FONDSRÅDET. Bestyrelsen for Zealand Pharma A/S Smedeland Glostrup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FONDSRÅDET. Bestyrelsen for Zealand Pharma A/S Smedeland 36 2600 Glostrup"

Transkript

1 FONDSRÅDET Bestyrelsen for Zealand Pharma A/S Smedeland Glostrup Dato 15. november 2011 Ref. SIM J.nr Afgørelse vedrørende årsrapporten for regnskabsåret 2010 for Zealand Pharma A/S, CVR-nr Indledning Fondsrådet har gennemført en regnskabskontrol 1 af årsrapporten for regnskabsåret 2010 for Zealand Pharma A/S og har den 14. november 2011 truffet afgørelse i sagen. Årsrapporten, der er offentliggjort i henhold til værdipapirhandelslovens 27 og omfatter års- og koncernregnskab, er i henhold til det i ledelsespåtegningen oplyste, aflagt i overensstemmelse med IFRS, som godkendt af EU, og yderligere danske oplysningskrav til årsrapporter for børsnoterede selskaber. Års- og koncernregnskabet er revideret af Grant Thornton, Statsautoriseret Revisionsaktieselskab. Revisors påtegning er uden forbehold eller supplerende oplysninger. Sekretariat: ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN Kampmannsgade København V Tlf Fax CVR-nr eogs@eogs.dk ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET Afgørelse Fondsrådet har den 14. november 2011 truffet følgende afgørelse vedrørende årsrapporten for regnskabsåret 2010 for Zealand Pharma A/S, jf. årsregnskabslovens 159 a, stk. 5 og 6, sammenholdt med årsregnskabslovens 161. Fondsrådet påbyder virksomheden, at a) medtage resultat af ordinær primær drift i hoved- og nøgletalsoversigten, jf. årsregnskabslovens 101, stk. 1, sammenholdt med IFRS-bekendtgørelsens 4, b) udforme note om Andre langfristede aktiver, så den lever op til de generelle kvalitetskrav i IAS 1, afsnit 15, 1 Fondsrådet skal for udstedere af værdipapirer, der er optaget til notering eller handel på en fondsbørs eller autoriseret markedsplads, kontrollere, at reglerne for finansiel information i årsregnskabsloven samt forordningen om anvendelse af internationale regnskabsstandarder er overholdt, jf. Europa-parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1606/2002 af 19. juli 2002 og værdipapirhandelslovens 83, stk. 2.

2 2 c) give oplysninger om nye, men ikke implementerede standarder, som påvirker præsentationen, herunder omfanget og oplysningerne i noterne, som krævet af IAS 8, afsnit 30, d) angive anvendt regnskabspraksis for modervirksomheden, som krævet af IAS 1, afsnit 117, herunder at oplyse om, hvorledes kapitalandele i dattervirksomheder indregnes og måles, e) foretage en afstemning af antallet af aktier i omløb ved regnskabsårets begyndelse og slutning, som krævet af IAS 1, afsnit 79a (iv), f) rette fejl i årstallene i oplysningerne vedrørende virksomhedens besiddelse af egne aktier, g) udarbejde en egenkapitalopgørelse for modervirksomheden, jf. IAS 1, afsnit 10 sammenholdt med IAS 1, afsnit 4, og h) korrigere de øvrige forhold, der er nævnt i sagsfremstillingens punkt 10. Herudover påtaler Fondsrådet, at virksomheden i den første årsrapport, der er aflagt efter offentliggørelsen af børsprospektet, ikke i afsnittet om anvendt regnskabspraksis har oplyst, at den i forbindelse med udarbejdelsen af børsprospekt i efteråret 2010 er overgået til at anvende IFRS i koncernregnskabet. En sådan oplysningspligt følger efter Fondsrådets vurdering af kravene i IAS 1, afsnit 117 om anvendt regnskabspraksis, jf. også kravene i IFRS 1, afsnit 23 og 24 om forklaring af overgangen til IFRS. Virkningen af Fondsrådets afgørelse Virksomheden skal fremadrettet følge de ovenfor nævnte påbud. Virksomheden skal således ved udarbejdelsen af fremtidige årsrapporter samt, hvis forholdene er relevante ved udarbejdelsen af delårsrapporter, følge ovenstående påbud. Vurdering af væsentlighed Fondsrådet har foretaget en vurdering af, om virksomhedens fravigelser fra reglerne kan betragtes som uvæsentlige. Vurderingen er foretaget efter retningslinjerne i Fondsrådets notat af 17. december 2008 om generelle overvejelser og afvejninger ved vurdering af væsentlighed i forbindelse med regnskabskontrol. Notatet kan findes på Fondsrådets hjemmeside, Fondsrådet er af den opfattelse, at udgangspunktet er, at en virksomhed, der aflægger årsrapport efter IFRS og årsregnskabsloven, skal overholde alle relevante krav heri. Et krav kan dog fraviges, hvis fravigelsen er uvæsentlig for regnskabsbrugeren, og virksomheden kan sandsynliggøre dette.

3 3 Med henvisning til punkt 1 nedenfor i sagsfremstillingen er det Fondsrådets vurdering, at de manglende oplysninger om modervirksomhedens overgang til IFRS konkret anses som ikke væsentlige, idet dattervirksomheden er uden aktivitet, og de oplysninger, som modervirksomheden skulle have givet om overgangen til IFRS, således ikke ville afvige væsentligt fra de oplysninger, som koncernen allerede har givet i prospektet. Med hensyn til punkt 9 nedenfor i sagsfremstillingen er det Fondsrådets vurdering, at fravigelsen konkret ikke vurderes at være væsentlig. Der er tale om, at virksomheden i anvendt regnskabspraksis for så vidt angår indregning af afledte finansielle instrumenter og finansielle gældsforpligtelser har oplyst en indregningsmetode, som efter Fondsrådets vurdering ikke er i overensstemmelse med IAS 39, afsnit 43. Da virksomheden imidlertid i 2009 og 2010 ikke har haft afledte finansielle instrumenter og finansielle gældsforpligtelser, vurderer Fondsrådet, at fravigelsen konkret ikke er væsentlig. For så vidt angår de øvrige punkter, hvorom der er givet påbud om at korrigere forholdene fremadrettet, er det Fondsrådets opfattelse, at der er tale om fravigelser, der ikke i den konkrete sag på nuværende tidspunkt vurderes at kunne have betydning for investorernes økonomiske beslutningstagen. Der er dog tale om lovkrav af en sådan karakter, at fravigelse herfra ikke fremadrettet kan finde sted. Offentliggørelse af intern viden Fondsrådet skal henlede virksomhedens opmærksomhed på, at den i henhold til 27, stk. 1, i lov om værdipapirhandel m.v. er forpligtet til at offentliggøre intern viden, jf. 34, stk. 2, umiddelbart efter, at de pågældende forhold foreligger, eller den pågældende begivenhed er indtrådt, selv om forholdet eller begivenheden ikke er formaliseret. Betydelige ændringer i allerede offentliggjort intern viden skal ligeledes offentliggøres umiddelbart efter, at disse ændringer er indtrådt og gennem den samme kanal, som blev anvendt ved offentliggørelsen af den oprindelige information. Fondsrådet skal yderligere oplyse, at en udsteder i henhold til 27, stk. 6, kan udsætte offentliggørelsen af intern viden, for ikke at skade sine berettigede interesser. Anvendelsen af denne bestemmelse forudsætter, at udsættelsen af informationen ikke vil vildlede offentligheden, og at det sikres, at denne viden behandles fortroligt. Fondsrådet har udsendt vejledning nr. 41 af 23. maj 2011, om Virkningen af Fondsrådets afgørelser om ændring af regnskabsinformation i års- og delårsrapporter. Vejledningen kan findes på Fondsrådets hjemmeside.

4 4 Afslutning For en konkret begrundelse og vurdering af de enkelte forhold henvises til sagsfremstillingen i vedlagte bilag. Det skal bemærkes, at gennemgangen af årsrapporten ikke kan anses for udtømmende. Klagevejledning Afgørelsen kan indbringes for Erhvervsankenævnet, Kampmannsgade 1, Postboks 2000, 1780 København V, senest 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt virksomheden. 2 Afgørelsen er sendt til orientering til virksomhedens revisorer. Med venlig hilsen På Fondsrådets vegne Mia Simonsen Fuldmægtig Tlf. direkte sim@eogs.dk Bilag: Sagsfremstilling 2 Jf. årsregnskabslovens 163, stk. 3, jf. værdipapirhandelslovens 88, stk. 1.

5 5 Sagsfremstilling Sagsforløb 28. juni 2011 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen sender høringsbrev til Zealand Pharma A/S. 8. august 2011 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen modtager høringssvar fra Zealand Pharma A/S. 15. august 2011 Møde mellem Zealand Pharma A/S og Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. 22. august 2011 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen sender referat af møde den 15. august 2011 til Zealand Pharma A/S. 24. august 2011 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen modtager Zealand Pharma A/S bemærkninger til mødereferat. 13. oktober 2011 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen sender udkast til afgørelse til Zealand Pharma A/S. 18. oktober 2011 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen modtager svar fra Zealand Pharma A/S på udkast til afgørelse. Gennemgang af afgørelsens punkter Nedenfor er følgende punkter gennemgået: 1. Førstegangsaflæggelse efter IFRS 2. Omkostninger til børsnotering 3. Hoved- og nøgletalsoversigt 4. Note om Andre langfristede aktiver 5. Nye internationale regnskabsstandarder og fortolkningsbidrag 6. Anvendt regnskabspraksis 6.1. Anvendt regnskabspraksis for modervirksomheden 6.2. Manglende oplysninger i anvendt regnskabspraksis 7. Oplysning om aktiekapital og beholdning af egne aktier 8. Egenkapitalopgørelse for modervirksomheden 9. Fejl i anvendt regnskabspraksis 10. Øvrige forhold Anvendt regnskabspraksis for 2010 for koncernen Leasing Benævnelse af finansielle opstillinger Navngivning af note

6 6 For overskuelighedens skyld er punkterne 1-9 behandlet efter følgende opbygning: 1. Førstegangsaflæggelse efter IFRS A. Faktiske forhold B. Virksomhedens kommentarer C. Retligt grundlag D. Fondsrådets vurdering A. Faktiske forhold Det fremgår af ledelsesberetningen på årsrapportens side 4, at virksomhedens aktier er optaget til handel på NASDAQ OMX Copenhagen den 23. november I den forbindelse har virksomheden udarbejdet et børsprospekt, hvoraf der fremgår et revideret koncernregnskab for 2009 med sammenligningstal for 2008, som efter det anførte er udarbejdet i overensstemmelse med IFRS. Der er således tale om et revideret (omarbejdet) koncernregnskab for 2009 (med sammenligningstal) udarbejdet efter IFRS. Den årsrapport for 2009, som blev godkendt på virksomhedens generalforsamling, var imidlertid udarbejdet efter årsregnskabslovens almindelige bestemmelser. Af årsrapporten for 2010 fremgår det ikke klart, hvornår overgangen til IFRS har fundet sted. Følgende fremgår således af anvendt regnskabspraksis på årsrapportens side 28: Koncernregnskabet for er udarbejdet i overensstemmelse med International Financial Reporting Standards (IFRS) som godkendt af EU. Koncernregnskabet er det første regnskab udarbejdet i overensstemmelse med IFRS. IFRS 1 førstegangsanvendelse af IFRS er anvendt ved overgangen. Ændringer i anvendt regnskabspraksis Som følge af overgangen til IFRS er anvendt regnskabspraksis ændret. I overensstemmelse med IFRS 1 er åbningsbalancen pr. 1. januar 2009 og sammenligningstallene for 2009 udarbejdet i overensstemmelse med IFRS der er obligatoriske pr. 1. januar Virksomheden har under punkt 10.1 oplyst, at der burde have stået 2010.

7 7 Åbningsbalancen pr. 1. januar 2009 er udarbejdet, som om IFRS altid har været anvendt. Virksomhedens overgang til IFRS rejser følgende spørgsmål: hvorvidt førstegangsaflæggelse efter IFRS 1 kan ske i forbindelse med udarbejdelse af et børsprospekt, eller om den reelle overgang skal ske i en ordinær årsrapport, hvorvidt oplysningerne i anvendt regnskabspraksis om overgangen til IFRS og anvendte standarder er korrekte, hvorvidt årsregnskabet for modervirksomheden for 2010 opfylder regnskabskravene til overgang til IFRS, jf. IFRS 1, da børsprospektet ikke indeholdte et årsregnskab. Fondsrådet har ikke i denne sag vurderet, om koncernregnskabet i børsprospektet opfylder kravene i IFRS. Kontrollen vedrører således alene årsrapporten for B. Virksomhedens kommentarer Virksomheden har i høringssvar af 4. august 2011 oplyst, at tidligere koncernregnskaber for 2008 og 2009 er omarbejdet således, at disse er præsenteret efter IFRS i forbindelse med prospektets udarbejdelse. Virksomheden har desuden oplyst, at årsrapporten for 2010 er den første årsrapport, der aflægges efter IFRS. Virksomheden har på mødet den 15. august 2011 oplyst, at virksomheden for koncernregnskabets vedkommende er overgået til regnskabsaflæggelse efter IFRS i forbindelse med prospektets udarbejdelse. For modervirksomheden er virksomheden ifølge det oplyste først overgået til regnskabsaflæggelse efter IFRS i årsregnskabet for C. Retligt grundlag Følgende fremgår af IFRS 1: Førstegangsanvendelse af IFRS, afsnit 3: En virksomheds første IFRS-årsregnskab er det første årsregnskab, hvor virksomheden anvender IFRS ved at afgive en udtrykkelig og uforbeholden erklæring i årsregnskabet om, at årsregnskabet er aflagt i overensstemmelse med IFRS. Det fremgår af IFRS 1, afsnit 21 4, at For at overholde IAS 1 skal en virksomheds første IFRSårsregnskab indeholde mindst tre opgørelser af finansiel 4 Denne bestemmelse fremgik af afsnit 36 i IFRS 1 fra 1. januar 2009 til 30. juni 2009.

8 8 stilling, to totalindkomstopgørelser, to separate resultatopgørelser (hvis sådanne præsenteres), to opgørelser af pengestrømme og to egenkapitalopgørelser med tilhørende noter, herunder sammenligningstal. Det fremgår af IAS 1, afsnit 117, at en virksomhed i oversigten over væsentlig anvendt regnskabspraksis skal oplyse om det anvendte målingsgrundlag og anden anvendt regnskabspraksis, som er relevant for forståelsen af årsregnskabet. Det fremgår desuden af IFRS 1, afsnit 23, at: En virksomhed skal gøre rede for, hvordan overgangen fra de tidligere regnskabsprincipper til IFRS har påvirket virksomhedens finansielle stilling, indtjening og pengestrømme. IFRS 1, afsnit 23, uddybes i IFRS 1, afsnit 24, hvoraf det blandt andet fremgår, at der skal vises en afstemning af egenkapitalen i henhold til henholdsvis tidligere anvendt regnskabspraksis og IFRS. Denne afstemning skal vises dels pr. den første dag i sammenligningsåret, dels pr. balancedagen i virksomhedens seneste årsregnskab efter tidligere anvendt regnskabspraksis. Desuden skal der vises en afstemning af resultatet i virksomhedens seneste årsregnskab efter tidligere anvendt regnskabspraksis til totalindkomsten i henhold til IFRS for den samme periode. D. Fondsrådets vurdering Førstegangsaflæggelse efter IFRS 1 i børsprospektet koncernregnskabet 5 Årsregnskabsloven regulerer som udgangspunkt virksomhedens regnskabsaflæggelse. Loven indeholder klare regler for årsrapportens udarbejdelse, indhold og godkendelse m.v. Udgangspunktet må være, at en virksomhed, som overgår til IFRS, anvender standarderne første gang i forbindelse med en årsrapport. En særlig situation opstår dog, hvor en virksomhed, som hidtil har udarbejdet koncern- og årsregnskab efter årsregnskabslovens bestemmelser, skal børsnoteres. Her er der krav om, at børsprospektet skal indeholde regnskabstal udarbejdet efter IFRS. 5 I den danske oversættelse af IFRS 1 anvendes begrebet en virksomheds første IFRSårsregnskab. Begrebet dækker over såvel koncernregnskab (årsregnskab for koncernen) og årsregnskab (årsregnskab for modervirksomheden).

9 9 Fondsrådet har vurderet, om et komplet koncernregnskab i et børsprospekt kan anses for at opfylde kravene om overgang til IFRS, eller om kravene til overgangen alene kan opfyldes i forbindelse med udarbejdelsen af en ordinær årsrapport. IFRS regulerer ikke de selskabsretlige forhold, som er knyttet til udarbejdelsen af en ordinær årsrapport. IFRS 1 omhandler derimod det første regnskab, som udarbejdes efter IFRS. IFRS udelukker ikke, at der for den samme periode kan være udarbejdet og offentliggjort regnskaber for virksomheden (koncernen) efter andre regnskabsregler. IFRS fokuserer alene på, at der udarbejdes og offentliggøres et fuldstændigt regnskab i henhold til reglerne i IFRS. Fondsrådet finder derfor, at kravene i IFRS om førstegangsaflæggelse af koncernregnskab efter IFRS kan opfyldes ved udarbejdelse og offentliggørelse af et børsprospekt indeholdende et komplet koncernregnskab. Den første årsrapport, som udarbejdes herefter, vil indeholde virksomhedens andet koncernregnskab efter IFRS. Oplysningskrav om overgang til IFRS - koncernregnskabet Det er Fondsrådets vurdering, at virksomheden i den første årsrapport, der aflægges efter offentliggørelse af børsprospektet, skal oplyse om, at overgangen til anvendelse af IFRS er sket i forbindelse med udarbejdelsen af børsprospektet, og at der skal henvises hertil. Dette må antages at følge af kravet om oplysninger i IAS 1, afsnit 117, om anvendt regnskabspraksis, jf. også kravene i IFRS 1, afsnit 23 og 24 om forklaring af overgangen til IFRS. Manglende oplysninger vil medføre, at regnskabsbrugeren ikke umiddelbart kan følge regnskabstallene mellem koncernregnskabet for det tidligere år (udarbejdet efter årsregnskabslovens almindelige bestemmelser) og årets koncernregnskab udarbejdet efter IFRS. Det er Fondsrådets vurdering, at virksomheden ikke har givet de oplysninger, der i henhold til IAS 1, afsnit 117, jf. også IFRS 1, afsnit 23 og 24, skulle have været givet om overgangen til IFRS. Førstegangsaflæggelse af årsregnskabet efter IFRS for modervirksomheden Børsprospektet indeholdte alene et koncernregnskab og ikke et årsregnskab efter IFRS. Det årsregnskab, der er indeholdt i årsrapporten for 2010, er derfor det første årsregnskab aflagt efter IFRS. Årsregnskabet indeholder dog ikke de krævede oplysninger om overgangen, herunder kravet i IFRS 1, afsnit 21, om mindst tre opgørelser af finansiel stilling, og de i IFRS 1, afsnit 23 og 24 krævede forklaringer af effekten af overgangen til IFRS.

10 10 Fondsrådet har vurderet fravigelsen for så vidt angår de manglende oplysninger om overgangen til IFRS, herunder de manglende sammenligningstal, og finder ud fra en samlet vurdering af de konkrete omstændigheder, at fravigelsen ikke kan betragtes som væsentlig og dermed som noget, der kan påvirke regnskabsbrugernes beslutninger. Fondsrådet baserer denne vurdering på, at modervirksomhedens og koncernens tal er næsten identiske, da dattervirksomheden er uden aktivitet. De tal, som koncernen afgav ved overgangen til IFRS, vil således være tæt på de oplysninger, der skulle gives for modervirksomheden ved overgangen til IFRS på samme tidspunkt. Uanset at virksomheden har oplyst, at modervirksomheden først er overgået til regnskabsaflæggelse efter IFRS i årsregnskabet for 2010, har Fondsrådet således betragtet forholdet som om, modervirksomheden reelt er overgået til IFRS samtidig med koncernen i De oplysninger, som modervirksomheden skulle have givet, hvis modervirksomheden var overgået til IFRS i 2009, vil således ikke afvige væsentligt fra de oplysninger, som koncernen allerede har givet i prospektet. Det forudsættes, at en kvalificeret regnskabsbruger nemt kan gennemskue, at tallene for modervirksomheden er næsten identiske med koncernens. Øvrige forhold Under anvendt regnskabspraksis er der anført nogle forkerte årstal F.eks. henvises der i anvendt regnskabspraksis til koncernregnskabet for 2009, hvor der skulle have stået koncernregnskabet for Der henvises endvidere til åbningsbalancen pr. 1. januar 2009, hvor der skulle have stået pr. 1. januar 2008, jf. IFRS 1, appendiks A. I forhold til generelle mangler i beskrivelsen af anvendt regnskabspraksis i årsregnskabet, henvises der til punkt 6.1 nedenfor, hvor dette forhold er behandlet. 2. Omkostninger til børsnotering A. Faktiske forhold Det fremgår af ledelsesberetningen på årsrapportens side 4, at virksomheden blev børsnoteret den 23. november I forbindelse med børsnoteringen blev aktiekapitalen udvidet fra nominelt t.kr. til nominelt t.kr. Vedrørende børsnoteringen er der indregnet t.kr. i resultatopgørelsen og t.kr. på egenkapitalen. B. Virksomhedens kommentarer Virksomheden har i sit høringssvar af 4. august 2011 oplyst følgende: Ved opdelingen af omkostningerne i forbindelse med børsnoteringen, er der foretaget en fordeling på baggrund

11 11 af hvilke omkostninger der kan henføres til kapitaludvidelsen henholdsvis børsnoteringen. De omkostninger der relaterer sig til både kapitaludvidelsen og børsnoteringen er fordelt ud fra et rationelt grundlag. De omkostninger der er henført til kapitaludvidelsen er indregnet direkte på egenkapitalen. Hvor et bedre fordelingsgrundlag ikke har eksisteret, er der taget udgangspunkt i hvilken andel de nyudstedte aktier udgør i forhold til selskabets samlede kapital. Virksomheden har desuden medsendt en fuldstændig opgørelse over fordelingen af omkostningerne i forbindelse med børsnoteringen og kapitaludvidelsen. Ca. 65 % af de afholdte omkostninger til kapitaludvidelsen vedrører success fee og honorarer til advokater for ydelser knyttet til udarbejdelse af prospekt til brug for det engelske og amerikanske marked. Virksomheden har på mødet den 15. august 2011 oplyst, at omkostningerne til udenlandske advokater er afholdt, fordi der er udarbejdet prospekt efter såvel de engelske og amerikanske regler, da virksomheden ønskede at henvende sig til potentielle amerikanske og engelske investorer. Virksomheden oplyste desuden, at der alene var blevet udstedt nye aktier i forbindelse med børsnoteringen, og således ikke handlet med eksisterende aktier. C. Retligt grundlag Det fremgår af IAS 32, afsnit 35, at: Renter, udbytter, tab og gevinster vedrørende et finansielt instrument eller et element, som er klassificeret som en finansiel forpligtelse, skal indregnes som indtægt eller omkostning i resultatet. Virksomheden skal indregne udbetaling til indehavere af et egenkapitalinstrument direkte på egenkapitalen efter skat. Transaktionsomkostninger ved en egenkapitaltransaktion skal regnskabsmæssigt behandles som et fradrag efter skat i egenkapitalen. Det fremgår desuden af IAS 32, afsnit 37, at: En virksomhed afholder normalt forskellige omkostninger ved udstedelsen eller erhvervelsen af egne egenkapitalinstrumenter. Sådanne omkostninger kan omfatte registrerings- og andre afgifter, honorarer til advokater, revisorer og anden faglig assistance,

12 12 omkostninger til trykning og stempelafgift. Transaktionsomkostninger ved en egenkapitaltransaktion skal regnskabsmæssigt behandles som et fradrag i egenkapitalen (efter skat), i det omfang disse udgør omkostninger direkte knyttet til egenkapitaltransaktionen, som ellers kunne være undgået. Omkostningerne ved en egenkapitaltransaktion, som opgives, indregnes som en omkostning. Yderligere fremgår det af IAS 32, afsnit 38, at: Transaktionsomkostninger vedrørende udstedelsen af et sammensat finansielt instrument skal allokeres til instrumentets forpligtelses- og egenkapitalelementer i forhold til allokeringen af provenuet. Transaktionsomkostninger vedrørende mere end én transaktion (eksempelvis omkostninger ved samtidig udbydelse af nogle aktier og børsnotering af andre) allokeres til disse transaktioner på et grundlag, som er rationelt og i overensstemmelse med tilsvarende transaktioner. D. Fondsrådets vurdering Fondsrådet har foretaget en vurdering af, hvorvidt den af virksomheden foretagne fordeling af omkostninger til kapitaludvidelsen henholdsvis børsnoteringen er foretaget i overensstemmelse med IAS 32. Det er Fondsrådets vurdering, at den af virksomheden foretagne fordeling ikke er i strid med kravene i de ovennævnte bestemmelser i IAS 32. Virksomheden har oplyst, at omkostningerne til de advokater, som bistod med prospekter m.v. til engelske og amerikanske investorer, er henført til kapitaludvidelsen og således indregnet direkte i egenkapitalen. Det samme er tilfældet med success fee til investeringsbanker. Dette honorar var afhængigt af størrelsen af den tegnede kapital. I forbindelse med børsnoteringen blev der alene udstedt nye aktier og således ikke handlet med allerede eksisterende aktier. De omkostninger, der er medgået til udarbejdelse af prospekt efter engelske og amerikanske regler, er således omkostninger til markedsføring i forbindelse med tegning af nye aktier overfor engelske og amerikanske investorer. Omkostningerne var således ikke nødvendige, hvis der alene skulle ske en børsnotering i Danmark.

13 13 På samme måde er success fee til investeringsbanker direkte henførbart til kapitaludvidelsen, da honorarets størrelse afhænger af kapitaludvidelsens størrelse og på ingen måde har sammenhæng til salg af eksisterende aktier. Omkostningerne var derfor ikke nødvendige, hvis der alene skulle ske en børsnotering. Omkostningerne til den danske advokats arbejde i forbindelse med det danske prospekts udarbejdelse er fordelt på henholdsvis børsnoteringen og kapitaludvidelsen. Fondsrådet er således af den opfattelse, at virksomhedens fordeling af omkostningerne ikke er i strid med kravene i IAS Hoved- og nøgletalsoversigt A. Faktiske forhold På årsrapportens side 12 fremgår Nøgletal for , mens årsrapportens side 23 indeholder Konsolideret resultatopgørelse. Af de to oversigter fremgår følgende subtotaler (uddrag): Hovedtalsoversigt Resultatopgørelse Omsætning X X Resultat af primær drift X Finansielle poster (netto) X Resultat før skat X Ordinært resultat (efter skat) X X Hovedtallet resultat af primær drift er således ikke medtaget i hoved- og nøgletalsoversigten. B. Virksomhedens kommentarer Virksomheden har i høringssvar af 4. august 2011 anført følgende: Det er korrekt, at der ikke eksplicit er anført resultat af primær drift i nøgletalsoversigten. Summering er vist i resultatopgørelsen. Denne kan dog simpelt udledes af de oplyste tal og indgår dermed implicit i nøgletalsoversigten. Fremadrettet vil Resultat af primær drift blive medtaget i en særskilt linje i nøgletalsoversigten. C. Retligt grundlag Det følger af 4, stk. 2, i IFRS-bekendtgørelsen 6, at årsregnskabslovens 101, stk. 1, finder anvendelse på årsrapporter aflagt efter IFRS. 6 Bekendtgørelse nr af 14/

14 14 Det fremgår af årsregnskabslovens 101, stk. 1, at Ledelsesberetningen skal indeholde en oversigt over (1) årets nettoomsætning, resultat af ordinær primær drift, resultat af finansielle poster, resultat af ekstraordinære poster, årets resultat, balancesum, investeringer i materielle anlægsaktiver, egenkapital, og de nøgletal, som efter virksomhedens forhold er nødvendige, og (2) de i nr. 1 nævnte tal for de fire foregående regnskabsår. D. Fondsrådets vurdering Det følger af årsregnskabslovens 101, stk. 1, sammenholdt med IFRSbekendtgørelsens 4, at årsrapporten i hoved- og nøgletalsoversigten skal indeholde oplysning om resultat af ordinær primær drift. Der skal således oplyses et hovedtal, som viser resultatet af virksomhedens primære drift. Finansielle poster og skat skal ikke være indregnet i hovedtallet. Det følger videre af IFRS-bekendtgørelsens 4, stk. 2, at årsregnskabslovens bestemmelse om, at der i hoved- og nøgletalsoversigten skal gives oplysning om resultat af ordinær primær drift, skal anvendes med de fornødne tilpasninger til IFRS. Da resultat af ordinær primær drift ikke er oplyst i hoved- og nøgletalsoversigten på årsrapportens side 12, er det Fondsrådets vurdering, at der ikke er givet oplysninger, som krævet i årsregnskabslovens 101, stk Note om Andre langfristede aktiver A. Faktiske forhold Følgende fremgår af note 8: Andre langfristede aktiver vedrørende kapitalandele i dattervirksomheder på årsrapportens side 35: t.kr. Kapitalandele i dattervirksomheder Kostpris 1. januar Tilgang 0 Afgang 0 Kostpris 31. december Regnskabsmæssig værdi 31. december Kostpris 1. januar Tilgang 40 Afgang 0 Kostpris 31. december Regnskabsmæssig værdi 31. december

15 15 Kostprisen pr. 31. december 2009 er således angivet til t.kr., mens det fremgår af noten, at kostprisen pr. 1. januar 2010 er t.kr. B. Virksomhedens kommentarer Virksomheden har i høringssvar af 4. august 2011 anført, at der har indsneget sig en trykfejl i note 8. Kostprisen pr. 1. januar 2010 er således uændret t.kr., som den var i Beløbet t.kr. udgør værdireguleringen pr. 1. januar 2010, mens årets værdiregulering er 40 t.kr. Den regnskabsmæssige værdi pr. 31. december 2010 er således korrekt anført til at være t.kr. Virksomheden har på mødet den 15. august 2011 erklæret sig enig i, at systematikken i note 8 skal omarbejdes, så denne svarer til note 7: Materielle anlægsaktiver. Noten vil således komme til at indeholde en kostprisdel, en værdireguleringsmæssig del og tilsvarende sammenligningstal for C. Retligt grundlag De generelle kvalitetskrav til årsrapporten fremgår af IAS 1: Præsentation af årsregnskaber, afsnit 15. Det fremgår heraf at årsregnskabet skal give et retvisende billede, og dette forudsætter en troværdig repræsentation af virkningerne af transaktioner, som virksomheden har foretaget. D. Fondsrådets vurdering Virksomheden har valgt at medtage en anlægsnote vedr. Andre langfristede anlægsaktiver, der efter det af virksomheden oplyste - måles til dagsværdi. Uanset at en sådan anlægsnote alene er krævet, hvis der var valgt måling til kostpris fratrukket nedskrivninger, er det Fondsrådets vurdering, at note 8 i virksomhedens årsrapport ikke lever op til de generelle kvalitetskrav, jf. IAS 1, afsnit 15, idet oplysningerne i noten ikke er sammenhængende. 5. Nye internationale regnskabsstandarder og fortolkningsbidrag A. Faktiske forhold Det fremgår af note 1: Anvendt regnskabspraksis på årsrapportens side 28, at virksomheden har anvendt alle nye såvel som ændrede internationale regnskabsstandarder og fortolkningsbidrag godkendt af EU, og som er obligatoriske for regnskabsperioder begyndende 1. januar Yderligere fremgår følgende: The International Accounting Standard Board (IASB) har udstedt en række ændringer til regnskabsstandarderne

16 16 samt nye fortolkningsbidrag (IFRICs), hvoraf nogle er godkendt af EU og gældende fra 31. december 2010 og er obligatorisk for koncernens regnskabsperiode der begynder på eller efter 1. januar 2011, mens andre endnu ikke er godkendt af EU. Selskabet vurderer at ingen af de nye standarder forventes at få væsentlig indvirkning på den fremtidige regnskabsaflæggelse. Implementeringen forventes dog at påvirke præsentationen herunder omfanget og oplysninger i noterne. B. Virksomhedens kommentarer Virksomheden har i høringssvar af 4. august 2011 anført følgende: Som anført følger selskabet alle relevante krav i henhold til IFRS. Det er ledelsens vurdering, at der ikke er nye standarder eller fortolkningsbidrag som er relevante for selskabet og som ikke allerede anvendes. Det er derfor ikke fundet relevant at beskrive enkelte standarder med navn, art af ændring, dato og planlagt anvendelse. Virksomheden har oplyst på mødet den 15. august 2011, at virksomheden fremover vil sørge for at give oplysning om standarderne, selvom disse alene påvirker præsentationen, herunder oplysningskrav i noterne. C. Retligt grundlag Det fremgår af IAS 8, afsnit 30, at når en virksomhed ikke har anvendt en ny standard eller et nyt fortolkningsbidrag, som er udgivet, men endnu ikke trådt i kraft, så skal virksomheden oplyse herom. Virksomheden skal samtidig give information, som er relevant for en vurdering af den mulige virkning, som anvendelsen af en ny standard eller et nyt fortolkningsbidrag vil have på virksomhedens årsregnskab i det regnskabsår, hvor standarden eller fortolkningsbidraget finder anvendelse første gang. Ydermere fremgår det af IAS 8, afsnit 31, hvilke oplysninger virksomheden skal overveje at give med henblik på at opfylde kravet i IAS 8, afsnit 30: I overensstemmelse med afsnit 30 skal virksomheden oplyse: 7 7 Ifølge den engelske udgave af IAS 8, afsnit 31, er det tilsyneladende ikke et ubetinget krav, at de pågældende oplysninger gives. IAS 8, afsnit 31 henviser imidlertid til IAS 8, afsnit 30, og det følger af IAS 8 BC 31 (b), at de forhold, der er nævnt i IAS 8, afsnit 31, skal overvejes oplyst med henblik på at opfylde det mere generelle krav i IAS 8, afsnit 30.

17 17 a) navnet på den nye standard eller det nye fortolkningsbidrag, b) arten af den eller de forestående ændring(er) i anvendt regnskabspraksis, c) den dato, hvor anvendelse af IFRS en kræves påbegyndt, d) den dato, hvor virksomheden planlægger at anvende IFRS en for første gang, og e) enten: i) en drøftelse af den virkning førstegangsanvendelse af IFRS en kan forventes at have på virksomhedens årsregnskab, eller ii) i det omfang denne virkning ikke kendes eller kan gøres til genstand for et rimeligt skøn, en angivelse heraf. D. Fondsrådets vurdering Idet virksomheden anfører i anvendt regnskabspraksis, at de nye standarder forventes at påvirke præsentationen, herunder omfanget og oplysningerne i noterne, er det Fondsrådets vurdering, at virksomheden skal give de i IAS 8, afsnit 30, krævede oplysninger, hvilket ikke er sket i årsrapporten for Anvendt regnskabspraksis 6.1. Anvendt regnskabspraksis for modervirksomheden A. Faktiske forhold I henhold til note 1: Anvendt regnskabspraksis fremgår det, at koncernregnskabet er aflagt efter IFRS. Der er imidlertid ikke givet oplysning om, hvilken regnskabspraksis der er anvendt ved udarbejdelsen af årsregnskabet for modervirksomheden. B. Virksomhedens kommentarer Virksomheden har i sit høringssvar af 4. august 2011 anført, at det er korrekt, at det ikke eksplicit fremgår, at anvendt regnskabspraksis for koncernen og moderselskabet er ens. Virksomheden anfører desuden, at det vil blive anført i årsrapporten for C. Retligt grundlag Der henvises til retligt grundlag under punkt 1 vedrørende IAS 1, afsnit 117.

18 18 D. Fondsrådets vurdering Det er Fondsrådets vurdering, at virksomheden ikke har levet op til kravet i IAS 1, afsnit 117, idet der ikke er givet oplysninger om anvendt regnskabspraksis for årsregnskabet Manglende oplysninger i anvendt regnskabspraksis A. Faktiske forhold Det fremgår af balancen på årsrapportens side 24, at modervirksomheden har kapitalandele i dattervirksomheder til en værdi af t.kr. Dette fremgår ligeledes af note 8: Andre langfristede aktiver på årsrapportens side 35. Det fremgår imidlertid ikke af virksomhedens note 1: Anvendt regnskabspraksis, hvorledes disse kapitalandele i dattervirksomheder er indregnet og målt i årsregnskabet. B. Virksomhedens kommentarer Virksomheden har i høringssvar af 4. august 2011 oplyst, at kapitalandele i dattervirksomheder indregnes til dagsværdi, og at det er en fejl, at afsnittet herom ikke fremgår af anvendt regnskabspraksis. Virksomheden har desuden oplyst, at afsnittet fremgår på side 30 i den engelske version af årsrapporten. Virksomheden vil sørge for, at afsnittet bliver indarbejdet i fremtidige årsrapporter. C. Retligt grundlag Der henvises til retligt grundlag under punkt 1 vedrørende IAS 1, afsnit 117. D. Fondsrådets vurdering Sammenholdt med punkt 4 ovenfor er det Fondsrådets vurdering, at det konkret er i strid med IAS 1, afsnit 117, at virksomheden ikke har givet oplysning om anvendt regnskabspraksis for indregning og måling af kapitalandele i dattervirksomheder. 7. Oplysning om aktiekapital og beholdning af egne aktier A. Faktiske forhold Det fremgår af note 9: Egne aktier på årsrapportens side 35, at virksomheden ved udgangen af 2009 besad stk. egne aktier svarende til 2,4 % af aktiekapitalen. Det fremgår desuden, at de tilsvarende tal for 2008 er stk. svarende til 3,1 % af aktiekapitalen. Der er ikke givet oplysninger om virksomhedens beholdning af egne aktier ved udgangen af I tilknytning til egenkapitalopgørelsen på årsrapportens side 26, er det oplyst, at aktiekapitalen pr. 31. december 2010 bestod af ordinære aktier med en nominel stykværdi på DKK 1 kr. Det

19 19 tilsvarende tal for stk. fremgår af ledelsesberetningen på årsrapportens side 16. B. Virksomhedens kommentarer Virksomheden har i høringssvar af 4. august 2011 oplyst følgende vedrørende beholdningen af egne aktier ved udgangen af 2010: Det oplyste antal aktier på side 35 er korrekt for både 2009 og Procenterne er 2,4 % for 2010 og 3,1 % for Der er således fejlagtigt skrevet 2009 i stedet for 2010 og 2008 i stedet for Årstallene er korrekt anført i den engelske version af årsrapporten. Yderligere har virksomheden i høringssvar af 4. august 2011 oplyst, at hele udviklingen i antal aktier er vist i egenkapitalopgørelsen på årsrapportens side 26. Antallet af aktier pr. 31. december 2009 kan således udledes af denne opstilling. Virksomheden har oplyst, at den i fremtidige årsrapporter vil sikre, at årstal er korrekt anført i årsrapporten og, at der vil blive indarbejdet en opgørelse over antallet af aktier primo og ultimo regnskabsåret. C. Retligt grundlag Det fremgår af IAS 1, afsnit 79, at bl.a. følgende skal oplyses om virksomhedens aktier: En virksomhed skal give følgende oplysninger i enten opgørelsen af finansiel stilling, egenkapitalopgørelsen eller noterne: a) for hver kapitalklasse.. iv) afstemning af antallet af aktier i omløb ved regnskabsårets begyndelse og slutning D. Fondsrådets vurdering Det er Fondsrådets vurdering, at virksomheden ikke har foretaget en afstemning af antallet af aktier i omløb ved regnskabsårets begyndelse og slutning, som krævet af IAS 1, afsnit 79a (iv). Fondsrådet kan endvidere konstatere, at der er fejl i årstallene vedrørende virksomhedens oplysninger om besiddelse af egne aktier. 8. Egenkapitalopgørelse for modervirksomheden På årsrapportens side 23 fremgår en konsolideret egenkapitalopgørelse for koncernen. Der er imidlertid ingen egenkapitalopgørelse for modervirksomheden.

20 20 B. Virksomhedens kommentarer Virksomheden har i høringssvar af 4. august 2011 oplyst, at: Selskabet har alene et 100 % ejet datterselskab uden aktivitet. Derved er egenkapitalen ens for koncernen og for moderselskabet jf. også balancen på side 25. Egenkapitalopgørelsen for moderselskabet er således identisk med den anførte på side 26. Dette vil blive tilføjet i årsrapporten for Virksomheden har på mødet den 15. august 2011 tilkendegivet, at den fremadrettet vil udarbejde en separat egenkapitalopgørelse for modervirksomheden. C. Retligt grundlag Det fremgår af IAS 1, afsnit 10, at der skal indgå en egenkapitalopgørelse i årsregnskabet. Af IAS 1, afsnit 4 fremgår det, at IAS 1 gælder for alle virksomheder, herunder virksomheder, der skal udarbejde koncernregnskab eller separat årsregnskab. D. Fondsrådets vurdering Det er Fondsrådets vurdering, at virksomheden i strid med IAS 1, afsnit 4 og 10 ikke har udarbejdet en egenkapitalopgørelse for modervirksomheden. Det er dog samtidig Fondsrådets vurdering, at tallene i moderselskabets egenkapitalopgørelse i alt væsentligt ville svare til tallene i koncernens egenkapitalopgørelse. 9. Fejl i anvendt regnskabspraksis A. Faktiske forhold Af note 1: Anvendt regnskabspraksis vedrørende afledte finansielle instrumenter på årsrapportens side 29 fremgår det, at afledte finansielle instrumenter første gang indregnes til kostpris i balancen og efterfølgende til dagsværdi. Det fremgår yderligere af note 1: Anvendt regnskabspraksis vedrørende gældsforpligtelser på årsrapportens side 31, at: Finansielle gældsforpligtelser indregnes ved lånoptagelse til det modtagne provenu efter fradrag af afholdte transaktionsomkostninger B. Virksomhedens kommentarer Virksomheden har i høringssvar af 4. august 2011 anført, at der i 2009 og 2010 ikke har været afledte finansielle instrumenter eller finansielle gældsforpligtelser, og at problemstillingen derfor er af mere teoretisk karakter.

21 21 Virksomheden anfører ydermere, at anvendt regnskabspraksis vil blive opdateret i 2011 således, at det eksplicit fremgår, at første indregning sker til dagsværdi. C. Retligt grundlag Følgende fremgår af IAS 39, afsnit 43: Når et finansielt aktiv eller en finansiel forpligtelse indregnes første gang, skal virksomheden måle aktivet eller forpligtelsen til dagsværdi samt i tilfælde af et finansielt aktiv eller en finansiel forpligtelse, som ikke er indregnet til dagsværdi med indregning i totalindkomstopgørelsen af ændringer i dagsværdi, transaktionsomkostninger, som kan henføres direkte til erhvervelsen eller udstedelsen af det finansielle aktiv eller den finansielle forpligtelse. D. Fondsrådets vurdering Det er Fondsrådets vurdering, at første indregning af afledte finansielle instrumenter til kostpris og første indregning af finansielle gældsforpligtelser til det modtagne provenu efter fradrag af afholdte transaktionsomkostninger er i strid med IAS 39, afsnit 43, idet standarden angiver, at første indregning skal ske til dagsværdi. Fondsrådet anerkender imidlertid, at kostprisen for afledte finansielle instrumenter kan være lig dagsværdien, og at det modtagne provenu efter fradrag af afholdte transaktionsomkostninger kan være lig dagsværdien for finansielle gældsforpligtelser. Fondsrådet forudsætter dog, at forholdet konkret kan dokumenteres. Idet virksomheden i 2009 og 2010 ikke har haft afledte finansielle instrumenter eller finansielle gældsforpligtelser, vurderer Fondsrådet, at fravigelsen konkret ikke er væsentlig. 10. Øvrige forhold Anvendt regnskabspraksis for 2010 for koncernen Af note 1: Anvendt regnskabspraksis på årsrapportens side 28 fremgår det, at koncernregnskabet for 2009 er udarbejdet i overensstemmelse med IFRS. Virksomheden har i høringssvar af 4. august 2011 anført, at der er tale om en trykfejl, og at årstallet retteligt skulle have været Virksomheden har desuden bemærket, at det rigtige årstal fremgår af den engelske udgave af årsrapporten, og at virksomheden fremover vil sikre, at det bliver korrekt anført.

22 Leasing Alle virksomhedens leasingaftaler betragtes som operationelle leasingaftaler, jf. note 1: Anvendt regnskabspraksis på årsrapportens side 31. Af note 11: Eventualforpligtelser på årsrapportens side 35 fremgår leasingydelser og huslejeforpligtelser opdelt efter forfaldstidspunkt. t.kr Leasingydelser på operationelt leasede aktiver Indenfor 1 år til 5 år Mere end 5 år 22 0 I alt Huslejeforpligtelser Indenfor 1 år til 5 år 0 0 Mere end 5 år 0 0 I alt Det er desuden oplyst i noten, at der i totalindkomstopgørelsen er omkostningsført kr. for 2010 og kr. for 2009 vedrørende operationel leasing. Da huslejeforpligtelserne ligeledes udgør operationelle leasingaftaler, skal det beløb, der bliver oplyst som omkostningsført i året, indeholde både huslejeforpligtelserne og andre operationelle leasingkontrakter, hvilket virksomheden har erklæret sig enig i på mødet den 15. august Benævnelse af finansielle opstillinger På årsrapportens side fremgår resultatopgørelsen, balancen, egenkapitalopgørelsen og pengestrømsopgørelsen. Disse er alle benævnt konsolideret. Det er Fondsrådets opfattelse, at dette er misvisende for regnskabsbrugeren, idet resultatopgørelsen, balancen og pengestrømsopgørelsen indeholder oplysninger om både koncernen og modervirksomheden. Virksomheden har erklæret sig enig i, at benævnelsen konsolideret ikke skulle have fremgået af overskriften Navngivning af note Ifølge noteoversigten på årsrapportens side 25 vedrører note 10 eventualaktiver, hvilket også stemmer overens med notens indhold. Note 10 på årsrapportens side 35 er imidlertid benævnt Eventualforpligtelser. Virksomheden har oplyst, at benævnelsen beklageligvis ikke er korrekt i den danske version af årsrapporten, men at noten er korrekt benævnt i den engelske version af årsrapporten. Virksomheden har desuden oplyst, at forholdet vil blive rettet i 2011.

Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret 2009 for Netop Solutions A/S, CVR-nr. 16 22 15 03

Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret 2009 for Netop Solutions A/S, CVR-nr. 16 22 15 03 FONDSRÅDET Bestyrelsen for Netop Solutions A/S Bregnerødvej 127 3460 Birkerød 12. oktober 2010 Ref. AVE J.nr. 2010-0021551 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret 2009 for Netop Solutions

Læs mere

DEN DANSKE MARITIME FOND

DEN DANSKE MARITIME FOND DEN DANSKE MARITIME FOND Den Danske Maritime Fond CVR-nr. 28 89 38 25 Årsrapport 2005/06 AMALIEGADE 33 B * DK - 1256 KØBENHAVN K * TLF.: +45 77 40 16 11 * TELEFAX: +45 33 11 62 10 E-mail: info@dendanskemaritimefond.dk

Læs mere

DEN DANSKE MARITIME FOND

DEN DANSKE MARITIME FOND DEN DANSKE MARITIME FOND Årsrapporten er fremlagt og godkendt af bestyrelsen den 14. marts 2014 (dirigent) CVR-nr. 28 89 38 25 Årsrapport 2013 AMALIEGADE 33 B * DK - 1256 KØBENHAVN K * TLF.: +45 77 40

Læs mere

DEN DANSKE MARITIME FOND

DEN DANSKE MARITIME FOND DEN DANSKE MARITIME FOND Årsrapporten er fremlagt og godkendt af bestyrelsen den / 2009 (dirigent) CVR-nr. 28 89 38 25 Årsrapport 2008 AMALIEGADE 33 B * DK - 1256 KØBENHAVN K * TLF.: +45 77 40 16 11 *

Læs mere

DVD Technology ApS. Årsrapport for 2013/14

DVD Technology ApS. Årsrapport for 2013/14 DVD Technology ApS Ahornsvinget 26, 7500 Holstebro CVR-nr. 34 07 70 02 Årsrapport for 2013/14 3. regnskabsår Til Erhvervsstyrelsen Nærværende årsrapport er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

CASA DE LUXE By Naja Munthe ApS

CASA DE LUXE By Naja Munthe ApS CASA DE LUXE By Naja Munthe ApS København CVR nr. 33035888 Årsrapport 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2013 Dirigent 1 Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

F. Salling Invest A/S. Højbjerg

F. Salling Invest A/S. Højbjerg F. Salling Invest A/S Højbjerg Årsrapport for 2012 CVR-nr. 24 57 46 28 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2013 Dirigent Indholdsfortegnelse Side Ledelsesberetning

Læs mere

MOOS-BJERRE ApS. Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

MOOS-BJERRE ApS. Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den MOOS-BJERRE ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/06/2013 Michael Moos-Bjerre Dirigent Side 2 af 12 Indhold

Læs mere

Under Uret Svendborg Holding ApS CVR-nr. 26580137. Årsrapport 2011/2012. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling den 26.09.2012.

Under Uret Svendborg Holding ApS CVR-nr. 26580137. Årsrapport 2011/2012. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling den 26.09.2012. Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33 96 35 56 Klosterplads 9 Postboks 169 5700 Svendborg Telefon 63 14 69 00 Telefax 62 21 28 01 www.deloitte.dk Under Uret Svendborg Holding ApS

Læs mere

MAERSK BROKER A/S. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

MAERSK BROKER A/S. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den MAERSK BROKER A/S Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/05/2015 Lars-Erik Brenøe Dirigent Side 2 af 11 Indhold

Læs mere

Fredericia Golfbane A/S. Årsrapport 2014/15

Fredericia Golfbane A/S. Årsrapport 2014/15 Stenhøjvej 57 Fredericia cvr-nr. 15 77 01 98 Årsrapport 2014/15 Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger 1 Ledelsespåtegning 2 Ledelsesberetning 3 Anvendt regnskabspraksis 4-5 Resultatopgørelse 6 Balance

Læs mere

Jeudan I A/S. Årsrapport for 2014

Jeudan I A/S. Årsrapport for 2014 Sankt Annæ Plads 13 1250 København K CVR-nr. 15110341 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16. april 2015 Morten Aagaard Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

kendelse: Den erklæring, der ligger til grund for klagen, er en erklæring med sikkerhed, som er omfattet af lovens 1, stk. 2.

kendelse: Den erklæring, der ligger til grund for klagen, er en erklæring med sikkerhed, som er omfattet af lovens 1, stk. 2. Den 14. januar 2015 blev der i sag nr. 56/2014 Revisortilsynet mod statsautoriseret revisor Preben Pedersen afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 4. juli 2014 har Revisortilsynet, i medfør af revisorlovens

Læs mere

PC Entreprise ApS. Årsregnskab

PC Entreprise ApS. Årsregnskab Skovhusvænget 5 4632 Bjæverskov CVR-nr.: 32 30 61 36 Årsregnskab 3. regnskabsår 1. januar 2014-31. december 2014 Årsregnskabet er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31. maj

Læs mere

Ejerforeningen Engelstoftsgade 20. CVR-nummer 32684955

Ejerforeningen Engelstoftsgade 20. CVR-nummer 32684955 CVR-nummer 32684955 Årsrapport 2012 Indholdsfortegnelse Foreningsoplysninger 2 Påtegning og erklæring Bestyrelsespåtegning 3 Den uafhængige revisors erklæring 4 Foreningsberetning 5 Årsregnskab Anvendt

Læs mere

Boligmaleren ApS. Årsrapport for 2014

Boligmaleren ApS. Årsrapport for 2014 Salamanderparken 115 8260 Viby J CVR-nr. 35241353 Årsrapport for 2014 2. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31. maj 2015 Jim Gottschalck Hagen

Læs mere

EKSTERNT REGNSKAB 3 ÅRSREGNSKABSLOV OG ANDEN REGULERING

EKSTERNT REGNSKAB 3 ÅRSREGNSKABSLOV OG ANDEN REGULERING EKSTERNT REGNSKAB 3 ÅRSREGNSKABSLOV OG ANDEN REGULERING REGULERING AF REGNSKABSAFLÆGGELSE I DANMARK A: ÅRSREGNSKABSLOVEN Lov nr. 448 af 7. juni 2001 Lov om erhvervsdrivende virksomheders aflæggelse af

Læs mere

JYDSK RAMME- OG LISTEFABRIK ApS

JYDSK RAMME- OG LISTEFABRIK ApS JYDSK RAMME- OG LISTEFABRIK ApS Årsrapport 1. juli 2013-30. juni 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/11/2014 Henrik Aaen Dirigent Side 2 af 12 Indhold

Læs mere

Kai D Fonden CVR-nr. 34776636. Årsrapport 2014

Kai D Fonden CVR-nr. 34776636. Årsrapport 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Egtved Allé 4 6000 Kolding Telefon 75 53 00 00 Telefax 75 53 00 38 www.deloitte.dk Kai D Fonden CVR-nr. 34776636 Årsrapport 2014 Godkendt

Læs mere

Byggefelt H, Teglholmen Parkering ApS

Byggefelt H, Teglholmen Parkering ApS Byggefelt H, Teglholmen Parkering ApS CVR-nr. 30 53 82 77 Årsrapport for perioden 2. juni - 31. december 2014 (7 måneder) Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 27. april 2015 Som dirigent:...

Læs mere

CVR-nr. 11 77 06 49. Den Danske Vedligeholdsforening Købmagergade 86, 7000 Fredericia. Årsrapport 2015

CVR-nr. 11 77 06 49. Den Danske Vedligeholdsforening Købmagergade 86, 7000 Fredericia. Årsrapport 2015 CVR-nr. 11 77 06 49 Den Danske Vedligeholdsforening Købmagergade 86, 7000 Fredericia Årsrapport 2015 Indholdsfortegnelse Påtegninger Side Ledelsespåtegning 1 Den uafhængige revisors påtegning 2 Årsregnskab

Læs mere

Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning...3 Virksomhedsoplysninger...4 Anvendt regnskabspraksis...5 Resultatopgørelse...7 Balance...8 Noter...10 2

Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning...3 Virksomhedsoplysninger...4 Anvendt regnskabspraksis...5 Resultatopgørelse...7 Balance...8 Noter...10 2 Lergravsvej 60 2300 København S CVR nr. 36049189 Årsrapport for 2014 1. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30. maj 2015 Tommy Andersen Dirigent

Læs mere

Nye Kommercielle Aktiviteter Holding A/S CVR-nr. 12523394 Strandvejen 100 2900 Hellerup. Årsrapport 2015. Dirigent

Nye Kommercielle Aktiviteter Holding A/S CVR-nr. 12523394 Strandvejen 100 2900 Hellerup. Årsrapport 2015. Dirigent Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Nye Kommercielle Aktiviteter Holding

Læs mere

Spaltningsregnskab pr. 01.01.2016. Spaltning af: Foreningen Østifterne f.m.b.a. CVR-nr. 25 35 27 34 til Østifterne f.m.b.a. (nydannet forening)

Spaltningsregnskab pr. 01.01.2016. Spaltning af: Foreningen Østifterne f.m.b.a. CVR-nr. 25 35 27 34 til Østifterne f.m.b.a. (nydannet forening) Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk Spaltningsregnskab pr. 01.01.2016

Læs mere

Årsrapport for 2013/14 17. regnskabsår

Årsrapport for 2013/14 17. regnskabsår Årsrapport for 2013/14 17. regnskabsår Christian Hem Invest ApS Lucernemarken 16 9490 Pandrup CVR-nr. 21 06 49 71 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10. december

Læs mere

Ejendomsselskabet Vejlevej 92-108, Kolding A/S CVR-nr. 82147713. Årsrapport 2014

Ejendomsselskabet Vejlevej 92-108, Kolding A/S CVR-nr. 82147713. Årsrapport 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Egtved Allé 4 4 6000 Kolding Telefon 75 53 00 00 Telefax 75 53 00 38 www.deloitte.dk Ejendomsselskabet Vejlevej 92-108, Kolding A/S CVR-nr.

Læs mere

Nikolaj Tinggaard Jørgensen Holding ApS CVR-nr. 30235169. Årsrapport 2014. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling, den 25.06.

Nikolaj Tinggaard Jørgensen Holding ApS CVR-nr. 30235169. Årsrapport 2014. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling, den 25.06. Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Vesterballevej 25A Postboks 454 7000 Fredericia Telefon 75 92 72 22 Telefax 75 93 39 88 www.deloitte.dk Nikolaj Tinggaard Jørgensen Holding

Læs mere

ACAIACAI ApS CVR-nr. 34080011. Årsrapport 2012

ACAIACAI ApS CVR-nr. 34080011. Årsrapport 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk ACAIACAI ApS CVR-nr. 34080011

Læs mere

Bee Sport ApS. Årsrapport for 2013. CVR-nr. 30 83 52 63. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Bee Sport ApS. Årsrapport for 2013. CVR-nr. 30 83 52 63. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling Bee Sport ApS CVR-nr. 30 83 52 63 Årsrapport for 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/04 2014 Christian Stadil Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

HJELM HOLDING ApS. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

HJELM HOLDING ApS. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den HJELM HOLDING ApS Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23/05/2014 Henrik Ladefoged Dirigent Side 2 af 11 Indhold

Læs mere

BAUN'S MURERFORRETNING ApS

BAUN'S MURERFORRETNING ApS BAUN'S MURERFORRETNING ApS Retortvej 58, kl th 2500 Valby Årsrapport 19. september 2013-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/05/2015 Mark

Læs mere

Danish Train Consulting ApS i likvidation Årsrapport for 2011/12

Danish Train Consulting ApS i likvidation Årsrapport for 2011/12 Danish Train Consulting ApS i likvidation Årsrapport for 2011/12 CVR-nr. 30 82 79 02 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/1 2013 Kim Nielsen Hvam Dirigent

Læs mere

THP Holding Vejle ApS

THP Holding Vejle ApS Ribe Landevej 152, 7100 Vejle (CVR-nr. 26413745) Årsrapport for 2014 (13. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28. maj 2015 Thomas Højsholm Pedersen

Læs mere

LOKE FILM UDLEJNING ApS

LOKE FILM UDLEJNING ApS LOKE FILM UDLEJNING ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22/05/2013 Adam Kaare Schmedes Dirigent Side 2 af 13

Læs mere

JESPER BANG ApS. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

JESPER BANG ApS. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den JESPER BANG ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2015 Erik Vittrup Nielsen Dirigent Side 2 af 9 Indhold

Læs mere

ALM. BRAND FOND. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

ALM. BRAND FOND. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den ALM. BRAND FOND Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/11/2014 Jørgen H. Mikkelsen Dirigent Side 2 af 12 Indhold

Læs mere

FONDSRÅDET. Bestyrelsen for Ejendomsaktieselskabet Pakhuset c/o Brunder Ejendomme A/S Rørdalsvej 27 9220 Aalborg Øst

FONDSRÅDET. Bestyrelsen for Ejendomsaktieselskabet Pakhuset c/o Brunder Ejendomme A/S Rørdalsvej 27 9220 Aalborg Øst FONDSRÅDET Bestyrelsen for Ejendomsaktieselskabet Pakhuset c/o Brunder Ejendomme A/S Rørdalsvej 27 9220 Aalborg Øst 16. januar 2012 Ref. fhn J.nr. 2011-0024651 Afgørelse vedrørende årsrapporten for regnskabsåret

Læs mere

Købmand Herman Sallings Fond. Århus. Årsrapport for 2012 CVR-nr. 53 52 04 13

Købmand Herman Sallings Fond. Århus. Årsrapport for 2012 CVR-nr. 53 52 04 13 Købmand Herman Sallings Fond Århus Årsrapport for 2012 CVR-nr. 53 52 04 13 Indholdsfortegnelse Side Ledelsesberetning Ledelsesberetning 1 Påtegninger Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors erklæringer

Læs mere

Core Bolig IV Investoraktieselskab nr. 5. Årsrapport for 2015

Core Bolig IV Investoraktieselskab nr. 5. Årsrapport for 2015 Core Bolig IV Investoraktieselskab nr. 5 Skoubogade 1, 2., 1158 København Årsrapport for 2015 CVR-nr. 36 39 95 62 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2016

Læs mere

DANSK FERIEBOLIG A/S. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

DANSK FERIEBOLIG A/S. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den DANSK FERIEBOLIG A/S Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2014 Kjeld Birk Dirigent Side 2 af 15 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

DANSK SELSKAB FOR MEKANISK DIAGNOSTIK OG TERAPI PETER FABERS VEJ 45, 2. TH., 8210 ÅRHUS V 16. REGNSKABSÅR

DANSK SELSKAB FOR MEKANISK DIAGNOSTIK OG TERAPI PETER FABERS VEJ 45, 2. TH., 8210 ÅRHUS V 16. REGNSKABSÅR Tlf.: 75 18 16 66 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab esbjerg@bdo.dk Bavnehøjvej 6 www.bdo.dk DK-6700 Esbjerg CVR-nr. 20 22 26 7020222670 DANSK SELSKAB FOR MEKANISK DIAGNOSTIK OG TERAPI PETER FABERS

Læs mere

Jotivipe ApS. Årsrapport for perioden 1. oktober 2014 til 30. september 2015. Brombærdalen 7 2970 Hørsholm. CVR-nr. 31 27 35 28

Jotivipe ApS. Årsrapport for perioden 1. oktober 2014 til 30. september 2015. Brombærdalen 7 2970 Hørsholm. CVR-nr. 31 27 35 28 Jotivipe ApS Brombærdalen 7 2970 Hørsholm CVR-nr. 31 27 35 28 Årsrapport for perioden 1. oktober 2014 til 30. september 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

JAMMERBUGT CAMPING APS

JAMMERBUGT CAMPING APS Tlf.: 96 34 73 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab aalborg@bdo.dk Visionsvej 51 www.bdo.dk DK-9000 Aalborg CVR-nr. 20 22 26 7020222670 JAMMERBUGT CAMPING APS ÅRSRAPPORT Årsrapport 2014 Årsrapporten

Læs mere

C. P. Dyvig & Co. A/S. Årsrapport 2013

C. P. Dyvig & Co. A/S. Årsrapport 2013 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk C. P. Dyvig & Co. A/S CVR-nr.

Læs mere

Balder Bolig A/S. CVR nr. 26 09 68 63. Årsrapport for 2006 01.01.2006-31.12.2006. (6. regnskabsår)

Balder Bolig A/S. CVR nr. 26 09 68 63. Årsrapport for 2006 01.01.2006-31.12.2006. (6. regnskabsår) Balder Bolig A/S Terp Skovvej 111, 8270 Højbjerg CVR nr. 26 09 68 63 Årsrapport for 2006 01.01.2006-31.12.2006 (6. regnskabsår) Side 1 Beretning 2006 Hoved aktivitet Selskabets hoved aktivitet omfatter

Læs mere

STB Byg Ejendomme A/S Andkærvej 24, 7100 Vejle

STB Byg Ejendomme A/S Andkærvej 24, 7100 Vejle STB Byg Ejendomme A/S Andkærvej 24, 7100 Vejle CVR-nr. 15 99 41 85 Årsrapport 1. januar - 31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 9. februar

Læs mere

Niels Erik Jespersen Holding ApS

Niels Erik Jespersen Holding ApS Holmevej 2 5683 Haarby (14. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/05 2015 Niels Erik Jespersen Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

Core Bolig III Investoraktieselskab. Årsrapport for 2015

Core Bolig III Investoraktieselskab. Årsrapport for 2015 Core Bolig III Investoraktieselskab Skoubogade 1, 2., 1158 København K Årsrapport for 2015 CVR-nr. 35 05 02 05 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2016 Per

Læs mere

Auktioner A/S Årsrapport for 2012

Auktioner A/S Årsrapport for 2012 Auktioner A/S Årsrapport for 2012 CVR-nr. 20 01 57 99 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21/2 2013 Thomas Hansen Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

Årsrapport. Kærby Økologiske Æg ApS. CVR: 29220573 1. oktober 2014-30. september 2015. Sandfeldvej 55 7330 Brande

Årsrapport. Kærby Økologiske Æg ApS. CVR: 29220573 1. oktober 2014-30. september 2015. Sandfeldvej 55 7330 Brande Kærby Økologiske Æg ApS CVR: 29220573 1. oktober 2014-30. september 2015 Kærby Økologiske Æg ApS Sandfeldvej 55 7330 Brande en er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den: 29.

Læs mere

Neurologisk Klinik Sønderborg ApS

Neurologisk Klinik Sønderborg ApS Neurologisk Klinik Sønderborg ApS CVR-nr. 33 77 76 04 Årsrapport for 2012 (2. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05 2013 Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

UNO Danmark Holding A/S

UNO Danmark Holding A/S UNO Danmark Holding A/S Lanciavej 3, 7100 Vejle CVR-nr. 31 42 90 80 Årsrapport for 2013 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 30. maj 2014 Som dirigent:... Michael Kjærgaard Indholdsfortegnelse

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2010-31. december 2010

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2010-31. december 2010 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 e-mail:ps@dantax-radio.dk CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 28. februar 2011 Delårsrapport

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2010-30. september 2010

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2010-30. september 2010 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 26. oktober 2010 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

Super Dæk Service Danmark A/S Årsrapport for 2012/13

Super Dæk Service Danmark A/S Årsrapport for 2012/13 Super Dæk Service Danmark A/S Årsrapport for 2012/13 CVR-nr. 28 65 39 64 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/9 2013 René Kristensen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Antenneforeningen af 1983 Hvide Sande Nord Geflevej 131 6960 Hvide Sande. CVR-nummer: 18 01 82 33. ÅRSRAPPORT 1. januar - 31.

Antenneforeningen af 1983 Hvide Sande Nord Geflevej 131 6960 Hvide Sande. CVR-nummer: 18 01 82 33. ÅRSRAPPORT 1. januar - 31. Geflevej 131 6960 Hvide Sande CVR-nummer: 18 01 82 33 ÅRSRAPPORT 1. januar - 31. december 2015 (32. regnskabsår) Godkendt på foreningens generalforsamling, den 31. marts 2016 Dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

RASK CYKLER ApS. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

RASK CYKLER ApS. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den RASK CYKLER ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 05/03/2015 Peter Lindby Dirigent Side 2 af 14 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Virksomhedsoplysninger 1. Ledelsespåtegning 2. Den uafhængige revisors erklæringer 3. Ledelsesberetning 4. Anvendt regnskabspraksis 5

Virksomhedsoplysninger 1. Ledelsespåtegning 2. Den uafhængige revisors erklæringer 3. Ledelsesberetning 4. Anvendt regnskabspraksis 5 Legumina Machinery ApS Indholdsfortegnelse Side Virksomhedsoplysninger 1 Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors erklæringer 3 Ledelsesberetning 4 Anvendt regnskabspraksis 5 Resultatopgørelse for 2014/15

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

BUUS V V S TEKNIK ApS

BUUS V V S TEKNIK ApS BUUS V V S TEKNIK ApS Årsrapport 1. juli 2011-30. juni 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/11/2012 Kim Buus Dirigent Side 2 af 13 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

A/S Aage Langkjær Ejendomme CVR-nr. 31756766. Årsrapport 2013

A/S Aage Langkjær Ejendomme CVR-nr. 31756766. Årsrapport 2013 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Ndr. Ringgade 70A 4200 Slagelse Telefon 58558200 Telefax 58558201 www.deloitte.dk A/S Aage Langkjær Ejendomme CVR-nr. 31756766 Årsrapport

Læs mere

SYMMETRY INVEST ApS. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

SYMMETRY INVEST ApS. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den SYMMETRY INVEST ApS Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/02/2014 Andreas Aaen Dirigent Side 2 af 12 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2015-31. marts 2016

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2015-31. marts 2016 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 17. maj 2016 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1.

Læs mere

IAS 34 Tjekliste til delårsrapport 2013

IAS 34 Tjekliste til delårsrapport 2013 IAS 34 Tjekliste til delårsrapport 2013 2 Tjekliste til delårsrapporter IAS 34, Præsentation af delårsregnskaber, angiver minimumskravene til indholdet af et delårsregnskab og principperne for indregning

Læs mere

Årsrapport 2012/13. Højmark Odense ApS. CVR-nr. 33 76 43 83 474723 / CW. Telefon 73 23 30 00 Telefax 72 29 30 30

Årsrapport 2012/13. Højmark Odense ApS. CVR-nr. 33 76 43 83 474723 / CW. Telefon 73 23 30 00 Telefax 72 29 30 30 KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Englandsgade 25 Postboks 200 5100 Odense C Telefon 73 23 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk 474723 / CW KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Medlem

Læs mere

BOLIG-ISOLERING ApS. Årsrapport 14. marts 2012-30. juni 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

BOLIG-ISOLERING ApS. Årsrapport 14. marts 2012-30. juni 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den BOLIG-ISOLERING ApS Årsrapport 14. marts 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/11/2013 Ole Rasmussen Hassing Dirigent Side 2 af 14 Indhold

Læs mere

LikeFred ApS. Årsrapport for perioden 3. september 2013-31. december 2014 (16 måneder) CVR-nr. 32 34 08 81

LikeFred ApS. Årsrapport for perioden 3. september 2013-31. december 2014 (16 måneder) CVR-nr. 32 34 08 81 LikeFred ApS CVR-nr. 32 34 08 81 Årsrapport for perioden 3. september 2013-31. december 2014 (16 måneder) Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 26. juni 2015 Som dirigent:... Peter Bager

Læs mere

K/S Danskib 72. Årsrapport for 2013. CVR-nr. 31 06 62 55. (7. regnskabsår)

K/S Danskib 72. Årsrapport for 2013. CVR-nr. 31 06 62 55. (7. regnskabsår) K/S Danskib 72 CVR-nr. 31 06 62 55 Årsrapport for 2013 (7. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24/04 2014 Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2012-30. september 2012

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2012-30. september 2012 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 30. oktober 2012 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

KEFA International Holding ApS ÅRSRAPPORT 2013

KEFA International Holding ApS ÅRSRAPPORT 2013 KEFA International Holding ApS Vestre Hedevej 15 4000 Roskilde ÅRSRAPPORT 2013 CVR NR: 34481040 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 8. maj 2014 Dirigent Frej

Læs mere

Expedit a/s. CVR-nr. 37 75 25 17. Delårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2010

Expedit a/s. CVR-nr. 37 75 25 17. Delårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2010 Expedit a/s CVR-nr. 37 75 25 17 Delårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2010 For yderligere oplysninger kan bestyrelsesformand Steen Bødtker kontaktes på telefon 87 61 22 00. Expedit a/s - Delårsrapport

Læs mere

BBHC BILIMPORT ApS. Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

BBHC BILIMPORT ApS. Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den BBHC BILIMPORT ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 07/05/2013 Erik Munk Dirigent Side 2 af 13 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat. L 311/6 Den Europæiske Unions Tidende 26.11.2009 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1136/2009 af 25. november 2009 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale regnskabsstandarder

Læs mere

Regnskab: Aktuelt nyt

Regnskab: Aktuelt nyt Regnskab: Aktuelt nyt V / Torben Johansen, BDO & Kim Larsen, Dansk Revision Revisordøgnet 2013, Regnskab aktuelt nyt 2 Indhold Fokus på årsregnskabsloven Udskudt skat Indre værdis metode EU s nye regnskabsdirektiv

Læs mere

MVNO SYSTEMS A/S. Frederikskaj 8 2450 København SV. Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015

MVNO SYSTEMS A/S. Frederikskaj 8 2450 København SV. Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 MVNO SYSTEMS A/S Frederikskaj 8 2450 København SV Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2016 Monna Maria Nielsen

Læs mere

Årsrapport for 2013 5. regnskabsår

Årsrapport for 2013 5. regnskabsår Årsrapport for 2013 5. regnskabsår KEANA ApS Skodshøj 6 9530 Støvring CVR-nr. 32 15 60 96 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28. maj 2014. Dirigent: Kent

Læs mere

R. Færch Invest ApS Årsrapport for 2012

R. Færch Invest ApS Årsrapport for 2012 R. Færch Invest ApS Årsrapport for 2012 CVR-nr. 31 27 36 92 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/5 2013 Rasmus Færch Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

E5 A/S. Årsrapport for 2014. CVR-nr. 21 83 21 46. Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 29. maj 2015.

E5 A/S. Årsrapport for 2014. CVR-nr. 21 83 21 46. Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 29. maj 2015. E5 A/S CVR-nr. 21 83 21 46 Årsrapport for 2014 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 29. maj 2015 Som dirigent:... Carl Christian Victor Borell Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning 1

Læs mere

SØBORG VINDUER ApS. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

SØBORG VINDUER ApS. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den SØBORG VINDUER ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/07/2015 Kristian Schouboe Sørensen Dirigent Side 2 af

Læs mere

AKTIV REVISION REGISTREREDE REVISORER

AKTIV REVISION REGISTREREDE REVISORER AKTIV REVISION REGISTREREDE REVISORER Smaragd Bolig A/S Buskelundskoven 30 8600 Silkeborg CVR-nr. 29825254 Årsrapport for 2013 7. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

Nordsjællands Anlægsgartner ApS

Nordsjællands Anlægsgartner ApS Nordsjællands Anlægsgartner ApS Frederiksborgvej 199 3450 Allerød CVR-nr. 32 44 64 69 Årsrapport 2013 4. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 8

Læs mere

Boliganpartsselskabet Boulevarden 26A, Aalborg CVR-nr. 32664199. Årsrapport 2014. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling, den 19.06.

Boliganpartsselskabet Boulevarden 26A, Aalborg CVR-nr. 32664199. Årsrapport 2014. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling, den 19.06. Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Gøteborgvej 18 9200 Aalborg SV Telefon 98 79 60 00 Telefax 98 79 60 01 www.deloitte.dk Boliganpartsselskabet Boulevarden 26A, Aalborg

Læs mere

Core Bolig IV Investoraktieselskab nr. 1. Årsrapport for 2015

Core Bolig IV Investoraktieselskab nr. 1. Årsrapport for 2015 Core Bolig IV Investoraktieselskab nr. 1 Skoubogade 1, 2., 1158 København Årsrapport for 2015 CVR-nr. 30 53 69 08 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2016

Læs mere

DP PROJEKTUDVIKLING A/S

DP PROJEKTUDVIKLING A/S DP PROJEKTUDVIKLING A/S Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2013 Ole Davidsen Dirigent Side 2 af 13 Indhold

Læs mere

RIVERCLUB ApS. Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/01/2014

RIVERCLUB ApS. Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/01/2014 RIVERCLUB ApS Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/01/2014 Jes Bondo Dirigent Side 2 af 15 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

EMDESIC TECHNOLOGY SOLUTIONS DENMARK APS NIELS JERNES VEJ 10, 9220 AALBORG ØST 2014/15

EMDESIC TECHNOLOGY SOLUTIONS DENMARK APS NIELS JERNES VEJ 10, 9220 AALBORG ØST 2014/15 Emdesic Technology Solutions Denmark Ap Jernes Vej 1 Aalborg Øst 33066635 EMDESIC TECHNOLOGY SOLUTIONS DENMARK APS NIELS JERNES VEJ 10, 9220 AALBORG ØST ÅRSRAPPORT Årsrapport 2014/15 Årsrapporten er fremlagt

Læs mere

Tillæg nummer 3 til. Basisprospekt for særligt dækkede realkreditobligationer udstedt af Realkredit Danmark A/S i Kapitalcenter T af 24.

Tillæg nummer 3 til. Basisprospekt for særligt dækkede realkreditobligationer udstedt af Realkredit Danmark A/S i Kapitalcenter T af 24. Tillæg nummer 3 til Basisprospekt for særligt dækkede realkreditobligationer udstedt af Realkredit i Kapitalcenter T af 24. juni 2013 24. februar 2015 Realkredit CVR nr. 1339.9174, København Page 1 of

Læs mere

Monotil A/S Skalbakken 17 2720 Vanløse. CVR-nr: 33 95 35 93. ÅRSRAPPORT 1. januar - 31. december 2014

Monotil A/S Skalbakken 17 2720 Vanløse. CVR-nr: 33 95 35 93. ÅRSRAPPORT 1. januar - 31. december 2014 Skalbakken 17 2720 Vanløse CVR-nr: 33 95 35 93 ÅRSRAPPORT 1. januar - 31. december 2014 Godkendt på selskabets generalforsamling, den 26/5 2015 Karsten Henriksen Dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE Påtegninger

Læs mere

LAG Fanø - Varde c/o Varde Kommune, Bytoften 2, 6800 Varde

LAG Fanø - Varde c/o Varde Kommune, Bytoften 2, 6800 Varde LAG Fanø - Varde c/o Varde Kommune, Bytoften 2, 6800 Varde CVR-nr. 36 11 39 60 Årsrapport 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på foreningens ordinære generalforsamling den 8. marts 2016. Dirigent

Læs mere

VONHAGE A/S. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/06/2015

VONHAGE A/S. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/06/2015 VONHAGE A/S Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/06/2015 Christian Lundgaard Dirigent Side 2 af 10 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret revisor R.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret revisor R. Den 4. oktober 2010 blev der i sag nr. 49/2009 K mod registreret revisor R og RR afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret

Læs mere

Dreist Ejendomme A/S. Årsrapport for 2015

Dreist Ejendomme A/S. Årsrapport for 2015 S T A T S A U T O R I S E R E T R E V I S I O N S P A R T N E R S E L S K A B Dreist Ejendomme A/S Bag Haverne 32-50 4600 Køge (CVR-nr. 31 28 38 76) Årsrapport for 2015 Godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

A&C Holding, Billund ApS. Årsrapport for 2012

A&C Holding, Billund ApS. Årsrapport for 2012 Årsrapport for 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den Dirigent CVR-nr. 32099165 Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning...3 Den uafhængige revisors erklæringer...4

Læs mere

PC Offshore ApS Årsrapport for 2012

PC Offshore ApS Årsrapport for 2012 PC Offshore ApS Årsrapport for 2012 CVR-nr. 10 14 48 68 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/5 2013 Paw Cortes Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

JUUL VESTERGAARD A/S. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 25. april 2015. Morten Vestergaard

JUUL VESTERGAARD A/S. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 25. april 2015. Morten Vestergaard Tlf.: 96 26 38 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab herning@bdo.dk Birk Centerpark 30 www.bdo.dk DK-7400 Herning CVR-nr. 20 22 26 7020222670 JUUL VESTERGAARD A/S ÅRSRAPPORT Årsrapport 2014 Årsrapporten

Læs mere

Revisionsinstituttet. Arbejderbevægelsens Kooperative Finansieringsfond. Arsrapport for 2013. CVR. nr. 22 39 39 28

Revisionsinstituttet. Arbejderbevægelsens Kooperative Finansieringsfond. Arsrapport for 2013. CVR. nr. 22 39 39 28 Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Arbejderbevægelsens Kooperative Finansieringsfond CVR. nr. 22 39 39 28 Arsrapport for 2013 Arsrapporten blev fremlagt og godkendt på fondens ordinære bestyrelsesmøde

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2011-31. december 2011

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2011-31. december 2011 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 28. februar 2012 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

A/S Houborg Plantage CVR-nr. 24255212. Årsrapport 2012

A/S Houborg Plantage CVR-nr. 24255212. Årsrapport 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Frodesgade 125 Postboks 200 6701 Esbjerg Telefon 79 12 84 44 Telefax 79 12 84 55 www.deloitte.dk A/S Houborg Plantage CVR-nr. 24255212

Læs mere

Hoved og nøgletal for koncernen

Hoved og nøgletal for koncernen Hoved og nøgletal for koncernen År til dato 2. kvartal Årsregn- 1/1-30/6 1/1-30/6 1/4-30/6 1/4-30/6 skab mio. kr. 2007 2006 2007 2006 2006 Hovedtal Nettoomsætning 124,5 122,0 64,1 60,4 251,5 Resultat af

Læs mere

LDE HOLDING 9 ApS (EAMS)

LDE HOLDING 9 ApS (EAMS) LDE HOLDING 9 ApS (EAMS) Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 03/06/2014 Jakob Vestergaard Jensen Dirigent Side

Læs mere