Danmarks første og største livstilshøjskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danmarks første og største livstilshøjskole"

Transkript

1

2

3 Danmarks første og største livstilshøjskole Alle kan lære at leve sundt. Men det er vigtigt, at den sunde livsstil holder i længden og bliver en del af hverdagen. Derfor arbejder vi ikke med slankekure, trylledrikke eller hurtige lette løsninger. Vi tror derimod på det lange sunde træk. Ubberup Højskole er den mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark, når sund livsstil og høj skoleliv skal gå hånd i hånd, og så er vi den med det bredeste udbud af fag og aktiviteter. Vi tilbyder korte og lange højskolekurser med fokus på ernæring, idræt, psykologi og kreative fag. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod til at ændre deres vaner og redskaber til at leve et sundere liv. Sund livsstil En sund livsstil er på Ubberup Højskole sundhed i bred forstand. Det er kost. Det er motion. Og det er det mentale. Som elev hos os får du redskaber, der kan give dig større selvindsigt, bedre selvværd og mere motivation. Vi arbej der med din personlige udvikling og motivation og tager alle sider af dig alvorligt; både dine tanker, dine handlinger, dine mønstre og dine følelser. Vores erfa ring er nemlig, at ændringer i livsstilen har størst effekt, når vi sætter fokus på dig som et helt menneske. Udfordret i trygge rammer Du bliver udfordret på mange måder, og det er netop din mulighed for at afprøve dig selv og udvikle dig i trygge rammer, hvor du ikke bliver stemt hjem, men mærker stærk opbakning og forståelse fra andre elever og lærere. Mellem mark og skov Ubberup Højskole ligger få kilometer udenfor Kalundborg i smukke landlige omgivelser omgivet af marker og nær ved skov. Skolen har masser af faciliteter og udfoldelsesmuligheder både ude og inde og bygning erne ligger tæt omkring en hyggelig gård, og med en stor park udenom. Vores mål er, at dit liv er lettere efter et ophold på Ubberup Højskole. Vi glæder os til at møde dig! Det har været et super fedt ophold. Det har klart været den bedste beslutning jeg har taget i mit liv.

4 Vi tager udgangspunkt i dig Vi arbejder med din personlige uvikling og vi tager dine tanker, handlinger, mønstre og følelser alvorligt. Vi tilbyder individuelle personlige samtaler, og vi hjælper dig med at opstille og afklare dine egne mål, og hvordan du finder motivationen til at nå dem. Eleverne på Ubberup Højskole kommer med meget forskellige ønsker og udgangspunkter. Vi giver dig en individuel kostplan, og du bliver tilbudt et indivi duelt samtaleforløb. Vi spiser godt Vi spiser sundt, lækkert, lokalt og efter sæsonen. Du lærer om kalorier, nærings indhold og om hvordan du sammensætter en sund og varieret kost. Gennem individuel vejledning hjælper vi dig med at lave en personlig kostplan, der holder også når du kommer hjem igen. Kostfilosofien på Ubberup Højskole kan sammenfattes til godt, sundt og uden afsavn. Vi spiser sammen seks gange om dagen: Tre hovedmåltider og tre mellemmåltider. Vores køkken laver lækker dagligdags mad med masser af grønt og groft, der følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Vi bevæger os Vi bevæger os rigtig meget og på mange forskellige måder. Du kan blandt andet prøve kræfter med zumba, boldspil, mountainbike, yoga, styrketræning, kickboxing, løb og meget meget mere. Idræt og motion er en vigtig forudsætning for et sundt liv. Derfor fylder idrætsfag meget på skemaet på Ubbe rup Højskole. Vores motto er, at alle skal deltage, så godt de kan og at det er godt nok! Fælles for alle idrætsfagene er, at latter, leg og lærdom går hånd i hånd vi synes idræt skal være sjovt, selv om det også kan være hårdt og udfordrende. Vi er sammen På Ubberup Højskole lægger vi vægt på både samvær og nærvær og plads til den enkelte i fællesskabet. Et højskoleophold er en intens oplevelse og en enestående chance for at møde venner for livet. Vi bor, spiser, træner og griner sammen. Vi tager på ture, synger fra højskolesangbogen og vi har masser af spændende foredrag og fællesaktiviteter. Du vil møde mange nye mennesker og stifte nye venskaber måske for livet! Da jeg stod på gårdspladsen, var det som om jeg fik fred. Det var i orden bare at være mig. Jeg følte mig rigtig.

5

6

7 Undervisning og fritid På Ubberup Højskole møder du en hverdag fyldt med aktiviter og indhold, men også med tid til fordybelse og diskussion. Vi tilbyder fag, der har fokus på sund livs stil, fag hvor du arbejder med dig selv og din personlige udvikling og så en masse spændende kreative og almentdannende fag. Du vil også møde fag, du måske ikke lige havde forestillet dig. Fag som vil udfordre og inspirere dig. Derudover vil der i løbet af opholdet være en hjemrejseweekend, hvor det ikke er muligt at invitere gæster ud på højskolen. Undervisning Nogle fag er fælles for alle, andre er valgfrie. Du bliver præsenteret for de forskellige valgfag og linjer i den første uge. Der er mødepligt, men der kræves ingen faglige forudsætninger for at del tage i undervis ningen. Det eneste, vi forventer, er, at du deltager aktivt, så alle får mest muligt ud af opholdet. Der er undervisning mandag fredag fra kl til ca På næste side ser du en liste over nogle af de fag, som vi normalt tilbyder på vores lange kurser. Udbuddet kan dog variere fra ophold til ophold, da vi hele tiden udvikler os. Ved valgfag skal der være en vis tilslutning for at holdet oprettes og der kan også være et maksimalt antal deltagere for nogle fag. Vores lange ophold er normalt opdelt i tre undervisningsperioder. I hver periode har man mulighed for at vælge nye fag. Fritid Ud over den egentlige undervisning foregår der også andet om aftenen, for eksempel foredrag eller andre aktiviteter, som er arrangeret af højskolen eller af eleverne selv. I weekenderne er der ikke undervisning, men der lægges et særskilt program - ofte med arrangementer, aktiviteter og hyggeligt samvær. Du vælger selv, om du vil blive på skolen eller tage hjem i weekenderne. Den første weekend på et langt kursus er aktivitetsweekend. Selvindsigt, selvværd og motivation.

8 Fagoversigt Vi tilbyder mange forskellige fag, og i løbet af et langt kursus vil du komme til at prøve kræfter med rigtig mange af dem. Nogle fag er obligatoriske, men langt de fleste vælger du selv. Du vælger hvilke fag du gerne vil have, hver gang en ny periode starter. Vi skifter løbende ud i vores fagudbud, så det er ikke alle fag, der bliver oprettet på alle hold. Derfor kan vi ikke garantere, at du kan få et specifikt fag. Du kan heller ikke udelukkende vælge at have idrætsfag. Aerobic ! Aerobic er løb, hop og gang i forskellige kombinationer og serier. Aerobic byder på masser af tempo og musik, og resultatet er både bedre kondi og stærkere muskler. Aquatræning Gymnastikøvelser under vand har mange fordele. Det er skånsomt for muskler og led, og så er det muligt at lave øvelser, som man ikke kan lave på landjorden. Biking Hvis du virkelig vil svede, skal du spænde cykelskoene og vælge biking, også kaldet spinning. I skolens bikingsal bliver der skruet op for musikken. Vi har både puls-træning med Suunto-udstyr og almindelig biking. Billedkunst Billedkunst er for dig, der gerne vil male, eller have inspiration til at udforske din kreative side. Vi tager både på kunstudstilling og prøver selv kræfter med maleriet. Bogklub Vi forholder os til bøgernes verden, og dykker ned i både romanuddrag, noveller og tegneserier. Vi diskuterer kvalitet og stil, og du kan dele dine egne personlige favoritter. Bokwa Bokwa er det nye Zumba hedder det. Det er en nem måde at lave danse-træning. Der er ingen avanceret koreografi eller skridt der skal tælles. Alle kan være med på gulvet. Boldspil Så længe bolden er rund kan alting ske. I boldspil konkurrerer vi blandt andet i hockey, fodbold, volleyball, softball, basketball, badminton og meget mere. Cirkeltræning Hop på stedet, mavebøjninger, boksebold og stepbænke. Cirkeltræning er lidt af det hele. Korte ophold ved en masse forskellige øvelser gør cirkeltræning både sjovt og afveksl ende. Debat Sig din mening! - Debat er din mulighed for at komme til orde, når vi sætter fokus på de aktuelle nyheder, og forholder os kritisk til verden omkring os.

9 Ernæring Lær om kalorier, næringsindhold og om, hvordan du sammen sætter en sund kost. Vi hjælper dig med at lave en personlig kostplan, der holder også når du kommer hjem. Kulturcykel Oplev Røsnæs, Tømmerup eller Loch Ness fra sadlen. Vi undersøger det smukke lokale kultur- og naturlandskab, der omkranser højskolen og vi får samtidig rørt os. Politik og samfund Vi går bag om nyhederne og undersøger, hvordan vores samfund fungerer. Vi kommer blandt andet til at diskutere politik, sundhed, ideologier og kriminalitet. Film og virkelighed Synk ned i sofaen og lad dig opsluge af lærredets fortællinger. Vi ser og taler om film, hvad de fortæller om os selv, vores samfund og om den måde, vi tænker på. Løb Løb er den billigste motionsform, der findes - og en af de mest effektive. Vi hjælper dig i gang med løbetræningen, og giver gode fif til teknik, træningsmetoder og intervalløb. Psykologi Fordyb dig i dig selv. Lær psykologiens grundlæggende principper og få brugbare værktøjer til bedre at kunne forstå dig selv og dine tanker, handlinger og følelser. Filosofi Filosofi handler om de store spørgsmål, som udspringer af hverdagens erfaringer. Er mennesket helt frit til at styre sit eget liv? Hvad er det gode liv? Hvorfor er der ondskab til? Maden i fokus Hvad er det egentlig vi spiser? Hvad indeholder maden på cafeen? Hvordan er kødet i supermarkedets køledisk produ ceret? Det er sådan nogle spørgsmål vi har fokus på. Religion Få et indblik i nogle af de centrale, religiøse traditioner, som påvirker vores samfund i dag. Kristendom, Buddhisme, vore nordiske rødder, samt den ateistiske tradition er i fokus. Rød tråd Arbejd med den mentale del af en livstilsændring. Vi taler om motivation, mål, netværk, erfaringer og laver konkrete planer, så din nye livsstil også holder, når du kommer hjem. Show Har du en performer i maven? Vi skal danse, finde kostumer og musik, når vi skal optræde ved skolens netværksdag, hvor familie og venner bliver inviteret op på skolen. Skulptur For dig, som gerne vil bruge dine hænder. Du kan lave dine egne skulpturer, og så skal vi i fællesskab lave et værk til skolens park. Vi arbejder blandt andet i træ, gips og voks. Førstehjælp Vær beredt, hvis uheldet er ude. Ved en blanding af teori og praktiske øvelser lærer du blandt andet at give livreddende førstehjælp og bruge en hjertestarter. Kickboksning Slå til og spark ud. Kickboksning er en super intens trænings måde, hvor du både får arme, overkrop og ben med. Mountainbike En tur i skoven bliver sjovere, når den foregår på en mountainbike. Vi lærer dig om cyklen, hvordan du bruger den, og så skal vi ud og ræse rundt i naturen. Pilates Pilates er gulvøvelser der styrker muskulaturen omkring ryg, bryst og mave. Pilates er effektivt til at lindre rygsmerter og forebygge slidskader omkring rygraden. Step Op, ned, op ned! Step er aerobic på stepbænke, som man træder op og ned af i takt til musik og i forskellige serier. Det er sjovt, godt for knæene og får pulsen i top. Styling Få dit tøj til at se godt ud og sidde rigtigt. I styling lærer du om kropsfaconer, farver og stylingprincipper, men også om følelsen af at være tro mod sig selv og sin egen stil.

10 Sund madlavning Lær hvordan man tilbereder meget af den gode mad, vi spiser på højskolen. Her får du fingrene i bolledejen. Swissball Swissballs er store gymnastikbolde. De kan ligges eller siddes på og bruges som vægte. Det giver en masse sjove og ikke mindst udfordrende øvelser for hele kroppen. Tegning Vi lærer dig de grundlæggende teknikker til at lave flotte tegninger. Vi arbejder med lys og skygge og giver gode fif til at gøre dine kreative ideer levende på papiret. Tekstilværksted Oplev glæden ved at udtrykke sig kreativt. Vi arbejder blandt andet med beklædningssyning, brugskunst og tasker. Brug design, udsmykning og materialevalg til at finde netop din stil. Thai-bo I Thai-bo må du slå, sparke, råbe og give albuer. Thai-bo er koreograferet boksning i luften tilsat rytme og musik. Sved på panden er garanteret. Ugens emne I ugens emne går i dybden med et aktuelt emne. Forskellige undervisere taler og inviterer til en diskussion af det emne, som de netop har på hjertet. Vandpolo Svømmebassinets svar på håndbold. Udstyret med hjelme og svømmefødder er der gjort klar til kamp i det dybe bassin, når bolden bliver givet op. Og det gælder selvfølgelig om at vinde! Wellness Wellness er velvære. Vi slapper helt af og ånder dybt ind. Det kan for eksempel være afslappende yoga eller en dejlig massage. Yoga Medicin for både krop og sjæl. De lange strækøvelser er afstressende og giver rum til fordybelse. Samtidig er yoga også fremragende styrkende træning af ryg og mave. Zumba Sæt sving i hofterne og mærk rytmen sætte hele kroppen i be vægelse. Zumba er dansebaseret fitnessform til eksotiske rytmer, der både får pulsen og humøret helt i top.

11 Eksempel på et ugeskema (Fagene kan variere afhængig af kursus og periode) Linjefag: Vælger du for eksempel Maleri og dekoration, Boldspil og holdånd eller Tekstil, skal du også vælge mindst to gule fag. Vælger du Maden i fokus kan du vælge frit blandt øvrige fag. Tid MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Kl Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Kl Morgensamling Morgensamling Morgensamling Morgensamling Morgensamling Kl Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Kl Boldspil og holdånd Maden i fokus Maleri og dekoration Tekstil Boldspil og holdånd Maden i fokus Maleri og dekoration Tekstil Sund madlavning Ugens event Filosofi Rød tråd Psykologi Gys! Boksetræning Kl Frikvarter Frikvarter Frikvarter Frikvarter Frikvarter Kl Kl Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost Kl Aqua Vandpolo Debat Løb Video biking Aerobic Smagsdommerne Pilates Bokwa Sundhed Ugens emne Kl Pause Frikvarter Frikvarter Frikvarter Frikvarter Kl Yoga Styrketræning Swissball Suuntobiking Fredagsidræt Kl Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Kl Rengøring Rengøring Kl Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Kl Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid

12 Beskrivelse af linjefag Et langt ophold på Ubberup Højskole er inddelt i tre perioder af 3-4 ugers varighed. For hver periode skal man vælge et linjefag. Eksempler på linjefag i 1. periode Kom godt i gang Vi starter fra bunden med forskellige træningsformer primært indenfor fitness og generel fysisk træning. Både teori og praktisk udførelse vil blive gennemgået grundigt og du vil også høre om den enkelte disciplins historie, den primære træningseffekt, timeopbygning, typiske fejl m.m. Derudover får du generel træningslære og anden relevant teori. Der vil også være færdige undervisningstimer, hvor vi afprøver træningsformer som f.eks. biking, aerobic, step, zumba, thai-bo og forskellige typer styrketræning på hold. Der vil være mulighed for niveaudeling i forhold til deltagernes forskellige fysiske udgangspunkt eller interesser. Billedkunst En linje for dig, som gerne vil i gang med at male, eller have inspiration til at komme videre med din kreative side. Vi tager på kunstudstilling og prøver selv kræfter med maleriet. Du bliver introduceret til de grundlæggende teknikker og arbejdsmetoder med udgangspunkt i akrylmaleriets muligheder, men der er også rig mulighed for at afprøve andre materialer, og arbejde med dit personlige udtryk. Førstehjælp Førstehjælp består af et grundkursus på minimum af 6 timers varighed. Det består af modulerne: Hjerte-lunge-redning og Livreddende førstehjælp. Udover grundkursus er der modulerne: Førstehjælp ved hjertestop af 4 timers varighed, Færdselsrelateret førstehjælp bil/mc/traktor, også af min. 4 timers varighed. Dette modul er i dag et lovpligtigt førstehjælpsmodul, hvis man ønsker at tage kørekort. Dansk Førstehjælpsråd anbefaler, at en førstehjælpsuddannelse vedligeholdes minimum hvert tredje år. Ift. Færdselsrelateret førstehjælp-modulet, er det gyldigt i 1 år med henblik på erhvervelse af kørekort. Undervisningen er teoretisk og praktisk. Der vil være en elevbetaling på ca. 100 kr. for materialer og kursusbevis. Ændringer kan forekomme. Mountainbike Mountainbike er en sjov, udfordrerne og effektiv motionsform som foregår i den skønneste natur. Vi starter med en kort tur på ca. 15 km. Hvor vi lærer cyklen at kende. Det foregår i Snevris skoven, hvor terrænet er nemt. Derefter øges udfordringerne, da vi skal til Klosterskoven og køre på en noget vanskeligere rute. En tur på ca. 20 km. Senere i forløbet skal vi i Jyderup skov og spise vores madpakker ved den smukke Skarresø en heldagstur på ca. 40 km. Men før vi drager ud i naturen, skal man have styr på hvordan man skifter slange, rengør cyklen m.m. Cyklen bliver dit ansvar, så det er også dig der skal vedligeholde den.

13 Eksempler på linjefag i 2. periode Boldspil og holdånd Boldspil er for det meste udendørs. Vi skal spille forskellige boldspil, som f.eks. volleyball, fodbold og ultimate (et spil med freesbee der giver sved på panden). Da sammenhold og kommunikation er vigtige elementer i holdsport, vil der være særligt fokus på dette undervejs. Ydermere skal I nå at udvikle et nyt holdspil, som skal afprøves til sidst i forløbet. Maden i fokus Denne linje er for dig, der gerne vil lære mere om hvordan du i praksis sammensætter en sund kost, så du får en sund krop. Vi vil fokusere på hvilke nærringsstoffer maden består af, og dermed gøre dig i stand til selv at købe de madvarer, der er forenelige med at bevare en sund livsstil. Linjen vil være en vekselvirkning mellem ernæringsteori, film, praktiske opgaver og udflugter. Vi skal blandt andet en tur ud og vurdere fødevarer i et supermarked, på cafebesøg og besøge et økologisk landbrug. På linjen arbejder vi også med hvordan du fylder dit basislager op, når du kommer hjem. Så du er klar, parat, start til at komme hjem og føre din sunde livsstil ud i virkeligheden. proces og det personlige udtryk. Det kan gøres igennem blandt andet materialevalget, udsmykningen og designet. Eksempler på linjefag i 3. periode Wellness Yoga, pilates, massage, ansigtsmasker og fodscrubs er indbegrebet af wellness og nogle af de områder du lære nærmere at kende på linjen. Yoga og Pilates er den fysiske del, hvor kroppen styrkes, strækkes og får opmærksomhed aktivt og mentalt. Massagen er en anden tilgang til kroppens velvære. Blodtilstrømningen i musklerne øges og spændinger masseres væk. Du vil lære enkle, gode massagegreb. Ansigtsmasker og fod- og bodyscrubs er hjemmelavede med alt godt fra naturen. En halv times afspænding med agurker på øjnene er den ultimative prik over i et. Mad og kroppen i bevægelse: Denne linje er for dig der er interesseret i sammenhængen mellem ernæring og fysisk aktivitet. Vi vil arbejde med hvordan du ernærer din krop optimalt under forskellige typer af sportsaktiviteter. Undervisningen er en vekselvirkning mellem teori og afprøvning i praksis. Det er blandt andet: Måling af blodsukker efter måltider og træning, eliteidrætsudøver for en dag, battle mellem hurtige og langsomme kulhydrater, produktion af energibarer og drikke. Vil du være klogere på din krops behov under bevægelse, så er denne linje lige noget for dig. Maleri og Tegning - teknikker & metoder På linjefaget Materi og Tegning griber vi fat i forskellige tegneteknikker og billedteknikker. Vi skal bruge tegning til at beskrive det vi ser og som inspiration til at arbejde med maleriet og udvikle personlige udtryksformer. Du kommer til at prøve mange forskellige materialer og arbejdsformer. Film & virkelighed Film er ikke bare film. Selv de tilsyneladende meningsløse voldsorgier og hjernetomme romantiske komedier fortæller os om det samfund vi alle er en del af. Vi vil se med både psykologiske, sociologiske og politiske briller på de levende billeder, som vi deler store dele af vores liv med - hvad enten det er i biografen eller foran flimmeren. Igennem analyser af både spillefilm og dokumentarer vil vi se nærmere på hvordan vores tilværelse afbilledes i både Hollywood og i DR-byen, ligesom vi vil tage emner op til kritisk overvejelse. Maleri og dekoration I maleværkstedet skal vi designe vores eget mønster på et lille keramikfad. Vi skal også lave et fresko/kalkmaleri og prøve andre dekorationsformer. Så har du lyst til at udtrykke dig kreativt, tegne, male, designe eller prøve nye materialer, er denne linje noget for dig. Tekstil Formålet med tekstil er at du oplever glæden ved at skabe noget og udtrykke dig kreativt. I undervisningen vil der blive arbejdet med områder såsom beklædningssyning, brugskunst, tasker, filt, skind/læder o.l. Der bliver lagt vægt på den skabende En aktiv og udfordrende hverdag med tid til fordybelse.

14

15 At være på en højskole Højskoleånden er en vigtig del af skolens liv og identitet. Siger du ja til et ophold på Ubberup Højskole, siger du også ja til at være en del af et fællesskab. Det betyder, at vi er fælles, ikke kun om undervisningen, motionen og maden, men også om de daglige, praktiske gøremål, såsom rengøring af fællesarealerne, afrydning efter måltider og opvask, og du skal også selv gøre rent på dit værelse. En del af et aktivt miljø Du skal være klar til at indgå engageret som en del af et aktivt miljø. Vi forventer, at du tager imod og bidrager med, hvad du har af evner, energi og engagement til glæde og gavn for alle. På de lange kurser er der ca. 80 elever i alle aldre fra 18 til 70 år. Fælles for vores elever er, at de har mod på forandring og tør bryde med fastgroede mønstre på vej mod et sundere liv. Sådan bor du Som elev på en højskole bor du på skolen og får et værelse, alene eller sammen med en anden. Det kan være en stor omvæltning at bo sammen med en masse mennesker, men vi ved af erfaring, at det hurtigt bliver som en familie, hvor man respekterer og støtter hin anden. Det er også, når man lever sammen og lærer hinanden at kende i alle situationer, at man har mulighed for at få venner for livet. Der er enkelt- og dobbeltværelser i skolens fire bygninger. For alle værelser gælder, at der er fælles toilet og bad på gangene. Værelserne er indrettet med en seng, et skrivebord, et skab, en kommode eller bedroller og en opslagstavle. Du kan vaske og tørretumble tøj på skolen. Skolen har også faciliteter som gymnastiksal, yoga-rum, kreative værksteder, spinningrum, computerrum, en tv-stue og andre hyggelige opholdsstuer.

16 Praktiske oplysninger Hvordan bliver jeg elev? Du kan tilmelde dig ved at udfylde vedlagte tilmeldingsskema eller tilmelde dig via vores hjemmeside på Du er naturligvis også velkommen til at ringe og aftale en tid til en snak og en rundvisning på skolen. Du kan også se mere på vores hjemmeside dk Hvad koster det? Et langt kursus på Ubberup Højskole koster kr pr. uge på enkeltværelse og kr pr. uge på dobbeltværelse. Hvis du skal bruge særlige materialer i nogle af de kreative fag, kan der komme udgifter til det oveni. Betaling Når du sender din tilmelding, modtager du en faktura, der er opdelt i tre rater. 1. Første rate betales som et depositum 2. Anden rate betales lige inden kursusstart 3. Tredje rate betales senest en måned efter kursus start eller efter aftale. Forlader du skolen før tid, får du ikke refunderet hele det resterende beløb. Der skal betales for yderligere fire uger fra afrejseugen. Rygning Der er rygeforbud i alle lokaler og værelser, men du er velkommen til at ryge udendørs. Gæster Dine gæster er velkomne på skolen efter undervisnings tid og indtil til kl på hverdage. Gæster må gerne overnatte fra fredag til lørdag samt lørdag til søndag efter aftale. Der er mulighed for, at gæster kan købe mad, og de er altid velkommen til en kop kaffe eller te. Internet Der er trådløst netværk på skolen og computerrum med internetadgang. Husdyr Det er forbudt at medtage alle former for husdyr på højskolen.

17 Specialkost Specialkost fås kun efter forhåndsaftale med diætisten. Skriv på tilmeldingsblanketten, hvis du skal have specialkost, eller hvis der er noget, du ikke kan tåle. Sygdom Skriv på tilmeldingsblanketten, hvis du har kroniske lidelser, som vi bør have kendskab til inden du bliver elev hos os. Forsikring Skader på tøj/briller og lignende under opholdet, også i undervisningen, dækkes ikke af skolens forsikring. Kun den lovpligtige ansvarsforsikring er tegnet for eleverne. Jeg er voksen og vant til at bo alene og ville gerne have enkeltværelse. Men jeg er faktisk kun på værelset, når jeg skifter tøj, sko eller sover. Euforiserende stoffer Du melder dig selv ud af skolen, hvis du tager euforiserende stoffer.

18 Hvad siger tidligere elever på Facebook?

19 Kommentarer En dag lagde vi en kort film om livet på Ubberup Højskole op på højskolens Facebook-side. Her er nogle af kommentarerne. Se hvad andre skriver på:

20

Tank op! Sommerkurser 2015

Tank op! Sommerkurser 2015 Tank op! Sommerkurser 2015 Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative fag som omdrej

Læs mere

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Hos Dansk Fitness kan du gå til mange forskellige hold. Det er ikke alle centre som tilbyder alle hold, men alle

Læs mere

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2014 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

Vi fokuserer på grundlæggende gymnastik og øver spring alt efter børnenes niveau. Holdnavn: Unge Rytmepiger (8. Klasse - 25 år.

Vi fokuserer på grundlæggende gymnastik og øver spring alt efter børnenes niveau. Holdnavn: Unge Rytmepiger (8. Klasse - 25 år. Holdnavn: Minispring Træner: Anja C., Mette, Mathilde og Mathias Træningstid og sted: Onsdag kl. 16.15 17.15 i gymnastiksalen Målgruppe: børn, som er på deres 3. og afsluttende år i børnehaven + børn,

Læs mere

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2015 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Velkommen til Sommermotion i parkerne 2010

Velkommen til Sommermotion i parkerne 2010 Velkommen til Sommermotion i parkerne 2010 Her kan du læse om alle de aktiviteter som bliver udbudt i forbindelse med sommermotion i parkerne 2010. Det er gratis at deltage. Mød blot op i tidsrummet kl.

Læs mere

Indholdsplan / KursusCenter Struer. August 2015 December 2015

Indholdsplan / KursusCenter Struer. August 2015 December 2015 splan / KursusCenter Struer August 2015 December 2015 Om KursusCenter Struer (KCS) KCS er en del af Struerskolen. Vores kursister er i aldersgruppen, 16 år og op efter. Vi driver sundhedskurser inden for

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei Korte kurser 2013 Idrætshøjskolen Bosei Familiekursus Vælg mellem uge 28 (7. til 13. juli) og uge 29 (14. til 20. juli) 2013. I ugerne 28 og 29 åbner Idrætshøjskolen Bosei atter dørene til to uforglemmelige

Læs mere

BGIF Gymnastik - holdoversigt for sæsonen 2012/2013.

BGIF Gymnastik - holdoversigt for sæsonen 2012/2013. Tilmelding på hjemmesiden www.bgif.dk - Sæsonstart uge 36 Mandag 9.00-9.55 Powerhoop Workout Den gamle hula hop ring, som vi kender fra vores barndom, har nu fået indbygget vægt og er dermed blevet til

Læs mere

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,-

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,- Sommer Kurser 2014 SOMMERH Puls 14 Er du til sjov og latter, fordybelse og refleksion, god mad og godt selskab, så er det her du skal være. Kom og vær med til en højskoleuge i nysgerrighedens og oplevelsens

Læs mere

TINGBAKKESKOLEN TINGBAKKEHALLEN

TINGBAKKESKOLEN TINGBAKKEHALLEN Esrum Gymnastik TINGBAKKESKOLEN Mandag start den 20.9.10. TINGBAKKEHALLEN 2010-2011. 16.30 17.30 i SALEN Drenge far 5 til 8 år Ved Stig serup Bevægelse og motion i leg med redskaber, der giver sved på

Læs mere

Velkommen til Ulstrup Efterskole

Velkommen til Ulstrup Efterskole V Velkommen til Ulstrup Efterskole Værdigrundlag Ulstrup Efterskoles værdier bygger på en gensidig ansvarlighed, arbejdsfællesskab og respekt for forskelligheden, således at den enkelte elev, gennem praktiske

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Valgfag for 7.-9. klasse

Valgfag for 7.-9. klasse Baggesenskolen Beskrivelse af skolens valgfag Valgfag for 7.-9. klasse Boldspil Event Engelsk Fashion, Art & Design Fransk Få dit 12-tal i matematik Hjemkundskab med fokus på sund kost og motion Outdoor

Læs mere

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Efterår 2014

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Efterår 2014 Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Efterår 2014 ÅBNINGSTIDER i svømmecenteret gældende fra 11. august 2014 til 31. december 2014 MANDAG 06 00-08 00... Morgensvømning (sportsbassin,

Læs mere

Livsstilskursus for dig, som er afskediget fra en Kommune

Livsstilskursus for dig, som er afskediget fra en Kommune 2014 Livsstilskursus for dig, som er afskediget fra en Kommune Tryghedspuljen Kompetenceudvikling Vægttab Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Tryghedspuljen Livsstilshøjskolen

Læs mere

VALGFAG 2014/2015. Skals skole

VALGFAG 2014/2015. Skals skole VALGFAG 2014/2015 Skals skole 1 Valgfagene opdeles i 2 perioder: 1. periode: Uge 36-51 2014 2. periode: uge 2-19 2015 Alle valgfagene afvikles i begge perioder - undtagen: Friluftsliv - som kun kører i

Læs mere

Lev Livet Kuren. INTRO: Én kur Fire faser

Lev Livet Kuren. INTRO: Én kur Fire faser Lev Livet Kuren INTRO: Én kur Fire faser Lev Livet Kuren er en slanke-, sundheds-, og energikur. Som navnet siger, så er det en kur. En kur er defneret som en metode eller række foranstaltninger tl behandling

Læs mere

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk Kurser 2014-2015 LANGT HØJSKOLEOPHOLD Kursus 2-14 fra den 10. august 2014 i 12 eller 18 uger Kursus 1-15 fra den 4. januar 2015 i 12 eller 22 uger Kursus 2-15 fra den 9. august 2015 i 12 eller 18 uger

Læs mere

Livsstilskursus for jeres medarbejdere

Livsstilskursus for jeres medarbejdere 2013 Livsstilskursus for jeres medarbejdere Jobrotation Vægttab Livsstil Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Jobrotation Livsstilshøjskolen tilbyder jeres ansatte et livsstilskursus

Læs mere

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær 2013 Julekursus - 22.12-28.12 Julehygge Omsorg Nærvær Samvær Side 2 Julehygge på Livsstilshøjskolen For nogle mennesker er det slet ikke en selvfølge, at juledagene er ensbetydende med smilende hygge,

Læs mere

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen Center for Livskompetencer unik læring én indgang flere muligheder Personlig udvikling Personlige valg Din ret til at vælge selv Fredselsker Frontkæmper Perfektionist

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

Få en lærerig oplevelse for livet

Få en lærerig oplevelse for livet Få en lærerig oplevelse for livet UNDERVISNINgen Eleverne siger om linjefagene... Er godt pga. de mange valgmuligheder. Er godt, fordi man selv har valgt det. Er meget seriøse og man lærer meget. Fedt

Læs mere

VELKOMMEN NORDFYNS HØJSKOLE LANGE KURSER WWW.NORDFYNS.NU

VELKOMMEN NORDFYNS HØJSKOLE LANGE KURSER WWW.NORDFYNS.NU VELKOMMEN NORDFYNS HØJSKOLE LANGE KURSER WWW.NORDFYNS.NU Nordfyns Højskole er en lille hyggelig højskole i landsbyen Harritslev få kilometer fra kystbyen Bogense. OM SKOLEN Skolen er omgivet af skøn natur,

Læs mere

Valgfag i skoleåret 14/15 for 3.-7. klasse

Valgfag i skoleåret 14/15 for 3.-7. klasse Valgfag i skoleåret 14/15 for 3.-7. klasse I det kommende skoleår vil eleverne fra 3.-7. klasse have valgfag 2 sammenhængende lektioner hver torsdag i normale skoleuger. Eleverne vil have mulighed for

Læs mere

Livsstilskursus til dig som medarbejder

Livsstilskursus til dig som medarbejder 2013 Livsstilskursus til dig som medarbejder Jobrotation Vægttab Livsstil Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Jobrotation Livsstilshøjskolen vil gerne som led i jobrotation tilbyde

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Åbne kurser på Severin Kursuscenter

Åbne kurser på Severin Kursuscenter Åbne kurser på Severin Kursuscenter Severin Kursuscenter A/S - Skovsvinget 25-5500 Middelfart - Tlf.. 63 41 91 00 - severin@fdb.dk - www.severinkursuscenter.dk Åbne kurser - for dig som vil prøve noget

Læs mere

Guide: Gå dig i form - helt uden at løbe

Guide: Gå dig i form - helt uden at løbe Guide: Gå dig i form - helt uden at løbe Læs her hvordan du tager gåturen nogle skridt videre og gør den til motion, der sagtens kan konkurrere med løb. Af Line Felholt, december 2012 03 Gå dig i form

Læs mere

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner 4. MØDEGANG Mad Introduktion Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner At diskutere hvad det betyder at spise sundt At kende og forstå Fødevarestyrelsens

Læs mere

SommerCamp 2011. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet

SommerCamp 2011. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet SommerCamp 2011 Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. Er du ung og har anden etnisk baggrund end dansk, giver Integrationsministeriet støtte

Læs mere

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger.

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger. 4 kvinder og 2 mænd har gennemført Lev Livet kuren til punkt og prikke og du kunne følge dem i efterårssæsonen 2013 i livsstilsprogrammet; Lev Livet på TV2 Øst. Og deres resultater er ikke til at tage

Læs mere

En brugerrejse med fokus på ernæring og appetit. Introduktion og oplæring til konceptet

En brugerrejse med fokus på ernæring og appetit. Introduktion og oplæring til konceptet En brugerrejse med fokus på ernæring og appetit Da jeg blev konstateret nyresyg, blev jeg meget hurtig tvunget til at spise helt anderledes end jeg havde gjort tidligere. Før havde jeg ikke i særlig høj

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 Overordnet formål med Håndværk og Design. På 4., 5. og 6., 7. klassetrin arbejder vi med Håndværk og Design. I 4. klasse inkluderer faget også et kvartalsforløb

Læs mere

Faglighed Fællesskab Kristendom. Udfordringer

Faglighed Fællesskab Kristendom. Udfordringer Faglighed Fællesskab Kristendom Kreativitet Udfordringer På Nøvlingskov Efterskole kan man være sig selv Martin V skoleåret 14/15 Det bedste ved Nøv er, at man altid kan finde nogle at snakke med Kathrine

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

Første uge på Brejninggaard Efterskole

Første uge på Brejninggaard Efterskole Første uge på Brejninggaard Efterskole August 2015 Søndag d. 9/8 14.00 Skolen åbner for indkvartering efter sengeredning og udpakning er der kaffe i Hallen 15.30 Velkomst i hallen 16.30 Første møde med

Læs mere

Kursusoversigt 2016. Book på telefon 97850822 eller mail@kursuscenterstruer.dk. Uge 1 og 2 Nytårskursus. Uge 3 og 4 Vinterkursus 1

Kursusoversigt 2016. Book på telefon 97850822 eller mail@kursuscenterstruer.dk. Uge 1 og 2 Nytårskursus. Uge 3 og 4 Vinterkursus 1 Kursusoversigt 2016 Uge 1 og 2 Nytårskursus Beskrivelse: Nytårskursus med fokus på motion og nye vaner! - Forskellige valgfag med masser af motion Uge 3 og 4 Vinterkursus 1 Beskrivelse: Fokus på kost,

Læs mere

Tab to buksestørrelser på 6 uger

Tab to buksestørrelser på 6 uger Tab to buksestørrelser på 6 uger Der er ingen grund til at gå rundt om den varme grød længere. Få de smalle hofter tilbage med en 6-ugers kur, der giver dig synlige resultater og måske blod på tanden til

Læs mere

Sund mad og motion. lille indsats hver dag gør en stor forskel for din sundhed. www.pension.dk

Sund mad og motion. lille indsats hver dag gør en stor forskel for din sundhed. www.pension.dk Sund mad og motion lille indsats hver dag gør en stor forskel for din sundhed www.pension.dk Du lever længere, hvis du cykler hver dag. Også havearbejde, lange gåture og motions løb forlænger dit liv med

Læs mere

Kursusprogram Mavedans Efterår 2015

Kursusprogram Mavedans Efterår 2015 Suzzane Sofia Potempa Kursusprogram Mavedans Efterår Efterår 2015 Tilmelding og forespørgsel: Suzzane Sofia Potempa www.orientalskdans.dk suzzane.potempa@gmail.com tlf : 60 63 84 03. Skole for Orientalsk

Læs mere

Munkegårdens elevhåndbog

Munkegårdens elevhåndbog 2015 Tilhører: Din dagligdag: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag weekend 8.00-8.45 Morgenmad og morgenrutiner i husene (ikke dagelever) 9.00-10.30 Bo-uv. I hvert sit hus dagelever på Vejrupvej 10.30-10.45

Læs mere

Valgfag skoleåret 2014-15

Valgfag skoleåret 2014-15 Valgfag skoleåret 2014-15 Kære elever og forældre Det er med stor glæde, at vi igen i år kan præsentere en valgfagsfolder, hvori vi kan tilbyde en række spændende, kreative og udfordrende undervisningstilbud

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

Grib chancen til at blive en sundere udgave af dig selv

Grib chancen til at blive en sundere udgave af dig selv Odense Kommune og Idrætspolitisk Forum Fyn. Grib chancen til at blive en sundere udgave af dig selv Vil du gerne være en del af en forening eller klub, hvor du kan komme og bevæge og have det sjovt sammen

Læs mere

Bellinge Gymnasterne byder velkommen til en ny sæson 2015/2016. Sæsonen starter mandag den 24. august i uge 35. www.bellingegymnasterne.

Bellinge Gymnasterne byder velkommen til en ny sæson 2015/2016. Sæsonen starter mandag den 24. august i uge 35. www.bellingegymnasterne. Bellinge Gymnasterne byder velkommen til en ny sæson 2015/2016 Sæsonen starter mandag den 24. august i uge 35 www.bellingegymnasterne.dk Gymnastik for alle Børn Talent-afdeling Hold 1.1: Forældre/barn

Læs mere

I får også en valgseddel, som I skal udfylde med 3 prioriterede ønsker både for mandag/tirsdag og torsdag/fredag.

I får også en valgseddel, som I skal udfylde med 3 prioriterede ønsker både for mandag/tirsdag og torsdag/fredag. Understøttende undervisning i frokostbåndet Her kan du se hvilke muligheder eleverne i udskolingen havde i 1. periode for at vælge sig ind på understøttende undervisning (USU) i frokostbåndet. Den understøttende

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

Sommer-slank. vil du ned i vægt hurtigt og effektivt? NYMANNS SLANKESKOLE

Sommer-slank. vil du ned i vægt hurtigt og effektivt? NYMANNS SLANKESKOLE Sommer-slank vil du ned i vægt hurtigt og effektivt? NYMANNS SLANKESKOLE Sommer-slank vil du ned i vægt hurtigt og effektivt? Kick-start dit vægttab og din sunde livsstil på vores 7 dages intensive kom-godt-i-gangmed-vægttabet-kursus.

Læs mere

INDENDØRSSÆSON 2014/2015 KLINTE-GRINDLØSE IDRÆTSFORENING WWW.KGI-SPORT.DK

INDENDØRSSÆSON 2014/2015 KLINTE-GRINDLØSE IDRÆTSFORENING WWW.KGI-SPORT.DK INDENDØRSSÆSON 2014/2015 KLINTE-GRINDLØSE IDRÆTSFORENING WWW.KGI-SPORT.DK Velkommen Vi forsøger i KGI at have et bredt udvalg af hold, som dækker alle fra de yngste til de ældste. Vi lægger vægt på, at

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

I hverdagen på Hylleholt tilstræber vi at arbejde med selvpsykologiens fire dimensioner på følgende måde.

I hverdagen på Hylleholt tilstræber vi at arbejde med selvpsykologiens fire dimensioner på følgende måde. I hverdagen på Hylleholt tilstræber vi at arbejde med selvpsykologiens fire dimensioner på følgende måde. Anerkendelse/omsorg: I anerkendelsesdimensionen er det vigtigt: At føle sig ok som man er: - Vi

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 1. Er du en pige eller en dreng 47 % Pige 53% Dreng Thyland Idrætsefterskole december 2011 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i klassen? 6 Jeg er en af

Læs mere

Teambuilding Møder Events. KonferenceR

Teambuilding Møder Events. KonferenceR Teambuilding Møder Events KonferenceR MARCUSSENS & ARENA ASSENS LAD MARCUSSENS HOTEL & ARENA ASSENS DANNE RAMMEN OM DIN NÆSTE KONFERENCE Konference, events og teambuilding Individuel sparring, rådgivning

Læs mere

LIVSSTILSFORLØB STARTEN PÅ EN VARIG LIVSSTILSÆNDRING MED FOKUS PÅ VÆGTTAB

LIVSSTILSFORLØB STARTEN PÅ EN VARIG LIVSSTILSÆNDRING MED FOKUS PÅ VÆGTTAB XXXXXXXXL LIVSSTILSFORLØB STARTEN PÅ EN VARIG LIVSSTILSÆNDRING MED FOKUS PÅ VÆGTTAB 1 Vejen til et sundere liv - invester i din medarbejder eller i dig selv Overvægt er et voksende problem i det danske

Læs mere

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år)

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) De pædagogiske processer skal lede henimod, at barnet ved slutningen af vuggestuen med lyst har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter

Læs mere

SKOVFITNESS. SKOVFITNESS er et supplement til din løbetræning. Det er nemlig

SKOVFITNESS. SKOVFITNESS er et supplement til din løbetræning. Det er nemlig SKOVFITNESS SKOVFITNESS er et supplement til din løbetræning. Det er nemlig oplagt at bruge naturen til at trænede muskler, der ikke bliver brugt, når du løbetræner. Der mange gode grunde til at træne

Læs mere

Kursusprogram Mavedans Vinter / forår 2015. Tilmelding og forespørgsel:

Kursusprogram Mavedans Vinter / forår 2015. Tilmelding og forespørgsel: Suzzane Sofia Potempa Kursusprogram Mavedans Vinter / forår 2015 Tilmelding og forespørgsel: Suzzane Sofia Potempa www.orientalskdans.dk suzzane.potempa@gmail.com tlf : 60 63 84 03. Skole for Orientalsk

Læs mere

vanen og se KNÆK AF GITTE HOLM FOTO: PANTHERSTOCK OG PR

vanen og se KNÆK AF GITTE HOLM FOTO: PANTHERSTOCK OG PR vanen og se resultater! Savner du synlige resultater af din træning? Og er du lidt kørt fast i en rutine? Fortvivl ej. Det kræver blot lidt mod og handling at knække de fastgroede træningsvaner. Giv din

Læs mere

Guide. Giv dig selv en FYSISK og MENTAL udfordring. sider. Juli 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

Guide. Giv dig selv en FYSISK og MENTAL udfordring. sider. Juli 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Scanpix Guide Juli 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 12 sider Giv dig selv en FYSISK og MENTAL udfordring Ud af comfortzonen med Krisztina Maria FYSISK OG MENTAL UDFORDRING INDHOLD:

Læs mere

Forår 2014. Center for krop og bevægelse. Fasanvej 14-3600 Frederikssund Tlf. 42 50 85 50 - www.brugkroppen.dk

Forår 2014. Center for krop og bevægelse. Fasanvej 14-3600 Frederikssund Tlf. 42 50 85 50 - www.brugkroppen.dk Forår 2014 Center for krop og bevægelse Fasanvej 14-3600 Frederikssund Tlf. 42 50 85 50 - www.brugkroppen.dk Velkommen til forår 2014 Velkommen til foråret 2014 med disse kursustilbud til alle, der har

Læs mere

Indhold. Quick info. Altid online og opdateret www.solgaarden.dk. Hvorfor valgte du Efterskolen Solgården? Mange højdepunkter Mange valgmuligheder

Indhold. Quick info. Altid online og opdateret www.solgaarden.dk. Hvorfor valgte du Efterskolen Solgården? Mange højdepunkter Mange valgmuligheder Vi vil dig noget Efterskolelivet på Solgården Mange højdepunkter Mange valgmuligheder Praktisk info Tjek mere på www.solgaarden.dk Quick info Efterskolen Solgården blev oprettet i 1978 af Luthersk Mission

Læs mere

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes.

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes. Valgfag på SIM Nu er det tid at vælge, hvilket valgfag du ønsker næste skoleår. Læs de næste par sider godt igennem og vælg så mindst 3 fag, som du skriver på tilmeldingen på sidste side i prioriteret

Læs mere

Guide: Få flad mave på 0,5

Guide: Få flad mave på 0,5 Guide: Få flad mave på 0,5 Er maven lidt for bulet for din smag, så er der masser at gøre ved det og det kan sagtens gøres hurtigt, lover eksperterne. Af Julie Bach, 9. oktober 2012 03 Få den flade mave

Læs mere

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem 2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem Nr. 1 Nr. 22 N. W. Gadesvej 1 + 22 3480 Fredensborg Tlf. 7256 2600 Fredensborg 2015 Velkommen til LUNDELY FRITIDSHJEM Lundely er et stort fritidshjem og en del af

Læs mere

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter Fuglsøcentret Kursus og konferencecenter VELKOMMEN >> Et besøg på Fuglsøcentret er noget ganske særligt! Det er et ophold, hvor service, engagement og rummelighed går hånd i hånd med ro, smuk natur og

Læs mere

Kreativ linje... 4. Samfundsfagslinjer... 5. Idrætsslinjer... 10. Billedkunst/Drama/Design

Kreativ linje... 4. Samfundsfagslinjer... 5. Idrætsslinjer... 10. Billedkunst/Drama/Design indholdsfortegnelse Kreativ linje... 4 Billedkunst/Drama/Design Samfundsfagslinjer... 5 Global Iværksætter Journalist/Medie Europa Samfundsfag Classic Idrætsslinjer... 10 Allround Bold Fit Håndbold/Basketball

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

Nyhedsbrev November 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo & Nymarken

Nyhedsbrev November 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo & Nymarken Nyhedsbrev November 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo & Nymarken Strandgård side 1 Forældrekaffe Fredag den 14. november kl. 14.00-16.00 vil vi gerne invitere vi Jer forældre på en

Læs mere

Træning Teknik Motion Sjov Samvær

Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo sommerlejr 2015 Træning Teknik Motion Sjov Samvær JEON KI YOUNG KOREANSK JUDO LEGENDE 3 x VM GULD 1 X OL GULD ÅRETS GÆSTETRÆNER Søndag d. 26. juli - Lørdag d. 1. august Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

SPIL BRIDGE PÅ HØJSKOLE

SPIL BRIDGE PÅ HØJSKOLE SPIL BRIDGE PÅ HØJSKOLE Egå Ungdoms-Højskole Eghøjvej 31 8250 Egå Bridgekursus på Egå Ungdoms-Højskole HUSK PORTO 29.juni - 5. juli 2014 Spil bridge på højskole er et kursus i bridge på alle niveauer.

Læs mere

Tune Idrætsforening Center for Bedre Livskvalitet

Tune Idrætsforening Center for Bedre Livskvalitet Resume af Center For Bedre Livskvalitets medlemsmøde mandag den 15. april 2013. Medlemsmøde den 15. april, dagsorden a. Velkommen og overordnet om året, Sven. Sven bød velkommen og pointerede fra start

Læs mere

På Rette Kurs - et kursusforløb i sund livsstil

På Rette Kurs - et kursusforløb i sund livsstil På Rette Kurs - et kursusforløb i sund livsstil Forebyg livsstilssygdomme På Rette Kurs er et kursusforløb i sund livsstil tilrettelagt for virksomheder, der gerne vil tilbyde deres medarbejdere hjælp

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015. STU - Dyr og Landbrug

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015. STU - Dyr og Landbrug AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015 STU - Dyr og Landbrug Præsentation af værkstedet STU Landbrug og dyr: På værkstedet Dyr og Landbrug får du mulighed for at arbejde med både dyrepasseropgaver og landbrugsopgaver.

Læs mere

FODBOLD FITNESS DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU.

FODBOLD FITNESS DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU. DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU.DK/ KOLOFON: Udgiver: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunkation

Læs mere

Konditionstræningsprogram

Konditionstræningsprogram Træningsprogram mormorarme og bingovinger Sådan sammensætter du de forskellige programmer: Dag 1 Konditionstræning program 1 Dag 2 Styrketræning program 2 Dag 3 pause Dag 4 styrke- og konditionstræning

Læs mere

GHRI-gymnastik 2010/2011

GHRI-gymnastik 2010/2011 GHRI-gymnastik 2010/2011 Side 1 Gymnastiksæsonen 2010 / 2011 Nu begynder sæsonen med gymnastik for enhver. I Gymnastikafdelingen mener vi, at alle skal have mulighed for at deltage. Vi har fået samlet

Læs mere

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen. Sundhedspolitik

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen. Sundhedspolitik Sundhedspolitik I Småfolkets/ Regnbuens sundhedspolitik kan du læse om institutions politikker vedrørende kost, bevægelse, sygdom, søvn og pauser. For at sikre børnenes sundhed og trivsel er det vigtigt

Læs mere

Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro. Uge 27 28/6-4/7-2015

Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro. Uge 27 28/6-4/7-2015 2015 Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro Uge 27 28/6-4/7-2015 Side 2 Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du i ugens løb blive præsenteret

Læs mere

Kursuskatalog 1.. semester 2015. Undervisningscenter Frederikssund

Kursuskatalog 1.. semester 2015. Undervisningscenter Frederikssund Kursuskatalog 1.. semester 2015 201 Undervisningscenter Frederikssund Undervisningscenter Frederikssund Undervisningscenter Frederikssund tilbyder hensyntagende undervisning til borgere i den socialpsykiatriske

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Antistressøvelser for kroppen

Antistressøvelser for kroppen Antistressøvelser for kroppen For bedre at kunne slappe af... har nogle brug for øvelser der sætter gang i kroppen, andre har brug for afspænding. Prøv hvad der virker for dig. At afstresse kroppen handler

Læs mere

SOMMERHØJSKOLE. Appetit på livet. en uge i madens tegn

SOMMERHØJSKOLE. Appetit på livet. en uge i madens tegn SOMMER KURSER 2015 SOMMERHØJSKOLE Appetit på livet en uge i madens tegn Kan du lide mad? Kan du lide smukke måltider med musik og samtale? Kan du lide kreativ keramik og køkkener med rytme? Så skal du

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Temadage. Opstartsdag

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Temadage. Opstartsdag Trivsel og Bevægelse i Skolen Temadage Opstartsdag Formål og organisering Formål: Temadagene skal give mulighed for at involvere og inspirere eleverne. Elevernes fokus skal rettes mod, hvordan I sammen

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012 Åbent Hus tirsdag den 1. maj kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 2. maj kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

Så er vi endelig klar med evalueringen af vores sundhedspolitik!

Så er vi endelig klar med evalueringen af vores sundhedspolitik! Så er vi endelig klar med evalueringen af vores sundhedspolitik! Vi har arbejdet med følgende fire grupper: 1. Elev (18 besvarelser) 2. Elev/forældre (12 besvarelser) 3. Forældre (2 besvarelser) 4. Medarbejdere

Læs mere

Velkommen til kursus et lidt anderledes af slagsen.

Velkommen til kursus et lidt anderledes af slagsen. Velkommen til kursus et lidt anderledes af slagsen. Et kursus hvor du og din hund er i centrum, skal være aktive sammen, og hvor du samtidig skal forkæle dig selv, med fokus på krop og sjæl. Udover glæden

Læs mere

Sundhed: Det handler også om mig

Sundhed: Det handler også om mig x x Sporets navn Mål og formål Sundhed: Det handler også om mig Formålet er at få dybere indsigt i de ting der handler om os selv og vores velbefindende, både i de små hverdagsting, men også i en overordnet

Læs mere

Kom i form i din lokale idrætsforening. Håndbold Gymnastik Senioridræt

Kom i form i din lokale idrætsforening. Håndbold Gymnastik Senioridræt Kom i form i din lokale idrætsforening Håndbold Gymnastik Senioridræt Program for sæsonen 2015/2016 Gymnastik Motion for hele familien: Velkommen til gymnastiksæson 2015 2016. Vi hjælper dig med at komme

Læs mere

Værkstedsuge Uldum Højskole 2015

Værkstedsuge Uldum Højskole 2015 Værkstedsuge Uldum Højskole 2015 Mandag den 6. juli 16.00-18.00 Ankomst og indkvartering (kaffe, te og saft i Pejsestuen) i Spisesalen 19.00 Velkomst og præsentation i St. Skolestue Derefter Rundvisning

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2015 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

Gymnastiksæsonen 2009/2010 V/H mix starter uger 37 Øvrige hold starter uge 38

Gymnastiksæsonen 2009/2010 V/H mix starter uger 37 Øvrige hold starter uge 38 Gymnastiksæsonen 2009/2010 V/H mix starter uger 37 Øvrige hold starter uge 38 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 16.30 17.30 Krudtuglerne 16.00 17.00 2. kl. + 3. kl. 17.00 18.00 0. kl. + 1. kl. 17.30

Læs mere