Rajasthan. Indien 12/2-26/ En kulturrejse med Brenderup Højskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rajasthan. Indien 12/2-26/2 2011. En kulturrejse med Brenderup Højskole"

Transkript

1 Rajasthan Indien 12/2-26/ En kulturrejse med Brenderup Højskole

2 Brenderup Højskoles kulturrejse til Rajasthan indeholder normalt højskoledage på Brenderup Højskole inden afrejsen. Vi har i år valgt at lægge højskoleundervisningen i Indien. Til gengæld vil der blive indbudt til en dag på højskolen ca. en måned inden afrejse. Vi skal beskæftige os med Indiens historie og religion, og med hvordan man som rejsende bedst opnår en oplevelse, der rækker ud over det sædvanlige turistmøde. Turen er tilrettelagt for enhver med almindelige fysiske forudsætninger husk at medbringe et åbent sind og en interesse for Indien og for Rajasthans kultur og natur. På hele turen deltager højskoleforstander Ole Dedenroth, som også oversætter, når det er nødvendigt. Sammen med vores venner i Rajasthan har vi sammensat et program, vi godt tør lægge vores gode navn til. Brenderup Højskole er kendt for sine rejsekurser, som går ud på at opsøge fælles oplevelser i græsrodshøjde for derfra at søge mod nye horisonter. Horisonter kan som bekendt aldrig nås, sådan som indre og ydre grænser kan det. Sammen krydser vi landegrænser og opsøger fjerne rejsemål, og forhåbentlig kan vi på den måde få skubbet til vore indre grænser og få dem til at blive lidt mere som horisonter. Rajasthan betyder»kongernes land«. Det ligger i det nordvestlige Indien i et landskab med små bjerge, gyldne sanddynger og travle byer med livlige basarer.

3 Landet er præget af en fantastisk rigdom på gamle fort og paladser og en meget farverig kultur. En del af staten er ørken, og den vil vi komme tæt på, idet vi har indlagt en kamelsafari med overnatning i en teltlejr. Ellers skal vi opleve et væld af lokale steder, og for at minimere risikoen for dårlige maver, vil vi på store dele af turen have et mobilt køkkenhold med os. De vil sørge for etniske kulinariske oplevelser - fortrinsvis vegetariske - samt for at vi er friske på hele turen. At rejse med Brenderup Højskole er ikke som at tage på en almindelig charterferie. Skolen har tradition for at arrangere indholdsrige kulturmøder og anderledes oplevelser til fjerne egne af verden, bygget op omkring de mange personlige venskaber, som gennem årene er opstået på baggrund af skolens mellemfolkelige arbejde. Brenderup Højskole er medlem af rejsegarantifonden, reg.nr Teknisk arrangør: Trekking Bureauet Rejseledere: Ole Dedenroth, forstander på højskolen og guide fra Rex Tours, Jaipur Prisen for deltagelse: ,- (læs mere på bagsiden) Kurset starter lørdag d. 12/2 og slutter lørdag d. 26/2 i Kastrup Lufthavn.

4 Forventet Rejseplan februar 2011 Lørdag d. 12. februar: Afrejse fra Kastrup om eftermiddagen og ankomst til New Delhi næste morgen. Søndag d. 13 februar: Rex Tours byder os velkommen i New Delhis Internationale lufthavn og følger os til hotellet, hvor vi får mulighed for et bad og tøjskift samt morgenmad. Senere skal vi på sightseeing i Delhi og besøge nogle af de kultursymboler, som tegner byen og landet. Vi passerer præsidentens palads og der bliver stop ved Raj Ghat, mindesmærket for Mahatma Ghandi, den indiske nations fader, hvor vi skal høre lidt om hans liv og tanker, der hjalp Indien til selvstændighed i Vi stopper også ved den imponerende India Gate. Vi slutter af med en richshaw-tur i Old Delhis berømte Silver Street, hvor vi for alvor vil mærke, at Indien er et land med rigtig mange mennesker. Aftenen er fri til sightseeing på egen hånd eller til at slappe af på hotellet. Vi spiser og overnatter på hotellet. Mandag d. 14. februar: Allerede tidligt om morgenen tager vi med toget til Agra, hovedsædet for det mogulske herredømme. Efter at vi har fået morgenmad er det tid til en guidet tur på Taj Mahal et af verdens syv vidundere og indisk kulturs symbol på evig kærlighed. Efter frokosten er der tid til på egen hånd at opleve de lokale basarer i Agra. Vi spiser og overnatter på et hotel i Agra. Tirsdag d. 15. februar: Så går turen til Jaipur Den lyserøde by og hovedstaden i Rajasthan. På vejen til Jaipur besøger vi Bharatpur Bird Sanctuary en nationalpark, som er kendt for at være et opholds- og rasteområde for op mod 300 forskellige fuglearter. Efter besøget her kører vi videre mod Jaipur. Når vi ankommer til Jaipur efter

5 et par timers kørsel tjekker vi ind på vores hotel. Efter frokost skal vi besøge Galta Tempel, også kaldet Abetemplet, der ligger i udkanten af Jaipur. Bagefter tager vi en rickshawtur gennem Jaipurs farverige markeder og ikke mindst gennem byens kaotiske trafik. Aftensmad og overnatning på hotellet. Onsdag d. 16. februar: Efter morgenmaden besøger vi Amber Fort, der er placeret højt og i sine tider uindtageligt i bakkerne uden for Jaipur. I nærheden af fortet er der tilbud om at få en tur på elefantryg. Senere på dagen er der byrundtur til City Palace Museum, det middelalderlige observatorium og det berømte Wind Palace. Bagefter besøger vi en skole, som har sit virke i et område med stor fattigdom, og hvor børnearbejde dermed er et udbredt fænomen. Det mobile køkken vil sørge for vores frokost og om aftenen spiser vi middag privat, hos en middelklassefamilie, hvor vi kan få indtryk af livet i byen i det moderne Indien. Vi overnatter i Jaipur.

6 Torsdag-fredag d februar: Efter morgenmaden kører vi sammen ud til Idex Office, hvor vi skal høre om uddannelse og kultur. Disse dage indeholder vores højskoledel, hvor vi bliver undervist af lokale kræfter. Der bliver også tid til mere sightseeing. Om aftenen kører vi til vores værtsfamilier, hvor vi spiser og overnatter. Lørdag d. 19. februar: Efter at have spist morgenmad hos vores værtsfamilier, mødes vi og kører sammen til Lalsot Village, der er et udviklingsprojekt, der specielt retter sig mod kvinder og deres hverdag. Vi når også at komme rundt i Lalsot. Efter frokosten vil vi få vist vores værelser og lidt senere på eftermiddagen mødes vi og taler om projektet og dets funktioner. Vi spiser aftensmad sammen og overnatter på Idex Camp i Lalsot. Søndag d. 20. februar: Søndag morgen drager vi til Pushkar Rajasthans hellige by. Efter ankomsten hertil spiser vi frokost på en restaurant og begiver os herefter ud på en usammenlignelig tur gennem et semi ørken landskab, nemlig en safari på kamelryg. Det rolige, vuggende ridt fører os gennem ørkenlandskabet uden for Pushkar, og efter en 3-4 timer når vi frem til vores lejrplads i den sandede landskab. Safarien kulminerer i en teltlejr for natten med bål, barbecue og ørkenens stjernespækkede nattehimmel. Mandag d. 21. februar: Efter morgenmaden begiver vi os af sted til Pushkars hellige sø, der ifølge legenden blev skabt da Brahma tabte en lotusblomst på stedet. Her vil der være god mulighed for at få et glimrende indtryk af dette vigtige hinduistiske pilgrimssted. Resten af dagen vil også komme til at stå i hinduismens tegn, da vi skal besøge skaberguden Brahmas tempel og her vil vi få en mere grundig indføring i troen og dens praksis, som mange indere udfører den. Aftensmad på hotellet.

7 Tirsdag d. 22. februar: Efter morgenmaden drager vi af sted mod Chandelao Fort, hvor der efter solnedgang er middag på tagterrassen: et overdådigt rajashansk festmåltid tilberedt af fortets køkkenchef. Onsdag d. 23. februar: Efter morgenmaden skal vi på opdagelse i Indiens landsbyliv: en guidet halvdags tur med jeep i omegnen af Chandelao, hvor vi får et indtryk af de barske vilkår der gælder for landbrugere i denne halvørken. Vi skal besøge en pottemagerfamilie og også på besøg hos kvinder, som broderer de farverige klæder, man møder alle vegne. Frokost ved vort mobile køkken, og herefter vil der være mulighed for en guidet spadseretur i Chandelao. Om aftenen er fortet vært for et fantastisk show med den inciterende traditionelle folkemusik og dans, som Rajasthan også er berømt for. Torsdag d. 24. februar: Efter morgenmaden går turen til Jodhpur. På vejen besøger vi det majestætiske Mehrangarh fort. Fortet er det mægtigste i Rajasthan, og udsigten over Jodhpur Den Blå By er uovertruffen. Frokosten tilberedes af vores kompetente mobile køkkenhold, og efter at vi har spist, skal vi spadsere og sanse os igennem Jodhpurs berømte krydderimarked. Efter aftensmaden stiger vi på nattoget til Delhi. Fredag d. 25. februar: Ved ankomsten til Delhi tidligt om morgenen tager vi hen til vores hotel. Der vil være tur til det store Bahai tempel, The Lotus temple, og et besøg på Mahatma Ghandi s museum. Resten af dagen er til fri disposition. Om aftenen spiser vi afskedsmiddag på restaurant i Delhi. Lørdag d. 26. februar: Tidligt af sted fra hotellet til New Delhis internationale lufthavn.

8 Deltagerpris: ,- Prisen inkluderer: Flyrejse incl. skatter. Visum til Indien. Kost og logi i Indien (med undtagelse af 1-2 måltider, der kan foregå»på egen hånd«), der benyttes hoteller på»turistklasse standard«fortrinsvis med indkvartering på dobbeltværelse. Transport i Indien, entréer, rejseleder og lokale guider. Brenderup Højskole forbeholder sig ret til at sænke/forhøje prisen ved: Nye eller ændrede skatter/afgifter, kursændringer, trykfejl, omkostninger ved force majeure eller lign. Evt. forhøjelse skal varsles hurtigst muligt og senest 40 dage inden rejsekursets start. Er prisforhøjelsen mere end 10%, kan rejsedeltageren uden omkostninger afbestille rejsen. Prisen inkluderer ikke: tillæg for enkeltværelse, på de dele af turen, hvor det er muligt (+1400 kr.), evt. særarrangementer deltagerne foretager på egen hånd, drikkevarer, drikkepenge, rejseforsikring, fri afbestillingsforsikring, samt evt. vaccinationer (kontakt egen læge for vejledning). Husk selv at tegne forsikring. Deltagerantal: Max 15 kursister + rejseledere. Afbestilling: er kun gyldig ved skriftlig afbestilling. Ved afbestilling tidligere end 90 dage før afrejse tilbagebetales depositum minus et gebyr på 300,- kr. Ved afbestilling indenfor 30 dage før afrejse forbeholder skolen sig ret til at opkræve rejsens fulde pris. Hvis du vil vide mere, er du altid velkommen til at kontakte skolen eller rejseleder Ole Dedenroth på brenderuphojskole.dk. Vi håber du synes det ser spændende ud. Med venlig hilsen, Ole Dedenroth, forstander b r e n d e r u p h ø j s ko l e det internationale kulturmøde Stationsvej Brenderup t (kl [9-13]) e

Rejsekursus Tanzania, 14 dg. 11. oktober 25. oktober 2014

Rejsekursus Tanzania, 14 dg. 11. oktober 25. oktober 2014 Rejsekursus Tanzania, 14 dg. 11. oktober 25. oktober 2014 kr. 18.450,- For 14 dages natur & kultur Karibu Tanzania & Zanzibar På denne rejse skal vi opleve Tanzania og dets rige natur og kulturliv. Og

Læs mere

MOTORCYKELREJSE I INDIEN

MOTORCYKELREJSE I INDIEN MOTORCYKELREJSE I INDIEN - på klassisk Royal Enfield motorcykel gennem kongernes land Rajasthan - 15 dage Afrejse: 5. - 19. februar 2014 Pris: DKK 23.900 per person. Pris for bagsædepassager/passager i

Læs mere

The Taj Mahal Marathon 2008

The Taj Mahal Marathon 2008 The Taj Mahal Marathon 2008 Eventyrlig maratonrejse til Indien ved et af verdens 7 moderne vidundere. Maraton og halvmaraton 8. marts 2008 www.taj-mahal-marathon.com Albatros Travel Kultorvet 11 1175 København

Læs mere

Indiens Juvel. Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 grupper@jr.dk læs mere på www.jr.dk. med dansk rejseleder

Indiens Juvel. Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 grupper@jr.dk læs mere på www.jr.dk. med dansk rejseleder med dansk rejseleder Indiens Juvel Rundrejse til Indien 14 dage Tag med til en perlerække af Nordindiens og Ganges-slettens største seværdigheder med oplevelser for alle sanser Rejsen starter i millionbyen

Læs mere

Rejs med hjerte, hjerne & holdning. Incredible India med Folkeskolen. Dato 06-02-2015 Varighed 9 dage Pris 9.998, Afrejse København Rejseleder Dansk

Rejs med hjerte, hjerne & holdning. Incredible India med Folkeskolen. Dato 06-02-2015 Varighed 9 dage Pris 9.998, Afrejse København Rejseleder Dansk Rejs med hjerte, hjerne & holdning Incredible India med Folkeskolen Dato 06-02-2015 Varighed 9 dage Pris 9.998, Afrejse København Rejseleder Dansk Amber Fort, Jaipur Incredible India med Folkeskolen Farverige

Læs mere

INDIEN INDIENS STORE KLASSIKERE REJSER MED DANSK REJSELEDER

INDIEN INDIENS STORE KLASSIKERE REJSER MED DANSK REJSELEDER INDIEN INDIENS STORE KLASSIKERE REJSER MED DANSK REJSELEDER Amritsar Rishikesh Haridwar Corbett nationalpark Alsisar Delhi Agra Jaipur Rejsen kort Dag 1 Afrejse fra Danmark Dag 2. Rundtur i Delhi, tur

Læs mere

SOMMER PÅ VERDENS TAG

SOMMER PÅ VERDENS TAG SOMMER PÅ VERDENS TAG 13 dages eventyrlig rundrejse i Ladakh og besøg ved Taj Mahal Afrejse: juni-september Pris per person ved 2/4 personer: DKK 14.900/14.200 Farvestrålende bedeflag, brusende smeltevandsfloder

Læs mere

Motorcykelrejse gennem Indiens Thar-ørken -med afsluttende tigersafari i Ranthambore Nationalpark

Motorcykelrejse gennem Indiens Thar-ørken -med afsluttende tigersafari i Ranthambore Nationalpark Motorcykelrejse gennem Indiens Thar-ørken -med afsluttende tigersafari i Ranthambore Nationalpark Denne motorcykelrejse går gennem den indiske Thar-ørken i Indiens mest farverige delstat: Rajasthan, der

Læs mere

Malerejse. til eventyrlige Udaipur. - Med kunstmaler Charlotte Farup Ohrt og dansk ekspertrejseleder

Malerejse. til eventyrlige Udaipur. - Med kunstmaler Charlotte Farup Ohrt og dansk ekspertrejseleder Malerejse til eventyrlige Udaipur - Med kunstmaler Charlotte Farup Ohrt og dansk ekspertrejseleder AFREJSE: d. 12. - 20. oktober 2015 & d. 8. - 16. februar 2016-9 dage Malerejse til eventyrlige Udaipur

Læs mere

Music & Line Dance En rejse til Nashville og Memphis med Benny Ray og MyPlanet 11. marts - 22. marts 2007

Music & Line Dance En rejse til Nashville og Memphis med Benny Ray og MyPlanet 11. marts - 22. marts 2007 Music & Line Dance En rejse til Nashville og Memphis med Benny Ray og MyPlanet 11. marts - 22. marts 2007 Music & Line Dance Countrymusik og line dance hænger uløseligt sammen. Et ophold i countrymusikkens

Læs mere

New York Niagara Falls Washington, 24. september til 2. oktober 2010

New York Niagara Falls Washington, 24. september til 2. oktober 2010 New York Niagara Falls Washington, 24. september til 2. oktober 2010 Tag en bid af the big apple Oplev det brusende Niagara Falls Oplev Washington DC. En flot og interessant rundrejse Med rejseleder hele

Læs mere

Til De eventyrlystne!

Til De eventyrlystne! Til De eventyrlystne! Motorcykelrejse i Indiens Thar-ørken Efter utallige rejser på kryds og tværs af Indien er jeg kommet frem til, at den bedste og mest autentiske måde at opleve dett mangfoldige og

Læs mere

Historisk rejse gennem Syd-England 3. 10. august 2015

Historisk rejse gennem Syd-England 3. 10. august 2015 Historisk rejse gennem Syd-England 3. 10. august 2015 Med Niels Blixenkrone-Møller som rejseleder Vi tilbyder nu en rejse til det skønne Syd-England, der oser af romantik, historie og flotte bygninger.

Læs mere

Studietur til Californien

Studietur til Californien ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur til Californien - fredag 7. november til tirsdag 18. november 2014 (begge dage inkl.) Studieturen med højst 12 deltagere er planlagt med både spændende faglige

Læs mere

Fantastiske Island. 2. - 7. juni 2014

Fantastiske Island. 2. - 7. juni 2014 Fantastiske Island 2. - 7. juni 2014 Som rejsende er det nemt at tabe sit hjerte til naturens stilhed og til dens storslået hed. Og lige så nemt er det at miste sin sjæl til Den Blå Lagunes varme termiske

Læs mere

Det bedste af Thailand 15. 30. november 2014

Det bedste af Thailand 15. 30. november 2014 Det bedste af Thailand 15. 30. november 2014 Thailand er et eventyrligt kongerige Smilende befolkning, særpræget natur, storslåede oplevelser, hvide sandstrande Oplev Den Gyldne Trekant, River Kwai, Bangkok

Læs mere

MAGELØSE MALTA. Et kursus med rejse 19. november - 30. november 2014

MAGELØSE MALTA. Et kursus med rejse 19. november - 30. november 2014 MAGELØSE MALTA Et kursus med rejse 19. november - 30. november 2014 Mageløse Malta 4 dages optakt i Løgumkloster og én uge på Malta 19. november 30. november 2014 Kursusleder: Højskolelærer Annemarie Morris

Læs mere

New York Washington DC. Toronto Island 2. til 14. juni 2012

New York Washington DC. Toronto Island 2. til 14. juni 2012 New York Washington DC. Toronto Island 2. til 14. juni 2012 Tag med på denne fantastiske tur til den vestlige verdens centrum. Rejsen giver et indgående indblik i byernes seværdigheder, historie og daglige

Læs mere

KERALA SMAG PÅ. - Kulinarisk krydderirejse med madlavningsdemonstrationer, markedsbesøg, gåtur gennem te- og kardemommeplantager og meget mere...

KERALA SMAG PÅ. - Kulinarisk krydderirejse med madlavningsdemonstrationer, markedsbesøg, gåtur gennem te- og kardemommeplantager og meget mere... Afrejse: d. 2. - 12. november 2015-11 dage SMAG PÅ KERALA - Kulinarisk krydderirejse med madlavningsdemonstrationer, markedsbesøg, gåtur gennem te- og kardemommeplantager og meget mere... SMAG PÅ KERALA

Læs mere

Kinesisk Nytår. 8 dage. i Beijing. Kun kr. 8.998. Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG

Kinesisk Nytår. 8 dage. i Beijing. Kun kr. 8.998. Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG information. Se mere på REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG Kinesisk Nytår i Beijing 2015 8 dage Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og www.gislev-rejser.dk Kinesisk Nytår med farverig forårsfestival i

Læs mere

New Zealand med ophold i Bangkok 24 dage

New Zealand med ophold i Bangkok 24 dage med d nsk rejsela eder New Zealand med ophold i Bangkok 24 dage OurWorld A/S har fornøjelsen, at præsentere en læserrejse til New Zealand med ophold i Bangkok på udrejsen. Bemærk venligst at der flere

Læs mere

Myanmar/Burma. 1. til 14. april 2015. Udrejse fra Billund lufthavn

Myanmar/Burma. 1. til 14. april 2015. Udrejse fra Billund lufthavn Myanmar/Burma 1. til 14. april 2015 Udrejse fra Billund lufthavn Herning Folkeblad, Midtjyllands avis, Klubfolkebladet og OurWorld A/S har fornøjelsen at præsentere denne rundrejse i Myanmar, landet vi

Læs mere

Canada & Alaska 5. september - 20. september 2008

Canada & Alaska 5. september - 20. september 2008 Canada & Alaska 5. september - 20. september 2008 OurWorld A/S har fornøjelsen at præsentere Canada og Alaska. Canada er mødet med den vilde og overvældende natur og hvor de unikke dyreoplevelser venter

Læs mere

Los Angeles til Denver Autocamperrejse i perioden 09. - 27. september 2012

Los Angeles til Denver Autocamperrejse i perioden 09. - 27. september 2012 Los Angeles til Denver Autocamperrejse i perioden 09. - 27. september 2012 En af de bedste måder at opleve USA på er med autocamper eller motorhome som de siger over there. Nu er muligheden for en unik

Læs mere

Safarirejse til Sharkati

Safarirejse til Sharkati Safarirejse til Sharkati Drømmer du om en unik, indholdsmættet og tryg safari langt fra de overrendte turistområder? Vil du have kompetente og engagerede danske rejseledere? Kan du lide håndlavede rejser

Læs mere

USA-CANADA Staten Washington, Seattle, Port Angeles, Victoria, Vancouver Island og Vancouver 08.-19. okt. 2012

USA-CANADA Staten Washington, Seattle, Port Angeles, Victoria, Vancouver Island og Vancouver 08.-19. okt. 2012 USA-CANADA Staten Washington, Seattle, Port Angeles, Victoria, Vancouver Island og Vancouver 08.-19. okt. 2012 Drømmen om Amerika Livet går lige så stille fremad, og dog er der gået mere end10 år siden

Læs mere

Forlængelser i Vietnam

Forlængelser i Vietnam Forlængelser i Vietnam Efter et intenst program i Vietnam er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne omgivelser. Vietnam - forlængelser

Læs mere

Jorden Rundt. 12. oktober 11. november 2015

Jorden Rundt. 12. oktober 11. november 2015 Jorden Rundt 12. oktober 11. november 2015 Jorden Rundt det må være de flestes ultimative rejsedrøm. At rejse Jorden Rundt og opleve de forskellige kontinenters særpræg og mangfoldighed. Læser klubben

Læs mere

Riget i Midten. Omfattende kulturrejse til OL-byen, Beijing og Kalundborgs kinesiske venskabsby, Tianjin - med dansk rejseleder, 9 dage

Riget i Midten. Omfattende kulturrejse til OL-byen, Beijing og Kalundborgs kinesiske venskabsby, Tianjin - med dansk rejseleder, 9 dage Riget i Midten Omfattende kulturrejse til OL-byen, Beijing og Kalundborgs kinesiske venskabsby, Tianjin - med dansk rejseleder, 9 dage Albatros Travel Kultorvet 11 1175 København K Telefon 36 98 00 00

Læs mere

MC Tour Thailand 2010 5 20. november 2010

MC Tour Thailand 2010 5 20. november 2010 MC Tour Thailand 2010 5 20. november 2010 Vores tidligere MC-ture til Vietnam, Kina, Cambodia, Indien, Argentina og Chile har givet os lejlighed til at udvikle venskaber med mange dejlige mennesker. Nu

Læs mere