Jubilæum. I 2016 har vi 20 års jubilæum, og det vil blive fejret på behørig vis onsdag den 11. maj Reserver allerede nu dagen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jubilæum. I 2016 har vi 20 års jubilæum, og det vil blive fejret på behørig vis onsdag den 11. maj 2016. Reserver allerede nu dagen."

Transkript

1

2 Jubilæum I 2016 har vi 20 års jubilæum, og det vil blive fejret på behørig vis onsdag den 11. maj Reserver allerede nu dagen.

3 Kørsel i privatbiler Pamela har stort besvær med at få pladser nok i de privatbiler, som starter fra Ballerup Station. Det skyldes, at mange (for mange) vælger at køre direkte til turmålene. Måske kunne du overveje, om en mindre omvej kunne gøre både Pamela og Grågæssene uden bil glade. Erik Larsen Niels Mathiassen Pamela Bartholomeusz / Poul Reib Tage Stampe Jan Mollerup / Elsebeth Gludsted Jesper Tendal Seniorudvalget arrangerer årligt ca. 20 fugleture og 6 foredrag, fortrinsvis for DOF s ældre medlemmer. På vore ture har fuglene højeste prioritet. Vi lægger også vægt på et godt socialt samvær og nyder i øvrigt årets gang i naturen. Giv venligst besked om eventuel adresseændring, og såfremt du ikke ønsker bladet tilsendt til Bente K. Christensen: beknch@youmail.dk

4 HER KAN DU SKRIVE OM FUGLEOPLEVELSER, REJSER, TURFORSLAG, RIS/ROS O.M.A. KOM UD AF BUSKEN. VI HAR BRUG FOR DINE BIDRAG FOR AT SKABE VARIATION I BLADET! TRANETUR TIL ZINGST Afgang fra Ballerup kl.6.30, hvor 33 morgenfriske grågæs var mødt op. Vores chauffør var en god gammel kending - nemlig Jacob, som har kørt for os på adskillige storture. Så af sted mod Gedser med et stop ved Rønnede, hvor en enkelt grågås blev samlet op.

5 Ankomst til Gedser og overfart til Rostock i flot vindstille solskinsvejr. En del engpibere og en enkelt spurvehøg havde også vovet sig til havs. Vel ankommet til Rostock gik turen mod den første lokalitet. Og så begyndte problemerne!! Vejen vi skulle ned af var simpelt hen lukket - ok. Videre mod næste lokalitet. Men så mødte vi et gult skilt med ordet UMLEITUNG, et skilt der skulle vise sig at være meget almindeligt og i den grad kom til at præge vores færden. Efter 40 km's kørsel konstaterede Jacob, at det godt nok var en lang umleitung, og at vi kom længere og længere væk fra vores bestemmelsessted. Stemningen i bussen var nu meget mat. Folk havde været tidlig oppe og ikke bestilt andet en at køre i bus og sejle, og vi var langt over frokosttid. Der blev kikket kort, og vi drejede af og kørte ind over mod destinationen. Og lykken står som bekendt den kække bi. For pludselig var tranerne der. På en kæmpestor nysået mark gik flere hundrede trane, og temperaturen i bussen steg mærkbart. Tiden gik, og kursen blev sat direkte mod Zingst, hvor frokosten blev indtaget, hvorefter vi gik tur på diget og bl. a. havde en havørn, der blev moppet af nogle krager. Afgang til Bresewitz med indkvartering på hotel Boddenblick. Så benene op og en kold øl før aftensmaden i Zingst kl.18. Slut på en noget rodet dag, hvor vi trods alt fik skrabet 41 arter sammen. DAG 2. 5/10 Tidligt op til morgenobs af udflyvende traner fra overnatningspladsen. Det skete i gå afstand fra hotellet. Trods skyer og tågedis fik vi både 2 hjorte, traner, rigtig mange gæs og en del sort sol. Så kom tågen rullende, og vi rullede hjem til morgenmaden.

6 Busafgang mod Gross Mohrdorf og Hohendorf med et stop ved Altenpleen, hvor der var et fugletårn og fodringsplads til tranerne. Her købte flere bogen Kraniche af Carsten Linde, som må siges at være noget af en trane-nørd. Han stod der selv og fortalte gerne om sit "trane-liv" alt imens han signerede de solgte bøger. Efter endt spotting & bogindkøb gik turen mod Hohendorf, hvor vi ville ud til kysten. Men nej - endnu engang måtte Jacob i bakgear. Halvvejs nede ad vejen stod en venlig mand, der fortalte, at udkikscenteret var lukket og at bussen ikke ville kunne vende dernede. Så BAKKE - BAKKE - BAKKE hvorefter Jacob så lige smed bussen op ad en lille vej ved et ridecenter, hvor der stod et par bænke, hvor vi kunne nyde kaffen og en lille en fra Jacobs kurve-bar. Men ud til kysten ville vi og endte ude i en lille bitte lystbådehavn ved navn Hafenverein Dabitz. Her blev frokosten indtaget og Thorbjørn delte ud af sin gevinst fra sidste turs fuglekonkurrence. Det viste sig også at være et godt obs-sted. Vi havde bl.a. rørhøg, blå kærhøg, sølvhejre og indtil flere skægmejser. Men alting får som bekendt en ende - så af sted igen. Men efter 100m's kørsel blev der råbt stop - stop Kjersti har tabt sine briller. Så BAKKE - BAKKE - BAKKE og et hold ud og lede. Men ingen briller, så hjem til hotellet. Her var der lige tid til en bro-obs med spidsand, vandrikse og isfugl inden turen gik til Zingst havn. Her lå det gode skib River Star - en skude i bedste Mississippihjuldamper forklædning - og ventede på at sejle os ud for at se tranernes indflyvning til overnatning. Inden tranerne dukkede op nød vi to havørne, der legede tagfat, en vandrefalk der blev moppet af en flok viber og synet af 4-5 sølvhejre.

7 Tranerne derimod var ikke den store oplevelse. Det var halvmørkt da de endelig kom, og de var ret langt væk. Men lyden af dem var god nok. Efter en noget kold og blæsende tur var det rigtig rart at Jacob endnu engang havde manøvreret bussen ind det mest utrolige sted, så vi kunne gå lige fra skibet og op i en varm bus. Af sted til restauranten og Fishtopf, som smagte udmærket, men ikke helt levede op til Pouls maleriske beskrivelse. Hjem i seng efter en dag med 26 arter. Dag 3 6/10 Atter tidligt op og på trane-obs. Denne gang var både vejr og traner med os. Ingen tåge og rigtig mange traner & gæs, som kom rigtig godt. De små sorte sole udeblev heller ikke. Hjem til morgenmad og buspakning. Medens bussen blev pakket trak skovskader forbi hotellet, så det var en afsked med maner. Kjersti var i mellemtiden kommet til den konklusion, at hun nok havde tabt sine briller, da vi drak kaffe ved Hohendorf. Efter lidt diskussion blev det besluttet at lægge vejen forbi stedet på vores vej til turens sidste destination. Og endnu engang var lykken med os, og sorgen blev til glæde vendt. Den lokale gamle gartner havde ordnet sin have, hvilket også indbefattede at rive rabatten foran hækken. Der havde han fundet brillerne og lagt dem på bænken. Den gode mand blev efter sigende tilbudt både dusør og kram. Om han valgte det ene frem for det andet eller begge dele er referenten uvidende om, Videre i løftet stemning til turens sidste stop, som var strandengene ved Gross Karren Dorf. Ikke overvældende mange fugle, men til gengæld kaffe med Jette & Finns højt værdsatte kage.

8 Afgang mod Rostock, som vi nåede i så god tid, at der blev tid til en lumumba på kajen. En blæsende overfart uden nye arter. Så med dagen 5 nye arter nåede artslisten op på 72 arter. Det havde ingen gættet på, men hele tre havde 73 arter. Så Anne Mette, Peder Agger og Birthe Peters delte puljen på 340,-kr. Det blev 113 kr pr næse. Hvor den sidste krone blev af, det ved kun Gud og Elsebeth. Alt i alt en god tur, som dog nok mest vil blive husket på grund af Jacobs ekvilibristiske jongleren med bussen og for Kjersti's BRILLEren!!! Jesper Tendal En grågås bekendelse Min far har sin del af skylden for, at jeg er endt som grågås. Han arbejdede på et apotek, men var meget glad for fugle og mange år medlem af DOF. Det var ham, der købte det sommerhus, jeg har nu. Og ham der engang løftede mig op, så jeg kunne se ned til et under, bestående af 12 blåmejseunger, i en af de redekasser han havde sat op. Engang fløj en spurvehøg mod ruden. Var den død? Mens han sad med den i hænderne, og jeg og mine søskende trængtes omkring, skete et nyt under. Den vågnede op og vips fløj den afsted og forsvandt. Det var stort, næsten ligeså stort, som hans begejstring, dengang jeg viste ham en rørhøge rede med tre unger, jeg og min kammerat havde fundet på en ekspedition ud i Arresøens rørskov. Siden læste jeg biologi, men jeg gik ikke særligt i dybden med fuglene. Alligevel husker jeg nogle pragtfulde ekskursioner til Sverige med spillende urfugle ved Hornbogasjön, falke over Ravlunda Skjutsfält, piroler i Polen, hedelærker i Tibirke Bakker og rider på Hirsholmene. Jeg blev fiskeribiolog, men endte via RUC med at arbejde med miljøproblemer og siden med naturforvaltning og naturpolitik. Det medførte et mangeårigt samarbejde med miljøministeriet bla. et syvårigt forløb som chef for naturovervågningskontoret, hvorunder fuglefeltstationerne hørte: Besøg på Christiansø, Tipperne, Langli, Vorsø og Vejlerne gav mig i de år mange uforglemmelige oplevelser med fjer på. På RUC var det lidt mere afdæmpet. Alligevel fik jeg, ofte med andre mere kyndiges hjælp, arrangeret ture for de studerende til Selsø, Dragerup Skov, Boserup Skov og med ud i agerlandet til punkttællinger af de stadigt færre fugle, der forsøger at overleve der.

9 Næste afgørende hændelse i mit liv frem mod grågåseriet var, da jeg for 10 år siden fik trukket min sidste visdomstand ud. Som trøst gav jeg mig selv en god kikkert og et teleskop. Det gjorde mig mere bandsat på at få lært sommerhusets fugle at kende. Først blev det på udseendet men lidt efter lidt også stemmen. Således udstyret begyndte jeg også at vove mig med på DOF-ture til Skåne. Den endelig og afgørende hændelse var, da jeg inspireret heraf gav Ellen, da hun blev 70, en god kikkert og en tur til Øland. Dvs. vi vidste ikke rigtig, hvad det var vi havde indladt os på. Vi havde set annoncen i Fugle og ville bare til Øland og se noget. Da vi var vant til DOF s mere anonyme arrangementer, blev vi derfor meget overraskede, da vi på Ballerup Station blev mødt med: Nå I er de nye ; Velkommen, Jeg hedder og det er Og efter fire dage i det svenske med rare jævnaldrende u-nørdede hjælpsomme mennesker, der i et adstadigt tempo og med dyb interesse får lange dage til at gå med fugle, fortroligheder, frokost og lumumbaer var vi solgt. Gæk, gæk, gæk. Peder Agger PS: Jeg giver fjeren videre til Bjarne Andersen. Hej allesammen. En hilsen fra os på Hannæs (Thy) om vores forår 2015 Vi har haft en unik oplevelse i den lokale skov, hvor vi har kendskab til en havørnerede. Det startede d. 15/3 ingen fugle i reden. 7/4 var Karen og jeg ovre for at se til reden, ved første øjekast var der ingen fugl, men ved nærmere eftersyn så vi noget hvidt ved redekanten, så kom der et vindpust, nogle fjer rejste sig, nu var der ikke nogen tvivl om, at der lå en ørn på rede.

10 Vi blev enige om at der skulle gå ca dage inden vi kom igen. 4/6 jeg har set 1 ørn i reden, lidt senere kredsede to gamle ørne rundt. 15/6 Denne gang var der to gamle på reden, så fløj hannen op og nu var hunnen og 1 unge at se. Da vi havde nydt synet et stykke tid gik vi tilbage efter en rigtig god oplevelse.29/6 så vi to unger i reden, der var stor forskel på dem i størrelsen, en gammel ørn fløj rundt. 10/7 de to unger er blevet rigtig store og efter ca. 10 min. var heldet med os, da en af de gamle kom og satte sig i reden og havde mad med til ungerne, lidt efter lettede den. 24/7 stadigvæk 2 unger i reden og de er store nu. 27/7 var ovre for at se til reden, der var 1 unge (den lille), så kom en af de gamle og satte sig ved siden af reden og lige efter kom den største unge flyvende og satte sig tæt ved reden. Det er første gang vi ser en af ungerne flyve. (Hurra) I skrivende stund er begge unger fløjet fra reden. Karen og Per. PS: Havørnen har ikke ynglet heroppe i over 100 år! En stor fugleoplevelse med meget små fugle. Aftenen d.22. juni var en smuk aften. Jeg havde min niece til spisning, og efter maden gik vi en lille aftentur. Vi gik forbi nogle træer, hvor jeg et par dage før havde hørt tserr, tserr, halemejser. Vi lyttede og kunne høre dem igen, der var flere, måske mange. Så kunne vi pludselig se de små dunbolde, der vimsede rundt i et af træerne, det var et kuld unger og et par voksne halemejser. Efter et øjeblik sad der 3 sammen på en lille gren, og der kom endnu èn, og endnu èn, og endnu èn, og de blev ved med at komme og sætte sig helt tæt sammen, til der sad 8 på stribe.

11 De sødeste halemejseunger, de voksne kunne vi ikke længere se. Så pludselig blev de helt stille nu skulle de sove. Hvis vi var kommet 5 minutter senere, havde vi aldrig fået øje på dem så heldig kan man være på en almindelig mandag aften. Susanne Paltorp. Vi havde arrangeret den traditionelle tur til Staunings ø onsdag 29. juli. Der mødte kun 16 deltagere op, hvilket nok skyldes at de foregående dage havde været regnfulde og blæsende, så man ville ikke risikere at blive gennemblødt! Vi, der var med, fik dog en dejlig tur ud af det, med kun få korte byger og ind imellem endda lidt sol. Vi gik ud til spidsen, men allerede på vejen ud havde vi skægmejser, rørsanger og rørhøg. Da vi nåede derud var der mange vadere, især alm. ryler, islandske ryler, krumnæbbede ryler og præstekraver.

12 Vi slog os ned og blev der både til kaffen og frokosten og ind imellem havde vi varierede observationer. Der var terner, kobbersnepper, regnspover, klirer, dværg-og temmincksryler osv, ja vi nåede 20 vadefuglearter, og der gik også grågæs, gravænder, gråænder stære og vipstjerter osv. Så alt i alt var det en lærerig tur. Og der var mange som gik glip af en dejlig drink til kaffen! (Erik) Ølsemagle revle 12. august 2015 Turen gik til den sydlige ende af revlen. Der var ikke det store antal fugle i starten af turen, men vi havde dog en del tornirisker, sanglærker, stære og gule vipstjerter. Der var så meget vand inden for revlen, at mudderbankerne var oversvømmet, så der var ikke det store antal vadere, men der var klyder, rovterner, viber og en enkelt hvidklire. Ved formiddagskaffen gav Erik en lille en, fordi han havde haft rund fødselsdag. På tilbagevejen havde vi store flokke af overflyvende hjejler og viber samt to fiskeørne, der gav flyveopvisning, og der blev også set vandrefalk. Turen sluttede med frokostpause ved ishuset. Antal deltagere 28, og dagens fugleudbytte var 49 arter. (Elsebeth) Nogle og tyve grågæs havde meldt sig til turen 26/8, trods for dystre vejrudsigter kom til at forgå i tørvejr. Den eneste regn vi havde, var lidt snuskregn på ruden kort før vi

13 kom til gården ved Lejsø. Ud over lidt heftig blæst bød søen bl.a. på fiskeørn, hjejler, diverse ryler, en enkelt sandløber, et par storspover og formiddagskaffe. På vejen mod Borreby Mose gjorde vi, efter anbefaling af Elsebeth, en afstikker til Kobæk Skov ved Skælskør. Her gik vi ned til fugletårnet ved Kobæk Sø. Søen var desværre tørret kraftig ind i løbet af sommeren. Men en rørhøg han gav en flot opvisning og lidt langt væk var der en lille flok bynkefugle. Helt afgjort et sted, der er værd at smutte omkring en anden gang. Ved Borreby gik vi til det vante sted ved noret. Spottede, spiste frokost og Susanne gav en lille en i anledning af, at hun havde forladt gæslingenes rækker og var blevet fuldvoksen grågås - man nævner jo ikke en dames alder! Fra asfaltvejen havde vi bl.a. en sølvhejre, vandrefalk og så dagens scoop: et lille træk hvepsevåger. De kom rigtig godt, både højt og lavt, så man fik set diverse kendetegn. Vi kørte til Stigsnæs Havn i håbet om, at der var lidt udtræk. Men nej, kun en enkelt våge var ude og vende. Så det blev bare til en is, den sidste kaffe eller øl/vand hos chaufføren. Det var en ny chauffør, så han kendte desværre ikke vores hang til lumumba. 63 arter kom vi op på ved fintællingen i bussen på vejen hjem. (Jesper) Tur til Falsterbo 9. september 2015 Vi startede fra Ballerup kl. 7 i solskin og med svag sydøstlig vind. Efter opsamling i Tårnby var vi 35 deltagere, der kørte mod Sverige. Ved ankomsten til Falsterbo delte vi os i grupper. Nogle blev inde omkring fyret og Kolabakken, mens andre gik ud til Nabben. På grund af den svage vind, var der ikke det store træk, men der kom dog flere spurvehøge, og der var også en del gule vipstjerter og landsvaler på golfbanen.

14 Ved Nabben var der vadefugle, gæs, ænder, splitterner, rørhøg, røde glenter og kærhøg. Frokosten blev spist på Ljungen. Der var kommet mere vind, så nu kom der gang i rovfuglene. Der var bl.a. en skrue med musvåger, og en anden skrue med 3 havørne og 2 røde glenter. Efter frokost gik vi en tur ud Ängsnäset, hvor alle fik set lærkefalk. Sidste stop var ved Falsterbokanalen, hvor Per fra Vallensbæk busser serverede Lumumba. Dagens udbytte var 60 arter. Elsebeth Den 23. september gentog vi turen til Gyldensteen Strand. Den faldt sammen med et højskolekursus, men vi var alligevel 25 deltagere. Vi var begunstiget af godt vejr, og det blev en dejlig tur langs stranden og gennem skoven, som faktisk er meget varieret. Og så gik vi selvfølgelig i grupper over dæmningen. Der var dog lidt tomt med fugle, vi nåede 54 arter, men mange af dem ganske få, det gjaldt især vadefugle. Gæssene dominerede. Men denne gang kom havørnene fra Æbelø forbi et par gange. (Erik) MØDER: Alle foredrag afholdes i Vanløse Kulturhus, Frode Jacobsens Plads 4, 2720 Vanløse. Tæt ved S-tog og Metro. Starttidspunkt kl Entré kr Der serveres kaffe/the kl De kloge kragefugle v. Allan Gudio Nielsen ons. 18/11. Højt på en gren en krage Kragefuglenes fantastiske hukommelse, spændende sociale liv, enorme nysgerrighed og deres evne til at løse komplicerede opgaver har altid fascineret os. I

15 dette foredrag beretter Allan Gudio Nielsen især om danske kragefugle og deres spændende levevis. Tvillinger 2 v. Klaus Malling Olsen ons. 9/12. At kende fugle er spændende og evigt udfordrende. Klaus, der gennem mange år har holdt velbesøgte foredrag for Grågæssene, og altid er en mand for en tankevækkende indfaldsvinkel eller tre, følger op på foredraget Tvillinger i sidste sæson. Foredraget omhandler fuglearter, der ligner hinanden, og denne gang tager han os med til rovfugle som mus- og hvepsevåge, spurve- og duehøg, hav- og fjordterne, samt de vadefugle, der ligner hinanden i bøgerne, men som i felten er helt forskellige. Årets gang i fugleverdenen v. Bo Tureby ons. 13/1. Årets gang i naturen og fugleverdenen i Danmark med enkelte indslag fra den store verden uden for Danmark oplevet gennem kikkert og kamera. Fuglestemmer v. Allan Gudio Nielsen ons. 10/2. Vil man lære noget om vore hjemlige fugles sang og kald kan man ikke starte for tidligt på året. Allerede ved årets begyndelse er mejser, træ- løbere og spætter i gang. Kom og få styr på dem - og på nogle af trækfuglene, som vi glæder os til at gense i maj. TURE: Kontakt Jan Chr. Mollerup (tlf ) / f.mollerup@mail.dk Turledere: Erik Larsen, Elsebeth Gludsted, Jesper Tendal. Læs det detaillerede program i Grågåsen eller under ture på Kyndby/Selsø ons. 11/11 kl. 8-14: Tur i privatbiler fra Ballerup Station. Vi forventer ænder, gæs, rovfugle bl.a. vandrefalk. Obligatorisk tilmelding til Pamela Bartholomeusz, som organiserer samkørsel. (tlf ) senest 4/11. Stevns ons. 25/11 kl. 7-17: Bustur fra Ballerup Station (opsamling Solrød). Vi besøger nogle nye lokaliteter og kigger efter gæs, havfugle og måske de første vintergæster. Max. 40 deltagere. Indbetal kr på vores bankkonto (reg.nr konto ) DOF København, Seniorudvalget senest 11/11. Efter 18/11 kan du ringe på tlf og forhøre dig om evt. restpladser. Utterslev mose ons. 16/12 kl : Juletur. Mødested på hjørnet af Åkandevej og Pilesvinget. Vi ser hvad der rører sig i mosen, og medbring gerne lidt til halsen og ganen. Alsønderup/Strødam ons. 6/1 kl. 8-14: Tur i privatbiler fra Ballerup Station. Vi ser efter vinterfugle, ænder og gæs og småfugle i skoven. Obligatorisk tilmelding til Pamela Bartholomeusz, som organiserer samkørsel (tlf ) senest 23/12.

16 Ud i det blå ons. 27/1 kl. 7-17: Bustur fra Ballerup Station (opsamling Lyngby eller Solrød). Vind og vejr afgør dagens lokaliteter. Vi håber på havfugle, gæs og rovfugle. Max. 40 deltagere. Indbetal kr på vores bankonto (reg.nr konto ) DOF København, Seniorudvalget senest 13/1. Efter 20/1 kan du ringe på tlf og forhøre dig om evt. restpladser. Skåne mandag 22/2 onsdag 24/2: Bustur fra Ballerup Station. Endnu engang tager vi på ørne- og gåsekig til Skåne og bor på Skåne/Tranås vandrerhjem i dobbeltværelser med eget bad/toilet. Max. 26 deltagere. Indbetal kr. 1900,00 på vores bankkonto (reg.nr konto ) DOF København, Seniorudvalget senest 25/1. Prisen er incl. bus - 2 overnatninger-2x morgenmad og 2x aftensmad. Frokost må du selv sørge for (indtages i felten). Mulighed for få enkeltværelser mod en merpris på kr Eventuel framelding til endagsbusture må finde sted senest onsdag ugen før turens afholdelse. Det indbetalte beløb returneres, fratrukket et ekspeditionsgebyr på kr /pr. ekspedition. BEMÆRK: VI SENDER INGEN BEKRÆFTELSE PÅ ENDAGSBUSTURE. DU ER PÅ LISTEN, HVIS IKKE DU HØRER FRA OS. PÅ FLERDAGSBUSTURE SENDER VI BEKRÆFTELSE PÅ DIN TILMELDING Redaktion: Poul Reib/ poul.reib@gmail.com Hjemmeside: Fotos: Per Larsen, Jesper Tendal og Poul Reib

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR Tirsdag d. 14. maj: Gråkragetur til Værnengene og Skjern Å. 15 deltagere vart kørt turen over til Værnengene denne flotte morgen og mødtes ved P-Pladsen ved krydset

Læs mere

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Turdeltagere: Flemming Olsen, Gunnar Boelsmand Pedersen. Rene Christensen. Turbeskrivelse: Hovedformålet med turen var, at besøge nogle af de lokaliteter

Læs mere

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR Mandag d. 17. juni: Gråkragetur til Kølsen-Skals Engsø. Bedre vejr til en tur kan man næppe ønske sig, og der var da også møde 30 deltagere frem denne dag, så parkeringspladsen

Læs mere

ÅRETS SENIOR 2015. Ved foredraget den 28/10 blev Aase Friis Andersen meget fortjent udnævnt til Årets Senior 2015. Tillykke!

ÅRETS SENIOR 2015. Ved foredraget den 28/10 blev Aase Friis Andersen meget fortjent udnævnt til Årets Senior 2015. Tillykke! ÅRETS SENIOR 2015 Ved foredraget den 28/10 blev Aase Friis Andersen meget fortjent udnævnt til Årets Senior 2015. Tillykke! Jubilæum I live og sparker stadigvæk. Ja, så skal vi atter til at fejre jubilæum.

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

Jeg er født og opvokset helt derude hvor kragerne vender. Der kom nu også mange andre fugle forbi.

Jeg er født og opvokset helt derude hvor kragerne vender. Der kom nu også mange andre fugle forbi. GRÅGÅSEN Der har kun været nogle ganske få tilkendegivelser angående GRÅGÅSENS fremtid. Vi regner med at udgive dette og endnu et nummer i 2019, hvorefter Seniorudvalget beslutter, om bladet skal stoppe

Læs mere

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat.

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. 19. januar 2016 - Gråkragetur til Hollandsbjerg Holme, Voer og Udbyhøj Syd. Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. Vi samledes ved Aldi i Allingåbro

Læs mere

Tur til Sdr. Jylland lørdag d. 10. maj 2014 Skrevet af Inger F. Jensen. Publiceret 12. maj 2014

Tur til Sdr. Jylland lørdag d. 10. maj 2014 Skrevet af Inger F. Jensen. Publiceret 12. maj 2014 Tur til Sdr. Jylland lørdag d. 10. maj 2014 Skrevet af Inger F. Jensen. Publiceret 12. maj 2014 Ingen havde den fjerneste anelse om, at inden dagen var omme, ville begge turledere have fået pulsen op i

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 Bodil, Peter, Jørgen og Jan Märket Sidste overnatning Turku-Åbo Ryssö ön Inderskär Stora Furuholm slut Understen Märket Ängeskär r Singö start

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Fugle i naturen 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende start

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene.

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013 Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. Turfølget var ikke stort, men det var godt: Jan Michalik, Peter Henrik Sørensen, Gorm

Læs mere

HER KAN DU SKRIVE OM FUGLEOPLEVELSER, REJSER, TURFORSLAG, RIS/ROS O.M.A. KOM UD AF BUSKEN

HER KAN DU SKRIVE OM FUGLEOPLEVELSER, REJSER, TURFORSLAG, RIS/ROS O.M.A. KOM UD AF BUSKEN Telefonnumre: Erik Larsen 60640293 Niels Mathiassen 44483387 Pamela Bartholomeusz 36705178/24824345 Poul Reib 41248864 Tage Stampe 45888290 Jan Nielsen 26652618 Jan Mollerup 39658767/40508487 Elsebeth

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke Studietur med E Kleinbahn søndag den 27. juli, 2014 Turen startede ud fra Kvickly i Nordborg kl. 8:30. Der var tilmeldt 32 personer så der var plads nok i luksusbussen fra Alssund Busser der havde plads

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 48 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Oktober 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Rørsnæs 1-2 Flygrakan 2-3 Bakken Lukket 3-4 Bestyrrelsen 5 Malerklemmen

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Vejlerne april 2018 Tekst: Merry Sunke / Foto: Jens Kjær Larsen

Vejlerne april 2018 Tekst: Merry Sunke / Foto: Jens Kjær Larsen Vejlerne 20.-22. april 2018 Tekst: Merry Sunke / Foto: Jens Kjær Larsen I weekenden den 20.-22. april 2018 deltog min mand og jeg i en fugletur til Vejlerne i Nordjylland arrangeret og guidet af Niels

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Sønderjylland April 2010

Sønderjylland April 2010 Sønderjylland April 2010 Bramgæs ved Saltvandssøen (foto: Frank Desting) Deltagere: Leif Frederiksen (LFR), Frank Desting (FDE). Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra fredag den 16/4 til søndag den 18/4

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

Efterårstræk på Stevns

Efterårstræk på Stevns Efterårstræk på Stevns Af Tim Andersen De fleste forbinder et efterårstræksted for landfugle med vest- og sydvendte pynter. At det ikke altid behøver at være sådan, er Stevns Klint et eksempel på. Her

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Skovnissen Kogle. Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen

Skovnissen Kogle. Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Skovnissen Kogle Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Udgiver: Skov- og Naturstyrelsen, Storstrøm Titel: Skovnissen Kogle Forfatter: Marie Roland Tarby Layouter: Mette Millner Hansen Fotos: Marie

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

DOF Storstrøms tur til Nationalpark Müritz

DOF Storstrøms tur til Nationalpark Müritz DOF Storstrøms tur til Nationalpark Müritz 10. - 13.6 2019 Nationalpark Müritz ligger i den sydlige del af delstaten Mecklenburg-Vorpommern ca. 125 km. syd for Rostock. Nationalparken er en mosaik af søer,

Læs mere

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Efterår Fugle i naturen 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Peter på tlf. 35 11 04 15 Brugerbladet

Læs mere

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken Billeddagbog Traner og gravænder ved Pulken Tranetur 31. marts 1. april 2012 med Naturhistorisk Forening for Nordsjælland Milturt ved Forsakarbäcken Lørdag den 31. marts Turen startede fra Hillerød Station

Læs mere

NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3

NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3 Blåvand Fuglestation Dansk Ornitologisk Forening Fyrvej 81 6857 Blåvand Den 20. september 2015 NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3 JULI - AUGUST 2015 Tekst og foto: Henrik Knudsen Så er det atter

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Vadehavet 9. maj 2010 med foreksursion d. 4. maj 2010

Vadehavet 9. maj 2010 med foreksursion d. 4. maj 2010 Vadehavet 9. maj 2010 med foreksursion d. 4. maj 2010 Tekst og foto: Per G. Henriksen Her et referat fra en noget usædvanlig ØBF-tur. Jørgen Mørup Jørgensen havde nemlig været så venlig, at tilbyde ØBF-medlemmer

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Vinter Fugle i naturen

Vinter Fugle i naturen Vinter Fugle i naturen 21.01.18 27.01.18 I samarbejde med leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Rød glente Mærk vingesuset når vi sammen tager ud for at se på vinterens fugle. Årstiden giver mulighed for

Læs mere

Vinter Fugle i naturen

Vinter Fugle i naturen Vinter Fugle i naturen 21.01.18 27.01.18 I samarbejde med leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Rød glente Mærk vingesuset når vi sammen tager ud for at se på vinterens fugle. Årstiden giver mulighed for

Læs mere

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 1 Så er vi klar til afgang fra Hundested. Klokken er 8.00. Turen går mod Rødbyhavn med opsamling i Frederiksværk og Roskilde. Vejret er fint (som sædvanligt), og

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Vesterbro/Sydhavnen

Telefon- og Turtjenestens program for. Vesterbro/Sydhavnen Telefon- og Turtjenestens program for Vesterbro/Sydhavnen April, maj, juni og juli 2018 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4 Medlemsaktiviteter i Fraktion 4 Mandag d. 13. april 2015 kl. 14.00 17.00 i Kulturhuset, Bluhmesgade 19, 9510 Arden. Det er lykkedes os at få en aftale i stand med tre personer, der med ord, billeder, litteratur,

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Æbelø den 13-15 Juni 2008

Æbelø den 13-15 Juni 2008 Æbelø den 13-15 Juni 2008 Dansk Ornitologisk Forening & Fugleværnsfonden Kursus Dette kursus henvender sig til alle drevene turguider i DOF og Fugleværnsfonden og til dig som gerne vil i gang med at guide

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

Velkommen til årets første:

Velkommen til årets første: Velkommen til årets første: "Man har kalendere og ure for at kunne måle tiden, men det siger ikke én ret meget, for enhver ved, at en enkelt time kan forekomme en at være en evighed, mens den andre gange

Læs mere

Duer og hønsefugle Agerhøne

Duer og hønsefugle Agerhøne Duer og hønsefugle Agerhøne Levesteder: Det åbne land Vingefang: 45-48 cm Længde: 28-32 cm Vægt: 350-450 g Maks. levealder: 5 år Kuldstørrelse: 10-20 æg Antal kuld: 1 Rugetid: 23-25 dage Ungetid: 90-100

Læs mere

Sange for de helt små

Sange for de helt små Sange for de helt små Hjulene på bussen Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, gennem hele byen. Dørene i bussen

Læs mere

Turrapport fra Hallandsåsen og Hallands Väderö

Turrapport fra Hallandsåsen og Hallands Väderö Turrapport fra Hallandsåsen og Hallands Väderö 29. maj - 31. maj 2014 Hvor var det godt, den trods knebent deltagerantal - alligevel kunne gennemføres, denne fine tur til Hallandsåsen og Hallands Väderö.

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Juni - september. Nr. 2 Ribe-Nyt Årgang 2

Juni - september. Nr. 2 Ribe-Nyt Årgang 2 Juni - september I starten af juni måned var vi alle inviteret til at fejre Mortens 40 års fødselsdag i Odense. Vejret var fint, og børnene legede med William, Marie-Louise og Caroline Senere på måneden

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev 1 Prædiken til Kr. Himmelfart 2014 på Funder-siden af Bølling Sø 723 Solen stråler over vang 257 Vej nu dannebrog på voven 392 Himlene Herre 260 Du satte dig selv Er du der? Er der sommetider nogen, der

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Nyhedsbrev juli 2013

Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrevene bliver udsendt ca. den 1. april, 1. juli, 1. oktober og 1. december. Der modtages meget gerne indlæg m.v. til vores nyhedsbreve. Redaktion for dette nyhedsbrev: Torben

Læs mere

Turen til Schwerin november -1. december

Turen til Schwerin november -1. december Turen til Schwerin 2016 29. november -1. december 1 2 Rejsen foregik i dagene fra tirsdag den 29. november til og med torsdag den 1. december. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested,

Læs mere

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015.

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Boligbirding i DOF København, 2015 Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Perioden startede 1. januar og sluttede den 15. marts. Der var ingen regler for, hvordan en

Læs mere

Efterår Fugle i naturen

Efterår Fugle i naturen Efterår Fugle i naturen 24.09.17 30.09.17 I samarbejde med leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger og få en flyvende start på efteråret.

Læs mere

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Fugleobservationer 2012 L Heltborg, 6091 Bjert. Dato Art Antal Sted Bemærk 24-02-12 Knopsvane Solkær enge Gråand Do Alm. skarv Do Krikand Do Grågæs Do

Læs mere

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen Rejsebrev nr. 5. Dennis Bager : Stor dag for dansk bueskydning! Bip, bip klokken var 5.30 og det var tid at stå, for bussen kørte med de første kl. 6.30. Martin og Dennis skulle først i ilden. Efter opvarmning

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser.

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser. 1 Professoren og Kattemor's Skattekort! 2016 af Kim Christensen FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER Skrevet ud fra virkelige hændelser. Særlig tak til: Janet. Elsebeth. Til minde om Kattemor.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

ÆBLET. historien om Adam og Eva.

ÆBLET. historien om Adam og Eva. Side 3 ÆBLET historien om Adam og Eva 1 Dag og nat 4 2 Adam og Eva 6 3 Træet 8 4 En dejlig tid 10 5 Røde æbler 12 6 Slangen 14 7 Pluk det 16 8 Nøgne 20 9 Hvor er I? 22 10 Det var ikke mig 24 11 Guds straf

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Forlaget Carlsen et forlag under Lindhardt og Ringhof A/S, et selskab i Egmont

Forlaget Carlsen et forlag under Lindhardt og Ringhof A/S, et selskab i Egmont BEFRI JULEMANDEN! Tekst 2015 Peter Gotthardt og Forlaget Carlsen Illustrationer 2015 Stine Rosenberg og Forlaget Carlsen Grafisk tilrettelægning: Charlotte Flemmer 1. epdf-udgave, 2015. ISBN 9788711468920

Læs mere

Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger de stavelsesdelingsregler, som børnene også skal bruge, når de på skrift skal dele ord.

Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger de stavelsesdelingsregler, som børnene også skal bruge, når de på skrift skal dele ord. 1 Gale Streger Forfatter: Helle S. Larsen Illustration: Lars Hornemann Forfatteren og Furesø Museer, 2013 Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-24-2 Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger

Læs mere

DUSØR FOR ORANGUTANG

DUSØR FOR ORANGUTANG Biffer Alle kaldte ham Biffer, men hans rigtige navn var Birger. Det er et vildt gammeldags navn. Der er stort set ingen drenge, der hedder Birger i dag. Men Biffers forældre var ret gamle, og de var også

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 Vænge Sø blev færdigretableret i løbet af 2013 og vandstanden i søen nåede det planlagte niveau omkring årsskiftet. Fuglene er blevet systematisk optalt gennem hele 2014 bortset

Læs mere