Viljen til at ville lykkes!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Viljen til at ville lykkes!"

Transkript

1 Viljen til at ville lykkes!

2 VELKOMMEN Først og fremmest velkommen på IKA Ringsted uanset om du er elev eller forældre. Vi vil med dette lille hæfte forsøge at give et indblik i IKA livet samt give svar på nogle af de spørgsmål, der måtte dukke op både for eleven men nok også for forældrene. Men et hæfte kan ikke give svar på alt, derfor står vi altid til rådighed, såfremt I har spørgsmål eller mangler information. Kontaktinfo finder du bagerst i hæftet. VELKOMMEN PÅ IKA RINGSTED Flemming Pedersen Direktør

3 IKA DIALOG Før optagelsen på IKA har vi været i dialog om dine ønsker og mål. Løbende vil vi tage en personlig snak om de sportslige mål. For alle elever på IKA RINGSTED vil der endvidere være personlige samtaler omkring hverdagen og trivslen. Går du og grubler over noget både omkring det sportslige men også fra din hverdag er du altid velkommen til at kontakte IKA lederne, som vil gøre alt for at hjælpe dig og give dig værktøjer, som kan hjælpe dig med at løse problemstillingerne. Forældre kommunikation: Vi har en facebook gruppe, hvor vi opslår relevante oplysninger samt lidt nyt fra livet på IKA RINGSTED. Er der konkrete spørgsmål, som ønskes afklaret, står vi altid til rådighed for en direkte dialog. Jævnligt udsendes IKA nyhedsbreve til alle forældre, ligesom evt. invitationer til fællesarrangementer kommunikeres til alle. Elev kommunikation: Til eleverne findes der også en Facebook gruppe, som bruges til informationer til / fra IKA ledere og eleverne. Her meldes også afbud til træningspas. Er det pga. kampe, skole og øvrige arrangementer, som man har kendskab til i god tid, forventes det, at afbuddet sker minimum 2 døgn før træningen. Dette for at trænerne har muligheden for at skabe den bedste træning for de deltagende elever. Ved sygdom meldes afbud hurtigst muligt. Elever, der bor på IKA ØSTRE PARK, sender samtidig en SMS til trivselspersonalet af hensyn til evt. yderligere opfølgning. Al dialog og kommunikation mellem alle parter foregår i en ærlig og konstruktiv tone. Det er muligt at læse mere om IKA på hjemmesiden:

4 ORGANISATION På IKA RINGSTED vil du møde følgende personer, som alle er tilknyttet IKA i bestræbelserne på at skabe optimale rammer for den enkelte IKA elev: Direktør: Flemming Pedersen Daglig leder: Torben Winther Trænere håndbold: Brian Jørgensen, Lars Jørgensen, Dan Hansen og Lasse Krøis Træner floorball: Tobias Hellqvist Fysioterapeut: Lasse Lamberth - Ringsted Fysioterapi & Sportsklinik Trivselspersoner på IKA ØP: Martin W.Hansen og Lis Winther Kontakt til skole, foreninger, og kommune: Torben Winther Flemming Pedersen vil ikke være på IKA i hverdagen, men du er naturligvis altid velkommen til at kontakte ham. Torben Winther har det overordnede sportslige ansvar og vil også deltage i træningen Træner-teamet møder du i din sportslige hverdag, hvor de er klar med relevant fysisk og teknisk træning. Træningen i skoleåret foregår i Ringsted Sportcenter Tirsdage kl Fredage kl Fysioterapeut Lasse Lamberth fra Ringsted Fysioterapi & Sportsklinik er til stede i hallen ved morgentræningen samt på klinikken tirsdag eftermiddag med behandling og skadesforebyggende træning, såfremt dette er nødvendigt.

5 ORGANISATION (fortsat) FORSKELLIGE ELEVTYPER Miljøelever: typisk fra 9. klasse Miljøelever spiser og bor i det nyindrettede kollegium på Østre Parkvej 2B, hvor der er fast tilknyttede trivselspersoner, fælles aktiviteter m.m.. Et langsigtet forløb på 3-5 år med fokus på personlig udvikling. Træningselever: fra 9. klasse. Deltager i alle aktiviteter, men bor hjemme. Ligeledes et langsigtet forløb, hvor udvikling har primær fokus. Aspirantelever: fra 7./8. klasse. Et kortere forløb, hvor eleverne vænner sig til træningsmiljøet inden overgangen til miljø- og træningselev. Aspiranterne deltager på samme vilkår som træningselever. SKOLER IKA Ringsted samarbejder med elevernes skoler (gymnasier, handelsskoler, folkeskoler og privatskoler), som i deres skemalægning så vidt det er muligt, forsøger at tage hensyn til træningen på IKA. Når der er sammenfald mellem skole og træning, stiller skolerne sig velvilligt til rådighed med støtte og rådgivning for den enkelte elev. Fravær på grund af IKA træning noteres ikke som ulovligt fravær, men stiller selvfølgelig ekstra krav til eleverne om at indhente oplysninger om hvilke emner, der skal arbejdes selvstændigt med. Kontakt til skoler, foreninger og kommunen står Torben Winther for. Han sørger for aftaler og afklaring af retningslinjer, så hverdagen for IKA eleverne er koordineret med de involverede parter.

6 FOTOS IKA Ringsted Der vil løbende blive taget fotos i forbindelse med træning, livet på IKA RINGSTED og arrangementer. Billeder benyttes på de lukkede facebook grupper, i markedsføringsmateriale etc. Der vil på ingen måde blive anvendt fotos, som er stødende eller kompromitterende. Såfremt I ikke kan give tilladelse til brug af fotos på den nævnte måde, bedes I kontakte IKA. IKA ØSTRE PARK (ØP) På IKA ØSTRE PARK (i daglig tale IKA ØP) møder du fra søndag til fredag på skift trivselspersonerne Martin og Lis. Desuden vil Torben også have sin gang på stedet. I weekenden er der ingen trivselspersoner til stede, men opstår der en situation, hvor du gerne vil i kontakt med en fra teamet, så ringer du til os. Såfremt der sker ændringer i vagter, er der info om dette i Facebook gruppen. Trivselspersonerne har alle tavshedspligt, og du kan bruge dem både til praktiske opgaver, men også hvis du har brug for en privat snak. En typisk hverdagsaften på IKA ØP går med spil, hygge, lektier, TV og snak. Men har du/i lyst til f.eks. at bage, så kan det også nemt klares. Er der behov for fællesmøder med hverdagsemner (besøg, oprydning, madlavning etc.), så indkaldes til møde, hvor alle har mulighed for at ytre deres mening. På IKA ØP finder vi 12 værelser (med køleskab) indrettet som 2-personers værelser med mulighed for tilkøb som enkelt-værelse. Der er endvidere fællesrum: Toiletter med bad, køkken med mulighed for madlavning, vaskefaciliteter, rengøringsrum, arbejdsrum, opholdsrum, træningslokale og TV-stue.

7 På IKA ØP er der klare husregler, som skal følges, for at hverdagen for alle beboere er hyggelig og ryddelig. Det er elevernes eget ansvar, at reglerne overholdes, men der er løbende kontrol ved trivselspersonerne. Sker der konstant brud på reglerne, indkaldes man til en personlig samtale, ligesom IKA træning kan inddrages. Rengøring: Der udarbejdes en rengøringsplan, som er et fællesansvar. Planen gennemgås ved indflytning, så alle er bekendt med planen. Opgaverne i fællesarealerne går på skift. Man er 2 personer på et team om hver opgave. Egne værelser er eget ansvar, men værelserne kontrolleres også på den ugentlige rengøringsaften. Det er naturligt, at man rydder op efter sig, og er man på besøg på IKA ØP, så rydder man også op efter sig. Det er endvidere naturligt at tage ansvar i bestræbelserne på at skabe et godt miljø. Det betyder i praksis, at det er naturligt at tømme en skraldespand, hvis den er fyldt. Besøgsregler Alle IKA elever er velkomne på besøg, men der gælder samme regler for dem, som for miljøeleverne. Alle skal rydde op efter sig selv, miljøeleverne vil og skal ikke rydde op efter andre IKA elever. Gæster: IKA ØSTRE PARK betragtes som miljøelevernes private hjem, og der er normalt ikke adgang for personer udefra. Dette gælder også familie og venner.

8 Mad Til hverdag spiser IKA Miljøelever som følger: Morgenmad: Spises fredag morgen i Ringsted Sportcenter De øvrige dage spises på IKA ØP. Frokost: Madpakke smøres på ØP dagen i forvejen. Aftensmad: Maden leveres mandag til og med torsdag fra Cafe Ingeborg nedkølet og klar til opvarmning på IKA ØP, hvor man spiser, når det passer ind i den enkelte elevs hverdag. Evt. mellemmåltider sørger eleven selv for. Der forefindes køleskab/fryser i IKA køkkenet, ligesom der er køleskabe på værelserne. På IKA ØP er det muligt at lave mad. Der forefindes komfur, ovn, mikroovn, service, el-kedel, kaffemaskine, brødrister etc. I weekenden sørger man selv for mad (og oprydning!). Træningselever spiser også morgenmad i Ringsted Sportcenter efter træningen fredag morgen. IKA TØJ Kempa tøj til IKA elever IKA har for sæsonen 2015/16 indgået en tøjaftale med Kempa. IKA elever har været med i tøjudvalget, og alle IKA elever får således samme tøjpakke udleveret. Alle får mulighed for at prøve et sæt, så vi kan bestille rette størrelse. Tøjet udleveres i forbindelse med opstart i august 2015

9 Tøjet benyttes til træning samt ved alle IKA arrangementer. IKA ARRANGEMENTER Løbende arrangeres forskellige aktiviteter for alle IKA elever. Dette meldes ud på særskilte indbydelser, som vil være at finde i IKA RINGSTED facebook gruppen til eleverne og forældre. Aktiviteterne er af forskellig karakter. Hvert år afholdes foredrag med emner som kostvejledning, træningsteori og idrætspsykologi. Vi overværer sammen håndbold eller floorball i RINGSTED SPORTCENTER, holder fælles-spisning etc. Året indledes med en Challenge tur til Kolding d august, hvor IKA afdelingerne mødes til fælles udfordrende aktiviteter. Der afholdes minimum én gang om året forældreaktivitet, hvor der er mulighed for at besøge IKA ØSTRE PARK og hygge sammen med eleverne. CLUB LA SANTA I januar måned tilbydes en uges træningsophold på Club La Santa. Turen er frivillig, og opholdet er ikke inkluderet i IKA betalingen. Der kommer særskilt information og tilmelding omkring Club La Santa.

10 SÆSONKORT TMS Ringsted & Benløse Floorball Club Alle IKA elever får et sæsonkort, der giver adgang til TMS RINGSTED 1. division herrer og damer og BENLØSE FLOORBALL CLUB Ligaherrer

11 KONTAKTOPLYSNINGER - IKA RINGSTED Flemming Pedersen Tlf Mail: Torben Winther Tlf Mail: Dan Hansen Tlf Mail: Lars Jørgensen Tlf Mail: Tobias Hellqvist Tlf: Mail: Martin W. Hansen Tlf.: Mail: Lis Winther Tlf.: Mail: Lasse Lamberth Tlf.: Mail:

12 Foto: IKA Ringsted 2014/15 Viljen til at ville lykkes

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR

PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR På Holmeagerskolen betragter vi forældre som en ressource, og vi lægger op til og forventer et gensidigt forpligtende samarbejde til gavn for vores børn. Det er vores mål at

Læs mere

I FAQ en har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om opstart af skoleskak samt svar på disse.

I FAQ en har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om opstart af skoleskak samt svar på disse. Læsevejledning I FAQ en har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om opstart af skoleskak samt svar på disse. På skoleskak.dk > kontakt finder du telefonnumre og e-mails på en række kontaktpersoner over

Læs mere

Beboerhåndbog. Botilbuddet Lunden

Beboerhåndbog. Botilbuddet Lunden Lunden marts 2014 Til Beboerhåndbog Botilbuddet Lunden Lunden, Brøndby Brøndbyøstervej 156 A 2605 Brøndby Telefon 45 11 79 00 Direkte 23706414 Fax 45 11 79 09 Mail lunden@psv1.regionh.dk Web www.lunden-botilbud.dk

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Det er værd at vide om lejligheden

Det er værd at vide om lejligheden Redigeret juli 2012 Det er værd at vide om lejligheden Du lejer dig ind ved et ejendomscenter. Du flytter eller er flyttet ind på et plejecenter, - ikke et plejehjem. Det betyder, at den lejlighed, du

Læs mere

Club 222 Udviklingsplan 2012

Club 222 Udviklingsplan 2012 Club 222 Udviklingsplan 2012 Indholdsfortegnelse Kolofon 2 Institutionsprofil 2 Forord.. 3 Baggrund for planen... 3 Evaluering af 2011 fokus.5 Afsnit 1 Plan for udviklingen af det børnepædagogiske arbejde...

Læs mere

Kommunen informerer. Serviceinformation om pleje og praktisk hjælp samt madservice

Kommunen informerer. Serviceinformation om pleje og praktisk hjælp samt madservice Kommunen informerer Serviceinformation om pleje og praktisk hjælp samt madservice Visitationsenheden Juli 2013 Indholdsfortegnelse Forord side 4 Formål med Serviceloven side 5 Grundlag for bevilling side

Læs mere

Velkommen til ungdomsafdelingen i Badminton Roskilde

Velkommen til ungdomsafdelingen i Badminton Roskilde Velkommen til ungdomsafdelingen i Badminton Roskilde Indholdsfortegnelse Hvem er vi?... 3 Hvordan starter jeg til Badminton i Badminton Roskilde?... 4 Træningsfaciliteter... 5 Vores værdier... 5 Praktiske

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

REC info 2015-16. Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole.

REC info 2015-16. Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole. REC info 2015-16 Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole.dk CVR 27763227 1 Kære elever og forældre! I dette hæfte har vi samlet en række praktiske

Læs mere

Kommunen informerer. Serviceinformation om pleje og praktisk hjælp samt madservice

Kommunen informerer. Serviceinformation om pleje og praktisk hjælp samt madservice Kommunen informerer Serviceinformation om pleje og praktisk hjælp samt madservice Visitationsenheden Februar, 2015 Indholdsfortegnelse Forord side 4 Formål med Serviceloven side 5 Grundlag for bevilling

Læs mere

INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO

INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO Skoleåret starter Søndag d. 9. august 2015 kl. 14.00 Forord Med dette lille informationshæfte bydes I velkomne som elev og som forældre på Hald Ege Efterskole. Hæftet

Læs mere

Du vil i denne håndbog kunne læse relevante oplysninger om hverdagen på skolen både for kostelever og dagelever.

Du vil i denne håndbog kunne læse relevante oplysninger om hverdagen på skolen både for kostelever og dagelever. Kære kommende elev! Du vil i denne håndbog kunne læse relevante oplysninger om hverdagen på skolen både for kostelever og dagelever. Din nye skole Oure Kostgymnasium (OKG) er en skole for ambitiøse unge,

Læs mere

EN LILLE BRUGER VEJLEDNING TIL DEN FØRSTE TID MED RESPIRATORISK OVERVÅGNING

EN LILLE BRUGER VEJLEDNING TIL DEN FØRSTE TID MED RESPIRATORISK OVERVÅGNING EN LILLE BRUGER VEJLEDNING TIL DEN FØRSTE TID MED RESPIRATORISK OVERVÅGNING FORORD Med tildelingen af en hjælpeordning til overvågning af den respirator eller maske, der støtter din vejrtrækning, forandrer

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

Gode kollegiale samtaler

Gode kollegiale samtaler TEMA Stress Værktøj 4 Der støtter og udvikler 1 Indhold Introduktion Formålene med dette værktøj Før I går i gang Hvordan kommer I i gang Processen trin for trin Redskab 1: Tre typer af samtaler Tre typer

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

indeholder svar på de væsentligste og mest almindelige spørgsmål i forbindelse med ordningen

indeholder svar på de væsentligste og mest almindelige spørgsmål i forbindelse med ordningen mehal, museumsbesøg mv, skal betales af dig. Derfor er det også dig som afgøre, i hvilket omfang disse aktiviteter skal foregå. I særlige tilfælde kan sagsbehandleren i Familieafdelingen bevillige udgifter.

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i HF Sundbyvester

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i HF Sundbyvester Haveforeningen Sundbyvester, København den 13. april 2015 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i HF Sundbyvester Mandag den 18. maj 2015, klokken 18.00 i teltet på festpladsen Kom i god tid så vi

Læs mere

Lærervejledning til Alkoholproblemer i familien

Lærervejledning til Alkoholproblemer i familien Lærervejledning til Alkoholproblemer i familien Hvordan er emnet relevant i skoleundervisningen? Unge fra familier med alkoholproblemer er på mange måder en glemt og nedprioriteret gruppe. TUBA, Terapi

Læs mere

Højdevangens Skole. Et godt sted at lære

Højdevangens Skole. Et godt sted at lære Højdevangens Skole Et godt sted at lære Velkommen til et unikt skoletilbud! Højdevangens Skole tilbyder som den eneste overbygningsskole i Københavns Kommune et motiverende, inspirerende og fagligt stærkt

Læs mere

Servicebeskrivelse 2011

Servicebeskrivelse 2011 Servicebeskrivelse 2011 Ungdomscentret Gjeddesgaard Personlig involvering i professionelle rammer Ophold og undervisning for udsatte unge 1.Data 2. Indledning 3. Målgruppe og tilbud 4. Institutionens historie

Læs mere

Helt færdig! Helt færdig! Infohæfte. sæson 2015-16

Helt færdig! Helt færdig! Infohæfte. sæson 2015-16 Helt færdig! Regler Annexhallen Se midtersiderne! Infohæfte sæson 2015-16 Helt færdig! Ja, projektet med at renovere vores dejlige hal er lykkedes. Det har vi kæmpet for i mere end 10 år! Så glæd dig til

Læs mere

SØBÆK KOLLEGIET. Bo tilbud i Jyderup og Mørkøv for unge På eget værelse med tilsyn. SKOLE ÅRET 2011-2012

SØBÆK KOLLEGIET. Bo tilbud i Jyderup og Mørkøv for unge På eget værelse med tilsyn. SKOLE ÅRET 2011-2012 Redigeret 7 Februar 2011 SØBÆK KOLLEGIET Bo tilbud i Jyderup og Mørkøv for unge På eget værelse med tilsyn. SKOLE ÅRET 2011-2012 ADMINISTRATION TLF. 59 24 83 00 51 21 30 50 SØBÆKSPARKEN 10, 4450 JYDERUP

Læs mere

VELKOMMEN TIL BOBJERGCENTRET

VELKOMMEN TIL BOBJERGCENTRET Plejecentre VELKOMMEN TIL BOBJERGCENTRET Information til nye beboere deres nærmeste Velkommen til Bobjergcentret. Med denne pjece, håber vi at kunne besvare nogle af alle de mange spørgsmål, der trænger

Læs mere

Velkommen. Johannesgården er et trygt hjem, hvor det er godt at bo, arbejde og gæste.

Velkommen. Johannesgården er et trygt hjem, hvor det er godt at bo, arbejde og gæste. Velkommen Med denne informationspjece vil jeg gerne byde Dem velkommen til Johannesgården. Jeg håber pjecen, kan være med til at lette den vanskelige overgang, det er for Dem at skifte fra Deres nuværende

Læs mere

Protektor H.K.H. Prinsesse Benedikte. OK-Centret Baeshøjgård Baeshøjgårdsvej 2-6 4560 Vig. 10.udgave 2014 Gitte Holgaard & Dorte Lykke

Protektor H.K.H. Prinsesse Benedikte. OK-Centret Baeshøjgård Baeshøjgårdsvej 2-6 4560 Vig. 10.udgave 2014 Gitte Holgaard & Dorte Lykke Protektor H.K.H. Prinsesse Benedikte OK-Centret Baeshøjgård Baeshøjgårdsvej 2-6 4560 Vig 10.udgave 2014 Gitte Holgaard & Dorte Lykke Indholdsfortegnelse Ok-fonden side 3 Plejecentret Baeshøjgård side 3

Læs mere

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus.

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus. D.I.I. Kælkebakken. 0 3 år Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79 Email: Hjemmeside: lrz@aarhus.dk www.dagtilbudaarhus.dk Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 Email: anda@bu.aarhus.dk

Læs mere

CAROLINESKOLENS ABC PRAKTISKE INFORMATIONER TIL SKOLENS FORÆLDRE

CAROLINESKOLENS ABC PRAKTISKE INFORMATIONER TIL SKOLENS FORÆLDRE CAROLINESKOLENS ABC PRAKTISKE INFORMATIONER TIL SKOLENS FORÆLDRE Udgivet af Carolineskolen oktober 2008 1 Kære forældre på Carolineskolen Her i folderen har vi samlet en række praktiske informationer om

Læs mere