Munkegårdens elevhåndbog

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Munkegårdens elevhåndbog"

Transkript

1 2015 Tilhører:

2 Din dagligdag: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag weekend Morgenmad og morgenrutiner i husene (ikke dagelever) Bo-uv. I hvert sit hus dagelever på Vejrupvej Pause Bo-uv. Linje-/alm uv. Linje-/alm uv. Linje-/alm uv. Morgenmad Vejrupvej (også dagelever) 1.fredag: Temaundervisning på Vejrupvej fredag: Linjeuv. Brunch i kantinen Aktiviteter efter aftale I hvert sit hus dagelever på Vejrupvej Linje-/alm uv. Linje-/alm uv. Linje-/alm uv. Frokost Frokost Pause Fri Bo-uv. I hvert sit hus dagelever på Vejrupvej Samling Vejrupvej Idræt AOF-fag og andre valgfag Samling Vejrupvej Idræt Samling Vejrupvej Cafe (ikke dagelever) Aftensmad (ikke dagelever) Fritidsaktiviteter (ikke dagelever)

3 Komme for sent Du møder naturligvis frisk og veludhvilet til tiden. Dette gælder også for elever i praktik. Overarbejde Weekendarbejde Afspadsering Ferie Det kan forekomme, når vi har ekstra travlt eller når det er nødvendigt, at vi hjælper hinanden på linjerne f.eks. i høsttiden og ved forskellige arrangementer. Kan også forekomme. F.eks. for eleverne på Jordbruget har weekendarbejde for at passe dyreholdet. Køkkenet kan også have arrangementer i weekenden og om aftenen. Du afspadserer timer svarende til det antal timer, du arbejder over. Som døgnelev har du ferie 6 ferieuger om året. Der er undervisningsfri i juli, i uge 42 (efterårsferie) og i uge 7 (vinterferie) samt mellem jul og nytår. Studieture og ekskursioner er obligatoriske. Det vil sige, at du skal deltage. Sygemelding Du skal sygemelde dig på vagttelefonen ( ) inden klokken Hvis du er ude i praktik, skal du sygemelde dig både til praktikværten og til vagten ( ) Arbejdstøj Du skal bruge det arbejdstøj og fodtøj, der er nødvendigt på den linje, du arbejder på. Du skal opbevare dit arbejdstøj i dit skab i omklædningen, når du har fri. Du skal gøre dit fodtøj rent, inden det sættes ind i skabet. Rygning Mobiltelefon Post Al rygning indendørs, også i bo-enheder er forbudt. Rygning i forbindelse med arbejde aftales med den enkelte linjelærer og foregår på det sted du får anvist. Du må ikke bruge mobilen til privat snak/sms i arbejds/undervisningstiden. Du får din post udleveret i huset til bo-undervisningen. Hvis du er i praktik, er det dit eget ansvar at efterspørge post.

4 Måltider: Morgenmad Frokost Aftensmad Tilkøb Spiser vi kl i husene. (ikke dagelever) Fredag samles vi alle til morgenmad i kantinen til kl (også dagelever) Serveres i tidsrummet i kantinen (også dagelever) Spises i kantinen kl (ikke dagelever) Fredag, lørdag og søndag spiser du den udleverede aftensmad i dit eget hus. Det er muligt at købe måltider i kantinen ud over hvad du har betalt for i din månedlige betaling: Morgenmåltid: pr. dag kr. 10,- Frokost: pr. dag kr. 25,- Aftensmad: pr. dag kr. 15,- The/kaffe: kr. 5,- brød/frugt: kr. 5,- For at købe enkeltmåltider skal du købe et kuponkort (5 x måltid) hos Pia på kontoret. Har du gæster er de velkomne til at spise med i kantinen til ovenstående priser. Husleje og kostpriser januar 2015: For husene Rugårdsvej 205, 220 og 228: Husleje kr. 1925,-/mdr. I huslejen er inkluderet anvist værelse, adgang til fællesrum - stue, køkken og vaskerum. Rengøringsartikler inklusiv. Trådløst internet og tv i stuen. Kost kr. 1525,-/mdr. Alle måltider er inkluderet. Der udbetales kostpenge på dage hvor køkkenet ikke er åbnet.

5 Stationsvej 41: Mejerivej 15: Husleje kr. 1925,-/mdr. I huslejen er inkluderet anvist værelse, adgang til fællesrum - stue, køkken og vaskerum. Rengøringsartikler inklusiv. Trådløst internet og tv i stuen. Kost kr. 690,-/mdr. Dette dækker formiddagskaffe på linjen, frokost i hverdagene i kantinen. Morgenmad og aftensmad sørger beboerne selv for i huset. Herudover betales der til fællesaftensmad i huset 1xugen. Til dette måltid er der mødepligt. Gældende for 85 beboer Husleje kr. 2225,-/mdr. I huslejen er inkluderet anvist værelse, adgang til fællesrum - stue, køkken og vaskerum. Trådløst internet. Fællesarealer rengøres af personale fra Munkegården 1 gang pr. mdr. Beboer har pligt til at holde fællesarealer ryddelige og rengjorte i mellemtiden samt til at deltage i husmøde hver 14 dag. Kost: der betales ikke til fælles kost. Beboer sørger selv for alle måltider. Der kan købes kost i kantinen efter forudgående aftale. Dagelever: Kost kr. 690,-/mdr. Dette dækker formiddagskaffe på linjen, frokost i hverdagene i kantinen. Betaling: Du skal overfører pengene for kost og evt. logi via betalingsservice til Munkegården på reg.nr konto nr Priserne reguleres en gang om året hver den 1. januar. Husene Leje af værelse Når du er indskrevet som elev på Munkegården, bor du som lejer i det værelse, Munkegården stiller til rådighed. Du skal selv møblere dit værelse. Du må have et køleskab på værelset (Max. 150l. Det skal mindst være A+). Du må ikke have fryser. Som ejer af husene er det Munkegården, der bestemmer, hvem der skal bo i hvilke huse og i hvilke værelser. Du har ansvar for der lejede og bliver noget i huset ødelagt, skal du selvfølgelig erstatte det.

6 Som en del af bo-undervisning, har medarbejdere adgang til dit værelse. Rengøring Som beboer i Munkegårdens huse, har du pligt til at renholde dit eget værelse. Du er også forpligtet til at være med til at renholde fællesarealerne i husene. Som beboer er du forpligtet til at meddele, når der opstår skader i det værelse du bor på, så de kan blive repareret hurtigst muligt. Faste husregler Du skal altid vise hensyn til dine bofæller. Har du gæster skal de forlade huset senest kl , dette gælder mandag torsdag. Du må ikke have overnattende gæster ude fra på hverdage. Du må gerne have overnattende gæster fredag - lørdag og lørdag - søndag. Du skal dog af hensyn til sikkerheden give vagten besked. Du skal af sikkerhedshensyn meddele til vagten, hvis du sover i et andet hus end der, hvor du bor. Det er ikke tilladt at sove på fællesarealerne i husene. Du skal have tilladelse fra vagten til at have en anden elev overnattende. Der må holdes fester efter aftale ude i husene. Du må ikke have kæledyr i husene. Du må ikke ryge indenfor i husene. Egne husregler Husene skal lave egne regler for gæstebesøg, fælles madlavning og lignende. Reglerne skal hænge på et synligt sted i huset. Fritid Krea/aktivitetsrum Fritidsaktiviteter Weekendaktiviteter Disse rum er åbent efter aftale i fritiden. Du skal rydde op efter dig og låse efter dig. Vi tilbyder en række forskellige fritidsaktiviteter. Alt efter hvilket et ophold din kommune har bevilliget dig, kan der forekomme en egenbetaling Hvis der skal være særlige aktiviteter i weekenden, aftales det med weekendvagten. Tilmelding til diverse aktiviteter er selvfølgelig bindende.

7 Generelle regler Knallert/scooter Bil Mobning Hærværk Tyveri Vold Stoffer Hvis du medbringer din egen knallert/scooter skal den være lovlig, forsikret og du skal bruge styrthjelm. Det er tilladt at eleverne har og benytter egen bil, som skal være indregistreret og forsikret. Du skal selvfølgelig have kørekort til bil. Mobning tolereres ikke på Munkegården hverken i husene eller på linjerne. Hærværk accepteres ikke. Hærværk på Munkegårdens ejendomme eller materialer erstattes til dagspris. Anmeldes til politiet. Anmeldes til politiet. Du må ikke være i besiddelse af euforiserende stoffer, og du må ikke have et aktivt misbrug af stoffer. Oplever Munkegården, at du har problemer i forhold til stoffer, skal du deltage i en samtale, hvor vi sammen med dig finder ud af, om du har behov for behandling. Du skal aflevere urinprøve, hvis du bliver bedt om det. Alkohol Du må drikke alkohol på Munkegården, når du har aftalt og fået lov af vagten. Oplever Munkegården, at du har problemer i forhold til alkohol, skal du deltage i en samtale, hvor vi sammen med dig finder ud af, om du har behov for behandling. Oplever du, at en af dine kammerater har problemer med stoffer eller alkohol, opfodres du til at hjælpe vedkommende, ved at fortælle personalet så vi kan være ham/hende behjælpelig. Våben Det er ikke tilladt at være i besiddelse af nogen form for våben eller våbenlignende genstande. Selvom du har våbentilladelse, er det Munkegårdens regler, der er gældende, og vi vil bede dig, om at få dit våben opbevaret et andet sted. Overtrædelse medfører politianmeldelse. Vagttelefon Du kan altid komme i kontakt med vagten ved at ringe til Munkegården

8 Dine notater:

Alfabetisk liste. Aktiviteter, som er tilbud til de unge. Disse kan til- og fravælges efter interesse og behov.

Alfabetisk liste. Aktiviteter, som er tilbud til de unge. Disse kan til- og fravælges efter interesse og behov. A Alfabetisk liste Aftente: Aftente serveres (som buffet) hver aften omkring kl. ca. 20.00. Derved har du mulighed for at få noget mad inden sengetid. (du må ikke bare frit gå i køleskabet). Aktiviteter:

Læs mere

Velkommen til Botilbud Parkvej 12

Velkommen til Botilbud Parkvej 12 Velkommen til Botilbud Parkvej 12 I denne mappe kan du finde information om livet på Parkvej 12 Vi glæder os til at byde dig velkommen Kære Beboer velkommen til Botilbud parkvej 12 I denne mappe kan du

Læs mere

TJELE ABC. Kontortid: se hjemmesiden

TJELE ABC. Kontortid: se hjemmesiden TJELE ABC Oplysninger om skolen Tjele Efterskole, Skolevej 2, Hammershøj, 8830 Tjele Tlf.nr. 86 45 12 11 E-mail: info@tjeleefterskole.dk Hjemmeside: www.tjeleefterskole.dk Kontortid: se hjemmesiden Her

Læs mere

Husorden 2015 16. 1. Generelle regler. 2. Praktiske informationer og særlige regler

Husorden 2015 16. 1. Generelle regler. 2. Praktiske informationer og særlige regler Husorden 2015 16 På Sædding Efterskole har vi nogle regler og rutiner, som vi ønsker at leve efter. Vi har ikke regler for alting, for det ønsker vi ikke. Reglerne fortæller dig fx ikke noget om, hvorvidt

Læs mere

Håndbog. Askov Efterskole

Håndbog. Askov Efterskole Håndbog Askov Efterskole Kære kommende elev! Vi byder dig og din familie velkommen til Askov Efterskole. Vi håber, at du får et rigtig godt år her hos os. Når man lever tæt sammen med mange mennesker i

Læs mere

INFORMATION TIL AGROSKOLENS ELEVER & STUDERENDE (SKAL LÆSES AF ALLE FØR STUDIESTART) Version: 6 - Maj 2015

INFORMATION TIL AGROSKOLENS ELEVER & STUDERENDE (SKAL LÆSES AF ALLE FØR STUDIESTART) Version: 6 - Maj 2015 INFORMATION TIL AGROSKOLENS ELEVER & STUDERENDE (SKAL LÆSES AF ALLE FØR STUDIESTART) Version: 6 - Maj 2015 NB. Da der løbende kan forekomme ændringer i reglementet, opfordres du ALTID til at kigge på den

Læs mere

Håndbog. Håndbogen redigeres for hvert skoleår 1

Håndbog. Håndbogen redigeres for hvert skoleår 1 Håndbog 1 Håndbog. Askov Efterskole Kære kommende elev! Vi byder dig og din familie velkommen til Askov Efterskole. Vi håber, at du får et rigtig godt år her hos os. Når man lever tæt sammen med mange

Læs mere

Høng Gymnasium og HF ABC. Kostafdelingen

Høng Gymnasium og HF ABC. Kostafdelingen Høng Gymnasium og HF ABC Kostafdelingen Skoleåret 2014-2015 Indledning Den 3. september 2014 Høng Gymnasium og HF har en lang tradition for at mange elever bor på skolen som kostelever. Vi bestræber os

Læs mere

Håndbog for forældre og elever

Håndbog for forældre og elever Håndbog for forældre og elever Sydvestjyllands Efterskole Årgang 2014/15 Håndbog for elever på Sydvestjyllands Efterskole Velkommen på Sydvestjyllands Efterskole. Til en levende skole med et levende fællesskab

Læs mere

SORØ AKADEMIS SKOLE Livet på Kostskolen. Praktiske Oplysninger Råd og Regler

SORØ AKADEMIS SKOLE Livet på Kostskolen. Praktiske Oplysninger Råd og Regler SORØ AKADEMIS SKOLE Livet på Kostskolen Praktiske Oplysninger Råd og Regler Velkommen til kostskolen på Sorø Akademis Skole Vores kostskole er både moderne og traditionsrig. Den er moderne, fordi livet

Læs mere

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

Kriminalforsorgen Pensionen Kastanienborg. Storegade 10 2650 Hvidovre. Telefon 72 55 77 00 Fax nr. 72 55 77 15

Kriminalforsorgen Pensionen Kastanienborg. Storegade 10 2650 Hvidovre. Telefon 72 55 77 00 Fax nr. 72 55 77 15 Kriminalforsorgen Pensionen Kastanienborg Storegade 10 2650 Hvidovre Telefon 72 55 77 00 Fax nr. 72 55 77 15 Pensionen.Kastanienborg@kriminalforsorgen.dk Indledning Pensionen Kastanienborg er en stor gammel

Læs mere

Grenaa Gymnasiums Kostskole

Grenaa Gymnasiums Kostskole Grenaa Gymnasiums Kostskole Kostskolens Studie- og ordensregler Velkommen til Grenaa! At bo på en kostskole er en mellemting mellem at bo ude alene på et værelse, og at bo hjemme hos familien. Du kan i

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf: 86 11 02 88 E-mail: aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Lidt om kollegiets formål og historie Med denne

Læs mere

Det er mig en stor glæde at præsentere dig for MARIAGER EFTERSKOLEs Infomappe.

Det er mig en stor glæde at præsentere dig for MARIAGER EFTERSKOLEs Infomappe. 1 GENEREL INFORMATION SKOLEÅRET 2014/2015 Kære kommende elev! Det er mig en stor glæde at præsentere dig for MARIAGER EFTERSKOLEs Infomappe. På side 2 til 3 beskrives skolens vision og værdier. Visionen

Læs mere

Informationer til nye elever. Dyr, Planter og Natur

Informationer til nye elever. Dyr, Planter og Natur Informationer til nye elever Dyr, Planter og Natur EUC Nordvest - Morsø Landbrugsskole - Hvis du kan lide at bruge både hoved og hænder Thomas Schlichting Forstander Landbrugsskolen udbyder hele Landbrugsuddannelsen,

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf: 86 11 02 88, fax: 86 14 69 77 E-mail: aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Lidt om kollegiets formål og

Læs mere

Fra 1972 koncentrerede Korinth sig om landbrugets grunduddannelse og er i dag landets eneste skoleafdeling, der har dette speciale.

Fra 1972 koncentrerede Korinth sig om landbrugets grunduddannelse og er i dag landets eneste skoleafdeling, der har dette speciale. Velkommen til Dalum Landbrugsskole Afdeling Korinth DALUM LANDBRUGSSKOLE Dalum Landbrugsskole er grundlagt i 1862 af den berømte højskolemand Christen Kold, der sammen med Grundtvig udviklede den danske

Læs mere

Husregler. Den er lavet som et alfabetisk stikordsregister, hvor du nemt kan finde relevante oplysninger.

Husregler. Den er lavet som et alfabetisk stikordsregister, hvor du nemt kan finde relevante oplysninger. Husregler Forord: Denne mappe indeholder en masse praktiske oplysninger, som du vil få brug for under et ophold hos os. Husordenen skulle gerne være et brugbart redskab i dagligdagen således, at du hurtigt

Læs mere

Maj 2013. Velkommen til Flinterupgård Flinterupvej 22, 4180 Sorø

Maj 2013. Velkommen til Flinterupgård Flinterupvej 22, 4180 Sorø Maj 2013 Velkommen til Flinterupgård Flinterupvej 22, 4180 Sorø Mønt Tlf: 57 84 53 04 Kontor Fax/Tlf: 57 80 69 11 Køkken Tlf: 57 84 53 05 Leder Tlf: 27 52 20 64 Med denne information, vil beboere og medarbejderne,

Læs mere

Erhvervskollegiet - Elever

Erhvervskollegiet - Elever Velkommen til Erhvervskollegiet I dette hæfte finder du oplysninger, som du kan få brug for i din hverdag på Erhvervskollegiet. På Erhvervskollegiet arbejder vi på at: Du føler dig godt modtaget. Du føler

Læs mere

Forældre- og elevorientering

Forældre- og elevorientering Forældre- og elevorientering Praktiske oplysninger 2012-2013 Drammelstrupvej 15, 8400 Ebeltoft telefon 87 52 91 20 mail: post@djfh.dk hjemmeside: www.djfh.dk Kære elev Med dette lille hæfte byder vi dig

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. facebook.com/ skolehjem Velkommen På EUC

Læs mere

Gymnasie-elev og klar til at flytte hjemmefra? Kollegianerens 10 gode grunde til at flytte på kollegium:

Gymnasie-elev og klar til at flytte hjemmefra? Kollegianerens 10 gode grunde til at flytte på kollegium: Gymnasie-elev og klar til at flytte hjemmefra? Få en rundvisning Ønsker du en rundvisning eller har du nogle spørgsmål eller andet, så kontakt kollegiets leder Anders Høgenhaug Johnsen på 29930438 Hos

Læs mere

VELKOMMEN TIL FJORDVANG UNGDOMSSKOLE SKOLEÅRET 2015-2016

VELKOMMEN TIL FJORDVANG UNGDOMSSKOLE SKOLEÅRET 2015-2016 VELKOMMEN TIL FJORDVANG UNGDOMSSKOLE SKOLEÅRET 2015-2016 ELEV - OG FORÆLDREORIENTERING Kære elev. Et år på efterskole betyder, at du tager det første skridt væk fra hjemmets kendte rammer. Barndommen er

Læs mere

Sådan virker din efterskole

Sådan virker din efterskole Sådan virker din efterskole Orientering til elever og forældre. Skoleåret 2014-15 Alle nye elever møder søndag d. 17. august mellem kl. 13.30 og 14.00. Først er der indkvartering og en lille rundtur på

Læs mere

En informationspjece til unge

En informationspjece til unge Velkommen til Platangårdens Ungdomscenter! At starte på et stort sted som Platangården kan være meget overvældende. Man skal lige finde sig til rette og der er mange nye ting man skal lære. Med denne pjece

Læs mere

INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO

INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO Skoleåret starter Søndag d. 9. august 2015 kl. 14.00 Forord Med dette lille informationshæfte bydes I velkomne som elev og som forældre på Hald Ege Efterskole. Hæftet

Læs mere

Orientering til elever og forældre. Skoleåret 2015-16

Orientering til elever og forældre. Skoleåret 2015-16 Orientering til elever og forældre. Skoleåret 2015-16 Alle nye elever møder søndag d. 9. august mellem kl. 13.30 og 14.00. Først er der indkvartering og en lille rundtur på skolen. Klokken 14.30 mødes

Læs mere

RÅD OG VINK ELEVHOLD 2015/2016

RÅD OG VINK ELEVHOLD 2015/2016 RÅD OG VINK ELEVHOLD 2015/2016 INDHOLD VELKOMMEN TIL VESTSJÆLLANDS IDRÆTSEFTERSKOLE... 4 Sådan bliver du helt klar... 4 Regler... 5 Kontakt til skolen... 6 ForældreIntra... 6 Efternyt... 6 Medbringelisten...

Læs mere