Sommerferie Cykeltur til Bornholm

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sommerferie 2006. Cykeltur til Bornholm"

Transkript

1 Sommerferie 2006 Cykeltur til Bornholm

2 Snejbjerg - Ry Efter en fantastisk cykelferie langs Inn og Donau i 2005 ville vi holde ferie i Danmark i år. Så kunne vi undgå den lange køretur og i stedet for starte hjemme i cykelskuret. Man skal da også se sit eget land. Første etape gik til Ry i det midtjyske søhøjland. Det var en dag med skiftende natur. Fra det flade Vestjylland til det bakkede Østjylland. Vi startede ud i med solbriller og den blege krop indsmurt i sololie. Det skulle også blive en varm sommerdag i dag. Cyklerne var pakket og vand i drikkedunken. En fin dag at starte ferien. Kursen var sat mod Ry og vi ændrede planerne lidt så vi kørte gennem Lind og Høgild i stedet for Arnborg. Den vej har vi jo kørt nogle gange før. Vi holdt kaffepause ved én af kulsøerne i Søby. Det er et fantastisk naturskønt område. Fra Søby kørte vi stik øst og landskabet ændrede sig med heder og skov. Da vi kom til Bryrup mødte vi også bakkerne og inden vi nåede Ry havde temperaturmåleren været op i det råde felt et par gange. Der skulle virkelig noget vand til i denne varme, men flot var det bestemt. Dagens distance 75 km.

3 HØ Én af kulsøerne i Søby VØ Pause ved bådehavnen i Ry HN Fra vores indkvartering i Ry VN Fra vores indkvartering i Ry

4 Ry - Kalundborg Dagen startede med et godt morgenbord med alt hvad man kan ønske sig. Et virkeligt godt sted at bo. Samlet pris for overnatning og morgenmad 440 kr. Vi satte kursen mod Århus hvor vi skulle med færgen til Kalundborg kl. 15 så der var jo masser af tid til, at cykle de 45 km. Det skulle vise sig ikke at være nogen nem opgave. Vi havde naturligvis været i den lokale Netto i Ry for at proviantere til vores frokost. Der var noget som knirkede på min cykel og jeg havde oplevet det samme før. Der blev pedalerne skiftet og knirkeriet var væk. Da jeg så så en cykelhandler i Ry tænkte jeg at det var en smal sag for ham at fikse dette. Han mente dog kun at pedalarrnene skulle efterspændes. Det fik han så lov til. Det gav dog ikke noget resultat. Jeg knirkede videre. Der er kønt og MEGET bakket i Østjylland. Det fik vi rigtigt at føle. Da vi nåde Århus var der ikke meget krudt tilbage i benene. Selv om det havde være hårdt at komme til Århus var vi der i god tid til færgeafgangen og vi kunne sidde i skyggen og nyde vores frokost. Selv om hvidvinen ikke var kold, så smagte den godt alligevel. Vi fik en flot sejltur over Kattegat Nogle flotte udsigter det var der, men vi måtte selv kæmpe os derop. Dagens distance 46 km.

5 VØ Udsigt over Brabrand sø HØ Nu er vi klar til at sejle VN Kalundborg forude HN Den flotte kirke i Kalundborg

6 Kalundborg - Køge Vi overnattede på vandrerhjemmet i Kalundborg og det var et rigtigt godt sted. Dagens cykeltur skulle gå tværs over Sjælland og den længste på denne ferie, men vi havde også lang tid til det. Vi skulle først med færgen til Rønne kl. 23:30. Endnu en dag uden en sky på himlen. I dag skulle vi fortsætte på cykelrute 4 indtil Jyderup og det var en flot tur. Der er også bakker på Sjælland, men de var lidt mere venlige end de Østjyske. Det var varmt og der skulle suppleres med vand nogle gange. Én gang hos en ældre bondekone, som syntes det var helt rart at få en lille snak med nogle fremmede. Da vil kørte væk fra cykelvej 4 kunne vi se på kortet at der gik en lokal rute Køge Å stien. Den prøvede vi men måtte til sidst spørge om vej for at få den rigtige retning. I Borup mødte vi igen en cykelhandler og her købte jeg to nye pedaler og skiftede dem selv. Det hjalp så heller ikke. Det knirkede stadigvæk. Vi stoppede på en tankstation for at få lidt at spise og jeg købte en spraydåse med vidundermidlet WD-40 og kranken fik en ordentlig tur, så var der ro (dejligt). Klokken syv kom vi til Køge og det er en flot by. Nu skulle der bare købes en stor kold Fadbamse og det kunne kun gå for langsomt. Bedøm selv hvordan den smagte. Dagens distance 110 km.

7 VØ Der er klædt om til middagen HØ En flot udsigt på Sjælland VN Lidt Sjællandsk landskab HN Mon arkitekten har drukket (hus i Køge)

8 Nordbornholm (Sandvig) Efter en dejlig overfart fra Køge til Rønne i egen kahyt med badeværelse og aircondition var vi nu kommet til Bornholm. Vi valgte at sove længe (kl. 06:30) og give os god til tid til at pakke. Færgen skulle jo bare ligge i havnen hele dagen, troede vi. Kl. 7 blev der sagt over højttaleren, at man skulle forlade skibet nu, ellers kom man med til Polen. Det kan godt være at vi lige fik lidt travlt. Vi var da også de sidste der luskede i land. Første stop på dagen var et sted i Rønne hvor vi kunne få noget morgenmad. Det gik meget nemt med at finde en bager som var leveringsdygtig i alt til et morgenbord. Dagens etape var planlagt som en kort tur, vi skulle bare til Sandvig. Det første stykke op til Hasle var en utrolig smuk tur, vi cyklede helt ude langs vandet på en god cykelsti (rute 10) og en kølig brise Efter Hasle ændrede geografien sig radikalt. Det blev meget bakket og det var varmt, men vi havde jo tid nok. Da vi nåede til Joens kapel skulle vi jo også ned af de 188 trappetrin og se hvad det nu var. Vi var jo kommet til Bornholm for at se noget. Opstigningen herfra havde nær taget livet af mig. Som man siger Den fede må svede Nej jeg lød nærmest som et lokomotiv. Det skulle vise sig ikke at være den sidste prøvelse denne dag. Jeg sagde til Karen at det nok lige var i overkanten af min formåen. Vi kom til Sandvig før vi kunne komme ind på vandrerhjemmet, så vi fortsatte NED i byen. Dvs. at vi så igen skulle køre OP for at komme til vandrerhjemmet. Ville jeg overhovedet overleve denne dag? Dagens distance 30 km.

9 VØ En god nat søvn gør underværker HØ Rønne lystbådehavn VN Trapperne til Joens kapel HN Her er en træt mand

10 Hammershus Da vi var blevet indkvarteret på vandrerhjemmet i Sandvig og vist nok fået en morfar skulle vi jo også have noget aftensmad og som om vi ikke havde været igennem nok i dag, så måtte vi igen ned i byen, men det var faktisk en dejlig tur og Sandvig er en flot by og dagens middag var Dansk bøf med bløde løg. Ja så var dagen da redet. Efter lidt byvandring gik vi hjem og væltede omkuld i kassen. Morgenmaden var virkelig god, det var så for resten også det eneste der var godt. Med lidt hensyntagen til gårsdagens strabadser. Dvs. at det kun var mig der var lidt overophedet. Karen klarede det fint. Det fik jeg da også at høre et par gange. Det er vel også OK. Hammershus var det vil ville se i dag, vi var jo lige i nabolaget. Først cyklede vi op til Hammershus og gik rundt på området og tog nogle flotte billeder. Der er altså en udsigt af de sjældne her. Dernæst ville vi med på en bådtur langs kysten, fra en nærliggende havn.

11 VØ Turbåden på vej mod Hammershus HØ Norske sten fra Istiden VN En klippehule på turen HN Hammershus set fra vandet

12 Allinge og omegn Sidste dag i Sandvig benyttede vi til at køre til Allinge som er nabobyen til Sandvig og kiggede lidt på den. På havnen var de i gang med at tage et skib på land, så det måtte vi se. Vi er vel tidligere sømænd. I dag prøvede vi fiskebuffeten i Allinge og det var lækkert med sild på mange måder. Saltstegte sild med sennep og rødbeder havde vi aldrig prøvet før, det smagte godt, selv om det er noget specielt. Røgede sild på flere måder Vi blev mætte, så mætte at vi besluttede os for, at springe aftensmaden over. Da jeg skulle tage min cykel for at cykle tilbage til vandrerhjemmet var den punkteret. Nå det var der da råd for, cykelhandleren var lige i nabolaget. Ny slange i og af sted igen. Da jeg kom ud fra Brugsen var cyklen flad igen. Om til cykelhandleren og få endnu en ny slange og et nyt dæk. Det viste sig at være fælgbåndet der var problemet, så jeg måtte også have sådan én. Så var det bare OK. Jeg opnåede viste stjernekunde status. Eftermiddagen blev brugt til afslapning og hygge hjemme på vandrerhjemmet. Vi skulle jo ingen aftensmad have, men det er svært at spise på forskud, så alle gemmer med chips og slik blev tømt. Dagens distance 11 km.

13 Sandvig - Gudhjem Efter morgenmaden pakkede vi vores cykler og satte kursen mod Gudhjem hvor vi skulle bo i tre dage. Solen skinnede fra en skyfri himmel og det var varmt, men det er vi jo efterhånden vandt til. Det var noget bakket men vi gav os god tid, vi skulle jo ikke så langt. Da vi kom til Gudhjem satte vi os på havnen og nød vores frokost i mens et krydstogtskib satte en båd i vandet I receptionen til vandrerhjemmet fik vi udleveret en vejledning til at finde vores værelse. Det var på Hotel Tern der var omdannet til vandrerhjem. Nøglen sad i døren så vi kunne bare flytte ind. Det er altså dejligt at komme ind og få et bad efter nogle svedige timer i solen. Gudhjem er en flot by med nogle meget stejle gader. Faktisk er det forbudt at cykle på nogle gader på grund af stigningerne. Bortset fra naturen er der ikke meget forskel på at være i Gudhjem Søndervig eller Løkken. Servicen er lav og priserne høje. Vi have besluttet at tage til Christiansø næste dag, men man kun købe billetter fra 8-10 så det måtte vente. Dagens distance 20 km.

14 Christiansø Vi fik to billetter til Christiansø båden, der sejlede kl. 12:30 pris kr. 340 for to billetter. Lidt dyrt men Ok vi skal jo derover nu vi er kommet så langt. Vi fik en dejlig sejltur med en plads på soldækket. På Christians og Frederiksø bor der 92 fastboende, heraf er de 15 børn. Hvad de laver det ved jeg ikke, men de skal jo selv klare alt såsom strøm, vand, varme, vedligeholdelse og affald. Så de har sikkert nok at lave. Det er lidt specielt at være på Danmarks østligste punkt og der er mange historiske bygninger. Vi fik en øl (jeg) og et glas hvidvin (Karen) på kroen. Højt oppe kunne vi nyde udsigten over vandet. Da vi kom tilbage til Gudhjem spiste vi på en restaurant på havnen. Her fik vi turens første regnbyge. Det var herligt at sidde ude i regnen og mærke de kølige regndråber mod huden og den friske luft i næsen. Efter 10 minutter var der atter solskin. I dag cyklede vi slet ikke (underligt).

15 HØ Tårn på Frederiksø VØ En beboer byder os velkommen HN Der er også høje træer VN Der var lagt op til en varm velkomst

16 VØ Kanoner i flere størrelser HØ Tidligere kaserne, nu lejligheder VN Udsigt fra fyrtårnet HN Klar til afgang mod Gudhjem

17 Gudhjem og omegn På vores anden dag i Gudhjem ville vi køre langs kysten (rute 10) til Svaneke. Det skulle vise sig at vi måtte ændre vores planer, for da vi havde passeret et par kategori 1 stigninger måtte jeg melde pas, det var bare for hårdt. Efter en lille rådslagning blev vi enige om at lægge kursen om og cykle mod Almindingen. Straks vi forlod kysten blev det meget nemmere at komme frem. Landskabet var mere jævnt. På vejen tilbage til Gudhjem var vi inde i Østerlars rundkirke, som er meget speciel i forhold til de almindelige landsbykirker vi har i det øvrige land. Dagens distance 30 km.

18 VØ Østerlars rundkirke HØ Døbefonden i kirken VN Udsigt fra tårnet HN Inde i tårnet

19 Gudhjem - Rønne Efter morgenmaden den sidste dag i Gudhjem er vi nu klar til at cykle til Rønne hvor vi skal være i de tre sidste dage vi er på Bornholm. Det er vel næste unødvendigt at fortælle at det skulle foregå i fuld solskin, så der måtte smøres sololie på igen. Vi cyklede mod vest mod Almindingen, som er Danmarks tredje største skov. Her findes for resten også mange seværdigheder. Vi nød at cykle i skoven som gav skygge for solen. Da vi kom til Vestermarie nød vi vores medbragte frokost med et glas hvidvin eller to. Det var dejligt. Vi kørte på en nedlagt banestrækning noget af vejen. Det er altid dejligt for det er jævnt. Her kom vi forbi et af de mange vandhuller, som man har genetableret langs den gamle banestrækning og her har en Bornholmsk kunstner udstillet mange af sine sten med figurer, f.eks. Holger Danske. I Nylars kom vi til en anden af de flere rundkirker på Bornholm. Her gjorde vi også holdt og tog et par billeder. Vi blev indkvarteret på et lille familiehotel ved havnen i Rønne og der fik vi et dejligt værelse med eget badeværelse, det er altså dejligt. Efter et bad var vi klar til at se lidt på Rønne som er en flot by. Aftensmaden fik vi på en lille grillbar ved havnen (grillkylling og pommes) Dagens distance 35 km.

20 VØ Én af de mange sten HØ Stenudstillingen VN Nylars rundkirke HN Alteret i Nylars rundkirke

21 Rønne - Neksø Efter et OK morgenbord er vi klar til en cykeltur langs den Bornholmske vestkyst fra Rønne til Neksø. Vejret er som sædvanligt fint med masser af sol og medvind. Vi holdt en pause på en rasteplads langs kysten, her var der en fantastisk udsigt, bedøm selv. På vejen mod Dueodde kommer vi forbi et skilt Traktormuseum. Vi blev enige om at det nu måtte være tid til, at se nogle drengeting og vi kørte ned til gården og betalte 35 kr. pr. styk for at se på herlighederne. Dyrene var for længst erstattet med alt i motorer, skrivemaskiner, regnemaskiner og meget mere. Sågar i forskellige modeller og farver. Da vi kom kunne jeg høre at der var en gammel motor i gang og da vi havde set hvad der var, spurgte jeg om han ikke ville starte motoren igen. Det ville han gerne. Det var en éncylindret dieselmotor på 36 hk. med maksimum omdrejninger på 310/minut. Da den startede stod der en røgsky op af udstødningsrøret, der var ført uden for. Motoren havde kostet 8000 kr. fra ny og det var ca. det samme som to huse kostede i 30érne.

22 VØ Her er alt muligt HØ Motorer i alle modeller og farver VN Massey Harris (fin traktor) HN Dieselmotoren startes (fin lyd)

23 Rønne - Neksø Vi fortsatte til Dueodde som på mange måder minder om vestkysten med sand, fyr træer og sommerhuse. Vi spiste vores frokost i Snogebæk. Det gik også i fisk denne middag. Vi fik naturligvis også en Sol over Gudhjem som man simpelthen må smage på disse kanter, selv om jeg tror at silden er fanget i Nordsøen. Vi fortsatte ind til Neksø og så lidt på byen Efter at have set Neksø vendte vi snuden mod Rønne. Nu fik vi så lov til at betale for medvinden vi havde nydt på udturen. Der stod en frisk vind lige imod os, det var lidt hårdt, men vi var jo ved at være i god form og da vi nåede til Åkirkeby kom vi igen til at køre på den gamle jernbane. Det var dejligt. Det bedste efter en lang og varm cykeltur er et godt brusebad. Det er som at blive født på ny. Aftensmaden nød vi på Storetorv i Rønne. En steak med tilbehør. Dagens distance 75 km.

24 Rønne - Almindingen Den sidste dag på Bornholm besluttede vi at bruge til en cykeltur til Almindingen, som er et stort skovområde. Ja vi havde naturligvis været i Kvickly og proviantere til frokosten. Der var fint skiltet mod Almindingen og da vi så nåede til målet var det en overraskelse, at der ikke var noget. Det viste sig at vi ikke var langt fra de kendte steder, som Rokkestenen, Ekkodalen og Rytterknægten. Vi nød frokosten i skoven under træernes skytte og på hjemturen til Rønne kom vi forbi et sted hvor de solgte kirsebær til 25 kr. vor en stor bakke. Det kunne vi (jeg) altså ikke køre forbi. Vi spiste to bakker og frygtede at maven skulle gøre vrøvl (jysk udtryk for bøvl) men det gjorde den ikke. Om aftenen spiste vi kebab med en cola til. Ja sådan kan vi også være. Dvs. at vi havde en flaske rødvin hjemme på værelset. Dagens distance 30 km.

25 Ystad - Trelleborg Efter morgenmaden pakkede vi vores bagage og kørte ned til færgen til Ystad. Vi skulle med hurtigfærgen og det var lidt sjov at se hvordan færgen skulle pakkes med biler, motorcykler og cykler. Motorcyklerne skulle ind af flere omgange og de skulle bindes fast på grund af den høje fart. Overfarten var flot, havet var jævn som en pandekage. Vi prøvede at gå ud på agterdækket for, at se skruevandet, det blæste så meget at det var nødvendigt at holde fast på brillerne for ikke de skulle flyve. Efter en time var vi i land i Ystad og vi havde bestemt at vi ville finde turistinformationen for at købe et cykelkort. Hjemmefra havde jeg købt tre forskellige kort over Skåne, men syntes ikke at nogle af dem var velegnede til at cykle efter. Det skulle vise sig, at cykelveje i Skåne er en by i Rusland. Det er ikke rart at cykle sammen med bilerne på en vej med meget trafik, men det var vilkårene. På vejen kom vi forbi et sted med et skilt hvor der stod Kaffehus og det varede ikke længe før Karen sagde ja til at gøre holdt her. Vi fik kagebuffet med hjemmebag. Det var lækkert med lidt sukker til musklerne. Da vi kom til Trelleborg så vi et skilt med to senge og 299,00 SEK. Der flyttede vi så ind for natten. I Trelleborg fik vi for resten den bedste aftensmad på hele ferien. Virkelig lækkert og ikke urimelig dyrt. Det hjælper lidt med kursen. Dagens distance 50 km.

26 VØ Afstand til mange steder HØ Rådhuset i Trelleborg VN Smuk bronzestatue i Trelleborg

27 Trelleborg - Malmö Efter en nat i hurlumhejhuset dvs. at der var forfærdelig meget støj i huset stod vi op og fik en meget fin morgenmad og cyklede gennem Trelleborg mod Malmö. Det viste sig igen at vi måtte cykle på trafikerede veje og det er altså ikke vores kop te men flot var det bestemt langs Østersøkysten. Da vi nåede til udkanten af Malmö begyndte det at regne lidt og vi holdt ind ved et butikscenter og fik vores frokost her med en kold Svensk øl som smagte godt (jeg) og Karen fik et glas hvidvin. Regnen så ikke ud til at ville holde op, så vi besluttede at fortsætte ind til Malmö centrum. Det var dejligt at køre i regnen. Da vi nåede ind til centrum stoppede regnen. Vi fandt turistinformationen og fik anvist et hotel i den anden ende af gågaden. Så vi trak gennem gågadekvarteret, som er meget flot. Vi fandt hotellet, som er en tidligere chokoladefabrik, der er bygget om til lejlighedshotel. Alt var nyt, stort og pænt. Pris 725 SEK var OK for den standard. Dagens distance 45 km.

28 Malmö Efter det obligatoriske brusebad var vi klar til at se lidt på Malmö, som er en pæn by. Vi var først på banegården for at høre om cykelbilletter til Kastrup lufthavn og dem købte vi så (90 SEK for to cykler). Vi fandt ud af at spisestederne er gemt i den gamle bydel, der er der så også mange af dem. Vi fandt et godt sted og fik en fin middag. Da vi havde spist gik vi lidt rundt og fandt et sted hvor vi bestilte en flaske rødvin. Ved siden af os sad et par ældre mennesker fra Norge (det kunne vi høre) og på et tidspunkt spurgte konen os om hvor vi kom fra. Vi svarede Herning i Danmark og så sagde manden at der havde de været til Ungskue 15 gange, så de kendte godt Herning. Ja verden er lille må man ofte sande. Efter en hyggelig snak gik vi hjem og fik en god nats søvn. Et billede af vores Norske venner. De skulle på ferie i Østrig i 19 dage og var lige startet med bussen i dag. De kom fra Tønnsberg.

29 Malmö Efter morgenmaden som var rigtig god, var vi på værelset til kl. 11:45 for vi skulle først med toget kl. 15. Vi kørte ned på havnen og fandt en bænk hvor vi kunne sidde og se aktiviteten i havnen. Derefter cyklede vi om til den gamle skibsværtsgrund. Her har man bygget et helt nyt bolig og forretningskvarter. I den gamle dok er der i dag marina. Efter at vi havde siddet og nydt det gode vejr her besluttede vi at vi lige så godt kunne tage toget til Kastrup lufthavn, hvor vi skulle med til Herning. De sidste svenske penge blev brugt til en Frankfurtermenu hos den lokale pølsemand. Det er første gang jeg har fået serveret kartoffelmos til pølsen. Det smagte faktisk godt.

30 VØ Springvand foran rådhuset HØ Spisesteder i den gamle bydel VN Svensk neutralitet HN Telefonboks i Malmö (ikke helt ny)

31 Malmö - Snejbjerg Så er der dømt hjemrejse, vi tager toget mod København (det kører hvert 20. minut) og står af i Kastrup lufthavn. Her venter vi så til vores tog skal afgå mod Thisted kl. 16:32. Det afgår planmæssigt og vi har naturligvis reserveret pladsbilletter til vores cykler. Det er godt fordi der er kun plads til to cykler i den vogn vi sidder i. Da vi kommer til Herning banegård er vores datter Ditte for at modtage os, det var rigtig dejligt at se hende igen. Da så kommer hjem hvor vi bor, så har vores børn (Dennis og Ditte) og vores svigerdatter (Karina) dækket et rigtig flot bord med alt hvad hjertet kan begære. Det var skønt. Som I kan se har vi fået mere kulør på kroppen. Dagens distance 25 km.

32 Opsummering og bedømmelse Det har været en fantastisk ferie. Vi har nydt hver eneste dag med de udfordringer og oplevelser den har bragt De østjyske bakker er en udfordring og kræver lidt forberedelse. Det må især jeg indrømme Vandrerhjemmet i Kalundborg er bare Super på alle måder Bornholm er en stor oplevelse rent naturmæssigt Bornholm mangler noget mere service til de priser de tager for tingene. Nogle gange tangerer det grådighed Vandrerhjemmene i Sandvig og Gudhjem er noget slidte og dermed ikke nemme at holde rene. Jeg syntes at standarden burde være bedre med de belægningsprocenter de har på Bornholm sammenlignet med andre steder i Danmark. Dog skal siges at vi fik en fin behandling og morgenmaden var rigtig god. Nordbornholm er ikke så cykelvenligt (bakker) Overalt på Bornholm er der fine afmærkede cykelveje Vejret har bare været fantastisk Det er dyrt at holde ferie i Danmark Cykelvejene i Skåne er meget dårligt skiltet. For det meste slet ingen skilte Cykelstier i Malmö området er meget godt skiltet og fine at køre på Svenske cykelkort er dårlige og dyre I år har vi cyklet ca. 575 km. og det er næsten samme distance som vi plejer at cykle (600 km.)

Bornholm - Østersøens perle

Bornholm - Østersøens perle Bornholm - Østersøens perle Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 15.05.2020 4.195,- Højdepunkter Bornholms klippenatur Gode udflugter med lokal guide Hotel Abildgaard god mad og flot

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Fjordager Cyklings tur til Bornholm 2018

Fjordager Cyklings tur til Bornholm 2018 Fjordager Cyklings tur til Bornholm 2018 Afgang fra Fjordagerhallen Gruppen består af: Solveig, Susanne, John A, Hans, Poul, Holger, Karsten, Peder, René, Ole Steen, John D, Jens, Rollo, FredeK og Jan

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Bornholm - lejrskolebogen. Troels Gollander. Møllen Multimedie

Bornholm - lejrskolebogen. Troels Gollander. Møllen Multimedie Bornholm - lejrskolebogen Troels Gollander Møllen Multimedie INDHOLD Østersøens Perle 4 Klipperne 6 De første bornholmere 8 Krig og frihedskamp 10 Erhverv 12 Hammershus 14 Rundkirkerne 16 Bornholms byer

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Bornholm - Østersøens perle

Bornholm - Østersøens perle Bornholm - Østersøens perle Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 01.05.2020 1.995,- Højdepunkter Bornholms klippenatur Hotel Abildgaard god mad og flot beliggenhed Drikkevarer ad

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Frokost ved Jels sø. Gåtur på havnen i Havneby

Frokost ved Jels sø. Gåtur på havnen i Havneby Frokost ved Jels sø Mandag d. 16. april Kl. 8 mødes vi alle på skolen. Her var busserne klar til at blive pakket. Vi fik alle vores ting ombord og forlod Limfjordsskolen ved 9-tiden. Kursen var sat mod

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Hej så længe, vi mødes ved færgen i Ystad om 7 timer. Herrerne tager turen via Viborg-Vejle.

Hej så længe, vi mødes ved færgen i Ystad om 7 timer. Herrerne tager turen via Viborg-Vejle. Skattejagt Den pistace-grønne overhaler den røde trans et sted i Skåne. Puha, det er lidt hårdt at begynde ugen med at stå op inden kl. er 4 om morgenen. Men vi skal køre senest kl. 5 for at nå færgen

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

SSFs tur til Bornholm

SSFs tur til Bornholm SSFs tur til Bornholm Program Torsdag d. 22.9.16 Afgang Medborgerhuset kl. 7.00 Færge Puttgarten-Rødby og videre over Sjælland til Øresundbroen. Sverige bytur i Malmø 2-3 timer Videre til Ystad. Færgen

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Lørdag d. 1. september satte vi kurs mod nord Private Lady på traileren målet Hjarbæk Havn. Jens havde studeret vejrudsigten og fundet den gunstigste

Læs mere

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden Altid fordelagtig Glæd dig til en fantastisk rejse med skibet Crown Seaways til Oslo Tag med Klub Tidende til Oslo Nu kan du komme med på forårscruise med DFDS og Oslobåden til en rigtig god pris. På manges

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Sommerferie 2014 Den August

Sommerferie 2014 Den August Sommerferie 2014 Den 19-21 August Rollatorbanden på Skagen En lille fortælling, om vores ferie Af Ester og Hanne Tirsdag den 19. august skulle vi, Ragnhild, Ketty, Elly og Krista, endelig på sommerferie

Læs mere

Norges turen fra den 24. til den 31. maj.

Norges turen fra den 24. til den 31. maj. Norges turen fra den 24. til den 31. maj. 7 mand stærk havde meldt sig til turen til det norske land. Vi skulle med færgen fra Hirtshals den 24. maj og mødestedet var ved sidste rundkørsel inden færgen.

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 48 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Oktober 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Rørsnæs 1-2 Flygrakan 2-3 Bakken Lukket 3-4 Bestyrrelsen 5 Malerklemmen

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Ironman Wales 2012. Billigt og hurtigt. Kr. 1100,- retur. Der er ca. 1500km hver vej, fra Silkeborg til Tenby via Calais eurotunnel.

Ironman Wales 2012. Billigt og hurtigt. Kr. 1100,- retur. Der er ca. 1500km hver vej, fra Silkeborg til Tenby via Calais eurotunnel. Hvorfor IM Wales?: Flere spørger hvorfor IM Wales og i første omgang var det for at have en god lang sæson og da IM Wales ligge midt i september, ER det en lang sæson. Men efter at have været der og oplevet

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Samsø - Endelave - Århus

Samsø - Endelave - Århus Samsø - Endelave - Århus Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.895,- Højdepunkter Sejltur på Silkeborgsøerne Vidunderlige Samsø med lokalguide Kattegatøen Endelave med lokalguide

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

FORÅRSTUR TIL BORNHOLM, 6 DAGE 25. 30. MAJ

FORÅRSTUR TIL BORNHOLM, 6 DAGE 25. 30. MAJ Østerlars Rundkirke FORÅRSTUR TIL BORNHOLM, 6 DAGE 25. 30. MAJ 2015 "Østersøens Perle" er Bornholm ofte blevet kaldt, og Bornholm har som ferieø da også rigtig meget at byde på. Fra granitfjeldene på Hammerknuden

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Telemarksturen 2006.

Telemarksturen 2006. Telemarksturen 2006. Per Skjødt, Johnny Nielsen og Lars Mose havde besluttet sig for at deltage i årets Telemarkstur i Norge. Turen var lavet om fra at være en 2 dags tur til en én dags tur og så korte

Læs mere

MC-tur til Harzen. Harzen er motorcyklisternes Mekka. Her bliver mænd til drenge igen.

MC-tur til Harzen. Harzen er motorcyklisternes Mekka. Her bliver mænd til drenge igen. MC-tur til Harzen Harzen er motorcyklisternes Mekka. Her bliver mænd til drenge igen. Forberedelse til turen Torsdag aften i uge 26 var Freddy og jeg de første, der var mødt til torsdags turen hos Statoil

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR AF KIT KJØLHEDE LAURSEN AUGUST 2006 DER VAR ENGANG TRE GODE VENNER: BETTEMAND, LANGØRE OG GRØNSKOLLING. EN DAG MØDTES DE FOR AT HYGGE SIG. SE HER

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

WWW.TOURDEBORNHOLM.DK

WWW.TOURDEBORNHOLM.DK HANDICAP Tour de Bornholm 3. september 2011 P HANDICA m l o h n r o B e Tour d ALLE kan e! g delta Danmarks største og sjoveste sportsarrangement for handicappede. En uge med flere aktiviteter Danmarks

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Indkvartering Du vil blive indkvarteret på Skottehjemmet med direkte udsigt til Østersøen og Christians Ø.

Indkvartering Du vil blive indkvarteret på Skottehjemmet med direkte udsigt til Østersøen og Christians Ø. 1, er en weekendtur på Bornholm for motorcyklister, som ønsker at få en oplevelse samt en rigtig go weekend, sammen med ligesindede, og se Bornholm på kryds og tværs. Da vi bliver en større gruppe motorcykler,

Læs mere

Vejens digte. Inger Jakobsen

Vejens digte. Inger Jakobsen Vejens digte Inger Jakobsen Caminoen i Spanien, maj 2011 EN LILLE VEJ En lille vej Hvid og lysende Med grønt græs i midten Og 1000 blomster oh -bare jeg skulle ned af den. Jeg kan næsten ikke dy mig VEJEN

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag!

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Hvordan kan det blive mere perfekt? Her kommer historien - for dem der har lidt tid. Jeg har i mange år forsøgt at slå rekorden for den største

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2.

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2. Karla og Gert skal på ferie. To personer ankommer i skib til Mombasa i Kenya. De skal møde en person på Hotel Royal. Her får de udleveret et kort over dele af det centrale Afrika. Kapitel 1. Mig og min

Læs mere

Tur til Hallandsåsen 31. maj

Tur til Hallandsåsen 31. maj Tur til Hallandsåsen 31. maj Maj måned 2015 har ikke været en af de lune og tørre, og forventningerne til vejrliget den 31. maj var derfor ikke de mest positive, men DMI lovede tørvejr det meste af dagen,

Læs mere

Turen går til Skagen 2012

Turen går til Skagen 2012 Turen går til Skagen 2012 Graceland - Randers Nabohotellet Frokost i sommerhuset Frokost i sommerhuset Hilda danser med nevø Karen og Hilda Anne Lise - hvile til middag Søndag den 13. Maj, drager 3 beboere:

Læs mere

Overraskelse. Vi kører mod syd og der ligger River Kwai ikke. Nå, men hvad skal vi så se i dag.

Overraskelse. Vi kører mod syd og der ligger River Kwai ikke. Nå, men hvad skal vi så se i dag. Turen går til Thailand Juni og Juli 2010 (dag 8) Klokken 7 er godt nok tidligt når man har ferie. Om en time så kom A(Phanu) og konen og henter os. Morgenmad og opvask klares på rekordtid og vi er klar

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Dag 6 Island d. 7/8-2016

Dag 6 Island d. 7/8-2016 Dag 6 Island d. 7/8-2016 Vi vågnede op til en tør og flot morgen, dvs. nogle gange sover børnene længe, men de kommer også sent i seng. I stedet for at tage Ringvejen rundt, ville vi krydse via F-vejene,

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat.

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Søndag den 24. januar havde 8 Fotoakrobater (fra den lokale fotoklub) sat hinanden stævne på Rødvig havn. Vi

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Rikke. - på tur i skoven

Rikke. - på tur i skoven Rikke - på tur i skoven Med denne børnebog om Rensdyret Rikke ønsker Odense Renovation at præsentere begrebet affald for børnehavebørn. Bogen kan bruges som optakt til, at børnene skal på tur omkring børnehaven

Læs mere

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 1 Så er vi klar til afgang fra Hundested. Klokken er 8.00. Turen går mod Rødbyhavn med opsamling i Frederiksværk og Roskilde. Vejret er fint (som sædvanligt), og

Læs mere