Rejserapport, The Mid Continent MicroStation Community, Kansas City, August

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rejserapport, The Mid Continent MicroStation Community, Kansas City, August 25-26 2009-08-26"

Transkript

1 Rejserapport, The Mid Continent MicroStation Community, Kansas City, August DataManagement SIG, Michael Ørsted Mandag morgen tog vi ind til Kansas City for at deltage i EYC s lille seminar hos HNTB. Diskussion var orienteret omkring CAD managerens rolle i et miljø med konstante udfordringer til Support, udvikling og nye tiltag, senest udfordringen med at adoptere BIM. En del omkring bordet var administratorer for omkring CAD brugere. Diskussionen blev ledet af Karen Fugle og Nigel Davies. BIM er data, og alle fra designer til direktør, forventer at indførelsen af BIM teknologier vil kunne aflæses direkte på bundlinien. Men BIM er også omkring processor, og kan ikke blot indføres i en enkelt del af design processen, men skal indføres i hele butikken, også for BIM gælder reglen Carbage In = Carbage Out BIM er ikke en trylle maskine, men en hård styring af processor og software fra projekt til projekt. Alle var enige om at man i US og USA var ved at flytte sig væk fra diskussionen om hvem der ejede hvilke data, det handlede om samarbejde og om struktur, alle på projektet skal deltage for at udnytte BIM optimalt. En af hurdlerne var at få Klienten, bygherren til at træffe bedre beslutninger og acceptere en ændrede arbejdsgang, og sidst men ikke mindst assistere med at få BIM modellen til at leve videre hos bygherre. Den økonomiske nedgang har været god for BIM, idet, man øger effektiviteten og de data designet kaster af sig. Diskussionen blev drejet ind på hvordan man trænede sin virksomhed til at arbejde med BIM. Her var der bred enighed om at løsningen med at have en eller flere BIM konsulenter tilknyttet de første projekter var den bedste løsning. Om det blev konklusionen, fordi at det netop er det Nigel og Karen arbejder med, skal jeg ikke kunne sige. Flere firmaer havde ændret i deres strategi, således at mål som: Succes for klienten, Et stærkt projekt team, Ledende designere, data integritet, men også ord som Klima og miljø sneg sig ind i BIM diskussionen.

2 Næste emne handlede om CAD afdelingen, CAD manageren, hvilken rolle og hvilket ansvar lå der. Support Projekt support, kontrol og gennemgang Implementation Konfiguration Optimering af processor og software Standarder Uddannelse Rådgivning og bindeled imellem kontruktion og design GURU Budget, evaluering, anbefalinger og test Efter listen blev dannet talte vi om det at arbejde som CAD manager. Et arbejde der typisk ikke fik meget ros, hele tiden var bagud, og måske værst af det hele en karriere mæssig dead end. Alle de tilstedeværende CAD managere oplevede at deres arbejde var uundværligt, men samtidigt ikke værdsat, at de skulle kunne agere som guruer på alt hvad der havde med IT at gøre, og at der ikke rigtigt var muligheder for mere uddannelse, alt er learning by doing. For bedre at kunne administrere tiden blev en række gode råd listet op. Tips: Only read your s 3 times a day: first thing, after lunch, last thing. When arranging meetings propose the time yourself, to suit you. If c/c'd on s do not respond. Meetings: start on time. Stand up when people ask you for help as this conveys a sense of interruption to your work - therefore they will be quicker. Schedule meetings for personal time. Work from home - Get away from your office. When you leave work, leave work behind. (either 5pm, that s it, or work till 8pm then leave happy) Write outstanding tasks down, put it in the calendar, call yourself. Stress reporting: rate your stress out of 10 at the beginning of every day. Get help when its too high. Support surgery : designate meeting times to invite users with support calls. Ask for a job no. for all support calls. This helps weed out the unimportant calls. Manage scope creep. Only deliver what you have to deliver. Set the expectation of no. Give a qualified no - I d love to help, but I m working on this... I ll be able to help at x o clock.

3 Use twitter. Twitter is full of gurus who want to show how clever they are. Recharge your brain: take a lunch break. Hire smart people. Empower your people! Have a hobby. For som CAD manager at kunne føle sig værdsat er det vigtigt med en række argumenter som ledelsen forstår: PENGE Derfor begynd at måle din succes. Det giver en række andre fordele når der skal planlægges fremtidige opgaver, at kende sine ressourcer og sine kompetencer. En række punkter blev stillet op: 1) Hvordan gjorde vi før, hvordan gør vi nu, hvad er differencen i tid? 2) Har vores involvering kastet flere opgaver af sig? 3) Er kvaliteten af information forbedret? 4) Har vi kunnet reducere antallet af tegninger? 5) Er vi gode til at give estimater, og økonomiske overslag? 6) Måler vi vores klienters tilfredshed

4 Det var en fornøjelse at høre at det var lidt de samme problemer der eksisterede hos os, som I USA og England, jeg tror at vi kunne summere med at CAD manageren har en stor rolle I indførelsen af BIM, som tovholder og som den person med den tekniske indsigt. CAD manageren skal insistere på at være bindeled imellem, bruger, ledelse, IT og kunder, så der ikke indgås aftaler der ikke kan holde. Men CAD manageren skal også blive bedre til at måle sig selv. Sidder man med en support funktion så mål dine opkald, systematiser dem, når så der er tilrettet i konfigurering, eller udviklet et program, så kan du bevise at du kan nedbringe support opkaldende. Lav løbende målinger af tilfredsheden, både hos direkte og indirekte brugere. Målinger og tal kan alle forstå. Tirsdag var første konference dag, og det var med spænding at vi skulle opleve hvordan en almindelig amerikansk bruger konference skulle løbe af stablen. 2 dage med 6 spor og 2 Workshops, så der var nok at vælge imellem. Med fokus på CAD management vr min dag således: Discover the new value in ProjectWise V8 by Mark Hattersley, ProjectWise Produkt Manager Alle så frem til den såkaldte product release Oktober 2009, med bla. Den nye navigator. Men også en lang række andre tiltag var på vej bla.: Delta file transfer: At man skal kunne flytte kun ændringen i filen frem og tilbage, i stedet for at hele filer tjekkes ind og ud. AutoCad 2010, og at man nu har et samarbejde med Autodesk der gør at man ikke længere i AutoCAD kan se at MicroStation har stået bag. Shape file undersøttelse, håndteres som vektor referencer. Spatial WEB Part undersøttelse. En del af en større spatial integration Langt bedre fil compression.

5 Web View Server, alle vil kunne viewe uden brug af Passport. Andre end administratoren kan frigive filer. Herudover blev der talt om den nye i-model, som er en statisk plot model, det svarer lidt til en blanding imellem en pdf, og en gammeldags I fil fra InterPlot dagene. Man opretter en statisk model, der er en ReadOnly fil. Discover the new value in ProjectWise Interplot V8i, by John Simmons, Publishing product manager Sceancen gik på at man nu endelig har fået integreret de plot løsningerne, så der ikke længere er 2 systemer at vedligeholde. John gennemgik det nye hardware, man supporterede: HP DesignJet T1120, HP DesignJet 4020/4520, Océ TCS 300/320, Xerox 6030/6050. Herefter blev intelligente PDF gennemgået, at man nu bla. Kunne gemme koordinatsystemet i PDF filerne, så man f.eks kan lægge sin pdf i Google Earth. Men også langt bedre metadata understøttelse. Supporting Change Management through Dynamic Review by Mark Hattersley Mark gennemgik et simplere review system der kunne håndtere både pdf, dgn modeller, redline og intelligent paper. Man erstatter det gamle rdl (redline) med en markupfile der kan håndteres i navigatoren. Der i virkeligheden er en lille MicroStation. Så man har en løsning der samler alle Review processerne. Heri spiller den nye i-model også en stor rolle. Review funktionen kommer med en række PDS forbedringer, bla. Live connection til PDS projekter. Clash detection,redering, og simuleringer bliver en del af review. Print Organizer by Nathan Good HNTB Print organizer erstatter, batch print og den gamle InterPlot organizer, og samler det bedste af de 2 I eet product. De gamle Batch print set kan importeres men gemmes på ny som pset filer. Ellers bød sessionen på en gennemgang af produktet. Jeg kan se at vi i hvert fald, med sammenlægningen af MicroStation print og InterPlot skal i gang med at rydde op i pentabeller, settingsfiler mv. for at gemme det i nye formater, men dejligt er det at der ikke længere er 2 produkter. Så kom Organizeren også med en funktion jeg efterlyste sidste år. At kunne eksportere en I (interplot. I fil) fil til en sheet model, og det virker faktisk rigtigt godt. Onsdag, afrejsedag, og sidste konference dag Building a better mousetrap with workspaces by David Kaskin, Burns and McDonnell Gennemgang af hvordan man konfigurerer MicroStation. Der blev gennemgået 3 scenarier, hvor en af metoderne de hos Burns and McDonnell anvender, er at supplere configurationerne med pegepinde til deres helt egne opsætning. Der var en gennemgang af Managed Workspaces, og konklusionen her var, at medmindre man havde mange kontorer der arbejde på hver sin måde, så skulle man holde sig langt væk fra Managed Workspaces, for det var for bøvlet.

6 AccuDraw by Pam Roberts, CAD assist En dejlig gennemgang af Accudraw, med et par tips og tricks. Mest af alt vil jeg anbefale lige at åbne shortcut listen i V8i, og se hvilke nye ting der er kommet til. Interoperability via IFC, gbxml and Cross Platform, Panel Discussion En panel diskussion omkring IFC og udveksling af metadata. Mange steder var der problemer, ikke så meget med at få Bentley til at levere en IFC model, men mere at få Revit\Autodesk brugere til at arbejde med IFC, idet Autodesk ikke virker så engageret i at få dannet nogle valide IFC udtræk. Det betyder at der sidder en hel branche og egentligt ikke vil anvende IFC, da deres software ikke kan. Derfor har Bentley udviklet en Revit Plugin. Vi var enige om at det var lidt en fallit erklæring, da Revit så er på vej til at blive samme standard som DWG formatet, og det er det sidste vi ønsker. Men kunne også godt forstå at det kunne være et nødvendigt skridt at tage. Tips & Tricks by Shawn Foster, Jacobs and Nigel Davies, Evolve En helt suveræn session med Shawn og Nigel der nærmest optrådte med deres kunnen, jeg gengiver her lidt af deres tricks. ALT + klik på element, svarer til Match ALT + højreklik på element, giver en lille info boks Sæt MS_SNAPMODE_SOURCE=1 for at gemme din snap opsætning i upf filen. Husk at addere dine favorit symboler Add to favorites Højreklik på celle i cellebiblioteket for at editere Der er naturligvis flere men jeg fik dem ikke alle skrevet ned. En god afslutning på en god konference, der meget ligner den danske udgave. Bentley lovede næsten at der vil være en BE i 2010, så må vi se hvad der dukker op. Spørgsmål til rapporten kan stilles til Michael Ørsted, michael.oersted@cph.dk

IBM Network Station Manager. esuite 1.5 / NSM Integration. IBM Network Computer Division. tdc - 02/08/99 lotusnsm.prz Page 1

IBM Network Station Manager. esuite 1.5 / NSM Integration. IBM Network Computer Division. tdc - 02/08/99 lotusnsm.prz Page 1 IBM Network Station Manager esuite 1.5 / NSM Integration IBM Network Computer Division tdc - 02/08/99 lotusnsm.prz Page 1 New esuite Settings in NSM The Lotus esuite Workplace administration option is

Læs mere

Plotning og MicroStation V8i. Frank Møller Christensen

Plotning og MicroStation V8i. Frank Møller Christensen Plotning og MicroStation V8i Frank Møller Christensen bentleyuser.dk årsmøde 09.11.2009 Plotning og MicroStation V8i Nyheder 27/12/2009 2 Nyheder - Georeferenced PDF - Property Publishing. - Dynamic Plot

Læs mere

ERFARING MED IMPLEMENTERING AF BENTLEY I-MODEL COMPOSITION SERVER (ICS) FOR PDF

ERFARING MED IMPLEMENTERING AF BENTLEY I-MODEL COMPOSITION SERVER (ICS) FOR PDF ERFARING MED IMPLEMENTERING AF BENTLEY I-MODEL COMPOSITION SERVER (ICS) FOR PDF BENTLEYUSER.DK ÅRSMØDE 2013 MORTEN BJERRE STOUGAARD, RAMBØLL DANMARK AGENDA Baggrund for implementering af Bentley ics for

Læs mere

Print Organizer 2D og 3D PDF

Print Organizer 2D og 3D PDF Print Organizer 2D og 3D PDF Bentleyuser.dk årsmøde 11.11.2013 Frank Møller Christensen Print Organizer 2D og 3D PDF Denne præsentation vil introducere dig for Print Organizer. Med Print Organizer kan

Læs mere

LESSON NOTES Extensive Reading in Danish for Intermediate Learners #8 How to Interview

LESSON NOTES Extensive Reading in Danish for Intermediate Learners #8 How to Interview LESSON NOTES Extensive Reading in Danish for Intermediate Learners #8 How to Interview CONTENTS 2 Danish 5 English # 8 COPYRIGHT 2019 INNOVATIVE LANGUAGE LEARNING. ALL RIGHTS RESERVED. DANISH 1. SÅDAN

Læs mere

how to save excel as pdf

how to save excel as pdf 1 how to save excel as pdf This guide will show you how to save your Excel workbook as PDF files. Before you do so, you may want to copy several sheets from several documents into one document. To do so,

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2015

Trolling Master Bornholm 2015 Trolling Master Bornholm 2015 (English version further down) Panorama billede fra starten den første dag i 2014 Michael Koldtoft fra Trolling Centrum har brugt lidt tid på at arbejde med billederne fra

Læs mere

Rejserapport fra BE2006 i Charlotte Udarbejdet af Claus Frandsen

Rejserapport fra BE2006 i Charlotte Udarbejdet af Claus Frandsen Rejserapport fra BE2006 i Charlotte Udarbejdet af Claus Frandsen Indholdsfortegnelse: Forsiden 1) Indledning 2) Nyt i ProjectWise Plot Client 3) ProjectWice Plot Organizer: 4) Nyt i Microstation Plot 5)

Læs mere

Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3)

Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3) Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3) Grafdage 2011 Tine Lai Andersen, Bentley Systems Fordelen ved V8i Samarbejde og innovation 2 WWW.BENTLEY.COM Hvad er de store nyheder i V8i (SELECTseries

Læs mere

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov.

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. På dansk/in Danish: Aarhus d. 10. januar 2013/ the 10 th of January 2013 Kære alle Chefer i MUS-regi! Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. Og

Læs mere

DK - Quick Text Translation. HEYYER Net Promoter System Magento extension

DK - Quick Text Translation. HEYYER Net Promoter System Magento extension DK - Quick Text Translation HEYYER Net Promoter System Magento extension Version 1.0 15-11-2013 HEYYER / Email Templates Invitation Email Template Invitation Email English Dansk Title Invitation Email

Læs mere

DSB s egen rejse med ny DSB App. Rubathas Thirumathyam Principal Architect Mobile

DSB s egen rejse med ny DSB App. Rubathas Thirumathyam Principal Architect Mobile DSB s egen rejse med ny DSB App Rubathas Thirumathyam Principal Architect Mobile Marts 2018 AGENDA 1. Ny App? Ny Silo? 2. Kunden => Kunderne i centrum 1 Ny app? Ny silo? 3 Mødetitel Velkommen til Danske

Læs mere

1 ProjectWise sessioner ved BE 2006

1 ProjectWise sessioner ved BE 2006 Data Management Rejserapport BE 2006 i Charlotte NC bentleyuser.dk C/O Bentley Scandinavia A/S Gydevang 39-41 DK 3450 Allerød E-post: mail@bentleyuser.dk www.bentleyuser.dk Dato: 11. september 2006 Initialer:

Læs mere

Vejledning til brug for udrulning med Group Policy (fra Windows Server 2003)

Vejledning til brug for udrulning med Group Policy (fra Windows Server 2003) Vejledning til brug for udrulning med Group Policy (fra Windows Server 2003) Vær opmærksom på, at distribution med Group Policy fra Windows Server 2003 kræver klienter med Windows 2000 eller nyere. Tips

Læs mere

1 s01 - Jeg har generelt været tilfreds med praktikopholdet

1 s01 - Jeg har generelt været tilfreds med praktikopholdet Praktikevaluering Studerende (Internship evaluation Student) Husk at trykke "Send (Submit)" nederst (Remember to click "Send (Submit)" below - The questions are translated into English below each of the

Læs mere

Portal Registration. Check Junk Mail for activation . 1 Click the hyperlink to take you back to the portal to confirm your registration

Portal Registration. Check Junk Mail for activation  . 1 Click the hyperlink to take you back to the portal to confirm your registration Portal Registration Step 1 Provide the necessary information to create your user. Note: First Name, Last Name and Email have to match exactly to your profile in the Membership system. Step 2 Click on the

Læs mere

Konferencen. Data Management Rejserapport BE 2008 i Baltimore. BE 2008 foregik i Baltimore i perioden d. 28. 30. Maj.

Konferencen. Data Management Rejserapport BE 2008 i Baltimore. BE 2008 foregik i Baltimore i perioden d. 28. 30. Maj. Data Management Rejserapport BE 2008 i Baltimore bentleyuser.dk C/O Bentley Scandinavia A/S Gydevang 39-41 DK 34500 Allerød E-post: mail@bentleyuser.dk www.bentleyuser.dk Dato: 20. oktober 2008 Initialer:

Læs mere

extreme Programming Kunders og udvikleres menneskerettigheder

extreme Programming Kunders og udvikleres menneskerettigheder extreme Programming Software Engineering 13 1 Kunders og udvikleres menneskerettigheder Kunder: At sætte mål og få projektet til at følge dem At kende varighed og pris At bestemme softwarefunktionalitet

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK. Index

DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK. Index DET KONGELIGE Index Download driver... 2 Find the Windows 7 version.... 2 Download the Windows Vista driver.... 4 Extract driver... 5 Windows Vista installation of a printer.... 7 Side 1 af 12 DET KONGELIGE

Læs mere

Workshop G4 MicroStation V8 XM edtion nye værktøjer 2

Workshop G4 MicroStation V8 XM edtion nye værktøjer 2 Workshop G4 MicroStation V8 XM edtion nye værktøjer 2 FØR I BEGYNDER......1 ACCUDRAW...2 ROTATE VIEW...2 ROTATE ELEMENT...2 ANDRE NYE ACCUDRAW SHORTCUTS...2 SHORTCUTS...3 DE VIGTIGSTE...3 CTRL OG EN FUNKTIONSTAST

Læs mere

Bentleyuser.dk fællesrejse til LEARNing Conference i Indianapolis, maj 2015 Henrik Hauge Thomsen, Bentley Plant SIG

Bentleyuser.dk fællesrejse til LEARNing Conference i Indianapolis, maj 2015 Henrik Hauge Thomsen, Bentley Plant SIG Henrik Hauge Thomsen, Bentley Plant SIG Baggrund Bentleyuser.dk fællesrejse til LEARNing Conference i Indianapolis, maj 2015 Henrik Hauge Thomsen, Bentley Plant SIG Efter at Bentley igen har ændret på

Læs mere

NTItools MINILAB. Anders Mejlhede Jensen Produkt Chef NTI CADcenter A/S amj@nti.dk. Peter Tranberg AEC Systemkonsulent NTI CADcenter A/S pt@nti.

NTItools MINILAB. Anders Mejlhede Jensen Produkt Chef NTI CADcenter A/S amj@nti.dk. Peter Tranberg AEC Systemkonsulent NTI CADcenter A/S pt@nti. NTItools MINILAB Peter Tranberg AEC Systemkonsulent NTI CADcenter A/S pt@nti.dk Reidar Ristesund Senior systemkonsulent bygg/bim NTI CADcenter A/S rer@ntinestor.no Anders Mejlhede Jensen Produkt Chef NTI

Læs mere

WIKI & Lady Avenue New B2B shop

WIKI & Lady Avenue New B2B shop WIKI & Lady Avenue New B2B shop Login Login: You need a personal username and password Du skal bruge et personligt username og password Only Recommended Retail Prices Viser kun vejl.priser! Bestilling

Læs mere

Bentleyuser.dk Årsmøde 2010 Nordic Civil 2010

Bentleyuser.dk Årsmøde 2010 Nordic Civil 2010 Bentleyuser.dk Årsmøde 2010 Nordic Civil 2010 8.-10. November 2010, Munkebjerg Hotel, Vejle MicroStation V8i tips and Tricks Indlægsholdere: John Frampton, Product manager MicroStation and PowerDraft,

Læs mere

Nyhedsmail, december 2013 (scroll down for English version)

Nyhedsmail, december 2013 (scroll down for English version) Nyhedsmail, december 2013 (scroll down for English version) Kære Omdeler Julen venter rundt om hjørnet. Og netop julen er årsagen til, at NORDJYSKE Distributions mange omdelere har ekstra travlt med at

Læs mere

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen. og

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen.  og 052431_EngelskD 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Velkomme til Civil SIG Meeting Bentleyuser.dk. gint Seminar

Velkomme til Civil SIG Meeting Bentleyuser.dk. gint Seminar Velkomme til Civil SIG Meeting Bentleyuser.dk gint Seminar Michael Jepsen (MiJ) Grontmij Carl Bro Næstformand Bentleyuser.dk Mij@gmcb.dk www.grontmij-carlbro.dk gint Seminar Agenda 10:00 Registration and

Læs mere

Forskning i socialpædagogik socialpædagogisk forskning?

Forskning i socialpædagogik socialpædagogisk forskning? Forskning i socialpædagogik socialpædagogisk forskning? eller knudramian.pbwiki.com www.regionmidtjylland.dkc Indhold Professionsforskning til problemløsning eller som slagvåben? Hvad er forskning? Hvad

Læs mere

Kompleks Forandringsledelse - Projektprogrammer

Kompleks Forandringsledelse - Projektprogrammer Kompleks Forandringsledelse - Projektprogrammer 1. Fra vision til etablering af Program 2. Sammensætning af det rigtige Team 3. Forandringsfokus sikrer succesfuld implementering 30. maj 2012 Carsten Wium;

Læs mere

Subject to terms and conditions. WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR

Subject to terms and conditions. WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR ITSO SERVICE OFFICE Weeks for Sale 31/05/2015 m: +34 636 277 307 w: clublasanta-timeshare.com e: roger@clublasanta.com See colour key sheet news: rogercls.blogspot.com Subject to terms and conditions THURSDAY

Læs mere

Hvor er mine runde hjørner?

Hvor er mine runde hjørner? Hvor er mine runde hjørner? Ofte møder vi fortvivlelse blandt kunder, når de ser deres nye flotte site i deres browser og indser, at det ser anderledes ud, i forhold til det design, de godkendte i starten

Læs mere

Øg sporbarhed og produktivitet gennem integration

Øg sporbarhed og produktivitet gennem integration Øg sporbarhed og produktivitet gennem integration Hvem er jeg? De næste 40 minu4er DevOps hos TestHuset En normal case - Problemstillinger - Hvordan vi arbejder med kunden - Løsning Q&A DevOps DevOps is

Læs mere

2011 Bentley Systems, Incorporated AECOsim Building Designer V8i. Lars Moth-Poulsen, Bentley Systems

2011 Bentley Systems, Incorporated AECOsim Building Designer V8i. Lars Moth-Poulsen, Bentley Systems AECOsim Building Designer V8i Lars Moth-Poulsen, Bentley Systems Architecture Engineering Construction Operation Simulation 2 WWW.BENTLEY.COM AECOsim Building Designer Hvad er AECOsim Building Designer?

Læs mere

ProjectWise Workflow Rules Engine

ProjectWise Workflow Rules Engine Bentleyuser.dk Årsmøde 2014 Morten Stougaard ProjectWise Administrator hos Rambøll MNS@ramboll.dk Lone Skaaning ProjectWise Manager hos Banedanmark LSKB@bane.dk Agenda ProjectWise status Banedanmark og

Læs mere

PR day 7. Image+identity+profile=branding

PR day 7. Image+identity+profile=branding PR day 7 Image+identity+profile=branding A few definitions Public Relations is the planned and sustained effort to establish and maintain goodwill and understanding between an organisation and it s public.

Læs mere

Remember the Ship, Additional Work

Remember the Ship, Additional Work 51 (104) Remember the Ship, Additional Work Remember the Ship Crosswords Across 3 A prejudiced person who is intolerant of any opinions differing from his own (5) 4 Another word for language (6) 6 The

Læs mere

MicroStation tips & tricks

MicroStation tips & tricks Micro Tin MicroStation tips & tricks Bentleyuser.dk 2017 TINE LAI ANDERSEN Popups panel MicroStation Connect Edition Tast og få Popups panelet frem Home Ribbon Panel Attributes (1) Primary (2)

Læs mere

How Long Is an Hour? Family Note HOME LINK 8 2

How Long Is an Hour? Family Note HOME LINK 8 2 8 2 How Long Is an Hour? The concept of passing time is difficult for young children. Hours, minutes, and seconds are confusing; children usually do not have a good sense of how long each time interval

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 6

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 6 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 6 English version further down Johnny Nielsen med 8,6 kg laks Laksen blev fanget seks sømil ud for Tejn. Det var faktisk dobbelthug, så et kig ned i køletasken

Læs mere

Rejserapport Philadelphia 2013

Rejserapport Philadelphia 2013 Bentley Datamanagement User Group Denmark Rejserapport Philadelphia 2013 The Bentley LEARNING Conference 2013 Maj 2013 Christian J Jakoben COWI A/S 2 1 Indledning Inden den egentlige rejserapport, lidt

Læs mere

1 What is the connection between Lee Harvey Oswald and Russia? Write down three facts from his file.

1 What is the connection between Lee Harvey Oswald and Russia? Write down three facts from his file. Lee Harvey Oswald 1 Lee Harvey Oswald s profile Read Oswald s profile. Answer the questions. 1 What is the connection between Lee Harvey Oswald and Russia? Write down three facts from his file. 2 Oswald

Læs mere

Datamanagement SIG, BE Conference, Philadelphia 2010. Af: Michael Friis Ørsted, Københavns Lufthavne A\S

Datamanagement SIG, BE Conference, Philadelphia 2010. Af: Michael Friis Ørsted, Københavns Lufthavne A\S Datamanagement SIG, BE Conference, Philadelphia 2010 Af: Michael Friis Ørsted, Københavns Lufthavne A\S Det der er skrevet med blåt er det sociale udenomssnak, så hvis du kære læser kun vil have væsentlig

Læs mere

EVALUERING AF UNDERVISNINGENS DAG 2018

EVALUERING AF UNDERVISNINGENS DAG 2018 EVALUERING AF UNDERVISNINGENS DAG 2018 SAMMENFATNING AAU Kompetenceudvikling har i løbet i maj 2018 gennemført en evaluering af Undervisningens Dag 2018. Evalueringen skal, udover at måle den generelle

Læs mere

Status på det trådløse netværk

Status på det trådløse netværk Status på det trådløse netværk Der er stadig problemer med det trådløse netværk, se status her: http://driftstatus.sdu.dk/?f=&antal=200&driftid=1671#1671 IT-service arbejder stadig med at løse problemerne

Læs mere

Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav fx: Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funny shapes.

Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav fx: Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funny shapes. Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav f: Et dannebrogsflag Et hus med tag, vinduer og dør En fugl En bil En blomst Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funn

Læs mere

Digital Print Room Implementering og tilretning. 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG

Digital Print Room Implementering og tilretning. 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG Digital Print Room Implementering og tilretning 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG Agenda. Priser. Forskellen mellem de 3 versioner. Hardware og software. Sikkerheden og opsætning af rettigheder. Opgradering fra

Læs mere

Succesfuld Problem management. 2. December 2015 Laurine Halkjær

Succesfuld Problem management. 2. December 2015 Laurine Halkjær Succesfuld Problem management 2. December 2015 Laurine Halkjær 1 TDC s IT organisation Sidst opdateret 1. dec 2015 NB. TDC Servicedesk er organiseret i Channels divisionen for at være tæt på forretningen.

Læs mere

BentleyUser.dk 2009 MicroStation tips og tricks. Tine Lai Andersen Bentley Institute Instructor

BentleyUser.dk 2009 MicroStation tips og tricks. Tine Lai Andersen Bentley Institute Instructor Tine Lai Andersen Bentley Institute Instructor Brugerflade De små knappenåle / dokkedimser Layouts på dialogbokse Højrekliks menu (laaaangggsomt højreklik): Level Off (V8i SELECT release 1) Display set

Læs mere

SPECIALTRYKKERIETS KUNDE WEBPORTAL KOM GODT I GANG

SPECIALTRYKKERIETS KUNDE WEBPORTAL KOM GODT I GANG SPECIALTRYKKERIETS KUNDE WEBPORTAL KOM GODT I GANG Jeg håber du får fornøjelse af vores nye værktøj. WebApproval skal gøre det nemmere og mere sikkert for dig at godkende din tryksager. Har du spørgsmål,

Læs mere

Hvor langt er vi nået med 3D PDF. Frank Møller Christensen. Bentleyuser.dk årsmøde Historik

Hvor langt er vi nået med 3D PDF. Frank Møller Christensen. Bentleyuser.dk årsmøde Historik Hvor langt er vi nået med 3D PDF Frank Møller Christensen Bentleyuser.dk årsmøde 11.11.2008 Hvor langt er vi nået med 3D PDF Historik 2008-11-11 2 1 Hvor langt er vi nået med 3D PDF U3D formatet 2008-11-11

Læs mere

Revit Server og Clarity løsninger

Revit Server og Clarity løsninger Revit Server og Clarity løsninger Peter Tranberg AEC Systemkonsulent NTI CADcenter A/S pt@nti.dk Reidar Ristesund Senior systemkonsulent bygg/bim NTI CADcenter A/S rer@ntinestor.no Agenda Autodesk - Revit

Læs mere

Project Step 7. Behavioral modeling of a dual ported register set. 1/8/ L11 Project Step 5 Copyright Joanne DeGroat, ECE, OSU 1

Project Step 7. Behavioral modeling of a dual ported register set. 1/8/ L11 Project Step 5 Copyright Joanne DeGroat, ECE, OSU 1 Project Step 7 Behavioral modeling of a dual ported register set. Copyright 2006 - Joanne DeGroat, ECE, OSU 1 The register set Register set specifications 16 dual ported registers each with 16- bit words

Læs mere

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet.

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet. Opsætning af Backup Dette er en guide til opsætning af backup med Octopus File Synchronizer. Det første der skal ske er, at programmet skal registreres (programmet kan dog bruges i 30 dage, hvis det ikke

Læs mere

Fart på SAP HANA. Sådan laver du analyser direkte på dine data i realtid. Copyright 2012 FUJITSU. Fujitsu IT Future, København, den 16.

Fart på SAP HANA. Sådan laver du analyser direkte på dine data i realtid. Copyright 2012 FUJITSU. Fujitsu IT Future, København, den 16. Fart på SAP HANA Sådan laver du analyser direkte på dine data i realtid 0 Flemming Grand Saphira Consulting Mobile: +45 30 78 45 86 Email: flemming.grand@saphiraconsulting.com Allan Christiansen Fujitsu

Læs mere

Vi var et par fra den danske bruger forening, og et par fra den svenske. Desuden deltog, John Schown, og XXX

Vi var et par fra den danske bruger forening, og et par fra den svenske. Desuden deltog, John Schown, og XXX Rejserapport Rapport fra BE2012 i Philadelphia Indhold Mandag d. 14 Maj... 1 PW datamanagement SIG mødet... 1 UI Technology Usability lab, Gino Cortesi... 3 Tirsdag 15 Maj... 3 Keynote... 3 Innovations

Læs mere

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052430_EngelskC 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Bentley s Internationale brugermøde. BE Konference 21-25 maj 2006

Bentley s Internationale brugermøde. BE Konference 21-25 maj 2006 Bentley s Internationale brugermøde BE Konference 21-25 maj 2006 Bentley MicroStation SIG rejserapport Jette Vinther Voigt, Vejdirektoratet Indhold Indhold...2 Generelt...3 MicroStation V8 XM User Update...3

Læs mere

Bentleyuser.dk Årsmøde 2011 Nordic Civil 2011

Bentleyuser.dk Årsmøde 2011 Nordic Civil 2011 Bentleyuser.dk Årsmøde 2011 Nordic Civil 2011 14.-16. November 2011, Munkebjerg Hotel, Vejle Workshop W1 & W3 Hands-on workshop MicroStation (SELECTSeries 3) Beta 2 Underviser: Tine Lai Andersen, Bentley

Læs mere

BygSIG Rejserapport. v/birte Bæk, Henning Larsen Architects. v. Birte Bæk, maj 2011, side 1/9

BygSIG Rejserapport. v/birte Bæk, Henning Larsen Architects. v. Birte Bæk, maj 2011, side 1/9 BygSIG Rejserapport v/birte Bæk, Henning Larsen Architects v. Birte Bæk, maj 2011, side 1/9 1. Intro 2. Generelt 3. Monday, May 23, 2011 3.1. BE Together Registration 3.2. MicrosStation Drawing Composition

Læs mere

The EAL Jobportal. How to get started

The EAL Jobportal. How to get started The EAL Jobportal How to get started Be prepared Before you start You need to know the ID of your Uni login (WAYF login) You need a browser like Firefox, Safari, Google Chrome (or IE 9 or higher) You need

Læs mere

MicroStation V8i Print

MicroStation V8i Print MicroStation V8i Print Arne Mortensen Page 1 Print Optioner Printe kan være så simpelt som at definer et View eller placer et fence omkring det areal, der skal printes, og derefter klikke på Print ikonet

Læs mere

Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August Application form

Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August Application form Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August 2017 Application form Must be completed on the computer in Danish or English All fields are mandatory PERSONLIGE

Læs mere

DaluxQA. BIM-Administrator. Udarbejdet til version 2.5.3 af DaluxQA. Lean Fuglsang

DaluxQA. BIM-Administrator. Udarbejdet til version 2.5.3 af DaluxQA. Lean Fuglsang DaluxQA BIM-Administrator Udarbejdet til version 2.5.3 af DaluxQA Lean Fuglsang 18-03-2013 Indhold 1. Introduktion... 2 2. BIM Administrator... 2 3. BIM Struktur... 2 4. Opret bygning... 3 5. Bygningsmodeller...

Læs mere

Nyhedsmail, november 2013 (scroll down for English version)

Nyhedsmail, november 2013 (scroll down for English version) Nyhedsmail, november 2013 (scroll down for English version) Kære Omdeler Uret er stillet til vintertid, og antallet af lyse timer i døgnet er fortsat faldende. Vintermørket er kort sagt over os, og det

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingerne til 2013 I dag nåede vi op på 77 tilmeldte både. Det er lidt lavere end samme tidspunkt sidste år. Til gengæld er det glædeligt,

Læs mere

KundeCenter Privat FRA KPI TIL FORMÅL

KundeCenter Privat FRA KPI TIL FORMÅL KundeCenter Privat FRA KPI TIL FORMÅL IF KUNDECENTER PRIVAT DANMARK Stamholmen / Hvidovre Kolding Hvorfor Eksisterer If? Rolig, vi hjælper dig Vores formål: Sikre at vores kunder Er korrekt forsikret og:

Læs mere

Danish Language Course for Foreign University Students Copenhagen, 13 July 2 August 2016 Advanced, medium and beginner s level.

Danish Language Course for Foreign University Students Copenhagen, 13 July 2 August 2016 Advanced, medium and beginner s level. Danish Language Course for Foreign University Students Copenhagen, 13 July 2 August 2016 Advanced, medium and beginner s level Application form Must be completed on the computer in Danish or English All

Læs mere

MAKING IT - dummy-manus

MAKING IT - dummy-manus MAKING IT - dummy-manus INT. RESTAURANT - DAG (32) og (43) sidder på den ene side af et bord på en restaurant. Amir smiler påklistret og forventningsfuldt, mens Jakob sidder og spiser en salat. De venter

Læs mere

Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard)

Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard) Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard) På den allerførste skoledag fik de farver og papir. Den lille dreng farved arket fuldt. Han ku bare ik la vær. Og lærerinden sagde: Hvad er

Læs mere

QUICK START Updated:

QUICK START Updated: QUICK START Updated: 24.08.2018 For at komme hurtigt og godt igang med dine nye Webstech produkter, anbefales at du downloader den senest opdaterede QuickStart fra vores hjemmeside: In order to get started

Læs mere

QUICK START Updated: 18. Febr. 2014

QUICK START Updated: 18. Febr. 2014 QUICK START Updated: 18. Febr. 2014 For at komme hurtigt og godt igang med dine nye Webstech produkter, anbefales at du downloader den senest opdaterede QuickStart fra vores hjemmeside: In order to get

Læs mere

Sport for the elderly

Sport for the elderly Sport for the elderly - Teenagers of the future Play the Game 2013 Aarhus, 29 October 2013 Ditte Toft Danish Institute for Sports Studies +45 3266 1037 ditte.toft@idan.dk A growing group in the population

Læs mere

REJSERAPPORT BE CONFERENCE 2010 17. MAJ - 20. MAJ PLOT SIG

REJSERAPPORT BE CONFERENCE 2010 17. MAJ - 20. MAJ PLOT SIG REJSERAPPORT BE CONFERENCE 2010 17. MAJ - 20. MAJ PLOT SIG INDLEDNING Årets BE Conference 2010 blev i år afholdt i Philadelphia i tidsrummet 17. 20. maj. Konferencen havde i år ikke en decideret overskrift

Læs mere

2 Nordic Civil User conference 2016 Features i SUE og PowerCivil Hvorfor? Hvordan?

2 Nordic Civil User conference 2016 Features i SUE og PowerCivil Hvorfor? Hvordan? E3 - Nordic Civil User Conference 2016 Features i SUE og PowerCivil? Hvorfor? Hvordan? Marianne Rask MR@vex-consult.dk www.vex-consult.dk Sami Zaabi seza@moe.dk www.moe.dk Agenda Marianne Hvilke filer

Læs mere

TMC Forum 2001. Plot Arne Mortensen

TMC Forum 2001. Plot Arne Mortensen 1 TMC Forum 2001 Plot Arne Mortensen 2 Updateret dialog med mere synligt feedback Ny og interaktiv Preview Ny plot positionering Ny Skala Assistent 2 Updateret dialog med mere synligt feedback Ny og interaktiv

Læs mere

MENNESKET JESUS KRISTUS PDF

MENNESKET JESUS KRISTUS PDF MENNESKET JESUS KRISTUS PDF ==> Download: MENNESKET JESUS KRISTUS PDF MENNESKET JESUS KRISTUS PDF - Are you searching for Mennesket Jesus Kristus Books? Now, you will be happy that at this time Mennesket

Læs mere

Microsoft Dynamics C5. Nyheder Kreditorbetalinger

Microsoft Dynamics C5. Nyheder Kreditorbetalinger Microsoft Dynamics C5 Nyheder Kreditorbetalinger INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Uddybning af ændringer... 4 Forbedring vedr. betalings-id er... 4 Ændringer i betalingsmåder (kreditorbetalinger)...

Læs mere

E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss

E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss Brugervejledning (side 2-6) Userguide (page 7-11) Bedienungsanleitung 1 - Hvordan forbinder du din E-PAD hængelås med din

Læs mere

SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014

SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 DAGENS PROGRAM Sociale medier og engagerende content Hvad, hvor, hvem Godt indhold og Content

Læs mere

Shooting tethered med Canon EOS-D i Capture One Pro. Shooting tethered i Capture One Pro 6.4 & 7.0 på MAC OS-X 10.7.5 & 10.8

Shooting tethered med Canon EOS-D i Capture One Pro. Shooting tethered i Capture One Pro 6.4 & 7.0 på MAC OS-X 10.7.5 & 10.8 Shooting tethered med Canon EOS-D i Capture One Pro Shooting tethered i Capture One Pro 6.4 & 7.0 på MAC OS-X 10.7.5 & 10.8 For Canon EOS-D ejere der fotograferer Shooting tethered med EOS-Utility eller

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2015

Trolling Master Bornholm 2015 Trolling Master Bornholm 2015 (English version further down) Sæsonen er ved at komme i omdrejninger. Her er det John Eriksen fra Nexø med 95 cm og en kontrolleret vægt på 11,8 kg fanget på østkysten af

Læs mere

Bentleyuser.dk Årsmøde 2010 Nordic Civil 2010

Bentleyuser.dk Årsmøde 2010 Nordic Civil 2010 Bentleyuser.dk Årsmøde 2010 Nordic Civil 2010 8.-10. November 2010, Munkebjerg Hotel, Vejle Workshop W2 Annotation Scale i MicroStation V8i Underviser: Tine Lai Andersen, Bentley Systems (Danmark) Bentley

Læs mere

JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF

JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF ==> Download: JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF - Are you searching for Jeg Gl Der Mig I Denne Tid Books? Now, you will be happy that at this

Læs mere

Workshop W4 MicroStation V8i

Workshop W4 MicroStation V8i Workshop W4 MicroStation V8i FØR I BEGYNDER... FØR I BEGYNDER......1 BRUGERFLADEN...2 MENUERNE...2 Opgave: Lav om på hvordan dine værktøjer præsenteres...2 BESTEM SELV HVAD DU VIL SE I STATUS BAREN...3

Læs mere

ATEX direktivet. Vedligeholdelse af ATEX certifikater mv. Steen Christensen stec@teknologisk.dk www.atexdirektivet.

ATEX direktivet. Vedligeholdelse af ATEX certifikater mv. Steen Christensen stec@teknologisk.dk www.atexdirektivet. ATEX direktivet Vedligeholdelse af ATEX certifikater mv. Steen Christensen stec@teknologisk.dk www.atexdirektivet.dk tlf: 7220 2693 Vedligeholdelse af Certifikater / tekniske dossier / overensstemmelseserklæringen.

Læs mere

Samarbejde i Cloud en!

Samarbejde i Cloud en! Samarbejde i Cloud en! -Ved Lars Kanneworff & Morten Strandgaard Digitalt samarbejde Understøtter værdikæden i byggeri Man kan dele licenser ud til alle dem som deltager i projektet BIM 360 erstatter Revit

Læs mere

Enterprise Search fra Microsoft

Enterprise Search fra Microsoft Enterprise Search fra Microsoft Sådan kommer du i gang med search i Microsoft SharePoint Server 2007 Simon Tange Mortensen Solution Sales Specialist Microsoft Danmark simontm@microsoft.com Flere grænseflader

Læs mere

Store IT-Innovationer TØ5

Store IT-Innovationer TØ5 Store IT-Innovationer TØ5 Plan Gennemgang af OO2 Fremlæggelser om metaforer (Tip til OO2) Chokolade?!? Status på OO2 Hvordan går det med opgaven? Opgaveformuleringen Kilder: Sammenhold de relevante artikler

Læs mere

Workshop W1 Genveje og funktionstaster

Workshop W1 Genveje og funktionstaster Workshop W1 Genveje og funktionstaster FØR I BEGYNDER......2 ACCUDRAW...3?...3 ROTATE VIEW...3 ROTATE ELEMENT...3 ANDRE NYERE ACCUDRAW SHORTCUTS...3 ACCUSNAP...4 INTERSECTION SNAP...4 PARALLEL SNAP...4

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2011 SSL certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en SBS 2011 server. Ved bestilling af certifikater til Small Business Server

Læs mere

4000 Generation Vejeceller Single Point Vejecelle SPSXL. Applikationer. Unikke Fordele

4000 Generation Vejeceller Single Point Vejecelle SPSXL. Applikationer. Unikke Fordele 4000 Generation Vejeceller Single Point Vejecelle SPSXL Unikke Fordele Udviklet og produceret i Danmark Fremstillet i rustfrit stål 1.4542 (17-4 PH) Robust kapacitiv teknologi Høj overlast tolerance (op

Læs mere

LaserNet v6.6 Release Nyhedsbrev

LaserNet v6.6 Release Nyhedsbrev LaserNet v6.6 Release Nyhedsbrev NY Input Management-Løsning! Indhold: LaserNet v6.6 LaserNet Webinars NY LaserNet Input Management-løsning Nyt Produkt: LaserNet Client Nye Features & Functions Ny medarbejder

Læs mere

Hyper V og System Center løsninger

Hyper V og System Center løsninger Hyper V og System Center løsninger Grundlæggende infrastruktur: Design og dimensionering af Active Directory Implementering af forretningsunderstøttende Identity Management løsninger, inkl. integration

Læs mere

Bluetooth til Windows

Bluetooth til Windows Bluetooth til Windows Sådan kommer du i gang Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft og Windows er amerikanskregistrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation. Bluetooth

Læs mere

En stærk kombination Informationshåndtering i byggeriet

En stærk kombination Informationshåndtering i byggeriet En stærk kombination Informationshåndtering i byggeriet NTI CADcenter A/S www.mdoc.dk Agenda Kort om Mdoc løsningen og forretningsmæssige gevinster Mdoc platformen ved Anna Sørensen Mdoc gennemgang af

Læs mere

Vejledning til Sundhedsprocenten og Sundhedstjek

Vejledning til Sundhedsprocenten og Sundhedstjek English version below Vejledning til Sundhedsprocenten og Sundhedstjek Udfyld Sundhedsprocenten Sæt mål og lav en handlingsplan Book tid til Sundhedstjek Log ind på www.falckhealthcare.dk/novo Har du problemer

Læs mere

MicroStation 3D for begyndere

MicroStation 3D for begyndere MicroStation 3D for begyndere Indledning Indhold Indledning... 1 Terræn model... 2 FÅ VIST TERRÆN MODELLEN MED FLADER PÅ... 3 Drapere raster refererence over terrænet... 4 NU ER DU IGEN KLAR TIL AT FÅ

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2014

Trolling Master Bornholm 2014 Trolling Master Bornholm 2014 (English version further down) Den ny havn i Tejn Havn Bornholms Regionskommune er gået i gang med at udvide Tejn Havn, og det er med til at gøre det muligt, at vi kan være

Læs mere

IFC Egenskaber. Mohammad Hussain Parsianfar s102951 BYG DTU

IFC Egenskaber. Mohammad Hussain Parsianfar s102951 BYG DTU Mohammad Hussain Parsianfar s102951 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 3 1.1 Hvorfor er det interessant... 3 1.2 Formål... 4 2 Simplebim... 5 2.1 Præsentation af softwaren... 5 2.1.1 Brugergrænseflade...

Læs mere

MAPINFO PROFESSIONAL V11.5

MAPINFO PROFESSIONAL V11.5 MAPINFO PROFESSIONAL V11.5 Pinpointing potential has never been so easy! Insights Danmark 2012 13. september 2012 Peter Horsbøll Møller, Senior Systems Engineer LAD OS SE PÅ MAPINFO PROFESSIONAL V11.5

Læs mere