Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort"

Transkript

1 Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort Tekster: N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene: N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Postkortene er primært fremstillet af gårdejer, køb- og kromand Søren L. Sørensen, som havde et udpræget talent for handel og vidste, hvad der var penge i. Postkortene og de gamle billeder er blevet foræret forfatteren af beboerne i Randbøldal over en periode på 40 år. I nogle tilfælde findes postkortene kun i arkivet som en fil, det vil sige, billedet er lånt og leveret tilbage til ejeren. Bagermester T. C. Skøttegaard opførte sit bageri på hjørnet af Ahornvej, Bindeballevej og Duevej i Huset blev opført i det, der blev kaldt schweizisk stil. Huset i baggrunden er Duevej nr. 9. Det blev opført af Thomas Nielsen i Dette hus og Bindeballevej 9, som ses bagest i billedet, var også opført i schweizisk stil. Midtvejen i Daldover (Randbøldal). På postkortet ses en række af arbejderne fra Laurids Sørensens vognfabrik. Hvorfor de går i procession vides ikke. Det gamle foto er taget mod bagsiden af husene, der ligger langs Ahornvej. Huset fra v. er Ahornvej nr. 11, den gamle købmandsforretning. Derefter følger Ahornvej nr. 7, den gamle smedje og endelig Ahornvej nr. 5. Postkortet stammer ifølge kilden fra Udgiveren ikke oplyst.

2 Dette postkort der er udgivet efter 1936, gør reklame for Randbøldals herligheder, men glemmer ikke muligheden for at besøge Randbøl Hede. Under udflugter med tog til Randbøl blev folk kørt i hestevogn til Randbøl Hede og ellers måtte man gå ned i dalen for at nyde friluftsbadet. Udgiveren ikke oplyst. Servering foran Forsamlingshuset Randbøldal, det blev opført i Andelsselskabet gik fallit omkring 1904, hvor bygningen blev overtaget af Kromand Søren L. Sørensen. Ved bordet til højre sidder Karoline og Søren L. Sørensen. Ved bordet til venstre sidder med hvid hue Marius Ludvigsen, der var staldkarl på kroen. Bag manden i den lyse jakke står drengen, der rejste kegler på kroens keglebane. Ved bordet i midten sidder en professor fra København. I midten en anden kvindelig gæst og th. professorens hustru. Udgiver Johanne Nielsen, Vandel Station. Randbøldal Fabrik, som den så ud efter genopbygningen i 1876, set fra sydøst. Til venstre i billedet ses et hjørne af Det Hvide Palæ, Driftsherrebygningen, Direktørboligen, er bare tre af de navne bygningen, der er opført i 1839, omtales med. I forgrunden ses røgen fra skorstenen af et af de husmandssteder, det Grønske Fideikommis købte op og rev ned og plantede skov i stedet. Vejen er i dag en del af stinettet i skoven bag fabrikken. Udgiveren ikke oplyst.

3 Prospekt fra Vejle og Omegn. På prospektet ses fra venstre Grønstængerne, opført i 1877, i dag Rodalvej nummer 6. Ved siden af den ældste arbejderbolig i Randbøldal op ført 1877 af Randbøldal Fabrikker. Overfor de to bygninger fabrikkens tørreplads til garner og tekstiler. I baggrunden Randbøldal Fabrik. Udgiveren ikke oplyst. Farvelagte postkort var ikke almindelige i begyndelsen af tallet. motiv. Postkortet viser fabrikken set langs det, der i dag hedder Dalekildevej. Udgivet af Søren L. Sørensen, købmand i Randbøldal. Eneret 6238.

4 Igen et postkort af Randbøldal Fabrik i farver. Fotografen har omhyggeligt fået t fabrikkens spejlbillede i fabriksdammen med. Foran den kamtakkede kvist ses et hjørne af Mesterhuset, det blev revet ned i Udgiver søren L. Sørensen, købmand i Randbøldal. Randbøldal Fabrik var et yndet motiv, når der skulle laves postkort. Til v. ses fabrikken igen, denne gang i en gulnet udgave. Mesterhuset ses her meget tydeligt. Udgiver Søren L. Sørensen, købmand i Randbøldal. Billedet tv. viser bagsiden af Bomuldsafdelingen på Rodalvej med fabrikken i baggrunden. Bemærk at dammen er fri for grøde, at der er svaner i dammen og et redehus til enten ænder eller gæs. Udgiveren ikke oplyst

5 Randbøldal Fabrik set langs Vejle Å fra sydvest. På toppen af den kamtakkede gavl ses en storkerede. Desværre er der ingen der nogensinde har set en stork i reden. Nederst i billedet er der et stakit, det er afslutningen på det havanlæg, der lå på venstre side af Vejle Å. Haven er for mange år siden groet efter, og stensætningerne er sunket ned i mudderet. Lige bag stakittet ses udløbet fra turbinen i turbinetårnet. Her har Francis turbinen lavet strøm siden 1875, først til fabrikken og efter lukningen i 1974 er strømmen blevet solgt til Vejle Oplands Elforsyning. Udgiver Søren L. Sørensen Hovedbygningen, Det Hvide Palæ eller Driftsherrebygningen set fra den øverste del af fabriksdammen. Billedet er fra før 1917, da bomuldsafdelingen endnu ikke er opført. I stedet kan man til venstre i billedet se gavlen af Grønstængerne, Rodalvej 6. Det kan ikke afgøres, om det er et badehus, der ses i dammen umiddelbart foran Det Hvide Palæ. Udgiver: Warburgs Kunstforlag, København. Eneret 694

6 I forgrunden Det Hvide Palæ set fra bakken på højre side af Rodalvej. Helt i baggrunden på Højbjerg ses to vindmotorer eller vindroser om man vil. Den til højre leverede kraften til den tyske kunstdrejer Attermanns værksted, medens den til venstre leverede kraften til vævene til et lille tekstilværksted. Begge værksteder var familieforetagender med en kort levetid. Udgiver ukendt. Det Hvide Palæ i farver. Billedet er fra omkring I forgrunden ses Mesterhusets halvafvalmede gavl. Læg mærke til afspærringen mod fabriksdammen. Den blev i 1940 erne skiftet ud med et gitter og senest i 2009 igen udskiftet med et grimt autoværen. Dette postkort er også trykt også udgivet i sort/hvid. I dette tilfælde er udgiveren Søren L. Sørensen. Eneret. Hvad angår det farvelagte postkort er udgiveren ikke angivet, men det formodes at være Søren L. Sørensen. Dalekildevej i begyndelsen af tallet. Det var dengang, man kunne se direkte ind i indkørslen til Det Hvide Palæ. Træerne på begge sider af vejen var ikke så voldsomme, som de er blevet i Stendiget i vejens venstre side er ganske overgroet. Den høje kant i vejens højre side er overraskende, ikke mindst fordi den i dag er borte. Udgiver Søren L. Sørensen, Eneret 15476

7 Direktør Barfod Møller står på slusebroen og betragter sammen med bogholderen vandets brusen på en dag, hvor turbinen ikke kunne tage alt vandet, hvorfor overløbet måtte tage det overskydende vand,som løb igennem omløbskanalen, hvis løb gik direkte under fabrikken.. Udgiver Søren L. Sørensen, Randbøldal Eneret. Det Grønske Fideikommis opsatte en del bænke rundt om på gode udsigtspunkter. Bænkene fik, ifølge overleveringen, navne efter ejeren af fideikommisets døtre. Her har man valgt at placere bænken næsten oppe, hvor fabriksdammen svinger lidt mod nordøst. Udgiveren ukendt.

8 Her har Kirstine Pedersen brugt forsiden til at skrive sin hilsen til Karen. På bagsiden af postkortet står: Verdenspostforeningen (UNION POSTALE UNIVERSELLE). Nedenunder: BREVKORT. (CARTE POSTA- LE). Paa denne Side skrives kun Adressen (Cóté réservé á l adresse). Derfor hilsnen på forsiden. Igen må man notere sig, at Vejle kommer først, og derefter følger så Randbøldals Klædefabrik. Desværre er der ikke opgivet nogen ud byder. Igen en udsigt ned mod Randbøldal Fabrik. Fotografen har denne gang bevæget sig op på Kirkestien, der gik fra Randbøldal til Randbøl Kirke. Udgiver ukendt, Fotograferne kunne ikke få nok af at fotografere fabrikken fra alle mulige vinkler. Her har fotografen stået lidt oppe ad bakken mod Randbøldal Kro, inden han forevigede den enlige fodgænger, som giver billedet en smule liv. Udgiveren er i dette tilfælde Gyldendalske Boghandel, Vejle. Eneret Det er måske derfor, at der står Vejle og derefter Parti fra Randbøldal.

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (tredje del)

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (tredje del) Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (tredje del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Postkortene er primært fremstillet af gårdejer, køb- og kromand Søren L.

Læs mere

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (Fjerde del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (Fjerde del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (Fjerde del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Postkortene er primært fremstillet af gårdejer, køb- og kromand Søren L.

Læs mere

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del)

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Postkortene er primært fremstillet af gårdejer, køb- og kromand Søren L.

Læs mere

Velkommen til Vandel i fortid og nutid Udarbejdet af N.M. Schaiffel-Nielsen

Velkommen til Vandel i fortid og nutid Udarbejdet af N.M. Schaiffel-Nielsen Velkommen til Vandel i fortid og nutid Udarbejdet af N.M. Schaiffel-Nielsen Kort over Vandel by tegnet af den tyske ingeniør G.B.Z. Rothe den 21. marts 1944. Tre måneder før de sidste indbyggere forlod

Læs mere

Østerbrogade. Udgiver: Vilhelm Hansen, Grenaa

Østerbrogade. Udgiver: Vilhelm Hansen, Grenaa Østerbrogade Amtssygehuset Østerbrogade nr. 20 fra 1901, blev bygget til afløsning af det gamle Amtssygehus som siden 1860 havde ligget på Grønland nr. 47 og blev i 1922 afløst af sygehuset på Baunehøj.

Læs mere

STAD. Kannikegade. Tryk: Lystryk. Udgiver: Stenders Forlag Eneberettiget 21803. Fotograf: Ukendt. (ubrugt) B2

STAD. Kannikegade. Tryk: Lystryk. Udgiver: Stenders Forlag Eneberettiget 21803. Fotograf: Ukendt. (ubrugt) B2 GRENAA GAMLE STAD Kannikegade B2 Kannikegade ca. år 1910, nærmest ses bindingsværkshuset nr. 12 snedker Sofus Carlsens, nr. 14 er maler Oluf Carlsens, begge huse er i dag revet ned i forbindelse med reguleringen

Læs mere

Storegade. Tryk: Lystryk. Udgiver: W. K. F. 2738 (Warburgs Kunst-Forlag). Fotograf: ukendt. (ubrugt) B2

Storegade. Tryk: Lystryk. Udgiver: W. K. F. 2738 (Warburgs Kunst-Forlag). Fotograf: ukendt. (ubrugt) B2 Storegade A2 Storegade set op mod Torvet lige inden den deler sig i Storegade og Vestergade. Til højre ses Storegade 19 og 21 med Andreas Qvist s Manufakturhandel, som han i 1906 havde overtaget efter

Læs mere

STAD. Torvet. Udsnit af postkortet viser restauratør Mikkelsen og bag gardinet i vinduet ses fru. Mikkelsen

STAD. Torvet. Udsnit af postkortet viser restauratør Mikkelsen og bag gardinet i vinduet ses fru. Mikkelsen Torvet Postkort med forkert tekst forekommer også. Her er Grenaa kirke blevet til Gammel Købmandsgaard i Grenaa. Tryk: Maskinfremstillet fotokort. Udgiver: Vilhelm Hansens Bog & papirhandel. Grenaa. Eneret

Læs mere

BELLEVUE STRAND 1880-2012

BELLEVUE STRAND 1880-2012 BELLEVUE STRAND 1880-2012 Strandvejen 419 Årstal: 1880 Gentofte Kommune, Klampenborg, Bellevue Strandpavillonen som hørte til kroen Gamle Bellevue, set fra sydøst med Øresund i baggrunden. Den lå ved dampskibsbroen

Læs mere

Horsens-Hammer Hjemstavnsforening Lokalhistorisk Arkiv. POSTKORT VODSKOV Nov. 2017

Horsens-Hammer Hjemstavnsforening Lokalhistorisk Arkiv. POSTKORT VODSKOV Nov. 2017 POSTKORT VODSKOV Nov. 2017 En del af Arkivets klenodier udgøres af postkort fra 1900-årene. Motiverne er meget forskellige, blandt andet kendte bygninger, forretninger, gårde og mennesker. Postkortene

Læs mere

Bindeballe holdeplads. 1897. Et årstal der satte præg på hele Randbøl Sogn. Optimismen var stor, og man troede på en. gik det meget anderledes.

Bindeballe holdeplads. 1897. Et årstal der satte præg på hele Randbøl Sogn. Optimismen var stor, og man troede på en. gik det meget anderledes. Bindeballe, Frederikshåb, Rygbjerg, Randbøl Hede, Randbøl og Vandel vist og fortalt i gamle postkort (Femte del) De nævnte lokaliteter har ikke i samme grad haft forhandlere, der ønskede at sælge postkort.

Læs mere

Oversigt ramme/planche

Oversigt ramme/planche GRENAA Eksponatet har samme titel som den hyldest sang, der i ca. 1920 af R. J. Højfeldt og Niels Udengaard blev skrevet til Grenaa R. J. Højfeldt (1849-1920) var født på Lindegården i Vejlby, og blev

Læs mere

Og så blev der ryddet op! Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

Og så blev der ryddet op! Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Og så blev der ryddet op! Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Det Hvide Palæ i sommeren 1995 læg især mærke til tujaerne ved hovedindgangen i midt i gårdspladsen. Randbøldal. I 1995 holdt den daværende

Læs mere

STAD. Torvet. beværtningen til 1912. Truk: Lystryk. Udgiver: F. C. Madsen, Eneret, Aarhus. Fotograf: Ukendt. (ubrugt) B2

STAD. Torvet. beværtningen til 1912. Truk: Lystryk. Udgiver: F. C. Madsen, Eneret, Aarhus. Fotograf: Ukendt. (ubrugt) B2 Torvet Postkort med forkert tekst forekommer også. Her er Grenaa kirke blevet til Gammel Købmandsgaard i Grenaa. Tryk: Maskinfremstillet fotokort. Udgiver: Vilhelm Hansens Bog & papirhandel. Grenaa. Eneret

Læs mere

Nymark-familien. 1: Bolig på Fruergården 2: Teglværket 3: Bolig fra 1899

Nymark-familien. 1: Bolig på Fruergården 2: Teglværket 3: Bolig fra 1899 Nymark-familien. Stamfaderen til Nymarks-familien var Thomas Jensen, som blev født d.12.12.1844 i Testrup. Hans far var Jens Thomsen, ejede af stor gård i Testrup og Testrup Teglværk. Han var en fremskridtsmand

Læs mere

Søndergade og Sønder Mølle

Søndergade og Sønder Mølle Søndergade Her ses igen købmandsgården og lige efter denne ses Kannikegades udløb i Søndergade. Overfor købmandsgården ses Hotel Dagmar som det så ud omkring år 1908 før ombygningen. Bygningen der var

Læs mere

Storegade Begyndelsen af Storegade set fra Torvet omkring 1909, med Vogels og Edv. Hansens ejendomme på hvert sit hjørne ud mod Torvet. Udgiver: W. K. F. 2715 Storegade ca. år 1908, til venstre nr. 6 Spare

Læs mere

Oversigt ramme/planche

Oversigt ramme/planche GRENAA Eksponatet har samme titel som den hyldest sang, der i ca. 1920 af R. J. Højfeldt og Niels Udengaard blev skrevet til Grenaa R. J. Højfeldt (1849-1920) var født på Lindegården i Vejlby, og blev

Læs mere

Lillegade A1 T. v. Lillegade 35 der er opført ca. 1860, af købmand N. Schoubyes arvinger, to døtre og en søn. Herefter ses nummer 37 Den Gamle Garvergård der er opført i 1849 af sadelmager M. C. Henriksen.

Læs mere

Industriens vugge i Brede

Industriens vugge i Brede Industriens vugge i Brede Efter anden verdenskrig fik Klædefabrikken økonomiske problemer og produktionen gik i stå og storhedstiden var slut. Ca. 600 familier blev arbejdsløse og skulle derfor finde andre

Læs mere

Østerbrogade. Tryk: Lystryk. Udgiver: Hellemann Nielsen, Grenaa. Fotograf: Ukendt. (postbehandlet )

Østerbrogade. Tryk: Lystryk. Udgiver: Hellemann Nielsen, Grenaa. Fotograf: Ukendt. (postbehandlet ) Østerbrogade C2 Her er det udenlandske musikanter også kaldet Trækfugle der er på gennemrejse i Grenaa, her foreviget på Havnevej (nu Østerbrogade), bygningen der rager lidt frem i husrækken A/S Grenaa

Læs mere

Oversigt ramme/planche

Oversigt ramme/planche GRENAA Eksponatet har samme titel som den hyldest sang, der i ca. 1920 af R. J. Højfeldt og Niels Udengaard blev skrevet til Grenaa R. J. Højfeldt (1849-1920) var født på Lindegården i Vejlby, og blev

Læs mere

Sønderbro og Sønder Mølle

Sønderbro og Sønder Mølle Sønderbro og Sønder Mølle B2 Søndergade set op mod torvet. Øverst Hotel Dagmar, og Halvor Hermansens købmandsgård. På billedet til højre ses den gamle Farvergård, og i forgrunden lidt af Sønderbro. Nederste

Læs mere

Lillegade Længere nede af Lillegade kommer vi til Vestbanegade, og her ser vi Grenaa Vestbanegård. Vestbanegården i Grenaa blev indviet den 26. juni 1917, efter at Ryomgård Gjerrild fra 1911 var blevet

Læs mere

Fra karetmagerværksted til automobilværksted

Fra karetmagerværksted til automobilværksted Fra karetmagerværksted til automobilværksted Samlet og skrevet af Niels Nørgaard Nielsen med hjælp fra John Hardy Nielsen, begge tilknyttet Lokalhistorisk Arkiv, Birkehøjvej 8, Øster Hornum. Huset med

Læs mere

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført for 16.000 kr. Nuværende bygninger opført i 1929 for

Læs mere

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Gislingegården, som vi skal besøge, her fotograferet i 1905. På trappen står ejeren Johannes Johannesen med hustruen Karen Margrethe,

Læs mere

143 | Vejle - Billund - Billund Lufthavn | Gyldig 30~06~19 | SYDTRAFIK

143 | Vejle - Billund - Billund Lufthavn | Gyldig 30~06~19 | SYDTRAFIK Busselskab DGI-Huset/Rosborg Gymn. Randbøldal, Rodalvej / Ahornvej Randbøl, Hærvejen v Rygbjergvej 5.43 5.45 5.51 5.56 6.02 6.04 6.05 6.08 6.16 6.20 6.21 6.22 6.28 6.33 6.35 6.41 6.46 6.52 6.54 6.55 6.58

Læs mere

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1879. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført for 16.000 kr. Nuværende bygninger opført i 1929 for

Læs mere

Erhverv og industri Trævarefabrikken i Hinnerup Træskofabrik

Erhverv og industri Trævarefabrikken i Hinnerup Træskofabrik Erhverv og industri Trævarefabrikken i Hinnerup Træskofabrik Det store område, hvor nu Handelsgården m.m. ligger, har fra 1860erne til slutningen af 1960erne været byens industriområde. På grunden ved

Læs mere

Hjørnegården gennem 100 år.

Hjørnegården gennem 100 år. Hjørnegården gennem 100 år. I 1894 købte Jacob Rasmussen, husmandssøn fra Munkebo, Hjørnegården for penge tjent som kreaturhandler. Hans hustru var Gertrud Marie Andersen, gårdmandsdatter fra Martofte.

Læs mere

Blegen/Køng Linnedfabrik

Blegen/Køng Linnedfabrik Blegen/Køng Linnedfabrik Ved Kronens salg af Vordingborg Rytterdistrikt i 1774 fulgte dele af Vintersbølle skov med til Øbjerggård gods i Køng, der blev købt af storkøbmand og konferensråd Niels Ryberg.

Læs mere

Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn

Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn Tekst og affotografering N.M. Schaiffel-Nielsen Kunstmaler Axel Marinus Sørensen. Han ville så gerne have heddet Randbøl til efternavn, men det ville myndighederne

Læs mere

101 år ved Tranum Strand

101 år ved Tranum Strand 101 år ved Tranum Strand Kommenterede fotos fra Klaus Darlings fortælling ved generalforsamlingen 21. juli 2018 Indledning: Den ældste del af sommerhusområdet Tranum Strand har et særpræg, som kendetegner

Læs mere

19. Afsnit. Martinus som tegner og maler.

19. Afsnit. Martinus som tegner og maler. 1 19. Afsnit Vi husker at Martinus i begyndelsen af sit arbejde med at beskrive sin kosmologi, valgte at fremstille de overordnede træk af kosmologien i form af symbolbilleder, som han selv tegnede og

Læs mere

GRENAA GAMLE STAD. Oversigt. 2.01 Søndergade 2.07 Nytorv/Violskrænten 2.09 Lillegade

GRENAA GAMLE STAD. Oversigt. 2.01 Søndergade 2.07 Nytorv/Violskrænten 2.09 Lillegade GRENAA Eksponatet har samme titel som den hyldest sang, der i ca. 1920 af R. J. Højfeldt og Niels Udengaard blev skrevet til Grenaa R. J. Højfeldt (1849-1920) var født på Lindegården i Vejlby, og blev

Læs mere

Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen

Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Anders blev født 3 jan 1884 på Langemark i Sæby sogn, Holbæk amt, søn af landarbejder og skomager Hans Sørensen og hustru Karen Marie Jørgensen.

Læs mere

Regional/Lokalbus: 143 - Vejle, Billund Lufthavn & Gyldig: 10 December 2017

Regional/Lokalbus: 143 - Vejle, Billund Lufthavn & Gyldig: 10 December 2017 Trikoplysning: 7010 4410 143 Vejle - Billund - DGI-Huset/Rosborg Gymn. Randbøldal, Rodalvej / Ahornvej Randbøl, Hærvejen v Rygbjergvej 5.43 5.45 5.51 5.56 6.02 6.04 6.05 6.08 6.16 6.20 6.21 6.22 6.28 6.43

Læs mere

Matr.nr. 9-g, 9-h, 9-i - 'V. Egede Mølle' - I landsbyens østre ende

Matr.nr. 9-g, 9-h, 9-i - 'V. Egede Mølle' - I landsbyens østre ende Matr.nr. 9-g, 9-h, 9-i - 'V. Egede Mølle' - I landsbyens østre ende Matr.nr. 9-g, 9-h og 9-i, Vester Egede by og sogn Jordareal 9-g = 690 m 2 9-h = 690 m 2 9-i = 158 m2 Bygninger (1888) Beliggenhed Noter

Læs mere

Læreruddannelse samme sted i 208 år nu er det slut

Læreruddannelse samme sted i 208 år nu er det slut Fra læreruddannelsens historie 2011 1 / 6 Læreruddannelsen før og nu Fem tv-udsendelser med historier fra læreruddannelsen - på dk4 og folkeskolen.dk Ved Pernille Aisinger pai@dlf.org og Thorkild Thejsen

Læs mere

143 Vejle - Billund - Billund Lufthavn & Sydtrafik Gyldig 2018/19

143 Vejle - Billund - Billund Lufthavn & Sydtrafik Gyldig 2018/19 Busselskab DGI-Huset/Rosborg Gymn. Randbøldal, Rodalvej / Ahornvej Randbøl, Hærvejen v Rygbjergvej 5.43 5.45 5.51 5.56 6.02 6.04 6.05 6.08 6.16 6.20 6.21 6.22 6.28 6.43 6.45 6.51 6.56 7.02 7.04 7.05 7.16

Læs mere

Hestehaveskoven - hos morfar og mormor -

Hestehaveskoven - hos morfar og mormor - Hestehaveskoven - hos morfar og mormor - Karetmagerens søn og slægtens færden i Ryslinge Sogn Del 2 Hestehaveskoven Andet bind af (indtil nu) 7 bind (indtil ca. 1980) Skrevet i Word Billedbehandlet i Photoshop

Læs mere

Sammen med kortudsnittene er ruten beskrevet i ord. Du kan bruge denne roadbook som supplement til din GPS når du skal finde vej rundt om søen.

Sammen med kortudsnittene er ruten beskrevet i ord. Du kan bruge denne roadbook som supplement til din GPS når du skal finde vej rundt om søen. Roadbook Montane Lakeland 50 DK Julsø Rundt 2014 I denne roadbook kan du se den officielle rute til Julsø Rundt 2014. Ruten kan også downloades fra http://ultratrail.dk/julsoerundt/ruten/ Sammen med kortudsnittene

Læs mere

Smeden hed Peter Hansen

Smeden hed Peter Hansen Smedjen i Himmelev I Himmelev Sogns Historie fortælles, at smeden var en vigtig håndværker i landsbyen. Han skulle fremstille hestesko og plovskær. I 1787 hed smeden i Himmelev by Andreas Kamp. Sognet

Læs mere

oplev SOrgenfri VED mølleåen

oplev SOrgenfri VED mølleåen oplev SOrgenfri slotshave LANDSKABSHAVEN VED mølleåen Skovbrynet FUGLEVAD STATION N MØLLEÅEN Kongevejen SORGENFRI SLOT Lyngby Hovedgade LYNGBY SØ sorgenfri SLOT Den gamle køkkenhave MØLLEÅEN DRONNINGEKILDEN

Læs mere

Vandel-maleren Harry Hansen Tekst og affotografering N.M. Schaiffel-Nielsen

Vandel-maleren Harry Hansen Tekst og affotografering N.M. Schaiffel-Nielsen Vandel-maleren Harry Hansen Tekst og affotografering N.M. Schaiffel-Nielsen Harry Hansens billeder fra Klitterne i Frederikshåb Plantage er mange, og de skattes højt af dem, som er så heldige at eje et

Læs mere

Eksempel hæfte, 7 gadekær fra Langeland Kommune

Eksempel hæfte, 7 gadekær fra Langeland Kommune Eksempel hæfte, 7 gadekær fra Langeland Kommune Baggrund Historien Gadekær har igennem århundreder haft en central funktion i landsbysamfundet, dels som et naturligt samlingssted, men også med praktiske

Læs mere

Storegade og Nørregade

Storegade og Nørregade Storegade og Nørregade Begyndelsen af Storegade set fra Torvet omkring 1909, med Vogels og Edv. Hansens ejendomme på hvert sit hjørne ud mod Torvet. Tryk: Lystryk. Udgiver: W. K. F. 2715 (Warburgs Kunst-Forlag).

Læs mere

Randbøldal beboelsen er mere end 10.000 år gammel Af N.M. Schaiffel-Nielsen Billeder fra forfatterens arkiv

Randbøldal beboelsen er mere end 10.000 år gammel Af N.M. Schaiffel-Nielsen Billeder fra forfatterens arkiv Randbøldal beboelsen er mere end 10.000 år gammel Af N.M. Schaiffel-Nielsen Billeder fra forfatterens arkiv Skitsen er fra 1951. Det vil sige før Ahornvej fik rettet svinget ud så der opstod den lille

Læs mere

Fig. 2. Gartneriet i Bernstorff Slotspark i slottets Musikværelse. Fig. 5. Opstillinger med vaser og kvinder i slottets Hvide Sal

Fig. 2. Gartneriet i Bernstorff Slotspark i slottets Musikværelse. Fig. 5. Opstillinger med vaser og kvinder i slottets Hvide Sal 17 dørstykker på Bernstorff Slot beretter om et personligt og tæt samarbejde mellem den fremsynede Johann Hartwig Ernst von Bernstorffs og Hofmaler Johan Edvard Mandelberg. Malerierne, som er placeret

Læs mere

Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn

Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn Tekst og affotografering N.M. Schaiffel-Nielsen En glad Erik Fogh Nielsen. Billedet er taget ved den sidste Pinseudstilling Erik Fogh Nielsen deltog i.

Læs mere

BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: GÅRDENE

BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: GÅRDENE BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: GÅRDENE Thorsagers gårde blev udskiftet i 1793. De med sort markerede gårde blev liggende i byen, øvrige blev udflyttet. Der kan læses om gårdene i Thorsager i Folk og

Læs mere

Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2

Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2 Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2 Siden sidst. Onsdag d. 13. januar. Foredrag ved forfatter Vibeke Nørgård Nielsen om Johannes Larsen o g Island. Foredraget blev ledsaget af dejlige lysbilleder fra

Læs mere

Havneplads og Strandgade

Havneplads og Strandgade Havneplads og Strandgade Øverst ses havnens slæbested. I midten den tidligere Toldbod ved Grenaa Havn, opført 1809. Den var oprindelig bygget som kasserne for de mange danske soldater, som lå indkvarteret

Læs mere

Skærbæk Uldspinderi. Velkommen til en rejse fra uld til garn

Skærbæk Uldspinderi. Velkommen til en rejse fra uld til garn Særtryk af artikel i tidsskriftet TENEN, 18. årgang nr. 1, 2007: Skærbæk Uldspinderi Indtil 1889 blev ulden spundet på spinderok i hjemmene. I 1889 holdt industrien sit indtog i Skærbæk, idet Markus Christian

Læs mere

Alfred Sylverius Madsen og Brita S Larsdatter

Alfred Sylverius Madsen og Brita S Larsdatter Alfred Sylverius Madsen og Brita S Larsdatter Dette kompendium er en primært beskrivelse af Alfred Sylverius Madsen og hustru, Brita Stina Larsdatter. Kompendiet starter med en beskrivelse af Hans Olsen,

Læs mere

Med fotografen i Jesper Malers fodspor En byvandring i det gamle Ringkøbing Chalotte C.K. Mehlsen (foto) & Christian Ringskou (tekst)

Med fotografen i Jesper Malers fodspor En byvandring i det gamle Ringkøbing Chalotte C.K. Mehlsen (foto) & Christian Ringskou (tekst) Med fotografen i Jesper Malers fodspor En byvandring i det gamle Ringkøbing Chalotte C.K. Mehlsen (foto) & Christian Ringskou (tekst) Fra den nye købstadsudstilling på Dommerkontoret. 124 Chalotte C.K.

Læs mere

PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT

PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT Hvordan det begyndte Menighedsplejen ved Diakonisser i Odense begyndte sit virke i vinteren 1880/81 på initiativ af pastor Johannes Møller.

Læs mere

Find vej i Birkerød By del 1

Find vej i Birkerød By del 1 Find vej i Birkerød By del 1 Find vej i Birkerød By - er en anderledes tur i Birkerød. Kortet er fremstillet efter standarden for et orienteringskort i byområde. Posterne er vist med en cirkel og et nummer

Læs mere

Christiansminde set fra anløbsbroen (tv) og fra den offentlige sti (th).

Christiansminde set fra anløbsbroen (tv) og fra den offentlige sti (th). kulturmiljø - beskrivelse og fotos 2011 Christiansminde set fra anløbsbroen (tv) og fra den offentlige sti (th). NATURGRUNDLAG OG LANDSKAB Området ligger ned til Svendborg Sund med udsigt til Vindebyøre,

Læs mere

Beskrivelse af kulturmijø

Beskrivelse af kulturmijø Beskrivelse af kulturmijø 301-12 Kongens Møller Beskrivelse Bærende elementer Eksist. bevaringtiltag Trusler/sårbarhed Langs Halleby Å og afløbet fra Skarresø har ligget 5 vandmøller, alle formentlig med

Læs mere

No. 16. : Jens Nielsen. : nr. 32 Niels Christian Laursen og nr. 33 Ane Margrethe Andersdatter

No. 16. : Jens Nielsen. : nr. 32 Niels Christian Laursen og nr. 33 Ane Margrethe Andersdatter Jens Forældre Børn : nr. 32 Niels Christian Laursen og nr. 33 Ane Margrethe Andersdatter : Maren Christine, Ane Josephine Caroline, Anders Sofus Kristian, Oluf Kristian Johannes, Olga Josefine Petrea,

Læs mere

Rolfsted Brugs starter i Rolighedsgården 1896 2010/1

Rolfsted Brugs starter i Rolighedsgården 1896 2010/1 Rolfsted Brugs starter i Rolighedsgården 1896 2010/1 Siden sidst. Lørdag d. 26/9/09 var Lokalhistorisk Forening på udflugt til Hjelholts Uldspinderi, Langå Vi blev guidet rundt af indehaveren og fik fortalt

Læs mere

Udflugt til det gamle hertugdømme Schleswig

Udflugt til det gamle hertugdømme Schleswig Udflugt til det gamle hertugdømme Schleswig Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Contails på en dybblå sommerhimmel det er da smukt Haderslev den 8. juni 2018 i bragende solskin. Vi var sat stævne

Læs mere

Holbæk havnebane. Nykøbing Sjælland havnebane. Jesper Mann. www.hrmann.dk

Holbæk havnebane. Nykøbing Sjælland havnebane. Jesper Mann. www.hrmann.dk Holbæk havnebane Nykøbing Sjælland havnebane www.hrmann.dk Holbæk havnebane og Nykøbing Sjælland havnebane Copyright, fotograferne og forlaget www.hrmann.dk, 2015. ISBN, print 978-87-996166-2-6 Trykkeri:

Læs mere

No. 17 Nielssine Christine Jensen

No. 17 Nielssine Christine Jensen Nielssine Christine Jensen Forældre Børn : nr. 34 Jens Andreas Knudsen og nr. 35 Maren Johansen : Maren Christine, Ane Josephine Caroline, Anders Sofus Kristian, Oluf Kristian Johannes, Olga Josefine Petrea,

Læs mere

Efter teksten tilkendegiver, at, jeg i de mere end femten år jeg har samlet området, kun har set det samme kort.

Efter teksten tilkendegiver, at, jeg i de mere end femten år jeg har samlet området, kun har set det samme kort. GRENAA Titlen på eksponatet er også titlen på den hyldest sang, der omkring 1920 blev skrevet til Grenaa af R. J. Højfeldt og Niels Udengaard. R. J. Højfeldt (1849-1920) var født på Lindegården i Vejlby,

Læs mere

BORGGADE 4 THORSØ AUTOMOBILFORRETNING V/Jens Andersen Møller

BORGGADE 4 THORSØ AUTOMOBILFORRETNING V/Jens Andersen Møller BORGGADE 4 Thorsø 1910. I forgrunden mellem banen og Borggade 6, kan man se et hul, hvor der er udgravet mergel fra, samme sted hvor Jens A. Møller byggede Thorsø Automobilforretning. Men efterhånden kom

Læs mere

Peter Christensen, Nøragervej 5 Jerslev

Peter Christensen, Nøragervej 5 Jerslev Peter Christensen, Nøragervej 5 Jerslev Peter Christensen,Jerslev Spillemandsmusik FMFN efterår 1989/3 Den ældste af de tre spillemænd vi vil omtale er Peter Christensen, født i Krattet, Jerslev sogn.

Læs mere

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro.

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Damgade 14. Boel Nr.44 (Gl. 21 ). Nr. 27 På præstekort hus 41 Viet den 22. okt. 1831 Johan Henrik Schmidt * 28. aug 1797, søn

Læs mere

Blue Hors et flot sted med mange smukke heste Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

Blue Hors et flot sted med mange smukke heste Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Blue Hors et flot sted med mange smukke heste Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Her stod de så, alle 50, ivrigt lyttende efter hvad Lene Hansen, med ryggen til, havde at fortælle om Blue Hors. Blue

Læs mere

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 Landindpektørboligen. I 1889 startede landinspektør H. P. Jacobsen sin landinspektørvirksomhed

Læs mere

Hos fotograf Hovgaard i 1920 erne

Hos fotograf Hovgaard i 1920 erne Hos fotograf Hovgaard i 1920 erne Nu om dage har stort set alle et digitalt fotografiapparat af den ene eller den anden slags, og det koster stort set intet at tage et billede. Anderledes var det før i

Læs mere

Holme rundt i ældre billeder

Holme rundt i ældre billeder Holme rundt i ældre billeder Den midterste af Bakkegårdene Stuehuset til den miderste af Bakkegårdene: Gården brændte i 1920. Den unge pige var i færd med at bage pandekager. Der gik ild i fedtet på panden,

Læs mere

Afmærkningsplan for. Vammenruten. Den midtjyske Cykelstjerne Viborg Kommune. Udarbejdet for Viborg Kommune. 2012 (revideret jan 2014)

Afmærkningsplan for. Vammenruten. Den midtjyske Cykelstjerne Viborg Kommune. Udarbejdet for Viborg Kommune. 2012 (revideret jan 2014) Afmærkningsplan for Vammenruten Den midtjyske Cykelstjerne Viborg Kommune Udarbejdet for Viborg Kommune 2012 (revideret jan 2014) af Jens Erik Larsen Dansk Cykel Safari Kolofon Notatet er udarbejdet for

Læs mere

Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013.

Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013. Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013. Historien om et gammelt klitområde i Nr. Hurup, som gik fra at være dårligt

Læs mere

Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer.

Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer. Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer. Johannes August Fischer (1854-1921) var elev af P.S. Krøyer og bror til Paul Fischer. Johannes August Fischer kendes på sine arkitekturprægede motiver,

Læs mere

Spørgsmål til Karen Blixen

Spørgsmål til Karen Blixen Spørgsmål til Karen Blixen Af Dorte Nielsen Karen Blixen afsnit 1 1. Hvor ligger Rungstedlund? 2. Hvornår blev Karen Blixen født? 3. Hvor mange år var hun i Afrika? 4. Hvornår udkom hendes første bog?

Læs mere

I 1 år efter min Farmors død krævede min Farfar at min Far og hans 2 søskende skulle bære sort sørgearmbind!!

I 1 år efter min Farmors død krævede min Farfar at min Far og hans 2 søskende skulle bære sort sørgearmbind!! Min Far blev født i København den 4. december 1912 som søn af: Direktør, fabrikant Oscar Valdemar Meyer, født 30. Maj 1866 i København og død 18. november 1930 i Charlottenlund og hustru Astrid Constance

Læs mere

Helsingør. Fotoet viser havnens gamle mole. Lods- og færgebådene havde plads ved den søndre havnemole i. Helsingørs statshavn.

Helsingør. Fotoet viser havnens gamle mole. Lods- og færgebådene havde plads ved den søndre havnemole i. Helsingørs statshavn. Helsingør Det smalle farvand mellem Danmark og Sverige har i århundreder været et stærkt befærdet internationalt farvand. Der opstod derfor tidligt en beskæftigelse for fiskere, færgefolk og søfolk som

Læs mere

I kælderen har vi døjet med vand fra loftet. Det ser ud til at dette nu er stoppet og bordene er tørre. Der kommer dog stadig vand ind ved væggen!

I kælderen har vi døjet med vand fra loftet. Det ser ud til at dette nu er stoppet og bordene er tørre. Der kommer dog stadig vand ind ved væggen! 1 Formanden har ordet Nu er efteråret kommet, hækken er klippet og haven gjort vinterklar, så hvad skal vinteren nu gå med. Det er selvfølgelig modeltog, at vi nu har de mange aftner til rådighed. Der

Læs mere

Klub-cms brugermanual

Klub-cms brugermanual 2013 Klub-cms brugermanual Andreas Helmer Herstedøster Idræts Club Sidst opdateret d. 03-04-2013 Indhold VELKOMST... 3 ADMINISTRATION... 4 Hold... 5 Spillere... 6 Kampe... 7 SIDEOPBYGNING... 10 Tekstsider...

Læs mere

REGULATIV for VEJLEA. Amtsvandløb nr. 1, afd. 1 VEJLE AMT. Engelsholm Sø - Tingkærvad Bro

REGULATIV for VEJLEA. Amtsvandløb nr. 1, afd. 1 VEJLE AMT. Engelsholm Sø - Tingkærvad Bro REGULATIV for VEJLEA Engelsholm Sø - Tingkærvad Bro Amtsvandløb nr. 1, afd. 1 1 VEJLE AMT INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. GRUNDLAGET FOR REGULATIVET 5 2. BETEGNELSE AF V AND LØBET 7 3. VANDLØBETS SKIKKELSE

Læs mere

VEJRUP NÆRKØB Æ` DØGNER

VEJRUP NÆRKØB Æ` DØGNER VEJRUP NÆRKØB Æ` DØGNER OMBYGGET 2006 VEJRUP SOGNEARKIV PRÆSENTERER Lidt om æ`døgner i Vejrup - - som her i 2006 har gennemgået en omfattende restaurering af butikken. Der blev for trangt og besværligt

Læs mere

Kirkegårdens dige mod øst, nord for koret til Budolfi. Stenene til højre i billedet er sydvestre hjørne af en teglstenskælder.

Kirkegårdens dige mod øst, nord for koret til Budolfi. Stenene til højre i billedet er sydvestre hjørne af en teglstenskælder. Kirkegårdens dige mod øst, nord for koret til Budolfi. Stenene til højre i billedet er det 48 sydvestre hjørne af en teglstenskælder. Af Stine A. Højbjerg Budolfi kirkegård og et forsvundet stræde Forbipasserende

Læs mere

Bækken løber i øvrigt stadig gennem Øster Hornum, nu blot lagt i rør, hvilket skete engang i 1930 erne.

Bækken løber i øvrigt stadig gennem Øster Hornum, nu blot lagt i rør, hvilket skete engang i 1930 erne. Svanedammen i Øster Hornum Tekst og opsætning Niels Nørgaard Nielsen, Lokalhistorisk Arkiv Nu om dage kaldes den Andedammen, før var det Svanedammen. Før igen var den skabt til at fungere som opstemning

Læs mere

No. 13 Mette Kirstine Pedersen

No. 13 Mette Kirstine Pedersen Mette Kirstine Pedersen Forældre: nr. 26 Søren Dahl Knudsen og nr. 27 Else Dahl Knudsen Børn: Else Pedersen, Niels Dahl Pedersen, nr. 6 Ove Pedersen, Aksel Pedersen og Ejnar Pedersen Navn Født Døbt Faddere

Læs mere

Kristinedalsvej. rejsebranchen. Hun bor nu i Jylland. Kristinedalsvej 2 Foto marts Svend Pedersen og Gerda. Foto maj 2008

Kristinedalsvej. rejsebranchen. Hun bor nu i Jylland. Kristinedalsvej 2 Foto marts Svend Pedersen og Gerda. Foto maj 2008 Side 108 Kristinedalsvej Kristinedalsvej 2 Kristinedalsvej 2 Foto marts 2007 Dette hus er bygget i 1939 af vognmand Osvald Jensen. Garagerne blev bygget først, og her boede Osvald Jensen indtil han flyttede

Læs mere

Løvelbro Kro. Nedenstående optegnelser er lavet af. KNUD V. SØRENSEN Havrevænget 17 Bøstrup 8870 Langå 86 96 4149-40 58 41 40

Løvelbro Kro. Nedenstående optegnelser er lavet af. KNUD V. SØRENSEN Havrevænget 17 Bøstrup 8870 Langå 86 96 4149-40 58 41 40 Løvelbro Kro. Nedenstående optegnelser er lavet af KNUD V. SØRENSEN Havrevænget 17 Bøstrup 8870 Langå 86 96 4149-40 58 41 40 Løvelbro er en gammel stedsbetegnelse for overgangen af Skals å, i tidernes

Læs mere

Håndtering af lokale hjemmesider (pr )

Håndtering af lokale hjemmesider (pr ) Håndtering af lokale hjemmesider (pr. 21.12.2016) Forsiden Side 1 A. Skift øverste store foto Side 1 B. Kredsens / afdelingens navn i øverste foto Side 1 C. Kommende Åbne haver Side 2 D. Kommende Arrangementer

Læs mere

FOTO 01: VESTERVEJGÅRD OG GADEKÆRET (Det hvide hus ligger der, hvor Tværvej i dag munder ud i Vestervej)

FOTO 01: VESTERVEJGÅRD OG GADEKÆRET (Det hvide hus ligger der, hvor Tværvej i dag munder ud i Vestervej) På Sporet af Glostrup Byvandring ca 3,5 km. Landsbyen Først bevæger vi os på tværs af landsbyens gamle centrum 1 Kirken Kirken var centrum i den gamle landsby. Den er bygget i 1100-tallet, men er ændret

Læs mere

Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (venstre del) VINDMØLLER VED VINDTVED

Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (venstre del) VINDMØLLER VED VINDTVED Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (venstre del) Mølle 6 Mølle 5 Mølle 4 Mølle 3 VINDMØLLER VED VINDTVED 64 Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (højre del) Mølle 2 Mølle

Læs mere

Sådan boede man i gamle dage

Sådan boede man i gamle dage Sådan boede man i gamle dage Langt de fleste gamle fotografier er enten taget i et fotoatelier eller i fri luft og viser følgelig mest personer eller bygninger og arbejdsprocesser i det fri. Sjældnere

Læs mere

Vildmarksbad konstruktionsvejledning

Vildmarksbad konstruktionsvejledning Vildmarksbad konstruktionsvejledning 1 Indledning: Inden konstruktionen påbegyndes, er det vigtigt at læse hele vejledningen igennem. Det anbefales på det kraftigste, at konstruktionen af vildmarksbadet

Læs mere

Holme skolers historie.

Holme skolers historie. Holme skolers historie. De første skoler. Holme kirke og skole 1837 I bygningen til højre for kirken boede degnen, som var tilknyttet kirken. Bygningen lå, hvor parkeringspladsen til kirken nu er. Men

Læs mere

Grindsted En stationsby fra fødsel til voksen. Belyst gennem Lunds billeder

Grindsted En stationsby fra fødsel til voksen. Belyst gennem Lunds billeder Grindsted En stationsby fra fødsel til voksen Belyst gennem Lunds billeder Lunds billeder Lunds kæmpesamling af negativer fra perioden 1904 1970 afspejler den periode, hvor Grindsted eksplosivt udviklede

Læs mere

Vores oldemor (Sidse Kirstine Hansen) og oldefar (Hans Peter Hansen) i Mandemark ved Busenevej 12. Billedet skønnes at være fra ca

Vores oldemor (Sidse Kirstine Hansen) og oldefar (Hans Peter Hansen) i Mandemark ved Busenevej 12. Billedet skønnes at være fra ca Vores oldemor (Sidse Kirstine Hansen) og oldefar (Hans Peter Hansen) i Mandemark ved Busenevej 12. Billedet skønnes at være fra ca. 1925. Vores Mormor (Annette Sofie Hansen (født Rasmussen)) og morfar

Læs mere

Nyheder og historier

Nyheder og historier Der har været mange og sjove aktiviteter på Værkstederne ved Rude Skov siden sidste udgave af Avisen. Inde i Avisen kan du se en masse billeder fra Festivalen, Grand Prixet, Aktivitetsdagen og meget andet

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009. Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009. J. 549/2009 Stednr. 12.02.08 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 25. november

Læs mere

Brugervejledning til Djurspakken

Brugervejledning til Djurspakken Brugervejledning til Djurspakken Indtast www.djurspakken.dk i din WEB browser Login ved at klikke på login i øverst højre hjørne Indtast det tilsendte brugernavn og password husk at vælge domæne djurspakken.dk

Læs mere