Installation af GeoCAD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Installation af GeoCAD"

Transkript

1 Systemkrav: Microsoft Windows XP eller nyere Minimum 1 GB RAM Minimum 330 MB harddisk Java version 8 eller nyere Installation af GeoCAD Hvis GeoCAD tidligere har været installeret på maskinen, vil det være fornuftigt at tage en sikkerhedskopi af vigtige opsætningsfiler, så man kan gendanne disse, såfremt med ved en fejl kommer til at overskrive dem. Vær bl.a. opmærksom på følgende filer: Kodetabeller og opsætningsfiler for WMS- og WFS-tjenester: GeoCAD\data\tabel\*.a;*.b;*.tab GeoCAD\data\tabel\GeoCAD.wms\WMS_setup.txt GeoCAD\data\tabel\GeoCAD.wfs\WFS_setup.txt GeoCAD\data\tabel\GeoCAD.wfs\WFS_setup.mdb Argument- og rammefiler mm. for GeoPLOT GeoCAD\data\arg\*.arg GeoCAD\data\ramme\*.edt;*.txt;*.asc Diverse værdier: GeoCAD\data\setup\edit.env Brugernavne og adgangskoder for diverse webtjenester: GeoCAD\data\setup\login.mdb GeoCAD\data\setup\login_file.txt Licensfil: GeoCAD\data\setup\numbers.dat Brugermakroer, ordrekatalog og menustruktur: GeoCAD\data\setup\Brugergraenseflade\Makro.winmenu GeoCAD\data\setup\Brugergraenseflade\GeoEDIT.xml Opsætningsfiler for diverse programmer: GeoCAD\data\setup\Initialisering\*.ini Ved opdatering fra en version, der er ældre end marts 2015 anbefaler vi desuden, at du først afinstallerer den gamle version og derefter foretager en frisk installation af den nye version. Start installationen ved at dobbeltklikke på filen GeoCADsetup.exe og følg vejledningen på skærmen.

2 Velkommen til installationsguiden Tryk på Næste for at fortsætte installationen.

3 Valg af installationstype og komponenter Der er 4 muligheder for installation: 1. Standardinstallation 2. Klientinstallation 3. Opdatering 4. Brugerdefineret installation Vælg standardinstallation for at installere GeoCAD lokalt på en maskine, hvorpå GeoCAD ikke er installeret i forvejen. Installationsprogrammet vil herefter kopiere samtlige programfiler og opsætningsfiler til maskinen, og de nødvendige miljøvariable og filassociationer oprettes. Denne installationstype kan endvidere benyttes til at installere GeoCAD på en server, så flere brugere kan benytte den samme installation. Vælg klientinstallation for at oprette forbindelse fra en maskine til en server, hvorpå GeoCAD i forvejen er installeret. Installationsprogrammet vil i så fald kun oprette miljøvariable, filassociationer og startmenugenveje, mens det antages, at programfilerne findes på serveren. Vælg opdatering for at opdatere til en nyere version af GeoCAD. Installationsprogrammet vil i så fald kun kopiere de opdaterede programfiler og opsætningsfiler til installationsmappen, mens miljøvariable mm. ikke ændres. Vælg brugerdefineret installation, hvis du ønsker selv at bestemme, hvilke komponenter, der skal installeres, f.eks. hvis du ønsker at installere 64-bit-versionen af GeoCAD. Bemærk: Ved opdatering fra en version, der er ældre end marts 2015 anbefaler vi, at man først afinstallerer den gamle version og derefter foretager en frisk installation af den nye version. Advarsel: Ved opdatering af GeoCAD Datafiler og GeoCAD Datasetupfiler er der risiko for, at installationsprogrammet overskriver vigtige opsætningsfiler, så husk at tage en sikkerhedskopi af disse inden installationen igangsættes.

4 Vælg Startmenu-mappe Vælg den mappe i startmenuen, hvor installationsprogrammet skal oprette genveje til GeoCADprogrammerne. Hvis du ikke ønsker Startmenu-genveje til GeoCAD, kan du sætte flueben i feltet Opret ingen programgruppe i Start-menuen.

5 Vælg ekstra opgaver ECW ActiveX Controls er et tillægsprogram, der er nødvendigt for at kunne benytte programmet GeoPrint. Fjern fluebenet, hvis dette tillægsprogram allerede er installeret, eller hvis du ikke ønsker at benytte GeoPrint.

6 Vælg installationsmappe Vælg den mappe, hvor GeoCAD skal installeres. Hvis dette er en klientinstallation, vælges den eksisterende programmappe på serveren.

7 Vælg Data-mappe Vælg den mappe, hvor GeoCAD skal finde kodetabeller og rammefiler til GeoPlot mm. Det anbefales at placere denne mappe på en server, så samtlige brugere benytter de samme filer, idet man på denne måde får nemmere ved at vedligeholde disse.

8 Vælg DataSetup-mappe Vælg den mappe, hvor GeoCAD skal finde brugerspecifikke opsætningsfiler, f.eks. licensfil, loginoplysninger til webtjenester, opsætningsfiler for diverse programmer mm. Det anbefales at placere denne mappe lokalt på hver enkelt maskine, så hver bruger har mulighed for at tilpasse programmet til sine specifikke behov og arbejdsrutiner.

9 Klar til at installere Installationsprogrammet har nu fået alle nødvendige oplysninger, og du kan igangsætte selve installationen ved at trykke på Installer. Hvis du har valgt at installere ECW ActiveX Controls, starter denne installation automatisk, når installationsprogrammet er færdigt med at installere GeoCAD.

10 Afslutning af installation Inden installationsprogrammet afsluttes, har du mulighed for at få vist de seneste ændringer i programmerne. Vi anbefaler, at du altid læser disse opdateringsnyheder, da de ofte indeholder vigtige oplysninger om ændringer i opsætningsfiler mm. Hvis der f.eks. er foretaget ændringer i formatet for GeoCADs kodetabeller, vil disse skulle oversættes igen, inden de kan bruges i de opdaterede programmer. Hvis der foretages en standard- eller en klientinstallation, hvorved installationsprogrammet opretter miljøvariable, vil det endvidere være en god idé at genstarte computeren for at sikre, at alle programmer læser de opdaterede miljøvariable. Bemærk: Inden du kan starte GeoCAD-programmerne skal du kontrollere, at du har Java version 8 eller nyere installeret på maskinen. Hvis det ikke er tilfældet, eller hvis du er i tvivl, kan du hente den nyeste version af Java på adressen: Bemærk endvidere: At Java findes i både 32-bit og 64-bit-versioner, og at det er vigtigt, at du vælger den version, der passer med den valgte GeoCAD-version.

11 Yderligere bemærkninger til installationen Der skal bruges noget plads til virtuel hukommelse: Ca. 1 til 4 GB vil være passende (på nyere maskiner vil denne ændring ikke være nødvendig). I Kontrolpanel under System og Avancerede systemindstillinger kan ændringen foretages, idet fanebladet Avanceret vælges. Derefter vælges Instillinger under Ydeevne. Her vælges igen fanebladet Avanceret og der klikkes på Skift under Virtuel hukommelse. Ved opstart af GeoEDIT dimensioneres antallet af variable, der kan benyttes ved en editering. Dette defineres i filen GeoCAD\data\setup\dynamic.allocate. Des flere data, der benyttes i en editering, des større den virtuelle hukommelse sættes. Der skal eksistere en datafil med navnet: GeoCAD\data\setup\brugergraenseflade\placeringer.dat, der beskriver skærmstørrelsen og placeringen af vinduerne. På ældre maskiner, der ikke holdes opdateret, kan det være nødvendigt at installere Microsoft.NET Framework for at kunne benytte programmet GeoPrint. Det gamle printprogram hedder GeoPRINT_old og kan køre uden denne installationen. Link til download af Microsoft.NET Framework version 1.1: d1e7cf3a3 Ligger GeoCAD-programmerne på en server skal der gives rettigheder til, at.net må udføres over intranettet: Under kontrolpanelet vælges Administration -> Microsoft.NET Framework 1.1 Wizards -> Adjust.NET Security -> Make changes to this computer -> Local Intranet -> Full Trust Hentes der WMS-rasterfiler (og det gør man vel altid i dag), kan der i ganske få tilfælde være problemer med opkoblingen. I Internet Exploren (eller hvad man nu bruger) kan man vælger, om der skal benyttes et proxy script eller ej. Foretrukne -> Indstillinger -> Forbindelser -> LAN-instillinger. F.eks. skal der visse steder på AAU benyttes et script, der hedder: Denne indstilling eksisterer ikke uden for Internet Exploren. Disse værdier skal i stedet sættes i en kommandoprompt med ordren: proxycfg -p (kan kaldes med "aauproxy.bat ") Kommer man derefter på nettet et sted (f.eks. Stofa), hvor der ikke skal benyttes et proxy script, skrives i en kommandoprompt: proxycfg d (kan kaldes med "noproxy.bat"). Køres med styresystemer som Vista/Windows 7 eller nyere, benyttes batfilerne: "aauproxy.vista.bat" og "noproxy.vista.bat". Filerne ligger i mappen: "GeoCAD\PGM\CMD" NB: Normalt er der ingen problemer med proxyscrips på AAU, hvis der benyttes trådløst net. Flere WMS- of WFS-tjenester kræver et brugernavn og password. Brugernavn og password findes i en Acces database. Placeringen af denne fil er beskrevet i første linje i filen: GeoCAD\data\setup\login_file.txt. Da.mdb filen kan ligge forskellige steder, må man efter installationen rette i den første linje i denne fil. Hilsen Jens Juhl

Opdateringsvejledning Mamut Business Software Opdatering fra version 12

Opdateringsvejledning Mamut Business Software Opdatering fra version 12 Mamut Business Software Opdateringsvejledning Mamut Business Software Opdatering fra version 12 Version 14 MBS.BKL.UPD.140.DK.001 Opdatering af Mamut Business Software fra version 12 Indhold Om opdatering

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning Microsoft Dynamics C5 Version 2008 Installationsvejledning Indhold Indledning... 3 Før du begynder... 4 Ny installation af Microsoft Dynamics C5 2008 på Native database... 5 Installationen

Læs mere

MICROSOFT C5. Microsoft Business Solutions C5. Installations Vejledning. Version 3.0 incl. SP 3. All Rights Reserved. Vedbæk November 2004

MICROSOFT C5. Microsoft Business Solutions C5. Installations Vejledning. Version 3.0 incl. SP 3. All Rights Reserved. Vedbæk November 2004 Copyright 2004 Microsoft Corporation. All Rights Reserved. MICROSOFT C5 Vedbæk November 2004 Microsoft Business Solutions C5 Installations Vejledning Version 3.0 incl. SP 3 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...4

Læs mere

Kvikvejledning. SuperNova. version 3.10. Copyright DFIF Kvikvejledning SuperNova version 3.10 Side 1

Kvikvejledning. SuperNova. version 3.10. Copyright DFIF Kvikvejledning SuperNova version 3.10 Side 1 Kvikvejledning SuperNova version 3.10 Copyright DFIF Kvikvejledning SuperNova version 3.10 Side 1 Forord SuperNova er udviklet med henblik på at hjælpe frivillige ledere i DFIF med at administrere de mængder

Læs mere

Guide - Sådan opretter du en backup

Guide - Sådan opretter du en backup Guide - Varighed: ca. 10 min Denne guide gennemgår hvordan en backup oprettes i Excovery. Guiden vil trinvist lede dig igennem processen og vil undervejs introducere de grundlæggende indstillingsmuligheder.

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Microsoft Development Center Copenhagen, December 2009 Installationsvejledning Microsoft Dynamics C5 2010 Installationsvejledning Indhold Indledning... 3 Før du begynder... 3 Ny installation af Microsoft

Læs mere

Lectio. Lectio Censormodulvejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00

Lectio. Lectio Censormodulvejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Lectio 1992-2013 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Forord Med Lectio Censormodul kan nationale

Læs mere

Opdateringsvejledning

Opdateringsvejledning // Mamut Business Software Opdateringsvejledning Indhold Om opdatering til ny version... 2 Hvordan oprettes en sikkerhedskopi?... 5 Opdatering til den seneste version... 7 Flyt programmet til en anden

Læs mere

Antivirus Policy Manager

Antivirus Policy Manager Antivirus Policy Manager UNI C Antivirus Policy Manager I denne vejledning, får du demonstreret, hvordan F-Secure installeres på server og klient, så det beskytter skolens netværk mod virus. Formål At

Læs mere

Installation og ibrugtagning af Geomagic Alibre Vault

Installation og ibrugtagning af Geomagic Alibre Vault Karl Lausten Bright Ideas Tlf.:+45 98 62 28 37 Mejsevej 8 Email: klausten@bright-ideas.dk DK-9600 Aars www.bright-ideas.dk CVR 26 85 59 69 12.02.2014 Installation og ibrugtagning af Geomagic Alibre Vault

Læs mere

Microsoft Dynamics C5. Installationsvejledning

Microsoft Dynamics C5. Installationsvejledning Microsoft Dynamics C5 Installationsvejledning INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Før du begynder... 4 Ny installation af Microsoft Dynamics C5 2012 på Native database... 5 Installationen begynder... 5

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

Sektornet VPN. Log på Windows-domæne med Windows XP Pro

Sektornet VPN. Log på Windows-domæne med Windows XP Pro Sektornet VPN Log på Windows-domæne med Windows XP Pro UNI C februar 2004 Sektornet VPN UNI C februar 2004 v2.5 Af Anders Raun og Jesper Skou Jensen 1 Log på Windwos-domæne med Windows XP Pro 1.1 Forudsætninger

Læs mere

Visma NemHandel. Indhold

Visma NemHandel. Indhold Visma NemHandel Indhold 1 Introduktion... 1 2 Installation... 2 3 Daglig brug - følg status for dokumenter... 5 3.1 Leverede dokumenter... 6 3.2 Fejlede dokumenter... 6 3.3 Modtagne dokumenter... 7 3.4

Læs mere

Smartair 6.0. Installations guide

Smartair 6.0. Installations guide Smartair 6.0 Installations guide Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 4 2 System Oversigt... 4 3 Installation... 5 3.1 System Krav... 5 3.2 Klargøring af installationen... 5 3.3 Afinstallere tidligere TS1000

Læs mere

Vejledning, teknik, tips and tricks

Vejledning, teknik, tips and tricks Vejledning, teknik, tips and tricks Indhold 1 AUHRA pålogning og startside... 1 2 Ofte stillede spørgsmål og kendte fejl... 4 2.1 Har din computer adgang til AU s netværk og adm. systemer?... 4 2.2 Kan

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken

PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken Download først de relevante installere til både Maple 18 og til Gym-pakken, og placer dem et sted på din PC, hvor du kan finde dem igen. Hvis du højre-klikker

Læs mere

Vejledning til opsætning af: Dankort terminal model Flexi : Side 2 HUB : Side 4 Opsætning af PSAM : Side 5. Vigtigt!

Vejledning til opsætning af: Dankort terminal model Flexi : Side 2 HUB : Side 4 Opsætning af PSAM : Side 5. Vigtigt! Vejledning til opsætning af: Dankort terminal model Flexi : Side 2 HUB : Side 4 Opsætning af PSAM : Side 5 Vigtigt! I forbindelse med installation af dankort terminalen, skal du på den computer hvor dankort

Læs mere

Tillykke med KOMPAS for Windows SQL v3.0! (herefter nævnt som WinKompas SQL)

Tillykke med KOMPAS for Windows SQL v3.0! (herefter nævnt som WinKompas SQL) Tillykke med KOMPAS for Windows SQL v3.0! (herefter nævnt som WinKompas SQL) WinKompas SQL er et brugervenligt og logisk program til total økonomisk og administrativ styring. WinKompas SQL er et 100% dansk

Læs mere

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11 SkoleKom Begyndervejledning Tilpasset FirstClass version 11 1 Om SkoleKom... 3 1.1 Download og installation af FirstClass-programmet... 4 1.2 Log på SkoleKom... 5 1.3 Dit SkoleKom-skrivebord... 5 1.4 Sådan

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at der er nogle rutiner omkring

Læs mere

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE Brugervejledning til GE FIbernet Internet Kom godt i gang! WWW.GEFIBERNET.DK Kom godt i gang! Med denne vejledning kommer du godt i gang med at bruge GE Fibernet

Læs mere

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere.

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. IT-intro 9. august 2011 14:56 IT-introduktion på Risskov Gymnasium FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. Før end man kan logge sig ind

Læs mere

ChemiCare4. Brugervejledning. Iver Slot Telefax : 76 30 70 21 Tlf. : 76 30 70 20

ChemiCare4. Brugervejledning. Iver Slot Telefax : 76 30 70 21 Tlf. : 76 30 70 20 ChemiCare4 Brugervejledning Iver Slot Telefax : 76 30 70 21 Tlf. : 76 30 70 20 1. Indledning Der er gjort hvad der er muligt, for at gøre ChemiCare4's brugerflade overskuelig og intuitiv. Så mange som

Læs mere

Brugervejledning Magnus Årsafslutning

Brugervejledning Magnus Årsafslutning Magnus Årsafslutning Brugervejledning Magnus Årsafslutning Brugervejledning Magnus Årsafslutning 1 Indhold 1...4 VELKOMMEN TIL MAGNUS ÅRSAFSLUTNING...4 2...5 INSTALLATION OG LICENSER...5 Installation og

Læs mere

1 MAGNUS-KONCEPTET... 1 1.1 Oversigt over konceptet... 1 1.2 Hvad kan Magnus:Revision?... 1

1 MAGNUS-KONCEPTET... 1 1.1 Oversigt over konceptet... 1 1.2 Hvad kan Magnus:Revision?... 1 MAGNUS-konceptet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 MAGNUS-KONCEPTET... 1 1.1 Oversigt over konceptet... 1 1.2 Hvad kan Magnus:Revision?... 1 2 INSTALLATION... 4 2.1 Installation af Magnus:Revision... 4 2.2 Start af

Læs mere

ExpressShipper. Quick User Guide

ExpressShipper. Quick User Guide ExpressShipper Quick User Guide March 2003 Denne side er blank ExpressShipper Indholdsfortegnelse: Denne side lister de forskellige kapitler: Emne Kapitel Opbygning af brugervejledning 1 Indledning 2 Installation

Læs mere

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Henrik Meyer og Ajâja Hyttel Oprettet: 24/6-13 Sidst revideret 14/5-14 h t t p s : / / c i t r i x. a a b n e t. d k Hvad er nyt i Citrix?... 2 Hvis du ikke

Læs mere