Kort beskrivelse af Landhusholdningsselskabets sommerudflugten torsdag og fredag den juni 2009.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kort beskrivelse af Landhusholdningsselskabets sommerudflugten torsdag og fredag den 11. 12. juni 2009."

Transkript

1 Kort beskrivelse af Landhusholdningsselskabets sommerudflugten torsdag og fredag den juni (af Thorkild Ljørring Pedersen) Oplev grænselandet mellem Danmark og Tyskland var overskriften på dette års sommerudflugt og med fokus på to temaer: - Forskelle i rammevilkår for landbrugsproduktionen i Danmark og Tyskland. - Generationsskifteproblematikken. Til turen var der tilmeldt 45 deltager og foregik som sædvanlig med bus. Første påstigning skete på Stauerby P-plads ved Middelfart hvortil de første 10 deltagere kørte i private biler fra Fyn og Sjælland. Det sædvanlige gode sommervejr var desværre udeblevet her på førstedagen så alle havde klogelig sikret sig paraply og regnfrakker. Næste stop var Haderslev Dam ved den tyske roklubs lokaler hvor tidligere generalsekretær for det tyske mindretal, Peter Ivar Johansen stod parat med velkomst i form af kaffe og rundstykker og ligeledes vores faglige rejseguide planteavlskonsulent Claus Eriksen den tyske landboforening i Tinglev. Begge havde de været særdeles gode støtter ved programlægningen af sommerturen. Schackenborg: Forventningsfulde ankom rejseselskabet til Schackenborg hvor godsforvalter Søren Frederiksen modtog os ved indgangen til slottet. I hans velkomst til selskabet havde han en særlig hilsen fra værtsparret der just fejrede H.K.H. Prins Henriks 75 år i hovedstaden. Der knytter sig en særlig historie til Schackenborg der blev opført i 1660 erne af Rigsfeltherre Hans Schack ovenpå ruinerne af det daværende Møgeltønderhus der var stærkt medtaget efter svenskekrigene. Kongen overdrog stedet til Rigsfeltherren som tak for dennes indsats. Fra 1661 og de efterfølgende 317 år besad Schack-familien, svarende til 11 generationer, stedet. Det sidste grevepar forblev barnløse og besluttede at testamentere godset til H.K.H. Prins Joakim i H.K.H. Prins Joachim overtog således driften af godset i Siden 2008 har Schackenborg været residens for H.K.H. Prins Joakim og Prinsesse Marie. Selskabet blev herefter guidet på en særlig tur i parken hvor der fremvistes et anlæg designet og beplantet af H.K.H. Prins Joakim selv. Vi blev herefter i bus kørt rundt imellem de forskellige produktionsenheder for igennem vinduerne at se landskabet og afgrøder under en regntung himmel.

2 På en af godsets fem gårde, RØJ, fik vi maskinparken at se og efterfølgende en særdeles spændende gennemgang af godsdriften ved Søren Frandsen. Godset samlede areal er 1239 ha, hvor de 969 ha er selvejet. Der dyrkes højkvalitetsafgrøder, primært til konsum. Vinter- og vårhvede, rug til brødproduktion. Kartofler til egen opformering, chips, melproduktion, pulverproduktion og konsum, Raps, ærter, maltbyg indgår i sædskiftet. Herudover produceres årligt tusinde juletræer. Studedrift er ligeledes en del af virksomheden. Til godset hører 12 boliger med 10 til udlejningsformål. Schackenborg Slotskro A/S der ejes delvist, er udforpagtet. Der er personer beskæftiget ved mark- og skovdrift, vildtforvaltning, pasning af haveanlæg, vedligeholdelse af bygninger, veje og slot samt administration mv.. Schackenborg samarbejder med andre godser under navnet De 5 gårde,, hvor målet er højkvalitetsproduktion. Der er således skabt et stort sortiment af fødevarer med fokus på kvalitet og smag i et særligt jord-til-bord program og med COOP Danmarks butikker som salgssteder. Selskabet kunne således smage på et af de sidst tilkomne produkter, en velsmagende bitterdram, der stod overfor lancering på markedet. Tøndermarsken og Højer Sluse: Næste besøgssted var Tøndermarsken, hvor bussen forinden krydsede den dansk-tyske grænse der ved overfartsstederne stod med tomme grænsebutikker som følge af den stigende konkurrence. Vores særdeles veloplagte turleder Claus Eriksen fortalte om grænsetrafikken i gamle dage og om planerne for nationalparken i området i dag. Herunder Tøndermarsken og de forskellige Kog der er betegnelsen for et sammenhængende marskområde og med hver sin inspektør der tilsammen ledes at en Digegreve. Denne ledelse af marsken har til opgave at sørge for udlejning eller forpagtning til afgræsning, jagt mv., sikre afvanding og tilsyn med digesystemet. Dette fantastiske flade marskland rummede foruden græssende får og kreaturer, også et utal af vade- og trækfugle, og ejes fortrinsvis af Tønder by, Staten og en lokal skibsredder fra Åbenrå. Efter turen igennem marsklandet nød deltagerne kaffe med lækker lagkage ved Højer Sluse inden turen gik videre sydpå.

3 SH`s Kartoffelcentral: Ved den lille grænseby Rens besøgte vi familien Hybschmann,s kartoffelcentral, der udgjorde forædlingsenheden i familiens økologiske bedrift. Bedriften der var erhvervet i 1993 var på 290 ha. Heraf 110 ha kartofler til konsum, 110 ha med triticale, 20 ha havre og 50 ha markært. Kartoffelcentralen bestod af m2 under tag med sorteringsafdeling, kølerum, pakkehal og maskinhus. Kartoffelcentralen blev drevet højteknologisk fra indtransport, sortering og registrering af kartoflerne, der til slut ved hjælp af et robotstyret anlæg blev pakket i storsække eller helt ned til 600 grams poser eller bakker, herefter klar til salg. Alt foregik med minimum af arbejdsindsats. Ejeren havde i øvrigt selv designet pakkeanlægget, hvilket havde medført omfattende lønbesparelser i det daglige arbejde. Virksomheden udførte desuden lønpakning for bl.a. Schackenborg. Middag og overnatning på på Historischer Krug: Sidste bestemmelsessted på førstedagen var Hotel Historischer Krug, kgl. Dansk privilegeret kro opført under den danske besiddelse af Slesvig i 1600 tallet, beliggende ved byen Oeversee syd for Flensburg. Efter indkvartering velkomst i krostuen akkompagneret af et ungdomsorkester fra musikskolen i Flensburg. Ved afslutningen af middagen der bestod af en lækker 3-retters menu, talte Peter Ivar Johansen, tidl. Generalsekretær for det tyske mindretal, over temaet: Grænselandet og den dansk-tyske mindretalsmodel. Han formåede til fulde både humoristisk og med vid at levendegøre baggrunden for den positive udvikling der er sket i grænselandet, imellem de forskellige minoriteter og nationaliteter, som eksempler til efterfølgelse andre steder i verden. Den gode feststemning fortsatte til sent inden deltagerne gik til ro. Dagen oprandt med solskin og frisk vind allerede før kl. 7, hvor et veldækket tag-selv morgenbord ventede, inden dagens bustur østpå til godset Buckhagen ventede.

4 Gut Buckhagen ved Kappeln: Landskabet vi kørte igennem bestod af frodige hvede- og rapsmarker omgivet af skove og levende hegn frem til Gut Buckhagen. Godsets nuværende ejer Alexander von Schiller tog imod og bød os indenfor i hovedbygningen hvor vi mødte den ældre von Schiller og nuværende Frau Schiller. Alexander von Schiller overtog godset i 1995 og til en symbolsk pris, dvs. betydeligt under den der herhjemme handles til i familiehandler. Arveafgiften i Tyskland udgør for tiden 19% af de første 6 millioner Euro og 23% af beløb herover. Der er frit valg af arving og søskende er ligestillede. Forældre har bopælsret og overtagende arving har pensionsforpligtigelse. Alexander von Schiller fortalte desuden om stedets historie. Gut Buckhagens historie kan dateres tilbage til 1231 og har været i dansk besiddelse fra I 1554 blev bygget den første egentlige hovedbygning omgivet af vandgrave og senere i udbygget yderligere. I 1863 købte konsul v. Schiller fra Hamborg godset der dengang var på 540 ha. Daværende ejer indførte engelske Shire heste og østfrisisk sortbroget malkekvæg til erstatning for daværende Anglerkvæg. Efter 2. verdenskrig måtte godset afstå 190 ha til udstykning i husmandslodder til krigsflygtninge som led i genopbygningen af Tyskland. Godset består i dag af 450 ha, heraf 335 ha ager, 70 ha skov, 30 ha enge og 15 ha øvrige arealer. Dertil kommer udlejning af 30 lejligheder/beboelseshuse samt opbevaring af både i maskinhallen.

5 Godsets landbrugsarealer er siden 1999 blevet samdrevet med Gut Gelting i Selskabet Angler Guter GbR på i alt 933 ha, der drives som et I/S. Der var ansat en arbejdende forvalter og 2 fast - samt 2 løst tilknyttede medarbejdere i I/S et. Selskabet blev herefter vist rundt på godset hvor man besigtigede maskinparken og så et solfangeranlæg på en større tagflade på bygning. Dernæst med bussen til udlejningsboliger ved indsejlingen fra Østersøen til Kappelen havn. Herfra gik turen videre sydpå til et planteforædlingsfirma i Hohenlieth ved Eckernførde Norddeutsche Pflanzen Zucht NPZ : Vi blev modtaget med en kop kaffe og derefter vist rundt i virksomheden NPZ. NPZ Lembke er en mellemstor, privat planteforædlingsstation med hjemsted dels i Hohenlieth, Sleswig-Holstein og Malchow-Poel, Mecklenburg-Vorpommern. Firmaet forædler vinter- og vårraps, foderærter, kløver og græsser. Har egne eller er samarbejdspartner i forædlings- og handelsfirmaer indenfor og udenfor Europa. Historisk blev firmaet grundlagt på øen Poel i Østersøen nord for Wismar. Hans Lembke startede her med selektion og forsøg med vinterraps. Senere udvidedes forsøget med andre afgrøder. Efter 2. verdenskrig grundlagde sønnen Hans-Georg Lembkee firmaet Norddeutsche Planzenszucht i Hohenlieth. Efter Tysklands genforening i 1991/92 kunne NPZ generhverve firmaet Hans Lembke på Poel, til det nuværende NPZ-Lembke. Firmaet, der hare mere end 100 års erfaring, samarbejder med universiteter og forskningsinstitutioner om de nyeste metoder til frembringelse af nye højkvalitets sorter; specielt frøproduktion af første generations avl af græsser, raps og bælgplanter. Det blev oplyst at firmaet har 180 ansatte og der rådes over ha inklusive 180 avlere der får de høstede frø renset, certificeret og opbevaret på forædlingsstationen. Af de ha dyrkes raps på ha, græsfrø på ha, rødkløver på ha og andre frøproduktioner på de resterende ha.. Der var installeret 3 tørringsanlæg og 2 rensningsanlæg. De sidste var fremstillet af et dansk firma, Westrup, Slagelse, der først og fremmest rensede og derefter sorterede frøene. Kapaciteten varierede fra 2 til 5 t/time afhængig af frøstørrelsen. Til høst af de mange parceller rådede firmaet over 5 specialkonstruerede mejetærskere. Rundvisningen sluttede med en dejlig frokost hvor NPZ-Lembke var vært. Herefter kørte busser videre hjemefter, dog med et ophold i den gamle vikingeby, Hedeby hvor der lige var tid til eftermiddagskaffe, inden sidste stop i Haderslev og Middelfart. Undervejs blev der

6 takket af for en god sommertur og udråbt et trefoldigt leve for Landhusholdningsselskabet, med ønsket om gentagelse i 2010.

Invitation til Sommerudflugt

Invitation til Sommerudflugt Invitation til Sommerudflugt 11.-12. juni 2009 Oplev grænselandet mellem Danmark og Tyskland Dette års sommerudflugt afholdes torsdag den 11. og fredag den 12. juni 2009. Turen går i år til det interessante

Læs mere

Skåneekspedition 10-11. juni 2010

Skåneekspedition 10-11. juni 2010 Invitation til Sommerudflugt 2010 10.-11. juni 2010 Skåneekspedition 10-11. juni 2010 Dette års sommerudflugt afholdes torsdag den 10. og fredag den 11. juni 2010. Turen går i år til Skåne med besøg på

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

PROGRAM FOR FRAKTION 4 I TØNDER LÆRERKREDS

PROGRAM FOR FRAKTION 4 I TØNDER LÆRERKREDS PROGRAM FOR FRAKTION 4 I TØNDER LÆRERKREDS Sæson 2018-2019 Mandag den 28. juni 2018 Udflugt til Mandø Vi mødes Mandøvej 31, 6760 Ribe klokken 9.50 Bussen afgår klokken 10.00. Klokken 11.00 går vi på en

Læs mere

Sommer-udflugt til. Østjylland og Djursland onsdag d. 15. aug. torsdag d. 16. aug. 2018

Sommer-udflugt til. Østjylland og Djursland onsdag d. 15. aug. torsdag d. 16. aug. 2018 Landboseniorklub Vestjysk Landboforening Sommer-udflugt til Østjylland og Djursland onsdag d. 15. aug. torsdag d. 16. aug. 2018 Slottet det tidligere statsfængsel i Horsens Et virke med Ferguson v/gdr.

Læs mere

Østjylland og Djursland tirsdag d. 15. aug. onsdag d. 16. aug. 2017

Østjylland og Djursland tirsdag d. 15. aug. onsdag d. 16. aug. 2017 Ringkøbing-Ulfborg Landboseniorklub Sommer-udflugt til Østjylland og Djursland tirsdag d. 15. aug. onsdag d. 16. aug. 2017 Lille Malunds Have Slottet det tidligere statsfængsel i Horsens Odder Park Hotel

Læs mere

Sort Sol og Sydvestjylland

Sort Sol og Sydvestjylland Sort Sol og Sydvestjylland Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.195,- Højdepunkter Oplev Danmarks ældste by Ribe Vi bor på hyggelige hotel Ballumhus Rundtur på Rømø Sort Safari

Læs mere

Turen til Skagen maj 2019.

Turen til Skagen maj 2019. Turen til Skagen 12. - 16. maj 2019. Søndag den 12. maj: 29 seniorer startede om morgenen fra henholdsvis Radiohuset og Lyngby Stationsplads turen til Skagen. Undervejs over Sjælland blev der serveret

Læs mere

Venedig, Gardasøen og Østrig.

Venedig, Gardasøen og Østrig. Venedig, Gardasøen og Østrig. Lørdag den 13. juni 2015 tog 39 personer fra Nordjylland på Agri Nord seniorklubs årlige sommer tur, der i år gik til Venedig, Gardasøen og Østrig. Vi blev samlet op i en

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

Turen til Schwerin november -1. december

Turen til Schwerin november -1. december Turen til Schwerin 2016 29. november -1. december 1 2 Rejsen foregik i dagene fra tirsdag den 29. november til og med torsdag den 1. december. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested,

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

5 dagstur med bus til Berlin

5 dagstur med bus til Berlin 5 dagstur med bus til Berlin Udrejse: Søndag d. 10. juni 2012 Hjemrejse: Torsdag d. 14. juni 2012 Hotel: Berlin Mark Hotel 4 stjernet Hotel Meinekestrasse 18-19 D10719 Berlin www.berlinmarkhotels.de Vi

Læs mere

ÅRSBERETNING ved Generalforsamlingen 2010

ÅRSBERETNING ved Generalforsamlingen 2010 ÅRSBERETNING ved Generalforsamlingen 2010 Jeg kan nu se tilbage på mit første år som præsident for Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab. Hvis jeg skal tage et kort tilbageblik på det forgangne

Læs mere

Slovakiet og Ungarn 2017

Slovakiet og Ungarn 2017 Slovakiet og Ungarn 2017 Oprettet: lørdag, 30. september 2017 21:11 Skrevet af Martin Holten Årets tur til Alperne var lagt i september for at sikre mere stabilt vejr end sidste års blandede vejr med daglige

Læs mere

Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013.

Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013. Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013. Historien om et gammelt klitområde i Nr. Hurup, som gik fra at være dårligt

Læs mere

PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden Erland Porsmose Torsdag den 16. april kl. 18.30-21 Ørbæklunde Gods.

PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden Erland Porsmose Torsdag den 16. april kl. 18.30-21 Ørbæklunde Gods. PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden. Debat og fortælling ved museumsdirektør Erland Porsmose, Østfyns Museer. Fortælling om perioden 1250 1413, dengang Nyborg Slot var regeringssæde

Læs mere

Aktivitetskalender for 2016. For pensionister i Vends Herreds Lærerkreds. Julefrokost 2015. for pensionerede lærere

Aktivitetskalender for 2016. For pensionister i Vends Herreds Lærerkreds. Julefrokost 2015. for pensionerede lærere Julefrokost 2015 for pensionerede lærere Mandag d. 7.dec. kl. 12.00 på Hotel Park Prisen er 150 kr. for medlemmer og ikke medlemsberettigede ledsagere. Andre deltagere 300 kr. Der er tilmelding efter først

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET

AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET Torsdag d. 9.6.2016 Rejsens dato: 9. 12.6.2016 TURENS PROGRAM Kl. 10:20 Afgang fra Hamburg lufthavn mod Wien med flyselskab AUSTRIAN AIRLINES Kl. 11:55 Kl. 13:30 Ankomst til Wiens

Læs mere

Relevante afgrøder i økologisk produktion Økologikonsulent Lars Egelund Olsen

Relevante afgrøder i økologisk produktion Økologikonsulent Lars Egelund Olsen Producentsammenslutningen Det Økologiske Akademi Relevante afgrøder i økologisk produktion Økologikonsulent Lars Egelund Olsen Hvordan adskiller afgrødevalget hos økologer sig fra det konventionelle? 2...

Læs mere

Sønderjyllandsturen 19., 20. og 21 juni 2019

Sønderjyllandsturen 19., 20. og 21 juni 2019 Sønderjyllandsturen 19., 20. og 21 juni 2019 Der var tilmeldt 5 vespa til turen, men desværre måtte 2 melde fra på grund af sygdom. Maria og jeg mødtes på Damhustorvet i København fredag morgen kl 8:00.

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Hamborg-turen august 2016

Hamborg-turen august 2016 Hamborg-turen 25.-28. august 2016 Torsdag den 25/8 om morgenen i flot vejr mødtes 20 forventningsfulde turistforeningsmedlemmer på Kalundborg Station. De fleste deltagere havde et begrænset kendskab til

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Besøg på Clay Tirsdag d. 29. januar 2019 kl. 14

Besøg på Clay Tirsdag d. 29. januar 2019 kl. 14 Besøg på Clay Tirsdag d. 29. januar 2019 kl. 14 Vi vil igen invitere til vores traditionsrige besøg på Clay. Vi får en guidet tur i udstillingen kaffe med brød mulighed for selv at gå rundt. Hele herligheden

Læs mere

Oplevelsestur med FLYHIS

Oplevelsestur med FLYHIS Flyvevåbnets Historiske Samling Oplevelsestur med FLYHIS 15.-19. september 2008 Igen i år var der 40 mand fra arbejdsgrupper m.v. rundt i landet, som havde taget imod tilbuddet fra Flyvevåbnets Historiske

Læs mere

Nørre-Rangstrup Herreds Landboforenings. Seniorklub

Nørre-Rangstrup Herreds Landboforenings. Seniorklub Nørre-Rangstrup Herreds Landboforenings Seniorklub Program for 2017 Højskoledag på Agerskov ungdomsskole onsdag den 22. februar. Kl. 10.00 Velkomst Kl. 10.15 Foredrag ved journalist, foredragsholder og

Læs mere

Nordisk Netværk for formel voksenuddannelse

Nordisk Netværk for formel voksenuddannelse Nordisk Netværk for formel voksenuddannelse indbyder til konference om Læringsmiljø og voksenundervisning Undervisningsmiljøets samspil med pædagogik og læring 24. 26. oktober 2013 Haderslev, Danmark Konferencen

Læs mere

MX-5 Club Denmark var på tur lørdag den 21 juli. Denne sportsvognsklub er nok den største i Danmark. Vi er nu mere end 750 medlemmer.

MX-5 Club Denmark var på tur lørdag den 21 juli. Denne sportsvognsklub er nok den største i Danmark. Vi er nu mere end 750 medlemmer. MX-5 Club Denmark var på tur lørdag den 21 juli. Denne sportsvognsklub er nok den største i Danmark. Vi er nu mere end 750 medlemmer. Mazda startede i 1989 med en produktion af åbne sportsvogne efter forbillede

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2019

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2019 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet september 2019 sydvestjylland Liv med vilje Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82 E-mail: kentharristhomsen@outlook.dk

Læs mere

Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive

Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive 1/6 2/6 3/6 (T-2018) Få en oplevelse langt ud over det sædvanlige i dejlige Tyskland, en tur med indtryk til alle sanser, her er både besøg på chokoladefabrik

Læs mere

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Fredag d. 14. okt. 2016. Rejsedag Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor mødtes ved bussen ved Treenighedskirken kl.

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Sommerferie 2014 Den August

Sommerferie 2014 Den August Sommerferie 2014 Den 19-21 August Rollatorbanden på Skagen En lille fortælling, om vores ferie Af Ester og Hanne Tirsdag den 19. august skulle vi, Ragnhild, Ketty, Elly og Krista, endelig på sommerferie

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Landbrugs- og gartneritællingen Vejledning

Landbrugs- og gartneritællingen Vejledning Landbrugs- og gartneritællingen 2006 Vejledning Landbrugs- og gartneritælling 2006 Til brug for den årlige statistik over landbrugs- og gartneribedrifternes struktur mv. bedes De give de ønskede oplysninger

Læs mere

Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling

Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling Side 1 af 5 Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling Bestyrelsens beretning om 2015 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 15. marts 2016 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder:

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

Aktivitetskalender for For pensionister i Vends Herreds Lærerkreds

Aktivitetskalender for For pensionister i Vends Herreds Lærerkreds Besøg på Clay D. 23.jan. kl. 13 16. Der vil blive rundvisning ved Jette Erichsen, hvor vi skal se: Tommerup Keramiske Værksted Store formater- kloge hænder. Figurinens fortællinger fra det fornemme til

Læs mere

Havkajak festival september ved det skønne Slesvig med ture på slien. (der Slei)

Havkajak festival september ved det skønne Slesvig med ture på slien. (der Slei) Havkajak netværk Syd og DGI inviterer til Havkajak festival 2019 27-29 september ved det skønne Slesvig med ture på slien. (der Slei) Festival plads er: Mysunde Hytten Magarethewall Brodersby 12 ro-kilometer

Læs mere

FORÆLDREOVERTAGELSE - 1.c september 08

FORÆLDREOVERTAGELSE - 1.c september 08 S.20 FORÆLDREOVERTAGELSE - 1.c september 08 Af Dorthe Kirkegaard Thomsen, mor til Alfred 1.c Vi samles i 1.c.s klasseværelse fredag morgen. Sasha har fødselsdag og har en kage med. Så vi ved, der er noget

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Peter på tlf. 35 11 04 15 Brugerbladet

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia.

International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia. 1 International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia. Fredericia 1. maj 2014. Rejsebeskrivelse Wernigerode IPA tur 24.-27. april 2014. Vi var 40 deltagere, der

Læs mere

Vi har en masse dejlige hjælpere, og uden jer, kan vi ikke køre en forening som den her.

Vi har en masse dejlige hjælpere, og uden jer, kan vi ikke køre en forening som den her. Generalforsamling 8 marts 2017 på Engparken Et tilbageblik på 2016 Stille og roligt,ikke de store forandringer. Vi har brugt en masse penge på beboerne, men det er jo også vores fornemmeste opgave. Vi

Læs mere

Nyhedsbrev Nr.20/ MAJ 2013. 1913-2013

Nyhedsbrev Nr.20/ MAJ 2013. 1913-2013 Nyhedsbrev Nr.20/ MAJ 2013. 1913-2013 hundrede ÅRs ostetradition Knuthenlund Gods, Knuthenlundvej 7B, 4952 Stokkemarke, Tlf 54 71 13 80 www.knuthenlund.dk / info@knuthenlund.dk Besøg vores gårdmejeri,

Læs mere

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 PROGRAM Forår 2016 Et foredrag om livet som kvindelig politibetjent. En verden hvor kvinderne først kom i uniform og blev betragtet og behandlet som ligeværdige

Læs mere

Juni - september. Nr. 2 Ribe-Nyt Årgang 2

Juni - september. Nr. 2 Ribe-Nyt Årgang 2 Juni - september I starten af juni måned var vi alle inviteret til at fejre Mortens 40 års fødselsdag i Odense. Vejret var fint, og børnene legede med William, Marie-Louise og Caroline Senere på måneden

Læs mere

Vi ankom sent om aftenen til vores hotel, Novum Hotel Aldea. Herefter gik vi trætte i seng.

Vi ankom sent om aftenen til vores hotel, Novum Hotel Aldea. Herefter gik vi trætte i seng. Berlintur 2015 -Vi tog flyet til Berlin d. 22. marts 2015. Vi ankom sent om aftenen til vores hotel, Novum Hotel Aldea. Herefter gik vi trætte i seng. d. 23. : Efter en god morgenmad, blev vi mødt af vores

Læs mere

Fantastiske Fjällbacka

Fantastiske Fjällbacka Fantastiske Fjällbacka BY LARS ULLITZ ON 22. JULI 2014 I løbet af vinteren snusede jeg fra tid til anden rundt på Erik Sjöstedts hjemmeside www.kajak.nu. En overordentlig inspirerende hjemmeside. Oftere

Læs mere

Kajaktur i Müritz Nationalpark 17.8.-23.8.08 af Keld Lund.

Kajaktur i Müritz Nationalpark 17.8.-23.8.08 af Keld Lund. Kajaktur i Müritz Nationalpark 17.8.-23.8.08 af Keld Lund. De sidste 10 år har Berlin været et regelmæssigt frekventeret rejsemål. Ved seneste ophold havde jeg hjemmefra planlagt at besøge forskellige

Læs mere

EN GOD FEST KRÆVER GOD FORBEREDELSE

EN GOD FEST KRÆVER GOD FORBEREDELSE EN GOD FEST KRÆVER GOD FORBEREDELSE Der er mange muligheder, når du afholder din fest på Hotel Saxkjøbing. Skal menuen være 3 eller 5-retter, hvad er dine livretter og hvilke vine passer sammen med maden?

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Vesterbro/Sydhavnen

Telefon- og Turtjenestens program for. Vesterbro/Sydhavnen Telefon- og Turtjenestens program for Vesterbro/Sydhavnen April, maj, juni og juli 2018 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for

Læs mere

Invitation I SOLENS TEGN. Medlemsmøde. Dronninglund, 26. maj 2011. DBDH - part of the solution. www.dbdh.dk

Invitation I SOLENS TEGN. Medlemsmøde. Dronninglund, 26. maj 2011. DBDH - part of the solution. www.dbdh.dk Invitation Medlemsmøde I SOLENS TEGN Dronninglund, 26. maj 2011 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere til sommermedlemsmøde den 26. maj 2011 kl. 12.00. Denne gang

Læs mere

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Ejendomme A/S Velkommen til Wilders Plads Ejendomme A/S, som er et familieforetagende i fjerde generation med civiløkonom

Læs mere

HYMER KLUB DANMARK KLUBNYT NR

HYMER KLUB DANMARK KLUBNYT NR HYMER KLUB DANMARK KLUBNYT NR. 2-2013 Jubilæumstræffet på Ribe Camping 9.-12. maj 2013 Halvdelen af Hymer Klub Danmarks medlemmer i alt 74 vogne deltog i klubbens vellykkede jubilæumstræf og generalforsamling

Læs mere

#Farmers4Future. Udveksling fra Marokko. Søndag d. 7. august - lørdag d. 3. august Jylland, Danmark

#Farmers4Future. Udveksling fra Marokko. Søndag d. 7. august - lørdag d. 3. august Jylland, Danmark #Farmers4Future Udveksling fra Marokko Søndag d. 7. august - lørdag d. 3. august 2016 Jylland, Danmark Søndag d. 7.august Søndag hentede vi 7 marokkanske landbrugselever, 2 tolke og landbrugsskolens daglige

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Vesterbro/Sydhavnen

Telefon- og Turtjenestens program for. Vesterbro/Sydhavnen Telefon- og Turtjenestens program for Vesterbro/Sydhavnen April, maj, juni og juli 2019 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for

Læs mere

KØGE FOLKEDANSERFORENING

KØGE FOLKEDANSERFORENING KØGE FOLKEDANSERFORENING REPRISEN 33 ÅRGANG NR 2 AUGUST 2012 Et billede af dansere fra Nordlek 2012. HUSK VI HAR JUBILÆUM I AUGUST. Afsked. Desværre har vi siden sidst taget afsked med to af foreningens

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 12. marts 2018 ****************************** KLAGER [K] (1 person) SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV [B] [B] Busrejse Helgoland

Læs mere

PÅ STENSBØLGÅRD. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge

PÅ STENSBØLGÅRD. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge D. 1. April 015 Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 1-4070 Kirke Hyllinge Email: siv.kirsten@gmail.com Tlf. Johan: 0 40 - Tlf. Kirsten 46 715 www.stensbolgaard.dk 1 4 5 Køerne lukkes

Læs mere

Producentsammenslutningen Det Økologiske Akademi. Dyrkning af korn til foder og konsum og frøgræs

Producentsammenslutningen Det Økologiske Akademi. Dyrkning af korn til foder og konsum og frøgræs Producentsammenslutningen Det Økologiske Akademi Dyrkning af korn til foder og konsum og frøgræs Korn til foder og konsum Havre Vårbyg Vårhvede Vårtriticale Rug Vintertriticale Vinterhvede (Spelt, emmer,

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

som nåede at være selvstændig tømrermester i 33 år. Vi fik også at vide hvor ordet rundhåndet stammer fra.

som nåede at være selvstændig tømrermester i 33 år. Vi fik også at vide hvor ordet rundhåndet stammer fra. Sommerudflugt. Søndag d.18 juni havde Nord arrangeret sommerudflugt. Over 30 personer mødte op på parkeringspladsen 500 m. før Hjerritsdal Mølle. Her fortalte pensioneret tømrermester Knud Bach historien

Læs mere

Arealanvendelse, husdyrproduktion og økologisk areal i 2003 til brug ved slutevaluering

Arealanvendelse, husdyrproduktion og økologisk areal i 2003 til brug ved slutevaluering Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevareøkonomisk Institut Baggrundsnotat til Vandmiljøplan II slutevaluering Arealanvendelse, husdyrproduktion og økologisk areal i 2003 til brug ved slutevaluering

Læs mere

Vinrejse - Barolo og Valpolicella

Vinrejse - Barolo og Valpolicella Vinrejse - Barolo og Valpolicella Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 28.09.2019 06.10.2019 9 dage Fyn, Jyl., Sjæ. 7.595,- Højdepunkter To af Italiens største vindistrikter Spændende

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

Hjælpemiddel Konstanter og priser til beregning af landsforsøg Afsnit 11

Hjælpemiddel Konstanter og priser til beregning af landsforsøg Afsnit 11 Hjælpemiddel Konstanter og priser til beregning af landsforsøg Afsnit 11 Nedenfor ses en oversigt over de konstanter og priser der anvendes til de beregninger der foretages af Nordic Field Trial System

Læs mere

AGRI NORD SENIORKLUBBENS SOMMERTUR Seniorklubbens sommertur for 2017, gik igen til Tjekkiet med afstikkere til Wien og Bratislava.

AGRI NORD SENIORKLUBBENS SOMMERTUR Seniorklubbens sommertur for 2017, gik igen til Tjekkiet med afstikkere til Wien og Bratislava. AGRI NORD SENIORKLUBBENS SOMMERTUR 2017. Seniorklubbens sommertur for 2017, gik igen til Tjekkiet med afstikkere til Wien og Bratislava. Fredag den 16 juni 2017 drog 49 forventningsfulde seniorer afsted

Læs mere

2. Generelt om omlægning til økologisk jordbrugsproduktion

2. Generelt om omlægning til økologisk jordbrugsproduktion 2. Generelt om omlægning til økologisk jordbrugsproduktion Omlægning* til økologisk jordbrugsproduktion skal omfatte hele din bedrift. Dette kapitel handler om tidsfristerne for omlægning*, hvordan du

Læs mere

Bimøde hos Knud Hvam, Aulumgård Lørdag d. 30. september 2006 kl. 13.

Bimøde hos Knud Hvam, Aulumgård Lørdag d. 30. september 2006 kl. 13. Bimøde hos Knud Hvam, Aulumgård Lørdag d. 30. september 2006 kl. 13. Omkring 30 biavlere var mødt frem til SDE s indtil videre sidste møde i 2006, og de fik en spændende tur gennem virksomheden hos Knud

Læs mere

Skræddersyet MC tur til Frankrig

Skræddersyet MC tur til Frankrig I løbet af vinteren 2012/13 var vi to par, som besluttede, at vi ville en tur til Normandiet og se nogle af mindesmærkerne fra 2. verdenskrigs D-dag i 1944. Vi var ret hurtige enige om,, at vi ikke ville

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Studietur til Medical Services

Studietur til Medical Services 2014 Studietur til Medical Services Anders Vikke Falck 1. Indledning Efter at have fået tildelt Erik Falcks studielegat faldt valget på at besøge Medical Services LTD. Medical Services er en engelsk virksomhed,

Læs mere

ØKODAG. Den 17. April 2016 Stensbølgård. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge

ØKODAG. Den 17. April 2016 Stensbølgård. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge ØKODAG Den 17. April 016 Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 1-070 Kirke Hyllinge Email: kontakt@stensbolgaard.dk Tlf. Johan: 0 0 - Tlf. Kirsten 6 71 #stensbølgård www.stensbolgaard.dk

Læs mere

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS - Spændende aktiviteter for firmaer, foreninger og grupper OPLEVELSER OG EVENTS Har I brug for fælles oplevelser, der kan ryste venner, kollegaer og afdelinger sammen eller

Læs mere

MØDER & ARRANGEMENTER 2018

MØDER & ARRANGEMENTER 2018 PENSIONISTER OG SENIORER BUPL ÅRHUS OG ØSTJYLLAND MØDER & ARRANGEMENTER 2018 I forbindelse med det enkelte arrangement er der angivet, hvem der står for planlægningen. Kontakt vedkommende, hvis du har

Læs mere

VADEHAVSKYSTEN oktober 2016

VADEHAVSKYSTEN oktober 2016 VADEHAVSKYSTEN 26.-29. oktober 2016 1 Velkommen til Vadehavskysten Fra onsdag den 26. oktober til lørdag den 29. oktober 2016 Vadehavet er et enestående marsk- og tidevandsområde af international betydning.

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

Illustreret program Marokko projektet Fredag den 1. august fredag den 8. august 2014 Sjælland, Danmark

Illustreret program Marokko projektet Fredag den 1. august fredag den 8. august 2014 Sjælland, Danmark Illustreret program Marokko projektet Fredag den 1. august fredag den 8. august 2014 Sjælland, Danmark Fredag den 1. august Dagen var kommet hvor seks elever fra MFR skolen rejste fra Marokko til Nyvangsgården,

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

Stockholm - Storby og skærgård

Stockholm - Storby og skærgård Stockholm - Storby og skærgård Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.295,- Højdepunkter Skærgård og by Skansen og Vasa Museet Centralt beliggende hotel Middag første aften er inkluderet

Læs mere

FORÅR 2013 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2013 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2013 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 31.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Arkivar Andreas Skov fortæller denne dag om Augustoprøret 1943 - da Odense gik

Læs mere

August: Cykeltur. Tirsdag den 1. august 2017 kl Ud i det blå. Tirsdag den 15. august tager vi på den årlige tur ud i det blå.

August: Cykeltur. Tirsdag den 1. august 2017 kl Ud i det blå. Tirsdag den 15. august tager vi på den årlige tur ud i det blå. Andet halvår 2017. August: Cykeltur. Tirsdag den 1. august 2017 kl. 9.00 Vi starter fra Agtoftsvej kl. 9.00 og kører en tur i omegnen af Sønderborg. Returnerer til Agtoftsvej, hvor vi spiser vor medbragte

Læs mere

JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN

JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN I JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN I pinsen var Junior A og Ynglinge Mester inviteret til et stævne i Wurzen hos NB's venskabsklub i det tidligere Østtyskland. Der var afgang fra Idrætscentret fredag morgen

Læs mere

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro.

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Damgade 14. Boel Nr.44 (Gl. 21 ). Nr. 27 På præstekort hus 41 Viet den 22. okt. 1831 Johan Henrik Schmidt * 28. aug 1797, søn

Læs mere