Arrangementer for børn. Efterår 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arrangementer for børn. Efterår 2015"

Transkript

1 Arrangementer for børn Efterår 2015

2 Arrangementer for voksne Efterår 2015

3 Info Du kan købe din billet via og printe den hjemmefra. Du kan også komme på Bibliotek & Borgerservice og købe din billet. Billetter til arrangementer for voksne bliver generelt sat til salg, så snart arrangementsfolderen udkommer, men der er dog enkelte undtagelser. Undtagelserne gælder typisk, når arrangementet har flere samarbejdspartnere. Ved gratis arrangementer skal man stadig printe billet. Kontakt Denne folder er udgivet af Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice. Har du spørgsmål eller kommentarer, kan du skrive til os på eller ringe til os på Tryk: Faxe Bogtryk/Grafisk Voksenarrangementer efterår 2015 DATO ARRANGEMENT STED 17/9 kl. 19:00 21/9 kl. 19:00 Rushy Rashid om Grundloven, demokratiet, kvinders valgret Spillestedskoncert med Marilyn Mazur Haslev Bibliotek Spillestedet 25/9 Kulturnat Haslev Bibliotek 29/9 kl. 19:00 5/10 kl. 19:00 20/10 kl. 19:00 Pernille Tranberg om Pas på din digitale sikkerhed Helle Helle om Hvis det er Jesper Stein om Mit forfatterskab Haslev Bibliotek Haslev Bibliotek Haslev Bibliotek Uge 44 Spil Dansk uge Haslev Bibliotek 27/10 kl. 19:00 Hanne Faldborg om Thit Jensen Haslev Bibliotek 7/11 Tur til Bogforum 12/11 kl. 19:00 Teatret OPtimis Halfdan. Livet er en morgengave Faxe og Haslev Biblioteker Faxe Bibliotek 4/12 kl. 19:00 Spillestedskoncert med BASIX Spillestedet

4 Torsdag d. 17. september kl. 19:00 Sted: Haslev Bibliotek Pris: 50 kr. Arrangør: Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice RUSHY RASHID Grundloven, demokratiet, kvinders valgret og lillefingeren 2015 står i kvindernes tegn, for vi fejrer 100-året for danske kvinders ret til at stemme. Hør hvilken betydning danske kvinders kamp for lighed har haft for journalist og forfatter Rushy Rashid. I dette foredrag fortæller hun, hvordan hendes brune øjne ser på vores rød-hvide Grundlov. Og hvorfor hun også i 2015 kæmper for vores grundlovssikrede rettigheder hver eneste dag. Hun kommer ind på betydningen af at bestemme over eget liv og krop. Det handler også om ytringsfrihed og forsamlingsfrihed og om en lillefinger! Rushy Rashid arbejder i dag som radiovært og journalist på Rushys Roulette på Radio24syv. Hun er desuden forfatter til trilogien: Et løft af sløret, Bag sløret og Du lovede, vi skulle hjem. Hun er født i Pakistan og har boet i Danmark fra hun var 9 år gammel. De næste 20 år forsøgte hun at balancere mellem det pakistanske og det danske. Men et valg blev uundgåeligt, og i dag er det danske demokrati det solide fundament i hendes liv tilsat pakistansk respekt og et pift af chili.

5 Mandag d. 21. september kl. 19:00 Sted: Spillestedet, Præstevænget 23, Haslev Pris: Se opslag senere Arrangører: Faxe Kommune, Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice, Faxe Musikskole. MARILYN MAZUR Multimusikeren Marilyn Mazur er kendt for sin innovative tilgang til musikken, og har en masse spændende projekter i gang. Til denne koncert har hun sin faste kvartet med, og der venter en særdeles spændende aften, hvor vi godt kan love, at vi kommer helt ud i musikkens afkroge! Marilyn Mazur er internationalt anerkendt, og har således tidligere spillet med så store jazzmusikere som Miles Davis og Wayne Shorter. Spillestedet ligger på adressen Præstevænget 23, Haslev, hvor Faxe Musikskole holder til. Spillestedet er et samarbejde mellem Faxe Kommune, Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice og Faxe Musikskole.

6 Fredag d. 25. september kl. 18:00-23:00 HASLEV KULTURNAT Årets kulturnat har mad som tema, så hele biblioteket kommer forhåbentlig til at dufte af dejlig mad! Derudover byder aftenens program på Haslev Bibliotek på Haslev Rytmekor og Coco Lounge, som er et orkester, der på sin egen farverige måde spiller lyttevenlige, smooth jazzede versioner af evergreens, bossanovaer, soul og pop numre. De 4 musikere, Ulla Britt Simonsen, Lasse Kjærulf Andersen, Jacob Jensen og Jens Ulrik Simonsen er alsidige og man vil til daglig høre dem spille deres egen musik bl.a. i Ulla Abdullas Cocobongo Band, der de sidste 10 år har spillet utallige koncerter landet over for børn. Ligesom Lasse Kjærulf er frontfiguren i Scandinavian Pink Floyd Project. I Coco Lounge er bandet samlet om numre, der alle præsenteres i egne arrangementer med masser af rytmer og korstemmer

7 Tirsdag d. 29. september kl. 19:00 Sted: Haslev Bibliotek Pris: 50 kr. Arrangør: Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice PERNILLE TRANBERG Pas på din digitale identitet En guide til at værne om dit private jeg på nettet. Kom til foredrag og vidensudveksling om sociale medier, big data og privatliv. Vi har det i dag med data, som vi havde det med miljøet for 30 år siden: Vi forurener, vi er bekymrede, men vi mangler værktøjer til at gøre noget ved det. Hør hvordan og hvorfor du bør forsøge at styre dine data og din digitale identitet til størst mulig fordel for dig selv.

8 Mandag d. 5. oktober kl. 19:00 Sted: Haslev Bibliotek Pris: 80 kr. Pris for læseklubmedlemmer: 50 kr. Arrangør: Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice HELLE HELLE Hvis det er Helle Helle tager i dette foredrag udgangspunkt i sin seneste roman Hvis det er, der udkom i efteråret Bogen handler om to vildfarne løbere, der render på hinanden i en stor, jysk skov og via omstændighederne tvinges til at tilbringe weekenden sammen. Blandt andet i en shelter. Helle Helles foredrag om romanen omhandler: hvordan romanen blev til? Hvorfor foregår den i en skov i Jylland? Hvad skal hovedpersonen med løbesko, der ikke passer? og hvor længe kan man leve af rundstykker og rejer? Endvidere fortæller Helle Helle om skriveprocessen og hvorfor en roman aldrig bliver, som planlagt. Helle Helle har i løbet af en række år skabt sig et navn som en af Danmarks nye store forfattere. Hun er kendt som en forfatter, der forstår at formidle sine tekster og processen bag dem, og hun er en engageret og levende fortæller. Foredraget bliver krydret med oplæsning fra bogen, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

9 Tirsdag d. 20. oktober kl. 19:00 Sted: Haslev Bibliotek Pris: 100 kr. Arrangører: Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice, AOF og LOF JESPER STEIN Jesper Stein er født 1965 i Århus. Han er tidl. journalist på Jyllands-Posten og har i otte år arbejdet som rets- og kriminalreporter i København og har skrevet om alt fra afrikanske gadeprostituerede og hashklubber til nogle af de mest spektakulære mordsager i nyere tid i Danmark. Jesper Stein er forfatter og journalist. I 2012 debuterede han som skønlitterær forfatter med sin første krimi, som blev første bind i en trilogi om vicepolitikommissær Axel Steen. Den første roman foregår i marts 2007, ugen efter Ungdomshusets rydning. I 2008 skrev han bestselleren og biografien Man jager et bæst og fanger et menneske sammen med og om Bent Isager-Nielsen, tidligere leder af Rejseholdet. Jesper Stein har senest udgivet kriminalromanen Akrash (Politiken, juni 2014). I Akrash er Axel på sit livs nedtur, da hans chef fortæller ham, at det er lykkedes den russiske mafia at placere en muldvarp centralt i det danske politi. Chefen er i besiddelse af en liste over mistænkte, og på denne finder man også Axel Steen! Jesper Stein har modtaget flere priser for sit første samt andet bind, så dette tredje bind, Akrash, har uden tvivl noget at leve op til.

10 Musiklivets festuge, Spil Dansk, finder sted i uge 44 SPIL DANSK I den anledning byder Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice på en koncert for det ældre publikum og en debataften om musiklivet i Faxe Kommune. Datoerne ligger ikke fast ved programmets udgivelse, men vil blive offentliggjort senere. Debataftenen er en opfølgning på sidste års lignende arrangement, så hold øje med dato og tidspunkt i dagspressen og

11 Tirsdag d. 27. oktober kl. 19:00 Sted: Haslev Bibliotek Pris: 50 kr. Arrangør: Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice HANNE FALDBORG Thit Jensen At diskutere med Thit Jensen er som at spytte på et krøllejern, blev der skrevet om hende. Gennem mere end en menneskealder satte hun sindene i kog i Danmark. Hun blev født i en tid, hvor kvinden stod i læ af manden, men uheldigvis var hun ikke en skyggeplante. At følge den sammensatte ener fra vugge til grav er bestemt ikke en kedelig rejse. I mine egne øjne er foredraget om Thit mit absolut bedste, mange græder og griner på skift. Det er primært den utrættelige kvindekamp, slægtshistorien og hadet til broderen Johannes V. Jensen, der går rent ind.

12 Lørdag d. 7. november Arrangør: Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice TAG MED PÅ BUSTUR TIL BOGFORUM I KØBENHAVN Som noget nyt, vil vi i år invitere bibliotekets læseklubber og øvrige brugere med til BogForum i København. Tag sammen med andre læsere til hele Danmarks populære bogevent i Bella Center i København. Biblioteket arrangerer i samarbejde med andre litteraturinteressenter i Faxe Kommune en heldagsbustur til bogmessen, hvor der bliver rig mulighed for at nyde nye bøger, møde forfattere, snakke med andre læsere og gøre gode indkøb i løbet af dagen. Der vil også blive nogle fælles oplevelser i forbindelse med turen. Nærmere detaljer om dagens program samt om pris for deltagelse offentliggøres senere. Der bliver afgang fra både Haslev og Faxe Bibliotek. Tidspunkt for afgangs- og hjemkomst offentliggøres ligeledes senere. Tilmeldingsfrist mandag d. 12. oktober. Tilmelding efter først til mølle princippet. Tilmelding til:

13 Torsdag d. 12. november kl. 19:00 Sted: Faxe Bibliotek Pris: 50 kr. Arrangør: Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice TEATRET OPTIMIS Halfdan. Livet er en morgengave En voksen-cabaret med Halfdans kendte viser: Noget om Helte, Noget om Kraft, Noget om Kammermusik, Noget om Jungleliv, Noget om det slemme Skønne, Noget om Stjernefangst osv. - med nogle af børnesangene og hans sprællende, sprudlende tekster om sin egen barndom på Christianshavn - men også med små rejser ind i hans mørkere side med tekster om arbejdsløsheden i 30 erne, modstandskampen, udlandsrejserne og hans rammende tekster om den sidste tids skrumpealder. Et helt portræt af Halfdans liv og digtning - og samtidig et portræt af et menneskeliv, der, tilsat lidt eventyr, kunne være dit eller mit Forestillingen er bygget op af Halfdan Rasmussens tekster, flettet ind i hinanden i en blanding af kronologi, fabuleren og kontrastfyldte overraskelser. Den fremføres af sanger/skuespiller Allan Høier til Erik Axel Wessbergs guitarakkompagnement - instrueret af Bo Skødebjerg.

14 Fredag d. 4. december kl. 19:00 Sted: Spillestedet, Præstevænget 23, Haslev Pris: Se opslag senere Arrangører: Faxe Kommune, Faxe Kommunes Bibliotek & Borgerservice, Faxe Musikskole BASIX Den fantastiske vokalgruppe BASIX kommer forbi! De 6 mænd synger sig direkte ind i hjertet på publikum med et imponerende, vellydende og varieret repertoire, hvor egne kompositioner går hånd i hånd med innovative udgaver af nogle af tidernes mest gedigne sange. BASIX spænder vidt fra funklende klare ballader og rørende sange til hårdtsparkende og medrivende pop- R n B-numre. Spillestedet ligger på adressen Præstevænget 23, Haslev, hvor Faxe Musikskole holder til. Spillestedet er et samarbejde mellem Faxe Kommune, Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice og Faxe Musikskole

15 Adresser og åbningstider HASLEV Bibliotek & Borgerservice Jernbanegade Haslev FAXE Bibliotek & Borgerservice Rådhusvej Faxe DET SELVBETJENTE BIBLIOTEK i Haslev og Faxe Mandag Tirsdag Onsdag Lukket Lukket 7-21 Torsdag Fredag Lørdag Lukket 7-17 Søndag Lukket Lukket 7-17

16 TEATER Billetter til teaterforestillinger Du kan hente gratis billetter til teaterforestillingerne via Billetterne kan printes hjemmefra to uger før forestillingen finder sted. Du kan også komme på Bibliotek & Borgerservice og få printet billetten. Du kan IKKE bestille billetter via mail. Børneforestillingernes aldersgrænser er fastsat af teatrene og skal sikre, at publikum får den bedst mulige oplevelse. Det er derfor vigtigt, at aldersgrænserne overholdes. Da mange af forestillingerne er meget efterspurgte, bedes du hurtigst muligt meddele biblioteket, hvis du alligevel ikke får brug for de bestilte eller afhentede billetter. NB: Det er ikke tilladt at fotografere under teaterforestillingerne, og det er ikke tilladt at medbringe drikkevarer, slik, mad og lign. FILM Film Alle er velkomne til filmforevisningerne, både private, institutioner og dagplejere. Film for de små er film, der specielt egner sig til førskolebørn, men med fri adgang for alle. Gratis pladser bestilles på biblioteket eller på tlf

17 Mandag d. 17. august kl. 10:30 Film for de små Fredag d. 28. august kl. 15:00 Teater for de 5-11 årige Mit skjulte talent I kattebyen bor en lille kat, der elsker musik. Desværre synger han så falsk, at alle må holde sig for ørene. Heldigvis viser det sig, at den lille kat har et skjult talent. Rita og Krokodillen Zoo En sød historie om pigen Rita og hendes ven Krokodille. Det gule hus Blomsterdronningen De to piger Chloe og Thea bor i det store gule hus, hvor der også bor mange andre og meget forskellige mennesker. I filmen følger vi dem en sommerdag, hvor de går på opdagelse i husets små haver. Apollo Teater opfører Den lille pige med svovlstikkerne den helt vildt sørgelige historie Ja H. C. Andersens klassiske eventyr er sørgeligt. Men i APOLLO TEATER og performance kunstneren Erik Polds udgave gives historien om den lille fattige pige der til sidst dør af kulde et twist med masser af lune, poesi og komik. Teatret modtog i 2010 Red Barnets årlige pris for forestillingen. Sted: Haslev Bibliotek Varighed: ca. 20 min. Gratis pladser kan bestilles fra mandag d. 3. august kl. 10:00 Sted: Haslev Bibliotek Varighed: ca. 45 min. Gratis billetter kan fås fra fredag d. 14. august kl. 10:00

18 Tirsdag d. 1. september kl. 10:00 Film for de små Hund og fisk Hund & fisk er historien om den umulige kærlighed mellem en fisk og en hund. Og om hvordan skuffet kærlighed kan afløses af ny, livsbekræftende kærlighed. Film for de små Skriv en fantasyhistorie Novellekonkurrence for børn og unge år Spørg på biblioteket eller læs mere på eller Snap Livet under vandet er en konstant kamp for lille Snap, indtil den dag, hvor han får en lidt anderledes ven. Sammen finder de en usædvanlig løsning på Snaps problemer. Sidste frist for indlevering er 19. september Sted: Faxe Bibliotek Varighed: ca. 25 min. Gratis pladser kan bestilles fra tirsdag d. 18. august kl. 10:00

19 Mandag d. 7. september og torsdagene d. 10. og d. 17. september kl. 16:00 Fifa turnering for spillere fra 6 år Lørdag d. 19. september kl. 10:00 Komme-og-gå arrangement Turnering i Fifa på PS4 Fantastiske driblinger, hujende fans og episke mål. Vi snupper endnu en omgang fodbold, så hvis du er en mester på grønsværen, så tilmeld dig vores turnering. Der er naturligvis præmie til vinderen af hver turnering. Vi spiller 1 mod 1 i alle turneringerne, alle dage kl. 16:00-17:30. Vi spiller mandag d. 7. september på Faxe Bibliotek og torsdagene d. 10. og d. 17. september på Haslev Bibliotek. Minecraft Kom og mød andre børn og unge der spiller Minecraft på pc. Vi går ind i Palleland og bygger, hygger, spiller minispil og viser hinanden hvad vi har lavet på storskærm. Alle er velkomne. Palleland er Børnebibliotekernes egen server, som varetages og modereres af voksne. Serveren er altid åben, og der er konkurrencer hver lørdag kl. 19, hvor man kan vinde en ægte Minecraft t-shirt. Se mere på OBS! Hvis du skal spille, skal du have en Minecraftbruger til PC. Husk koden til din bruger. Sted: Faxe Bibliotek og Haslev Bibliotek Varighed: 1½ time Tilmelding kan ske fra mandag d. 24. august kl. 10:00 Sted: Haslev Bibliotek Varighed: 3 timer Billet ikke påkrævet

20 Mandag d. 21. september kl. 10:30 Film for de små Fredag d. 25. september Kl. 18:00-23:00 Haslev Kulturnat Snuttefilm: Halløj lille abe Hver film i Snuttefilm serien er et lille eventyr i sig selv med mange følelser, meget musik og stor dramatik på de små børns niveau. Rita og Krokodillen Pindsvinet En sød historie om pigen Rita og hendes ven Krokodille. Mægtige maskiner Asfaltmaskine Asfaltmaskinen lægger ny, varm asfalt på vejen sammen med sin makker, vejtromlen, der tromler asfalten helt flad, så bilerne kan køre på den. Haslev Kulturnat Årets tema er mad, og som sædvanligt har biblioteket nogle spændende arrangementer på Kulturnatten. Vi byder på friskbagte pandekager til børnene, og du kan møde en helt speciel gæst i børnebiblioteket, for vi får nemlig besøg af Rasmus Klumps fætter, Morten Klump! Traditionen tro har vi også vores årligt tilbagevendende konkurrence, hvor kvikke hoveder har mulighed for at vinde flotte præmier! Temaet for konkurrencen er selvfølgelig mad. Sted: Haslev Bibliotek Varighed: ca. 20 min. Gratis pladser kan bestilles fra mandag d. 7. september kl. 10:00 Sted: Haslev Bibliotek Arrangementet kræver ikke billet du skal bare møde op!

21 Mandag d. 28. september Tegnekonkurrence For de 0-15 årige Tirsdag d. 6. oktober kl. 10:00 Film for de små Cirkeline Zigeunerne Tegnefilm. En trup zigeunermus på vej til Cirkusbygningen i København giver forestilling for Cirkeline og hendes venner. Den fremmede tryllemus, Alfredo, slutter sig til truppen, men lover at komme tilbage igen. Tegn hele din familie Så tager vi fat på endnu en tegnekonkurrence. Hvordan ser din familie ud? Hvor mange er I? Har I nogen husdyr? Kom og tegn din familie, så hænger vi tegningen op på biblioteket. Der er naturligvis præmier til vinderne. Storvask tigersokker Instruktøren Kassandra Wellendorf har med animationsfilmene»storvask«skabt en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Wellendorf skaber et surrealistisk univers, hvor vaskemaskinens rum forvandler sig til et ishav, en garnjungle, en pjaltetøjsverden, en legeplads eller et farligt undervandsunivers. Sted: Faxe Bibliotek og Haslev Bibliotek Sidste frist for indlevering er lørdag d. 31. oktober kl. 13:00 Sted: Faxe Bibliotek Varighed: ca. 30 min. Gratis pladser kan bestilles fra tirsdag d. 22. september kl.10:00

22 Onsdag d. 7. oktober Kl. 10:00 Fortryllende forestilling for børn Mandag d. 19. oktober kl. 10:30 Film for de små Honningbanden opfører Den store tryllekunstner & og hans kanin Her får I chancen for at opleve en anderledes trylleforestilling. Den Store Tryllekunstner & hans kanin præsenterer alt det snyd og bedrag, som hører til ægte magi. I skøn forvirring blandes trylleri med drilleri, og den stakkels tryllekunstner må fortvivlet se til, mens hans håbløse kanin indtager scenen og erobrer både børn og voksnes hjerter! Hvis nogen blandt publikum får øje på paralleller mellem den trodsige kanin & den fortvivlede tryllekunstner og forholdet børn og forældre er det ganske på sin plads. En anderledes trylleforestilling med handling og aktivt samspil med publikum! Sted: Faxe Bibliotek Varighed: ca. 35 min. Gratis billetter fås fra onsdag d. 23. september kl. 10:00 Ernst i Tivoli Ernst er i Tivoli med mor og bliver væk. Huset ved verdens ende Huset ligger på toppen af et bjerg og befolkes af mange sjove væsner. Binke kan ikke flyve Fugleungen Binke efterlades da de andre fugle flyver sydpå om efteråret. Selvom han savner far og mor, oplever han mange sjove ting mens han venter på foråret, hvor de kommer hjem igen. Sted: Haslev Bibliotek Varighed: ca. 30 min. Gratis pladser kan bestilles fra mandag d. 5. oktober kl. 10:00

23 Torsdag d. 29. oktober kl. 16:00 Halloween for børn og deres voksne Tirsdag d. 3. november kl. 10:00 Film for de små Rita og Krokodille Skovturen Vennerne skal ud og samle kastanjer i skoven. Rita formaner Krokodille at blive på stien, så han ikke farer vild. Men da hun ser en hel masse kastanjer, glemmer hun alt omkring sig, og farer selv vild. Krokodille hjælper hende med at finde tilbage. Græskarhoveder i Lunden Kom og skær et flot, sjovt eller uhyggeligt græskarhoved. Vi har græskar og værktøj, du skal bare tage en voksen med. Hvis du bliver tørstig serveres der mosevand med tørrede blodorm. Og kedelig kaffe til de voksne. Stakkels prinsesse Kim Fupz Aakesons underfundige satire i tegnefilmens form er fuld af grotesk charme og antiautoritær livsfilosofi. Dyrevennerne En fugledag I En fugledag følger vi to fuglebørns eventyrlige dag, fra solopgang til solnedgang. Vi møder den viljestærke fuglestoresøster og den godmodige og frygtsomme lillebror. Dagen byder på ukendte overraskelser, fremmede insekter og nye venner. Sted: Lunden ved Haslev Bibliotek Varighed: 2 timer. Gratis billetter kan fås fra torsdag d. 15. oktober kl. 10:00. Sted: Faxe Bibliotek Varighed ca. 25 min. Gratis pladser kan bestilles fra tirsdag d. 20. oktober kl. 10:00

24 Torsdag d. 12. november, mandag d. 16. og torsdag d. 19. november kl. 16:00 Brætspil fra 9 år Fredag d. 13. november kl. 15:00 Teater for de 3-8 årige HeroQuest Er der en ægte helt gemt i dig? Så kan du være med til at slå monstre ihjel og finde skatte. Alle kan være med, for reglerne læres på bare 5 minutter. Vi spiller torsdagene d. 12. og d. 19. november på Haslev Bibliotek og mandag d. 16. november på Faxe Bibliotek, alle dage kl. 16:00 17:30. Team Teatret opfører Hittehathattens hemmelighed En munter musikforestilling baseret på en lang række af Halfdan Rasmussens rim for børn og barnlige sjæle. Sanglærken Ivonne og smørstemmen Flemming tager på en lystig udflugt i Halfdans forunderlige univers. Rim føjes til rim, vers føjes til vers, og frydefulde og underfundige situationer opstår. Sted: Haslev Bibliotek og Faxe Bibliotek Varighed: 1½ time Tilmelding fra mandag d. 26. oktober kl. 10:00 Sted: Faxe Bibliotek Varighed: 35 min. Gratis billetter kan fås fra fredag d. 30. oktober kl. 10:00

25 Mandag d. 16. november kl. 10:30 Film for de små Torsdag d. 26. november og mandag d. 30. november kl. 10:00 Julearrangement Will Bot ven eller fjende? Film om den lille robot, der er bange for alt og derfor får rodet sig ud i en farlig konflikt. Mon han kan nå at redde situationen? Mægtige maskiner Betonkanon Betonkanonen får sammen med betonslisken og pumpen blød beton lige derhen, hvor den skal være. Når betonen kommer ud på jorden, bliver den hård som sten, så man kan gå på den. Juletræspyntning December måned nærmer sig, så der skal skabes julestemning på bibliotekerne. Kom og vær med til at pynte bibliotekernes juletræer. Vi sørger for glanspapir, karton, sakse og lim samt julegodter. Du skal bare medbringe dig selv og en god portion julehumør, så julehygger vi sammen. Vi pynter på Faxe Bibliotek torsdag d. 26. november og på Haslev Bibliotek mandag d. 30. november. Orla Frøsnapper, Bertram og hunden Pølse Kort animationsfilm baseret på Ole Lund Kirkegaards historie om bøllen over alle bøller, Orla Frøsnapper. Sted: Haslev Bibliotek Varighed: ca. 25 min. Gratis pladser kan bestilles fra mandag d. 2. november kl. 10:00 Sted: Faxe Bibliotek og Haslev Bibliotek Varighed: 2 timer Komme-og-gå arrangement, ingen tilmelding

26 Fredag d. 27. november kl. 15:00 Teater for de 4-8 årige Onsdag d. 2. december Klassekonkurrence Uppercut Danseteater opfører Body Parts To søskende kan ikke sove. Der er så mange lege, der mangler at blive leget! Men i seng skal man jo. Søvnen vil ikke komme og legen vil ikke stoppe. Dyner forvandler sig til hyggelige spøgelser og natlamperne til skovens ildfluer. De to søskende må finde balancen mellem fantasi og virkelighed på deres legende rejse gennem natten, der både er spændende og lidt skræmmende, men mest af alt sjov! Body Parts er en humoristisk danseforestilling om at møde sig selv i mørket og komme ud på den anden side, i Uppercut Danseteaters helt særlige fusion af moderne dans og breakdance. Igen i år skal vi have fundet den klogeste 6. klasse i Faxe kommune Hvem ved? Måske går de hele vejen denne gang og vinder landsfinalen? Sted: Haslev Bibliotek Varighed: ca. 30 min Gratis billetter kan fås fra fredag d. 13. november kl. 10:00

27 Tirsdag d. 8. december kl. 10:00 Film for de små Mandag d. 21. december kl. 10:30 Film for de små Mægtige maskiner Gravemaskine Gravemaskinen - eller gravkoen - har ikke hjul, men larvefødder. Foran har den en stor skovl, som den graver jord op med. Gravemaskinen arbejder sammen med sin makker, dumperen, som kan køre jorden væk. Tankebobler Drømmeland, et sted hvor alt kan ske En tegnet dokumentarfilm om børns fantasifulde tanker om drømmens natur. Baseret på interviews med børn mellem 5 og 9 år gives et indblik i deres natlige drømme og mareridt fortalt i en streg og stil inspireret af børnenes egne tegninger. Hvor ligger juleland? Karl Ludvig er en piberensernisse på 7 cm, der har det allerbedst i sit trygge hjem i nisselandskabet på stuebordet. Men en dag er uheldet ude og et vindpust blæser ham ud af vinduet, ud i den store, ukendte og skræmmende verden finder han mon hjem igen? Prik og Plet er hemmelige Hjemme hos Prik og Plet er der endnu mere rodet end der plejer. Slet ikke hyggeligt eller rart. Nu skal Prik og Plet lave om, ligesom man gør på TV. På loftet finder de alle mulige ting til arbejdet: pensler, spande, tapet og en stige. Da de bliver færdige, er deres hjem både hemmeligt og hjemligt. Sted: Faxe Bibliotek Varighed ca. 25 min. Gratis pladser kan bestilles fra tirsdag d. 24. november kl. 10:00 Sted: Haslev Bibliotek Varighed: ca. 25 min. Gratis pladser kan bestilles fra mandag d. 7. december kl. 10:00

28 Børnearrangementer efterår 2015 ARRANGEMENT DATO STED Film for de små 17. august kl. 10:30 Haslev Bibliotek Teater Den lille pige med svovlstikkerne Den helt vildt sørgelige historie! 28. august kl. 15:00 Haslev Bibliotek Film for de små 1.september kl. 10:00 Faxe Bibliotek Fifa 15 på PS4 7. september kl. 16:00 Faxe Bibliotek Fifa 15 på PS4 10. september kl. 16:00 Haslev Bibliotek Fifa 15 på PS4 17. september kl. 16:00 Haslev Bibliotek Minecraft (komme-og-gå-arrangement) 19. september kl. 10:00 Haslev Bibliotek Film for de små 21. september kl. 10:30 Haslev Bibliotek Kulturnat 25. september kl. 18:00 Haslev Bibliotek Tegnekonkurrence 28. september 31. oktober Haslev og Faxe Biblioteker Film for de små 6. oktober kl. 10:00 Faxe Bibliotek Forestilling Den store tryllekunstner og hans kanin 7. oktober kl. 10:00 Faxe Bibliotek Film for de små 19. oktober kl. 10:30 Haslev Bibliotek Halloween for børn og deres voksne 29. oktober kl. 16:00 Lunden, Haslev Film for de små 3. november kl. 10:00 Faxe Bibliotek Heroquest 12. november kl. 16:00 Haslev Bibliotek Teater Hittehathattens hemmelighed 13. november kl. 15:00 Faxe Bibliotek Film for de små 16. november kl. 10:30 Haslev Bibliotek Heroquest 16. november kl. 16:00 Haslev Bibliotek Heroquest 19. november kl. 16:00 Haslev Bibliotek Juletræspyntning (komme-og-gå arrangement) 26. november kl. 10:00 Faxe Bibliotek Teater Body parts 27. november kl. 15:00 Haslev Bibliotek Juletræspyntning (komme-og-gå arrangement) 30. november kl. 10:00 Haslev Bibliotek Film for de små 8. december kl. 10:00 Faxe Bibliotek Film for de små 21. december kl. 10:30 Haslev Bibliotek

ARRANGEMENTER OG IT-KURSER. LollandBibliotekerne. For børn og voksne. Efterår 2015. Drøm dig i live. Live fra Lolland. Emil og Træmand Nr.

ARRANGEMENTER OG IT-KURSER. LollandBibliotekerne. For børn og voksne. Efterår 2015. Drøm dig i live. Live fra Lolland. Emil og Træmand Nr. Efterår 2015 ARRANGEMENTER OG IT-KURSER For børn og voksne Live fra Lolland Foredrag af Kristina Ricken Drøm dig i live Foredrag af Thomas Rohde Emil og Træmand Nr. 100 Teater for børn 4-8 år IT kurser

Læs mere

Julie Hastrup. Pernille Højmark. Anne Hjernøe. Kim Leine. Program Efterår 2015. Lotus Turéll. Jacob Haugaard

Julie Hastrup. Pernille Højmark. Anne Hjernøe. Kim Leine. Program Efterår 2015. Lotus Turéll. Jacob Haugaard Anne Hjernøe Kim Leine Pernille Højmark Julie Hastrup Program Efterår 2015 Jacob Haugaard Lotus Turéll Forord ved Else Søjmark Det er en fornøjelse at præsentere efterårets arrangementsprogram for små

Læs mere

Fokus på Børnefamilier. 100 års stemmeret for kvinder. Carl Nielsen O1/2O15. Jan/juni. Aktiviteter i Odense centralbibliotek for børn og voksne

Fokus på Børnefamilier. 100 års stemmeret for kvinder. Carl Nielsen O1/2O15. Jan/juni. Aktiviteter i Odense centralbibliotek for børn og voksne O1/2O15 Jan/juni Aktiviteter i Odense centralbibliotek for børn og voksne Fokus på Børnefamilier Gode oplevelser og en mere stressfri hverdag 100 års stemmeret for kvinder Biblioteket markerer de første

Læs mere

Klodens Børn. Babymusik. job, familie og børn O1/2O15. Det er for Børn! Feb/juni ARRANGEMENTER I ODENSE CENTRALBIBLIOTEK FOR BØRN OG FORÆLDRE

Klodens Børn. Babymusik. job, familie og børn O1/2O15. Det er for Børn! Feb/juni ARRANGEMENTER I ODENSE CENTRALBIBLIOTEK FOR BØRN OG FORÆLDRE O1/2O15 Feb/juni Det er for Børn! ARRANGEMENTER I ODENSE CENTRALBIBLIOTEK FOR BØRN OG FORÆLDRE Klodens Børn Familiebrunch med globetrotteren Nikolaj Witte Babymusik Rytmer, leg og nærvær for små musikelskere

Læs mere

Silkeborg Bibliotekerne

Silkeborg Bibliotekerne Silkeborg Bibliotekerne Det sker... for for mænd KVINDER BØRN og Unge for Over 125 gratis arrangementer og læringstilbud Efteråret 2014 Silkeborg Kjellerup Them Gjern 1 Indholdsfortegnelse Arrangementsoversigt

Læs mere

KARLAS KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog

KARLAS KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog S KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog Skolemateriale S KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens roman Dramatiseret af Gunvor Reynberg med musik af

Læs mere

Program Vinter/Forår 2015

Program Vinter/Forår 2015 Program Vinter/Forår 2015 Forord ved Else Søjmark Bibliotekerne i Norddjurs Kommune inviterer igen os alle til gode, lærerige oplevelser der udvider vores horisont og binder os sammen. Bibliotekernes samarbejde

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Mandag den 8. september 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Hovedbiblioteket, Mødelokale 4 Medlemmer: Afbud: Brian Franklin, Einer

Læs mere

Arrangementer for børn og voksne på Frederikshavn Kommunes Biblioteker. Efterår 2013

Arrangementer for børn og voksne på Frederikshavn Kommunes Biblioteker. Efterår 2013 Arrangementer for børn og voksne på Frederikshavn Kommunes Biblioteker Efterår 2013 Arrangementer for børn og voksne efterår 2013 Frederikshavn Bibliotek Parallelvej 16 9900 Frederikshavn Tlf: 98459100

Læs mere

VELKOMMEN. Læs mere om mulighederne på side 47

VELKOMMEN. Læs mere om mulighederne på side 47 1 VELKOMMEN På Bibliotekerne formidler vi kultur, viden og oplevelser i et frirum med borgerne som medskabere. Med andre ord kan du være med til at sætte dagsordenen i vores tre huse og mulighederne er

Læs mere

EFTERÅR 2015 BOG & BIO BABYMUSIK DIGTE, DIGTERE & MUSIK OG MEGET MERE

EFTERÅR 2015 BOG & BIO BABYMUSIK DIGTE, DIGTERE & MUSIK OG MEGET MERE EFTERÅR 2015 BOG & BIO BABYMUSIK DIGTE, DIGTERE & MUSIK OG MEGET MERE Dit sensitive barn Side 10 Foto: Agata Lenczewska-Madsen En aften i selskab med Lasse & Mathilde Side 12 Kamæleonkoncerter Side 26

Læs mere

Arrangementer for børn og voksne på Frederikshavn Kommunes Biblioteker. Efterår 2012

Arrangementer for børn og voksne på Frederikshavn Kommunes Biblioteker. Efterår 2012 Arrangementer for børn og voksne på Frederikshavn Kommunes Biblioteker Efterår 2012 Arrangementer for børn og voksne efterår 2012 Parallelvej 16 9900 Frederikshavn Tlf: 98459100 Ved aftenarrangementer

Læs mere

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE S KABALE Indskoling og mellemtrin Udarbejdet i samarbejde med Astrid Guldhammer og Anne Kleberg Børnekulturhuset i Aarhus Kommune 2 INDHOLD PRAKTISK INFO S

Læs mere

2015/2016. Undervisnings- og læringsforløb i Aarhus Kommune 0-6 ÅR ULF. ULF i Aarhus

2015/2016. Undervisnings- og læringsforløb i Aarhus Kommune 0-6 ÅR ULF. ULF i Aarhus 2015/2016 i Aarhus i Aarhus Kommune 0-6 ÅR Pædagogisk Afdeling, Børn og Unge Børnekulturhuset, Undervisnings- Kultur og Borgerservice og læringsforløb Aarhus for børn Kommune og unge i Aarhus Kommune i

Læs mere

AUG-DEC 2014. Svendborg Bibliotek ARRANGEMENTER. for børn og voksne

AUG-DEC 2014. Svendborg Bibliotek ARRANGEMENTER. for børn og voksne AUG-DEC 2014 Svendborg Bibliotek ARRANGEMENTER for børn og voksne Fra side Fra side 19 Fra side 4 Arrangementer 22 Arrangementer for voksne Undervisning for børn & unge Fra side Fra side Fra side 33 Udstillinger

Læs mere

Februar 2013. Kom helt tæt på forsangeren i D-A-D, når Jesper Binzer fortæller om sit livs op- og nedture. Side 3

Februar 2013. Kom helt tæt på forsangeren i D-A-D, når Jesper Binzer fortæller om sit livs op- og nedture. Side 3 Husk at Tjekke www.ballerup.dk for kulturelle arrangementer Februar 2013 6-dagesløb i Ballerup Super Arena Oplev den fantastiske stemning, når par nummer 7 ruller ud. Side 2 Lav dit eget computerspil Tætpakket

Læs mere

HVIDOVREBIBLIOTEKERNE

HVIDOVREBIBLIOTEKERNE OPLEV EFTERÅR 15 HVIDOVREBIBLIOTEKERNE Billetter og tilmelding Hvidovrevej 280 2650 Hvidovre Telefon: 3639 2000 Bødkerporten 6A 2650 Hvidovre Telefon: 3634 3600 Arrangementer Torsdag den 27. august kl.

Læs mere

PROGRAM EFTERÅR 2015 BARBARA MOLEKO THOMAS HELMIG DE ENESTE TO JAN GINTBERG MARIE KEY BRUCE GUTHRO DANSER MED DRENGE & MANGE FLERE

PROGRAM EFTERÅR 2015 BARBARA MOLEKO THOMAS HELMIG DE ENESTE TO JAN GINTBERG MARIE KEY BRUCE GUTHRO DANSER MED DRENGE & MANGE FLERE PROGRAM EFTERÅR 2015 BARBARA MOLEKO THOMAS HELMIG DE ENESTE TO JAN GINTBERG MARIE KEY BRUCE GUTHRO DANSER MED DRENGE & MANGE FLERE Et efterår fyldt med de bedste oplevelser live! Mens forårets oplevelser

Læs mere

BALLERUP MUSIKSKOLEs dygtige elever ruller sig ud med koncerter i både Ballerup og i København Side 12

BALLERUP MUSIKSKOLEs dygtige elever ruller sig ud med koncerter i både Ballerup og i København Side 12 HUSK AT TJEKKE WWW.BALLERUP.DK FOR KULTURELLE ARRANGEMENTER OMDELES TIL SAMTLIGE HUSSTANDE NOVEMBER 2014 D-A-D rocker arenaen Et vildt år med 30 års jubilæum og over 100 koncerter sluttes af med et brag

Læs mere

og vær med! Oplevelser og viden

og vær med! Oplevelser og viden Kom og vær med! Oplevelser og viden Efterår 2015 Biblioteket er borgernes hus Der sker store ændringer i vores samfund i disse år. Nogle af dem stammer fra den teknologiske udvikling, som sker med rivende

Læs mere

ROSENBLADET. internet dating. Ekspressionisme. juni 2015

ROSENBLADET. internet dating. Ekspressionisme. juni 2015 ROSENBLADET juni 2015 internet dating Den moderne verdens metode til at finde en kæreste er kommet under lup, når karen fortæller om, hvad denne jungle af digital dating har givet hende af erfaringer Ekspressionisme

Læs mere

ARRANGEMENTER SILKEBORG KJELLERUP THEM GJERN. UNDERVISNING - Vend kataloget - THE HOUSE DUKKETEATER FOR VOKSNE FEM MÆND PÅ ORANGE SCENE

ARRANGEMENTER SILKEBORG KJELLERUP THEM GJERN. UNDERVISNING - Vend kataloget - THE HOUSE DUKKETEATER FOR VOKSNE FEM MÆND PÅ ORANGE SCENE SILKEBORG BIBLIOTEKERNE ARRANGEMENTER THE HOUSE DUKKETEATER FOR VOKSNE FEM MÆND PÅ ORANGE SCENE VINTERFERIE FOR BØRN LAKRIDS DET SORTE GULD LOUISE ZEUTHEN OM SUZANNE BRØGGER BIOGRAFI IT HJÆLP -VEND KATALOGET

Læs mere

Esplanaden. Beboerbladet. Antenneforeningen om forstyrrelserne på nettet side 3. Drengene i Perlen: En succeshistorie side 10-11

Esplanaden. Beboerbladet. Antenneforeningen om forstyrrelserne på nettet side 3. Drengene i Perlen: En succeshistorie side 10-11 Esplanaden Beboerbladet April 2010 Årgang 14 nr. 3 Antenneforeningen om forstyrrelserne på nettet side 3 Drengene i Perlen: En succeshistorie side 10-11 Formanden har ordet side 18 side 8 KulturWeekend

Læs mere

Oplevelses- og aktivitetsfolder

Oplevelses- og aktivitetsfolder Oplevelses- og aktivitetsfolder Efterår 2012 DebatFilmForedragForfattereMusik TeaterUdstillingerUndervisning VidenskabWorkshopsm.m. Kontakt Bibliotekstorvet 1 2970 Hørsholm Telefon 4849 5750 horsbib@horsholm.dk

Læs mere

ARRANGEMENTER SILKEBORG KJELLERUP THEM GJERN. UNDERVISNING - Vend kataloget - THE HOUSE DUKKETEATER FOR VOKSNE FEM MÆND PÅ ORANGE SCENE

ARRANGEMENTER SILKEBORG KJELLERUP THEM GJERN. UNDERVISNING - Vend kataloget - THE HOUSE DUKKETEATER FOR VOKSNE FEM MÆND PÅ ORANGE SCENE SILKEBORG BIBLIOTEKERNE ARRANGEMENTER THE HOUSE DUKKETEATER FOR VOKSNE FEM MÆND PÅ ORANGE SCENE VINTERFERIE FOR BØRN LAKRIDS DET SORTE GULD LOUISE ZEUTHEN OM SUZANNE BRØGGER BIOGRAFI IT HJÆLP -VEND KATALOGET

Læs mere

I en verden af oplevelser

I en verden af oplevelser I en verden af oplevelser Side13 Side04 Side06 Side10 Pecha kucha, pandekager og zombier alt dette kan du opleve efter mørkets frembrud ved bibliotekernes bidrag til kulturnatten 9. oktober. Stand-up er

Læs mere

Parkposten. Kultur og fritid Side 11. Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia. Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13

Parkposten. Kultur og fritid Side 11. Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia. Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13 Parkposten Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia Årgang 5 Nr. 1 Marts 2015 Redaktionen Leder Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13 Bygge bro og netværk Beskæftigelse og udd. Aktivitetshus

Læs mere

Esplanaden. Beboerbladet. Stand-Up den 4. marts. Denne gang i Café 13 side 9. Seniorrådet et råd med gennemslagskraft side 14

Esplanaden. Beboerbladet. Stand-Up den 4. marts. Denne gang i Café 13 side 9. Seniorrådet et råd med gennemslagskraft side 14 Esplanaden Beboerbladet Marts 2010 Årgang 14 nr. 2 Stand-Up den 4. marts. Denne gang i Café 13 side 9 Seniorrådet et råd med gennemslagskraft side 14 Kunstnergruppen KREA udstiller i Brønden side 19 side

Læs mere

scrapbog for dig eller jer, som har en soldat i familien, der er pa international mission

scrapbog for dig eller jer, som har en soldat i familien, der er pa international mission Få ideer til at dyste med hinanden Hvad kan man gøre, når man savner hinanden? Hvordan ser soldatens seng mon ud? Hvad kan man gøre, hvis man tit får ondt i maven? Sørg for at sætte et godt hold både ude

Læs mere