Danmarks første og største livstilshøjskole

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danmarks første og største livstilshøjskole"

Transkript

1

2

3 Danmarks første og største livstilshøjskole Alle kan lære at leve sundt. Men det er vigtigt, at den sunde livsstil holder i længden og bliver en del af hverdagen. Derfor arbejder vi ikke med slankekure, trylledrikke eller hurtige lette løsninger. Vi tror derimod på det lange sunde træk. Ubberup Højskole er den mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark, når sund livsstil og høj skoleliv skal gå hånd i hånd, og så er vi den med det bredeste udbud af fag og aktiviteter. Vi tilbyder korte og lange højskolekurser med fokus på ernæring, idræt, psykologi og kreative fag. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod til at ændre deres vaner og redskaber til at leve et sundere liv. Sund livsstil En sund livsstil er på Ubberup Højskole sundhed i bred forstand. Det er kost. Det er motion. Og det er det mentale. Som elev hos os får du redskaber, der kan give dig større selvindsigt, bedre selvværd og mere motivation. Vi arbej der med din personlige udvikling og motivation og tager alle sider af dig alvorligt; både dine tanker, dine handlinger, dine mønstre og dine følelser. Vores erfa ring er nemlig, at ændringer i livsstilen har størst effekt, når vi sætter fokus på dig som et helt menneske. Udfordret i trygge rammer Du bliver udfordret på mange måder, og det er netop din mulighed for at afprøve dig selv og udvikle dig i trygge rammer, hvor du ikke bliver stemt hjem, men mærker stærk opbakning og forståelse fra andre elever og lærere. Mellem mark og skov Ubberup Højskole ligger få kilometer udenfor Kalundborg i smukke landlige omgivelser omgivet af marker og nær ved skov. Skolen har masser af faciliteter og udfoldelsesmuligheder både ude og inde og bygning erne ligger tæt omkring en hyggelig gård, og med en stor park udenom. Vores mål er, at dit liv er lettere efter et ophold på Ubberup Højskole. Vi glæder os til at møde dig! Det har været et super fedt ophold. Det har klart været den bedste beslutning jeg har taget i mit liv.

4 Vi tager udgangspunkt i dig Vi arbejder med din personlige uvikling og vi tager dine tanker, handlinger, mønstre og følelser alvorligt. Vi tilbyder individuelle personlige samtaler, og vi hjælper dig med at opstille og afklare dine egne mål, og hvordan du finder motivationen til at nå dem. Eleverne på Ubberup Højskole kommer med meget forskellige ønsker og udgangspunkter. Vi giver dig en individuel kostplan, og du bliver tilbudt et indivi duelt samtaleforløb. Vi spiser godt Vi spiser sundt, lækkert, lokalt og efter sæsonen. Du lærer om kalorier, nærings indhold og om hvordan du sammensætter en sund og varieret kost. Gennem individuel vejledning hjælper vi dig med at lave en personlig kostplan, der holder også når du kommer hjem igen. Kostfilosofien på Ubberup Højskole kan sammenfattes til godt, sundt og uden afsavn. Vi spiser sammen seks gange om dagen: Tre hovedmåltider og tre mellemmåltider. Vores køkken laver lækker dagligdags mad med masser af grønt og groft, der følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Vi bevæger os Vi bevæger os rigtig meget og på mange forskellige måder. Du kan blandt andet prøve kræfter med zumba, boldspil, mountainbike, yoga, styrketræning, kickboxing, løb og meget meget mere. Idræt og motion er en vigtig forudsætning for et sundt liv. Derfor fylder idrætsfag meget på skemaet på Ubbe rup Højskole. Vores motto er, at alle skal deltage, så godt de kan og at det er godt nok! Fælles for alle idrætsfagene er, at latter, leg og lærdom går hånd i hånd vi synes idræt skal være sjovt, selv om det også kan være hårdt og udfordrende. Vi er sammen På Ubberup Højskole lægger vi vægt på både samvær og nærvær og plads til den enkelte i fællesskabet. Et højskoleophold er en intens oplevelse og en enestående chance for at møde venner for livet. Vi bor, spiser, træner og griner sammen. Vi tager på ture, synger fra højskolesangbogen og vi har masser af spændende foredrag og fællesaktiviteter. Du vil møde mange nye mennesker og stifte nye venskaber måske for livet! Da jeg stod på gårdspladsen, var det som om jeg fik fred. Det var i orden bare at være mig. Jeg følte mig rigtig.

5

6

7 Undervisning og fritid På Ubberup Højskole møder du en hverdag fyldt med aktiviter og indhold, men også med tid til fordybelse og diskussion. Vi tilbyder fag, der har fokus på sund livs stil, fag hvor du arbejder med dig selv og din personlige udvikling og så en masse spændende kreative og almentdannende fag. Du vil også møde fag, du måske ikke lige havde forestillet dig. Fag som vil udfordre og inspirere dig. Derudover vil der i løbet af opholdet være en hjemrejseweekend, hvor det ikke er muligt at invitere gæster ud på højskolen. Undervisning Nogle fag er fælles for alle, andre er valgfrie. Du bliver præsenteret for de forskellige valgfag og linjer i den første uge. Der er mødepligt, men der kræves ingen faglige forudsætninger for at del tage i undervis ningen. Det eneste, vi forventer, er, at du deltager aktivt, så alle får mest muligt ud af opholdet. Der er undervisning mandag fredag fra kl til ca På næste side ser du en liste over nogle af de fag, som vi normalt tilbyder på vores lange kurser. Udbuddet kan dog variere fra ophold til ophold, da vi hele tiden udvikler os. Ved valgfag skal der være en vis tilslutning for at holdet oprettes og der kan også være et maksimalt antal deltagere for nogle fag. Vores lange ophold er normalt opdelt i tre undervisningsperioder. I hver periode har man mulighed for at vælge nye fag. Fritid Ud over den egentlige undervisning foregår der også andet om aftenen, for eksempel foredrag eller andre aktiviteter, som er arrangeret af højskolen eller af eleverne selv. I weekenderne er der ikke undervisning, men der lægges et særskilt program - ofte med arrangementer, aktiviteter og hyggeligt samvær. Du vælger selv, om du vil blive på skolen eller tage hjem i weekenderne. Den første weekend på et langt kursus er aktivitetsweekend. Selvindsigt, selvværd og motivation.

8 Fagoversigt Vi tilbyder mange forskellige fag, og i løbet af et langt kursus vil du komme til at prøve kræfter med rigtig mange af dem. Nogle fag er obligatoriske, men langt de fleste vælger du selv. Du vælger hvilke fag du gerne vil have, hver gang en ny periode starter. Vi skifter løbende ud i vores fagudbud, så det er ikke alle fag, der bliver oprettet på alle hold. Derfor kan vi ikke garantere, at du kan få et specifikt fag. Du kan heller ikke udelukkende vælge at have idrætsfag. Aerobic ! Aerobic er løb, hop og gang i forskellige kombinationer og serier. Aerobic byder på masser af tempo og musik, og resultatet er både bedre kondi og stærkere muskler. Aquatræning Gymnastikøvelser under vand har mange fordele. Det er skånsomt for muskler og led, og så er det muligt at lave øvelser, som man ikke kan lave på landjorden. Biking Hvis du virkelig vil svede, skal du spænde cykelskoene og vælge biking, også kaldet spinning. I skolens bikingsal bliver der skruet op for musikken. Vi har både puls-træning med Suunto-udstyr og almindelig biking. Billedkunst Billedkunst er for dig, der gerne vil male, eller have inspiration til at udforske din kreative side. Vi tager både på kunstudstilling og prøver selv kræfter med maleriet. Bogklub Vi forholder os til bøgernes verden, og dykker ned i både romanuddrag, noveller og tegneserier. Vi diskuterer kvalitet og stil, og du kan dele dine egne personlige favoritter. Bokwa Bokwa er det nye Zumba hedder det. Det er en nem måde at lave danse-træning. Der er ingen avanceret koreografi eller skridt der skal tælles. Alle kan være med på gulvet. Boldspil Så længe bolden er rund kan alting ske. I boldspil konkurrerer vi blandt andet i hockey, fodbold, volleyball, softball, basketball, badminton og meget mere. Cirkeltræning Hop på stedet, mavebøjninger, boksebold og stepbænke. Cirkeltræning er lidt af det hele. Korte ophold ved en masse forskellige øvelser gør cirkeltræning både sjovt og afveksl ende. Debat Sig din mening! - Debat er din mulighed for at komme til orde, når vi sætter fokus på de aktuelle nyheder, og forholder os kritisk til verden omkring os.

9 Ernæring Lær om kalorier, næringsindhold og om, hvordan du sammen sætter en sund kost. Vi hjælper dig med at lave en personlig kostplan, der holder også når du kommer hjem. Kulturcykel Oplev Røsnæs, Tømmerup eller Loch Ness fra sadlen. Vi undersøger det smukke lokale kultur- og naturlandskab, der omkranser højskolen og vi får samtidig rørt os. Politik og samfund Vi går bag om nyhederne og undersøger, hvordan vores samfund fungerer. Vi kommer blandt andet til at diskutere politik, sundhed, ideologier og kriminalitet. Film og virkelighed Synk ned i sofaen og lad dig opsluge af lærredets fortællinger. Vi ser og taler om film, hvad de fortæller om os selv, vores samfund og om den måde, vi tænker på. Løb Løb er den billigste motionsform, der findes - og en af de mest effektive. Vi hjælper dig i gang med løbetræningen, og giver gode fif til teknik, træningsmetoder og intervalløb. Psykologi Fordyb dig i dig selv. Lær psykologiens grundlæggende principper og få brugbare værktøjer til bedre at kunne forstå dig selv og dine tanker, handlinger og følelser. Filosofi Filosofi handler om de store spørgsmål, som udspringer af hverdagens erfaringer. Er mennesket helt frit til at styre sit eget liv? Hvad er det gode liv? Hvorfor er der ondskab til? Maden i fokus Hvad er det egentlig vi spiser? Hvad indeholder maden på cafeen? Hvordan er kødet i supermarkedets køledisk produ ceret? Det er sådan nogle spørgsmål vi har fokus på. Religion Få et indblik i nogle af de centrale, religiøse traditioner, som påvirker vores samfund i dag. Kristendom, Buddhisme, vore nordiske rødder, samt den ateistiske tradition er i fokus. Rød tråd Arbejd med den mentale del af en livstilsændring. Vi taler om motivation, mål, netværk, erfaringer og laver konkrete planer, så din nye livsstil også holder, når du kommer hjem. Show Har du en performer i maven? Vi skal danse, finde kostumer og musik, når vi skal optræde ved skolens netværksdag, hvor familie og venner bliver inviteret op på skolen. Skulptur For dig, som gerne vil bruge dine hænder. Du kan lave dine egne skulpturer, og så skal vi i fællesskab lave et værk til skolens park. Vi arbejder blandt andet i træ, gips og voks. Førstehjælp Vær beredt, hvis uheldet er ude. Ved en blanding af teori og praktiske øvelser lærer du blandt andet at give livreddende førstehjælp og bruge en hjertestarter. Kickboksning Slå til og spark ud. Kickboksning er en super intens trænings måde, hvor du både får arme, overkrop og ben med. Mountainbike En tur i skoven bliver sjovere, når den foregår på en mountainbike. Vi lærer dig om cyklen, hvordan du bruger den, og så skal vi ud og ræse rundt i naturen. Pilates Pilates er gulvøvelser der styrker muskulaturen omkring ryg, bryst og mave. Pilates er effektivt til at lindre rygsmerter og forebygge slidskader omkring rygraden. Step Op, ned, op ned! Step er aerobic på stepbænke, som man træder op og ned af i takt til musik og i forskellige serier. Det er sjovt, godt for knæene og får pulsen i top. Styling Få dit tøj til at se godt ud og sidde rigtigt. I styling lærer du om kropsfaconer, farver og stylingprincipper, men også om følelsen af at være tro mod sig selv og sin egen stil.

10 Sund madlavning Lær hvordan man tilbereder meget af den gode mad, vi spiser på højskolen. Her får du fingrene i bolledejen. Swissball Swissballs er store gymnastikbolde. De kan ligges eller siddes på og bruges som vægte. Det giver en masse sjove og ikke mindst udfordrende øvelser for hele kroppen. Tegning Vi lærer dig de grundlæggende teknikker til at lave flotte tegninger. Vi arbejder med lys og skygge og giver gode fif til at gøre dine kreative ideer levende på papiret. Tekstilværksted Oplev glæden ved at udtrykke sig kreativt. Vi arbejder blandt andet med beklædningssyning, brugskunst og tasker. Brug design, udsmykning og materialevalg til at finde netop din stil. Thai-bo I Thai-bo må du slå, sparke, råbe og give albuer. Thai-bo er koreograferet boksning i luften tilsat rytme og musik. Sved på panden er garanteret. Ugens emne I ugens emne går i dybden med et aktuelt emne. Forskellige undervisere taler og inviterer til en diskussion af det emne, som de netop har på hjertet. Vandpolo Svømmebassinets svar på håndbold. Udstyret med hjelme og svømmefødder er der gjort klar til kamp i det dybe bassin, når bolden bliver givet op. Og det gælder selvfølgelig om at vinde! Wellness Wellness er velvære. Vi slapper helt af og ånder dybt ind. Det kan for eksempel være afslappende yoga eller en dejlig massage. Yoga Medicin for både krop og sjæl. De lange strækøvelser er afstressende og giver rum til fordybelse. Samtidig er yoga også fremragende styrkende træning af ryg og mave. Zumba Sæt sving i hofterne og mærk rytmen sætte hele kroppen i be vægelse. Zumba er dansebaseret fitnessform til eksotiske rytmer, der både får pulsen og humøret helt i top.

11 Eksempel på et ugeskema (Fagene kan variere afhængig af kursus og periode) Linjefag: Vælger du for eksempel Maleri og dekoration, Boldspil og holdånd eller Tekstil, skal du også vælge mindst to gule fag. Vælger du Maden i fokus kan du vælge frit blandt øvrige fag. Tid MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Kl Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Kl Morgensamling Morgensamling Morgensamling Morgensamling Morgensamling Kl Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Kl Boldspil og holdånd Maden i fokus Maleri og dekoration Tekstil Boldspil og holdånd Maden i fokus Maleri og dekoration Tekstil Sund madlavning Ugens event Filosofi Rød tråd Psykologi Gys! Boksetræning Kl Frikvarter Frikvarter Frikvarter Frikvarter Frikvarter Kl Kl Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost Kl Aqua Vandpolo Debat Løb Video biking Aerobic Smagsdommerne Pilates Bokwa Sundhed Ugens emne Kl Pause Frikvarter Frikvarter Frikvarter Frikvarter Kl Yoga Styrketræning Swissball Suuntobiking Fredagsidræt Kl Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Kl Rengøring Rengøring Kl Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Kl Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid

12 Beskrivelse af linjefag Et langt ophold på Ubberup Højskole er inddelt i tre perioder af 3-4 ugers varighed. For hver periode skal man vælge et linjefag. Eksempler på linjefag i 1. periode Kom godt i gang Vi starter fra bunden med forskellige træningsformer primært indenfor fitness og generel fysisk træning. Både teori og praktisk udførelse vil blive gennemgået grundigt og du vil også høre om den enkelte disciplins historie, den primære træningseffekt, timeopbygning, typiske fejl m.m. Derudover får du generel træningslære og anden relevant teori. Der vil også være færdige undervisningstimer, hvor vi afprøver træningsformer som f.eks. biking, aerobic, step, zumba, thai-bo og forskellige typer styrketræning på hold. Der vil være mulighed for niveaudeling i forhold til deltagernes forskellige fysiske udgangspunkt eller interesser. Billedkunst En linje for dig, som gerne vil i gang med at male, eller have inspiration til at komme videre med din kreative side. Vi tager på kunstudstilling og prøver selv kræfter med maleriet. Du bliver introduceret til de grundlæggende teknikker og arbejdsmetoder med udgangspunkt i akrylmaleriets muligheder, men der er også rig mulighed for at afprøve andre materialer, og arbejde med dit personlige udtryk. Førstehjælp Førstehjælp består af et grundkursus på minimum af 6 timers varighed. Det består af modulerne: Hjerte-lunge-redning og Livreddende førstehjælp. Udover grundkursus er der modulerne: Førstehjælp ved hjertestop af 4 timers varighed, Færdselsrelateret førstehjælp bil/mc/traktor, også af min. 4 timers varighed. Dette modul er i dag et lovpligtigt førstehjælpsmodul, hvis man ønsker at tage kørekort. Dansk Førstehjælpsråd anbefaler, at en førstehjælpsuddannelse vedligeholdes minimum hvert tredje år. Ift. Færdselsrelateret førstehjælp-modulet, er det gyldigt i 1 år med henblik på erhvervelse af kørekort. Undervisningen er teoretisk og praktisk. Der vil være en elevbetaling på ca. 100 kr. for materialer og kursusbevis. Ændringer kan forekomme. Mountainbike Mountainbike er en sjov, udfordrerne og effektiv motionsform som foregår i den skønneste natur. Vi starter med en kort tur på ca. 15 km. Hvor vi lærer cyklen at kende. Det foregår i Snevris skoven, hvor terrænet er nemt. Derefter øges udfordringerne, da vi skal til Klosterskoven og køre på en noget vanskeligere rute. En tur på ca. 20 km. Senere i forløbet skal vi i Jyderup skov og spise vores madpakker ved den smukke Skarresø en heldagstur på ca. 40 km. Men før vi drager ud i naturen, skal man have styr på hvordan man skifter slange, rengør cyklen m.m. Cyklen bliver dit ansvar, så det er også dig der skal vedligeholde den.

13 Eksempler på linjefag i 2. periode Boldspil og holdånd Boldspil er for det meste udendørs. Vi skal spille forskellige boldspil, som f.eks. volleyball, fodbold og ultimate (et spil med freesbee der giver sved på panden). Da sammenhold og kommunikation er vigtige elementer i holdsport, vil der være særligt fokus på dette undervejs. Ydermere skal I nå at udvikle et nyt holdspil, som skal afprøves til sidst i forløbet. Maden i fokus Denne linje er for dig, der gerne vil lære mere om hvordan du i praksis sammensætter en sund kost, så du får en sund krop. Vi vil fokusere på hvilke nærringsstoffer maden består af, og dermed gøre dig i stand til selv at købe de madvarer, der er forenelige med at bevare en sund livsstil. Linjen vil være en vekselvirkning mellem ernæringsteori, film, praktiske opgaver og udflugter. Vi skal blandt andet en tur ud og vurdere fødevarer i et supermarked, på cafebesøg og besøge et økologisk landbrug. På linjen arbejder vi også med hvordan du fylder dit basislager op, når du kommer hjem. Så du er klar, parat, start til at komme hjem og føre din sunde livsstil ud i virkeligheden. proces og det personlige udtryk. Det kan gøres igennem blandt andet materialevalget, udsmykningen og designet. Eksempler på linjefag i 3. periode Wellness Yoga, pilates, massage, ansigtsmasker og fodscrubs er indbegrebet af wellness og nogle af de områder du lære nærmere at kende på linjen. Yoga og Pilates er den fysiske del, hvor kroppen styrkes, strækkes og får opmærksomhed aktivt og mentalt. Massagen er en anden tilgang til kroppens velvære. Blodtilstrømningen i musklerne øges og spændinger masseres væk. Du vil lære enkle, gode massagegreb. Ansigtsmasker og fod- og bodyscrubs er hjemmelavede med alt godt fra naturen. En halv times afspænding med agurker på øjnene er den ultimative prik over i et. Mad og kroppen i bevægelse: Denne linje er for dig der er interesseret i sammenhængen mellem ernæring og fysisk aktivitet. Vi vil arbejde med hvordan du ernærer din krop optimalt under forskellige typer af sportsaktiviteter. Undervisningen er en vekselvirkning mellem teori og afprøvning i praksis. Det er blandt andet: Måling af blodsukker efter måltider og træning, eliteidrætsudøver for en dag, battle mellem hurtige og langsomme kulhydrater, produktion af energibarer og drikke. Vil du være klogere på din krops behov under bevægelse, så er denne linje lige noget for dig. Maleri og Tegning - teknikker & metoder På linjefaget Materi og Tegning griber vi fat i forskellige tegneteknikker og billedteknikker. Vi skal bruge tegning til at beskrive det vi ser og som inspiration til at arbejde med maleriet og udvikle personlige udtryksformer. Du kommer til at prøve mange forskellige materialer og arbejdsformer. Film & virkelighed Film er ikke bare film. Selv de tilsyneladende meningsløse voldsorgier og hjernetomme romantiske komedier fortæller os om det samfund vi alle er en del af. Vi vil se med både psykologiske, sociologiske og politiske briller på de levende billeder, som vi deler store dele af vores liv med - hvad enten det er i biografen eller foran flimmeren. Igennem analyser af både spillefilm og dokumentarer vil vi se nærmere på hvordan vores tilværelse afbilledes i både Hollywood og i DR-byen, ligesom vi vil tage emner op til kritisk overvejelse. Maleri og dekoration I maleværkstedet skal vi designe vores eget mønster på et lille keramikfad. Vi skal også lave et fresko/kalkmaleri og prøve andre dekorationsformer. Så har du lyst til at udtrykke dig kreativt, tegne, male, designe eller prøve nye materialer, er denne linje noget for dig. Tekstil Formålet med tekstil er at du oplever glæden ved at skabe noget og udtrykke dig kreativt. I undervisningen vil der blive arbejdet med områder såsom beklædningssyning, brugskunst, tasker, filt, skind/læder o.l. Der bliver lagt vægt på den skabende En aktiv og udfordrende hverdag med tid til fordybelse.

14

15 At være på en højskole Højskoleånden er en vigtig del af skolens liv og identitet. Siger du ja til et ophold på Ubberup Højskole, siger du også ja til at være en del af et fællesskab. Det betyder, at vi er fælles, ikke kun om undervisningen, motionen og maden, men også om de daglige, praktiske gøremål, såsom rengøring af fællesarealerne, afrydning efter måltider og opvask, og du skal også selv gøre rent på dit værelse. En del af et aktivt miljø Du skal være klar til at indgå engageret som en del af et aktivt miljø. Vi forventer, at du tager imod og bidrager med, hvad du har af evner, energi og engagement til glæde og gavn for alle. På de lange kurser er der ca. 80 elever i alle aldre fra 18 til 70 år. Fælles for vores elever er, at de har mod på forandring og tør bryde med fastgroede mønstre på vej mod et sundere liv. Sådan bor du Som elev på en højskole bor du på skolen og får et værelse, alene eller sammen med en anden. Det kan være en stor omvæltning at bo sammen med en masse mennesker, men vi ved af erfaring, at det hurtigt bliver som en familie, hvor man respekterer og støtter hin anden. Det er også, når man lever sammen og lærer hinanden at kende i alle situationer, at man har mulighed for at få venner for livet. Der er enkelt- og dobbeltværelser i skolens fire bygninger. For alle værelser gælder, at der er fælles toilet og bad på gangene. Værelserne er indrettet med en seng, et skrivebord, et skab, en kommode eller bedroller og en opslagstavle. Du kan vaske og tørretumble tøj på skolen. Skolen har også faciliteter som gymnastiksal, yoga-rum, kreative værksteder, spinningrum, computerrum, en tv-stue og andre hyggelige opholdsstuer.

16 Praktiske oplysninger Hvordan bliver jeg elev? Du kan tilmelde dig ved at udfylde vedlagte tilmeldingsskema eller tilmelde dig via vores hjemmeside på Du er naturligvis også velkommen til at ringe og aftale en tid til en snak og en rundvisning på skolen. Du kan også se mere på vores hjemmeside dk Hvad koster det? Et langt kursus på Ubberup Højskole koster kr pr. uge på enkeltværelse og kr pr. uge på dobbeltværelse. Hvis du skal bruge særlige materialer i nogle af de kreative fag, kan der komme udgifter til det oveni. Betaling Når du sender din tilmelding, modtager du en faktura, der er opdelt i tre rater. 1. Første rate betales som et depositum 2. Anden rate betales lige inden kursusstart 3. Tredje rate betales senest en måned efter kursus start eller efter aftale. Forlader du skolen før tid, får du ikke refunderet hele det resterende beløb. Der skal betales for yderligere fire uger fra afrejseugen. Rygning Der er rygeforbud i alle lokaler og værelser, men du er velkommen til at ryge udendørs. Gæster Dine gæster er velkomne på skolen efter undervisnings tid og indtil til kl på hverdage. Gæster må gerne overnatte fra fredag til lørdag samt lørdag til søndag efter aftale. Der er mulighed for, at gæster kan købe mad, og de er altid velkommen til en kop kaffe eller te. Internet Der er trådløst netværk på skolen og computerrum med internetadgang. Husdyr Det er forbudt at medtage alle former for husdyr på højskolen.

17 Specialkost Specialkost fås kun efter forhåndsaftale med diætisten. Skriv på tilmeldingsblanketten, hvis du skal have specialkost, eller hvis der er noget, du ikke kan tåle. Sygdom Skriv på tilmeldingsblanketten, hvis du har kroniske lidelser, som vi bør have kendskab til inden du bliver elev hos os. Forsikring Skader på tøj/briller og lignende under opholdet, også i undervisningen, dækkes ikke af skolens forsikring. Kun den lovpligtige ansvarsforsikring er tegnet for eleverne. Jeg er voksen og vant til at bo alene og ville gerne have enkeltværelse. Men jeg er faktisk kun på værelset, når jeg skifter tøj, sko eller sover. Euforiserende stoffer Du melder dig selv ud af skolen, hvis du tager euforiserende stoffer.

18 Hvad siger tidligere elever på Facebook?

19 Kommentarer En dag lagde vi en kort film om livet på Ubberup Højskole op på højskolens Facebook-side. Her er nogle af kommentarerne. Se hvad andre skriver på:

20

Danmarks første og største livstilshøjskole

Danmarks første og største livstilshøjskole Danmarks første og største livstilshøjskole Alle kan lære at leve sundt. Men det er vigtigt, at den sunde livsstil holder i længden og bliver en del af hverdagen. Derfor arbejder vi ikke med slankekure,

Læs mere

Tank op! Sommerkurser 2015

Tank op! Sommerkurser 2015 Tank op! Sommerkurser 2015 Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative fag som omdrej

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2017 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet -

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

Har du et eller flere overvægtige børn i alderen 8 13 år og er du interesseret i at ændre på den situation, er dette kurset, du har ventet på.

Har du et eller flere overvægtige børn i alderen 8 13 år og er du interesseret i at ændre på den situation, er dette kurset, du har ventet på. Familie, filosofi og outdoor (6. juli - 12. juli 2008) Familie Har du et eller flere overvægtige børn i alderen 8 13 år og er du interesseret i at ændre på den situation, er dette kurset, du har ventet

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2015 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler

Læs mere

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Hos Dansk Fitness kan du gå til mange forskellige hold. Det er ikke alle centre som tilbyder alle hold, men alle

Læs mere

SommerCamp 2016. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2016. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2016 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Sportsweekend. du er inviteret! 5 Egmont Højskolen. Villavej 25, 8300 Odder september 2017

Sportsweekend. du er inviteret! 5 Egmont Højskolen. Villavej 25, 8300 Odder september 2017 Sportsweekend 5 Egmont Højskolen Villavej 25, 8300 Odder 1.-3. september 2017 du er inviteret! Sportsweekend Sportsweekend er weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret,

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

NRUI I BEVÆGELSE. En klub i bevægelse. Aktiv forår i Næsbjerg og Rousthøje. www.nrui.dk

NRUI I BEVÆGELSE. En klub i bevægelse. Aktiv forår i Næsbjerg og Rousthøje. www.nrui.dk Aktiviteterne er tiltænkt hele familien og vi håber på stor deltagelse, også fra folk som ikke tidligere har været aktive. Man behøver ikke at deltage i samme aktivitet hver gang - her er mulighed for

Læs mere

Badminton, basket, bordtennis, volleyball.

Badminton, basket, bordtennis, volleyball. , Valgfag 2009 2010 Dette hæfte indeholder en kort beskrivelse af de valgfag, vi kan tilbyde i det kommende skoleår. De fag, der opnår tilstrækkelig tilslutning sættes igang. Der står ud for de enkelte

Læs mere

Motion skal der til. En inspirerende uge om motion. Uge 30. Dato 24/7-30/7

Motion skal der til. En inspirerende uge om motion. Uge 30. Dato 24/7-30/7 2016 skal der til En inspirerende uge om motion Uge 30 Dato 24/7-30/7 Side 2 Side 11 MOTION SKAL DER TIL, uge 30 Et liv uden motion kan udvikle sig til at blive et liv fyldt med fysiske skavanker i stedet

Læs mere

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE EFTERSKOLEUGE FOR UNGE 26. juni - 2. juli 2016 Efterskoleuge Tag på Baunehøj en uge og mærk fællesskabets forunderlige sus. Ugen er til dig som er 14-16 år og her kan du prøve, hvordan det er at gå på

Læs mere

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE Side 2 I Politi Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles politilinje kan hjælpe dig med at få drømmen om politiskolen til at gå i opfyldelse. En fremtid ved politiet? Vejle Idrætshøjskoles

Læs mere

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2014 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Vi fokuserer på grundlæggende gymnastik og øver spring alt efter børnenes niveau. Holdnavn: Unge Rytmepiger (8. Klasse - 25 år.

Vi fokuserer på grundlæggende gymnastik og øver spring alt efter børnenes niveau. Holdnavn: Unge Rytmepiger (8. Klasse - 25 år. Holdnavn: Minispring Træner: Anja C., Mette, Mathilde og Mathias Træningstid og sted: Onsdag kl. 16.15 17.15 i gymnastiksalen Målgruppe: børn, som er på deres 3. og afsluttende år i børnehaven + børn,

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei Korte kurser 2013 Idrætshøjskolen Bosei Familiekursus Vælg mellem uge 28 (7. til 13. juli) og uge 29 (14. til 20. juli) 2013. I ugerne 28 og 29 åbner Idrætshøjskolen Bosei atter dørene til to uforglemmelige

Læs mere

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,-

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,- Sommer Kurser 2014 SOMMERH Puls 14 Er du til sjov og latter, fordybelse og refleksion, god mad og godt selskab, så er det her du skal være. Kom og vær med til en højskoleuge i nysgerrighedens og oplevelsens

Læs mere

Anne Mai om politilinjen:

Anne Mai om politilinjen: Anne Mai om politilinjen: Jeg har været rigtigt glad for mine tre perioder på politilinjen. Jeg har hele tiden gået målrettet efter at blive optaget på politiskolen og har fået de bedst tænkelige forudsætninger

Læs mere

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole isi.dk Lev drømmen ISI.DK ISI Idrætsefterskole Velkommen til en oplevelse for livet På ISI elsker vi idræt. Her har du chancen for at udvikle dig - som person og inden for den idræt, du brænder for. Rammerne

Læs mere

Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3

Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3 Kære elever og forældre Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3 Om lidt hedder det 2015 og 3. kvartal nærmer sig hastigt. Derfor er det tid til at vælge nye værksteder, der gælder fra nytår til påskeferien.

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Sommertræning SOMMER! Længe ventet for de fleste den er her nu! Så nyd det hver dag og vær god ved dig selv og din krop. Hvis du skal nyde den skønne danske sommer hjemme

Læs mere

TINGBAKKESKOLEN TINGBAKKEHALLEN

TINGBAKKESKOLEN TINGBAKKEHALLEN Esrum Gymnastik TINGBAKKESKOLEN Mandag start den 20.9.10. TINGBAKKEHALLEN 2010-2011. 16.30 17.30 i SALEN Drenge far 5 til 8 år Ved Stig serup Bevægelse og motion i leg med redskaber, der giver sved på

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

SommerCamp 2011. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet

SommerCamp 2011. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet SommerCamp 2011 Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. Er du ung og har anden etnisk baggrund end dansk, giver Integrationsministeriet støtte

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO august 2013

Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Kære forældre Velkommen til et nyt spændende år i SFO og en særlig velkomst til de nye på 0. årgang. Husk at skrive navn i jeres barns tøj og fodtøj. Det gør det letter at

Læs mere

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen Center for Livskompetencer unik læring én indgang flere muligheder Personlig udvikling Personlige valg Din ret til at vælge selv Fredselsker Frontkæmper Perfektionist

Læs mere

Trivsel og velvære - en mulighed?

Trivsel og velvære - en mulighed? 2016 Trivsel og velvære - en mulighed? Uge 32 7/8-14/8-2016 Side 2 En uge med fokus på livskvalitet i forhold til hormonelle og stofskiftebetingede sygdomme. Du kan i ugens løb lære om: - sundhed og balance

Læs mere

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvad er pensionistidræt? Er du pensionist eller efterlønsmodtager i Struer Kommune kan du deltage i vores træningstilbud.

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvad er pensionistidræt? Er du pensionist eller efterlønsmodtager i Struer Kommune kan du deltage i vores træningstilbud. AKTIVITET PENSIONIST IDRÆT 2014/2015 HVORFOR DYRKE IDRÆT? FORDI REGELMÆSSIG FYSISK AKTIVITET OG IDRÆTSUDØVELSE FORBEDRER DIN KONDITION, MUSKELSTYRKE, LEDBEVÆGELIGHED, KOORDINATION OG PSYKISKE VELVÆRE,

Læs mere

Hashøj IF Gymnastik * Skælskør Landevej 28 * 4200 Slagelse * Tlf.:

Hashøj IF Gymnastik * Skælskør Landevej 28 * 4200 Slagelse * Tlf.: Puls og styrke Dag: Mandag Kl.: 18.30-20.00 i bevægelseshuset. Holdet er både for mænd og kvinder. Her er drøn på. Vi giver den gas, laver aerobicserier, går på steppen med høj puls, hopper og laver effektive

Læs mere

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if.

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if. OVERSIGT OVER GYMNSTIKHOLDENE Mandag: Haffenlafferne Stjernerne Boksetræning (Motion) Tirsdag: Glad motion for damer Forældre/barn Junior Mix: -Teen Girls/junior mix Voksen motion Onsdag: Familiegymnastik

Læs mere

Mandag 16.30-17.30 Hal 2 Instruktører: Ann Louise og Claus (start uge 36)

Mandag 16.30-17.30 Hal 2 Instruktører: Ann Louise og Claus (start uge 36) Piger 3-5. Klasse: Elsker du at vende på hovedet? Har du lyst til at stå på hænder, slå flik-flak, lave saltoer og en masse vejrmøller? Så er dette holdet for dig. Holdet er for friske piger, som har lyst

Læs mere

Livsstilskursus for dig, som er afskediget fra en Kommune

Livsstilskursus for dig, som er afskediget fra en Kommune 2014 Livsstilskursus for dig, som er afskediget fra en Kommune Tryghedspuljen Kompetenceudvikling Vægttab Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Tryghedspuljen Livsstilshøjskolen

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Efterskolen Solgården

Efterskolen Solgården Efterskolen Solgården - Forvandlende fællesskab Ved at gå på efterskole får man bare det fedeste forhold til sine venner, man er sammen 24/7, så vi lærer virkelig hinanden at kende. Vi mærker, at lærerne

Læs mere

EMMERSKE EFTERSKOLE.

EMMERSKE EFTERSKOLE. EMMERSKE EFTERSKOLE. Emmerske Efterskole er en skole for normaltbegavede unge, der har svært ved at læse og stave. Skolen ligger 3 km øst for Tønder. Der er gode tog og busforbindelser. ee@emmerskeefterskole.dk

Læs mere

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær 2013 Julekursus - 22.12-28.12 Julehygge Omsorg Nærvær Samvær Side 2 Julehygge på Livsstilshøjskolen For nogle mennesker er det slet ikke en selvfølge, at juledagene er ensbetydende med smilende hygge,

Læs mere

Evaluering af TeenFit, foråret 2015

Evaluering af TeenFit, foråret 2015 Evaluering af TeenFit, foråret 2015 TeenFit er et forløb udbudt af Rebild Ungdomsskole, hvor fokus er at øge motivationen til en sund livsstil, der giver mening for den enkelte, samt støtte vedkommende

Læs mere

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvor foregår det? I Drengesalen i Aktivitetscenter Struer, Skolegade 5. 7600 Struer

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvor foregår det? I Drengesalen i Aktivitetscenter Struer, Skolegade 5. 7600 Struer AKTIVITET PENSIONIST IDRÆT 2015/2016 HVORFOR DYRKE IDRÆT? FORDI REGELMÆSSIG FYSISK AKTIVITET OG IDRÆTSUDØVELSE FORBEDRER DIN KONDITION, MUSKELSTYRKE, LEDBEVÆGELIGHED, KOORDINATION OG PSYKISKE VELVÆRE,

Læs mere

Indholdsplan. Sommerkursus 2. Uge 27-28 2016

Indholdsplan. Sommerkursus 2. Uge 27-28 2016 splan Sommerkursus 2 Uge 27-28 2016 Om KursusCenter Struer (KCS) KCS er en del af Struerskolen. Vores kursister er i aldersgrupper 16 år og opefter. Vi driver sundhedskurser inden for rammerne af de gældende

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Ta på sommerhøjskole. - og bliv bedre til dansk og matematik på tre uger

Ta på sommerhøjskole. - og bliv bedre til dansk og matematik på tre uger Ta på sommerhøjskole - og bliv bedre til dansk og matematik på tre uger 1 Sommerhøjskole 2018 - et tre-ugers intensivt læringsforløb 1 Hvad er intensive læringsforløb? 2 Egå Ungdoms-Højskole 3 Rønde Højskole

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2012-2013 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig Brorsonskolen p-fag 2012/2013 Kære elever og forældre. Brorsonskolen tilbyder alle elever i 6. og

Læs mere

Livsstilskursus for jeres medarbejdere

Livsstilskursus for jeres medarbejdere 2013 Livsstilskursus for jeres medarbejdere Jobrotation Vægttab Livsstil Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Jobrotation Livsstilshøjskolen tilbyder jeres ansatte et livsstilskursus

Læs mere

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud.

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. 14. jan. 2015 U-centeret Fagbrochure for skoleåret 2015/2016 Retninger - Opbygning Fagpakker Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. side 1 2 veje igennem 10. klasse Faglighed - afklaring - oplevelser U-centeret

Læs mere

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til 1 Margrethe Hjemmet Margrethe Hjemmet er et plejehjem under Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til foreningen den 1. januar 2004 fra Roskilde kommune

Læs mere

Velkommen til Sommermotion i parkerne 2010

Velkommen til Sommermotion i parkerne 2010 Velkommen til Sommermotion i parkerne 2010 Her kan du læse om alle de aktiviteter som bliver udbudt i forbindelse med sommermotion i parkerne 2010. Det er gratis at deltage. Mød blot op i tidsrummet kl.

Læs mere

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk Kurser 2014-2015 LANGT HØJSKOLEOPHOLD Kursus 2-14 fra den 10. august 2014 i 12 eller 18 uger Kursus 1-15 fra den 4. januar 2015 i 12 eller 22 uger Kursus 2-15 fra den 9. august 2015 i 12 eller 18 uger

Læs mere

Livstilskursus for jeres medarbejdere. Kompetencefonden. Kompetenceudvikling Vægttab Personlig udvikling Stresshåndtering

Livstilskursus for jeres medarbejdere. Kompetencefonden. Kompetenceudvikling Vægttab Personlig udvikling Stresshåndtering 2014 Livstilskursus for jeres medarbejdere Kompetencefonden Kompetenceudvikling Vægttab Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Kompetenceudvikling Livsstilshøjskolen tilbyder jeres

Læs mere

Livsstilskursus til dig som medarbejder

Livsstilskursus til dig som medarbejder 2013 Livsstilskursus til dig som medarbejder Jobrotation Vægttab Livsstil Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Jobrotation Livsstilshøjskolen vil gerne som led i jobrotation tilbyde

Læs mere

Indholdsplan / KursusCenter Struer. August 2015 December 2015

Indholdsplan / KursusCenter Struer. August 2015 December 2015 splan / KursusCenter Struer August 2015 December 2015 Om KursusCenter Struer (KCS) KCS er en del af Struerskolen. Vores kursister er i aldersgruppen, 16 år og op efter. Vi driver sundhedskurser inden for

Læs mere

EMMERSKE EFTERSKOLE.

EMMERSKE EFTERSKOLE. EMMERSKE EFTERSKOLE. Emmerske Efterskole er en skole for unge, der har svært ved at læse og stave. Skolen ligger 3 km øst for Tønder. Der er gode tog og busforbindelser. E MAIL: ee@emmerskeefterskole.dk

Læs mere

Aktiviteter på Pedershave

Aktiviteter på Pedershave Aktiviteter på Pedershave Farvekoderne refererer til de områder, der stimuleres hos beboeren. Farvekoderne er beskrevet i pjecen. Aktiviteter for alle: Gymnastik Træning af smidighed, styrke, balance,

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Få en lærerig oplevelse for livet

Få en lærerig oplevelse for livet Få en lærerig oplevelse for livet UNDERVISNINgen Eleverne siger om linjefagene... Er godt pga. de mange valgmuligheder. Er godt, fordi man selv har valgt det. Er meget seriøse og man lærer meget. Fedt

Læs mere

Undervisning i vand. lubker.com. Bevægelse i varmt vand v/merete Stoltze. Babysvømning - 3 v/lone Ussing Elmstrøm

Undervisning i vand. lubker.com. Bevægelse i varmt vand v/merete Stoltze. Babysvømning - 3 v/lone Ussing Elmstrøm Bevægelse i varmt vand v/merete Stoltze Mandag kl. 9.15-10.00 I det varme vand bliver alle kroppens muskler rørt. Vi starter op med opvarmende øvelser, hvor kredsløbet stimuleres og pulsen kommer op. Undervisningen

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 Oversigt over Team RG kataloget - Hvad er Team RG 2 - Team RG volleyball 3 - Team RG håndbold 4 - Team RG badminton 5 - Team RG Indendørs fodbold 6 - Team RG

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 Overordnet formål med Håndværk og Design. På 4., 5. og 6., 7. klassetrin arbejder vi med Håndværk og Design. I 4. klasse inkluderer faget også et kvartalsforløb

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus

Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus Plan og mål for udviklingsarbejdet. Skoleåret 09/10 er det første skoleår hvor selvevalueringsobjektet tager udgangspunkt i elevernes fysiske

Læs mere

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Efterår 2014

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Efterår 2014 Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Efterår 2014 ÅBNINGSTIDER i svømmecenteret gældende fra 11. august 2014 til 31. december 2014 MANDAG 06 00-08 00... Morgensvømning (sportsbassin,

Læs mere

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS - Spændende aktiviteter for firmaer, foreninger og grupper OPLEVELSER OG EVENTS Har I brug for fælles oplevelser, der kan ryste venner, kollegaer og afdelinger sammen eller

Læs mere

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2013-2014 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud har til dig p-fag 2013/2014 Kære elever og forældre. tilbyder alle elever i 6. og 7. klasse at deltage i en P- fagsordning med

Læs mere

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2015

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2015 Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2015 ÅBNINGSTIDER i svømmecenteret gældende fra 2. januar 2015 til 30. juni 2015 MANDAG 06 00-08 00... Morgensvømning (sportsbassin, og

Læs mere

En sikker vej til mere energi, overskud og vægttab

En sikker vej til mere energi, overskud og vægttab Lev livet kuren #2 En sikker vej til mere energi, overskud og vægttab 4 kvinder og 2 mænd har gennemført Lev Livet kuren til punkt og prikke og du kunne følge dem i efterårssæsonen 2013 i livsstilsprogrammet;

Læs mere

Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17

Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17 Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17 Toftevangskolen - En bedre udskoling En bedre udskoling -- Valgfag 2015-16 Nye veje Kreativitet og kommunikation Toftevangskolen arbejder med valghold

Læs mere

Velkommen til Ulstrup Efterskole

Velkommen til Ulstrup Efterskole V Velkommen til Ulstrup Efterskole Værdigrundlag Ulstrup Efterskoles værdier bygger på en gensidig ansvarlighed, arbejdsfællesskab og respekt for forskelligheden, således at den enkelte elev, gennem praktiske

Læs mere

Munkegårdens elevhåndbog

Munkegårdens elevhåndbog 2015 Tilhører: Din dagligdag: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag weekend 8.00-8.45 Morgenmad og morgenrutiner i husene (ikke dagelever) 9.00-10.30 Bo-uv. I hvert sit hus dagelever på Vejrupvej 10.30-10.45

Læs mere

Træning Teknik Motion Sjov Samvær

Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo sommerlejr 2015 Træning Teknik Motion Sjov Samvær JEON KI YOUNG KOREANSK JUDO LEGENDE 3 x VM GULD 1 X OL GULD ÅRETS GÆSTETRÆNER Søndag d. 26. juli - Lørdag d. 1. august Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen Aalborg Kommune Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen 2016-17 Idræt og Kultur Har du lyst til at deltage eller har brug for flere oplysninger, så kontakt os på følgende tlf nr. Britt :25 20

Læs mere

SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE 11. ok tober 2017-3. mar ts 2018 Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles sportsjournalistlinje kan hjælpe dig med at få drømmen om journaliststudiet til at gå i opfyldelse.

Læs mere

Slå et slag for hjertet!

Slå et slag for hjertet! Slå et slag for hjertet! Velkommen som instruktør i Hjerteforeningens projekt Hjertemotion HJERTEMOTION Du hjælper med de første skridt Hjertemotionsprojektet er et tilbud om Hjertemotion, Hjertecaféer

Læs mere

Mikkel og Victoria i Tivoli

Mikkel og Victoria i Tivoli Mikkel og Victoria i Tivoli Victoria får en sød nisseven side 1 Mikkel og Victoria i Tivoli 1 Sommeren er endelig kommet og Mikkel og Victoria nyder, at det er blevet varmt. Dagene er blevet længere og

Læs mere

OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU

OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU Idræt og friluft 3-årig særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse målrettet 16-25 årige unge med særlige behov

Læs mere

Kaspo fritidshjem og Klub - info

Kaspo fritidshjem og Klub - info Kaspo fritidshjem og Klub - info --- 2014 --- Indhold Kaspo fritidshjem og Klub -info 3 Velkommen 5 Præsentation 6 Dagligdag i fritidshjem 7 Aktiviteter i fritidshjem 8 Livet i Klubben 9 Annonce Vi tilbyder

Læs mere

Kursuskatalog Efterår 2016

Kursuskatalog Efterår 2016 Kursuskatalog Efterår 2016 Handicap - og Specialundervisning Et samarbejde mellem Elleslettegård og DOF Birkerød Fritidsskole VELKOMMEN Velkommen til efterårssæsonen 2016 med disse kursustilbud, der er

Læs mere

BGIF Gymnastik - holdoversigt for sæsonen 2012/2013.

BGIF Gymnastik - holdoversigt for sæsonen 2012/2013. Tilmelding på hjemmesiden www.bgif.dk - Sæsonstart uge 36 Mandag 9.00-9.55 Powerhoop Workout Den gamle hula hop ring, som vi kender fra vores barndom, har nu fået indbygget vægt og er dermed blevet til

Læs mere

NETVÆRKS TILBUDET PULS1

NETVÆRKS TILBUDET PULS1 NETVÆRKS TILBUDET PULS1 Kære borger Pulsen er et fantastisk tilbud for dig som er udviklingshæmmet. Du bor på et bosted, hjemme eller i egen lejlighed under Københavns kommune. Pulsen er et netværkstilbud,

Læs mere

Bellinge Gymnasterne byder velkommen til en ny sæson 2015/2016. Sæsonen starter mandag den 24. august i uge 35. www.bellingegymnasterne.

Bellinge Gymnasterne byder velkommen til en ny sæson 2015/2016. Sæsonen starter mandag den 24. august i uge 35. www.bellingegymnasterne. Bellinge Gymnasterne byder velkommen til en ny sæson 2015/2016 Sæsonen starter mandag den 24. august i uge 35 www.bellingegymnasterne.dk Gymnastik for alle Børn Talent-afdeling Hold 1.1: Forældre/barn

Læs mere

Forår 2014. Center for krop og bevægelse. Fasanvej 14-3600 Frederikssund Tlf. 42 50 85 50 - www.brugkroppen.dk

Forår 2014. Center for krop og bevægelse. Fasanvej 14-3600 Frederikssund Tlf. 42 50 85 50 - www.brugkroppen.dk Forår 2014 Center for krop og bevægelse Fasanvej 14-3600 Frederikssund Tlf. 42 50 85 50 - www.brugkroppen.dk Velkommen til forår 2014 Velkommen til foråret 2014 med disse kursustilbud til alle, der har

Læs mere

Holdnavn Alder Stestrup Fritidsgård Trænere Holdbeskrivelse

Holdnavn Alder Stestrup Fritidsgård Trænere Holdbeskrivelse Minispring 0. 2. klasse Hallen kl. 17:00-18:15 Kitt og Henriette Sacha Laila Tlf. 22874776 På dette hold skal vi lære at springe de mest grundlæggende ting indenfor springgymnastik. Vi skal bl.a. lære

Læs mere

VALGFAG 2014/2015. Skals skole

VALGFAG 2014/2015. Skals skole VALGFAG 2014/2015 Skals skole 1 Valgfagene opdeles i 2 perioder: 1. periode: Uge 36-51 2014 2. periode: uge 2-19 2015 Alle valgfagene afvikles i begge perioder - undtagen: Friluftsliv - som kun kører i

Læs mere

Livsstilskursus. Jobrotation. Vægttab Livsstil Personlig udvikling Stresshåndtering

Livsstilskursus. Jobrotation. Vægttab Livsstil Personlig udvikling Stresshåndtering 2016 Livsstilskursus Jobrotation Vægttab Livsstil Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Jobrotation Livsstilshøjskolen tilbyder jeres ansatte et livsstilskursus med fokus på sund

Læs mere

Har du også et ømt punkt? AquaPunkt

Har du også et ømt punkt? AquaPunkt Har du også et ømt punkt? AquaPunkt Hvor er dit ømme punkt? I lænden, knæet eller et helt tredje sted? Du er ikke alene. Over halvdelen af os har i de sidste par uger haft ondt i led, ryg eller muskler.

Læs mere

Tilmelding. kære forældre!

Tilmelding. kære forældre! kære forældre! I er meget velkomne til at komme med gode ideer til vores aktiviteter i fremtiden. Vi kan bruge al Jeres opbakning og engagement. Venlig hilsen Aalykkeskolens SFO - - - -- -- --klip-- --

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere