DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 2. 2011 16. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn"

Transkript

1 DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr årgang

2 Adresser: Formand Mogens Gade Heller Tingbakken Gjern mghe@fibermail.dk Tlf.: / Næstformand Hans Pedersen Nebelgårdsvej Silkeborg djaevlemosegaard@mail.dk Tlf.: Kasserer Erling Lemming Sportsvej Gjern lemming@mail.dk Tlf.: / Skydeudvalgsformand Erling Rasmussen Meldgårdsparken Fårvang sus.erl@post.tele.dk Tlf.: Sekretær Niels Vendelbo Sorringvej 72, Voel 8600 Silkeborg korsbak@post.tele.dk Tlf.: Bestyrelsesmedlem Steen Lauritzen Tandskovvej Silkeborg Tlf.: Bestyrelsesmedlem Holger Flæng Georg Krügers Vej Silkeborg Tlf.: h.flaeng@gmail.dk Fanebærer: Bent Christiansen Indhold: Formandens spalte. Formandens beretning. Regnskabet. Bestyrelsens konstituering. 7. kredsens årsmøde Aflysning af 7. kredsens skydning Første afsnit af: Med Børge til Holland, Normandiet og Belgien. Andet afsnit bringes i næste nr.

3 Formandens spalte. I skrivende stund er der som de fleste bekendt meget stille i selskabet. Jeg regner med at alle har travlt med sommersysler. Fra kredsen og/eller Samvirksomheden er der også meget stille, så denne spalte bliver kort ultra kort. Jeg vil ikke undlade at næven at vores landssekretær gennem mange år Georg Weybøll er trådt over i Rye s brigade. Jeg modtog følgende besked fra kredsformanden den 11. maj. Jeg vil lige informere jer om at den tidligere landssekretær Georg Weybøll er død, han sov stille på sygehuset Hvor han var indlagt. Begravelsen vil finde sted tirsdag 17. maj fra Herlufsholms kirke kl. 13. Mogens Generalforsamling2011. Formandens beretning. Jeg har valgt at opdele min beretning på følgende måde: 1. Information om Samvirksomheden 2. Information om 7. kredsen 3. Vores eget selskab. Nyt fra Samvirksomheden. Delegeretmødet i Fredericia. Vores landssekretær Georg Weibøl deltog pga. sygdom - ikke i mødet.

4 Den 1. januar 2011 var Georgs afløser fundet, valgt blev Ernst Harder. Ernst Harder er en meget erfaren forsvarsbroder, idet han har været redaktør af Forsvarbroderen siden 1. august Ønskes yderligere information om hans virke, kan det findes på DFB s hjemmeside. Udover nævnte, blev udsendelse af Forsvarbroderen debatteret. Selskabet fra Grindsted havde stillet forslag om, at alle selskaber skulle tvinges til at modtage bladet. Det afstedkom livlig debat men vandt ikke gehør blandt de fremmødte. Forslaget blev nedstemt. Nyt fra 7. kredsen. Jeg deltog i årsmødet den 8.maj i Sandvad Sognegård v/jellinge. På mødet blev det besluttet at Kredsen skulle given en gave på kr. 1000,- til Camp Bastian. Et andet debatpunkt var, hvordan vi får fat i Veteranerne, når de vende hjem fra udsendelserne. Desværre kom der ingen konkrete og brugbare forslag på bordet. Næste møde i Kredsen var Formandsmødet i Kolding den 2. september. Da det tilsyneladende har været svært af få tilstrækkeligt indhold i møderne, blev det besluttet at disse møder i fremtiden skulle formes som arbejdsmøder. Emner til behandling på møderne blev ikke fastlagt, men kan besluttes fra gang til gang. Et emne kunne jo være hvordan får vi fat i de hjemvendte veteraner? Mangeårige kasserere i 7. kredsen Svend Åge Sørensen blev udnævnt til æresmedlem. Svend Åge Sørensen blev på årsmødet afløst af Maja Sørensen der sideløbende med kasserere jobbet i kredsen, er kasserere i Horsens.

5 Næste årsmøde finder sted den 30. april, og der er os der har tjansen. Horsens skulle have haft den, men de kan pt. ikke løfte opgaven. Jeg arbejdere meget på at vi kunne afholde det på Silkeborg Bad, men det blev desværre for dyrt. Det var eller efter min mening det helt rigtige sted - historisk set - men nu bliver det altså Gjern Kultur og Idrætscenter. Selskabets virke: Vores kammeratskabsskydninger og veteranskydninger fungerer rigtig godt, og fremmødet er tilfredsstillende. Som eksempel kan nævnes, at forårsafslutningen hos veteranerne forleden trak 36 m/k af huse. Udover nævnte skydninger, har vi også afviklet Fugle- og Pokalskydning. Jeg skal her undlade at komme ind på resultaterne, idet vinder er blevet eksponeret i vores blad, men blot nævne, at til de arrangementer er der også et rigtig godt fremmøde. Jeg vil dog ikke undlade at sige, at jeg syntes der er fantastiske flotte resultater der opnået. Tillykke med det. Den 6. februar deltog vi i 7. kredsens 15 m. indendørsskydning i Horsens. Her var vi ikke så skrappe at vi kunne løbe med pokalen. Den blev desværre i Kolding, men vi får jo chancen igen næste år, så må vi jo se hvad vi kan udrette. Det var kun sølle 3 point der skilte os fra Kolding. Den 17. februar gennemførte vi den årlige skydekonkurrence med Garderne og Pioneren. Hvor vi igen er jeg lige ved at sige - var ubeskedne nok til at løbe med pokalen, og det var både for holdskydningen, og den individuelle skydning. Så mon ikke vi er klar igen i 2011? Som noget nyt deltog vi den landsdækkende skydning mellem Soldaterforeningerne og Forsvarsbrødrerne. Skydningen

6 foregik på egen bane på nummererede skiver. Skiverne sendes til bedømmelse, hvorefter det Selskab hvis 50 bedste skytter får flest point får pokalen. I skrivende stund ved jeg ikke hvem der har vundet. Resultaterne skulle være indsendt senest den 1. april, så jeg går ud fra at de regner endnu. Sædvanen tro deltog vi ved kransenedlæggelse på Vester Kirkegård den 4. maj. Det var og er - et meget flot og velbesøgt arrangement. Det på trods af at vejret ikke ligefrem var med os. Et arrangement hvor stort set alle foreninger og enkeltpersoner der ønsker at ære dem der faldt under modstandskampen i 2. verdenskrig møder frem. Den 9. juni rejste 55 brødre og pårørende til KBH. Turen var arrangeret af Børge Mikkelsen. Og i henhold til indlægget i DFB bladet var det en meget oplevelsesrig tur - med overnatning og div. spisninger i DGI byen - besøg på Carlsberg - en tur i Cirkus revyen - besøg på Stevns fortet og på vejen hjem forbi Gavnø Slot. Jeg er sikke på det var en flok trætte rejsedeltagere der ankom til Silkeborg efter turen. Den årlige tur i Silkeborg ny Teater fandt sted den 12. februar. Stykket hed Mon en avisand lægger æg, om de 30 forsvarsbrødre m/k fik svar på det, må stå hen i det uvisse. Et er dog sikkert; det er en rigtig god og hyggelig aften der altid sluttes af med teatersnitter og øl vin vand efter eget ønske. Året 2010 blev året hvor vi overdrog vores gamle protokoller regnskaber og medlemslister til Lokalhistorisk arkiv, der findes i Silkeborg bibliotek. Det vil sige, at alle der har interesse i at se i nævnte ting har adgang til det. Man skal blot gøre det i arkivets åbningstid. De blev i øvrigt rigtig glade for materialet. Ikke kun på grund af dets indhold, men også fordi vi nu har sikret et vigtigt stykke lokalhistorie for eftertiden.

7 Gennem længere tid har vi i samarbejde med Garderne og Prionerne, arbejdet på at få rejst en mindesten på Alderslyst Kirkegård. Samarbejdet er udsprunget af at vi sammen ville gøre noget i forbindelse med den 5. september. Umiddelbart efter vi i vores selskab begyndte at undersøge hvilke muligheder vi havde, blev vi kontaktet af Garderne der var lidt længere fremme end os. De havde lavet en aftale med Alderslyst kirke om at holde mindegudstjeneste der. Mindegudstjenesten løb af stablen den 4. september. Kirken var optaget af noget andet den 5. september. I forlængelse af det, kom Garderne med en forespørgsel til os om vi ville være med til at rejst en mindesten til ære for de danskere har været udsendt til verdens forskellige brændepunkter. Det fandt vi var en god idé, og forventede at blive inddraget i planlægning af hele projektet. Økonomisk talte vi om et projekt til en samlet pris på ca. 5000,- kroner, der skulle fordeles med 1/3 til hhv. Garderne Prionerne og os. Det viste sig ret hurtigt, at vi ikke blev inddraget i planlægningen, men stort set kun blev informeret om hvad der foregik. Jeg opfordrede flere gange til et fællesmøde, hvor vi kunne debattere tingene, men det kom aldrig op at stå. På et tidspunkt blev vi præsenteret for den tekst der skulle stå på stenen nemlig: TIL MINDE OM DE UDSENDTE DER DØDE - REJST Den tekst kunne vi ikke acceptere; for det første dør soldater ikke de falder. Vi forsøgte at få teksten ændret, hvilket viste sig at være umuligt. Argumentet var, at Kirkegården stod meget fast på denne formulering, fordi man ville sikre sig at ingen kunne se et politisk budskab i teksten. Derfor var den ikke til at ændre.

8 Flagdagen den 5. september er jo ikke kun til ære de faldne, men for at ære alle der har været udsendt fra 1948 og frem til dags dato. I lyset af det, plus det lidt skrantende samarbejde valgte vi fra bestyrelsens side at trække vores tilsagn om økonomisk støtte tilbage. Desværre. Bestyrelsen er blevet enige om at afsøge mulighederne for at gøre noget tilsvarende på Vestre Kirkegård. Og i den forbindelse at undersøge hvad der findes af interessenter til sådan et projekt i Silkeborg og. (hjemmeværnetsoldaterforeninger oa.) I 2010 trådt 3 fra vores selskab over i Ryes Brigade. Jeg må erkende at jeg ikke kendte alle, men Tove Brødsgaard var en af dem. Jeg føler at det her er på sin plads at sige et par mindeord om Tove. Tove sad i bestyrelsen gennem en årrække, og udførte her et stort arbejde for selskabet. Tove besad en stor historisk viden, måske i særdeleshed lokalhistorisk. Man gik aldrig forgæves med et spørgsmål af lokalhistorisk karakter. Udover det havde Tove formidabel hukommelse, personligt blev jeg ofte overrasket over hvad hun kunne huske af detaljer. Tove havde næsten hele vores medlemskartotek i hovedet, ikke kun det nuværende men også hvordan det var tidligere. Tove var fast deltager i veteranskydningerne. Udover at skyde - hvilket hun dog ikke kunne se til de sidste par år - påtog hun sig opgaven med at sørge for kaffe og kage. Som hun efter sigende købet for egne midler, uselvisk som hun var. Ære være hendes minde. Afslutningsvis skal der fra mig lyde en tak til alle der yder en ekstraordinær indsats for selskabet: De Forsvarsbrødre der tager ansvaret for og gennemfører Veteranskydningerne

9 Dem der skubber broen over Funder Ådal, hvilket nogle gange er snavset, koldt, vådt og hårdt arbejde, men det skæpper godt kassen. Og til slut en særlig tak til bestyrelsen for Jeres store indsats og opbakning. Uanset om det er blade der skal pakkes - diverse skydninger der skal afvikles, og ja alle de opgaver der nu er i vores bestyrelse - stiller I op og medvirker til at løse opgaven perfekt. Det var så min beretning. Tak for ordet. Konstituering. Bestyrelsen har konstitueret sig på følgende måde. Næstformand: Hans Pedersen. Sekretær: Niels Vendelbo. Kasserere: Erling Lemming. Skydeudvalgsformand: Erling Rasmussen. Bestyrelsesmedlem: Holger Flæng Bestyrelsesmedlem: Steen Lauritzen Holger Flæng blev udpeget til at være bestyrelsens repræsentant ved Veteranernes aktiviteter. Steen Lauritzen ønskede, efter mange års virke for selskabet, at blive frigjort fra kasserere jobbet. Herfra skal lyde en stor tak til Steen Lauritzen for indsatsen.

10 Regnskabet

11 Kommende aktiviteter. Kammeratskabsskydninger. Oktober 06. & 20. November 03. & 17. December 01. & 15.(den 15. er der juleafslutning) Januar 02. & 19. Februar 02. & 16.(den 16. kommer Pionerne og Garderen) Marts 01.(afslutning og pokalskydning) Som noget nyt har vi besluttet at indlægge et foredrag et par gange hen over vinteren. Første gang den 06. oktober - bliver ved John Berry, der vil fortælle om en tur til New Zealand. Anden gang den 01. december bliver ved Erling Lemming, der vil fortælle om en tur med den Transsibiriske jernbane. OBS OBS Skydningerne begynder kl Veteranskydninger. Oktober 13. & 27. November 10. & 24. December 08.(juleafslutning) Januar 12. & 26. Februar 09. & 23. Marts 08. & 22.(den 22. er der afslutning)

12 Fugleskydning. Søndag den 06. november, kl Trekantskydning. Søndag den 08. januar, i Skanderborg.(ret til ændringer forbeholdes) Skydelederuddannelse. Også kaldet Voksen Træner Riffel, og indeholder følgende: Skydningen grundelementer Skydestillinger Sikkerhedsbestemmelser Pleje & modtagelse af medlemmer Træningsmetoder & træningskultur Introduktion til trænings planlægning Uddannelser- & aktivitetstilbud, målrettet voksne. Vi arbejder i øjeblikket på at gennemføre ovennævnte uddannelses for vores skydeledere, og andre interesserede. Som det ser ud nu, gennemføres kurset sammen med Haderup skytteforening, selvfølgelig under De Danske Skytteforeningers vinger. I skrivende stund ved vi ikke nøjagtig hvornår kurset kommer. Har du lyst til at deltage, så kontakt skytteudvalgsformand: Erling Rasmussen sus.erl@post.tele.dk Tlf.:

13 7. kredsens årsmøde lørdag den 30. april. Årsmødet blev afviklet i Gjern Kultur og Idrætscenter. Det skulle iht. den planlaget turnus - have fundet sted i Horsens, men de var ikke i stand til at påtage sig opgaven, derfor fik vi den. Formanden bød velkommen, og der blev udråbt et 9 foldigt leve for Hendes Majestæt Dronningen. Der blev holdt et minuts stilhed for dem der var afgået til Ryes Brigade. Af formandens beretning fremgik det at kredsen har vigende medlemstal, helt nøjagtig et fald på 92. Regnskabet viste et mindre underskud for 2010 på kr. 3162,00. Bestyrelsen har gjort sig tanker om og taget initiativ til at få styr på finanserne.

14 Medlemskontingentet blev sat op med kr. 5,- pr. medlem, med virkning fra kredsens 50 m. skydning. 7. kredsens 50 m. skydning i Kolding blev desværre aflyst pga. for få tilmeldte. Skydningen skulle have fundet sted den 28. maj. Skytteudvalgsformanden i 7. kredsen efterlyser en tilkendegivelse på om skydningen skal flyttes til et andet tidspunkt, eller helt aflyses. Mogens Turen til København. Traditionen tro arrangerer Forsvarsbrødrenes veteranklub igen en tur til København i Turen er fastsat til d. 4. og 5. september, og vi skal igen bo i DGI-byen. Vi kører fra Silkeborg om morgenen og til Frederiksborg slot. Her spiser vi frokost på en restaurant i slotsparken og derefter er der rundvisning med guide på slottet. Efter rundvisningen kører vi ind til DGI-byen for at blive indkvarteret, og derefter er aftenen fri. Der kan eventuelt aftales middag i DGI-byen. Det er ikke lykkedes at finde teaterbilletter til denne aften.

15 Næste dag skal vi overvære indvielsen af monumentet for vore udsendte soldater på Kastellet, samt have en rundvisning på Rosenborg slot. Denne dag er endnu ikke planlagt, da vi ikke kender tidspunktet for indvielsen af monumentet. Der er for nuværende tilmeldt 35 personer så hurtig tilmelding tilrådes. Tilmelding til turen kan ske til Hans Aabo, tlf eller til undertegnede. Mvh. Børge Mikkelsen, Sinding Nørrevej 2, 8600-Silkeborg. Tlf / Med Børge til Holland, Normandiet og Belgien. På grund af pladsmangel i dette nummer, er denne artikel delt i to. Sidste halvdel bliver bragt i næste nummer. I perioden 27.april til og med 4. maj, var en flok Forsvarsbrødre, godt suppleret af Venstre-folk, på en fortræffelig bustur til ovennævnte destinationer.

16 Det var igen Børge Mikkelsen, der med ukuelig vilje og en god portion arbejdstimer, havde fået denne tur sat på skinner. Til stor glæde og fornøjelse for os, der deltog. Også på denne tur var det Silkebus, der forestod transporten. Vores chauffør, Frank, førte os sikkert hele vejen ud og hjem. Bussen startede opsamlingen i Sinding, hvor rejseselskabet Børges Rejser jo har sit hovedkontor, tidligt om morgenen. Kl. ca blev en større flok samlet op ved Lunden i Silkeborg og sluttelig blev de sidste to samlet op i Virklund. Efter morgensang og en opstrammer i form af En lille en, kørte vi nu gennem Jylland til vores første stop ved grænsen, hvor der blev indkøbt forsyninger til resten af turen. Turen fortsatte gennem Tyskland, over Bremen, til den hollandske grænse. Videre gennem en del af Holland frem til vores hotel, IBIS i Leiderdorp. Det er en relativ lang køretur på ca km, men tiden gik nu hurtigt og uden de store kødannelser. Tiden blev bl.a. brugt på at studere deltagerlisten og gætte på hvem der var hvem. Mange var gengangere fra Børges tidligere ture til København, men der var også mange ny ansigter. 30 personer i alt, og inden turen var slut var det lykkedes os at få identificeret alle. Vejret var fint og det var en fornøjelse at betragte det smukke landskab uden selv at have ansvar for kørslen. En ting jeg lagde mærke til var, at rapsmarkerne blev mere og mere gule som turen skred frem. Men da vi en uge senere igen havde

17 dansk jord under hjulene, stod de danske rapsmarker også i fuldt flor. Kl var vi fremme ved hotellet og allerede kl sad vi ved et godt middagsbord og fik her den største snitzel, jeg har set i lang tid. Mætte og tilfredse tørnede vi ind til en god nats søvn, oven på en lang dag på vejene. Dagen efter, den 28. april, og i øvrigt min 69 års fødselsdag, stod vi op til gråvejr efter nattens regn. Vi skulle, efter indtagelse af morgenmad og udcheckning fra hotellet, køre til den kendte og fantastiske blomsterpark Keukenhof. Heldigvis klarede det noget op, og vi havde tørvejr under besøget i parken. Man kan næsten sige, at nattens regn havde gjort det hele friskt, og det var en lise for sjælen at gå gennem parken med de tusindvis af tulipaner i alle mulige farver. Hvert år plantes der 7 mill. blomsterløg. Her kan man ikke kun nyde tulipaner, men også hyacinter, påske- og pinseliljer, orkideer, roser, nelliker, liljer og mange andre blomster og planter. Efter et par timer i disse smukke omgivelser gik vi igen ombord i bussen, der nu skulle bringe os de ca. 650 km. gennem Belgien og Normandiet, til vores hotel i Herouville Saint-Clair, en forstad til den noget større by, Caen. Denne by blev 80 % udslettet under de hårde kampe i Vanskeligt at forestille sig, når man ser byen i dag. Det blev en hård tur, ikke mindst for vores chauffør. De 650 km. kom til at tage over 11 timer p.g.a. vejarbejde m.v. gennem Belgien. Vi andre kunne tage det lidt mere afslappet, men kunne have brugt tiden til noget mere interessant.

18 Først kl fik vi middagen serveret på hotellet. Det var en 3-retters menu, som smagte udmærket suppen undtaget. Denne suppe skulle vi i øvrigt stifte bekendtskab med igen, næste dags aften. Lad os håbe vi fik den udryddet, så andre gæster undgår at stifte bekendtskab med den. Stemningen var lidt mat og folk gik hver til sit efter middagen. Batterierne skulle lades op til dagen efter, hvor vi skulle besøge slagmarkerne på invasionskysten. Vi skriver nu den 29. april og står op til en dag med regn og blæst og lidt køligt vejr. Vi starter med at køre til byen Bayeux, hvor vi skal besigtige det berømte Bayeux-tapet. Dette tapet er en 70 meter lang tegneserie syet med uldtråde på et stykke linned, der fortæller historien om nordbo-ætlingen Vilhelms erobring af England i slaget ved Hastings i Hele forhistorien og selve slaget skildres med en fantastisk indlevelse og tapetet bliver ved sin færdiggørelse i 1077 ophængt i Bayeux nye katedral. Det har siden skiftet plads nogle gange og har nu sit eget museum. Det er fantastisk at tænke på, at det har overlevet alle de krige Frankrig har deltaget i, i næsten 1000 år. Ovennævnte Vilhelm, med tilnavnet Erobreren, blev i øvrigt kåret som Englands konge i Westminster Abbey, juledag Vi så herefter byens katedral, som er en kæmpe-bygning, der også var et besøg værd. Turen fortsatte nu til Gold Beach, nærmere betegnet byen Arromanches, hvor vi så resterne af den berømte pontonhavn Mulberry B. Denne kunstige havn bestående af gamle, sænkede handelsskibe, enorme beton-sænkekasser m.v., blev opbygget af de allierede for at kunne modtage al den gods, som

19 krigen gjorde nødvendigt. Man opbyggede også en Mulberry A, ved Omaha Beach, men denne blev efter ganske kort tids brug ødelagt af en heftig storm. Samme storm gjorde også stor skade på Mulberry B, men den blev renoveret og modtog ca. 35% af den totale mængde gods til de engelske og canadiske styrker, 25% af det britiske personel og 17% af den samlede mængde køretøjer. Resterne af dette fantastiske bygningsværk ses i dag tydeligt fra kysten. Efter en sandwich fortsatte turen til byen Quistreham ved Sword Beach, hvor vi så et bunkermuseum i 6 etager. Det havde i 1944 fungeret som tyskernes kommandocentral og indeholdt nu en interessant udstilling med effekter fra den tid. Dagens sidste programpunkt var Pegasus Bridge. Broen over floden Orne har fået sit navn efter den enhed, 6.British Airborne Division, der indtog den vigtige bro ved et angreb med svævefly natten mellem den 5. og 6. Juni Disse britiske faldskærmsfolk under ledelse af major John Howard, var de første befriere på fransk jord. Museet i tilknytning til broen var et besøg værd. Her kunne vi bl.a. se et af de svævefly som blev anvendt til angrebet samt en masse andre effekter, herunder også et stykke af den oprindelige bro. Efter en lang og interessant dag i felten gik turen nu tilbage til vores hotel, hvor en tiltrængt middag ventede. Fortsættelse følger i næste nr.

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 1. 2011 16. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 1. 2011 16. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 1. 2011 16. årgang Adresser: Formand Mogens Gade Heller Tingbakken 3 8883 Gjern mghe@fibermail.dk Tlf.: 26362123/86957519 Næstformand Hans Pedersen Nebelgårdsvej

Læs mere

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 2. Juni årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 2. Juni årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 2. Juni 2008 13. årgang Adresser: Formand Ole Pedersen Lundemosevej 4, Hinge 8620 Kjellerup op@vesla.dk Tlf. : 86 886 082 / 40 177 166 Næstformand & Formand for Hids

Læs mere

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 3. 2017 22. årgang Adresser: Formand. Mogens Gade Heller Tingbakken 3 8883 Gjern mghe@fibermail.dk Tlf.: 26 362 123 Næstformand. Hans Pedersen Nebelgårdsvej 5 8600

Læs mere

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 2. 2013 18. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 2. 2013 18. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 2. 2013 18. årgang Adresser: Formand Mogens Gade Heller Tingbakken 3 8883 Gjern mghe@fibermail.dk Tlf.: 26 362 123 Næstformand Hans Pedersen Nebelgårdsvej 5 8600

Læs mere

Dette nummer af Københavner-Nyt indeholder blandt andet:

Dette nummer af Københavner-Nyt indeholder blandt andet: Nr. 2 August 2009 39. Årgang KØBENHAVNER-NYT er et medlemsblad for SELSKABET DE DANSKE FORSVARSBRØDRE I KØBENHAVN Gothersgade 137, 1123 København K. Telefon 3313 4131, Giro 9004890, e-mail: mail@dfbkbh.dk,

Læs mere

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 1. 2015 20. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 1. 2015 20. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 1. 2015 20. årgang Adresser: Formand Mogens Gade Heller Tingbakken 3 8883 Gjern mghe@fibermail.dk Tlf.: 26 362 123 Næstformand Hans Pedersen Nebelgårdsvej 5 8600

Læs mere

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 1. 2013 18. årgang Adresser: Formand Mogens Gade Heller Tingbakken 3 8883 Gjern mghe@fibermail.dk Tlf.: 26 362 123 Næstformand Hans Pedersen Nebelgårdsvej 5 8600

Læs mere

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 3. 2016 21. årgang Adresser: Formand. Mogens Gade Heller Tingbakken 3 8883 Gjern mghe@fibermail.dk Tlf.: 26 362 123 Næstformand. Hans Pedersen Nebelgårdsvej 5 8600

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Peter på tlf. 35 11 04 15 Brugerbladet

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 2. 2009 14. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 2. 2009 14. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 2. 2009 14. årgang Adresser: Formand Ole Pedersen Odinsvej 9 8653 Them op@vesla.dk Tlf. : 86 886 082 / 40 177 166 Næstformand Hans Pedersen Nebelgårdsvej 5 8600 Silkeborg

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2015/2016

Hejnsvig Jagtforening 2015/2016 Hejnsvig Jagtforening 2015/2016 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 5/12 2015 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

NYHEDSBREV FREDAG 18. januar Arrangementer - Januar

NYHEDSBREV FREDAG 18. januar Arrangementer - Januar NYHEDSBREV FREDAG 18. januar 2019 Arrangementer - Januar Onsdag d. 23. Syng Sammen Aften kl. 20. Gullash m kartoffelmos og rødbeder kl. 19. Lukket for tilmelding til spisning Søndag d. 27. Grillsøndag

Læs mere

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 1. Marts 2007 12. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 1. Marts 2007 12. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 1. Marts 2007 12. årgang Adresser: Formand Ole Pedersen Lundemosevej 4, Hinge 8620 Kjellerup op@vesla.dk Tlf. : 86 886 082/40 177 166 Næstformand & Formand for Hids

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018

Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018 Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018 Vi er i dag 112 medlemmer, men har plads til flere, så udbring gerne kendskabet til foreningen. Vi har i årets løb haft, en række velbesøgte arrangementer,

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr årgang December Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr årgang December Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 3. 11. årgang December 2006 Adresser: Formand Ole Pedersen Lundemosevej 4, Hinge 8620 Kjellerup op@vesla.dk Tlf. : 86 886 082/40 177 166 Næstformand & Formand for

Læs mere

CYPERN 2012 Coral Beach

CYPERN 2012 Coral Beach TIRSDAG: Christina. Fripas. Amanda. Vi startede ud med nået morgenmad. Derefter gjorde vi os klar til dagens hårde og eneste program. Vi var godt trætte efter morgenpasset. Vi blev delt op i to grupper.

Læs mere

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 3. 2015 20. årgang Adresser: Formand. Mogens Gade Heller Tingbakken 3 8883 Gjern mghe@fibermail.dk Tlf.: 26 362 123 Næstformand. Hans Pedersen Nebelgårdsvej 5 8600

Læs mere

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 3. 2013 18. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 3. 2013 18. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 3. 2013 18. årgang Adresser: Formand Mogens Gade Heller Tingbakken 3 8883 Gjern mghe@fibermail.dk Tlf.: 26 362 123 Næstformand Hans Pedersen Nebelgårdsvej 5 8600

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 3. 2010 15. årgang Adresser: Formand Mogens Gade Heller Tingbakken 3 8883 Gjern mghe@fibermail.dk Tlf.: 26362123/86957519 Næstformand Hans Pedersen Nebelgårdsvej

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

Ære være Knud Dyremose og Leif Agerskovs Minde.

Ære være Knud Dyremose og Leif Agerskovs Minde. Beretning 2015 JHF-veteraner. Velkommen til alle - medlemmer og JHF`s ledelse. Traditionen tro vil vi gerne starte årsmødet med at mindes de medlemmer, der er gået bort, siden vi var samlet til årsmøde

Læs mere

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde ODENSE SEJLKLUB KLUBNYT NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG Broarbejde Det store projekt skrider godt frem og de nye flydebroer ligger allerede og flyder i havnen. Ikke på den rigtige plads men vi kan da se

Læs mere

70 året for D-dagen Af Sven-Erik Bolt Magnussen

70 året for D-dagen Af Sven-Erik Bolt Magnussen 70 året for D-dagen Af Sven-Erik Bolt Magnussen Den største landgangsoperation, der er foretaget i historien, var de allieredes landgang i Normandiet den 6. juni 1944. Den fik kodenavnet Overlord. Der

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 3. 2014 19. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 3. 2014 19. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 3. 2014 19. årgang Adresser: Formand Mogens Gade Heller Tingbakken 3 8883 Gjern mghe@fibermail.dk Tlf.: 26 362 123 Næstformand Hans Pedersen Nebelgårdsvej 5 8600

Læs mere

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint.

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint. ( BERETNING 19 MARTS 2014.) Eget hus?? Ja, hvad skal jeg sige! Kommunen har skrevet de skal spare 180 mill. Kr. - Vi prøvede om vi kunne få et ben indenfor Centrumhuset, men det er for de unge og deres

Læs mere

Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017

Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017 Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017 som i år afholdes på Quality Hotel i Høje Taastrup, Carl Gustavs Gade 1, 2630 Taastrup onsdag den 26. april kl. 16.00. Efter bestyrelsen

Læs mere

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned.

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned. Seniornyt Nr.3 august 2013 Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne ikke noget problem med at få ned. senior mc danmark 29. årgang. Senior-nyt Officielt klubblad for landsforeningen Senior-MC-

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Skræddersyet MC tur til Frankrig

Skræddersyet MC tur til Frankrig I løbet af vinteren 2012/13 var vi to par, som besluttede, at vi ville en tur til Normandiet og se nogle af mindesmærkerne fra 2. verdenskrigs D-dag i 1944. Vi var ret hurtige enige om,, at vi ikke ville

Læs mere

Historisk bytur. 11. juli 2018, kl. 14 fra Hattedammen, Bogø Hovedgade 78

Historisk bytur. 11. juli 2018, kl. 14 fra Hattedammen, Bogø Hovedgade 78 8. MAJ 2018 Historisk bytur 11. juli 2018, kl. 14 fra Hattedammen, Bogø Hovedgade 78 En tur ad Bogø Hovedgade fra Hattedammen til Sognegården, hvor vi taler sammen om mennesker, huse og begivenheder. De

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

SKYTTELAUGETS 71 ÅRS FØDSELSDAG

SKYTTELAUGETS 71 ÅRS FØDSELSDAG 52. Årgang April 2013 Nr.2 SKYTTELAUGETS 71 ÅRS FØDSELSDAG Fødselsdagskagen skæres for i lige store stykker. Portvinen åbnes med sikker hånd og så TILLYKKE Den 25. februar fyldte Skyttelauget 71 år, hvilket

Læs mere

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag.

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag. MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 www.maarfrim.dk E-mail: maarfrim@gmail.com MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 www.maarfrim.dk e-mail: maarfrim@gmail.com OKTOBER

Læs mere

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Oktober 2015 1 Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Oktober 2015 OZ6HR nyt Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej

Læs mere

Referat fra DS generalforsamling

Referat fra DS generalforsamling Referat fra DS generalforsamling 07.10. 2015 1. Valg af dirigent: Else Toft blev valgt. 2. Formandens beretning: Sæsonen 2015 er ved at være slut, og der er tradition for at gøre lidt status. Vi havde

Læs mere

GARDERFORENINGEN FOR FREDERICIA OG OMEGN PROGRAM 1997 / 98

GARDERFORENINGEN FOR FREDERICIA OG OMEGN PROGRAM 1997 / 98 GARDERFORENINGEN FOR FREDERICIA OG OMEGN PROGRAM 1997 / 98 Gode Garderkammerater! Så er det igen tid til at udsende Å R S K A L E N D E R E N Vi håber at du også i år vil bruge denne oversigt over Garderforeningens

Læs mere

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 1. 2012 17. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 1. 2012 17. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 1. 2012 17. årgang Adresser: Formand Mogens Gade Heller Tingbakken 3 8883 Gjern mghe@fibermail.dk Tlf.: 26 362 123 Næstformand Hans Pedersen Nebelgårdsvej 5 8600

Læs mere

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017 Esbjerg Cykle Motion Bestyrelsens beretning for året 2017 Så gik der endnu et år, og vi skriver nu 2018, og det bliver forhåbentlig et godt år for ECM. er i øjeblikket 103 medlemmer. Vi 2017 har været

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Aktivitetskalender for 2016. For pensionister i Vends Herreds Lærerkreds. Julefrokost 2015. for pensionerede lærere

Aktivitetskalender for 2016. For pensionister i Vends Herreds Lærerkreds. Julefrokost 2015. for pensionerede lærere Julefrokost 2015 for pensionerede lærere Mandag d. 7.dec. kl. 12.00 på Hotel Park Prisen er 150 kr. for medlemmer og ikke medlemsberettigede ledsagere. Andre deltagere 300 kr. Der er tilmelding efter først

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Frihedskæmper Hans Krarup Andreasen

Frihedskæmper Hans Krarup Andreasen Frihedskæmper Hans Krarup Andreasen Født 13/9-1913 - Død 21/2-1945 Hans vokser op og bliver skovarbejder som sin far i skovene ved Silkeborg. Af familie og venner beskrives han som en flittig og dygtig

Læs mere

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille.

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille. 28/05-2014 I dag er det anden dagen. I går mødtes vi på stationen, og tog derefter toget til Ringsted, hvor der var en kort ventetid, efterfulgt af en lang tur hele vejen til Aalborg. På denne togtur var

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

Besættelsestidshistorisk selskab for Thy og Vester Hanherred

Besættelsestidshistorisk selskab for Thy og Vester Hanherred Besættelsestidshistorisk selskab for Thy og Vester Hanherred Nyhedsblad nr 61 November 2010 1 Bestyrelsen Formand: Erik Ansø 97991054 Næstformand: Erik Andersen 97933536 Sekretær: Jens Sauer 97981248 Kasserer:

Læs mere

Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014.

Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014. Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014. Af Georg Zilmer For 4. gang havde Fjordagers cykelafdeling arrangeret en tur til Tyskland, hvor vi skulle deltage i "Saar-Pfalz Ekstrem Marathon".

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2016/2017

Hejnsvig Jagtforening 2016/2017 Hejnsvig Jagtforening 2016/2017 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 3/12 2016 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

NYHEDSBREVET NYHEDSBREVET. juni 2018

NYHEDSBREVET NYHEDSBREVET. juni 2018 NYHEDSBREVET NYHEDSBREVET juni 2018 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær, HB: Poul Erik Henriksen

Læs mere

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 Nr. 1 januar 2013 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 DET SPORTSLIGE Vores far/mor/barn-hold har igen i år samarbejdet med gymnastikafdelingen, dette har været en et godt samarbejde. Gymnastikafdelingen har givet udtryk for

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

Sydholland - Valkenburg

Sydholland - Valkenburg Sydholland - Valkenburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.295,- Højdepunkter Valkenburg en historisk og levende by med caféer, butikker og charme Oplev også Maastricht Blomstergodset

Læs mere

Turen til Schwerin november -1. december

Turen til Schwerin november -1. december Turen til Schwerin 2016 29. november -1. december 1 2 Rejsen foregik i dagene fra tirsdag den 29. november til og med torsdag den 1. december. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested,

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Generalforsamling i Rougsø Lokalhistoriske Forening, onsdag den 9. april 2013 kl. 19:00 i festsalen på Langhøjskolen, Vivild.

Generalforsamling i Rougsø Lokalhistoriske Forening, onsdag den 9. april 2013 kl. 19:00 i festsalen på Langhøjskolen, Vivild. Generalforsamling i Rougsø Lokalhistoriske Forening, onsdag den 9. april 2013 kl. 19:00 i festsalen på Langhøjskolen, Vivild. Formandens beretning: Også i år vil jeg indlede med et tilbageblik på de arrangementer

Læs mere

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 2. 2014 19. årgang Adresser: Formand Mogens Gade Heller Tingbakken 3 8883 Gjern mghe@fibermail.dk Tlf.: 26 362 123 Næstformand Hans Pedersen Nebelgårdsvej 5 8600

Læs mere

NYHEDSBREV NR ASF DANSK FOLKEHJÆLP Viborg-Skive afd. En hilsen fra formanden. Samaritteraften

NYHEDSBREV NR ASF DANSK FOLKEHJÆLP Viborg-Skive afd. En hilsen fra formanden. Samaritteraften NYHEDSBREV NR 1 2010 ASF DANSK FOLKEHJÆLP Viborg-Skive afd. Bestyrelsen består af: Formand: Karin Bligaard Tlf.: 87 50 90 38 E-mail: karinbligaard@bknet.dk Kasserer: Heidi Cramer Tlf.: 28 12 07 31 E-mail:

Læs mere

Turen til Skagen maj 2019.

Turen til Skagen maj 2019. Turen til Skagen 12. - 16. maj 2019. Søndag den 12. maj: 29 seniorer startede om morgenen fra henholdsvis Radiohuset og Lyngby Stationsplads turen til Skagen. Undervejs over Sjælland blev der serveret

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

DEN KNU September. Gildemøde. Onsdag den 12. september 2018 kl. 19 på Græstedgård.

DEN KNU September. Gildemøde. Onsdag den 12. september 2018 kl. 19 på Græstedgård. Gildemøde Onsdag den 12. september 2018 kl. 19 på Græstedgård. Der vil blive serveret en let anretning. Prisen for dette arrangement er 50 kr. Drikkevarer til de sædvanlige priser. Tilmelding: Lene på

Læs mere

DEN KNU. September. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 41. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN KNU. September. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 41. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU September DEN 2018 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 41. Årgang Nr. 412 Side 1 Tove Nielsen Lene Jørgensen 3. september 13. september En STOR forsinket fødselsdagshilsen til

Læs mere

Herreklubben. Referat. Generalforsamlingen 2016

Herreklubben. Referat. Generalforsamlingen 2016 Referat. Generalforsamlingen 2016 1. Valg af dirigent Jens Jepsen udeblev og Asger S. Schmidt foreslog selv at tage hvervet som dirigent. Der blev ikke foreslået andre emner. Dirigenten Bekræftede, at

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

8628 0115 kim@mikkelsen.mail.dk Aktiviteter og ad hoc Christian Thomsen storogfarlig@gmail.com 3059 2671

8628 0115 kim@mikkelsen.mail.dk Aktiviteter og ad hoc Christian Thomsen storogfarlig@gmail.com 3059 2671 Ormslevs Borgerforenings Nyhedsbrev April 2012 1. Konstituering af ny bestyrelse 2. Nyhedsbrev 3. Den nye hjemmeside 4. Aktiviteter i nær fremtid 5. Aktiviteter - nye 6. Offentlig trafik Re 1: Konstituering

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2019

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2019 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet september 2019 sydvestjylland Liv med vilje Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82 E-mail: kentharristhomsen@outlook.dk

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

55. Årgang April 2016 Nr. 2

55. Årgang April 2016 Nr. 2 55. Årgang April 2016 Nr. 2 Nu kan det ikke skjules længere, at sommeren er på vej. Solen er begyndt at vise sig oftere, og lidt varmere vejr er begyndt at indfinde. Med sommerens komme er det også ved

Læs mere

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark).

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark). Classic Autojumble i Gavnø Slotspark Skrevet af superbee - 2015/04/28 14:52 Classic Autojumble - 7/6 2015 Danmarks største veteranbilshow afholdes søndag den 7. juni 2015 Gavnø Slotspark danner for 27.

Læs mere

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen.

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen. Beretning 2014 Hvis vi kigger på medlemstallet er det pt lige omkring de 400 hustande og vi har faktisk i mange år, ligget stabilt omkring de 400-450 medlemmer. Nogle melder sig ud og nogle melder sig

Læs mere

Normandiet - Caen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Normandiet - Caen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Normandiet - Caen Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.895,- Højdepunkter Invasionskysten Bayeuxtapetet Memorial Museet i Caen Mont Saint-Michel klosteret Side 1 af 5 Normandiet

Læs mere

Brændekilde Bellinge Jagtforening

Brændekilde Bellinge Jagtforening Brændekilde Bellinge Jagtforening Program 2012 Generalforsamling 2015 Afholdes i Knaldhytten torsdag den 12. februar 2015 kl. 19:00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent. 3. Bestyrelsens

Læs mere

KØBENHAVNER-NYT er et medlemsblad for SELSKABET DE DANSKE FORSVARSBRØDRE I KØBENHAVN

KØBENHAVNER-NYT er et medlemsblad for SELSKABET DE DANSKE FORSVARSBRØDRE I KØBENHAVN Nr. 1 Maj 2012 42. Årgang KØBENHAVNER-NYT er et medlemsblad for SELSKABET DE DANSKE FORSVARSBRØDRE I KØBENHAVN Midlertidig adresse: Georg Hansens Ager 7, 2640 Hedehusene Giro 9004890, e-mail: mail@dfbkbh.dk,

Læs mere

D H F V E S T E G N E N B L A D N R. 2 M A J

D H F V E S T E G N E N B L A D N R. 2 M A J DHF VESTEGNEN BLAD NR. 2 MAJ 2016 AKTIVITETSOVERSIGT Onsdag den 25. maj FOLKETINGET Onsdag den 8. juni ZOO Lørdag den 9. juli HANDICAP STRAND Lørdag den 30. juli SKOVTUR Torsdag den 25. august LØVFALDSTUR

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

5 dagstur med bus til Berlin

5 dagstur med bus til Berlin 5 dagstur med bus til Berlin Udrejse: Søndag d. 10. juni 2012 Hjemrejse: Torsdag d. 14. juni 2012 Hotel: Berlin Mark Hotel 4 stjernet Hotel Meinekestrasse 18-19 D10719 Berlin www.berlinmarkhotels.de Vi

Læs mere

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 3. 2011 16. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn

DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg. Nr. 3. 2011 16. årgang. Medlemsblad for Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Silkeborg og Omegn DE DANSKE FORSVARSBRØDRE Silkeborg Nr. 3. 2011 16. årgang Adresser: Formand Mogens Gade Heller Tingbakken 3 8883 Gjern mghe@fibermail.dk Tlf.: 26362123 Næstformand Hans Pedersen Nebelgårdsvej 5 8600 Silkeborg

Læs mere