Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert"

Transkript

1 Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Kære frivillige lokalforeningsfolk! eller som vi ynder at kalde jer LokalCrew (udtales Kræw ). I Muskelsvindfonden er vi meget glade for, at I vil være en del af Grøn Koncert. Det er vigtigt i flere henseender. 1. I er med til at støtte Muskelsvindfondens arbejde for bedre livsvilkår for personer med muskelsvind og deres pårørende. 2. I er med til at tjene penge til den klub/forening I repræsenterer. Vores største ønske er, at vi fælles kan være med til at skabe en unik og fantastisk oplevelse for alle på Grøn Koncert; gæster, medarbejdere, frivillige og alle de andre. I Muskelsvindfonden har vi mange års erfaring med at arrangere og afvikle større arrangementer. Således startede Grøn Koncert i 1983, hvor vi kunne have alt vores udstyr i to folkevognsrugbrød, en lastbil og en varevogn. Dengang var der 40 frivillige med på hele turen, og musikken stod Sneakers og Frede Fup for. Grøn Koncert var født. Indhold Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert 1 Kære frivillige lokalforeningsfolk! 1 Hvad er Muskelsvind og Muskelsvindfonden? 1 Muskelsvindfonden fylder 40 år 1 Hvad er muskelsvind? 2 Crew et Grønt og lokalt 2 Arbejdsopgaverne som LokalCrew 3 Mad og drikke i løbet af dagen 3 Evaluering 4 Vigtigt omkring nogle af arbejdsopgaverne 4 Vedrørende alkohol på Grøn Koncert 4 Tips og fif til en god dag på Grøn Koncert 5 Generelt for alle frivillige 5 Salgsboder 5 Opsynsposter 5 Intern catering 5 Hvad er Muskelsvind og Muskelsvindfonden? Muskelsvindfonden fylder 40 år Muskelsvindfonden arbejder for at skabe plads til forskelle. Vi ønsker at være med til at skabe et samfund, hvor der er plads til alle uanset handicap, etnisk baggrund, religion, seksuel orientering, køn og alder. I 2011 fejrer Muskelsvindfonden sit 40 års jubilæum. I 40 år har foreningen

2 arbejdet for at skabe livskvalitet for mennesker med muskelsvind og deres pårørende. Samtidig har Muskelsvindfonden skabt store kulturelle begivenheder som Grøn Koncert og Cirkus Summarum, der har beriget både børn og voksne med musik og glæde. Grøn Koncert 2011 er med til at skaffe penge til Muskelsvindfondens fortsatte arbejde for at hjælpe mennesker med muskelsvind og styrke mangfoldigheden. DIN indsats på Grøn Koncert 2011 gør en kæmpe forskel. Vi siger tusind tak for hjælpen! Hvad er muskelsvind? Ca børn og voksne i Danmark har muskelsvind. Muskelsvind er en fælles betegnelse for en række sygdomme, der rammer musklerne eller nerverne til musklerne. Sygdommene medfører, at musklerne svækkes. Årsagen til sygdommene ligger for det meste i generne. Muskelsvind kan vise sig på forskellige tidspunkter i livet og medfører forskellige grader af fysisk handicap. Nogle får behov for omfattende hjælp og hjælpemidler som f. eks. kørestol eller vejrtræknings-hjælpemidler. Læs mere om muskelsvind, Muskelsvindfondens arbejde og foreningens 40 års jubilæum på Crew et Grønt og lokalt Når du møder op til Grøn Koncert, vil du opleve at Grøn Koncert er vokset en hel del siden starten i 83. I dag er der ca frivillige i hver by. Det kan virke meget overvældende og uoverskueligt, når du står der første gang, og det drøner rundt med hårdtarbejdende frivillige, trucks og lastbiler. Størstedelen af de frivillige er det vi kalder Det Grønne Crew (udtales kræw ). Det Grønne Crew udgør ca. 650 frivillige, der tager med karavanen, og arbejder med de samme opgaver hele vejen rundt. Derved sikrer vi, at de arbejdsopgaver der er specielt indviklede eller farlige varetages af nogle, der har prøvet det før. Det Grønne Crew arbejder bogstaveligt talt døgnet rundt. Det vil sige, at når det ene hold er færdigt, tager det næste over. Det er blandt andet Det Grønne Crew, der sætter scenerne op, hegnet rundt om pladsen og alle boderne er også sat op af frivillige. Når pladsen åbner, bliver salget i boderne også varetaget af Crew ere og når musikken slutter, piller de det hele ned igen og pakker det, så det kan køre videre til næste by. LokalCrew et bliver ofte koblet på de mindre komplicerede/farlige opgaver. Det betyder dog ikke, at det er mindre vigtige opgaver. Dette er med til at sikre en sikker og effektiv opsætning af hele menageriet.

3 Det betyder meget for Muskelsvindfonden at vi alle er med til at skabe en god, hyggelig og tryg atmosfære på Grøn Koncert. Muskelsvindfonden har en vision om at skabe Plads til forskelle. Grøn Koncert er også gennemsyret af denne holdning, og som frivillig kommer I til at møde, mange forskellige mennesker med mange forskellige udgangspunkter. Du er en af dem og det skal der være plads til! Arbejdsopgaverne som LokalCrew LokalCrew erne hjælper til med mange forskellige opgaver, bl.a.: Opsyn ved højtalertårnene, eller hegnet Hjælper til i salgsboderne Kontrol af armbånd ved porte rundt om på pladsen Visitering af gæster ved hovedindgangen Hjælp i vores interne køkken dem der laver mad til Crew, medarbejdere m.fl. LokalCrew har mulig for at ønske en arbejdsopgave. Vi kan dog ikke garantere at ønsket opfyldes, da behovene ændrer sig fra by til by. Til højre kan du se besøgstallene fra Som du kan se svinger antallet af gæster meget fra koncert til koncert. Derfor ændrer behovet indenfor de forskellige arbejdsopgaver sig også, og vi bliver nødt til at have en fleksibel skare af frivillige. Vi kan altså ikke på forhånd love hvilket arbejde du skal udføre. Vi kan derimod love dig følgende; En dag med masser af udfordringer Vi sørger for mad og drikke i løbet af dagen Alle får et lokalcrewarmbånd, som giver lov til at gå bagom boderne, så I ikke skal vente i lange køer Alle får en koncert T-shirt, som skal bæres, mens Iarbejder på Grøn Koncert I er med til at støtte to gode formål Muskelsvindfonden og jeres egen klub/forening Gæster på Grøn Koncert 2010 Esbjerg Herning Aarhus * Aalborg Kolding Odense * Næstved København * *udsolgt Mad og drikke i løbet af dagen Ved ankomsten til koncertpladsen får alle fra jeres forening udleveret kuponer til mad og drikke. Det fremgår af kuponerne, hvad de kan indløses til. Alle Crew er står selv for at hente mad og drikke det er dog vigtigt, at det aftales med sektionschefen, så det passer ind i arbejdsflowet.

4 Skulle man løbe tør for kuponer i løbet af dagen, er man velkommen til at komme forbi Crewkontoret, for at få flere. Evaluering I Muskelsvindfonden gør vi hvad vi kan for at alle går hjem med en god oplevelse. Det håber vi selvfølgelig også at I kommer til! Der er dog altid nogle ting, der går bedre end andet, og for at vi kan gøre det lidt bedre næste år, vil vi gerne bede alle frivillige om at udfylde et spørgeskema. Da det er første år dette gennemføres med LokalCrew et, arbejder vi i øjeblikket på at finde den bedste løsning, så hvordan det præcist kommer til at foregå ved vi ikke i skrivende stund. Vi skal nok informere jer når vi kommer længere i processen. Vigtigt omkring nogle af arbejdsopgaverne På Grøn Koncert ønsker vi at give alle en god oplevelse, og har derfor nogle enkle retningslinier, der alle bunder i Sund fornuft. Det vil sige at så længe man opfører sig ordentligt og behandler andre med respekt, bliver det en fantastisk oplevelse for os alle. Kan man ikke finde ud af det der med den Sunde fornuft, fungerer det på samme måde som i sportsverdenen, med gule og røde kort. Eksempel: I salgsboderne er det tilladt at drikke alkohol. Det er faktisk en del af kulturen at medarbejderne i boderne skåler med hinanden og gæsterne. Det er så op til den enkelte at holde styr på hvornår man har fået nok alkohol, og skal til at skåle i sodavand. Hvis det vurderes at en person har fået for meget, tages der en snak med vedkommende, som kan udløse et gult kort. Det vil sige en advarsel om at nu er det tid til at finde den sunde fornuft frem, så man kan udføre arbejdet ordentligt. Lykkes det ikke, udløses det andet gule kort, hvilket betyder tak for i dag!. I specielle tilfælde kan der gives direkte rødt kort. I tilfælde af rødt kort vil der ikke blive afregnet for personen. Vedrørende alkohol på Grøn Koncert På Grøn Koncert er det tilladt for medarbejderne i boderne at skål med gæsterne og hinanden. Det er faktisk en del af kulturen, og med til at skabe en god stemning. Det vil sige at det er tilladt at være beruset på arbejdet. Hvis man er på en opsynspost, indgår man i sikkerhedspersonalet på Grøn Koncert, og det er derfor ikke tilladt at indtage nogen form for alkohol.

5 Dette er et minimumskrav fra Muskelsvindfondens side. Hvis jeres klub/forening beslutter andre retningslinier for jeres frivillige, er det helt i orden. Tips og fif til en god dag på Grøn Koncert Generelt for alle frivillige - Klæd jer på i forhold til vejret. Koncerten foregår på en mark, så det kan være blæsende og meget vådt i regnvejr. Muskelsvindfonden stiller ikke regntøj og lignende til rådighed. - Tag nogle gode sko på med tykke såler. Stort set alle arbejdsopgaver kræver, at I kommer til at gå/stå meget. Gummistøvler hvis det regner. - Husk at drikke meget vand, specielt på de varme dage. I er med til at give gæsterne en god oplevelse, så det vil være ærgerligt, hvis en af jer bukker under for varmen. Salgsboder - Medarbejderne må IKKE have bæltetaske på i boderne skulle der opstå svind i boden, kan en bæltetaske skabe unødig mistanke. - Man må ikke være beruset det er dog en del af kulturen at man i salgsboderne, skåler med hinanden og gæsterne. Det er altså tilladt at drikke øl, så længe man kan udføre sine opgaver på forsvarlig vis. Drik derfor med måde! - Du må gerne bruge din mobiltelefon dog KUN i pauserne! - Aftal altid med sektionschefen, når du forlader boden (f.eks. til køkkenet, lageret eller på toilettet), da det er vigtigt for sektionschefen, hele tiden at have overblikket over medarbejderne. Opsynsposter - Her må man ikke indtage alkohol. Da opsynsfolkene er en del af sikkerheden på Grøn Koncert, er det IKKE tilladt at indtage alkohol. Intern catering - Det er ikke tilladt at indtage alkohol, da der arbejdes med knive og maskiner - Husk godt fodtøj, da I kommer til at stå op en hel del - Skiftetøj. Chancen for at tøjet bliver beskidt er stor, så det kan være dejligt at smutte i noget rent tøj når arbejdet er ovre.

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

TÆNK FOR 2 FØR DU SENDER DIN TEENAGER PÅ FESTIVAL

TÆNK FOR 2 FØR DU SENDER DIN TEENAGER PÅ FESTIVAL TÆNK FOR 2 FØR DU SENDER DIN TEENAGER PÅ FESTIVAL MINDRE DRUK. MERE FEST En stor oplevelse venter forude Det er en stor oplevelse for din teenager at tage på festival. Det er musik og fest i flere dage

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Fokus: At give konfirmanderne en oplevelse af, at de kan være med til at gøre en forskel i sognet/menigheden og dermed være en del af kirken. Med inspiration

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Velkommen til Timos! Jeg har lavet denne introduktion, for at du ved hvem du arbejder hos, og hvad der er vigtigt for min forretning.

Velkommen til Timos! Jeg har lavet denne introduktion, for at du ved hvem du arbejder hos, og hvad der er vigtigt for min forretning. Velkommen til Timos! Jeg har lavet denne introduktion, for at du ved hvem du arbejder hos, og hvad der er vigtigt for min forretning. Jeg har arbejdet i restaurantbranchen det meste af mit liv. Jeg startede

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR Har du spørgsmål om kræft? Er der noget, du er i tvivl om i forbindelse med sygdommen eller livets videre forløb? Savner du nogen, der ved besked,

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd.

Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd. Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd. At være træner/leder eller spiller i BS 72's ungdomsafdeling, er ikke bare som at være frivillig eller medlem et hvilket som helst andet sted. I BS 72

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Du er ikke alene Hjerteforeningen. 2009 Tekst: Helle Spindler, cand. psych., ph.d, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet Grafisk

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Gode råd til dig, der har en teenager

Gode råd til dig, der har en teenager Gode råd til dig, der har en teenager Indhold Vær enige... 3 Brug hinanden... 3 Alle de andre må!... 4 Sladder... 5 Rygter... 5 Nu vi taler om aftaler... 6 Aftaler mellem forældre i klassen... 6 Klasseaftaler

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Denne test af, hvordan din hest arbejder, tager ca. tre minutter og bør indgå i opvarmningen hver dag. Du må vide, nøjagtig hvad der

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Dilemmaløbet. Start dilemma:

Dilemmaløbet. Start dilemma: Dilemmaløbet Du står nu overfor et dilemma løb som tager sig udgangspunkt i Zambia. Hver gang du træffer et valg, har det betydning for, hvordan dit liv udvikler sig, så overvej det grundigt inden du går

Læs mere

Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5. Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10

Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5. Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10 cellehåndbog indholdsfortegnelse Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5 Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10 Cellegruppelederen... 12 Cellegruppeaftenerne... 15 Facilitering...

Læs mere

?Ëc Uf dv_uvd fu :_dezefe W`c >Z]ZeÌcadj\`]`XZ #!!(

?Ëc Uf dv_uvd fu :_dezefe W`c >Z]ZeÌcadj\`]`XZ #!!( Indhold Forord.......................... 2 Udsendelsen betyder nye oplevelser......... 3 Hverdagen ændrer sig.................. 3 Den fremmede kultur.................. 3 Klima..........................

Læs mere

Giv nattevagten et servicetjek

Giv nattevagten et servicetjek Giv nattevagten et servicetjek Fra tid til anden kan det være en god ide at gennemgå arbejdspladsens funktioner for at vurdere, om noget kan planlægges eller udføres bedre. Dette gælder også planlægning

Læs mere

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode.

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare. Livet på hjemløseboformer

Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare. Livet på hjemløseboformer Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare Livet på hjemløseboformer Udvalgte resultater fra brugerundersøgelse af SFI 15 Kolofon Februar 15 Oplag: 1.5 Fotograf: Peter Elmholt (elmholt.dk) Grafisk

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn.

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Bliv klædt på til træning Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Side 2 Bliv klædt på til træning Ny træner......det kan være en stor mundfuld Er du helt ny træner? Er du evt. presset

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere