Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn"

Transkript

1 Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn September Oktober November 2015

2 Indhold Ebola og Sierra Leone side 03 Gudstjenester side05 Kirkelige arrangementer side 07 Nyt fra Sognet side 10 Foreninger side 16 Præsten side 17 Kirkelig vejviser side 18 Diverse oplysninger side 19 Foto på forsiden: Lokalt høstbillede. Fotograf Anni Haldrup Eriksen.

3 Ebola og Sierra Leone I alle medier her i Danmark har der længe været meget fokus på Ebola udbruddet i Afrika. Men pludselig blev der stille. Næste krise har mediernes bevågenhed. Tænker I, som jeg, på hvordan det går, så er her et uddrag af Mette og Alex Bjergbæk Klausens dagbog fra Sierra Leone: Sidste weekend afholdt vi vores sidste ebolamindegudstjeneste i denne omgang. Vi har været rundt i alle syv sogne for at afholde mindegudstjenester. Vores sidste gudstjeneste var i Bauya, som er vores absolut mest afsidesliggende sogn. Der er en tre timers køretur fra Bo til Bauya, hvoraf halvdelen af turen er på meget dårlig jordvej med en masse dybe, vandholdige huller. Vi forlod Bo søndag morgen klokken lidt i seks og nåede frem lidt over ni, så vi havde tid til at instruere præsten og vores læglæsere inden gudstjenestens begyndelse. Det var en regnfuld morgen og dag, så vi var spændte på om det overhovedet ville være muligt at gennemføre gudstjenesten og fremfor alt om folk ville dukke op. Kirken ligger udenfor hovedbyen, så man skal gå et stykke vej for at nå frem og kraftig regn og mudderstier passer ikke godt til kvinder i søndagstøj. Da vi ankom stod regnen ned i stride strømme. Den lokale sognepræst tog imod os og bød os velkommen med en paraply. De havde forberedt en grav-

4 plads uden for kirken, hvor sørgebindene skulle begraves. Enkelte børn var allerede kommet, men på grund af regnen blev der ikke afholdt søndagsskole. Vi gik i gang med at instruere efterhånden som flere og flere af vores trænede læglæsere dukkede op. Klokken ti kunne vi begynde gudstjenesten, selvom om mange stadig ikke var kommet endnu. Men inden gudstjenesten var slut havde vi en fuld kirke i Bauya. Det kan godt være, man kommer en halv til en hel time for sent, men man skal nok komme på et tidspunkt! Under gudstjenesten var der forbøn for alle dem, som døde i byen under ebola. Symbolsk gravplads for alle som døde under ebolaepidemien. Alle deltagerne smider en håndfuld jord, som det også er praksis ved almindelige begravelser. Læglæsere bad og der blev tændt lys. Da navnene blev læst op på de afdøde rejste familiemedlemmerne sig. Bauya har ikke været ramt af ebola men på grund af epidemien er hele landet i undtagelsestilstand. Alle begravelser foretages af særlige begravelsesteams og oftest samme dag, som døden indtræffer. I begyndelsen af udbruddet blev folk lagt i plastiksække og dumpet i anonyme grave udenfor byerne. Når man hører, hvor ufølsomt ligene blev håndteret i begyndelsen kan man godt forstå folks sorg. Vores kollegaer fortæller, hvordan man bandt reb omkring fødderne på lig og trak dem afsted for at undgå berøring. Det har været en helt igennem grusom oplevelse for mange. Alle deltagerne til mindegudstjenesterne fik sørgebind, som efterfølgende blev begravet i en symbolsk grav uden for kirken. Nu er det meningen at der skal rejses en mindesten for alle dem, som døde under ebola-epidemien, udenfor alle vores sognekirker en opgave, som først vil blive løst efter regntiden. I sidste uge har vi haft det laveste antal nye ebolatilfælde i et helt år. Der var alene tre tilfælde i Sierra Leone og fire i Guinea. Det er opmuntrende, selvom alle er klar over, at det pludselig kan dukke op igen, hvis ikke man tager alle forholdsregler. Det Anglikanske Stift har netop gennem Mission Afrikas sundhedsgruppe modtaget 100 infrarøde termometre. Alex pakker termometre ud.

5 De skal fordeles på skoler og i lokalsamfund, hvor der endnu ikke er termometre til at monitorere situationen. Selvom man generelt er for afslappet omkring ebola, så er vi i kirken nødt til fortsat at fastholde en stram linje og henstille til løbende monitorering i det kommende år. Vi håber og beder til at ebola snart er et afsluttet kapitel i Sierra Leone. Guds fred Mette og Alex Heldigvis er skolerne i gang igen, men skolebørnene får dagligt taget temperatur, så ebolasmitten kan undgås.

6 Kirkelige arrangementer Glæd jer til efterårets og vinterens tilbud, der er fælles for Grædstrup og Sønder Vissing og selvfølgelig alle andre, der har lyst. August: D vil Pia og Kristian gerne invitere til gudstjeneste i præstegårdshaven i Sønder Vissing kl Tag stol og madkurv med. Kan du ikke slæbe egen stol med, så har vi ekstra. Vi tænder bål og laver snobrødsdej. Der vil også være en kop kaffe. Skulle det regne, så rykker vi ind i konfirmandstuen. September: 6.9 Se bispevielse af vores nye biskop Henrik Wigh- Poulsen på DR.1 kl Pastorats - Højskoledag 2015 Søndag 13. sept. kl I Østbirk Kirke/Præstegård Østbirk-Yding Grædstrup Sønder Vissing pastorat inviterer til Højskoledag. Vi starter med gudstjeneste i Østbirk Kirke og efterfølgende let frokost og foredrag i Østbirk Præstegård. Gudstjenesten forrettes v. Sognepræst Bennedikte Baggesgaard, der ligeledes vil stå for foredraget i Østbirk Præstegård: I Præstegården vil Benedikte fortælle under overskriften: Intet menneskeligt skal være dig fremmed Foredraget byder på en causerende rundrejse i centrale bibelske historier, med særligt fokus på kærlighedslivets mange veje, vildveje, omveje og genveje. Der er ingen tilmelding så bare mød op. For spise og drikke betales 25. kr.

7 27. 9 kl holder vi høstgudstjeneste. I øjeblikket arbejder vi på at få et kor til at synge ved gudstjenesten. Det bliver forhåbentlig Horne Mandskor. Alle er velkomne. Der samles ind til sultne i verden. Oktober: Birgitte Arendt fortæller om Martin Luther kl i konfirmandstuen i Grædstrup. Som indledning på fejringen af Reformationsjubilæet i 2017 vil vi høre fortælling om "Hellige Anna, Martin Luther og Gud Fader" En folkelig, levende fortælling om Martin Luther i anledning af 500-året for reformationen (2017). Det handler om tordenvejr og den hellige Anna, om kamp med Gud og djævel, om fadæser, fejltrin og fortrin, og om hvilke spor kampen har sat i vores egen samtid. November: 3.11 Kom og hør, kom og rør, kom og smag kl i Grædstrup Kirke. Her vil vi blandt andet skulle binde en sløjfe med en hånd og vi vil se om det går nemmere, hvis vi hjælpes ad søndag i advent kl fælles Musikgudstjeneste med Helene Blum og Harald Haugaard i Sønder Vissing Kirke. Her vil vi også skabe en ny tradition med juletræstænding. Se nærmere i Brædstrup Avis. December: 8.12 Juleudgave af Kom og hør, kom og rør, kom og smag. Her vil vi høre om advent og jul og om at glæde sig. En del af gudstjenesten vil være at klippe julehjerter og stjerner, der skal pynte i kirken og konfirmandstuen i december.

8 Gudstjenester Dato Grædstrup Sønder Vissing s.e. Trin Bemærk tidspunkt!! Ingen s.e Trin s.e Trin Fælles pastoratsdag for begge sogne i Østbirk set. Kirke kl og derefter Ingen 9.00 Frokost of foredrag i Sognehu- Berit Hune Jørgensen s.e Trin Høstgudstjeneste Høstgudstjeneste s.e Trin Ingen s. e Trin Ingen 9.00 Kim Clemmensen s.e Trin Ingen s.e Trin

9 1.11 Alle Helgen s.e Trin s.e Trin Sidste søndag i kirkeåret s.i advent s i advent Ingen Kim Clemmensen Ingen Ingen Koncert. for begge sogne Ingen Kirkebilen kan bestilles på telefon: Kirkebilen er gratis og kører på de søn og helligdage, hvor det er annonceret i gudstjenestelisten samt til møder i præstegården.

10 Babysalmesang Hvad er babysalmesang? Hvordan foregår det? Babysalmesang er i kirken, hvor vi sammen synger salmer med fagter til Mens vi synger vil vi for eksempel: bruge en vifte, lege med et tørklæde, puste sæbebobler, bruge fagter som understøtter teksten, danse små trin i kreds og rækker, gå rundt i kirken og vugge barnet i et klæde. Babysalmesang er et tilbud til babyer fra 0 til 12 måneder. Babysalmesangen er en aktivitet hvor sang, bevægelse og kirkerummets varme flettes sammen glæde for børn og forældre. Du behøver ikke at være god til at synge, men du vil helt sikkert få lyst til det! Det kan være en god anledning til at opleve noget sammen med mødre gruppen. Efter de første 45 minutter hvor vi synger, vil der være tid til en kop kaffe, lidt hygge og en lille snak. Vi mødes følgende tirsdag i september: og 22. september tidspunkt fra Alle gange i Sønder Vissing Kirke. Tilmelding og flere oplysninger fås ved: Organist Marie Nikolajsen Telefon:

11 Bakkelandets Friskole Endelig er det spisetid det dufter af dejlige grønsager og af fællesskab Valnødden er Bakkelandets Naturbørnehave. Her er børn som voksne ude 80% af tiden. Valnødden ligger på et dejligt stort areal nær Bakkelandets øvrige afdelinger. Arealet udforskes dagligt flittigt af både børn og voksne. Pædagog Tine Korsgaard fortæller: Naturen er inspirationskilden til alt, hvad der laves i Valnødden. Sanserne udfordres, og alle børn får et indgående kendskab og en fortrolighed med naturen. Bestyrelsen for Bakkelandets Børnehave har trods børnehavens størrelse valgt, at der er to afdelinger i børnehaven hver med deres særkende. 25 børn i Børnenes Spor en afdeling med kreativitet og bevægelse. Valnødden en naturafdeling med maksimalt 15 børn med fokus på livet ude i naturen. De to afdelinger samarbejder og der er mulighed for børnene i årets forskellige temaer er i den anden afdeling. De to afdelinger har det samme værdigrundlag og de samme tanker om et godt børneliv. I afdelingerne deles oplevelser, venskaber og traditioner. En af grundtankerne i Valnødden er, at alle er en del af fællesskabet, og pædagogikken tilrettelægges på en måde, så alle føler sig som en del af fællesskabet, og at hver enkelt barn/voksen bidrager positivt til fællesskabet. Pædagog Tine Korsgaard forklarer, at børnene naturligvis opfordres til at hjælpe hinanden med stort og småt i det daglige, og børnene lærer at passe på hinanden og tage hensyn. Vi er med til at danne mennesker, som kan leve og opleve i fællesskabet, fortæller Tine.

12 Spejling i fællesskabet er en essentiel del af pædagogikken i Valnødden, og efterligning er en integreret del af hverdagen. De voksne går foran og viser vejen, men børnene er inddraget i de praktiske gøremål, som fx oprydning, køre med jord, plante bedene til og hjælpe med at passe dem. Når der er mad over bål om tirsdagen, sidder børnene i dyb koncentration fra morgenstunden og skræller og skærer alle de grøntsager der skal bruges. Når børnene hjælper til, oplever de, at deres hjælp er værdifuld, og at de er en del af fællesskabet omkring bordet. Endelig er et spisetid, suppen med årstidens grønsager dufter fra den store gryde. Omkring bordet sidder Valnødde-børnene og småsnakker. De deltager i et fællesskab og mærker det. Kalender September Forældremøder Bakkelandets SFO-lejrtur Arbejdslørdag i Bakkelandets afdelinger Oktober/ Skole-hjem-samtaler November Åben Friskole Lanterneaften udgangspunkt Grædstrup Kirke Indskrivningsdag til kommende 0. klasse

13 Sognebogen/Æbledag Grædstrup Sogn bogen. Vi har været rundt til alle husstande i Sognet med et spørgeskema, og folk har været søde til at svare og sende retur. Har du/i ikke afleveret endnu modtager vi stadig gerne. Vi har fået en masse at gå i gang med og er godt i gang. Vi komme med mere i næste Forum. De bedste hilsener fra Britta, Jette og Karin. Æbledag søndag den 4. oktober kl i Præstegården på Hamborgvej 5 B. For vi har også været så heldige, at menighedsrådet vil låne os præstegården til formålet. Så mød op til en hyggelig og virksom dag, hvor du presser din egen æblemost. Du skal medbringe alle de æbler, som du vil presse og emballage til mosten. Vi presser efter tur og hjælper hinanden. Vi sørger for æblekage og kaffen og konfirmandstuen vil være åben til os. Alle er velkomne til at deltage! God æblejagt! Venlig hilsen Grædstrup Byfornyelse, Karin, Caroline og Hanne

14 Grædstrup Idrætsforening Mange tak for en rigtig god Sognefest 2015 den 13.juni. Mange tak til alle sponsorer, deltagere og alle der hjalp til på den ene eller anden måde. PULS UP: Start: torsdag den 10.september 2015 kl Sted: Bakkelandets Friskoles gymnastiksal. Pris: 200 kr før jul og 200 kr efter jul. Opkræves efter 2. træningsaften. Træner Jane Nielsen lover, at vi vil få pulsen op og vi kan komme til at svede i gymnastiksalen. Så tag bare naboen med, så tager vi også en hyggelig snak bagefter J Hvis der er god tilslutning kan vi fortsætte frem til maj Badminton: Har du lyst til at spille badminton, kan du booke en bane i friskolens gymnastiksal. Info og tilmelding ved Anni Haldrup Eriksen

15 Børne Gymnastik: Har du lyst til at være træner/leder på et børnehold for børn i børnehave-2.kl alderen, så ring eller skriv eller Du kan også finde Grædstrup sogns Gymnastik- og Idrætsforening GIF - på facebook. Med venlig hilsen Grædstrup Sogns Gymnastik & Idrætsforening Anni Haldrup Eriksen

16 Foreninger og bestyrelser Grædstrup Sogns Gymnastik og Idrætsforening: Formand: har Anni Haldrup Grædstrup Sogns Beboerforening: Formand: Charlotte Grotkjær, tlf.: Grædstrup Vandværk: Formand: Ejner Jørgensen Byfornyelsesgruppen i Grædstrup: Caroline Jensen GAP: Niels Nielsen - Løvetvej 11 Grædstrup Menighedsråd: Se sidste side. Bakkelandets Friskole, Børnehave og vuggestue: Formand Skole /bhv: Formand Vuggestue: Jacob Troldahl Helle Winterberg. Skoleleder: Jens Erik Skals Landsbyrådet Bakkelandets Friskoles Venner Formand: Heike Wraa

17 Præstens side Jeg træffes på eller Fødsel: Jordemoderen indberetter fødslen til bopælssognet. Barnedåb eller navngivelse: Man henvender sig til præstesekretæren inden seks måneder efter barnets fødsel. Ved dåb medbringes navn og adresse på mindst to og højst fem faddere. Inden dåben besøger præsten hjemmet, for at aftale de praktiske ting. Navngivelse kan ske umiddelbart efter barnets fødsel, og udelukker ikke dåb på et senere tidspunkt. Bryllup: Man aftaler tid og dato med kirken og henvender sig til vielseskontoret på Rådhuset, hvor man får en prøvelsesattest, der afleveres sammen med evt. navneændring på kirkekontoret. Ved dødsfald: Begravelsens forløb og salmer aftales med præsten. Som regel kontaktes en bedemand, der tager sig af de praktiske ting vedrørende dødsfaldet. Alle spørgsmål, samt aflevering af papirer til kirkelige handlinger, navneændringer m.v afleveres til præstesekretæren. Sekretær er Linda Vestergaard, der træffes itirsdag fra og torsdag Kirkekontoret, Præstemarken 2, 8752 Østbirk Hun træffes også på telefon: i kontortiden.

18 Kirkelig vejviser Sognepræst Pia Skovmose Jensen tlf Gl. Ryevej 9,Sdr.Vissing Præstesekretær Linda Vestergaard tlf (I kontortiden, se forrige side) Menighedsrådet Formand Henning Andersen tlf.: Sekretær Pia Skovmose Jensen Jytte Storgaard Kasserer Jens Christian Nielsen Kirkeværge Anette Nielsen Menigt medlem Hanna Sømod Kontaktperson personalet Pia Skovmose Jensen Kirkebetjening: Graver Carsten Andersen tlf Organist Marie Nikolajsen tlf Kirkesanger Anne Marie Holst tlf Fast tilknyttede afløsere/medhjælpere: Gravermedhjælper Poul Erik Sørensen tlf

19 Diverse oplysninger Udgivet af Grædstrup Menighedsråd Indlæg fra foreninger, råd, bestyrelser og interessegrupper i Grædstrup Sogn medtages gerne, hvis de tilsendes på i rå tekst uden formateringer, tabeller eller kasser. Billeder medtages gerne, men skal sendes separat og ikke som en del af teksten! Redaktion: Pia Skovmose Jensen tlf Hamborgvej 5 B, Grædstrup 8740 Brædstrup Layout: Pia Skovmose Jensen Produktion: FJ Offset, Gludsted Næste nummer Oplag: 500 eksempl. FORUM Fælles blad for Grædstrup Sogn udkommer ca.1. december 2015 Indlevering af stof: Deadline den Tak for bidrag til Forums drift. Da girokort efterhånden er dyre, så sender vi ikke mere girokort ud, men modtager gerne bidrag til Forum. Evt. bidrag kan gives til præsten eller menighedsrådet, som så formidler dem videre.

20 Besøg kirkernes hjemmesider: Få mail før et arrangement: Tilmeld mailing listen: Se også gudstjenestetider og arrangementer på: Appen Kirkekalenderen, der downloades gratis i Itunes til Apple eller Play Butik til Android. Så har du altid kirken lige i smartphonen.

Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn

Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn Marts april maj 2015 Indhold Der er to sprog i verden side 3 Fangekoret i Sdr.Vissing Kirke side 5 Gudstjenester side 6 Kirkelige arrangementer side 8 Nyt fra sognet

Læs mere

Forum Fællesblad for Grædstrup

Forum Fællesblad for Grædstrup Forum Fællesblad for Grædstrup December - januar -februar 2012/13 Indhold At tro er at komme Side 03 Julekoncert side 06 Julebudet side 08 Sogneaftner og andre arrangementer side 10 Gudstjenester side

Læs mere

Fredens Sogn. Klokken faldt i slag af Christian Raun Larsen Side 2. Tak til forårets minikonfirmander Side 3. Sankt Hans fest Side 4

Fredens Sogn. Klokken faldt i slag af Christian Raun Larsen Side 2. Tak til forårets minikonfirmander Side 3. Sankt Hans fest Side 4 Fredens Sogn Odense Nr. 3-2013 juni - juli - august Klokken faldt i slag af Christian Raun Larsen Side 2 Tak til forårets minikonfirmander Side 3 Sankt Hans fest Side 4 Koncert med Alsobate Side 5 Konfirmation

Læs mere

Egeskov Kirke VEJLBY SOGNS KIRKEBLAD DECEMBER 2012 - JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2013. De kommende konfirmander

Egeskov Kirke VEJLBY SOGNS KIRKEBLAD DECEMBER 2012 - JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2013. De kommende konfirmander Egeskov Kirke DECEMBER 2012 - JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2013 38. ÅRGANG De kommende konfirmander VEJLBY SOGNS KIRKEBLAD 2 Egeskov Kirke KIRKELIG VEJVISER Sognepræst - Lise Rind Egeskov Bygade 15 7000 Fredericia

Læs mere

KIRKE OG SOGNENYT LÆS OM: SJØRRING THORSTED SKJOLDBORG KALLERUP #DEN NÅDIGE GUD #ARRANGEMENTER #SOGNEAFTENER #MUSIK I KIRKEN OG MEGET MERE

KIRKE OG SOGNENYT LÆS OM: SJØRRING THORSTED SKJOLDBORG KALLERUP #DEN NÅDIGE GUD #ARRANGEMENTER #SOGNEAFTENER #MUSIK I KIRKEN OG MEGET MERE SEP T E M B E R - NO VE M BE R 20 14 KIRKE OG SOGNENYT LÆS OM: #DEN NÅDIGE GUD #ARRANGEMENTER #SOGNEAFTENER #MUSIK I KIRKEN OG MEGET MERE SJØRRING KIRKE THORSTED KIRKE KALLERUP KIRKE SKJOLDBORG KIRKE SJØRRING

Læs mere

Nr. 2 2012 Aug. nov. 73. årgang. www.foto-lab.dk

Nr. 2 2012 Aug. nov. 73. årgang. www.foto-lab.dk Kirkebladet for Ulstrup og Gundersted sogne Nr. 2 2012 Aug. nov. 73. årgang www.foto-lab.dk 2 Støvlerne knrikede En gammel skrædderske forandrede min afdøde faders overkjole til en konfirmationsdragt for

Læs mere

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby Skallerup. Pinsekaffe i Skallerup og Sognedag i Flade - Kirke er også fællesskab

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby Skallerup. Pinsekaffe i Skallerup og Sognedag i Flade - Kirke er også fællesskab Kirkebladet Flade Bjergby Sundby Skallerup Pinsekaffe i Skallerup og Sognedag i Flade - Kirke er også fællesskab Efterår 2012 Hvorfor tror du egentlig på Gud? 5 gode grunde til at tro på Kristendommens

Læs mere

Vidste du at... Sognebladet. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Maj Juni Juli August

Vidste du at... Sognebladet. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Maj Juni Juli August Nr. 2 2014 Vidste du at... Maj Juni Juli August Sognebladet Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne Indholdsfortegnelse: Dragen 4 Skovby Forsamlingshus 5 Bogense Skole, afd. Kongslund 5 Spirevippen 7 Stolegymnastik

Læs mere

Verninge Sogn. Kære konfirmander, side 4. Nyt fra menighedsrådet,

Verninge Sogn. Kære konfirmander, side 4. Nyt fra menighedsrådet, Verninge Sogn Kære konfirmander, side 2 Nyt fra menighedsrådet, side 4 Sogneudflugten i billeder, side 5 Familiegudstjeneste og havefest, side 6 Høstgudstjeneste, side 7 20. årgang nr. 3 Sommer 2011 Årets

Læs mere

Låsbybladet. Nummer 47 Marts 2011 Årgang 12. Lokalblad for alle i Låsby og omegn - også for dig!

Låsbybladet. Nummer 47 Marts 2011 Årgang 12. Lokalblad for alle i Låsby og omegn - også for dig! Låsbybladet Nummer 47 Marts 2011 Årgang 12 Lokalblad for alle i Låsby og omegn - også for dig! Låsbybladet, Side 2 www.laasbynettet.dk Hvis du er en vore omhyggelige læsere, så har du - efter at have været

Læs mere

VADUM SOGNS KIRKEBLAD

VADUM SOGNS KIRKEBLAD VADUM SOGNS KIRKEBLAD Marts - september 2015 Du vidste, det var sidste gang, du skulle bryde brød og synge folkets påskesang, Nu ventede din død. Nu var den time kommet, hvor din Gud forlangte alt, hvor

Læs mere

Kirkebladet for Langeland og Strynø

Kirkebladet for Langeland og Strynø Kirkebladet for Langeland og Strynø Bøstrup Tranekær Tullebølle Simmerbølle Rudkøbing Strynø Skrøbelev Longelse Fuglsbølle Lindelse Fodslette Tryggelev Kædeby Humble Ristinge September Oktober November

Læs mere

KIRKEBLAD. For Voldum og Rud Sogne. Tema: VOLDUM KIRKEHUS

KIRKEBLAD. For Voldum og Rud Sogne. Tema: VOLDUM KIRKEHUS KIRKEBLAD For Voldum og Rud Sogne Tema: VOLDUM KIRKEHUS Nr. 100 april-december 2014 KÆRE ALLE SAMMEN! Kirkeblad nr. 100! Det er værd at fejre, det er i hvert fald lidt sjovt. Samtidig med, så er dette

Læs mere

April - Maj 2012. Sognebladet. for Skæve Hørby

April - Maj 2012. Sognebladet. for Skæve Hørby April - Maj 2012 Sognebladet for Skæve Hørby Korset - Livets symbol Af sognepræst Mette Volsgaard Korset er kristendommens vigtigste symbol. Nærmere bestemt det kors, som Jesus døde på, da han blev henrettet

Læs mere

Hellevad-Egvad. Sognenyt. Kirke skole foreninger. Indhold: side 2 Aktivitetskalender: Hellevad side 18 Egvad side 19. Redaktionelt: bagsiden

Hellevad-Egvad. Sognenyt. Kirke skole foreninger. Indhold: side 2 Aktivitetskalender: Hellevad side 18 Egvad side 19. Redaktionelt: bagsiden Hellevad-Egvad Kirke skole foreninger Sognenyt Indhold: side 2 Aktivitetskalender: Hellevad side 18 Egvad side 19 Redaktionelt: bagsiden www.hellevad.dk - www.nrhostrup.dk marts - maj 2014 Indhold Fra

Læs mere

Vigersted & Kværkeby lokalnyt

Vigersted & Kværkeby lokalnyt Vigersted & Kværkeby lokalnyt 1 2014 Nyt fra VIF 2 Dilettant 4 De grønne pigespejdere 5 Vigersted Lokalråd 6 Vigersted 4H 7 Jystrup Vuggestue 7 Vigersted Børnehus 8 Vigersted Skole 9 Vigersted Forsamlingshus

Læs mere

Hellevad-Egvad. Sognenyt. To storke på kirken i Egvad ved skumringstid. Kirke skole foreninger

Hellevad-Egvad. Sognenyt. To storke på kirken i Egvad ved skumringstid. Kirke skole foreninger Hellevad-Egvad Kirke skole foreninger Sognenyt Indhold: side 2 Aktivitetskalender: Hellevad side 20 Egvad side 21 Redaktionelt: bagsiden To storke på kirken i Egvad ved skumringstid www.hellevad.dk september

Læs mere

Lumby Sogns Nr. 3 38. årgang September - November 2007

Lumby Sogns Nr. 3 38. årgang September - November 2007 Lumby Sogns Kirkeblad Nr. 3 38. årgang September - November 2007 Til samtlige husstande Hvor henvender man sig? Ved dåb, vielse og begravelse/ bisættelse, sjælesorg m.m. henvender man sig til èn af sognets

Læs mere

Nr. 1 2015. og velkommen her. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Februar Marts April. Sognebladet

Nr. 1 2015. og velkommen her. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Februar Marts April. Sognebladet Nr. 1 2015 VVelkommen nytår og velkommen her Februar Marts April Sognebladet Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne 2 Indholdsfortegnelse: Nyt fra Pastoratsrådet 4 Sogneindsamling 5 Babysalmesang 6 Bogense skole

Læs mere

Forfølg drømmen om Stilling-Gram-borgere i udlandet. Påskeæggeløb i sognegården. Kirken side 18. SIF side 8. Lokalportræt: danbolig Side 22

Forfølg drømmen om Stilling-Gram-borgere i udlandet. Påskeæggeløb i sognegården. Kirken side 18. SIF side 8. Lokalportræt: danbolig Side 22 Påskeæggeløb i sognegården Kirken side 18 Forfølg drømmen om Stilling-Gram-borgere i udlandet SIF side 8 #1 MARTS 2013 -GRAM-TVAERS.DK Lokalportræt: danbolig Side 22 Leder Redaktionen Kære læsere Af Lisbeth

Læs mere

Ulstrupbro V. Velling Sdr. Vinge

Ulstrupbro V. Velling Sdr. Vinge Kirkevandring Ulstrupbro V. Velling Sdr. Vinge Kirkeblad Læs i dette nummer Nyt fra pastoratsrådet........ 2 Tyveri/hærværk............ 3 Konfirmationsprædiken v/jørgen Lorenzen 4 Konfirmationsprædiken

Læs mere

SOGN & K IRKE. Vær Nebel sogne. Inde i bladet. 29. årgang Nr. 1 Julen 2014

SOGN & K IRKE. Vær Nebel sogne. Inde i bladet. 29. årgang Nr. 1 Julen 2014 SOGN & 29. årgang Nr. 1 Julen 2014 K IRKE Inde i bladet Hvor kommer drømmene mon fra Med livet i hænderne Filmaften og litteraturkreds Konfirmandernes gospeldag 30032_Kirkeblad_nr1_julen_2014.indd 1 Sangaften

Læs mere

O rm Hils! v Ko lt sogne 11. årg ang nr. 4 s eptemb er okto ber nov ember 2014

O rm Hils! v Ko lt sogne 11. årg ang nr. 4 s eptemb er okto ber nov ember 2014 Hils! Ormslev Kolt sogne 11. årgang nr. 4 september oktober november 2014 Kirkebladet REDAKTIONEL INDLEDNING Hils! Både Bibelen og vore almindelige omgangsformer er fyldte med hilsener. Vi hilser på hinanden

Læs mere

HAVERSLEV SKRÆM BEJSTRUP SEPTEMBER - DECEMBER 2013 14. ÅRGANG NR. 3. SogneNYT

HAVERSLEV SKRÆM BEJSTRUP SEPTEMBER - DECEMBER 2013 14. ÅRGANG NR. 3. SogneNYT HAVERSLEV SKRÆM BEJSTRUP SEPTEMBER - DECEMBER 2013 14. ÅRGANG NR. 3 SogneNYT 1 Samtalegruppe Samtalegruppe - et tilbud til dig, som har mistet. Kirkerne i Fjerritslevområdet (gl. Fjerritslev kommune) har

Læs mere

Tirsdag den 17. august begyndte et nyt hold konfirmander forberedelsen til konfirmation. Her ses de i konfirmandstuen efter den første time.

Tirsdag den 17. august begyndte et nyt hold konfirmander forberedelsen til konfirmation. Her ses de i konfirmandstuen efter den første time. Egeskov Kirke SEP. - OKT. - NOV. 2010 35. ÅRGANG Tirsdag den 17. august begyndte et nyt hold konfirmander forberedelsen til konfirmation. Her ses de i konfirmandstuen efter den første time. Foto: Helle

Læs mere

Kirkebladet. Brædstrup Tønning Træden sogne

Kirkebladet. Brædstrup Tønning Træden sogne 28. årgang Nr. 3 September/Oktober/November 2009 Nyt fra menighedsrådene Kirkens Teambuilding seminar Caféeftermiddage på Klippen Organist ved Brædstrup Kirke Ny sognepræst Nyt fra kontaktpersonen Kirkebladet

Læs mere

Foreningsbladet. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.østernykirke.dk

Foreningsbladet. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.østernykirke.dk www.østernykirke.dk Foreningsbladet for ØSTER NYKIRKE SOGN 18. årgang Nummer 1 Mar-Maj 2012 Drømme kan blive til virkelighed Anders præsterede at komme på DGI s verdenshold for gymnaster, og fik derfor

Læs mere

Fredens Sogn ODENSE NR. 2-2013 MARTS - APRIL - MAJ. Sparekassemanden, sømanden og babysalmesangernes mødre Side 2. Ny præst på vej Side 3

Fredens Sogn ODENSE NR. 2-2013 MARTS - APRIL - MAJ. Sparekassemanden, sømanden og babysalmesangernes mødre Side 2. Ny præst på vej Side 3 Fredens Sogn ODENSE NR. 2-2013 MARTS - APRIL - MAJ Sparekassemanden, sømanden og babysalmesangernes mødre Side 2 Ny præst på vej Side 3 Skærtorsdagsmåltid Side 4 Musikforestilling om David for børn og

Læs mere

KIRKE & SOGN. Aars Kirke

KIRKE & SOGN. Aars Kirke KIRKE & SOGN foto-lab.dk Læs om Dåbstræf... og hvad er så det? Alle helgens søndag Gå med i kampen mod sult Høst i Aars Kirkecenter En himmelsk mundfuld Julebasar tak Julekoncerter Adventskransens historie

Læs mere

Læs om Tak til Else Jensen Josefine Ottesen i Lyngå Syng med til høst

Læs om Tak til Else Jensen Josefine Ottesen i Lyngå Syng med til høst KIRKE OG SOGN LYNGÅ Læs om Tak til Else Jensen Josefine Ottesen i Lyngå Syng med til høst SKJØD LERBJERG Juli August September Oktober 2015 Nr. 2 35. årg. 2 INDHOLD KIRKELIG VEJVISER Kirkelig vejviser...side

Læs mere