Skive Sogns Kirkeblad

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skive Sogns Kirkeblad"

Transkript

1 Skive Sogns Kirkeblad Efterår 2017: September-Oktober-November Nr årg.

2 MISUNDELSE MELLEM KUNST OG KIRKE? Af Mads Callesen, sognepræst i de to kirker, kunstforenings-næstformand og alt i alt en tvetydig person Teksten er først skrevet til Skive Kunstforenings medlemsblad, juli 2017 Helvede var derude på plænen mellem Skives to midtbykirker. Kvinden og manden sloges om det samme reb, der var rigeligt til begge, men det havde de ikke øje for de havde heller ikke øje for hinanden. Kun havde de øje for, at DU ikke må få mere end MIG. At mis-unde, ikke at kunne unde, ikke at kunne elske. Dante sagde i 1300-tallet, at helvede er stedet uden alt håb. Time efter time trak manden og kvinden i hver sin ende af misundelsens grønne tov, og aldrig ville de af sig selv finde op af de to grave, de havde placeret sig i., Det sære var jo så, at vi andre gik opløftede derfra, Vi der stod og betragtede Katja Bjørns videoværk kort eller længe, for første eller for syvogtyvende gang. Vi gik derfra og var løftet et andet sted hen. Hvad skal kirke og kunst med hinanden, hvad skulle Katja Bjørns videoværk på plænen mellem de to kirker? Det går galt, når man hælder kunst på kirken, eller hælder kirke på kunsten begge får åndenød. Anderledes når begge får lov at tale med egen stemme. Påskelørdagsaften i den røde kirke, et gudstjenesteligt drama hvor himmerigs sol skinner i helvede men Katja Bjørns fødder vandrede også igennem tekst, musik og billeder. En såkaldt Syndefuld Søndag, en aften i den hvide middelalderkirke med jazz-trio, orgel anno 2017, Kingo og bibel og ikke mindst en kunstner på prædikestolen. Og bagefter misundelsesvækkende kager og diskussion af hjertens lyst: Ikke i kor, men i munden på hinanden og med noget på spil. Vi stod dér på plænen mellem kirkerne og stirrede ned i det mørkeste mørke. Og vi gik derfra og var løftet et andet sted hen. Tak! Det sære var jo så, at vi andre gik opløftede derfra. Vi der stod på plænen mellem kirkerne og så ned i de to grave.

3 MISUNDELSEN PÅ BESØG Fra januar til maj 2017 havde vi misundelsen gående frit rundt i byens gader Katja Bjørns udstilling MISUNDELSE havde indtaget Skive. I SønderCentrets kuppel så vi op i Katja Bjørns videoinstallation Envy My Beloved, på plænen mellem kirkerne så vi ned i hendes installation The Pleasure of Envy. Udstillingen var en del af DE SYV DØDSSYNDER, et samarbejde mellem syv forskellige kunstmuseer og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 kun Skives bidrag blev ikke en traditionel museumsudstilling, men kom ud i byens rum. Skive Sogn var med på idéen. Allehelgen og reformation Højmesse med reformationen som fortegn. Allehelgens Søndag 5. november kl. 10 i Skive Kirke v/mads Callesen Allehelgen mindes vi vore døde. Men i gamle dage var Allehelgens Søndag også den søndag, hvor vi fejrede reformationen at den danske kirke i 1536 blev evangelisk-luthersk. Derfor er højmessen kl. 10 Allehelgens Søndag i dette reformationens jubilæumsår blevet en reformationsfest. Allehelgen Søndag d. 5. november kl i Skive kirke I forbindelse med Allehelgen samles vi igen til en stemningsfuld mindegudstjeneste i Skive kirke, der bliver mulighed for at tænde lys for dem vi har mistet, og når ord og toner har givet plads til både sorg, savn og taknemmelighed serveres der varm suppe ved sognegården. Medvirkende: Skive sogns kor og organister og sognepræst Natalia Packert Andresen Om eftermiddagen mindes vi vore døde, som traditionen har været her gennem mange år. Men om formiddagen blæses der i trompet for den kristne frihed, reformationens stemme lyder fra prædikestolen, og vi synger af Luthers karske salmer.

4 KFUM og KFUKs voksenafdeling MANDAG DEN 18. SEPTEMBER KL. 19,30 Henning Kjær Thomsen, Teologisk stiftskonsulent, Viborg stift Emne: Job den første og den anden Jobs bog står omtrent midt i Det Gamle Testamente. Og er noget helt særligt. En fortælling om en mand, misundt af enhver, som fuldstændigt vilkårligt over en dag mister alt. Om en Job, der råber: Hvorfor mig? Og om en Gud, der intet svar giver Eller er det for let? Er der andre lag i fortællingen? Lag, som tilmed forud griber endnu en beretning mange år senere og 500 sider længere fremme i den samlede bog. MANDAG DEN 30. OKTOBER KL. 19,30 Merete Just, Journalist ved Skive Folkeblad og forfatter til bogen Tyskernes piger Emne: Tyskernes piger - et foredrag om danske kvinder som under besættelsen havde tyske kærester og fortæller om de betingelser de levede under, både under besættelsen og i tiden efter. Begge aftner foregår i KFUM og KFUKs hus, Kirkealle, Egeris. Sogneudflugt for Skive Sogn tirsdag den 12. september Skive menighedsråd arrangerer sogneudflugt til Den genfundne bro ved Brædstrup, tirsdag den 12. september. Ved Den genfundne bro, vil der være en guide som fortæller om broens historie. Efterfølgende drikker vi eftermiddagskaffe på Brædstrup Kro Efter Kaffen kører vi til Østbirk Kirke, hvor sognepræst Lone Buhl Pedersen orienterer om kirkens historie. Afgang fra Skive Kirke kl (forventet hjemkomst kl ) Pris: kr. 100,00 pr. pers. (betales ved tilmelding) Tilmelding senest tirsdag den 5. september, til Skive Kirkekontor tlf Skive Menighedsråd Karl Bundgaard

5 Et sort kapitel i Danmarkshistorien? minerydningen langs den jyske vestkyst Torsdag 14. september 19:30 i Skive sognegård Foredrag v/john V. Jensen, museumsinspektør Varde Museum Grundtvigsk Forum på Skive-egnen. Entré eller medlemskab. Filmen Under sandet fra 2015, der handlede om minerydningen på den jyske vestkyst, aktualiserede et for mange danskere ukendt og brutalt kapitel af Danmarkshistorien. Faktum er, at minerne efter den tyske kapitulation endnu lå under sandet og gjorde den danske kystlinje utilgængelig og livsfarlig, men hvem skulle fjerne minerne? Det blev de slagne tyske soldater sat til med tab af menneskeliv til følge. Eftertiden har siden stillet sig kritisk over for denne beslutning. Var der tale om danske krigsforbrydelser, og er minerydningen et sort kapitel i Danmarkshistorien? I foredraget vil historien om minerydningen langs den jyske vestkyst blive fortalt, og der vil også blive set nærmere på filmens fremstilling af begivenhederne for var det nu sådan, det var? Jakob Knudsen mellem Luther og Grundtvig: Gud og menneske i Jakob Knudsens tænkning Torsdag 16. november 19:30 i Skive sognegård Foredrag v/knud Nyboe Rasmussen, Skives mangeårige sognepræst og foreningens tidligere formand Grundtvigsk Forum på Skive-egnen. Entré eller medlemskab. Vi kender Jakob Knudsen som digteren bag salmer som Se, nu stiger solen og Tunge mørke natteskyer, vi kender hans store romaner. I 100-året for hans død har Knud Nyboe Rasmussen skrevet bogen Jakob Knudsen mellem Luther og Grundtvig. Gud og menneske i Jakob Knudsens tænkning. Hos Jakob Knudsen møder vi en tænkning om Gud og menneske, som er både original og kompromisløs, og som forbinder grundtvigsk og luthersk kristendom. Jakob Knudsen præciserer det grundtvigske menneske først på en måde, der adskiller det fra enhver flad og selvtilstrækkelig humanisme. Jakob Knudsen var samtidig med det moderne gennembrud, som han tog livtag med, men aldrig blev en del af. Tværtimod modsagde han det på afgørende punkter. Jakob Knudsens tænkning viser sig at være overraskende aktuel og vedkommende netop i dag, hvor vi bevidner det modernes sammenbrud. Nyboe Rasmusen er benhård i sin kritik af en nutidig grundtvigianisme, som er forblevet ved»mennesket«og aldrig er nået til det»kristelige«skrev en anmelder, da bogen udkom i foråret.

6 Høstgudstjeneste Høstgudstjeneste i Skive Kirke Søndag d. 24. september kl Traditionen tro fejrer vi at høsten er kommet i hus, og kirken vil denne søndag være særligt pyntet med årets afgrøder. Efter gudstjenesten er der frokost i Skive sognegård. Skive Menighedsråd & sognepræst Natalia Packert Andresen Prædikenværksted Har du nogensinde tænkt på hvordan en prædiken bliver til? Nu er der mulighed for at træde ind i præstens arbejdsværelse og selv være med. Vi læser søndagens tekster sammen, diskuterer, undres og spørger Hvad kommer de gamle tekster os ved i 2017? Måske når vi også at tale om hvilke salmer der kunne passe til søndagens tema. Du behøver ikke være ekspert, blot du er nysgerrig, kan undres eller tør stille spørgsmål. Prædikenværksted hos Natalia for søndag d. 24. september, 15. søndag efter trinitatis Prædikenværksted hos Jesper for søndag d. 8. oktober, 17. søndag efter trinitatis Kontakt præsterne, hvis du har lyst til at være med.

7 Allehjem indbyder til foredragsaften i Skive Sognegaard Mandag den 4. september kl Foredrag ved Stig Glent-Madsen, landsretsdommer og Dansk Flygtningehjælps formand. Over 60 mio. flygtninge i verden - hvad gør vi ved det? Udgangspunktet for mit foredrag er en analyse af situationen af flygtningesituationen i verden og Danmark. Dansk Flygtningehjælp har med arbejde i omkring 40 lande og en indsats i Danmark et godt grundlag for at beskrive udfordringerne ved hjælpearbejdet og fortælle om vanskelighederne ved at leve som flygtning. Der vil også blive berettet om indtryk fra mange af verdens brændpunkter, herunder Syriens nærområder. Der vil blive lagt op til drøftelser af vores ansvar og muligheder for at hjælpe. Mandag den 2. oktober kl Foredrag ved ph.d. og teolog Birgitte Graakjær Hjort Center- og afdelingsleder v. Folkekirkens Uddannelses og Videnscenter, Et meningsfuldt liv Fik du set det, du ville? Fik du hørt din melodi? Et foredrag, hvor vi tager temperatur på tiden og stiller os selv nogle udfordrende spørgsmål til, hvordan vi ønsker, vores liv skal være, og hvad der præger os, uden at vi til daglig går og tænker så meget over det. Skive Menighedsråd er medindbyder til denne aften Mandag den 6. november kl Foredrag ved Marianne Hesselholt, cand.mag. og forfatter. Alderdom er Visdom Det er kun i nyere tid og kun i den vestlige kultur, at høj alder ikke har høj status. I Indien f.eks. betragtes de gamle stadig med stor ærbødighed, og man lytter gerne til deres råd. Og sådan var det også tidligere i vores egen kultur: engang vidste man, at dem, der havde et langt liv bag sig, også havde et stort lager af viden, bygget på erfaringer. Vi vil foretage en rejse ind i historien og se på, hvordan man gennem tiderne og i forskellige kulturer har betragtet alderdommen. Pris inkl. kaffe 50 kr. ALLE er velkomne

8 Mads Callesen udsendt Fra 22/9 og en lille måned frem optræder sognepræst Mads Callesen ikke på gudstjenestelisten, idet han er udsendt som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Ligesom der findes hospitalspræster, stiller Folkekirken også feltpræster til rådighed for mennesker, der som soldaterne har særlige behov i en særlig situation. Og nok ligger Skive Kaserne i Egeris Sogn, men det siger sig selv, at det er Skive-egnens kirker, som i fællesskab må bakke op. Det handler jo om at få vores venner og naboer godt hjem igen. F 22 L s.e.tr. S 24 Skive Kirke kl. 10, Høstgudstj. Natalia P. Andresen M 25 T 26 O 27 T 28 F 29 L 30 OKTOBER SEPTEMBER F 1 L s.e.tr. S 3 Skive Kirke kl. 10 Natalia P. Andresen M 4 T T 7 F 8 L s.e.tr. S 10 Skive Kirke kl. 10 Mads Callesen Vor Frue Kirke kl Mads Callesen M 11 T T 14 F 15 L s.e.tr. S 17 Skive Kirke kl. 10 Jesper Hornstrup M 18 Børnekirke T 19 Skive Kirke kl. 17 Natalia P. Andresen, Tina Damholt 0 20 T s.e.tr. S 1 Skive Kirke kl. 10 Natalia P. Andresen M 2 T 3 O 4 T 5 F 6 L s.e.tr. S 8 Skive Kirke kl. 10 Jesper Hornstrup Vor Frue Kirke kl Natalia P. Andresen M 9 Børnekirke T 10 Skive kirke kl. 17 Natalia P. Andresen, Tina Damholt O 11 T 12 F 13 L s.e.tr. S 15 Skive Kirke kl 10 Natalia P. Andresen M 16 T 17 O 18 T 19 F 20 L 21

9 19. s.e.tr. S 22 Skive Kirke kl. 10 Jesper Hornstrup Vor Frue Kirke kl Jesper Hornstrup M 23 T 24 O 25 T 26 F 27 L s.e.tr. S 29 Skive Kirke kl. 10 Jesper Hornstrup M 30 Evensong T 31 Vor Frue Kirke kl Natalia P. Andresen NOVEMBER O 1 T 2 F 3 L 4 Alle Helgens Dag Skive Kirke kl 10, Reformation S 5 Mads Callesen Skive Kirke kl. 16, Mindegudstj. Natalia P. Andresen M 6 T 7 O 8 T 9 F 10 L s.e.tr. S 12 Skive Kirke kl. 10 Mads Callesen M 13 T 14 O 15 T 16 F 17 L s.e.tr. Skive Kirke kl 10 Jesper Hornstrup S 19 Skive Kirke kl Jesper Hornstrup M 20 T 21 O 22 T 23 F 24 L 25 Sidste søndag i kirkeåret S 26 Skive Kirke kl 10 Mads Callesen M 27 Evensong T 28 Vor Frue Kirke kl Natalia P. Andresen O 29 T 30 DECEMBER F 1 L 2 1. s. i advent Skive Kirke kl. 10 S 3 Mads Callesen Vor Frue Kirke kl Mads Callesen M 4 T 5 O 6 Klokkespil efterår 2017 September 08.05: Det lysner over agres felt 13.01: Sensommervise 16.01: Septembers himmel 17.01: Du som ud af intet skabte 18.05: Den klare sol går ned Oktober 08.05: Morgenstund har guld i mund 13.01: Nu falmer skoven 16.01: Kirken er som Himmerige 17.01: Nu står der skum fra bølgetop 18.05: Dybt hælder året i sin gang November 08.05: Den signede dag 13.01: Lille Guds barn 16.01: Som året går 17.01: O hjertekære Jesus Krist 18.05: Hvilestunden er i vente

10 Efterårets koncerter Koncert med Italiensk trio Søndag d. 24. september kl Skive Kirke Musica-mente består af Claudio Massola, (klarinet og fløjte), Bruno Giordano (klarinet og saxofon) og Alessandro Delfino (klaver). De har en fælles musikalsk løbebane med et solidt fundament og baggrund i den klassiske musik, men beskæftiger sig nu med forskellige genrer fra swing til jazz og folkemusik. Sammen har de dannet trioen Musica-mente eller musik og ballade har opnået stor succes både hos publikum og kritikere i Italien og udlandet med deres varierede koncertprogrammer, hvor der ikke eksisterer nogen barriere mellem genrerne. Karakteristisk for gruppen er deres evne til at spille på flere instrumenter og benytte sig af flere forskellige kulturelle musikalske udtryk. Kernen i deres optræden er forskellige stilarter og forskellige historiske stilperioder, der både er berigende, overraskende og underholdende for publikum. Trioen har til daglig base i Noli ved den italienske blomster-riviera i Ligurien i Italien. Der er fri entré. Efterårs-soiré Torsdag d. 12. oktober kl Skive Sognegård Traditionen tro indbydes der til Efterårs-soiré i Skive Sognegårds foyer, hvor voksenkoret vil underholde under ledelse af Morten Ladehoff. Programmet bliver varieret og kommer til at bestå af både rytmiske og klassiske værker samt klavermusik og fællessang. Efter selve koncerten er alle velkomne til en snak med de medvirkende over et glas vin/sodavand. Der er fri entré.

11 PREP Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold Kommunikationskursus for par PREP er et forebyggende og relationsudviklende kursus. Der er hverken tale om gruppearbejde eller traditionel parterapi. På PREPkurset arbejder man kun med sin partner og behøver ikke indvie andre i ens private forhold. PREP-kurserne er uafhængige af religion og politik og udbydes i mange lande. PREP er for par i alle aldre og livsfaser, der ønsker at arbejde med deres parforhold. Som nyetableret par kan man få inspiration til at skabe gode kommunikationsvaner. Par, der har levet sammen i længere tid, kan få hjælp til at bryde dårlige mønstre eller få inspiration til at udvikle det gode i deres forhold. Læs mere på kirkernes hjemmesider Sted Skive Sognegaard, Reberbanen 19, 7800 Skive. Tid Lørdag d. 23. september kl og lørdag d. 14. oktober kl Pris 800 kr. pr. par, inkl. forplejning begge dage. Spørgsmål og tilmelding til Ole Dahl, mobil: mail: ole.dahl.skive@gmail.com Arrangeres af Skive, Resen og Egeris sogne Pas på parforholdet, mens I stadig elsker hinanden. Mattias Stølen Due, leder af Center for Familieudvikling

12 Café eftermiddage i Skive sognegård Tirsdag d. 26. september kl Erling Thorup, Løvel: Mit liv som købmand i Løvel Tirsdag d. 31. oktober kl Naturvejleder Jens Frydendal, Rødding: Livet er farligt - man kan dø af det (foto). Tirsdag d. 28. november kl Peter H. Thomsen, Søften: Det gode liv og de fem fortrydelser om at træffe de rigtige valg i tide med sang og musik. Evensong Vi har de sidste par år haft nogle hverdagsgudstjenester i Vor Frue Kirke på tirsdage kl. 17, det fortsætter vi med, men det næste år forsøger vi at lave dem som Evensong, eller Aftensang om man vil. Det vil sige at vi lægger os op ad den engelske tradition for hverdagsgudstjenester, hvor der veksles mellem læsninger, bøn og musik. Særligt koret og musikken får en fremtrædende rolle. Datoerne for efterårets Evensong er: Tirsdag d. 31. oktober kl. 17 Tirsdag d. 28. november kl. 17 Medvirkende: Skive Sogns Junior og Teenkor, organist Anna Ring og sognepræst Natalia Packert Andresen TO LUTHERAFTENER I anledning af 500 året for Luthers opslag af de 95 teser på kirkedøren i Wittenberg, der fik så stor betydning for vor kirke, arrangerer Indre Mission to Lutheraftener i Missionshuset i Christiansgade oktober viser vi filmen Luther af Joseph Fiennes. Spilletid 2 timer 15. november er emnet for professor ved Menighedsfakultetet teol. dr. Asger Chr. Højlund Luthers betydning for vor kirke, hans teologi og bekendelsesskrifter Fri entré. Kaffe á 20 kr. Alle er velkommen til at deltage i én eller begge aftener.

13 Program for Indre Mission, Skive Hvor der ikke står andet, afholdes mødet i Skive Missionshus, Christiansgade 6. September: Man. d. 4. kl. 14,30. Vejen ind i Bibelen Joh. 15. Tir.d. 5 tor. d. 7. Timeout på Kildeborg. Det er lejr for kvinder, se program på Man. d. 11. kl. 14,30. Mandagscafé v/fritidsforkynder Richardt Hove Nielsen, Vang. Ons. d. 13. kl Indre Missions Fødselsdagsfest, hvor Sognepræst Orla Villekjær, Sdr. Felding taler. På klarinet medvirker økonomichef Jørgen Bach, Viborg Man. d. 18. kl. 14,30. Café. Tema: Ensomhed v/dagmar Møller, Skive. Fre. d. 22. kl Fuldt Hus Et arrangement for alle aldersgrupper. Vi begynder med spisning. Der er ingen tilmelding! Kl 19,00 taler ungdomskonsulent Filip Torp Kildeholm. Specielt program for børn. Man. d. 25 kl. 9,30. Mandagscafé med andagt. Ons. d. 27. kl. 19,30. Bibelkredsene samles i hjemmene. Fre. d. 29. kl. 19,30. Høstfest på Soldaterhjemmet. Landsformanden for KFUM s Soldatermission pastor Jesper Hornstrup, Skive taler. Kaffe og lotteri. Oktober: Man. d. 2. kl. 14,30. Mandagscaféen Vejen ind i Bibelen Joh. 16 Tir. d. 3. kl Temaundervisning i Skive. Gudstjeneste i Vor Frue Kirke ved sognepræst Kristian Bork Sørensen, Aarhus. Skriftemål, altergang. Bagefter bibelforedrag i Missionshuset. Man. d. 23. kl. 14:30. Mandagscafé Vejen ind i Bibelen Joh. 17. Ons. d. 25. kl. 19:30. Bibelkredsene samles i hjemmene. Man. d. 30. kl. 9:30. Café med andagt. November: Fre. d. 3. kl. 18:00. Fuldt Hus alle mand af hus. Vi begynder med fællesspisning. Der er ingen tilmelding. Kl. 19,00 taler cand. teol. Robert Thun Svendsen, Brande. Specielt program for børn. Man. d.6. kl. 14:30. Mandagscafé. Pastor Ove Mølgaard, Skive, taler Tir. d. 7. ons. d. 8. tor. d. 9. kl. 19:30. Kredsens Efterårsmøder i Durup Missionshus. Missionær Knud Dalsgaard Hansen, Århus taler. Man. d. 13. kl. 14:30. Mandagscafé Vejen ind i Bibelen Joh. 18. Ons. d. 15. kl. 19:30. Luthers betydning for vor kirke, hans teologi og bekendelsesskrifter. Professor på MF, teol. Dr. Asger Chr. Højlund underviser Man. d. 20. kl. 14:30. Mandagscafé. Tema: Verdens forfulgte kristne og Åbne Døre. v/knud E. Palmelund, Vonge. Ons. d. 22. kl. 19:30. Sømandsmissionens festaften. Sømandsmissionær Jørgen Knudsen, Mårslet taler og fortæller fra arbejdet. Lotteri. Man. d. 27. kl. 9:30. Café med andagt. Ons. d. 29. kl. 19:30. Bibelkredsene samles i hjemmene. Ons. d. 4. kl. 19:30. Temaundervisning i Skive. Bibelforedrag ved missionær Poul Erik Hansen, Farsø Man. d. 9. kl. 14:30. Mandagscafé. v. Missionær Preben Sørensen, Viborg. Ons. d. 11. kl. 19:30 Missionshusets Årsfest. Vicegeneralsekretær Peter Nord Hansen, Fredericia taler. Solosang ved Louise Frøkjær Carstens, Viborg. Man. d. 16. kl. 14:30. Mandagscafé Tema: Krigsveteraner v/sognepræst Jesper Hornstrup, Skive. Ons. d. 18. kl. 19:30. Vi viser Lutherfilmen i anledning af 500 års jubilæet. Spilletid 2 timer.

14 Babysalmesang i Skive Kirke Tirsdag d. 5. september kl starter et nyt hold babysalmesang. Vi skal synge, lytte til musik og danse sammen med vores babyer i kirkerummet. Kirkens smukke rum er skabt til sang og nærvær, for her er der blevet sunget gennem mange hundrede år. Som forældre er det fantastisk at se, hvor opmærksomt det lille barn er, både når det lytter, ser og mærker. Efter babysalmesang i kirken går vi over i Sognegården til en kop kaffe og hyggeligt samvær. Tilmelding: td@km.dk tlf Kirke- og kulturmedarbejder Tina Damholt glæder sig til at møde børn og forældre og til at opleve det musikalske samvær. BØRNEKIRKE Tirsdag d. 19. september og tirsdag d. 10. oktober kl i Skive Kirke & sognegård. Gudstjeneste i børnehøjde og derefter aftensmad i Sognegaarden. Kom og del det største med de mindste! Natalia og Tina

15 INFORMATION Sognepræst Mads Callesen Frederiksdal Allé 25, Skive Træffes tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl og efter aftale. Mandag fri. Tlf , mail: Sognepræst Natalia Packert Andresen Reberbanen 19, Skive, tlf mail: Fri mandag, ellers efter aftale. Sognepræst Jesper Hornstrup Petravej 80, Skive, tlf mail: Mandag fri, ellers efter aftale. Det er naturligvis altid muligt at komme til at tale med en præst. Telefonsvarerbeskeder besvares så hurtigt som muligt. Ved fridage/ferie/uddannelse vil præstens telefonsvarer henvise til en anden præst. Kirkekontoret Reberbanen 19, tlf Kirkekontorleder Gunnar Poulsen, mail: Kirkekontoret har offentlig kontortid kl mandag, tirsdag, onsdag og fredag. Torsdag kl Kirkegårdskontoret Reberbanen 19, tlf Kirkegårdsinspektør Jens Holger Borgbjerg mail: Kirkegårdskontoret har offentlig kontortid kl mandag, tirsdag, onsdag og fredag. Torsdag kl Formand for Skive Menighedsråd Karl Bundgaard Olgavej 8, Skive, tlf mail: Kirkeværge Poul Erik Jeppesen, Vindevej 54, Skive, tlf , mail: Kirke- og kulturmedarbejdere Tina Ravnsbjerg Damholt Hasselvænget 18, Skive, Tlf Mette Thybo Jensen Reberbanen 19, tlf mail: Organist Morten Gerskov Ladehoff Vestergade 4L, 1. tv, Viborg, Tlf mail: Organistass. Anna Ring Rosenvænget 14, 1. tv., 8800 Viborg, Tlf mail: Kirketjenere Solveig Sanko Lien 6, Spøttrup, Tlf , mobil , mail: Annette Riis Elmkjær Huginsvej 56, Skive, mobil , mail: Skive Sogns hjemmeside: På hjemmesiden findes bl.a. oplysninger om sognets kirker, anmeldelse af fødsel og dødsfald, kirkelige handlinger, gudstjenester og øvrige aktiviteter, samt det aktuelle kirkeblad. Gratis kirketaxa til ALLE gudstjenester Man skal blot ringe til Skive Taxa 1 time før gudstjenesten, så kørslen kan koordineres på tlf Skive Sogns Kirkeblad udgives af Skive Menighedsråd. Tryk: Vibla, Jegstrupvej 4M, Skive Dette nummer af kirkebladet er redigeret af Tina Damholt og Mads Callesen - ansvarshavende. Menighedsrådsmøder /8 28/9 26/10 30/11.

16 REFORMATIONEN - en duel på ord i Skive sognegård Torsdag 9. november kl. 19:30 VOK Viden Om Kristendom Vi har hørt, der skete store ting på reformationstiden hverken Danmark eller Europa eller kirken var det samme bagefter. Men hvad var det dog, der skete? Ja, hvorfor ikke spørge dem, der oplevede det selv? VOK har derfor inviteret: en katolsk biskop af den gamle skole, Jens Andersen Beldenak (ukendt fødeår) en reform-katolik, Poul Helgesen (født ca. 1485) de to lutherske rebeller, Hans Tausen (født 1494) og Peder Palladius (født 1503) en ordstyrer (født 1985) Ordstyreren får sin sag for, thi duellen mellem de fire kamphaner kan kun blive hård. For dem alle var det en hjertesag, hvad reformationen gjorde ved kirken og menneskene men enige var de ikke. Kom og hør! De inviterede gæster kan have en ydre lighed med Claus Olsen, Morten Rydal, Mads Callesen, Asger Staugaard Nielsen og Anne Christine Benner (sognepræster på Skive-egnen og i Himmerland) VOK VIDEN OM KRISTENDOM er et folkekirkeligt initiativ til voksenundervisning på Skive-egnen, byder velkommen til alle med nysgerrighed og interesse, er undervisning ved fagfolk, er åben samtale og plads til at undres, fri entré.

Skive Sogns Kirkeblad

Skive Sogns Kirkeblad Skive Sogns Kirkeblad Sommer 2017: Juni-Juli-August Nr. 3-32. årg. www.skivesogn.dk DØDSSYND Fra februar til maj har vi som bekendt lagt græs til kunstværket Misundelse. Mange mennesker er kommet forbi,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Skive Sogns Kirkeblad

Skive Sogns Kirkeblad Skive Sogns Kirkeblad Efterår 2016: September-Oktober-November Nr. 4-31. årg. www.skivesogn.dk TANKER OM HØST Der er blevet sat spørgsmålstegn ved, om vi skal blive ved at holde høstgudstjenester. Det

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Skive Sogns Kirkeblad

Skive Sogns Kirkeblad Skive Sogns Kirkeblad Sommer 2016: Juni-Juli-August Nr. 3-31. årg. www.skivesogn.dk En prik, en stork, et kors Endnu ser vi i et spejl, i en gåde, men da skal vi se ansigt til ansigt. Nu erkender jeg stykkevis,

Læs mere

ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE

ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE Tirsdag d. 29. august kl. 19.30 i Kirkeladen Ølsmagning og bordtaler ved bryggeren og præsten! Brygger

Læs mere

Skive Sogns Kirkeblad

Skive Sogns Kirkeblad Skive Sogns Kirkeblad Vinter 2016/17: December-Januar-Februar Nr. 1-32. årg. www.skivesogn.dk Er græsset mon grønnere hos naboen? Det er snart jul, en tid med mange ritualer og mange traditioner, og derfor

Læs mere

Adresser:

Adresser: Adresser: Bestyrelsen: Skive Missionshus Christiansgade 6 www.skiveim.dk Keld Burchardt, Hjaltesvej 2C, tlf. 2083 3146, lkb@webspeed.dk (formand) Ole Dahl, Adelgade 1A1 tlf. 2025 9633, ole.dahl.skive@gmail.com

Læs mere

Program: seniorer voksne unge teenager børn. Bibelcamping Martin Luther Fællesmøder Fuldt Hus Temaundervisning

Program: seniorer voksne unge teenager børn. Bibelcamping Martin Luther Fællesmøder Fuldt Hus Temaundervisning Program: seniorer voksne unge teenager børn Bibelcamping Martin Luther Fællesmøder Fuldt Hus Temaundervisning Hvad gør jeg hvis.. jeg gerne vil med i en bibelkreds eller bedekreds?.. jeg har andre ubesvarede

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Skive Sogns Kirkeblad

Skive Sogns Kirkeblad Skive Sogns Kirkeblad Vinter 2018/2019 December - januar - Februar Nr. 1-34. årg. www.skivesogn.dk Vi begynder forfra! Når kalenderen viser december, peger alt mod jul. Vi begynder forfra, ikke på noget

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

Program: seniorer voksne unge teenager børn. Temaundervisning Missionshusets årsfest Martin Luther Fællesmøder Fuldt Hus

Program: seniorer voksne unge teenager børn. Temaundervisning Missionshusets årsfest Martin Luther Fællesmøder Fuldt Hus Program: seniorer voksne unge teenager børn Temaundervisning Missionshusets årsfest Martin Luther Fællesmøder Fuldt Hus Hvad gør jeg hvis.. jeg gerne vil med i en bibelkreds eller bedekreds?.. jeg har

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

kirkebladet for hvidovre sogn

kirkebladet for hvidovre sogn kirkebladet for hvidovre sogn Maj - juli 2015 Gudstjeneste under åben himmel 2. pinsedag kl. 11.00 www.hvidovrekirke.dk HØJMESSER OG GUDSTJENESTER MAJ-JULI 2015 Kl. 10.00 hvor intet andet anføres MAJ 1.

Læs mere

SKIVE SOGNS KIRKEBLAD

SKIVE SOGNS KIRKEBLAD SKIVE SOGNS KIRKEBLAD Efterår 2014 September Oktober November Nr. 4 29. årg. www.skivesogn.dk Mens vi venter I skrivende stund venter vi stadig på, hvem der bliver den nye præst i Skive sogn efter Aksel

Læs mere

Velkommen til Indre Mission - Horsens

Velkommen til Indre Mission - Horsens Velkommen til Indre Mission - Horsens Sted: Emil Bojsensgade 31, 8700 Horsens. Tidspunkt: Torsdag kl. 18.00 21.15. Se programmet. Hvad står IM for? Hvad tror vi på? Hvad sker der i IM Horsens For de unge

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

Adresser:

Adresser: Adresser: Skive Missionshus www.skiveim.dk Indre Mission Indre Mission, som er en del af Den Danske Folkekirke, vil hjælpe mennesker til tro på Jesus Kristus gennem børne-, ungdoms-, og voksenarbejde ved

Læs mere

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Folkekirken i Gladsaxe kom indenfor! Spaghetti-gudstjeneste Søborgmagle Kirke... 1 Første gang: onsdag den 27. august kl. 17.30 Kirkerne i Gladsaxe kommune prøver

Læs mere

PROGRAM FOR VETERANKURSUS TEOLOGI FOR LÆGFOLK

PROGRAM FOR VETERANKURSUS TEOLOGI FOR LÆGFOLK PROGRAM FOR VETERANKURSUS 2010 TEOLOGI FOR LÆGFOLK Kære tidligere kursister ved Teologi for Lægfolk Højbjerg, den 3. maj 2010 Det er en glæde igen i år at kunne indbyde tidligere kursister på TFL til sommerkursus

Læs mere

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent SØNDAG 25. NOVEMBER SIDSTE SØNDAG I KIRKEÅRET Adventsmøde med frokost 1. SØNDAG I ADVENT 2. DECEMBER KL. 10.30 14:00 SØNDAG

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

Nørklere: Strik og gør en forskel Ønske- og rockgudstjeneste Nr. Herlev kirke skal være grøn Accessories

Nørklere: Strik og gør en forskel Ønske- og rockgudstjeneste Nr. Herlev kirke skal være grøn Accessories September 2013 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Nørklere: Strik og gør en forskel Ønske- og rockgudstjeneste Nr. Herlev kirke skal være grøn Accessories Hvem finder jeg hvor? Sognepræst Lyngevej

Læs mere

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke 2013 En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke Sct. Pauls Kirke har en række tilbud og aktiviteter, der foregår i og ud fra kirkens sognehus. Fælles

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

14.- 16. september 2015 på Emmaus Galleri og Kursuscenter i Haslev

14.- 16. september 2015 på Emmaus Galleri og Kursuscenter i Haslev Tidssvarende gudstjeneste på et luthersk grundlag? - kirkemusikalske udfordringer i 2015 14.- 16. september 2015 på Emmaus Galleri og Kursuscenter i Haslev Hermed indbyder vi til den årlige tværfaglige

Læs mere

Nyt fra menighedsråd/præst

Nyt fra menighedsråd/præst AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet September, Oktober, November 2012 Nyt fra menighedsråd/præst To datoer at huske: 5. september og 13. november 2012 Den 5. september 2012 kl. 19 i Himmelrummet på Juelsminde

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Indre Mission i Grindsted Program foråret 2016

Indre Mission i Grindsted Program foråret 2016 Indre Mission i Grindsted Program foråret 2016 Indre Mission i Grindsted Adresse: Kronen, Solvej 1, 7200 Grindsted Mere info: www.grindsted.indremission.dk eller søg Kronens side på facebook JANUAR Evangelisk

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Skive Sogns Kirkeblad

Skive Sogns Kirkeblad Skive Sogns Kirkeblad Forår 2017: Marts-April-Maj Nr. 2-32. årg. www.skivesogn.dk At sidde på kirkebænken i storm og stille Stormen på søen I Matthæusevangeliets kapitel 8 kan man læse om Jesu disciple

Læs mere

Skive Sogns Kirkeblad

Skive Sogns Kirkeblad Skive Sogns Kirkeblad Sommer 2015: Juni-Juli-August Nr. 3-30. årg. www.skivesogn.dk Sæbebobler og barnlig lethed For en måned siden holdt vi 5 festlige konfirmandgudstjenester i Skive Sogn, og jeg ville

Læs mere

Skive Sogns Kirkeblad

Skive Sogns Kirkeblad Skive Sogns Kirkeblad Efterår 2015: September-Oktober-November Nr. 4-30. årg. www.skivesogn.dk Det håndgribelige I de dage skete det, at Jesus kom fra Nazaret i Galilæa og blev døbt af Johannes i Jordan-floden.

Læs mere

Martin Luther. Et kursus om Martin Luther marts Liselund Møde- og Kursussted i samarbejde med Folkeuniversitetet i Slagelse

Martin Luther. Et kursus om Martin Luther marts Liselund Møde- og Kursussted i samarbejde med Folkeuniversitetet i Slagelse Folkeuniversitetet Slagelse Martin Luther Et kursus om Martin Luther 24. 26. marts 2017 Liselund Møde- og Kursussted i samarbejde med Folkeuniversitetet i Slagelse Liselund Møde-og Kursussted, Slotsalléen

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Koncert. Udflugt. for voksne. In Consort. Halloween. Mikkelsdag. Kristendom. kirkebladet for hvidovre sogn. og øen Nyord.

Koncert. Udflugt. for voksne. In Consort. Halloween. Mikkelsdag. Kristendom. kirkebladet for hvidovre sogn. og øen Nyord. kirkebladet for hvidovre sogn In Consort Koncert med blokfløjtenister September-oktober 2014 Udflugt til Udby og Møns Klint og øen Nyord Halloween Græskar og aftensang for hele familien Kristendom for

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

Arrangementer Vinteren

Arrangementer Vinteren Arrangementer Vinteren 2016-2017 Allerslev og Jungshoved kirker Op mod jul I skrivende stund først i november - er juleforberedelserne rundt omkring så småt ved at komme i gang. Særlig butikkerne er hurtigt

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Nyhedsbrev. August September Oktober

Nyhedsbrev. August September Oktober Nyhedsbrev August September Oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke d. 20. august 10. søndag efter Trinitatis d. 27. august 11. søndag efter Trinitatis Poul Erik Kammersgard d. 3. september 12. søndag

Læs mere

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang.

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang. Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal 2018 3. årgang. Onsdag den 7. februar blev der for første gang afholdt årsmøde som følge af den nye struktur og det blev et velbesøgt møde, hvor ca.

Læs mere

november - december 2018

november - december 2018 november - december 2018 Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: 76 81 78 30 Dagcenteret: tlf.: Betina Gregersen/ Lene Thiemer Hedegaard på tlf. 23 32 05 52 eller Karin Liltorp:

Læs mere

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA Alene Kristus er mit håb, LIVET MED JESUS han er mit sikre sejrsråb. Min hjørnesten og tilflugtsborg, han er mit værn i frygt og sorg. Et væld så dyb af kærlighed, hos

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

udfordrer kristne fællesskaber

udfordrer kristne fællesskaber 101 Mennesker med autisme og Aspergers syndrom udfordrer kristne fællesskaber Det er ikke særlig kaffehyggeligt, når der er en med, som hele tiden ødelægger det kaffehyggelige fællesskab, siger Henrik

Læs mere

Hvor? Hvornår? Program (standard) Pris

Hvor? Hvornår? Program (standard) Pris Mad med mening 2017 Hvor? Christianshus Hvornår? 1. torsdag i måneden, kl. 17.30-20.00 (med mindre andet er nævnt i programmet) Program (standard) Kl. 17.30: Fællessange, aftensmad, kaffe Ca. kl. 18.30:

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

Aktivitetsprogram. Efterår 2013. Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne. Hørning. Mesing. Veng. Blegind. Adslev

Aktivitetsprogram. Efterår 2013. Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne. Hørning. Mesing. Veng. Blegind. Adslev Efterår 2013 Hørning Mesing Veng Blegind Adslev Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne Aktivitetsprogram August Konfirmandindskrivning søndag den 18. august kl. 11.00 i Veng kirke Gudstjeneste,

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

KvongPosten November 2017

KvongPosten November 2017 KvongPosten November 2017 --------------------------------------------- Bankospil Støtte foreningen for Kvong Sogn afholder Bankospil Søndag den 5 nov. kl. 15.00 Dørene åbnes kl. 14.00 i gymnastiksalen,

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Program: seniorer voksne unge teenager børn. Nyt missionshus: Indvielse Festaften Festgudstjeneste

Program: seniorer voksne unge teenager børn. Nyt missionshus: Indvielse Festaften Festgudstjeneste Nyt missionshus: Indvielse Festaften Festgudstjeneste Program: seniorer voksne unge teenager børn Hvad gør jeg hvis.. jeg gerne vil med i en bibelkreds eller bedekreds?.. jeg har andre ubesvarede spørgsmål

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 juli august september Indhold: Skelagerparken 2 25 års jubilæum 3 Kalender 4-5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6 Ny biskop 7 Praktiske oplysninger

Læs mere

KORFESTIVAL MAJ

KORFESTIVAL MAJ Sammen synger vi os glade på tværs af kommunen og generationer. Glæd dig til en uge med sang, fest, farver og fællesskab - En korfestival hvor alle kan være med! LÆS MERE OM PROGRAMMET OG EVT. BILLETSALG

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET 'Vær velkommen, Herrens år' Vi synger ved begyndelsen af adventstiden og ved starten af et nyt år: Vær velkommen,

Læs mere

På sporet af julen og Grundtvig

På sporet af julen og Grundtvig December i København På sporet af julen og Grundtvig jul 2009 N.F.S. Grundtvig er en vigtig skikkelse i DR s julekalender Pagten, hvor hans salmer og tanker om menneske og fællesskab spiller en rolle.

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

LUTHERSTAFET 2017 SEKS SPÆNDENDE AFTENER I ÅRHUS NORDRE PROVSTI ELEV EGÅ HJORTSHØJ ELSTED LYSTRUP SKÆRING

LUTHERSTAFET 2017 SEKS SPÆNDENDE AFTENER I ÅRHUS NORDRE PROVSTI ELEV EGÅ HJORTSHØJ ELSTED LYSTRUP SKÆRING LUTHERSTAFET 2017 SEKS SPÆNDENDE AFTENER I ÅRHUS NORDRE PROVSTI ELEV EGÅ HJORTSHØJ ELSTED LYSTRUP SKÆRING Den 31. oktober 1517 slog Martin Luther sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg. Hans kritik

Læs mere

Hurtigt overblik. Søndag d. 6. september: Mit liv som naver. Søndag d. 11 oktober: Sang og musik foredrag : Efterårsglød

Hurtigt overblik. Søndag d. 6. september: Mit liv som naver. Søndag d. 11 oktober: Sang og musik foredrag : Efterårsglød SØNDAGSCAFÉ I SCT. OLAI SOGNEGÅRD PROGRAM 2015/2016 SØNDAGSCAFÉ KIRKEKONCERTER ANDRE ARRANGEMENTER SCT. OLAI SOGNEGÅRD SKAGENSVEJ 210, HØJENE Arrangør: Sct. Olai menighedsråd Hurtigt overblik Søndag d.

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 57.årg. Juni Juli - August Nr.3 Koncert Michala Petri og Lars Hannibal Petri/Hannibal Duo Jubilæumsturné 2016 Koncert i Sønder Nissum kirke d.5.juli kl.19.30 Petri/Hannibal

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Gram Menighedshus. Kirkealle 4. Program for 2018 Alle er velkommen. Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk.

Gram Menighedshus. Kirkealle 4. Program for 2018 Alle er velkommen. Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk. Gram Menighedshus Kirkealle 4 Program for 2018 Alle er velkommen Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk. Januar: Kaffehold 2 Mandag d. 8. kl. 14 16 Café Mandag d. 8. til torsdag d.

Læs mere

Kirkehøjskole i Aalborg

Kirkehøjskole i Aalborg Kirkehøjskole i Aalborg 2019-2020 Velkommen til Kirkehøjskole Aalborg 2019-20 I dybden med den kristne tro Kirkehøjskole i Aalborg er et tilbud til alle, der gerne vil fordybe sig i den kristne tro. Det

Læs mere

Lejlighedskor søges! Menighedsrådsvalg Krea-klub eller åben sognegård Babysalmesang et forsøg

Lejlighedskor søges! Menighedsrådsvalg Krea-klub eller åben sognegård Babysalmesang et forsøg September 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Lejlighedskor søges! Menighedsrådsvalg Krea-klub eller åben sognegård Babysalmesang et forsøg På bl.a. Facebook kan du se kirkens nye video, hvor medlemmer

Læs mere

Torsdagsarrangementer

Torsdagsarrangementer Torsdagsarrangementer forår 2017 12. januar: Nytårsfest kl. 13-16 Vi starter det nye år med at spise sammen, og under middagen er der traditionen tro nytårstale, fællessang og underholdning. Tilmelding

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 2 Juni Juli August 2018 TILLYKKE TIL ÅRETS KONFIRMANDER 2. pinsedag kunne vores organist, Hans Bjerborg tage det nye orgel i brug

Læs mere

Indbydelse til vi spiser sammen

Indbydelse til vi spiser sammen KvongPosten September 2017 Indbydelse til vi spiser sammen Så er tiden inde til at vi mødes på kryds og tværs af Kvong Sogn og omegn til en hyggelig aften Fredag den 15. september kl. 18.00 i gymnastiksalen

Læs mere

Nørremarkskirken Kom-sammeneftermiddage. Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang

Nørremarkskirken Kom-sammeneftermiddage. Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang Nørremarkskirken Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang 2016-2017 Kom-sammeneftermiddage Torsdag den 25. august kl. 14.30 Mit liv med musik Musiker og klaverstemmer, Ole-Peter Jørgensen Vejle Ole-Peter

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Allehelgens dag, søndag den 2. november 2014 Vor Frue kirke kl. 17. Tekst: (Apok 21,1-7) Mt 5,13-16 Salmer: 571, 434, 332, 561, 52, 732 v.7-8, 560.

Allehelgens dag, søndag den 2. november 2014 Vor Frue kirke kl. 17. Tekst: (Apok 21,1-7) Mt 5,13-16 Salmer: 571, 434, 332, 561, 52, 732 v.7-8, 560. 1 Allehelgens dag, søndag den 2. november 2014 Vor Frue kirke kl. 17 Jesper Stange Tekst: (Apok 21,1-7) Mt 5,13-16 Salmer: 571, 434, 332, 561, 52, 732 v.7-8, 560. Gud, lær mig før din vinters gru som æblerne,

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Programlægning: Bestyrelsen: Hjemmeside Missionær: og Layout:

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Programlægning: Bestyrelsen: Hjemmeside  Missionær: og Layout: P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten Christensen Formand

Læs mere

Gram Menighedshus. Kirkealle 4. Program for 2017 Alle er velkommen. Gram. Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk.

Gram Menighedshus. Kirkealle 4. Program for 2017 Alle er velkommen. Gram. Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk. Gram Menighedshus Kirkealle 4 Program for 2017 Alle er velkommen Gram Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk. Januar: Kaffehold 3.Uge 1 Mandag d. 9. kl. 14 16 Café Mandag d. 9. til

Læs mere

ARRANGØRER: Kalvø Badehotel, Folkeuniversitetet og Det Maritime Kalvø bidrager også PROGRAM FOR HØJSKOLEDAGENE

ARRANGØRER: Kalvø Badehotel, Folkeuniversitetet og Det Maritime Kalvø bidrager også PROGRAM FOR HØJSKOLEDAGENE ARRANGØRER: Menighedsrådene i Øster Løgum, Løjt og Genner Tilrettelæggelse: Claus Helsbøl, pastor em. mødeleder Anette Kjær, organist Sognenes præster Ann Bork Damsgaard og Anette Jensen Kalvø Badehotel,

Læs mere

Kirken på bakken. Sct. Peders Kirke. Biskoppen kommer

Kirken på bakken.  Sct. Peders Kirke. Biskoppen kommer Kirken på bakken www.sct-peders.dk Biskoppen kommer Sct. Peders Kirke Randersugen 2017 Kirken på bakken vil være din ekstra synlige kirke i Randersugen 2017. Velkommen til en lang række aktiviteter i Sct.

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

EFTERÅR I SALMER. Nr. 5 oktober/november 2011

EFTERÅR I SALMER. Nr. 5 oktober/november 2011 Nr. 5 oktober/november 2011 EFTERÅR I SALMER. Dybt hælder året i sin gang, synger vi i denne tid, og det er uomgængeligt, at sådan er det. Mørket trænger frem, og dagene bliver korte. Året går på hæld,

Læs mere

Prædiken Alle Helgens søndag

Prædiken Alle Helgens søndag Prædiken Alle Helgens søndag Salmer: DDS 732: Dybt hælder året i sin gang (mel. Crüger) DDS 544: Som dug på slagne enge DDS 571: Den store hvide flok vi se // DDS 573: Helgen her og helgen hisset DDS 406:

Læs mere

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Herning Valgmenighed En Grundtvigsk valgmenighed Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Hvem er vi? Herning Valgmenighed er en fri sammenslutning indenfor folkekirken i den grundtvigske tradition.

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Lyng Sogns Kirkeblad september oktober november 2013

Lyng Sogns Kirkeblad september oktober november 2013 Lyng Sogns Kirkeblad september oktober november 2013 Kirkekontor: Højmosevej 3-5, Tlf. 30 63 17 77 tlf.tid: Mandag-torsdag 9-13 mail: lyngkirke@lyngkirke.dk Fælleskontoret Kirkernes Hus: Christiansvej

Læs mere

Stiftskursusdag. Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter

Stiftskursusdag. Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter Stiftskursusdag Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter Kirkehandlinger performance eller gudstjeneste? Velkommen til årets stiftskursusdag,

Læs mere

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16 Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK En palet af gudstjenester Alle mennesker er forskellige. Derfor tilbyder Christianskirken en bred

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

13. årgang Efteråret 2011 Nr. 4

13. årgang Efteråret 2011 Nr. 4 K I R K E N Y T PADESØ SOGN 13. årgang Efteråret 2011 Nr. 4 Høst i Padesø Nyt fra menighedsrådet Nyt orgel Padesø Kirkes gamle orgel, der er ca. 125 år, er slidt op. Det har også været flittigt brugt i

Læs mere

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Hvorfor mødes vi her? 41... Menighedsrådet aflægger beretning om rådets virksomhed i det forløbne år og orienterer om den planlagte virksomhed i det kommende år. Beretning

Læs mere