Som en af Europas største udviklere, producenter og markedsførere af kontormøbler, tilbyder EFG et komplet sortiment af møbelsystemer og produkter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Som en af Europas største udviklere, producenter og markedsførere af kontormøbler, tilbyder EFG et komplet sortiment af møbelsystemer og produkter"

Transkript

1 EFG og miljøet

2 2 EFG og miljøet Som en af Europas største udviklere, producenter og markedsførere af kontormøbler, tilbyder EFG et komplet sortiment af møbelsystemer og produkter til indretning af kontorer og offentlige miljøer. Vi har en førende position i Norden og er i stærk udvikling i det øvrige Europa. Vores produktion er kundestyret. Størstedelen af de over komplette arbejdspladser vi kan levere hver uge produceres med udgangspunkt i konkrete bestillinger. EFG s egne produktionsenheder findes i Sverige, Finland og Danmark. Vi har landsdækkende udstillinger og kontorer samt dygtige forhandlere på Færøerne og Grønland. Totalt omsætter EFG koncernen for ca. 2 milliarder SEK og har 900 ansatte.

3 EFG og miljøet 3

4 4 EFG og miljøet

5 EFG og miljøet 5 Stadig flere af os vælger altid det miljøvenlige alternativ, forudsat at kvalitet og funktion kan garanteres. For EFG er det vigtigt, at du har den mulighed. Marcus Westdahl, CEO, EFG European Furniture Group AB De menneskeskabte klimaforandringer er en af vores tids største udfordringer. EFG, European Furniture Group, erkender dette og deltager aktivt, på frivillig basis, for at redde vores fælles miljø. Mange af os er blevet bevidste om, at de produkter vi køber påvirker miljøet. Stadig flere af os vælger altid det miljøvenlige alternativ, forudsat at kvalitet og funktion kan garanteres. For EFG er det vigtigt, at du har den mulighed. Miljøproblematikken er ingen nyhed for os hos EFG. Vi har i lang tid arbejdet med miljøspørgsmål for at mindske vores belastning på miljøet og for at øge miljøbevidstheden hos vores ansatte. For yderlige, at pointere vigtigheden af arbejdet dannede vi i 2007 EFG Environment Group. Gruppen har mange møder hvert år for at sikre, at arbejdet ikke taber tempo. Tværtimod. Den første opgave var et omfattende kortlægnings- og udredningsprojekt der skal udmunde i nye konkrete tiltag. Et af disse tiltag er, at vi er i gang med at udvikle en miljøtilpasset model for produktudvikling. Målet er, med fokus på miljøpåvirkning, at gennemse hele kæden, fra valg af råvarer og produktion til anvendelse og genanvendelse. Vi ser også, at investering i projekter med klima kompensation kan være den del af de totale tiltag for at opnå klimaneutralitet. Miljøarbejdet er ikke et projekt der har en slutdato, det er heller ikke muligt at komme i mål. Vi må alle sammen bidrage med at mindske miljøbelastningen på vores jord.

6 6 EFG og miljøet EFG-koncernens miljøpolitik EFG føler ansvar for fremtiden. For din, min og kommende generationers livsmiljø. EFG skal naturligvis følge gældende lovkrav og forskrifter, men målet er at være bedre end det og at være på forkant når det gælder indspil og rettesnore baseret på frivillighed. EFG skal virke for en produktion med minimale ressourcer, med en øget genanvendelse af alle slags materialer. EFG skal arbejde for, at anvende råvarer der kan fornyes. EFG skal arbejde for at få hele kredsløbsperspektivet ind i hele vores virksomhed. EFG skal arbejde for stadigt at mindske affald og udslip til jord, luft og vand. EFG skal arbejde med kontinuerlige forbedringer for at opnå de fastsatte miljømål.

7 EFG og miljøet 7 Vores overordnede miljømål En udvikling der tilfredstiller dagens behov uden at ødelægge kommende generationers muligheder for at tilfredsstille deres behov. (Bruntlandkommisionen 1987). Denne definition af holdbar udvikling afspejler EFG:s miljøarbejde med følgende mål: Mindst mulig klimapåvirkning. Stræbe efter anvendelse af råvarer der kan fornyes. Minimeret energianvendelse ved både produktion og transport. Livscyklus tænkning ved udvikling af nye produkter. Detaljerede miljømål udarbejdes af de respektive enheder indenfor EFG. Systemer vi forholder os til EFG:s producerende enheder er certificerede til ISO 9001 og ISO Vi arbejder kontinuerligt med CSR, Corporate Social Responsibility, og stræber efter at opnå kravene i den kommende ISO standard. ISO EPD (Environmental Product Declaration). En EPD er en uafhængig verificeret deklaration der faktamæssigt beskriver miljøegenskaber hos produkter i et livscyklus perspektiv. Målet er, at give let tilgængelig, kvalitetssikret og sammenlignelig information om produkters miljø præstationer. EPD summerer kortfattet miljøprofilen på et produkt. Vores mål er at samtlige produktområder skal deklares i følge EPD. Vi forholder os til de forordninger der findes i EU:s Kemikalielovstiftning REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restrictions of Chemicals). REPA (Grønt Punkt). I de lande, hvor der findes et system for genanvendelse af emballage og hvor vi har datterselskaber er vi tilknyttede dette system. Eks. REPA i Sverige, Grønt Punkt i Norge, PYR i Finland, osv.

8 8 EFG og miljøet Materialer og overfladebehandling Finér. EFG:s finérleverandører er velkendte virksomheder der fortløbende genplanter forbrugt skov og derfor ikke er med til at for årsage syreprodukion eller forstyrre den økologiske balance. Vi anvender ikke træ der kommer fra regnskovene. Direkt laminat (MFC). Dette materiale anvendes også som overflade og består af papir imprægneret med harpiks. Spånplader og MDF. Disse bordpladematerialer opfylder kvalitetsnorm E1, hvilket inde bæ - rer lavt formaldehyd indhold, d.v.s. under 0,12 mg/m³. Massivt træ. Massiv bøg kommer fra Danmark og Tyskland. Birken kommer fra Sverige og Finland. Grund korpus i vores polstrede møbler er massivt fyrretræ. FSC. EFG har FSC-certifikat der indebærer, at trævarerne i vores produkter kommer fra et miljø tilpasset, socialt ansvarstagende og økonomisk livskraftigt brug af verdens skove. I dag er tilgangen på certificeret træ begrænset, men vi arbejder på at øge mængden af certificeret træ. Alle trævarer der købes ind til vores egen produktion, kommer fra lovlig og holdbar fældning og de samme krav stilles til vores underleverandører. Formaldehyd. Normalt forekommer formaldehyd i harpikslim der anvendes i spånplader, plywood og laminater. I forsøg på at fastholde mængden af formaldehyd tester vi vores møbler regelmæssigt. Resultaterne ligger et godt stykke under de godkendte niveauer. Målinger på færdige møbler har givet et resultat på 0,06 PPM (grænseværdien i Sverige er 0,12 PPM). Lim. Til træprodukter anvendes vandbaseret lim der er fri for opløsningsmidler, isocyanater samt kloret og aromatisk kølevand.

9 EFG og miljøet 9 Polstring. Tekstiler der tilbydes som standard er fri for bromerede og andre flammesikringsmidler. Materialerne der anvendes er i deres grundstruktur flammesikrede. CMHR-skum i vores siddemøbler. EFG har CMHR-skum som fyldningsmateriale i vores siddemøbler. Vores skum opfylder brandsikringskravene og produceres uden anvendelse af freon. CFC (freon). EFG anvender ingen freon i produktionen. Det gør vores underleverandører heller ikke når de producerer produkter for EFG s regning. Lakker og bejdse på træ. Ved yderbehandling af EFG s produkter anvendes lak uden formaldehyd og opløsningsmidler der hærder i UV lys, samt opløsningsfrie vandbaserede bejdser. Samtlige lakker er fri for klor og aromatisk kølevand samt isocyanater. Dæk lakker. EFG stiller krav til leverandører af dæk lakerede produkter når det gælder indhold af miljø- eller helbredsskadelige emner. Metaller der hovedsageligt anvendes er stål og aluminium, hvilke kan genanvendes. Lakker på metal. Lakeringen sker med pulverlak, hvilket indebærer, at der ikke forekommer noget udslip af opløsningsmidler. Krom. Man skal helst ikke anvende krom, men eftersom efterspørgslen efter dette er stor, kan vi levere en del produkter i krom udførsel. Vi følger naturligvis de regelsæt der findes og anvender udelukkende krom III. Plast. Alt plast påvirker desværre miljøet negativt. Men det meste kan genanvendes. Derfor er alle plastdetaljer med en vægt større end 50 g mærkede for at forenkle sortering og genanvendelse.

10 10 EFG og miljøet Rutiner og processer Leverandører. Hele kæden fra produktet skabes til det er forbrugt, er central i vores miljøarbejde. Udgangspunktet er en livs cyklus analyse (LCA). D.v.s. hvad produkterne indeholder, hvordan de produceres, hvordan de sælges, hvordan de distribueres, samt hvordan de forskellige dele kan genanvendes. Vores mål er derfor kontinuerligt at udbygge samarbejdet med vores leverandører, så de til fulde forstår og opfylder vores krav. For at sikre, at de lever op til vores miljø krav, kontrolleres hver leverandør regelmæssigt. Genanvendelse. Alt papir som EFG anvender er miljøvenligt og kan genanvendes. Emballage såsom wellpapp, karton, emballage bånd etc., er helt genanvendelige. Selv plastmateriale der anvendes til emballering kan genanvendes. Læs mere om REPA i afsnittet; Systemer vi forholder os til. Kildesortering. Vi kildesorterer spild. Træaffald og papirsaffald og metalskrot går til genanvendelse. Energiforbrug. Vi arbejder kontinuerligt med at mindske vores eget energiforbrug. Med prioritet på produktion og transporter, hvor de største gevinster kan hentes. Vi anvender desuden i stadig højere grad miljøvenligere alternativer, som eks. miljøbiler og grøn el. Distribution. Vi arbejder kontinuerligt med at mindske transport volumerne og for at øge volume vægten på transporteret gods. Vi anvender udelukkende etablerede transportfirmaer der arbejder aktivt for at udnytte last volumen effektivt. Egne skabe anvendes på en måde der mindsker risikoen for skader og ventetider for transportfirmaet, samtidigt udnyttes skabene til at tage returgods med til produktionen. Størsteparten af det vi leverer går direkte til kunden, hvilket betyder få omlastninger. I Norge og Storbritannien har vi også opbygget et optimeret distributionssystem med terminal lager. Akkrediterede tests. Vi tester vores møbler i vores eget Testlaboratorium, akkrediteret af Swedac. At laboratoriet er akkrediteret indebærer, at vi er kompetence prøvede og godkendte til at udføre egne møbeltests. Vores rutiner er identiske med de offentlige testlaboratorier. For dig, som kunde, indebærer det, at du kan få et testcertifikat på produktet med resultater fra testen og opfyldelse af alle krav. Garanti og livslængde. Vi giver fem års garanti på vores produkter mod konstruktions-, materiale- og produktionsfejl. Dertil hører, at vores produkter forholder sig til miljøet på et venligt sæt med et tidsløst design, god funktion, fleksibilitet og god ergonomi der indebærer, at de har en lang levetid der også klart overstiger garantitiden. Uddannelse. På alle områder skal vi systematisk arbejde med uddannelse og udvikling af vores medarbejdere. Ikke mindst for at miljøtanken skal gennemsyre hele organisationen. Kontaktpersoner i miljøspørgsmål. Miljøansvarlig i moderselskabet samt Adm. Direktør i de respektive salgsselskaber.

11 EFG og miljøet 11

12 Sverige EFG Kontorsmöbler AB Trehörnavägen 2 Box 1017, SE Tranås Tel Fax info@efg.se Avesta: Tel Boden: Tel Borlänge: Tel Borås: Tel Falun: Tel Gällivare: Tel Gävle: Tel Göteborg: Tel Halmstad: Tel Helsingborg: Tel Jönköping: Tel Karlskrona: Tel Karlstad: Tel Kristianstad: Tel Linköping: Tel Luleå: Tel Malmö: Tel Malmö: Tel Norrköping: Tel Piteå: Tel Skara: Tel Skellefteå: Tel Stockholm: Tel Sundsvall: Tel Tranås: Tel Umeå: Tel Uppsala: Tel Visby: Tel Vänersborg: Tel Västervik: Tel Västerås: Tel Växjö: Tel Ystad: Tel Årsta: Tel Örebro: Tel Östersund: Tel Danmark EFG Bondo A/S, Islevdalvej 98 DK-2610 Rødovre Tel Fax efgbondo@efgbondo.dk Vejle: Tel Aarhus: Tel Aalborg: Tel Færøerne: Tel. (+298) Norge EFG HOV+DOKKA AS Grenseveien 99 NO-0663 Oslo, Postboks 6371 Etterstad, NO-0604 Oslo Tel Fax efg.hovdokka@efg.no Alta: Tel Arendal: Tel Askim: Tel Bergen: Tel Bodø: Tel Brekstad: Tel Brønnøysund: Tel Drammen: Tel Flekkefjord: Tel Førde: Tel Hamar: Tel Hammerfest: Tel Harstad: Tel Haugesund: Tel Hitra: Tel Honningsvåg: Tel Hov: Tel Kirkenes: Tel Kongsberg: Tel Kristiansand S: Tel Kristiansund N: Tel Larvik: Tel Leknes: Tel Mo i Rana: Tel Molde: Tel Mosjøen: Tel Måløy: Tel Namsos: Tel Narvik: Tel Notodden: Tel Oppdal: Tel Orkanger: Tel Oslo: Tel Porsgrunn: Tel Sandnessjøen: Tel Sarpsborg: Tel Sortland: Tel Stavanger: Tel Steinkjer: Tel Tromsø: Tel Trondheim: Tel Vadsø: Tel Verdal: Tel Ålesund: Tel Suomi EFG Toimistokalusteet Oy Hämeentie 135 A FI Helsinki Puh (09) Faksi (09) efg.markkinointi@efg.fi Helsinki: Puh (09) Joensuu: Puh (013) Jyväskylä: Puh (014) Lahti: Puh (03) Maarianhamina: Puh (018) Mikkeli: Puh (010) Pori: Puh (020) Tampere: Puh (03) Turku: Puh (02) France EFG Mobilier de bureau ZAC Paris Nord 2 33 rue des Chardonnerets B P Tremblay en France FR Roissy CDG Cedex Tel Fax efg.info@efg.fr United Kingdom EFG Office Furniture Ltd Building 3, Clearwater Lingley Mere Business Park Lingley Green Avenue Warrington WA5 3UZ Tel: Fax: sales@efgoffice.co.uk Birmingham: Tel Glasgow: Tel London: Tel Reading: Tel Southampton: Tel Warrington: Tel Export Department For all other markets: EFG European Furniture Group AB P.O. Box 1017, SE Tranås Tel Fax export@efg.se EFG European Furniture Group AB Trehörnavägen 2, P.O. Box 1017, SE Tranås Tel: , Fax: , info@efg.se, Produktion: Olai & Lindgren Reklambyrå AB. Foto: Niklas Palmklint, Hagalunds Foto, Johnér Bildbyrå. Tryk: Alfa Print AB. Papper: Profisilk.

flere af os vælger altid det miljøvenlige alternativ, forudsat at kvalitet og funktion kan garanteres. For EFG er det vigtigt, at du har den mulighed.

flere af os vælger altid det miljøvenlige alternativ, forudsat at kvalitet og funktion kan garanteres. For EFG er det vigtigt, at du har den mulighed. EFG og miljøet 2 EFG og miljøet Som en af Europas største udviklere, producenter og markedsførere af kontormøbler, tilbyder EFG et komplet sortiment af møbelsystemer og produkter til indretning af kontorer

Læs mere

VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE

VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE HÅG & THE ENVIRONMENT & HÅG & THE ENVIRONM VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE...VI LÅNER DEN AF VORES BØRN DET GØR VI... HÅG har en gennemgribende idé om, at alle virksomheder har et ansvar ud over

Læs mere

design baby www.raumaull.no Mod. 205-11 Forhandler: HOVEDFOrHanDlErE av raumagarn: * Tilsluttet Norges Husflidslag

design baby www.raumaull.no Mod. 205-11 Forhandler: HOVEDFOrHanDlErE av raumagarn: * Tilsluttet Norges Husflidslag HOVEDFOrHanDlErE av raumagarn: * Tilsluttet Norges Husflidslag alta: Kilden, tlf. 78 44 01 01. andebu: Vevkroken, Grantoppen, tlf 94 13 71 10. arendal*: Husfliden, tlf. 37 00 53 10. bardufoss: Husfliden

Læs mere

BABY FESTDRAKT 21 www.raumaull.no

BABY FESTDRAKT 21 www.raumaull.no BABY FESTDRAKT 21 MOD. 6 2 Kåpe. Baby Panda MOD. 6 Kjole. Baby Panda 3 MOD. 7 4 Knebukse, jakke, lue og strømper. Baby Panda MOD. 7 Knebukse, jakke og strømper. Baby Panda 5 MOD. 10 6 Nikkers og vest.

Læs mere

Malgodt.dk. CSR Strategi. En plan for ansvarligt og bæredygtigt salg og håndtering af maling.

Malgodt.dk. CSR Strategi. En plan for ansvarligt og bæredygtigt salg og håndtering af maling. Malgodt.dk CSR Strategi En plan for ansvarligt og bæredygtigt salg og håndtering af maling. 2 Malgodt.dk CSR Strategi OM OS Malgodt.dk er en moderne detailforretning der sælger maling, malertilbehør samt

Læs mere

Upcoming 48-hour exception dates for 2018 Updated 5/7 2017

Upcoming 48-hour exception dates for 2018 Updated 5/7 2017 Upcoming 48hour exception dates for 2018 Updated 5/7 2017 Exception dates might have been added or removed since the publishing of this list. Please contact reservations and customer service for current

Læs mere

214R MOD MOD DESIGN. Forhandler:

214R MOD MOD DESIGN.     Forhandler: HOVEDForhandlere av RaumaGArn: * Tilsluttet Norges Husflidslag ALTA: Kilden, tlf. 78 44 01 01. Andebu: Vevkroken, Grantoppen, tlf 94 13 71 10. ARENDAL*: Husfliden, tlf. 37 00 53 10. BARDUFOSS: Husfliden

Læs mere

EFG Izi Niveau Project Når du selv vil bestemme hvordan bordet skal se ud

EFG Izi Niveau Project Når du selv vil bestemme hvordan bordet skal se ud EFG Izi Niveau Project Når du selv vil bestemme hvordan bordet skal se ud Tilpasning lidt ud over det sædvanlige Et bredt sortiment til kontorer og offentlige miljøer har altid været en vigtig del af vores

Læs mere

Kurs for nyregistrerte enkeltpersonforetak og aksjeselskap 2019

Kurs for nyregistrerte enkeltpersonforetak og aksjeselskap 2019 Kurs for nyregistrerte enkeltpersonforetak og aksjeselskap 2019 Dag Dato Type Sted Kurslokale Adresse Klokkeslett mandag 14.01.2019 ENK Oslo Oslo skattekontor Schweigaards gate 17 12:30-17:00 Tirsdag 15.01.2019

Læs mere

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

Kurs for nyregistrerte enkeltpersonforetak og aksjeselskap 2018 Dag Dato Type Sted Kurslokale Adresse Klokkeslett

Kurs for nyregistrerte enkeltpersonforetak og aksjeselskap 2018 Dag Dato Type Sted Kurslokale Adresse Klokkeslett Kurs for nyregistrerte enkeltpersonforetak og aksjeselskap 2018 Dag Dato Type Sted Kurslokale Adresse Klokkeslett mandag 15.01.2018 ENK Oslo Oslo skattekvartalet Schweigaards gate 17 12:30-17:00 Tirsdag

Læs mere

Kurs for nyregistrerte enkeltpersonforetak og aksjeselskap 2018 Dag Dato Type Sted Kurslokale Adresse Klokkeslett Frist

Kurs for nyregistrerte enkeltpersonforetak og aksjeselskap 2018 Dag Dato Type Sted Kurslokale Adresse Klokkeslett Frist Kurs for nyregistrerte enkeltpersonforetak og aksjeselskap 2018 Dag Dato Type Sted Kurslokale Adresse Klokkeslett Frist mandag 15.01.2018 ENK Oslo Oslo skattekvartalet Schweigaards gate 17 12:30-17:00

Læs mere

Miljødeklaration Juni 2015 1

Miljødeklaration Juni 2015 1 Miljødeklaration 1 Holmris Holmris produceres hos Holmris Hansen A/S - et familieejet firma, som gennem 3 generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. Med vores møbler ønsker

Læs mere

have fokus på de krav og forventninger som vores kunder har til os som en ansvarsbevidst, professionel leverandør og producent

have fokus på de krav og forventninger som vores kunder har til os som en ansvarsbevidst, professionel leverandør og producent KVALITETS- OG MILJØPOLITIK Med forbrugernes ønsker som omdrejningspunkt vil vi i FUMAC A/S udvikle og markedsføre møbelløsninger, hvor funktionalitet, kvalitet og god form er forenet med markedets bedste

Læs mere

På vej mod himlen 86 Camping-Fritid 5/2005

På vej mod himlen 86 Camping-Fritid 5/2005 På vej mod himlen 86 Camping-Fritid 5/2005 Her er sjovere end på Nordkapp Himlen over Lofoten og Vesterålen er høj, og midnatssolen kan ligefrem stikke i øjnene. Det oplevede Karen Ellegaard,da hun besøgte

Læs mere

Holmris office A/S. projektmarked.

Holmris office A/S. projektmarked. Miljødeklaration 1 Holmris office A/S Holmris Office Holmris Office produceres hos Holmris Hansen A/S - et familieejet firma, som gennem 3 generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Læs mere

12 hotelovernatninger til virksomheden til en supergod pris BONUS CHEQUE2013

12 hotelovernatninger til virksomheden til en supergod pris BONUS CHEQUE2013 12 hotelovernatninger til virksomheden til en supergod pris BONUS CHEQUE2013 2 SAMME MORGENMAD I 12 DAGE? Heldigt, at vi kan byde på over 100 herligheder i vores buffet. 12 GRUNDE TIL AT DU SKAL KØBE ET

Læs mere

Direktlaminat tilbyder spidskompetence inden for laminatbaserede komponenter og indretning.

Direktlaminat tilbyder spidskompetence inden for laminatbaserede komponenter og indretning. HOS OS FORMES IDÉER Direktlaminat tilbyder spidskompetence inden for laminatbaserede komponenter og indretning. F900 RETTE VINKLER ELLER AFRUNDEDE HJØRNER? Fleksibilitet og specialisering giver tilfredse

Læs mere

Projekt, produkter og aktuelt fra EFG Nr. 1/2008

Projekt, produkter og aktuelt fra EFG Nr. 1/2008 Projekt, produkter og aktuelt fra EFG Nr. 1/2008 case L Oréal, Stockholm produkt Nyheder 2008 reportage Let s create L Oréal Stockholm, Sverige L Oréal er en af verdens store kosmetikvirksomheder med varemærker

Læs mere

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Bæredygtighedspolitik Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Omfang... 2 3. Formål... 2 4. Definition af bæredygtighed...

Læs mere

Troldtekt A/S Peer Leth - Adm. Direktør / CEO. FSC Danmarks årsdag 8. maj 2019 Certificeret træ - hånd i hand med Cirkulær økonomi og FN Verdensmål

Troldtekt A/S Peer Leth - Adm. Direktør / CEO. FSC Danmarks årsdag 8. maj 2019 Certificeret træ - hånd i hand med Cirkulær økonomi og FN Verdensmål Troldtekt A/S Peer Leth - Adm. Direktør / CEO FSC Danmarks årsdag 8. maj 2019 Certificeret træ - hånd i hand med Cirkulær økonomi og FN Verdensmål Troldtekt A/S Indhold Kort om Troldtekt A/S Corporate

Læs mere

MOD Skjørt. Alt 3. Rauma Finullgarn

MOD Skjørt. Alt 3. Rauma Finullgarn DESIGN BARN 236R MOD. 236-7 2 Skjørt. Alt 3. Rauma Finullgarn MOD. 236-3 Kjole. Rauma Finullgarn 3 MOD. 236-2 4 Genser. Alt 3. Rauma Finullgarn MOD. 236-9 MOD. 236-6 Genser. Rauma Finullgarn Lue. Rauma

Læs mere

BÆREDYGTIG EMBALLAGE

BÆREDYGTIG EMBALLAGE BÆREDYGTIG EMBALLAGE BÆREDYGTIGE LØSNINGER MED SCANLUX PACKAGING FOR BÅDE DIG OG MILJØET Vi har taget en beslutning om at sætte miljøet i fokus. Som kunde hos os har du derfor altid mulighed for at vælge

Læs mere

FourMe Lounge Design Strand+Hvass

FourMe Lounge Design Strand+Hvass FourMe Lounge er et solidt og æstetisk valg til den travle lobby eller det stille venteområde. Stolen kan fås i mange farver og kombinationer, så den passer perfekt i og afspejler rummets design. Vælg

Læs mere

Lette løsninger for et bedre miljø!

Lette løsninger for et bedre miljø! Lette løsninger for et bedre miljø! Jackon A/S er Nordens ledende producent af isolering og emballage i polystyren. Vi leverer energieffektive og komplette løsninger til fundament og bolig. Der er mange

Læs mere

Værd at vide... www.efg.dk. Fleksible kontormøbler

Værd at vide... www.efg.dk. Fleksible kontormøbler Værd at vide... www.efg.dk Fleksible kontormøbler Kontorets ABC De fleste mennesker køber kun kontormøbler få gange i deres liv og da det er en vigtig investering, skal resultatet også være bedst muligt.

Læs mere

TA K T I L N AT U R E N

TA K T I L N AT U R E N TAK TIL NATUREN ANSVAR FOR MILJØET OG FOKUS PÅ KOMMENDE GENERATIONER Kvänum har hjemsted i et område af samme navn et lille hyggeligt samfund i det vestlige Sverige, hvor marker og skove har kendetegnet

Læs mere

MOD Vest. Rauma Finullgarn eller Rauma Tumi

MOD Vest. Rauma Finullgarn eller Rauma Tumi DESIGN BARN 231R MOD. 231-1 2 Vest. Rauma Finullgarn eller Rauma Tumi MOD. 231-7 MOD. 231-9 Genser. Rauma Finullgarn eller Rauma Tumi Poncho, puls- og leggvarmere. Rauma Finullgarn eller Rauma Tumi 3 MOD.

Læs mere

When people and products connect a workplace comes to life.

When people and products connect a workplace comes to life. 130902 Produktion: Valentin&Byhr. Tryk: Strokirk-Landströms. Papir: Munken Polar. When people and products connect a workplace comes to life. www.efgbondo.dk Om os. EFG er en førende europæisk virksomhed

Læs mere

Årlig statusrapport 2015

Årlig statusrapport 2015 Årlig statusrapport 2015 Vattenfall Vindkraft A/S Dokument nr. 18400802 06. september 2016 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger... 1 2. Præsentation af Vattenfall Vindkraft A/S... 1 3. Miljøpolitik

Læs mere

Dokumentation af bæredygtighed

Dokumentation af bæredygtighed Dokumentation af bæredygtighed -Krav til miljødokumentation for byggematerialer Netværksmøde Dome of Visions i Århus d. 6. december 2016 Anja S. Brogaard, Dancert Lead Auditor og faglig leder ved Center

Læs mere

Energiledelse hos Formula A/S. www.formula.dk

Energiledelse hos Formula A/S. www.formula.dk Energiledelse hos Formula A/S Beregningsmetodefor CO 2 udslip www.formula.dk Energi og Miljøledelse forankret i EMAS Certficering Licens til Svanemærkning af tryksager Licens til FSC mærkede tryksager

Læs mere

MILJØ MILJÖREDOVISNING

MILJØ MILJÖREDOVISNING MILJØ Version Version 1.0 1.0 2009 MILJÖREDOVISNING LABFLEX OG MILJØET Labflex A/S, er blandt europas største koncerner inden for produktion af fast inventar og logistikløsninger til hospitaler, laboratorier

Læs mere

Four Cast2 Four. Design: Strand & Hvass / Koncept: Four Design

Four Cast2 Four. Design: Strand & Hvass / Koncept: Four Design The Four Cast2 Four er en stablebar unik stol, designet til at give dig komfort vis sin smukke v-form i ryggen og fleksible ryg. Stolen er tilgængelig i attraktive farver og i træ. 500 455 850 515 Udførelse:

Læs mere

En skånsom metode mod ondartede angreb Zerust

En skånsom metode mod ondartede angreb Zerust En skånsom metode mod ondartede angreb Zerust tryggere kan ingen være VENLIG MOD ALLE HÅRD MOD KORROSIONEN For enhver virksomhed, der handler med metalprodukter og elektronik, er et korrosionsfrit miljø

Læs mere

Ansvar gennem grøn leverandørstyring. - et Carbon 20 innovationsprojekt

Ansvar gennem grøn leverandørstyring. - et Carbon 20 innovationsprojekt Ansvar gennem grøn leverandørstyring - et Carbon 20 innovationsprojekt Ansvar gennem grøn leverandørstyring - Fritz Hansen Møbelproducenten Fritz Hansen, som er kendt for sine designmøbler, har længe arbejdet

Læs mere

Four Sure Audi er en elegant og drejbar auditorium stol med indbygget komfort via sin unikke V-form, fleksibilitet i ryggen og valgfri gaslift.

Four Sure Audi er en elegant og drejbar auditorium stol med indbygget komfort via sin unikke V-form, fleksibilitet i ryggen og valgfri gaslift. Four Sure Audi er en elegant og drejbar auditorium stol med indbygget komfort via sin unikke V-form, fleksibilitet i ryggen og valgfri gaslift. Four Sure Audi har drejefunktion, så du let kan agere med

Læs mere

Four Cast Lounge. Design: Strand & Hvass / Koncept: Four Design

Four Cast Lounge. Design: Strand & Hvass / Koncept: Four Design Four Cast Lounge er en elegant og let loungestol med indbygget komfort via sin unikke V-form, fleksibilitet i ryggen, samt vip og drejefunktion med mulighed for indbygget return. Opgradere den med Inno

Læs mere

EFG WORKSTATIONS EFG ACTIVE EFG TAB EFG ADD

EFG WORKSTATIONS EFG ACTIVE EFG TAB EFG ADD EFG WORKSTATIONS EFG ACTIVE EFG TAB e w r e h t e Tog ake it matter m Sammenhængen mellem skiftende arbejdsstillinger og et sundt ar bejdsmiljø har aldrig været tydeligere, og den traditionelle arbejdsmå

Læs mere

AQUA NCS S4020-B ANTRACIT NCS S9000-N BEACH NCS S 2502 Y

AQUA NCS S4020-B ANTRACIT NCS S9000-N BEACH NCS S 2502 Y Four Cast2 Four Four Cast2 Four er den multi-funktionelle skalstol med fleksibel ryg for maximum støtte og komfort. Ekstra features kan med fordel tilføjes for at sikre endnu bedre håndtering i f.eks kantine-

Læs mere

2.1 Omfang NCC-koncernens politik omfatter alle NCC s forretningsområder og aktiviteter.

2.1 Omfang NCC-koncernens politik omfatter alle NCC s forretningsområder og aktiviteter. NCC-koncernens bæredygtighedspolitik 1. Indledning Vi er nødt til at forandre vores samfund radikalt, hvis vi skal kunne takle de globale udfordringer, vi står over for, såsom klimaforandringer, affaldsproduktion,

Læs mere

Four Cast2 Four. Design: Strand & Hvass

Four Cast2 Four. Design: Strand & Hvass Four Cast2 Four er den multi-funktionelle skalstol med fleksibel ryg for maximum støtte og komfort. Ekstra features kan med fordel tilføjes for at sikre endnu bedre håndtering i f.eks kantine- eller konferencemiljøer,

Læs mere

AQUA NCS S4020-B ANTRACIT NCS S9000-N BEACH NCS S 2502 Y

AQUA NCS S4020-B ANTRACIT NCS S9000-N BEACH NCS S 2502 Y Med sin fleksible, ergonomiske skal og rolige, organiske design, udgør Four Sure 44 en perfekt møde- eller kantinestol. Den V-formede ryg yder rygstøtte og du kan tilpasse farve-design og kombinationer.

Læs mere

SÖDRA BRANDIMPRÆGNERET TRÆ

SÖDRA BRANDIMPRÆGNERET TRÆ SÖDRA BRANDIMPRÆGNERET TRÆ Trygt og funktionelt, døgnet rundt, året rundt Globalt testet produkt som er blevet anvendt mere end 30 år worldwide under varierende klimaforhold. Certificeret i henhold til

Læs mere

Plads til kreativitet

Plads til kreativitet Billedkunst Plads til kreativitet At skabe rammerne for kreativ udfoldelse kræver erfaring i at omsætte ønsker og krav til brugervenlige lokaler. Den erfaring har ST Skoleinventar A/S. Ergonomi og fleksibilitet

Læs mere

EFG Bondo Inspiration SKI aftale 03.13.

EFG Bondo Inspiration SKI aftale 03.13. EFG Bondo Inspiration SKI aftale 03.13. www.efgbondo.dk EFG Bondo A/S, Islevdalvej 98, 2610 Rødovre. Tlf. 44 500 900, efgbondo@efgbondo.dk EFG Bondo A/S, Hjulmagervej 6, 7100 Vejle. Tlf. 79 43 12 12. SKI

Læs mere

EFG HIDETECH. Furniture for meetings

EFG HIDETECH. Furniture for meetings Furniture for meetings Familien EFG HideTech. Skærm, kamera, mikrofon EFG HideTech har alt i bordpladen. EFG HideTech er borde, der er udviklet til den fremtid, hvor en stadigt større del af arbejdet sker

Læs mere

Madglæde i gode rammer

Madglæde i gode rammer Hjemkundskab Madglæde i gode rammer Hjemkundskab er et unikt fag i folkeskolen, hvor eleverne skal lære at klare sig selv som fremtidens forbrugere. De centrale områder i faget er måltider, livskvalitet,

Læs mere

Four Cast2 Wheeler. Design: Strand & Hvass / Koncept: Four Design

Four Cast2 Wheeler. Design: Strand & Hvass / Koncept: Four Design Four Cast2 Wheeler Four Cast2 Wheeler er en elegant og robust stol med hjul. Stolen er yderst komfortabel takket være dens unikke V-formet fleksible ryg, organiske kurver og vippefunktion i sædet. Four

Læs mere

Kontaktuppgifter EFG European Furniture Group AB

Kontaktuppgifter EFG European Furniture Group AB Kontaktuppgifter EFG European Furniture Group AB Avesta: Workzone, Kungsgatan 9, Box 124, 774 23 Avesta, avesta@workzone.se, Telefon: 0226-550 00, Fax: 0226-524 42 Boden: Kontex, Kopplingsvägen 8, 961

Læs mere

Novopan - først i Skandinavien

Novopan - først i Skandinavien novopan facts 2013 Nyt elektrofilter til rensning af luft fra tørreovne 2004 Mekanisk rensningsanlæg for træaffald startes 2000 Produktion i Glumsø lukker 2002 Nyt, stort og moderne opskæringsanlæg indvies

Læs mere

VIRKSOMHEDS- PRÆSENTATION

VIRKSOMHEDS- PRÆSENTATION VIRKSOMHEDS- PRÆSENTATION EN LIDT NÆRMERE SLANGESERVICE. OM HYDROSCAND Hydroscand AB blev grundlagt i 1969 i Stockholm og er i dag markedsledende inden for slanger og hydraulikkomponenter i Skandinavien.

Læs mere

læn dig tilbage og nyd forskellen

læn dig tilbage og nyd forskellen Savo s3 læn dig tilbage og nyd forskellen Sæt dig i en Savo S3. Juster siddehøjden og læn dig tilbage. Du mærker forskellen med det samme. Mærker hvordan stolens leddelte ryg følger din egen rygrad og

Læs mere

AWARD WINNING FURNITURE

AWARD WINNING FURNITURE AWARD WINNING FURNITURE Miljø & Kvalitet 2 Kvalitets- og miljøpoli k FORMÅL: FUMAC A/S har en fastlagt kvalitets- og miljøpoli k, som lever op l både ISO standardernes, kundernes, myndighedernes og egne

Læs mere

Sapa Building System AB MARKEDSLEDER I NORDEN

Sapa Building System AB MARKEDSLEDER I NORDEN AB MARKEDSLEDER I NORDEN AB MARKEDSLEDER I NORDEN Forretningsidé: Med høj servicegrad og stærke forretningsrelationer at udvikle, markedsføre, sælge og lagerføre egne konstruktions- og systemløsninger

Læs mere

Produktnr/navn Farve Specifikationer Pris

Produktnr/navn Farve Specifikationer Pris Produktnr/navn Farve Specifikationer Pris 291 Alta, 85 cm. Galv. E27, 60 w./42 w. Halo. Max 2.375,- 291 Alta, 85 cm. Sort, Grafit E27, 60 w./42 w. Halo. Max 2.455,- 1475 Alta 85 cm., LED 12 W. Inkl. Lyskilde

Læs mere

PrisliSte sverige. Den perfekte arbejdsplads på 4 hjul

PrisliSte sverige. Den perfekte arbejdsplads på 4 hjul PrisliSte 2017 sverige Den perfekte arbejdsplads på 4 hjul Svenske priser pr. 1/1 2017 Samlede reoler 182003 SS1 samlet 45,40 13.698,00 182010 ES1 samlet 46,00 14.584,00 182027 VS1 samlet 44,40 13.849,00

Læs mere

Oras Green Building og LEED armaturer

Oras Green Building og LEED armaturer Oras Green Building og LEED armaturer Oras Green Building og LEED armaturer Højteknologi og omtanke for miljøet, har altid været hovedfaktorerne i succesen ved Oras produkter. Som verdens ledende producent

Læs mere

Genanvendelsesordning. - Spar ressourcer med genanvendelsesordningen for ROCKWOOL og ROCKFON produkter

Genanvendelsesordning. - Spar ressourcer med genanvendelsesordningen for ROCKWOOL og ROCKFON produkter Genanvendelsesordning - Spar ressourcer med genanvendelsesordningen for ROCKWOOL og ROCKFON produkter Spar ressourcer med ROCKWOOL og ROCKFONs genanvendelsesordning Affald fra bygge-og anlægssektoren udgør

Læs mere

Hvordan ønsker du at holde kontakten? Har du brug for at bestille mere? Hold dig opdateret om nyheder og information.

Hvordan ønsker du at holde kontakten? Har du brug for at bestille mere? Hold dig opdateret om nyheder og information. EFG KUNDESERVICE Together we make it matter EFG kundeservice - gør det nemmere at være kunde. Vi lancerer nu en helt ny kundeservice og logistik model for hurtigere, klarere og bedre kommunikation. En

Læs mere

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave NAKSKOV MASKININDUSTRI ApS Parathed og fleksibilitet Viden Høj kvalitet Konkurrenceevne Lidt om os Vores virksomhed Hvis det

Læs mere

Lette transportløsninger

Lette transportløsninger Fuel Tank Solutions Lette transportløsninger Kundeudtalelse Energikompaniet AS Kunde: Energikompaniet A/S Energikompaniet A/S har gennem mange år benyttet HMK BILCON som leverandør af tankpåbygninger og

Læs mere

Formica Impress. DIGITALTRYK - Skärholmen butikscenter, Stockholm, Sverige

Formica Impress. DIGITALTRYK - Skärholmen butikscenter, Stockholm, Sverige Formica Impress DIGITALTRYK - Skärholmen butikscenter, Stockholm, Sverige INTRODUKTION Formica Impress gør det muligt at overføre dine designs og kreative idéer til laminat. Vi kan forvandle dine inspirerende

Læs mere

Four Sure 44 er ualmindelig solid og er derfor det perfekte valg til kantiner, mødelokaler eller til kontorer.

Four Sure 44 er ualmindelig solid og er derfor det perfekte valg til kantiner, mødelokaler eller til kontorer. Design: Strand & Hvass / Koncept: FourDesign Four Sure 44 er en yderst behagelig firbenede stabelstol, og fås med og uden armlæn. Four Sure 44 er en komfortabel stol på grund af sin unikke V-form, fleksible

Læs mere

Brug og bevar Bæredygtige grunde til at vælge træmøbler

Brug og bevar Bæredygtige grunde til at vælge træmøbler Brug og bevar Bæredygtige grunde til at vælge træmøbler Ting, der holder længe, giver langt mindre miljøbelastning end ting, der kræver løbende udskiftning. Og de giver som regel større brugsglæde og mere

Læs mere

En mission om freedom at work. En mission om freedom at work

En mission om freedom at work. En mission om freedom at work Miljø & Kvalitet Indhold 2 En mission om freedom at work 3 Materialer 4 Valg af leverandører 4 Bæredygtig træ 4 Overfl adebehandling af træ 4 Overfaldebehandling af metal 5 Kunststof 5 Elkomponenter 5

Læs mere

Four Sure 88. Design: Strand & Hvass / Koncept: Four Design

Four Sure 88. Design: Strand & Hvass / Koncept: Four Design Den nye Four Sure 88 er designet med et stel af rene linjer, som giver et flok udtryk ved en større opstilling. Stolen er yderst komfortabel takket være dens unikke V-formet fleksible ryg, organiske kurver

Læs mere

Four Sure 44. Design: Strand & Hvass

Four Sure 44. Design: Strand & Hvass Med sin fleksible, ergonomiske skal og rolige, organiske design, udgør Four Sure 44 en perfekt møde- eller kantinestol. Den V-formede ryg yder rygstøtte og du kan tilpasse farve-design og kombinationer.

Læs mere

PurePerformance DST-DEGREEZ DERUST DST-PAS DST-DEBURR. www.dstchemicals.com

PurePerformance DST-DEGREEZ DERUST DST-PAS DST-DEBURR. www.dstchemicals.com PurePerformance DST-DEGREEZ DERUST DST-PAS DST-DEBURR www.dstchemicals.com Pure Performance Et helstøbt koncept som bygger på grundig forberedelse, fra problemafdækning over løsning til after-sales. Vores

Læs mere

Prisliste 2013-2014 FLEXA White. Vejledende prisliste / Danmark Alle priser er inkl. moms Gældende fra 01-09-2013

Prisliste 2013-2014 FLEXA White. Vejledende prisliste / Danmark Alle priser er inkl. moms Gældende fra 01-09-2013 Prisliste 2013-2014 FLEXA White Vejledende prisliste / Danmark Alle priser er inkl. moms Gældende fra 01-09-2013 Garanti, sikkerhed & kvalitet Sikkerhedstestet FLEXAs møbler er skabt til børn og gennemtænkt

Læs mere

Kontaktperson Land Universitet/Högskola Address Leo Nyqvist leo.nyqvist@utu.fi tel:+358 2 333 589 +358 2 333 5093

Kontaktperson Land Universitet/Högskola Address Leo Nyqvist leo.nyqvist@utu.fi tel:+358 2 333 589 +358 2 333 5093 Uppdaterad 15.4.2015 NOUSA - kontaktpersoner Kontaktperson Land Universitet/Högskola Address Leo Nyqvist leo.nyqvist@utu.fi tel:+358 2 333 589 +358 2 333 5093 University of Turku www.utu.fi Department

Læs mere

Professional Products.... produktiviteten er mere end synlig

Professional Products.... produktiviteten er mere end synlig Professional Products... produktiviteten er mere end synlig Produktivitet Professionel rengøring udføres af men -nesker, der har høje krav til produktivi- tet. Der er et konstant omkostnings-pres, som

Læs mere

Velkommen til en grøn virksomhed. Novopan - først i Skandinavien

Velkommen til en grøn virksomhed. Novopan - først i Skandinavien novopan facts 1950 1. spånplade produceres 1971 NORDALIM startes 1978 Produktion af melaminbelagte plader påbegyndes 1978 VIBOPAN købes 1982 Nye aktionærer optages I ejer-kredsen 1990 Overtagelse af konkurrende

Læs mere

ISO Environmental

ISO Environmental ISO-14001 Environmental Management System Bedlinen: 7004 Chopin Q-500 Col.: 506 Gold indholdsfortegnelse ukontents Miljøpolitik 5 Beirholms Højtydende Tekstiler 7 3 Tablecloth: 6003 Stockholm Q-503 Col.:

Læs mere

Mediernes CSR-kodeks GraphicCo A/S

Mediernes CSR-kodeks GraphicCo A/S Mediernes CSR-kodeks GraphicCo A/S CSR handler om at dokumentere, synliggøre og markedsføre virksomhedens mange kvaliteter inden for de sociale, miljø- og arbejdsmiljømæssige områder. Hvorfor CSR-kodeks?

Læs mere

Sammen kan vi skabe verdens mest bæredygtige emballage

Sammen kan vi skabe verdens mest bæredygtige emballage Guide til leverandører Sammen kan vi skabe verdens mest bæredygtige emballage MERE OMTANKE Emballagen til forskel Det er ikke ligegyldigt, hvad vi pakker vores varer ind i. Derfor har vi i Coop begivet

Læs mere

MELBYE SKANDINAVIA. Eksperter i løsninger til fiberoptiske systemer

MELBYE SKANDINAVIA. Eksperter i løsninger til fiberoptiske systemer MELBYE SKANDINAVIA Eksperter i løsninger til fiberoptiske systemer EKSPERTER I FIBEROPTISKE NETVÆRKSLØSNINGER sortiment af produkter og løsninger til konstruktion af fiberoptisk infrastruktur. Uanset hvad

Læs mere

afsnit 13 KLIMA OG BÆREDYGTIGHED

afsnit 13 KLIMA OG BÆREDYGTIGHED 230 afsnit 13 KLIMA OG BÆREDYGTIGHED Indhold: 13.1 Bæredygtigt byggeri...232-233 13.2 Muret byggeri i et bæredygtigt perspektiv... 234 231 13.1 Bæredygtigt byggeri Hos Saint-Gobain Weber A/S er bæredygtighed

Læs mere

Toget et godt miljøvalg

Toget et godt miljøvalg Toget et godt miljøvalg En rejse mod et bedre miljø At kunne rejse er en selvfølgelighed i dag. Det omfattende transportsystem, vi har skabt omkring os, er faktisk forudsætningen for et velfungerende samfund.

Læs mere

Dig og de andre fordele

Dig og de andre fordele Indkøb med omtanke Skal vi passe på miljøet samm en? Dig, mig & miljøet Vi har alle et fælles ansvar for at passe på naturen, miljøet og ressourcerne, og derfor har vi udviklet konceptet Indkøb med omtanke.

Læs mere

Four Sure 66. Design: Strand & Hvass / Koncept: Four Design

Four Sure 66. Design: Strand & Hvass / Koncept: Four Design Four Sure 66 er en elegant og robust stol med hjul. Stolen er yderst komfortabel takket være dens unikke V-formet fleksible ryg, organiske kurver og vippefunktion i sædet. Four Sure 66 kan kombineres med

Læs mere

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Miljøpolitik (Godkendt på bestyrelsesmøde 2/2013 dateret 22. februar 2013) 1. revision (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2017 dateret 17. februar 2013) Bemærkning

Læs mere

Miljøvaredeklarationer og mærker - en oversigt

Miljøvaredeklarationer og mærker - en oversigt Miljøvaredeklarationer og mærker - en oversigt Miljøvaredeklarationer og mærker - en oversigt Tendenser i miljølovgivningen Hvilke udfordringer står I over for? Overblik over miljøvaredeklarationer Overblik

Læs mere

Dansk Olie Genbrug. - Giv nyt liv til din spildolie

Dansk Olie Genbrug. - Giv nyt liv til din spildolie Dansk Olie Genbrug - Giv nyt liv til din spildolie Dansk Olie Genbrug er et landsdækkende firma, som varetager indsamlingen af spildolieprodukter fra autoværksteder, industrivirksomheder samt slopolie

Læs mere

CSR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 2018

CSR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 2018 CSR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 2018 V e l ko m m e n t i l Vores Csr rapport H o s ALED e r v i k la r ov e r, at v i ha r e t s a m f u n d s a nsva r i v e r de n o m k rin g o s o g v i ø ns k

Læs mere

Hvor mennesker mødes

Hvor mennesker mødes Hvor mennesker mødes En uopslidelig klassiker I 1977 så det fleksible møbelprogram Fastoflex dagens lys. En på samme tid let og meget solid konstruktion grundet kombinationen af et gennemtænkt design og

Læs mere

Nakskov Maskinindustri

Nakskov Maskinindustri Nakskov Maskinindustri NAKSKOV MASKININDUSTRI ApS Lidt om os Velkommen til Nakskov Maskinindustri. Vi er en moderne virksomhed, der er præget af stabilitet og god udvikling. Vi har traditioner og værdier,

Læs mere

Nr % 40 lande. Et varemærke er blevet til to nye. Kort om FUCHS. 3generationer ansatte. 24 laboratorier

Nr % 40 lande. Et varemærke er blevet til to nye. Kort om FUCHS. 3generationer ansatte. 24 laboratorier FUCHS Lubricants Et varemærke er blevet til to nye Statoil servicestationer: Har ændret varemærke til Circle K. Den canadiske ejer Couche-Tard giver alle sine butikker i verden en ny profil. Statoil Lubricants:

Læs mere

Rum til udfoldelse. At skabe de optimale rammer for fremtidens gymnasieelever er en udfordring, ST Skoleinventar A/S har påtaget sig.

Rum til udfoldelse. At skabe de optimale rammer for fremtidens gymnasieelever er en udfordring, ST Skoleinventar A/S har påtaget sig. HTX/Gymnasier Rum til udfoldelse At skabe de optimale rammer for fremtidens gymnasieelever er en udfordring, ST Skoleinventar A/S har påtaget sig. Med udgangspunkt i gymnasiereformen, har ST sammen med

Læs mere

Miljøvaredeklarationer - EPD

Miljøvaredeklarationer - EPD Miljøvaredeklarationer - EPD Henrik Fred Larsen Seniorkonsulent EPD Danmark Teknologisk Institut Indhold Hvad er en EPD og hvad bliver den brugt til? Hvor kommer krav til EPD er fra? Hvordan laves en EPD?

Læs mere

Grønt regnskab 2012. Verdo Hydrogen A/S

Grønt regnskab 2012. Verdo Hydrogen A/S Grønt regnskab 2012 Verdo Hydrogen A/S VERDO Agerskellet 7 8920 Randers NV Tel. +45 8911 4811 info@verdo.dk CVR-nr. 2548 1984 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger... 3 1.1 Navn, beliggenhed og ejerforhold...

Læs mere

Tekst og data: Lars Dagnæs, TRANSECO2 Udgivet: Juni 2016 Korttegning: Kasper Hove Pedersen, Region Syddanmark Forsidefoto: Lars Dagnæs

Tekst og data: Lars Dagnæs, TRANSECO2 Udgivet: Juni 2016 Korttegning: Kasper Hove Pedersen, Region Syddanmark Forsidefoto: Lars Dagnæs Tekst og data: Lars Dagnæs, TRANSECO2 Udgivet: Juni 2016 Korttegning: Kasper Hove Pedersen, Region Syddanmark Forsidefoto: Lars Dagnæs 1 Indhold Partnere 2016... 4 TEN-T, transeuropæisk transportnet...

Læs mere

PROTEGAMETODEN TIL STÅL & TRÆ

PROTEGAMETODEN TIL STÅL & TRÆ PROTEGAMETODEN TIL STÅL & TRÆ At være maler handler ikke blot om at arbejde med æstetiske værdier, men også med de menneskelige og materielle. Hvis du arbejder med brandbeskyttelsesmaling, har du en afgørende

Læs mere

DGNB det nye projektstyringsværktøj Bæredygtighedsseminar den 8. september 2015

DGNB det nye projektstyringsværktøj Bæredygtighedsseminar den 8. september 2015 DGNB det nye projektstyringsværktøj Bæredygtighedsseminar den 8. september 2015 NCC Property Development Hvordan DGNB anvendes som en investering v/marius Møller, adm. direktør 2015-09-08 NCC Property

Læs mere

Plads til kreativitet

Plads til kreativitet Håndarbejde Plads til kreativitet Håndarbejde er et fag, hvor behovet for velindrettede skabe til opbevaring er stort. ST Skoleinventar A/S har flere modeller af sakse-, sy- og garnskabe samt standard

Læs mere

[ en solid samarbejdspartner ]

[ en solid samarbejdspartner ] [ en solid samarbejdspartner ] [ landsdækkende ] Med 385 medarbejdere og en årsomsætning på kr. 680 mio. er Scan Office - CJC Gruppen den største kontorforsyning i Danmark. LOKALT REPRÆSENTERET BUTIKKER

Læs mere

Et skolemiljø, som inspirerer og motiverer

Et skolemiljø, som inspirerer og motiverer Et skolemiljø, som inspirerer og motiverer 3 I grunden handler det om trivsel Første dag efter sommerferien. Hele kroppen dirrer af forventning og nervøsitet. At møde de samme lærere og kammerater føles

Læs mere

Plastaffald - erfaringer fra København

Plastaffald - erfaringer fra København Plastaffald - erfaringer fra København Plast og de mange agendaer Produktion og forbrug af plast bidrager til CO2- ophobningen i vores atmosfære. 1. Madspild og fødevaresikkerhed Produktion af fødevarer

Læs mere

Vejledende prisliste / Danmark Alle priser er inkl. moms Gældende fra 01.02.2013

Vejledende prisliste / Danmark Alle priser er inkl. moms Gældende fra 01.02.2013 Prisliste 2013 FLEXA WHITE Vejledende prisliste / Danmark Alle priser er inkl. moms Gældende fra 01.02.2013 Garanti, sikkerhed & kvalitet Sikkerhedstestet FLEXAs møbler er skabt til børn og gennemtænkt

Læs mere

Plastemballage. Hvad gør vi? Signe D. Frese CSR-Direktør, Coop

Plastemballage. Hvad gør vi? Signe D. Frese CSR-Direktør, Coop Plastemballage Hvad gør vi? Signe D. Frese CSR-Direktør, Coop Agenda Forbrugerne: Plastik, det vi elsker at hade Emballage er godt for noget (plast er ikke ondskab) Muligheder 1/3 del består af emballageaffald

Læs mere