Metalbearbejdning 32 METALBEARBEJDNING METALBEARBEJDNING 33

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Metalbearbejdning 32 METALBEARBEJDNING METALBEARBEJDNING 33"

Transkript

1 32 METALBEARBEJDNING METALBEARBEJDNING 33 Metalbearbejdning Statoil Lubricants har et komplet sortiment af produkter til metalbearbejdning. Metalbearbejdning inddeles i to hovedgrupper efter bearbejdningstype: spåntagende og plastisk bearbejdning. Spåntagende bearbejdning omfatter for eksempel slibning, drejning, fræsning og boring. Eksempler på plastisk bearbejdning er valsning, bøjning, smedning, trækning og presning. Skærevæskens funktion er firdobbelt: at mindske friktionen mellem værktøj og arbejdsemne, at køle, at hindre korrosion, samt at borttransportere spåner. Inden for jern- og maskinindustrien inddeles skærevæskerne i tre grupper: skæreolier, emulsioner og syntetiske væsker (oliefrie vandblandbare skærevæsker). Skæreolier er ikke vandblandbare. De kan være opbygget af forskellige typer baseolier, for eksempel mineralsk olie, syntetisk baseolie, hvid olie eller naturlige og syntetiske estere. Ud over baseolierne består en skæreolie oftest af forskellige typer additiver, som skal mindske friktionen mellem værktøjet og arbejdsemnet. Afhængigt af benyttes der forskellige typer additiver. Ved svære bearbejdninger bruges der for eksempel EP-additiver. En emulsion er en vandblandbar olie med forskellige typer additiver til ph-justering, korrosionsbeskyttelse og smøring. Syntetiske væsker indeholder ikke olie, men består af vand tilsat additiver, som justerer ph-værdien og giver god rustbeskyttelse, samt eventuelt smørende additiver. Valg af produkt afhænger af bearbejdningsmetode og materiale. Korrekt anvendt væske giver længere standtid på værktøjet, forbedret overfladejævnhed, øget målenøjagtighed og bedre spånhåndtering. Vandblandbare skærevæsker er den produktgruppe, der ekspanderer mest, og det er der tre hovedårsager til. For det første arbejder industrien med stadig højere maskinhastigheder, hvilket medfører øgede krav til effektiv køling. For det andet nedsættes behovet for smøring takket være en stadig bedre teknik til anvendelse af skærevæsken. For det tredje bliver miljøkravene stadig strengere. Valsning er et segment, hvor Statoil Lubricants er førende på det Skandinaviske marked. Valseolierne udvikles og optimeres i samarbejde med den enkelte kunde for give maksimal ydelse. Statoil Lubricants hjælper gerne med individuelle anbefalinger angående valg af skærevæske. Valget er ekstra afgørende ved krævende bearbejdning, vanskeligere materiale eller tilfælde, hvor der stilles høje miljø- og arbejdsmiljøkrav. På de følgende sider vises Statoil Lubriants hovedprodukter til metalbearbejdning. Ud over dette produktprogram har vi gnistbearbejdningsvæsker, slibeolier, valseolier, stanseolier og valseemulsioner. Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger. Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger.

2 34 METALBEARBEJDNING METALBEARBEJDNING 35 Skæreemulsion Vandblandbare skærevæsker programmet indeholder den nyeste teknologi og udvikles fortløbende og hurtigt i takt med nye kundekrav og ændret lovgivning. CoolWay EAL er et eksempel på et resultat af et kundetilpasset produkt til ekstremt svær forarbejdning med optimalt arbejdsmiljø. Skærende bearbejdning er et af vores højest prioriterede produktområder med produkter, som er udviklet til blødt og hårdt vand. Nye bor- og mineraloliefrie produkter, hvor CoolWay Bio 15 er et af vores nyudviklede topprodukter. CoolWay EAL Emulsion baseret på syntetiske estere og syntetisk baseolie. CoolWay EAL er fri for mineralolie, hvilket reducerer olietåge og hudirritationer. et er udviklet til svær bearbejdning i aluminiumlegeringer, rustfrit stål, nikkel og titan. Anbefalet koncentration 5-10 %. Snecma index B for titanium and nickel. Egnethed til forskellige materialer Fremragende Særdeles god God Fungerer Anbefales ikke CoolWay EAL 5 1, syntetisk Ja Ja CoolWay EAL EP Emulsion baseret på syntetiske estere og syntetisk baseolie. CoolWay EAL EP er udviklet til ekstremt krævende opgaver i stål, rustfrit stål, højtlegeret stål og aluminium. et fungerer også fremragende til vanskelige slibeopgaver. Den anbefalede koncentration er 5-10 %. CoolWay EAL EP 5 1, syntetisk Nej Ja CoolWay BIO 15 Semisyntetisk vandblandbar skærevæske uden bor og mineralolie, baseret på syntetiske estere. Udviklet til vanskelige slibeopgaver i alle materialer og til normal til svær bearbejdning i aluminium, stål, legeret stål og støbejern. Anbefalet koncentration 4-10 %. CoolWay BIO , Nej Ja CoolWay BF 25 Semisyntetisk vandblandbar skærevæske uden bor og mineralolie. et har særdeles gode rengørende egenskaber og er optimeret til alle typer bearbejdning i støbejern. Anbefales også til normal bearbejdning og slibeopgaver i stål og aluminium. Anbefalet koncentration 4-8 %. CoolWay BF , syntetisk Nej Ja CoolWay BFF 25 Semisyntetisk vandblandbar skærevæske uden bor, formaldehyd, flygtige aminer og mineralolie. Tilpasset til alle typer bearbejdning i støbejern og lavtlegeret stål. et kan anvendes til normal bearbejdning og slibeopgaver i stål og aluminium. Anbefalet koncentration 5-8 %. CoolWay BFF , syntetisk Nej Nej Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger. Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger.

3 36 METALBEARBEJDNING METALBEARBEJDNING 37 CoolWay CB Semisyntetisk vandblandbar skærevæske med særdeles gode vaskende egenskaber. Fri for formaldehydafgivende baktericider og bor. Anbefales til bearbejdning i kobber, bronzelegeringer, aluminium og stål. Ingen sæbedannelse. Anbefalet koncentration 5-8 %. CoolWay CB 3 0, Nej Nej CoolWay E 32 Vandblandbar skærevæske uden bor og formaldehydafgivende baktericider. et er en stabil emulsion med god smørende evne. Anbefales til normal bearbejdning i alle typer materialer undtagen magnesium. Anbefalet koncentration 5-8 %. CoolWay E , Nej Nej CoolWay G 18 Semisyntetisk, biostabil vandblandbar skærevæske med særdeles gode rengørende egenskaber. et er tilpasset til normal bearbejdning i støbejern, stål, legeret stål og aluminium. Den anbefalede koncentration er 4-8 %. CoolWay G , Ja Ja CoolWay G 25 NV Semisyntetisk, biostabil vandblandbar skærevæske med særdeles gode rengørende egenskaber. et er optimeret til alle typer opgaver i støbejern og lavtlegeret stål. Også egnet til normal bearbejdning og slibning i legeret stål og aluminium samt slibeopgaver. Den anbefalede koncentration er 4-8 %. CoolWay G 25 NV 2 1, Ja Ja CoolWay G40 Semisyntetisk vandblandbar skærevæske med særdeles gode smørende egenskaber. Udviklet til de fleste typer bearbejdning i støbejern, stål, rustfrit stål, aluminium og bronze. Den anbefalede koncentration er 4-8 %. CoolWay G , Ja Ja CoolWay GM Vandblandbar skærevæske uden bor med lang levetid og god temporær rustbeskyttelse. et anbefales til normal bearbejdning i støbejern, lavtlegeret stål, aluminium og bronze. Anbefalet koncentration 5-8 %. CoolWay GM 1-2 1, Nej Ja Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger. Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger.

4 38 METALBEARBEJDNING METALBEARBEJDNING 39 CoolWay HD 25 Semisyntetisk vandblandbar skærevæske med særdeles gode smørende egenskaber. Udviklet til de fleste typer bearbejdning i støbejern, stål, rustfrit stål, aluminium og bronze. Den anbefalede koncentration er 4-8 %. CoolWay HD , Ja Ja CoolWay S Syntetisk skærevæske, som er lavtskummende og giver god rustbeskyttelse. Til slibning og lettere bearbejdninger i de fleste materialer. Anbefalet koncentration 2-5 %. CoolWay S 1 3, Ja Ja CoolWay S Co Syntetisk skærevæske til slibning i hårdmetal. et frigiver ikke kobolt og er uden formaldehyd, bor, mineralolie og bidrager dermed til et glimrende arbejdsmiljø. Lavtskummende med fremragende rustbeskyttelse. Anbefalet koncentration 3-5 %. CoolWay S Co 1-2 2, Nej Nej CoolWay S2 Syntetisk skærevæske, som er lavtskummende og giver god rustbeskyttelse. et er uden formaldehyd, bor, mineralolie og bidrager dermed til et forbedret arbejdsmiljø. Anbefales til slibning og lettere bearbejdning i de fleste materialer. CoolWay S2 1 4, Nej Nej CoolWay SL Ekstremt smørende, syntetisk skærevæske i svær bearbejdning i rustfrit stål og legeret stål. Forbedrer produktiviteten ved at mindske værktøjsslitagen samt i kraft af et lavt forbrug. et er uden bor, mineralolie og flygtige aminer og bidrager dermed til et glimrende arbejdsmiljø. Anbefalet koncentration 4-10 %. CoolWay SL 5 1, Nej Ja CoolWay SX En vandblandbar, syntetisk skærevæske til slibning af stål og støbejern. Fungerer fortrinligt som rustbeskyttelse og som væske til tryktestning af rør. et er uden biocider og fungicider. Anbefalet koncentration 2-4 %. CoolWay SX 1 2, Ja Nej Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger. Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger.

5 40 METALBEARBEJDNING METALBEARBEJDNING 41 CoolWay HD 25 BF Semisyntetisk vandblandbar skærevæske uden bor og mineralolie. har særdeles gode smørende egenskaber og anbefales til de fleste typer bearbejdning i støbejern, stål, rustfrit stål, aluminium og bronze. Den anbefalede koncentration er 4-8 %. CoolWay HD 25 BF 3-4 1, syntetisk Nej Ja CoolWay X 25 Extremt biostabil semisyntetisk emulsion för alla typer av bearbetning i gjutjärn samt låglegerat Ekstremt biostabil semisyntetisk emulsion til alle typer bearbejdning i støbejern og lavtlegeret stål. et er også velegnet til let bearbejdning af legeret stål og aluminium. CoolWay X , Ja Ja Skæreolie Et komplet produktprogram med skæreolier baseret på mineralsk olie, hvid olie, estere og syntetiske baseolier. Stratus HC er vores mest avancerede serie, udviklet på syntetisk baseolie og den nyeste teknologi, hvilket bidrager til øget produktivitet og mindsket værktøjsslitage. Den syntetiske baseolie minimerer olietåge, og det ekstremt lave aromatindhold giver et optimalt arbejdsmiljø. Stratus 810 HC Syntetisk skæreolie med ekstremt god smøring, reducerer værktøjsslitagen, giver fremragende overfladefinish og god spåntransport. Anbefales til krævende bearbejdninger i højtlegeret stål og titan. et giver pletter på kobber og kobberholdige legeringer. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus 815 HC Syntetisk skæreolie med ekstremt god smøring, reducerer værktøjsslitagen, giver fremragende overfladefinish og god spåntransport. Anbefales til krævende bearbejdninger i højtlegeret stål og titan. et giver pletter på kobber og kobberholdige legeringer.. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus 815 HC 15 Middel Høj Høj 180 Stratus 708 HC Syntetisk skæreolie anbefalet til slibning af rustfrit stål samt til normal bearbejdning af lavt- og højtlegeret stål og aluminium. et kan give pletter på kobber og messing.. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus 810 HC 10,5 Middel Høj Høj 160 Stratus 708 HC 8,1 Lav Middel Middel 178 Stratus 416 HC Syntetisk skæreolie, som anbefales til præcisionsslibning og i alle materialer og som for eksempel tandhjulsslibning. et kan bruges med slibeskiver af CBN og diamant. et er godkendt af Kapp. Til anvendelse i slibemaskiner fra Raishauer og Kapp. Ekstremt hurtig luftudskillelseskapacitet <1 min. Approved by Kapp. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus 416 HC 12,3 Middel Høj Nej 190 Stratus 825 HC Syntetisk skæreolie med ekstremt god smøring, reducerer værktøjsslitagen, giver fremragende overfladefinish og god spåntransport. Anbefales til krævende bearbejdninger i højtlegeret stål og titan. et giver pletter på kobber og kobberholdige legeringer. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus 825 HC 24,8 Middel Høj Høj 192 Stratus 612 HC Stratus 612 HC er en syntetisk skæreolie, der anbefales til normal til svær skærende bearbejdning af lavt- og højtlegeret stål, aluminium og kobber. Olien giver minimal olietåge og bidrager derved til et godt arbejdsmiljø.. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus 612 HC 15,2 Middel Middel Nej 180 Stratus 408 HC En højtsmørende skæreolie baseret på syntetisk baseolie med additiver, der minimerer olietåge. et anbefales til slibning i hårdmetal og til normal skærende bearbejdning i alle materialer, også til bearbejdning i magnesium.. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus 408 HC 7,6 Høj Lav Nej 170 Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger. Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger.

6 42 METALBEARBEJDNING METALBEARBEJDNING 43 Stratus 108 HC Ufarvet skærevæske baseret på syntetisk baseolie samt additiver, der minimerer dannelsen af olietåge. et anbefales til honing, slibning, båndpolering og skærende bearbejdning i lavtlegeret stål, kobber og aluminium. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus 108 HC 7,6 Nej Nej Nej 176 CutWay Bio 718 Skæreolie til svær bearbejdning, baseret på estere. et er højtsmørende, hvilket giver ringe værktøjsslitage, høj overfladefinish og ringe tendens til dannelse af løse kanter. Anbefales til svær bearbejdning i alle stålsorter, aluminium og titan. The base fluid is easily biodegradable according to OECD 301F. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C CutWay Bio Høj Nej Høj 160 CutWay Bio 250 Skærevæske baseret på estere uden chlor, svovl eller fosfor. Anbefales til svær bearbejdning af alle stålsorter, titan, bronze og aluminiumlegeringer. Anbefales også til plastisk bearbejdning og til minimalsmøring. The base fluid is easily biodegradable according to OECD 301F. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus 530 Skæreolie, som anbefales til normal bearbejdning af lavtlegeretstål, aluminium og kobber. Olien kan også bruges som almindelig smøre- og hydraulikolie i værktøjsmaskiner. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus Lav Lav Nej 218 Stratus 446 Skæreolie, som er baseret på højraffineret mineralolie og højtsmørende additiver. et anbefales til tandhjulsbearbejdning og normal til svær bearbejdning i automatstål, lavt- og højtlegeret stål, kobber og bronze. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus Lav Nej Nej 210 Stratus 440 Skæreolie med høj smøreevne. Anbefales til tandhjulsbearbejdning i automatiske Gleason-værktøjsmaskiner og til normal til svær skærende bearbejdning i automatstål, lavt- og højtlegeret stål samt messing. Giver høj overfladefinhed på bearbejdede detaljer. Misfarver ikke kobber og dettes legeringer. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C CutWay Bio ,6 Høj Nej Nej >250 CutWay Bio MQL Lys, esterbaseret skæreolie. Anbefales til svær bearbejdning i alle typer materialer som stål, kobber, bronze og aluminium. et fungerer også glimrende til minimalsmøring og til plastisk bearbejdning, hvor der kræves høj filmstyrke og lav friktion. The base fluid is easily biodegradable according to OECD 301F. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C CutWay Bio MQL 8,9 Høj Nej Nej 206 Stratus 720 Skæreolie med særdeles høj smøreevne, hvilket giver reduceret værktøjsslitage, høj overfladefinhed og ringe tendens til dannelse af løse kanter. Anbefales til krævende spåntagende bearbejdning i alle højtlegerede stålkvaliteter, Nimonic, Inconel osv. Kan give pletter eller misfarvning på kobber og dettes legeringer. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus Høj Middel Nej 210 Stratus 438 Skæreolie med særdeles høj smøreevne. Anbefales til tandhjulsbearbejdning i automatiske Gleason-værktøjsmaskiner og til normal til svær skærende bearbejdning i automatstål, lavt- og højtlegeret stål samt messing. Giver høj overfladefinhed på bearbejdede detaljer. Misfarver ikke kobber og dettes legeringer. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus Høj Middel Nej 196 Stratus 432 Kombineret skæreolie/universalolie til skærende bearbejdning samt til anvendelse som smøre- og hydraulikolie i værktøjsmaskiner. Til normal skærende bearbejdning i stål, aluminium og kobber. Vickers V-104C. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus Middel Middel Middel 170 Stratus 710 Skæreolie med særdeles høj smøreevne, hvilket giver reduceret værktøjsslitage, høj overfladefinhed og ringe tendens til dannelse af løse kanter. Anbefales til krævende spåntagende bearbejdning i alle højtlegerede stålkvaliteter, Nimonic, Inconel osv. Kan misfarve kobber og dettes legeringer. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus ,7 Lav Lav Nej 206 Stratus 420 Mineralbaseret skæreolie, som anbefales til normal til svær skærende bearbejdning i stål, legeret stål, aluminium og kobber. et forårsager kun ganske lidt olietåge. Egnede anvendelsesområder er eksempelvis fræsning, drejning og boring. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus ,4 Middel Middel Middel 150 Stratus ,8 Høj Middel Nej 144 Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger. Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger.

7 44 METALBEARBEJDNING METALBEARBEJDNING 45 Stratus 410 Skæreolie med høj smøreevne og gode køleegenskaber. et er beregnet til normal til svær skærende bearbejdning i automatstål, lavt- og højtlegeret stål, aluminium og kobber. Anbefales til langhulsboring, ejektorboring, tandhjulbearbejdning, slibning og honing. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Trækolie og trækemulsion Inden for dette produktområde vil vi særligt fremhæve vores mineraloliefrie trækolie DrawWay N 730 Bio og vores vandblandbare trækemulsion DrawWay WS 205, som også kan bruges til skærende bearbejdning. Stratus Middel Nej Nej 230 Stratus 346 En kombineret skære- og smøreolie til skærende bearbejdning og smøring af maskinen inklusive hydraulik. et anbefales til normal bearbejdning i stål, aluminium og kobber. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus Nej Nej Nej 242 Stratus 232 Lys skæreolie baseret på højraffineret mineralolie. et anbefales til bearbejdning i automatstål, lavtlegeret stål, gul messing og aluminium. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus Middel Nej Nej 220 Stratus 222 Lys skæreolie baseret på højraffineret mineralolie. et anbefales til bearbejdning i automatstål, lavtlegeret stål, gul messing og aluminium. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus Middel Nej Nej 206 Stratus 122 Lys skæreolie baseret på højraffineret mineralolie. et anbefales til bearbejdning i gul messing og støbejern samt lettere til normal skærende bearbejdning i automatstål, lavtlegeret stål og aluminium. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Aktivt svovl Flammepunkt C DrawWay N 730 Bio Stanseolie hovedsageligt udviklet til krævende hulstansning i rustfrit stål. Kan også anvendes til vanskelige træk- og presseopgaver i rustfrit stål. et fungerer også glimrende som gevindolie i syrefast rustfrit stål. Misfarver kobber og bronze. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Ikke-aktivt svovl Aktivt svovl Flammepunkt C DrawWay N 730 Bio 300 Høj Nej Høj Ekstra høj 172 DrawWay N 703 Bio Trækolie baseret på estere. Anbefales til lette til svære trækopgaver i stål. et kan også bruges til skærende bearbejdning. Kan misfarve kobber og bronzelegeringer. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Ikke-aktivt svovl Aktivt svovl Flammepunkt C DrawWay N 703 Bio 28 Høj Nej Nej Høj 168 DrawWay WS 205 Vandblandbar væske uden bor, baseret på syntetiske estere og syntetisk baseolie. et er udviklet til trækning og stansning i de fleste stålsorter samt letmetaller. Anbefalet startkoncentration til normal trækning er 5-10 % og til svære trækopgaver %. Til de sværeste trækninger %. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Ikke-aktivt svovl Aktivt svovl Flammepunkt C DrawWay WS Høj Nej Nej Nej >100 DrawWay EV 105 Syntetisk smøremiddel til finstansning, tyndvalsning og lette trækopgaver i aluminium og kobber. et anvendes hovedsageligt til presning og trækning af koldvalset kobber-, bronze- og aluminiumsfolie, hvor slutrengøring ikke er tilladt. Påføring ved hjælp af sprøjtning, dypning eller pensling. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Ikke-aktivt svovl Aktivt svovl Flammepunkt C Stratus Nej Nej Nej 178 DrawWay EV 105 2,3 Lav Nej Nej Nej 108 DrawWay N 815 Stanseolie hovedsageligt udviklet til krævende opgaver i stål og rustfrit stål. et kan også anvendes til vanskelige træk- og presseopgaver i stål og rustfrit stål. Fungerer også glimrende som gevindolie i rustfrit stål. et misfarver kobber og bronze. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Ikke-aktivt svovl Aktivt svovl Flammepunkt C DrawWay N Høj Nej Høj Høj 192 DrawWay N 750 Stanseolie hovedsageligt udviklet til krævende opgaver i stål og rustfrit stål. et kan også anvendes til vanskelige træk- og presseopgaver i stål og rustfrit stål. Misfarver kobber og bronze. Viskositet 40 C Ester/fed olie EP Ikke-aktivt svovl Aktivt svovl Flammepunkt C DrawWay N Lav Nej Høj Middel 182 Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger. Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger.

8 46 METALBEARBEJDNING METALBEARBEJDNING 47 Ekstra tilsætningsstoffer CoolWay Booster L 1 et er baseret på udvalgte syntetiske estere og som et hjælpeprodukt til øgning af smørekapaciteten ved behov. Tilsæt ca. 1 %. et fungerer også glimrende som trækemulsion % afhængigt af materiale og opgavetype. CoolWay System Cleaner 1 En bor- og mineraloliefri, vandblandbar vaskevæske. et anvendes til rengøring og desinfektion af vandblandbare skærevæskesystemer. Dosering 1-2 % hold koncentrationen lav, hvis operatører foretager bearbejdning. Contram NBF-21 Et særligt effektivt tilsætningsmiddel mod skimmel og svamp til emulsioner i brug. Den anbefalede tilsætningsmængde af Contram NBF-21 er 0,05-0,15 % i den fortyndede emulsion. Contram ST-1/50 Et højkoncentreret industrielt baktericid. et skal tilsættes i en mængde på 0,2-0,4 % af systemvolumenet for at opnå en koncentration på 1000 til 1500 ppm af det aktiv biocid. ProtectWay XB Booster Hjælpeprodukt til ProtectWay XB-seriens rusthindrende olier. et bruges til at kompensere tab af additiver, der går tabt under processen. Levetiden for et rustbeskyttende bad kan forlænges med flere måneder gennem tilsætning af ProtectWay XB Booster. et blandes i det rustbeskyttende bad gennem cirkulationspumpning af systemet. Booster for Preservation oil. Statoil Antifoam 1 Skumdæmper af silikonetype til vandblandbare skærevæsker. Den anbefalede koncentration er 0,01-0,02 %. Overdosering kan få den modsatte effekt, hvorfor overdosering af produktet bør undgås. Statoil ph-booster 1 et bruges til at øge ph-værdien i vandblandbare skærevæsker. Tilsæt 0,5-1 liter pr liter skærevæske. Mål ph-værdien, og tilsæt om nødvendigt yderligere 0,5-1 liter pr liter skærevæske. Stratus 600 Booster En additivpakke til øgning af ydelsen og levetiden for vores skæreolier i Stratus-serien. CleanWay SF 936 Mild saltfri alkalisk vaskevæske med ekstremt gode rengørende egenskaber. et fungerer glimrende ved lave temperaturer og giver korrosionsbeskyttelse til stål, jern, aluminium og gul messing. CleanWay SF ,5 Ja CleanWay 132 et er tilpasset til vask af stål, jern og letmetaller med højtryksvask. et fungerer glimrende ved lave temperaturer og giver korrosionsbeskyttelse til stål, jern og letmetaller. Pratt & Whitney PMC CleanWay ,0 Nej CleanWay 122 et er tilpasset til rengøring af sprøjteudstyr under højt tryk. et er beregnet til fjernelse af vandblandbare skærevæsker og olier på bearbejdede metalflader. Giver korrosionsbeskyttelse til stål, jern og letmetaller. Rengøringsvæske programmet er blevet opgraderet med nye, moderne, energibesparende rengøringsvæsker, som har ekstra gode rengørende egenskaber ved lave temperaturer. erne rengør effektivt uden at efterlade saltrester efter rengøring. Et eksempel er vores højeffektive CleanWay SF 936, som er en saltfri rengøringsvæske til alle typer metaller med fremragende rengørende resultater helt ned til 40 C. Et andet eksempel er CleanWay SF 1150 til rengøring af kraftigt tilsmudsede jern- og stållegeringer. CleanWay N/A 9,5 Nej CleanWay 111 Udviklet til rengøring af vandblandbare skærevæskesystemer, maskiner og værktøj. Fjerner smuds, olie og saltrester efter hårdt vand. Dosering 1-3 % hvis operatørerne arbejder i systemet, anbefales lav koncentration. CleanWay ,7 Ja Egnethed til forskellige materialer Fremragende Særdeles god God Fungerer Anbefales ikke CleanWay SF 1150 Saltfri alkalisk vaskevæske til rengøring af kraftigt tilsmudsede jern- og ståldetaljer. et er optimeret til rengøring af jern- og ståldetaljer uden at efterlade saltrester på rengjorte detaljer. et giver rustbeskyttelse på jern- og ståldetaljer. CleanWay SF ,9 Nej CleanWay SF 1000 Saltfri alkalisk vaskevæske med gode rengøringsegenskaber. et er optimeret til skyllebade mellem vasketrinnene med en koncentration på 2-4 % til opnåelse af en fortrinlig temporær rustbeskyttelse på jern- og ståldetaljer. CleanWay ALK Anbefales til rengøring af bearbejdede detaljer i aluminium, stål og jern i højtryksvask. Dosering 2-4 % til let rengøring og 5-10 % til vanskelig rengøring. CleanWay ALK 1036 >80 11,3 Nej CleanWay X FE Alkalisk vaskevæske til rengøring af støbejerns- og ståldetaljer. et anbefales til rengøring med højtryksvask. Dosering 2-4 % til let rengøring og 5-10 % til vanskelig rengøring. Anbefales ikke til vask af aluminium eller gul messing. CleanWay ALK 1044 >80 11,6 Nej - CleanWay SF N/A 9,8 Nej Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger. Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger.

9 48 METALBEARBEJDNING METALBEARBEJDNING 49 Rustbeskyttelsesolie Nye, effektive, bariumfrie rustbeskyttelsesprodukter til beskyttelse af metaldele efter bearbejdning til modvirkning af korrosion ved opbevaring og transport. I vores rustbeskyttelsesserie vil vi især fremhæve CoatWay P12 VOC-0, som er fri for letflygtige opløsningsmidler og derfor ikke medvirker til udslip af flygtige organiske komponenter. CoatWay P12 VOC-0 et er baseret på opløsningsmidler med lav flygtighed og er et såkaldt non-voc-produkt. et beskytter maskindele og producerede stykker. Påføring ved hjælp af sprøjtning, dypning eller pensling. et giver en tynd, næsten usynlig rustbeskyttende film og beskytter mod korrosion i op til ca. 6 måneder ved indendørs opbevaring. Viskositet 40 C Flammepunkt C CoatWay P12 VOC ProtectWay XB 32 Oliebaseret rustbeskyttelsesmiddel. Påfør produktet ved hjælp af sprøjtning, pensling eller dypning. Typiske anvendelsesområder er hydrauliksystemer, gearkasser, motorer, turbiner og maskindele. Viskositet 40 C Flammepunkt C ProtectWay XB Moist-aWay Spray Universalolie med konserverende og korrosionsbeskyttende egenskaber og god smøreevne. Beskytter tændingssystemer og eludstyr mod kortslutning. Fortrinlig til korrosionsbeskyttelse og smøring af værktøj, låse, hængsler, finmekanik osv. Viskositet 40 C Flammepunkt C Moist-aWay Spray 2 >55 CoatWay P12 Rustbeskyttelse baseret på opløsningsmidler. et beskytter maskindele og producerede stykker. Påføring ved hjælp af sprøjtning, dypning eller pensling. et giver en tynd rustbeskyttende film og beskytter mod korrosion i op til ca. 6 måneder ved indendørs opbevaring. MIL-C-16173E. Viskositet 40 C Flammepunkt C CoatWay P12 1,7 80 CoatWay P 55 Rustbeskyttelse baseret på opløsningsmidler. et er beregnet til rustbeskyttelse af maskiner, værktøj og instrumenter ved daglig drift, stilstand, opbevaring samt under transport. Påføring ved hjælp af sprøjtning, dypning eller pensling. et giver en tyk vedhæftende, fedtlignende rustbeskyttende film og giver fremragende rustbeskyttelse i 12 måneder eller længere ved opbevaring indendørs eller udendørs under tag. Viskositet 40 C Flammepunkt C CoatWay P CoatWay P 30 Rustbeskyttelse baseret på opløsningsmidler. et beskytter maskindele og producerede stykker. Påføring ved hjælp af sprøjtning, dypning eller pensling. et giver en tynd, fedtlignende til hård rustbeskyttende film og beskytter mod korrosion i op til ca. 6-8 måneder ved indendørs opbevaring. Vangeolie GlideWay Vangeolie baseret på højraffineret baseolie forstærket med udvalgte additiver. Anvendes til smøring af styr og andre bevægelige maskindele. et bruges også som cirkulationsolie til smøring af gearkasser og lejer. GlideWay 32 og 68 anbefales til hydrauliksmøring, når den kombineres med anden maskinsmøring. et udskilles let fra vandblandbare skærevæsker. Specifikation 15 C Viskositet 40 C Flammepunkt C GlideWay 220 Cincinnati Milacron spec. P-50, DIN CGLP GlideWay 150 DIN CGLP GlideWay 100 DIN CGLP GlideWay 68 Cincinnati Milacron spec. P-47, DIN CGLP GlideWay 32 Cincinnati Milacron spec. P-53, DIN Part 2, DIN CGLP Viskositet 40 C Flammepunkt C CoatWay P 30 2,8 80 CoatWay P 2 Rustbeskyttelse baseret på opløsningsmidler. et beskytter maskindele og producerede stykker. Påføring ved hjælp af sprøjtning, dypning eller pensling. et giver en næsten usynlig rustbeskyttende film, som giver rustbeskyttelse i op til ca. 6 måneder ved indendørs opbevaring. Viskositet 40 C Flammepunkt C CoatWay P Hydraulic Oil RP 22 et har enestående korrosionsbeskyttende egenskaber og fungerer derfor glimrende som konser verende olie til hydrauliske komponenter ved lagerholdning og transporter. Viskositet 40 C Flammepunkt C Hydraulic Oil RP Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger. Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger.

10 50 METALBEARBEJDNING METALBEARBEJDNING 51 Valseolie QuenchWay BC Hurtigkølende koldhærdningsolie med god oxidationsstabilitet og holdetemperaturer på op til 90 C. Valsning er en særlig proces, hvortil vi har en mængde produkter, der alle er kundetilpassede og i visse tilfælde desuden optimeret til individuelle valseværker for at bidrage til optimal produktivitet. Hærdeolie Vi har et komplet sortiment af hærdeolier til forskellige temperaturer og kølehastigheder. Vores nyudviklede hærdeolie QuenchWay 19 S er baseret på syntetisk baseolie, hvilket giver en hurtigere køling med minimale oxideringsrester, hvorved produktets levetid forlænges betragteligt. QuenchWay 19S Hærdeolie udviklet på syntetisk baseolie. et er en meget hurtigkølende hærdeolie med god oxidationsstabilitet. et har lav viskositet og højt flammepunkt, hvilket giver minimalt svind. 15 C Viskositet 40 C Maksimal kølehastighed C/S Flammepunkt C QuenchWay 19S 847,0 19, QuenchWay 130 Trinhærdningsolie til indsatshærdning med holdetemperaturer op til 180 C. 15 C Viskositet 40 C Maksimal kølehastighed C/S Flammepunkt C QuenchWay ,0 119, QuenchWay 22 Hurtigkølende koldhærdningsolie. God oxidationsstabilitet giver produktet en lang levetid. 15 C Viskositet 40 C Maksimal kølehastighed C/S Flammepunkt C QuenchWay ,0 25, QuenchWay 125 B Härdolja huvudsakligen för etapphärdning. en är anpassad för alla typer av härdugnar. Hærdeolie hovedsageligt til trinhærdning. et er tilpasset til alle typer hærdeovne inklusive åbne bade med olietemperaturer op til 120 C. et bidrager med en ensartet kvalitet i lang tid med en høj renhedsgrad på hærdede komponenter. 15 C Viskositet 40 C Maksimal kølehastighed C/S Flammepunkt C QuenchWay BC 869,0 29, Brandhæmmende hydraulikolie HydraWay HFC 46 WS Glykolbaseret brandsikker hydraulikvæske, som er beregnet til hydrauliksystemer i varme omgivelser. et opfylder de europæiske krav for mineindustrien. Anbefalet temperaturinterval: -25 til 60 C. Denne hydraulikvæske kan ikke blandes med mineraloliebaserede produkter. IP 281/80, refraction index n25d according to DIN 51423, classified as ISO-L-HFC according to ISO Satisfies the requirements in the 6th Luxembourg Report. HydraWay HFC 46 WS Specifikation IP 281/80, refraction index n25d according to DIN 51423, classified as ISO-L-HFC according to ISO Satisfies the requirements in the 7th Luxembourg Report. Andre proceskemikalier kg/m3 RollWay 80 Farveløs, svagt lugtende olie med lav viskositet. et anbefales som base i valseolier til aluminiumsfolie. Anvendes også som lavaromatisk koldaffedtning, slibevæske og som spindelolie til hurtiggående slibemaskiner. Specification Viskositet 40 C Flammepunkt C 1078,0 46,0 N/A kg/m3 Viskositet 40 C Flammepunkt C RollWay ,0 1,70 79 SparkWay 70 Lavaromatisk gnistbearbejdningsvæske med højt flammepunkt. et er også fortrinligt til stansning i tynde materialer og til slibning. Bruges også som koldaffedtningsmiddel. Specification kg/m3 Viskositet 40 C Flammepunkt C SparkWay ,0 1, C Viskositet 40 C Maksimal kølehastighed C/S Flammepunkt C QuenchWay 125 B 900,0 120, QuenchWay 35B Hærdeolie hovedsageligt til trinhærdning. et er tilpasset til alle typer hærdeovne inklusive åbne bade med olietemperaturer op til 100 C. et bidrager med en ensartet kvalitet i lang tid med en høj renhedsgrad på hærdede komponenter. 15 C Viskositet 40 C Maksimal kølehastighed C/S Flammepunkt C QuenchWay 35B 886,0 35, Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger. Se datablad på for at få de seneste specifikationer og mere udførlige oplysninger.

Metalbearbejdning. Symbolforklaringer. Foodgrade: Produktet er godkendt som fødevareklassificeret smøremiddel.

Metalbearbejdning. Symbolforklaringer. Foodgrade: Produktet er godkendt som fødevareklassificeret smøremiddel. Metalbearbejdning Vi har et komplet sortiment af produkter til metalbearbejdning. Metalbearbejdning inddeles i to hovedgrupper efter bearbejdningstype: spåntagende og plastisk bearbejdning. Spåntagende

Læs mere

Smøremidler til fremstillingsindustrien

Smøremidler til fremstillingsindustrien Smøremidler til fremstillingsindustrien Moderne løsninger til unikke behov Her hos Statoil Lubricants har vi lige så mange moderne smøremiddelløsninger til den store og komplekse industrisektor, som der

Læs mere

Rundsavklinger. Standardprodukter & tekniske specifikationer. HSS til stål HM til metaller Segmentklinger til stål Køle-smøremidler

Rundsavklinger. Standardprodukter & tekniske specifikationer. HSS til stål HM til metaller Segmentklinger til stål Køle-smøremidler Rundsavklinger Standardprodukter & tekniske specifikationer HSS til stål HM til metaller Segmentklinger til stål Køle-smøremidler Standard sortiment HSS rundsavklinger Diameter (mm) Snitbredde (mm) Vægt

Læs mere

Elektrokul A/S. Kemikalier

Elektrokul A/S. Kemikalier Elektrokul A/S Kemikalier Deioniseringsmiddel MB46LT MB46 LT og MB9 er deioniseringsmidler i høj kvalitet til direkte rengøring af procesvand, som indeholder spor af jern eller en anden metallegering.

Læs mere

ARAL & Industriprodukter

ARAL & Industriprodukter MULTROL-Serien ARAL MULTROL 800 Vandopløselig fuldsyntetisk slibevæske, til meget krævende slibeopgaver, specielt udviklet til hårdmetaller. Indeholder effektive coboltbindere. Blandet med vand, opstår

Læs mere

2013 Produktoversigt

2013 Produktoversigt Produktoversigt 2013 DST-DEGREEZ/2 ph 7,1 Kan anvendes på alle metaller og legeringer og neutrale olier. DST-DEGREEZ/3 ph 10,6 Kan anvendes på de fleste metaller og legeringer. Gode resultater med renoveringsgods.

Læs mere

TEKNISK DATABLAD. Tekniske rensere

TEKNISK DATABLAD. Tekniske rensere STRENOV INFORMATION Grundlag: 07/2005 Trykdato: TEKNISK DATABLAD Tekniske rensere Til bl.a. materialebearbejdning; metalomformning; præfabrikering, mellembearbejdning, montering, istandsættelse; skrue-

Læs mere

Incimaxx Aqua S-D. Produktdatablad. Beskrivelse: Produktfordele:

Incimaxx Aqua S-D. Produktdatablad. Beskrivelse: Produktfordele: Produktdatablad Incimaxx Aqua S-D Beskrivelse: Surt produkt til rengøring og desinfektion af drikkevandssystemer og drikkevand til dyr Produktfordele: Fjerner hurtigt og effektivt kalk og alger i vandrør

Læs mere

Gode råd om olier til klassiske køretøjer

Gode råd om olier til klassiske køretøjer Gode råd om olier til klassiske køretøjer Valg af motorolie Når der skal vælges olietype til motoren, bør man som udgangspunkt følge fabrikkens oprindelige anvisninger. Tjek de originale instruktions-

Læs mere

For øjeblikkelig frigivelse

For øjeblikkelig frigivelse For øjeblikkelig frigivelse Kontakt: Seco Tools A/S Park Allé 350A 2605 Brøndby Jannie CHRISTIANSEN Telefon: +45-23453464 E-mail: jannie.christiansen@secotools.com www.secotools.com Nye værktøjer og strategier

Læs mere

2010 ProdUktovErsigt

2010 ProdUktovErsigt 2010 ProdUktovErsigt DST-DEGREEZ/2 ph 7,1 Kan anvendes på alle metaller og legeringer og neutrale olier. DST-DEGREEZ/3 ms/cm > 5,5 Svag basisk. ph 10,6 ms/cm > 4,0 Kan anvendes på de fl este metaller og

Læs mere

Statoil ECC. Fremtidens smøremidler.

Statoil ECC. Fremtidens smøremidler. Statoil ECC. Fremtidens smøremidler. www.statoil.dk/ecc Hovedkontor Statoil Fuel & Retail Lubricants Denmark ApS Borgmester Christiansens Gade 50 DK-2450 København CVR Nr. 35892273 Ordrer og leverancer

Læs mere

High-performance kædeolier

High-performance kædeolier High-performance kædeolier Tilfredsstillende funktion non-stop Kæder arbejder ved maksimal kapacitet. Og dette næsten uafbrudt. Derfor er high-performance kædeolier nødvendige for smøring for at sikre

Læs mere

2012 Produktoversigt

2012 Produktoversigt 2012 Produktoversigt DST-DEGREEZ/2 ph 7,1 Kan anvendes på alle metaller og legeringer og neutrale olier. DST-DEGREEZ/3 ph 10,6 Kan anvendes på de fleste metaller og legeringer. Gode resultater med renoveringsgods.

Læs mere

GussStahl Lienen STRENOV PRODUKTER INFORMATION MATERIALER

GussStahl Lienen STRENOV PRODUKTER INFORMATION MATERIALER STRENOV PRODUKTER INFORMATION GussStahl Lienen GussStahl Lienen GmbH & Co. KG (GSL) som blev grundlagt i den tyske by Lienen i 1971, er specialister inden for støbning af komplekst formede stålkomponenter

Læs mere

L A B O R ATO RIE R GASVALG VERSION 2012/08

L A B O R ATO RIE R GASVALG VERSION 2012/08 JERN- & MASKININDUSTRIEN SUNDHEDSSEKTOREN LAB LINE L A B O R ATO RIE R FARMACEUTISK INDUSTRI LEVNEDSMIDDELINDUSTRIEN GASVALG Oversigt Vi har stærke referencer over indenfor alle svejsegasser vores 5 forretningsområder:

Læs mere

Mereta-serien Syntetiske cirkulations- og gearolier til industrien

Mereta-serien Syntetiske cirkulations- og gearolier til industrien Mereta-serien Syntetiske cirkulations- og gearolier til industrien Mereta-serien Indhold Indledning 4 Produktintroduktion og anvendelsesområde 5 Egenskaber og fordele 5 Temperaturområder 6 Levetid, vandseparation

Læs mere

Hårdmetal endefræsere PRODUCTION. Vi er stolte over at præsentere vores egen produktion af endefræsere

Hårdmetal endefræsere PRODUCTION. Vi er stolte over at præsentere vores egen produktion af endefræsere ENDEFRÆSERE PRODUCTION Hårdmetal endefræsere Vi er stolte over at præsentere vores egen produktion af endefræsere Vores vision er i Danmark, at producere fræsere af høj kvalitet til meget konkurrence dygtige

Læs mere

Stiga Oliesortiment. Original olie

Stiga Oliesortiment. Original olie Stiga Oliesortiment STIGAs originale olier er udviklet, så de sikrer pålidelighed, effektivitet og lang levetid for dine havemaskiner. Alle originale olier leverer en perfekt ydelse, også under skrappe

Læs mere

ADDITIVES. Add power to your car. www.crcind.com

ADDITIVES. Add power to your car. www.crcind.com ADDITIVES Add power to your car www.crcind.com 1 2 Krævende kvalitet og gennemprøvet præstation! CRC Industries er en verdensomspændende leverandør af kemikalier til industri-, bil- og elektronikbranchen.

Læs mere

TEKNISK DATABLAD. Forbehandling før pulver- og vådlakering. Oversigt over standardprodukter

TEKNISK DATABLAD. Forbehandling før pulver- og vådlakering. Oversigt over standardprodukter STRENOV INFORMATION Grundlag: 02/2007 Trykdato: TEKNISK DATABLAD Forbehandling før pulver- og vådlakering Oversigt over standardprodukter FABRIKAT CHEMAL KATSCHMARECK GmbH & Co. KG Heinrich-Welken-Str.

Læs mere

Slibning af værktøjer til træindustrien

Slibning af værktøjer til træindustrien Slibning af værktøjer til træindustrien Stållegeringer Stållegeringer, der anvendes i træindustrien: VS = værktøjsstål CV = krom-vanadiumstål HSS = hurtigstål HSSE = højlegeret hurtigstål HM = hårdmetal

Læs mere

VALVOLINE MOTORCYKELOLIE 2012

VALVOLINE MOTORCYKELOLIE 2012 VALVOLINE MOTORCYKELOLIE 2012 2-Stroke Motorcycle Oils Valvoline 2-takts motorcykelolie er baseret på førsteklasses basisolier og forstærket med de mest avancerede additivsystemer, som får din motorcykel

Læs mere

Valg af slibemiddel Til slibeskiver, der anvendes til slibning af værktøjer til træbearbejdning, kan slibemidlet være:

Valg af slibemiddel Til slibeskiver, der anvendes til slibning af værktøjer til træbearbejdning, kan slibemidlet være: Valg af slibemiddel Til slibeskiver, der anvendes til slibning af værktøjer til træbearbejdning, kan slibemidlet være: A = aluminiumoxid (elektrokorund) C = siliciumkarbid CBN = bornitrid D = naturlig

Læs mere

Katalog Diatom A/S V ersion 3 Version 3

Katalog Diatom A/S V ersion 3 Version 3 Katalog Version 3 Olier Gear Ifølge DIN 51509 anbefasles forskellige typer af smøremidler på baggrund af periferihastigheden. For periferihastighed indtil Y= 15m/s er oliedrypsmøring mest almindelig. Når

Læs mere

Tfe-Lok PTFE OG FEP (TEFLON ) INTEGRERET I HÅRDKROM. AVANCERET HÅRDKROM OG KEMISK FORNIKLING. SILCOFA A/S

Tfe-Lok PTFE OG FEP (TEFLON ) INTEGRERET I HÅRDKROM. AVANCERET HÅRDKROM OG KEMISK FORNIKLING. SILCOFA A/S Tfe-Lok PTFE OG FEP (TEFLON ) INTEGRERET I HÅRDKROM. AVANCERET HÅRDKROM OG KEMISK FORNIKLING. SILCOFA A/S S t a m h o l m e n 1 9 3 A 2650 Hvidovre Danmark e-mail: salg@silcofa.dk w w w. s i l c o f a.

Læs mere

Østerby Agentur A/S - Rønnevej 7-4060 Kirke Saaby Telefon: (+45) 46480061 - Telefax: (+45) 46481261 - www.oesterby-agentur.dk

Østerby Agentur A/S - Rønnevej 7-4060 Kirke Saaby Telefon: (+45) 46480061 - Telefax: (+45) 46481261 - www.oesterby-agentur.dk Lagerprogram 2013 sterby Agentur A/S - Rønnevej 7-4060 Kirke Saaby Telefon: (+45) 46480061 - Telefax: (+45) 46481261 - www.oesterby-agentur.dk Indholdsfortegnelse Bitssæt PB 23 / PB 31 / PB 31-3 Side 34

Læs mere

Produktoversigt DST-DEGREEZ DERUST DST-PAS DST-DEBURR. www.dstchemicals.com

Produktoversigt DST-DEGREEZ DERUST DST-PAS DST-DEBURR. www.dstchemicals.com Produktoversigt DST-DEGREEZ DERUST DST-PAS DST-DEBURR Pure Performance Et helstøbt koncept som bygger på grundig forberedelse, fra problemafdækning over løsning til after-sales. Vores succes bygger på

Læs mere

NYHED! Slibning med indbygget støvtransport Slibesystemet MULTI-JETSTREAM. Værktøj til de højeste krav

NYHED! Slibning med indbygget støvtransport Slibesystemet MULTI-JETSTREAM. Værktøj til de højeste krav NYHED! Slibning med indbygget støvtransport Slibesystemet MULTI-JETSTREAM Værktøj til de højeste krav Lad os for en gangs skyld ikke tale om hullerne, men om virkningen. MULTI-JETSTREAM princippet med

Læs mere

OPTIMAL YDELSE TAKKET VÆRE DOBBELT UDSKILLERFUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart

OPTIMAL YDELSE TAKKET VÆRE DOBBELT UDSKILLERFUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart OPTIMAL YDLS TAKKT VÆR DOBBLT UDSKILLRFUNKTION Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart fantastisk nyskabelse Der findes altid luftbobler og smudspartikler i varme- og kølesystemer. Smudset

Læs mere

Tandhjul og Tandstænger

Tandhjul og Tandstænger Tandhjul og Tandstænger /// Standard eller tilpassede løsninger /// Høj kvalitet /// Ekspertise, erfaring og viden /// Korte leveringstider /// Bred vifte af materialer /// Specielle størrelser muligt

Læs mere

ORDREPRODUKTION. Automatdrejning- og fræsning til maskinbyggeindustrien. www.evmetal.dk

ORDREPRODUKTION. Automatdrejning- og fræsning til maskinbyggeindustrien. www.evmetal.dk ORDREPRODUKTION Pumper Ventiler Motorer Mekanik Vindmøller Procesanlæg Kompressorer Højtryksanlæg Varmevekslere Automatdrejning- og fræsning til maskinbyggeindustrien Ortopædisk udstyr Rengøringsmaskiner

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2759 Titel: Metalindustriel bearbejdning Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

PRODUKTGUIDE SKÆRESKIVER

PRODUKTGUIDE SKÆRESKIVER PRODUKTGUIDE SKÆRESKIVER Stål Rustfrit stål Aluminium Ædelmetal SPEED Maskiner Anvendes til STÅL Kvalitetsniveau Udseende Art.nr. 0664 102 302 0664 101 802 0664 101 251 0664 101 250 0664 101 150 0664 101

Læs mere

Olier har forskellige additiver

Olier har forskellige additiver Olier har forskellige additiver Olien, der kan bruges til det hele, findes ikke. Langt de fleste smøreolier består af en grundolie, der kaldes baseolie, tilsat additiver. Baseolie typer Mineralske olier

Læs mere

TechData ENDURATEX EP & XL SYNTETISKE GEAROLIER. Egenskaber & Fordele

TechData ENDURATEX EP & XL SYNTETISKE GEAROLIER. Egenskaber & Fordele ENDURATEX EP & XL SYNTETISKE GEAROLIER Petro Canada s Enduratex gearolier er højkvalitets gearolier formuleret til brug i lukkede industrielle geardrev og lejer, der opererer under stærkt varierende betingelser.

Læs mere

klingspor skære- og slibeartikler - så er du i trygge hænder

klingspor skære- og slibeartikler - så er du i trygge hænder g r e n e klingspor skære- og slibeartikler - så er du i trygge hænder Indholdsfortegnelse Kontaktinformationer...2 Diamantskæreskiver...3 Slibelærredsruller, smergellærred...4 Holder til 5 ruller smergellærred...4

Læs mere

Metal bronze-pasta i guld, kobber og sølv, farvet glimmer-pulver i guld og sølv, selvlysende pigmenter fås som fint gul-grønt pulver.

Metal bronze-pasta i guld, kobber og sølv, farvet glimmer-pulver i guld og sølv, selvlysende pigmenter fås som fint gul-grønt pulver. Teknisk datablad Tekstil CHT vandbaserede COLORMATCH COLORMATCH Standdard og FL pigmenter COLORMATCH ME metal bronzere COLORMATCH GLF Glitter COLORMATCH PH 451 Selvlysende pigmenter COLORMATCH SLV Farver

Læs mere

Foodmax Silicone Spray

Foodmax Silicone Spray Foodmax Silicone Spray NSF-H1 registreret til fødevare-, drikkevare- og emballage industrien og m.m. Foodmax Silicon Spray er et siliconebaseret produkt, anti-klæbende og smørende, med meget høj temperatur

Læs mere

Valvoline. hydraulikolie

Valvoline. hydraulikolie Valvoline hydraulikolie fagfolk vælger valvoline SMØREMIDLER valvoline i hydraulikolie Hvad gør Valvoline til nummer 1 blandt alle oliemærker? Første varemærke Dr. John Ellis skabte olieindustriens første

Læs mere

System I møtrik - bolt. Dog - til bolte i ikke-krævende masseproduktionsapplikationer

System I møtrik - bolt. Dog - til bolte i ikke-krævende masseproduktionsapplikationer Gevindpasta Indledning Bolten er en af de ældste og mest brugte komponenter i moderne maskinkonstruktion. Derfor er det forbavsende at se, hvor ofte smøring af disse bliver nedprioriteret. Alvorlige skader

Læs mere

XLI. Højtydende korrosionsinhibitor med forlænget levetid

XLI. Højtydende korrosionsinhibitor med forlænget levetid Havoline XLI Højtydende korrosionsinhibitor med forlænget levetid Produktbeskrivelse Havoline XLI er en højtydende miljøvenlig koncentreret korrosionsinhibitor med lav toksicitet og forlænget levetid.

Læs mere

UDDEHOLM UNIMAX. Kokmose 8, 6000 Kolding, Tlf.: 75517066 Fax: 75517044, E-mail: info@uddeholm.dk, www.uddeholm.dk

UDDEHOLM UNIMAX. Kokmose 8, 6000 Kolding, Tlf.: 75517066 Fax: 75517044, E-mail: info@uddeholm.dk, www.uddeholm.dk UDDEHOLM UNIMAX Kokmose 8, 6000 Kolding, Tlf.: 75517066 Fax: 75517044, E-mail: info@uddeholm.dk, www.uddeholm.dk Unimax Egenskabsprofil Unimax er et krom-molybdæn-vanadium legeret stål, som er produceret

Læs mere

Tekniske Data Epoxy Yacht HB

Tekniske Data Epoxy Yacht HB Tekniske Data Epoxy Yacht HB Produktbeskrivelse Epoxy Yacht HB er en to-komponent overfladetolerant, rusthindrende, mastiks epoxymaling med et højt tørstofindhold, der kan påføres i høje filmtykkelser.

Læs mere

RTL. Gulvvarmeregulering Begrænsning af returtemperatur

RTL. Gulvvarmeregulering Begrænsning af returtemperatur RTL Gulvvarmeregulering Begrænsning af returtemperatur IMI HEIMEIER / Gulvvarmeregulering / RTL RTL Anvendes blandt andet til begrænsning af returtemperatur på radiatorer og mindre gulvvarmeanlæg (op til

Læs mere

SPULE- OG SLAMSUGNINGSKOMPONENTER

SPULE- OG SLAMSUGNINGSKOMPONENTER SPULE- OG SLAMSUGNINGSKOMPONENTER HROSCAND - dit slangevalg med service Hydroscand er en virksomhed, som har specialiseret sig i salg af slange og ledningskomponenter via en decentraliseret og kundenær

Læs mere

SCANDIC OIL ACEA SPECIFIKATIONER

SCANDIC OIL ACEA SPECIFIKATIONER SCANDIC OIL ACEA SPECIFIKATIONER Udviklingen inden for motorteknologi har foranlediget, at der i dag er behov for at væsentligt strammere krav til motorolier end hvad der stilles i de gamle specifikationer,

Læs mere

Reparationskursus. I guld- og sølvsmedeteknikker

Reparationskursus. I guld- og sølvsmedeteknikker Reparationskursus I guld- og sølvsmedeteknikker 1 Kursus i mindre reparationer om trækning af perler med og uden knuder, montering af dupper og låse. Loddeprocesser ved mindre reparationsopgaver som f.eks.

Læs mere

Betjenings- og vedligeholdelsesvejledning for Bendof DC-16M 881265920

Betjenings- og vedligeholdelsesvejledning for Bendof DC-16M 881265920 BENDOF DC-16M 1 El-hydraulisk betonjerns- klipper og bukker Advarsel Kom godt igang Klipning Vedligehold Stempel og returventil Trykstempel 2 ADVARSEL: Klippes kortere armeringsjern end 10 cm, kan det

Læs mere

FOOD LINE NITROGEN FRYSNING & KØLING, MA-PAKNING VERSION 2015/04

FOOD LINE NITROGEN FRYSNING & KØLING, MA-PAKNING VERSION 2015/04 FOOD LINE NITROGEN FRYSNING & KØLING, MA-PAKNING VERSION 2015/04 FOOD LINE Der er i dag stor fokus på fødevarer og dermed også på fødevareindustrien. Forbrugerne stiller stadig større krav til blandt andet

Læs mere

TYROLIT. Perfekte løsninger til alle formål. Et selskab i SWAROWSKI Group www.tyrolit.com

TYROLIT. Perfekte løsninger til alle formål. Et selskab i SWAROWSKI Group www.tyrolit.com TYROLIT lamelskive PROGRAM Perfekte løsninger til alle formål Et selskab i SWAROWSKI Group www.tyrolit.com Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse Piktogrammer Premium Longlife til stål 4-5 Premium Cerabond

Læs mere

Metal koldrundsave fra JEPSON

Metal koldrundsave fra JEPSON THE INVENTOR OF THE DRY CUTTER Metal koldrundsave fra JEPSON Optimale bærbare maskiner til byggepladsen og værkstedet 9435 Super Dry Cutter 9430 Premium Dry Cutter 8219 Metal håndrundsav 8230 Metal håndrundsav

Læs mere

3M fiberrondelsortiment. Gå i gang! Mere end gennemsnitlige fiberrondeller

3M fiberrondelsortiment. Gå i gang! Mere end gennemsnitlige fiberrondeller 3M fiberrondelsortiment Gå i gang! Mere end gennemsnitlige fiberrondeller En enestående kombination af ydelse og udbytte! Bedst i deres klasse - fiberrondeller fra 3M I 2009 satte 3M en ny standard for

Læs mere

GrindLazer. Ophakningssystemer GRINDLAZER-FORDELE

GrindLazer. Ophakningssystemer GRINDLAZER-FORDELE Ophakningssystemer GRINDLAZER-FORDELE Teknologien InstaCut System omfatter et til- eller frakoblingssystem af fræserne, mens anlægget bevæges. Det gør dig i stand til at hæve fræserne i forbindelse med

Læs mere

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD DIN LEVERANDØR AF METALKOMPONENTER

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD DIN LEVERANDØR AF METALKOMPONENTER YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD DIN LEVERANDØR AF METALKOMPONENTER STØBEGODS SVEJSNING SMEDEGODS CNC PLADEBEARBEJDNING MONTAGE STØBEGODS SVEJSNING Der er mange oplagte fordele for dig ved at vælge

Læs mere

Askebægre ASKEBÆGRE. Falco tilbyder i sit program for byrumsinventar naturligvis også askebægre. Askebægre

Askebægre ASKEBÆGRE. Falco tilbyder i sit program for byrumsinventar naturligvis også askebægre. Askebægre Askebægre FOR ET SPÆNDENDE OG KREATIVT BYRUM ASKEBÆGRE Falco tilbyder i sit program for byrumsinventar naturligvis også askebægre. Askebægre fra Falco stilles i stigende grad op ved offtenlige bygninger,

Læs mere

RTL. Gulvvarmeregulering Begrænsning af returtemperatur

RTL. Gulvvarmeregulering Begrænsning af returtemperatur RTL Gulvvarmeregulering Begrænsning af returtemperatur IMI HEIMEIER / Gulvvarmeregulering / RTL RTL Anvendes blandt andet til begrænsning af returtemperatur på radiatorer og mindre gulvvarmeanlæg (op til

Læs mere

Følg vores metode til at omdanne en rå overflade til en spejlblank finish

Følg vores metode til at omdanne en rå overflade til en spejlblank finish tyrolit premium POLERINGSPROGRAM Følg vores metode til at omdanne en rå overflade til en spejlblank finish PREMIUM Lamelrondel SCM PREMIUM Forpolerings Rondel PREMIUM Polerings Rondel og polerings pasta

Læs mere

FORBRUGER GUIDE RESERVEDELE

FORBRUGER GUIDE RESERVEDELE FORBRUGER GUIDE RESERVEDELE BRIGGS & STRATTON Briggs & Stratton er verdens største producent af luftkølede benzin motorer til have og park maskiner. Vi designer, fremstiller, markedsfører og servicerer

Læs mere

Nr % 40 lande. Et varemærke er blevet til to nye. Kort om FUCHS. 3generationer ansatte. 24 laboratorier

Nr % 40 lande. Et varemærke er blevet til to nye. Kort om FUCHS. 3generationer ansatte. 24 laboratorier FUCHS Lubricants Et varemærke er blevet til to nye Statoil servicestationer: Har ændret varemærke til Circle K. Den canadiske ejer Couche-Tard giver alle sine butikker i verden en ny profil. Statoil Lubricants:

Læs mere

HSS-G, DIN 338, cylindrisk skaft, slebet, split point, spidsvinkel 118, type N og blank poleret. Europæisk kvalitet.

HSS-G, DIN 338, cylindrisk skaft, slebet, split point, spidsvinkel 118, type N og blank poleret. Europæisk kvalitet. 1122 PROFI PLUS HSS-G, DIN 338, cylindrisk skaft, slebet, split point, spidsvinkel 118, type N og blank poleret. Europæisk kvalitet. Bruges ved boring i stål og støbt stål (legeret og ulegeret) med tensile

Læs mere

En virksomhed i detaljer

En virksomhed i detaljer En virksomhed i detaljer > Præcision i detaljer! GSL præcision i ét stykke GSL er en mellemstor virksomhed og et af de mest innovative stålstøberier. Høj kvalitet og stor præcision er lige så selvfølgelige

Læs mere

PRODUKTGUIDE BOR TIL METAL

PRODUKTGUIDE BOR TIL METAL PRODUKTGUIDE BOR TIL METAL Bor CUT + COOL Værnemidler BOR & SORTIMENTER Værktøj/Maskiner Anvendes til STÅL STÅL Kvalitetsniveau Würth standard Würth standard Art.nr. 0625... 0629... Levetid Hastighed 155

Læs mere

Sur-Tech A/S Surface Technology

Sur-Tech A/S Surface Technology Sur-Tech A/S Surface Technology KEMISK NIKKEL En slid og korrosionsbeskyttende belægning DS/ ISO 9001 ISO 14001 Kvalitetssikring Miljøledelse Hvad er kemisk nikkel? Kemisk nikkel er en proces til udfældning

Læs mere

Metal. Kombiner genopladelige maskiner til metalforarbejdning som du vil. NYHED. Kombiner og profiter

Metal. Kombiner genopladelige maskiner til metalforarbejdning som du vil. NYHED. Kombiner og profiter Metal Kombiner genopladelige maskiner til metalforarbejdning som du vil. NYHED Kombiner og profiter FEIN Select + giver dig muligheden for at kombinere en eller flere batteridrevne 18-V-maskiner til professionel

Læs mere

Hvilken betydning har legeringselementerne i stål, og hvordan kan legeringssammensætningen bestemmes?

Hvilken betydning har legeringselementerne i stål, og hvordan kan legeringssammensætningen bestemmes? Hvilken betydning har legeringselementerne i stål, og hvordan kan legeringssammensætningen bestemmes? Af Carsten Jensen, FORCE Technology, Afdelingen for Korrosion & Metallurgi Risø-DTU, Roskilde, 24.

Læs mere

Side 1 Færøsk-Kapitel 72-141863 30/9/08

Side 1 Færøsk-Kapitel 72-141863 30/9/08 Kapitel 72 JERN OG STÅL Bestemmelser 1. I dette kapitel og for så vidt angår nedenstående punkt d, e og f overalt i nomenklaturen forstås ved nedenstående betegnelser følgende: a»råjern«legeringer af jern

Læs mere

Rustbeskyttelse. flotte resultater, der holder i mange år

Rustbeskyttelse. flotte resultater, der holder i mange år Rustbeskyttelse flotte resultater, der holder i mange år Rustbeskyttelse af elmaster Carlsberg Viadukten, København dokumentation får du på www.acrymatic.dk AC ANTIOX dokumenteret miljøvenligt system til

Læs mere

Særdeles overbevisende, også på værkstedet

Særdeles overbevisende, også på værkstedet Særdeles overbevisende, også på værkstedet Med Festool er du på den sikre side vi tilbyder optimalt slibepapir til enhver slibemaskine og opgave. Hvad enten du skal grov- eller finslibe jo bedre slibepapiret

Læs mere

En af de vigtigste egenskaber ved en motorolie er viskositeten. Med viskositeten forstås oliens "tykkelse" eller tykflydenhed.

En af de vigtigste egenskaber ved en motorolie er viskositeten. Med viskositeten forstås oliens tykkelse eller tykflydenhed. Generelt om olie En motorolie har flere funktioner end bare at smøre motoren. Den har også en ikke ubetydelig kølende effekt. Tryksmøringen i en firetaktsmotor bevirker, at der hele tiden tilføres koldere

Læs mere

AquaCoat. En nyhed i overfladebehandling

AquaCoat. En nyhed i overfladebehandling AquaCoat En nyhed i overfladebehandling Her er beviset: Fantastisk holdbarhed AquaCoats helt enestående holdbarhed og evne til at beskytte mod korrosion er blevet testet igen og igen af uafhængige testinstitutter.

Læs mere

2-komponent, syre-reaktiv, ætsende primer til industri og store emner. Kulør: gul. Sammensætning baseret på polyvinyl-butyral harpiks.

2-komponent, syre-reaktiv, ætsende primer til industri og store emner. Kulør: gul. Sammensætning baseret på polyvinyl-butyral harpiks. Beskrivelse 2-komponent, syre-reaktiv, ætsende primer til industri og store emner. Kulør: gul. Sammensætning baseret på polyvinyl-butyral harpiks. Produkter WP206 Wash Primer (wash primer) P207 Catalyst

Læs mere

Diamantboreanlæg. Type. Side. Overblik over boreudstyr 122. Boremotorer / Borestandere SPIT SD 80 123 SPIT SDR 130 124 SPIT SD 160 125

Diamantboreanlæg. Type. Side. Overblik over boreudstyr 122. Boremotorer / Borestandere SPIT SD 80 123 SPIT SDR 130 124 SPIT SD 160 125 Diamantboreanlæg Type Side Overblik over boreudstyr 122 Boremotorer / Borestandere SPIT SD 80 123 SPIT SDR 130 124 SPIT SD 160 125 SPIT SDR 160 126 SPIT SD 350 127 SPIT SDR 350 128 2 Diamant rørbor Type

Læs mere

OPTIMAL YDELSE TAKKET VÆRE DOBBELT UDSKILLERFUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart

OPTIMAL YDELSE TAKKET VÆRE DOBBELT UDSKILLERFUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart OPTIMAL YDLS TAKKT VÆR DOBBLT UDSKILLRFUNKTION Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart fantastisk nyskabelse Der findes altid luftbobler og smudspartikler i varme- og kølesystemer. Smudset

Læs mere

FalcoSwing FALCOSWING. FalcoSwing er modulopbygget og byder på mange forskellige opstillingsmuligheder.

FalcoSwing FALCOSWING. FalcoSwing er modulopbygget og byder på mange forskellige opstillingsmuligheder. FalcoSwing FOR ET SPÆNDENDE OG KREATIVT BYRUM FALCOSWING FalcoSwing er modulopbygget og byder på mange forskellige opstillingsmuligheder. En mulighed er fritstående, rektangulært, sekskantet, med eller

Læs mere

Focus Vinter 2010/2011

Focus Vinter 2010/2011 Focus Vinter 2010/2011 Din løsning hver dag www.delaval.dk Gummigulv - komfortabelt og skridsikkert Når dine køer kan gå trygt og behageligt, bevæger de sig mere. Et sikkert fodfæste er med til at fremme

Læs mere

Instrumentlære. Grunduddannelse for sterilcentralassistenter. Peter Christensen Opitek ApS InstrumentSpecialisten www.opitek.dk mail@opitek.

Instrumentlære. Grunduddannelse for sterilcentralassistenter. Peter Christensen Opitek ApS InstrumentSpecialisten www.opitek.dk mail@opitek. Instrumentlære Grunduddannelse for sterilcentralassistenter Peter Christensen Opitek ApS InstrumentSpecialisten www.opitek.dk mail@opitek.dk KIRURGISKE INSTRUMENTER Materialer Fremstilling Pleje & Håndtering

Læs mere

Bukning og formning. Bredt udvalg til specifikke buknings- og formningsbehov. Kvalitet, du kan stole på. VVS 7 5. Instrument 8 3 Tri-håndbukker 1 1

Bukning og formning. Bredt udvalg til specifikke buknings- og formningsbehov. Kvalitet, du kan stole på. VVS 7 5. Instrument 8 3 Tri-håndbukker 1 1 Bukning og formning Bredt udvalg til specifikke buknings- og formningsbehov. Kvalitet, du kan stole på. Type Antal modeller Side Bukketænger VVS 7 5 8-4 10-18 8.2 Instrument 8 16-1 2 6-12 8.2 Tri-håndbukker

Læs mere

Savning og boring. Bredt udvalg fra et enkelt sted. Slidstærke konstruktioner. Antal

Savning og boring. Bredt udvalg fra et enkelt sted. Slidstærke konstruktioner. Antal Savning og boring Bredt udvalg fra et enkelt sted. Slidstærke konstruktioner. Type Antal Kapacitet modeller tom. mm Side Håndsave og klinger 5 18 455 6.2 Save til tørskæring 2 6.3 Bajonetsave Model 530-2

Læs mere

LEVERANDØRBRUGSANVISNING

LEVERANDØRBRUGSANVISNING 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/PRÆPARATET OG AF VIRKSOMHEDEN HANDELSNAVN National producent/importør Virksomhed Scania CV AB Postnr. / sted 151 87 Södertälje Land Sweden E-mail safety_data_sheet@scania.com

Læs mere

AM (Additiv Manufacturing) af speciallegeringer til offshore

AM (Additiv Manufacturing) af speciallegeringer til offshore AM (Additiv Manufacturing) af speciallegeringer til offshore Søren Mark Teknologisk Institut - Center for Metal- og Overfladeteknologi Prøveemner leveret af Produktudvikling, TI (Jeppe Skinnerup Byskov)

Læs mere

Lavest mulig friktion Statoil Lubricants lærebog om smørefedt

Lavest mulig friktion Statoil Lubricants lærebog om smørefedt Lavest mulig friktion Statoil Lubricants lærebog om smørefedt Indhold Hvad er smørefedt egentlig? Baseolier i smørefedt Fortykkelsesmidlet: Smørefedtets skelet Additiver øger ydeevnen Blanding af forskellige

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD. i henhold til EU-Direktiv 91/155/EØF. Trykdato: 05.03.2007 Revisionsdato : 02.03.2007 Version : 1.0

SIKKERHEDSDATABLAD. i henhold til EU-Direktiv 91/155/EØF. Trykdato: 05.03.2007 Revisionsdato : 02.03.2007 Version : 1.0 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/PRÆPARATET OG AF VIRKSOMHEDEN Produkt information Handelsnavn : ZF-Lifeguardfluid 5 Firma : ZF Friedrichshafen AG Südring 66117 Saarbrücken Deutschland Telefon : +49 681 920

Læs mere

Problem: Mulig årsag: Afhjælpning: Produkter:

Problem: Mulig årsag: Afhjælpning: Produkter: Uklart eller mælkeagtigt vand Flager/slimansamlinger i vandet og/eller i skimmeren og rørene Ubehagelig, indelukket lugt For mange organiske belastningsstoffer og/eller mikroorganismer (slimede vægge)

Læs mere

Materialer og korrosion - offshore

Materialer og korrosion - offshore Materialer og korrosion - offshore FMV Temadag 28. januar 2010 Anne Dorthe Hede andh@teknologisk.dk tlf.: 7220 2235 Seniorkonsulent Korrosion & Metallurgi Center for Materialeprøvning, Teknologisk Institut

Læs mere

Produktbeskrivelse. Egenskaber og fordele. Mobil SHC 600 serien Mobil Industrial, Denmark. Gear- og lejeolier med særdeles god ydeevne

Produktbeskrivelse. Egenskaber og fordele. Mobil SHC 600 serien Mobil Industrial, Denmark. Gear- og lejeolier med særdeles god ydeevne Mobil SHC 600 serien Mobil Industrial, Denmark Gear- og lejeolier med særdeles god ydeevne Produktbeskrivelse Produkterne fra Mobil SHC 600 serien er højtydende olier til gear og lejer, udviklede til at

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD. Stoffet eller produktet : Farlige stoffer: Produktet er fremstillet af mineralske baseolier

SIKKERHEDSDATABLAD. Stoffet eller produktet : Farlige stoffer: Produktet er fremstillet af mineralske baseolier Side 1/7 1. IDENFIKATION AF STOFFET/PRODUKTET OG SELSKABET Handelsnavn: Hydraulikolie 32 D 10 Produkttype og anvendelse: Antislid hydraulikolie Identifikation af selskabet: L.C. Glad & Co A/S Adresse og

Læs mere

InfoPipe No. 05/10. Ny rørsav / -affaser GFX 3.0. Version. Kapacitet. Tekniske data. Fra. Hermed præsenteres den nye GFX 3.0.

InfoPipe No. 05/10. Ny rørsav / -affaser GFX 3.0. Version. Kapacitet. Tekniske data. Fra. Hermed præsenteres den nye GFX 3.0. InfoPipe No. 05/10 Fra Orbitalum Tools GmbH Hasan Caglar Product Management & Development Hasan.caglar@orbitalum.com Tel. +49 (0) 7731 792 872 Fax +49 (0) 7731 792 500 Ny rørsav / -affaser GFX 3.0 Division

Læs mere

UDDEHOLM ELMAX. Kokmose 8, 6000 Kolding, Tlf.: 75517066 Fax: 75517044, E-mail: info@uddeholm.dk, www.uddeholm.dk

UDDEHOLM ELMAX. Kokmose 8, 6000 Kolding, Tlf.: 75517066 Fax: 75517044, E-mail: info@uddeholm.dk, www.uddeholm.dk UDDEHOLM ELMAX Kokmose 8, 6000 Kolding, Tlf.: 75517066 Fax: 75517044, E-mail: info@uddeholm.dk, www.uddeholm.dk Elmax - SuperClean 3 Produkt- og egenskabsprofil Elmax er et højtlegeret krom-molybdæn-vanadiumstål

Læs mere

VOLVO KATALOGET 2013 VOLVO ENTREPRENØRMASKINER A/S

VOLVO KATALOGET 2013 VOLVO ENTREPRENØRMASKINER A/S VOLVO KATALOGET 2013 VOLVO ENTREPRENØRMASKINER A/S Indhold DANMARKS BEDSTE ON-SITE SERVICE Intro Indhold Intro v/torben Volder...side 3 Volvo On-Site...side 4 Mobile værksteder...side 6 Maskintransport...side

Læs mere

Fejlfinding og problemløsning. Smøreolier og brændstoffer

Fejlfinding og problemløsning. Smøreolier og brændstoffer og problemløsning Smøreolier og brændstoffer NIJL november 2006 Indhold Side o Benzin... 2 o Diesel... 6 o Motorolie... 12 o Gear- og akselolie... 15 o Hydraulikolie... 16 Dette hæfte indeholder råd og

Læs mere

Technical Data Sheet. Cromax Pro Basecoat WATERBORNE BASECOAT. Gælder fra 2. juni 2009. Beskrivelse

Technical Data Sheet. Cromax Pro Basecoat WATERBORNE BASECOAT. Gælder fra 2. juni 2009. Beskrivelse Gælder fra 2. juni 2009 Cromax Beskrivelse 1komponent polyuretan/vandbaseret basefarve anvendes som 2lags lakering i solide farver samt metal og perlemorsfarver. Velegnet til biler, lastbiler og busser.

Læs mere

Mono EZstrip Family. Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på:

Mono EZstrip Family. Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på: Mono EZstrip Family Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på: Fordele med EZstrip Family Maintenance In Place Hurtig og enkel udskiftning af de vigtige sliddele uden brug

Læs mere

UDDEHOLM XYZ DIEVAR TM R

UDDEHOLM XYZ DIEVAR TM R UDDEHOLM XYZ DIEVAR TM R Kokmose 8, Kolding, Tlf.: 7551766 Fax: 7551744, E-mail: info@uddeholm.dk, www.uddeholm.dk Dievar Produkt- og egenskabsprofil Dievar er et krom-molybdæn-vanadium legeret varmarbejdsstål,

Læs mere

Stor udendørs holdbarhed, robust og slidstærk, lidet smudsmodtagelig samt let rengørlig.

Stor udendørs holdbarhed, robust og slidstærk, lidet smudsmodtagelig samt let rengørlig. Amarol Triol Alkydoliemaling. Vinduesmaling på basis af alkyd. Til vinduespartier og udvendigt træværk. Stor udendørs holdbarhed, robust og slidstærk, lidet smudsmodtagelig samt let rengørlig. Hvid, samt

Læs mere

Antiseize. Montagepasta til belastende miljøer

Antiseize. Montagepasta til belastende miljøer Antiseize Montagepasta til belastende miljøer 2 Jeres pålidelige partner inden for montageløsninger Hos Henkel forstår vi de udfordringer, I står over for ved vedligeholdelse og reparation af industrielt

Læs mere

Hiab Moffett Medbringertrucks

Hiab Moffett Medbringertrucks Hiab Moffett Medbringertrucks TEKNISKE OPLYSNINGER M9 Hiab Moffett medbringertrucks Lasthåndtering & leveringsløsninger Medbringertrucks er et vigtigt aktiv for succesfulde virksomheder i alle brancher

Læs mere

Din brugermanual MASSEY FERGUSON 900 http://da.yourpdfguides.com/dref/2875549

Din brugermanual MASSEY FERGUSON 900 http://da.yourpdfguides.com/dref/2875549 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

ZINGA Tekniske Data. Fysisk og teknisk information

ZINGA Tekniske Data. Fysisk og teknisk information ZINGA Tekniske Data Ref.: TF ZINGA.E N 10/12/08-12 ZINGA ZM-RE-PRO-04-A Filmgalvaniseringssystemet ZINGA er en, en-komponent overfladebehandling, der indeholder 96% zink i tørfilmen og yder en katodisk

Læs mere

FILTRERING AF VÆSKER. Sikkerhed kræver kvalitet

FILTRERING AF VÆSKER. Sikkerhed kræver kvalitet FILTRERING AF VÆSKER Sikkerhed kræver kvalitet Automobil industri Centralanlæg til filtrering af skærevæske Kraft industri Filtrering af smøreolie Maskin industri Precoatfilter for slibeolie BOLLFILTER

Læs mere