Indledning Programmet Condor

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indledning Programmet Condor"

Transkript

1 af Tim Madsen, Jens Møller og Chris Oxholm Indledning Programmet Condor Condor er en meget realistisk computersimulering af svæveflyvning udviklet af Uros Bergant og Gregor Rozman, Slovenien. Det er lykkedes de to udviklere at simulere rigtig mange aspekter, hvor det forventes, at man har kendskab til de mest basale principper inden for svæveflyvning. Condor anvendes som støtte i grundskoleforløbet samt i forbindelse med uddannelsen som strækpilot i mange klubber rundt om i verden.

2 Svæveflyve online Der er mange fordele med Condor, udover at det er realistisk, så er det også muligt gratis at flyve online på en af de mange servere der er åbne hele døgnet. Her kan der hygge- og konkurrenceflyves, alt efter lyst og evne, på en af de mange servere, hvor der dagligt er mange hundreder som flyver. Landskaber En af styrkerne med Condor er, at der findes en lang række virkelighedstro landskaber og brugerne har mulighed for at udvikle nye landskaber. I skrivende stund er der tæt på 200 forskellige scenarier at vælge mellem. Nogle enkelte af disse er i den underholdende type, mens et meget stort antal, er ægte landskaber, hvor topografien er korrekt i forhold virkeligheden. Dette være sig højden på landskabet med veje, broer, byer, floder, søer, marker og skove. I rigtig mange af scenarierne er der 3D bygninger, fly og beplantning. Mange af flyvepladserne er udstyret med de rigtige bygninger og som noget af det mest naturlige, er baneretningen den rigtige i forhold til virkeligheden. Af landskaber kan nævnes Danmark, Nord- og Sydnorge, Sydsverige, Provence, Alperne, Tyrkiet, Grækenland, Australien, New Zealand, Rocky Mountains, Slovakiet, Pyrenæerne og mange flere. Langt hovedparten af landskaber er gratis, dog med en opfordring til at sende et beløb til udvikleren i form af en donation. Svævefly Condor omfatter i øjeblikket ca. 25 forskellige svævefly typer - alle med de rigtige præstationsdata som i virkeligheden. Flytyperne er naturligvis opdelt i klasserne klub, standard, 15m, 18m og åben. Der kan nævnes ASW15, 19, 22, 27 og 28, LS4, 6, 8, 8s og 10, Ventus2 og Ventus2cx.

3 Kommunikation De samlede indtryk sammen med vejrsimuleringen gør, at oplevelsen er meget tæt på virkeligheden. Der mangler kun den fysiske fornemmelse når der flyves. Det at flyve sammen med andre er i sig selv interessant og lærerigt. Men det bliver endnu bedre når kommunikation tilføjes. Der kan skrives en tekst i selve Condor, men ved at tilføje et kommunikationsprogram, hvor der så kan tales sammen, bliver oplevelsen langt bedre. Hermed er der også mulighed for at hjælpe hinanden, fx hvor der er termik, strategi og taktik for at opgaven kan gennemføres så optimalt som muligt. Blandt danske Condor piloter anvendes kommunikationsprogrammet TeamSpeak, det er gratis og nemt at anvende. (se vejledning vedr. TeamSpeak herunder). Hvad kan Condor anvendes til? Flere ting, socialt samvær sammen med andre Condor piloter, via TeamSpeak, men også det at få bedre forståelsen af navigation, forståelsen af termik og skrænt vinden, et optimalt glid mellem termik boblerne, justering af vandballast og tyngdepunkt og beregning af slutglidet ved hjælp af PDA - oplagt i uddannelsen som strækpilot. Condor kan også anvendes til forberedelse, når turen går til udlandet for at svæveflyve, så kan området testes hjemmefra. DM i Condor Konkurrenceflyvning Der arrangeres ofte konkurrencer på Internet, hvor det er gratis at deltage. Der flyves enten dagskonkurrencer eller turneringer over flere dage. Som eksempel, har der været gennemført DM i Condor de seneste år, hvor opgaverne der er fløjet er de samme som under det rigtig DM på Arnborg. Under Condor DM har ikke alene opgaven været den samme, men også vejr betingelserne har været de samme.

4 Foruden det årlige DM er der mulighed for at deltage i konkurrencer, som med jævne mellemrum gennemføres på internationalt plan. Kræver kun en rimelig Internetforbindelse for at være med. Som et ekstra krydderi på DM Condor, aftales der en dag, hvor vi danske deltager mødes på Arnborg. Her er der så er mulighed for at hilse på hinanden og få en snak, hvorefter der køres hjem igen for at flyve dagens opgave samme aften. Hvem flyver Condor Nogle vil sikkert spørge Hvem flyver Condor? og med efterfølgende tanke - det er jo ikke ægte svæveflyvning og computerspil er ikke noget for mig. Denne vurdering eller holdning kan der være stor forståelse for. Men Condor er ikke et computerspil, det er en simulator, hvilket er den store forskel. Til spørgsmålet om hvem der flyver Condor på en kontorstol hjemme, ja det er en blandet skare af nuværende og tidligere aktive svæve- og drageflyvere. Alderen har jo ingen betydning, men lysten til, at hygge sig i et socialt vennelag, hvor der er plads til lettere drilleri og konkurrence om hvem kan vinde over hvem - men bestemt også plads til at lære af hinanden. Flyvedage og hvornår flyves der? Hvornår flyves der så, er det i weekenden eller på bestemte tidspunkter, og er der nogen der bestemmer? Kort kan der siges, at der ikke er nogen der bestemmer, men der forventes at man er seriøs med ens flyvning. Der er naturligvis nogle tidspunkter, hvor der flyves mere end andre, typisk er det aften. F.eks. har der gennem de seneste år været afholdt en ugentlig aftenflyvning, hvor formålet har været, at opgaven skulle være forholdsvis let.

5 Opgave distancen og -tiden har typisk været på ca km og tager ca. 1½ - 2 timer. Opgaverne kan være i bjerge eller i fladland fx i Alperne eller Danmark. Hver mandag aften åbnes serveren med navnet MONDAY FLIGHT - kort før kl. 20, hvor der er 20 minutter til, at komme ind på serveren. Her er de enkelte opgaver planlagt af forskellige piloter. Dagligt er der mulighed for, at logge sig på en lang række af servere. Her kan anbefales nogle af de franske server, hvor der er gode opgaver. Serveren åbnes 1730 og 21, her er ofte 30 piloter med. Når der afholdes de store konkurrencer, er der ofte rigtig mange tilmeldte, hvorfor der også er mange server med samme opgave, f.eks. ved den sidste turnering med navnet SkyBattleCup var der 652 tilmeldte piloter, hvor turnering var over 35 flyvninger. Dog således at det kun var de 20 bedste resultater, som talte med. Flyvningerne blev gennemført hver torsdag og søndag aften. Vejledning Hvordan kommer du i gang?

6 Condor skal købes via Internet, dette sker ved at gå ind på denne web-side her vælges menupunktet Buy Condor Her skal der som minimum vælges programpakken, som koster 39,99 (299 kr.). Det kan klart anbefales, at købe de to svævefly pakker (Plane Packs), til i alt 25 (187 kr.). Når programmet hentes, medfølger der password, som er personligt og kan kun anvendes sammen med de hentede installationsfiler. OBS Husk at gemme programfilerne, både til Condor og til svævefly pakkerne, sammen med de tilhørende passwords. Hvis disse ikke gemmes, og der bliver behov for at geninstallere, skal der købes igen. Efter installation af Condor basispakke, skal Condor opgraderes til nyeste version. Dette er gratis, opdateringsfilerne hentes under menupunktet Download. De skal installeres i den rigtige rækkefølge. Først Patch 12, Patch 14 og så patch 15. Tip Det kan anbefales at Condor installeres på en harddisk hvor der er plads nok, ikke fordi selve program filerne fylder så meget. Men de tilhørende landskaber fylder en del. Så det bør måske overvejes at køb en ny harddisk på 2Tb, hvor Condor så installeres på. De tilhørende landskaber skal ligge sammen med programmet. Condor på dansk På nuværende tidspunkt er Condor ikke i en dansk version, når Condor hentes fra Internet. Men der er skrevet en dansk oversættelse til Condor, således at brugerfladen kan blive på dansk. Oversættelsen er gratis og kan fås ved at sende en mail til oxholm@bk6.dk

7 Landskaber I basispakken er der et landskab som følger med, og dette er ikke meget, og dette landskab er der ikke mange opgaver i på de forskellige servere. Derfor kan det kun anbefales, at hente yderlige landskaber. En meget stor del af landskaberne er gratis, og kan hentes via Condor Club, web-adressen er: Der findes i skrivende stund tæt på 200 forskellige landskaber. I listen herunder er de landskaber, som der oftest flyves i. Hvorfor det kan anbefales at disse hentes og installeres. Nogle af landskaberne består af flere pakkede filer, som alle skal hentes for at landskabet er installeret korrekt. Landskab Mb Landskab Mb Landskab Mb Alps XL 9702 Danmark Slovak Republic 1465 Arc Alpin Eastern Alps 700 Slovenia HD Austria New Zealand 1398 Slovenia 317 Chile 2823 Provence South Turkey 2478 Czechoslovakitains 810 Rocky Moun- 377 Slovak Republic 1465

8 Teamspeak TeamSpeak er gratis at anvende som privat bruger Opsætningsvejledning til TeamSpeak Hent TeamSpeak via dette link: 2. Vælg den version der passer til din computer i 32 eller 64 bit 3. Efter installationen vælges i menuen Connections, hvor der skrives: Som serveradresse skrives: ts3.virtualsoaring.eu:9982 Som server password skrives: ask13 I felt Nickname skrives dit navn Tryk derefter på Connect 4. Når der er oprettet forbindelse, vælges i menuen Bookmarks - Add to bookmarks Så vil TeamSpeak huske din opsætning til næste gang 5. Vælg i menuen Setting - Setup Wizard Næste gang TeamSpeak åbnes, vælges Bookmarks, vælg her herefter den danske kanal (Danish) - det er her vi snakker sammen mens vi flyver.

9 Opsætning af Condor Et forslag til indstillinger af Video options og Graphics options De tre skærmindstillinger Full Screen, Full Screen emulation og Windowed har hver især deres fordele og ulemper: Full Screen giver den mest flydende animation idet grafikkortet tilpasser billederne i synkroniseret frekvens med skærmens opdateringshastighed (oftest 60 Hz). Ulempen er, at skærmen ikke kan minimeres uden programmet afslutter. En popup besked fra Windows eller et tryk på Windows tasten vil således ødelægge den videre flyvning. Slå Windows tasten fra: Full Screen emulation gør det muligt, at minimere vinduet og maksimere det igen. Kan f.eks. anvendes, hvis man har et kort liggende som et print til skærmen, eller hvis man skal starte Teamspeak. Ulempen er et til tider uroligt billede, der opleves som små ryk i en ellers flydende animation. Windowed mode giver mulighed for at tilpasse vinduets størrelse. Kan bruges hvis man vil multitaske i andre programmer samtidig. Skærmopløsningen bør sættes til skærmens medfødte opløsning.

10 Bemærk Vsync, der sikrer et roligt billede er kun muligt i Full Screen mode. De tre nederste valgmuligheder bør ikke aktiveres. I Graphic options kan detaljegraden indstilles på en række parametre. Hvis man oplever et hakkende billede (lav framerate), kan Visible distance sættes ned. Under flyvningen kan man med tastekombination Shift+D se frameraten, som bør være over 50 eller ligge stabilt omkring 60 fps. hvis man kører Full Screen. Hvis man har problemer med lyden, kan det i visse tilfælde hjælpe at slå Hardware acc. fra

11 De anbefalede indstillinger, hvis man ikke har pedaler og force feedback joystick For joystick med indbygget sideror i håndtaget, kan Auto rudder slås fra og" Non-Liniarity sættes op for at mindske følsomheden. Knappen Assign Controls gør det muligt at opsætte taster på tastatur eller joystick til forskellige funktioner. Her er dog en standardopsætning, som der normalt ikke er behov for at ændre. Ved at fastholde standarden, giver mulighed for at andre kan hjælpe med tilpasninger under flyvningen, fx ændring af variometer lyd, ændring af flaps indstilling, hjulet ud eller ind, GPS indstillinger eller andet der kan være behov for hjælp til. Den fabriksindstillede opsætning af funktionerne kan findes i manualen. Det kan anbefales at sætte de hyppigst anvendte funktioner op til knapperne på sit joystick (flaps, trim m.m.)

12 Anbefalede indstillinger i optionsmenuen. Anbefalet udstyr Minimum systemkrav MHz CPU Mb RAM - 64 Mb Direct3D kompatible 3D Grafikkort (32 bit-farver) Mb fri harddiskplads - kun et landskab installeret - 800x600 Skærmopløsning - Joystick Anbefalede systemkrav - Windows XP eller nyere GHz CPU eller bedre - 1 Gb RAM eller bedre Mb nvidia eller ATI Grafikkort eller bedre - DirectSound kompatibelt Lydkort eller bedre - Force-Feedback-Joystick evt. med pedaler

13 Kommentarer Internetforbindelse, her vil langt de fleste have en hastighed der er god nok og dermed også anvendelig, når der skal flyves med andre Grafikkortets kvalitet er vigtig, da der skal behandles mange data, som vises på skærmen. Et godt grafikkort kan derfor klart anbefales, for at få det bedste udbytte og glæde af Condor. Inden der købes nyt grafikkort, er det vigtigt, at undersøge hvilken type der kan sættes i computeren, og er det en bærbar computer, er mulighederne nok ikke til stede for at skifte grafikkortet Skærm størrelsen er ikke afgørende, men en god skærm på over 19 kan anbefales. For bærbar computer, kan en ekstra skærm (fx på over 19 ) være en fordel. Joystick der er driftssikker og enkel at bruge, her er et godt bud et Thrustmaster T.16000M, som er forholdsvis billig og meget præcist Headset kan anbefales, da det ikke er givet, at resten af familien ønsker, at lytte til variometeret der bipper over flere timer. Der findes mange modeller og typer, men her kan kvalitet godt betale sig, så et Logitech G230 Gaming headset kan anbefales, som en af de mange muligheder. Fakta boks Software: Condor + svævefly pakkerne 486 kr. (Plane Packs) TeamSpeak (gratis) Hardware: Joystick fx. Thrustmaster T.16000M ca. 375 kr eventuelt også Grafikkort fx. ASUS GeForce GTX 650-E - 2GB GDDR5 ca. 850 kr. Harddisk fx. Western Digital WD Green - 2TB ca. 600 kr Headset fx. Logitech G230 Gaming Headset ca. 400 kr.

14 Links Facebook Condor-Danmark Denne Facebook gruppe, er for piloter som har interesse i Condor svæveflyvning. Her kan der drøftes oplevelser i Condor eller fra den virkelige verden, eller komme med ideer til flyvningerne på mandage, hvor serveren åbnes kort før kl Condors officielle webside, hvor Condor programmet og Plane Packs kan købes. Derudover er der fora med tips og tricks til hardware, software og flyvning (engelsk) Server liste, hvor der kan flyves sammen med andre. Det er også på denne server liste man finder Mandagsflyvning. Dobbeltklik på den ønskede server, og Condor programmet starter, hvorefter der logges på, vælg de forskellige indstillinger for svæveflyet, samt studie af den pågældende opgave- og vejrbriefing Upload af gennemførte opgaver til pointtavlen, download af tidligere fløjet opgaver, landskaber, stafferinger, instrumenter, kort, skyer og meget mere. Det er også her man kan tilmelde sig konkurrencer. Kræver dog medlemskab af Condor Club, men anbefales et medlemskab her Her kan teamspeak downloades, så man kan tale sammen Flere gode utilities til Condor, blandt andet den selvstændige serverlist Engelsk manual til Condor (49 Mb) Manualen installeres også sammen med Condor programmet En ressourceside med masser af hjælp og gode tips og fine artikler om Condor

Programmet Condor Svæveflyve online Landskaber Svævefly

Programmet Condor Svæveflyve online Landskaber Svævefly af Tim Madsen, Jens Møller og Chris Oxholm Programmet Condor Condor er en meget realistisk computersimulering af svæveflyvning udviklet af Uros Bergant og Gregor Rozman, Slovenien. Det er lykkedes de to

Læs mere

Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning

Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning Redigeret Marts 2009 DANSK RIDE FORBUND Stævnesystem 2 Installationsvejledning Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse: 1. Minimumskrav 3 2. Download

Læs mere

Modul 8: Clouds (Lagring af filer)

Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Del I Christoph Schepers Studieskolen 8/2012 Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Installer Dropbox (punkt 1-3).. 3 Åbn Dropbox

Læs mere

Installér din Officepakke 2013

Installér din Officepakke 2013 Vær opmærksom på der godt kan forekomme andre billeder end dem som er illustreret. Dette er grundet ændringer fra microsoft. Blandt andet bliver SkyDrive ændret til OneDrive. Er du i tvivl om noget kan

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 9: Rettelse af kursistopgaver (Del 1)

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 9: Rettelse af kursistopgaver (Del 1) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 9: Rettelse af kursistopgaver (Del 1) Christoph Schepers Indhold I Ret opgaver i Word Markér fejl i farver (nemt og hurtigt).. Brug Words egne retteværktøjer:

Læs mere

Computerens Anatomi. Kom/IT C - Computer Anatomi - Daniel og Fie - 3/3 2015. Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt.

Computerens Anatomi. Kom/IT C - Computer Anatomi - Daniel og Fie - 3/3 2015. Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt. Computerens Anatomi Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt. Vi startede med at snakke om modtager, afsender og budskab og blev enige om at det skulle være simpelt for at få modtagernes interesse.

Læs mere

Adobe Elements Lektion 2

Adobe Elements Lektion 2 Adobe Elements Lektion 2 Så er det igen tid til at lege lidt med billeder. Jeg går ud fra, at du nu har fået opsat Elements efter de anvisninger du fik i sidste lektion. Start Elements op Gå ind i Edit

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Kom godt i gang med OneDrive

Kom godt i gang med OneDrive Kom godt i gang med OneDrive Office365 er en mulighed for lærere og elever at bruge en office-pakke på egne enheder - man kan downloade det til brug på pc - mac - tablets og smartphones, i alt op til 5

Læs mere

Ydeevne og kapacitet. Indholdsfortegnelse

Ydeevne og kapacitet. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Computer specifikationer Indledning 1. Hypotese 1.1 Første test: 1.1.1 Kommentar: 1.2 Anden test: 1.2.1 Kommentar 1.3 Konklusion 2. Hypotese 2.1 Test 2.1.1 Kommentar 2.2 Konklusion

Læs mere

Installering af Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1

Installering af Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 Installering af Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 Indholdsfortegnelse Installering af Microsoft Office... 2 Oplysninger inden installeringen... 2 Installering af Microsoft Office... 3 Introduktion...

Læs mere

Manual for installation og brug af Ad-aware version 2007

Manual for installation og brug af Ad-aware version 2007 Manual for installation og brug af Ad-aware version 2007 af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. NB. Du kan aktivere links, ved at klikke på den tynde streg, så bliver du ført

Læs mere

Installationsvejledning. ViTre til Mac. Version 2.0, udgave 1, december 2015

Installationsvejledning. ViTre til Mac. Version 2.0, udgave 1, december 2015 Side 1 Installationsvejledning ViTre til Mac Version 2.0, udgave 1, december 2015 Indholdsfortegnelse Copyright bestemmelser... 2 Hvad er ViTre... 3 Systemkrav... 4 Installation... 5 Side 2 Copyright bestemmelser

Læs mere

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Dynamics CRM 4.0 Bredana Systemudvikling A/S - How to Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Først velkommen til din hostede Dynamics CRM. Med Outlook klienten installeret får du

Læs mere

Installation af Office 365 - Windows 8/10

Installation af Office 365 - Windows 8/10 Installation af Office 365 - Windows 8/10 Vigtig information før du starter 1. Office 365 virker kun så længe du går på skolen. 2. Office 365 kan kun installeres på Windows 7 eller nyere styresystem. 3.

Læs mere

Installationsguide til SAP Business One 2005 SP1 (SBO 2005)

Installationsguide til SAP Business One 2005 SP1 (SBO 2005) Installationsguide til SAP Business One 2005 SP1 (SBO 2005) Installationen af SBO 2005 Service Pack 1består af flere enkeltkomponenter. Først og fremmest skal der installeres en database til at indeholde

Læs mere

Sådan får du Salmebogen på CD-ROM til at fungere i Internet Explorer 7 både under Windows XP og Windows Vista

Sådan får du Salmebogen på CD-ROM til at fungere i Internet Explorer 7 både under Windows XP og Windows Vista Sådan får du Salmebogen på CD-ROM til at fungere i Internet Explorer 7 både under Windows XP og Windows Vista Beskrivelse af fejlen Salmebogen på CD-ROM har visse problemer med at fungere i Internet Explorer

Læs mere

Installationsvejledning til LMeSmartClient

Installationsvejledning til LMeSmartClient Installationsvejledning til LMeSmartClient Indledning LMeSmartClient består af 2 "dele" - en "Tjeneste" og et klientprogram. Tjenesten tager sig af selve udvekslingen af data og klientprogrammet af opsætningen

Læs mere

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk.

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Det første man skal gøre sig klart er, hvor man som udgangspunkt vil lægge sine fotografier. Især når man er mange, der bruger den samme computer,

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL HP WEBKAMERA HD

BRUGERVEJLEDNING TIL HP WEBKAMERA HD BRUGERVEJLEDNING TIL HP WEBKAMERA HD Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows og Windows Vista er amerikanske registrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation.

Læs mere

Vurdering af digitalt læringsmiddel:

Vurdering af digitalt læringsmiddel: Vurdering af digitalt læringsmiddel: Indholdsfortegnelse: 1) Beskrivelse af Photo Story 3.. 2 a. Trin 1.. 3 b. Trin 2.. 5 c. Trin 3.. 5 d. Trin 4.. 6 e. Trin 5.. 6 2) Konklusion. 7 Claus B. Jensen Side

Læs mere

Til dig som vil have et indblik i computeren

Til dig som vil have et indblik i computeren Vi håber du nu har fået indblik i computerens hardware. Til dig som vil have et indblik i computeren Brochuren er skrevet af Anders Bøge Paulsen, Betina Kopp Pedersen, Frederik Hejgaard Andersen og Oscar

Læs mere

Installation af Office 365 - Windows 7

Installation af Office 365 - Windows 7 Installation af Office 365 - Windows 7 Vigtig information før du starter 1. Office 365 virker kun så længe du går på skolen. 2. Office 365 kan kun installeres på Windows 7 eller nyere styresystem. 3. Installation

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

Computerens Anatomi Af Mathias og Mark

Computerens Anatomi Af Mathias og Mark Computerens Anatomi Af Mathias og Mark Planlægning af projekt Case Størstedelen af nutidens unge har deres egen smartphone, computer og fjernsyn. Computere i alle afskygninger bliver fortsat en større

Læs mere

Mamut Anlægsregister Introduktion

Mamut Anlægsregister Introduktion Mamut Anlægsregister Introduktion This program includes software developed by Skybound Software (http://www.skybound.ca) Mamut Anlægsregister INDHOLD 1 OM MAMUT ANLÆGSREGISTER... 1 2 INSTALLATION... 2

Læs mere

Her kan man oprette et nyt slideshow ved at trykke på kassen med "Opret nyt slideshow". Dette fører en til "Rediger slideshow".

Her kan man oprette et nyt slideshow ved at trykke på kassen med Opret nyt slideshow. Dette fører en til Rediger slideshow. Hjælp til Praksisskærm Redigering i Praksisskærm Redigeringsdelen består af 2 sider. Den ene side - "Oversigt over slideshows" indeholder oversigten over ens slideshows. Den anden - "Rediger slideshow"

Læs mere

Brugermanual til Assignment Hand In

Brugermanual til Assignment Hand In Brugermanual til Assignment Hand In Indhold: Undervisere:... 2 Hvor finder jeg Assignment hand in?... 2 Opret en opgave... 3 Slet en opgave... 4 Rediger en opgave... 4 Hvor finder jeg de afleverede filer?...

Læs mere

// Mamut Business Software Installationsguide: Basis

// Mamut Business Software Installationsguide: Basis // Mamut Business Software Installationsguide: Basis Introduktion Indhold Denne guide forenkler installationen og førstegangsopstarten af Mamut Business Software. Hovedfokus i denne guide er enkeltbrugerinstallationer.

Læs mere

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print)

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print) IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Program: Microsoft Windows Vista Program sprog version: ENG (US) Guide emne: Installation af netværksprinter (direkte IP print) Publikationsnr.:

Læs mere

GEM. Brugervejledning DANSK OVERSÆTTELSE AF INSTRULOG A/S. Freedom Scientific, Inc. 440640-001 Rev. A

GEM. Brugervejledning DANSK OVERSÆTTELSE AF INSTRULOG A/S. Freedom Scientific, Inc. 440640-001 Rev. A GEM Brugervejledning DANSK OVERSÆTTELSE AF INSTRULOG A/S Freedom Scientific, Inc. 440640-001 Rev. A UDGIVET AF Freedom Scientific - www.freedomscientific.com Dansk udgave af Instrulog A/S www.instrulog.dk

Læs mere

Forstørrelses og skærmforbedringssoftware for lindring af øjebelastning. Hurtig Start Guide

Forstørrelses og skærmforbedringssoftware for lindring af øjebelastning. Hurtig Start Guide Forstørrelses og skærmforbedringssoftware for lindring af øjebelastning Hurtig Start Guide Velkommen til ZoomText Express ZoomText Express er et billigt og enkelt forstørrelsesprogram til din computer,

Læs mere

Wipigo Galleri. Brugsforvirring. Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet).

Wipigo Galleri. Brugsforvirring. Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet). Wipigo Galleri. Brugsforvirring Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet). Kategorier/Gallerier/Albums, flere benævnelser for den samme ting.

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!! Der er masser

Læs mere

MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DM6000 INSTALLATION

MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DM6000 INSTALLATION MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DM6000 INSTALLATION 140 981 002 956 Vers. 3.47a 16-01-2017 INDHOLD 1 Introduktion... 4 2 Udpak DM6000 Installationen... 4 3 Installer DM6000... 6 4 Første opstart af DM6000...

Læs mere

Opsætning af forbindelse til Danmarks Statistik

Opsætning af forbindelse til Danmarks Statistik 23. april 2015 MTL Forskningsservice Opsætning af forbindelse til Danmarks Statistik Denne vejledning beskriver opsætning og logonprocedure fra Windowsmaskiner ved ekstern logon til DST s forskerservere

Læs mere

Det er muligt at opdatere kittet når det er installeret i bilen eller før det installeres, som dog kræver at man f.eks. tilslutter det et demopodie.

Det er muligt at opdatere kittet når det er installeret i bilen eller før det installeres, som dog kræver at man f.eks. tilslutter det et demopodie. Parrot s produkter kan opdateres med ny software, som i visse tilfælde kan være nødvendigt eller i fremtiden når man har købt en ny telefon som kræver nyeste software version. Det er muligt at opdatere

Læs mere

Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53

Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53 Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53 Indhold 1. 1. Windows 8 installationsproces 2. Systemkrav 3. Forberedelser 2. 3. 4. 5. Ren 6. 1. Personlige indstillinger 2. Trådløst 3. Brugerdefinerede

Læs mere

Tastevejledning Windows XP

Tastevejledning Windows XP Tastevejledning Windows XP Tastevejledningen dækker den danske udgave af Windows XP. Der er taget udgangspunkt i en standard installation, hvor der ikke er foretaget tilpasninger i skærmopsætning, valg

Læs mere

HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE

HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE 1 Tekniske Krav 1.1 Hardware krav: En skærm gerne med touch Hvis skærmen ikke har touch, skal du bruge et tastatur og en mus Webcam Gerne i HD En ekstern lydenhed

Læs mere

Media College Aalborg Side 1 af 11

Media College Aalborg Side 1 af 11 Media College Aalborg Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Problemformulering... 3 Hvilket fjernsupport egner sig bedst af, eller Windows fjernskrivebord, når et firma skal supportere sine kunder?... 3 Hvorfor

Læs mere

Afhold team-webinars og styrk dit team.

Afhold team-webinars og styrk dit team. Afhold team-webinars og styrk dit team. Dette dokument indeholder den information du skal bruge for at kunne oprette og afholde et webinar for dit team, og er produceret af Dennis Nielsen til fri afbenyttelse.

Læs mere

Manual og Hjælp Skoletasken 2

Manual og Hjælp Skoletasken 2 Manual og Hjælp Skoletasken 2 I Skoletasken 2 - Hjælp Indhold I Introduktion 1 Velkomst 2... 2 2 Systemkrav... 2 3 Installation... 3 4 Skoletasken... 8 II Opsætning 10 1 Systemopsætning... 10 2 Bogopsætning...

Læs mere

TEST AF DM 800 HD KLONER

TEST AF DM 800 HD KLONER TEST AF DM 800 HD KLONER Test udført på SATNUX 600+ HD & INETBOX HD Indledning: Testen er lavet for at finde ud af, om nogle af de DM 800 HD kloner der er i omløb,rent faktisk er noget værd.. Begge klon

Læs mere

Computerens anatomi. Flashklip for børn

Computerens anatomi. Flashklip for børn Computerens anatomi Flashklip for børn Rapport der beskriver vores arbejde med at fremstille produkter, der kan formidle information om computerens opbygning til børn. Anders og Asger 11-05-2011 Indhold

Læs mere

Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015

Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015 Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015 Om Seas-Nve Citrix Reciver 2015 Tidligere kunne Citrix kun tilgås fra en Browser (eks. Internet explorer, Safari,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vokal Command v.1 manual

Indholdsfortegnelse. Vokal Command v.1 manual Indholdsfortegnelse Installation... 2 Første gang programmet startes...7 Konfiguration... 7 Hvad er en kommando... 8 Fonetisk forskel... 8 Gemme dine indstillinger...9 Træning af kommando... 9 Avanceret

Læs mere

In stal l ati on sv ejl edn i n g er ti l di gi tal e n o- tesbøger

In stal l ati on sv ejl edn i n g er ti l di gi tal e n o- tesbøger Dato 15. marts 2016 Sagsbehandler Kim N. Eriksen Mail kine @vd.dk Telefon +45 2544 7014 Dokument 16/03534-1 Side 1 / 29 In stal l ati on sv ejl edn i n g er ti l di gi tal e n o- tesbøger 1. Introduktion

Læs mere

Manual for installering og brug af Ad-aware SE Personal Edition version 1.05 af Anette B. Overgaard. Maj 2005

Manual for installering og brug af Ad-aware SE Personal Edition version 1.05 af Anette B. Overgaard. Maj 2005 Manual for installering og brug af Ad-aware SE Personal Edition version 1.05 af Anette B. Overgaard. Maj 2005 1. Følg linket til Lavasoft her for at installere programmet Ad-aware SE. I skrivende stund

Læs mere

Velkommen til Audacity på Windows Vista og Windows 7

Velkommen til Audacity på Windows Vista og Windows 7 Velkommen til Audacity på Windows Vista og Windows 7 Jens Honoré 10 1 Indhold: Indledning... 3 Indspilning med ekstern mikrofon... 3 Indspilning fra computerens lydkort... 5 Hvis lydkortet ikke kan ses

Læs mere

Installation af Elektronisk APV på flere PC er

Installation af Elektronisk APV på flere PC er Installation af Elektronisk APV på flere PC er Vejledning til installation af Elektronisk APV, når programmet skal installeres på flere PC er, der kobler sig op på en fælles server. 1 Installation af Elektronisk

Læs mere

Introduktion til billedbehandling med IrfanView

Introduktion til billedbehandling med IrfanView Introduktion til billedbehandling med IrfanView I takt med at digitalkameraer bliver billigere og efterhånden snart er hvermands eje, stiger behovet også for at kunne behandle sine billeder på en nem,

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2013

Nyhedsbrev juni 2013 Nyhedsbrev juni 2013 Fra formanden for De Berejstes Klub, Søren Fodgaard dbkformand@live.dk DBK Weekend på Hven Årets DBK-Weekend blev afholdt d. 7.-9. juni. Hvor de to foregående weekender har været præget

Læs mere

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med PBS ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med PBS ved hjælp af HTTP/S-løsningen Payment Business Services PBS A/S Lautrupbjerg 10 P.O. 500 DK 2750 Ballerup T +45 44 68 44 68 F +45 44 86 09 30 pbsmailservice@pbs.dk www.pbs.dk PBS-nr. 00010014 CVR-nr. 20016175 Brugervejledning - til

Læs mere

Din brugermanual EPSON STYLUS PHOTO 915 http://da.yourpdfguides.com/dref/557045

Din brugermanual EPSON STYLUS PHOTO 915 http://da.yourpdfguides.com/dref/557045 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i EPSON STYLUS PHOTO 915 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Installation af Oracle 10g Release 2 HTML DB

Installation af Oracle 10g Release 2 HTML DB Installation af Oracle 10g Release 2 HTML DB Oracle 10g Companion CD en indeholder flere komponenter, hvor det vi er interesseret i er Oracle HTML DB (der siden hen har skiftet navn til Application Express

Læs mere

Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015

Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015 Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015 Jeg logger ind med bruger-id og nøglekort og får at vide, at der ikke er nogen sager i DLR Der er logget ind med forkert NemID. Vi oplever mange henvendelser,

Læs mere

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter For at starte opsætningen af produktet, downloades programmet ved at gå til nedstående link, og vælge under Privat praktiserende

Læs mere

MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DISTRIWIN SERVICE INSTALLATION

MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DISTRIWIN SERVICE INSTALLATION MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DISTRIWIN SERVICE INSTALLATION 140 981 002 930 Vers. 1.01 05-01-2017 INDHOLD 1 Introduktion... 4 2 Udpak DistriWin Service installationen... 4 3 Installer DistriWin Service...

Læs mere

FAQ - Ofte stillede spørgsmål Oprettet af: lema 05-02-2008 Rettet af: memo 08-06-2015

FAQ - Ofte stillede spørgsmål Oprettet af: lema 05-02-2008 Rettet af: memo 08-06-2015 Indholdsfortegnelse Hvordan tilslutter jeg min notebook til en projektor på skolen?... 2 Hvordan tilslutter jeg min notebook til højtalerne i klassen?... 2 Hvordan tilslutter jeg en af skolens printere?...

Læs mere

Opstart og adgange til Ejersiden

Opstart og adgange til Ejersiden Opstart og adgange til Ejersiden Indhold Internet Explorer og andre browsere til Ejersiden... 1 Login til Ejersiden... 2 Første login til Ejersiden... 2 Ændring af kodeord ved første login... 3 Bestilling

Læs mere

Dansk version. Introduktion. Windows Vista og XP-installation. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps

Dansk version. Introduktion. Windows Vista og XP-installation. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps Introduktion Udsæt ikke Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps for ekstreme temperaturer. Anbring ikke enheden i direkte sollys eller tæt ved varmekilder.

Læs mere

Dropbox - IOS. Filer i Dropbox mappen kan deles med andre eller tilgås fra nettet.

Dropbox - IOS. Filer i Dropbox mappen kan deles med andre eller tilgås fra nettet. Dropbox - IOS Dropbox er en lagerapplikation og service. Tjenesten giver brugerne mulighed for at gemme og synkronisere filer online og mellem computere. Dropbox har en cross-platform klient (IOS, Android,

Læs mere

Side 1 af 17. Læs hele vejledningen / manualen igennem inden du installere og bruger programmet

Side 1 af 17. Læs hele vejledningen / manualen igennem inden du installere og bruger programmet Side 1 af 17 Indledning Læs hele vejledningen / manualen igennem inden du installere og bruger programmet og Velkommen til denne vejledning i brug af CCleaners grundlæggende funktioner. Ved almindelig

Læs mere

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet standarden for e-samhandel Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet Om NemHandelsprogrammet Hvis du har et økonomisystem, som kan skabe NemHandelsfakturaer, kan du kombinere økonomisystemet med det

Læs mere

Fig. 1. Vi vender tilbage til de enkelte punkter efterhånden som vi får brug for dem. Indledning

Fig. 1. Vi vender tilbage til de enkelte punkter efterhånden som vi får brug for dem. Indledning %LOOHGEHKDQGOLQ PH,UIDQ9LHZ Fig. 1 Indledning IrfanView er et fremragende lille billedbehandlings program, der samtidig kan fungere som billedfremviser. IrfanView er et freeware program, som du kan hente

Læs mere

Side 1 af 10. Lydbreve. Indhold. Indhold...1 Forord...2 Lydoptager...2 Ændring af indtalt lyd...4 Sende dit lydbrev...8 Lyde i Worddokumenter...

Side 1 af 10. Lydbreve. Indhold. Indhold...1 Forord...2 Lydoptager...2 Ændring af indtalt lyd...4 Sende dit lydbrev...8 Lyde i Worddokumenter... Side 1 af 10 Indhold Indhold...1 Forord...2 Lydoptager...2 Ændring af indtalt lyd...4 Sende dit lydbrev...8 Lyde i Worddokumenter...8 Side 2 af 10 Forord Du har måske et barnebarn, der ikke har lært at

Læs mere

Archive Player Divar Series. Betjeningsvejledning

Archive Player Divar Series. Betjeningsvejledning Archive Player Divar Series da Betjeningsvejledning Archive Player Indholdsfortegnelse da 3 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 4 2 Drift 5 2.1 Sådan startes programmet 5 2.2 Præsentation af hovedvinduet

Læs mere

Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI)

Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Systemkrav... 4 Installation af Citrix-klient... 5 Tilpasning

Læs mere

Nexus IP Quickguide. Til alle Nexus VP og F modeller

Nexus IP Quickguide. Til alle Nexus VP og F modeller Nexus IP Quickguide Til alle Nexus VP og F modeller Indhold 1.0 Første Opsætning... 3 1.1 FYSISK TILSLUTNING... 3 1.2 FIND KAMERAET... 3 1.3 LOG PÅ KAMERAET MED INTERNET EXPLORER 11... 4 1.4 MENUEN...

Læs mere

Ovi: Sådan kommer du i gang

Ovi: Sådan kommer du i gang Ovi - Introduktion Din guide til Ovi: Sådan kommer du i gang 1) Gå ind på www.ovi.com og klik på Register. 2) Udfyld formularen - husk at skrive dit mobilnummer, så du kan bruge Ovi på mobilen. 3) Så er

Læs mere

Installation af GeoCAD

Installation af GeoCAD 19-06-2015 Systemkrav: Microsoft Windows XP eller nyere Minimum 1 GB RAM Minimum 330 MB harddisk Java version 8 eller nyere Installation af GeoCAD Hvis GeoCAD tidligere har været installeret på maskinen,

Læs mere

BAT Installationsvejledning. Version 1.0

BAT Installationsvejledning. Version 1.0 BAT Installationsvejledning Version 1.0 Oktober 2013 1 BAT Installationsvejledning Indledning Denne vejledning er rettet til den IT ansvarlige på de uddannelsessteder, der skal anvende BAT systemet. Vejledningen

Læs mere

Sådan laver du en film (VIDEO)

Sådan laver du en film (VIDEO) QUICK GUIDE Sådan laver du en film (VIDEO) En trinvis guide til nogle af de værktøjer, der er nødvendige for at lave en digital fortælling 1. Sådan skaber du en digital fortælling For at skabe en digital

Læs mere

MobileStatus Viewer Brugervejledning

MobileStatus Viewer Brugervejledning MobileStatus Viewer Brugervejledning Vejledning til brugerfunktionerne i MobileStatus Viewer Version 2.2 august 2008 www.blueposition.com Alle firma og produktnavne omtalt i dokumentet er varemærker eller

Læs mere

Installation af MTB kort i Garmin cykelcomputer.

Installation af MTB kort i Garmin cykelcomputer. Installation af MTB kort i Garmin cykelcomputer. Har du en Garmin 705 eller nyere har du mulighed for at få et ganske gratis MTB kort på den. Kortet kan sagtens bruges på landevejen også, men har den fordel

Læs mere

Hjemmeside på SkoleKom

Hjemmeside på SkoleKom Hjemmeside på SkoleKom 1 Om vejledningen Har din lærer givet tilladelse, kan du nu lave din helt egen personlige hjemmeside på SkoleKom. En hjemmeside på SkoleKom er let at gå til, og har du arbejdet lidt

Læs mere

Digital Video Recorder Brugermanual

Digital Video Recorder Brugermanual Digital Video Recorder Brugermanual Til analog og AHD systemer Dansk 1. Installer harddisk 4/8/16 kanals DVR Harddiskoptager - Manual / Quickguide Punkt 1: Punkt 2: Løsn skruerne og fjern låget fra DVR'en.

Læs mere

Vejledning til efterskole.dk. Nye muligheder på efterskolernes hjemmeside

Vejledning til efterskole.dk. Nye muligheder på efterskolernes hjemmeside Vejledning til efterskole.dk Nye muligheder på efterskolernes hjemmeside Indhold KOM GODT I GANG... 5 PRIS... 6 LEDIGE PLADSER... 7 UNDERVISNINGSTILBUD TIL SØGNING... 8 UNDERVISNINGSTILBUD TIL PRÆSENTATION...

Læs mere

Når du holder møder i Connect

Når du holder møder i Connect Når du holder møder i Connect Det er vigtigt at den/de der er host og presenter på mødet sidder ved en forholdsvis kraftig computer, og har en god bredbåndsforbindelse. Hvis man skal vise præsentationer,

Læs mere

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag!

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Hvordan kan det blive mere perfekt? Her kommer historien - for dem der har lidt tid. Jeg har i mange år forsøgt at slå rekorden for den største

Læs mere

Skræddersyede digitale løsninger alle kan bruge

Skræddersyede digitale løsninger alle kan bruge Skræddersyede digitale løsninger alle kan bruge Tak for et givende samarbejde i år, og for altid gode oplevelser, når jeg har ringet til jer. Det er en fantastisk betjening man får - I er altid søde og

Læs mere

Del filer i hjemmet. Hvis dit hjem har to eller. 5-10 min. NY SERIE

Del filer i hjemmet. Hvis dit hjem har to eller. 5-10 min. NY SERIE DEL DET HELE I denne artikelserie lærer du de bedste og letteste metoder til at dele filer, printere og internetforbindelse med andre både på dit netværk i hjemmet og via internettet. Del filer i hjemmet

Læs mere

Filmmanual for tillidsvalgte. Lav dine egne film til Sociale Medier

Filmmanual for tillidsvalgte. Lav dine egne film til Sociale Medier Filmmanual for tillidsvalgte Lav dine egne film til Sociale Medier Indholdsfortegnelse 1: Levende billeder på sociale medier 2: Vigtige overvejelser før du går i gang 3: Lav en simpel film 4: Lav en mere

Læs mere

Brugervejledning til diverse i OS X

Brugervejledning til diverse i OS X Brugervejledning til diverse i OS X Gert Søndergaard 19. august 2003 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til Mac OS X...3 Flere brugere på samme maskine...3 Dock - den gamle kvikstart...4

Læs mere

INTERNET OG TV som det burde være

INTERNET OG TV som det burde være Tilbud til foreninger (Lodskovvad Bunken) Vi tilslutter din bolig til fibernettet - uanset antal meter for kun BESTIL INDEN 3/9 2018 OG BETAL 0 KR. I TILSLUTNING 3.500 kr. INTERNET OG TV som det burde

Læs mere

Mini DVB-T USB stik S6

Mini DVB-T USB stik S6 Technaxx Mini DVB-T USB stik S6 Brugermanual Find venligst Overensstemmelseserklæring for denne enhed under følgende internetadresse-link: www.technaxx.de/konformitätserklärung/mini_dvbt_stick_s6 Denne

Læs mere

Brug af Archive-funktion i SportIdent (baseret på version 10.3 af SI-programmerne)

Brug af Archive-funktion i SportIdent (baseret på version 10.3 af SI-programmerne) Brug af Archive-funktion i SportIdent (baseret på version 10.3 af SI-programmerne) Formål: Ved at anvende arkiv-funktionen kan arrangørerne ved et træningsløb uden tilmeldinger eller ved åbne baner hurtigt

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS

VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS Jens Honoré 2005 Photo Story er et program, du kan bruge til at lave en billedfortælling med. Du kan: Indsætte billeder Ændre billedernes farver Tilføje effekter til

Læs mere

Windows XP. Tilpasning af computeren

Windows XP. Tilpasning af computeren Side 1 af 12 Windows XP Tilpasning af computeren Indhold Indhold...1 Indledning...2 Mus...2 Venstrehåndet...2 Dobbeltklikke...2 Musemarkøren...3 Musens følsomhed...3 Scrollehjul...4 Indstilling af Skærm...4

Læs mere

INTERNET MED LYSETS HASTIGHED

INTERNET MED LYSETS HASTIGHED INTERNET MED LYSETS HASTIGHED Internettet spiller en central rolle i den moderne digitale danskers hverdagsliv. Vi bruger internettet i alle livets aspekter; når vi er sociale, når vi arbejder, når vi

Læs mere

LiveConnect CDS Installationsvejledning

LiveConnect CDS Installationsvejledning Installationsvejledning Rev. 2 september 2009 Side 1 1. Installation af MediaPlayer 1.1 Installationen består af følgende Anbefalet konfiguration Du skal bruge følgende for at installere Installation af

Læs mere

GPS-baseret PDA-enhed til indberetning af sygdomme og skadedyr til Registreringsnettet Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, 2009

GPS-baseret PDA-enhed til indberetning af sygdomme og skadedyr til Registreringsnettet Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, 2009 GPS-baseret PDA-enhed til indberetning af sygdomme og skadedyr til Registreringsnettet Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, 2009 Det Europæiske Fællesskab og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren...2 Aktivering af Windows licens...2 Installation af styresystem...3 Kør Windows Update...3 Backupprocedurer...4 Vedligehold...5

Læs mere

Malwarebytes Guide AF VK DATA APS. VK DATA APS Bønderbyvej 21, 6270 Tønder

Malwarebytes Guide AF VK DATA APS. VK DATA APS Bønderbyvej 21, 6270 Tønder 2016 Malwarebytes Guide AF VK DATA APS VK DATA APS Bønderbyvej 21, 6270 Tønder Indhold Om Malwarebytes Anti-Malware... 2 Download Malwarebytes... 3 Installere Malwarebytes... 4 Scan og fjern trusler med

Læs mere