Arrangementer. Bibliotekerne i Varde Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arrangementer. Bibliotekerne i Varde Kommune"

Transkript

1 Arrangementer Bibliotekerne i Varde Kommune August november 2014

2 Bazar på Varde Torv Lørdag den 16. august kl Pris: Gratis Denne lørdag vil Varde Torv emme af dufte, smagsprøver og gode tilbud og masser af markedsstemning. I samarbejde med handelsforeningen deltager med en bogstand, hvor du kan få en appetitvækker på læsestof i genrerne mad, beklædning og accessoires. Intro dag til aftenskolekurser Lørdag den 23. august kl Pris: Gratis Overvejer du, hvad efterårets- og vinterens mørke aftener byder på af aktiviteter, så er det nu muligt at få en forsmag med ide og inspiration til LOF s udbud af diverse aftenskolekurser på den 23. august. Her vil en bred vifte af LOF undervisere give deres bud på, hvad de arbejder med - både i teori og praksis. Det er gratis at deltage, du møder bare op - tag endelig en ven med!

3 Sundhedsdag Lørdag den 6. september kl Pris: Gratis Kl. 10: Kvinders hormoner ved Charlotte Bøving Charlotte Bøving er læge og livsstilekspert. Hun har de sidste 15 år holdt foredrag og kurser, og hun har været med til at forvandle kendis-frisøren Dennis Knudsen fra blød mand til Ironman. Hun fortæller om kvinders hormoner. Kl : Stor og stærk uden steroider ved Henning Kristensen Henning Kristensen er 4 gange Mr. Fitness og tidligere Verdensmester i Fitness. Han fortæller om at være stor og stærk - uden brug af steorider. I det inspirerende foredrag tager han fat i det essentielle omkring, hvorfor man skal træne naturligt, og hvordan man opnår ekstraordinære resultater helt naturligt. Smagsprøver På biblioteksarkaden står otte lokale producenter og giver smagsprøver på vores lokale delikatesser.

4 Verdens lykkeligste folk Torsdag den 11. september kl. 19 Pris: 25 kr. Nikolaj Andersen læser idéhistorie og holder et foredrag om hvad vi mener, når vi taler om lykke. Er mådehold og en gammel Nokia vejen til lykke? Eller bliver vi lykkelige af at følge vores lyster fra skumfiduser til kunst eller ferie? Sammen med de to filosoffer Seneca og Freud tager foredraget fat om lykkens rod. Få rykket ved din opfattelse af lykke med grin og overraskelser undervejs. Børns rettigheder Torsdag den 18. september kl. 19 Pris: 50 kr. Gry Rambusch, der er advokat, mønsterbryder, kvindeprismodtager og børnerettighedsforkæmper, fortæller om kampen for børns rettigheder i et retsligt perspektiv. For alle med interesse i børns vilkår i dagens Danmark.

5 Charlotte Bircow: Kræft æde mig nej! Torsdag den 25. september kl Pris: 75 kr. Charlotte Bircow bragte fitness-tanken til Danmark og slog igennem med sloganet "Balder af stål". Hun er Danmarks svar på Jane Fonda som ukronet fitness-dronning, og hun har solgt over 2 millioner fitnessvideoer og skrevet syv bøger om sundhed. I 2011 fik hun konstateret brystkræft, og hun fortæller i bogen "Kræft æde mig - nej!" om, hvordan hun i krisen genvandt kontrollen over sin tilværelse, og om udfordringerne fra hun modtog budskabet, til hun afsluttede sin sidste behandling på hospitalet. Forfatteraften: Morten Brask Oksbøl Bibliotek Tirsdag den 30. september kl. 19 Pris: 50 kr. Morten Brask fortæller om romanen "En pige og en dreng" der kredser omkring temaet: at miste. At miste sine illusioner om sin partner, af sin opfattelse af hvordan verden er og at miste sine børn. Det er en kvinde og en mand, en pige og en dreng. Om en kærligheds begyndelse og ophør, om forandringer og tab, beskyttelse og illusioner. Om at leve i intens lykke og sorg - og om en dag at tage beslutningen om at skille sig af med alle sine ting og forsvinde fra verden. Bogen er baseret på oplevelser i forfatterens eget liv.

6 Gulddrengen og indianeren Ølgod Bibliotek Onsdag den 1. oktober kl Pris: 60 kr. for ikke medlemmer af Grundtvigsk Foredragsforening i Ølgod. Betales ved indgangen Mød 'Gulddrengen og indianeren'. Fra et liv fyldt med penge, stoffer og piger til en hverdag fuld af fortrydelse. I Borneos jungle finder Simon sit bedre jeg, da han opdager skønheden i langhusindianernes enkle liv, deres kærlige mentalitet og hjælpsomme væsen. Foredraget er arrangeret i samarbejde mellem Ølgod Bibliotek og Grundtvigsk Foredragsforening i Ølgod. Spild af tid Torsdag den 2. oktober kl. 19 Pris: 25 kr. Hvad er tid? Kan tid spildes... på samme måde som en kop kaffe kan? Cecilie Rimdal læser idéhistorie på Århus Universitet. Hun fortæller om det, vi hele tiden bruger og aldrig synes vi har nok af. Tid kan måles med et ur, men det er også afgørende, hvad tiden bruges på, for det er nemlig forskelligt, hvad der giver værdi til forskellige mennesker. Hvad gør en motorvejskø til tidsspilde for nogen og en anledning til kvalitetstid for andre? Cecilie fortæller, hvordan den rette filosofi kan ændre tilhørernes syn på tidsopfattelsen af selv kassekøen i Netto.

7 Forfatteraften: Helle Helle Onsdag den 29. oktober kl Pris: 50 kr. Til efteråret 2014 udgiver Helle Helle en roman med titlen "Hvis det er". Om to vildfarne løbere, der render på hinanden i en stor, jysk skov og via omstændighederne tvinges til at tilbringe weekenden sammen. Blandt andet i en shelter. Helle Helle holder foredrag om denne roman. Hvordan blev den til? Hvorfor foregår den i en skov i Jylland? Hvad skal hovedpersonen med løbesko, der ikke passer, og hvor længe kan man leve af rundstykker og rejer? Om skriveprocessen og hvorfor en roman aldrig bliver, som planlagt. Sangaften med Jacob Tybjerg Torsdag den 30. oktober kl Pris: 25 kr. Fællessang giver mulighed for samvær og for at få en musikalsk oplevelse. Jacob Tybjerg synger for og ledsager på klaver, og der synges et bredt udvalg af sange fra højskolesangbogen. Kom og få en hyggelig aften, hvor den store, danske sangskat er i højsæde. I forbindelse med Spil Dansk dagen.

8 Bliv vinterklar! Torsdag den 6. november kl. 19 Pris: 50 En inspirations og "hands on" aften i skønhedens- og velværens tegn, hvor du får lov til at prøve diverse naturlige produkter fra lokale DM Skincare ved indehaver Karina Hjort. Bliv forkælet på fødder, hænder, krop og ansigt til denne mini spa aften på biblioteket. Kom uden make up for optimal behandling! Du får også en lille produkt-gaveprøve med hjem.

9 Bogforum Lørdag den 8. november kl Pris: 425 kr. Inkluderet: Adgangsbillet og servering. Tilmelding og betaling: Senest 4. november via hjemmesiden eller på biblioteket. Så er der igen mulighed for at opleve bogsæsonen nyeste bøger. Varde Bibliotek arrangerer en heldagsudflugt, så hop på Bogforum-bussen og kom helt tæt på et bredt udvalg af danske og udenlandske forfattere. Afgang med Bogforum-bussen sker kl på Varde Banegård, og undervejs serveres der kaffe og rundstykker. Forventet ankomst kl. 11 og derfra kan man frit kaste sig over bogmessens mange tilbud. Forfatterne bliver dagen igennem interviewet, læser op af deres værker eller debatterer på messens mange scener. Afgang fra Bogmessen kl. 18 og på hjemturen serveres en let anretning. Vi er retur i Varde ca. kl. 22. Framelding kan ske indtil 14 dage før turen. Ved senere framelding tilbagebetales adgangsbillet og servering: 200 kr.

10 Familieteater: Dagen brænder klart Ølgod Bibliotek Søndag den 9. november kl. 14 Pris: 50 kr. Forestillingen belyser de følelsesmæssige omkostninger, som mange modstandsfolk har haft, for at parkere deres oplevelser under 2. verdenskrig som fortrængninger - uden et talende ord. Der var efter krigen ikke andet valg for vores frihedskæmpere end fortrængning. Dengang blev der ikke tilbudt hverken debriefing eller psykologhjælp. Musikforestillingen Dagen Brænder Klart, er baseret på journalist og forfatter Mogens Gardes digte, udgivet under og efter 2. verdenskrig. Arrangeret i samarbejde mellem Ølgod Bibliotek og Kulturdageforeningen i Ølgod. Et arrangement i Kulturdagene Skumringstid og Ølgod Bibliotek Mandag den 10. november kl. 19 Pris: Gratis Verdens største højtlæsningsbegivenhed? I stearinlysets skær lytter tusindvis af mennesker i Norden og de baltiske lande til den samme historie på samme tid. I år læses Stallo af Stefan Spjut. Arrangeret i samarbejde med Foreningen Norden i Varde og med musikskolen i Ølgod.

11 Forfatteraften: Maise Njor Onsdag den 12. november kl Pris: 50 kr. Maise Njor (f. 1968) er journalist og forfatter. Hvordan tør man tage imod kærligheden, når man er blevet svigtet af den før? Hvordan ved man, at den er der? Tør man vise sin gamle krop for en ny?! Maise Njor taler med udgangspunkt i bogen Den forkerte giraf om sin egen rolle som kærlighedsbangebuks. Først da hun droppede sine forbehold og lister over den perfekte mand, fandt hun ham. Hør Maises egne erfaringer i dette foredrag, som både byder på grin og en lille smule sørgmodighed. For skilsmisse er ikke sjovt men at møde en ny kæreste kan godt være ret muntert Billetter købes på eller ved henvendelse på bibliotekerne medmindre andet er nævnt ved arrangementet.

12 Arrangementoversigt for voksne Bazar på Varde Torv lørdag den 16. august kl Intro dag til aftenskolekurser lørdag den 23. august kl Sundhedsdag lørdag den 6. september kl Verdens lykkeligste folk torsdag den 11. september kl. 19 Børns rettigheder torsdag den 18. september kl. 19 Charlotte Bircow: Kræft æde mig nej! torsdag den 25. september kl Forfatteraften: Morten Brask Oksbøl Bibliotek tirsdag den 30. september kl. 19 Gulddrengen og indianeren Ølgod Bibliotek onsdag den 1. oktober kl Spild af tid torsdag den 2. oktober kl Forfatteraften: Helle Helle onsdag den 29. oktober kl Sangaften med Jacob Tybjerg torsdag den 30. oktober kl Bliv vinterklar! torsdag den 6. november kl. 19 Bogforum lørdag den 8. november kl Familieteater: Dagen brænder klart Ølgod Bibliotek søndag den 9. november kl. 14 Skumringstid og Ølgod Bibliotek mandag den 10. november kl. 19 Forfatteraften: Maise Njor onsdag den 12. november kl /14

Litteraturarrangementer

Litteraturarrangementer Litteraturarrangementer Bibliotekerne i Varde Kommune Efterår 2013 www.vardebib.dk Varde Bibliotek Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va September Forfatteraften Tina Henneberg Varde Bibliotek Tirsdag den

Læs mere

Litteraturarrangementer

Litteraturarrangementer Litteraturarrangementer Bibliotekerne i Varde Kommune Efterår 2013 www.vardebib.dk Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va September Forfatteraften Tina Henneberg Tirsdag den 3. september kl. 16.30 Tina Henneberg

Læs mere

TIL VIDEN OG OPLEVELSER

TIL VIDEN OG OPLEVELSER PORTEN TIL VIDEN OG OPLEVELSER Velkommen til efterårets arrangementer Vi glæder os til et efterår fyldt med hyggelige eftermiddage, ture ud i verden og ind i sproget samt masser af spændende samarbejder.

Læs mere

HVIDOVREBIBLIOTEKERNE

HVIDOVREBIBLIOTEKERNE OPLEV EFTERÅR 15 HVIDOVREBIBLIOTEKERNE Billetter og tilmelding Hvidovrevej 280 2650 Hvidovre Telefon: 3639 2000 Bødkerporten 6A 2650 Hvidovre Telefon: 3634 3600 Arrangementer Torsdag den 27. august kl.

Læs mere

Min bibel og mit liv. Gå til præst i Saralystkirken LEDER: SIDE 2

Min bibel og mit liv. Gå til præst i Saralystkirken LEDER: SIDE 2 Handling bag ordene En lærer, der brænder Min bibel og mit liv Operation Christmas Child Gå til præst i Saralystkirken LEDER: SIDE 2 INTERVIEW: SIDE 4 ERFARING: SIDE 6 OMSORG SIDE 10 SOMMER: SIDE 11 Adresser

Læs mere

Charlotte Bircow. Middagen er klar på NÅR ET ÆGTESKAB ER FORBI. 16 sider tillæg DANMARKS BEDSTE OG SVÆRESTE KRYDSORD

Charlotte Bircow. Middagen er klar på NÅR ET ÆGTESKAB ER FORBI. 16 sider tillæg DANMARKS BEDSTE OG SVÆRESTE KRYDSORD 16 sider tillæg DANMARKS BEDSTE OG SVÆRESTE KRYDSORD NR. 1 04.01.10 - KR. 27,50 SORT/HVID MODE Kontraster der slanker NÅR ET ÆGTESKAB ER FORBI Lettelse, sorg eller vrede Vennerne rammes OR STORBONDE OG

Læs mere

ARRANGEMENTER OG IT-KURSER. LollandBibliotekerne. For børn og voksne. Efterår 2015. Drøm dig i live. Live fra Lolland. Emil og Træmand Nr.

ARRANGEMENTER OG IT-KURSER. LollandBibliotekerne. For børn og voksne. Efterår 2015. Drøm dig i live. Live fra Lolland. Emil og Træmand Nr. Efterår 2015 ARRANGEMENTER OG IT-KURSER For børn og voksne Live fra Lolland Foredrag af Kristina Ricken Drøm dig i live Foredrag af Thomas Rohde Emil og Træmand Nr. 100 Teater for børn 4-8 år IT kurser

Læs mere

Silkeborg Bibliotekerne

Silkeborg Bibliotekerne Silkeborg Bibliotekerne Det sker... for for mænd KVINDER BØRN og Unge for Over 125 gratis arrangementer og læringstilbud Efteråret 2014 Silkeborg Kjellerup Them Gjern 1 Indholdsfortegnelse Arrangementsoversigt

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

VELKOMMEN. Læs mere om mulighederne på side 47

VELKOMMEN. Læs mere om mulighederne på side 47 1 VELKOMMEN På Bibliotekerne formidler vi kultur, viden og oplevelser i et frirum med borgerne som medskabere. Med andre ord kan du være med til at sætte dagsordenen i vores tre huse og mulighederne er

Læs mere

Parkinsonforeningen Nordsjællandskredsen. August 2011. Nr. 3. Medlemsinfo

Parkinsonforeningen Nordsjællandskredsen. August 2011. Nr. 3. Medlemsinfo Parkinsonforeningen Nordsjællandskredsen August 2011. Nr. 3. Medlemsinfo Kredsbestyrelsen Indhold: Adresser, mail og telefon på side 19. Leder: 3 Ansvarshavende: Ole Maymann Psykologisk møde 6 Redaktion:

Læs mere

NYT Herskindskolen. November 2007

NYT Herskindskolen. November 2007 NYT Herskindskolen November 2007 Efterår og mørke. Efterårsvejret viser sig fra sin allerbedste side, efterårsfarverne er så smukke, at man gang på gang må stoppe op og bare kigge på. Vi har stillet urene

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 7 ~ Nr. 4. Juli 2008 Åbnings-/træffetider og tlf. nr. Formand Jette Sloth kan træffes personligt: Mandag kl. 9.00 13.00 samt efter nærmere aftale

Læs mere

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009 VokseVærker Ventilens år 2011-2012 1993 1999 2012 2015 2022 ISSN: 2245-0009 I dette årsskrift Kære Læser 3 Årsmøde 2012 4 - Indkaldelsen Ventilen i tal 5 - Et hurtigt overblik 6 Ventilen har vokseværk

Læs mere

Fra sorgen til solen. Af Helle Kjærulf

Fra sorgen til solen. Af Helle Kjærulf Fra sorgen til solen Sorg har fyldt meget i Ilona Bechsgaards liv, både privat og professionelt, men hun har bevidst valgt glæden og taknemmeligheden og med det vist vej for andre. Af Helle Kjærulf Hun

Læs mere

Face-it Institute Becksvej 6, 4600 Køge Tlf. 566 34416 - Mobil 2372 8403

Face-it Institute Becksvej 6, 4600 Køge Tlf. 566 34416 - Mobil 2372 8403 Profil: I de senere år har jeg gennem mine evner som Formidlingscoach og terapeut, opnået anerkendelse som en autentisk og dygtig behandler og coach. Jeg har undervist i det hjertet har været fyldt af,

Læs mere

Efterårsprogram ARRANGEMENTER FOR VOKSNE OG BØRN SOLRØD BIBLIOTEK

Efterårsprogram ARRANGEMENTER FOR VOKSNE OG BØRN SOLRØD BIBLIOTEK Efterårsprogram ARRANGEMENTER FOR VOKSNE OG BØRN SOLRØD BIBLIOTEK 2015 Kulturuge 2015 Bogcafé - på rejse i bøgernes verden Kom og bliv inspireret til en god læseoplevelse. Rebekka og Rikke fortæller om

Læs mere

Arrangementer for voksne. Forår 2015

Arrangementer for voksne. Forår 2015 Arrangementer for voksne Forår 2015 Sådan tilmelder du dig På bibliotekets hjemmeside kan du tilmelde dig et eller flere af vores arrangementer. Det er nemt og bekvemt, og du kan gøre det, lige når det

Læs mere

I ULF står vi sammen!

I ULF står vi sammen! ulf nyt A 18. årgang Nr. 5 Oktober 2014 I ULF står vi sammen! Bjarne skriver om sit liv på institution i Brejning. side 7 Bernt og Vibeke har vundet en sag mod kommunen. side 25 Hvordan finder man en kæreste?

Læs mere

Sankt Markus Kirke og Sogn

Sankt Markus Kirke og Sogn Indhold Prædiken Koncerter og musikgudstjenester Høstgudstjeneste Grundtvigsk Forum Nyt jubilæum undervejs Juniorkantoriet Under tårnet Højskoleformiddagene Babysalmesang Børnegudstjenester Mini-konfirmander

Læs mere

Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag

Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag 1 Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag Er du god til at forklare din viden for andre? Synes du, det er sjovt at stå på en scene? Kan du gøre indtryk på publikum?

Læs mere

Når far eller mor får kræft

Når far eller mor får kræft Familierådgivning Kræftens Bekæmpelse Når far eller mor får kræft En arbejdsbog til kræftramte familier Indholdsfortegnelse Når far eller mor får kræft....................... 1 Til hele familien.............................

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

November 2005. SkolE bladet. Læs om: 10. klasses fremtid Iindvielse af byggeri Efterskoleophold for længe siden. Sydvestjyllands Efterskole

November 2005. SkolE bladet. Læs om: 10. klasses fremtid Iindvielse af byggeri Efterskoleophold for længe siden. Sydvestjyllands Efterskole November 2005 SkolE bladet Læs om: 10. klasses fremtid Iindvielse af byggeri Efterskoleophold for længe siden Sydvestjyllands Efterskole Siden Sidst - 10. klasses fremtid! Af: Erik Kristensen Siden sidst

Læs mere

Førstehjælp til det skrantende parforhold

Førstehjælp til det skrantende parforhold Førstehjælp til det skrantende parforhold Af: Lone Knuhtsen Når forholdet er ved at gå i hårdknude er der måske hjælp at hente i en weekend med parterapi. Man kan f.eks. blive sendt på besøg i partnerens

Læs mere

Hjerneskadeforeningen

Hjerneskadeforeningen Hjerneskadeforeningen Å R H U S A M T S K R E D S Nyhedsbrev Å R G A N G 5 ~ N R. 1 ~ M A R T S 2 0 0 6 Åbnings-/træffetider og tlf. nr. Formand Jette Sloth, kan træffes personlig: Mandag kl. 8.00 14.00

Læs mere

Billund og Grene. oktober november. Byrådspolitiker: For mig sætter troen livet i perspektiv!

Billund og Grene. oktober november. Byrådspolitiker: For mig sætter troen livet i perspektiv! Kirke sogn Byrådspolitiker: For mig sætter troen livet i perspektiv! Se mere på side 3. Læs også: Grene Menighedsråd trækker kraftigt på reserverne Side 7 Billund og Grene Gudstjeneste ved Kærhuset oktober

Læs mere

FORÅR 2012. Arrangementer & Kurser

FORÅR 2012. Arrangementer & Kurser FORÅR 2012 Arrangementer & Kurser VEJLE BIBLIOTEKERNES FORÅRSPROGRAM VELKOMMEN Vi sætter ansigter, levende fortællinger og personlige vinkler på alle bibliotekets mange tilbud. Det sker, når vi i foråret

Læs mere