24a HVORSLEV BY, HVORSLEV (790853) 1y HVORSLEV BY, HVORSLEV (790853)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "24a HVORSLEV BY, HVORSLEV (790853) 1y HVORSLEV BY, HVORSLEV (790853)"

Transkript

1 Til de høringsberettigede Postadresse: Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej Hinnerup Pos Fav Lan Sko 838 Tlf Tlf. fav ww Høringsbrev Vandløbsrestaureringsprojekt i Kjelbæk Fjernelse af to spærringer Baggrund Favrskov Kommune ønsker at gennemføre et vandløbsrestaureringsprojekt i Kjeldbæk. Favrskov Kommune har som vandløbsmyndighed besluttet at fremme projektet efter Vandløbsloven (LBK nr. 927 af 24/9/2009) samt Bekendtgørelse nr af 11/12/2007 om vandløbsregulering og restaurering. Projektet fremlægges hermed i høring i 8 uger fra 30. juni 2014 til 26. august Forslag til vandløbsrestaureringsprojekt Favrskov Kommune planlægger at gennemføre et vandløbsrestaureringsprojekt Kjeldbæk. Projektet består af to indsatser, som er omfattet af Bekendtgørelse nr af 30/10/2012 om kriterier for vurdering af kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering. Berørte parter Navn Irene Johanne Møller Søgård Niels Laurits Søgård Hvorslev Kirkekasse v/ Benny Jensen Matrikler 24a HVORSLEV BY, HVORSLEV (790853) 1y HVORSLEV BY, HVORSLEV (790853) 26. juni 2014 Sagsbehandler: Torben Tran Ankjærø Tlf ttan@favrskov.dk Personlig henvendelse: Favrskov Kommune Landbrug og Natur Torvegade Hammel Sagsnr Dokument nr Cpr.-/CVR-nr./Ejd.nr. 26. Sag Tor Tlf. ttan Per Fav Lan Tor 845 Sag 710 Dok 710 Cpr Projektets lokalitet De to spærringer ligger begge på matrikel 24a, Hvorslev By, Hvorslev. Nærmeste adresse er Danstrupvej 10, 8860 Ulstrup. Området er beliggende ca. tre kilometer sydvest for byen Ulstrup. Spærringerne ligger på den øverste del af Kjeldbæk, hhv. nord og syd for Danstrupvej. Kjeldbæk er et privat vandløb, som regionplan 2005 er A- målsat som særligt naturvidenskabeligt interesseområde.

2 Figur 1: Kort over projektområdet (projektområde markeret med rød stiplet cirkel) Projektets formål: Formål med projektet er at skabe fri passage i Kjeldbæk og derved forbedre levevilkår for de fisk og smådyr, hvis livscyklus er afhængig af at kunne vandre frit i vandløb.

3 Beskrivelse af projektet Figur 2: Projektområdet oversigtskort over elementer spærringer er markeret med en rød prik Projektet tager udgangspunkt i fjernelse af to faunaspærringer, hvis placering er angivet på figur 2. Nordligste faunaspærring: Se projektbeskrivelsen bilag 1 for alle detaljer i projektet. Nedenfor er angivet et resumé af projektbeskrivelsen. Denne spærring består af en ældre opstemning i form af en jordvold, som er etableret for at skabe en sø midt i vandløbet. I dag spærrer opstemningen for faunapassage. Favrskov Kommune har ved målinger konstateret, at søen har en væsentlig okkerrensende effekt. Derfor vurderer Favrskov Kommune, at søen kan bibeholdes, og at den bidrager til at rense vandet for okker inden det løber videre ned gennem Hvorslevgård Skov. I projektbeskrivelsen fremgår det, at der skabes faunapassage gennem søen ved at anlægge et nyt slynget afløb fra søen med samme gennemsnitlige fald som det nuværende forløb af Kjeldbæk, ca. 16 promille. Der er et naturligt stort fald i projektområdet, og det er ikke muligt at reducere faldet yderligere. Afløbet fra søen får en længde på ca. 150 meter, men det kan være nødvendigt at afkorte forløbet nogle meter i forhold til de konkrete terrænforhold i området. Søen er aflang og med et areal på ca. 900 m2. Kunstigt etablerede søer i åsystemer har vist sig i mange undersøgelser at have en negativ effekt på vandrende fisk, herun-

4 der på nedtrækket af unge ørreder, smolt, på deres vej til havet. Det kan ikke udelukkes, at søen efter projektgennemførelse vil tilbageholde et mindre antal smolt, men eftersom søen er lille og aflang, og der er en begrænset vandløbsstrækning opstrøms søen, så vurderer Favrskov Kommune, at søens okkerreducerende effekt har større positiv betydning for ørreder og smådyr nedstrøms søen i forhold til den begrænsede effekt på de nedtrækkende smolt, som søen kan tænkes at være årsag til. Sydligste faunaspærring: Se projektbeskrivelsen bilag 1 for alle detaljer. Nedenfor er angivet et resumé af projektbeskrivelsen. Denne spærring består af et rørstyrt, hvor der er ca. 50 cm frit fald i Kjeldbæk fra røret under overkørslen på grænsen mellem matrikel 1y og 24a, Hvorslev By, Hvorslev. Projektet går ud på at fjerne spærringen ved at fjerne overkørslen, og udligne faldet på ca. 50 meter nedstrøms overkørslen samt ca. 20 meter opstrøms overkørslen. Nedstrøms overkørslen forlægges to eksisterende dræn til udløb ca. 50 meter længere nedstrøms, og der fyldes jord i det eksisterende vandløbstracé, og der udlægges grus og sten for at skabe variation til fisk og smådyr. Opstrøms overkørslen udlignes faldet ved at optage løst aflejret sediment i en dybde af ca. 20 cm over en ca. 20 meter lang strækning. Denne optagning af sediment betragtes som sædvanlig vedligeholdelse, da ejer af matriklen oplyser, at man har haft en vedligeholdelsespraksis med at optage sediment foran overkørslerne. Derfor vurderer Favrskov Kommune, at projektet ikke skal behandles efter Naturbeskyttelseslovens 3 i forhold til hverken vandløbet eller den omkringliggende eng. Favrskov Kommune har indgået en aftale med ejer af matrikel 1y, Hvorslev By, Hvorslev (Hvorslev Kirkekasse). I projektet indgår en erstatning for den fjernede overkørsel. Erstatningen består i, at projektet forbedrer en anden eksisterende overkørsel midt på matrikel 1y, Hvorslev By, Hvorslev. Den forbedrede overkørsel vil fungere som ejerens primære overkørsel fremover. Afvandingsmæssige konsekvenser af projektet Projektet vil ikke give væsentlige afvandingsmæssige ændringer, da eksisterende dræn forsat vil fungere som hidtil. Dog skal ejerne af matrikel 1y og 24a, Hvorslev By, Hvorslev, kunne tåle at jorden i umiddelbar nærhed af den nuværende overkørsel i matrikelskel mellem ovennævnte matrikler kan blive mere fugtig som følge af, at vandløbsbunden hæves ca. 50 cm. Det skal her nævnes, at dræningen af området opretholdes, således at påvirkningen vil være af begrænset omfang. Ved den nordligste spærring bliver ca. 80 meter af det nuværende afløb fra søen tørlagt efter projektets gennemførelse, da der etableres et nyt forløb i den vestlige side af ådalen. Dette vil betyde, at de lavest beliggende arealer i ådalen vil blive mere tørre, men det vurderes samtidig, at denne ændring kun vil kunne registreres få meter fra det nuværende forløb af Kjeldbæk, da trykvand fra skrænterne i ådalen fortsat vil holde skrænterne fugtige.

5 Projektets forventede resultater: Der skabes faunapassage for fisk og for anden vandløbsfauna. Fri faunapassage fra Gudenå og op til vandløbsspidsen af Kjeldbæk vil kræve fjernelse af to mindre spærringer nedstrøms søen. Disse spærringer forventes løst i 2. vandplanperiode Vilkår: Krav til udførelse: Anlægsarbejdet udføres som beskrevet i dette høringsbrevs bilag 1 - projektbeskrivelsen af 23. juni 2014, samt på følgende vilkår: Afstrømning fra bredejere beliggende opstrøms- og nedstrøms projektområdet bliver ikke påvirket negativt. Der må ikke anvendes materialer som er behandlet med miljøskadelige stoffer i/ved vandløb. Det lokale museum kontaktes ved fund af fortidsminder. Det skal sikres at udvaskning af sand, grus, sten og jord begrænses mest muligt under og efter anlægsarbejdet. Ved optagning af sediment opstrøms nordligste overkørsel på matrikel 1y, Hvorslev By, Hvorslev, skal dette foregå fra den østlige side af Kjeldbæk for at skåne vandløbsvegetationen og den vandløbsnære vegetation. Lovgrundlag Gennemførelse af projektet kræver godkendelse efter 37 i vandløbsloven, idet der er tale om et vandløbsrestaureringsprojekt. Et vandløbsrestaureringsprojekt skal behandles efter Vandløbslovens gældende regler i kapitel 7 i Bekendtgørelse nr af 11/12/2007 om vandløbsregulering og restaurering m.v. Høring og evt. godkendelse efter anden lovgivning Der bliver foretaget en VVM-screening af projektet. Vandløbet er omfattet af Naturbeskyttelseslovens 3. Da projektet godkendes efter 37 i Vandløbsloven, kræves der ikke dispensation efter Naturbeskyttelsesloven. Projektområdet ligger i okkerpotentielt område, kortlagt som okkerpotentielt areal, klasse III. Projektet vurderes ikke at være omfattet af Okkerloven, da der i projektet ikke er tale om nydræning eller vedligeholdelse, men et restaureringsprojekt, der ikke påvirker afvandingsforholdene væsentligt. Konsekvensvurdering i henhold til Bekendtgørelse nr. 408 af 01/05/2007 Favrskov Kommune har vurderet projektet i henhold til Bekendtgørelse nr. 408 af 01/05/2007 om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter: Internationale naturbeskyttelsesområder Projektområdet ligger uden for internationale naturbeskyttelsesområder. En eventuel påvirkning af udpegningsgrundlagets arter og naturtyper vurderes at være uvæsentlig eller af underordnet betydning, på grund af projektets karakter. Beskyttelse af visse arter (Habitatdirektivets bilag IV) Ifølge habitatdirektivets artikel 12 om strengt beskyttede arter må Kommunen ikke godkende noget, der kan beskadige eller ødelægge yngle- eller rasteområder for de arter, der er omfattet af direktivets bilag IV. Favrskov Kommune har ingen registrerin-

6 ger af bilag IV-arter i projektområdet. Det vurderes, at restaureringsprojektet vil have en positiv effekt på Kjeldbæk, og dermed på eventuelle bilag IV-arter, der måtte være tilknyttet vandløbssystemet. Økonomi Favrskov Kommune forventer at få tilsagn på ansøgningerne fra NaturErhvervstyrelsen om 100 % tilskud til udgifterne i forbindelse med anlægsarbejdet, da der er tale om et projekt omfattet af Bekendtgørelse nr af 29/10/2012 om tilskud til kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering. Formålet er at skabe fri passage for vandløbsfauna-en i overensstemmelse med EU s Vandrammedirektiv. Anlægsudgifterne til projektet er anslået til kr. for hver indsats, så den samlede økonomiske ramme er kr. Lodsejeraftaler Favrskov Kommune og lodsejerne har indgået en aftale om udgiftsfordeling på projektet, da lodsejer på matrikel 24a, Hvorslev By, Hvorslev, har ytret ønske om samtidig med projektet at vedligeholde den eksisterende opstemning. Derudover er der indgået en aftale med ejer af matrikel 1y, Hvorslev By, Hvorslev angående overkørslerne på matriklen. Bilag1, projektbeskrivelse af 23. juni 2014, beskriver de tekniske detaljer, som er aftalt mellem Favrskov Kommune og lodsejerne Projektets igangsætning Vandløbsmyndigheden har, jævnfør 31 i Bekendtgørelse nr. 1436, besluttet at anlægsarbejdet for Favrskov Kommunes regning og risiko kan igangsættes før klagefristens udløb. Tidsplan Anlæg af projektet vurderes til at tage under en uge. Projektet udføres i en egnet tør periode, formentlig sensommer eller tidligt efterår Fremtidig vedligeholdelse Den fremtidige vedligeholdelse af Kjeldbæk forbliver uændret, hvilket vil sige, at det som et privat vandløb er den enkelte lodsejer, som er ansvarlig for vedligeholdelsen. Godkendelsens varighed Anlægsarbejdet skal være udført senest 3 år fra afgørelsens meddelelse. Hvis dette ikke er tilfældet bortfalder godkendelsen. Aktindsigt Der gøres opmærksom på retten til aktindsigt, jævnfør Vandløbslovens 77. Godkendelsesprocedure Vandløbsrestaureringsprojektet behandles efter vandløbslovens bestemmelser med 8 ugers indsigelsesperiode og 4 ugers klageperiode. Kommunens fremme af forslaget offentliggøres 30. juni 2014 på Favrskov kommunes hjemmeside med de lovpligtige 8 ugers indsigelsesperiode fra 30. juni 2014 til 26. august 2014.

7 Inden der træffes endelig afgørelse i sagen, er der iht. Vandløbsloven mulighed for at komme med indsigelser og bemærkninger til det fremlagte projekt. Evt. indsigelser eller bemærkninger fremsendes skriftligt til Favrskov Kommune, Skovvej 20, 8382 Hinnerup, eller så vidt muligt elektronisk på favrskov@favrskov.dk og skal være kommunen i hænde senest 8 uger efter offentliggørelsen, dvs. senest 26. august 2014, indenfor kontorets åbningstid. Såfremt der er spørgsmål til projektforslaget kan der rettes henvendelse til Torben Tran Ankjærø, ttan@favrskov.dk, tlf.: Venlig hilsen Torben Tran Ankjærø Biolog

8 Høringsbrevet er sendt til: Berørte parter: Irene Johanne Møller Søgård og Niels Laurits Søgård, Danstrupvej 10, 8860 Ulstrup Hvorslev Kirkekasse v/ Benny Jensen, Vesterbro 1, 8850 Bjerringbro Høringsberettigede: Naturstyrelsen, Naturstyrelsen - Søhøjlandet, shl@nst.dk Danmarks Naturfredningsforening, dnfavrskov-sager@dn.dk Danmarks Sportsfiskerforbund post@sportsfiskerforbundet.dk; lbt@sportsfiskerforbundet.dk Danmarks Sportsfiskerforbund, miljøkoordinator for vandområde 2, Jakob Kjær Madsen: jkm@sportsfiskerforbundet.dk Center for Fiskeri, NaturErhvervstyrelsen, fiskeri@naturerhverv.dk Bilag Bilag 1: Projektbeskrivelse af. 23. juni 2014 med tilhørende kortbilag

Til de høringsberettigede. Høringsbrev Vandløbsrestaurering i Kvitbæk

Til de høringsberettigede. Høringsbrev Vandløbsrestaurering i Kvitbæk Til de høringsberettigede Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Høringsbrev Vandløbsrestaurering i Kvitbæk Baggrund Favrskov Kommune

Læs mere

Til de høringsberettigede. Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt i Tilløb til Houlbjergskov Bæk etablering af faunapassage

Til de høringsberettigede. Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt i Tilløb til Houlbjergskov Bæk etablering af faunapassage Til de høringsberettigede Postadresse: Favrskov Kommune Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt i Tilløb

Læs mere

Høring i henhold til vandløbsloven

Høring i henhold til vandløbsloven Høring i henhold til vandløbsloven Høring i henhold til vandløbsloven: projekt vedrørende etablring af overkørsel i Brandstrup bæk I forbindelse med at Favrskov kommune har modtaget en ansøgning om tilladelse

Læs mere

Høring af vandløbsrestaureringsprojekt "Fri passage i Hasager Bæk"

Høring af vandløbsrestaureringsprojekt Fri passage i Hasager Bæk Postadresse: Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Pos Fav Lan Sko 838 Tlf. 8964 1010 Tlf. favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk fav ww Høring af vandløbsrestaureringsprojekt "Fri

Læs mere

Notat. Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose

Notat. Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose Notat Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose behandler en ansøgning om regulering af Lilleå ved etablering af et vandingssted på matr. nr. 5hø, Hinnerup By, Grundfør. Høringsmaterialet

Læs mere

Johannes Aarestrup Sørensen Æbleparken 12, Søften 8382 Hinnerup

Johannes Aarestrup Sørensen Æbleparken 12, Søften 8382 Hinnerup Johannes Aarestrup Sørensen Æbleparken 12, Søften 8382 Hinnerup Fremsendt pr. mail: johs.aarestrup@mail.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk

Læs mere

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail:

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail: Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft Skovvej 20 8382 Hinnerup Sendt pr. mail: mtof@favrskov.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Fig. 1: Kort over Gudenåen. Vandløbsstrækningen hvor sejladsen vil foregår, er markeret med rødt.

Fig. 1: Kort over Gudenåen. Vandløbsstrækningen hvor sejladsen vil foregår, er markeret med rødt. Favrskov Kommune Natur og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Att.: Carsten Monsrud Postadresse: Favrskov Kommune Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 Pos Fav Tek Sko 838 Tlf. favrskov@favrskov.dk

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af privat vandløb/grøft ved Tillerup, Syddjurs Kommune

Tilladelse til rørlægning af privat vandløb/grøft ved Tillerup, Syddjurs Kommune 1 of 5 Jørgen Laursenl dato Brunbakkevej 4 Sagsnr.: 12/26600 8420 Knebel Sagsbehandler: Morten Hundahl Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Tilladelse til rørlægning af privat vandløb/grøft ved Tillerup,

Læs mere

Kjeldbæk - Fjernelse af to spærringer - Projektbeskrivelse

Kjeldbæk - Fjernelse af to spærringer - Projektbeskrivelse Postadresse: Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup P F L S 8 Kjeldbæk - Fjernelse af to spærringer - Projektbeskrivelse Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk T f w 23.

Læs mere

Høring af genslyngningsprojekt ved Drostrup Bæk

Høring af genslyngningsprojekt ved Drostrup Bæk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Høring af genslyngningsprojekt ved Drostrup Bæk Baggrund Favrskov Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail:

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail: Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Fremsendt pr. mail: ar@arconsulting.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

8382 Hinnerup Tlf

8382 Hinnerup Tlf Peter Møller Skanderborgvej 156 8382 Hinnerup Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse til regulering af vandløb på matriklel

Læs mere

Favrskov Forsyning. Torvegade Hammel. Att: Christian Bækgaard

Favrskov Forsyning. Torvegade Hammel. Att: Christian Bækgaard Favrskov Forsyning Torvegade 7 8450 Hammel Att: Christian Bækgaard Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse efter vandløbsloven

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN. Projektbeskrivelse for Genåbning af delstrækning af Brænde- Lydingeafløbet ca. st m

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN. Projektbeskrivelse for Genåbning af delstrækning af Brænde- Lydingeafløbet ca. st m By, Land og Kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Projektbeskrivelse for Genåbning af delstrækning af Brænde-

Læs mere

Anlægsarbejdet skal udføres i overensstemmelse med beskrivelserne i ansøgning af 10. januar 2017.

Anlægsarbejdet skal udføres i overensstemmelse med beskrivelserne i ansøgning af 10. januar 2017. Favrskov Kommune Torvegade 7 8450 Hammel Att: Carsten Monsrud Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse til etablering af

Læs mere

Tilladelse til etablering af en overkørsel over privat vandløb mellem mat. Nr. Tind By, Gerning - 8c og mat. Nr. Nøddelund By, Gullev - 10e.

Tilladelse til etablering af en overkørsel over privat vandløb mellem mat. Nr. Tind By, Gerning - 8c og mat. Nr. Nøddelund By, Gullev - 10e. Finn Svenstrup Vesterbro 5 8850 Bjerringbro Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse til etablering af en overkørsel over

Læs mere

Ansøger: Hans Pedersen, LIFA A/S, Landinspektører på vegne af EnergiMidt Net A/S

Ansøger: Hans Pedersen, LIFA A/S, Landinspektører på vegne af EnergiMidt Net A/S LIFA A/S, Landinspektører Att.: Hans Pedersen Fremsendt digitalt til: hap@lifa.dk Postadresse: Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi

Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Offentlig høring af restaureringsprojekt i Gammelby Mølleå Fredericia Kommune ønsker at gennemføre restaureringstiltag

Læs mere

Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind.

Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind. Til Høringsberettigede 20. december 2016 Sagsnr.: 16/41298 Kontaktperson: Niclas Patrick Boyton 87535249 npb@syddjurs.dk Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind. Syddjurs

Læs mere

Favrskov Kommune. Plan, Byg og Ejendomme. Torvegade Hammel. ATT: Heidi Sønderby

Favrskov Kommune. Plan, Byg og Ejendomme. Torvegade Hammel. ATT: Heidi Sønderby Favrskov Kommune Plan, Byg og Ejendomme Torvegade 7 8450 Hammel ATT: Heidi Sønderby Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse

Læs mere

Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1

Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1 Til Høringsberettigede 28-06-2016 Sagsnummer.: 16/18937 Sagstype: KLE: 06.02.10 Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1

Læs mere

Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt Hagenstrup Møllebæk etablering af gydebanker samt forbedring af de fysiske forhold

Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt Hagenstrup Møllebæk etablering af gydebanker samt forbedring af de fysiske forhold Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt Hagenstrup Møllebæk etablering af gydebanker samt forbedring af de fysiske forhold Baggrund Favrskov Kommune har modtaget en ansøgning fra Bjerringbro og Omegns

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Se udsendelsesliste side 6 Høring af projekt til regulering af Fiskbæk på matrikel nr. 4ae, Malling by, Malling Hermed sendes projekt til regulering af

Læs mere

Morten Toft Bodilsen. Parkvej 5, Glyngøre, 7870 Roslev. 8. oktober 2015

Morten Toft Bodilsen. Parkvej 5, Glyngøre, 7870 Roslev. 8. oktober 2015 Morten Toft Bodilsen Parkvej 5, Glyngøre 7870 Roslev 8. oktober 2015 Godkendelse til rørlægning af delstrækning af det private vandløb Afløb fra Søparken Projektet omfatter rørlægning af cirka 40 meter

Læs mere

Jesper Søgaard Lerbjergvej Hadsten. Tilladelse til etablering af vandingssted i Alling Å

Jesper Søgaard Lerbjergvej Hadsten. Tilladelse til etablering af vandingssted i Alling Å Jesper Søgaard Lerbjergvej 20 8370 Hadsten Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse til etablering af vandingssted i Alling

Læs mere

ENIIG A/S Att.: Karsten Kvistgaard Fremsendt digitalt til:

ENIIG A/S Att.: Karsten Kvistgaard Fremsendt digitalt til: ENIIG A/S Att.: Karsten Kvistgaard Fremsendt digitalt til: kkk@energimidt.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Godkendelse

Læs mere

Restaureringsprojektet forventes ikke at medføre afstrømnings- eller afvandingsmæssige konsekvenser. Side 1 af 5. Center Natur og Miljø

Restaureringsprojektet forventes ikke at medføre afstrømnings- eller afvandingsmæssige konsekvenser. Side 1 af 5. Center Natur og Miljø Center Natur og Miljø Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.02.10-P20-3-18 Ref.: Mette Emborg Telefon: 99887669 Dato: 15-05-2018 Offentliggørelse

Læs mere

Udkast til godkendelse efter vandløbsloven af vandløbsrestaureringsprojekt i Hejremose Bæk samt udkast til afgørelse efter Naturbeskyttelseslovens 3.

Udkast til godkendelse efter vandløbsloven af vandløbsrestaureringsprojekt i Hejremose Bæk samt udkast til afgørelse efter Naturbeskyttelseslovens 3. Udkast til godkendelse efter vandløbsloven af vandløbsrestaureringsprojekt i Hejremose Bæk samt udkast til afgørelse efter Naturbeskyttelseslovens 3. Sønderborg Kommune har udarbejdet forslag til et restaureringsprojekt

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 21. januar 2019

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 21. januar 2019 Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 Att.: Jette Byrgiel Sørensen 21. januar 2019 Tilladelse til udskiftning af vejbro i Kisum-Estvad Bæk - Over Spangen Skive Kommune har den 20. november 2018 modtaget

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Lammehavebækken st. 3.200-4.200 m og st. 5.060-7.350

Læs mere

Til de høringsberettigede. Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt Rønbæk etablering af gydebanker samt forbedring af de fysiske forhold

Til de høringsberettigede. Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt Rønbæk etablering af gydebanker samt forbedring af de fysiske forhold Til de høringsberettigede Postadresse: Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt Rønbæk

Læs mere

Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune

Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune

Læs mere

Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej Hurup Thy Att. Tobias Geertsen

Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej Hurup Thy Att. Tobias Geertsen Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Att. Tobias Geertsen Teknisk forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Tilladelse efter vandløbsloven til forlængelse af eksisterende

Læs mere

Svend Fredholm. Grynderupvej Roslev. 26. januar Høring af forslag til at nedlægge del af privat grøft ved Grynderup Sø

Svend Fredholm. Grynderupvej Roslev. 26. januar Høring af forslag til at nedlægge del af privat grøft ved Grynderup Sø Svend Fredholm Grynderupvej 44 7870 Roslev 26. januar 2018 Høring af forslag til at nedlægge del af privat grøft ved Grynderup Sø Skive Kommune har modtaget en ansøgning vedr. reguleringsprojekt i en privat

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 20. december 2018

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 20. december 2018 Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 Att.: Jette Byrgiel Sørensen 20. december 2018 Høring af tilladelse til udskiftning af vejbro i Kisum-Estvad Bæk - Over Spangen Skive Kommune har den 20. november 2018

Læs mere

Spærringen er ligger i Hellerup Å på matriklerne 1a og 1t Hellerup Hgd. Hellerup.

Spærringen er ligger i Hellerup Å på matriklerne 1a og 1t Hellerup Hgd. Hellerup. HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Fjernelse af spærring ODE-708 i Hellerup Å. Faaborg-Midtfyn Kommune har 1. marts 2017 søgt om godkendelse til, at regulere Hellerup Å i st. 5.711

Læs mere

Alenbækken og Stigmosen - Restaureringsprojekt under Vandplanindsatsen

Alenbækken og Stigmosen - Restaureringsprojekt under Vandplanindsatsen 14. juni 2019 Sags id: 15/29083 Alenbækken og Stigmosen - Restaureringsprojekt under Vandplanindsatsen Assens Kommune, har den 24. maj 2019 fremsendt forslag til et vandløbsrestaureringsprojekt som en

Læs mere

Tilladelse til åbning af rørlagt vandløb og etablering af mindre sø

Tilladelse til åbning af rørlagt vandløb og etablering af mindre sø 09-09-2013 Morten Storm Pedersen Sagsnr.: 13/13285 Engdraget 4 Sagsbehandler: 8420 Knebel Bjarne Laursen Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Tilladelse til åbning af rørlagt vandløb og etablering

Læs mere

Ifølge 36 skal en afgørelse om, at der ikke er miljøvurderingspligt, offentliggøres.

Ifølge 36 skal en afgørelse om, at der ikke er miljøvurderingspligt, offentliggøres. Frijsenborg Biogas Linen 62 8450 Hammel Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk 14. januar 2019 Afgørelse om at projektet om rørlægning

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til at etablere en overkørsel over Eltang Bæk, nordvest for Birkemosevej 63

Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til at etablere en overkørsel over Eltang Bæk, nordvest for Birkemosevej 63 Nils Ladegaard Birkemosevej 63 6000 Kolding Sendt elektronisk til: nl@birkemosevej63.dk 16. februar 2018 - Sagsnr. 2017/20733 Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN. Projektbeskrivelse for Realisering af 4 vandplansindsatser i Tørringebækken

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN. Projektbeskrivelse for Realisering af 4 vandplansindsatser i Tørringebækken HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af 4 vandplansindsatser i Tørringebækken Faaborg-Midtfyn Kommune har den 1. september 2015 søgt om godkendelse til, at skabe fri faunapassage

Læs mere

Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej Skive. 14. juli 2016

Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej Skive. 14. juli 2016 Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej 78 7800 Skive 14. juli 2016 Høring om eventuel godkendelse af rørlægning af delstrækning af et private vandløb på matrikel 2i Vinde, Skive Jorder Skive

Læs mere

1a Sollerup, Ø. Hæsinge

1a Sollerup, Ø. Hæsinge Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Rislebæk. Faaborg-Midtfyn Kommune har søgt om godkendelse til,

Læs mere

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund Den udpegede indsats, AAL-508, åbning af rørlægning i Sejerslev Bæk, er omfattet af Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021).

Læs mere

5a Møgelthorum By, Thorum

5a Møgelthorum By, Thorum Peter Thorsen Vejsmarkvej 19 7870 Roslev 4.marts 2019 Høring af tilladelse til etablering af rørbro i Rævkær Bæk Skive Kommune har modtaget en ansøgning til et reguleringsprojekt vedrørende etablering

Læs mere

Tilladelse til at udlægge sten i Vandløb ved Ans

Tilladelse til at udlægge sten i Vandløb ved Ans Silkeborg Kommune Natur og Miljø Att.: Martin Andersen martin.andersen@silkeborg.dk Kun sendt via e-post 20. oktober 2014 Tilladelse til at udlægge sten i Vandløb ved Ans Silkeborg Kommune meddeler i medfør

Læs mere

Carsten Svenningsen Nannerupvej Roslev. 4. oktober Tilladelse til genåbning af rørlagt vandløb på matrikel 1d Vium By, Hjerk

Carsten Svenningsen Nannerupvej Roslev. 4. oktober Tilladelse til genåbning af rørlagt vandløb på matrikel 1d Vium By, Hjerk Carsten Svenningsen Nannerupvej 9 7870 Roslev 4. oktober 2018 Tilladelse til genåbning af rørlagt vandløb på matrikel 1d Vium By, Hjerk Skive Kommune har den 27. juli 2018 modtaget en ansøgning om genåbning

Læs mere

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015.

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015. Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Vittinge Å st. 3.600-4.900 m. Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 8. januar Tilladelse til udskiftning af bro under Flyndersøvej

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 8. januar Tilladelse til udskiftning af bro under Flyndersøvej Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 Att.: Jette Byrgiel Sørensen 8. januar 2019 Tilladelse til udskiftning af bro under Flyndersøvej Skive Kommune har den 20. november 2018 modtaget en ansøgning om udskiftning

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 3. august 2018

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 3. august 2018 Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 7800 Skive Att.: Jette Byrgiel Sørensen 3. august 2018 Høring af tilladelse til udskiftning af Møjbæk Bro i Møjbæk Skive Kommune har den 17. juli 2018 modtaget en ansøgning

Læs mere

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Esbjerg Kommune Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Esbjerg Kommune Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø Esbjerg Kommune Teknik & Miljø Postadresse Frodesgade 30, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 14. oktober 2016 Sagsbehandler Telefon direkte E-mail Sagsid Tine Baatrup (Esbjerg) Flemming Sørensen

Læs mere

Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur

Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur 26. april 2018 Sagsnummer 480-2018-9362 Dokument nr. 480-2018-123894 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Høringsbrev vedr regulering af vandløbet Stenbækken

Læs mere

Ole Ibsen Nørregade Spøttrup. 1. november Godkendelse til etablering af kreaturvandingssted i Balling Bæk

Ole Ibsen Nørregade Spøttrup. 1. november Godkendelse til etablering af kreaturvandingssted i Balling Bæk Ole Ibsen Nørregade 73 7860 Spøttrup 1. november 2018 Godkendelse til etablering af kreaturvandingssted i Balling Bæk Skive Kommune godkender anlæg af drikkested til kreaturer i Balling Bæk. Godkendelse

Læs mere

Offentlig Høring. Reguleringsprojektet vedrører Tilløb C, E og D, hvor Tilløb C også modtager vand fra rørledningen Dejrup-Hennebjerg Grøft.

Offentlig Høring. Reguleringsprojektet vedrører Tilløb C, E og D, hvor Tilløb C også modtager vand fra rørledningen Dejrup-Hennebjerg Grøft. Offentlig Høring Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947448 Forslag til regulering af tilløb til Rolfsø Kanal Lodsejer til tilløbet: - Jeppe Thing Jensen, Kvongvej 81, 6830 Nr. Nebel, - Thomas Høj

Læs mere

5. april Godkendelse af rørlægning af privat vandløb ved Gl. Åstedvej 23

5. april Godkendelse af rørlægning af privat vandløb ved Gl. Åstedvej 23 5. april 2017 Godkendelse af rørlægning af privat vandløb ved Gl. Åstedvej 23 Skive Kommune godkender reguleringsprojekt vedr. rørlægning af en delstrækning af et privat vandløb ved Gl. Åstedvej 23. Godkendelsen

Læs mere

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger.

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger. Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. udlægning af gydebanker og skulesten i Vandløb

Læs mere

Svendborg Kommune, Natur og Klima Svendborgvej Vester Skerninge. Etablering af faunapassage i Tange Å

Svendborg Kommune, Natur og Klima Svendborgvej Vester Skerninge. Etablering af faunapassage i Tange Å Svendborg Kommune, Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. Christian.Vinther@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk Teknik & Miljø Natur og Vand Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand hsjen@viborg.dk viborg.dk Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk Vandløb: Det private vandløb Skravad Bæk Dato:

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm pligt i forbindelse med restaureringsprojekt i Voer Mølleå

Afgørelse om ikke-vvm pligt i forbindelse med restaureringsprojekt i Voer Mølleå Afgørelse Att.: Torben Tran Ankjærø Sendt elektronisk til: ttan@favrskov.dk Postadresse: Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afgørelse om ikke-vvm pligt i forbindelse

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 31. juli 2018

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 31. juli 2018 Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 Att.: Jette Byrgiel Sørensen 31. juli 2018 Høring af tilladelse til udskiftning af rørbro i Birkemose Bæk Skive Kommune har den 17. juli 2018 modtaget en ansøgning om

Læs mere

Der søges desuden at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inden for 2 år.

Der søges desuden at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inden for 2 år. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: ivanandersen2@gmail.com Offentliggørelse af vandløbsrestaureringsprojekt i Karup Å ved

Læs mere

Jens Sevelsted Krarupvej Skive. 22. maj Høring af forslag til regulering af Hvidbjerg Bæk og rørlægning af sidegrøft

Jens Sevelsted Krarupvej Skive. 22. maj Høring af forslag til regulering af Hvidbjerg Bæk og rørlægning af sidegrøft Jens Sevelsted Krarupvej 46 7800 Skive 22. maj 2019 Høring af forslag til regulering af Hvidbjerg Bæk og rørlægning af sidegrøft Skive Kommune har modtaget ansøgning vedr. regulering af bundbredden i Hvidbjerg

Læs mere

Der søges desuden at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inden for 2 år.

Der søges desuden at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inden for 2 år. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: ivanandersen2@gmail.com Offentliggørelse af vandløbsrestaureringsprojekt i Kølvrå Bæk og

Læs mere

Bamsebo Camping, Kano og Fiskeri ved Gudenåen Hagenstrupvej 28 8860 Ulstrup

Bamsebo Camping, Kano og Fiskeri ved Gudenåen Hagenstrupvej 28 8860 Ulstrup Bamsebo Camping, Kano og Fiskeri ved Gudenåen Hagenstrupvej 28 8860 Ulstrup Postadresse: Favrskov Kommune Natur og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Pos Fav Nat Sko 838 Tlf. 8964 1010 Tlf. Tilladelse til

Læs mere

Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å. Del 1: Faunapassage ved Høm Mølle

Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å. Del 1: Faunapassage ved Høm Mølle Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å Del 1: Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 1.1 Formål med projektet... 1 1.1.1 Lovgrundlag... 1 1.2 Projektforslag... 2 2. PROJEKTBESKRIVELSE... 4 2.1.1 Matrikler...

Læs mere

Spangebækken - Restaureringsprojekt st st

Spangebækken - Restaureringsprojekt st st Fiskelauget af 1970 c/o Torben Christensen Hjejlebakken 59 5210 Odense NV 17. januar 2018 Sags id: 18/1722 Spangebækken - Restaureringsprojekt st. 3.755 - st. 3.845 Vandpleje Fyn og Fiskelauget af 1970

Læs mere

Tilladelsen gives på følgende vilkår: 1. Afgørelsen kan først udnyttes, når klagefristen er udløbet, og der ikke er indkommet klager.

Tilladelsen gives på følgende vilkår: 1. Afgørelsen kan først udnyttes, når klagefristen er udløbet, og der ikke er indkommet klager. Center Natur og Miljø ANDELSFORENINGEN HIMMERLANDSBYEN A.M.B.A. Himmerlandsbyen 15 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.02.10-P20-3-14

Læs mere

Tilladelse til regulering efter vandløbsloven- forlægning af Maglemoserenden ved Løkkeby sommerhusområde på en strækning af ca. 100 m.

Tilladelse til regulering efter vandløbsloven- forlægning af Maglemoserenden ved Løkkeby sommerhusområde på en strækning af ca. 100 m. Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Tlf. 63 51 60 42 direkte Fax 63 51 60 01 E-mail: annjen@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 12-12-2013

Læs mere

Til interessenter/klageberettigede. Tilladelse til restaurering af Gamby Å. Baggrund:

Til interessenter/klageberettigede. Tilladelse til restaurering af Gamby Å. Baggrund: Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur 5. januar 2015 Sagsnummer 480-2014-147831 Dokument nr. 480-2014-998005 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Nordfyns Kommune Østergade 23 5400 Bogense Tlf.

Læs mere

Vandløbsprojekt med etablering af gydebanker og udlægning af sten og afgravning af høller i Gørløse Å.

Vandløbsprojekt med etablering af gydebanker og udlægning af sten og afgravning af høller i Gørløse Å. Hillerød Kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød By og Miljø Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tlf. 7232 2143 Fax 7232 3213 lbso@hillerod.dk Sag 219-2015-28906 07. september 2015 Udkast til restaureringstilladelse

Læs mere

Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Skelbækken

Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Skelbækken HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Skelbækken Faaborg-Midtfyn Kommune har den 1. oktober 2015 søgt om godkendelse til at skabe fri faunapassage

Læs mere

Oplysninger om projektet er beskrevet nedenfor. Henry Jørgensen Kjeldgårdsvej Roslev. 24. september 2018

Oplysninger om projektet er beskrevet nedenfor. Henry Jørgensen Kjeldgårdsvej Roslev. 24. september 2018 Henry Jørgensen Kjeldgårdsvej 9 7870 Roslev 24. september 2018 Høring af forslag om etablering af minivådområde Skive Kommune har modtaget en ansøgning om etablering af et minivådområde på matrikel 1a

Læs mere

20. august Høring af tilladelse til frilægning af dræn og etablering af rørbro ved Gl. Landkanal ved Spøttrup Sø

20. august Høring af tilladelse til frilægning af dræn og etablering af rørbro ved Gl. Landkanal ved Spøttrup Sø 20. august 2018 Høring af tilladelse til frilægning af dræn og etablering af rørbro ved Gl. Landkanal ved Spøttrup Sø Skive Kommune har modtaget en ansøgning om frilægning af en drænledning som afvander

Læs mere

Til lodsejer og forpagter af: Matr.nr. 3h Vium By, Hjerk. 6. maj HØRING - Rørlægning af sidegrøft til Vium Mølleå

Til lodsejer og forpagter af: Matr.nr. 3h Vium By, Hjerk. 6. maj HØRING - Rørlægning af sidegrøft til Vium Mølleå Til lodsejer og forpagter af: Matr.nr. 3h Vium By, Hjerk 6. maj 2019 HØRING - Rørlægning af sidegrøft til Vium Mølleå Skive Kommune har modtaget en ansøgning til et reguleringsprojekt vedrørende rørlægning

Læs mere

27. februar Høring af forslag til omlægning af rørbroer i Durup Bæk

27. februar Høring af forslag til omlægning af rørbroer i Durup Bæk 27. februar 2018 Høring af forslag til omlægning af rørbroer i Durup Bæk Skive Kommune har modtaget en ansøgning vedr. regulering af to rørbroer i Durup Bæk. Hermed sendes reguleringsprojektet i høring.

Læs mere

Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur

Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur 26. april 2018 Sagsnummer 480-2014-136415 Dokument nr. 480-2018-123770 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Høringsbrev vedr restaurering af Oreafløbet Nordfyns

Læs mere

Projektet sendes i offentlig høring og fremlæggelsen sker i henhold til 15 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 16.

Projektet sendes i offentlig høring og fremlæggelsen sker i henhold til 15 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 16. Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Projektbeskrivelse for Rørlægning af privat tilløb til Kildemosen

Læs mere

Aarhus Kommune Teknik og Miljø Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej Viby J Att: Gitte Kjærsgaard Sørensen

Aarhus Kommune Teknik og Miljø Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej Viby J Att: Gitte Kjærsgaard Sørensen Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Kommune Teknik og Miljø Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1 8260 Viby J Att: Gitte Kjærsgaard Sørensen Side 1 af 6 Godkendelse efter

Læs mere

6. Eventuelle tilløb skal tilsluttes den rørlagte strækning, således at afvandingsevnen

6. Eventuelle tilløb skal tilsluttes den rørlagte strækning, således at afvandingsevnen 20. marts 2017 Godkendelse af rørlægning af privat vandløb ved Ll. Thorumvej Skive Kommune godkender reguleringsprojekt vedr. rørlægning af en delstrækning af privat vandløb ved Ll. Thorumvej 25. Godkendelsen

Læs mere

14. juli Høring af eventuel godkendelse til omlægning af dræn og regulering af bundkoten i Mogenstrup Østre Vandløb

14. juli Høring af eventuel godkendelse til omlægning af dræn og regulering af bundkoten i Mogenstrup Østre Vandløb 14. juli 2016 Høring af eventuel godkendelse til omlægning af dræn og regulering af bundkoten i Mogenstrup Østre Vandløb Projektet omfatter omlægning af eksisterende drænledning med udløb i Mogenstrup

Læs mere

Poul Østergaard Hovhedevej 34 Vissing 8370 Hadsten. HØRING: udkast til Tilladelse til regulering af Vissing Bybæk

Poul Østergaard Hovhedevej 34 Vissing 8370 Hadsten. HØRING: udkast til Tilladelse til regulering af Vissing Bybæk Poul Østergaard Hovhedevej 34 Vissing 8370 Hadsten Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk HØRING: udkast til Tilladelse til regulering

Læs mere

Til sagens parter, myndigheder, interesseorganisationer og offentlighedens orientering

Til sagens parter, myndigheder, interesseorganisationer og offentlighedens orientering Til sagens parter, myndigheder, interesseorganisationer og offentlighedens orientering Dato: 07-09-2017 Ref.: anh J.nr.: 06.02.16-P19-2-17 0 Høring om vandløbsregulering Etablering af afløbsrør fra mose

Læs mere

Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej Sdr. Omme

Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej Sdr. Omme Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej 11 7260 Sdr. Omme Høring af tilladelse til etablering af kano ophalningsplads og fornyelse af en eksisterende terrasse på matr. nr. 7a Østerby

Læs mere

Peter Thorsen Vejsmarkvej Roslev. 11. april Tilladelse til etablering af rørbro i Rævkær Bæk

Peter Thorsen Vejsmarkvej Roslev. 11. april Tilladelse til etablering af rørbro i Rævkær Bæk Peter Thorsen Vejsmarkvej 19 7870 Roslev 11. april 2019 Tilladelse til etablering af rørbro i Rævkær Bæk Skive Kommune godkender reguleringsprojekt vedrørende etablering af rørbro i Rævkær Bæk. Godkendelsen

Læs mere

Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej Skive. 12. august 2016

Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej Skive. 12. august 2016 Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej 78 7800 Skive 12. august 2016 Tilladelse til rørlægning af delstrækning af et privat vandløb på matrikel 2i Vinde, Skive Jorder Skive Kommune meddeler

Læs mere

Jens Mikkelsen Nørby Spøttrup. 9. maj Høring af tilladelse til regulering af rørbro i Otting Bæk

Jens Mikkelsen Nørby Spøttrup. 9. maj Høring af tilladelse til regulering af rørbro i Otting Bæk Jens Mikkelsen Nørby 3 7860 Spøttrup 9. maj 2017 Høring af tilladelse til regulering af rørbro i Otting Bæk Skive Kommune har modtaget en ansøgning til et reguleringsprojekt vedrørende udskiftning af en

Læs mere

Smedebæk. Februar 2014

Smedebæk. Februar 2014 Smedebæk Restaureringsprojekt Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 3 EKSISTERENDE FORHOLD... 3 PROJEKTFORSLAG... 5 KONSEKVENSER... 7 ØKONOMI... 7 UDFØRELSESTIDSPUNKT... 7 LODSEJERFORHOLD...

Læs mere

26. april Høring vedrørende rørlægning af grøft ved Vestergade i Balling

26. april Høring vedrørende rørlægning af grøft ved Vestergade i Balling 26. april 2018 Høring vedrørende rørlægning af grøft ved Vestergade i Balling Skive Kommune ønsker at forlænge eksisterende rørunderføring under Vestergade i Balling i forbindelse etablering af ny cykelsti.

Læs mere

Favrskov Kommune har som vandløbsmyndighed besluttet at godkende et vandløbsrestaureringsprojekt

Favrskov Kommune har som vandløbsmyndighed besluttet at godkende et vandløbsrestaureringsprojekt Til de klageberettigede Postadresse: Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Godkendelse - Vandløbsrestaureringsprojekt Hagenstrup

Læs mere

Naturstyrelsen Vestsjælland Mantzhøj Ulkerupvej Nykøbing Sj. Sendt til Den 19. marts 2015

Naturstyrelsen Vestsjælland Mantzhøj Ulkerupvej Nykøbing Sj. Sendt til Den 19. marts 2015 Naturstyrelsen Vestsjælland Mantzhøj Ulkerupvej 1 4500 Nykøbing Sj. Sendt til cpo@nst.dk Den 19. marts 2015 Natur, Miljø og Trafik Høring i forbindelse med ansøgning om udlægning af sten og grus samt ændring

Læs mere

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres Lars Sommer Hansen Lyngvejen 6 4330 Hvalsø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Byg & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Revideret ansøgning om myndighedsgodkendelse af vandløbsrestaurering i Grundel Bæk ved Rindsholm Dambrug.

Revideret ansøgning om myndighedsgodkendelse af vandløbsrestaurering i Grundel Bæk ved Rindsholm Dambrug. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og vand Prinsens Alle 5 Revideret ansøgning om myndighedsgodkendelse af vandløbsrestaurering i Grundel Bæk ved

Læs mere

Vandpleje Fyn. Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i Vandløb fra Egense

Vandpleje Fyn. Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i Vandløb fra Egense Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i

Læs mere

Tilladelse til etablering af rørbro (markoverkørsel/kreaturovergang) i Overvad- Vestby Bæk

Tilladelse til etablering af rørbro (markoverkørsel/kreaturovergang) i Overvad- Vestby Bæk Center Natur og Miljø Aksel Holst Andersen Vestbyen 4, Vestby 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.02.16-P19-4-14 Ref.: Mette Emborg

Læs mere

Peter Werner Slotsvej Ulstrup. Godkendelse af projekt om etablering af åbent vandløb og vandhul på matr.nr. 1ah, Ulstrup Hgd., Sdr.

Peter Werner Slotsvej Ulstrup. Godkendelse af projekt om etablering af åbent vandløb og vandhul på matr.nr. 1ah, Ulstrup Hgd., Sdr. Peter Werner Slotsvej 9 8860 Ulstrup Favrskov Kommune Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Godkendelse af projekt om etablering af åbent vandløb

Læs mere

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej 21 6700 Esbjerg Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947421 Afgørelse om udlægning af gydegrus i Agerbæk Sydvestjysk Sportsfiskerforening

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 17. august Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 17. august Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk Skive Kommune Teknisk Forvaltning Rådhuspladsen 2 7800 Skive 17. august 2017 Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk Skive Kommune modtog i december 2015 en henvendelse om tiltagende tilvoksning

Læs mere

Til sagens parter, myndigheder, interesseorganisationer og offentlighedens orientering. Høring om vandløbsregulering

Til sagens parter, myndigheder, interesseorganisationer og offentlighedens orientering. Høring om vandløbsregulering Dato: 12-07-2017 Til sagens parter, myndigheder, interesseorganisationer og offentlighedens orientering Ref.: J.nr.: anh 06.02.16-P19-3-16 Høring om vandløbsregulering Ændring af opstemningsanlægget ved

Læs mere

Att.: Att:: Grundejerforeningen Vadum Møllegård. 25. juli Høring af tilladelse til genåbning af to rørlagte strækninger af Grøft ved Højenborg

Att.: Att:: Grundejerforeningen Vadum Møllegård. 25. juli Høring af tilladelse til genåbning af to rørlagte strækninger af Grøft ved Højenborg Att.: Att:: Grundejerforeningen Vadum Møllegård 25. juli 2019 Høring af tilladelse til genåbning af to rørlagte strækninger af Grøft ved Højenborg Skive Kommune har den 8. juli 2019 modtaget en ansøgning

Læs mere