Skive Sogns Kirkeblad

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skive Sogns Kirkeblad"

Transkript

1 Skive Sogns Kirkeblad Efterår 2016: September-Oktober-November Nr årg.

2 TANKER OM HØST Der er blevet sat spørgsmålstegn ved, om vi skal blive ved at holde høstgudstjenester. Det er jo efterhånden et mindretal af os, der rigtig høster. Og de afgrøder, vi henter i køkkenhaven, er jo ikke livet om at gøre! Alligevel fejrer vi stadig høsten med takkegudstjenester. Og vi gør det med glæde. Vi glædes over at synge alle de kendte høst-salmer. Nu falmer skoven..., Vi pløjed og vi såede... osv. For det er jo i de salmer, der står det, der skal siges ved en høstgudstjeneste. Ham takker alle vi med sang, for alt, hvad han har givet, for hvad han vokse lod i vang, for ordet og for livet. Men med til høstgudstjenesten hører så også en løftet pegefinger at der er grænser for menneskers magt. Du kan ikke sikre dig! Der er ingen stensikre anvisninger på, hvordan man får den optimale høst. Måske nok i teorien, men ikke i praksis. For man er udleveret til vind og vejr: til sol og regn. Og hvem ville ikke gerne kunne vælge imellem dem, så vi havde haft lidt mere af det ene eller det andet? Men vi får slet ikke valget. Vi er i dybest tænkelig forstand afhængige - afhængige af noget udefrakommende. Afhængige af, at der faktisk er en anden, der gør noget! En høstgudstjeneste, såvel som enhver anden gudstjeneste, ville være uden mening, om det var sådan, at vi bare kunne få livet til at arte sig, som vi ville. Om teori altid stemte overens med praksis. Om vor kunnen slog til. Om vi ikke på nogen måder var afhængig af noget uden for os selv, uden for vor rækkevidde. - Men det er jo netop det, vi er. Vi er afhængige af andre, af vind og vejr, sol og regn; - at der kommer noget ned til os ovenfra, - som ligger helt uden for vor magt. Landmanden skal naturligvis pløje og så. Han skal vælge den rigtige mark til den rigtige afgrøde. Han skal gøre sit arbejde. - Dog selv om han præcist ved, hvad han skal gøre, og gør det med overordentlig flid, er han ikke dermed sikret. Det er ikke sikkert, at han undgår ubehagelige overraskelser. For hvem vi end er, så er vi afhængige; der er noget vi ikke kan gøre. En anden må gøre det! Eller det må på underfuld måde blive sendt fra himlen til os. Alle gode gaver de kommer oven ned, så tak da Gud, ja pris dog Gud for al hans kærlighed! Så lær mig da, Herre, at dig til behag jeg bruger det pund, mig blev givet, at fylde med hæderligt virke min dag, at hjælpe og værne om den, som er svag, at elske, thi deri er livet. Sogneudflugt onsdag den 7. september 2016 Skive menighedsråd arrangerer udflugt for pensionister til Naturpark Thy, onsdag den 7. september, hvor vi kører rundt i naturparken. Med rundt i bussen er guide, Egon Jessen Nielsen, som vil orientere og fortælle om hele naturparken. Under rundturen vil vi gøre et ophold ved Tved Kirke. Vi drikker eftermiddagskaffe på Nors Kro. Afgang fra Skive Kirke kl (forventet hjemkomst kl ) Pris: kr. 100,00 pr. pers. (betales ved tilmelding) Tilmelding senest den 1. september, til Skive Kirkekontor tlf Skive Menighedsråd Karl Bundgaard.

3 Vil du være med til at hjælpe fattige i Danmark? En seng at sove i. Et varmt bad. En ven, der lytter. Det er ting, de feste af os betragter som selvfølgelige. For fattige i Danmark er virkeligheden en anden. De lever med afsavn. Mange af dem på gaden. Udsatte. Ensomme. Uden alt det, vi andre tager for givet. Kirkens Korshær møder fattige mennesker hver dag på vores varmestuer og herberger. Her er kaffe på kanden og overskud til at lytte. Vi oplever, at behovet for vores diakonale arbejde bliver større, og vi ønsker, at skabe opmærksomhed om de forhold de mennesker, vi møder, lever med. Derfor har Kirkens Korshær for første gang LANDSINDSAMLING DEN 27. NOVEMBER I ÅR. Vær med til at gøre diakonien levende i dit sogn og støt vores arbejde til landsindsamlingen for fattige i Danmark ved at melde dig som indsamler. I Skive har vi indsamling fra Kirkens Korshærs Genbrugsbutik, Viborgvej. Vil du gerne vide mere om, hvordan du kan være med, kontakt: Margit Pedersen Kirkens Korshærs Genbrugsbutik, Viborgvej 11, Tlf Kaj Nielsen Kirkens Korshærs Lysstøberi, Skive tlf

4 VOK VIDEN OM KRISTENDOM er et folkekirkeligt initiativ til voksenundervisning på Skive-egnen, byder velkommen til alle med nysgerrighed og interesse, er undervisning ved fagfolk, er åben samtale og plads til at undres, fri entré. Topmøde: FIRE EVANGELISTER diskuterer bibel v/ MATTHÆUS (Claus Henry Olsen, Fur), MARKUS (Mads H. Callesen, Skive), LUKAS (Helga Ørgaard, Resen), JOHANNES (Asger Staugaard Nielsen, Gedsted) og MØDELEDER (Morten Rydal, Hem) Torsdag 22. september kl. 19:30, Skive sognegård Det Nye Testamente har FIRE evangelier. Da den tidlige kristne kirke fik brug for at nedskrive sit budskab, måtte beretningen om Jesus fortælles hele FIRE gange for at kunne rumme det. Denne aften har vi indbudt de fire evangelister til topmøde - eller redaktionsmøde. Hvorfor fortæller du Jesu historie på dén måde, Matthæus? Hvorfor skulle dén episode med, men ikke dén, Lukas? Hvorfor bliver dit sprog til mystik, Johannes? Hvad siger I til hinanden? De fire indkaldte evangelister viser sig ikke at være uden lighedstræk med lokale sognepræster - det gælder også mødelederen. Kom med til en diskussion, der gør klogere på Det Nye Testamentes og kristendommens egenart. Charles Darwin: Arternes oprindelse og religionen v/ Stine Slot Grumsen, ph.d., adjunkt Skive Tekniske Gymnasium En aften i november i Resen sognehus (endelig dato kommer snart!) Charles Darwin ( ) var jo den britiske naturforsker, der revolutionerede vores verdensbillede: Arternes oprindelse, Menneskets afstamning, evolutionsteorien. Men hans syn på religion og kristendom var måske ikke, som mange vil tro. Én af landets bedste kendere af Darwin er Stine Slot Grumsen, cand.mag. i idéhistorie og nordisk, ph.d. fra Aarhus Universitet, og det sidste års tid har vi haft hende som adjunkt på Skive Tekniske Gymnasium. En aften i november tager hun os med i værkstedet: Hvem var han, hvad betød han, hvad betød han i den danske kulturdebat?

5 LITTERATUREN OG DET KRISTNE EVANGELIUM kan de undvære hinanden? Foredrag v/ lektor i teologi David Bugge, Aarhus Universitet Tirsdag 15. november kl. 19:30 i Skive sognegård. Entré eller medlemskab. Grundtvigsk Forum på Skive-egnen Vi har oplevet det før i Grundtvigsk Forum: David Bugge hører til de universitetsfolk, der forstår at spidde de store spørgsmål, så vi forstår, hvad der er på spil! Denne gang handler det om den store litteratur og det kristne evangelium. En roman og en bibeltekst er ikke og skal ikke være det samme. Men har de godt af at undvære hinanden? David Bugge er lektor i teologi på Aarhus Universitet og manden bag et stort forfatterskab inden for teologi, litteratur og idéhistorie. AT BO I VARDE ELLER VILNIUS, CHICAGO, KØBENHAVN ELLER SKIVE... Oplæg til debat v/kulturkoordinator cand.mag. Charlotte Helt Brunsgaard, Aabenraa Tirsdag 4. oktober kl. 19:30 i Skive sognegård. Entré eller medlemskab. Grundtvigsk Forum på Skive-egnen Jeg har boet i Varde og Vilnius, i København, Chicago og Århus. Nu har jeg slået mig ned i Aabenraa. Her er faktisk ret fedt. Fede fællesskaber, fede job, fedt for børn Et sted, hvor man kan gøre en forskel. Byen besidder som de fleste danske købstæder en række»eksotiske dyder«: Man kender ham, der sidder ved kassen, og her er en skøn blanding af alle samfundslag, uddannelsesmæssige og etniske baggrunde. Nu bor vi her med spændende og udfordrende akademikerjob og en super folkeskole i cykelafstand, i vores fjing-fjong parcelhus mellem skov og fjord, med den store plæne og de sjove og hjælpsomme naboer, kolleger og kammerater.. Charlotte Helt slog sig ned i Aabenraa, en by på Skives størrelse. Og undrede sig over, at medierne altid tegner provinsen som forfaldne landejendomme med køleskabe i forhaven - det var svært at genkende. Men måske er de misundelige i hovedstaden. Hendes hyldest til provinsen i Information rejste en proteststorm - i København. Uden bevidst politik mod fortsat centralisering bliver der højst byer tilbage i Danmark. Plus et par svinebaroner med bæltekøretøjer på landet. Kom og tag del i debatten! Og denne gang lykkes det!

6 Visitats i Skive sogn besøg af biskoppen! Søndag 18. september får Skive besøg af sin nye biskop, Henrik Stubkjær. Ordet biskop betyder egentlig tilsynsmand, og én af biskoppens vigtigste opgaver er at se til, at alt går ret til rundt i sognene. Eller som han selv skriver det: At inspirere, opmuntre og vejlede præster og menighedsråd i deres arbejde. Søndag 18. september er der derfor gudstjeneste, som der plejer kl. 10 i Skive kirke, og Mads H. Callesen prædiker. Også biskop Henrik Stubkjær og provst Betty G. Ahrenfeldt deltager imidlertid, og efter prædiken holder biskoppen en tale for Skive sogns menighed, ligesom han forestår nadveren under de øvrige præsters medvirken. Efter gudstjenesten har biskop og provst samtaler med sognepræster, valgte menighedsrådsmedlemmer og ansatte kirkefunktionærer om det folkekirkelige arbejde i Skive sogn. Menighedsråd og præster håber, at mange fra menigheden vil være med til at byde biskoppen velkommen hos os! Hverdagsgudstjeneste Tirsdage kl. 17 ved Sognepræst Natalia Packert Andresen En god halv time, et afbræk efter dagens gøremål inden aftenens hvile falder på. En hverdagsgudstjeneste er både for dem der kender gudstjenesten godt, men det er også for dem, som måske ikke så ofte kommer i kirke. Her er der skåret ind til benet, men der er stadig alt det en gudstjeneste består af: ord, salmer, bøn og ro. 23. august: Tilgivelse Ingen fremtid uden tilgivelse sådan lød titlen på Desmond Tutos bog, en bog om forsoning. Tilgivelsen er helt livsnødvendig både i det store perspektiv, på verdensplan, men også i det personlige perspektiv. Tilgivelse og forsoning er nødvendig, både for den der søger tilgivelse og den der skal give den. 20. september: Omveje Livet kan have mange omveje, og hvis man er heldig kan man lære at sætte pris på dem. Der levnes ikke megen plads til omveje i den måde vi indretter os på, alt i vores samfund er sat op på at eliminere omveje, men hvad gør vi så, når vi bliver tvunget til at tage en omvej vi ikke selv bestemte? 1. november: Musik og tavshed Ind imellem siger musikkens toner og sangens poesi mere end præstens prædiken. Denne dag, vil der være vægt på musik, sang og så ind imellem bare stilhed. Pauser, der hvor nyt liv, nye tanker, ny energi kan pible frem, eller bekymringer tømmes ud. Kom og sid i kirkens skønne rum, med de tykke mure som bære med på alt liv. Allehelgen Søndag d. 6. november kl i Skive kirke I forbindelse med Allehelgen samles vi igen til en stemningsfuld mindegudstjeneste i Skive kirke, når ord og toner har givet plads til både sorg, savn og taknemmelighed går vi samlet op til Fællesgraven bag Vor Frue kirke, hvor der er mulighed for at sætte lys og der, i fakkellysets skær, serveres der varm suppe. Medvirkende: Skive sogns kor og organister og sognepræst Natalia Packert Andresen

7 Allehjem indbyder til foredragsaften i Skive Sognegaard Mandag den 5. september kl Foredrag v. Poul Højlund, Kjellerup Cand. mag. i historie, debattør Rigets tilstand Vi hjælper de forkerte og svigter de svage En topaktuel gennemgang af de enorme problemer, Danmark står i med folkevandringen fra syd. Hvorfor er det den alvorligste situation, vi har oplevet siden besættelsen? Hvad skal Danmark gøre? Hvad kan vi som befolkning selv gøre for ikke at blive endnu mere splittede, end vi allerede er? Mandag den 3. oktober kl Litteraturforedrag ved valgmenighedspræst Lisbet Jacobsen, Struer Jørgine En fortælling om ukuelighed. Om tidligere tiders fattigdom og standsforskel; men også om evnen til at tage livet på sig og insistere på kærligheden. Johannes V. Jensen har skrevet denne gribende fortælling, som er en af hans Himmerlandshistorier. Den bliver fortalt af valgmenighedspræst Lisbet Jacobsen fra Voldhøj Valgmenighed i Struer. Mandag den 7. november kl Foredrag v. journalist Charlotte Rørth, Aalborg Hvad stiller man op, når man møder Jesus? Journalisten Charlotte Rørth var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Guds søn bogstaveligt talt viste sig for hende og talte til hende i en kirke i Spanien. Oplevelsen var et mentalt og fysisk lynnedslag i hendes verden, der gjorde det umuligt for hende at fortsætte, som om intet var sket og som tvang hende til at tage sit moderne rationelle liv op til overvejelse. Skive Menighedsråd er medindbyder til denne aften. Pris inkl. kaffe 50 kr. ALLE er velkomne

8 AUGUST M 22 Hverdagsgudstj. T 23 Skive kirke kl T 25 F 26 L s.e.tr. S 28 Gudstjeneste i det grønne kl. 11 M 29 T 30 O 31 SEPTEMBER T 1 F 2 L s.e.tr. S 4 Skive Kirke kl. 10 Mads H. Callesen Mindegudstjeneste for faldne soldater. M 5 Skive Kirke kl Feltpræst T T 8 F 9 L s.e.tr. S 11 Skive Kirke kl. 10 Høstgudstj. m/kirkefrokost M 12 Børnekirke T 13 Skive Kirke kl T 15 F 16 L s.e.tr. S 18 Skive Kirke kl. 10 Mads H. Callesen Visitats M 19 Hverdagsgudstj. T 20 Skive Kirke kl T 22 F 23 L s.e.tr. S 25 Skive Kirke kl. 10 Vore Frue Kirke kl M 26 T 27 O 28 T 29 F 30 OKTOBER L s.e.tr. S 2 Skive Kirke kl. 10 M 3 T 4 O 5 T 6 F 7 L s.e.tr. S 9 Skive Kirke kl. 10 Mads H. callesen Vor Frue Kirke kl Mads H. callesen M 10 Børnekirke T 11 Skive kirke kl. 17 O 12 T 13 F 14 L s.e.tr. S 16 Skive Kirke kl 10 Mads H. Callesen M 17 T 18

9 O 19 T 20 F 21 L s.e.tr. S 23 Skive Kirke kl. 10 Vor Frue Kirke kl M 24 T 25 O 26 T 27 F 28 L s.e.tr. S 30 Skive Kirke kl. 10 Mads H. Callesen M 31 NOVEMBER Hverdagsgudstj. T 1 Vor Frue Kirke kl. 17 O 2 T 3 F 4 L 5 Alle Helgens Dag Skive Kirke kl 10 S 6 Reformationstema Skive Kirke kl. 19 Mindegudstj. M 7 T 8 O 9 T 10 F 11 L s.e.tr. Skive Kirke kl. 10 S 13 Skive Kirke kl M 14 T 15 O 16 T 17 F 18 L 19 Sidste søndag i kirkeåret Skive Kirke kl 10 Mads H. Callesen S 20 Skive Kirke kl Mads H. Callesen Afslutning mini-konfirmand M 21 T 22 O 23 T 24 F 25 L s. i advent Skive Kirke kl 10 S 27 Vor Frue Kirke kl M 28 T 29 O 30 T 1 F 2 L 3 2. s. i advent S 4 Skive Kirke kl. 10 M 5 T 6 O 7 T 8 F 9 L s. i advent S 11 M 12 T 13 O 14 DECEMBER

10 MUSIK FOR CELLO OG ORGEL Koncert i Skive Kirke Torsdag d. 17. november kl En aften med musik af Vivaldi og Bruch for den unikke kombination, cello og orgel. Emma Axelsson, uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium, vil desuden fremføre Hindemiths Sonate for solo cello fra Ved orglet sidder organistassistent Anna Ring. Violinkoncert med Villads fra Vidunderbørn Torsdag den 20. oktober klokken er der violinkoncert i Skive Kirke med brødrene Villads (14 år) og Valdemar (17 år) Littauer Bendixen. Villads er især kendt fra Vidunderbørn på DR1 og Valdemar vandt guldmedalje i Berlingske Tidendes klassiske konkurrence forrige forår. Da de var 6 og 8 år i 2011 og 2012 kom brødrene ind på Bach musikgymnasium, en eliteskole der ligger under de to konservatorier i Berlin. De har begge vundet nationale og internationale musikkonkurrencer i Danmark, Sverige, Tyskland og Ungarn. Villads har haft Kim Sjøgren som læremester og mentor, og koncerten vil primært bestå af klassiske værker. Villads holder meget af Sibelius, Grieg, Khatchaturian og Sarasate og brødrene har med deres virtuose spil og charmerende fremtoning allerede begejstret publikum, dommere og seere mange gange. Arrangør: Foreningen Kultur på Tværs og Venligboerne i Skive og omegn. Overskuddet fra koncerten gå til det frivillige flygtningearbejde. Entré: 60 kr. Efterårs-soiré Torsdag d. 13. okt. kl er der traditionen tro efterårs-soiré i Skive Sognegårds foyer. Kirkens voksenkor underholder sammen med Morten Ladehoff ved flyglet. På programmet er der årstidssange og motetter samt fællessang. Der er fri entré og efter koncerten bydes alle på et glas vin eller en sodavand.

11 Café eftermiddage i Skive sognegård Tirsdag d. 27. september kl Kirke- og kulturmedarbejder Mette Thybo: På feltarbejde hos de sibiriske eskimoer - et møde med snærende rammer i de største vidder Tirsdag d. 25. oktober kl Tidligere vicepolitikommisær Orla Ejvind Ervolder: Træk fra en politimands hverdag Tirsdag d. 29. november kl Pastor Kai Bohsen: Humor i bibelen og muntre oplevelser fra den folkelige virkelighed Menighedsrådsvalg 2016 Tirsdag den 8. november 2016 afholdes der valg til menighedsrådet i Skive Sogn. Valget afvikles i Skive Sognegaard, Reberbanen 19, 7800 Skive. Høstgudstjeneste Søndag d. 11. september kl.10,00 er der Høstgudstjeneste i Skive Kirke. Kirken vil være særligt pyntet med årets afgrøder, og Skive Kirkekor medvirker til at gøre alt ekstra festligt. Vi slutter festen af i Skive Sognegård med en lille frokost. Skive Menighedsråd & sognepræst Klokkespil efterår 2016 September 08.05: Det lysner over agres felt 13.01: Sensommervise 16.01: Septembers himmel 17.01: Du som ud af intet skabte 18.05: Den klare sol går ned Oktober 08.05: Morgenstund har guld i mund 13.01: Nu falmer skoven 16.01: Kirken er som Himmerige 17.01: Nu står der skum fra bølgetop 18.05: Dybt hælder året i sin gang November 08.05: Den signede dag 13.01: Lille Guds barn 16.01: Som året går 17.01: O hjertekære Jesus Krist 18.05: Hvilestunden er i vente Det er vigtigt, at der vælges et menighedsråd, som kan samarbejde om det kirkelige liv i sognet og i samarbejde med præsterne og de ansatte, kan medvirke ved tilrettelæggelsen af de forskellige kirkelige handlinger. Derfor! skal jeg opfordre til at man møder op på valgdagen og afgiver sin stemme!!!!!!!! Skive Menighedsråd Karl Bundgaard. Et vigtigt valg!

12 Luftskib og Legoland Tirsdag d. 10. maj tog en bus med forventningsfulde børn og voksne ud i den dejlige forårssol. Vi mødtes kl ved Rusmiddelcenterets parkeringsplads, bussen blev læsset med rundstykker, kaffe, juice, madpakker og kage, som når man skal på en rigtig god udflugt. Målet var Legoland og inden vi var ude af Skive gik snakken lystigt. Store og små talte om ja, netop stort og småt. Vi talte om Legolands forlystelser, om forventninger, om arme der var smurt ind i solcreme og om hvor høj man skulle være for at prøve de vildeste rutchebaner men ret hurtigt kom vi også ind på det som kan være svært i livet, der hvor børn for hurtigt bliver voksne og ved for meget og tager for stort ansvar. Der hvor børn taler af erfaringer, de endnu burde have til gode. Allerede efter første stop med morgenmad på rasteplads var de første bånd knyttet og der blev byttet plads i bussen, så vi kunne sidde tættere og tale frit. Det var nemlig to helt særlige grupper der havde sat hinanden stævne: Børn og voksne fra Luftskibet og præster og frivillige fra Skive sogns menighedsråd. Menighedsrådet havde søgt penge øremærket til diakonale formål, og kunne for det beløb invitere en flok børn i alderen 6-15 år på tur til Legoland. De børn og unge der var med lever i familier med misbrug og kommer i Luftskibet for at møde andre i samme situation mange af dem er ikke forvent med at komme på udflugt, så glæden var stor, og ofte fandt en lille hånd en stor, både af begejstring og for at finde tryghed. De små talte med barnets umiddelbarhed og de større spurgte nysgerrigt og søgende til både præsters liv og levned. Det gav nogle helt særlige snakke ind imellem alle forlystelserne. Og da bussen vendte hjem efter en dejlig dag med høj sol og dejligt fællesskab var alle enige om at turen var en succes, og mest af alt: meget meningsfyldt. Sognepræst Natalia Packert Andresen Skive og Salling provstier har de seneste to år uddelt penge til særlige initiativer med diakonalt formål. Skive menighedsråd søgte netop til det formål at give Luftskibet en udflugt. Luftskibet hører til på Rusmiddelcentret i skive og har samtalegrupper for børn i to aldersgrupper, her mødes de for at tale sammen med andre børn og unge i lignende situation. Desværre kan man kun få der i to forløb af i alt et års varighed, så er der andre, der har brug for pladsen. Skive Menighedsråd kontaktede Luftskibet allerede i sensommeren 2015, og samarbejdet mellem blev allerede sat i værk i december 2015, hvor vi inviterede til juleafslutning med gudstjeneste og julemiddag og små gaver. De fleste blev gemt til juletræet d. 24. december eller pakket ind igen. Vi har allerede talt om at lave julegudstjeneste igen i år og håber at vi får mulighed for også at lave noget andet med Luftskibet til næste sommer.

13 Program for Indre Mission, Skive Hvor der ikke står andet, afholdes mødet i Sognegården, Reberbanen September: Mandag d. 5. kl. 9,30. Mandagscafé: Vejen ind i Bibelen. Tirsdag d. 6. -tor. d. 8. Timeout på Kildeborg for kvinder. Separat program. Mandag d. 12. kl. 9,30. Mandagscafé v/missionær Bjarne Lindgren, Ringkøbing. Onsdag d. 14. kl. 19,30. Indre Missions Fødselsdagsfest v/missionær Villy Sørensen, Hammel. Eskil og Ellen Poulsen spiller på trompet og flygel. Mandag d. 19. kl. 9,30. Mandagscafé: Hygge og spil. Fredag d. 23. kl. 18,00. Fuldt hus med fællesspisning og tale v/forstander Kristian Andersen, Solgården. Specialprogram for børnene. Mandag d. 26. kl. 9,30. Mandagscafé: Besøg af leder Torben Nord Hansen, fra Den Blå Viol, som fortæller om livet der. Fredag d. 30. kl. 18,00. By Night arrangement i forbindelse med at butikkerne holder længe åbent. Forskellige tiltag. Afslutning kl. 22,00 med suppe og andagt. Oktober: Mandag d. 3. kl. 9,30. Mandagscafé: Vejen ind i Bibelen. Tirsdag d. 4. kl. 19,00. Temaundervisning i Fur Kirke v/ sognepræst Thomas Kristensen, Ringkøbing. Torsdag d. 6. kl. 19,15. Temaundervisning i Fur Missionshus v/missionær Preben Hansen, Aalborg. Fredag d. 7. kl. 19,30. Høstfest på Soldaterhjemmet v/ generalsekretær Per Møller Henriksen, Fredericia. Onsdag d. 12. kl. 19,30. Missionshusets årsfest v/ missionær Søren Grysbæk, Horsens. Koret ShineOn Holstebro synger. Mandag d. 17. kl. 9,30. Mandagscafé: Hygge og spil. Onsdag d. 19. kl. 19,30. Møde v/missionær Preben Hansen, Aalborg. Mandag d. 24. kl. 9,30. Mandagscafé: Vejen ind i Bibelen. Mandag d. 24. kl. 19,30. Kredsens generalforsamling. Mandag d. 31. kl. 9,30. Mandagscafé. November: Tirsdag d. 1. kl. 19,30. Møde v/cand. teol. Robert Thun Svendsen, Brande. Mandag d. 7. kl. 9,30. Mandagscafé: Vejen ind i Bibelen. Tirsdag d. 8. kl. 19,30. Kredsens efterårsmøder. Tale v/ missionær Jørgen Bloch, Randers. Onsdag d. 9. og tor. d. 10. Tale v/sømandsmissionær Jørgen B. Knudsen, Mårslet. Mandag d. 14. kl. 9,30. Mandagscafé v/pastor Leif Mortensen, Aulum. Fredag d. 18. kl. 18,00. Fuldt Hus med fællesspisning og tale v/journalist Anette Ingemansen, Fredericia. Specialprogram for børnene. Mandag d. 21. kl. 9,30. Mandagscafé: Hygge og spil. Onsdag d. 23. kl. 19,30. Sømandsmissionens festaften v/sømandsmissionær Finn Løvlund, Esbjerg. Mandag d. 28. kl. 9,30. Mandagscafé. Mandag d. 10. kl. 9,30. Mandagscafé v/fritidsforkynder Tage Grønkjær, Klitmøller. BY NIGHT I MISSIONSHUSET Fredag den 30. september holder forretningerne længe åbent, og der er By Night arrangement i Missionshuset fra kl. 18. Der vil være forskellige aktiviteter for børn og voksne. Vi byder på kaffe, kage og varm kakao aftenen igennem. Endvidere snobrødsbagning og vaffelbagning. Balloner til børnene. Man kan komme og gå, som man vil. Der er rundvisning kl. 19, 20 og 21. Aftenen sluttes ca. kl. 22 med suppe og aftensang. En oplagt mulighed for at se det flotte hus indefra. Du behøver ikke at have pung med! PS: Vidste du, at vi tilbyder en unik dåbsoplæring af børn på folkekirkens grund?

14 Babysalmesang i Resen Kirke Tirsdag d. 6. september kl starter et nyt hold babysalmesang. Vi skal synge, lytte til musik og danse sammen med vores babyer i kirkerummet. Kirkens smukke rum er skabt til sang og nærvær, for her er der blevet sunget gennem mange hundrede år. Som forældre er det fantastisk at se, hvor opmærksomt det lille barn er, både når det lytter, ser og mærker. Kirke- og kulturmedarbejder Tina Damholt og organist Lene Bisgaard glæder sig til at møde børn og forældre og til at opleve det musikalske samvær. Efter babysalmesang i kirken går vi over i Sognehuset til en kop kaffe og hyggeligt samvær. Tilmelding: td@km.dk tlf BØRNEKIRKE Tirsdag d. 13. september og tirsdag d. 11. oktober kl i Skive Kirke & sognegård. Gudstjeneste i børnehøjde og derefter aftensmad i Sognegaarden. Kom og del det største med de mindste! Natalia og Tina

15 INFORMATION Sognepræst Mads H. Callesen Frederiksdal Allé 25, Skive Træffes tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl eller efter aftale. Mandag fri. Tlf , mail: mhc@km.dk Sognepræst Natalia Packert Andresen Reberbanen 19, Skive, tlf mail: npa@km.dk. Fri mandag, ellers efter aftale. Sognepræst Petravej 80, Skive, tlf mail: jeh@km.dk Mandag fri, ellers efter aftale. Det er naturligvis altid muligt at komme til at tale med en præst. Telefonsvarerbeskeder besvares så hurtigt som muligt. Ved fridage/ferie/uddannelse vil præstens telefonsvarer henvise til en anden præst. Kirkekontoret Reberbanen 19, tlf Kirkekontorleder Gunnar Poulsen, mail: skive.sogn@km.dk Kirkekontoret har offentlig kontortid kl mandag, tirsdag, onsdag og fredag. Torsdag kl Kirkegårdskontoret Reberbanen 19, tlf Kirkegårdsinspektør Jens Holger Borgbjerg mail: info@skivekgd.dk. Kirkegårdskontoret har offentlig kontortid kl mandag, tirsdag, onsdag og fredag. Torsdag kl Formand for Skive Menighedsråd Karl Bundgaard Olgavej 8, Skive, tlf mail: Olgavej8@gmail.com Kirkeværge Poul Erik Jeppesen, Vindevej 54, Skive, tlf , mail: vindevej@os.dk Kirke- og kulturmedarbejdere Tina Ravnsbjerg Damholt Hasselvænget 18, Skive, Tlf mail:td@km.dk Mette Thybo Jensen Reberbanen 19, tlf mail: mette@skivesogn.dk Organist Morten Gerskov Ladehoff Vestergade 4L, 1. tv, Viborg, Tlf mail: ladehoff5@hotmail.com Organistass. Anna Ring Rosenvænget 14, 1. tv., 8800 Viborg, Tlf mail: anring@icloud.com Kirketjenere Solveig Sanko Lien 6, Spøttrup, Tlf , mobil , mail: solveig-s@hotmail.com Annette Riis Elmkjær Huginsvej 56, Skive, tlf , mobil , mail: riiskirk69@gmail.com Skive Sogns hjemmeside: På hjemmesiden findes bl.a. oplysninger om sognets kirker, anmeldelse af fødsel og dødsfald, kirkelige handlinger, gudstjenester og øvrige aktiviteter, samt det aktuelle kirkeblad. Gratis kirketaxa til ALLE gudstjenester For beboere i Skive Sogn: Man skal blot ringe til Skive Taxa 1 time før gudstjenesten, så kørslen kan koordineres på tlf Eventuelle spørgsmål vedr. kirketaxa kan rettes til Annelise Møller, tlf , mobil Skive Sogns Kirkeblad udgives af Skive Menighedsråd. Tryk: Vibla, Jegstrupvej 4M, Skive Dette nummer af kirkebladet er redigeret af Tina Damholt og - ansvarshavende. Menighedsrådsmøder /8 29/9 27/10 24/11.

16 Menighedsrådsvalget 2016: Du bestemmer, hvad din kirke kan! Vi har opstillingsmøde til menighedsrådsvalget tirsdag den 13. september kl i Sognegården, Reberbanen 19, Skive Dit lokale menighedsråd arbejder for at sikre de bedste rammer for en levende og relevant folkekirke lokalt. Stil op til menighedsrådsvalget 2016 og vær med til at give noget godt videre i et udviklende fællesskab. Menighedsrådets rolle og opgaver Menighedsrådet er din lokale kirkes ledelse med både kirkelige og administrative opgaver. Og opgaverne spænder vidt: Menighedsrådet planlægger, hvilke aktiviteter, der skal være i kirken og Sognegården f.eks. koncerter, babysalmesang, foredrag, sorggrupper og har derfor stor indflydelse på livet i kirken. Det er også menighedsrådet, der fastlægger gudstjenesterne. Menighedsrådet har ansvaret for rammerne. Rådet ansætter og leder kirkens ansatte (undtagen præsterne), bestyrer kirkegården og værner om kirkens kulturværdier i form af bygninger og inventar. Og meningen med det hele er at skabe gode vilkår for evangeliets forkyndelse. Sådan stiller du op For at kunne blive valgt skal dit navn stå på en kandidatliste derfor skal du komme til mødet den 13. september, som både er et orienteringsmøde og et opstillingsmøde. Kontakt os i det nuværende menighedsråd Du er meget velkommen til at kontakte os for at høre yderligere om opgavefordeling, arbejdsformer og traditioner det kan gøre det nemmere for dig at vurdere, hvor og hvordan du kan bidrage. Kontaktoplysninger finder du på Fmd. valgudvalget. Ida Götke. Menighedsrådets medlemmer Menighedsrådet består af et antal valgte medlemmer, som afspejler antallet af folkekirkemedlemmer i sognet i Skive Sogn består menighedsrådet af 13 medlemmer. For at kunne stille op skal du: Være over 18 år Være medlem af Folkekirken Have dansk indfødsret eller bopæl i Danmark et år forud for valgdagen

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Skive Sogns Kirkeblad

Skive Sogns Kirkeblad Skive Sogns Kirkeblad Sommer 2017: Juni-Juli-August Nr. 3-32. årg. www.skivesogn.dk DØDSSYND Fra februar til maj har vi som bekendt lagt græs til kunstværket Misundelse. Mange mennesker er kommet forbi,

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Skive Sogns Kirkeblad

Skive Sogns Kirkeblad Skive Sogns Kirkeblad Efterår 2017: September-Oktober-November Nr. 4-32. årg. www.skivesogn.dk MISUNDELSE MELLEM KUNST OG KIRKE? Af Mads Callesen, sognepræst i de to kirker, kunstforenings-næstformand

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Skive Sogns Kirkeblad

Skive Sogns Kirkeblad Skive Sogns Kirkeblad Sommer 2016: Juni-Juli-August Nr. 3-31. årg. www.skivesogn.dk En prik, en stork, et kors Endnu ser vi i et spejl, i en gåde, men da skal vi se ansigt til ansigt. Nu erkender jeg stykkevis,

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke 2013 En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke Sct. Pauls Kirke har en række tilbud og aktiviteter, der foregår i og ud fra kirkens sognehus. Fælles

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt månedsblad fra Roskilde Frikirke Så er der nu mulighed for, at du kan udfolde din kreative sider. I cafémiljø mødes vi hver 2. mandag (ulige uger) fra kl. 19.00-21.30. Hanne Friberg og Sanne Nielsen

Læs mere

Skive Sogns Kirkeblad

Skive Sogns Kirkeblad Skive Sogns Kirkeblad Vinter 2016/17: December-Januar-Februar Nr. 1-32. årg. www.skivesogn.dk Er græsset mon grønnere hos naboen? Det er snart jul, en tid med mange ritualer og mange traditioner, og derfor

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 2010

Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Denne formandsberetning er opdelt i to dele. Første del vil handle om året der er gået, hvad der er sket af interessante ting i Aalborg IMU, lidt om mine tanker og oplevelser

Læs mere

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA Alene Kristus er mit håb, LIVET MED JESUS han er mit sikre sejrsråb. Min hjørnesten og tilflugtsborg, han er mit værn i frygt og sorg. Et væld så dyb af kærlighed, hos

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 57.årg. Juni Juli - August Nr.3 Koncert Michala Petri og Lars Hannibal Petri/Hannibal Duo Jubilæumsturné 2016 Koncert i Sønder Nissum kirke d.5.juli kl.19.30 Petri/Hannibal

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Koncert. Udflugt. for voksne. In Consort. Halloween. Mikkelsdag. Kristendom. kirkebladet for hvidovre sogn. og øen Nyord.

Koncert. Udflugt. for voksne. In Consort. Halloween. Mikkelsdag. Kristendom. kirkebladet for hvidovre sogn. og øen Nyord. kirkebladet for hvidovre sogn In Consort Koncert med blokfløjtenister September-oktober 2014 Udflugt til Udby og Møns Klint og øen Nyord Halloween Græskar og aftensang for hele familien Kristendom for

Læs mere

Det sker hver uge: Baptistkirken Pandrup-Birkelse

Det sker hver uge: Baptistkirken Pandrup-Birkelse Hjemmeside: www.b-pb.dk Facebook: www.facebook.com/baptistkirken.pb Baptistkirken Pandrup-Birkelse Præst: Anders Hyldgård Løkkenvej 20, 9490 Pandrup Tlf. 4280 9095 E-mail: andershyldgaard@gmail.com Menighedsrådets

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Inviter gerne børn, venner og naboer med til en meningsfyldt og indholdsrig julefest. Der skal nok blive plads til os alle.

Inviter gerne børn, venner og naboer med til en meningsfyldt og indholdsrig julefest. Der skal nok blive plads til os alle. Søndag den 14. december kl. 10.30 holder vi julefest for hele familien. Vi fejrer julen med nogle af julens skønne salmer, danser om juletræ og glæder os sammen med børnene over julens store og glade budskab.

Læs mere

Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 14,25-35.

Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 14,25-35. 05-06-2016 side 1 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2016. Tekst. Lukas 14,25-35. Det er en dårlig reklame tekst for kristendommen vi lige har læst. Ingen ville skrive sådan i en annonce eller i en

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ

PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ Klippen er fyldt med liv! Vi byder dig velkommen i et levende fællesskab. Lokalt i Lemvig er Indre Mission et stort kristent fællesskab af børn, unge og voksne,

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

Kirken på bakken. Sct. Peders Kirke. Biskoppen kommer

Kirken på bakken.  Sct. Peders Kirke. Biskoppen kommer Kirken på bakken www.sct-peders.dk Biskoppen kommer Sct. Peders Kirke Randersugen 2017 Kirken på bakken vil være din ekstra synlige kirke i Randersugen 2017. Velkommen til en lang række aktiviteter i Sct.

Læs mere

Åbne Døres inspirationsdag - den 5. november Tema: Kirken og det arabiske forår Taler: Michael fra Egypten

Åbne Døres inspirationsdag - den 5. november Tema: Kirken og det arabiske forår Taler: Michael fra Egypten Forfulgt 2011 Åbne Døres inspirationsdag - den 5. november Tema: Kirken og det arabiske forår Taler: Michael fra Egypten Forfulgt 2011 - Åbne Døres dag Den 5. november 2011 På Åbne Døres inspirationsdag

Læs mere

Embedsbeskrivelse for fuldtids stillingen som overenskomst ansat sognepræst i Aulum og Hodsager sogne

Embedsbeskrivelse for fuldtids stillingen som overenskomst ansat sognepræst i Aulum og Hodsager sogne Embedsbeskrivelse for fuldtids stillingen som overenskomst ansat sognepræst i Aulum og Hodsager sogne Stift: Viborg Provsti: Herning Nordre Vi ønsker en præst, der: - kan og vil være præst for alle i sognet

Læs mere

Skive Sogns Kirkeblad

Skive Sogns Kirkeblad Skive Sogns Kirkeblad Efterår 2015: September-Oktober-November Nr. 4-30. årg. www.skivesogn.dk Det håndgribelige I de dage skete det, at Jesus kom fra Nazaret i Galilæa og blev døbt af Johannes i Jordan-floden.

Læs mere

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang.

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang. Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal 2018 3. årgang. Onsdag den 7. februar blev der for første gang afholdt årsmøde som følge af den nye struktur og det blev et velbesøgt møde, hvor ca.

Læs mere

Lad os sige trosbekendelsen sammen. Vi synger den næste salme, Op al den ting.

Lad os sige trosbekendelsen sammen. Vi synger den næste salme, Op al den ting. Velkommen til friluftsgudstjeneste i Byoasen. Vi har jo virkelig været heldige med vejret, og vi har også virkelig været heldige med musikken, for i dag har vi fornøjelsen af akkompagnement til salmerne

Læs mere

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Klokkeringning intro prælud. m. procession Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen svar Indledning om høst Læsning: Gud sagde:»jorden

Læs mere

SKIVE SOGNS KIRKEBLAD

SKIVE SOGNS KIRKEBLAD SKIVE SOGNS KIRKEBLAD Efterår 2014 September Oktober November Nr. 4 29. årg. www.skivesogn.dk Mens vi venter I skrivende stund venter vi stadig på, hvem der bliver den nye præst i Skive sogn efter Aksel

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

PROGRAM FOR 2. halvår 2015

PROGRAM FOR 2. halvår 2015 PROGRAM FOR 2. halvår 2015 VELKOMMEN PÅ Hvad kan vi gøre for dig? Du står med det nye program i hånden. Luk op og se de mange muligheder! Klippen Lemvig Indre Mission er et fællesskab af mennesker, der

Læs mere

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Folkekirken i Gladsaxe kom indenfor! Spaghetti-gudstjeneste Søborgmagle Kirke... 1 Første gang: onsdag den 27. august kl. 17.30 Kirkerne i Gladsaxe kommune prøver

Læs mere

ARRANGØRER: Kalvø Badehotel, Folkeuniversitetet og Det Maritime Kalvø bidrager også PROGRAM FOR HØJSKOLEDAGENE

ARRANGØRER: Kalvø Badehotel, Folkeuniversitetet og Det Maritime Kalvø bidrager også PROGRAM FOR HØJSKOLEDAGENE ARRANGØRER: Menighedsrådene i Øster Løgum, Løjt og Genner Tilrettelæggelse: Claus Helsbøl, pastor em. mødeleder Anette Kjær, organist Sognenes præster Ann Bork Damsgaard og Anette Jensen Kalvø Badehotel,

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Programlægning: Bestyrelsen: Hjemmeside Missionær: og Layout:

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Programlægning: Bestyrelsen: Hjemmeside  Missionær: og Layout: P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten Christensen Formand

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

Skive Sogns Kirkeblad

Skive Sogns Kirkeblad Skive Sogns Kirkeblad Forår 2017: Marts-April-Maj Nr. 2-32. årg. www.skivesogn.dk At sidde på kirkebænken i storm og stille Stormen på søen I Matthæusevangeliets kapitel 8 kan man læse om Jesu disciple

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Herning Valgmenighed En Grundtvigsk valgmenighed Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Hvem er vi? Herning Valgmenighed er en fri sammenslutning indenfor folkekirken i den grundtvigske tradition.

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Skive Sogns Kirkeblad

Skive Sogns Kirkeblad Skive Sogns Kirkeblad Sommer 2015: Juni-Juli-August Nr. 3-30. årg. www.skivesogn.dk Sæbebobler og barnlig lethed For en måned siden holdt vi 5 festlige konfirmandgudstjenester i Skive Sogn, og jeg ville

Læs mere

Program: seniorer voksne unge teenager børn. Billeder fra samfundslejren. Teenlejr Time-out Fuldt Hus By Night

Program: seniorer voksne unge teenager børn. Billeder fra samfundslejren. Teenlejr Time-out Fuldt Hus By Night Program: seniorer voksne unge teenager børn Billeder fra samfundslejren Teenlejr Time-out Fuldt Hus By Night Hvad gør jeg hvis.. jeg gerne vil med i en bibelkreds eller bedekreds?.. jeg har andre ubesvarede

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl 1 RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl. 16.00 Emne: Hvorfor tro på en gud? Præludium: Beautiful things Velkomst v. Steen - Vi har sat tre meget grundlæggende spørgsmål som overskrifter for de rytmiske gudstjenester

Læs mere

Nyt fra menighedsråd/præst

Nyt fra menighedsråd/præst AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet September, Oktober, November 2012 Nyt fra menighedsråd/præst To datoer at huske: 5. september og 13. november 2012 Den 5. september 2012 kl. 19 i Himmelrummet på Juelsminde

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 juli august september Indhold: Skelagerparken 2 25 års jubilæum 3 Kalender 4-5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6 Ny biskop 7 Praktiske oplysninger

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015 Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer Frivillig Fredag Sorø 2015 Arrangører: Aktiviteten Stenlille AFRIKASTRIK Velkommen til Frivillig Fredag 2015 I år fejrer vi Frivillig Fredag både med Åbent Hus-arrangementer

Læs mere

13. årgang Efteråret 2011 Nr. 4

13. årgang Efteråret 2011 Nr. 4 K I R K E N Y T PADESØ SOGN 13. årgang Efteråret 2011 Nr. 4 Høst i Padesø Nyt fra menighedsrådet Nyt orgel Padesø Kirkes gamle orgel, der er ca. 125 år, er slidt op. Det har også været flittigt brugt i

Læs mere

TORVETs deltagelse i Himmelske Dage i Herning Missionshus lørdag den 1. juni 2019

TORVETs deltagelse i Himmelske Dage i Herning Missionshus lørdag den 1. juni 2019 TORVETs deltagelse i Himmelske Dage i Herning Missionshus lørdag den 1. juni 2019 Opdatering af aktivitetsskema den 28.5.2019 ved Lene Klokkeslæt Café ved IM i Herning 9-10 IM gør klar! Storsal (Ca. 100

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

kirkebladet for hvidovre sogn

kirkebladet for hvidovre sogn kirkebladet for hvidovre sogn Maj - juli 2015 Gudstjeneste under åben himmel 2. pinsedag kl. 11.00 www.hvidovrekirke.dk HØJMESSER OG GUDSTJENESTER MAJ-JULI 2015 Kl. 10.00 hvor intet andet anføres MAJ 1.

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August 2019 Valgmenighed Døbefont pyntet til barnedåb Påskedag 2019 Nyt fra Menighedsrådet Når I sidder med dette kirkeblad i hånden, har vi et veloverstået Årsmøde bag os. Vi håber,

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges September 2014 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges Forårets konfirmander For gavernes skyld? 44 nye konfirmander tjekkede sammen med deres forældre ind

Læs mere

14.- 16. september 2015 på Emmaus Galleri og Kursuscenter i Haslev

14.- 16. september 2015 på Emmaus Galleri og Kursuscenter i Haslev Tidssvarende gudstjeneste på et luthersk grundlag? - kirkemusikalske udfordringer i 2015 14.- 16. september 2015 på Emmaus Galleri og Kursuscenter i Haslev Hermed indbyder vi til den årlige tværfaglige

Læs mere

Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke

Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke 2011 Mission Rindum Kirkes opgave er at forkynde det kristne budskab i mødet med mennesker der, hvor de er, og samtidig være tro over for kirkens

Læs mere

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent SØNDAG 25. NOVEMBER SIDSTE SØNDAG I KIRKEÅRET Adventsmøde med frokost 1. SØNDAG I ADVENT 2. DECEMBER KL. 10.30 14:00 SØNDAG

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Velkommen. i Tommerup. :: ~ Indre MlSSlon

Velkommen. i Tommerup. :: ~ Indre MlSSlon P R Velkommen i Tommerup :: ~ Indre MlSSlon R A M 2 o 1 2 Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen samt et antal ar- \... bejdsgrupper. Bestyrelsen:

Læs mere

Efteråret 2016 I ÅVM

Efteråret 2016 I ÅVM Efteråret 2016 I ÅVM KURSER ALPHA Alpha er et forløb for dig, som vil vide mere om den kristne tro. Alpha er for dig, som ikke er kristen, som er ny i troen, eller som bare har lyst til at udforske, hvad

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Gram Menighedshus. Kirkealle 4. Program for 2018 Alle er velkommen. Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk.

Gram Menighedshus. Kirkealle 4. Program for 2018 Alle er velkommen. Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk. Gram Menighedshus Kirkealle 4 Program for 2018 Alle er velkommen Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk. Januar: Kaffehold 2 Mandag d. 8. kl. 14 16 Café Mandag d. 8. til torsdag d.

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 51. årg. 2014 September Oktober November Høst Afskedsreception Syng sammen Koncert Musikgudstjenester Alle Helgen Velkommen til årets konfirmander

Læs mere

november - december 2018

november - december 2018 november - december 2018 Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: 76 81 78 30 Dagcenteret: tlf.: Betina Gregersen/ Lene Thiemer Hedegaard på tlf. 23 32 05 52 eller Karin Liltorp:

Læs mere

INVITATION TIL KONFERENCE OM KIRKENS SOCIALE ANSVAR

INVITATION TIL KONFERENCE OM KIRKENS SOCIALE ANSVAR KONFERENCE INVITATION TIL KONFERENCE OM KIRKENS SOCIALE ANSVAR Kirkens Korshær i Aarhus, Jysk børneforsorg/fredehjem og Diakonhøjskolen indbyder til en årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen

Læs mere

Det gode liv. Med døden til kaffe. Pårørende til syge. Sct. Michaels Nat. Ny protektor for Røde Kors. Røde Kors-indsamlingen. Sundhedsugen i Slagelse

Det gode liv. Med døden til kaffe. Pårørende til syge. Sct. Michaels Nat. Ny protektor for Røde Kors. Røde Kors-indsamlingen. Sundhedsugen i Slagelse Nyhedsbrev fra Røde Kors Slagelse. Nyhedsbrevet udkommer omkring den 20. hver måned undtaget juli. Det vil indeholde informationer om, hvad der sker i Røde Kors Slagelse s mange aktiviteter. Der vil være

Læs mere

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Prædiken den 25. september 2016 kl. 10.00 i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Lad os rejse os og høre dette hellige evangelium skrevet af evangelisten (Gud være lovet

Læs mere

Ideer fra konferencen Kirken på landet den 20. juni 2015

Ideer fra konferencen Kirken på landet den 20. juni 2015 Ideer fra konferencen Kirken på landet den 20. juni 2015 Dette emne vil vi gerne arbejde videre med: Vi har storpastoratet periode 1, og det sigter vel mod fælles menighedsråd. Men: GØR DET IKKE! Vi tåler

Læs mere

Marts i Tagensbo Kirke

Marts i Tagensbo Kirke Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16 Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK En palet af gudstjenester Alle mennesker er forskellige. Derfor tilbyder Christianskirken en bred

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

Efterårsprogram 2019

Efterårsprogram 2019 GRUNDTVIG Grundtvigsk Forum i Jerne Efterårsprogram 2019 En cykelrejse fra Esbjerg til Makedonien Mandag den 2. september kl. 14.00 Foredrag v/ Søren Olsen Udlængslen voksede på de lange skoledage i gymnasiet,

Læs mere