Telefonnumre: Det er med stor glæde, at Seniorudvalget kan præsentere den første udgave af GRÅGÅSEN i et nyt og mere moderne og attraktivt design.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Telefonnumre: Det er med stor glæde, at Seniorudvalget kan præsentere den første udgave af GRÅGÅSEN i et nyt og mere moderne og attraktivt design."

Transkript

1

2 -2- Det er med stor glæde, at Seniorudvalget kan præsentere den første udgave af GRÅGÅSEN i et nyt og mere moderne og attraktivt design. Som det kan ses, har vi nu fået mulighed for at anvende farvefotos, som sammen med den professionelle trykning skulle gøre bladet mere interessant at læse. Lanceringen af den nye udgave af GRÅGÅSEN er muliggjort takket være et tilskud fra bestyrelsen i DOF-København. Det takker vi for mange gange. Telefonnumre: Erik Larsen Finn Jensen Ole Friis Pamela Bartholomeusz Poul Reib Tage Stampe Jan Nielsen Poul Reib Erik Larsen Mobil Mobil Mobil KUN MORGEN v/ TURE KUN MORGEN v/ TURE Seniorudvalget arrangerer årligt ca. 20 fugleture og 6 foredrag, fortrinsvis for DOF s ældre medlemmer. På vore ture har fuglene højeste prioritet. Vi lægger også vægt på et godt socialt samvær og nyder i øvrigt årets gang i naturen. Giv venligst besked om eventuel adresseændring og såfremt du ikke ønsker bladet tilsendt til ritaploug@ishoejby.dk

3 -3- HER KAN DU SKRIVE OM FUGLEOPLEVELSER, REJSER, TURFORSLAG, RIS/ROS O.M.A. KOM UD AF BUSKEN, VI HAR BRUG FOR DINE BIDRAG FOR AT SKABE VARIATION I BLADET! Forårstur til Skåne maj 2008 Vi har efterhånden mange års traditioner med at arrangere ture til Skåne, men en rigtig forårstur har vi faktisk ikke haft siden Det var derfor herligt at have 4 hele dage til rådighed til at nyde det skånske forår fra morgen til aften. Mandag D.v.s. forår og forår det var faktisk både koldt og blæsende den første dag. Heldigvis havde de fleste taget vintertøjet med. En del regn kom der også, men vi var heldige, da vi fra København hørte om 20 og 30 mm regn dér. Vi varmede os i bussen og kørte direkte til Åsums enge ved Hammersjön og efter et ret kort, koldt stop videre til Tosteberga, hvor vinden stod lige ind i havnen. En del ænder, skalleslugere og terner, men ingen rovterner. Heller ingen ørne, hvad vi egentlig heller ikke havde forventet. Frokost i læ af et syrenhegn tørvejr med smuk udsigt over Skånes eneste skærgård. Tosteberga enge med mange nattergale og et kort glimt af en grønspætte. Flot med de mange hvidtjørne. Derefter Landön og så hjem til Skåne-Tranås VH. Værtinden havde lavet en tomatsuppe med ret så meget chili, som sammen med den medbragte rødvin satte gang i de forfrosne sjæle. Vi blev i øvrigt trøstet med udsigten til morgendagens meget bedre vejr. Tirsdag Vejrprofetien holdt stik vi vågnede op til en pragtfuld dag. Første stop Drakamöllen - et fantastisk smukt sted med varieret skov og bakker og dale. En meget syngende kærsanger tæt ved

4 -4P-pladsen efterfulgt af den fugl, vi alle havde håbet på pirolen smukt syngende fra toppen af et træ, oplyst af formiddagsolen. Ikke et øje var tørt! Det blev til 3 forskellige piroler på denne lokalitet. Masser af bl.a. skovpibere og en del hedelærker samt de fleste af forårets sangere dog minus skovsanger. Videre til Stenshuvud med frokost i det grønne omgivet af syngende nattergale. Den eftertragtede karmindompap viste sig flot flere gange. Heden var desværre ret død og varm over middag og skuffede vist lidt. Turen bød på kaffe og kager ad lib på café Annorlunda. De fleste holdt lidt igen med kagerne der skulle være plads til den forventede gode fortæring på VH. Hyggelig middag, hvor vor huspoet Niels Paludan causerede om dette og hint på sin sædvanlige underfundige facon. Herefter aftentur af den frivillige slags. Onsdag Fint vejr. På vej til Pulken stod 2 traner på en mark (tøjrede?) Normalt er området en stor sø, men i år var der ret så tørt, hvilket havde negativ indflydelse på fuglelivet. Det meste var long distance, men nogle storke og gule vipstjerter tæt på gjorde lykke. Håslövs enge er desværre kun delvist afgræsset, men fugle var der mange af. Heldigvis flyver sortternerne stadigvæk, om end i et mindre antal. Spillende brushøns så vi derimod desværre ikke - det ene hold så kun een enlig af slagsen. En havørn dukkede op over Hammarsjön og senere også fiskeørn det ene hold så også vandrefalk. En sivsanger var meget underholdende, og de gule vipstjerter sås næsten overalt. En del store kobbersnepper, dobbelt bekkasiner og storspover. Også her blev der noget dødt efter frokost..

5 Den lille perle Halla Mölle besøgtes på hjemvejen til Skåne Tranås. Her så vi de forventede bjervipstjerter og vandstær. Finns rare kone Irene havde som sædvanlig sørget for kage til eftermiddagskaffen. Tak for det! -5- Glimrende middag og takketale til værtinden samt diverse taler om turforløbet/deltagerne som sædvanlig var der en rå men hjertelig stemning. Igen aftentur for de energiske bl.a. en natugle trak publikum. og en del fiskende sortterner. Torsdag Igen en morgen med smukt vejr. Vombs enge uden vand med bl.a. hvid stork, traner, spover hjejle. Derefter Silvåkra med bl.a. flot fiskeørn i et træ Nu var det ved at være tid til hjemturen, men først et lille kaffestop ved Näsbyholm. I Ballerup kl. 16. Den traditionelle konkurrence om at gætte det rigtige antal arter blev vundet af Kjeld Arvig 119 arter turens resultat blev 120 arter. Flot! Al den smukke natur vi kørte igennem hører bestemt også med til billedet af denne tur. Det samme gør Skåne-Tranås VH med hvide havemøbler sat frem, omgivet af krukker med smukke blomster. Mycket prydligt!. Tak til alle for endnu en dejlig tur til Skåne Poul Reib Om at leve ubemærket ved Søndersø del 2 Nu er jeg nået til april/maj, hvor især sangfuglene og nattergal dominerer. De ankommer normalt i denne rækkefølge: Gransanger, munk, løv-, græshoppe-, rør-, gærde-, og tornsanger samt kærsanger (få) og en enkelt gulbug. Nattergalen ankommer ultimo april/primo maj, ligesom gøg og mursejler. Alle 3 arter svaler kommer i april. Fjordternen slår sig ned og musvågerne trækker også. I maj er det hvepsevågens tur, og normalt ses også både lærkefalk (nogle gange rastende), dværg- og vandrefalk samt sjældent aftenfalk. Alt dette er jo noget tørt, medmindre man har fantasi nok til at høre alle sangstemmerne. Så her kommer nogle flere replikskifter:

6 -6- På broen: Ikke en sk.. at fotografere ikke engang en rørsanger. Datoen var den 2. december! Nok var vinteren i 2000 mild, men alligevel. Blå himmel og sol kl. 13. Ser du på stjerner? Svar: Nej det er lidt bedre, når det bliver mørkt. Jeg har lige set 30 ørne. Det har nok ikke været ørne, men musvåger. Jamen de var meget store. Fjeldvåger er jo lidt større, så det har nok været fjeldvåger. Et aldeles utænkeligt antal ved Søndersø. Klassisk: Ser du noget specielt. Så vil jeg gerne først vide, hvad der er specielt. Far, hvad laver manden? Han kigger på fugle. Hvorfor det? Det ved jeg ikke Tja et godt spørgsmål! Hvad ser du på i dag? Især rovfugletræk Der har nok været over 200 musvåger i dag. Tænk på sådan et civiliseret sted. Sent forår til tidlig sommer er det en ren ørevækker at tage til Søndersø en imponerende fuglesang. Rørhøgen er begyndt at yngle igen (dog kun 1 gang med slet resultat forstyrres af fiskerne på søen), og rørdrum kan høres igen. Efterår kommer et stort træk af musvåge, hvepsevåge (svinger dog meget) fiskeørn og ikke mindst mange småfugle. Gæs især bramgæs kan ses i store bånd, når vinden er østlig. Om vinteren træk af sangsvane og canadagæs, og på søen raster bl.a. stor- og lille skallesluger. Fjeldvåge og blå kærhøg raster og ofte også stor tornskade. Ja, det var så fugleåret ved Søndersø, men jeg vil også gerne fortælle om de mere ualmindelige obser, jeg har haft dér:

7 -7- Fløjlsand 1 han rastende på isen i februar, havlit 1 rastende august/september, sort stork trækkende maj, plettet rørvagtel 3, skovsneppe (flere gange), agerhøne, enkeltbekkasin (nogle gange), kongeørn, havørn 4, hedehøg, sort glente, rovterne 2, sortterne 4, hvidvinget terne 2 gange, drosselrørsanger 3 gange, hvidsisken 2, lille flagspætte har nok ynglet i årtier og sortspætte nogle gange. Lad mig afslutte med de 2 morsomste kommentarer, som jeg har fået ved Søndersø: En flok m/k kondiløbere løber forbi, og en kvinde løber forrest, mens jeg er ved at skrive en obs i min notesbog. En af mændene råber: Nu får du sgu nok en fartbøde Lone! Jeg synes, at det er længe siden, at jeg har set en kernebider, men jeg har jo heller ikke været medlem af DOF så længe! Gad vide, om DOF giver provision for sikre fugleobser? altså medmindre man er kernemedlem! Ole Nyegaard Hvad man dog oplever Gode fuglevenner fra den sydlige DOF-region Storstrømmen havde en onsdag i februar 2008 et ærinde til Storstaden helt nøjagtig var målet DOF s Naturbutik på Vesterbrogade. Og hvorfor så ikke lige se i bladet Fugle og Natur om der skete noget spændende i området, tænkte disse brave folk. Om der gjorde!! På siderne ture & møder nærlæstes specielt for seniorer og ved at se videre stod der, at arrangementerne er tilrettelagt specielt for ældre medlemmer, men alle kan deltage. Aha, tænkte mine venner, her må vi godt komme vi som er kernemedlemmer. Ved at læse videre i teksten dukkede et billedforedrag op, der næppe kunne være bedre for mine venner, nemlig Väster Götland: om urfugle og traner ved Søren Langkilde Madsen Tilfældigvis og utroligt nok har den ene af disse venner i måneder og sammen med andre DOF - turledere sydfra, arbejdet hårdt på at indsamle materiale og gode råd til en Hornborgasjön-tur her i foråret. Så forventningsfulde drog de ad Trekanten til på Kalvebod Brygge for at blive underholdt og måske fyldt med gode råd og oplysninger.

8 -8- Længe stod de foran en dør som ikke gik op af sig selv og sagde til hinanden: Hvordan kommer vi ind her? Heldigvis nok, kom flere til og pludselig stod de inde i løvens hule sammen med 65 snakkesalige mennesker. Mine venner var målløse. Det var næsten som at komme til en familiefest, der bar præg af, at man ikke havde set hinanden i flere år. Hjerteligt og varmt summede man sig hen til nær og fjern og bordet med termokander. Kaffen blev hældt op, betalt og snart fik man tilkæmpet sig en plads ved et af langbordene. Det var dog underligt, sagde mine venner: Kender de alle sammen hinanden? En ikke helt ukendt grågås, nemlig Steen, satte sig ved siden af mine venner. Steen havde straks lagt mærke til at de fremmede ikke havde erhvervet sig lidt chokolade til kaffen (inkl. i prisen), som vi der ved bedre slet ikke holder os tilbage med. Som det søde menneske Steen er, forærede han sin chokolade til de to med et: Jeg har heller ikke godt af den! Imponerende gestus.. De, der læser denne artikel, ved sådan set godt hvordan det foregår i Trekanten. Inden overtøjet er ophængt, er stemningen steget i en rasende fart til uanede højder og kommentarerne begyndt at regne ned over de stakler, der har været så vovelige at fremsætte intelligente og måske også videnskabelige konklusioner (eller mangel på samme). Vittigheder mangler der heller ikke. Grågæssene er simpelthen verdensmestre i, at hyle med i kor. Der appelleres til vore bedste/værste sider. Og det er der sådan set ikke noget nyt i. Det modsatte derimod ville være en katastrofe af dimensioner. Længe gik der ikke før nysgerrige kastede sig over de ukendte - dejligt med nye ofre Såvidt jeg har forstået blev der udvekslet erfaringer med Peter, som øste af sin store viden om gode steder og oplevelser ved Hornborgasjön og - adresser blev udvekslet. I pausen fik turlederen fra det sydlige sig en god snak med foredragsholderen. Den anden talte med en unavngiven mødedeltager, der var flink nok lige til at oplyse om, at det kun var seniorerne i København, der kunne deltage i disse foredrag (lidt indspist har man da lov at være). Nå ja en gæst eller to kunne man vel altid få smuglet med ind. Da de fremmede var vel hjemme igen i Vordingborgområdet, fik jeg tilsendt en hvori der bl.a. stod: Vi har haft en rigtig, rigtig god eftermiddag med sprudlende mennesker, der brænder for natur, fugle og samvær. Foredragsholderen var fremragende (lige som Tage ville sige det). Hvis ikke frygten for P-bøder havde hængt så tungt over grågæssenes hoveder, havde mødet trukket meget længere ud. Altså hvad man dog oplever./ Bente K. Christensen

9 -9- v/ Ebbe S. Sørensen i uddrag. Man siger som bekendt, at når enden er god, er alting godt. Dette slogan passede fint på busturen den 9. april til Skåne.Turen sluttede i Fyledalen, som i forårssolen forekom aldeles fortryllende, ja nærmest berusende, og oppe i den blå himmel tumlede ravne, musvåger, røde glenter m.m. En havørn kom også forbi, og den stedlige kongeørn placerede sig så smukt, at alle deltagerne fik den at se. Dagen startede i Hardenberga stenbrud, hvor den store hornugle ikke blev fundet. Desværre. Men vi fik da fiskeørn og andre af turens 10 rovfuglearter. Ved Krankesjön havde vi flere paukende rørdrum og 3 af dagens 6 hvide storke. På Vombs enge var der masser af gæs (grå- bram- og blis) samt storspove og andre vadere. Efter et kort ophold ved Eriksdal sluttede turen som nævnt i Fyledalen. Dagens resultat: 66 arter og John fra Vallensbæk sørgede for sikker kørsel. Turen til Borreby/Omø den 23/4 var hele dagen velsignet af et pragtfuldt vejr. Borreby mose bød på massevis af fugle især klyderne tæt på vakte opmærksomhed

10 -10Vi nød udsigten fra dækket på den ældgamle substitut færge og blev modtaget på Omø af Johannes Bang, som har haft til huse (sommer) her i omkring 40 år. Omø præsenterede sig som en sand idyl med smukke bygninger og udsigter. Johannes tog hele gruppen på en første tur op ad de bakkede veje i et ret så rask tempo. Vi endte i Loen, hvor vi fik frokost, og hvor man kunne købe kolde drikke. Efter frokost startede de rigtige ture en kort og en lang. Undertegnede havde (naturligvis) valgt den korte den lange kunne man forstå på de højrøde fysiognomier var nok så anstrengende. En flot dag med mange fugle og flot natur (Poul R.) Turen 14. maj til Nyord-Møn blev afviklet i et prægtigt forårsvejr, som bidrog til, at stemningen i bussen steg nogle grader. Første stop var Nyord, hvor vadefuglene desværre ikke rigtigt gav sig til kende. Det blev således kun til én stor kobbersneppe. Til gengæld var der flotte hhv gul vipstjert, bynkefugl og tornirisk, samt et par sangglade nattergale. Næste stop: Møns klint, hvor de fleste deltagere kravlede 425 trin ned (der var begribeligvis også 425 trin op) og blev belønnet med et flot vue op til det ynglende vandrefalkepar med mutter på reden og fatter siddende vagtsom med falkeblik. Turen fortsatte til Jydelejet og sluttede ved bassinerne uden for Stege. Sidstnævnte sted fik vi endelig en gøg, og i søerne fandt vi bjerg- og knarand. Ved alle stop var der liflig underholdning af løvsanger og andre sangere, så denne flotte dag bød på i alt 76 arter. Foråret 2008 sluttede 11. juni med den næsten traditionelle tur til Havdrup/Gadstrup moser Ramsødalen med fornøjelig afslutning hos Pamela og Finn Bartholomeusz, som med hjælp fra Jens Niring havde lagt et kæmpearbejde i arrangementet. Der var således sørget for, at alle kunne sidde i læ og tørvejr. Pamelas menu var som tidligere år (det var 5. år, vi var der) fortræffelig. Først en velsmagende suppe (godt i blæsevejret) og dernæst med assistance af 2 x Finn lammekølle og tyndstegsfilet med Pamelas hjemmelavede lækkerier. Til slut kaffe med hjemmebag sponsoreret af flere turdeltagere.

11 -11Der var livlig (meget livlig) snak under spisningen, dog lykkedes det for Poul Reib at takke for maden, der blev vurderet til 5 savisangere. Og så lidt om fuglene! Vi nåede 68 arter. Halvdelen af holdet fik havørn alle fik rørhøg (også chaufføren; det var John). Der var masser af sangfugle, bl.a. gulbug og græshoppesanger. Dagens sidste iagttagelse var 3 små præstekraver ved Ramsøen, og det var en flot afslutning på en pragtfuld dag. (PS: Der var hørt savisanger i området, men den fik vi ikke!) Møder Alle møder finder sted i Trekanten, Miljøkontrollen, Kalvebod Brygge 45, kl S-tog næsten til døren. P mod betaling. Kaffe/te kan købes fra kl /10 Poul Reib viser billeder og fortæller om sine ture til Ånsjön og Lapland. 19/11 Temaeftermiddag 1. Klaus Malling Olsen fortæller om rovfugle. 3/12 Temaeftermiddag 2. Klaus Malling Olsen fortæller om rovfugle. Ture Kontaktperson Poul Reib tlf / poul.reib@gmail.com Turledere Jan Nielsen Finn Jensen Erik Larsen og Tage Stampe. Ølsemagle Revle On 6/8 kl P-pladsen ved dæmningen. Masser af vadefugle. Reersø/Saltbækvig On 20/8 kl Bustur fra Ballerup Station (opsamling Roskilde). Indbetal kr på giro DOF København, Seniorudvalget senest den 10/8. Maksimum 40 deltagere. Vi regner med mange vade- og vandfugle. Længere gåtur ved Saltbækvig.

12 -12- Falsterbo On 3/9 kl Bustur fra Ballerup Station (ingen opsamling.) Indbetal kr på giro DOF København, Seniorudvalget senest den 20/8. Maksimum 40 deltagere. Vi håber på mange trækkende rovfugle. Klydesøen/Kofods Enge On 17/9 kl Tur i privatbiler fra Ballerup Station. Obligatorisk tilmelding til Pamela Bartholomeusz tlf senest den 10/9. Rovfugle, vadere er blandt andet på dagens menu. Lejodde-Stigsnæs-Borreby On 8/10 kl Bustur fra Ballerup Station (opsamling Solrød). Indbetal kr på giro DOF, København, Seniorudvalget senest den 28/9. Maksimum 40 deltagere. Vi håber på mange vadere, rovfugle og vandfugle. Alsønderup-Solbjerg-Strødam On 22/10 kl Tur i privatbiler fra Ballerup Station. Obligatorisk tilmelding til Pamela Bartholomeusz tlf senest den 15/10. Årstidens fugle. Kyndby-Selsø-Østskoven On 5/11 kl Tur i privatbiler fra Ballerup Station. Obligatorisk tilmelding til Pamela Bartholomeusz tlf senest den 30/10. Årstidens fugle. Betalinger for seniorture foregår udelukkende pr. giro eller bank (ved bankoverførsel reg.nr. 9541) DOF-København, Seniorudvalget, Vesterbrogade , 1620 København V. Eventuel framelding til endagsbusture må finde sted senest onsdag før turens afholdelse. Det indbetalte beløb returneres, fratrukket et ekspeditionsgebyr på kr /pers. BEMÆRK: VI SENDER INGEN BEKRÆFTELSER PÅ ENDAGSBUSTURE. DU ER PÅ LISTEN, HVIS IKKE DU HØRER FRA OS. PÅ FLERDAGSBUSTURE SENDER VI BEKRÆFTELSER PÅ DIN TILMELDING. Redaktion: Poul Reib/ poul.reib@gmail.com Fotos: Tage Stampe og Poul Reib.

13

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat.

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. 19. januar 2016 - Gråkragetur til Hollandsbjerg Holme, Voer og Udbyhøj Syd. Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. Vi samledes ved Aldi i Allingåbro

Læs mere

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm)

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm) Mål og vægt Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane 4,2-8,5 kg 4,1-8,3

Læs mere

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ)

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) (vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Tur til Hallandsåsen 31. maj

Tur til Hallandsåsen 31. maj Tur til Hallandsåsen 31. maj Maj måned 2015 har ikke været en af de lune og tørre, og forventningerne til vejrliget den 31. maj var derfor ikke de mest positive, men DMI lovede tørvejr det meste af dagen,

Læs mere

Fuglebakken juni 2015

Fuglebakken juni 2015 Fuglebakken juni 2015 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkomne Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Søndag den Mandag

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

September 2011. September 2011

September 2011. September 2011 September 2011 September 2011 Velkommen tilbage til en ny gildesæson efter en lang sommer! Jeg tror, at sommeren 2011 vil blive husket på mange måder, jeg er lige gået ind ude fra haven, hvor jeg sad under

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s

3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s 3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s Smukke Norge Husk forældre - valgmøde den 3. marts i Fritids og ungdomsklubben. Se programmet på vores hjemmeside. Har du lyst til at arbejde i Lavuks bestyrelse,

Læs mere

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi.

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. Det er ikke så svært, og slet ikke hvis man bruger nedenstående hints og gode råd. Det er vigtigt at læse dokumentet som inspiration, for derefter

Læs mere

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Oktober 2015 1 Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Oktober 2015 OZ6HR nyt Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej

Læs mere

Billedserie fra Fyn Tur 2013.

Billedserie fra Fyn Tur 2013. Billedserie fra Fyn Tur 2013. Vespa klub Fyn havde denne gang skubbet årets Fyn tur lidt frem i kalenderen, tidligere års Fyn ture har været placeret i maj måned, og vejrliget har mange gange været meget

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014 I lighed med de foregående år er det især vandfuglene og fuglearter der er tilknyttet grusgravssøerne der er optalt. I år er der i forbindelse med Dansk Ornitologisk

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke Rumænien Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni Politiken Plus rejse med John Frikke Scanbird ApS www.scanbird.com Donau ja bare ordet leder straks tanker hen mod Johan Strauss vidunderlige

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2014 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Bestyrelse: Kontaktpersoner i klubbens udvalg:

Bestyrelse: Kontaktpersoner i klubbens udvalg: Bestyrelse:... 1 Kontaktpersoner i klubbens udvalg:... 1 Kære Dykkere... 2 Generalforsamling 2013 Horsens Dykkerklub... 2 Nytårskur (Seniorer)... 3 Intern flaskeeftersyn år 2013... 3 Trykprøvning af flasker...

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang Vise Nyt Januar 2015 26. årgang Visens venner i Randers www.visensvenneriranders.dk Huskelisten Formand : Henne Buch, Saxofonvej 14, 8940-Randers SV 86410633 el.41586480 Program for 1. halvår 2015. Hulemøde:

Læs mere

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30 www. blistrup-graested-folkedansere.dk December 2015 Nr. 3 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Indkaldelse til generalforsamling side 2 Sæsonprogram 2015-2016 side 3 Juleafslutning side 4 Generalforsamling

Læs mere

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 10. okt. 2011 30. årgang Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011 Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt En aften med

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

FOAs Seniorklub Odense

FOAs Seniorklub Odense FOAs Seniorklub Odense Forår 2016 Vesterbro 120 Odense Så er FOAs Seniorklub igen klar med et nyt program for foråret 2016. Velkommen i klubben til alle jer, der trofast slutter op om vores arrangementer

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Struer Folkedanserforening Medlemsorientering November 2013 30. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Husk der er generalforsamling i Struer Folkedanserforening mandag d.20. januar,

Læs mere

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Udgivet: 17-03-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt miljø på Plejecenter

Læs mere

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Maj og juni 2011 Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Ta med en tur på BAKKEN - Ishøj - for nu er foråret kommet Adresse: Krumtappen Østerhøj Bygade 48 2750 Ballerup

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014 Læs inde i bladet: INVITATION TIL JULEBANKO FLERE FESTLIGHEDER AFHOLDT SEJLSÆSON AFSLUTTET 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

Orkanen Singleklubben med pli.

Orkanen Singleklubben med pli. Orkanen Singleklubben med pli. Orkanens hjemmeside http://www.orkanen.dk Initiativtager og kontaktperson Edith Agerholm, Fårupled 10 7300 Jelling - Tlf. 75 8717 53 Mobil. 22 90 84 22 E-mail. edith.agerholm@jellingnet.dk

Læs mere

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen Fyringsscene Sceneøvelse 2015 af Martin Strange-Hansen Martin Strange-Hansen mobil: 26832666 e-mail: martin.strange@me.com INT. BEBOERFORENINGENS FÆLLESRUM - AFTEN Fællesrummet. Japansk træ på væggene.

Læs mere

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 1 og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 med udgangspunkt i Søren Ulrik Thomsens digte: Det værste og det bedste Et eksempel på evaluering af komplekse, subjektive og helt umålelige processer.

Læs mere

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst Skagenrosen Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst kunne man ikke kalde den, for den havde ingen krone kun en stilk med nogle grønne blade. Hver dag kiggede den ud over det åbne hav, og når det

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!!

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! 7.c + klasselærere startede i mandags med et virksomhedsbesøg hos E.L.M, hvor de blev undervist i, hvordan en virksomhed arbejder

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 5 Juli 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61

Læs mere

På minibustur til Belgien.

På minibustur til Belgien. På minibustur til Belgien. Written by superbruger Tuesday, 16 March 2010 12.-14. marts for at overvære Rudi Hendrikx åbne sit avlscenter i Heusden-Zolder. Vi ankom fredag aften, så der var lidt tid lørdag

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. OKTOBER NOVEMBER 2015 3 årgang nr. 4. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på

Brugerbladet. Atkærcenteret. OKTOBER NOVEMBER 2015 3 årgang nr. 4. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Poul på tlf. 20973080 Brugerbladet

Læs mere

Turberetning Misterhult august 2015

Turberetning Misterhult august 2015 Turberetning Misterhult august 2015 Det var en flok forventningsfulde deltagere, som mødte op til kajak-pakning en tidlig onsdag morgen sidst i august. Det gik forholdsvist smertefrit, og vi begav os på

Læs mere

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Efterår Fugle i naturen 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende

Læs mere

Maj 2014. Læs i dette nummer: Om Generalforsamlingen Om gamle og nye arrangementer. Læs i dette nummer: GIRO-kort til kontingent Formandens beretning

Maj 2014. Læs i dette nummer: Om Generalforsamlingen Om gamle og nye arrangementer. Læs i dette nummer: GIRO-kort til kontingent Formandens beretning Maj 2014 Læs i dette nummer: Om Generalforsamlingen Om gamle og nye arrangementer Læs i dette nummer: GIRO-kort til kontingent Formandens beretning Side 1 PRISER for kontingent 2014: Medlemskab for par:

Læs mere

2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner.

2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner. December 2014 Kære medlemmer og familie. 2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner. Det har været et godt år for

Læs mere

Efterårstræk på Stevns

Efterårstræk på Stevns Efterårstræk på Stevns Af Tim Andersen De fleste forbinder et efterårstræksted for landfugle med vest- og sydvendte pynter. At det ikke altid behøver at være sådan, er Stevns Klint et eksempel på. Her

Læs mere

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf.

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Udkommer den 31.8.2014 i forbindelse med Teater i Træstubben, Teaterdage på Vesterbro og i Charlottenlund 1 Et kammerspil og tre

Læs mere

Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion

Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion Januar Spinning start. Februar Onsdag den 24. kl. 19.00 Generalforsamling i Nordvest Hallen. Generalforsamling i Nordvest Hallen for TIF hovedbestyrelse med efterfølgende

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

H E L E E Nr 2 - februar 2015

H E L E E Nr 2 - februar 2015 H E L E E Nr 2 - februar 2015 HELENENYT Nr. 2 (februar årgang 26) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Kanindåbsfest Fællestur til Helnæs Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Kanindåbsfest Fællestur til Helnæs Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 7 juli 2014 33. årgang Bjørnø Læs inde i bladet... Formandens hjørne Kanindåbsfest Fællestur til Helnæs Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71,

Læs mere

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark).

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark). Classic Autojumble i Gavnø Slotspark Skrevet af superbee - 2015/04/28 14:52 Classic Autojumble - 7/6 2015 Danmarks største veteranbilshow afholdes søndag den 7. juni 2015 Gavnø Slotspark danner for 27.

Læs mere

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Vi var kun 9 Veteraner, der tog af sted fra Udbygade klokken 9:00 i dag, og så var vi hele 4 voksne med på turen. Vi gik ned ad Sjællandsgade for at

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Seniorjobberen. 28 januar 2016. Endestationen ved afslutningen af arbejdslivet. Seniorjobberen Nyhedsbrev. Nr. 1. Nyhedsbrev

Seniorjobberen. 28 januar 2016. Endestationen ved afslutningen af arbejdslivet. Seniorjobberen Nyhedsbrev. Nr. 1. Nyhedsbrev 28 januar 2016 Nr. 1-28. januar 2016. Nr. 1 Endestationen ved afslutningen af arbejdslivet har været på besøg på Toilettet med opsyn ved Nørreport Station og talt med seniorjobber Steen Erik Svendsen.

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 12 December 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 12 December 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 12 December 2014 33. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Eftersyn af redningsveste Nytårsfest og kur Ergometer træning Massevis af aktiviteter i de

Læs mere

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Turdeltagere: Flemming Olsen, Gunnar Boelsmand Pedersen. Rene Christensen. Turbeskrivelse: Hovedformålet med turen var, at besøge nogle af de lokaliteter

Læs mere

Skolelederens beretning 2010

Skolelederens beretning 2010 Skolelederens beretning 2010 "Hvis skolen skal lykkes skal vi holde af. For kærligheden skjuler en mangfoldighed af synder. Forældre skal holde af børn og lærere. Lærere skal holde af børn og forældre

Læs mere

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 Nr. 1 januar 2013 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Fugle i naturen 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende start

Læs mere

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården.

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården. Medieavisen 2014 nr. 1 Hv em er Mediehuset? Mediehuset på Skovgården består af Medieværkstedet på Skovgården og det tidligere Infohuset. De to medietilbud er i dag slået sammen og hedder Mediehuset. Denne

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer side 1 Ja Nej? 1 Jeg har bemærket, at når jeg er sammen med en meget følelsesbetonet person, er jeg overraskende rolig og upåvirket Somme tider oplever jeg følelser, der bringer mig ud af ligevægt og forvirrer

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. December Januar 2015. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på

Brugerbladet. Atkærcenteret. December Januar 2015. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Poul på tlf. 20973080 Brugerbladet

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole Marts 2014 Udeskole Vi var ude i skoven ved et bål hus, og der skulle vi lave nogle opgaver, nogle af opgaverne var matematik idræt musik dansk og naturteknik, vi

Læs mere

Nr. 5 november - december 2008 56. årg.! " # $ $ % & % % ' (! & *$ ' % +,%, ' - * $. / +.

Nr. 5 november - december 2008 56. årg.!  # $ $ % & % % ' (! & *$ ' % +,%, ' - * $. / +. Nr. 5 november - december 2008 56. årg. 1! " # $ $ % & % % ' (! )%* & *$ ' % +,%, ' - * $. / +. Ukrainernes besøg i Østervangskirken august 2008. 0! 1 1 1 23% 45 2667 Indlæg til næste Gildenyt skal være

Læs mere

FALKEPOSTEN. December

FALKEPOSTEN. December FALKEPOSTEN December 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Så går vi videre med den ordinære generalforsamling og også velkommen til den. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne

Læs mere

VI SKAL FORTÆLLE OG OPLYSE OM VORES DEJLIGE BØRNEHUS!

VI SKAL FORTÆLLE OG OPLYSE OM VORES DEJLIGE BØRNEHUS! September 2015 Så er vi allerede nået til september måned Ikke helt til at forstå efter en sommer der har budt på lidt af hvert vejrmæssig men de sidste uger har da været forrygende - så nu håber vi bare

Læs mere

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen Rejsebrev nr. 5. Dennis Bager : Stor dag for dansk bueskydning! Bip, bip klokken var 5.30 og det var tid at stå, for bussen kørte med de første kl. 6.30. Martin og Dennis skulle først i ilden. Efter opvarmning

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Æbelø den 13-15 Juni 2008

Æbelø den 13-15 Juni 2008 Æbelø den 13-15 Juni 2008 Dansk Ornitologisk Forening & Fugleværnsfonden Kursus Dette kursus henvender sig til alle drevene turguider i DOF og Fugleværnsfonden og til dig som gerne vil i gang med at guide

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016 Læs inde i bladet: INVITATION TIL GENERALFORSAMLING SØREDNING I SVERIGE OG DANMARK ÅRETS ARRANGEMENTER 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Ledreborg 2016. Nyd stemningsbillederne herunder man kan kun blive glad. Så er der pakket. Klar med første læs. og andet læs

Ledreborg 2016. Nyd stemningsbillederne herunder man kan kun blive glad. Så er der pakket. Klar med første læs. og andet læs Ledreborg 2016 Så fik vi klaret livsstilsmessen på Ledreborg slot. Igen fantastiske dage og vi var NÆSTEN heldige med vejret.. Kun søndag var hård med nedbør stort set fra morgen til aften. MEN de andre

Læs mere

En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland.

En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland. Sjælland Rundt d. 2. juli 2011. En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland. Det var noget af en prøvelse ca. 700 ryttere blev sat på til dette års udgave af Sjælland

Læs mere

Hva' med at arrangere et hurtigt garage besøg / kaffeslapparas nu på lørdag den 7. okt..??

Hva' med at arrangere et hurtigt garage besøg / kaffeslapparas nu på lørdag den 7. okt..?? Garage besøg lørdag??? Skrevet af cowboy - 2006/10/04 23:45 Hva' med at arrangere et hurtigt garage besøg / kaffeslapparas nu på lørdag den 7. okt..?? Nå ja, helst i den østlige ende af sjælland.. Da jeg

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Fantastiske Fjällbacka

Fantastiske Fjällbacka Fantastiske Fjällbacka BY LARS ULLITZ ON 22. JULI 2014 I løbet af vinteren snusede jeg fra tid til anden rundt på Erik Sjöstedts hjemmeside www.kajak.nu. En overordentlig inspirerende hjemmeside. Oftere

Læs mere

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013 Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere