ikke vil med hjem, siger nej og løber væk. Det er vigtigt, I viser jeres barn vejen og at I siger farvel og tak for i dag. Jeres barn har haft en lang indholdsrig arbejdsdag og kan have svært ved at udtrykke hvad de egentlig vil. Vi beder jer derfor om at gøre afhentningen kort. Hvis jeres barn skal afhentes af andre end forældrene, skal vi orienteres i forvejen - ellers må vi ikke udlevere barnet. Søskende er meget velkomne i vuggestuen, men vi frabeder os at de leger og benytter sig af vores ting. Der er nemlig vores erfaring at nogle af vuggestue børnene bliver utrygge og reagerer med gråd, når søskende er for vilde! Søvn I vuggestuen tager vi afsæt i det enkelte barns soverytme, i anerkendelsen af børns individuelle behov. Når det lille 6-12 mdr. gamle barn starter i vuggestuen, er det ikke usædvanligt at barnet sover 2-3 gange i løbet af en dag. Når barnet viser tegn på træthed, lægges det ud at sove uanset tidspunktet på dagen. Sover barnet under et fælles måltid, tilbydes barnet mad når det vågner. Med indsigt i vigtigheden af at opbygge gode sovevaner for barnet, vækker vi ikke børnene under deres søvn i vuggestuen. Middagssøvnen skal ikke afbrydes, jo mere de sover, jo mere kan de sove! Læringsmæssigt er det godt givet ud. Man skal ikke medbringe sin egen barnevogn. Der er krybber og barnevogne i vuggestuen. Man skal heller ikke medbringe dyne og pude, dog skal man selv medbringe sengelinned og skifte dette efter behov. Pædagogisk idræt I vuggestuen arbejder vi med idrætten som et pædagogisk redskab. Det vil sige at vi styrker barnets sociale relationer, motorikken samt den kognitive udvikling ved at lave aktiviteter sammen med de andre børn, såsom sanglege, følge efter hinanden på en motorik-bane, vente på tur, lade barnet hoppe fra en rød måtte til en blå, en grøn og så videre. Ved at stimulere og træne barnets sanser bliver hjernen udviklet og barnet vil lettere mestre eksempelvis sproget. Ved hver aktivitet vil der altid være en pædagogisk bagdør, så alle børn kan være med på individuelle niveauer, uden at blive ekskluderet fra fællesskabet. Se også vores pædagogiske idrætsfolder på De primære sanser De tre primær sanser, labyrint, taktil og muskel/led sanser er alle medfødte. Hos nogle børn er disse sanser ved fødslen ikke i balance og barnet kan have brug for ekstra stimulation. Hvis en eller flere af de tre primær sanser ikke er i balance, vil barnet opleve vanskeligheder i bevægelser af kroppen, som herudover også kan påvirke samspillet med de andre børn og voksne samt øvrige udviklingsmuligheder. Vi har fokus på de tre primære sanser i vores daglige arbejde. Vi stimulerer jeres barn igennem leg og aktiviteter, så dets primære sanser hele tiden udvikles. Sanserne er grundlæggende for en god motorisk udvikling.

7 Labyrintsansen. Labyrintsansen, også kaldet hovedbalancesansen, ligger i forbindelse med det indre øre. I labyrintorganet er en sej væske som bevæger sig, hver gang vi bevæger hovedet. Væsken påvirker nogle små sansehår, der giver besked til hjernen om hvilken retning hovedet bevæger sig i. Det er vigtigt at vide hvor ens hoved befinder sig, fordi hovedets bevægelser er ledende for kroppens bevægelser og gør, at vi kan stå oprejst og holde balancen. Labyrintsansen stimuleres ved at personalet/forældrene vugger, gynger, svinger, bruger fx en kontorstol, står på hovedet/slår kolbøtter, ruller, hopper og danser med barnet. Taktilsansen- følesansen Taktilsansen, også kaldet følesansen er placeret overalt i huden og i slimhinderne. Den påvirkes blandt andet ved overfladisk berøring og ved smerte og temperaturforskel. Taktilsansen har betydning for mange reflekser og reaktioner som f.eks. håndens griberefleks og hoveddrejningsrefleksen. Balancereaktionerne og stabiliteten er også styret af følesansen. En velstimuleret Taktilsans giver bl.a. kropsfornemmelse, præcise bevægelser, en udviklet balance, samt glæde ved at blive rørt ved og selv røre/føle andre. Taktilsansen stimuleres ved at personalet/forældrene berører, bader, smører barnet ind, massere, går barfodet, laver fysiske slåskampe, brydekampe og ved at holde om barnet. Muskel- og ledsansen Denne sans fortæller om menneskets fornemmelse for sig selv. Nogle små følere sidder i alle muskler, led og sener, og registrerer hvilken tilstand disse er i. Tilstanden meddeles hjernen, der dermed altid ved hvilken position kroppen skal være i. En god muskel- og led sans gør bl.a., at kroppen kan rette sig ind i alle ønskede stillinger, uden brug af synet. Når barnet har en god kropsbevidsthed kan det mestre sin egen krop. Er noget hårdt, tungt eller let? Skal jeg holde med hele hånden eller sprede fingrene? Er mine arme strakte eller bøjet osv. Muskel-og led sansen stimuleres ved at barnet kravler op og ned, hopper, kravler, løber, går trillebør, selv øser maden op og hælder mælk op. Lidt praktiske informationer Kuffert I løbet af den første uge skal barnet medbringe en kuffert i A4 størrelse. De kan fx købes i Søstrene Grene. Vi vil fylde kufferten med tegninger, billeder og oplevelser. Få dage før barnet skal starte i børnehave går barnet derop og rejsen til noget nyt kan begynde. Garderoben Hvert barn har en garderobe-plads til sin jakke m.v. Gulvet under garderoben skal ryddes hver dag og hele garderoben skal ryddes hver fredag pga. rengøring. Fødselsdage I vuggestuealderen er en fødselsdag selvfølgelig en mærkedag, men mest for forældrene. Vi vil alligevel gerne være med til at markere dagen i vuggestuen. Vi vil fejre dagen med dug på bordet, flag og fødselsdagssang. Stjernekøkkenet vil bage en fødselsdags overraskelse. Når barnet kommer i børnehave kan det meget nemmere rumme og forstå sin fødselsdag. Bleer Vuggestuen vil indkøbe bleer efter de retningslinjer der er fra kommunen. Skiftetøj. Vi er ude i alt slags vejr, så børnene skal have praktisk tøj og sko med, som gerne må blive snavset. Der er plads i garderoberne til skiftetøj, husk at skrive navn på alt. Børnene skal også have hjemmesko med. Vi anbefaler læderhjemmesko. De sidder godt på foden og er skridsikre.

8 På grund af fare for kvælningsulykker må der ikke være anoraksnore og lignende i børnenes tøj. Sutter Det vil være en stor hjælp for os at der er tydeligt navn på barnets sut. Som forældre er I ansvarlige for at jeres barns sutter er rene og i ordentlig stand. Vi opfordrer til at barnet har en sut i kassen med skiftetøj på badeværelset. Legetøj Vuggestuen er næsten legetøjsfri. Vi har dog en masse motorisk legetøj. Alt der er indkøbt kan bruges til flere ting. Vi beder Jer derfor om at respektere dette og lade legetøjet blive derhjemme. En bamse eller lignende til at sove med eller som overgangsobjekt, tæller dog ikke som legetøj. Sygdom og fravær. Vi modtager ikke syge børn i institutionen. Der gælder forskellige regler for de forskellige sygdomme, er I, i tvivl, så ring og snak med os. Vi følger Sundhedsministeriets retningslinjer vedr. modtagelses af børn - se hjemmesiden. Er barnet sygt eller af anden grund fraværende, er det vigtigt at vi får besked af hensyn til vores planlægning. Alt fravær og sygdom skal I registrer på mitbarn.herning.dk Hvis barnet bliver syg imens det opholder sig i institutionen, kontakter vi selvfølgelig jer og det forventes at barnet hentes hurtigt derefter. Ferieperioder I alle ferieperioder passes vuggestuens børn i børnehaven. Der vil selvfølgelig være personale med fra vuggestuen, men det kan ikke garanteres det er fra barnet stue. Personalet sørger for at alt det nødvendige som fx krybben/barnevognen, højestole og bleer er i børnehaven. Mit barn Herning Kommune lancerede den en elektroniske platform Mitbarn.herning.dk, som er en ny digital kommunikationsvej mellem institution og hjemmet. Mitbarn er en del af Nemborger, kommunens selvbetjeningsløsning, som alle borgere har adgang til via kommunens hjemmeside. Når man har logget sig på med sin NemID kan man fx melde sit barn syg, se billeder fra udflugter, svare på invitationer til arrangementer, melde ferie m.m. Personalet kan på den anden side sende meddelelser, billeder og sms til forældrene om, at vuggestuen skal på tur næste dag, barnet er glad igen eller glemte gummistøvler Der skal udfyldes et kartotekskort på Mitbarn forældretilladelser, fuldmagter, allergier og lignende skal ligeledes udfyldes. Ejer I en smartphone kan I hente en app der hedder mobilbarn! Det er meget vigtigt at I løbende opdaterer jeres oplysninger, da personalet bruger disse i hverdagen. Forsikringer. Vi opfordrer til, at I tegner en ulykkesforsikring, der dækker jeres barn. Medicin Vi må ikke give medicin eller noget smertestillende til barnet. Dog må vi med en lægeerklæring give livsvigtig medicin. Samarbejdspartnere. I dagligdagen har vi et tæt samarbejde med Tjørring skole. Derudover har vi kontakt til SSP og PPR (pædagogisk/psykologisk rådgivning) herunder talepædagog, psykolog m.m. Børnehuset Stjernen er organiseret i Frie Børnehaver & Fritidshjem.

9 Rygning og mobiltelefoner Rygning er ikke tilladt på institutionen eller i området omkring. Vi henstiller til at mobilen slukkes, når I opholder jer i institutionen. Solcreme. Når solen skinner, skal børnene have solcreme på hjemmefra - vi smører børnene med solcreme igen over middag. Bestyrelsen har lavet en ordning hvor der kan indbetales 40 kr. pr. barn pr. år på kontonummer som dækker indkøb af solcreme. I hører fra os når det er tid til at betale. Hunde Vi henstiller til ikke at tage hunde med til Stjernen. Hunde må ikke efterlades uden opsyn. Parkering Parkeringslommen tættest på hovedindgangen fungere som korttidsparkering (max 20 min) og kan benyttes af alle Stjernens brugere. Skal i holde længere tid henvises til parkeringspladsen tættest på fodboldbanerne. Snerydning og saltning/sandspredning Kl kan man forvente at der er ryddet et spor fra korttidsparkeringen og ind til hovedindgangen samt et spor fra Kiss and ride området og ind til hovedindgangen. Rydning af korttidsparkeringen er færdig til kl Den store parkeringsplads er ikke vores ansvar. Udmeldelse. Udmeldelse kan ske til d.1. i måneden med 1 måneds varsel, via pladszonen. Forældresamarbejde Forældresamtaler Når barnet har været i institutionen i ca. 6 mdr. tilbydes I en samtale hvor vi vil fortælle jer om hvordan opstarten er gået, barnets trivsel i vuggestuen og I har som forældre mulighed for at give os ris/ros. Forældrearrangementer En gang om måneden inviterer vi til forældrekaffe i tidsrummet kl Forældrekaffen kan også foregå om morgenen i tidsrummet kl En gang om året (juni måned) arrangeres der sommerfest i samarbejde med skolen og hvert efterår er der valg til forældrebestyrelsen. Der er ikke forældrekaffe de måneder der er andet forældrearrangement. Forældreforening Vi har en forældreforening som arrangerer forskellige sociale arrangementer for børn og forældre i institutionen. Nogen gange tjener foreningen penge på arrangementerne, som doneres til børnenes koloni eller lignende. Har I lyst til at hjælpe, så henvend jer til bestyrelsen eller personalet. Forældreforeningen er en god måde at lære nogle af de andre forældre at kende på, og en stor hjælp for os på institutionen. Forventninger til forældre Vi forventer at I holder jer orienterede via Mitbarn At I sørger for at barnet har skiftetøj, overtøj, regntøj og fodtøj med/liggende i garderoben til årstiden, og at der er navn i tøjet. At I hjælper barnet med at rydde op, når det bliver hentet.

10 At I henvender jer til personalet hvis der er ting I undrer jer over eller er bekymrede over. At I giver respons på vores arbejde. At I kontakter os hvis der sker ændringer i barnets hverdag eller i familiestrukturen, da det har stor betydning for barnets trivsel og udvikling på institutionen. At der er åbenhed og tillid i samarbejdet. Ledte du forgæves? Hvis der var en oplysning du IKKE fandt i denne folder, så gør os venligst opmærksom på det, så vi kan få rettet manglen! Husk! At det er i samarbejde at vi skaber de bedste rammer for vores børn. Med venlige hilsner Bestyrelse og personalet

Bø rn ehuse t S t j e rn en G i lm ose ve j 2 0 7 4 0 0 H e rn in g T l f. 9 6 2 8 6 6 5 0

Bø rn ehuse t S t j e rn en G i lm ose ve j 2 0 7 4 0 0 H e rn in g T l f. 9 6 2 8 6 6 5 0 Bø rn ehuse t S t j e rn en G i lm ose ve j 2 0 7 4 0 0 H e rn in g T l f. 9 6 2 8 6 6 5 0 Velkommen! Kære forældre Med denne lille folder byder vi dig og dit barn hjertelig velkommen i Børnehuset Stjernen

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780 Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse. 1. Velkommen til Børnehuset Kvaglund. 2. Hvem er vi? 3. Åbningstid. 4. Tabulex.

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Velkommen i Troldehøj... 4 Hverdagen i Troldehøj... 5 Kort om Troldehøj... 6 Åbningstid... 7 Indkøring af nye børn...

Læs mere

Velkommen i Visby Børnehus

Velkommen i Visby Børnehus En dag på legepladsen Velkommen i Vores bålhytte Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Faktaoplysninger: Børnetal og stuer: Vuggestuen i Tusenfryd er delt op i stuer. Der er plads til ca. 12 børn på hver stue. Alt efter antal af børn i afdelingen er barnet tilknyttet

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

DesignBørnehuset SanseSlottet

DesignBørnehuset SanseSlottet DesignBørnehuset SanseSlottet Vi vil gerne byde jer velkommen i Designbørnehuset SanseSlottet. SanseSlottet er en afdeling af Børnehusene i Vonsild. Vi håber, denne skrivelse kan give jer et lille indblik

Læs mere

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende.

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er: Glæde, nærvær, respekt, faglighed og mod. NORMERET BØRNETAL: Højvangshavens Integrerede Institution

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN.

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Kildebækkens Børnehave. Børnehaven er opdelt i 2 stuer, som hedder henholdsvis, Skovhulen og Havhulen. Børnehaven

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Ved overgang til vuggestuen, er I velkommen til at være sammen med jeres barn i en indkøringsperiode.

Læs mere

Velkommen til Kirsebærhuset.

Velkommen til Kirsebærhuset. Velkommen til Kirsebærhuset. Et kommunalt integreret dagtilbud Idrætsvej 73-75 2650 Hvidovre Tlf.: 72 48 99 44 1 Velkommen. Kirsebærhuset består af fire stuer: På hver stue er der to pædagoger og en medhjælper/studerende

Læs mere

Velkommen til Sneslev Landbørnehus

Velkommen til Sneslev Landbørnehus Velkommen til Sneslev Landbørnehus Natur` ligvis Adresse: Haslevvej 379 4100 Ringsted tlf. 57627000 Mobil: 41196577 Mail: kan@ringsted.dk Åbningstider: Vi har åbent mandag torsdag kl. 6.30-17.00 og fredag

Læs mere

Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder:

Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder: Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder: Din kontaktperson hedder. Vi har aftalt at du og dine forældre kommer på besøg dag den / klokken. Det vil være

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Stjernen Vuggestuen. Gilmosevej Herning

Velkommen til.  Børnehuset Stjernen Vuggestuen. Gilmosevej Herning Velkommen til www.bornehusetstjernen.dk Børnehuset Stjernen Vuggestuen Gilmosevej 20 7400 Herning 96286650 Velkommen til Børnehuset Stjernen Kære forældre Med denne lille folder byder vi dig og dit barn

Læs mere

Velkommen i Dagplejen Åby

Velkommen i Dagplejen Åby Velkommen i Dagplejen Åby Århus Kommune Dagtilbuddet Gl. Åby En pjece til nye forældre Forældrerådet i Dagplejen Åby vil bidrage med at få etableret en god kontakt mellem dagpleje og hjem. Derfor er der

Læs mere

Indhold. Praktiske oplysninger. Aflevering og afhentning. Dagens rytme. Her kan du læse om de praktiske oplysninger.

Indhold. Praktiske oplysninger. Aflevering og afhentning. Dagens rytme. Her kan du læse om de praktiske oplysninger. Indhold Praktiske oplysninger... 1 Aflevering og afhentning... 1 Dagens rytme... 1 Mad og madpakker... 2 Skiftetøj... 3 Blebørn... 3 Fravær ved ferie... 3 Sygdom... 3 Fødselsdage... 4 Medbragt legetøj...

Læs mere

Personalet i Børnehuset:

Personalet i Børnehuset: Svalestuen 1 Pilehytten Hovedgaden 74 4520 Svinninge. Kontor: Tlf. 72368280 Mobiltelefon Tlf. 72365317 Lærkestuen: Tlf. 72368284 Svalestuen: Tlf. 72368285 Personalet i Børnehuset: Daglig pædagogisk leder:

Læs mere

En god start kan for eksempel se således ud:

En god start kan for eksempel se således ud: En god start i Firkløverens Vuggestue. Det kan virke meget overvældende at starte i en institution. Der er mange nye børn og voksne - og støjniveauet er til tider højt. Derfor er det en god ide, at I bruger

Læs mere

Vuggestuegruppen i intgr. Daginstitution Ådalsparken

Vuggestuegruppen i intgr. Daginstitution Ådalsparken Velkommen til Vuggestueafdelingen, Blå stue: At starte i vuggestue kan være en stor omvæltning for familien og især hvis det er første gang I stifter bekendtskab med institutionsverdenen. Vi har derfor

Læs mere

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger.

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. Vi forventer at I læser denne folder igennem ved Jeres barns opstart

Læs mere

Velkommen til vores vuggestue

Velkommen til vores vuggestue Velkommen til vores vuggestue Med denne folder får du nogle vigtige praktiske informationer om dit barns hverdag i vuggestuen. Heri beskrives, hvad vi tilbyder, og hvad vi forventer af dig i det fremtidige

Læs mere

Lindegårdsalle` 20 3550 Slangerup tlf. 47335960

Lindegårdsalle` 20 3550 Slangerup tlf. 47335960 Lindegårdsalle` 20 3550 Slangerup tlf. 47335960 1 ÅBNINGSTID: Mandag torsdag KL. 6.30-17.30 Fredag KL. 6.30 16.30 Lukket i ugerne 29 + 30 Behovsåbent i anden institution: Mellem jul og nytår Fredag efter

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Søløven.

Velkommen til Børnehaven Søløven. Velkommen til Børnehaven Søløven. Børnehaven Søløven er en kommunal børnehave og er en del af Sparkær LBO. Adresse: Børnehaven Søløven Sølystvej 33, Sparkær 8800 Viborg TLF. 87871595 E-mail: bh.soeloeven@viborg.dk

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Valhalla

Velkommen til Børnehuset Valhalla Velkommen til Børnehuset Valhalla Med denne lille folder vil vi byde børn og forældre velkommen til Valhalla. Vi håber, at vi får en god tid sammen 1 Børnehuset Valhalla er en kommunal institution. I 1972

Læs mere

Mælkebøtten - Børn i bevægelse. Velkomstfolder. Mælkebøtten - Børn i bevægelse

Mælkebøtten - Børn i bevægelse. Velkomstfolder. Mælkebøtten - Børn i bevægelse Velkomstfolder Mælkebøtten Kære nye forældre! At begynde i børnehave kan give anledning til mange spørgsmål. Derfor har vi valgt, at lave denne velkomstfolder, der giver Jer et generelt indblik i barnets

Læs mere

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk 12 kan der være oplæg fra enten personalet eller andre,

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten BØRNEHAVEN PALETTEN KLATTERNE & TUBERNE Børnehaven er normeret til 40 børn i alderen 2,9 5 år. Børnene er fordelt på 2 stuer, Tuberne og Klatterne, med 20 børn på hver.

Læs mere

Velkommen i Dagplejen

Velkommen i Dagplejen Velkommen i Dagplejen Kære Forældre Det sætter mange tanker i gang, når man afleverer sit barn i dagplejen for første gang. Det er vigtigt, at I føler jer trygge og får et godt indblik i, hvad det vil

Læs mere

Velkommen til. Kløverløkken!

Velkommen til. Kløverløkken! Velkommen til Kløverløkken! Kære Nu skal du til at gå i Du skal være hos De voksne på din stue hedder Vi glæder os til at se dig! Varme hilsner Velkommen i Kløverløkken. At starte i institution kan være

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Velkommen til Limfjordsbørnehaven 2. Personalet 3. Dagsrytmen 4. Når I starter i børnehave 5. Traditioner 6. Temauger 8.

Indholdsfortegnelse. Velkommen til Limfjordsbørnehaven 2. Personalet 3. Dagsrytmen 4. Når I starter i børnehave 5. Traditioner 6. Temauger 8. Indholdsfortegnelse Velkommen til Limfjordsbørnehaven 2 Personalet 3 Dagsrytmen 4 Når I starter i børnehave 5 Traditioner 6 Temauger 8 Ture 8 Mad 9 Praktiske oplysninger 10 Sådan er børnehaven indrettet

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN Svend Poulsensvej 154, 3060 Espergærde, Åbningsningstid: mandag-fredag kl. 6.30 17.00 Galaksen: 49284357 Himmel Stuen: 49284356 Stjernerne: 49284358 Leder David Seebach: 49282451

Læs mere

Velkommen i Dagplejen

Velkommen i Dagplejen Velkommen i Dagplejen 1 Dagplejen er kommunens største daginstitution med 48 dagplejere, 3 deltidsansatte pædagoger, 1 leder og en administrativ medarbejder. Dagplejen arbejder ud fra et anerkendende børnesyn,

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Niels Bohrs Allé 10 ; Vuggestuerne ; Kernen, Mini-bølgerne og børnehavegruppen Bølgerne Åbningstid ; Mandag-torsdag: 6.30 16.45 Skovsbovænget 7: Skyerne (de ældste børnehavebørn)

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten BØRNEHAVEN TREKLØVEREN ENGBLOMMEN, KLOKKEBLOMST & KLUB 5 Børnehaven er normeret til 70 børn i alderen 2,9 5 år. Børnene er fordelt på 3 stuer, Engblommen, Klokkeblomst

Læs mere

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave.

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Velkommen til Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Børneby Øster er en kommunal institution med ca. 140 børn i alderen 2 år og 9 måneder

Læs mere

Daginstitutionen. - en informationspjece til forældre. Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard

Daginstitutionen. - en informationspjece til forældre. Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard Daginstitutionen - en informationspjece til forældre Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard HVAD ER EN DAGINSTITUTION? 2 DERFOR ER DET VIGTIGT AT GÅ I DAGINSTITUTION? 3 HVERDAGEN I DAGINSTITUTIONEN 3 SAMLING

Læs mere

Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større

Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større 1 Praktiske informationer Børnehuset Rævehøjen er normeret til 60 børn. 24 vuggestuebørn fordelt på 2 stuer og 1 gruppe bestående af 36 børnehavebørn, opdelt

Læs mere

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN.

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Vi er beliggende i et område med en blanding af ejer og lejeboliger. Der er mange grønne områder og stisystemer,

Læs mere

Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800. www.laerke-reden.dk

Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800. www.laerke-reden.dk Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800 www.laerke-reden.dk Velkommen i Idrætsbørnehaven Lærkereden Vi vil med denne velkomstfolder byde jer og jeres barn velkommen i Idrætsbørnehaven

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Spirrevippen

Velkommen til Børnehuset Spirrevippen Velkommen til Børnehuset Spirrevippen Rigtig hjerteligt velkommen til vores Børnehus! Her har vi samlet en folder med de vigtigste praktiske informationer om vores Børnehus, så I kan få et indblik i Spirrevippens

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Kærnen

Velkommen til Børnehuset Kærnen Velkommen til Børnehuset Kærnen VELKOMMEN I BØRNEHUSET KÆRNEN NORMERING Børnehuset Kærnen er en integreret institution med 24 vuggestuebørn og 80 børnehavebørn, heraf 40 børn i vores skovafdeling i Nibsbjerg

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Niels Bohrs Allé 10 ; Vuggestuen Kernen og Bølgerne Skovsbovænget 7 : Skyerne (de ældste) Åbningstid ; Mandag-torsdag: 6.30 16.45 Fredag ; 6.30-16.30 Tlf. nr.: 6375

Læs mere

Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012

Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012 Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012 Velkommen til den integrerede daginstitution Grøndalen Kære forælder Vi vil gerne byde dit barn og dig velkommen i Grøndalen. Denne folder henvender

Læs mere

Åbningstider i Havblik

Åbningstider i Havblik Velkommen I Havblik Åbningstider i Havblik Mandag torsdag: 6.45-16.30 Fredag : 6.45 15.45 Der kan, hvis der er et arbejdsrelateret behov søges om udvidet åbningstid i tidsrummet fra kl. 06.00 6.45. Skema

Læs mere

Velkommen til. Vuggestueafdelingerne. Tlf: 9628 6920 E-mail: galaxen@herning.dk www.galaxen.herning.dk

Velkommen til. Vuggestueafdelingerne. Tlf: 9628 6920 E-mail: galaxen@herning.dk www.galaxen.herning.dk Velkommen til Vuggestueafdelingerne Tlf: 9628 6920 E-mail: galaxen@herning.dk www.galaxen.herning.dk 1 Velkommen Vi ønsker med denne forældrepjece, at byde dit barn og dig velkommen i Galaxen. Denne folder

Læs mere

Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250

Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250 Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250 VELKOMMEN BØRN: I Valmuen modtager vi ca. 90 børn i alderen 0-6 år, fordelt i 2 huse. I det ene hus har vi 3 vuggestuegrupper.

Læs mere

Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er:

Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er: VELKOMMEN TIL BØRNEINSTITUTIONEN HAMPELAND Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er: Nærvær Anerkendelse. Samarbejde Struktur. Kære og forældre. Velkommen

Læs mere

Børnehusene har fælles institutionsleder, Karen Sterling, samt fælles bestyrelse.

Børnehusene har fælles institutionsleder, Karen Sterling, samt fælles bestyrelse. Fraugde Børnehus Jakobsstigen 1 5220 Odense Sø Tlf.: 63 75 34 25 Åbningstider: Mandag torsdag: 6.15-16.30 Fredag: 6.15-16.15 Kære forældre Velkommen til Fraugde Børnehus Vi håber at I her kan få svar på

Læs mere

I øjeblikket er vi meget optaget af vores udendørsværksteder. Vi udforsker brugen af vand og sand. Vi banker søm i, og saver i træ.

I øjeblikket er vi meget optaget af vores udendørsværksteder. Vi udforsker brugen af vand og sand. Vi banker søm i, og saver i træ. Så er solen virkelig begyndt at titte frem. Det er rigtigt dejligt, for så kan vi alle komme endnu mere ud og nyde vejret og legepladsen. Men det betyder også vi skal passe på solens stråler. Vi skal derfor

Læs mere

Skyttevej 2 7800 Skive Tlf: 9915 3250 www.hedemarken-skive.dk

Skyttevej 2 7800 Skive Tlf: 9915 3250 www.hedemarken-skive.dk Skyttevej 2 7800 Skive Tlf: 9915 3250 www.hedemarken-skive.dk 1 Praktiske oplysninger: Vi er en integreret institution, normeret til 40 vuggestuebørn og 110 børnehavebørn. Åbningstider i Hedemarken: Mandag

Læs mere

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger.

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger. Velkommen VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET WIEMOSEN Du og dit barn ønskes velkommen til Børnehuset Wiemosen. Vi glæder os til samarbejdet med jer og håber I vil befinde jer rigtig godt her hos os. Med denne lille

Læs mere

Gæstehuset GÆSTEHUSE. DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/

Gæstehuset GÆSTEHUSE. DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/ Gæstehuset GÆSTEHUSE DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/ Gæstedagpleje - så står du aldrig uden pasning Når du har valgt en kommunal dagplejer,

Læs mere

Børnehuset Sluseholmens forældrefolder

Børnehuset Sluseholmens forældrefolder Børnehuset Sluseholmens forældrefolder Kære Forældre Vi har udarbejdet denne folder til Jer forældre i Børnehuset Sluseholmen. Særligt til nye forældre, som en hjælp til at få et indblik i vores verden,

Læs mere

Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20. Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk.

Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20. Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk. Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00 Velkommen i Bremdal dagtilbuds

Læs mere

Velkommen i vuggestuen Manegen

Velkommen i vuggestuen Manegen Velkommen i vuggestuen Manegen Byvej 248 A+B - 2650 Hvidovre Tlf.: 72 20 66 40 E-mail: manegen@hvidovre.dk Hjemmeside: www.manegen.hvidovre.dk Velkommen i vuggestuen Manegen. Byvej 248 A+B 2650 Hvidovre

Læs mere

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN i Odense Kommune Dagplejen i Odense Kommune Vi vil gerne byde velkommen til Dagplejen i Odense Kommune. Vi glæder os til det kommende samarbejde og til at være en del af dit barns

Læs mere

Pædagogisk idræt. Politik. Dokumentation. Værdier. Pædagogiske principper & metoder. Rammer og struktur. De 4 fokusområder. Kost. Forældresamarbejde

Pædagogisk idræt. Politik. Dokumentation. Værdier. Pædagogiske principper & metoder. Rammer og struktur. De 4 fokusområder. Kost. Forældresamarbejde Politik Dokumentation Værdier Pædagogiske principper & metoder Rammer og struktur Pædagogisk idræt De 4 fokusområder Kost Forældresamarbejde Personaleudvikling Pædagogisk idræt defineres som idræt, leg

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Velkommen i. Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere

Velkommen i. Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere 16 Velkommen i 16 Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere Voldum Børnehave 2 15 Østervænget 1 8370 Hadsten Hej Vi vil gerne byde dig velkommen i Voldum Børnehave, vi glæder os meget til du starter her

Læs mere

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Glyngøre Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Børnehave. Vi glæder os til et godt og konstruktivt samarbejde

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten BØRNEHAVEN TREKLØVEREN ENGBLOMMEN & KLOKKEBLOMST VELKOMMEN i Børnehuset Molevitten. Bestyrelsen og medarbejderne ser samarbejdet mellem forældre og pædagoger som en af

Læs mere

D.I.I. Løgtengården Grenåvej 770 8541 Skødstrup Tlf. 87 13 81 88-1 -

D.I.I. Løgtengården Grenåvej 770 8541 Skødstrup Tlf. 87 13 81 88-1 - D.I.I. Løgtengården Grenåvej 770 8541 Skødstrup Tlf. 87 13 81 88-12 - - 1 - Andre oplysning Det skal du huske hver dag En eftermiddagsmadpakke, så dit barn kan holde sig mæt til det skal hjem. Et par hjemmesko

Læs mere

Duponts Gård. Duponts Gård Dronningensgade 66 7000 Fredericia Tlf. 72106500. Duponts Gård Dronningensgade 66 7000 Fredericia Tlf.

Duponts Gård. Duponts Gård Dronningensgade 66 7000 Fredericia Tlf. 72106500. Duponts Gård Dronningensgade 66 7000 Fredericia Tlf. Velkommen i. Vi håber I bliver glade for, at komme i institutionen og vi ser frem til et godt samarbejde Med denne folder vil vi gerne fortælle jer hvem vi er, og hvad vi står for. Hvis I vil vide endnu

Læs mere

Velkommen til BYPARKENS VUGGESTUE

Velkommen til BYPARKENS VUGGESTUE Velkommen til BYPARKENS VUGGESTUE Byparkens Vuggestue Ørbækvej 36 Tlf.: 6217 6860 E-mail: info@byparkensvuggestue.dk Leder: Anne Grethe Windahl Hansen Kontor: 5142 2175 Åbningstider: Mandag til torsdag

Læs mere

Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN

Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN Til forældrene Efterår 2009. Vi er glade for at byde børn og forældre velkomne til Ventemøllegården! Vi håber, at I bliver glade for børnehaven. Vi vil gøre vores bedste

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten FRITIDSHJEMMET PALETTEN KRIDTHUSET VELKOMMEN i Børnehuset Molevitten. Bestyrelsen og medarbejderne ser samarbejdet mellem forældre og pædagoger som en af de mest betydningsfulde

Læs mere

Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN

Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN Vi vil med denne velkomstfolder byde jer velkommen til Svalen og håber på et godt samarbejde med jer forældre. Folderen indeholder lidt om Svalens

Læs mere

Tangsø Børnehus. Her er godt at være lege og lære

Tangsø Børnehus. Her er godt at være lege og lære Her er godt at være lege og lære Velkommen Velkommen til vores børnehave. Med denne pjece vil vi fortælle dig om vores hus. Det være sig lige fra hverdags struktur til nogle praktiske informationer. Håber

Læs mere

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT Som årstidsdagplejer skal man introducere dagplejebørnene for årstidens skiften højtider og traditioner, der er forbundet hermed ud fra børnenes præmisser. Gennem arbejdet

Læs mere

BØRNEHAVEN Lauge Koch

BØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen i BØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen Kære forældre. Med denne velkomstpjece vil vi gerne byde jer velkommen til Børnehaven Lauge Koch. Formålet med denne pjece er, at give jer et indblik i børnehaven

Læs mere

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til!

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til! Kære Vi glæder os til, at du skal begynde her i Herslev Børnehus Vi byder dig velkommen dag d. /, kl. hvor vil tage imod dig og din mor og far. Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle

Læs mere

Velkommen i Svalen. En daginstitution for de 0-6 årige. Et godt sted at være

Velkommen i Svalen. En daginstitution for de 0-6 årige. Et godt sted at være Velkommen i Svalen Et godt sted at være En daginstitution for de 0-6 årige Skolegade 2, Holbøl 6340 Kruså. Tlf. : 73 76 84 45 Mail:svalen@aabenraa.dk Hjemmeside: svalen-holbøl.dk eller svalen-holboel.dk

Læs mere

OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER:

OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG KL. 6.00

Læs mere

Velkomstpjece dagplejen Norddjurs Kommune Børneby Glesborg

Velkomstpjece dagplejen Norddjurs Kommune Børneby Glesborg Velkomstpjece dagplejen Norddjurs Kommune Børneby Glesborg 1 Velkommen til den kommunale dagpleje i Norddjurs Kommune Børneby Glesborg Børneby Glesborg Glesborg Bygade 81 8585 Glesborg Distriktsleder -

Læs mere

Kære. Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg. Du skal være på. Dit mærke er. Dine voksne hedder

Kære. Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg. Du skal være på. Dit mærke er. Dine voksne hedder Kære Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg. Du skal være på Dit mærke er Dine voksne hedder Når du kommer i børnehaven, skal du hænge din jakke og stille dine sko, der hvor du har dit mærke.

Læs mere

Velkommen. til Troldebjerget. Vestergade 11 Aulum Tlf.: 96 28 69 99

Velkommen. til Troldebjerget. Vestergade 11 Aulum Tlf.: 96 28 69 99 Velkommen til Troldebjerget Vestergade 11 Aulum Tlf.: 96 28 69 99 1 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen til børnehaven Eventyrhaven, afdeling Hobbitten.

Læs mere

Vi lægger særlig vægt på, at kemien mellem jer og dagplejeren er god, og at I har tillid til dagplejeren.

Vi lægger særlig vægt på, at kemien mellem jer og dagplejeren er god, og at I har tillid til dagplejeren. Dagplejen Nærmest hjemme En god begyndelse for barn og forældre Om kort tid skal jeres barn starte i dagpleje. Vi ved, at det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn til pasning første

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Skovparken!

Velkommen til Børnehaven Skovparken! Velkommen til Børnehaven Skovparken! Med disse sider vil vi gerne give jer nogle praktiske oplysninger og give jer et indtryk af, hvordan det er at gå i vores børnehave. Der er specielt to forhold, der

Læs mere

Børnehuset Humlebien. Byvej 248c 2650 Hvidovre. Tlf. 36788419. Email: bornehusethumlebien@hvidovre.dk Hjemmeside: www.humlebien.

Børnehuset Humlebien. Byvej 248c 2650 Hvidovre. Tlf. 36788419. Email: bornehusethumlebien@hvidovre.dk Hjemmeside: www.humlebien. . Børnehuset Humlebien Byvej 248c 2650 Hvidovre. Tlf. 36788419 Email: bornehusethumlebien@hvidovre.dk Hjemmeside: www.humlebien.hvidovre VELKOMMEN TIL HUMLEBIEN Denne pjece er tænkt som en hjælp, når dit

Læs mere

VELKOMMEN TIL FEMKANTEN

VELKOMMEN TIL FEMKANTEN VELKOMMEN TIL FEMKANTEN Strandgården 17B 2635 Ishøj Tlf. 43 73 67 60 Vi glæder os til at lære jer at kende, og til vores fremtidige samarbejde omkring jeres barn. På personalets vegne v/leder Britt Ravnsted-Larsen

Læs mere

INDHOLD HVAD ER MOTORIK? 4 HVAD ER MOTORISK LEG? 4 HVORFOR LEGE MOTORIK? 5 HVORDAN BRUGER JEG MOTORIKSKEMAET? 6 MOTORIKSKEMA FOR BØRN PÅ 1½ ÅR 7

INDHOLD HVAD ER MOTORIK? 4 HVAD ER MOTORISK LEG? 4 HVORFOR LEGE MOTORIK? 5 HVORDAN BRUGER JEG MOTORIKSKEMAET? 6 MOTORIKSKEMA FOR BØRN PÅ 1½ ÅR 7 til 1½ og 3½ år INDLEDNING Dette motorikhæfte er ment som en rettesnor for, hvad man kan forvente, at børn på 1½ år og 3½ år kan motorisk. Hæftet kan give dig en god fornemmelse for hvilke af børnene i

Læs mere

Langhøj Dagtilbud. Mariehønen. Integreret vuggestue og børnehave. Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer.

Langhøj Dagtilbud. Mariehønen. Integreret vuggestue og børnehave. Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer. Langhøj Dagtilbud Mariehønen Integreret vuggestue og børnehave Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer.dk http://langhoej.struer.dk Velkommen i Langhøj Dagtilbud, Mariehønen. Når

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Hjortholm

Velkommen til Børnehuset Hjortholm Velkommen til Børnehuset Hjortholm Vi vil i dette hæfte give jer en introduktion til institutionen og de informationer, der er vigtige for jer. Hæftet består først af informationer, der vigtige lige fra

Læs mere

Dagplejen i Odder. Dagplejen i Odder

Dagplejen i Odder. Dagplejen i Odder Dagplejen i Odder Den kommunale dagpleje er et tilbud om pasning i et privat hjem, hvor hverdagen er præget af ro og harmoni. Børnene har mulighed for at deltage i hjemlige aktiviteter, som kan være at

Læs mere

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Et godt sted at være Tappernøje Børnehus skal være et godt sted at være. Gennem leg og målrettede aktiviteter skal vi

Læs mere

VELKOMMEN KRONGÅRDSVEJ 2 4180 SORØ TLF. NR.: 57 87 67 67 TIL KRONGÅRDEN

VELKOMMEN KRONGÅRDSVEJ 2 4180 SORØ TLF. NR.: 57 87 67 67 TIL KRONGÅRDEN VELKOMMEN TIL KRONGÅRDEN KRONGÅRDSVEJ 2 4180 SORØ TLF. NR.: 57 87 67 67 1 Velkommen Med denne folder vil vi gerne byde velkommen til Krongården. Vi håber, at den vil give svar på mange af de spørgsmål

Læs mere

Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999

Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen. Vi håber,

Læs mere

Børneliv INFORMATIONSFOLDER, STRANDVEJEN

Børneliv INFORMATIONSFOLDER, STRANDVEJEN Børneliv INFORMATIONSFOLDER, STRANDVEJEN Forord Kære forældre! Velkommen til jer som nye forældre i Børneliv. Denne folder er tænkt som en guide til at komme nemmere ind i vores hus og husets kultur. Folderen

Læs mere

Velkommen til Birgits Dagpleje

Velkommen til Birgits Dagpleje Velkommen til Birgits Dagpleje Velkomst og fakta om dagplejeren: Jeg er født i 1961 og har en datter og en søn Henriette og Tommy, som er født i 1988 og 1991. Min mand har 2 sønner Jimmi og Tommi fra 1978

Læs mere

KULTURBØRNEHAVEN Lauge Koch

KULTURBØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen i KULTURBØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen Kære forældre. Med denne velkomstpjece vil vi gerne byde jer velkommen til Kulturbørnehaven Lauge Koch. Formålet med denne pjece er, at give jer et indblik

Læs mere

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Vi ønsker hermed at byde jer og jeres barn velkommen i Landsbyordningen på Hou skole. Vi håber, at denne folder kan

Læs mere

Velkommen til. Daginstitution Langmark. Rytterkildens Vuggestue

Velkommen til. Daginstitution Langmark. Rytterkildens Vuggestue Velkommen til Daginstitution Langmark Rytterkildens Vuggestue Velkommen til Rytterkildens Vuggestue Velkommen til Rytterkildens Vuggestue Vi glæder os til at lære dig og dit barn at kende. Med denne folder

Læs mere

Dit barn og Dagplejen

Dit barn og Dagplejen Sæson 11/12 Dit barn og Dagplejen Nyttig information for Forældre Skole og Børneforvaltningen DIT BARN OG DAGPLEJEN- NYTTIG INFORMATION FOR FORÆLDRE Den kommunale dagpleje Den kommunale dagpleje er et

Læs mere