Rejsen til Amerika og turen derovre. fra 23. august til 17. september 2011

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rejsen til Amerika og turen derovre. fra 23. august til 17. september 2011"

Transkript

1 Rejsen til Amerika og turen derovre fra 23. august til 17. september 2011

2 A = Cruise America, Denver, Colorado B = KOA Estes Park Rocky Mountains, Colorado C = KOA White River RV park, Interior, Badlands, SD D = KOA Mount Rushmore Black Hills, South Dakota E = KOA Deadwood Black Hills, South Dakota F = Sibley Lake RV. Big Horn NF, Wyoming G = KOA Read Lodge Bear Tooth Highway, Montana H = Yellowstone Valley Inn & RV park, Wyoming M = Duchesne, Utah N = KOA Fillmore Utah O = Springdale, Zion NP, Utah P = Capitol Reef NP skovcamping, Utah Q = Moab Valley RV Park, Utah R = Mesa Verde, Colorado S = Cimarron, Colorado T = KOA Buena Vista, Colorado U = Denver, Colorado A = Cruise America, Denver, Colorado I= KOA Cody RV Park Wyoming J = Fishing Bridge RV park, Yellowstone, Wyoming K = Signal Mountain RV park, Grand Teton, Wyoming L = KOA Rock Springs RV park Wyoming Skemaet på næste side viser den daglige kørsel, både i km og tid. De daglige målinger er lavet med vores medbragte Garmin GPS, der blev 0-stillet hver aften. Tidsangivelse er tid i bevægelse. Dertil skal lægges alle de pauser store som små vi lavede igennem dagen. Det kunne være udsigtspunkter, museer, visitor centre eller kaffe- og frokostpauser. Gennemsnitshastigheden viser jo også, at det ikke er et racerløb, vi har deltaget i. Det er muligt, at nogle synes, det er langt at køre hver dag, men formålet med turen var jo at se så meget som muligt og USA er et meget stort land. Vi kan godt lide at køre bil, og for os er det oplevelsen ved at se landskabet glide forbi, stoppe op hvis der viser sig noget interessant, og så køre videre, der er herligt. Campingpladserne er kun til ophold for natten. Vi nåede som regel frem omkring kl og sluttede kørslen med en kold øl, evt. i selskab med nogle af de øvrige campister. Amerikanerne er utrolig venlige og snakkesalige, og det går som regel helt galt, når de hører, vi er fra Danmark.

3 Køretid og afstande på USA turen Dato Fra til km gennemsnit km/t max km/t Tid i bevægelse timer minutter 24-8 A B Kørsel med shuttlebus i området 26-8 B C C D Kørsel i området D E E F F G G H H I I J Kørsel i området J K K L L M M N N O Kørsel med shuttlebus i området 11-9 O P P Q Q R R S S T T U U A 34, Totaler og gennemsnit pr. dag i gennemsnit 287 Et C30 Motorhome er 9,1 meter lang, 2,54 meter bred (+ spejle) og 3,72 meter høj. Det må køres med et almindeligt dansk B kørekort (personbil). Det har automatgear og cruise-control, så det er let at køre med. Det er et tørstigt køretøj. Det har en 10 cylinder benzinmotor, der kører ca. 4 km pr. liter. Benzin er billig i USA. Vi brugte liter til en samlet pris af DKK 8.000,-. På de fleste campingpladser (RV pladser) kan det kobles på by-vand, 110 volt elektricitet, og der er afløb til spildevand. Det er udstyret med: 22 liter varmt vand 151 liter fersk vand en spildevandstank (køkkenvand) på 132 liter en toilettank på 114 liter en gastank på 53 liter en benzintank på 208 liter en 110 volts benzingenerator en solfanger, der laver 12 volt 2 stk. 12 v akkumulatorer. En til bilen og en til huset. Begge lades op under kørsel, men kun hus-akkumulatoren bruges under stilstand og uden tilkobling af 110v. Huset kan fungere ved 12 v og 110 v. Microovn og aircondition dog kun ved 110 v. Køleskabet bruger gas eller 12 v. Det styres pr. automatik.

4 Ferie i USA fra tirsdag den 23. august til mandag den 19. september 2011 Vi startede meget tidligt kl mod Billund lufthavn, hvor vi skulle med Lufthansa flyet til Frankfurt a. M. kl Vi landede planmæssigt i Frankfurt a. M. kl og havde hele formiddagen i lufthavnen, indtil flyet mod USA havde afgang kl Det tog flyet en Boeing timer og 40 minutter at flyve de km til Washington Dulles Internationale lufthavn. I Washington D.I. skulle vi ind i USA, hvilket tager nogen tid. Første i en meget lang kø for at vise pas og få lavet fingeraftryk både af tommelfingeren og de 4 andre fingre, blive fotograferet og et lille interview inden turen gik til bagagebåndet for at få udleveret vores kufferter og få det hele igennem endnu en kontrol. Herefter satte vi kufferterne på en andet bagagebånd og fortsatte til endnu en scanning af håndbagage og egen person. Det tog også tid, og vi var på nippet til at misse flyet til Denver. Heldigvis viste det sig, da vi hæsblæsende ankom til gaten, at flyet p.g.a. sen ankomst var 2 timer forsinket. Efter den sædvanlige kontrol for ridser og skrammer og udlevering af personligt udstyr (tæpper, håndklæder og lagener) og køkkenudstyr var vi klar til at køre ud i USA. Vi startede med at køre ud til et stort supermarked Walmart Supercenter for at købe madvarer og et par stole, og så var vi klar til turen mod første campingplads nær byen Estes Park i Rocky Mountains. Vi havde bestilt plads på Estes Park RV park (B), og vi ankom omkring kl Efter udpakning og sengeredning tog vi en gratis shuttle bus ind til Estes Park for lige at se på byen og besøge visitorcentret for at få oplysninger om stedet og omegnen. Vi fandt ud af, at der også gik en gratis shuttle bus fra byen og op til et par søer bl.a. Bear Lake inde i Rocky Mountain National park. Den tog vi med næste dag. Ventetiden fordrev vi med en stor fadøl på en pub i nærheden af gaten. Afgang mod Denver kl lokal tid med ankomst til Denver kl efter km flyvetur. Bagagen var med, og vi fandt hurtigt shuttlebussen til Sleep Inn Denver International Airport, hvor vi var på værelset kl lokal tid. Det svarer til Dansk tid. Vi gik i seng med det samme og sov fint til næste morgen, hvor vi efter morgenmaden på hotellet ringede til Cruise America for at bekræfte, at vi var i Denver og få en tid for, hvornår vi kunne afhente vores Motorhome. Det var klar til afhentning, så vi skyndte os at få lukket kufferterne igen og finde en transport fra hotellet til Cruise America (A). I receptionen mødte vi et tysk par, som var ude i samme ærinde, og de havde bestilt en taxa. Vi blev hurtigt enige om at slå pjalterne sammen og tog med dem i deres taxa. I Frankfurt lufthavn så vi et par af de helt store og nye Airbus 380. Vi fik udleveret vores RV, som motorhome bliver kaldt i USA. En 9 meter lang C30 vogn som den vi kørte rundt med i Det var en næsten ny vogn, der kun havde kørt ca miles = km. Første stop i Estes Park RV park med udsigt til Rocky Mountains.

5 Onsdag den 24. august Fra Cruise America (A) til Estes Park (B) 105 km med en gennemsnitsfart på 52 km/t og max. fart 101 km/t. Det tog 1 time og 50 minutter i ren køretid. KOA Estes Park RV park ligger på: N ,2 W ,2 i en højde af m. Et typisk KOA hus med reception, kiosk, toiletter, bad og vaskerum. Estes Park ligger smukt ved starten af Rocky Mountains National Park. Bighorn Sheep og Elk (kronhjorte) går frit omkring i byen. Vi så dog ingen i selve byen, men et par Elk besøgte os på campingpladsen.

6 Torsdag den 25. august Kørsel i Rocky Mountains med shuttle bus Efter morgenmaden tog vi shuttle bussen ind til Estes Park Visitor Center og derfra videre med en anden shuttle bus ind i Rocky Mountain National Park op mod Bear Lake. Midtvejs skiftede vi bus endnu engang, og den kørte os op til søen. Vi gik en lille tur op til Bear Lake, som man kan gå rundt om, men vi havde fået anbefalet at gå op til 3 andre søer, som var lidt længere oppe ad bakken. Nymph Lake, Dream Lake og Emerald Lake. Det tog omkring 2 timer at gå op til den sidste sø med indbyggede pauser, forstås!! Det var fint vejr og ikke for varmt, men alligevel det var rart at holde pause i skyggen. mere på vores rute. Vi tog de samme tre busser hjem til campingpladsen igen. Mens vi sad og hvilede benene over en øl, kom der pludselig en stor han-elk (en stor kronhjort) ind på pladsen og begyndte at molestrere et par piletræer. Da det var gjort, gik den sin vej igen. Lige neden for campingpladsen ude ved landevejen, har vi også set et par stykker. De vader bare over vejen, så man skal være påpasselig og klar til at bremse, for dyrene har ingen respekt for biler og mennesker. Søerne ligger flotte med hver deres charme. Nymph Lake var næste groet til med vandplanter i blomst. Dream Lake var åben og ret langstrakt, mens Emerald Lake var rund og lå for foden af en gletscher, der dog var krøbet lidt langt op ad bjerget. Det tog kun en time at gå ned til busholdepladsen igen, og nu kunne vi høre torden ind over bjergene. Det blev dog ikke til Fra Bear Lake til Nymph Lake er der 800 meter med en stigning på 6 meter. Fra Nymph Lake til Dream Lake er der 1,8 km med en stigning på 127 meter og fra Dream Lake til Emerald Lake er der 2,8 km med en stigning på 362 meter. Bear Lake. Nymph Lake.

7 Nymph Lake. Emerald Lake og stien derop. Dream Lake. Besøg på campingpladsen.

8 Fredag den 26. august Fra Estes Park (B) til Interior, Badlands NP (C) 732 km med en gennemsnitsfart på 82 km/t og max. fart 121 km/t. Det tog 8 timer og 54 minutter i ren køretid. KOA White River RV Park, Interior, SD ligger på: N ,5 W ,3 i en højde af 711 m. Vi kørte fra Estes Park omkring kl og kørte mod vest på en meget smuk vej ud af Rocky Mountains og derefter nordpå ad Interstate vej 25. Vores oprindelige mål var byen Lusk, halvvejs imellem Estes Park og Interior, men da vi kom der, var klokken kun omkring 13.00, og der var ulidelig varmt ca. 35 grader. Da der ikke var noget at se der i omegnen, besluttede vi os for at køre videre mod Badlands NP og Interior. 650 km var kørsel ud over prærien, som var mere eller mindre opdyrket. Vi kunne se så langt øjet rakte, hvis det da ikke lige var fordi, der var varmedis i horisonten. Vi nød skuet fra en kølig bil og holdt selvfølgelig ind et par gange for at se lidt nærmere på det, vi kørte forbi. Vi nåede Interior omkring kl og kørte først ind på den naturcampingplads, der ligger i forbindelse med Visitor Centret. Den så lidt kedelig ud, så vi kørte ca. 6 km sydpå til KOA White River RV park, og kl var vi klar til dagens kørsels-øl. Vi er nu en dag forud for vores program, men det er godt at have lidt tid at bruge af, hvis der viser sig noget interessant, som vi ikke har planlagt at skulle se. Turen ud af Rocky Mountains var meget smuk. Vi holdt kaffepause på en parkeringsplads uden for et US Airforce museum, som vi ikke kunne komme ind og se uden en tilladelse.

9 Køretur ud over prærien. Vi nærmer os Badlands National Park. Så er vi i mål! En dag før tid. Godt med noget tid at give af, hvis der viser sig noget spændende senere på vores vej.

10 Lørdag den 27. august Fra Interior (C) til KOA Mount Rushmore (D) 219 km med en gennemsnitsfart på 49 km/t og max. fart 98 km/t. Det tog 4 timer og 27 minutter i ren køretid. KOA Mount Rushmore RV Park, SD ligger på: N ,1 W ,5 i en højde af m. Badlands. Navnet stammer fra franske emigranter, der først i 1800-tallet forsøgte at krydse det. Bad lands to cross. Dakota indianerne kalder det mako cita som betyder dårlig land. Her er alt hvad hjertet kan begære af Cowboy-gear. Der er også et apotekermuseum, et kunstgalleri, gamle fotos fra Black Hills, restaurant og et lille tivoli. Stedet serverer gratis isvand og kaffe til 5 cent. Stedet åbnede i 1931 som et lille apotek, og for at gøre opmærksom på sig selv opstillede ejeren utallige reklameskilte ved vejene op til 100 km væk. Det har åbenbart hjulpet, set ud fra stedets størrelse i dag. Skiltene står der stadig for at trække kunder til. Vi spiste middagsmad i restauranten, så på butikkerne, hvorefter vi kørte til Rapid City. Her besøgte vi The Journey Museum, der har udstilling om de fossile fund fra området, om indianerne og om gamle dage i Rapid City. Vi brugte lang tid i museet, og klokken nærmede sig da vi kom ud. Vi skulle lige købe lidt ind, inden vi kørte tilbage til campingpladsen, men tog noget tid, for det første store center vi fandt, var et center uden fødevarer. Vi blev dog guidet hen til et Walmart og fik handlet ind. Vi startede med at køre tilbage til Badlands Visitor Center Ben Reifel Visitor Center hvor vi så udstillingen og en film om området. Herefter kørte vi lidt nordpå ad vej 240 til nogle udsigtspunker og små stier ind i området. Vi gik et par ture i området, hvorefter vi kørte retur igen, forbi Visitor Centret og ind på Badlands Loop Road, som går fra Visitor Centret og til byen Wall. Ude igen var det blevet mørkt, og vi måtte køre med lys de godt 40 km til KOA Mount Rushmore. GPS en guidede os fint, men jeg missede afkørslen mod campingpladsen. Det gav lidt omkørsel, da vi ikke lige kunne finde et sted at få vendt vognen, men omkring kl var vi etableret og kunne få lidt aftensmad. Her var der også mange udsigtspunkter, og vi holdt på dem alle! Et utroligt landskab midt ude på prærien. Hvor der ellers var udsigt til den, kunne man se ja, milevidt får altså en anden dimension i USA, men milevidt ud over den uden at se andet landskab i horisonten. Ifølge filmen lever der mange forskellige dyr i området bl.a. Bison, Bighorn Sheep, Præriehunde og klapperslanger. Vi så nu ingen af dem. Badlands indeholder også mange fossiler af forhistoriske dyr. De ældste synlige bjergarter i Badlands er ca. 75 millioner år gamle. Der er spor af mennesker ca år tilbage. Vi kørte 50 km på Badlands Loop og endte i byen Wall, som er kendt for den enorme landhandel Wall Drug.

11

12 Søndag den 28. august Kørsel i området Black Hills 139 km med en gennemsnitsfart på 38 km/t Det tog 3 timer og 40 minutter i ren køretid. Crazy Horse Memorial og Custer State Park. Vi kørte først til Crazy Horse Memorial og så på den kæmpestore skulptur, der bliver hugget ud i klippen. Den forestiller indianerhøvdingen Crazy Horse til hest, skuende ud over indianernes land. Her så vi Nordamerikas største flok bisoner ca stk. Før de hvide kom til, var der over 1 million bisoner i området. I 1914 var der 36 tilbage, og det er disse dyr, der er stamfædre til den nutidige flok. Det var Lakota høvdingen Henry Standing Bear, der så hvordan de hvide lavede statuerne af de 4 præsidenter Mount Rushmore der gerne ville vise at røde folk har også store helte. Statuen er 200 meter lang og bliver 172 meter høj, altså lige så stor som de 4 præsidenter tilsammen!! Alene hans næse er 6 meter lang! Den laves for indsamlede penge. Der er ingen statsmidler blandet i projektet, som startede i 1947, og som ingen ved hvornår bliver færdig. På vej til Crazy Horse blev vi vildledt af vores GPS. Den guidede os op i bjergene på Needles Highway, men der er et par tunneller, der er for små til vogne som vores. Det gik lige ved den første tunnel, men vi vendte nu om igen og kørte ned samme vej vi var kommet op. Vi kørte fra Crazy Horse til Custer State Park, hvor vi kørte på Wildlife Loop Road en snoet vej på ca. 30 km. igennem området. Vi kunne lige være der. (Det er ikke hullet oppe ved Crazy Horse, vi kører igennem.) Der er en mængde andre dyr i området: Mountain Goats, Bighorn Sheep, Burros (æsler), Coyotes (prærieulve), Præriehunde, Pronghorns, Elk og Mule Deer (små kronhjorte)og Mountain Lion (Pumaer).

13

14 Mandag den 29. august Fra KOA Mount Rushmore (D) til KOA Deadwood (E) 252 km med en gennemsnitsfart på 54 km/t og max. fart 86 km/t. Det tog 4 timer og 42 minutter i ren køretid. KOA Deadwood, Black Hills, SD ligger på: N ,6 W ,7 i en højde af m. Efter besøget på museet var vejret ved at klare op, og vi kørte via Custer State Park op til Mount Rushmore med de 4 præsidenthoveder. Heroppe var det næsten tørvejr, men skyerne hang så lavt, at vi ikke kunne se hovederne til at starte med. Vi gik derfor ind på museet for at se, hvordan man havde lavet monumenterne. Vi så også en lille film om projektet og da den var færdig var det klaret så meget op, at vi lige kunne få et kik op mod: George Washington ( ), Thomas Jefferson ( ), Theodor Roosevelt ( ) og Abraham Lincoln ( ). Det er en 2. generationsdansker Gutzon Borglund og 40 arbejdere, der fra 1927 til 1941 har lavet monumentet det indtil videre største på jorden. (Når eller hvis Crazy Horse monumentet bliver færdigt, vil det få den titel). Vi kørte fra KOA Custer RV Park omkring kl. 9 i regnvejr. Det første mål var Mammoth Hot Springs museet. Et meget interessant museum, der er bygget over en aktuel udgravning af en mammut kirkegård. Disse store dyr blev for år siden fanget i et sink hole en sø med meget stejle kanter. Hvis dyrene, i iver efter at få fat i nogle af de saftige vandplanter på søens bund, faldt i, kunne de ikke komme op igen, men druknede og faldt til bunds i søen. Den er så senere blevet fyldt op med mudder og det er så det, man graver ud i dag. I museet var der også en flot udstilling om dyrene og livet omkring dem. De første mammutter blev fundet under en udgravning til et byggeri i Man har fundet ud af, at det er ene unge hanner, der ligger i dybet. De har ikke været så erfarne som de voksne. Herefter kørte vi nordpå igennem nogle småbyer til spille- og guldbyen Deadwood. Vi gik en tur gennem hovedgaden og var inde på den pub, hvor Wild Bill Hickok huserede og blev skudt under et pokerspil den 2. august Det er den episode, der er gengivet i Wall Drugstore. Størelsen på mammuter og elefanter: Den bageste er en Colombian mammut: 4 meter Den næste er en afrikansk elefant: 3,4 meter Herefter den asiatiske elefant og en woolly mammut: 3 meter Den foreste er en pygmæ mammut: 1,8 meter.

15 Billede inde fra udgravningen. Der udgraves stadig, og i museets underetage er der et værksted, hvor de sidder og renser fundene. Motiver fra mammut museet. Her ses, hvordan man kan bygge et hus af mammutknogler. Alleen op til præsidenthovederne. Alle USA s staters flag er her. Monumentet kan under normale omstændigheder ses herfra bare ikke lige i dag. Til højre et billede fra museet.

16 Tirsdag den 30. august Fra KOA Deadwood (E) til Sibley Lake RV Park (F) 501 km med en gennemsnitsfart på 62 km/t og max. fart 112 km/t. Det tog 8 timer. Sibley Lake RV park, WY, ligger på: N ,5 W ,0 i en højde af m. Vi forlod KOA Deadwood omkring kl og kørte via 14A en meget flot vej ind igennem Black Hills National Forest til Spearfish og videre til Devil s Tower, hvor vi ankom omkring kl Vi besøgte deres Visitor Center og gik en tur på ca. 2 km omkring tårnet. Vi kørte videre mod Gillette, Buffalo og Sheridan på highway 90. Igen en tur igennem den endeløse prærie. Nord for Sheridan kørte vi vestpå op i Big Horn Mountains. Vores mål var Sibley Lake RV plads, som viste sig at være en skov-campingplads lige ned til en sø. Devil s Tower er resterne af en vulkanbund. Det er størknet magma, der har siddet nederst i vulkanen. Alt andet materiale fra vulkanen er forvitret bort igennem 50 millioner år. Indianerne har deres egen myte om bjerget: Der var engang syv små indianerpiger, som legede lidt væk fra lejren. Pludselig dukkede en gigantisk bjørn op, som jagtede pigerne. Pigerne sprang op på en klippe, der blot var en meter høj, og de bad en bøn til klippen om at redde dem. Klippen hørte deres bøn, og den begyndte at vokse op mod himlen. Bjørnen sprang op ad klippen og skrabede dybe rifter i klippen med sine store kløer. Hver gang bjørnen faldt ned fra den stejle klippe, rejste den sig til fornyet angreb. Til sidst blev pigerne presset helt op i himlen, hvor de kan ses den dag i dag som Syvstjernen. Og sporene efter bjørnens kløer er heller ikke til at tage fejl af. For indianerne er bjerget helligt, og på mange træer i området har indianerne hængt farvede bånd og små drømmefangere op. Bjerget er 264 meter høj og står m.o.h. Det er 304 meter i diameter ved foden. Ud over prærien. Sibley Lake.

17 Black Hills National Forest. På vej op i Big Horn Mountains. Udsigten fra foden af Devil s Tower. HOGBACK About 500 millions years ago the air and land were warmer, and seas covered all of Wyoming including the area you see. You would not recognize any animal life that time. None of it lived on the land. Then around 75 millions years ago, the earth s crust began to grind together. The earth buckled, heaved, and the Big Horn Mountains were formed. The long sharp red ridges in front of you are callet Hogbacks. Other geological formations to look for are steep escarpments, sheer almost vertical sides caused by the fault that runs along this side of the Big Horn Mountains, synclines, downfolds in the earth s crust that cause valleys, and Cuestas, long gentle upslopes of alternating hard and soft rocks.

18 Onsdag den 31. august Fra Sibley Lake RV Park (F) til KOA Read Lodge (G) 219 km med en gennemsnitsfart på 56 km/t og max. fart 93 km/t. Det tog 8 timer. KOA Red Lodge, MO, ligger på: N ,2 W ,1 i en højde af m. Vi startede dagen med at gå ned til Sibley Lake, hvor vi faldt i snak med et par, der sad og fiskede. De kom fra Cody og holdt lige en miniferie her oppe. Herefter kørte vi vest på ad vej 14A, hvor der var en del sving og stejle op- og i særdeleshed nedkørsler. Det gik nu fint. En meget flot tur over bjerget, hvor vi nåede op til den evige sne. Vi kom forbi et kultsted Medicine Wheel. Vi var dog ikke helt inde ved det, men nøjedes med at læse om det på en tavle. Man ved ikke helt, hvad det har været brugt til, men noget med solen og Indianere. Vi besøgte 2 Visitor Centre på vejen og var fremme ved KOA Read Lodge RV Park, Bear Tooth Highway, Montana, omkring kl

19 Vi mødte en mand med en kikkert. Han fortalte, at der 1 time tidligere var observeret 3 store elge i det grønne område her. Nu var de desværre gået, så vi fik dem ikke at se. Her er vi ved at være oppe. En fantastisk udsigt fra meters højde. Her var der en flot blomsterpragt. Så er vi på vej nedad! En nedlagt mine. Red Lodge

20 Torsdag den 1. september Fra KOA Red Lodge (G) til Yellowstone Valley Inn & RV (H) 317 km med en gennemsnitsfart på 50 km/t og max. fart 83 km/t. Det tog 6 timer og 22 minutter Yellowstone Valley Inn & RV park, WY, ligger på: N ,2 W ,7 i en højde af m. Efter vi havde tanket benzin og handlet ind, kørte vi sydpå ad Bear Tooth Highway mod Yellowstone National Park. Vejen er 108 km lang, og vi kørte op over et pas i m. Her var også en mængde udsigtspunkter, og vi holdt ved en del af dem. Vi kørte op over skyerne, men heldigvis var der nogen opklaring, så vi kunne nyde udsigten. Vi kørte ind ad Yellowstone National Parks nordøstlige indgang ved Cooke City. I parken kom kørte vi på en vej, som var lukket pga. sne, da vi var her i Vi kørte over Tower Fall og passet Dunraven Pass i m. ned mod vejen ud af Yellowstone på vej mod Cody. Kl. 19 holdt vi ind på Yellowstone Inn & RV park, ca. 30 km fra Cody.

21

22 Fredag den 2. september Fra Yellowstone Valley Inn & RV (H) til KOA Cody (I) 78 km med en gennemsnitsfart på 39 km/t og max. fart 83 km/t. Det tog 2 timer. KOA Cody RV Park, WY, ligger på: N ,7 W ,2 i en højde af m. Vi kørte fra Yellowstone Inn & RV park omkring kl med kurs mod wildwest-byen Cody. Byen er grundlagt i 1898 af William F. Cody ( ) alias Buffalo Bill. Den store bisonjæger indtog hele Europa med sit wildwest show. Et af de første huse, han opførte i Cody er Irma Hotel, opkaldt efter hans yngste datter. Den engelske dronning Victoria forærede Buffalo Bill en kostbar bar af kirsebærtræ. Baren kan stadig ses i hotellets spisesal. Hver aften opfører Cody Gunfighters et melodramatisk skydeshow foran hotellet. Vi mødte et barnebarn af Buffalo Bill, da vi var i USA i Han havde et lille museum og souvenirbutik nær byen Kanab. Vi købte en lille sandstensskulptur af ham. Busbilletten gjaldt også til Buffalo Bill Historical Center, et meget stort og flot museum og galleri. Her brugte vi 2-3 timer og så en masse om dyrelivet i Yellowstone, indianerne på prærien, pionerene og selvfølgelig også noget om Buffalo Bill. Efter museumsbesøget kørte vi godt 6 km uden for byen til KOA Cody RV Park, hvor vi skulle overnatte og mødes med vore venner Else og Verner, samt deres venner Connie og Keld. De var allerede ankommet i hver deres C30 vogn. Vi kørte samlet i vores vogn retur til Cody, hvor vi skulle se det legendariske wildwest show. Det var nu ikke noget at skrive hjem om, så godt vi ikke brugte penge til en siddeplads her. Vi løste billet til en tur i en sightseeing bus, der køret os rundt i Cody samtidig med at en meget livlig stewardesse fortalte om byen, og hvad Buffalo Bill havde betydet for byen. Hun viste billeder imens bl.a. et oversigtsbillede af byen, hvor der kun var hotellet og en lille kirke, som også består idag. Køreturen rundede også lige Cody Dam en opstemmet sø vest for byen på vej med Yellowstone. Dæmningen var den højeste i USA i 1910 og på Visitor Centret så vi en lille film om, hvordan de byggede den, og hvilke problemer de var rendt ind i. Dæmningen blev forbillede for alle andre dæmninger i USA herunder den store Hoover Dam over Colorado floden, neden for Grand Canyon. Vi gik en tur op og ned af hovedgaden for at finde et egnet spisested. Irma Hotellet var mere eller mindre fyldt op, så der gad vi ikke spise. Karen spurgte sig derfor rundt omkring i butikkerne, om de kunne anbefale et godt sted. Hun fik anbefalet Cassie s Wyoming s Premier Steakhouse lidt uden for byen. Det viste sig at være en ægte wildwest restaurant med bar, spisesalon og balsal og det hele var i brug. Først blev vi bænket ved en lang bar, og da maden var klar, blev vi sat til bords lige ved balsalen, hvor der var levende westernmusik. Vi fik os en god gang spareribs og et par svingom, inden vi køret tilbage til campingpladsen.

23

24 Lørdag den 3. september Fra KOA Cody (I) til Fishing Bridge RV park (J) 292 km med en gennemsnitsfart på 50 km/t og max. fart 94 km/t. Det tog 6 timer. Fishing Bridge RV Park Yellowstone, WY, ligger på: N ,1 W ,6 i en højde af m. Vi kørte i samlet kortege fra Cody til Fishing Bridge RV Park, midt inde i Yellowstone, ved Lake Yellowstone. De 130 km fra Cody til Yellowstone betegnes for den flotteste indgang til naturparken. Vi stoppede et par steder, men det var lidt svært at få plads til 3 stk. C30 vogne på en gang. Vi kørte ind på campingpladsen, fik Vi nåede lige at besøge det nye Visitor Center og så endnu et vandshow inden vi kørte videre til Lower Geyser Basin. Efter at have set de forskellige potholes kørte vi nordpå mod vandfaldet Gibbin Falls. Herfra vendte vi snuden hjemad mod campingpladsen. På vej dertil så vi forskellige vilde dyr, bl.a. en bjørn, nogle ulve og hjorte. anvist vores pladser og fortsatte så i vores vogn ud i den nederste del af 8-tallet, som vejene i Yellowstone er anlagt som. Vi kom forbi West Thumb Geyser Basin, som vi gik en tur i inden vi kørte videre mod Old Faithful geyseren. Efter vi havde set et vandshow gik vi ind i Old Faitful Inn, verdens største Inn, opført i træ. Her fik vi frokost. Hjemme på campingpladsen serverede Else, Verner, Connie og Keld grillmad, som vi indtog i Else og Verners vogn.

25

26 Søndag den 4. september Kørsel i Yellowstone National Park 178 km med en gennemsnitsfart på 42 km/t og max. fart 88 km/t. Det tog 4 timer og 15 minutter. Vi kørte igen samlet ud i en bil. Denne gang var målet den øverste del af 8-tallet med Mud Vulcano og Sulphur Caldron, Upper and Lower Falls. Vi så Lower Falls fra udsigtspunktet Artist Point, hvor der er et godt udsyn ned over Grand Canyon of Yellowstone. Herfra kørte vi ad den vestlige vej mod Mammoth Hot Springs i den nordlige del af Yellowstone og så på det flotte natursceneri, der er der. Næste stop var Tower Falls, hvor vi også kunne se dybt ned mod Yellowstone River. Tilbage på campingpladsen var der tid til et bad og få vasket noget tøj, inden der var aftensmad. Verner og Keld så en bison på campingpladsen. Den kom gående ind på pladsen tidligt om morgen. Der var også rådyr i udkanten af campingpladsen.

27

28 Mandag den 5. september Fra Fishing Bridge (J) til Signal Mounting RV Park (K) 152 km med en gennemsnitsfart på 43 km/t og max. fart 78 km/t. Det tog 3 timer og 30 minutter. Signal Mountin RV Park, Gran Teton, WY ligger på: N ,1 W ,0 i en højde af m. Vi forlod Fishing Bridge RV Park omkring kl med kurs mod Jenny Lake, Grand Teton National Park. Turen blev lidt længere end beregnet, da en bro, som førte over et vandfald, var under reparation. Vi måtte derfor gå lidt op ad bjerget for at komme over ved en anden bro. Tilbage på parkeringspladsen tog vi afsked med Else, Verner, Connie og Keld. De skulle videre mod Salt Lake City, mens vi havde bestemt os for at blive i området og overnatte på Signal Mountain RV Park, der var en skovcampingplads uden nogen som helst tilslutning. De havde dog en dumpstation, som vi benyttede os af dagen efter. Vel parkeret gik vi en tur ned til Jackson Lake, som lå lige nedenfor vores område. Alle tre vogne i samlet flok. Vi standsede et par steder, hvor der var plads til alle. Da vi ankom til Jenny Lake, var alle parkeringspladser optaget også dem, der var beregnet til RV-vogne. Her holdt personbiler, så det var umuligt at få vores vogne parkeret der. Vi klagede vores nød til en ranger, men han kunne ikke gøre noget, men foreslog os, at vi kunne parkere i vejsiden ind mod søen. Det var ok, når der nu ikke var andre muligheder. Vi gik i samlet trop en tur halvvejs rundt om Jenny Lake. Vi kunne så tage en båd tilbage. Turen langs søen gik gennem frodig skov, smukke blomster, store klippestykker og hele tiden med kig til de flotte bjerge, der stod snehvide mod den blå himmel og den klare sø.

29

30 Tirsdag den 6. september Fra Signal Mounting RV park (K) til KOA Rock Springs (L) 390 km med en gennemsnitsfart på 56 km/t og max. fart 91 km/t. Det tog 6 timer. KOA Rock Springs, WY ligger på: N ,1 W ,9 i en højde af m. Vi kørte tilbage mod Yellowstone National Park, men drejede efter dæmningen fra mod Jackson Hole ad vej 89. På vejen standsede vi et par gange for at nyde udsigten ud over søen og op mod bjerget Mount Moran i Grand Teton massivet. I Jackson Hole kørte vi mod Jackson Village for at se, hvad er var der og for at komme op i bjergene med en kabelbane. Heroppe var der en kølig vind men en god udsigt. Vi stod og så på nogle børn, der skulle ud at springe tandem spring med instruktører. Det tog lidt tid, inden de kom af sted, for da de var klar, var der ingen vind. Vi spiste et par vafler i restauranten, inden vi tog hejsen ned igen. Herefter kørte vi mod KOA Rock Springs ad vej 191 en ret kedelig tur uden de helt store udfordringer. Det samme uendelige øde land, som vi havde set et par gange før. På vejen var der mange mindetavler over de pionerer, der havde været med til at opdyrke det her landskab. Vi var på campingpladsen omkring kl. 18 og fik vasket og tørret vores tøj, mens vi spiste aftensmad. Udsigt over Snake River mod Grand Teton bjerget.

31 På toppen ved kabelbanen. Det går bare lige ud og så forbi en by eller hvar det nu var.

32 Onsdag den 7. september 2011 fra KOA Rock Springs (L) til Dushesne (M) 384 km med en gennemsnitsfart på 62 km/t og max. fart 100 km/t. Det tog 6 timer. Tæt på Duchesne, Utah. Vi ligger på: N ,2 W ,3 i en højde af m. KOA Rock Springs. Vi kørte fra Rock Springs ved 8.30-tiden og valgte turen vest om Flaming Gorge. Vi havde spurgt i receptionen, hvilken rute den østlige eller den vestlige der var flottest. Campingfatter mente den østlige, mens campingmutter syntes den vestlige var flottest. Under alle omstændigheder skulle vi køre ind til Visitor Centret syd for Flaming Gorge National Recreation Area. Vi valgte vest ruten. Det var en flot tur igennem det flade højland. Da vi nåede byen Manila kom vi til at køre langs selve kløften med nogle flotte udsigter langs vejen. Vi kørte ind til Visitor Centret, som desværre var lukket for sæsonen, men vi kunne gå på afmærkede stier helt ud til kanten og nyde synet af de farvede klippesider og vandet langt nede. Vi var også lige et smut forbi selve dæmningen, der var lavet over floden Green. Efter dæmningen kørte vi videre sydpå til byen Vernal. Her var vi inde og se Utah Field House of Natural History State Park Museum, hvor de har udstilling om alle de dinosaurskeletter, de har fundet i Dinosaur National Monument i nærheden. Det område ligger godt 10 km vest for Vermal, og der er normalt et Visitor Center derude, men det var under ombygning, så alle deres udstillingsgenstande var midlertid flytte ind til museet i byen. Efter museumsbesøget kørte vi lige en tur ud til området, men der var lukket for turister, så det fik vi ikke noget ud af ud over at se på omgivelserne. Vi køret videre østpå mod byen Duchesne, hvor vi fandt en campingplads lige ved bredden af en sø Starvation Reservoir. Her var fred og ro, næsten ingen gæster, men alt var til gengæld optaget i den kommende weekend, men vi skulle kun bruge en overnatning.

33 Flaming Gorge. Dinosaurland. Der er noget af en klo, det dyr har haft! En lårbensknogle af en dinosaur. En væg fyldt med aftryk af forhistoriske planter.

34 Torsdag den 8. september Fra Duchesne (M) til KOA Fillmore RV Park (N) 410 km med en gennemsnitsfart på 68 km/t og max. fart 104 km/t. Det tog 6 timer. KOA Fillmore RV park, Utah, ligger på: N ,7 W ,7 i en højde af m. Vi startede dagen med en svømmetur i søen, før vi kørte videre mod Fillmore via vej 191, 6, 89, 50 og 15. Landskabet var mere eller mindre det samme, som vi havde kørt i de sidste par dage. Vi kørte igennem Ashley National Forest og Uinta National Forest, som er et kæmpe område, der strækker sig fra Salt Lake City og ned til Ephraim. Navnlig turen ad vej 89 var meget smuk, op og ned ad bjerget. Vi kom forøvrigt igennem byen Manti, hvor min tip-tipoldefar Søren Olesen Rammelhøj (Serren Olsen) har været med til at bygge veje og kanaler efter Han og hans familie flyttede senere til Rockville, nær Zion Nationalpark, hvor han døde i 1872.

35 Skiferformationer langs vejen. De stønnede noget, de store lastbiler. De var lige kommet op ad 7,2 km bjerg med en stigning på 8%. Det skulle vi til at ned ad. Vores overmand. Vores bil er 9,5 m lang, men kunne snildt holde to gange langs denne trucker.

36 Fredag den 9. september Fra KOA Fillmore RV Park (N) til Zion Canyon Campg. (O) 325 km med en gennemsnitsfart på 72 km/t og max. fart 113 km/t. Det tog 4 timer og 30 minutter Zion Canyon Campground, Utah, ligger på: N ,3 W ,3 i en højde af m. I dag havde vi god tid, så vi kørte først fra Fillmore RV caming omkring kl og bestemte os for at køre helt ned til St. George. Karen havde nemlig set reklameskilte for et Outlet indkøbscenter, der skulle ligge i den by. Vi fandt da også en hel gade med Outlet forretninger, så dem gik vi lidt amok i, og fik købt forskelligt tøj. Herefter kørte vi nordpå igen mod Rockville og Springdale i Zion National Park. Første stop var Rockville Cemetery (begravelsesplads) hvor Chris s tip-tipoldefars grav stadig er. Han døde i 1872 efter et liv, hvor han forsøgte at dyrke bomuld på de stenede marker omkring Rockville. Samtidig var han med til at anlægge veje og kanaler samt lave en dæmning over Virgin floden, der løber lige forbi. Det sidste mislykkedes dog. december 1852 gik de ombord på skibet Forest Monarch, der sejlede dem til New Orleans. Torsdag den 17. marts ankom de endelig til New Orleans. Søndag den 3. april 1853 blev han viet til sin anden kone, Bertha Pedersen fra Greve. Hun var en hel del yngre en ham.hele flokken sejlede via Missisipi floden op til St. Louis og Keokuk. De købte vogne og okser, og omkring den 16. maj begyndte de den lange tur over prærien. De fulgte the mormon trail, som den hedder i dag, og som de var nogle af de første, der kørte ad. Der er beretning om en del problemer med indianere på deres vej, men den 23. oktober 1853 nåede de endelig byen Provo syd for Salt Lake City. Som tak for turen skulle de være med til at bygge en mur omkring det, der i dag hedder Tempel Square i Salt Lake City. Tilsyneladende er Søren syg på det tidspunkt, så det er Bertha, der må tage slæbet med deres del af opbygningen. Til gengæld står den del af muren der vistnok endnu. Senere blev de bedt om at deltage i koloniseringen af Dixie Land (det sydlige af Utah), og derfor flyttede de først til Manti og senere til Rockvill Disse oplysninger har jeg fundet på internettet, hvor der også er en detaljeret beskrivelse af hans og hans ligestilledes rejse fra Danmark til Rockville. Han udvandrede fra Vendsyssel i 1852, da hans kone var død, og han var blevet omvendt til mormonismen. Sammen med en flok mormoner sejlede han fra København den 22. december 1852 mod Kiel med skibet Obetrit og fortsatte til Altona (Hamburg) med tog den 23. december. Juleaften sejlede de med dampskibet Lion til Hull, England. Det tog 3 dage. Herefter med tog til Liverpool. Fredag den 31. Uden at vi vidste det, har vi krydset deres spor ca. 4 gange. Jeg mener at kunne huske, at vi så et skilt et eller andet sted, der fortalte om the Mormon trail, uden at vi forbandt det med noget, vi skulle interessere os for. Det var ærgerligt, men så må man jo gå på internettet og læse om den. Vi ville have været inde på Watchmann Campground lige ved siden af Zion National Park Visitor Center, men der var alt optaget (det var lige op til en weekend), så vi kørte tilbage til Springdale og parkerede på Zion Canyon Campground.

37 PIONEERS AND PROMINENT MEN OF UTAH OLSEN, SEREN. Born November, 1791, In Uland, Denmark. Came to Utah 1853, Lorenzo Snow company. Married Bertha Peterson in Copenhagen while on way to Utah. She was born May 8, 1821, and came to Utah with husband. Family resided Manti and Rockville, Utah. Elder; teacher in ward. Helped to build the first canal and roads at Rockville. Died Oct. 8, 1872, at Rockville. Solnedgang over Zion National Park, set fra Springdale RV Camping

38 Lørdag den 10. september Kørsel med shuttlebus ind i Zion National Park Vi startede med at tage den gratis bybus til Visitor Centret, der ligger i starten af Zion National Park. Her skulle vi vise vores pas til Nationalparkerne, men det lå i vores bil! Vi gik derfor hen til en ranger og forklarede hende situationen. Et lille dansk over fingrene med besked på at huske det næste gang klarede sagen. (Sidst vi var her lavede vi det samme nummer og slap også godt fra det dengang). Passet er købt, så vi har adgang til samtlige nationalparker i USA i en måned. Inde i Visitor Centret så vi en lille informationsfilm om de forskellige ture, man kan gå på inde i parken. Der blev oplyst længde, stigning og sværhedsgrad. Vi besluttede os for Emerald Pool og Temple of Sinawava. Med de oplysninger tog vi den gratis shuttlebus ind i parken og op til Zion Lodge, hvorfra turen til Emerald Pool starter. Der var en fin asfalteret sti op til den første sø og vandfald. Vandfald var der nu ikke meget af på denne tid af året. os for, at det ville vi også prøve. Skoene og strømperne blev nok tørre igen, så op med buksebenene og af sted ud i vandet. Bunden var meget stenet, men der var stokke, man kunne tage og støtte sig til. Vi gik videre ad en noget mere strabadserende sti op til endnu en sø og indtørret vandfald. En fin tur med udsigt ind i nationalparken og de stejle røde klipper. På denne tur så vi en lille slange og et firben, nogle chipmunks og et par rådyr (eller hvad de nu hedder derovre). Vi vadede over floden to gange og kom så til et punkt, hvorfra vi kunne se, at de, der var gået videre, gik i vand til livet. Det havde vi nu ikke lyst til, så vi vadede tilbage igen. Inde på land fik vi strømperne vredet og gik så tilbage til bussen. Både sko og strømper var tørre, inden vi nåede så langt. Vi kørte et stop med bussen og steg så af for at se, hvad der var der. Vi fandt ud af, at der kun var et par km til næste stoppested, så vi besluttede os for at gå det stykke for rigtig at nyde scenariet med de høje og røde klippeformationer. Nede ved næste stoppested var der en lille sti op til nogle hængende haver. En klippehule, hvor vandet løb ned ad væggen, hvorpå der groede blomster. Vi gik ned samme vej, som vi var kommet op, gik over til Lodgen og købte noget at drikke og lidt at spise. Herefter tog vi igen bussen helt op til enden af parken, hvorfra der går en sti ind i kløften, langs Virgin floden. En meget flot tur, som kan udvides med en spadseretur igennem vandet ind i kløften. Vi kikkede lidt på de andre, der vadede der og bestemte Tilbage til bussen og med helt ud af parken. Vi stod af på det næstsidste stoppested. Her var Zion Human Museum, som viste noget om pionererne i Zion. Vi nåede lige at se deres film, inden de lukkede, men nåede desværre ikke at gå i detaljer med udstillingen. Det kunne jo være sjovt, hvis der havde været noget om Søren Olesen, men det må vente til næste gang vi kommer der. Da vi kørte det sidste stykke ind til campingpladsen fortalte en meget snakkesalig kvindelig chauffør om de fremragende spisesteder, der er i Springdale. Vi besluttede os for at gå ud at spise på en restaurant lige over for campingpladsen.

39

40 Søndag den 11. september Fra Zion Canyon Camp, (O) til Capital Reef N.P. (P) 351 km med en gennemsnitsfart på 54 km/t og max. fart 93 km/t. Det tog 6 timer og 30 minutter Capital Reef NP Campground, Utah, ligger på: N ,8 W ,0 i en højde af m. Vi kørte fra Zion mod Bryce National Park omkring kl. 9.30, og efter den meget smukke tur ud igennem parkens østlige udgang, igennem den smalle tunnel, hvor der kun kan være trafik i en retning ad gangen, og hvor vi får besked på at køre midt på vejen, ankom vi til Bryce NP ved middagstid. Vi kørte derfra igen og bestemte os for at køre bag om naturparken ad vej 12 mod Cannonville og op mod Capitol Reef Natur Park. Her var tørvejr, og vi så Bryce fra bagsiden. Det var heller ikke så ringe endda. Vi kørte direkte til Visitor Centret, hvor vi så en mindre god film om området. Herefter kørte vi ind i parken til Sunset Point, hvor vi ville have været en lille tur nede i parken, men et kraftigt regn- og tordenvejr satte en effektiv stopper for det. Vi blev holdende på parkeringspladsen og spiste vores frokost, i håb om at det klarede op, men det gjorde det ikke. Når det endelig skulle være, så gjorde det ikke noget, at det lige var i dag, vi rendte ind i uvejr. Sidst vi var her gik vi nemlig en flot tur ned i parken. Vi kørte ind over Escalante State Park og Dixie National Forrest, over nogle fantastiske landskaber med vidde udsigter, hoodoos (små bløde bjergtoppe som i Bryce NP) og dybe dale. Det er desværre næsten umuligt at fotografere disse naturscenerier. Man får ikke dybden med på billederne. Vi holdt ind ved Capitol Reef Canyon RV park Fruita Campground, en lækker skovcampingplads, hvor der lige var plads til en vogn mere for en enkelt nat. Bryce National Park, set fra bagsiden.

41 Ud af Zion National Park. Billeder fra Dixie National Forrest. Her er spor fra tidligere indianer aktivitet. Den lille firkant oppe under klippeudhænget på den gule klippe er en bankboks, hvor de opbevarede værdifulde ting. Om de er kommet til den oppefra via tov eller nedefra via stiger, vides ikke.

42 Mandag den 12. september Fra Capitol Reef N.P. (P) til Moab Valley RV park (Q) 353 km med en gennemsnitsfart på 59 km/t og max. fart 100 km/t. Det tog 6 timer. Moab Valley Campground, Utah, ligger på: N ,8 W ,4 i en højde af m. Fra Fruita Campground i Capitol Reef Nationalpark kørte vi vestpå ad vej 24 mod Richfield, men drejede mod nord ad vej 72 i Loa og Highway 70, hvor vi kørte østpå mod Moab. Vej 72 går op over et fladt plateau i Fishlake National Forest. Her var der mange free range med løsgående køer, der krydsede vejen uden hensyn til trafikken. Også her var der en formidabel udsigt ud over den endeløse prærie. Vi kom forbi nogle helt sorte klippesider, men har ikke fundet nogen forklaring på disse aflejringer. Der er lavet flere ViewPoints på vejen,og vi stoppede på dem alle for at nyde synet af landskabet. På flere af dem havde indianerne salgsboder eller rettere tæpper, hvorfra de solgte kunst og håndværk. Vejen går igennem San Rafael Desert, hvor vi igen krydsede floden Green, før vi drejede mod syd og Moab. Her kom vi forbi Arches National Park, som vi besøgte i 2008, men dengang nåede vi ikke alle seværdighederne, så derfor kørte vi igen ind i parken og mod The Windows Section. Highway 70 er motorvejen, der går fra Salt Lake City mod Denver. Det er en meget flot vej, der snor sig imellem fladt land og store røde klippeformationer. Her så vi på Elephant Butte og North and South Window, et par store huller i de røde klipper. Vi stoppede på Moab Valley RV Resort. ArchesNational Park.

43 Capitol Reef National Park. Vej 72 over det sydlige af Fishlake National Forest. Highway 70. San Rafael Desert.

44 Tirsdag den 13. september Fra Moab Valley RV Park (Q) til A&A Mesa Verde RV (R) 287 km med en gennemsnitsfart på 57 km/t og max. fart 94 km/t. Det tog 5 timer. A&A Mesa Verde RV Park, Colorado, ligger på: N ,9 W ,0 i en højde af m. Vores naboer i Moab anbefalede os at besøge Mesa Verde National Park og Pueblo indianernes klippebyer. Det skulle være et besøg værd, hvilket det også blev. Vi var stadig en dag forud for vores tidsskema så vi tog en hurtig beslutning om at droppe Colorado National Monument, for at køre mod syd til Mesa Verde. jeg glemt. Vi gik derefter op for at se på ruinen før vi kørte videre mod Mesa Verde National Park. At det var stort fik vi en fornemmelse af på det museum, vi lige have besøgt. Der traf vi nemlig en dansker, der var på besøg hos nogle venner. Da han hørte, at vi lige skulle nå Mesa Verde Syd for Moab kom vi forbi Hole n the Rock, den lejlighed, som en dansker omkring 1948 byggede ind i klippen. Vi besøgte stedet i 2008, så vi nøjedes med at vinke ind til dem og køre videre ad vej 191. I Monticello drejede vi af og tog vej 666 mod Cortez. Inden vi nåede byen drejede vi igen fra mod et museum og en ruin af en indianerby: Escalante Ruins, Historical område. Vi besøgte museet og så en film om ruinen, og om hvordan og hvem, der havde fundet den. Det var en svensker, men navnet har National Park i dag udbrød han: Det tager mindst et par dage at få det hele med! Der var heller ingen der havde fortalt os at Mesa Verde Nationalparken lå på 10. etage. Efter indgangen til parken kørte vi næsten 1 km op ad en 32 km lang snoet vej. Det var en flot tur med udsigt helt over til Arizona. Vi holdt ind ved deres Visitor Center og fandt ud af, at vi lige kunne nå en omvisning ved landsbyen Cliff Palace. Vi købte billetter og kørte de sidste 10 km ud til landsbyen. Her blev vi mødt af en ranger, der fortalte om byerne og guidede os ned ad stejle og smalle trapper til landsbyen, som amerikanerne, der har døbt Cliff Palace. Efter rundvisningen skulle vi igen ad stejle stiger for at komme til parkeringspladsen. Vi kørte nu den lange vej ned igen og ville have overnattet på den campingplads, der er lige inden for porten, men der var ingen plads med tilslutninger. Vi skulle også have benzin på og med den pris, de tog derinde, kunne vi komme næsten hele turen igennem igen, så vi kørte ud af området og fandt den nærmeste RV plads. Her var der god plads, idet der kun var et lille telt foruden vores vogn. Vi bestemte, at vi ville køre op i området igen i morgen og besøge et museum og se på endnu en beboelse.

45 Læg mærke til tegningen til venstre og billedet af bjerget til højre en liggende indianer! Escalante Ruins. Udsigt fra Mesa Verde over mod Arizona. Cliff Palace.

46 Onsdag den 14. september Fra A&A Mesa Verde RV (R) til Cimarron (S) 358 km med en gennemsnitsfart på 56 km/t og max. fart 95 km/t. Det tog 6 timer og 21 minutter Campingpladsen ved Cimarron ligger på: N ,3 W ,4 i en højde af m. Vi startede i regnvejr med at køre tilbage og op i Mesa Verde National Park igen. Der var regndis og tåget, så det var godt, vi tog turen op i går, for i dag kunne vi ikke se den flotte udsigt. Vi kørte ud til Chapin Mesa Archeological Museum, hvor der var en flot udstilling om Pueblo indianerne og de ting, man har fundet i klippebyerne. Der er ca. 600 indianerboliger i området. Det stilnede lidt af ved det næste pas: Red Mounting Pas i meters højde. Trods regndis var turen fra Durango over Silvertown til Ouray utrolig flot med begyndende efterårsfarver over skoven. Ved byen Montrose drejede vi til højre ad vej 50 mod Cimarron og Black Canyon of the Gunnison NP. Museet viste også en 25-minuters film om byerne. Efter museumsbesøget gik vi ad en stejl sti ned til Spruce Tree House, som også er en klippeby. Her kunne vi komme lidt tættere på husene. Ved frokosttid kørte vi ned igen og begav os mod Black Canyon of the Gunnison National Park. Vi kørte over Durango og op ad vej 550. Det var en decideret bjergetape med et utal af hårnålesving. Det småregnede hele vejen og oppe ved Coal Bank Hill Pass i meters højde var der snevejr. Vi kørte op til den skovcampingplads, der er oppe ved kanten, men den kunne vi nu ikke bruge. Der var ingen mulighed for at få tømt tankene og det havde vi brug for. Vi køret derfor ned på vej 50 igen og fortsatte mod Cimarron i håb om at finde en RV plads i nærheden. Det lykkedes da også efter ca. 20 km kørsel. Her var en fin plads, hvor vi blev budt velkommen af campingfatter, der anviste os en plads tæt ved toilet- og brusebadsbygningen. Der var også vaske faciliteter, så vi klarede lige storvasken imens vi spise aftensmad.

47 Spruce Tree House. Vej 550 op over bjerget.

48 Torsdag den 15. september Fra Cimarron (S) til KOA Buena Vista RV park (T) 293 km med en gennemsnitsfart på 61 km/t og max. fart 94 km/t. Det tog 4 timer og 45 minutter KOA Buena Vista RV Park ligger på: N ,1 W ,7 i en højde af m. Vi kørte tilbage til Black Canyon of the Gunnison National Park og holdt ind ved Vistitor Centret og så udstilling og en film om opdagelsen af kløften, og hvordan man havde forsøgt at komme Vi kørte nu på den vestlige side af Rocky Mountains og her fulgte vi et regnvejr, som gav os en utrolig stålblå himmel med nogle meget flotte regnbuer. igennem den. På det tidspunkt var der mere vand i floden, end der er i dag, pga. en dæmning oppe ved Gunnison. Derefter kørte vi langs kanten og var ude at gå til alle de udsigtspunkter, der var på vejen og der var mange! Det ene skue flottere end det andet. Den samme flod, den samme kløft, men forskellige og meget flotte udsigter fra sted til sted. Vi brugte lige en regnbyge til at få frokost i og vi var i området indtil kl , hvorefter vi begav os videre mod byen Buena Vista. Denne rute havde også et højt pas: Monarch Pass i meters højde. Her var der også snevejr. I Poncha Springs drejede vi mod nord ad vej 24 indtil Buena Vista.

Rejsen til Amerika - og turen derovre. fra 23. august til 17. september 2011

Rejsen til Amerika - og turen derovre. fra 23. august til 17. september 2011 Rejsen til Amerika - og turen derovre. fra 23. august til 17. september 2011 A = Cruise America, Denver, Colorado B = KOA Estes park Rockey Mountains, Colorado C = KOA White River RV park, Interior, Bad

Læs mere

Yellowstone & cowboyland

Yellowstone & cowboyland Yellowstone & cowboyland En mindeværdig rejse i "The Real America", der indeholder en kombination af cowboys og indianere tilsat nogle af de bedste og mest spektakulære amerikanske nationalparker: Yellowstone,

Læs mere

Rocky Mountains på 23 dage

Rocky Mountains på 23 dage Rocky Mountains på 23 dage Dette forslag til en kør-selv rute gennem de amerikanske Rocky Mountains med udgangspunkt i Denver byder på noget af den mest imponerende natur, USA kan byde på. I kommer bl.a.

Læs mere

Turen tilbage til Denver går gennem Whyomings smukke prærielandskab. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf.

Turen tilbage til Denver går gennem Whyomings smukke prærielandskab. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. Cowboyland 16 dage fra kr. 10.398,- En eventyrlig tur gennem USA s cowboyland med prærie, dyrerige nationalparker og historiske minder fra kampene - mellem indianere og cowboys. Turen starter i Denver,

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

USA tur for IPA Kreds 7 / IPA Slagelse 1. til 16. september 2018.

USA tur for IPA Kreds 7 / IPA Slagelse 1. til 16. september 2018. TUR-OVERSIGT. Start og slut ved den røde prik. Vi starter mod nord. Biludlejningsfirmaet Hertz ved Denver International Airport. Her over er de 3 bilmuligheder som jeg har valgt. De 2 fra venstre er at

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Dag & dato: Fredag 10-Oct

Dag & dato: Fredag 10-Oct Eastern USA 2008 Fredag 10-Oct Ferien er i gang! Lang dag forude: Vi bliver hentet af en taxa kl. 05:30, så med tog til København, fly til Paris og først om eftermiddagen med fly fra Paris til New York.

Læs mere

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Lige et par billeder fra gåturen i går rundt om Emerald Lake, af denne lille fætter. Der er en del egern af forskellige slags, røde, sorte, grå,

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Dag 37 Motorhome d. 7/9-2016

Dag 37 Motorhome d. 7/9-2016 Dag 37 Motorhome d. 7/9-2016 Alle havde sovet godt, været i bad, tøj vasket ready to go. Vi kørte dog ikke ret langt, da vi skulle forbi og se Majs paladset / The Corn Palads, som ligger i Mitchell. Byen

Læs mere

Dag 38 Canada d. 8/9-2016

Dag 38 Canada d. 8/9-2016 Dag 38 Canada d. 8/9-2016 Efter en rolig nat uden at blive smidt væk af nogen, stod vi op til den flotteste solopgang. Som ventet var der flere ledige campingpladser omkring os det må altså kunne gøres

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Beskrivelse: Booking nummer er 1192510 Alamo Prisen for din billeje er 2090 DKK ogden er bekræftet.

Beskrivelse: Booking nummer er 1192510 Alamo Prisen for din billeje er 2090 DKK ogden er bekræftet. ons. 7. apr. 2010 tor. 8. apr. 2010 fre. 9. apr. 2010 lør. 10. apr. 2010 11:25 Fly København - Atlanta Fra København 1125 ank Atlanta 1525. Confirmation nr. PE4NF0 16:30 Hente bil Atlanta Booking nummer

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 2.del

Dagbog Tanzania 2009 2.del Dagbog Tanzania 2009 2.del Aften Ruaha National Park den 21-sep- 2009. Transport dag - i dag har vi kørt turen fra Mikumi som vi forlod kl. 8 15 og til Ruaha NP. hvortil vi ankom kl. 15 00. En stille og

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Hovedmålet med vores tur i Dovrefjell var at komme op på toppen af Snøhetta. Snøhetta er et af Norges højeste bjerge 2286 m.o.h. kun ca. 200 meter lavere end det højeste

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Route 66 i autocamper

Route 66 i autocamper Route 66 i autocamper Route 66 - en verdenskendt klassiker! Kør ad den klassiske gamle landevej, Route 66, fra Chicago tværs gennem USA til Stranden i Santa Monica i Los Angeles. En historisk tur, der

Læs mere

Detaljeret beskrivelse af solformørkelsesturen

Detaljeret beskrivelse af solformørkelsesturen Detaljeret beskrivelse af solformørkelsesturen Revideret 17.2. 2017, Poul Kattler og RUBY Rejser 16.8. Afrejse fra Kastrup d. 16/8-17 kl. 6.40 med ankomst til Seattle kl. 11.50 Afrejse fra Billund d. 16/8-17

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Nationalparker i det vilde vesten

Nationalparker i det vilde vesten Nationalparker i det vilde vesten 16 dage Kom med til hele fem stater på en rundrejse, der giver et godt indtryk af det vilde vesten, som det var dengang pelsjægere, guldgravere, nybyggere og spekulanter

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Canyonland & Indianere i autocamper 20 dage fra kr. 11.248,- Inkl. fly, autocamp er mm. Oplev noget af Amerikas mest unikke natur på en rundrejse med store kløfter og spændende indianerkultur. En tur for

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Dag 7 Island d. 8/8-2016

Dag 7 Island d. 8/8-2016 Dag 7 Island d. 8/8-2016 Efter en dejlig nattesøvn, to og to ved siden af hinanden, Jesper fik en seng for sig selv, så alle var friske. Indgangen til vandrehjemmet, bad, toiletter, restaurant. For os

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011 Billedet er fra Yosemite National Park Guds eget land eller mulighedernes land kært barn har mange navne, men USA er også landet fyldt med overraskelser om man så

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid.

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Punkt... Side Tirsdag den 14. april 2009...3 Onsdag den 15. april 2009...4 Torsdag den 16. april 2009...5 Fredag den 17. april 2009...7 Lørdag den 18. april

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Østlige Canada i autocamper

Østlige Canada i autocamper Canadas Rocky Mountains i autocamper 16 dage fra 8.348 kr. pr. person når 2 voksne og 2 børn rejser sammen Tag med på et betagende eventyr i autocamper gennem Canada og Rocky Mountains imponerende natur

Læs mere

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 34th. udgave. Vores klubtur blev arrangeret af Sune Boelskifte i år og hans forslag lød på Tilff Bastogne Tilff. Et løb som bliver afholdt i Belgien og som har været kørt

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af Dag 1: Afgang Så var dagen kommet, hvor vi skulle afsted til EM i klassisk bænkpres 2017 i Finland. Jeg skulle som eneste danske løfter repræsentere Danmark, heldigvis i godt selskab af coach Jacob Stegelmann.

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden.

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden. Vores sidste rejse startede den 8. sept. 2016. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi gerne ville undgå komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II Cykeltour 2014 Tour de Suisse II DAG 3 LØRDAG DEN 23. AUGUST 2014 BRIG TIL ANDERMATT Det anbefales at følge ruten som lagt i MapMyRide igennem Brig mod Naters. Hvis man følger hovedvejen videre ud af brig

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009.

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Så sidder vi igen i Afrika og skriver dagbog, denne gang sidder vi på terrassen foran vores telt på Vuma Hill Tented Camp i Mikumi

Læs mere

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Mathilde i Mellemamerika Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Indhold Mathildes dagbog fra Costa Rica Side 4 Costa Rica Side 18 Mathildes dagbog fra Nicaragua Side 38 Nicaragua Side 50 Stikord Side

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Venedig, Gardasøen og Østrig.

Venedig, Gardasøen og Østrig. Venedig, Gardasøen og Østrig. Lørdag den 13. juni 2015 tog 39 personer fra Nordjylland på Agri Nord seniorklubs årlige sommer tur, der i år gik til Venedig, Gardasøen og Østrig. Vi blev samlet op i en

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010)

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) REJSEAVISEN5 Familie Rask Hansen s rejseavis Rushmore Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) Efter vi havde kørt ca. 100 km kom vi endelig til Mount Rushmore. Mount Rushmore, er en klippe,

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2.

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2. Karla og Gert skal på ferie. To personer ankommer i skib til Mombasa i Kenya. De skal møde en person på Hotel Royal. Her får de udleveret et kort over dele af det centrale Afrika. Kapitel 1. Mig og min

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Rocky Mountains i autocamper 23 dage fra kr. 11.448,- Inkl. fly, autocamp er mm. Denne tur er designet til bl.a. familier, der ønsker ekstra god tid til at køre rundt. En tur med mange store oplevelser

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 5. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Torsdag den 11. juni, individuelle finaler: Tre medaljer mere til Danmark! Efter dagens finaler stod klart at

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

Verbernes former. Jeg lå i sengen uden at sove. (= Jeg var vågen) Jeg kørte på arbejde uden at have sovet. (= Jeg var træt)

Verbernes former. Jeg lå i sengen uden at sove. (= Jeg var vågen) Jeg kørte på arbejde uden at have sovet. (= Jeg var træt) Verbernes former Der er to slags verbeformer på dansk: de, der beskriver en situation, som den ser ud, mens den er der; og de der beskriver resultatet eller betydningen af situationen på et senere tidspunkt

Læs mere

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet.

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Hermed har I turkataloget. Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Den enkelte kreds kan opdele sig i flere turhold - blot at der er en ansvarlig

Læs mere

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer Bårehold i felten Uddrag af noter fra observationer 1: Vi får et kald til Holst Camping-området, og springer i bilen. Det er en ung pige, de har svært ved at komme i kontakt med. Vi får et fix-punkt at

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

USA for feinschmecker 2.oktober - 16.oktober 2017

USA for feinschmecker 2.oktober - 16.oktober 2017 USA for feinschmecker 2.oktober - 16.oktober 2017 Her er en enestående oplevelse for at nyde en rejse med kun få medrejsende Vi kører i 3 stater i USA Besøger hele 6 nationalparker & Navajo Indianernes

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Seattle til Anchorage 24 dage med fantastiske naturoplevelser

Seattle til Anchorage 24 dage med fantastiske naturoplevelser Seattle til Anchorage 24 dage med fantastiske naturoplevelser I foråret 2008 havde vi 32 eventyrlystne gæster der kørte denne tur i 16 autocampere. Rejsen fra Seattle til Anchorage kan primært gennemføres

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR AF KIT KJØLHEDE LAURSEN AUGUST 2006 DER VAR ENGANG TRE GODE VENNER: BETTEMAND, LANGØRE OG GRØNSKOLLING. EN DAG MØDTES DE FOR AT HYGGE SIG. SE HER

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte

Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte 1 Fredag. 9.5.2014 Endelig blev det fredag hvor vi skulle på studietur til

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

USA for feinschmeckere maj 2017

USA for feinschmeckere maj 2017 USA for feinschmeckere 16. - 30. maj 2017 Før du læser rejsebeskrivelsen! På rejser i USA rejses der oftest i større grupper over 25 personer. Vi har på denne rejse valgt at lave det noget anderledes.

Læs mere

Nyhedsbrev Porsgaard

Nyhedsbrev Porsgaard Nyhedsbrev Porsgaard November 2012 Dato 26 november Teater Punkter af særlig interesse: Teater Igen i år var Juelsminde skolecenter med blandt de teaterstykker, der blev udvalgt til at gå videre. Vi skulle

Læs mere

Eguisheim, Alsace, Frankrig

Eguisheim, Alsace, Frankrig Sommerferie 2015: Frankrig, Belgien, Tyskland - 2. del Eguisheim, Alsace, Frankrig (fortsat fra 1. del) Typisk landskab i Alsace: Vinmarker så langt øjet rækker. Billedet her er taget ved Hunawihr mellem

Læs mere