Velkommen i ØAB 86. ØAB 86s bestyrelse og forskellige udvalg kan ses på

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen i ØAB 86. ØAB 86s bestyrelse og forskellige udvalg kan ses på www.ornhojnet.dk"

Transkript

1 Velkommen i ØAB 86. Hermed nogle praktiske oplysninger om at have barn/børn der spiller fodbold i ØAB 86. Vi håber folderen kan være med til at besvarer nogle af alle de spørgsmål, man kan have som forældre til fodboldbørn. Skulle der være yderligere spørgsmål, ris eller ros er du meget velkommen til at kontakte en i ungdomsudvalget. Husk, at vi kun kan ændre noget, hvis vi ved at det skal ændres. Vi vil meget gerne have jeres hjælp til at gøre det sjovt og rart at spille fodbold i ØAB 86. ØAB 86s bestyrelse og forskellige udvalg kan ses på

2 VIGTIGT AKTUELT VIGTIGT I ØAB 86 vil vi altid have fokus på den gode stemning og opførsel både til træning og kamp. Vi vil meget gerne have, at fodbold i Ørnhøj vedbliver med at være en sjov og rar oplevelse for alle. Det gælder spillere, trænere, dommere og tilskuere. Husk på at både trænere og dommere laver et kæmpe stykke frivilligt arbejde, der hovedsageligt drives af lyst og denne lyst vil vi gerne være med til at bevare. Vi accepterer under ingen omstændigheder: grimt sprogbrug spillerne imellem. grimt sprogbrug til modstanderhold. tilråb og kritik af dommeren. tilskueres negative tilråb til spillerne under kamp. ikke-berettiget kritik af trænerne. Vi forlanger: at spillerne snakker pænt og opmuntrende til hinanden både til træning og kamp. at alle spillere siger pænt tak for kampen til både modstanderhold og dommer. at både trænere, spillere og tilskuere accepterer dommerens kendelser. at tilskuerne kun kommer med ros og opmuntring til kampe og overlader dirigering af spillerne til trænerne. at forældre går til træneren (eller bestyrelsen), hvis de har konstruktiv kritik. De 10 bud til forældrene: 1. Mød op til træning og kamp dit barn ønsker det. 2. Giv opmuntring til ALLE spillere under kampen - ikke bare til dit eget barn. 3. Giv opmuntring i både med- og modgang - giv ikke uberettiget kritik, men positiv og vejledende kritik. 4. Respekter trænerens brug af spillere - forsøg ikke at påvirke ham/hende under kampen. 5. Se på dommeren som vejleder - kritiser ikke afgørelser. 6. Giv opfordringer til dit barn om at deltage - pres ikke. 7. Spørg om kampen var spændende og sjov - ikke kun om resultatet. 8. Sørg for rigtigt og fornuftigt udstyr - overdriv ikke. 9. Vis respekt for arbejdet i klubben - bak op om aktiviteterne og tilbyd din hjælp. Du behøver ikke andre forudsætninger for at tage del i klubbens liv, end lyst og engagement. 10. Tænk på, at det er dit barn der spiller fodbold - ikke dig!

3 FCM Klubsamarbejdet: ØAB 86 er sammen med ca. 150 andre klubber i Vestjylland med i et samarbejde med FC Midtjylland. Samarbejdet forpligter de lokale klubber til at deltage i forskellige projekter til fordel for både klubberne og FC Midtjylland. Samarbejdsklubberne tilbydes forskellige kurser, talenttræning, fodboldarrangementer, besøg af Superligaspillere eller Lupus, indløb og bolddrenge til FC Midtjyllands hjemmekampe osv. Læs mere om klubsamarbejdet på el. spørg ØAB 86s klubrepræsentant. Træningstider og træningsopstart: Tiderne kan ses på ØAB 86s side på Husk at træneren kun har ansvaret for børnene i træningstiden, så hent børnene til tiden. Støvlebytning: Der er mulighed for at bytte fodboldstøvlerne, hvis de er blevet for små. Støvler, der gives i bytte, skal naturligvis være brugbare og rengjorte. Kassen med byttestøvler står i boldrummet og du kan henvende dig til en træner, der kan finde kassen frem. Kontingent: Kontingent betales via Conventus på Klik på linket på ØAB 86s side. Overhold venligst betalingsfristen, så vores kasserer ikke skal bruge unødig tid. Kampsedler: Kampsedlerne laves så vidt muligt for en sæson af gangen (forår/efterår). Sedlen indeholder oplysninger om: kampdato, spillested, afgang/hjemkomst(hvor: skolegården/hallen), køreplan (se: kørsel til kampe ), tøjvask og afbudsfrist. Vær god ved træneren så: Meld afbud i god tid.

4 Kørsel til kampe: Som forældre til et fodboldbarn forventer vi, at I kan køre til en eller flere udekampe. Kørslen til alle udekampe i henholdsvis forår og efterårssæsonen fordeles så vidt muligt allerede, når kampplanen kommer. Vi opfordrer til, at forældrene selv bytter kørsel indbyrdes. Det er meget vigtigt, at ALLE børn har sele på i bilerne. INGEN børn må sidde 2 i en sele. Skal holdet af sted til kamp og der ikke er biler/seler nok og der ikke kan skaffes en ekstra bil, SKAL holdet blive hjemme. I øvrigt opfordres der til at overholde færdselsloven. Tænk på det ansvar i står med -også hvis der skulle ske en ulykke! Slik ved udekampe: Vi opfordrer til, at der ikke gives penge med til slik ved udekampe. Ofte er hallernes cafeterier lukket og ikke alle er glade for slikspisning i bilen. Spillerdragter/drikkedunke: Hvert hold har et sæt spillertøj bestående at trøje og shorts, målmandstøj og handsker, samt et sæt drikkedunke. Vi henstiller til, at børnene ikke kravler i træer og lign. i tøjet, da det gerne skulle holde i flere sæsoner. Børnene skal selv medbringe fodboldstøvler, benskinner og strømper. Vi klæder om inden kampene, så husk at medbringe fodboldstøvler osv. i en taske, da det ikke er rart at få 4 par mudrede fodboldstøvler ind i bilen, når turen går hjemad. Ved omklædning til kampe må i gerne spørge træneren, om i skal hjælpe med f.eks. at binde snørebånd eller andet. HOLDETS SAMVÆRSREGLER: 1. Du skal være ærlig. 2. Du skal være god ved andre. 3. Du skal lytte, når andre spillere taler til dig. 4. Du skal lytte, når træneren taler. 5. Du må ikke bande eller snakke grimt til andre. 6. Du må gerne melde afbud til træning. 7. Du må gerne medbringe drikkedunk til træning. 8. Du må ikke forlade træningen ved uenighed. Sommercup: Hold til og med U11 bliver tilbudt et endagsstævne f.eks. Jesperhus Cup eller Haustrup Cup.. U12 og opefter kommer til Ramsing Cup el. lign. stævne med overnatning.

5 Præmiespil: Overskuddet fra salget af lodder i præmiespillet går til delvis finansering af overnatningsstævner Lodderne sælges hvert år i april. Sæsonafslutning sommer/efterår: Forårssæsonen går fra aftalt opstart i marts/april til skolesommerferien. Efterårssæsonen går fra første uge efter skolesommerferien til holdene er færdige med at spille kampe. I får besked fra træneren, hvornår der er sidste træningsdag. Sommerafslutning: En dag i den sidste uge inden sommerferien, hvor ingen hold skal spille kampe (udekampe) serveres der en forfriskning for spillere og trænere ved klubhuset. Arrangementet vare i ca. 1½ time, hvor der startes op med forskellige lege/underholdning. Der deles pokaler og holdbilleder ud til alle holdene. Efterårsafslutning: Der afholdes et afslutningsarrangement for spillere og trænere, når de fleste hold er ved at være færdige med deres kampe. Hele sæsonen: Ingen træning i skoleferier/fridage, med mindre i får anden besked fra Jeres træner. Flidspokal: Hvis ikke andet er aftalt uddeles der flids- og fiduspokaler til U12 og opefter. Holdbilled: Hvert hold fotograferes i deres spillerdragter i løbet af foråret. Vi forsøger så vidt muligt at komme til en hjemmekamp, hvor børnene er i tøjet. Hver spiller får et billede af sit hold ved afslutningen. Forsikringsforhold: Klubben har INGEN forsikring, der dækker dig eller dine børn, når der spilles fodbold hos os. Det er derfor vigtigt selv at sørge for, at have tegnet en ulykkesforsikring.

6 Hvad er en forening? En forening er en sammenslutning af frivillige personer om en fælles interesse eller aktivitet i vores tilfælde fodbold. Hvorfor en forening? Fordi man ved at samle sine ressourcer kan opnå en bedre løsning af de opgaver, der skal udføres, for at interessen eller aktiviteten kan komme til udtryk. I vores tilfælde er det så enkelt, at man ikke kan spille fodbold uden, at der er et hold. Hvem har glæde af en forening? Foreningens medlemmer (og deres forældre) har glæde af foreningen. Dels fordi foreningens aktiviteter har deres interesse og dels fordi foreningen påtager sig ansvaret for at gøre interessen mulig. Endvidere kan andre med interesse for aktiviteten (tilskuere) have glæde af foreningen. Hvem har ansvaret for foreningen? Ledelsen af foreningen hviler på bestyrelsen. Valgbare til bestyrelsen er alle som er myndige og har interesse i foreningen. Det er ledelsens ansvar at uddelegere de praktiske opgaver til medlemmerne eller deres forældre og andre som ønsker at engagere sig i foreningens arbejde. Arbejdet i foreningen: Arbejdet i foreningen varetages af medlemmerne, deres forældre og andre frivillige. For at give medlemmerne og deres forældre et billede af, hvilke opgaver foreningen løser for at opnå så gode vilkår som muligt for fodbold i Ørnhøj/Abildå, har vi lavet nedenstående liste: Ungdomsafdelingen/Seniorafdelingen: - Finde trænere/holdledere. - Træning af hold. - Kursustilbud og træningsøvelser til trænere. - Trænerfolder (info om alt vedr. fodboldtræning). - Tilrettelæggelse af træningstider. - Kampledere på kampe uden sort dommer. - Planlægning og afholdelse af opstart/afslutning. - Salg af Præmiespil. - Indkøb og vedligeholdelse af materialer. Stadion: - Opkridtning af baner. - Vedligeholdelse af klipnings materiel. - Klipning og trimning. - Renholdelse af reklameskilte. - Renholdelse af mål/reparation af net i mål. - Gødskning af plæner m.v. - Beskæring af beplantning/hegn (bortskaffelse). - Udspredning af sand og kalk på plæner.

7 Administration: - Kampfordeler. - Betaling af regninger/kontering af bilag. - Tilskudsansøgninger. - Opkrævning af kontingent. - Tilmelding af hold. - Sponsoraftaler om spillerdragter, reklameskilte og præmiespil. Vi ved, at de fleste indeholder kæmpe ressourcer, som kan benyttes i klubbens daglige arbejde, så er der noget af ovenstående eller noget helt andet du gerne vil bidrage med, så henvend dig til en i bestyrelsen.

Træner i Søften GF (SGF-Fodbold) hvad så nu?

Træner i Søften GF (SGF-Fodbold) hvad så nu? Hovedsponsor for Søften gymnastikforening Træner i Søften GF (SGF-Fodbold) hvad så nu? Søften GF Guldsponsorer Kontaktliste: Tak for din interesse i at blive træner i SGF-fodbold. Du kan se frem til mange

Læs mere

IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd

IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd Indledning Vision 2020 Den orange tråd er at skabe en klar målsætning for fodboldafdelingen om, hvor klubben står, og hvilke mål der skal arbejdes

Læs mere

VEJLE BOLDKLUB UNGDOMSHÅNDBOGEN

VEJLE BOLDKLUB UNGDOMSHÅNDBOGEN VEJLE BOLDKLUB UNGDOMSHÅNDBOGEN Denne håndbog har til formål: at beskrive opbygningen i Vejle Boldklub specielt Ungdomsafdelingen at give trænere og ledere indsigt i klubbens målsætninger at sammenfatte

Læs mere

INSIDE. Velkommen til. Hørning IF FODBOLD. Hørning IF FODBOLD INSIDE TRÆNER OG HOLDLEDER INFO

INSIDE. Velkommen til. Hørning IF FODBOLD. Hørning IF FODBOLD INSIDE TRÆNER OG HOLDLEDER INFO Velkommen til Hørning IF FODBOLD INSIDE Hørning IF FODBOLD INSIDE TRÆNER OG HOLDLEDER INFO 1 Indholdsfortegnelse VELKOMMEN TIL Hørning IF FODBOLD... 5 Vision/Mission... 6 Holdsamarbejde og samarbejde med

Læs mere

Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014

Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014 Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014 Helsingør IF - Trænerhåndbogen 1 Helsingør IF træner og ledermanual Indholdsfortegnelse Forord side 3 Mission side 4 Vision side 4 Værdigrundlag side 4

Læs mere

Næstved I.F. Fodbold. Info-håndbog for 2015

Næstved I.F. Fodbold. Info-håndbog for 2015 Næstved I.F. Fodbold Info-håndbog for 2015 1 Orientering til trænere og ledere m.fl. i Næstved IF Fodbold Info-håndbogen er tilgængelig på fodboldafdelingens hjemmeside www.niffodbold.dk, hvortil der også

Læs mere

Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd.

Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd. Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd. At være træner/leder eller spiller i BS 72's ungdomsafdeling, er ikke bare som at være frivillig eller medlem et hvilket som helst andet sted. I BS 72

Læs mere

Floorballens omdømme afhænger af spillernes, dommernes, trænernes, ledernes og tilskuernes opførsel på og udenfor banen

Floorballens omdømme afhænger af spillernes, dommernes, trænernes, ledernes og tilskuernes opførsel på og udenfor banen - -ETISKE REGLER FOR Lyngby Floorball Forening(LFF) - - Floorball er bygget op omkring en række skrevne og uskrevne etiske spilleregler, der er meget væsentlige at holde fast i: Fairplay, respekt for modstanderne,

Læs mere

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside.

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Velkommen til Struer Svømmeklub Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Information, der løbende opdateres (fx kalender og events),

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn.

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Bliv klædt på til træning Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Side 2 Bliv klædt på til træning Ny træner......det kan være en stor mundfuld Er du helt ny træner? Er du evt. presset

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Bliv sponsor for klubben

Bliv sponsor for klubben STUBBEKØBING BOLDKLUB Bliv sponsor for klubben Det skal være sjovt at spille fodbold i, men det kræver at omgivelserne og rammerne er tilfredsstillende og helt i top. Det gælder alt lige fra klubhuset

Læs mere

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2015-2016

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2015-2016 VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2015-2016 LANGESKOV BADMINTON KLUB 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Forside foto: Formanden modtog pris ved Badminton Fyn Repræsentantskabsmøde da LBK blev kåret til Årets Klub Side 2: Side

Læs mere

Den Røde tråd Sportslig og social målsætning for Hobro IK Fodbold Indholdsfortegnelse

Den Røde tråd Sportslig og social målsætning for Hobro IK Fodbold Indholdsfortegnelse Den Røde tråd Sportslig og social målsætning for Hobro IK Fodbold Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Baggrund og rammer for sportslig og social målsætning. 2 HIK s formålsparagraf... 2 Fodboldafdelingens

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (1/9 el.2/9)

Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (1/9 el.2/9) Gymnastik i Hornum Gymnastik er udfordringer til alle i alle aldre. Bevægelse er sjovt og sundt. PROGRAM 2014/2015 i Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (1/9 el.2/9) Velkommen til en ny sæson i

Læs mere

Skoleleder- manual 2014

Skoleleder- manual 2014 Skoleledermanual 2014 Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2014... 2 Nyt og vigtigt i 2014... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 7 Januar... 7 Marts... 7 April... 7 Ugerne før

Læs mere

Fælles Pædagogisk Grundlag

Fælles Pædagogisk Grundlag Fælles Pædagogisk Grundlag Information til forældre Dagtilbud 0-6 år Forord Det er med glæde, at Børne-, Unge- og Familieudvalget i oktober måned godkendte et fællespædagogisk grundlag for det samlede

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Klub-building- Spil din klub i form

Klub-building- Spil din klub i form Klub-building- Spil din klub i form Temahæfte - Kommunikation - positive historier fra din klub Vær åben og fortæl de gode historier - så opleves klubben mere attraktiv Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger

Læs mere

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS Ingen selvfølge at unge dyrker sport Det første store dyk på frafaldsbarometret ses i de tidlige teenageår. Her mærker foreningerne

Læs mere

4. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 22. april 2014 kl. 19.00

4. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 22. april 2014 kl. 19.00 4. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 22. april 2014 kl. 19.00 Dagsorden og referat: Inviteret fra Bestyrelsen: Ole, Kim S, Søren, Erik, Kim E, Marianne Fra afdelingerne: Lars, Ole, Rikke,

Læs mere

Forord Dette hæfte er for såvel nye som erfarne grupperådsmedlemmer.

Forord Dette hæfte er for såvel nye som erfarne grupperådsmedlemmer. GRUPPERÅD - sådan Indholdsfortegnelse Spejderarbejde er mere end tidsfordriv! 3 Hvad er et grupperåd? 4 Forudsætninger for at være med i et grupperåd 4 Grupperådet som en kaffeklub eller et aktiv? 5 Grupperådets

Læs mere

På vej mod et godt idrætsmiljø for børn Voldby Brydeklub

På vej mod et godt idrætsmiljø for børn Voldby Brydeklub Kvalitet bygger først og fremmest på interesse, engagement og viden. Vi må investere i børnenes verden; instruktører, trænere og lederes engagement skal anerkendes og værdsættes, forældre skal smittes

Læs mere

Hvis din hest er død - så stå af

Hvis din hest er død - så stå af Roller Individuel øvelse 1. Hvilke roller har du på arbejdet? Jeg er den: 2. Hvilken rolle er du mest træt af, og hvorfor? 3. Er der roller, du føler, du er blevet påduttet af andre? 4. Hvilke roller sætter

Læs mere

HUSK. Læs også klubbens hjemmeside DEADLINE TIL DET NÆSTE ØK-NYT ER 15. AUGUST DIN BANK BEHØVER IKKE AT VÆRE TUNG AT DANSE MED

HUSK. Læs også klubbens hjemmeside DEADLINE TIL DET NÆSTE ØK-NYT ER 15. AUGUST DIN BANK BEHØVER IKKE AT VÆRE TUNG AT DANSE MED Læs også klubbens hjemmeside...der finder du forskellige informationer om klubben. Du kan læse om de ting der rør sig i klubben - læse referatet fra de sidste kampe - og der er også masser af billeder.

Læs mere