NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING"

Transkript

1 NYHEDSBREVET GRUNDEJERFORENING KLOAKERING I BYEN Som I sikkert kan huske, så orienterede vi her i Nyhedsbrevet # 30 i januar, om at Vejen Kommune havde fremskyndet etableringen af spildevands- og regnvands ledninger i Gammelby, fra 2009 til Ing. Ole Pedersen fra Teknik og Miljø (som det hed dengang) lovede at orientere Grundejerforeningens bestyrelse så snart der var skred i planerne, og holde os underrettet om tidsplanen. UDGAVE 36 MAJ 2007 DETTE ER IKKE SKET! INDHOLD: INDHOLD: Forside: Kloakering Side 2: Bassin til overfladevand Side 3: Side 4: Side 7: Side 8: Side 9: Borgermøde Åbent hus Dannebrog Affald Sct. Hans Humle Vidste du? Side 10: Bestyrelsen Redaktør: John Holstein Ligeledes havde kommunen lovet at man ville etablere et borgermøde i Læborg forsamlingshus, så snart detailplanlægningen var på plads, således at alle de berørte borgere kunne blive sat ind i sagen, ligesom vi alle kunne komme med indvendinger og/eller alternative forslag. DETTE ER HELLER IKKE SKET! I stedet har Vej, Park og Forsyning (som det hedder nu), taget hul på projektet, ved at sende Henrik Ingo Hansen, Gammelby Mosevej nr. 7, en indvarsling til åstedsforretning. Denne drastiske fremgangsmåde kom naturligvis som en overraskelse for såvel Henrik, som for Grundejerforeningens bestyrelse. Emnet for åstedsforretningen var ekspropriation af næsten 4000 m² jord på marken nedenfor Mette og Henriks hus. Dér hvor Limousine kvæget går nu. Dér havde kommunen tænkt sig at etablere et knapt 3000m² stort bassin til opsamling af overfladevand fra Gammelby. Grundejerforeningen røg naturligvis omgående i blækhuset, og forfattede en skrivelse til kommunen, i hvilken vi påpegede at de ikke havde overholdt deres løfter om orientering, ligesom vi udtrykte vort mishag med den valgte placering. Bassinet vil nemlig blive omgivet af volde til at holde på vandet. Disse volde ville komme til at ligge lige udenfor vinduerne i ejendommene på Gammelby Mosevej nr. 7, nr. 14 og nr. 16.

2 Det viser sig at Ing. Ole Pedersen ikke er ved Vejen Kommune mere, og at sagen er overtaget af Ing. Carsten Sundbæk. Carsten Sundbæk viste sig at være en flink mand, som straks besvarede Grundejerforeningens brev med en den 3. maj som vi gengiver ordret: Hej Niels Jeg har læst din vedhæftede skrivelse og vil meget gerne mødes med jer om kloakeringen i Gammelby og også om placeringen af bassinet. Bassinet er, som du skriver et opsamlingsbassin til overfladevand, og det vil naturligvis komme i anvendelse når det er regnvejr så der kommer vand til bassinet eller på anden vis. Jfr. de krav der er opstillet fra Ribe Amt og nationale naturbeskyttelse, skal det udlægges som et vådbassin, som der står vand i. Undergrunden kan have indflydelse på dette forhold. Endvidere er det hensigten at bassinet ikke skal være et bassin, men udformes så det tilpasses området og blive et rekreativt område, med en sø som vil blive en naturlig del af området. Jeg er naturligvis lydhør overfor forslag til placering af bassinet og pumpestationen, som skal bortpumpe spildevandet fra ejendommene og ligeledes udformningen af bassinet og området i det hele taget, og håber også vi inden længe kan få afholdt et borgerinformationsmøde med beboerne i området. Projektet med hele transportsystemet og kloakering af Gammelby etableres for at gavne miljøet, så vi forureningsmæssigt for behandlet vores spildevand bedst muligt, og vi skal netop være opmærksomme på at arealet umiddelbart syd for markvejen for enden af Gammelby Mosevej, er EF-habitatområde og 3 område. Der er høj beskyttelse af Gammelby Mose og den er højtprioriteret. Venlig hilsen Carsten Sundbæk Vejen Kommune Vej, Park og Forsyning Tlf.: Mail: casu@vejenkom.dk Når man læser dette svar fra Carsten Sundbæk, er man måske beroliget lidt. Imidlertid har Henrik haft møde med både ham og Kenneth Lund fra miljøafdelingen, og på dette møde var man knapt så imødekommende som Carstens svar umiddelbart kan give indtryk af. Selv om Henrik foreslog flere alternative placeringer, var man meget utilbøjelig til at fravige den oprindelige placering. Grundejerforeningens bestyrelse har på sit møde den 10. maj besluttet at rette fornyet henvendelse til kommunen, samt at søge bistand fra en advokat. Det viser sig at habitatområdets grænse er bestemt af det gamle Ribe Amt, og er lig med den øst-vest gående markvej for enden af Gammelby Mosevej. I habitatområdet må der ikke anlægges veje, og det skal der til, hvis bassinet skal ligge dér. Som alternativ til dette, har såvel Henrik som Grundejerforeningen foreslået at bassinet kunne etableres på marken ved sandegraven, et par hundrede meter længere mod sydøst. Markvejen slår jo et knæk, og går på det sidste stykke nord-syd ned mod mosen. På østsiden af markvejen er det ikke habitatområde, og der burde derfor ikke være noget til hinder for at bassinet kunne etableres der. Oven i købet er der allerede en vej derned, så kommunen burde være henrykt. Men er de? Vi ved det ikke.

3 BORGERMØDE Som Carsten Sundbæk nævnte, har kommunen indvilget i at holde et orienteringsmøde om spildevandsplanerne i Læborg Forsamlingshus. Dette møde bliver den 30. maj kl Vejen kommune har udsendt invitationer direkte til de berørte borgere i denne uge. Vi vil opfordre alle Gammelbys borgere til at deltage i dette møde. Vi skal gøre hvad vi kan for ikke at få vores natur spoleret af høje volde. Kom og hjælp os. Hav argumenter og spørgsmål parat. Vand er OK, men et voldanlæg? ==================================================================== Åbent hus Når nu jeg her til sommer forhåbentlig bliver den lykkelige indehaver af et eksamensbevis synes jeg det bør fejres på behørig vis! Derfor holder vi et lille kalas hvor I alle her fra Gammelby er mere end velkomne! Festen bliver på adressen Gammelbyvej 42 lørdag den 30/ kl Vi trakterer med lidt godt og vådt til ganen og håber så ellers på velvilje fra vejrguderne så vi kan få os et rigtigt garden party! Hilsen Carina

4 DANNEBROG Verdens ældste flag af John Holstein Normalt er vi danskere lidt stolte over at kunne prale med, at vi ikke kun er verdens ældste eksisterende kongedømme, men også, at vi har verdens ældste flag. Dannebrog, eller Danebroge, er sandsynligvis et af verdens ældste flag. Det er i hvert fald det flag, der uafbrudt har været anvendt længst i historien. Men faktisk havde danerne et flag eller fane før det, vi i dag kender som Dannebrog. Nemlig Ravnefanen, der var vikingernes frygtede symbol Dannebrog har sandsynligvis først været et korsfarermærke i forbindelse med danskernes forsøg på at kristne det hedenske Estland Det er almindelig kendt at det danske flag dalede ned fra himlen den 15. juni 1219, under et vanskeligt slag ved Lyndanisse i Livland, det nuværende Estland, ved Valdemar Sejrs korstog mod esterne. Ingen kan naturligvis føre bevis for denne legende, men det er sikkert at vores rød/hvide fane gennem tiderne har været båret med stolthed, og båret mange danske Jensers tro på sejr gennem våbenlarm og gny, som det hedder i den gamle sang om General Rye. Der er et pompøst mindesmærke for begivenheden i Tallinn, Estlands hovedstad, som jeg har besøgt et par gange. Jeg synes sagtens vi kan være stolte af vores flag. I mine øjne er det verdens smukkeste. Ligeledes har vi en flagtradition i Danmark, som er unik. I andre lande er flaget naturligvis også deres nationalsymbol, men man har slet ikke den samme respekt for flaget, og man har slet ikke regler for flagning, som vi har i Danmark. I mange udlande ser man flaget hænge fra offentlige bygninger døgnet rundt, og jeg har endnu ikke oplevet et land med så mange flagstænger i private haver som i Danmark. Og hvor er det dejligt når Dannebrog vejer i strålende sol, og når børnene samles på Amalienborg for at fejre Dronningens fødselsdag, og slotspladsen er fyldt med små dannebrogsflag. I Danmark bruger vi flaget for at tilkendegive at der er noget at fejre, eller noget at sørge over. Men vi bruger det tidligt og silde. Og det er en herlig tradition som mange udlændinge misunder os. Prøv at lægge mærke til at større firmaer, sammen med Dannebrog, også flager med gæsternes nationalflag ved udenlandske besøg. Det vækker glæde og respekt. Og respekt er netop den følelse man skal have for vort nationalflag.

5 Der er ikke noget egentligt civilt flagreglement, men det militære reglement, og gammel sædvane gennem hundredvis af år, har alligevel sammen skabt et sæt brugbare regler. Flaget hejses kl. 8:00 og hales ved solnedgang. På dage, hvor solen står op efter kl. 8.00, hejses flaget først ved solopgang. Flaget må aldrig været hejst efter solnedgang, medmindre det ved særlige festlige lejligheder er belyst. Flager man efter mørkets frembrud, siger man, at man flager for "Fanden". Flag hejses og hales langsomt. Vær opmærksom på, at få flaget helt til tops. Et flag bør ikke røre jorden. Personer i nærheden af flaget, bør under hejsning og haling have front mod flaget. En flagstang bør ikke stå tom. Er flaget ikke hejst sættes en Dannebrogsvimpel, der altid kan være oppe. Man kan også anvende en Dannebrogsstander, der er kortere og bredere end en almindelig vimpel. Når flaget er slidt og skal kasseres, siger man, at det skal brændes. Dette er dog ikke altid muligt. Man bør derfor blot pakke det ind og lægge det i skraldespanden. Det vil jo herefter blive brændt på forbrændingsanstalt. Flaget højde må stå i passende forhold til flagstangens højde. Efter den udviklede praksis skal standerliget (højden på flaget) være 1/5 af flagstangens højde, såfremt stangen står frit på jorden. Hvis stangen sidder på tag og væg må flagets størrelse bero på et skøn. På skråtstillede stænger kan en tommelfingerregel være, at standerliget er ca. 1/3 af stangens længde. "Dannebrogsrød", ja vi tror alle vi ved, hvad det er, men faktisk er der ingen korrekt rød farve på Dannebrog. Man har ikke, som i mange andre lande, givet nationalflaget en farvekode. Dannebrogs proportioner: 3: 1: 4,5 +0,75 til slid, (Forordning af ) Dannebrogs fødselsdag er d (ifølge sagnet faldt Dannebrog ned fra himlen i 1219 under korstogene i Estland) og man mener, at det er det ældste flag i verden (Danebroge = ravnefanen: en rød dug med Odins ravn i sort blev brugt i vikingetiden. Ved kristendommens indførelse blev ravnen skiftet ud med det hvide kors) Stormflag kan anvendes ved stærk blæst eller storm på flagdage. Stormflaget er mindre end det sædvanlige flag, helt ned til ½ størrelse. Bruges Dannebrog til dekoration på f.eks. en væg skal de kvadratiske felter vende opad. Anvendes Dannebrog på en kiste skal de kvadratiske felter ligge over kistens hovedende. Dannebrog bør aldrig anvendes som dug, sengetæppe eller til lignende formål. Så ved vi det. Men vi skal jo også bruge flaget. Hellere for ofte end for sjældent. Ud over at flage til vores fester og fødselsdage, så er der en liste over officielle og traditionelle flagdage. Og denne liste bliver udvidet hele tiden. Senest den 21. april, da kronprinseparrets datter blev født.

6 Officielle flagdage og Traditionelle flagdage 1. januar, Nytårsdag 29. januar, Holmens Hæderstegn 5. februar, Kronprinsesse Mary 2. februar, Kampen ved Mysunde feb., afstemn. i Sønderjylland 11. februar, Stormen på København april, Danmarks besættelse 2. april, Slaget på reden Halv stang til kl april, Slaget ved Dybbøl april, Dr. Margrethe II 9. maj, Kampen ved Helgoland april, Prinsesse? 1. juli, Slaget ved Køge Bugt april, Prinsesse Benedikte 6. juli, Slaget ved Fredericia maj, Danmarks befrielse juli, Slaget ved Isted maj, Kronprins Frederik 4. oktober, Stormen på Frederiksstad juni, Grundlovsdag 7. juni, Prins Joachim 11. juni, Prins Henrik 15. juni, Valdemarsdag 15. oktober, Prins Christian 25. december, Juledag 26. december, 2. juledag Desuden: Palmesøndag Skærtorsdag Langfredag, (Halv stang til solnedgang) Påskedag 2. påskedag St. Bededag Kristi Himmelfartsdag Pinsedag (I år søndag den 27. maj) 2. pinsedag (I år mandag den 28. maj) På familiens mærkedage. Den vidunderlige tradition vi har i Danmark, at flage når der er anledning til det, skal vi holde i hævd og værne om, for sådan har det ikke altid været, og sådan er det heller ikke ude i verden. Igennem flere århundreder var det danske flag forbeholdt kongehuset og statsmagten, og almindelige private borgere var afskåret fra at flage, og havde ingen tradition for det heller. I 1834 gennemførte Frederik VI en decideret lov der stadfæstede denne regel, og forbød almindelige borgere at bruge flaget Under Kong Frederik VII blev denne lov ophævet i 1854, og det blev lovligt for private at flage med Dannebrog. Som vi alle ved, så har denne tradition for flagning vokset sig stor og stærk i Danmark, og når hele byen flager i en eller anden anledning, så føler vi med stolthed, at dette flag er vort.

7 INDSAMLING AF AFFALD Søndag den 15. april, var det strålende solskin, og den ideelle dag til at rense rabatterne i Gammelby området. Denne dag var hele landet på benene foranlediget af Danmarks Naturfredningsforening, der igen i år ville gøre en indsats for at rense rabatter og grøftekanter over det ganske land for vejsvinenes efterladenskaber. Vi samledes kl. 9 hos Lene og Niels, Gammelbyvej 21, til hyggelig morgenmad. Byens borgere var mødt talstærkt op, og vi var i stand til at stille 3 patruljer med traktor og trailer, samt forsyningsvogn. Det var vældigt. Der blev samlet affald fra Asbovej til Skottevej, samt Mosevej og Møllevej og Avnhøjvej. Utallige sække blev fyldt, og mange mærkværdigheder blev fundet. Ved opgørelsen bagefter blev det konstateret at der var samlet ca.370kg i ind, hvoraf der var 152 tomme øldåser. Selv i vort område var der McDonalds bægre og papir at finde. Det gamle spørgsmål blev naturligvis rejst igen: Hvorfor i alverden smider folk affald ud af bilvinduerne frem for at tage det med hjem til skraldespanden. Ja, vi får sandsynligvis aldrig svaret, for det sidste vejsvin er ikke født endnu. Vi, som samlede affaldet ind, havde en hyggelig dag, men jeg vil gerne appellere til at de, som eventuelt måtte kende en af de føromtalte forurenende animalske skabninger, prøver at ændre deres adfærd.

8 SCT. HANS AFTEN OG OL Grundejerforeningen indbyder igen i år til hyggeligt samvær lørdag den 23. juni. Men i år vil denne dag forme sig lidt anderledes end sædvanligt. Kl vil den Olympiske ild blive løbet til byen. Med sin fakkel tænder løberen den flamme som er symbolet på de Olympiske Lege i Gammelby Legene vil foregå på den store plæne hos Lene og Søren, Gammelbyvej 18. Her vil der være konkurrencer og spøjse indslag hele eftermiddagen. (Øv dig på petanque) Ved 18-tiden trækker vi over vejen til nr. 21, hvor foreningens grill vil være varm kl Man kan medbringe en god bøf eller andet, som man kunne tænke sig at grille. Årets MEGA-BÅL tændes kl. 21 på en ganske speciel måde

9 HUMLESAMLING Kære venner, Den 25 maj er der humlesamling i nr Brygmestre er Mette og Henrik Gubi... Tidspunktet er kl Sidste frist for tilmelding er den 23/5 til mig på eller Hilsen Carina VIDSTE DU: At nattergalen ankom til Gammelby Mose den 6. maj At Carina vil bidrage med småfolk i nr. 42 til efteråret At der er mindst 4 nye huse på vej i Gammelby. Det er ikke sket i 100 år Det er længe siden at der er ændret så meget på byens udseende på så kort tid.

10 BESTYRELSEN 2007 FORMAND NÆSTFORMAND Niels Rossen Gammelbyvej 21 Tlf: Bil: Ulrik Andresen Gammelby Mosevej 2 Tlf: Bil: gammelby@postkasse.com SEKRETÆR John C. Holstein REDAKTØR Gammelby Mosevej 16 Tlf.: Bil: jc@lite-flite.com KASSERER Flemming Bøtker Gammelbyvej 24 Tlf: Bil: botker.gammelby@adslhome.dk TEKNISK Brian Olesen KOORDINATOR Gammelbyvej 42 Tlf.: Bil: brian_olesen2002@yahoo.dk SUPPLEANT SUPPLEANT Anette Knudsen Gammelbyvej Mosevej 4 Tlf: Bil: E: knudsen.danmark@mail.tele.dk - ank@pdir.dk Sanuja Jakobsen Gammelbyvej Mosevej 6 Tlf: Bil: post@kryb-vaek.dk

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING UDGAVE 44 JUNI 2009 Sankt Hans Aften Falder i år på en tirsdag (den 23. Juni) GAMMELBY GRUNDEJERFORENING indbyder vore medlemmer til at deltage i en hyggelig aften,

Læs mere

Danish Holidays and other important national dates

Danish Holidays and other important national dates Event Location Date Time Nytårsdag* 01-01-2006 01-01-2006 Helligtrekongersdag 06-01-2006 06-01-2006 Kyndelmissedag 02-02-2006 02-02-2006 Kronprinsesse Mary Elizabeth* 05-02-2006 05-02-2006 Afstemningen

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING GENERALFORSAMLING Indkaldelse til generalforsamling i Gammelby Grundejerforening. Den afholdes hos Niels Rossen, Gammelbyvej 21, fredag den 14. marts, kl. 19.30

Læs mere

Møllehøj Information Maj 2013

Møllehøj Information Maj 2013 Møllehøj Information Maj 2013 34. årgang MØLLEHØJS BESTYRELSE Formand Næstformand Kasserer Bestyrelses medlem Bestyrelsesmedlem Bestyrelses suppleant Bestyrelses suppleant Bilags kontrollant Bilags kontrollant

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING GRØFTERENSNING Søndag den 3. april løb den årlige indsamling af affald af stablen. (Det er meget at det skal være nødvendigt! Mange frivillige fik god motion og

Læs mere

T 1 T 1 S 1 S 2 O 2 F 2 L 3 F 4 S 4 S 6 T 28 T 8 F 9. O 9 Besættelsen L 10 F 11 S 11 L 12. S 13 Palmesøndag M O 14 T 15

T 1 T 1 S 1 S 2 O 2 F 2 L 3 F 4 S 4 S 6 T 28 T 8 F 9. O 9 Besættelsen L 10 F 11 S 11 L 12. S 13 Palmesøndag M O 14 T 15 Barselskalender 2014 Januar ebruar Marts April Maj Juni O 1 Nytårsdag M 2 23 3 M 3 6 M 3 10 S 5 M 5 Befrielsen 19 Grundlovsdag M 6 2 M 7 15 O 7 Pinsedag Besættelsen M 9 2. pinsedag 24 M 10 7 M 10 11 0

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET Bowlingaften Fredag den 4. november indbyder vore medlemmer til at deltage i en hyggelig aften, hvor vi bowler en time og spiser i Søgaards bowling restaurant. UDGAVE 72 OKTOBER 2016 www.gammelby6600.dk

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING UDGAVE 60 JUNI 2013 Sankt Hans Aften Søndag den 23. Juni GAMMELBY GRUNDEJERFORENING indbyder vore medlemmer til at deltage i en hyggelig aften, hvor vi, som sidste

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING UDGAVE 49 AUGUST 2010 PROBLEMER I GAMMELBY Grundejerforeningen har modtaget en del skriftlige klager fra borgere i Gammelby over den natlige støj fra gøende hunde.

Læs mere

Dannebrogsviden Sådan bruges Dannebrog Af flagkonsulent i Danmarks-Samfundet Søren Cruys-Bagger Maj 2013

Dannebrogsviden Sådan bruges Dannebrog Af flagkonsulent i Danmarks-Samfundet Søren Cruys-Bagger Maj 2013 Danmarks-Samfundet Flagviden Dannebrogsviden Sådan bruges Dannebrog Af flagkonsulent i Danmarks-Samfundet Søren Cruys-Bagger Maj 2013 Disse små spørgsmål/svar-artikler findes på vores hjemmeside. Men de

Læs mere

ALMANAK. 2015 torsdag 2. april Skærtorsdag. www.almanak.dk MARTS / APRIL JULI OKTOBER. fredag 3. april Langfredag. søndag 5.

ALMANAK. 2015 torsdag 2. april Skærtorsdag. www.almanak.dk MARTS / APRIL JULI OKTOBER. fredag 3. april Langfredag. søndag 5. 30. marts MARTS / APRIL Uge 14 31. marts ALMANAK 2015 1. april 2. april Skær 3. april Lang www.almanak.dk 4. april Version: 27.01. 2015 5. april Påskedag JULI Uge 28 OKTOBER Uge 42 6. juli 12. oktober

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING UDGAVE 52 MAJ 2011 Sankt Hans Aften Torsdag den 23. Juni GAMMELBY GRUNDEJERFORENING indbyder vore medlemmer til at deltage i en hyggelig aften, hvor vi, vanen tro

Læs mere

RØRPOSTEN HAVEPRÆMIER 2012...

RØRPOSTEN HAVEPRÆMIER 2012... RØRPOSTEN HAVEPRÆMIER 2012... Ved en lille sammenkomst, i kassererens have, uddeltes de traditionelle havepræmier, til de dygtige havelejere, som har vundet året dyst i veldyrket have. Årgang 3 nummer

Læs mere

R ØRPOSTEN. Havesæson 2014...

R ØRPOSTEN. Havesæson 2014... R ØRPOSTEN Årgang 5 nummer 1 Forår 2014 Havesæson 2014..... Velkommen til en ny havesæson, som i år er startet rigtig godt, vi nyder sikkert alle de flotte forårsfarver i vore haver og netop nu de blomstrende

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING UDGAVE 56 JUNI 2012 Sankt Hans Aften Lørdag den 23. Juni GAMMELBY GRUNDEJERFORENING indbyder vore medlemmer til at deltage i en hyggelig aften, hvor vi, vanen tro

Læs mere

God flagskik. med Dannebrog. Din guide til korrekt brug af Dannebrog

God flagskik. med Dannebrog. Din guide til korrekt brug af Dannebrog God flagskik med Dannebrog Din guide til korrekt brug af Dannebrog God flagskik med Dannebrog Velkommen til vores guide med gode råd om flagning og god flagskik. Guiden er et nemt og overskueligt værktøj,

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING UDGAVE 48 JUNI 2010 Sankt Hans Aften Falder i år på en onsdag (den 23. Juni) GAMMELBY GRUNDEJERFORENING indbyder vore medlemmer til at deltage i en hyggelig aften,

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING UDGAVE 66 JUNI 2015 Sankt Hans Aften Tirsdag den 23. Juni GAMMELBY GRUNDEJERFORENING indbyder vore medlemmer til at deltage i en hyggelig aften, hvor vi, som sidste

Læs mere

Med PROVINSFORLAGET Miljøkalendere får du arbejdsliv og fritidsliv til at mødes. Danmarks billigste kalendere

Med PROVINSFORLAGET Miljøkalendere får du arbejdsliv og fritidsliv til at mødes. Danmarks billigste kalendere Kalenderkatalog 2016 Med får du arbejdsliv og fritidsliv til at mødes Danmarks billigste kalendere Tlf 86 42 34 66 Førende indenfor miljøvenlige kalendere Svanemærket trykkeri Online nethandel på wwwkalenderbutikdk

Læs mere

Side 1. ad 5: Behandling af indkomne forslag Lokalformanden gennemgik baggrunden for de mange ændringsforslag til de nuværende vedtægter.

Side 1. ad 5: Behandling af indkomne forslag Lokalformanden gennemgik baggrunden for de mange ændringsforslag til de nuværende vedtægter. Side 1 Storkøbenhavn Nummer 1 2012 Beslutningsreferat fra generalforsamlingen Lokalforeningen for Storkøbenhavn 2012 Generalforsamlingen onsdag den 15. februar 2012 fra kl. 19.30 hos Trafikselskabet Movia

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING JULETRÆ I skrivende stund er det svært at tro på julesne, men første søndag i advent er allerede den 2. December, så glæd jer. Om lidt er det jul. UDGAVE 58 NOVEMBER

Læs mere

3 KONSTKMP AKOS 2017

3 KONSTKMP AKOS 2017 Erhverspraktikanter 3 KONSTKMP AKOS 2017 01 S 02 M 1 03 T 04 O 05 T 06 F 07 L 08 S Nytår Helligetrekonger Prins Vincent Prinsesse Josephine 09 M BTN Mønstring 2 BM SEMINAR 10 T 11 O 12 T 13 F 14 L 15 S

Læs mere

APRIL 1. Fredag 1 Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Uge 14 Tirsdag 5 Onsdag 6 Torsdag 7. Side 3 af 12

APRIL 1. Fredag 1 Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Uge 14 Tirsdag 5 Onsdag 6 Torsdag 7. Side 3 af 12 Side 1 af 12 JANUAR 1 Lørdag 1 Nytår Søndag 2 Mandag 3 Uge 1 Tirsdag 4 Onsdag 5 Torsdag 6 Hellig 3 konger Fredag 7 Lørdag 8 Søndag 9 Mandag 10 Uge 2 Tirsdag 11 Onsdag 12 Torsdag 13 Fredag 14 Lørdag 15

Læs mere

Velkommen til Kursus for fanebærere

Velkommen til Kursus for fanebærere Velkommen til Kursus for fanebærere i Sydslesvig f.eks. 13. oktober 2013 kl. 20.00 1 Fanebærerkursus 2 Kursusplan Danmarks-Samfundet Dannebrogs historie Flagtyper Flagreglement Faner Faneeksercits Faneindvielse

Læs mere

Skolernes aktivitets- og feriekalender

Skolernes aktivitets- og feriekalender Ma 1 27 2 Juli 3 4 5 6 7 Ma 8 28 9, 10, 11, 12, 13, 14, Ma 15 29 16, 17, 18, 19, 20, 21, Ma 22 30 23, 24, 25, 26, 27 28 Ma 29 31 30 31 21 22 23 24 25 Ma 26 35 27 28 29 30 31 August 22 arbejdsdage ekskl.

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING JULETRÆ Første søndag i advent er i år den 29. November, og det betyder at julen nærmer sig med hastige skridt. UDGAVE 46 NOV. 2009 INDHOLD: Forside: Juleglögg Juletræ

Læs mere

mageløs er for mit hjerte du, vågnet er ved dig en højtidssalme, som genlyder daglig i min barm.

mageløs er for mit hjerte du, vågnet er ved dig en højtidssalme, som genlyder daglig i min barm. Vi har i år valgt billeder af 12 små kirker her fra det midt og vestjyske. De gamle huse, som jo for de fleste er flere hundrede år gamle, står der endnu, selv om tiden flyver forbi, og er stadig samlingspunkt

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

Familiekalender 2015. Plus 2016 kalender. Skanderborg

Familiekalender 2015. Plus 2016 kalender. Skanderborg amiliekalender 0 Plus 0 kalender kanderborg 0 Alarm JANUAR 0 Politi Containerudlejning il affald og lignende, både privat, erhverv og landbrug Nytårsdag H KAKERVICE 0 lf. 0 Hellig konger Prins Vincent

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING GAMMELBYs HISTORIE I de tidligst kendte optegnelser er Gammelby kendt som bosted med flere huse allerede i 1393. UDGAVE 41 SEPT 2008 INDHOLD: Forside: Historie Side

Læs mere

Baglandets nyhedsbrev 2019

Baglandets nyhedsbrev 2019 Baglandets nyhedsbrev 2019 Kære medlem af Baglandet, Vadehavscentrets støtteforening. Hermed lidt nyt fra Baglandet og om årets arrangementer. Vadehavscentrets kulturudstilling åbnede i dagene omkring

Læs mere

RØRPOSTEN. Velkommen til havesæson

RØRPOSTEN. Velkommen til havesæson RØRPOSTEN Velkommen til havesæson 2012... Foreningens flag højt til vejrs på en flot forårsdag, med klar blå himmel, kan man ønske sig noget smukkere, som indledning på endnu en havesæson. Endnu en vinter

Læs mere

Nyhedsbrev uge 14 2015

Nyhedsbrev uge 14 2015 Nyhedsbrev uge 14 2015 Så er tiden sat til sommertid og de andre sikre forårstegn som bl.a. vibens komme og anemoner i skovbunden. Enkelte beboere har nydt de første dejlige solskins timer på terrassen

Læs mere

10 Ønsker om flagning på busser og fremtidig procedure for beslutning om flagning

10 Ønsker om flagning på busser og fremtidig procedure for beslutning om flagning Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 13. marts 2014 Mads Lund Larsen 10 Ønsker om flagning på busser og fremtidig procedure for beslutning om flagning Indstilling: Administrationen indstiller,

Læs mere

NYT 75 ÅRS JUBILÆUM PÅSKELEJR SOMMERENS HOLD. Marts 2014

NYT 75 ÅRS JUBILÆUM PÅSKELEJR SOMMERENS HOLD. Marts 2014 NYT Marts 2014 75 ÅRS JUBILÆUM PÅSKELEJR SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39 56 58 41 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30 25 74 03 KASSERER Torben Aagaard 32 55 56 12 SEKRETÆR Jan Mouritsen

Læs mere

Railworks Danmark | Kalender 2019 | Knud Berggreen

Railworks Danmark | Kalender 2019 | Knud Berggreen Railworks Danmark 2019 www.railworks.dk Udarbejdet af Knud Berggreen 2019 Billederne er screendumps fra forskellige scenarier i Train Simulator Version 1.1 Januar '19 T O T F L S M T O T 1/1: Nytårsdag

Læs mere

Railworks Danmark | Kalender 2013 | Knud Berggreen

Railworks Danmark | Kalender 2013 | Knud Berggreen Railworks Danmark 2013 www.railworks.dk Udarbejdet af Knud Berggreen 2013 Billederne er screendumps fra forskellige scenarier jeg har kørt. Januar '13 L S M 1/1: Nytårsdag Februar '13 F L S M T O T F L

Læs mere

Flot hæder til Gunnar Lund

Flot hæder til Gunnar Lund Garder 4NR. 2004 OKT KVARTAL NytGarderforeningen for Fredericia og Omegn Flot hæder til Gunnar Lund På repræsentantskabsmødet i Kolding fik Gunnar overrakt De Danske Garderforeningern s Hæderstegn. Tillykke

Læs mere

Ja, sandheds Ånd, forvis os på, at også vi er af Gud Faders små!

Ja, sandheds Ånd, forvis os på, at også vi er af Gud Faders små! PRÆDIKEN SØNDAG DEN 14. FEBRUAR 2016 1.SIF VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: 1. Mos. 4,1-12; Jak. 1,9-16; Luk. 22,24-32 Salmer: 749,624,639,292,206 Ja, sandheds Ånd, forvis os på, at også vi

Læs mere

RØRPOSTEN. Det var så den sommer!..

RØRPOSTEN. Det var så den sommer!.. RØRPOSTEN Årgang 5 nummer 2 Efterår 2014 Det var så den sommer!.... Snart har vi efterår, de sidste pligter venter, inden der lukkes ned for vinteren, hækken skal klippes og har du endu ingen postkasse?..

Læs mere

Grundejerforeningen Nøddeboparken NØDDERÅBET. Januar 2009 www.noddeboparken.dk

Grundejerforeningen Nøddeboparken NØDDERÅBET. Januar 2009 www.noddeboparken.dk Grundejerforeningen Nøddeboparken NØDDERÅBET Januar 2009 www.noddeboparken.dk -1- Bestyrelsen: Navn: Lene Knudsen Søren Andersen E. Wagn Nielsen Michael Dupont Adresse: Ørnebo 11 Ørnebo 7 Bregnebo 16 Ørnebo

Læs mere

Smørmosenyt. Nr. 1 Marts 2018 HF Smørmosen, Klausdalsbrovej 294, hus Søborg tlf www. hfsmørmosen.dk

Smørmosenyt. Nr. 1 Marts 2018 HF Smørmosen, Klausdalsbrovej 294, hus Søborg tlf www. hfsmørmosen.dk Smørmosenyt Nr. 1 Marts 2018 HF Smørmosen, Klausdalsbrovej 294, hus 140 2860 Søborg tlf. 23 48 02 94 www. hfsmørmosen.dk Arbejdsdage 2018 kl. 09:00 12:00 Dato: Kontoret har åbent kl. 10:00 11:00 alle søndage

Læs mere

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31.

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Den bedste og den sværeste højtid. Pinse betyder 50. 50 dage efter påskedag. 50 dage efter Jesu opstandelse. Så længe tog det

Læs mere

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Nr. 1 januar 2014 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

Distrikterne i Flensborg By ønsker en glædelig jul og alt godt i

Distrikterne i Flensborg By ønsker en glædelig jul og alt godt i Dampskibet Alexandra, akvarel malet af Kay von Eitzen Distrikterne i Flensborg By ønsker en glædelig jul og alt godt i Dette års kalender viser billeder af skibe, der i en del årtier sejlede på Flensborg

Læs mere

RØRPOSTEN. Velkommen til ny havesæson 2011... Med billedet af haveforeningens smukkeste Magnolietræ i blomst, er den nye sæson skudt i gang.

RØRPOSTEN. Velkommen til ny havesæson 2011... Med billedet af haveforeningens smukkeste Magnolietræ i blomst, er den nye sæson skudt i gang. RØRPOSTEN Velkommen til ny havesæson 2011... Med billedet af haveforeningens smukkeste Magnolietræ i blomst, er den nye sæson skudt i gang. Årgang 2 nummer 1 Forår 2011 Den forgange vinter er overstået

Læs mere

St. Hans i overraskende tørvejr Tekst og billede N.M. Schaiffel-Nielsen

St. Hans i overraskende tørvejr Tekst og billede N.M. Schaiffel-Nielsen St. Hans i overraskende tørvejr Tekst og billede N.M. Schaiffel-Nielsen Aftenens taler ved Randbøldal Borgerforenings Skt. Hans Bål, var pastor ved Randbøl Kirke, Helle Pahus, der her forøger at få styr

Læs mere

Sammen med det dejlige forår følger endnu en udgave af Ulleroden.

Sammen med det dejlige forår følger endnu en udgave af Ulleroden. Ulleroden forår 2009 Fastelavns-hygge på Drosselvænget Sammen med det dejlige forår følger endnu en udgave af Ulleroden. Det er blevet tid til forårets mange små og større istandsættelsesprojekter for

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING JULEFRED

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING JULEFRED NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING JULEFRED UDGAVE 38 NOVEMBER 2007 Fredag den 16. november blev asfalteringen af Gammelbyvej tilendebragt, maskinerne og afspærringen fjernet, og det blev igen muligt

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Valdemarsgudstjeneste. 15/ Johs. 3,16. Jørgen Christensen

Valdemarsgudstjeneste. 15/ Johs. 3,16. Jørgen Christensen 725-10-787 Valdemarsgudstjeneste. 15/6-07. 20.30. Johs. 3,16. Jørgen Christensen Læsning: Johannes 3,16: For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke

Læs mere

Ammershøj bladet Velkommen til juli 2019

Ammershøj bladet Velkommen til juli 2019 Ammershøj bladet Velkommen til juli 2019 Ud i det blå Velkommen til Vi inviterer til, at alle kommer med indlæg, forslag til aktiviteter, gode historier til avisen. Send gerne forslag senest den 20 i måneden

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

PLANLÆGNING ER ZEN. få balance i dit arbejdsliv og fritidsliv

PLANLÆGNING ER ZEN. få balance i dit arbejdsliv og fritidsliv PANÆGNING ER ZEN få balance i dit arbejdsliv og fritidsliv KAENDERKAAG NYHEDER! Vi har fået nye papirvarer i vort sortiment Vi præsenter her et udvalg af de mange muligheder ring og hør nærmere om det

Læs mere

Palmesøndag I 2017 Ølgod 9.00, Bejsnap

Palmesøndag I 2017 Ølgod 9.00, Bejsnap Æsler har ry for at være nogle stædige krabater. Man kan undre sig over, at det netop var et æsel, der skulle fragte Jesus ind i Jerusalem på denne dag, der ellers tegnede til at blive en festdag med pomp

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING FORÅR

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING FORÅR NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING FORÅR UDGAVE 55 APRIL 2012 Kan I mærke det? Når det bliver forår er det ikke kun i jorden det kribler og krabler. Det gør det også i os. Det er jo en mærkelig mekanisme.

Læs mere

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd.

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd. Søften den 3.1.2017 Til: Grundejerne i Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen. Bilag: 1. Referat fra ordinær generalforsamling. 2. Formandens beretning. 3. Regnskab 2016 og

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 13+14 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 13+14 2014 Påske. Vi holder naturligvis åbent de 3 dage op til påske. Fra 06.30 til 16.00. Bemærk venligst tidspunktet vi lukker. Vi har i øvrigt besluttet at vi fra næste skoleår dropper at lukke kl. 16.00 i ferier.

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Vinterferien. Vi har naturligvis som altid- haft åbent i vinterferien. Børnetallet for Børnehuset har samlet været: Mandag: 20 Tirsdag: 22 Onsdag: 15 Torsdag: 17 Fredag: 17

Læs mere

Familiekalender 2015. Plus 2016 kalender. Risskov

Familiekalender 2015. Plus 2016 kalender. Risskov amiliekalender Plus kalender elefon 0 0 0 Alarm JANUAR Politi Nytårsdag 0 Hellig konger Prins Vincent / Prinsesse Josephine it&und i /! 0 0 Prinsesse Athena 0 Kvalitetstræning for alle og kompetent it&und

Læs mere

Fredag d. 9 /5 er det Rævenes tur til at komme i springhallen - afgang fra Frits 12.30

Fredag d. 9 /5 er det Rævenes tur til at komme i springhallen - afgang fra Frits 12.30 Hold Øje uge 18 1. maj var der demokratidag på Børnenes Friskole. Alle skolens klasser skulle den dag diskutere, om der var noget de godt kunne tænke sig var anderledes på skolen. Her ser man Løverne fremlægge

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Juni 2015

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Juni 2015 Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter mm. derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

Dannebrogsviden Så ved vi det. 12 fortællinger om Dannebrog.

Dannebrogsviden Så ved vi det. 12 fortællinger om Dannebrog. Danmarks-Samfundet Nationalt videncenter om Dannebrog Dannebrogsviden Så ved vi det. 12 fortællinger om Dannebrog. Af Søren Cruys-Bagger fra Nationalt videncenter om Dannebrog. Flagkonsulent i Danmarks-Samfundet.

Læs mere

Distrikterne i Flensborg By ønsker en glædelig jul og alt godt i

Distrikterne i Flensborg By ønsker en glædelig jul og alt godt i Peetz Schuhgeschäft, Holm, 0 Distrikterne i Flensborg By ønsker en glædelig jul og alt godt i 0 Dette års kalender viser billeder af nuværende og tidligere flensborgske virksomheder Januar 0 Danfoss, mandag

Læs mere

Gallup til BT om Prinsgemalen

Gallup til BT om Prinsgemalen TNS Dato: 24. april 2015 Projekt: 61901 Feltperiode: Den 24. april 24. april 2014 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Bestyrelsens beretning ved formanden. Fra bestyrelsens side vil vi gerne byde jer rigtig hjertelig velkommen her til årets generalforsamling

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag Tekst. Luk. 24,46-53.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag Tekst. Luk. 24,46-53. 05-05-2016 side 1 Prædiken til Kristi Himmelfartsdag 2016. Tekst. Luk. 24,46-53. Joakim Skovgaards maleri i Viborg Domkirke samler betydningen af Kristi Himmelfartsdag og teksten som vi læste. Den opstandne

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Familiekalender 2015. Plus 2016 kalender

Familiekalender 2015. Plus 2016 kalender amiliekalender 0 olbjerg, alling, årslet, Beder Plus 0 kalender andlægerne i årslet Vidste du at... andlægerne i årslet også laver norkeskinner, retter skæve tænder på få uger, udfører akupunktur og indsætter

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fællesspisning fredag 29. april kl Arbejdsdag lørdag 7. maj. April

Krejbjerg Nyt. Fællesspisning fredag 29. april kl Arbejdsdag lørdag 7. maj. April Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn April 2011 www.krejbjerg.dk Fællesspisning fredag 29. april kl. 19.00 Ivan Andersen har lovet at være primus motor for at arrangerer fællesspisninger

Læs mere

Uge 2 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dato 05-01-2015 06-01-2015 07-01-2015 08-01-2015 09-01-2015 Teori Teori 7 Holdstart Uge 3 Mandag Tirsdag

Uge 2 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dato 05-01-2015 06-01-2015 07-01-2015 08-01-2015 09-01-2015 Teori Teori 7 Holdstart Uge 3 Mandag Tirsdag Uge 2 Dato 05-01-2015 06-01-2015 07-01-2015 08-01-2015 09-01-2015 Uge 3 Dato 12-01-2015 13-01-2015 14-01-2015 15-01-2015 16-01-2015 Uge 4 Dato 19-01-2015 20-01-2015 21-01-2015 22-01-2015 23-01-2015 Uge

Læs mere

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer Indfødsretsprøven 3. juni 2010 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift SPØRGSMÅL TIL INDFØDSRETSPRØVE Indfødsretsprøven er en prøve,

Læs mere

ØRENLYD Grundejerforeningen Øresundsparken Informerer Nr. 129 16 årgang, 07-07-2006

ØRENLYD Grundejerforeningen Øresundsparken Informerer Nr. 129 16 årgang, 07-07-2006 ØRENLYD Grundejerforeningen Øresundsparken Informerer Nr. 129 16 årgang, 07-07-2006 Indhold : Udvalg til lovliggørelse af Øresundsparken. Side 1 Katte Side 2 Ny mailadresse Side 2 Indlæg Side 2 Hvad er

Læs mere

Generalforsamlingen blev holdt hos Flemming Bøtker, Gammelbyvej 24, den kl

Generalforsamlingen blev holdt hos Flemming Bøtker, Gammelbyvej 24, den kl Generalforsamlingen blev holdt hos Flemming Bøtker, Gammelbyvej 24, den 19.-3.-04 kl. 19.30. Stemmeberettigede til stede fra Gammelbyvej var: Morten Snor og Sabine (2), Ole Thing Poulsen (15), Jette og

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Velkomstpjece til Fanø Børnehave

Velkomstpjece til Fanø Børnehave Velkomstpjece til Fanø Børnehave Kære børn og forældre! Velkommen til Fanø Børnehave. Hensigten med denne pjece er at give en kortfattet orientering om dagligdagen, traditioner og andre emner, som vi tror

Læs mere

Vindelev Beboerforening 2. Kvartal 2015

Vindelev Beboerforening 2. Kvartal 2015 Vindelev Beboerforening 2. Kvartal 2015 Fastelavnsfest Det sker Klargøring af legepladsen d. 25/4 Vi mødes kl. 9.00 den 25. April. Der bliver serveret kaffe og rundstykker. Vi håber at der er mange velmødt

Læs mere

Politisk mødekalender for 2017 Politisk mødekalender for 2017

Politisk mødekalender for 2017 Politisk mødekalender for 2017 Politisk mødekalender for 2017 Politisk mødekalender for 2017 januar februar marts april maj juni juli august september oktober november december SØ 1. Nytårsdag ON 1. ON 1. BYR LØ 1. MA 1. TO 1. VEL,

Læs mere

Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og ingen verdens nød, der kan os skille! Amen.

Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og ingen verdens nød, der kan os skille! Amen. 1 Konfirmationerne i Borbjerg og Hogager 2016. Salmer: 478, 29, 658 / 68, 192v1,3+7, 70. Tekster: Psal.8, Jh.21.15-19.... Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og

Læs mere

Lanternefest Lys i mørket

Lanternefest Lys i mørket Lanternefest Lys i mørket Efterårets tiltagende mørke får os til at ønske at tænde lys. Børnene synger: Lanterne, lanterne, sol og måne og stjerne. Skinne højt mit lys, skinne højt mit lys, skinne højt

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

GARDERFORENINGEN FOR FREDERICIA OG OMEGN PROGRAM 1997 / 98

GARDERFORENINGEN FOR FREDERICIA OG OMEGN PROGRAM 1997 / 98 GARDERFORENINGEN FOR FREDERICIA OG OMEGN PROGRAM 1997 / 98 Gode Garderkammerater! Så er det igen tid til at udsende Å R S K A L E N D E R E N Vi håber at du også i år vil bruge denne oversigt over Garderforeningens

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Årgang 18 - Nr. 1 - December 2011

Årgang 18 - Nr. 1 - December 2011 Nyhedsbrevet Årgang 18 - Nr. 1 - December 2011 Et forrygende efterår Det er fornemmelsen når man nu sidder her med den første vintersne og juletræet tændt, kalendergaverne i sækken og børnene i positiv

Læs mere

Nr. 3 oktober 2014. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV

Nr. 3 oktober 2014. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Nr. 3 oktober 2014 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark).

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark). Classic Autojumble i Gavnø Slotspark Skrevet af superbee - 2015/04/28 14:52 Classic Autojumble - 7/6 2015 Danmarks største veteranbilshow afholdes søndag den 7. juni 2015 Gavnø Slotspark danner for 27.

Læs mere

Referat : Beboerudvalgsmøde hos: Sove - torsdag d. 10. februar, kl 19:30-2011-01

Referat : Beboerudvalgsmøde hos: Sove - torsdag d. 10. februar, kl 19:30-2011-01 Referat : Beboerudvalgsmøde hos: Sove - torsdag d. 10. februar, kl 19:30-2011-01 1. Evt fraværende: Ole Konge 2. Godkendelse af referat fra : Torsdags den 30 sep. 2010 Ok. Vi aftaler referat fremover skal

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie! Fælles info Efterårsferie! Vi har åbent i efterårsferien fra kl. 06.30 til 16.00. Bemærk venligst at vi lukker 1 time tidligere end til daglig! Tilmelding ikke nødvendig (se forklaring om dette i de sidste

Læs mere

Bæredygtig udvikling i hele landet Onsdag 1. februar 2017

Bæredygtig udvikling i hele landet Onsdag 1. februar 2017 SMART CITY SMART STRATEGI Bæredygtig udvikling i hele landet Onsdag 1. februar 2017 Flemming Thingbak Direktør Aalborg City 2017 OKTOBER NOVEMBER DECEMBER S 1 Nytårsdag M 2 T 3 O 4 T 5 F 6 L 7 S 8 M 9

Læs mere

Til gildeledelse, vicere, redaktør, gruppeledere, webmaster repræsentanter og herolder. Husk gilderådsmødet i hulen d. 31. maj kl. 19.00 Ved evt.

Til gildeledelse, vicere, redaktør, gruppeledere, webmaster repræsentanter og herolder. Husk gilderådsmødet i hulen d. 31. maj kl. 19.00 Ved evt. Maj 2012 Der var engang en blomsterkyndig, som skulle afgøre, hvilken blomst der er allersmukkest. Han rejste rundt i hele verden, Men alle sagde, at lige bestemt deres undlingsblomst er den smukkeste.

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING UDGAVE 30 JANUAR 2006 RENSEANLÆG I VEJEN KOMMUNE Den 16. december 2005 kunne man læse i Jydske Vestkysten, at Vejen kommune investerer godt 20 millioner kroner på

Læs mere

De Danske Garderforeningers aktivitetskalender (DG AKT)

De Danske Garderforeningers aktivitetskalender (DG AKT) De Danske Garderforeningers aktivitetskalender (DG AKT) Lb-nr. Aktivitet/begivenhed Ansvarlig/ evt. reference Marts 2016 5. Formandsmøde Region V JC+FR+CRA+ADA 8. Formandsmøde Region I NG+FR+CRA+ADA 9.

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Søren Lunde har forelagt mig nedenstående med henblik på en vurdering af, om Erik Christiansen er inhabil.

Søren Lunde har forelagt mig nedenstående med henblik på en vurdering af, om Erik Christiansen er inhabil. Fra: Mathiesen Anne Blak Eskjær. ADM Til: Kjær Hans. HANKJ Cc: Lunde Søren. SOLU Emne: VS: Landbrugssag om bl.a. gylletank ved Øster Vedsted Dato: 15. april 2010 13:24:00 Vedhæftede filer: image001.jpg

Læs mere