Tisvilde. Højskole. Kultur Ferie & Kursushotel

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tisvilde. Højskole. Kultur Ferie & Kursushotel"

Transkript

1 Tisvilde Højskole Kultur Ferie & Kursushotel

2 Velkommen til Tisvilde Højskole Det er os en stor glæde at kunne præsentere dette kursuskatalog for En bred vifte af kursustilbud byder skolen på, eksempelvis bridge, vandreferie, sundhedskursus, jazz og vise festivaler, operakurser, efterårsferie og sommercirkusferie for børn, forældre og/eller bedsteforældre, familie week-end, sommerferier Halløj på Badehotellet, cykelferie, På sangens vinger og meget mere. På alle kurser er der selvfølgelig morgensang som en god start på dagen. - Se om der er noget du har lyst til. - Udover kursusvirksomheden har skolen besøg af mange efterlønsklubber og pensionistforeninger der kommer på dagtur eller højskoledag, oplever stedet, får serveret køkkenets gode mad og hygger sig med skolens personale og frivillige medarbejdere. Skolen har til huse i en fin gammel badepension fra 1912, som blev verdens første højskole for pensionister i 1967 oprettet af Pensionisternes Samvirke. Vores motto er: Med hinanden-for hinanden. Nu er skolen seniorhøjskole +50 og kursushotel, for institutioner, foreninger, firmaer mv.. Skolen har både enkelt og dobbeltværelser alle med håndvaske, 19 toiletter og 14 badeværelser. En dejlig lys spisesal, en hyggelig dagligstue og bibliotek samt to foredragssale. Der er adgang til computer med trådløst netværk. Vores dygtige køkkenpersonale har ry for at tilberede god og sund mad af friske råvarer der passer til årstiden. Vi har Levnedsmiddelstyrelsens glade smiley. Udendørsarealet er udstyret med møblerede solkroge, terrasser, en petanquebane og en køn blomsterhave. Højskolen ligger i smørhullet i den lille gamle fiskerby Tisvildeleje - meget tæt på stationen, butikkerne, de hyggelige cafeer og den fine biograf som vi bruger til skolens filmfestival. Cykler kan lånes på skolen til ture i det smukke Tisvilde Hegn og det maleriske landskab der ligger tæt på skolen. Det frivillige arbejde og respekten for hinanden er drivkraften i højskolens miljø. Der er fem fastansatte til at varetage den daglige drift og der er tilknyttet tres frivillige medarbejdere som gør en vældig indsats for, at vores kursister skal føle sig velkommen og få et godt ophold. Hvis du bor hjemme er der reduktion i kursusprisen. Ønsker du enkeltværelse er der et tillæg til prisen - hør nærmere for de enkelte kurser. Med ønsket om et oplevelsesrigt 2009 hilser personale og frivillige medarbejdere. Mogens Johansen Forstander.

3 Romantisk Opera februar Pris: kr De tre operastormagter Italien, Frankrig og Tyskland har i den romantiske periode - næsten sammenfaldende med 1800 tallet - øvet en vældig indflydelse på operaaktiviteterne i det øvrige Europa. Derfor er det interessant at se hvilke påvirkninger der manifesterer sig i de andre europæiske lande i kombination med de lokale komponisters personlige og nationale stil fra intense tyske polyfone orkesteroperaer, den italienske skønsang og de franske udstyrsstykker med ballet. Vi skal også se på operaens type, tradition og komponisternes brug af operaorkestret og hvordan de har vægtet forholdet mellem tekst og musik. Det vil blive ledsaget af en oversigt over de spændende og til tider brogede politisk/historiske forhold, som sammen med modeluner har været med til at afstikke betingelserne for komponisternes virke og for operaernes tilblivelse og videre skæbne. Vinterferie februar Pris: Børn kr. 800 v/opredning kr i seng på dobbeltværelse Vinterferie er en festlig cirkus workshop for børn, forældre og bedsteforældre til skæg og ballade med bl.benjamin fra Cirkus Big.

4 Verdensmusik under stjernerne Pris: kr. 995 Tre til Tango marts I foråret 2002 fandt Marianne, Niels og Charlotte sammen og dannede Tre Til Tango. I dag er trioen et erfarent liveorkester. Udover at være fast ingrediens på den københavnske tangoscene har de spillet til et væld af koncerter i Danmark, i Sverige og Argentina. Aguas august Brasilianske rytmer. Afdæmpet, men inciterende brasiliansk samba og bossa nova-musik, teknisk dygtigt og autentisk spillet med stor nerve og glød af guitaristen Jens Viggo Fjord og hans samba/bossa nova musikere. Ægte brasiliansk musik, der spreder varme og stemning fra varmere himmelstrøg. Trio Klezmer november Traditionel jødisk klezmer og jidishe lieder. Trio Klezmer er garant for en musikalsk berigende og glad aften. Ensemblets frontfigur er Channe Nussbaum om hvem Georg Metz har skrevet i Information: Channe Nussbaum synger, så hårene stritter i nakken og klumpen i halsen melder sig. Man skal være en ualmindelig død cigar for ikke at lade sig rive med. Hun akkompagneres af violinisten Mette Smidl og harmonikaspilleren Øyvind Ougaard. Irske stemninger november Her rettes fokus mod den verdensberømte irske folkemusik. Normalt når et lands folkemusik sjældent uden for det enkelte lands grænser, men for lige netop Irlands vedkommende er det omvendt. Over hele verden synges og spilles irsk. Jersie Folk Band spiller de velkendte, iørefaldende sange mandag aften, mens der i baren selvfølgelig kan købes både irsk øl og irsk kaffe.

5 Påske Jazz april Pris: kr Velkommen til en lille påskeferie med påskefrokost, traditionel jazz, den skønne natur og hyggeligt samvær. Jazz Kvartet spar To med gæstesolist Finn Odderskov.

6 Litteraturkursus Spor i tiden april Pris: kr Mød forfatterne til den netop udkomne antologi Spor i tiden. Ved tilmeldelse til kurset: et frieksemplar tilsendt af bogen Spor i tiden om 14 danske forfatteres barndom og nutid. Der sættes fokus på det at huske tilbage til barndommen. Hvordan husker vi, når vi er født over en 60-årig periode fra Sten Hegeler i 1923 til Louise Rosengren, født i Det vil læge og gerontolog Henning Kirk fortælle om. Han er en af de 14 danske forfattere af bogen, der sammen med de øvrige er indbudt til at fortælle om deres kapitler i bogen samt om de bøger, de selv har udgivet i Sten Hegeler Ivar G. Jonsson Henning Kirk Bo Green Jensen Jens Blendstrup Kim Blæsbjerg Anders Søgaard Louise Rosengreen Christina Englund Trisse Gejl Maria Rytter Rie Osted Iris Garnov Else Berenth

7 På sangens vinger 27. april 1. maj Pris: kr Sang og musik er hjerternes og følelsernes sprog derfor har mennesker til alle tider sunget og spillet og er blevet bevæget og berørt derved. På dette kursus er sangen i centrum. Victor Borge sagde engang: Den korteste vej fra ét hjerte til et andet er sangen herved udtrykte han, at det at synge sammen udløser følelser af samhørighed og nærhed. Man fyldes af positiv energi og livsglæde det bliver simpelthen umuligt at holde fast i et eventuelt dårligt humør. Foruden de sanglige aktiviteter bliver der gode muligheder for udflugter og ture i den dejlige nordsjællandske natur. I løbet af kurset får vi besøg af både et sangkor (Herfølgekoret) og et orkester, der spiller irsk folkemusik (Jersie Folk Band)

8 Vandreferie maj og okt. Pris: kr Tisvilde Højskole byder i år på to dejlige vandreferier, forår og efterår, hvor vandreture, kunst, kultur, lækker sund mad og musik er de gennemgående temaer. Masser af frisk havluft frister vi med, idet Tisvilde Højskole ligger tæt på en af Danmarks smukkeste strande, hvor skoven Tisvilde Hegn snor sig mellem husene helt ned til havet og op til de lyngklædte Tibirke Bakker. Det er skønt at indsnuse havets friske salte havluft, og Tisvilde Hegns duft af gran og skovbund. Skolens diner transportable vil bringe frokosten ud til skønne lokaliteter, hvor der holdes hvil. Her underholdes med musikalske indslag. Det er meningen, at dagtimerne bruges på vandreture med masser af frisk luft og naturoplevelser m.m., mens aftenerne vil være helliget hyggeligt samvær og god underholdning i form af foredrag og musik. Der arrangeres hver dag ture af forskellige længder man kan tilslutte sig. Turlederne er fra Dansk Vandrelaug.

9 I maj måned er foråret i fuld flor. Træerne er sprunget ud og fuglene synger på fuld kraft. Langs med kysten kommer fiskene ind for at gyde. På ture i Tisvilde Hegn og omegn vil vi opleve fuglestemmerne sammen med en ornitolog og en naturvejleder. Vi springer ud i foråret og oplever alle de herlige dufte og farver, bl.a. vi vil besøge det smukke Horsekær i Tisvilde Hegn med det rige fugleliv. Naturen netop nu maj Pris: Bukkejagten er netop gået ind, så vi vil på tur med en jæger og være med til at forlægge en buk og tilberede den. Vi vil undersøge foråret i Horsekæret.

10 Cykelferie juni Pris: kr Området omkring højskolen er rig på naturoplevelser, og én af de skønneste måder at opleve dem på er fra en cykelsadel. Herfra opleves naturen ganske nærværende gennem syns-, høre- og duftindtryk, der fylder dit sind med velvære og godt humør. Der er masser af muligheder for både kortere og længere cykelture med skolen som udgangspunkt: Mod sydvest ad Nordkyststien gennem Tisvilde Hegn, Asserbo Plantage mod Liseleje/Hundested; mod nordøst ad samme sti forbi Heatherhill gennem Rågeleje mod Gilleleje/Helsingør. Også mod syd er der fine muligheder: Gennem små hyggelige landsbyer ad Tisvildestien mod Helsinge, evt. videre ad Pøleåstien mod Hillerød. De daglige strækninger vil blive afpasset efter deltagernes ønsker og formåen, og der vil blive holdt pauser undervejs bl.a. vil højskolens lækre dinér transportable blive bragt ud til de steder, hvor vi skal holde middagshvil. Kurset kan både bruges som en glimrende mulighed for at finde sin glemte cykel frem igen, men også som en mulighed for mere trænede cyklister til at opleve nogle fantastiske ture i den nordsjællandske natur i en periode af året, hvor den er allersmukkest.

11 Bridge Kursus juni og Pris: kr Bridgekursus med Skt. Hans Aftensfest. Sommer, sol, hygge og så bridge. Kurset henvender sig til alle, der kan lide et godt spil bridge og som samtidigt ønsker at blive lidt bedre til at melde den helt rigtige kontrakt samt yde bedst muligt modspil. Kurset er derfor en kombination mellem undervisnings- og turneringsbridge. Bridgemesteren Christian Reinholdt vil forestå undervisningen. Der er vinderpræmier! Ugens program er spækket med bridge, men der bliver også plads til en tur i naturen samt lidt kultur i form af morgensang, Sankt Hans aften, en hyggelig eftermiddagsudflugt til Den gamle Redningsstation, grillaften samt traditionel jazz til festaftenen. Bridge Kursus august Pris: kr Dette kursus lægger vægt på at spille en masse dejlig bridge og samtidig holde sommerferie i et af Danmarks smukkeste naturområder. Der vil blive små udflugter samt kulturelle indslag om aftenen med foredrag, grilaften, jazz og visemusik. En udflugt bliver det også til, nemlig til Sofiero i Sverige. Om bridgen. Indledningsvis spilles en kvalifikationsturnering over 2 aftener, hvorefter spillerne opdels i to styrkeopdelte rækker. Der vil være mulighed for individuelt at tilmelde sig eftermiddagsbridge efter frokost. Der vil være spurtpræmier, topscorepræmier og naturligvis præmie til rækkevinderne - både i kvalifikations- og i den styrkeopdelte turnering. For dette bridgekursus står Edel Trolle fra Søborg Bridge Klub.

12 Cirkus sommerferie 29. juni - 3. juli Pris: Børn v/opredning kr. 800 i seng på dobbeltværelse kr Cirkussommerferie for børn, forældre og bedsteforældre med De Glade Artister.

13 Halløj på badehotellet og juli Pris: kr Hold da helt ferie! Halløj på Badehotellet er ikke noget kursus, men et sommerferieophold, på fint gammel badehotel hvor du både kan slappe af og samtidig få spændende oplevelser. Hver dag vil der være tilbud om en aktivitet. Kunst og kultur sætter vi meget pris på. Foredrag, jazzkoncerter, viseaftener, guidede ture i området m.m. Solnedgang over Kattegat med aftenkaffe og aftensange, Tisvilde Hegn og den skønne strand. Efter en tur i Kattegats bølger, prøv da et udendørs brus i vores hyggelige solhave. Når vejret er til det, holder vi grillaften i vores stemningsfulde gårdhave med haveblus, sang og musik. Derudover bliver der arrangeret to dejlige udflugter til det skønne Sofiero i Sveige og Frederiksborg Slots barokhave med sejltur på slotssøen. Alt dette er inkluderet i prisen: * 5 x morgenbuffet * 5 x morgensang * 5 x morgengymnastik * 5 x to retters menu * 4 x kold/varm buffet * 1 x grillaften med underholdning * 5 x eftermiddagskaffe/te med hjemmebag * 5 x aftenkaffe/te med lidt sødt * 2 x foredrag * 1 x udflugt til Sofiero i Sverige * 1 x udflugt Frederiksborgs Slots Barokhave * 1 x udflugt til blomsterhaven Svanekæret * 1 x strandtur til Den Gamle Redningsstation * 1 x traditionel jazzaften med Jazz Kvartet Spar To * 1 x viseaften * 1 x biografforestilling

14 Halløj på badehotellet juli Pris: kr Hold da helt ferie! Halløj på Badehotellet er ikke noget kursus, men et sommerferieophold, på fint gammel badehotel hvor du både kan slappe af og samtidig få spændende oplevelser. Hver dag vil der være tilbud om en aktivitet. Kunst og kultur sætter vi meget pris på. Foredrag, jazzkoncerter, viseaftener, guidede ture i området m.m..tisvilde Hegn og den dejlige strand - Efter en tur i Kattegats bølger, prøv da et udendørs brus i vores hyggelige solhave. Når vejret er til det, holder vi grillaften i vores stemningsfulde gårdhave med sang og musik. Derudover bliver der arrangeret to dejlige udflugter til Asserbo Slotsruin til jazz koncert med Mogens Johansen, Jacob Fischer, Aage Tangaard og Thomas Winding, samt Frederiksborg Slots barokhave med sejltur på Slotssøen. Alt dette er inkluderet i prisen: * 11 x morgenbuffet * 10 x morgensang * 10 x morgengymnastik * 10 x to retters menu * 11 x kold/varm buffet * 1 x grillaften med underholdning * 11 x eftermiddagskaffe/te med hjem mebag * 11 x aftenkaffe/te med lidt sødt * 3 x foredrag * 1 x Jazzkoncert ved Asserbo Slotsruin med Mogens Johansen, Jacob Fischer, Aage Tanggaard og Thomas Winding. * 1 x udflugt Frederiksborgs Slots Barokhave * 1 x udflugt til blomsterhaven Svanekæret * 1 x strandtur til Den Gamle Redningsstation * 1 x traditionel jazzaften med Jazz Kvartet Spar To * 1 x viseaften * 1 x biografforestilling

15 Opera august Pris: kr dage med Mozart, hans operaer og kongelig koncert. Mozart - den mest geniale operakomponist. Gennem 6 dages undervisning bliver der mulighed for at stifte bekendtskab med både personen Mozart, hans tid, hans forudsætninger og alle hans 20 operamesterværker. Det er både de meget kendte og mindre kendte herunder 2 sjældent spillede fragmenter. De repræsenterer 3 meget forskellige operatyper som Mozart ikke blot beherskede men også videreudviklede til nogle absolutte højdepunkter indenfor italiensk komisk hhv. alvorsfuld opera og tysk syngespil. Jazz Festival august Pris: kr Alt dette får du: * 3 x morgenmad * 1 x brunch + film * 4 x to retters menu * 8 x jazzkoncerter med nogle af de hotteste orkestre. * 1 x saltvandsklarinet * 1 x jazzbarbecue * 3 x Kold varm buffet * 5 x Kaffe/the med hjemmebagt kage Bor du hjemme kr hvis du bor i campingvogn, camp-let eller telt har vi 4 pladser til samme reducerede pris. I arrangementet er prisen inkluderet: * 5 overnatninger * fuld pension og kaffe/kage i pauserne * 10 forelæsninger om alle Mozarts operaer med gode musikeksempler * koncert med sangere fra Det Kgl. Teater ved det nærliggende sandflugtsmonu ment og en introduktion til koncertenen * forevisning i Tisvilde Bio af den berømte filmatisering af Don Juan * mulighed for at besøge middelalder markedet Kildemarkedet i Tisvilde * oplevelsen af den gamle restaurerede redningsstation i Tisvildeleje hvor der serveres vin, kaffe og kage. * at udforske Tisvildeleje og Tisvilde Hegn på egen hånd. * live afslutningskoncert på højskolen

16 Vise workshop festival september Pris: kr Tisvilde Højskole har i år i samarbejde med Tisvilde Folk Festival arrangeret opholdet Vise & Folk Festival, med fri entre til alle koncerter. Du er velkommen til at medbringe dit instrument til hyggelig samspil. Udover en masse dejlig musik, bliver der rig lejlighed til at nyde den storslåede natur i området. Tisvilde Højskole ligger tæt på en af Danmarks smukkeste strande, hvor skoven Tisvilde Hegn snor sig mellem husene helt ned til havet og op til de lyngklædte Tibirke Bakker. Der er mulighed for at låne gode cykler til dejlige ture i den skønne natur. Det er skønt at indsnuse havets friske salte havluft, og skovens duft af gran og skovbund. Historiske seværdigheder er området også rigt på. På denne årstid har du mulighed for at få en frisk dukkert i Kattegats bølger.

17 Dans dig glad med jazz og mad. Danseundervisning hele ugen. Puds danseskoene og oplev bl.a. opvisning med ægte swingpjattere. Vi danser til Hans Knudsens Jump Band og det store afdansningsbal med Leonardo Pedersens Jazz Kapel. Dans dig glad - og mød nye mennesker på dansegulvet oktober Pris: kr

18 Sund mad og bevægelse 28. september 2. oktober Pris: kr Kombiner oplevelsen af motion med tilberedning af sunde gode råvarer. Fem dage i selskab med kok og restauratør Jan Friis-Mikkelsen fra Restaurant Tinggården, som vil undervise og instruere udi madkunstens glæder. Når entusiasme og livsglæde går hånd i hånd kan vi tilføre vores hverdag nye spændende dimensioner. Vi skal på dette kursus ud i naturen, og finde ud af hvad den kan bidrage med af gode råvarer til vores mad. Vi skal på besøg hos Camilla Plum på Fuglebjerggaard, på tur i Tisvilde Hegn og Holløse Bredning, møde skovfoged og jæger Niels Worm, opleve en sejltur på Arresø med M/S Frederikke og besøge Jan Friis-Mikkelsens Tinggården. Kurset sluttes af med festaften og underholdning ved Majken og Fjeldtetten. Majken vil synge jazzevergreens, hvor det der giver krydderi på tilværelsen vil indgå, nemlig mad!! Bon appetit!!

19 Efterårsferien okt. Pris: kr Børn v/opredning kr. 800 i seng på dobbeltværelse kr Atter i år arrangeres efterårsferie for børn fra 5 år og opefter i selskab med deres forældre og bedsteforældre. Ugens program har som udgangspunkt, at børn og voksne får en masse fælles oplevelser ved at deltage sammen i de mange forskellige aktiviteter, der foregår i ugens løb. Med skolens unikke placering tæt ved skov og strand bliver programmet en vekselvirkning mellem udendørs og indendørs aktiviteter I flæng kan nævnes drageflyvning, kreativt værksted, naturlegeplads, svømmehal, bageværksted og skattejagt som nogle af ugens programpunkter. Hver morgen indledes dagen med en stemningsfuld morgensamling indeholdende bl.a. gode historier og sang i lange baner (gerne børnenes egne medbragte sange).

20 3 mini kurser Darwin: marts Sundhed: sept. Vin: okt. Pris: kr Charles Darwin og evolutionen: Det er i år 2009 det internationale Darwin år Årsagen er et dobbelt jubilæum for den verdensberømte engelske videnskabsmand Charles Darwin. Han blev født for 200 år siden nemlig den 12 februar 1809 og samtidig kan vi fejre 150 års dagen for udgivelsen af hans skelsættende værk: Om arternes Oprindelse fra 1859 Med eet slag gjorde dette værk Darwin til en af både sin samtids og eftertids mest indflydelsesrige naturvidenskabsmænd og betydningen af hans tanker blev vigtige. Vi vil på dette seminar gennemgå: Hvordan nåede Darwin frem til konklusionerne om arternes oprindelse? Hvilken betydning har Darwins værk for vores opfattelse af mennesket i dag? Hvordan udviklede ur-aben sig til den moderne Homo Sapiens? Hvordan stiller Kristendommen sig til Darwins tanker. Tro overfor Videnskab. Sund Sundere Sundest: Bliv sund på en sjov måde! Nu er det tid til et sundheds-time out! Det handler om at sammensætte dit eget sundhedsprojekt og lægge rammerne sammen med andre på dette kursus om Livskvalitet og Livsstil. På kurset skal vi finde ud af hvordan vi bedst bruger kræfter og energi, så vi får det bedste personlige udbytte af livslang læring på krop og sjæl. Vi lever længere men er det et godt liv? Eller er vi for hurtige til at acceptere tingenens tilstand og mangler vi viden og redskaber til at ændre? Du skal være fysisk aktiv og frisk til et godt samarbejde på kurset. Så sørger vi for at du får et løft i sundhed og energi og et bedre liv. Vin,Vinoplevelser og Vinsmagning: I kun ganske få lande finder du et så rigt varieret udbud af kvalitetsvine fra hele den store Verden, som netop i Danmark. Da det er begrænset, hvad vi selv producerer af vin i Danmark, har vi lukket op for alverdens mangfoldigheder til en absolut rimelig pris. Vi drikker ikke vin fordi vi tørster, men fordi vinen rummer langt flere muligheder og hemmeligheder, som vi kan afdække, hvis vi kender mere til vinens særlige egenskaber. På dette seminar vil vi bl.a.: * Kigge på vinens egenskaber * Se på partnerskabet med maden * Lære om teknikken for smagning og smage udvalgte vine. * Vurdere de karakteristika og egenskaber vinen kan have.

21 Har du tit haft lyst til at spille i et jazzband, men aldrig rigtig fået gjort noget ved det, med andre ord er du skabsjazzer så er det tiden at springe ud af skabet nu!!!! Har du sunget eller spillet tidligere. Har du et instrument, der måske har ført en hensygnende tilværelse i mange år, så få gjort noget ved det nu. Om du kan spille efter noder eller efter gehør er ikke så vigtigt. Det vigtigste er at du har lyst til at spille, og lyst til at opleve glæden ved at spille sammen med andre. Kurset: Det primære i kurset er at spille selv. Det foregår på et sammenspilshold der er gennnemgående i hele kurset, og hvor vi afslutter med en koncert, for at vise hvor langt vi er nået. Yderligere vil der være fællesinstruktion i at spille solo. Niveauet vil blive lagt efter elevernes improvisations erfaring. Jazz workshop november Pris: kr * Der vil være rytmegruppe instruktion, hvordan får vi bandet til at swinge??? * Der vil være jazzforedrag ved skolens lærere, og ved udefrakommende foredragsholdere. * Der vil blive vist videofilm, fra koncert er med diverse jazzkunstnere. * Der vil være aftenkoncerter med skolens lærere, samt orkester og solister udefra. * Der vil være jamsessions på tværs af holdene. * Der vil være hygge i lange baner. Vi forbeholder os ret til at sammensætte holdene udfra sammenspilserfaring. Velkommen til jazzkursus på Tisvilde Højskole.

22 Juledagtur 1. december Pris: kr. 345 Tilmelding til Pensionisternes Samvirke Obs! Hele december juledagture for klubber og foreninger. Ring for tilbud til højskolen Vi jazzer julen ind 2 orkestre december Pris: kr Nytår 29. dec januar Pris: For medlemmer af Tisvilde Højskoles Venner Ikke medlemmer Pris: Tisvilde Højskoles Venner arrangerer festligt nytårsophold med levende musik nytårsaften, underholdning og lækker mad. Alle er velkomne.

23 Tisvilde Højskoles Venner Meld dig ind i Tisvilde Højskoles venner. Alle venneforeningens medlemmer har meldt sig ind efter en god oplevelse på højskolen. Vi håber på, at du/i bliver de næste, der melder sig ind, for på den måde at støtte højskolen og få 360 nye venner. Som medlem modtager du 4 nyhedsbreve årligt - du kan deltage i venneforeningens arrangementer, og du får indflydelse på den årlige generalforsamling i marts. Du modtager ligeledes løbende informationer om, hvad der foregår på højskolen og bliver en af de første, der modtager de gode tilbud. Foreningen blev startet i november 2006 og alle de midler der er kommet ind, i form af kontingenter og bidrag, er gået til forbedringer og indkøb af forskellige ting til skolen. Det sidste skud på stammen er et fint Eduard Seiler klaver. Støtteforeningen og vores tilskud betyder meget for skolen. Tisvilde Højskole får ikke statstilskud og er et non-profit foretagende. Hvis du vil være medlem kontakt da Tisvilde Højskoles Venner s sekretær Kirsten Thomsen på tlf eller mobil eller kirsten_thomsen@glgaard.dk. Årskontingent gælder fra 1. januar til 31. december. Enlige kr.150 og par kr Meld dig ind NU! Velkommen! Hvis du ønsker informationer og nyhedsbrev som , så oplys det ved tilmelding. Det vil spare os for dyr porto. Med venlig hilsen Leif Petersen, formand

24 Tisvilde Højskole Julsgårdsvej 1-5, 3220 Tisvildeleje - DK Tlf.: Fax: tisvildehoejskole@get2net.dk

5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK

5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK 5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK Hanne Bistrup Karen Zimsen Jens Blendstrup Henning Kirk Else Berenth Tisvilde Højskole MANDAG DEN 7. ONSDAG DEN 9. maj 2018 1 Velkommen til

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK PROGRAM FOR MUSIKSKOLENS TEMAUGE Fra den 3. til den 8. marts 2014 TEMA: NORDISK MUSIK DE FLESTE AKTIVITETER AFSLUTTES PÅ DAGEN FORÆLDRE (OG ANDRE) ER DERFOR VELKOMNE TIL AT OVERVÆRE DET AFSLUTTENDE KVARTER

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Nyhedsbrev Tingager Plejehjem forår 2019

Nyhedsbrev Tingager Plejehjem forår 2019 Nyhedsbrev Tingager Plejehjem forår 2019 Foråret er på vej. Vi har allerede hygget på terrasserne. Orangeriet bliver så flot takket være Ruth som tager sig af det. Der er sat tomater og plantet i kasserne.

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig Udvikling En weekend i musikkens tegn 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær 2013 Julekursus - 22.12-28.12 Julehygge Omsorg Nærvær Samvær Side 2 Julehygge på Livsstilshøjskolen For nogle mennesker er det slet ikke en selvfølge, at juledagene er ensbetydende med smilende hygge,

Læs mere

badehoteller Nytår 27. december januar 2018

badehoteller Nytår 27. december januar 2018 badehoteller & Nytår 27. december 2017-2. januar 2018 Badehoteller & nytår på Vrå Højskole Badehoteller i Nordjylland: Tradition og fornyelse Uge 52: 27. december 2017-2. januar 2018 Tag med på en nostalgisk

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

SOMMERJAZZ PÅ ASKOV

SOMMERJAZZ PÅ ASKOV SOMMERJAZZ PÅ ASKOV 02.06.19 08.06.19 Åbn saxofonkassen, børst støvet af bassen, få rørt tangenterne og find trommestikkerne frem! På dette jazzkursus spiller vi en god gang jazzmusik! Vi dyrker glæden

Læs mere

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion MIDSOMMER I ASKOV 17.06.19 21.06.19 i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion PROGRAM På kurset får du indblik i brydninger i historie, kunst, litteratur og musik gennem foredrag og studiekredse. Dagsrytme

Læs mere

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei Korte kurser 2013 Idrætshøjskolen Bosei Familiekursus Vælg mellem uge 28 (7. til 13. juli) og uge 29 (14. til 20. juli) 2013. I ugerne 28 og 29 åbner Idrætshøjskolen Bosei atter dørene til to uforglemmelige

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

Hovergården Marts 2019

Hovergården Marts 2019 Hovergården Marts 2019 Dato Tid Arrangement Uge 10 Mandag d. 4/3 Kl. 13.30 Banko Onsdag d. 6/3 Kl. 11.00 Erindringsdans Onsdag d. 6/3 Kl. 13.30 Gudstjeneste Fredag d. 8/3 Kl. 10.45 Neglebar og spilledag

Læs mere

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand KULTURGAS kul tur gas i Brabrand Generel information om KulturGas KulturGas har til formål at få kulturelle aktiviteter til Gasværket i Brabrand. De foredrag, der foregår på Gasværket, varer ca. 2 timer

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk Kurser 2014-2015 LANGT HØJSKOLEOPHOLD Kursus 2-14 fra den 10. august 2014 i 12 eller 18 uger Kursus 1-15 fra den 4. januar 2015 i 12 eller 22 uger Kursus 2-15 fra den 9. august 2015 i 12 eller 18 uger

Læs mere

K U R S U S K R Y D D E R I. Kursuskrydderi

K U R S U S K R Y D D E R I. Kursuskrydderi Kursuskrydderi Dyst på Grill! I bliver delt op i hold og får udleveret grill, en kurv med råvarer og kun fantasien sætter grænser i kampen om at blive aftenens grillmester. Vores kyndige grillkok er selvfølgelig

Læs mere

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping Sælvigbugtens Camping Samsø Hytter, værelser og camping Camping på Samsø for enhver smag og alder Charmen ved Samsø er ikke til at tage fejl af. Her er et rigt kulturliv med musik og kunst for børn og

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE Fra 2. 5. juni 2017 afholdes der Autocamper træf på Bornholm Så grib chancen for at tilbringe en pinse i dejligt selskab og skøn natur med udsigt til vandet.

Læs mere

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til 1 Margrethe Hjemmet Margrethe Hjemmet er et plejehjem under Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til foreningen den 1. januar 2004 fra Roskilde kommune

Læs mere

Tegning: Mette Dreyer

Tegning: Mette Dreyer Tegning: Mette Dreyer Tisvilde Højskole 16. 18. november 2016 Velkommen til Tisvilde Højskole Vore kurser og ferietilbud er målrettet alle seniorer 50+, og er planlagt ud fra vores ønske om at tilbyde

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 20.08.17 26.08.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Aa-Strand Sommerhøjskole 2015 Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2015 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Ferieuge i farver Uge 29: Kreativ hygge

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 14.045,- Højdepunkter Enestående Wienerbal og Wienervalse Tradition og romantik Nytårskoncert i

Læs mere

Aktiviteter Oktober 2015

Aktiviteter Oktober 2015 Aktiviteter Oktober 2015 Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf: 9931 5339 Åbningstid Mandag til torsdag fra kl. 9.00 15.45 Velkommen til Aktivitetscentret Thulebakken! Aktivitetscentret på Thulebakken

Læs mere

Hamonika og højskole. Uge 31 26/7 2/8 2015

Hamonika og højskole. Uge 31 26/7 2/8 2015 2015 Hamonika og højskole Uge 31 26/7 2/8 2015 Side 2 Harmonika og højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum. Vi skal spille

Læs mere

PATCHWORK

PATCHWORK PATCHWORK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Harmonikaspil. Torsdags dans

Harmonikaspil. Torsdags dans Det sker i Harmonikaspil Hver uge har Digterparkens beboere mulighed for at lade sig underholde af Grenaa Harmonikaklub, som spiller i Digterparkens Café. Her har du mulighed for at nyde det gode selskab

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. På cykel. Langs de sønderjyske fjorde og Kielerkanalen

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. På cykel. Langs de sønderjyske fjorde og Kielerkanalen Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord På cykel Langs de sønderjyske fjorde og Kielerkanalen 20. 26. juni 2016 En midsommeruge med skønne cykelture i landet mellem den dansktyske grænse og Kielerkanalen.

Læs mere

Velkommen i vores forening

Velkommen i vores forening 2 Tur - Folder 2015-16 Tur - Folder 2015-16: For Brøndby & Hvidovre Udgiver: Cyklistforbundet Rømersgade 5 33 32 31 21 www.cyklistforbundet.dk Redaktion: Finn Ivo Heller, Trykkeri: Rådhustrykkeriet, Hvidovre.

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Traditioner i Børnehuset Viften.

Traditioner i Børnehuset Viften. Traditioner i Børnehuset Viften. Fastelavn: Vi holder fastelavnsfest i Børnehuset fastelavns mandag. Hver gruppe har deres egen tønde som de skal slå ned grupperne er rundt omkring i huset. Vi er alle

Læs mere

CYKEL-, MAD- OG VINTOUR TIL PIEMONTE. Skal du med på bjergetapen?

CYKEL-, MAD- OG VINTOUR TIL PIEMONTE. Skal du med på bjergetapen? CYKEL-, MAD- OG VINTOUR TIL PIEMONTE Skal du med på bjergetapen? Kom til Piemonte i september med food n motion og oplev naturen, maden, vinen, lokalbefolkningen og de bølgende bakker på MTB-cykel. Vi

Læs mere

OPLEV 4 KLASSISKE DAGE I HOLSTEBRO

OPLEV 4 KLASSISKE DAGE I HOLSTEBRO OPLEV 4 KLASSISKE DAGE I HOLSTEBRO 28. SEPTEMBER - 1. OKTOBER 2017 - En del af kulturby Aarhus 2017 Festivaldirektør Janne Thomsen Holstebro Gågade PAKKEPRIS FOR 2 DKK 4800,- Pris per person. DKK 2400,-Prisen

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 13.05.18 19.05.18 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2018-2019 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013.

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Six Foot Stompers på Højbro Plads under Copenhagen Jazzfestival 2012. Six Foot Stompers inviterer til

Læs mere

Musik BØRNEKULTUR FESTIVAL. 27. sep okt. 2013

Musik BØRNEKULTUR FESTIVAL. 27. sep okt. 2013 Musik BØRNEKULTUR FESTIVAL 27. sep. - 5. okt. 2013 Forord Efterår er i Greve lig med børnekultur. Igen i år byder vi traditionen tro på en uge fyldt med sjove, spændende og engagerende kulturoplevelser

Læs mere

Hvor vi dyrker stavgang gymnastik - bowling og cykling

Hvor vi dyrker stavgang gymnastik - bowling og cykling Hvor vi dyrker stavgang gymnastik - bowling og cykling Bestyrelsens beretning om 2016 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 21. marts 2017 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle

Læs mere

Natur, strande, slotte og fantastiske København

Natur, strande, slotte og fantastiske København CYKELFERIE I DANMARK NORDSJÆLLAND OG KØBENHAVN - STJERNERUTE Natur, strande, slotte og fantastiske København Det bedste af Danmark på cykel På denne tur er du bosat i København. Hver dag kan du vælge mellem

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

cocktail af Gud og sommer imu.dk/aktiviteter

cocktail af Gud og sommer imu.dk/aktiviteter 2015 cocktail af Gud og sommer imu.dk/aktiviteter Vi ses i sommerlandet! Inden længe står den på ferie og god dansk sommer. Hvad er bedre end at tchille med vennerne, tage en dukkert, spille lidt volley,

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Program. Forår Vesthhuset Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø To min. gang fra stationen, tog hver halve time

Program. Forår Vesthhuset Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø To min. gang fra stationen, tog hver halve time Erik Grip Program Forår 2019 Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø To min. gang fra stationen, tog hver halve time Bordbestilling på tlf. 2021 0232 vesthhuset.bord@gmail.com Bemærk: Vi tager mod kontanter og

Læs mere

Å-Strand. Sommerhøjskole 2014. Å Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Å-Strand. Sommerhøjskole 2014. Å Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Å-Strand Sommerhøjskole 2014 Å Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2014 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Senioruge Uge 29: Ferie med oplevelser Uge

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

BRODERI ASKOV HØJSKOLE

BRODERI ASKOV HØJSKOLE BRODERI 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

KULTURKALENDER. Det sker i Brøndby. Esplanadeparken, Brøndby Strand

KULTURKALENDER. Det sker i Brøndby. Esplanadeparken, Brøndby Strand KULTURKALENDER JUNI 2014 Det sker i Brøndby Fredag den 13. juni til og med søndag den 15. juni, KulturWeekend 2014 Esplanadeparken, Brøndby Strand Kulturkalender juni 2014 Det sker i Brønd KULTURKALENDER

Læs mere

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN Smukke, historiske rammer med udsigt til park og fjord Hotel Strandparken er beliggende i Holbæks smukke, historiske park, der skråner lige ned til Holbæk Fjord. Det velrenommerede

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter Fuglsøcentret Kursus og konferencecenter VELKOMMEN >> Et besøg på Fuglsøcentret er noget ganske særligt! Det er et ophold, hvor service, engagement og rummelighed går hånd i hånd med ro, smuk natur og

Læs mere

5 Ungeweekend. Ungeweekend. Dronningens Ferieby. 3.-5. juni 2016. du er inviteret!

5 Ungeweekend. Ungeweekend. Dronningens Ferieby. 3.-5. juni 2016. du er inviteret! 5 Dronningens Ferieby 3.-5. juni 2016 du er inviteret! er for dig, som har lyst til at møde andre unge med sclerose. Vi har inviteret en række dygtige undervisere med stor erfaring inden for sclerose til

Læs mere

Daghøjskole Tag på højskolen om dagen og sov i din egen seng om natten! 1 uge på højskolen som dagskursist koster kun 1.050,- kr.

Daghøjskole Tag på højskolen om dagen og sov i din egen seng om natten! 1 uge på højskolen som dagskursist koster kun 1.050,- kr. Daghøjskole 2017 Tag på højskolen om dagen og sov i din egen seng om natten! Bor du i nærheden af Højskolen Marielyst og har lyst til at deltage på kurser og aktiviteter på højskolen så er tilbuddet om

Læs mere

Cykle mellem tvende have

Cykle mellem tvende have Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Cykle mellem tvende have Naturskønne cykelture mellem Nord- og Sydslesvig 21. juni 27. juni 2015 Efter 150-året for 1864 vil vi cykle rundt i grænselandet:

Læs mere

Vildmarkstur til Halland med skøn natur og masser af velvære Lørdag den 25. søndag 26. august 2018

Vildmarkstur til Halland med skøn natur og masser af velvære Lørdag den 25. søndag 26. august 2018 Vildmarkstur til Halland med skøn natur og masser af velvære Lørdag den 25. søndag 26. august 2018 Kom med til verdens ende. Ja, sådan beskrev vi denne unikke plet tilbage i 2004, hvor vi for første gang

Læs mere

Standerhejsning Grejsamlerne holder Loppemarked i Multihuset Lørdag den 13. april fra kl

Standerhejsning Grejsamlerne holder Loppemarked i Multihuset Lørdag den 13. april fra kl 2019 Marts Søndag d. 3. marts: Kl. 10-12 Lørdag den 9. marts & Søndag den 10. marts: Kl. 10-15 Standerhejsning Vi hejser flaget, synger et par sange, derefter er der kaffe/the og hyggeligt samvær i Multihuset.

Læs mere

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer Skåne - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid Danske Senior Agronomer Kursus på Den Internationale Højskole 4. august - 10. august 2013 Kære Danske Senior Agronomer Det er en stor glæde at byde

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Aktiviteter Oktober 2015

Aktiviteter Oktober 2015 Aktiviteter Oktober 2015 Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf: 9931 5339 Åbningstid Mandag til torsdag fra kl. 9.00 15.45 Velkommen til Aktivitetscentret Thulebakken! Aktivitetscentret på Thulebakken

Læs mere

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 16.09.18 22.09.18 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov Bliv introduceret til amatørarkæologi. Lær om at læse et historisk landskab, og hvordan man kan undersøge det

Læs mere

Ugekalender for Jammerbugten

Ugekalender for Jammerbugten Ugekalender for Jammerbugten Fra fredag den 10. juli - søndag den 19. juli udgives hver uge af Jammerbugt Turistbureau Redaktør: Anitta Olesen. Mail: aol@jammerbugt.dk Dato/tid Fredag den 10. juli - søndag

Læs mere

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI 23.06.19 29.06.19 Kurset henvender sig til fotografentusiaster, som har lyst til at fordybe sig i det håndværk, det er at fotografere. Hver dag starter med et oplæg, som kan give

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Roning Sund og. sjov motion. i årevis

Roning Sund og. sjov motion. i årevis Roning Sund og sjov motion i årevis Hvordan får man på samme tid mulighed for at komme i god form, tabe sig (hvis nødvendigt), opnå personlige resultater, hygge sig sammen med gode kammerater og nyde oplevelser

Læs mere

Årskalender Regionens hyggeligste festlokaler. Sandvad Sognegaard

Årskalender Regionens hyggeligste festlokaler. Sandvad Sognegaard Årskalender 2017 Regionens hyggeligste festlokaler Sandvad Sognegaard Velkommen Kære gæster Hvorfor tage til København eller Århus når I kan få de samme oplevelser i Sandvad? Med hjertet har vi sammensat

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 14/ Nyt fra Børnehuset:

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 14/ Nyt fra Børnehuset: -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 14/ 2018 Nyt fra

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 02.09.18 08.09.18 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Mozarts liv I dette hæfte kan du arbejde med et lille musikværk, som hedder Eine kleine Nachtmusik. Musikværket er skrevet af en komponist, der hedder Wolfgang

Læs mere

DANS DANS DANS i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted

DANS DANS DANS i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted DANS DANS DANS 01.09.19 07.09.19 i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne. Her kan alle være med både

Læs mere

konventum lo-skolens konferencecenter - et særligt sted

konventum lo-skolens konferencecenter - et særligt sted konventum lo-skolens konferencecenter - et særligt sted Originalitet, mangfoldighed, æstetik og kvalitet... Med grundigt forankrede værdier fremstår Konventum Lo-skolens konferencecenter som et kvalitetsmættet

Læs mere

Harmonika og højskole

Harmonika og højskole 2016 Harmonika og højskole Uge 31 31/7 7/8 2016 Side 2 Send harmonikaen på højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum. Vi

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2017-2018 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret Hovergården Maj 2019 Dato Tid Arrangement Uge 19 Mandag d. 6/5 Kl. 13.30 Banko Tirsdag d. 7/5 Kl. 13.30 Seniordanserne Onsdag d. 8/5 Kl. 13.30 Gudstjeneste Torsdag d. 9/5 Frisør Sanne er i huset, ring

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i Syd 3, vi glæder os meget til at samarbejde med dig/jer

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i Syd 3, vi glæder os meget til at samarbejde med dig/jer Kære forældre Velkommen til dagplejen i Syd 3, vi glæder os meget til at samarbejde med dig/jer Vi er 11 dagplejere, hvoraf den ene af os er ansat som gæstedagplejer og bor fra Humlegårdsbæk i Øst til

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Der er sket meget på og med Ulvsborg i 2015. Vi fik vores hus... Det har bidraget til et helt anderledes rigt foreningsliv end tidligere, og dog er det tydeligt at

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere