Jeg er ikke færdig. ver.6. tribute to Creepshow. by Kim Lysgaard Andersen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jeg er ikke færdig. ver.6. tribute to Creepshow. by Kim Lysgaard Andersen"

Transkript

1 Jeg er ikke færdig. ver.6 tribute to Creepshow by Kim Lysgaard Andersen Copyright Kim Andersen. Manus konsulenter: Jes Busk og Emil Clausen

2 1 EXT.PARKERINGSPLADS VED MOTEL. DAY 1 Der hænger et "Motel" skilt på en væg, under skiltet går to jernkæder ned og holder et mindre skilt : "Værelser på time basis". En rød sportsvogn kommer drønende ind på pladsen. Bilen bremser med hvinende hjul og laver en støvsky foran sig. En kvinde(sascha) i kort nederdel stiger ud af bilen. Hun er 35 år, mørkhåret og meget smuk og slank. Hendes spidse stilet hæle sætter spor i den varme asfalt, da hun går mod en dør i den lave et-plans bygning. Hun åbner døren og går målbevidst ind. Da hun træder ind af døren begynder hun at tage sit tøj af. Hun smækker døren efter sig. En mand iført mørke solbriller starter en parkeret bil, og trækker ud fra Parkeringspladsen. 2 INT. MOTELVÆRELSE. DAY 2 Sascha sidder oven på Paolo og rider ham hårdt. Hun stønner og kæmper sig vej mod orgasmen. Paolo ligger og kigger fascineret på hende mens han nynner en Frank Sinatra sang. Han er 45 år, med brune øjne og flot halvlangt hår. Hun holder hans hænder mod madrassen mens hun kommer i kramper. Jeg kommer nu. Århh jaaa.. Sascha stønner færdigt og ruller ned af Paolo, hun rejser sig hurtigt og begynder at lede efter sin håndtaske. Sascha tager et par små træningsshorts, en top og et par små træningssko ud. Hun lægger sin kjole og sine stiletter ned i tasken Hey girl, hvad med mig? Jeg er ikke færdig. Jeg er sent på den. Sascha tager træningstøjet på. Kom nu, det er da ikke fair. Jeg er ved at sprænges her.

3 FORTSÆTTELSE: (2) 2. Du er en stor dreng. Du kan vel klare dig selv. Paolo sætter sig surt op. Jeg behøver ikke klare mig selv. Men så er alt jo godt. Sascha tager sine øreringe ud, og kigger overhovedet ikke i retning af Paolo. Kommer du i aften baby? Jeg spiller på.. Jeg skal ud med William. Hvornås ses vi igen? Sascha kigger uforstående på Paolo. (CONT) Jeg kan sku da ikke vente til på fredag... Hvorfor gider jeg overhovedet det her? Paolo lader sig falde opgivende tilbage i sengen. Nå..lille Paolo.. Sascha sætte sig på sengen, så stryger hun ham drillende over håret. Paolo kigger surt væk. Sascha læner sig ind over Paolo og tvinger hans ansigt til at kigge på hende, så kysser hun ham på munden. Så stikker hun hånden ind under dynen og begynder at kæle for ham. Paolos øjne bliver blanke, og han nyder berøringen. Sascha kigger på uret på senge bordet. Pis. Hun trækker hånden til sig og rejser sig.

4 FORTSÆTTELSE: (3) 3. Det gør du bare ikke. Jeg er så tæt på. Sascha går smilende ud af døren. 3 EXT. VEJ. DAY 3 Credit sekvens. Den røde sportsvogn farer afsted. Rundt om hjørner med hvindende hjul. Over bakker og gennem tunneller. Ind i mellem fryser billedet, og forskellige credits kommer frem i tegneserie stil: eksempler: Staring: Michael Carøe Majbritt Saerens Jørn Fauerscou Instruktør: Kim Lysgaard Andersen Producer: Emil Clausen Bilen kører lidt uden for byen, og den smutter hurtigt ind af en indkørsel til en stor villa. Credit slut. 4 EXT. INDKØRSEL VILLA. DAY 4 Sportsvognen stopper ved en garage og Sascha stiger ud af bilen og går mod hoveddøren i villaen. Villaen er stor og velholdt. Da hun når døren og skal til at tage fat i dørhåndtaget, springer døren op og ud kommer en mørk ung kvinde klædt i stuepige uniform. Hun græder og hulker. STUEPIGEN Hulk hulk. Du har da ikke fri endnu! Stuepigen løber fordi Sascha og ud af indkørslen.

5 4. 5 INT. STUE I STOR VILLA. DAY 5 En mand(william) står og spiller stangtennis i stuen. Manden er 65 år og iført tennissko, shorts og pullover. Hans hår er glat og hans ansigt spidst. Wham! Han knalder til tennisbolden, der med utrolig kraft farer rundt om stangen. Wham! Så knalder han til bolden igen og den farer den anden vej. Wham! Bolden bliver ramt med stor nøjagtighed og snoren giver efter. Bolden ryger ud i stuen, rammer endevæggen, smadrer et billede af Sascha, og springer tilbage mod Sascha, der lige når at dukke sig. William vender sig og kigger efter bolden. William retter håret og smiler overdrevent sødt til Sascha. Svært ved at komme ud af døren? William peger på Sascha med sin ketcher. Yoga, husker du nok. Det er det samme hver fredag kl 1700, og du spørger om det samme hver fredag kl William tager stangen til stangtennis ud af et hul i gulvet. Snyd, bedrag og løgn, sådan er det idag! Man påstår hvad som helst for at sælge lortet. William smider stangtennis stangen ud af døren. Tager en ny fra et skab og sætter i hullet i gulvet. Wham! Hvad havde Maria gjort dig? Når man lyver bliver man straffet. Den nye tennis bold bliver servet hårdt rundt om stangen.

6 FORTSÆTTELSE: (2) 5. Wham! Wham! (CONT) Man ryger direkte.. (I MUNDEN PÅ ) i helvede hvor man kommer til at servere for djævlen i al evighed. (CONT) Jeg går i bad, det var hårdt til Yoga idag. Sascha går op af trappen men hun visker til sig selv. ha ha..direkte i helvede...hvor får han det fra...servere for djævlen...ha ha ha 6 INT. SPISESTUE. DAY 6 Sascha og William sidder og stikker i noget mad. De er tydeligt ikke tilfredse. Hun var ellers en god kok. Jeg tolererer ikke løgn. Jeg har altid syntes der var noget underligt ved hende. Som om hun ikke var rigtig rask i hovedet. Når jeg opdager nogen lyve..så handler jeg. Jeg har svært ved at forestille mig hun lyver. Hun virker mere som om hun er dybt traumatiseret. Nå ja.. du er jo ekspert i løgnere. Sascha skal til at svare igen, men telefonen ringer:

7 FORTSÆTTELSE: (2) 6. Riiiing. TELEFON OS: Sascha kigger spørgende på William, men han har ikke tænkt sig at tage den. Sascha rejser sig dovent. Hvordan kan du altid vide når det ikke er til dig? Hun går ud af stuen, tager en telefon lige på den anden side af dørkarmen, ind til spisestuen hvor William sidder. 7 INT. MELLEMGANG DAY 7 Sascha løfter røret til telefonen der hænger på væggen. Ja? (SPLITSCREEN) Hey Baby, ved du hvad jeg tænker på lige nu. Sascha vender sig væk fra spisestuen. Sascha ligger på. (HVISKER) Er du blevet sindsyg, du må ikke ringe her. (SPLITSCREEN) Ved du hvad jeg har i hånden? (HVISKER) Nej og jeg er pisse ligeglad. 8 INT. SPISESTUE. DAY 8 Sasha og William sidder overfor hinanden og Sascha smiler nervøst. Det smager faktisk ikke så slemt, når man lige kommer igang. Hvem var det?

8 FORTSÆTTELSE: (2) 7. Lea, hun er lidt nede for tiden. Skilmissen, du ved. Utro og løgnagtig! I nogle lande betaler man med sit liv, for den opførgsel. William skærer hovedet af fisken på hans tallerken. Jeg sagde jeg ville ringe senere... TELEFON OS: RIIIIIING RIIIINNNNG Sascha og William kigger på hinanden. Så rejser William sig, men Sascha springer op. Sæt dig! Sascha sætter sig igen. 9 INT. MELLEMGANG DAY 9 William står med telefon røret. Ja? Øjeblik. (CONT) William rækker telefon røret ud mod Sascha. (CONT) Det er din yoga lærer. Sascha rejser sig tøvende og tager røret. JA? William sætter dig ved spisebordet og begynder at spise igen. (SPLITSCREEN) Hvis jeg ikke får dig i aften, ved jeg ikke hvad jeg gør.

9 FORTSÆTTELSE: (2) 8. Det er udelukket. Jeg ved min mand har betalt. Sascha gør tegn til William som om det har noget med penge at gøre. (SPLITSCREEN) Drop det der Baby, jeg vil have dig NU! Vi ordner det næste gang vi ses. Jeg er midt i maden. Sascha gør tegn til Wiliam, som om yoga læreren bare snakker og snakker. (OS) Lover du.. næste gang jeg ser dig... Selvfølgelig ordner vi det næste gang vi ses.. Sascha ligger røret på og smiler til William. (fortsæt.) Det var da mærkeligt, du har da betalt ikke? William ligger gaflen. Selvfølgelig, alt er sørget for! Nu skal vi ud. William smiler, slår ud med armene og rejser sig. 10 INT. BAR. NIGHT 10 Baren er beklædt med lilla velour og røgen hænger tungt i lokalet. På en scene i den ene ende står et orkester og spiller optakten til en Frank Sinatra sang. Sascha og William bliver ført gennem lokalet af en tjener, der gør tegn til at de skal sætte sig ved det bedste bord i lokalet. Sashca og William sætter sig.

10 FORTSÆTTELSE: (2) 9. Nej hvor lækkert, du ved jeg elsker en god koncert... Hvis der er nogen der sætter pris på det, så er det dig. Oppe på scenen kommer Paolo ind, iført jakkesæt og et kæmpe smil. Han starter med at synge og det giver et sæt i Sascha da hun ser det er ham, og hun begynder at hoste. (fortsæt.) Er der noget galt? Nej, Kan du ikke bestille noget at drikke? Gerne noget stærkt! En flaske til bordet. Vi trænger til det. William gør tegn mod tjeneren. MONTAGE: Paolo synger. William og Sascha drikker drinks. Sascha drikker mange og hurtigt. Oppe på scenen crooner Paolo sig igennem sine sange og pludselig stopper han op; Nu skal vi til aftenens sidste nummer. Det vil jeg dedikere til den smukkeste kvinde i aften. Folk i salen pifter, og det summer af forventning. Sascha kryber sammen i sædet. Paolo spejder rundt i lokalet, og stopper først da han får øje på Sascha. Paolo forlader scenen og går ned til Sascha. (fortsæt.) Tillader de? Paolo henvender sig til William.

11 FORTSÆTTELSE: (3) 10. Selvfølgelig. Og hvad hedder de så, smukke kvinde. (HVISKER) Jeg hedder Sascha. Du er i sandhed en heldig mand. Paolo nikker til William og kysser Saschas hånd. (fortsæt.) Denne her er til Sascha.. Paolo giver tegn til bandet, der starter med at spille. (fortsæt.) Were lovers in the moonligth... Paolo synger mens han kigger Saschas i øjnene. Sascha krymber sig og kigger undskyldende på William. Paolo synger til Sascha, og gør tegn til publikum som om han er meget forelsket i hende. Verset slutter, og Paolo hiver Sascha op og ud på gulvet, han begynder at danse med hende. Hun hvisker i hans øre: (HVISKER) Yogalærer? Er du blevet sindsyg. Han slår os ihjel hvis han opdaget os. Sascha smiler til William. (HVISKER) Jeg er så horny at jeg nær havde knaldet min mor. Paolo tvinger sit ene ben ind mellem Saschas ben, og fører hende erotisk rundt på gulvet. Hans ene hånd nærmer sig Saschas numse, og hun reagere med at flytte den. Paolo svinger overlegent Sascha tilbage på plads. Publikum klapper og pifter. Sascha sætter sig forbløffet ned. Hun er nærmest blevet kastet ned i sædet. Hendes hår er i uorden og hun er lettere stak åndet. William rejser sig op, og Paolo skynder sig op på scenen og synger videre.

12 FORTSÆTTELSE: (4) 11. Jeg skal lige tale med ejeren. Mød mig udenfor om femten minutter. Sascha ånder lettet op da William forlader rummet. Så rejser hun sig og går mod udgangen. Paolo gør tegn bag sin ryg, til bandet om at stoppe nummeret. Bandet fanger hurtigt tegnet, og laver en diskret nedgang i musikken. Tak for i aften.. Folk pifter på mere, men Paolo bukker hurtigt og går efter Sascha. 11 INT. BAR - MELLEMGANG FRA GARDAROBE TIL SCENE. NIGHT 11 Sascha står og venter. Paolo kommer gående, tager fat i hendes arm og skubber hende ud af en bagdør. 12 EXT. PARKERINGSPLADS BAG BAR. NIGHT 12 Sascha bliver skubbet over pladsen og ind i en lade. Stop for fanden, hvad gør du. Jeg gør det jeg skulle have gjort i eftermiddags. 13 EXT. LADE BAG BAR. NIGHT 13 Du må da vente, din slemme dreng. Sascha griner lidt smigret af hans iver. Hun skubber ham væk, men han stopper ikke. Paolo holder hende ud for sig i begge arme, hun kan ikke røre sig. Han kigger hende udfordrende i øjnene. Det er nu.. jeg er ved at eksplodere. Saschas øjne flakker, da det går op for hende at han mener det alvorligt.

13 FORTSÆTTELSE: (2) 12. Så skal du fandme skynde dig. Paolo trækker bukserne af og Sascha knapper kjolen op. Sascha står med kjolen oppe om livet, og Paolo står med bukserne nede og knalder hende. De står lænet op af en gammel bil i laden. Ja ja ja skat. Kom så. kom nu.. Sascha kigger på uret. Åhh were lovers in the moonlight.. Paolo crooner og stønner i hendes øre. Sascha hører skridt på pladsen udenfor. Stop, stop for fanden. Jeg..kommer..åhh. Stop nu bare, ellers skriger jeg. Ja..skrig...mmm William stikker hovedet ind i laden. Voldtægt voldtægt.. Det.. nej.. Jeg er ikke... Lyset tænder med et højt klik, og Paolo stivner i et sekund. (fortsæt.)..ikke færdig! Paolo vender sig mod William. Hvad sker der her? Sascha? William går truende hen mod Paolo, der trækker sine bukser op.

14 FORTSÆTTELSE: (3) 13. Stop.. Hun.. jeg... vi.. Bang! Sascha hamrer sin spidse stilethæl i øjet på Paolo. Paolo skriger og rejser sig med blod sprøjtende ud af øjet og skoen siddende fast i ansigtet. Gør det af med ham William. Sascha sparker Paolo i skridtet, og han bukker sammen. William kigger på Paolo der ligger på knæ i laden med en sko i hovedet og famler i blinde. Han er lige ved at knække sammen i smerte. Sascha samler en stor sten op, og placere den i hånden på William. (fortsæt.) Gør det nu. Han har voldtaget mig. William tøver og kigger på stenen i sin hånd. Stop... lad mig forklare.. Wham! Sascha tager stenen ud af Williams hånd og banker Paolo i hovedet. Paolo falder så hovedet får et kæmpe stød på bilens forskærm. Så putter hun stenen tilbage i hånden på William der står helt lamslået. Denne gang falder Paolo sammen og rejser sig ikke igen. Det er tydeligt at halsen er brækket. William og Sascha står længe forstenede og kigger på Paolo. Så lirker William lidt til Paolo med sin fod, men Paolo rører sig ikke. William slipper stenen. Hvad sagde han? Han.. han.. voldtog mig, den løgner. William kigger på Saschas kjole, der er knappet lige så fint op. Der er intet der tyder på vold. Sascha knapper kjolen. (fortsæt.) Han tvang mig til at knappe den op, det svin.

15 FORTSÆTTELSE: (4) 14. William løfter øjenbrynet. Sascha begynder at græde, og hun kaster sig i armene på William. Så så så... Det er ok. Sascha gør sig fri af Williams arme, og kigger ham bedende i øjnene. De sender mig i fængsel. Jeg klarer den aldrig. Vi skaffer ham af vejen. Kan vi det? Sascha stopper med at hulke. Hvis det er det du vil? Sascha tørrer øjnene. Hvordan? Vi må have ham ind i bilen, så kører vi hjem og begraver ham i baghaven. Det kan vi da ikke. Hvad hvis politiet kommer og udspørger os. Der er da nogen der finder ud af han er væk. Jeg har en lille klemme på ejeren, det kan købe os noget tid. Åhh William, du ved altid hvad der skal gøres. Sascha bukker sig ned, og hiver skoen ud af øjet på Paolo. Skoen trækker øjeæblet med ud, og efterlader øjet hængende på siden af kinden.

16 EXT. TRANSPORT AF BIL MED LIG I BAGAGEN. NIGHT 14 Sascha og William sidder i bilen. De kører langsomt og siger ingenting til hinanden. William kigger ned på Saschas kjole der mangler at få knappet den sidste knap. Sascha ser at William kigger, og trækker knapper den sidste knap. i kjolen og De kigger lige ud igen. 15 EXT. BAGHAVE. NIGHT 15 Månen hænger højt og skyerne driver hurtigt forbi. Bilen holder på plænen med bagsmækken åben. Sascha klapper på en lille gravhøj med en spade. Så smider hun spaden på jorden, og spytter på graven. Det svin. 16 INT. SOVEVÆRELSE. NIGHT 16 Sascha og William ligger og kigger op i loftet. Gjorde det ondt. Hvad? Gjorde det meget ondt. Hvad? Ja da han voldtog dig. Nåe..ja det gjorde meget ondt.. Sascha begynder at smågræde igen. William lægger armene om hende.

17 FORTSÆTTELSE: (2) 16. Så skat, det er overstået. Det så godt nok ikke ud som om, han voldtog dig.. Det var frygteligt. Jeg tænkte på dig hele tiden. Og så kom du og redede mig, ligesom jeg håbede. Sascha kravler op på Willliam og lader hånden glide ind under dynen og ned i skridtet på William. Sascha arbejder hårdt med William for at få ham til at holde mund. Hun kysser ham på munden og sætter sig til rette på ham. Men hvordan havde han fået trusserne af dig? Sascha lægger en finger på Williams mund, og rider ham hård.. ÅHHHHH ja du er min konge... Åhhhhhh 17 EXT. BAGHAVE. NIGHT 17 (OS) ÅHHH ja mere mere.. Du er min kongeeeeee.. Der hvor Paolo ligger begravet begynder jorden at ryste lidt. Så kommer Paolos krop til syne, den rejser sig op af mulden i en potenslignende bevægelse. Lyden af Sascha der får orgasme kommer ud af soveværelses vinduet. (OS) (fortsæt.) ÅHHHHH jeg kommer nuuuuuu Paolo rejser sig fra graven. Jeg er ikke færdig. Paolo står i mørket, i silhuet, så tager han prøvende et par skridt. Han er ved at falde, men får så styr på sin motorik og begynder at gå mod huset.

18 FORTSÆTTELSE: (2) 17. (fortsæt.) Jeg er ikke færdig. 18 INT. SOVEVÆRELSE. NIGHT 18 Sascha og William ligger i sengen. Åhhh jeg kunne godt trænge til en drink. Vil du have en med? Det har du fortjent, min store helt. Det skal ikke være et af de kopi mærker. Og ikke noget af det der snyde juice. Det skal være rigtige appelsiner. og noget brød. Sascha hopper ud af sengen, tager en morgenkåbe på og går ud af rummet. 19 INT. KØKKEN. NIGHT 19 Sascha ser at døren ud til haven står åben. Sascha lukker døren og kigger forundret ud i haven. Ingenting at se. Sascha tager et brød og putter i en brødrister, presser brødristens knap i bund, og den starter med at tikke og lyse lyserødt inden i. Så tager hun nogle appelsiner og presser dem i en appelsinpresser. Så tager hun en vodka fra et skab på væggen, juice fra køleskabet og to glas. Snyde juice! hold kæft en klovn. Sascha drikker den pressede saft selv, og hælder noget færdigt presset juice i begge glas. Udenfor kommer Paolo gående hen foran vinduet. (OS) Jeg er ikke færdig. Hvad? Sascha vender sig om i et ryk. Uden for vinduet står Paolo med blod i hele hovedet. Det ene øje hænger ned på kinden.

19 FORTSÆTTELSE: (2) 18. Jeg er ikke færdig. AAAAHHHHHHH Sascha taber det ene glas ned i brødristeren der står på køkkenbordet. TZZZZzttzz Lyset går ud, da propperne springer. Saschas skrig er så højt at det er umuligt at ignorere. Sascha løber hen til køkkendøren og kigger ud. Paolo går hen imod hende. Jeg er ikke færdig. Bliv der, jeg kommer om lidt. Sascha smækker døren i hovedet på Paolo, og trækker et gardin for døren, da hun hører William komme ned i køkkenet. Hvad sker der, er du okay? William kommer ind i køkkenet i nattøj, med en lommelygte i hånden. Ja ja. Pas på med at komme herhen, der er glasskår på gulvet. William bliver stående i indgangen til køkkenet og kigger sig mistroisk omkring. Så peger han lommelygten lige i øjnene på Sascha som om han forhører hende. Hun tager hænderne op foran øjnene. (fortsæt.) jeg blev bare lidt forskrækket. Jeg tabte drinken i brødristeren, og lyset gik ud. (fortsæt.) Skynd dig skat, så vi kan komme op i seng igen.

20 INT. MELLEMGANG MED KÆLDERNEDGANG. NIGHT 20 William åbner en lem i gulver og forsvinder ned af den. 21 INT. KØKKEN. NIGHT 21 Sascha løber hen til køkkendøren og trækker gardinet fra igen. Paolo? Paolo? Sascha kigger til højre og venstre. Paolo? (fortsæt.) 22 INT. KÆLDERRUM. NIGHT 22 William står og fumler med sikringerne i lyset fra sin lommelygte. Så finder han den rigtige sikring og skifter den. 23 INT. KØKKEN. NIGHT 23 Lyset kommer tilbage med et smæld. Lige bag Sascha står Paolo. Sascha Står med ryggen til ham og kigger ud i haven. ZZZZZZZ - lyset går ud igen. (OS) Har du ikke hevet brødristen ud af stikket? Jo. Sascha skynder sig at hive brødristeren ud af stikket og vender sig om. Lyset tænder igen. Wham! Lige foran Sascha står Paolo. Sascha bliver forskrækket og skriger igen. Paolo ser forfærdelig ud med alt det blod i ansigtet.

21 FORTSÆTTELSE: (2) 20. ARRHHHHHHHH Sascha bliver forskrækket, men stopper med at skrige igen. Jeg er ikke færdig. Nu skrider du. William kommer ind i køkkenet og kigger på Paolo og Sascha. Wham! Paolo bliver slået hårdt på siden af hovedet. Sascha vil slå igen, men Paolo griber brødristeren og tager den ud af hænderne på hende. Paolo griner triumferende, men så tager Sascha kniven fra bordet og slår ud efter Paolo. Paolo går i knæ og svejer lidt fra side til side, hovedet falder bagover og afslører at halsen er skåret halvt over. Blodet fra Paolos hals sprøjter ud over Sascha der skriger hysterisk. Kroppen falder om. Sascha står og ser forskrækket på Paolo. William går hen til Sascha, og Sascha holder op med at skrige hysterisk da han ligger armene om hende. Hvad fanden, jeg troede han var død. Sådan en snyder. Han spillede bare død for at få en chance mere. Han så så væmmelig ud. Sascha klynker og hulker. Hun taber kniven, der er fyldt med blod. (CONT) Så du hans øjne. Du har godt nok slået ham ihjel nu. William trøster Sascha et stykke tid. Så kigger William ned på gulvet. Men Paolos lig er væk. William slipper Sascha.. Hvad?? (fortsæt.)

22 FORTSÆTTELSE: (3) 21. Hvor er han. Hun er hysterisk og på grådens rand. Men samler sig så. Der hvor Paolo lå, ligger nu kun en blodpøl. Der er ingen spor der indikerer hvor han er gået hen. Vi må hellere finde ham, han kan ikke være nået langt. Sascha bevæger sig ud af køkkenet med William bag sig. PAS PÅ! Hvad? (fortsæt.) William peger på glasskårende, og Sascha træder henover. 24 INT. SPISESTUE. NIGHT 24 William og Sascha går forsigtigt gennem rummet. De kigger sig nervøst til alle sider mens de tjekker om vinduerne er lukket og låst. 25 MONTAGE 25 Vinduer der bliver lukket og låst. Døre der bliver låst. Og skabe der bliver åbnet og lukket igen. Ingen Paolo. 26 INT. STUE I STOR VILLA. NIGHT 26 William og Sascha går forsigtigt ind i stuen og stopper ved en stor sofa. Paolo kunne let gemme sig bag sofaen så stor er den. Kom frem! (CONT) Kom så frem! Sascha hopper hen bag sofaen, men der er ingen Paolo.

23 FORTSÆTTELSE: (2) 22. Så sætter de sig i sofaen og kigger på hinanden. Hvad gør vi? Wham! Ud af ingenting kommer Paolo. Jeg er ikke færdig. Paolo går med langsomme og zombie lignende bevægelser hen mod Sascha. William slår ud efter Paolo, men hans slag er vattet, og Paolo vender sig mod William. Paolo slår William hård, så han flyver hen over gulvet. Sascha springer op og tager stangtennis stangen fra hullet i midten af stuen og løber den lige i maven på Paolo. Paolo skriger men fortsætter sin gang mod Sascha. (fortsæt.) JEG ER IKKE FÆRDIG! Sascha slår på tennisbolden på stangen, og bolden ryger først op i ansigtet på Paolo, derefter ryger bolden lige ned i skridtet på Paolo. Paolo stønner og går i knæ igen. Sascha slår med stor kraft på siden af Paolos hovede. Wham! Paolos hovede modtager endnu et slag, denne gang med ketjeren, og denne gang ryger hovedet af. Hovedet ryger med stor kraft gennem stuen og ud af døren. Blodet fra Paolos krop sprøjter ud over Saschas igen. Sascha kigger ned af sig selv. PIS! 27 INT. MELLEMGANG MED KÆLDERNEDGANG. NIGHT 27 Paolos hovedet triller hen af gulvet og ned i en kælder skakt. Hovedet rammer trapppen INT. KÆLDER MED TRAPPE. NIGHT 28 Paolos hovedet kommer tilsyne i åbningen til kælderen. Hovedet triller ned af trappen.

24 FORTSÆTTELSE: (2) 23. JEG.. S HOVEDE Bang. Hovedet rammer et trappe trin. ER.. S HOVEDE Bang. Et trin mere. IKKE.. S HOVEDE (fortsæt.) Bang. Et trin mere. FÆRDIG. S HOVEDE (fortsæt.) Hovedet ramme kælder gulvet og øjet lukker sig. Hovedet ligger helt stille nu. Oppe i trappe åbningen kommer to hoveder tilsyne: William og Sascha stikker chokeret deres hoveder ind i trappe åbningen. 29 INT. KÆLDER VED FRYSER. NIGHT 29 Sascha og Wiliam har fat i Paolos krop uden hoved. De løfter i hver sin ende. En, to, tre, nu Så svinger de kroppen op i en kummefryser og smider hovedet sammen vej. William lukker låget på fryseren. Han er godt nok vild med dig? Sascha slukker lyset i rummet og skal lige til at forlade det, da der lyder en skramle lyd fra fryseren. Sascha og William står helt stille i dørbningen. Fryseren åbner sig på klem. (OS) JEG ER IKKE FÆRDIG! Sascha løber hen mod fryseren og hamrer låget i igen. Skynd dig herover og hjælp.

25 FORTSÆTTELSE: (2) 24. William løber over og sætter sig på fryseren, der rumler og skramler. Williams vægt kan ikke holde fryser låget nede og Sascha må hjælpe med at holde låget nede. (fortsæt.) Vi må have låst fryseren. Sascha skynder sig at hente nogle jernkæder samtidig med at William kæmper med fryser låget. Det lykkedes hende at vikle jernkæderne rundt om fryseren og stikke en bolt gennem kæden således at låget er låst. Fryseren bliver helt stille, som om den har overgivet sig. William glider ned og de sætter sig udmattede på gulvet. Du forstår sku da at tænde en fyr! De sidder helt stille og puster. Så begynder de at grine lettede og fjollede. De har lige oplevet noget der ikke kan lade sig gøre, og ved ikke hvad de skal gøre. Sascha sidder og griner hysterisk. Wham! HAha ha haaaa haa... En kæmpe eksplosion lyder og kæderne springer op. Låget fra fryseren springer op, og Paolos krop står med hovedet i den ene hånd der kigger på dem: Jeg er ikke færdig. Sascha og William skriger hysteriske mens de flygter op af kælder trappen. Sascha træder på William for at komme først op af kælderen. 30 INT. MELLEMGANG MED KÆLDERNEDGANG. NIGHT 30 William og Sascha kommer skrigende op af kælderen. Sascha tager et kosteskaft og sætter i klemme under dørhåndtaget. Sascha skubber William hen for at holde på døren. Derefter stikker hun af. William læner sig op af døren for at holde den lukket. Skal du ikke hjælpe mig? Men Sascha stikker af. William træder et skridt til siden.. og..

26 FORTSÆTTELSE: (2) 25. Wham! Så knækker kosteskaftet og kælderdøren springer af hængslerne. Jeg er ikke færdig. Paolos krop med hoved i hånden kommer gående op af kælderen og forbi William der gemmer sig bag døren. 31 INT. SOVEVÆRELSE. NIGHT 31 Sascha låser døren inde fra. Og hun hiver en lille kuffert ud fra skabet. Så åbner hun en stor kommode og finder sine juveler frem. Hun pakker sine juveler... Wham.. Dørhåndtaget ryger ned med stor kraft. Da døren ikke åbner, begynder håndtaget at ryste og nogen banker kraftigt på døren. Så kraftigt at det ikke ser ud til at den holder.. Pis! Sascha skubber kommoden hen foran døren. Det kræver store kræfter og er næsten ved ikke at lykkedes. Da kommoden er på plads bliver der stille... WHAM! Lige ved siden af Saschas hoved brager Paolos hovede gennem væggen. Hovedet bliver holdt af en arm der vender og drejer hovedet så det kan se rundt i hele rummet. Da hovedet får øje på Sascha siger det: S HOVEDE Jeg er ikke færdig. Sascha tager resolut en dåse hårlak og en ligther. Men der er vi! Hun fyrer hårlakken af i hovedet på Paolo samtidig med at hun sætter ild til med ligtheren. Ilden rammer og han skriger i smerte. S HOVEDE ARRRHHHHHH Sascha stopper med at fyre ild af, da Paolo stopper med at skrige. Ilden ligger sig, og Paolos hovede er væk fra hullet. Sascha stikker hovedet ud gennem hullet.

27 FORTSÆTTELSE: (2) 26.? Sascha trækker hovedet ind gennem hullet og afventer lidt. Argghhhh (fortsæt.) Ind gennem hullet kommer Williams hovede. (fortsæt.) Ahh er det dig. Jeg troede det var Paolo. Har du set ham? Hvem? P A O l o Idet hun siger navnet, går det op for hende at hun har afsløret sig. (fortsæt.) Det var en engangsaffære. Jeg gør det aldrig mere. Det var en fejl.. tilgiv mig.. Rolig, jeg har vidst det hele tiden. Hvem tror du sørgede for han fik det job på klubben? Tilgiver du mig? Du må tilgive mig. Sascha er på sine knæ mens hun kysser Williams hænder. Jeg tilgiver dig! Skub nu den kommode væk og åbn døren. Sascha bakser med kommoden mens hun snakker: Det var en fejl jeg gør det aldrig mere... Det ved jeg godt. Da kommoden er flyttet tilbage åbner Sascha døren.

28 FORTSÆTTELSE: (3) 27. Hun skriger da hun ser Paolo. Han står lige uden for og venter på hende. Jeg er ikke færdig. Hvad laver du William. Hjælp mig dog. Du sagde du havde tilgivet mig. Jeg løj! William forlader Sascha og overlader hende til Paolo. INT. KØKKEN. NIGHT Neeeeeej, det gør du ikke. Du forlader mig ikke nu. Neeeeeejjjjj William åbner køleskabet tager en øl og hamrer den ned i bordet. Arhhhh (OS) nu er jeg færdig. Williams øl bliver åbnet i det samme, og ølskum sprøjter ud i køkkenet. Måske jeg skal til at lyve noget mere, det føltes rigtigt. William sætter ølflasken til munden og begynder at tømme den. Fade to black Fade up 32 INT. STUE I STOR VILLA. DAY 32 William sidder og hører Frank Sinatra mens han tømmer en øl. Hey Sascha, en øl mere til mig og musikken. Sascha kommer ind i rummet. Hun er iført stuepige uniform og har et fåret stift udtryk i øjnene. Hun bevæger sig som en mekanisk dukke. Hun har to øl med på en severingsbakke.

29 FORTSÆTTELSE: (2) 28. Sascha servere den ene øl til William og den anden øl stiller hun på kanten af et podie. På podiet står Paolo i et hvid jakkesæt, og crooner en Frank Sinatra sang. Hans hovede er blevet syet fast på halsen med store sting. Fade to black

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole Man King - Færdigt manus af Hald Ege Efterskole SCENE 1.EXT. GADE, FORAN BUTIK.DAG Jonas (16 år) sidder på en bænk og tegner nogle træer og buske på sin blok. En lettere flippet, men egentlig godt udseende

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014 Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing 7 minutter 28. Oktober 2014 Idé: (C) 2014 Robin Holtz Robin Holtz robin@copenhagenpro.com 40 50 12 99 1 INT. - TANDLÆGEKLINIK, VENTEVÆRELSE - DAG

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Sidste aften med min far

Sidste aften med min far Sidste aften med min far En sygeplejerske kommer ind og spørger, om hun skal stille en seng op til mig og min mor. På min fars stue. På stue fem. Det vil vi gerne. Min far sover allerede. Eller rettere

Læs mere

KAPITEL 1 Forfølgeren

KAPITEL 1 Forfølgeren KAPITEL 1 Forfølgeren Jeg er på vej hen til de røde fodboldbaner på Vesterbro for at spille fodbold med min bedste ven, Tommy, og nogle drenge fra hans klasse på Oehlenschlægersgades Skole. Første skoledag

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege Hej skal vi lege? Legehæfte -Danselege Danseleg leg nr 1 - Boogie Woogie Legebeskrivelse: Deltagerne står i åben kreds med ansigtet ind mod midten. - Man gør de ting, man synger. Så tager vi højre fod

Læs mere

DEN SORTE RIDDERS VREDE

DEN SORTE RIDDERS VREDE DEN SORTE RIDDERS VREDE Lasse ligger alene på jorden under det store blommetræ. Der er helt stille omkring ham. Hans shorts sidder ikke længere nede om anklerne, og hans øjne er ikke længere våde af tårer.

Læs mere

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene.

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. 6 1. SCENE I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. Der bakses højlydt med døren. Annette kommer ind med en kuffert. Efter hende kommer Rasmus med en rejsetaske og diverse lufthavnsposer. Stuepigen går. Annette

Læs mere

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år)

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) De pædagogiske processer skal lede henimod, at barnet ved slutningen af vuggestuen med lyst har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Gatta-fisken var enorm. Meget større end nogen anden flyvefisk Sirius nogensinde havde set.

Gatta-fisken var enorm. Meget større end nogen anden flyvefisk Sirius nogensinde havde set. LÆS STARTEN AF 1 Dræberfisken Sirius holdt godt fast i sit svævebræt mens han spejdede nervøst gennem skyerne. Han frøs, for han havde holdt udkig i mange timer. Skyerne var tætte. Hver gang han drev gennem

Læs mere

Jeg bliver farligere, end du aner

Jeg bliver farligere, end du aner KAPITEL 51 Jeg bliver farligere, end du aner Estrid lægger øret mod yderdøren og lytter. Den omstrejfende hund hænger slapt hen over skuldrene på hende. Kan I høre det? hvisker hun. Magnar, Viggo og Damir

Læs mere

Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996

Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996 Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996 Rester Min gamle klassekammerat Thomas ringer og fortæller mig, at hans kone er død. Det er sket pludseligt og uden sygdom; han vågnede en morgen for ni uger

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv.

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv. Fødselsdag med økobanden er udgivet og produceret af Økologisk Landsforening. Læs mere om økologi og Økologisk Landsforening på www.okologi.dk Tekst & Idé: Agnete Friis & Morten Telling Illustrationer

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

vil så gerne gå i skole, men de har ikke råd. Selvfølgelig vil hun også gerne arbejde på hospitalet for at være tættere på Katrine.

vil så gerne gå i skole, men de har ikke råd. Selvfølgelig vil hun også gerne arbejde på hospitalet for at være tættere på Katrine. Kapitel 1 Hun strækker sig på madrassen og gaber. Så sætter hun sig op på den tynde madras på gulvet, gnider øjnene og ser rundt i rummet. Madrasserne ligger tæt. Ved hendes side i det smalle rum er tæpperne

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

"Noma" Scene. Fra. "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp

Noma Scene. Fra. Hvidt i Hvidt Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp "Noma" Scene Fra "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp INT. NOMA. AFTEN Karoline og Anne træder ind i den fine restaurant. Du ved jeg elsker nye eventyr, men er du

Læs mere

JEG TÆNKTE: Hvis han siger 'flinker fyr' eller 'grimmer en' en gang til, så rejser jeg mig og går. Eller skriger. Jeg giver mig til at skrige, og

JEG TÆNKTE: Hvis han siger 'flinker fyr' eller 'grimmer en' en gang til, så rejser jeg mig og går. Eller skriger. Jeg giver mig til at skrige, og JEG TÆNKTE: Hvis han siger 'flinker fyr' eller 'grimmer en' en gang til, så rejser jeg mig og går. Eller skriger. Jeg giver mig til at skrige, og hvad mon han så vil sige? Han skal nok finde på noget fjollet.

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

U T K N. Stole gymnastik

U T K N. Stole gymnastik S IN U TR T K N IO Stole gymnastik S I D E 2 S T O L E G Y M N A S T I K Opvarmning 1 Sæt dig godt til rette med ret ryg, men afslappet. Armene hænger ned langs siden. Lænden hviler på ryglænet Åndedræt

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 14 16 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov1 Flyv, smukke svaler, flyv! Europa-Kommissionen BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov2 Denne publikation udgives

Læs mere

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og 1 8 Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og handler om en kvinde, der deltager i sin ekskærestes

Læs mere

Senere på aftenen nyder jeg at kunne se realityprogrammerne om almindelige mennesker med almindelige problemer, som han altid tog afstand fra, for

Senere på aftenen nyder jeg at kunne se realityprogrammerne om almindelige mennesker med almindelige problemer, som han altid tog afstand fra, for Kost og logi Hvis jeg skal være helt ærlig, så havde jeg faktisk troet, at han havde fornemmet, hvor det bar hen. Jeg synes jo næsten, det lyste ud af mig. Men at dømme efter hans reaktion, havde han slet

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Dilemma: (Fra græsk) situation hvor man er nødt til at vælge mellem to (ubehagelige) muligheder.

Dilemma: (Fra græsk) situation hvor man er nødt til at vælge mellem to (ubehagelige) muligheder. Snik Snak Handicap side 24 Dilemma: (Fra græsk) situation hvor man er nødt til at vælge mellem to (ubehagelige) muligheder. Til læreren: Dilemmahistorierne har det til fælles, at en eller flere af personerne

Læs mere

Mit barns øjne. fra baby til skolealder

Mit barns øjne. fra baby til skolealder Mit barns øjne fra baby til skolealder Indhold 3 5 Mit barns øjne Husk børneundersøgelser hos din egen læge Øjenforeningens mission: Hjælpe øjenpatienter til at forbedre eller bevare synet, så blindhed*

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Regelmæssige udsagnsord

Regelmæssige udsagnsord Regelmæssige udsagnsord er den korteste form af et ord. Man finder navneform ved at sætte at foran ordet. er det der sker lige nu. De fleste udsagnsord danner nutid ved at sætte er til stammen. er det,

Læs mere

natur / teknik sjove forsøg med kroppen

natur / teknik sjove forsøg med kroppen Folde hånd og fod Papir, blyant og saks Prøv at folde hånd og fod Tag sko og strømper af Hold om fodsålen (undersiden af foden) og stik forsigtigt fingerspidserne ind mellem tæerne Prøv at slappe af i

Læs mere

Mit barns øjne. fra baby til skolealder

Mit barns øjne. fra baby til skolealder Mit barns øjne fra baby til skolealder Indhold 3 5 Mit barns øjne Husk børneundersøgelser hos din egen læge Øjenforeningens mission: Hjælpe øjenpatienter til at forbedre eller bevare synet, så blindhed*

Læs mere

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT 0 1 FORÆLDREMØDET 2 Man løser ikke problemerne ved at stikke af. Man må tale om det. 3 Selv om det kan være hårdt. 4 - Gør

Læs mere

STYRKE- TRÆNINGS- ØVELSER TIL 60+

STYRKE- TRÆNINGS- ØVELSER TIL 60+ STYRKE- TRÆNINGS- ØVELSER TIL 60+ SENIORØVELSER 60+ LET - LÅRØVELSE Sæt dig så langsomt ned på en stol som muligt uden at falde det sidste stykke Rejs dig op igen på letteste måde SENIORØVELSER 60+ LET

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

SKADEN PIA JUUL. roman TIDERNE SKIFTER

SKADEN PIA JUUL. roman TIDERNE SKIFTER JOBNAME: 2. KORREKTUR PAGE: 3 SESS: 15 OUTPUT: Mon Mar 1 14:15:19 2010 PIA JUUL SKADEN roman TIDERNE SKIFTER JOBNAME: 2. KORREKTUR PAGE: 4 SESS: 14 OUTPUT: Mon Mar 1 14:15:19 2010 Skaden Pia Juul/Tiderne

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 15. december

JULEPOSTHUSET. 15. december JULEPOSTHUSET afs.15 - side 1 JULEPOSTHUSET 15. december LYD: CLS POSTHUS KLIK FRA EL-KONTAKT STOL VÆLTER BRAG (NOGET FALDER PÅ GULVET) MIAUV FRA KAT BORNHOLMERUR TIKKER KNIRKENDE DØR POSTHUSDØR KLEMTER

Læs mere

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden Alma 82 år Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns Alma er ikke så god til at huske længere og hendes sygdom gør, at hun har svært ved at passe dagligdagens gøremål.

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Party-tip. disneyjunior.dk. DisneyJunior.co.uk. Disney

Party-tip. disneyjunior.dk. DisneyJunior.co.uk. Disney Party-tip DisneyJunior.co.uk ø Bed dine venner om at klæde sig ud som pirater til partyet! Så kan du uddele priser for bedste piratudklædning! Rul invitationen, som du udskrev fra denne side, sammen, og

Læs mere

Genoptræning efter: FROSSEN SKULDER (PERIARTROSIS HUMEROSCAPULARIS) TRIN 2

Genoptræning efter: FROSSEN SKULDER (PERIARTROSIS HUMEROSCAPULARIS) TRIN 2 Side 1 av 6 Genoptræning efter: FROSSEN SKULDER (PERIARTROSIS HUMEROSCAPULARIS) TRIN 2 Da det ofte er en smerte, der har udløst den "frosne skulder", er det meget vigtigt, at øvelserne ikke medfører smerter,

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

hjem fra fru Potersen, ser hun noget vride sig på terrassen. Det er en lille, sort fugl, der ligger og flakser med vingen. Forsigtigt bærer hun

hjem fra fru Potersen, ser hun noget vride sig på terrassen. Det er en lille, sort fugl, der ligger og flakser med vingen. Forsigtigt bærer hun EN FUGL I HÅNDEN Børste fylder meget i landskabet. Hun har pariserfrisure, æblekinder og store armbevægelser. Sådan har det faktisk været, fra før Børste kom til verden. Hun er nemlig et kejserbarn. Det

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1 Årstid: Årstid: Forår, sommer og efterår Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en eftermiddag - niveau 1 - trin for trin Med udfordringsmærket drager spirerne ind i Disneys magiske

Læs mere

Præstens hemmelighed

Præstens hemmelighed Den lå på bordet. Pia vidste, hun ikke måtte røre den, men det trak i hver en fiber i hendes krop for at kigge i den. Den var hendes fars og han havde udtrykkeligt fortalt, at ingen måtte åbne den, for

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke

Konflikthåndtering mødepakke Indledning af historie Trin 1 Her er Louise. For et halvt år n købte hun en mobiltelefon til 2500 kr. hos jer, men nu er bagcoveret i stykker, og hun er kommet for at bytte den. Her er Kasper. Han er lidt

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Følg en vanddråbes rejse fra vandhanen, gennem kloakken, renseanlægget og naturens eget renseproces. DANSKE

Læs mere

Drømmen om at bo for sig selv

Drømmen om at bo for sig selv Artikel i Muskelkraft nr. 2, 2001 Drømmen om at bo for sig selv Peter Bang Jensen er glad for, at han flyttede væk fra en institution og ud i egen lejlighed, men hverdagen kan være svær uden hjælpere Af

Læs mere

Almindeligt forekommende forstyrrende invaderende tanker

Almindeligt forekommende forstyrrende invaderende tanker Almindeligt forekommende forstyrrende invaderende tanker 1. Med vilje at forårsage fysisk skade på en selv, som følge af impulsive handlinger Tanker om at springe ud fra et højt vindue Tanker om at springe

Læs mere

Musik og Spræl. Klapstart. D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik:

Musik og Spræl. Klapstart. D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik: Musik og Spræl Klapstart D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik: (klap skiftevis på lår og i hænder) G D A D :Goddaw sir vi til fødderne, knæene og mawsen: (klap det omtalte

Læs mere

Mal Galegården. og lær hvordan du undgår skrammer

Mal Galegården. og lær hvordan du undgår skrammer Mal Galegården og lær hvordan du undgår skrammer Spændende og farligt sted at lege Der er mange ting, man kan lave på en gård fuld af spændende maskiner og dyr, stald og lade, marker og have. Desværre

Læs mere

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse Materialer Vis, hvad du kan Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse INDHOLD Aktivitet 1, 2 og 3 Samtalebillede: Idrætslektion Aktivitet 4. Skønlitterær tekst 3.-4. klasse: Fablen Løven og musen (version

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Mindfulness og Empati Kropsøvelser

Mindfulness og Empati Kropsøvelser Mindfulness og Empati Kropsøvelser Generelt Stå med en hoftebredde mellem fødderne. Fordel vægten mellem hæl, punktet under lilletåen og punktet under storetåen. Mærk forbindelsen mellem fod og gulv. Husk

Læs mere

Følg den andens åndedræt. Følg åndedrættet** Rekv:

Følg den andens åndedræt. Følg åndedrættet** Rekv: At slå hinanden så man får varmen 077 To og to skiftes i til at slå hinanden over det hele. Begynd med din partners fødder, slå grundigt op ad hendes ben og derefter over hele hendes krop. Slå virkelig

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

Solen faldt i tynde striber hen over rækkerne af hvide

Solen faldt i tynde striber hen over rækkerne af hvide D u kan virkelig godt lide pindsvin, ikke? sagde Dalia. Jo, sagde jeg og børstede videre Vilhelmina elsker at få børstet de bløde hår på maven, og de halvstore unger havde også fået smag for det, så der

Læs mere

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om?

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om? Den fortabte søn Dukketeater Af: Britta Søes Tekst: Luk 15,11-32 Tema: Gud, som den der er Far. Om tilgivelse at have gjort noget dumt og få tilgivelse. Om misundelse. Om at se alle de gaver, vi har fået

Læs mere

Sanseintegration Dysfunktion i sanseapparatet skema

Sanseintegration Dysfunktion i sanseapparatet skema Sanseintegration Dysfunktion i sanseapparatet skema - Vestibulær sans (balance & acceleration) - Kinæstetisk sans (Muskler og led) - Taktil sans (følelser/berøring) Vestibulær dysfunktion: (balance & acceleration)

Læs mere

»En gave i en virkelig grim indpakning«

»En gave i en virkelig grim indpakning« »En gave i en virkelig grim indpakning«hiv er i dag ikke en sygdom, man dør af, men den er fuld af tabu og skam. Den er stadig præget af uvidenhed, der gør det til en kamp at leve med hiv. Mads Damgaard

Læs mere

En rigtig røver. Simone. Hej.

En rigtig røver. Simone. Hej. En rigtig røver går rundt og retter på butikkens få varer, da dørhåndtaget langsomt bliver trykket ned. kommer ind i butikken med en nylonstrømpe over hovedet og en finger under blusen, der skal se ud

Læs mere

SPROG bruger vi. når vi vil meddele os til vores omgivelser. Sprog er ikke bare ord! Det er også gråd, latter, smil, mimik og bevægelser.

SPROG bruger vi. når vi vil meddele os til vores omgivelser. Sprog er ikke bare ord! Det er også gråd, latter, smil, mimik og bevægelser. SPROG bruger vi når vi vil meddele os til vores omgivelser Sprog er ikke bare ord! Det er også gråd, latter, smil, mimik og bevægelser. til at tænke med Det er vigtigt at holde sig for øje, at udvikling

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål 32 JESUS-PLANEN - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 32 Jesus-planen Introduktion til denne lovsangsaften I aften handler om, at hver enkelt teenager opdager eller erfarer Jesusplanens betydning

Læs mere

Sociale relationer blandt børn

Sociale relationer blandt børn Sociale relationer blandt børn FOLA d. september 2010 Pernille Hviid Institut for Psykologi Københavns Universitet Børnestemmer Rasmus: Jeg er næsten lige så meget sammen med Christian, som jeg er med

Læs mere

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008.

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 1. EXT. SKOLEGÅRDEN. DAG/FRIKVARTER Maria(14), Anna(14) går hånd i hånd hen ad skolegården, og snakker om lækre drenge. De ser den super

Læs mere

Fang en krabbe. Husk redningsvest!

Fang en krabbe. Husk redningsvest! Fang en krabbe Prøv at fang en krabbe med: madding (små stykker fisk, et fiskeskellet eller muslinger) net, snor eller fiskesnøre klemme spand eller akvarium med vand Sådan fanger du en krabbe Få fat i

Læs mere

dagen derpå 3 Han sover nok længe, siger moren og nikker mod den lukkede soveværelsesdør. Hun rejser sig og tænder radioen. Andreas hælder cornflakes i sin tallerken og drysser sukker på, inden han begynder

Læs mere

Læreplaner Dagplejen i Fredericia kommune

Læreplaner Dagplejen i Fredericia kommune Barnet skal føle sig værdifuldt Barnet skal have mulighed for læring Barnet skal kunne håndtere modspil Barnet skal blive selvhjulpen Barnet udvikler indlevelsesevne Jeg aflæser og handler på barnets signaler

Læs mere

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen Spritteren Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen med at gøre rent efter formiddagens arbejde. Det bliver gjort grundigt og der

Læs mere

Ud over scenekanten - Kristian Koch www.kristiankoch.dk

Ud over scenekanten - Kristian Koch www.kristiankoch.dk Ud over scenekanten - Kristian Koch Mine 5 bedste grejtips, der vil gøre Din performance på scenen meget bedre I over 10 år har jeg coachet musikere, så jeg har set mange gode koncerter - og en del dårlige.

Læs mere

Der er uendeligt mange øvelsesmuligheder, hvor nogle er beskrevet nedenstående. Ellers slip din fantasi løs og opfind dine egne trin

Der er uendeligt mange øvelsesmuligheder, hvor nogle er beskrevet nedenstående. Ellers slip din fantasi løs og opfind dine egne trin Step Stepbænken er et ideelt træningsredskab, som du kan have derhjemme, hvor kondition, styrke, koordination og balance trænes og udfordres. Du træner primært dine muskler i ben og balder. Effekten fra

Læs mere

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 27-31 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 27: Moses og Josva Nøglesætning: Gud har en plan for dit liv Bibelvers

Læs mere

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Maria Jensen blev banket, spærret inde og næsten slået ihjel af sin kæreste. Da hun forlod ham, tog han sit eget liv Af Jesper Vestergaard Larsen, 14. oktober

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i mindre grupper

Læs mere

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk Madison Mærsk Skrevet af Helle Heidi Jensen Hvis et land rammes af et jordskælv eller af en anden naturkatastrofe, skal der hurtigt iværksættes en eftersøgnings- og redningsindsats for at finde overlevende.

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere