Angulus Altitudo Altus. Sid bedre. Etac sætter ny standard for kørestole. Igen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Angulus Altitudo Altus. Sid bedre. Etac sætter ny standard for kørestole. Igen."

Transkript

1 Angulus Altitudo Altus Sid bedre. Etac sætter ny standard for kørestole. Igen.

2

3 Etac har siden 1981 udviklet innovative og intelligente løsninger til kørestole. Det startede med den første sammenklappelige fastrammekørestol og fortsatte med den første kørestol i titanium som vejede under 10 kg. Derefter kom den første sammenklappelige kørestol med krydsramme og rygvinkeljustering som endvidere havde dobbelte kryds for stabilitet. Sidenhen har vi præsenteret den første med V-formet titaniumramme, den første kørestol med justerbar stropryg, den første med særskilte indstillinger for drivog sædeenhed og nu Etac Cross 3A med den mest fleksible, mest tilpasningsvenlige ryg hidtil. Vi motiveres af konstant udvikling, af at skabe muligheder. At finde på nye løsninger, som gør hverdagen lettere og mere bekvem for vores brugere. Én ting er sikkert: vi vil altid gerne gøre det bedre der kommer flere nyheder fra Etac fremover. Kort sagt opfat det gerne som et løfte; Sid bedre. I kørestole fra Etac.

4 Hemmeligheden bag Etac Cross: Et stabilt stel. Ingen kompromiser. Gennem årene har vi lært at grundlaget for en rigtig god kørestol er et stabilt stel. Etac Cross er baseret på en løsning, som er afprøvet gennem utallige testtimer for virkelig at kunne opfylde det vi ønsker en kørestol som du kan stole på. Vidste du forresten at Etac Cross 3A også er crashtestet? For at opfylde kravene kræves der stabile fastgørelsespunkter således at stolen spændes korrekt fast med et transportbeslag for optimal sikkerhed. det opfylder Etac Cross 3A. Kig på stellet, når du ser Etac Cross 3A i virkeligheden. Det fortjener lidt ekstra opmærksomhed.

5

6 det ville være synd at sige, at jeg har en god balanceevne. Mine muskler er svage og jeg har brug for god støtte. Før var jeg anspændt og det var svært at bruge armene. Men efter at jeg har fået min nye Cross med den fantastiske ryg, kan jeg for første gang sige, at jeg kan slappe af og føle mig tryg. det er skønt at mærke, hvordan balancen er blevet bedre og jeg selv er blevet mere mobil. Jeg føler mig tryg.

7 tre gode grunde til at kigge nærmere på en af Europas mest solgte kørestole: Angulus, Altitudo og Altus. At finde den rigtige vinkel, når det gælder om at sidde bekvemt, er meget mere end en simpel hældning. skal man sidde bekvemt, er der tre vigtige begreber at tage hensyn til. Etac Cross 3A står for Angulus, Altitudo og Altus. det er de latinske ord for vinkel, højde og dybde. og det er det, som gør Etac Cross 3A unik. selvfølgelig kan vinklen på rygstøtten justeres, men du kan også ændre den såkaldte lumbalvinkel. også højden på rygstøtten kan justeres; vi har alle forskellig højde og forskellige rygge og ønsker. Med én enkel indstilling tilpasses Etac Cross 3A til din ryg. og en yderligere finesse er, at sædedybden er justerbar op til 6 cm i samme indstilling. tag et kig på stolens muligheder og prøv hvor enkel den er at justere.

8 Angulus vinkel På Etac Cross 3A er der to vinkler du kan justere. selve rygstøttevinklen til hoften kan justeres trinløst fra -5 til +20. den anden vinkel er lumbalvinklen, som kan justeres trinløst fra -6 til +6 eller -12 til +12, afhængigt af modellen. Altudido højde For at kunne passe til alle, korte som lange, kan rygstøttehøjden også reguleres trinløst mellem cm. Altus dybde sædedybden er vigtig at kunne justere, hvis man skal sidde godt. På Etac Cross 3A kan man, ud over at vælge mellem to rammelængder, også justere sædedybden ved hjælp af den smarte ryg. På den triangulære model kan sædedybden forlænges med op til 6 cm bagtil. Tænk hvor stor forskel to skruer kan gøre Hemmeligheden bag Etac Cross 3A og dens fleksible ryg er to små skruer, som ikke gør meget væsen af sig. Men tilsammen giver de mange indstillingsmuligheder, som tidligere ikke har været mulige. nu er det let. du løsner blot skruerne med en unbraconøgle og indstiller som du ønsker det: Færdigt arbejde!

9 Jeg har siddet i mere end femten år. de sidste år har jeg fået stadig større problemer med at jeg stille og roligt er sunket sammen efter et par timer, hvilket har gjort det trættende at sidde. Med den nye ryg kommer jeg i meget bedre balance og bliver slet ikke lige så træt. Jeg orker meget mere, hvilket også har gjort mig mere aktiv. Jeg kan lide at sidde nu.

10 sidder du i balance, kan du foretage dig meget mere. i Etac Cross 3A sidder du mere stabilt end nogensinde. Hvis man skal sidde længe, er det vigtigt at man sidder i god balance. Med Etac Cross 3A har vi udviklet en kørestol, som vi er rigtig stolte af. Vi havde et klart mål: Vi ville udvikle den bedste ryg som nogensinde har set dagens lys. og vi er tilfredse. om det er lykkedes os, skal vi ikke selv kunne sige. det overlader vi til dem som arbejder med den, eller som sidder i den til daglig. test den og se om det er let at finde balancen. Fortæl os gerne hvad du synes vores motivation er konstant produktudvikling og ønsket om hele tiden at udvikle os. For din skyld.

11

12

13 Mine venner plejer at sige, at jeg som regel er glad. de gange, hvor de har set mig trist, har som regel været når jeg har haft smerter. det er min ryg der har gjort så ondt, så jeg nogle dage slet ikke har kunnet finde den rigtige stilling. det har gjort ondt hele vejen fra lænden til nakken. Men med den nye Cross sidder jeg som var den skabt til mig! det er så meget bedre end jeg troede det var muligt at sidde. Det føles faktisk ikke som at sidde.

14 Etac Cross 3A kan indstilles på måder, som tidligere ikke har været mulige. Allerede i 1991 satte vi en ny standard. Her kom introduktionsmodellen af Cross som var den første kørestol med dobbelt krydsramme. Allerede dengang talte vi om, at ryggen kunne justeres i både vinkel og højde. siden da er der sket meget og Etac Cross 3A har mange unikke indstillingsmuligheder, der sikrer, at brugeren sidder rigtig godt. For eksempel kan ryggen finjusteres ved hjælp af syv velcrobånd, som blødt tilpasser sig efter formen på ryggen. den anden store nyhed er det, som nogen for sjov har kaldt vores lille insekt, to små skruer, som giver uanede muligheder. Ved hjælp af en unbraconøgle kan Etac Cross 3A tilpasses i højden, dybden og i flere forskellige vinkler. nogle gange er det enkle genialt.

15

16 Etac Cross 3A kan du få i mange forskellige kombinationer. Hvilken passer bedst? Vi ved, at mange sætter pris på alle de muligheder, som Etac Cross 3A tilbyder. På de efterfølgende sider kan du læse mere om det tilbehør, der gør hverdagen lettere for både bruger og hjælper. Etac Cross, grå bläster 4 Chassifärger Cross Grå bläster leveres i -53 Kokosgrå grafit - 53 Cross Svart Xl -01 leveres i Röd -02 sort - 01 Plommon -34 2

17 Alt hvad du ønsker at vide om bl.a. lumbalvinkel, sædemål og bremsesystem. Stel Aluminium og stålrør. Sammenklappeligt, to rammelængder Bremser Knæledsbremser, højt monteret. Også på Cross med ledsagerbremse Skubbehåndtag Højderegulerbare og aftagelige Rygstøtte Standard 40 cm, trinløst regulerbar fra cm Rygovertræk Regulerbart med velcrobånd Rygbetræk i to-lags elastisk polyester Rygvinkel hofte Standard 2, trinløst regulerbar -5º til +20º Lumbal Monoangulær: fast 10º Biangulær: Standard 10º trinløst regulerbar ± 6º Triangulær: Standard 10º trinløst regulerbar ± 12º Sæde Justerbart i højde og vinkel, standard +2º Sædebetræk Sort stof, regulerbar sædedybde 6 cm Triangulær: Yderligere regulerbar med 6 cm Cambervinkel Std. 2, med ledsagerbremse 0 Drivhjul 22 /24 ʺ drivhjul med quickrelease, højtryksdæk og drivringe af stål Forhjul 5 (125x30 mm) 6,5 ʺ allround (165x30 mm) Forgaffel Kort/medium med stålaksel Forgaffelbeslag Justerbart i højde og vinkel Benstøtter Sidesvingbare og aftagelige Fodstøtter Delte, opklappelige fodplader, regulerbare i højde og dybde, justerbare i vinkel Armlæn Aftagelige, længde 25 cm, justerbare i højden Maks. brugervægt 125 kg

18 En sidestøtte der sidder præcist hvor den skal. Etac Cross 3A har naturligvis adgang til alt det smarte tilbehør som gennem årene er udviklet til Cross, men vi fortsætter arbejdet og videreudvikler på de områder, hvor vi ser et behov. Et eksempel er vores nye blødt formede sidestøtte, som kan indstilles i højden og dybden. Sidestøtten følger den svungne overdel af ryggen på Etac Cross 3A og justeringen foretages enkelt med et lille drejehåndtag.

19

20

21 detaljer som giver øget tryghed for alle. det meste af udviklingen sker naturligvis af hensyn til brugeren, for at gøre hverdagen enklere og mere bekvem. Men vi tænker også på de pårørende og hjælpere, der arbejder med vore kørestole. Vi bruger meget tid på at gøre håndteringen mere enkel, indstillingsmulighederne intuitive og naturlige samt betjeningen lettere. Et eksempel på det er de solide håndtag, som er udstyret med et effektivt bremsesystem. På den måde bliver det nemmere at håndtere Etac Cross 3A eksempelvis ned ad bakke eller i pressede situationer.

22 Mål og vægt Etac Cross Stoltype Ramme Model Sædedybde* Sædehøjde fortil** Sædehøjde bagtil** Art. nr. HMI-nr. SB 35,0 cm kort lav cm 38-47,5 cm 38,5-47,5 cm SB 35,0 cm lang høj cm 42,5-52 cm cm SB 35,0 cm kort høj cm 42,5-52 cm cm SB 35,0 cm lang lav cm 38-47,5 cm 38,5-47,5 cm SB 37,5 cm kort lav cm 38-47,5 cm 38,5-47,5 cm SB 37,5 cm lang høj cm 42,5-52 cm cm SB 37,5 cm kort høj cm 42,5-52 cm cm SB 37,5 cm lang lav cm 38-47,5 cm 38,5-47,5 cm SB 40,0 cm kort lav cm 38-47,5 cm 38,5-47,5 cm SB 40,0 cm lang høj cm 42,5-52 cm cm SB 40,0 cm kort høj cm 42,5-52 cm cm SB 40,0 cm lang lav cm 38-47,5 cm 38,5-47,5 cm SB 42,5 cm kort lav cm 38-47,5 cm 38,5-47,5 cm Etac Cross grå bläster SB 42,5 cm lang høj cm 42,5-52 cm cm SB 42,5 cm kort høj cm 42,5-52 cm cm SB 42,5 cm lang lav cm 38-47,5 cm 38,5-47,5 cm SB 45,0 cm kort lav cm 38-47,5 cm 38,5-47,5 cm SB 45,0 cm lang høj cm 42,5-52 cm cm Mått SB 45,0 och cm vikt kort høj cm 42,5-52 cm cm SB 45,0 cm lang lav cm 38-47,5 cm 38,5-47,5 cm SB 47,5 cm kort lav cm 38-47,5 cm 38,5-47,5 cm SB 47,5 cm lang høj cm 42,5-52 cm cm SB 47,5 cm kort høj cm 42,5-52 cm cm Stoltyp SB 47,5 cm Ram lang Art. lav nr Sitsdjup cm Sitshöjd 38-47,5 fram cm Sitshöjd 38,5-47,5 bak cmryggstödshöjd Totalbredd Transportbredd* Vikt SB 50,0 cm kort lav cm 38-47,5 cm 38,5-47,5 cm cm SB 50,0 cm kort lang høj cm cm cm 42,5-52 cm cm cm cm 56 cm cm ,2 kg 35 SB cm50,0 cm lång kort høj cm cm ,5-52 cm cm cm cm cm cm cm 15,4 kg 37,5 SB 50,0 cm cm kort lang lav cm cm ,5 cm cm cm 38,5-47,5 cm32-45 cm ,5 cm cm 15,3 kg 37,5 cm lång cm cm cm cm 58,5 cm 32 cm 15,5 kg Mål 40 cm og vægt kort Etac Cross XL cm cm cm cm 61 cm 32 cm 15,4 kg 40 cm lång Sædehøjde cm Sædehøjde cm cm cm 61 cm 32 cm 15,6 kg 42,5 Stoltype cm kort Ramme Sædedybde* fortil** cm bagtil** cm Art. cm nr HMI-nr. cm 63,5 cm 32 cm 15,5 kg 42,5 SB 47,5 cm cm lång kort cm cm cm cm cm cm cm 63,5 cm 32 cm 15,7 kg 45 SB cm47,5 cm kort lang cm cm cm cm cm cm cm 66 cm 32 cm 15,6 kg 45 SB cm50 cm lång kort cm cm cm cm cm cm cm 66 cm 32 cm 15,8 kg 47,5 SB 50 cm cm kort lang cm cm cm cm cm cm cm 68,5 cm 32 cm 15,7 kg 47,5 SB 52,5 cm cm lång kort cm cm cm cm cm cm cm 68,5 cm 32 cm 15,9 kg SB 52,5 cm lang cm cm cm cm kort cm cm cm cm 71 cm 32 cm 15,8 kg SB 55 cm kort cm cm cm cm lång cm cm cm cm 71 cm 32 cm 16 kg SB 55 cm lang cm cm cm ,5 SB 57,5 cm cm kort kort cm cm cm cm cm cm cm 73,5 cm 32 cm 15,9 kg 52,5 SB 57,5 cm cm lång lang cm cm cm cm cm cm cm 73,5 cm 32 cm 16,1 kg 55 SB cm60 cm kort kort cm cm cm cm cm cm cm 76 cm 32 cm 16 kg 55 SB cm60 cm lång lang cm cm cm cm cm cm cm 76 cm 32 cm 16,2 kg Mål og vægt gælder standardudgaver af Cross. Mått Sædedybden och vikt måles gäller fra rygovertrækket standardutförande til sædebetrækkets för Cross. forkant. *Utan Husk drivhjul på at sædedybden blir transportbredden øges, når rygovertrækket 22 cm. løsnes. Tolerancen på målog vægtangivelser er +/-2%. Sitsdjupet *Kort model mäts anbefales från ryggrör ved SD till 47,0 sitsklädseln cm og derunder. framkant. På den Tänk triangulære på att sitsdjupet model kan ökar sædedybden när ryggklädseln forlænges slackas. op til 6 cm. Toleranser på uppgivna mått och **Sædepuden vikter är +/ er anatomisk 2%. Vid beställning formet, 7,5 cm av høj rullstol på midten rekommenderar fortil og 3,5 vi cm att høj man bagtil. använder sig av utprovningsprotokoll från Etac.

23

24 E d E n V i K Etac Cross grå bläster ått och vikt

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Denne test af, hvordan din hest arbejder, tager ca. tre minutter og bør indgå i opvarmningen hver dag. Du må vide, nøjagtig hvad der

Læs mere

VÆR DIG SELV VÆR EN CHAMPION UDNYT ALLE MULIGHEDER!

VÆR DIG SELV VÆR EN CHAMPION UDNYT ALLE MULIGHEDER! VÆR DIG SELV VÆR EN CHAMPION UDNYT ALLE MULIGHEDER! VIDSTE DU? KÜSCHALL CHAMPION ER ET GODT EKSEMPEL PÅ VIDEREUDVIKLING AF EN KÜSCHALL KØRESTOL OG DE UDFORDRINGER RAINER KÜSCHALL MØDER I SIT LIV SOM HANDICAPPET

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

BRUGSANVISNING MB3195-DK-B

BRUGSANVISNING MB3195-DK-B BRUGSANVISNING DA -B Indledning Tillykke med den nye manuelle kørestol Kvalitet og funktioner er nøgleord for alle kørestole i Handicare serien. Exigo 10 bliver fremstillet af Handicare. For din egen sikkerhed

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE

COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE - et refleksions- og handlingsværktøj til at skabe bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv VÆRKTØJET I en travl hverdag hvor det kan være svært at få arbejdsliv

Læs mere

At sige, at alle er velkomne, er lettere sagt end gjort.

At sige, at alle er velkomne, er lettere sagt end gjort. At sige, at alle er velkomne, er lettere sagt end gjort. 1 2 Der findes mange former for handicap. Da vi gik i gang med at drøfte tilgængelighedsspørgsmål, var vi ikke klar over, hvordan vores hoteller

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen Hesten skal altid arbejde i en holdning, hvor det er fysisk muligt for den at udføre det, vi forlanger af den. Hesten må altså ikke på nogen

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Her er et spørgsmål, du måske aldrig har overvejet: kan man finde to trekanter med samme areal?

Her er et spørgsmål, du måske aldrig har overvejet: kan man finde to trekanter med samme areal? Her er et spørgsmål, du måske aldrig har overvejet: kan man finde to trekanter med samme areal? Det er ret let at svare på: arealet af en trekant, husker vi fra vor kære folkeskole, findes ved at gange

Læs mere

GODT SYN efter de 40

GODT SYN efter de 40 GODT SYN efter de 40 Dokumentation fra et seminar om multifokal tilpasning, hvor 12 nordiske eksperter mødtes og diskuterede emnet fra forskellige vinkler. Når synet ændrer sig... HAR PRESBYOPE KUNDER

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

5 VIGTIGE HUSKE DE REGLER FOR EN SUND KROP PÅ FRISØRSALONEN HELE LIVET

5 VIGTIGE HUSKE DE REGLER FOR EN SUND KROP PÅ FRISØRSALONEN HELE LIVET 5 VIGTIGE HUSKE DE REGLER FOR EN SUND KROP PÅ FRISØRSALONEN HELE LIVET 1. BRUG KLIPPESTOLEN SÅ OFTE DU KAN De få sekunder du sparer på at stå fremadbøjet i stedet for at trække klippestolen i den rette

Læs mere

Sådan forhindrer du at din sangstemme bliver slidt når du synger! - 5 enkle trin til en sundere stemme

Sådan forhindrer du at din sangstemme bliver slidt når du synger! - 5 enkle trin til en sundere stemme Sådan forhindrer du at din sangstemme bliver slidt når du synger! - 5 enkle trin til en sundere stemme Her får du 5 trin til en sundere stemme. De er grundlaget for mit arbejde med sang, både når jeg selv

Læs mere

INTERVIEW: HVAD ER TILLIDENS NUANCER?

INTERVIEW: HVAD ER TILLIDENS NUANCER? INTERVIEW: HVAD ER TILLIDENS NUANCER? Tillid er som at tage hinanden i hånden og gå ud på isen sammen. Skridt for skridt ser man, om isen kan bære. Tina Øllgaard Bentzen skriver ph.d.-afhandling om tillid

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Beck Depressions Test - ( søg: BDI = Beck Depression Inventory). Hvilket af disse 4 x 21 udsagn beskriver bedst, det som du føler?

Beck Depressions Test - ( søg: BDI = Beck Depression Inventory). Hvilket af disse 4 x 21 udsagn beskriver bedst, det som du føler? Beck Depressions Test - ( søg: BDI = Beck Depression Inventory). Hvilket af disse 4 x 21 udsagn beskriver bedst, det som du føler? På den følgende liste skal du finde de emotionelle sætninger og udsagn,

Læs mere

Mellem hjem og børnehave

Mellem hjem og børnehave Mellem hjem og børnehave En undersøgelse i Børnerådets Minibørnepanel BØRNERÅDETS Minibørnepanel Mellem hjem og børnehave 1 2 Børnerådets Minibørnepanel Indhold Indledning / 3 Resultater af undersøgelsen

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved...

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved... Tid til refleksion - at opdage dét du tror, du ikke ved... Refleksion er en aktiv vedvarende og omhyggelig granskning af den eksisterende viden, og af forholdet mellem det vi tænker og det der sker i virkeligheden

Læs mere

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid Figur fra Dansen på deadline side 52 slut Afviklet arbejde halvdelen Udnyttet tid om prokrastineringsformlen bliver det forhåbentlig lettere for dig at undersøge, hvad det er, der skaber problemer, når

Læs mere

Når vi rammes af en voldsom hændelse

Når vi rammes af en voldsom hændelse Når vi rammes af en voldsom hændelse Håndbogen er udarbejdet som hjælp til dig, din famile og kollegaer. Når vi rammes af en voldsom hændelse En traumatisk hændelse er enhver begivenhed, der kan anses

Læs mere

Risikerer jeg at brænde ud TEST

Risikerer jeg at brænde ud TEST Risikerer jeg at brænde ud TEST Alfa- kvinder Lergravsvej 52, 4. tv. 2300 København S 2 Er du i risikogruppen for at brænde ud? Tag selvtesten og find ud af, om du bare har travlt eller om du faktisk l

Læs mere

indhold Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 8 Side 9 Side 10 Side 12 Side 13 Side 14 Side 16

indhold Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 8 Side 9 Side 10 Side 12 Side 13 Side 14 Side 16 børn i bilen 2009 indhold indhold Side 3 Myter og fakta Side 4 Det siger loven Side 5 Børn og airbags Side 6 0-13 måneder vægt indtil 13 kg. Side 8 9 måneder - 4 år vægt fra 9-18 kg. Side 9 Over fire år

Læs mere

Gør den svære samtale til et frugtbart samarbejde

Gør den svære samtale til et frugtbart samarbejde Gør den svære samtale til et frugtbart samarbejde Af Ianneia Meldgaard, cand. mag. Kursus- og foredragsholder og coach. www.qcom.dk Den svære samtale er et begreb, der bliver brugt meget i institutioner

Læs mere

DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET!

DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET! Kompashuset ApS, Klavs Nebs Vej 25, 2830 Virum Tlf 45 83 92 83, ka@kompashuset.dk, www.kompashuset.dk DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET! En fortælling om at arbejde med psykisk og fysisk handicappede

Læs mere

AMNING. - en tryg start

AMNING. - en tryg start AMNING - en tryg start Indhold Tillykke med jeres barn 3 Hjælp hinanden 4 Lær barnet at kende 4 Barnets omstilling 5 Depoter med til de første dage 5 Mælken dannes allerede i graviditeten 6 Råmælken 7

Læs mere

Refleksionskema Den dybere mening

Refleksionskema Den dybere mening Refleksionskema Den dybere mening - den forskel du vil være, i verden Der ligger en dybere uselvisk mening bag beslutninger og valg vi træffer, som alle er dybt manifesteret i den måde vi ser verden på,

Læs mere