Stævnehåndbog Bornholm rundt i havkajak

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Stævnehåndbog Bornholm rundt i havkajak"

Transkript

1 Stævnehåndbog Bornholm rundt i havkajak 2015 Version 23. juli etape 1. etape 4. etape 3. etape I alt ca. 116 km i Danmarks suverænt smukkeste rofarvand august 2015 bornholmrundtihavkajak.dk

2 Velkommen til Bornholm rundt i havkajak Vi bornholmere er så heldige, at vi bor på en ø med alverdens terræntyper samlet på et lille sted. Vi har de lange hvide sandstrande på sydbornholm, der ifølge berejste mennesker ikke findes bedre, flottere og renere andre steder i verden. På midtbornholm har vi orienterings- & skiløbernes paradis, Danmarks 3. største skov, Almindingen og de mange omkringliggende plantager. På nordøstbornholm finder du den svenske skærgård i miniudgave. Alt når du inden for 30 minutters køretid i bil, ca. 1 time på cykel eller lidt mere i en havkajak. I havkajak ser og oplever du alt det stivandrerne ikke ser. Lomvien der dykker under din kajak, de mange flotte planter på klippeskrænterne, duften af kaprifolie, mulighederne for at fiske havørred fra kajak, nattergalens glade fløjten på de lune maj-juni sommeraftener, sælen der nysgerrigt stikker sit hoved op af vandet mm. Mange er flyttet til Bornholm alene for naturens skyld, men også fordi her er så fredligt langt fra storbyernes ræs og jag. Skulle du få lyst til at flytte til vores skønne ø, er der hele 4 kajakklubber at vælge imellem. Hammerodde, Nexø og Bornholms Kajakklub. Rønne Roklub har ud over kajak også in- & outriggerroning. Bornholms tilflytterguide er gerne behjælpelig med information. Læs mere her: Velkommen Steen Paldan Stævneleder Bornholms Kajaklub P.S. Fik vi skrevet, at Bornholm har flest solskinstimer i Danmark?

3 Forplejning er ikke indbefattet men! Forplejning er ved egen foranstaltning. Men vi syntes, at I skal have mulighed for at få en bid morgenmad torsdag, så der vil være et beskedent selvbetjeningsarrangement til rådighed fra klokken 06:00 08:00. Der må IKKE smøres madpakker af morgenmaden! Den sidste etapeaften, lørdag, syntes vi, at I skal have mulighed for at smage godt bornholmsk lamme- & oksekød. Kødet stammer fra Hammershuslam og Dextorkøer der går frit i hele deres levetid. De æder af alle typer beplantning på Hammeren og Ekkodalen. Det siges, at smage himmelsk. Det påstås endda, at kødet smager efter årstidens føde! Læs eventuelt her: Så når grillen tændes på Eskildsgård på Raghammer, skal du blot have din egen tallerken og bestik med. Vi giver en enkelt Svaneke øl eller en Bornholmsk sodavand til smagsoplevelsen. Vi forventer nyskabelser på madområdet til Rokort og startnummer Rokort udleveres i laminat og skal medbringes til vores morgenbriefinger og på kajakken. Deltagernummer bindes og tapes fast på kajakkens agterdæk så vi kan identificere jer. Turen rundt om Bornholm afvikles som en motions- & oplevelsestur med følgende regler: Deltager erklærer, at jeg forud for hver etape deltager i den obligatoriske sikkerhedsinstruks (briefing) hver morgen, tag rokortet med. Der roes max 300 m fra kysten, undtagelsesvis længere ved stor reflekssø. Deltageren er indforstået med, at alle havkajakker samt tilhørende materiel skal være godkendt af løbsledelsen samt være mærket med synligt deltagernummer (udleveres), således at en kajak til enhver tid kan identificeres. Deltagerne skal være fyldt 18 år, erfaren roer og kunne svømme 600 meter Deltagerne skal ved kæntring kunne bjærge sig selv, eventuelt i land. Deltagerne skal ved kæntring kunne bjærge andre makkerredning. Deltagerne skal som minimum have kendskab til reglerne Lov og ret på vandet beskrevet i hæftet fra Søsportens Sikkerhedsråd. Deltagelse sker på eget ansvar, og arrangørerne kan ikke pålægges ansvar af nogen art. Ved 3. kæntring på samme dag, tages man ud af dagens etape. Det er deltagernes eget ansvar at være i fysisk og psykisk form til deltagelse. Deltagerne skal have den fornødne erfaring med havkajakroning på åbent vand og kunne forestå egen sikkerhed.

4 Deltagerne kan ikke overgive sit startnummer til en anden person uden forudgående aftale med Bornholm rundt stævneleder. Deltagerne skal til enhver tid følge de instrukser, der gives af officials på land eller i følgebåde. Deltagerne skal bære en CE-mærket (typegodkendt) svømme/rovest under hele løbet. Der skal være minimum én mobiltelefon pr. kajak til nødopkald. Mobilnummeret bedes oplyst ved afhentning af startnummer. Det anbefales at medbringe pagajflyder, pumpe, bugserlinie og varmt skiftetøj i kajakken. Øvrig bagage transporterer vi til målområderne. Klubber og/eller vennekredsgrupperoning Hvis I er en flok venner/klubmedlemmer der ønsker at ro for jer selv, er I velkomne til det, blot I passerer kontrolpunkter og er i mål til de officielle tider. Grupperne starter 15 minutter efter de øvrige grupper og følges IKKE af roguider. Hurtigfærgen holder ikke tilbage for jer! Når hurtigfærgen sejler ud af Rønne er den svær at se hvis du ror tæt på molen. Dens kraftige brummen varsler, at den er på vej, så stik ikke kajakken for langt frem i havneindsejlingen da der kommer strøm og bølger (sug) fra færgen men ellers ingen store bølger ved afgang fra Rønne. Når hurtigfærgen ankommer fra Ystad skal du virkelig passe på. Hvis du kan se den som en prik i horisonten, SKAL du vente med at passere havnemolen. Hold dig ca. 300 meter syd for og på højde med molen. Færgen er overraskende hurtigt inde og holder ikke tilbage!!! Ca. 5 minutter efter den har passeret havneindløbet kommer der sydøst for molen et par store bølger på ca. 3 m højde der brækker i området ud for Espersens fabrik. Se rokortet der udleveres torsdag for yderligere detaljer. De kritiske tidspunkter er ca. 5 minutter efter officiel ankomsttid, klokken 09:50, 11:50, 13:50 & 15:50. Mere om det til morgenbriefingen.

5 1. etape: Rønne Osandbugten i Sandvig ca. 26 km. - en dag hvor du skal tage dig tid til at opleve, især Hammerenknuden Tidsplan torsdag 06:00 Indskrivning åbner i Rønne Roklub 06: Vores hvide cargotrailer holder ved Færgen for at samle bagage op fra gående deltagere 06:15 Kajakker forventes ankomme fra færgen. Gratis morgenbrød, kaffe & the indtil 08:00 Der må IKKE smøres madpakker af morgenmaden! Kode havnens toiletter og bad: :00-08:00 Kajakker klargøres med startnummer og bagage afleveres i trailer mærket med dit startnummer mm. 08:00 Briefing foran roklubben, hav dit kort med 09:00 Start fra området ved badebroen i bugten 09:15 Start for eventuelle klub- & vennekredsgrupper der vil ro sammen i eget tempo. Startområdet ligger ca. 400 m fra roklubben. 09:30 Stævnecenter i roklubben lukker 15:30 Seneste passagetid Hammerhavnen 17:00 Dagens etapemål bemandes 18:00 Senest målgang i Osandbugten, eller ved store bølger alternativt Sandvig havn (se kort). Vi overnatter på Sandvig Camping i Osandbugten, kun 100 m. fra stranden. ALLE skal registreres ved landgang Faste indlagte pauser (frivilligt) Hasle havn ved grillen 1 time (efter 10 km) Vang Pieren 30 min. (efter 17 km) Hammerhavnen 30 min. (efter 21,5 km) 18:00 Grillen tændes i fællesområdet på campingpladsen. Lige udenfor pladsen ligger Promenadekiosken hvor du kan købe lækre burgere med bl.a. 200 gr. oksekød fra Svaneke slagteren. Oplys du er Bh. Rundt deltager og få 10% rabat på dine køb. Morgenmad fredag morgenplatte kun 35 kr. skal bestilles og betales inden 20:30 hos Benny på Sandvig Camping tlf Turbeskrivelse Turen går nordpå langs vestkysten forbi Hasle Havn og de idylliske fiskerlejer Helligpeder, Teglkås (dårlige landgangsforhold) og Vang. Startområde ved badebro Stævnecenter Rønne Roklub Fra start til Hasle er der stort set ren sandstrand.

6 Der er et større rev ved Sorthat (sorte fiskerhuse) 5 km fra start. Du kan ro indenom ca. 30 m fra kysten eller ved store bølger, ro ca. 400 m udenom. Der er flere små rev på strækket til Hasle så vær opmærksom på, at hvor der er en pynt, er der som regel også et mindre lavtvandsområde i forlængelse af pynten. Gamle Kulværk syd for Hasle Da priserne på kul i 1918 og 1919 steg kolossalt, blev mulighederne for at udnytte kulforekomsterne syd for Hasle (igen) højaktuel. Man begyndte derfor bygningen af en skakt på 65 meters dybde, men kom kun 35 meter ned, da vand med en fart på liter i minuttet fyldte skakten op. Det er resterne du ser som store grå skrænter før du kommer til Hasle sydstrand. Efter passage af Hasle ændres landskabet til klipper og bliver mere stejlt, for til sidst at blive til det imponerende klippeparti ved Hammershus og selve knuden. Her kan man ro helt tæt på klippevægene og nyde den smukke flora og lomvien den danske pingvin. Fra Teglkaas til rundt Hammerknuden kan der i vestenvind være en del reflekssø. Ro derfor gerne længere ud for at undgå den værste sø. Især Jons Kapel og klippevægen nord for Hammerhavnen kan være spændende og det kan være nødvendigt at ro op til ½ km udenom. Tag dig tid til at ro ind i tørre oven, våde ovn og i det hele taget ro tæt på klipperne og nyd de mange sprækkedale og floraen. I Hammerhavnen kan du forfriske dig i kiosken og se de skæve huse. Hammerodde Kajakklub holder til i Hammerhavnen. Kullatippen med rester efter minedriften efter kul syd for Hasle Vang Husk at nyde især Hammerknuden Helligpeder med fine landgangsforhold her en kold forårsdag Vis hensyn til turbådene i området Fra HammerOdde fyr er der kun 1,2 km til etapemålet, sandstranden i Osanbugten Ved for store bølger, flyttes målgang til Sandvig havn, hvorfra der er 750 m til campingpladsen. Der vil være kajakvogne til låns og traileren vil køre i pendulfart. Se også det laminerede rokort. Sorthat med de karakteristiske sorte fiskeskure pas på revet!

7 2. etape: Sandvig Hullehavn i Svaneke ca. 36 km. - en dag hvor du skal opleve sandvige, klippeskær & Helligdomsklipperne Tidsplan fredag 07:00 Morgenmad i fællesområdet for de der har bestilt. 07:30 Briefing i fællesområdet under halvtaget Derefter hjælpes vi ad med at få kajakkerne ned til stranden (eller Sandvig havn). 08:30 Start for alle 09:00 Stævnecenter lukker ned og bagagetrailer køres til Svaneke, Hullehavn Camping 17:00 Dagens etapemål bemandes 17:00 Seneste passagetid Listed havn 18:30 Senest målgang i Hullehavn Campings naturhavn, hvor vi overnatter. ALLE skal registreres ved landgang Faste indlagte pauser (frivilligt) Bådsted 30 min PRIVAT OMRÅDE (efter 9,7 km) Norresând (Gudhjem) 1 time (efter 16,5 km) Høl strand 30 min. (efter 29,5 km) N 18:30 Grillen tændes i fællesområdet på campingpladsen - eller - ca. 1 km fra campingpladsen ligger Restaurant Bryghuset hvor de serverer mad og Svaneke øl også eksperimental øl. Men husk, du skal kunne ro videre i morgen! Du får 10% rabat som BR deltager men du skal helst bestille bord forud på Camping og morgenmad lørdag. Samlet pris for overnatning & bad 90 kr., med luxusmorgenmad kun 130 kr. Morgenmad SKAL bestilles senest 13. aug. kl. 12:00 på tlf (Vi HAR bestilt teltplads men ikke morgenmad). Turbeskrivelse Turen går sydøst over langs en kyst der domineres af klipper men også adskillige små sandvige, hvor det er muligt at gå ind for at bade. Haralds havn Svaneke med vartegnet, Jørn Utzon s vandtårn i modlys Du vil sikkert også stifte bekendtskab med nogle af vores undersøiske klipperev, hvor der pludselig kan rejse sig bølger. Så hold øje med farveændringer i havet der indikerer lavt vand. Ved Helligdomsklipperne kan man ro mellem skærene og der er også en lille grotte man kan Høl strand lige før Listed

8 ro ind i. På land er der en 60 m dyb klippegrotte Sorte gryde med edderkopper der hænger ned ad de fugtige klippevægge som kinesiske lamper. Kan dog kun besøges til fods. Ved pynten Stevelen før Salene bugten, er der meget lavt vand, så her skal du ro langsomt m fra land gennem blæretangen eller et godt stykke udenom. Hold dig tæt på kysten igennem Salenebugten, skærer du over fra pynt til pynt, vil du være op til 1 km fra land, og det er ikke tilladt af sikkerhedshensyn. I Gudhjem er det passende med en ispause? Vi pauser den i 1 time og går i land i Norresând havn på grovt sand eller bedding. I Gudhjem havn finder du en flydeponton hvorfra der kun er få meter til softicebutikken. Gudhjem havn er en kombineret trafik- & lystbådehavn og her er det vigtigt du viser hensyn og holder dig til styrbord og holder tilbage for ChristiansØ færgen. Efter Saltuna kommer der et klippeparti hvor du kan se Randkløveskåret skråt bagud og lidt senere den lille Harald s havn som lå så godt gemt for tyskerne i 40érene, at det var herfra man uset kunne sende flygtninge og kurerpost til England via Sverige. Før du når Listed, ligger der til højre en lille sandstrand, Høl, med badestige til lodret klippevæg, kik gerne ind og tag en dukkert, men du skal passere Listed havn inden kl. 17:00 Ved Svaneke skal du holde dig tæt til kysten og ro gerne ind i havnen inden du ved fyret kort efter, skal dreje mod styrbord (højre) ved vippen, som er vartegnet for Hullehavn Camping dagens etapemål. Her kan du også bade og benytte 3 m vippen. Hullehavn Et sted på NØ-kysten Rulleøvelse på lavt vand! Høl strand, lige før Listed Lange hvide sandstrande venter på dig i morgen Se også det laminerede rokort.

9 3. etape: Hullehavn-Raghammer ca. 31 km. - en dag hvor du skal opleve skiftet fra klipper til lange hvide sandstrande Tidsplan lørdag 07:00 Morgenmad i fællesområdet for de der har bestilt. 07:30 Briefing i teltområdet. Derefter hjælpes vi ad med at få kajakkerne ned til stranden. 08:30 Start for alle 09:00 Stævnecenter lukker ned og bagagetrailer køres til Eskildsgård på Raghammer. 17:00 Dagens etapemål bemandes på stranden og Eskildsgård 17:00 Seneste passagetid Bakkerne havn 18:00 Senest målgang i bugten før Raghammer odde, hvor kajakker henligger på eget ansvar natten over. ALLE skal registreres ved landgang Ved dårligt vejr, sker landgang på den anden side af odden. Pas på, der er lavt på selve odden. Vi overnatter 1,2 km fra stranden på græsarealet omkring Eskildsgård. Faste indlagte pauser (frivilligt) Snogebæk 1 time (efter 15,5 km) Jomfrugaard 30 min (efter 24 km) Eventuelt Bakkane havn efter 27,5 km (røgeri) Østkysten mellem skær 18:30 Grillen tændes på gårdspladsen. Denne sidste aften giver vi Bornholmsk lammeog oksekød samt en enkelt Svaneke øl. Du skal selv have tallerkener og bestik med. Turbeskrivelse Ca. 900 m efter start, møder du ved Frenne Odde en smal kanal hvor der kan roes igennem. Er havet ikke for oprørt, bør du tage dig tid til at ro igennem denne smukke kanal. Ved udsejlingen skal du være obs på, at der er lavt på begge sider, så tag ikke for dybe (og hårde) rotag. Efter Frenne Odde møder du ved Grisby klippeskær du sagtens kan ro indenom hvis havet ikke er for oprørt. Her kan du også opleve, at der pludselig stiger luftbobler op fra havbunden. Det er fritidsdykkere der benytter dette smukke område til træning men da de selvfølgelig har dykkerflag med, vil du se dem i god tid. Kanalen gennem Salthammer rev. Bemærk, at jeg er lige ved at grundstøde i toppen af foto. Et sted på sydkysten Kanalen ved Frenne Odde

10 Lidt efter passerer du fiskerlejet Aarsdale og Svenskehavn hvor det vrimler med nattergale i maj-juni måned. Senere møder du Malkværn skanse og klippeskæret udenfor. Du kan sagtens ro indenom (altså skæret). Når du når bugten før Nexø havn, kan du i særlige vindforhold møde modvind den næste lille kilometer. Hold dig tæt til land, hvor du bl.a. vil komme forbi Nexø Kajakklub inden du med forsigtighed skal passere indsejlingen til Nexø Fiskerihavn. Efter den kedelige havnepassage kommer du til Nexø sydstrand som er et eldorado for fugle og derfor fredet i yngletiden. Gå ikke for tæt på land her er lavt. Når du runder skansen åbenbarer Balka strand sig med sin 1 km lange blændende hvide pulversand sig. Ro tæt på land og nyd det. Nu skal du holde ørene stive, for syd for Balka kommer Salthammer rev, som er et fladt, lavvandet sandstensrev. Man kan med forsigtighed ro TÆT på den del af revet du kan se hvor der er en kanal, men det sikreste er nok, at ro en lille kilometer udenom. Bedøm selv efter vejret på dagen. Se foto på forrige side. 1 times pause i Snogebæk hvor der er alle forretninger, cafeer, røgerier og toiletter. Ord findes ikke! Der er også mulighed for surfbølger Dueodde om styrbord!!! Nexø Kajakklub i baggrunden Roning mellem skær Broens Odde er et af Bornholms bedste lystfiskepladser. Det er fladt sandstensrev men passeres uden problemer. En del blæretang i området kan dog drille lidt. Når Odden er rundet, begynder du at kunne se Dueodde, dette herlig kilometerlange vidunder af en sandstrand hvor man let kan finde en ugenert plads trods turistsæson hvis man er nøgenbader. Når du nærmer dig Dueoddes pynt, bør du ro udenom hvis der er bølger som brækker. Odden har mange sandrevler så der kan være udfordrende sø. Men ellers er det bare med at ro tæt på stranden og nyde naturen og det blændende hvide sand. Se også det laminerede rokort.

11 4. etape: Raghammer-Rønne ca. 22,5 km. - en dag hvor du kan se millioner af år tilbage i Bornholms undergrund Tidsplan søndag 07:00 Morgenmad ved egen foranstaltning i fælleslokalet ud til gårdspladsen. 08:00 Briefing på gårdspladsen, Eskildsgård Derefter går vi de 1,2 km til kajakker og hjælpes ad med at bære dem de 70 m til stranden 09:00 Start for alle 09:30 Stævnecenter lukker ned og bagagetrailer køres til mål ved Rønne Roklub 12:00 Dagens etapemål bemandes. Emma fra Pink is the new black sælger donuts, kaffe øl/vand og andre forfriskninger. 13:00 Seneste passagetid Arnager havn 15:00 Senest målgang i Nørrekaas ved Rønne Roklub. Kode havnens toiletter og bad: 1727 Fast indlagt pause (frivilligt) Arnager 1 time kiosken er åben (efter 12,5 km) ALLE skal registreres ved landgang. HUSK, aflever nummerskilt renset for tape I Sose bugten lokkede de fæle bornholmere i slutningen af 1600-tallet mange skibe ind på grundt vand og plyndrede dem. Du kan være heldig at se skibsvrag under din passage Turbeskrivelse Turen går mod nordvest langs en kyst der viser udviklingen gennem millioner af år, et sandt paradis der besøges flere gange årligt af geologistuderende fra hele verden. Du ser Bornholms undergrund på skrænterne mellem Boderne-Sose-Arnager inden du møder de hvide klipper ved Dover lige nord for Arnager. Her er fundet spor efter blandt andet dinosaurer. Bornholmske diamanter blev indtil de blev fredet i 1984, fisket i området omkring Holsterodde og Øleåen Besøg hjemmesiden og læs om denne geologisk spændende kyststrækning eller hvis du i det hele taget vil læse om Bornholms fantastiske natur. OBS hurtigfærgerne giver store bølger! Hold tilbage for hurtigfærgen, den er hurtigere inde end du tror! Når du ser denne kystlinje ved Rønne (bemærk skorstenene) skal du passe på evt. hurtigfærgebølger. Ca. 5 minutter efter færgen er sejlet IND, kan der rejse sig store bølger i området. Detaljer, tider og sted, se dit rokort. Der orienteres yderligere til morgenbriefingen.

12 KONTAKT Stævneleder, Steen Paldan * bedst efter 18:00 (SMS besvares ikke) Mail: sl@bornholmrundtihavkajak.dk Forårstræf Bornholm * juni dage hvor I selv bestemmer hvad og hvor I vil ro. Stævnecenter Hullehavn Camping i Svaneke midt i nattergalens centrum. Deltagergebyr 500 kr. De 5 hurtigste klubber får gratis bil kajaktrailer med over Køge. Brug turen til en klubtur, en forlænget uddannelsesweekend eller deltag i de roture vi tilbyder blandt andet omkring Hammerens grotter, Helligdomsklipperne og de lange strande Balka & Dueodde. Eller måske en tur til Christiansø? Læs mere på hvor du også kan tilmelde dig nyhedsmail. - Gør det muligt

Stævnehåndbog Bornholm rundt i havkajak

Stævnehåndbog Bornholm rundt i havkajak Stævnehåndbog Bornholm rundt i havkajak 2014 Version 17. juli 2014 2. etape 1. etape 4. etape 3. etape I alt ca. 116 km i Danmarks suverænt smukkeste rofarvand 14.- 17. august 2014 bornholmrundtihavkajak.dk

Læs mere

Stævnehåndbog Bornholm rundt i havkajak

Stævnehåndbog Bornholm rundt i havkajak Stævnehåndbog Bornholm rundt i havkajak 2016 Kampeløkken havn Version 23. maj 2016 2. etape 1. etape 4. etape 3. etape I alt ca. 116 km i Danmarks suverænt smukkeste rofarvand 11.- 14. august 2016 bornholmrundtihavkajak.dk

Læs mere

Steen Paldan * Bøgeløkken 15 3700 Rønne * 5695 4938 & 4014 4995 www.kajaksteen.dk steen@paldan.info

Steen Paldan * Bøgeløkken 15 3700 Rønne * 5695 4938 & 4014 4995 www.kajaksteen.dk steen@paldan.info Steen Paldan * Bøgeløkken 15 3700 Rønne * 5695 4938 & 4014 4995 www.kajaksteen.dk steen@paldan.info Rutebeskrivelse Bornholm Bornholms lange hvide sandstrande Balka Arnager i alt ca. 30 km. RUTEBESKRIVELSE:

Læs mere

Forårs kajaktræf juni 2018 Hullehavn Camping * Svaneke

Forårs kajaktræf juni 2018 Hullehavn Camping * Svaneke Ver. 11NOV17 Forårs kajaktræf 7.- 10. juni 2018 Hullehavn Camping * Svaneke Workshops i samarbejde med PaddleBornholm.dk Christiansø www.kajaktræf.dk Rundt om Bornholm på den sikre måde - i dagene 7. -

Læs mere

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE Fra 2. 5. juni 2017 afholdes der Autocamper træf på Bornholm Så grib chancen for at tilbringe en pinse i dejligt selskab og skøn natur med udsigt til vandet.

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Samsø rundt i kajak. Distance: 70 km. Tre etaper med overnatning i Klitgaard camping og Sælvig bugtens camping. Sværhedsgrad: EPP 2.

Samsø rundt i kajak. Distance: 70 km. Tre etaper med overnatning i Klitgaard camping og Sælvig bugtens camping. Sværhedsgrad: EPP 2. Samsø rundt i kajak. Distance: 70 km. Tre etaper med overnatning i Klitgaard camping og Sælvig bugtens camping Sværhedsgrad: EPP 2. http://www.klitgaardcamping.dk/ http://www.saelvigbugtenscamping.dk/

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015

Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015 Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015 Lørdag 23. maj: 9.00 Velkomst information 9.30-12.00 Workshops: 12.00 Middagspause 13.30-16.00 Workshops: 1. Turledelse og Incident Management Martin Ploug

Læs mere

Info om turen til Bornholm Rejseplan og program for turen til Bornholm Station Afgang Station Ankomst Station Afgang Station Ankomst

Info om turen til Bornholm Rejseplan og program for turen til Bornholm Station Afgang Station Ankomst Station Afgang Station Ankomst Info om turen til Bornholm Tak for sidst! Som lovet følger her nogle praktiske informationer vedr. turen til Bornholm d. 27.-31. maj. Vi har nu modtaget de endelige rejsetider fra DSB. Det viser sig desværre,

Læs mere

Bus 7 samt Bus 8 til og fra Rønne | K18 K19 | BAT - din bus på Bornholm

Bus 7 samt Bus 8 til og fra Rønne | K18 K19 | BAT - din bus på Bornholm 7 ALLE DAGE 13.08.-30.09.2018 04.05.-28.06.2019 8 ALLE DAGE 13.08.-30.09.2018 04.05.-28.06.2019 Rønne Havn Snellemark 30 Muleby Hasle Torv Vang havn Hammershus Sandvig Allinge Tejn Havn Helligdommen Gudhjem

Læs mere

Bornholm - Østersøens perle

Bornholm - Østersøens perle Bornholm - Østersøens perle Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 15.05.2020 4.195,- Højdepunkter Bornholms klippenatur Gode udflugter med lokal guide Hotel Abildgaard god mad og flot

Læs mere

SSFs tur til Bornholm

SSFs tur til Bornholm SSFs tur til Bornholm Program Torsdag d. 22.9.16 Afgang Medborgerhuset kl. 7.00 Færge Puttgarten-Rødby og videre over Sjælland til Øresundbroen. Sverige bytur i Malmø 2-3 timer Videre til Ystad. Færgen

Læs mere

Bornholm rundt i havkajak 2015

Bornholm rundt i havkajak 2015 Bornholm rundt i havkajak 2015 Sensommeren var kommet, og vejret lovede fint solskin til vores planlagte tur rundt om Bornholm. Billetterne til Bornholm Rundt i havkajak var købt allerede i december, og

Læs mere

Born Fondo Bornholms Bjergløb maj 2018

Born Fondo Bornholms Bjergløb maj 2018 Fotos: Kenneth Jensen og Bornholms Tidende Born Fondo Bornholms Bjergløb 26-27. maj 2018 Bjergenkeltstart med Danmarks hårdeste stigning Bjergløb på 123 kilometer og over 1.700 højdemeter Stigninger, havudsigt

Læs mere

På tur Vores farvand. Kerteminde Kajakklub. Vores farvand. Version: På tur Side 1 af 5

På tur Vores farvand. Kerteminde Kajakklub. Vores farvand. Version: På tur Side 1 af 5 Version: 2018.04.24 Side 1 af 5 Rofarvandene omkring Kerteminde Kerteminde Kerteminde er en dejlig og malerisk by med mange turister om sommeren, og derfor findes her mange hoteller og restauranter, et

Læs mere

Bornholm - lejrskolebogen. Troels Gollander. Møllen Multimedie

Bornholm - lejrskolebogen. Troels Gollander. Møllen Multimedie Bornholm - lejrskolebogen Troels Gollander Møllen Multimedie INDHOLD Østersøens Perle 4 Klipperne 6 De første bornholmere 8 Krig og frihedskamp 10 Erhverv 12 Hammershus 14 Rundkirkerne 16 Bornholms byer

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Tur til Helnæs Statistik Madpakketur Efterårsturen til Silkeborg Aktivitetskalender Faaborg

Læs mere

Sikkerhedsbestemmelser og ordensregler m.m. for Kajakklubben Strømmen -gældende fra februar 2006-1. Sikkerhedsregler 2. Ordensregler 3.

Sikkerhedsbestemmelser og ordensregler m.m. for Kajakklubben Strømmen -gældende fra februar 2006-1. Sikkerhedsregler 2. Ordensregler 3. Sikkerhedsbestemmelser og ordensregler m.m. for Kajakklubben Strømmen -gældende fra februar 2006-1. Sikkerhedsregler 2. Ordensregler 3. Kursus Sikkerhedsbestemmelser: 1.1 Alle aktive medlemmer skal orienteres

Læs mere

Kajakreglement. Gældende fra Indhold

Kajakreglement. Gældende fra Indhold Kajakreglement Gældende fra 27-02-2019 Indhold 1. Formål og gyldighed... 2 2. Generelle bestemmelser for sikkerhed... 2 3. Bestemmelser for børn og unge... 3 4. Sikkerhedsmæssigt udstyr m.v.... 3 5. Kajakret...

Læs mere

Bornholm 18. 23. august 2014

Bornholm 18. 23. august 2014 Ta med Rejseforeningen Senior Tours og Sørens Rejser til Bornholm 18. 23. august 2014 Hammershus Helligdomsklipperne Østerlars Rundkirke Hotel Pepita Bornholm Østersøens perle og hele Danmarks ferieø Det

Læs mere

FORÅRSTUR TIL BORNHOLM, 6 DAGE 25. 30. MAJ

FORÅRSTUR TIL BORNHOLM, 6 DAGE 25. 30. MAJ Østerlars Rundkirke FORÅRSTUR TIL BORNHOLM, 6 DAGE 25. 30. MAJ 2015 "Østersøens Perle" er Bornholm ofte blevet kaldt, og Bornholm har som ferieø da også rigtig meget at byde på. Fra granitfjeldene på Hammerknuden

Læs mere

Born Fondo Bornholms Bjergløb maj 2017

Born Fondo Bornholms Bjergløb maj 2017 Born Fondo Bornholms Bjergløb 20-21. maj 2017 Bjergenkeltstart med Danmarks hårdeste stigning Bjergløb på 123 kilometer og over 1.700 højdemeter Stigninger, havudsigt og høj puls www.teambornholm.dk/bjerg

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

HORSENS KAJAKKLUB SIKKERHEDSREGLER Gældende pr. 1. maj 2018

HORSENS KAJAKKLUB SIKKERHEDSREGLER Gældende pr. 1. maj 2018 1: Formål og gyldighed Formålet med disse sikkerhedsbestemmelser er at fremme sikker kajakroning i Horsens Kajakklub. Disse sikkerhedsbestemmelser supplerer DKF s sikkerhedsbestemmelser. Sikkerhedsbestemmelserne

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 5 Den 12. maj 2013. Kære medlem

Nyhedsbrev nr. 5 Den 12. maj 2013. Kære medlem Kære medlem I kajakken igen Det er blevet forår. Nogle vil endda sige, at det er blevet sommer. Derfor er det på høje tid, at komme i kajakken igen efter vinterens pause. Men det kan være svært at komme

Læs mere

Kerteminde Kajakklub. Nyhedsbrev nr. 7. Kære medlem

Kerteminde Kajakklub. Nyhedsbrev nr. 7. Kære medlem Nyhedsbrev nr. 7 Den 24. juli 2012 Kære medlem Sea Challenge Fyn 2012 der er brug for din indsats Der er stort brug for din indsats, når vi skal afvikle vores del af Sea Challenge Fyn 2012 fra torsdag

Læs mere

Skovshoved Coastal Open 2013 INDBYDELSE & STÆVNEINFORMATION

Skovshoved Coastal Open 2013 INDBYDELSE & STÆVNEINFORMATION Skovshoved Coastal Open 2013 INDBYDELSE & STÆVNEINFORMATION Søndag d. 23. juni 2013 Skt. Hans Aftens dag Skovshoved Roklub har hermed i sit 75. jubilæumsår fornøjelsen at invitere danske og udenlandske

Læs mere

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren.

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. I sommerferien 2008 tog Inger Marie og jeg færgen fra Frederikshavn til Gøteborg. Krydsede (med bil ) østover og ramte den sydsvenske skærgård med

Læs mere

1. Hammerknuden - Rønne Nordskov

1. Hammerknuden - Rønne Nordskov Hammerknuden Vang Sandvig Allinge Tejn Rutsker Højlyng 1. Hammerknuden - Rønne Nordskov Gudhjem Det markerede stiforløb på kortet er interaktivt. Klik et sted på stien og få et mere detaljeret kortudsnit.

Læs mere

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 10. okt. 2011 30. årgang Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011 Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt En aften med

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 5 Juli 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61

Læs mere

Åbne Danske Mesterskaber Ocean Race Lørdag den 17. august. Nibe Roklub & Dansk Kano og Kajak Forbund

Åbne Danske Mesterskaber Ocean Race Lørdag den 17. august. Nibe Roklub & Dansk Kano og Kajak Forbund Åbne Danske Mesterskaber Ocean Race 2019 Lørdag den 17. august Nibe Roklub & Dansk Kano og Kajak Forbund Dansk Kano og Kajak Forbund og Nibe Roklub har fornøjelsen at indbyde til DM Ocean Race 2019, for

Læs mere

Bornholm, 5 dage september 2019

Bornholm, 5 dage september 2019 Bornholm, 5 dage Alt det bedste af skønne Bornholm Klippeøen Bornholm er Danmarks dejligste ferieø og velsignet med flere solskinstimer end resten af landet, så der er ikke noget at sige til, at mange

Læs mere

Fyn Rundt i Coastal 4x+

Fyn Rundt i Coastal 4x+ Coastalroning danner baggrund for én af de helt store og spændende udfordringer Fyn Rundt i Coastal 4x+ Fre. 05 juni til Søn. 07. juni 2015 Kolding Roklub og Aarhus Roklub er gået sammen om et spændende

Læs mere

HANDICAP Tour de Bornholm. Altid den første lørdag i september

HANDICAP Tour de Bornholm. Altid den første lørdag i september HANDICAP Altid den første lørdag i september Tag med til DANMARKS SJOVESTE IDRÆTSARRANGEMENT for handicappede og få en uforglemmelig oplevelse WWW.TOURDEBORNHOLM.DK Velkommen til Bornholm! Allan Hedegaard

Læs mere

Hærvejsløbet 2014 Cykelløbet

Hærvejsløbet 2014 Cykelløbet Hærvejsløbet 2014 Cykelløbet Infomail Hærvejsløbet 2014 står lige for døren. Du er tilmeldt cykelløbet fra Silkeborg til Viborg. Vi glæder os rigtig meget til at se en masse velforberedte cykelryttere

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

2. Midt-, Syd- og Østbornholm

2. Midt-, Syd- og Østbornholm 2. Midt-, Syd- og Østbornholm Hammerknuden Vang Sandvig Allinge Tejn Rutsker Højlyng Gudhjem Det markerede stiforløb på kortet er interaktivt. Klik et sted på stien og få et mere detaljeret kortudsnit.

Læs mere

På rallydm.dk kan man nu dels finde de godkendte tillægsregler, dels tilmelde sig løbet.

På rallydm.dk kan man nu dels finde de godkendte tillægsregler, dels tilmelde sig løbet. serviceinfo #17 1. Danboring Rally DM-6 Efter et veltilrettelagt Tegee-Dan Rally, som Hedelands Motorklub stod bag, skal der nu kikkes frem mod næste afdeling af Mekonomen Rally Championship Danboring

Læs mere

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 6 Juni 2015 34. årgang Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni Formandens hjørne Skt Hans Ronetværk Kommende arrangementer Aktivitetskalender Faaborg Roklub,

Læs mere

Danmark Rundt grænsen nået den 6. juni 2007

Danmark Rundt grænsen nået den 6. juni 2007 Side 1 Danmark Rundt grænsen nået den 6. juni 2007 Af Per Beldring Side 2 Danmark Rundt grænsen nået den 6. juni 2007 Af Per Beldring Bragt i Havkajak INfo februar 2008. Denne beretning er suppleret med

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

Sikkerhedsbestemmelser og generelle retningslinjer for Jordløse Boldklubs Kajakafdeling

Sikkerhedsbestemmelser og generelle retningslinjer for Jordløse Boldklubs Kajakafdeling Sikkerhedsbestemmelser og generelle retningslinjer for Jordløse Boldklubs Kajakafdeling A: Sikkerhedsbestemmelser for Jordløse Boldklubs Kajakafdeling 1 Formål og gyldighed Sikkerhedsbestemmelserne skal

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni

Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni Tag med på eventyr og få en eventyrlig dag Et nyt løb af en ny klub ser interessant ud Start og mål ud for Kajakklubben Odin i havnebassinet. Kajakløbet foregår

Læs mere

Sikkerhedsbestemmelser

Sikkerhedsbestemmelser for Kajakklubben Krogen vedtaget af bestyrelsen 2015-06-01. Bestemmelserne gælder i overensstemmelse med DKF s sikkerhedsbestemmelser både for klubbernes medlemmer og deres gæster og gælder for al roning

Læs mere

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 Bodil, Peter, Jørgen og Jan Märket Sidste overnatning Turku-Åbo Ryssö ön Inderskär Stora Furuholm slut Understen Märket Ängeskär r Singö start

Læs mere

Begynder kursus 2017 Turkajak - Kajakklubben Krogen

Begynder kursus 2017 Turkajak - Kajakklubben Krogen Begynder kursus 2017 Turkajak - Kajakklubben Krogen Klubhuset åbner en halvtime før kursisterne skal være klar omklædte. Instruktører: Lisa - Birgit M. - Anders J. Hjælpeinstruktør: Anette, Program Efter

Læs mere

Fiskeoplevelser. Året rundt i Vestjylland. Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk

Fiskeoplevelser. Året rundt i Vestjylland. Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk Fiskeoplevelser Året rundt i Vestjylland Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk SILD Sildefiskeriet starter i fjordmundingerne ca. midt i april og holder på til ca. midt i maj-juni hvor hornfiskene

Læs mere

Natur, strande, slotte og fantastiske København

Natur, strande, slotte og fantastiske København CYKELFERIE I DANMARK NORDSJÆLLAND OG KØBENHAVN - STJERNERUTE Natur, strande, slotte og fantastiske København Det bedste af Danmark på cykel På denne tur er du bosat i København. Hver dag kan du vælge mellem

Læs mere

Vinter på HUNDESTED HAVN

Vinter på HUNDESTED HAVN Vinter på HUNDESTED HAVN En billedkunstners dagbog Fredag d. 26. november 2010 kl. 13.25 Vinter Vinteren er kommet tidligt og uden varsel midt i november. Det er minusgrader og Hundested Havn har

Læs mere

Gråsten Sejlforening byder velkommen til. Sommerlejr. d. 29/6 til 2/7 2018

Gråsten Sejlforening byder velkommen til. Sommerlejr. d. 29/6 til 2/7 2018 Gråsten Sejlforening byder velkommen til Sommerlejr d. 29/6 til 2/7 2018 Er du Vild med vand? Er du Vild med sjove og spændende oplevelser? Er du Vild med hygge både sammen med andre sejlere og familien?

Læs mere

Indkvartering Du vil blive indkvarteret på Skottehjemmet med direkte udsigt til Østersøen og Christians Ø.

Indkvartering Du vil blive indkvarteret på Skottehjemmet med direkte udsigt til Østersøen og Christians Ø. 1, er en weekendtur på Bornholm for motorcyklister, som ønsker at få en oplevelse samt en rigtig go weekend, sammen med ligesindede, og se Bornholm på kryds og tværs. Da vi bliver en større gruppe motorcykler,

Læs mere

Bjørn Rune Jensen og Henrik Bennetzen Havkajakture Sjælland Atelier

Bjørn Rune Jensen og Henrik Bennetzen Havkajakture Sjælland Atelier Bjørn Rune Jensen og Henrik Bennetzen Havkajakture Sjælland Atelier 2008 For la get Ate li er, www.atelier.dk, mail@atelier.dk 2008 Tekst og billeder Henrik Bennetzen og Bjørn Rune Jensen Alle rettigheder

Læs mere

Sikkerhedsbestemmelser

Sikkerhedsbestemmelser for Kajakklubben Krogen vedtaget af bestyrelsen 2015-06-01. Bestemmelserne gælder i overensstemmelse med DKF s sikkerhedsbestemmelser både for klubbernes medlemmer og deres gæster og gælder for al roning

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing. Niveaubeskrivelse

Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing. Niveaubeskrivelse Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing Niveaubeskrivelse Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund 2. udgave, april 2009 www.kano-kajak.dk Niveaubeskrivelse

Læs mere

Midgårdsormen 27. 28. august 2011. Instruktion

Midgårdsormen 27. 28. august 2011. Instruktion Midgårdsormen 27. 28. august 2011. Instruktion Arrangør OK Sorø Klassifikation Midgårdsormen, C-stafet, **** Kort Terræn Sorø Sønderskov Midt / Frederiksberg By. Rev. med COWI-kurver frem til 21/7-2011

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

Bornholm - Østersøens perle

Bornholm - Østersøens perle Bornholm - Østersøens perle Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 01.05.2020 1.995,- Højdepunkter Bornholms klippenatur Hotel Abildgaard god mad og flot beliggenhed Drikkevarer ad

Læs mere

Bornholm A-holdet 2018

Bornholm A-holdet 2018 Bornholm A-holdet 2018 Endelig blev lørdag morgen og Knudsen og Richard holdt i indkørslen, så vi kunne få pakket og komme afsted til en uges fiskeri på Bornholm.Ved Knudshoved blev der holdt pause. Søren

Læs mere

Roning er tilladt fra ½ time før solopgang til ½ time efter solnedgang. Roning udenfor dette tidsrum er natroning.

Roning er tilladt fra ½ time før solopgang til ½ time efter solnedgang. Roning udenfor dette tidsrum er natroning. oklubs RO Formål Nyborg Roklubs kajakreglement har til formål at udstikke rammer, der tilgodeser både sikkerhed og trivsel i klubben. Det er ønsket at give medlemmerne de optimale muligheder, så de på

Læs mere

Mogens Bruun TET AKTIVIT. pålæg. 29. maj. 26. maj. Åbent hus, med. Madpakketur fra. 5. maj. skole) (Skansevejens. 31 maj, 21:000 12:000 18:000 -

Mogens Bruun TET AKTIVIT. pålæg. 29. maj. 26. maj. Åbent hus, med. Madpakketur fra. 5. maj. skole) (Skansevejens. 31 maj, 21:000 12:000 18:000 - Aktivitetsplan 2016 2016 DATO TID AKTIVIT TET 3. april 11:000 5. april 19:000-21:000 Standerhejsning Efter standerhejsningen er Fredericia Roklub vært ved et glas vin, og der vil efterfølgende være lidt

Læs mere

serviceinfo #15 1. Tegee-Dan Rally (DM-5 Roskilde)

serviceinfo #15 1. Tegee-Dan Rally (DM-5 Roskilde) serviceinfo #15 1. Tegee-Dan Rally (DM-5 Roskilde) Tillægsreglerne til Tegee-Dan Rally er siden offentliggørelsen blevet opdateret med en bulletin 1 samt et bilag til bulletin 1. Gennemkørselsmateriale

Læs mere

VUMB 2013. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2013. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Opdateret liste på denne og næste side.

VUMB 2013. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2013. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Opdateret liste på denne og næste side. 19. januar 2013, Ebeltoft VUMB LØBSLEDELSE Lasse Petersen. Thomas Kjerstein. TELEFON 6165 7365 E-POST vumb2013@gmail.com WEB www.vumb.dk VUMB 2013 Kære Deltagere Så er der ikke længe til starten på VUMB

Læs mere

WWW.TOURDEBORNHOLM.DK

WWW.TOURDEBORNHOLM.DK HANDICAP Tour de Bornholm 3. september 2011 P HANDICA m l o h n r o B e Tour d ALLE kan e! g delta Danmarks største og sjoveste sportsarrangement for handicappede. En uge med flere aktiviteter Danmarks

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 NYHEDSBREV 20-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 3. Tilmelding til Vättern Rundt 2015. NU! 4. HJÆLP til Herlevugen! 5. Tønder/Bov turen 2014 6. Efterårets motionsløbstilbud

Læs mere

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Søen Immeln ligger ca. 20 km nordøst for Kristianstad. Oversigtskort over søen til slut. 2009-08-03, mandag. Der kommer en byge, medens vi læsser kajakkerne

Læs mere

Køreplan. Rute. BAT - din bus på Bornholm. Planlæg din rejse på. www.rejseplanen.dk. 3. januar - 24. juni 2011. Takster - øvrige køreplaner

Køreplan. Rute. BAT - din bus på Bornholm. Planlæg din rejse på. www.rejseplanen.dk. 3. januar - 24. juni 2011. Takster - øvrige køreplaner Simrishamn Christiansø Christiansø Rønne Vang Rutsker Nyker Sandvig Allinge Olsker Klemensker Ystad Køge Bornholms Lufthavn Nylars Kołobrzeg BAT - din bus på Bornholm Køreplan 3. januar - 24. juni 2011

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Kanindåbsfest Fællestur til Helnæs Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Kanindåbsfest Fællestur til Helnæs Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 7 juli 2014 33. årgang Bjørnø Læs inde i bladet... Formandens hjørne Kanindåbsfest Fællestur til Helnæs Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71,

Læs mere

3. Svaneke - Sandvig. Hammerknuden. Sandvig Allinge. Vang. Tejn. Rutsker Højlyng. Gudhjem. Hasle. Svaneke. Almindingen. Rønne Ølene Paradisbakkerne

3. Svaneke - Sandvig. Hammerknuden. Sandvig Allinge. Vang. Tejn. Rutsker Højlyng. Gudhjem. Hasle. Svaneke. Almindingen. Rønne Ølene Paradisbakkerne 3. Svaneke - Sandvig Hammerknuden Vang Sandvig Allinge Rutsker Højlyng Tejn Gudhjem Det markerede stiforløb på kortet er interaktivt. Klik et sted på stien og få et mere detaljeret kortudsnit. Ved kortudsnittene

Læs mere

Nykøbing Falster Roklub - Sikkerhedsbestemmelser for kajakroning

Nykøbing Falster Roklub - Sikkerhedsbestemmelser for kajakroning Nykøbing Falster Roklub - Sikkerhedsbestemmelser for kajakroning Udgave November 2015 - Udkast til medlemmerne 1 Formål og gyldighed Formålet med disse sikkerhedsbestemmelser er at fremme sikker kajakroning

Læs mere

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk Sjørupvej 13 Grønnerup 9640 Farsø Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk www.facebook.com/meldgaardheste.dk Islænder Ridecenter & Friluftsliv. Center

Læs mere

Turoversigt 2014. 13. 14. Juni - Skibelund tur. Start: Fredag d.13.6 kl 17:00. Hjemkomst: Lørdag til frokost. Turlængde: 2 x 11 km.

Turoversigt 2014. 13. 14. Juni - Skibelund tur. Start: Fredag d.13.6 kl 17:00. Hjemkomst: Lørdag til frokost. Turlængde: 2 x 11 km. Turoversigt 2014 13. 14. Juni - Skibelund tur Start: Fredag d.13.6 kl 17:00 Hjemkomst: Lørdag til frokost Turlængde: 2 x 11 km Medbring: Madpakke og drikkevarer til fredag aften Der er frisk vand på pladsen

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Velkommen til Horsens Kajakklub

Velkommen til Horsens Kajakklub Velkommen til Horsens Kajakklub Vi stiller trænere og materiel til rådighed og forventer så af dig, at du har lysten og viljen til: At lære at ro kajak At du efter endt træning deltager i den sociale del

Læs mere

Kitesurfing begynderkursus. Windsurfing

Kitesurfing begynderkursus. Windsurfing Windsurfing Kitesurfing begynderkursus Eastwind Surf School. Intro eller begynderkursus Intro 3 timer/ Begynder 3 timer pr. dag, 3 dage. Balka Strand v. livreddertårnet. Alle dage kl. 10.00-13.00 og 14.00

Læs mere

Vinterroning. Og jo det kan være ganske koldt om vinteren. Men det gælder uanset om du er på land eller på vand.

Vinterroning. Og jo det kan være ganske koldt om vinteren. Men det gælder uanset om du er på land eller på vand. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Er det ikke koldt at ro om vinteren? Vinterroning Søby Rev 26.3.2013 Det er nok den mest anvendte reaktion, når jeg fortæller, at vinterroning i havkajak er noget, jeg godt

Læs mere

PTU s. i Danmark. Start ferieoplevelsen her

PTU s. i Danmark. Start ferieoplevelsen her PTU s feriehuse i Danmark Start ferieoplevelsen her Indhold PTU ønsker god ferie 03 Bagenkop, Sydlangeland 04 Thy, Nordvestjylland 08 Dueodde og Allinge, Bornholm 12 PTU s feriehuse i Danmark 3 PTU ønsker

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene.

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013 Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. Turfølget var ikke stort, men det var godt: Jan Michalik, Peter Henrik Sørensen, Gorm

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Mattip tema om Livø. Du skal lære om: Fakta om Livø. Størrelsesforhold. Hastighedsberegninger. Prisberegninger. Arealberegninger

Mattip tema om Livø. Du skal lære om: Fakta om Livø. Størrelsesforhold. Hastighedsberegninger. Prisberegninger. Arealberegninger Mattip tema om Livø Du skal lære om: Fakta om Livø Kan ikke Kan næsten Kan Størrelsesforhold Hastighedsberegninger Prisberegninger Arealberegninger 2018 mattip.dk 1 Livø Livø er en lille ø, der ligger

Læs mere

Instruktion i kommandoerne.

Instruktion i kommandoerne. Instruktion i kommandoerne. Velkommen til Risskov Roklub. Roklubben er fra 1935 og har altid ligget på Bellevue Strand. Vi er medlem af Dansk Forening for Rosport (DFfR) under D.I.F. Vores daglige rofarvand

Læs mere

Jazz og fadøl blandt andet

Jazz og fadøl blandt andet Side 1 Jazz og fadøl blandt andet En rotur til Tunø og Samsø, 2008. (Se KORT sidst i dokumentet). Af Lars Hector Koudal Århus Havkajak Klub en tidlig solrig morgen. I det bedst tænkelige sommervejr lagde

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Standerstrygningstale 2015

Standerstrygningstale 2015 Standerstrygningstale 2015 Så står vi her igen velkommen til jer alle dejligt at se et godt fremmøde. I dag er jo dagen, hvor sommersæsonen for alvor er slut og vi gør op, hvor mange kilometer, vi har

Læs mere

ROKLUBBEN SKJOLDS KAJAKREGLEMENT

ROKLUBBEN SKJOLDS KAJAKREGLEMENT 1 Formål og gyldighed. ROKLUBBEN SKJOLDS KAJAKREGLEMENT Formålet med disse sikkerhedsbestemmelser er at fremme sikker kajakroning i Roklubben Skjold. Disse sikkerhedsbestemmelser supplerer DKF s sikkerhedsbestemmelser

Læs mere

- Selvfølgelig kan man det, da det er en sjov og givende måde at være sammen med sine børn på. Det giver både en oplevelse og fysisk aktivitet.

- Selvfølgelig kan man det, da det er en sjov og givende måde at være sammen med sine børn på. Det giver både en oplevelse og fysisk aktivitet. Kajakur med børn. Af Thomas B. Egeskov Woidemann Nannas første kajaktur, 1 ½ år gammmel. Kajakken er en Rainbow Atlantis. (ill. 1) - Selvfølgelig kan man det, da det er en sjov og givende måde at være

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

FORSLAG TIL EMNER. Her er forslag til delemner. Det er udelukkende tænkt til inspiration. Man kan selv lægge til og trække fra.

FORSLAG TIL EMNER. Her er forslag til delemner. Det er udelukkende tænkt til inspiration. Man kan selv lægge til og trække fra. FORSLAG TIL EMNER I forbindelse med en lejrskole på Bornholm har jeg altid delt klassen ind i små grupper (gerne to og to), hvor hver gruppe havde til opgave at sætte sig ind i et delemne inden turen.

Læs mere

Friluftsliv, og fantastisk naturoplevelser med nysne på fjeldtoppene og vandfald i Sognefjord, Norge.

Friluftsliv, og fantastisk naturoplevelser med nysne på fjeldtoppene og vandfald i Sognefjord, Norge. Friluftsliv, og fantastisk naturoplevelser med nysne på fjeldtoppene og vandfald i Sognefjord, Norge. 1 / 9 Om Turen: Varighed fra søndag aften hvor vi mødes til suppe og gennemgang af kort etc. kl. 19,30

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

Skelskør Roklub Kajak Reglement.

Skelskør Roklub Kajak Reglement. Skelskør Roklub Kajak Reglement. 1. Formål og gyldighed. 1Al kajakroning i Skelskør Roklubs regi følger de sikkerhedsbestemmelser, der er udarbejdet Dansk Kano og Kajak Forbund. 2Dette reglement, som er

Læs mere

STABY EFTERSKOLE 8. KL. TUR TIL SVERIGE 2013

STABY EFTERSKOLE 8. KL. TUR TIL SVERIGE 2013 17-6-2013 STABY EFTERSKOLE 8. KL. TUR TIL SVERIGE 2013 Infohæfte Leif Laugesen og Kaja Toft Kære elever og forældre i 8A Dette hæfte indeholder oplysninger om turen i uge 25 for 8. klasse. Turen starter

Læs mere

18.00 Velkomst, præsentation af udvalg og hjælpere, opråb af klubber Aftensmad - orientering om aftenaktivitet

18.00 Velkomst, præsentation af udvalg og hjælpere, opråb af klubber Aftensmad - orientering om aftenaktivitet Søndag 14.00 Indskrivning. Lederen melder klubben til straks ved ankomst. 18.00 Velkomst, præsentation af udvalg og hjælpere, opråb af klubber Aftensmad - orientering om aftenaktivitet 19.00 Ledermøde

Læs mere