Velkommen til. Børnehuset Stjernen Vuggestuen. Gilmosevej Herning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til. Børnehuset Stjernen Vuggestuen. Gilmosevej Herning"

Transkript

1 Velkommen til Børnehuset Stjernen Vuggestuen Gilmosevej Herning

2 Velkommen til Børnehuset Stjernen Kære forældre Med denne lille folder byder vi dig og dit barn hjertelig velkommen i Børnehuset Stjernen - Vi håber, at I vil få en rigtig dejlig tid her. På de næste sider vil der være nogle praktiske oplysninger, som forhåbentlig vil lette jeres start i institutionen. Er der spørgsmål eller undren over noget af det vi har skrevet, eller noget I oplever her i huset, så henvend jer endelig til personalet. Med venlig hilsen Bestyrelse og personale i Børnehuset Stjernen Børnehuset Stjernen er en aldersintegreret daginstitution med 40 børn i vuggestue, 150 børn i børnehave, 210 børn i fritidshjem 1 + 2, samt 110 pladser i junior- og ungdomsklub. Institutionen er beliggende på Gilmosevej 20. Åbningstider Daginstitutionen Mandag - torsdag kl Fredag kl Juniorklubben: Onsdag kl Ungdomsklubben: Onsdag kl Vores visioner for børnene I Børnehuset Stjernen lægger vi vægt på at gøre børnene livsduelige. Fokus er lagt på kvaliteten af kommunikation mellem børn og voksne og på anerkendende relationer, således at vores hverdagsmiljø stimulerer, at børnene gennem et aktivt liv bidrager til egen alsidig udvikling. Vores arbejdsgrundlag er baseret på følgende jævnligt debatterende værdi-begreber: autenticitet, humor, kreativitet, tid til fordybelse, tillid, tolerance, omsorg, nærvær, dialog med forældre, medbestemmelse, samt et velfungerende arbejds- og samarbejdsmiljø i institutionen. Pædagogiske Principper I Stjernen (Tjørring Skole og Børnehuset Stjernen) arbejder vi fælles omkring nogle overordnede principper. Grøn profil Bevægelse og Kost Fælles indsats i forhold til sårbare børn Trivsel Uddannelse og ressourcer. Se mere på Pædagogik Vi er certificeret idrætsinstitution, og arbejder med pædagogisk idræt som grundlæggende metode. Pædagogisk idræt handler om at sætte fokus på at børnene udfordres motorisk og bevæger sig hver dag, til gavn for deres fysiske, psykiske, sociale og kognitive udvikling.

3 Gennem pædagogisk idræt stimuleres barnets sanser, hjernen udvikles og barnets samlede kompetencer udvikles. Det betyder eksempelvis at barnet får lettere ved at mestre sproget. Pædagogisk idræt er inkluderende. I pædagogiske idrætsaktiviteter er der altid en pædagogisk bagdør, så alle børn kan være med på individuelle niveauer, uden at blive ekskluderet fra fællesskabet. Læs meget mere om pædagogisk idræt i vores folder, der er at finde på Fysiske rammer Børnehuset Stjernen deler bygning med Tjørring skole. Visionen er at skabe rummelighed, helhed, nærvær og udfordringer i børnenes hverdag. Samarbejdet mellem skole og institution er præget af en samarbejdskultur på alle niveauer; både mellem børn, forældre, personale, ledelse og bestyrelse med henblik på at skabe trygge rammer og et innovativt læringsmiljø. Ved at sammenbygge daginstitution og skole gør vi det muligt, at udvikle den indholdsmæssige del af arbejdet med baggrund i både skole- og fritidspædagogikken. Dette vil konkret udmøntes i et fælles innovativt læringsmiljø, der forener børnenes leg, læring og udvikling. Samarbejdet mellem pædagoger og lærere udbygges i relation til læringsmiljøet og den faglige, sociale og personlige udvikling af det enkelte barn. Ledelsen af skole og institution deler fælles administrationslokaler, ligesom personalet deler fælles personalefaciliteter. Ved at begge personalegrupper deler fysiske rammer vil det give gode muligheder for kommunikation og lette samarbejde om de fælles børn. Kendskab til hinandens kultur er en forudsætning for gensidig forståelse. En stor del af byggeriet er fællesrum for både skole og institution, og børnene vil derfor komme til at benytte disse i både skole og fritid. Dette gælder både indvendige og udenoms faciliteter. Samtidigt har vi prioriteret, at såvel institution som skole har råderet over egne hjemlokaler, som de kan sætte deres eget særpræg på, og indrette uden at skulle tage hensyn til andre brugere. Børnene vil således opleve sammenhæng og helhed i deres hverdag, men også klart være i stand til at skelne mellem skole og fritid. Læs folderen Stjernen i Tjørring få at få et overblik af vores fysiske rammer på Ønsker du at vide mere om de fysiske rammer og hverdagen i børnehaven og fritidshjemmet, så læs velkomstfolderen til børnehave og fritidshjem på Bestyrelsen Børnehuset Stjernen er en selvejende institution med en bestyrelse, der varetager den overordnede ledelse af institutionen. Den daglige pædagogiske og administrative drift varetages af institutionens ledelse. Bestyrelsen består af forældrerepræsentanter og medarbejderrepræsentanter. Bestyrelsen er omfattet af loven om tavshedspligt.

4 Velkomme til vuggestuen Fysiske rammer Vuggestuen ligger adskilt fra børnehaven og fritidshjemmet. Det har været vigtigt for os at skabe nogle trygge rammer til vores vuggestuebørn. Vuggestuen er delt i 3 stuer med ca. 13 børn på hver. Til hver stue knytter der sig et legerum, samt et puslerum. Hjertet i vuggestuen er det store fællesrum, hvor der er rig mulighed for fysisk udfoldelse. Endvidere har vi en dejlig garderobe og et opvarmet krybberum, hvor børnene har deres egen krybbe. Børnene kan også sove udenfor og under halvtag. Der er arbejdet med meget glas i institutionen for at give gennemsigtighed således at børnene fornemmer at de er en del af noget større. Anerkendelse I vuggestuen tager vi udgangspunkt i den anerkendende relation. Når vi anerkender barnet i dets handlinger og følelser styrker vi dets psykiske udvikling. Vi anerkender ved at vise med ord og handlinger, at vi er til stede og rummer alle barnets følelser. Vi styrker barnet psykisk og sprogligt fordi vi sætter ord på barnets og vores egne handlinger og følelser. Barnet føler sig hørt, forstået og anerkendt. Selvhjulpenhed Vi vægter selvhjulpenhed meget højt. Det er barnets egen oplevelse med sin krop der udvikler det og giver erfaringen af, at jeg kan selv, jeg mestrer selv og det øger barnets selvværd. Det er vigtigt for jeres barns udvikling at vi samarbejder. Lad jeres barn selv gå ind/ud af vuggestuen, lige fra cyklen, klapvognen eller bilen. Lad jeres barn tage overtøj af og på selv. Ligeledes hjemmesko, støvler og lignende. Husk, at når vi som voksne gør det for barnet, så fratager vi barnet muligheden for udvikling. Snak evt. med personalet om hvilket overtøj, fodtøj og tøj der fremmer selvhjulpenheden. Personale Heller et hul i hovedet end et hul i udviklingen er vores motto! På hver af de 3 stuer er der ansat 1 pædagog og 2 medhjælper. Vi mener, at en vigtig forudsætning for arbejdet med børnene er, at vi har en fælles holdning til det pædagogiske arbejde. At vi ser muligheder frem for begrænsninger, at vi respekterer hinandens livssyn og faglige kompetencer og at vi er gode rollemodeller for børnene. Når I tjekker jeres barn ind på skærmen i fællesrummet, kan I samtidig se, hvem fra barnets stue der er mødt ind. Tavshedspligt Personalet er omfattet af loven om tavshedspligt. Det betyder, at alle personlige oplysninger om jer og jeres barn er underlagt tavshedspligt og derfor ikke videregives uden særlig grund. Har barnet store vanskeligheder, som vi på institutionen ikke kan afhjælpe, har personalet pligt til at underrette de sociale myndigheder (jf. serviceloven 35). Kurser Personalet deltager løbende i forskellige kurser for at holde sig ajour inden for det pædagogiske fagområde og for at kunne tilføre institutionen ny inspiration. Nyansatte kommer på et mindre kursus i pædagogisk idræt.

5 Hverdagens rytme Kl Morgenvagten åbner på en af stuerne Kl Formiddagsmad på stuerne Kl Aktiviteter Kl Frokost Kl Alle børn og voksne samles på en stue og/ eller i fællesrummet Kl Vuggestuen lukker (fredag dog kl ) Husk at I som forældre skal være ude af vuggestuen kl 16.40/15.45 Morgenmad Til de børn der kommer mellem kl er der mulighed for at få morgenmad. Vi tilbyder havregrød med frugtmos og mælk eller vand. Barnet skal være i vuggestuen senest kl. 7.15, så måltidet er afsluttet kl Kl åbnes der på de 2 andre stuer. Øvrige måltider Stjernekøkkenet laver alle måltider til os. Hvis barnet sover under et måltid vil der være en portion klar til barnet når det vågner. Har barnet særlige behov tilgodeses dette i det omfang der er muligt for os. Snak med personalet på stuen eller henvend jer til Mette i køkkenet. Sutteflasker Vi har modermælkserstatning af mærket Hipp Eco 2 og skulle barnet have brug for en sutteflaske som et måltid eller som et supplement til et måltid har vi pulveret. Dog skal man selv medbringe en sutteflaske og tilhørende flaskesut. Af praktiske årsager og arbejdsgangen i rengøring af flasker er det forældrenes opgave at medbringe og rengøre flasker. Er barnet under 4 måneder medbringes sutteflasker med kogt vand i. Har barnet af helbredsmæssige årsager brug for et andet modermælksprodukt, kan man henvende sig i Stjernekøkkenet og snakke med Mette Kloppenborg om mulighederne. Modtagelse af nye børn Indkøringen forløber over et par uger, hvor det den første uge forventes, at barnet har kortere dage. Indkøringen begynder i det små, hvor mor eller far er med, for langsomt at optrappes til, at barnet selv kan klare en kortere dag alene i løbet af den første uge. Dette forløb planlægges individuelt under hensynstagen til barnets behov. Et typisk forløb kunne se sådan ud: De første dage møder barnet med mor eller far kl på stuen. I disse første dage skal barnet forholde sig til alt det nye og samtidig se de voksne på stuen an. De første 2 dage er barnet med til at spise frokost sammen med mor eller far, medmindre barnet er mæt af nye indtryk. Efter et par dage prøver mor eller far at gå fra stuen et stykke tid, og hvis dette går godt, har barnet en normal dag sidst på ugen og hentes i løbet af eftermiddagen efter at barnet har sovet og fået eftermiddagsmad. Uge 2 skal være overskuelig for barnet og forældrene, og personalet laver i dialog med forældrene en plan som tilgodeser behovene. For at skabe tryghed er barnet den første uge mest på sin egen stue, sammen med det personale der er tilknyttet stuen. Senere vil barnet kunne overskue mere - flere børn, flere lyde, flere udfordringer og mere personale.

6 Aflevering Det vil i sagens natur ofte være svært for små børn at skulle sige farvel til mor eller far. Denne sorg må vi, som voksne rumme, så barnet ikke føler sig ansvarlig for mors eller fars humør. Vi anbefaler korte afleveringer, da vi har erfaring med, at der er bedst for barnet. Børn lærer hurtigt, at her skal de selv være, mens mor og far er på arbejde, og de ved dermed at afskeden kommer. Mange børn kan have svært ved at komme rigtigt i gang med noget, før afskeden er overstået. Hvis personalet oplever at forældrene har svært ved at tage afsked, vil de hjælpe med støtte og gode råd. Mellem kl holdes der samling på stuerne. Her spises formiddagsmad, laves små aktiviteter, synges og leges. Personalet har svært ved at gå fra stuen og tage ordentlig imod jeres barn, og det vil virke forstyrrende for de børn der er kommet. Derfor opfordrer vi jer til at komme inden formiddagsmaden eller efter. Tjekke ind og ud I vuggestuens fællesrum hænger der en skærm hvor I som forældre tjekker barnet ind og ud. Her angiver I også afhentningstiden og hvem der henter barnet. Personalet bruger disse informationer i forhold til barnets søvn og kan snakke med barnet om hvem det hentes af. Afhentning Når I henter jeres barn, kan det virke som om det ikke vil med hjem, siger nej og løber væk. Det er vigtigt, I viser jeres barn vejen og at I siger farvel og tak for i dag. Jeres barn har haft en lang indholdsrig arbejdsdag og kan have svært ved at udtrykke hvad de egentlig vil. Vi beder jer derfor om at gøre afhentningen kort. Hvis jeres barn skal afhentes af andre end forældrene, skal vi orienteres i forvejen - ellers må vi ikke udlevere barnet. Søskende er meget velkomne i vuggestuen, men vi frabeder os at de leger og benytter sig af vores ting. Der er nemlig vores erfaring at nogle af vuggestue børnene bliver utrygge og reagerer med gråd, når søskende er for vilde! Søvn I vuggestuen tager vi afsæt i det enkelte barns soverytme, i anerkendelsen af børns individuelle behov. Når det lille 6-12 mdr. gamle barn starter i vuggestuen, er det ikke usædvanligt at barnet sover 2-3 gange i løbet af en dag. Når barnet viser tegn på træthed, lægges det ud at sove uanset tidspunktet på dagen. Sover barnet under et fælles måltid, tilbydes barnet mad når det vågner. Med indsigt i vigtigheden af at opbygge gode sovevaner for barnet, vækker vi ikke børnene under deres søvn i vuggestuen. Middagssøvnen skal ikke afbrydes, jo mere de sover, jo mere kan de sove! Læringsmæssigt er det godt givet ud. Man skal ikke medbringe sin egen barnevogn. Der er krybber og barnevogne i vuggestuen. Man skal heller ikke medbringe dyne og pude, vådliggerlagen, sele og sovedragt, dog skal man selv medbringe sengelinned og skifte dette efter behov. Vi har få ekstra sæt sengetøj i tilfælde af uheld. Pædagogisk idræt I vuggestuen arbejder vi med idrætten som et pædagogisk redskab. Det vil sige at vi styrker barnets sociale relationer, motorikken samt den kognitive udvikling ved at lave aktiviteter sammen med de andre børn, såsom sanglege, følge efter hinanden på en motorik-bane, vente på tur, lade barnet hoppe fra en rød måtte til en blå, en grøn og så videre. Ved at stimulere og træne barnets sanser bliver hjernen udviklet og barnet vil lettere mestre eksempelvis sproget. Ved hver aktivitet vil der altid være en pædagogisk bagdør, så alle børn kan være med på individuelle niveauer, uden at blive ekskluderet fra fællesskabet. Se også vores pædagogiske idrætsfolder på

7 De primære sanser De tre primær sanser, labyrint, taktil og muskel/led sanser er alle medfødte. Hos nogle børn er disse sanser ved fødslen ikke i balance og barnet kan have brug for ekstra stimulation. Hvis en eller flere af de tre primær sanser ikke er i balance, vil barnet opleve vanskeligheder i bevægelser af kroppen, som herudover også kan påvirke samspillet med de andre børn og voksne samt øvrige udviklingsmuligheder. Vi har fokus på de tre primære sanser i vores daglige arbejde. Vi stimulerer jeres barn igennem leg og aktiviteter, så dets primære sanser hele tiden udvikles. Sanserne er grundlæggende for en god motorisk udvikling. Labyrintsansen. Labyrintsansen, også kaldet hovedbalancesansen, ligger i forbindelse med det indre øre. I labyrintorganet er en sej væske som bevæger sig, hver gang vi bevæger hovedet. Væsken påvirker nogle små sansehår, der giver besked til hjernen om hvilken retning hovedet bevæger sig i. Det er vigtigt at vide hvor ens hoved befinder sig, fordi hovedets bevægelser er ledende for kroppens bevægelser og gør, at vi kan stå oprejst og holde balancen. Labyrintsansen stimuleres ved at personalet/forældrene vugger, gynger, svinger, bruger fx en kontorstol, står på hovedet/slår kolbøtter, ruller, hopper og danser med barnet. Taktilsansen- følesansen Taktilsansen, også kaldet følesansen er placeret overalt i huden og i slimhinderne. Den påvirkes blandt andet ved overfladisk berøring og ved smerte og temperaturforskel. Taktilsansen har betydning for mange reflekser og reaktioner som f.eks. håndens griberefleks og hoveddrejningsrefleksen. Balancereaktionerne og stabiliteten er også styret af følesansen. En velstimuleret Taktilsans giver bl.a. kropsfornemmelse, præcise bevægelser, en udviklet balance, samt glæde ved at blive rørt ved og selv røre/føle andre. Taktilsansen stimuleres ved at personalet/forældrene berører, bader, smører barnet ind, massere, går barfodet, laver fysiske slåskampe, brydekampe og ved at holde om barnet. Muskel- og ledsansen Denne sans fortæller om menneskets fornemmelse for sig selv. Nogle små følere sidder i alle muskler, led og sener, og registrerer hvilken tilstand disse er i. Tilstanden meddeles hjernen, der dermed altid ved hvilken position kroppen skal være i. En god muskel- og led sans gør bl.a., at kroppen kan rette sig ind i alle ønskede stillinger, uden brug af synet. Når barnet har en god kropsbevidsthed kan det mestre sin egen krop. Er noget hårdt, tungt eller let? Skal jeg holde med hele hånden eller sprede fingrene? Er mine arme strakte eller bøjet osv. Muskel-og led sansen stimuleres ved at barnet kravler op og ned, hopper, kravler, løber, går trillebør, selv øser maden op og hælder mælk op. Lidt praktiske informationer Kuffert Barnet skal medbringe en kuffert i A4 størrelse. De kan fx købes i Søstrene Grene. Vi vil fylde kufferten med tegninger, billeder og oplevelser. Få dage før barnet skal starte i børnehave går barnet fysisk i børnehaven og afleverer kufferten og rejsen til noget nyt kan begynde. Familiebillede i A4 størrelse Barnet skal også medbringe et stykke A4 papir med billeder af de personer og dyr der er vigtige i barnet liv. Billedet hænger på stuen i børnehøjde og er til stor glæde for store og små. Billeder af barnet Vi opfordrer til at barnet også medbringer 3 portrætbilleder i størrelse 10x15 cm. Det ene kommer til at hænge på barnets garderobe, de 2 andre bruger personalet på stuen.

8 Garderoben Hvert barn har en garderobe-plads til sin jakke m.v. Gulvet under garderoben skal ryddes hver dag og hele garderoben skal ryddes hver fredag pga. rengøring. Fødselsdage I vuggestuealderen er en fødselsdag selvfølgelig en mærkedag, men mest for forældrene. Vi vil alligevel gerne være med til at markere dagen i vuggestuen. Vi vil fejre dagen med dug på bordet, flag og fødselsdagssang. Stjernekøkkenet vil bage en fødselsdags overraskelse. Forældre er meget velkommen til at deltage i festen Bleer Vuggestuen indkøber bleer efter de retningslinjer der er fra kommunen. Skiftetøj. Vi er ude i alt slags vejr, så børnene skal have praktisk tøj og fodtøj med, som gerne må blive snavset. Der er plads i garderoben til et sæt skiftetøj. På badeværelset der er tilknyttet barnets stue, er der en kasse til skiftetøj. 2-3 sæt skiftetøj er meget passende. Har barnet fået skiftet tøj i løbet af dagen, er det også i denne kasse at I vil finde en plasticpose med skiftetøjet. Børnene skal også have hjemmesko med. Vi anbefaler læderhjemmesko. De sidder godt på foden og er skridsikre. På grund af fare for kvælningsulykker må der ikke være anoraksnore og lignende i børnenes tøj. Sutter Det vil være en stor hjælp for os at der er tydeligt navn på barnets sut. Som forældre er I ansvarlige for at jeres barns sutter er rene og i ordentlig stand. Vi opfordrer til at barnet har mindst 2 sutter i kassen med skiftetøj på badeværelset. Legetøj Vuggestuen er næsten legetøjsfri. Vi har dog en masse motorisk legetøj. Alt der er indkøbt kan bruges til flere ting. Vi beder Jer derfor om at respektere dette og lade legetøjet blive derhjemme. En bamse eller lignende til at sove med eller som overgangsobjekt, tæller dog ikke som legetøj. Sygdom og fravær. Vi modtager ikke syge børn i institutionen. Der gælder forskellige regler for de forskellige sygdomme, er I, i tvivl, så ring og snak med os. Vi følger Sundhedsministeriets retningslinjer vedr. modtagelses af børn - se hjemmesiden. Er barnet sygt eller af anden grund fraværende, er det vigtigt at vi får besked af hensyn til vores planlægning. Alt fravær og sygdom skal I registrer på mitbarn.herning.dk Hvis barnet bliver syg imens det opholder sig i institutionen, kontakter vi selvfølgelig jer og det forventes at barnet hentes hurtigt derefter. Ferieperioder Vi har et tæt samarbejde med resten af huset i ferieperioderne. Personalet forsøger at nedbringe afspadsering og afvikle ferie når der er færrest børn i vuggestuen. Vi har to forskellige modeller i ferieperioderne. Model 1: Vi bliver i vuggestuen og får hjælp fra personalet fra børnehaven og fritidshjemmet Model 2: Der tilbydes et pædagogisk tilbud i børnehaven. Der vil selvfølgelig være personale med fra vuggestuen, men det kan ikke garanteres, det er fra barnet stue. Personalet sørger for, alt det nødvendige som fx krybben/barnevognen, højstole og bleer er i børnehaven.

9 Mit barn Mitbarn er en del af Nemborger, kommunens selvbetjeningsløsning, som alle borgere har adgang til via kommunens hjemmeside. Når man har logget sig på med sin NemID kan man fx melde sit barn syg, se billeder fra udflugter, svare på invitationer til arrangementer, melde ferie m.m. Personalet kan på den anden side sende meddelelser, billeder og sms til forældrene om, at vuggestuen skal på tur næste dag, barnet er glad igen eller glemte gummistøvler Der skal udfyldes et kartotekskort på Mitbarn forældretilladelser, fuldmagter, allergier og lignende skal ligeledes udfyldes. Ejer I en smartphone kan I hente en app der hedder mobilbarn! Det er meget vigtigt at I løbende opdaterer jeres oplysninger, da personalet bruger disse i hverdagen. Forsikringer. Vi opfordrer til, at I tegner en ulykkesforsikring, der dækker jeres barn. Medicin Vi må ikke give medicin eller noget smertestillende til barnet. Dog må vi med en lægeerklæring give livsvigtig medicin. Samarbejdspartnere. I dagligdagen har vi et tæt samarbejde med Tjørring skole. Derudover har vi kontakt til SSP og PPR (pædagogisk/psykologisk rådgivning) herunder talepædagog, psykolog m.m. Børnehuset Stjernen er organiseret i Frie Børnehaver & Fritidshjem. Rygning og mobiltelefoner Rygning er ikke tilladt på institutionen eller i området omkring. Vi henstiller til at mobilen slukkes, når I opholder jer i institutionen. Solcreme. Når solen skinner, skal børnene have solcreme på hjemmefra - vi smører børnene med solcreme igen over middag. Bestyrelsen har lavet en ordning hvor der kan indbetales 40 kr. pr. barn pr. år på kontonummer som dækker indkøb af solcreme. Vi indkøber DERMA faktor 30 som er uden parfume, parabener og farvestoffer. Har barnet særlige behov medbringes egen solcreme. Der vil være et opsalg i vuggestuen, når det er tid for indbetaling. Hunde Hunde må ikke efterlades uden opsyn ved Stjernen. Parkering Parkeringslommen tættest på hovedindgangen fungere som korttidsparkering (max 20 min) og kan benyttes af alle Stjernens brugere. Skal I holde længere tid henvises til parkeringspladsen tættest på fodboldbanerne. Snerydning og saltning/sandspredning Kl kan man forvente at der er ryddet et spor fra korttidsparkeringen og ind til hovedindgangen samt et spor fra Kiss and ride området og ind til hovedindgangen. Rydning af korttidsparkeringen er færdig til kl Den store parkeringsplads er ikke vores ansvar. Udmeldelse. Udmeldelse kan ske til d.1. i måneden med 1 måneds varsel.

10 Forældresamarbejde Forældresamtaler Vi tilbyder ikke en fastsat samtale i barnets vuggestuetid. Vi oplever et tæt samarbejde om det enkelte barn. Hver gang der skal tilbydes en samtale, vil der blive brugt tid på forberedelse, som går fra børnene på stuen. I kan som forældre altid bede om en samtale, hvis I har brug for det. Vi vil ligeledes indkalde til en samtale, hvis vi mener det kunne gavne barnet og vores samarbejde. Forældrearrangementer En gang om måneden inviterer vi til forældrekaffe i tidsrummet kl Forældrekaffen kan også foregå om morgenen i tidsrummet kl En gang om året (juni måned) arrangeres der sommerfest i samarbejde med skolen og hvert efterår er der valg til forældrebestyrelsen. Der er ikke forældrekaffe de måneder der er andet forældrearrangement. Forældreforening Vi har en forældreforening som arrangerer forskellige sociale arrangementer for børn og forældre i institutionen. Nogen gange tjener foreningen penge på arrangementerne, som doneres til børnenes koloni eller lignende. Har I lyst til at hjælpe, så henvend jer til bestyrelsen eller personalet. Forældreforeningen er en god måde at lære nogle af de andre forældre at kende på, og en stor hjælp for os på institutionen. Forventninger til forældre Vi forventer at I holder jer orienterede via Mitbarn At I sørger for at barnet har skiftetøj, overtøj, regntøj og fodtøj med/liggende i garderoben til årstiden, og at der er navn i tøjet. At I hjælper barnet med at rydde op, når det bliver hentet. At I henvender jer til personalet hvis der er ting I undrer jer over eller er bekymrede over. At I giver respons på vores arbejde. At I kontakter os hvis der sker ændringer i barnets hverdag eller i familiestrukturen, da det har stor betydning for barnets trivsel og udvikling på institutionen. At der er åbenhed og tillid i samarbejdet. Ledte du forgæves? Hvis der var en oplysning du IKKE fandt i denne folder, så gør os venligst opmærksom på det, så vi kan få rettet manglen! Husk! At det er i samarbejde at vi skaber de bedste rammer for vores børn. Med venlige hilsner Bestyrelse og personalet

Velkommen til. www.bornehusetstjernen.dk. Børnehuset Stjernen Vuggestuen. Gilmosevej 20 7400 Herning 96286650

Velkommen til. www.bornehusetstjernen.dk. Børnehuset Stjernen Vuggestuen. Gilmosevej 20 7400 Herning 96286650 Velkommen til www.bornehusetstjernen.dk Børnehuset Stjernen Vuggestuen Gilmosevej 20 7400 Herning 96286650 Velkommen til Børnehuset Stjernen Kære forældre Med denne lille folder byder vi dig og dit barn

Læs mere

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen!

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Kære forældre Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Dine voksne på vuggestuen er: Laila Rikke Emma Maja Pædagog

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon:

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon: Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Velkommen til Småfolket / Regnbuen Daglig pædagogisk leder Line Stabell Jacobsen Mail: ljaco@faxekommune.dk Telefon:

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius vuggestue som er

Læs mere

Bø rn ehuse t S t j e rn en G i lm ose ve j 2 0 7 4 0 0 H e rn in g T l f. 9 6 2 8 6 6 5 0

Bø rn ehuse t S t j e rn en G i lm ose ve j 2 0 7 4 0 0 H e rn in g T l f. 9 6 2 8 6 6 5 0 Bø rn ehuse t S t j e rn en G i lm ose ve j 2 0 7 4 0 0 H e rn in g T l f. 9 6 2 8 6 6 5 0 Velkommen! Kære forældre Med denne lille folder byder vi dig og dit barn hjertelig velkommen i Børnehuset Stjernen

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Velkommen til vuggestuen i Solskin Velkommen til vuggestuen i Solskin En ny tid begynder for jeres barn og for jer. Der vil være mange indtryk med nye voksne, nye venner og forventninger børn og voksne imellem. Vuggestuen i Solskin hedder

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius børnehave som er

Læs mere

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Anemonevej 12, 8410 Rønde Tlf. 87535180 Åbningstider: Mandag Torsdag kl.6.30 17.00 Fredag kl. 6.30 16.00 Leder: Birte Rask Pedersen Med denne pjece vil personalet i Vigen,

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside:   Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Vesthuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Geels plads 44 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

Velkommen. i Frederikssund dagpleje Velkommen i Frederikssund dagpleje Kære Forældre Velkommen i dagpleje Det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn i dagpleje for første gang. Det er vigtigt at I føler jer trygge og

Læs mere

Velkommen til Kernehuset

Velkommen til Kernehuset Velkommen til Kernehuset Velkommen Personalet i Kernehuset vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet den bedst

Læs mere

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus.

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen. Vi håber, at nedenstående informationer vil være med

Læs mere

En god start. Velkommen. til jer og jeres barn. Lyngens Børnehuse - Houlkær HOBBITTEN

En god start. Velkommen. til jer og jeres barn. Lyngens Børnehuse - Houlkær HOBBITTEN En god start Velkommen til jer og jeres barn Lyngens Børnehuse - Houlkær HOBBITTEN Kære nye forældre 1 Velkommen til Lyngens Børnehuse Houlkær. Det er en ny og spændende udfordring at starte et nyt sted

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside:   Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Østhuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag:

Læs mere

Velkommen til Rising Børnehus

Velkommen til Rising Børnehus Velkommen til Rising Børnehus Velkommen Personalet i Rising Børnehus vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet

Læs mere

Velkommen til Egeknoppen

Velkommen til Egeknoppen På glædelig gensyn Velkommen til Egeknoppen Telefon nummer til Egeknoppen Hoved nummer 76162645 Vuggestuen 76162646 Børnehaven 76162647 Side 10 Velkommen til afdeling Egeknoppen. Med denne folder vil vi

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN Solsikken: 49284352 Klokkeblomsten: 49284354 Anemonen 49284353 Leder David Seebach: 49282451 Souschef: Bjørg Ødegård: 49281297 Med denne velkomstfolder vil vi byde dig og dit barn

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Hverdagen ser nogenlunde sådan

Læs mere

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Vuggestuen Institutionens adresse og telefon nummer: Børnehuset Heimdal Ny strandvej 3A 4640 Faxe Tlf.: 56 20 34 90/ 20 45 47 32 Område leder:

Læs mere

Velkommen til Gormsvej Slagelse

Velkommen til Gormsvej Slagelse Velkommen til Gormsvej 20 4200 Slagelse 58 52 02 02 Se mere på vores hjemmeside: www.slagelse.dk/soebjerggaard Velkommen Til Søbjerggård Børnehus Søbjerggård er en kommunal børnehave, indrettet i en gammel

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Kære Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Du skal være på Dit mærke er Dine primærvoksne er: Vi glæder os til, du starter i vuggestue. Med venlig hilsen Alle de voksne i Daginstitutionen

Læs mere

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 51 VUGGESTUEN TLF. 29 34 71 08 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG FRA KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG FRA

Læs mere

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Hvem er vi: Vuggestuen startede op 1. august 2014, som en del af børnehaven

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Velkommen til Højvangshaven

Velkommen til Højvangshaven Velkommen til Højvangshaven Højvangshaven er præget af glæde og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er respekt, udvikling, trivsel, engagement, nærvær Telefonnr. Hoved nr. 76 16

Læs mere

IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE

IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE Motalagade 6, 8200 Århus N, Tlf.: 23265305 E-mail: brittm@aarhus.dk Velkommen Vi er en idrætsinstitution normeret til 53 børn, hvoraf de 12 er vuggestuebørn. Institutionen

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Mål og Værdier: I Kristrup

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET VELKOMMEN TIL SKOVHUSETS VUGGESTUE: Med denne velkomstfolder byder vi jer velkommen i Skovhusets vuggestue gruppe Larverne. Vi glæder os til at samarbejde med jer og håber, at I og jeres barn må få en

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - Vuggestuen i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle lidt om

Læs mere

Velkommen til Guldsmeden 2017

Velkommen til Guldsmeden 2017 Velkommen til Guldsmeden 2017 Et godt forældresamarbejde er med til at skabe tryghed, så alle børn oplever den bedste start i Guldsmeden Under rundvisningen fortæller pædagogen om vores pædagogik og om

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Åbningstider Vuggestuens åbningstider er følgende: Mandag til torsdag kl. 6.30 16.30 Fredag kl. 6.30 16.00 Pris og tilskud Prisen for en vuggestueplads er 3950,-/mdr.

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækkegården

Velkommen til Børnehuset Bækkegården Velkommen til Børnehuset Bækkegården Børnehuset Bækkegården Daglig leder: kate Halbech bækkegårds plads 3 Tlf: 27599696 3650 Ølstykke mail: kate.halbech@egekom.dk Telefon numre i huset. Rødderne: 72599694

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Velkommen. Kristrup vuggestue.

Velkommen. Kristrup vuggestue. Velkommen Kristrup vuggestue i Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.20 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.29 Mål og Værdier:

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM Christmas Møllers Vej 21 5200 Odense V Tlf: 63 75 69 33 Stuen: 29 79 71 64 Åbningstider: mandag - torsdag 6.30-16.45. fredag 6.30-16.30. Børnehuset KFUM: Børnehuset KFUM er

Læs mere

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Overgang fra hjem til vuggestue. Vuggestuen er ofte barnets første rigtige møde med nye og anderledes omgivelser, hvor det indgår i en sammenhæng med andre børn

Læs mere

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon:

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon: VELKOMSTFOLDER Børnehuset Østre Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135 Kære forældre. Vi byder jer velkommen til Børnehuset Østre. Vi glæder os til at lære jer og jeres barn at

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - En integreret gruppe i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet Knus hinanden Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet miljø Er energisparende sparer på andre varmeressourcer Kræver ingen speciel opbevaring Kan transporteres toldfrit Forlanger

Læs mere

Rødlundvænget Harlev J. Tlf

Rødlundvænget Harlev J. Tlf Velkommen til Børnehuset Børnehuset Pilehaven Rødlundvænget 35 8462 Harlev J Tlf. 87 13 83 46 Åbningstider: Mandag torsdag kl.6.30 kl. 17. Fredag kl.6.30-16.30 Vores hjemmeside finder I under http://aarhus.inst.dk.

Læs mere

VUGGESTUE & BØRNEHAVE

VUGGESTUE & BØRNEHAVE VUGGESTUE & BØRNEHAVE KONGEVEJENS BØRNEHUS KONGEVEJEN 1 7430 IKAST Tlf. 99604555 sunil@ikast-brande.dk Vedlagt guide til MinInstition KÆRE FORÆLDRE Hjertelig velkommen i Kongevejens Børnehus. Denne lille

Læs mere

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Kære Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Du skal være på Dit mærke er Dine primærvoksne er: Vi glæder os til, du starter i vuggestue. Med venlig hilsen Alle de voksne i Daginstitutionen

Læs mere

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Hjertelig velkommen til Skovtroldene. Vi glæder os meget til at lære jer og jeres barn rigtigt at kende. I Skovtroldene er vi to vuggestuegrupper Mariehønen

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen.

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen. Side 1 af 12 Side 2 af 12 Kære Velkommen til Frøgårdens Vuggestue. Du skal gå på De voksne på din stue hedder: Din primær-voksen er Du har dit eget mærke, det sidder på din garderobeplads. Dit mærke ser

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Sjælsø

Velkommen i Børnehuset Sjælsø Velkommen i Børnehuset Sjælsø Informationsmappe 2010 Oversigt: Velkommen til Børnehuset Sjælsø o Praktiske oplysninger o Pædagogiske aktiviteter o Lukkedage o Dagsrytme Velkommen i vuggestuen o Indkøring

Læs mere

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se Bremdal Dagtilbuds hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Mail: bremdaldagtilbud@struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-16.45

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt:

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt: Indholdsfortegnelse: 1. Velkommen 2. Teams/ åbningstider / lukkedage samt ferie 3. Praktiske oplysninger 1. Aflevering/afhentning: 2. Mad: 3. Middagssøvn: 4. Tøj: 5. Legeplads: 6. Legetøj: 7. Fødselsdage:

Læs mere

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780 Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse. 1. Velkommen til Børnehuset Kvaglund. 2. Hvem er vi? 3. Åbningstid. 4. Tabulex.

Læs mere

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.:

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.: Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen til vuggestuen i Eventyrhaven Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen.

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Mette Kære XXXXXX Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Inden I starter på Fredensgård er I altid velkommen til

Læs mere

OVERORDNEDE FORMÅL MED FORÅRSSFO

OVERORDNEDE FORMÅL MED FORÅRSSFO Forårs SFO OVERORDNEDE FORMÅL MED FORÅRSSFO Forårs SFO er et særligt tilrettelagt tilbud, der er målrettet aldersgruppen, hvor de pædagogiske aktiviteter skal have fokus på etablering af nye fællesskaber,

Læs mere

Børnehuset Slagelses velkomstbrochure

Børnehuset Slagelses velkomstbrochure Børnehuset Slagelses velkomstbrochure KÆRE: VELKOMMEN I BØRNEHUSET SLAGELSE Vi er en privat integreret institution i Slagelse kommune. Vi er normeret til 15 børn. Du skal være tilknyttet og din primære

Læs mere

Kære nye forældre! Overgang mellem vuggestue og børnehave: Personalegruppen: Forældresamtaler: Kontaktperson: Information fra stuen:

Kære nye forældre! Overgang mellem vuggestue og børnehave: Personalegruppen: Forældresamtaler: Kontaktperson: Information fra stuen: Kære nye forældre! Vi håber at I sammen med Jeres barn får nogle gode år her i Børnehuset Rosenkilden. Denne folder fortæller lidt om os, vores hverdag og hvordan vi arbejder. Heri står alle de praktiske

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Åbningstider Vuggestuens åbningstider er følgende: Mandag til torsdag kl. 6.30 16.30 Fredag kl. 6.30 16.00 Pris og tilskud Prisen for en vuggestueplads pr. 1/1-2019

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET Her kan du få svar på dine spørgsmål som ny forælder i Møllehuset Velkommen til Møllehuset Formålet med pjecen her er at besvare de spørgsmål, du som ny forælder måtte have til

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

Velkommen til Småfolket / Regnbuen Velkommen til Småfolket / Regnbuen Kontakt Områdeleder/ Daglig pædagogisk leder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Småfolket / Stue / Fastnet / Sms Vuggestuen: Troldene

Læs mere

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på 1 De voksne er fordelt således: Sol-stuen: Nina Susanne W. Måne-stuen: Lena Gitte Charlotte Rune Stjerne-stuen: Grethe Susanne

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 1

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 1 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 1 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (leder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk leder)

Læs mere

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre Forældrefolder Børnehuset Elisehaven Børnehuset Elisehaven Ranunkelvænget 84 5250 Odense SV Tlf. 6375 1075 Praktiske oplysninger til forældre Velkommen i Børnehuset Elisehaven Det er vores ønske, at Elisehaven

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (leder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk leder)

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 50 skolebørn og 4 voksne. Men i den

Læs mere

Personale i Børnehaven Tryllefløjten

Personale i Børnehaven Tryllefløjten Velkommen til jer forældre, hvis barn snart skal starte i Børnehaven Tryllefløjten. Vi glæder os meget til at lære jer og jeres barn at kende. Vi ser frem til mange sjove og udviklende timer sammen med

Læs mere

Velkommen til Kontaktinformationer:

Velkommen til Kontaktinformationer: Velkommen til Kontaktinformationer: Vuggestuen Krible Krable Kalendervej 5 8210 Hasle tel: 4187 6668 mail: amael@aarhus.dk Pædagogiske leder: Amal El-Awad Kære nye børn og forældre Med denne pjece vil

Læs mere

Velkommen til Glyngøre Vuggestue

Velkommen til Glyngøre Vuggestue Velkommen til Glyngøre Vuggestue En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Glyngøre Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Vuggestue. Vi glæder os

Læs mere

Kære nye forældre! Overgang mellem vuggestue og børnehave: Personalegruppen: Forældresamtaler: Kontaktperson: Information fra stuen:

Kære nye forældre! Overgang mellem vuggestue og børnehave: Personalegruppen: Forældresamtaler: Kontaktperson: Information fra stuen: Kære nye forældre! Vi håber at I sammen med Jeres barn får nogle gode år her i Børnehuset Rosenkilden. Denne folder fortæller lidt om os, vores hverdag og hvordan vi arbejder. Heri står alle de praktiske

Læs mere

Velkommen til Guldsmeden 2015

Velkommen til Guldsmeden 2015 Velkommen til Guldsmeden 2015 Forventningsafklaring og rundvisningen i vores hus er med til at skabe tryghed, så alle børn oplever den bedste start i Guldsmeden Under rundvisningen fortæller pædagogen

Læs mere

Kære nye forældre! Overgang mellem vuggestue og børnehave: Personalegruppen: Forældresamtaler: Kontaktperson: Information fra stuen:

Kære nye forældre! Overgang mellem vuggestue og børnehave: Personalegruppen: Forældresamtaler: Kontaktperson: Information fra stuen: Kære nye forældre! Vi håber at I sammen med Jeres barn får nogle gode år her i Børnehuset Rosenkilden. Denne folder fortæller lidt om os, vores hverdag og hvordan vi arbejder. Heri står alle de praktiske

Læs mere

Velkommen til. Børnehaven i D.I.I. Byleddet. Byleddet 22a, 8220 Brabrand. Telefon

Velkommen til. Børnehaven i D.I.I. Byleddet. Byleddet 22a, 8220 Brabrand. Telefon Velkommen til Børnehaven i D.I.I. Byleddet Byleddet 22a, 8220 Brabrand Telefon 87 13 83 28 Velkommen til børnehaven i Byleddet Med denne lille pjece vil vi gerne byde jeres barn og jer forældre velkommen

Læs mere

Velkommen til Guldsmeden 2019

Velkommen til Guldsmeden 2019 Velkommen til Guldsmeden 2019 Et godt forældresamarbejde starter med åben ærlig dialog. Når vi voksne arbejder tæt sammen, får børnene den bedste start i Guldsmeden Før opstarten bliver forældre og børn

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Lillelund. I denne folder kan I læse informationer om hverdagen i vores børnehavegruppe

Velkommen til Børnehuset Lillelund. I denne folder kan I læse informationer om hverdagen i vores børnehavegruppe Velkommen til Børnehuset Lillelund I denne folder kan I læse informationer om hverdagen i vores børnehavegruppe 2 Inden opstart Det er godt at ringe og aftale et lille forbesøg, hvor jeres barn får set

Læs mere

Børnehaven Lystruplund Lystruplund 36 8520 Lystrup Telefon: 87 13 83 17 Email: hekru@aarhus.dk

Børnehaven Lystruplund Lystruplund 36 8520 Lystrup Telefon: 87 13 83 17 Email: hekru@aarhus.dk Børnehaven Lystruplund Lystruplund 36 8520 Lystrup Telefon: 87 13 83 17 Email: hekru@aarhus.dk 1 Velkommen til børnehaven Lystruplund Børnehaven og dens historie Børnehaven Lystruplund er opført i 1974

Læs mere

Velkomstfolder til nye børn

Velkomstfolder til nye børn Velkomstfolder til nye børn i Søndermarkens Børnehus - vuggestue Adresse: Søndermarkens Børnehus Teglværksvej 15, 7323 Give Tlf. 76 81 88 10 / sms nummer til DayCare 1276136 Hjemmeside adr.: www.sondermarken.vejle.dk

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

Folder vuggestuen. Her bor vi:

Folder vuggestuen. Her bor vi: Folder vuggestuen Her bor vi: Børnehuset ligger i et naturskønt område med Krengrupskoven som nærmeste nabo. I skoven er der god mulighed for bevægelse, sansmæssige oplevelser og ro til fordybelse. Velkommen.

Læs mere

Her er vores hverdag

Her er vores hverdag Her er vores hverdag Motorik-børnehaven Rådyrvej Kom og besøg os inden du vælger børnehave I er altid velkommen til at komme på besøg i vores institution. Ring og aftal en tid. For os er det vigtig, at

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

Velkommen til Småfolket / Regnbuen Velkommen til Småfolket / Regnbuen Regnbuens Vuggestue 2 Småfolket / Regnbuen er én 0-6 års daginstitution fordelt på 2 matrikler og vi er en del af Faxe kommunes Dagtilbud Vest. Småfolket er bygget i

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Oasen.

Velkommen til Børnehuset Oasen. Velkommen til Børnehuset Oasen. Hvem er vi? Børnehuset Oasen er en del af landsbyordningen Tre Ege Skolen, det betyder at skoleleder Hanne Ryggard er øverste leder for Landsbyordningen i Ryslinge og Kværndrup.

Læs mere

Spilopperne Blæksprutterne Krudtuglerne Antal børn 11 11 13 Voksne. Kisser, medhjælper Lena, pædagog Sanne, pædagog

Spilopperne Blæksprutterne Krudtuglerne Antal børn 11 11 13 Voksne. Kisser, medhjælper Lena, pædagog Sanne, pædagog Personalet i Refmosegård Vuggestue vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til en god tid sammen og et godt samarbejde. Denne folder vil informere jer om de praktiske oplysninger og vil

Læs mere

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i børnehaven, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen.

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i børnehaven, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen. Side 1 af 13 Side 2 af 13 Kære Velkommen til Frøgårdens Børnehave. Du skal gå på De voksne på din stue hedder: Din primær-voksen er Du har dit eget mærke, det sidder på din garderobeplads. Dit mærke ser

Læs mere

Velkommen til Sydmors Børnehus. Praktisk information

Velkommen til Sydmors Børnehus. Praktisk information Velkommen til Sydmors Børnehus Praktisk information Opstart i Børnehuset Det kan være overvældende at starte i Småbørnsgruppe/Børnehave, idet jeres barn får mange nye indtryk, møder nye børn og voksne

Læs mere

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie.

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. På Fredensgård har vi fokus på at være ude i naturen. Derfor vil

Læs mere

Børnehuset Stjernen Gilmosevej Herning Tlf

Børnehuset Stjernen Gilmosevej Herning Tlf Børnehuset Stjernen Gilmosevej 20 7400 Herning Tlf. 96286650 Velkommen! Kære forældre Med denne lille folder byder vi dig og dit barn hjertelig velkommen i Børnehuset Stjernen - Vi håber, at I vil få en

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje?

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje? Dagplejen Kære forældre Velkommen til dagplejen i Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt af Randers Kommune. Hvad er dagpleje? En dagplejer passer normalt 4 børn, og har i perioder

Læs mere

Praktiske Oplysninger

Praktiske Oplysninger Praktiske Oplysninger Praktiske ting vedrørende opstarten I de første dage i opstarten er det vigtigt, at en forælder er med jeres barn i Storring. Vi tager en snak om jeres barn, dets vaner og rutiner

Læs mere

Velkommen til Åsagergård. Vuggestue. Hirseager 2-4 Tlf.nr

Velkommen til Åsagergård. Vuggestue. Hirseager 2-4 Tlf.nr Velkommen til Åsagergård Vuggestue Hirseager 2-4 Tlf.nr. 46150917 Vi har i denne folder prøvet at samle de ting, der kunne være interessante at vide for dig, som har et barn der skal starte i Åsagergård,

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen. Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen. Den daglige pædagogiske praksis i Børnehaveafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den pædagogiske

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

Velkommen til Småfolket / Regnbuen Velkommen til Småfolket / Regnbuen Småfolkets Vuggestue 2 Småfolket / Regnbuen er én 0-6 års daginstitution fordelt på 2 matrikler og vi er en del af Faxe kommunes Dagtilbud Vest. Småfolket er bygget i

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Velkommen: Med denne folder vil vi fortælle om Børnehusets børnehavedel, så vi ved fælles hjælp kan få et godt samarbejde i dagligdagen.

Velkommen: Med denne folder vil vi fortælle om Børnehusets børnehavedel, så vi ved fælles hjælp kan få et godt samarbejde i dagligdagen. Velkommen: Vi vil gerne byde Jer velkommen i Børnehuset Vestbyen. Det er vores mål, at få et godt samarbejde mellem forældre, børn og personale, da det er vejen til god trivsel for alle. Vi forventer en

Læs mere