Gotland. Midtnatur. 28. maj 3. juni 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gotland. Midtnatur. 28. maj 3. juni 2017"

Transkript

1 1 Gotland Midtnatur 28. maj 3. juni 2017

2 2 Dag 1 søndag den 28. maj Vi startede kl. 9 fra Ringsted station i stålende solskin. 36 personer, vores chauffør Michael og en ekstra chauffør, der kun skulle køre os den første time. Vores første stop var lufthavnen, hvor vi skulle have Birthe med og den ekstra chauffør stod af. Næste stop var lige over broen hvor der var tissestop og kaffe pause. Frokosten indtog vi ved Levrasjö, blandt soldyrkende mennesker. Derefter kørte vi kort, til Ivösjö, hvor vi gik en rundtur på en times tid. Herfra kørte vi til til Galtsøen, hvor der igen var tid til en lille gåtur og kaffe inden vi kørte det sidste stykke til Påskallaviks Gæstgiveri, en kro fra syttenhundrede tallet. Her fik vi kylling og tærte med kaffe. Efter maden kørte vi det allersidste stykke til Oskarshamn, hvorfra vi skulle sejle godt 3 timer til Godtland. Vi nåede først vores hotel lidt før kl. 01, hvor vi blev modtaget af vor værtinde Lena, som udleverede værelsesnøglerne i bussen, så vi hurtigt kunnne blive indkvateret. Lisbet Dag 2 mandag den 29. maj Efter en mere eller mindre rolig nats søvn i de gamle OL-senge startede dagen med morgenbuffet i den hyggelige spisesal, som er en restaureret staldbygning. Kl 9.30 planteparade ved Jon. Der var både planter, der tager livet af høns, får og hunde og insekterne gider generelt ikke spise bregner! Så drog vi ud for at se på det gotlandske landskab. Vi kørte igennem lidt landbrugsland, hedelignende områder med lave nåletræer, almindelig nåleskov med enkelte løvtræer. På Gotland, som er ca. halvt så stor som Sjælland, findes der 92 kirker bygget i perioden fra Udvendig fremstår de fleste, som da de blev bygget. De bruges stadig som sognekirker. Ca. kl 11 nåede vi naturreservatet Kallgatburg. Vi parkerede ved en militær bygning. Vældig hurtigt kom der en bil med et par uniformerede herrer drønende i deres totalt tilstøvede bil. Efter noget snak fik vi lov at blive holdende, hvis chaufføren, Michael, blev ved bussen hele tiden. I solskin gik vi godt to kilometer ind i reservatet. Jon fortalte om planterne, vi passerede. Længst inde fandt vi de flotte orkideer, fruesko, i små og større kolonier.

3 3 Så placerede vi os rundt omkring og indtog vores udleverede madpakker: kyllingfiletter og kartoffelsalat, grøn salat og flutes. Kl 14 var vi tilbage ved bussen. Der var blevet holdt rigtig godt øje med den og Michael, mens vi var af sted. Adskillige gange var soldaterne kommet forbi. Truslen fra øst er jo noget tættere på på Gotland end hjemme i DK. Så fortsatte turen til Visby, hvor vi blev sat af og på egen hånd udforskede den gamle Hansestad. Det er en utrolig charmerende by indenfor den tre kilometer lange mur rundt om den gamle bykerne. Der er et utal af tårne og rigtig mange kirkeruiner. Domkirken, Santa Maria, var bestemt et besøg værd. Det samme var Stora Torget med cafeer og restauranter med udendørs servering rundt langs kanten. Der er rigtig mange store spændende huse og endnu flere små at studere og fotografere. Den botaniske have var også interessant at besøge Kl 18 mødtes vi ved bussen nede ved Almedalen, hvorefter vi kørte de få kilometer hjem til vores Herregård.

4 4 Kl 19 blev der serveret en rigtig lækker middag. Dagens sidste programpunkt var en aftentur for at høre/se natravn, så kl travede en stor flok afsted. Vi kom dog ikke langt, før vi blev mødt af massive militære STOP-skilte, så vi måtte nøjes med at gå i udkanten af plantagen. Omkring kl 22 hørte vi de første natravne på meget lang afstand. De lyder lidt som en godt udboret knallert. (I øvrigt øvede Henning sig så meget på turen, at han til sidst nærmest kunne forveksles med en rigtig natravn.) På et tidspunkt kom lyden meget tæt på det viste sig dog at være en app, som nede i Jons lomme gik i gang af sig selv. Ganske mange nattevandrere så faktisk en natravn, som fløj ind over, hvor de stod. Ifølge sundhedsappen, som kørte i min lomme, havde vi i dagens løb gået skridt. Ellen Dag 3 tirsdag den 30. maj Dagen tegnede godt med morgensolstrejf og megen fuglekvidren omkring bygningerne. Efter morgenmad var der planteparade. Paraden bød på ca. 35 planter fra Visby by med gul lærkespore som den vildeste i flokken, den mest hallucinerende plante i Norden; den kan tørres og ryges! Hvem vidste det? Om bord i bussen informerede Bodil om bl.a. golfbanen og militærforlægningen på Suderby Herrgård. Sverige opruster generelt og der er ingen kaserne til soldaterne, der i stedet residerer på hotellet. Turen i dag gik sydpå med Lille og Store Karslö smukt liggende til havs i det klare vejr. Efter et fotostop ved en fin skibssætning gjorde vi et kikkertstop ved Klintehamn med mange fugle i vandet bl.a lappedykker, rovterne, hættemåger, hejre i træerne, klyder, bysvale, gravand og en gråællingeflok på 12 samt en lille flok troldænder foruden en rugende svane. Mod landsiden kunne vi se den gamle kystskrænt og vild kørvel i grøftekanterne. Vi fortsatte gennem typisk svensk landskab med syrenbuske og skråtlagte stolpehegn foruden mange stengærder. Der ses kirker alle vegne og ind imellem gamle huse tækket med Hvas Avneknippe, så tagene lignede langhårede, der kunne trænge til en omgang klipning. Første kirkestop var Öja kirke med tilhørende prästänge. Kirken var imponerende stor og smukt udsmykket med kalkmalerier og et berømt korbuekrucifiks i træ fra 1200-tallet. I løvengen så vi bl.a. Langakset Trådspore, Slangetunge (lille bregne), Ridder Gøgeurt, Skjaller, Mjødurt og der var en lys gærdselskov med hasseltræer,

5 5 som bønderne har kunnet skære kæppe/stokke fra. I muren mod vejen opdagede Morten udstikkende sten, beregnet til at tøjre heste ved i fordums tid. Turen fortsatte til Muskmyr, hvor vi gik rundt om søen ca. 3 km. Der mødte os et væld af orkideer og andre planter, særegne for alvaret, den i dag tørre sumpagtige bund vi gik igennem hvor en del af ruten foregik på badebroslignende gangbroer. Vi så bl.a. Blodplettet Gøgeurt, Vibefedt, Flueblomst, Sump-hullæbe, Liden Padderok, Bakke Gøgelilje, Kantet Konval, Filtet Soløje, Bakkegøgeurt (sv: Krutbrænder), Svalerod, Knoldet Mjødurt og Alvarløg. I luften sås en lærkefalk, der jagtede guldsmede. Søranden var mest vokset til med Hvas Avneknippe, men vi hørte storspove og gærdesanger nær ved. Vi forkortede turen omkring søen lidt ved at skrå tværs over til Sunder kirke, hvor vi inndtog hotellets gode frokost. Ved siden af kirken lå ruinen af et af de utallige kastal -tårne. Forsvars- og beskyttelsestårne, der blev bygget i 1100-tallet og ofte ligger nær øens kirker. Så til Hoburgen med Hoburgsgubben en flot rauke i hvid kalksten, som afslører et troldehoved, når man står i rette vinkel. Sagnet går om trolderauken, at den afskyede kristendom, men var en god nabo, der flere gange kom fattige til hjælp. Ovnene syd og nord for Hoburgsgubben er hhv. Hoburgs-grotten og Hoburgstroldens sängkammare.

6 6 Hoburggubben var det sydligst vi kom, herefter atter mod nord gennem flot natur, med havet på venstre side og den høje Husrygskrænt (gl. kystskrænt) til højre. Vi kom forbi tidligere tiders kalkstenbrud, hvorfra materiale til bl.a. møllesten og døbefonter i hele østersøområdet kom. I Vamlingbo Prästgård gjorde vi eftermiddagens sidste stop. Det var et smukt sted med allé til præstegårdsbygningen, hvor der var indrettet cafe og udstillingslokaler på 1.sal, hvor vi kunne beundre Lars Jonssons smukke fugleakvareller. Vi fik også kaffe med kage her. I en sidelænge til gården så vi herefter Naturrummet med udstilling om Gotlands natur. Meget pædagogisk med trykknapper til planter og dyr og høretelefoner til fuglestemmer. Et dejligt sted. Tilbage havde vi 75 km nordpå til Visby og vores hotel. Det var blevet gråvejr med enkelte stænk, men vi sad i ro og mag indendørs. Udenfor bølgede skybræmmer på en sær og ukendt maner, marengsskyer fandt vi på at kalde dem. Mikael vores gode chauffør førte os ad nye vej hjem hvilken dejlig tirsdag på Gotland. Aftensmaden stod på kaipanlög suppe og karrykylling meget godt! Birthe Winder Dag 4 onsdag den 31. maj Efter morgenmad og planteparade kørte vi mod Kungsladugårds Hällarna lige syd for Visby. Netop som vi steg ud af bussen, begyndte det at øsregne, men vi fik set de meget smukke klippeformationer ud mod havet, og Jon fandt Gotlandsk Soløje. Fortsatte mod s/ø igennem Roma, hvor vi så en nedlagt Danisco sukkerfabrik, der var omdannet til syndens hule i den ene ende producerede man Gotlandsk whisky, og i den anden ende var der en snusfabrik. Videre forbi nogle meget gamle stengravpladser og mod Närsholmen, hvor vi så Hylde-Gøgeurt (Adam og Eva). Der var nogle meget fine strandvolde med rullesten og masser af fugle at kigge på (klyder og havterner især). Vi fortsatte gennem savannen mod fyret, hvor vi skulle have spist frokost, men vejret var ikke til det, så vi kørte til den meget smukke kirke i Lau og holdt frokost der. Videre til Lye kirke, der havde nogle meget smukke glasmalerier fra 1200-tallet. Derefter videre til Roma slotsgård og Roma slotsruin, hvor man øvede på årets Shakespeare forestilling. Der var også flere lækre (og dyre) forretninger og så regnede det igen. Herefter hjemtur.

7 7 Om aftenen kørte bussen kl mod Tofta Strandpensionat aftenens spisested. På vejen standsede vi og så øens største skibssætning (45 m lang) og kørte forbi endnu én og derefter et af de mange fiskelejer med gamle huse. På Tofta Strandpensionat var der Gotlands-aften, så under spisningen var der dialektkonkurrence og derefter underholdning af en meget dygtig sanger og guitarrist med sang/fællessang. Hjemturen skete i øsregn. Dagens smil Ved Lye kirke skulle en af deltagerne på toilettet og benyttede et lille LOKUM i et træhus v kirken ret uhumsk. Da vedkommende skulle ud kunne døren ikke åbnes (ydre pal var faldet ned), rådvild og i panik ringede hun til Jon, som stod inde i kirken og derfor slog telefonen fra. På Lokummet kom en anden deltager og tager rask i døren stor var forskrækkelsen, da der allerede sad én derinde og lettet blev vores indespærrede deltager. I mellemtiden havde Jon udenfor fået aflyttet telefonen, men han nåede altså ikke at blive befrieren. Lena og Birthe 5. dag torsdag den 1. juni Afgang 8.30: Himlen er blå, luften er 11 gr, vi er alle +50! Det kan kun blive endnu en dag med gode oplevelser! Langs rute 148 til Fårösund ser vi Ridder-Gøgeurt. Vi kører som tidligere gennem et varieret landskab med dyrkede marker - ofte raps, nåletræer - hvis højde afhænger af muldlaget og ofte vidtstrakte heder/alvar. Løvtræer ses kun ved enkelte bøndergårde. Undervejs så nogle 2-3 havørne. Inden vi når Fårösund, passeres Gotlands næststørste sø, Tingstäde träsk. Nordvest herfor ligger Skymnings Gård, som har Gotlands største fårehold ca lam om foråret. Overfarten til Fårö klares med færgen Bodilla på ca. 8 min og er gratis. Først til mølle, først over! Fårö er en stormomsust ø på størrelse med Samsø. Der er ca 550 fastboende på øen, som hvert år besøges af ca turister. Indbyggerne levede tidligere af landbrud og sælfangst, nu kommer hovedindtægten fra turisme. Skal vi tro en gammel fårösk bøn, så var der også indtægter ved strandinger: Gud velsigne vore

8 8 agre og enge, vore piger og drenge, giv fisk i garn og sæl på strand, Gud, lad et stort skib strande på skæret i nat! Fårös fyr blev tændt 1847 mod øboernes vilje. Den svenske filminstruktør Ingmar Bergman faldt for Fårös natur. Mange af hans film er optaget her og han boede oftest på øen fra 1960erne og frem til I dag er der et Bergmancenter, hvor der er forskellige aktiviteter. På Bergmangårdene kan skabende kunstnere finde ro og inspiration. Bergman ligger begravet ved Fårö kirke, som vi besøgte sidst på turen. I kirken er der en model af skoleskibet Danmark samt en tavle, der beretter om 15 sælfangere, som i 1603 drev til søs på en isflage, men efter 2 uger blev reddet i land i Sverige. Længere fremme på østsiden af Fårö passerer vi et grønt område med høje, slanke fyrretræer. Der ligger den engelske kirkegård: Under Krimkrigen i 1850erne havde den engelske flåde base i Fårösund. Der udbrød en kolera-epidemi og mange soldater ligger derfor begravet her. Vi kører gennem et landskab med lave fyrrebuske, lave ener og åbne, tørre områder. Der holdes kaffepause ved en lille vig, hvor vi bla ser en koloni af havterner, præstekrave, stormmåge, strandskade og en svane på rede med et æg. Derefter vandring i Limmor träsk, hvor vi repeterede plantenavne. Nogle hørte - og så en flyvende trane. Turen går videre, forbi smukke vige med tyrkis farvet vand. I den nordøstlige del af Fårö er der et stort sandflugtsområde med Sveriges største vandreklit. For ca 100 år siden blev klitten beplantet med fyrretræer, birk og marehalm og er ikke vandret siden. Skovbunden er dækket af blåbærbuske. Frokost ved fyret i skinnende sol. På stranden mange fossiler, edderfugle og en enlig tejst. Endelig kommer vi til den nordligste del af øen med et imponerende rauke-område. Raukerne er isolerede kalkstensstøtter, op til ca. 8 m. Flotte skulpturer! Bla Sikker Hansens pigeansigt på reklamen for Cirkel-kaffe. Imponerende mod en helt blå himmel! Herfra videre langs stranden mod vestsiden til fiskelejet Helgumannen, hvor der ligger femten små træ- og stenhytter helt nede ved vandet. Boderne har tilhørt områdets gårde og blev brugt i forbindelse med fiskeri efter strömming (sild). I dag bruges husene som sommerhuse. Smukke og nytjærede!

9 9 Vi kører videre ad kystvejen ind i naturreservatet Digerhuvud, som er Sveriges største område med rauker. Bussen er for stor og vejen er for smal, derfor kommer vi ikke til Gamla Hamn. På den anden side af bugten kan vi se områdets eneste dybhavn, Lauter, hvorfra der tidligere blev udskibet kalk. Hele Østersøområdet blev forsynet herfra. Vi forlader Fårö lidt i fem efter en meget spændende, oplevelsesrig dag. Vi har især iagttaget fugle og derfor fatter vi ikke umiddelbart Mortens bemærkning på færgen: Det var dog et særpræget kostume! Her behøver vi ikke kikkert for at se et væsen på to ben uden vinger! På Gotland sol og vekslende skydække, 16 gr! Vi er mætte! Mon natravnen kan høres / ses i aften?? Annemarie Dag 6 fredag den 2. juni Efter morgenmad og planteparade gik bussen mod Klintehamn med Stora Karlsø som mål, som vi nåede efter ca. en ½ times sejlads. Vejret var frisk N, 13 grader en del sol, så der blev transporteret en del tøj med. Efter velkomst og introduktion i

10 10 museet kom vi på en guidet rundtur på ca. 2½ time hvor vi fik fortalt om øens historie, samt så en del mere eller mindre sjældne planter (mange orkideer). Vi kom forbi et fuglefjeld med et tusindtalligt antal Lomvie og Alk, meget imponerende. Desuden sås enkelte Fløjlsænder mange Havterner og Sildemåger. Nattergal, gulbug, gærdesanger og løvsanger lod sig høre, mange Bysvaler ynglede på øen. 2 Tidselsommerfugle sås på Weichselbuske som havde bredt sig voldsomt på øen og bliver bekæmpet. Der blev spurgt om en radarmast var militærets det talte vi ikke om. Ved en raukhule fortalte guiden at man blev 10 år yngre, hvis man gik igennem den på et bestemt tidspunkt, men tidspunktet var åbenbart forkert det virkede ikke på nogen af deltagerne. Efter frokost, en kop kaffe samt en is i dejligt læ og solskin tog vi færgen tilbage kl en fantastisk oplevelse rigere. Efter en kort køretur gjorde vi holdt ved Kovik fiskerleje med gamle huse, en art frilandsmuseum, hvor der var en flot natur med bl.a. Knarand, Klyde og orkideer. Et Stenpikkerpar havde rede i et af de gamle huse og havde travlt med at fodre unger.

11 11 Derefter tilbage til Suderbys til afslapning og aftensmad, efter en helt igennem dejlig dag. Poul Erik Dag 7 - lørdag den 3. juni Så var det tid at forlade Suderby Herrgård. Allerede kl. 6 kørte bussen, da vi skulle sejle Som på udturen skulle vi passagerer gå ombord, mens bussen et andet sted kørte tom op på færgen Ombord på færgen fik vi morgenmad (stod i laang kø for at få den) og efter en rolig sejltur, var vi i Oscarshamn kl I et stræk kørte vi til Husaby Bruk, et lille frilandsmuseum, hvor vi i den tidligere hestestald spiste en dejlig middag. Så fortsatte vi hjemad, og på den videre tur sydover så en del af os en traner gå på marken. Med et mindre stop undervejs ankom vi lige før kl. 18 til Ringsted station, hvor vi kunne sige farvel til hinanden og vor dygtige chauffør. På deltagernes vegne takkes Bodil og Jon for en skøn og meget fin tilrettelagt tur. Hanne

GOTLAND juni 2019

GOTLAND juni 2019 6. 11.j uni2019 Med Pol i t i ken Pl us GOTLAND 6.-11- juni 2019 Fugle, Orkidéer, Natur og Kultur Det er med stor glæde, at Politiken Plus og Scanbird igen kan tilbyde denne rejse til Østersøens perle

Læs mere

Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber

Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 8.695,- Højdepunkter Visby - som trukket ud af Middelalderen Lokalguide på Gotland De naturskabte

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på Oplev dejlige Danmark... med Forslag til 1-dagsture 2017 For yderligere information: Ring på 98 92 86 46 Oplev dejlige Danmark... med Rømø/Sylt/Tyskland Torsdag 4. maj + Tirsdag 30. maj Tag med til skønne

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR Tirsdag d. 14. maj: Gråkragetur til Værnengene og Skjern Å. 15 deltagere vart kørt turen over til Værnengene denne flotte morgen og mødtes ved P-Pladsen ved krydset

Læs mere

Turen til Skagen maj 2019.

Turen til Skagen maj 2019. Turen til Skagen 12. - 16. maj 2019. Søndag den 12. maj: 29 seniorer startede om morgenen fra henholdsvis Radiohuset og Lyngby Stationsplads turen til Skagen. Undervejs over Sjælland blev der serveret

Læs mere

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland Fugle og blomster 16/6-23/6 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland ligger lige midt i Østersøen, og er Sveriges største ø. Den har været svensk siden

Læs mere

Deltagelse på turen kræver medlemskab

Deltagelse på turen kræver medlemskab Dansk Vandrelaug, Turudvalget, København Gotland Fårö St. Karlsö,30.maj - 9. juni 2015 = 11 dage Tak for din tilmelding til vores vandretur til Gotland, Fårö og St. Karlsö. Deltagelse på turen kræver medlemskab

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav

Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav Øhop med vandring 5 Øer og 4 færger. Det Sydfynske Øhav er et af verdens største oversvømmede istidslandskaber... og er under fortsat forandring

Læs mere

Nordjylland - Skagen - Læsø

Nordjylland - Skagen - Læsø Nordjylland - Skagen - Læsø Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.595,- Højdepunkter Toppen af Danmark Hotel i Skagens centrum Tanghusene og saltsyderne på Læsø Vildmosens natur

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Stockholm - Storby og skærgård

Stockholm - Storby og skærgård Stockholm - Storby og skærgård Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.295,- Højdepunkter Skærgård og by Skansen og Vasa Museet Centralt beliggende hotel Middag første aften er inkluderet

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive

Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive 1/6 2/6 3/6 (T-2018) Få en oplevelse langt ud over det sædvanlige i dejlige Tyskland, en tur med indtryk til alle sanser, her er både besøg på chokoladefabrik

Læs mere

Samsø - Endelave - Århus

Samsø - Endelave - Århus Samsø - Endelave - Århus Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.895,- Højdepunkter Sejltur på Silkeborgsøerne Vidunderlige Samsø med lokalguide Kattegatøen Endelave med lokalguide

Læs mere

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Fredag d. 14. okt. 2016. Rejsedag Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor mødtes ved bussen ved Treenighedskirken kl.

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Så blev det kaffetid om bord på færgen til Samsø Ældre Sagen i Egtved lærte pigen på Samsø at kende på grund af hendes store indsigt i Samsøs

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

Overraskelse. Vi kører mod syd og der ligger River Kwai ikke. Nå, men hvad skal vi så se i dag.

Overraskelse. Vi kører mod syd og der ligger River Kwai ikke. Nå, men hvad skal vi så se i dag. Turen går til Thailand Juni og Juli 2010 (dag 8) Klokken 7 er godt nok tidligt når man har ferie. Om en time så kom A(Phanu) og konen og henter os. Morgenmad og opvask klares på rekordtid og vi er klar

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

Venedig, Gardasøen og Østrig.

Venedig, Gardasøen og Østrig. Venedig, Gardasøen og Østrig. Lørdag den 13. juni 2015 tog 39 personer fra Nordjylland på Agri Nord seniorklubs årlige sommer tur, der i år gik til Venedig, Gardasøen og Østrig. Vi blev samlet op i en

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 Bodil, Peter, Jørgen og Jan Märket Sidste overnatning Turku-Åbo Ryssö ön Inderskär Stora Furuholm slut Understen Märket Ängeskär r Singö start

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Med Beagle på tur Gotland Ruten Rundt om Godtland Historie

Med Beagle på tur Gotland Ruten Rundt om Godtland Historie Ruten Afsejling fra Mosede til den lille anløbsbro i Falsterbo-kanalen, så var vi klar til at starte på sejladsen langs Sveriges sydkyst når det blev lyst. Næste havn Skillinge der fra til Utklippan som

Læs mere

Sort Sol og Sydvestjylland

Sort Sol og Sydvestjylland Sort Sol og Sydvestjylland Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.195,- Højdepunkter Oplev Danmarks ældste by Ribe Vi bor på hyggelige hotel Ballumhus Rundtur på Rømø Sort Safari

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Vesterbro/Sydhavnen

Telefon- og Turtjenestens program for. Vesterbro/Sydhavnen Telefon- og Turtjenestens program for Vesterbro/Sydhavnen April, maj, juni og juli 2018 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Rejsedagbog for værelse 458

Rejsedagbog for værelse 458 Rejsedagbog for værelse 458 FREDAG - SIDSTE HISTORIETIME INDEN AFREJSE Som intro til vores rejse til Rom, har vi brugt en del historie- og religionsmoduler til at forberede os. Det sidste modul inden vi

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013

Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013 Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013 Antal deltagere Afrejse Ankomst Berlin 15 kursister, 2 lærere (Jens og Steffen) og Mathilda. Søndag 06.10.13 kl. 07:55 med bus fra Nykøbing F. Station. Søndag 06.10.13

Læs mere

CYPERN 2012 Coral Beach

CYPERN 2012 Coral Beach TIRSDAG: Christina. Fripas. Amanda. Vi startede ud med nået morgenmad. Derefter gjorde vi os klar til dagens hårde og eneste program. Vi var godt trætte efter morgenpasset. Vi blev delt op i to grupper.

Læs mere

Englændertræf i det smukke Nordsjælland

Englændertræf i det smukke Nordsjælland Englændertræf i det smukke Nordsjælland Sådan lød overskriften på invitationen til årets fælles træf med Rootes klubben, og vi kan kun give arrangørerne ret. Nordsjælland er smuk (ikke at forklejne andre

Læs mere

den lille færge - en godnathistorie med tegninger, som du selv kan farvelægge

den lille færge - en godnathistorie med tegninger, som du selv kan farvelægge den lille færge - en godnathistorie med tegninger, som du selv kan farvelægge Historien om Den lille Færge Tøf - tøf, sagde færgen lystigt, da den lagde fra ved anløbsbroen ud for dens hvileplads på søen

Læs mere

3-dages JAZZ-TUR til Fyn og Svendborg i 2017 med The Spirit of New Orleans

3-dages JAZZ-TUR til Fyn og Svendborg i 2017 med The Spirit of New Orleans 3-dages JAZZ-TUR til Fyn og Svendborg i 2017 med The Spirit of New Orleans Jazzmusik med The Spirit of New Orleans, 2 jazzkoncerter, 2 overnatninger i Svendborg god mad og sightseeing bl.a. i Svendborg

Læs mere

Sommerferie 2014 Den August

Sommerferie 2014 Den August Sommerferie 2014 Den 19-21 August Rollatorbanden på Skagen En lille fortælling, om vores ferie Af Ester og Hanne Tirsdag den 19. august skulle vi, Ragnhild, Ketty, Elly og Krista, endelig på sommerferie

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene.

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013 Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. Turfølget var ikke stort, men det var godt: Jan Michalik, Peter Henrik Sørensen, Gorm

Læs mere

Slovakiet og Ungarn 2017

Slovakiet og Ungarn 2017 Slovakiet og Ungarn 2017 Oprettet: lørdag, 30. september 2017 21:11 Skrevet af Martin Holten Årets tur til Alperne var lagt i september for at sikre mere stabilt vejr end sidste års blandede vejr med daglige

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

AGRI NORD SENIORKLUBBENS SOMMERTUR Seniorklubbens sommertur for 2017, gik igen til Tjekkiet med afstikkere til Wien og Bratislava.

AGRI NORD SENIORKLUBBENS SOMMERTUR Seniorklubbens sommertur for 2017, gik igen til Tjekkiet med afstikkere til Wien og Bratislava. AGRI NORD SENIORKLUBBENS SOMMERTUR 2017. Seniorklubbens sommertur for 2017, gik igen til Tjekkiet med afstikkere til Wien og Bratislava. Fredag den 16 juni 2017 drog 49 forventningsfulde seniorer afsted

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Norges turen fra den 24. til den 31. maj.

Norges turen fra den 24. til den 31. maj. Norges turen fra den 24. til den 31. maj. 7 mand stærk havde meldt sig til turen til det norske land. Vi skulle med færgen fra Hirtshals den 24. maj og mødestedet var ved sidste rundkørsel inden færgen.

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Frokost ved Jels sø. Gåtur på havnen i Havneby

Frokost ved Jels sø. Gåtur på havnen i Havneby Frokost ved Jels sø Mandag d. 16. april Kl. 8 mødes vi alle på skolen. Her var busserne klar til at blive pakket. Vi fik alle vores ting ombord og forlod Limfjordsskolen ved 9-tiden. Kursen var sat mod

Læs mere

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt Kinsman Cup 2014 Gladsaxe Søborg Badmintonklub (GSB) og Carshalton Junior Badminton Club, fra Sutton, England mødtes for 31. gang til den årlige Påsketurnering Kinsman Cup. I år gik turen til Sutton, hvor

Læs mere

Bundesrepublik Deutschlands flag. Hansestadt Hamburgs flag. Schleswig-Holsteins flag.

Bundesrepublik Deutschlands flag. Hansestadt Hamburgs flag. Schleswig-Holsteins flag. HELSINGØR SENIOR-HØJSKOLE Sommerrejse til Hamburg og Bad Segeberg 11.-15.7. 2016. På denne rejse besøger vi Hansestaden Hamburg, hvis officielle navn er Freie und Hansestadt Hamburg. Byen er Tysklands

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Vesterbro/Sydhavnen

Telefon- og Turtjenestens program for. Vesterbro/Sydhavnen Telefon- og Turtjenestens program for Vesterbro/Sydhavnen April, maj, juni og juli 2019 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Bornholm - Østersøens perle

Bornholm - Østersøens perle Bornholm - Østersøens perle Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 15.05.2020 4.195,- Højdepunkter Bornholms klippenatur Gode udflugter med lokal guide Hotel Abildgaard god mad og flot

Læs mere

Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017

Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017 Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017 som i år afholdes på Quality Hotel i Høje Taastrup, Carl Gustavs Gade 1, 2630 Taastrup onsdag den 26. april kl. 16.00. Efter bestyrelsen

Læs mere

Nyhedsbrev. Vores dejlige tur til Glyngøre og Pinenhus er nu overstået her er lige nogle kommentarer fra

Nyhedsbrev. Vores dejlige tur til Glyngøre og Pinenhus er nu overstået her er lige nogle kommentarer fra Nyhedsbrev Så går vi hen mod efteråret og bladene er ved at falde af træerne i hobetal, vi i bestyrelsen arbejder med at få trådene til at hænge sammen, der er lidt problemer med at parkere ved cku, og

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 48 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Oktober 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Rørsnæs 1-2 Flygrakan 2-3 Bakken Lukket 3-4 Bestyrrelsen 5 Malerklemmen

Læs mere

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat.

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Søndag den 24. januar havde 8 Fotoakrobater (fra den lokale fotoklub) sat hinanden stævne på Rødvig havn. Vi

Læs mere

Dagbog fra DF turen til Christiansborg.

Dagbog fra DF turen til Christiansborg. Dagbog fra DF turen til Christiansborg. Dagen d. 3-6 2014 starter tidligt, da vi skal med bussen fra Rønde kl. 07,00. På stationen mødes vi med resten af vores gruppe, Peter og Lilli kommer med fuld oppakning,

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

Øland - 4 dage (29. maj 1. juni 2014)

Øland - 4 dage (29. maj 1. juni 2014) Øland - 4 dage (29. maj 1. juni 2014) med John Speich & Stig Jensen Ølands flotte og varierede natur findes ikke magen til i Norden. Her findes løvskove, moser, overdrev, sten- og sandstande. Øens sydlige

Læs mere

August, september og oktober Bestyrelsen :

August, september og oktober Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

Vildmarkstur til Halland med skøn natur og masser af velvære Lørdag den 25. søndag 26. august 2018

Vildmarkstur til Halland med skøn natur og masser af velvære Lørdag den 25. søndag 26. august 2018 Vildmarkstur til Halland med skøn natur og masser af velvære Lørdag den 25. søndag 26. august 2018 Kom med til verdens ende. Ja, sådan beskrev vi denne unikke plet tilbage i 2004, hvor vi for første gang

Læs mere

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke Studietur med E Kleinbahn søndag den 27. juli, 2014 Turen startede ud fra Kvickly i Nordborg kl. 8:30. Der var tilmeldt 32 personer så der var plads nok i luksusbussen fra Alssund Busser der havde plads

Læs mere

Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres

Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres magre krikker. Harm var i spidsen. Hun holdt Tyrfing

Læs mere