nr årgang PÅSKE KONFIRMATION SOGNEINDSAMLING FRILUFTSGUDSTJENESTE FORÅRSKONCERTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "nr. 2 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 8. årgang PÅSKE KONFIRMATION SOGNEINDSAMLING FRILUFTSGUDSTJENESTE FORÅRSKONCERTER"

Transkript

1 nr årgang PÅSKE KONFIRMATION SOGNEINDSAMLING FRILUFTSGUDSTJENESTE FORÅRSKONCERTER februar, marts, april, maj 2015

2 At have et Af sognepræst Carsten Tranberg-Krab Når vi bliver bedt om at fortælle, hvem eller hvad, der udgør fundamentet for vores liv, så peger vi som regel på nogle kerne-relationer til vores børn, vores forældre, vores venner eller vores søskende. Hvis vi skal virke tillidsvækkende, er det vigtigt at vise, at vi har styr på prioriteringerne i vores liv med andre ord: at det er de nære relationer, der er fundamentet i vores liv og ikke fx politisk overbevisning eller vores arbejde. Jesus fra Nazaret havde styr på prioriteringerne. Han havde sit bagland i orden. Han havde et solidt fundament. Og det fundament var Gud. Jesus hvilede sin tilværelse i Guds hænder der mente han, tilværelsen havde det bedst. Det var ikke hans familie-relationer til hans mor, brødre og søstre, der var fundamentet i hans liv, men Gud. Jesus ville sandsynligvis blive kaldt fundamentalist i dag. For det væsentligste i hans liv var ikke forholdet til hans nære familie, men hans forhold til Gud. PET ville helt sikkert have sat tømrersønnen under udvidet overvågning i dag. Jesus fra Nazaret havde et fundament og det var Gud. Han havde et fundament, men han var ikke fundamentalist. Fundamentalisme er, når jeg bruger mit livsgrundlag til at lukke af med. Fundamentalisme er, når jeg bruger mit livsgrundlag som et slags afstandsstykke mellem mig selv og min omverden. Fundamentalisme er, når jeg aldrig rigtigt lader verden og virkeligheden komme til mig og måske overraske mig, for jeg ved allerede, hvordan mennesker og verden er, før jeg rent faktisk møder mennesker og verden. Fundamentalisme er, når jeg på forhånd ved mig sikker på, hvordan virkeligheden er. Dét er fundamentalisme og den trives i mangfoldige former. Jesus vidste sig ikke sikker på noget som helst, men var åben over for verden og sine medmennesker som ingen anden. Han førte et liv i fuld åbenhed over for det, der mødte ham. Han var ikke fundamentalist, men havde et fundament. Og det fundament var Gud. Hans fundament var Gud, men han var ikke fundamentalist. Tværtimod gjorde han op med al fundamentalisme, hvor han end mødte den og i hvilken skikkelse, han end mødte den. Farisæernes lovfundamentalisme, der satte mennesket i anden række efter lovene, paragrafferne og forordningerne den gjorde han op med. Romernes ideologiske fundamentalisme, der skabte hierarkier mellem mennesker den gjorde han op med. Fordommenes fundamentalisme, der dømte mennesker på forhånd ud fra deres etniske herkomst eller deres levevej gjorde han op med. Alle former for fundamentalisme, hvor et livsgrundlag eller en ideologi eller en tradition skabte grænser mellem mennesker alle former for fundamentalisme gjorde han op med. Opgøret med datidens fundamentalisme foretog han netop på grund af, at Gud

3 fundament var hans fundament. Det var dette fundament, der gjorde, at han ikke godtog og anerkendte de traditionsbundne, religiøse, politiske, etniske eller moralske grænsedragninger, som adskilte mennesker. Disse grænser fastholdt Jesus som menneskers grænser ikke Guds. Jesus fra Nazaret kunne som ingen anden forholde sig ikke-fundamentalistisk og åbent til sine medmennesker og sin verden, fordi han hvilede sit liv på Gud og intet andet. Derfor siger han i Markusevangeliet, kapitel 3, vers 31-35, at det ikke er hans biologiske familie, der er hans familie, men alle mennesker. Og det var disse relationer, hans fundament påbød ham at kære sig særligt om. Relationerne til alle mennesker. Det var dem, han var forpligtet på at elske alle mennesker. Uanset, hvordan deres religiøse tilhørsforhold, deres etniske herkomst, deres profession eller deres handlinger måtte gøre dem uværdige til at blive elsket i menneskers øjne. Jesus elskede de u-elskværdige. Jesus var på den måde radikaliseret i sin kærlighedsfundamentalisme. Hans kærlighed til mennesket var uden betingelser og uden grænser. Og på korset langfredag kommer hans radikaliserede kærlighedsfundamentalisme til udtryk, da han tilgiver dem, der korsfæster ham. Her på korset bliver Jesus kærlighedsfundamentalisme så radikal i sit udtryk, at vi ikke kan hverken gribe den eller begribe den. Vi kan ikke gribe denne kærlighedsfundamentalisme med vores eget liv og begynde at elske med den. Og vi kan ikke begribe den vi kan ikke sætte os ind i en kærlighed, der elsker dem, der hader. Vi kan ikke gribe eller begribe Jesus kærlighedsfundamentalisme men vi kan tro, at vi bliver grebet af den. Vi kan tro, at tilgivelsesordene fra korset på Golgata langfredag også gælder os, når vi ikke formår at være lige så radikalt elskende som Jesus i vores omgang med hinanden. Vi kan håbe, at den grænsesprængende virkelighed, der satte sig igennem i påskedags opstandelse også er vores virkelighed. Og vi kan med den kærlighed, vi nu kan mønstre, søge at gå til vores hverdag, vores virkelighed og vores medmennesker med åbenhed og tillid ikke kun dem, det er let at være åbne og tillidsfulde over for men også alle de andre. Vi kan i tro, håb og kærlighed fejre påskens fest, der holder os fast i det kærlighedsgreb, Jesus greb om mennesker med og som holder os fast på, at også vi skal forsøge at gå til livet og til vores medmennesker med åbenhed, tillid, omsorg og tilgivelse. Glædelig påske! Min Jesus, lad mit hjerte få en sådan smag på dig, at nat og dag du være må min sjæl umistelig. Den danske salmebog nr. 217

4 Påske i Hornslet Kirke Påskefesten er den centrale fest i den kristne kirke. Sammen med jul og pinse markerer påske tre kernepunkter i kristendommen: jul=frelseren fødes; påske=frelseren fuldender sin frelsesgerning; pinse=kirken fødes for at bringe fortællingen om frelseren med sig i menneskets historie til trøst og til tro. I Hornslet kirke markerer vi på forskellig vis de dramatiske dage i den første kristne påske: Ved Palmesøndagsgudstjenesten søndag d. 29. marts kl hører vi om Jesu indtog i Jerusalem under folkets hyldest. Skærtorsdag d. 2. april kl Denne gudstjeneste har fokus på det fælleskab, Jesus inden sin død åbnede for ved nadveren, hvor der både var plads til forrædere og fornægtere og alle dem, der ikke gjorde noget skidt men måske heller ikke noget godt. Efter gudstjenesten indbydes alle til at deltage i et festligt og lækkert påskemåltid i sognegården. Tilmelding ønskes til kirkekontoret fredag før Palmesøndag. Pris. 50 kr. for voksne, 20 kr. for børn. Langfredag d. 3. april kl Gudstjenesten afviger fra den almindelige højmesse, idet denne særlige dag er præget af Jesu lidelseshistories dramatiske tekster, som understreges af vekselvirkningen med musikken, der fremføres af kirkens kor, organist, menighed og operasanger Jesper Brun-Jensen. En stemningsfuld gudstjeneste uden nadver og prædiken, men med hele lidelseshistorien fortalt i både ord og musik. Påskedagsgudstjeneste søndag d. 5. april kl Den største festdag i kirken og den er åben for alle! 2. påskedagsgudstjeneste mandag d. 6. april kl Her fortsætter vi påskemorgens festglæde.

5 Markering af 70-årsdagen for Danmarks befrielse, 4. maj 2015: 4. maj kl i Hornslet kirke I år er det 70 år siden, at Danmark blev befriet fra den tyske besættelse. Den frihed er der grund til at fejre, både for dem, der har oplevet denne særlige dag, og for dem, der kun har hørt om den. For omkring i verden er der jo stadig steder, der ikke har oplevet samme befrielse, så ud over at være en dag, der kigger bagud, er der også god mulighed for at kigge frem og ud i verden og bruge det, som danskerne lærte under besættelsen om sammenhold og fælleskab og også det, vi smerteligt lærte efter befrielsen om, hvordan man kommer videre, når alle i et land ikke har kæmpet på samme hold. Vi markerer dagen med en alsangs-lignende aften i Hornslet kirke. I krigens første år forsamledes danskere i stadigt større grupper og sang sammen. Dette vil vi også gøre denne aften, hvor både fædrelandssange og befrielsessange og salmer vil være på programmet. Traditionen med at tænde lys vil også blive videreført, og mellem sangene og salmerne vil der være små indslag til eftertanke, når der læses små budskaber om fred og frihed fra både Bibelen og markante kirkefolk fra krigens tid, og når der fortælles om oplevelsen af krigen og befrielsen af forskellige folk. Aftenen slutter kl , præcis 70 år efter Befrielsesbudskabet lød i radioen. KONFIRMATIONER 2015 Fredag d. 1. maj konfirmeres 7.a kl Lørdag d. 2. maj konfirmeres 7.b kl Søndag d. 3. maj konfirmeres 7.c kl det vil sige, at Hornslet kirke i bededagsferien er fyldt til sidste bænkeplads med glade konfirmander og deres familier.

6 HORNSLET KIRKEFILMKLUB Vi startede kirkefilmklubsæsonen med en vandbaseret film og vi slutter også sæsonen af i det våde element. Tirsdag d. 10. marts kl ser vi dramatiseringen af Thor Heyerdals tømmerflådebaserede Stillehavsekspedition i Heyerdal kan ikke svømme og de seks mænd i ekspeditionen sejler ud uden moderne udstyr. De drager af sted med verdenspressens fulde bevågenhed og navigerer ved hjælp af stjernerne i det store Stillehav med bølgerne som ror. De kæmper mod naturen i form af flodbølger, hajer og det dybe havs dæmoner. Heyerdal har ofret alt for denne ekspedition, så det må og skal lykkes. Filmene i kirkefilmklubben vises i Kom-Bi, Hornslet og introduceres på skift af sognepræsterne Erik Søndergaard, Skødstrup og Carsten Tranberg-Krab. Billetter koster kr. 60,- og bestilles og betales i Kom-Bi. DÅBSTRÆF Søndag 31/5 kl inviteres alle de børn, der blev døbt i Hornslet kirke i 2010 til 5-års-dåbstræf. Dåbstræf er én af mange måder, børn og deres forældre kan lære om, hvad kirke og kristendom er.

7 PULSGUDSTJENESTER RYTMISKE GUDSTJENESTER NYE TONER PULS-gudstjenester søndag d. 15. marts og søndag d. 19. april kl PULS-gudstjenesten er den nye gudstjenesteform, vi har fået lov til at udvikle og afholde i Hornslet. Der er den samme overordnede gang som i de traditionelle gudstjenester og tekstlæsningerne følger kirkeåret. Men sproget er nutidigt og musikken til vores salmesang er i hænderne på et lille hus-band, bestående af trommer, bas og klaver. Der er masser af muligheder for at du bliver involveret i PULS-gudstjenesterne i de praktiske forberedelser eller i selve gudstjenesten. Har du lyst til det, kan du kontakte en af præsterne. litteratur-café V/ SOGNEPRÆST LENE HAUGE Vi er en flok læseglade mennesker, der mødes for at diskutere månedens bog. Bøgerne gennemgås ikke som et litteraturforedrag, men der diskuteres, hvilke tanker de sætter i gang, hvad de siger os om det at være menneske, og hvad de siger om den kristne tro, der på forunderlig vis ligger mere eller mindre tydelig som skjult eller direkte baggrundsstof for de allerfleste af bøgerne. Forsamlingen er præget af en lyst til at give SIT bud på, hvad bogen har sagt en og sat gang i af tanker uden at man overhovedet behøver vide noget som helst om forfatteren eller noget som helst andet. Vi mødes den sidste fredag i hver måned kl i Hornslet Sognegård. Lene Hauge sørger for at bestille bøger hjem og kommer også altid med et par ord om den næste måneds bog, så deltagerne ved, hvad de skal kigge særligt efter. Det hele foregår over en kop kaffe og et rundstykke. Har du lyst til at være med, er du meget velkommen. Du bedes kontakte sognepræst Lene Hauge først (lmkh@km.dk eller tlf ), som så vil sørge for at bestille bøger hjem til alle fra biblioteket. Det er gratis at deltage, men kaffen og rundstykkerne koster 20 kr. pr. gang. Vi mødes følgende fredage: 27/2, 27/3, 24/4, 29/5

8 HORNSLET KIRKEKALENDER FEBRUAR SØNDAG 22/2 KL PULS-GUDSTJENESTE, 1.SØN. I FASTEN, LH MANDAG 23/2 KL BABYSALMESANG ONSDAG 25/2 KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN 5+6, LH KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN 3+4, LH KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN, DEMENSAFD., LH FREDAG 27/2 KL LITTERATURCAFÉ, LH MARTS SØNDAG 1/3 KL GUDSTJENESTE, 2.SØN. I FASTEN, CTK MANDAG 2/3 KL BABYSALMESANG TIRSDAG 3/3 KL HØJSKOLEFORMIDDAG ONSDAG 4/3 KL FYRAFTENSSANG ONSDAG 4/3 KL MENIGHEDSRÅDSMØDE SØNDAG 8/3 KL GUDSTJENESTE, 3.SØN. I FASTEN OG SOGNEINDSAMLING, LH MANDAG 9/3 KL BABYSALMESANG TIRSDAG 10/3 KL KIRKEFILMKLUB I KOM-BI: KON-TIKI ONSDAG 11/3 KL SPAGHETTIGUDSTJENESTE, CTK SØNDAG 15/3 KL PULS-GUDSTJENESTE, MIDFASTE, CTK MANDAG 16/3 KL BABYSALMESANG TIRSDAG 17/3 KL HØJSKOLEFORMIDDAG I KOM-BI SØNDAG 22/3 KL GUDSTJENESTE, MARIÆ BEBUDELSESDAG, LH MANDAG 23/3 KL BABYSALMESANG ONSDAG 25/3 KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN 5+6, CTK KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN 3+4, CTK KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN, DEMENSAFD., CTK FREDAG 27/3 KL LITTERATURCAFÉ, LH SØNDAG 29/3 KL GUDSTJENESTE, PALMESØNDAG, CTK APRIL TORSDAG 2/4 KL GUDSTJENESTE OG FÆLLESMÅLTID, SKÆRTORSDAG, LH FREDAG 3/4 KL GUDSTJENESTE, LANGFREDAG, LH SØNDAG 5/4 KL GUDSTJENESTE, PÅSKEDAG, CTK MANDAG 6/4 KL GUDSTJENESTE, 2. PÅSKEDAG, CTK ONSDAG 8/4 KL FYRAFTENSSANG ONSDAG 8/4 KL MENIGHEDSRÅDSMØDE SØNDAG 12/4 KL GUDSTJENESTE, 1.SØN. EFTER PÅSKE, LH MANDAG 13/4 KL BABYSALMESANG

9 ONSDAG 15/4 KL SPAGHETTIGUDSTJENESTE, LH SØNDAG 19/4 KL PULS-GUDSTJENESTE, 2.SØN. EFTER PÅSKE, CTK MANDAG 20/4 KL BABYSALMESANG ONSDAG 22/4 KL AFSLUTNINGSGUDSTJENESTE FOR KONFIRMANDER, LH+CTK FREDAG 24/4 KL LITTERATURCAFÉ, LH SØNDAG 26/4 KL GUDSTJENESTE, 3.SØN. EFTER PÅSKE, LH MANDAG 27/4 KL BABYSALMESANG ONSDAG 29/4 KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN 5+6, T. JENSEN KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN 3+4, T. JENSEN KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN, DEMENSAFD., T. JENSEN MAJ FREDAG 1/5 KL KONFIRMATION 7.A, BEDEDAG, LH LØRDAG 2/5 KL KONFIRMATION 7.B, CTK SØNDAG 3/5 KL KONFIRMATION 7.C, 4.SØN. EFTER PÅSKE, CTK MANDAG 4/5 KL BABYSALMESANG kl ÅRS DAGEN FOR BEFRIELSEN ONSDAG 6/5 KL FYRAFTENSSANG ONSDAG 6/5 KL MENIGHEDSRÅDSMØDE TORSDAG 7/5 KL FORÅRSKONCERT FOR BØRNE-, UNGDOMS- OG VOKSENKORET SØNDAG 10/5 KL GUDSTJENESTE, 5.SØN. EFTER PÅSKE, CTK KL FORÅRSKONCERT SPIREKORET TORSDAG 14/5 KL GUDSTJENESTE, KR. HIMMELFARTS DAG, LH SØNDAG 17/5 KL GUDSTJENESTE, 6.SØN. EFTER PÅSKE, LH ONSDAG 20/5 KL SPAGHETTIGUDSTJENESTE, LH SØNDAG 24/5 KL GUDSTJENESTE, PINSEDAG, CTK MANDAG 25/5 KL FRILUFTSGUDSTJENESTE, 2. PINSEDAG, CTK ONSDAG 27/5 KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN 5+6, L. NYMARK KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN 3+4, L. NYMARK KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN, DEMENSAFD., L. NYMARK FREDAG 29/5 KL LITTERATURCAFÉ, LH SØNDAG 31/5 KL GUDSTJENESTE, TRINITATIS SØNDAG, LH SØNDAG 31/5 KL DÅBSTRÆF JUNI ONSDAG 3/6 KL FYRAFTENSSANG ONSDAG 3/6 KL MENIGHEDSRÅDSMØDE FREDAG 5/6 KL FESTIVALGOSPEL SØNDAG 7/6 KL GUDSTJENESTE, 1.SØN. EFTER TRIN., CTK FORÅR 2015

10 Ny kirketjener Fra d. 1. februar har menighedsrådet ansat en ny kirketjener ved Hornslet kirke. Steen Galmstrup er dog ikke et helt nyt ansigt i Hornslet kirke. Både som graver og husmor-afløser i sidste halvdel af 2014 og som fast trommeslager i Hornslet kirkes hus-band, der leverer musik til salmesang ved PULS-gudstjenesterne, har Steen slået sine folder i kirken gennem de seneste år. Så det er et kendt ansigt i en ny funktion, vi byder velkommen til. Steen vil som kirketjener have sin funktion ved gudstjenester og kirkelige handlinger i kirken og som husvært i vores nye, flotte sognegård, hvor han vil stå for det praktiske. Her i sognegården vil Steen, som den gode trommeslager og husvært han er, levere det gode, stabile pulsslag til sognegårdens daglige virke. Festivalgospel en interaktiv gospelkoncert For sjette gang er der Festivalgospel i Hornslet kirke fredag den 5. juni kl. 17 som optakt til Rosenholmfestivalen Torsdagene 28. maj og 4. juni fra til er alle de sangere, som har lyst, velkomne til at komme og være med til Hornslet Kirkes Voksenkors øveaftener. Så kan vi sammen øve noget af repertoiret som skal synges til koncerten. Koret øver i Sognegården, Rodskovvej 4, 8543 Hornslet. Meld gerne din ankomst via korets støtteforenings hjemmeside www. korvenner.dk. Udlån og udlejning af den nye sognegård Menighedsrådet har vedtaget retningslinjer for udlån og udlejning af den nye sognegård i Hornslet. Disse retningsliner kan læses på Hornslet kirkes hjemmeside. Menighedsrådet ønsker at åbne sognegården for kirkelige foreninger og andre folkelige og folkeoplysende foreninger. Ønsker man at låne Hornslet sognegård, skal man rette henvendelse til kirkekontoret tlf. nummer, mailadresse og åbningstider findes bagerst i bladet. GOSPEL Forhåbentlig bliver det så et stort kor, der stiller op til koncerten. Traditionen tro er den fantastiske sangerinde Anette Buonaventzen, den smukke bassist Henriette W. Klausen og den højt anpriste trommeslager Steen Galmstrup med til at gøre denne koncert til et brag af en gospelkoncert. Organist og komponist Thomas Lennert sidder ved klaveret til koncerten. Der er fri adgang til koncerten, der varer omkring en time, så man KAN nå åbningen af Rosenholmfestivalen bagefter.

11 TO FORÅRSKONCERTER I 2015 Første forårskoncert Årets første forårskoncert er en traditionel begivenhed efterhånden. Her vil kirkens Børnekor, Ungdomskor og Voksenkor synge foråret ind med kendte og nye sange fra de tre kors righoldige repertoire af blandt andet kirkelige sange, popsange og gospelsange. De bliver akkompagneret af trommeslager steen Galmstrup og organist og korleder Thomas Lennert. Velkommen til koncert torsdag den 7. maj 2012 kl i Hornslet kirke. Fri adgang. Anden forårskoncert Årets anden forårskoncert står Spirekoret ved Hornslet kirke for. Omkring 40 børn mødes hver torsdag uden for skolernes ferier i Hornslet skoles gamle gymnastiksal. Her synger (og danser) de af fuld hals. Kom og oplev hvad børnene har sunget i løbet af årets korprøver (som en korøver hedder). Søndag den 10. maj kl i Hornslet kirke. Fri adgang.

12 Friluftsgudstjeneste 2. pinsedag d. 25. maj kl Vi rykker gudstjenesten udenfor og lader pinsesolen danse videre i lunden. Efter ombygning af sognegården og omlægning af de grønne arealer har vi fået endnu mere plads at boltre os på. I tilfælde af, at det er regnen og ikke solen, der danser, rykker vi gudstjenesten inden for i kirken. Men vi håber på det gode vejr så tag en klapstol eller et tæppe med. Der er kaffe og juice efter gudstjenesten.

13 SPECIELT FOR BØRN OG BØRNEFAMILIER Babysalmesang Der er startet nyt hold op 16. februar. Forløbet strækker sig over 10 mandage og foregår i kirken fra Hele forløbet koster 300 kr., der betales på kirkekontoret ved tilmelding INDEN forløbets start. Har man vanskeligt ved at klare denne betaling, men ønsker at deltage, kan man henvende sig til en af præsterne. Babysalmesang er for børn op til ca. 10 måneder og deres forældre. Vi mødes i kirkens smukke rum til 45 minutters musikoplevelser. Vi synger, danser, lytter og sanser. Vi synger børnesange og nye og gamle salmer. Vi kigger på smukke sæbebobler og lytter til klokkespil og orgeltoner. Nur vi har sunget og danset, er der er kaffe og the og tid til snak og samvær. Til babysalmesang får du lært dejlige sange og salmer og sanglege, som du kan bruge hjemme til glæde for dig og dit barn til at skabe tryghed og gode ritualer f.eks. med en fast sang eller salme til at putte barnet til. Har du spørgsmål, kan du kontakte underviser Lisbeth Fransen på tlf eller mail l.f@stofanet. dk. Tilmelding skal ske til kirkekontoret, se åbningstider sidst i bladet. Der er babysalmesang følgende mandage: 16/2, 23/2, 2/3, 9/3, 16/3, 23/3, 13/4, 20/4, 27/4, 4/5 Fredagsfamilien Fredagsfamilien er en samling familier fra Hornslet og omegn, der som regel mødes i Hornslet Sognegård og også deltager i gudstjenester og andre arrangementer sammen. Aftenerne er bygget på familiens præmisser med fælles spisning, fælles aktiviteter og andagt. Alle interesserede kan kontakte sognepræst Lene Hauge for information og tilmelding. Spaghettigudstjenester Gudstjenesten varer ca. ½ time, og bagefter spiser vi sammen. Der står spaghetti og kødsovs på menuen til 20 kr. for voksne og gratis for børn. Tilmelding til spisning skal ske til kirkekontoret mandag i samme uge som gudstjenesten. Der er spaghettigudstjeneste følgende onsdage, hver gang kl. 17: 11/3, 15/4, 20/5 Spisningen koster 10,- for voksne og er gratis for børn. Tilmelding hertil ønskes til kirkekontoret mandag i samme uge som gudstjenesten. sms service Tilmeld dig på tlf eller mail: miro@km.dk og få direkte besked, når der er særlige aktiviteter for børn

14 SLÆGTERS GANG HØJSKOLEFORMIDDAGE Slægt skal følge slægters gang. Dette forår tager vi med denne linje fra Dejlig er jorden udgangspunkt i, hvad vi har med os. Vi skal se på, hvilke traditioner vi bærer med os både i og uden for kirken, og hvad de betyder. Vi skal også se på, hvad vi selv er rundet af og hvordan vi finder frem til det med alle de nye muligheder for slægtsforskning, og endeligt skal vi se, hvordan social arv ikke kun handler om økonomisk dårligt stillede familier, men også bæres med i den økonomiske top. 17/3: Vi mødes i KomBi og ser Per Flys film Arven med en perlerække af danske skuespillere i rollerne som de forskellige medlemmer af en rig erhvervsfamilie, der ved et dødsfald tvinges til at overveje, hvilke traditioner og værdier, der skal føres videre af næste generation. Denne formiddag koster 40 kr, men inkluderer så også kaffe og rundstykker samt billet til filmen. 3/3: Denne formiddag får vi besøg af Kathrine Tobiasen, der er beskæftiger sig meget med slægtsforskning. Hun kommer og fortæller os, hvad man kan se i de gamle kirkebøger og brandprotokoller osv, og hvordan man kan finde frem til det meste hjemme fra sin egen pc. Besøg Kirkens Korshærs store genbrugsforretning på Eskerodvej 18 i Hornslet GENBRUGSEN Mandag - fredag: lørdag kl , tlf:

15 SÅDAN GØR MAN VED Fødsel. Hvis I er gift sker anmeldelsen automatisk af jordemoderen til kirkekontoret. Hvis I ikke er gift, og hvis I vil have fælles forældremyndighed, skal I udfylde en Omsorgs- & ansvarserklæring. Dette skal gøres på Anmeldelsen af fælles forældremyndighed skal ske senest 14 dage efter fødslen. Dåb bestilles ved henvendelse til kirkekontoret. Ved dåb opgives navn og adresser på mindst 2 og højst 5 faddere. Navngivning foretages på senest 6 måneder efter barnets fødsel. Vielse bestilles ved henvendelse til kirkekontoret. Herefter skal I henvende jer til jeres kommune for at få lavet en prøvelsesattest. Prøvelsesattesten skal sendes til kirkekontoret sammen med navne og adresse på 2 vidner, som skal være til stede under vielsen. Det er gratis at få ændret navn i forbindelse med en vielse. Navneændringen skal foretages i bopælssognet. Navneændringen foretages på Navneændring skal ske på Det koster 500,- kr. at få behandlet en anmodning om navneændring. Dødsfald. Senest 2 dage efter dødsfaldet skal dette anmeldes på Anmodning om begravelse/bisættelse skal ske til kirkekontoret. Alle henvendelser bedes rettet til HORNSLET KIRKEKONTOR Rodskovvej 4, 8543 Hornslet Tlf miro@km.dk mandag - fredag kl torsdag tillige kl NAVNE & NUMRE Sognepræst Carsten Tranberg-Krab Møllestedet 4, 8543 Hornslet tlf , ctk@km.dk Sognepræst Lene Hauge Skjoldballen 21, 8543 Hornslet tlf , lmkh@km.dk Mandag er præsternes fridag Graver Kurt Laursen Tlf & Træffes tir-fre kl på Hornslet kirkegård Organist Thomas H. Lennert Tlf , kirken@lennerts.dk Kirketjener Steen Galmstrup Tlf , hornsletkirkegaard@gmail.com Kordegn Michael Rosendal Tlf , miro@km.dk Menighedsrådsformand Jørgen Andersen Tlf & , slothandersen@gmail.com Kirkeværge Erik Silkjær Pedersen Tlf & , wilken.silkjaer@gmail.com TRANSPORT? Kirkebilen kører til alle arrangementer og gudstjenester. Enhver kan gratis benytte den. Ring senest dagen før til Benny Friis i Hornslet Tlf REDAKTION Carsten Tranberg-Krab, ctk@km.dk (ansv.) Tryk: Hornslet Bogtrykkeri Fristen for stof til næste nr. er d. 7. maj 2015

16 Brug en formiddag for verdens fattigste Søndag den 8. marts 2015 deltager Hornslet Sogn igen i Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling til gavn for verdens fattigste. Nogle mennesker lever i fattigdom af naturskabte årsager. Det kan være tørker, oversvømmelser eller jordskælv, der har skabt nøden. Ofte er der dog forhold skabt af os mennesker, der enten er den direkte årsag eller medårsag til fattigdom. Det gælder f.eks. i Nepal, hvor landets 4,5 millioner dalitter også kaldet kasteløse fastholdes i fattigdom på grund af mange generationers diskrimination mod dem. Folkekirkens Nødhjælp arbejder for verdens fattigste; med akut nødhjælp efter katastrofer, langsigtet udviklingshjælp for at bekæmpe sult samt fortalerarbejde lokalt og internationalt for at forbedre forholdene for særligt udsatte grupper som f.eks. kasteløse. Det kan lade sig gøre at afskaffe fattigdom, og det går faktisk bedre i udviklingslandene, end mange tror. Ekstrem fattigdom er halveret siden 1990, og det betyder, at der nu er 700 millioner færre mennesker, der lever under FN s fattigdomsgrænse end for 25 år siden. Desværre er der dog stadig 1,2 mia. mennesker, der lever i ekstrem fattigdom. Den 8. marts 2015 vil vi igen i Hornslet Sogn gå sammen med frivillige over hele landet for at støtte Folkekirkens Nødhjælps kamp for verdens fattigste. Ved at bruge en søndag eftermiddag, kan du være med til at gøre en forskel for flere fattige familier, som virkelig har brug for hjælp. Meld dig som indsamler på kirkekontoret Tlf / Mail: miro@km.dk eller hos indsamlingsleder Helena Danielsen Mail: helena@hoga.dk Indsamlingen starter efter gudstjenesten (som denne søndag ikke er kl , men kl. 9.00), hvor der serveres rundstykker og kaffe/the i Sognegården mens ruterne fordeles.

nr. 3 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang DÅBSTRÆF FRILUFTSGUDSTJENESTE OMBYGNING AF SOGNEGÅRDEN SLOTSGUDSTJENESTE

nr. 3 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang DÅBSTRÆF FRILUFTSGUDSTJENESTE OMBYGNING AF SOGNEGÅRDEN SLOTSGUDSTJENESTE WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr. 3 7. årgang DÅBSTRÆF FRILUFTSGUDSTJENESTE OMBYGNING AF SOGNEGÅRDEN SLOTSGUDSTJENESTE SOGNEPOST juni, juli og august 2014 ? Spørgsmål til præsten om alt fra vielser under åben himmel

Læs mere

nr. 2 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang FORÅRSKONCERT SOGNEINDSAMLING FESTIVALGOSPEL KONFIRMATIONER PÅSKEN I KIRKEN

nr. 2 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang FORÅRSKONCERT SOGNEINDSAMLING FESTIVALGOSPEL KONFIRMATIONER PÅSKEN I KIRKEN WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr. 2 7. årgang FORÅRSKONCERT SOGNEINDSAMLING FESTIVALGOSPEL KONFIRMATIONER PÅSKEN I KIRKEN SOGNEPOST marts, april og maj 2014 Sæt kærligheden fri elsk livet! Af sognepræst Carsten

Læs mere

Herfra hvor vi står folkekirken i samfundet

Herfra hvor vi står folkekirken i samfundet WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr. 2 9. årgang PÅSKENS GUDSTJENESTER SLOTSGUDSTJENESTE DÅBSTRÆF HØJSKOLEFORMIDDAGE marts, april, maj 2016 Herfra hvor vi står folkekirken i samfundet af sognepræst Carsten Tranberg-Krab

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

nr årgang SLOTSGUDSTJENESTE KRISTUSKRANSEN PULSGUDSTJENESTER BABYSALMESANG DÅBSTRÆF FYRAFTENSSANG FESTIVALGOSPEL 2013

nr årgang SLOTSGUDSTJENESTE KRISTUSKRANSEN PULSGUDSTJENESTER BABYSALMESANG DÅBSTRÆF FYRAFTENSSANG FESTIVALGOSPEL 2013 WWW.Hornsletkirke.Dk nr. 3 6. årgang SLOTSGUDSTJENESTE KRISTUSKRANSEN PULSGUDSTJENESTER BABYSALMESANG DÅBSTRÆF FYRAFTENSSANG FESTIVALGOSPEL 2013 SOGNEPOST juni, juli, august 2013 Hvad skal jeg sige? Af

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

nr årgang HJÆLP MEDMENNESKER I NØD PÅSKE I HORNSLET KIRKE FESTIVALGOSPEL 2018

nr årgang HJÆLP MEDMENNESKER I NØD PÅSKE I HORNSLET KIRKE FESTIVALGOSPEL 2018 WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr.1 11. årgang HJÆLP MEDMENNESKER I NØD PÅSKE I HORNSLET KIRKE FESTIVALGOSPEL 2018 marts, april, maj 2018 SOGNEPRÆSTEN Er der én, der gider tænde lyset? af sognepræst Carsten Tranberg-Krab

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 60. årgang Vinterens rim og sne synliggør mange af naturens bygningsværker. Foto: Bent Thøgersen Brug en formiddag for verdens fattigste Søndag den 8. marts 2015 deltager

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

nr.2 marts, april, maj årgang PÅSKE I HORNSLET KIRKE SLOTSGUDTJENESTE KONFIRMATIONER FORÅRSKONCERTER OGNEPOST

nr.2 marts, april, maj årgang PÅSKE I HORNSLET KIRKE SLOTSGUDTJENESTE KONFIRMATIONER FORÅRSKONCERTER OGNEPOST marts, april, maj 2019 nr.2 12. årgang WWW.HORNSLETKIRKE.DK OGNEPOST PÅSKE I HORNSLET KIRKE SLOTSGUDTJENESTE KONFIRMATIONER FORÅRSKONCERTER SOGNEPRÆSTEN Tak for livet! Af Sognepræst Carsten Tranberg-Krab

Læs mere

nr årgang SLOTSGUDSTJENESTE FRILUFTSGUDSTJENESTE FESTIVALGOSPEL BABYSALMESANG SOGNEPOST

nr årgang SLOTSGUDSTJENESTE FRILUFTSGUDSTJENESTE FESTIVALGOSPEL BABYSALMESANG SOGNEPOST nr.2 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 10. årgang SLOTSGUDSTJENESTE FRILUFTSGUDSTJENESTE FESTIVALGOSPEL BABYSALMESANG SOGNEPOST juni-juli-august 2017 Inspiration til hjerne og hjerte i billeder og ord af sognepræst

Læs mere

SOMMERSALME SMÅ ÆNDRINGER I GUDSTJENESTEN FESTIVALGOSPEL KOM TIL KOR - DET ER SUNDT! HVAD ER DET MED DEN FISK?

SOMMERSALME SMÅ ÆNDRINGER I GUDSTJENESTEN FESTIVALGOSPEL KOM TIL KOR - DET ER SUNDT! HVAD ER DET MED DEN FISK? juni, juli, august 2018 nr.2 11. årgang WWW.HORNSLETKIRKE.DK SOGNEPOST SOMMERSALME SMÅ ÆNDRINGER I GUDSTJENESTEN FESTIVALGOSPEL KOM TIL KOR - DET ER SUNDT! HVAD ER DET MED DEN FISK? SOGNEPRÆSTEN Hvad er

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE MUNKEBO KIRKE FOLKEKIRKEN MAR-APR-MAJ 2015 Påske og Pinse Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække Tanke og tro - en foredragsrække

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

nr. 4 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang DIAKONIENS DAGE FILMKLUB HØSTGUDSTJENESTE HØJSKOLEFORMIDDAGE

nr. 4 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang DIAKONIENS DAGE FILMKLUB HØSTGUDSTJENESTE HØJSKOLEFORMIDDAGE WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr. 4 7. årgang DIAKONIENS DAGE FILMKLUB HØSTGUDSTJENESTE HØJSKOLEFORMIDDAGE september, oktober, november 2014 Diakoniens dage 22.-23. NOVEMBER 2014 I HORNSLET Af sognepræst Carsten

Læs mere

Marts i Tagensbo Kirke

Marts i Tagensbo Kirke Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

nr. 4 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 6. årgang BØRNEKULTURNAT HØSTGUDSTJENESTE PULSGUDSTJENESTER BABYSALMESANG FILMKLUB LITTERATURCAFÉ SOGNEPOST

nr. 4 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 6. årgang BØRNEKULTURNAT HØSTGUDSTJENESTE PULSGUDSTJENESTER BABYSALMESANG FILMKLUB LITTERATURCAFÉ SOGNEPOST WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr. 4 6. årgang BØRNEKULTURNAT HØSTGUDSTJENESTE PULSGUDSTJENESTER FILMKLUB LITTERATURCAFÉ SOGNEPOST september, oktober, november 2013 Og er vort syndemål end stort, Af Sognepræst Carsten

Læs mere

Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015

Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015 Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015 Navn: Klasse: Jeg er døbt i Kirke d. Jeg bliver konfirmeret i Nexø kirke d. Min kirkegang Nr Søndagens navn Kirke Præstens underskrift 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122

11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122 1 11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122 Åbningshilsen Vi er i kirke på sensommerens sidste dag. Festugen er begyndt,

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 juli august september Indhold: Skelagerparken 2 25 års jubilæum 3 Kalender 4-5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6 Ny biskop 7 Praktiske oplysninger

Læs mere

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus Prædiken 1. Pinsedag 2012 Apostlenes Gerninger kap 2 og Johs. 14-15-21 Pinse jul og påske og Pinse Hvad er det der gør den Pinse til en højhelligdag? Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Hvad laver menighedsrådet? Der har i 2012 været valg til menighedsrådene landet over og de nye menighedsråd er konstitueret og således

Læs mere

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN MARTS APRIL MAJ

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN MARTS APRIL MAJ GUDSTJENESTER MARTS 2015 Søndag d. 1. marts 2. s. i fasten 10.30 Lundtofte Kirke v. Julie Rebel efterfulgt af kirkefrokost i sognegården. 10.30 Geels Kirkesal v/ Pernille Onsdag d. 4. marts Gudstjeneste

Læs mere

4. Årgang Nr. 1 Marts De 3 kirker ØRSTED - SØLLESTED - VEDTOFTE PASTORAT

4. Årgang Nr. 1 Marts De 3 kirker ØRSTED - SØLLESTED - VEDTOFTE PASTORAT 4. Årgang Nr. 1 Marts 2018 De 3 kirker ØRSTED - SØLLESTED - VEDTOFTE PASTORAT Lokalt nyt Tak Hjemkomst Ørsted Forsamlingshus: 23. marts. Whisky smagning. Søllested Forsamlingshus: Den 2. - 3. - 4. marts.

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Høsttanker og nye begyndelser.

Høsttanker og nye begyndelser. Kirkenyt for Tingsted kirke september-oktober 2018 Høsttanker og nye begyndelser. Efteråret står og tripper i kulissen. Efter den varmeste sommer i mands minde, er det som skal vi vende os, lidt mere end

Læs mere

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7.

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7. HVAD BETYDER PÅSKE INTRODUKTION Hvorfor holder vi egentlig påske? Vi spiser påskefrokost og laver gækkebreve - men er det andet end det? Påsken handler om Jesus død og opstandelse. Påsken åbner muligheden

Læs mere

3. søndag efter påske

3. søndag efter påske 3. søndag efter påske Salmevalg Se, nu stiger solen, 754 I døden Jesus blunded, 221 Stat op, min sjæl, i morgengry, 224 En liden stund, 540 Nu takker alle Gud, 11 Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret 16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret barnedåb. Den festlige velkomst her i menigheden af lille

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

april maj juni Indhold:

april maj juni   Indhold: Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2018 april maj juni Indhold: Foråret kommer 2 Goddag til endnu en ny præst 2 Eftermiddagsgudstjenester 3 Tusmørkeandagter 3 Familiegudstjenester 3 Kalender 4-5 Den nye

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

Ildsjæle søges! Stille hjerte Vi går på gaden for verdens fattigste Påske Moderne kirkekunst

Ildsjæle søges! Stille hjerte Vi går på gaden for verdens fattigste Påske Moderne kirkekunst Februar 2015 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Ildsjæle søges! Stille hjerte Vi går på gaden for verdens fattigste Påske Moderne kirkekunst Hvem finder jeg hvor? Sognepræst Lyngevej 12, Nr. Herlev,

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 1 Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 Åbningshilsen I dag fejrer vi en begivenhed, en milepæl, noget, der kun sker

Læs mere

Indvielse af det nye graverhus 1. marts

Indvielse af det nye graverhus 1. marts Indvielse af det nye graverhus 1. marts Nu er det nye graverhus i Horreby blevet færdigt og indvies søndag den 1. marts efter gudstjenesten i Horreby Kirke 10:30 Huset kommer til at indeholde et handicaptoilet

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Folkekirken i Gladsaxe kom indenfor! Spaghetti-gudstjeneste Søborgmagle Kirke... 1 Første gang: onsdag den 27. august kl. 17.30 Kirkerne i Gladsaxe kommune prøver

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Som I givet ved, er denne gudstjeneste den sidste i rækken af gudstjenester med temaer inden for kategorien etiske dilemmaer.

Som I givet ved, er denne gudstjeneste den sidste i rækken af gudstjenester med temaer inden for kategorien etiske dilemmaer. 1 Prædiken til Tema gudstjeneste d.11.4.2010 kl.16.00 i Lyngby Kirke Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: [Joh 21,15 19] Som I givet ved, er denne gudstjeneste den sidste i rækken af

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 1 Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl. 10.00. Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 Åbningshilsen Fastelavns søndag. Vi skal ikke slå katten af tønden i formiddag, det sker efter

Læs mere

Kirkenyt maj og juni 2015

Kirkenyt maj og juni 2015 Kirkenyt maj og juni 2015 Tag med på sommerudflugt Spændende seværdigheder og hyggelig middag - tag med kirken på sommerudflugt den 18. juni. Turen går til Nedre Dråby Kirke, Jægerspris Slot, J. F. Willumsens

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

JULEGUDSTJENESTER KONFIRMANDGUDSTJENESTE

JULEGUDSTJENESTER KONFIRMANDGUDSTJENESTE WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr. 1 7. årgang JULEGUDSTJENESTER KONFIRMANDGUDSTJENESTE FILMKLUB LITTERATURCAFÉ JULEHJÆLP DE 9 LÆSNINGER INSPIRATIONSAFTENER SOGNEPOST december 2013, januar og februar 2014 Marthas

Læs mere

Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015.docx. Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56.

Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015.docx. Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56. Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56. Opstandelsen lyser på langfredag, det var den korsfæstede som opstod. I lyset fra påskemorgen får langfredag sin betydning.

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2014

Kirkenyt juli og august 2014 Kirkenyt juli og august 2014 Foredrag om Brasilien Hør Marie Sødertoft Pedersen fortælle om sine begivenhedsrige rejser i Brasilien. Hun holder foredrag i kirken onsdag den 13. august. Gudstjeneste under

Læs mere

Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og ingen verdens nød, der kan os skille! Amen.

Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og ingen verdens nød, der kan os skille! Amen. 1 Konfirmationerne i Borbjerg og Hogager 2016. Salmer: 478, 29, 658 / 68, 192v1,3+7, 70. Tekster: Psal.8, Jh.21.15-19.... Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes Påskedag Det er påskemorgen, det er glædens dag vi samles i kirken for at markere kristendommens fødsel. For det er hvad der sker i de tidlige morgentimer kristendommen fødes ud af gravens mørke og tomhed.

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø kirkegård en forårsdag. 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø kirkegård en forårsdag. 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2 Padesø kirkegård en forårsdag MENIGHEDSRÅDSVALG 2012 Der er valg til menighedsrådet i år, det er der hvert fjerde år. Arbejdet i et menighedsråd er mangfoldigt,

Læs mere

sognepræst Birgit Lundholm, Kl. 12.15 sognepræst Birgit Lundholm, sognepræst Kl. 10,30 Birgit Lundholm, Kl. 09.00: sognepræst

sognepræst Birgit Lundholm, Kl. 12.15 sognepræst Birgit Lundholm, sognepræst Kl. 10,30 Birgit Lundholm, Kl. 09.00: sognepræst Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.3. februar. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 15. februar Fastelavn Kl. 10.30 Birgit Lundholm, 22. februar 1. søndag i fasten Kl. 12.15 Birgit Lundholm,

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

LIVETS MENING. Prædiken af Morten Munch 18. s. e. trin / 29. sep. 2013 Tekst: Matt 22,34-46

LIVETS MENING. Prædiken af Morten Munch 18. s. e. trin / 29. sep. 2013 Tekst: Matt 22,34-46 Matt 22,34-46 s.1 Prædiken af Morten Munch 18. s. e. trin / 29. sep. 2013 Tekst: Matt 22,34-46 LIVETS MENING Hvad er meningen? Hvad i al verden er meningen? Hvad er livets mening? Mange vil sige, at der

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 1 Grindsted Kirke Søndag d. 29. september 2013 kl. 16.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 2 Liturgi Video Sl 23 PRÆLUDIUM: Amazing Grace på orgel Velkommen

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 1. juni 2014 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække Salmer DDS 722: Nu blomstertiden kommer DDS 299: Ånd over ånder DDS

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

I N D B Y D E L S E T I L M I N I - P I L G R I M S V A N D R I N G. i Gl. Havdrup Kirke

I N D B Y D E L S E T I L M I N I - P I L G R I M S V A N D R I N G. i Gl. Havdrup Kirke I N D B Y D E L S E T I L M I N I - P I L G R I M S V A N D R I N G i Gl. Havdrup Kirke Denne folder er ment som en hjælp til at se kirken på en anden måde. Ikke blot som en fin bygning vi som turister

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. 06-12-2015 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. Der er mange oplevelser i livet, og jo ældre man bliver, jo mere har man været med til. Også som præst har jeg fået lov til

Læs mere