FOLKEINDSAMLING. Fortællerbrønden EN H.C. ANDERSEN VANDKUNST AF JENS GALSCHIØT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FOLKEINDSAMLING. Fortællerbrønden EN H.C. ANDERSEN VANDKUNST AF JENS GALSCHIØT"

Transkript

1 FOLKEINDSAMLING Fortællerbrønden EN H.C. ANDERSEN VANDKUNST AF JENS GALSCHIØT Sidste nyt pr. 8 maj 2005 Jens Galschiøt og hans medarbejdere har i over et år været i gang med den 3 meter store H.C. Andersen skulptur i kobber. Den 12. februar blev den ferniseret af Anker Boye på Flakhaven, og er nu på turné rundt i landet. Modellen af Fortællerbrønden er blevet opstillet i Hotel H.C. Andersens foyer. Det er muligt at bidrage til indsamlingen og alle sponsorers navne (min. 50 kr.) bliver indgraveret på en søjle ved Fortællerbrønden. Indbetalinger over kr. vises på en tavle ved Magasin i Odense. Det administrative arbejde med indsamlingen varetages af Korup Sogns Kunstforening - se bagsiden af folderen. Støt et godt initiativ og vær med til at hædre Odenses store digter ved at Galschiøts unikke Fortællerbrønd gives som en folkegave fra borgerne til Odense i anledning af, at bysbarnet H.C. Andersen runder de 200 år i Så er du med til skabe et samlingspunkt, som vil stå til evig tid til glæde for byens borgere og dens mange gæster fra nær og fjern. Det er da mageløst!

2 Baggrund Jeg er i anledning af H.C. Andersens jubilæum blevet opfordret af politikere, erhvervsfolk og borgere til at give mit bud på en skulptur der skulle hædre vor bys store digter. Det er baggrunden for mit forslag. Jeg har altid været fascineret af historiefortællingen og eventyret, der kan tillade sig at komme helt ud på fantasiens overdrev. Denne fascination kan ses i mange af mine skulpturer. Jeg har lavet en model i kobber i 1/10 størrelse der vil kunne beses foran Rambusch Lædervarer på Flakhaven. Ide At skabe en skulptur der viser hele H.C. Andersens univers og fungerer aktivt i bymiljøet. Udgangspunktet er at skabe: En skulptur, hvor alle eventyrene med de fleste af figurerne er repræsenteret. En skulptur, der er lavet i et formsprog som er rimelig tilgængeligt (mit normale formsprog) og kan forstås af både børn og voksne, udlændinge og danskere. En skulptur, som man kan gå på opdagelse i og som gør beskueren klogere på digteren. En skulptur, der forholder sig til H.C. Andersens eget kalejdoskopiske formsprog. En skulptur, der tager højde for at genkendelsens glæde oftest er den største. En skulptur, der forholder sig til og lader sig inspirere af den historisk lange serie af traditionelle H.C. Andersen portrætter. En skulptur, der tager udgangspunkt i H.C. Andersen som historiefortæller og som fungerer ved at inddrage nulevende historiefortællere.

3 Elementer i skulpturen Skulpturen består af 5 elementer, der har hver sin funktion og symbolik i beskrivelsen af H.C. Andersen figuren, cirklen, fortællerstolen, skulpturvingerne og vandskulpturerne. De 5 elementer: 1. Cirklen: Vandkunsten består af en stor bronzecirkel med en diameter på 10 meter, hvis sider er udformet som én stor bænk. Cirklen er udført i mørkpatineret poleret bronze, der gør den behagelig at sidde på. Bassinkanten er ca. 1 meter høj og afrundet. 2. H.C. Andersen skulpturen: På kanten af cirklen sidder en 3½ meter høj skulptur af H.C. Andersen i færd med at tage fodbad i bassinet. Han er udført forholdsvis traditionelt, iført skødefrakke og stadstøj, men han har valgt at tage sig en lille tænkepause, og har smidt skoene for at køle sine fødder i bassinet. 3. Skulpturvingerne: Ved siden af H.C. Andersen figuren rejser der sig 2 store gennembrudte skulpturmure op i en højde af 5 meter. Overfladen er dækket af hundredvis af mindre skulpturer, der alle stammer fra H. C. Andersens eventyr. De mange skulpturer fletter sig kalejdoskopisk ind i hinanden. Skulpturvingerne vil virke som om H.C. Andersen figuren sad imellem to små bjergtinder, indgangen til en stor port eller måske midt imellem et par kæmpe surreelle svanevinger.

4 4. Fortællerstolen: I cirklens modsatte side over for H.C. Andersen vil cirklen slå et sving indad mod centrum. Midt i svinget vil bronzebænken skifte facon og rejse sig op i en historiefortællerstol, der hæver sig over bassinkanten. Når man sidder på denne stol, vil H.C. Andersen figuren rejse sig op i baggrunden flankeret af sine historievinger. Vandskulpturerne: Bassinet vil være fyldt med 50 cm vand, der overrisles periodevis fra små dyser anbragt i siderne på cirklen. På skulpturvingernes inderside vil der konstant flyde en lille strøm af vand hen over overfladen, som vil give indersiden af skulpturvingerne en lidt blank, grotteagtig fornemmelse. I bassinets bund vil der være placeret adskillige mindre skulpturer under vandoverfladen. Det vil hovedsageligt være de H.C.A. figurer, der tilhører vandelementet, såsom Agnethe og Havmanden, Havfruen, Dyndkongens datter osv. osv. Disse skulpturer vil kun kunne ses, når der ikke sprøjter vand fra bassinkanten og om aftenen ved at belyse skulpturerne under vandet.

5 Interaktiv skulptur Skulpturen har indbygget nogle praktiske funktioner: Den vil fungere som en slags afslapningsoase, hvor de forbipasserende kan sidde på bronzebænken og slappe af. Historiefortællerpladsen, der er integreret i bassinet, skal bruges, f.eks. på en fast ugedag, hvor en historiefortæller kommer og fortæller en eller flere historier, hvis vejret tillader det. Det skal ikke nødvendigvis være H.C. Andersen historier. Jeg har talt med Odense Fortællerforening, der gerne vil være med til at opbygge en sådan tradition, som i øvrigt også eksisterer i Central park i New York. På denne måde bygges der bro fra den gamle eventyrdigters univers til den spillevende fortællertradition, der eksisterer i Danmark. Man kunne også forestille sig, at Odense i forbindelse med besøg af gode fortællere (en skuespiller som Ghita Nørby m.v.) opfordrer dem til at sætte sig op på stolen og give en fortælling til odenseanerne. Bænken laver et sving ind imod sit centrum, således at der er plads til, at publikum kan sidde og høre historierne. Ligeledes er der lavet en række mindre bronze/træ siddeflader i jorden foran fortællerstolen, så der er plads til yderligere publikum. Skulpturvingerne består af mange hundrede skulpturer, der er flettet ind i hinanden. Alle Andersens eventyr vil være repræsenteret med hovedfigurerne, f.eks. fra Fyrtøjet med soldaten, heksen, hundene og prinsessen, men også med en del sidefigurer, som vil flette sig ind forskellige steder i væggen, f.eks. fyrtøjet, fængslet, kongen, døren med krydset osv. Hvis alle eventyrfigurerne med sidefigurer skulle beskrives, ville der være over skulpturer, men selv med kun figurer vil H.C. Andersen-universets kompleksitet være åbenbar.

6 Skulpturvingerne vil være delt op i en yderside og en inderside, der vender ind i mod bassinet. På indersiden vil de figurer, der hovedsagelig tilhører vandelementet, som f.eks. Den Grimme Ælling, Tommelise m.v. være repræsenteret. På ydersiden vil figurerne, der tilhøre landjorden være placeret. Kun meget få mennesker vil være i stand til at placere alle figurerne i eventyrerne, men alle vil forsøge. Det vil øge kendskabet til hele H.C. Andersens omfattende forfatterskab og give de besøgende kendskab til de mere ukendte eventyr. Man kunne forestille sig, at besøgende ville sætte en ære i at genkende flest mulige eventyr, og derved vil hele fontænen komme til at fungere som en slags interaktiv skulptur, hvilket formentlig også vil have et stort turistmæssigt potentiale. Skulpturen af digteren er skabt ud fra en forestilling om en traditionel H.C. Andersen figur. Der har i den sidste årrække været en tendens til at beskrive H.C. Andersens forfængelige sider. Disse beskrivelser er muligvis korrekte, men i sine eventyr opfatter jeg ham som en varm og kritisk fortæller, der forsvarer de svages ret til at eksistere og som på en underfundig måde tager afstand fra dobbeltmoralen både i sin samtid og i den nuværende verden. Det er også baggrunden for at jeg har valgt at portrættere ham i en afslappet, lidt folkelig positur. H.C. Andersen er en uadskillelig del af dansk kultur og en vigtig inspirationskilde for mange danske fortællere og kunstnere. For at understrege denne betydning symbolsk, vil man kunne se H.C. Andersen i baggrunden når fortælleren sidder i sin fortællerstol.

7 Materialer: kobber og bronze Belysning: skulpturen belyses om aftenen, ved at placere undervandsprojektører der oplyser vandoverfladen og ved hjælp af spot på H.C.A figuren og skulpturvingerne. Placering: På en central plads eller park som byen er interesseret i at gøre til en afslapningsoase og hvor oplæsningen ikke generes af støj. Mere info: Jeg står altid til rådighed ved at fremvise modellen og med yderligere informationer om mine H.C.A tanker, hvis det har interesse. På min er det muligt at hente og læse denne beskrivelse, diverse skriverier med tilknytning til skulpturen og fotos af modellen. Jens Galschiøt, Billedhugger, Banevænget 22, DK-5270 Odense N Tlf. (+45) , privat (+45) , Fax (+45) aidoh@aidoh.dk, Internet:

8 Folkeindsamling til Fortællerbrønden Formål At sikre tilblivelsen af Fortællerbrønden, en H.C. Andersen vandkunst skabt af kunstneren Jens Galschiøt. Der henvises til kunstnerens beskrivelse af skulpturen. Folkeindsamling af midler til finansiering af skulpturen, der skal være en gave til Odense by i anledning af H.C. Andersens 200 års fødselsdag den 2. april Fortællerbrønden vil blive et naturligt samlingssted for alle byens borgere og dens mange gæster fra nær og fjern. Den vil blive den mest fotograferede plads i Danmark overhovedet og være med til at skaffe Odense yderligere plads på landkortet, nationalt og internationalt. Den vil blive et varemærke for byen i lighed med digterens fødehjem. Se mere på og Administration og indbetaling Korup Sogns Kunstforening varetager det administrative arbejde vedr. indsamling til folkegaven. Indbetaling af bidrag på konto: Fortællerbrønden nr i BG Bank Beløbets størrelse vil blive noteret sammen med indbetalerens navn og adresse. Der udstedes en kvittering for indbetalingen. Kan der ikke opnås indsamling af tilstrækkelige midler, så projektet må opgives, vil alle bidragydere kunne få deres indbetaling retur mod fremvisning af kvittering. Bidragyderes navne bliver indgraveret på en søjle ved Fortællerbrønden. Skulle man ikke ønske at blive nævnt, bedes dette oplyst ved indbetalingen. Korup Sogns Kunstforening Formand: Hanne Nordentoft, se adresse og nedenfor Revisor: Revision & Råd, statsautoriseret revisionsinteressentskab v/leif Åhl Petersen, Svendborgvej 83, 5260 Odense S, tlf Arbejdsgruppen bag indsamlingen Troels Beck, Bellisvej 41, 5492 Vissenbjerg, tlf troelsbeck@get2net.dk Hanne Nordentoft, Søskrænten 8, 5210 Odense NV Tlf , hanne.korup@privat.dk Merete Næsted, Christian IX's Vej 12, 5230 Odense M Tlf , myras@mail.tele.dk Sven-Erik Peterson, Havremarken 7, 5260 Odense S, tlf , 15sep@hk.dk Claus Schøne, Rambusch Lædervarer, Vestergade 15, 5000 Odense C Tlf , rambusch@rambusch.dk Brian Østergaard, e-mergency, Vestergade 19, 5000 Odense C Tlf , boe@e-mergency.dk

H.C.Andersen skulpturen skal begraves

H.C.Andersen skulpturen skal begraves H.C.Andersen skulpturen skal begraves Lørdag d 8. oktober kl. 14.00-16.00 Fra Flakhaven til Odense havn Du inviteres hermed til at være med i en lettere humoristisk begravelseshappening, hvor vi sammen

Læs mere

H. C. Andersen is back in town

H. C. Andersen is back in town H. C. Andersen is back in town Denne skulptur er den første af en række skulpturer af Den druknede H. C. Andersen. De skal fra april 2012 indgå i en udstilling på Randers Kunstmuseum. Både jeg (Jens Galschiøt),

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

H.C. ANDERSEN FESTIVALS 2016

H.C. ANDERSEN FESTIVALS 2016 H.C. ANDERSEN FESTIVALS 2016 Vær en del af H.C. Andersen Festivals Bliv samarbejdspartner! FESTIVALS Odense Om H.C. Andersen Festivals I uge 34 bliver Odense centrum rammen om eventyrlige kulturaktiviteter

Læs mere

ucc plandisponering hulen

ucc plandisponering hulen plandisponering vandhullet hulen bjergtoppen laboratoriet bålstedet EKSTERNE FUNKTIONER INTERNE FUNKTIONER dato: 19.02.2013 vandhullet - uformelt SAMVÆR - FÆLLESSKAB - udveksling af erfaringer og ideer

Læs mere

Dansk Endokrinologisk Selskab DES Årsmøde 16.-17. januar 2015 Radisson Blu H.C.Andersen Hotel Odense

Dansk Endokrinologisk Selskab DES Årsmøde 16.-17. januar 2015 Radisson Blu H.C.Andersen Hotel Odense Dansk Endokrinologisk Selskab DES Årsmøde 16.-17. januar 2015 Radisson Blu H.C.Andersen Hotel Odense Radisson Blu H.C. Andersen Hotel Radisson Blu H.C. Andersen Hotel i Odense er et af de største og mest

Læs mere

FLYDE- & MUSIKSPRINGVAND

FLYDE- & MUSIKSPRINGVAND FLYDE- & MUSIKSPRINGVAND Side Afsnit 3 2 FOGSTAR 300 S 3 FOGSTAR 600 S 4 Lake Jet 2 & 3 5 Lake Jet 6 6 Fountain XL 8 Fountain XXL 10 Musikspringvand London 12 Musikspringvand Copenhagen 14 Musikspringvand

Læs mere

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer.

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer. I dyrenes skygge Dyr er fascinerende. Deres levevis og bevægelser kan fange interessen hos både børn og voksne. At fange det fascinerende ved et dyr og overføre det til tegning eller skulptur er til gengæld

Læs mere

Hvad skal du lave i sommerferien?

Hvad skal du lave i sommerferien? H.C. Andersen paraden Møntergården Fyns Kunstmuseum Hvad skal du lave i sommerferien? Få rabat på flere oplevelser Besøg flere af Odense Bys Museer og spar på entréen. Vis din billet købt til fuld pris

Læs mere

Vi er her for at søge. Af Frederikke Larsen, Villa Venire A/S april 2011

Vi er her for at søge. Af Frederikke Larsen, Villa Venire A/S april 2011 Vi er her for at søge Af Frederikke Larsen, Villa Venire A/S april 2011 På sidste års kundeseminar spurgte jeg skuespiller Lars Mikkelsen, hvorfor tvivlen er en ressource og en drivkraft for ham. Han forklarede

Læs mere

Koncert med Miriam Mandipira

Koncert med Miriam Mandipira Koncert med Miriam Mandipira på Torsdag d. 28 Juni 2018 kl 19.00-21.00 (dørene åbner kl 18.00) Tilmelding: Billetter bestilles på : Tlf 66184058 eller aidoh@aidoh.dk Pris: 120kr I forbindelsen med koncerten

Læs mere

Checkliste: H.C.Andersen-emne på hele skolen 21 værksteder. Heraf vores om eventyrslotte. Kopiere Fyrtøjet. Mælkekartoner. Lim.

Checkliste: H.C.Andersen-emne på hele skolen 21 værksteder. Heraf vores om eventyrslotte. Kopiere Fyrtøjet. Mælkekartoner. Lim. H.C.Andersen-emne på hele skolen 21 værksteder. Heraf vores om eventyrslotte. Checkliste: Kopiere Fyrtøjet Mælkekartoner Lim Limstifter Store stykker rødt papir Forskellige farver karton Stofrester til

Læs mere

KUNNE DU TÆNKE DIG AT LAVE EN KO? KUNSTNERINVITATION

KUNNE DU TÆNKE DIG AT LAVE EN KO? KUNSTNERINVITATION KUNNE DU TÆNKE DIG AT LAVE EN KO? KUNSTNERINVITATION MOOVE OVER HERE COMES COWPARADE CowParade er verdens største rejsende kulturbegivenhed, hvor det overordnede formål er velgørenhed. I København skal

Læs mere

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik December 2013 Odense Magasinet Nøddebo Præstegård Fynske Årbøger LitNet Teater 95b Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik Jul på gamle postkort 1 Historiefortæller Jens Peter Madsen Månedens Kunstner

Læs mere

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter Byskolen i Faaborg 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter BYSKOLEN i FAABORG Byskolen Byskolen er i dag en kulturinstitution, der huser en række skoler og foreninger. De fysiske rammer fremstår som nedslidte

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

IDE-UDKAST. Arbejdstitel. Helhedsløsning til Karens Plads i Hirtshals. ved Claus Ørntoft, oktober 2010

IDE-UDKAST. Arbejdstitel. Helhedsløsning til Karens Plads i Hirtshals. ved Claus Ørntoft, oktober 2010 IDE-UDKAST Arbejdstitel LILLE TEKTONISK PL ADS Helhedsløsning til Karens Plads i Hirtshals ved Claus Ørntoft, oktober 2010 Indholdsfortegnelse Arbejdstitel på Helhedsløsningen: Lille tektonisk plads...

Læs mere

scene & 7 søjler Nørre Gymnasium Elisabeth Toubro 2013

scene & 7 søjler Nørre Gymnasium Elisabeth Toubro 2013 scene & 7 søjler Nørre Gymnasium Elisabeth Toubro 2013 scene & 7 søjler Skitseopgavens ordlyd I november 2012 blev jeg indbudt til at komme med skitseforslag til Nørre Gymnasium på Mørkhøjvej i Brønshøj.

Læs mere

Se, opdag og SHAPE! af Amalie Mathilde Jacobsen (danseskribent) Foto: Andreas Danø

Se, opdag og SHAPE! af Amalie Mathilde Jacobsen (danseskribent) Foto: Andreas Danø Se, opdag og SHAPE! af Amalie Mathilde Jacobsen (danseskribent) Hej du, tag dig lige et ekstra kig omkring. Måske du får øje på noget nyt. Stop lige op et sekund. Din hverdagsvej vil altid være der, når

Læs mere

MONUMENT OVER DANMARKS INTERNATIONALE INDSATS EFTER 1948

MONUMENT OVER DANMARKS INTERNATIONALE INDSATS EFTER 1948 17755 MONUMENT OVER DANMARKS INTERNATIONALE INDSATS EFTER 1948 03 04 Monument over Danmarks Internationalt Indsats efter 1948 Overordnet ide Monumentet deler rummet ved Prinsessens Bastion i Kastellet

Læs mere

Lokalbanken fylder 90 år

Lokalbanken fylder 90 år Lokalbanken fylder 90 år og forærer kunst til borgerne tid til nærvær Forord Lokalbanken har fornøjelsen af at præsentere 11 kunstværker, der er blevet indkøbt i anledning af bankens 90-års fødselsdag.

Læs mere

Grønlands store stemme og shamansanger, akkompagneret af Kristoffer Jul Reenberg på piano og hammondorgel.

Grønlands store stemme og shamansanger, akkompagneret af Kristoffer Jul Reenberg på piano og hammondorgel. 1 af 5 30-01-2017 14:54 Forward this email to a friend *** Unsubscribe / Change Profile *** Problem med mailen, tryk her og se den i din browser Kære Du inviteres til en forrygende koncert på, Odense.

Læs mere

Hermed ansøges efter aftale Egedal Kommunes kultur og Erhvervsudvalg om støtte til første del af natur- og kulturturismeprojektet, FRANK JÆGER LAND

Hermed ansøges efter aftale Egedal Kommunes kultur og Erhvervsudvalg om støtte til første del af natur- og kulturturismeprojektet, FRANK JÆGER LAND Egedal Kommune Kultur og Erhvervsudvalget Ved Vibeke Falstaff Vibeke.Falstaff@egekom.dk 10-09-2018 Hermed ansøges efter aftale Egedal Kommunes kultur og Erhvervsudvalg om støtte til første del af natur-

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer 1. Skulpturen som medie Kunst kan være mange forskellige ting både noget du møder i skolen, hjemme hos dig selv måske, ude i byen eller på et museum. Kender I nogle former for kunst? Kunst kan for eksempel

Læs mere

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR Katalog 2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR ØMME KÆRTEGN H = 18 cm Januar Lene Purkær Fabriksparken 9 9230 Svenstrup J Tel: 9831 8081 www.lenepurkaer.dk Skulpturer, der afspejler en kærlighed til livet.

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

SKULPTURJAGT FIND SKULPTUREN OG SVAR PÅ SPØRGSMÅLENE

SKULPTURJAGT FIND SKULPTUREN OG SVAR PÅ SPØRGSMÅLENE SKULPTURJAGT FIND SKULPTUREN OG SVAR PÅ SPØRGSMÅLENE Til indskolingen Sammen og ud i verden Se jer godt omkring ved indgangen til parken. Hvor finder man Silkeborg Bads logo som kæmpestort kunstværk? Lagde

Læs mere

Kunstforeningen i Lantmännen Cerealia, Danmark

Kunstforeningen i Lantmännen Cerealia, Danmark Kunstforeningen i Lantmännen Cerealia, Danmark Nedenfor kan du se de kunstværker, som er indkøbt til udlodning ved den kommende generalforsamling d. 17. marts 2011. Bodil Tobiesen er uddannet maler fra

Læs mere

H.C. ANDERSEN FESTIVALS

H.C. ANDERSEN FESTIVALS Inspireret af: Kære lærere! H.C. Andersen Festivals inviterer jeres 3.-6. klasser til Building Games, hvor leg og læring forenes i en inspirerende konkurrence. Her får eleverne muligheden for at være kreative

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

Dansk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold:

Dansk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold: De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005 Side 1 af 4 Casebaseret eksamen Dansk Niveau D Indhold: http://www.tivoli.dk Opgave 1 Tivoli plakaten 2004 side 2 Opgave 2 Et Tivoli Eventyr side 2 Opgave

Læs mere

Grammatik Personlige pronominer Institutionaliserede præpositioner

Grammatik Personlige pronominer Institutionaliserede præpositioner Grammatik Personlige pronominer Institutionaliserede præpositioner Laila Kjærbæk FIO2010 Onsdag den 2. juni 2010 Pronominer (stedord) Et pronomen er et ord, der står i stedet for eller henviser til andre

Læs mere

FAMILIEKUR SER SOMMER 2011

FAMILIEKUR SER SOMMER 2011 KUNSTLEGEPLADS 24.-30. juli CIRKUS 3.-9. juli 10.-16. juli ROLLESPIL 17.-23. juli HJEMMELAVEDE SPIL - SKULPTUR - FOTO FUNKY FAMILIE 24.-30. juli FANTASI - HYGGE - FORTÆLLING DOGCAMP 3.-9. juli SAMMENSPIL

Læs mere

Omsorgscentret Fælledgården

Omsorgscentret Fælledgården På 1. sal på Fælledgården, trænger der til en kærlig hånd. Der er ikke blevet gjort meget de sidste 30 år, for der er ikke penge til de gamle. Både personale og beboere virker meget glade for at være der.

Læs mere

Grammatik Personlige pronominer Institutionaliserede præpositioner

Grammatik Personlige pronominer Institutionaliserede præpositioner Grammatik Institutionaliserede præpositioner Laila Kjærbæk FIO2009 Tirsdag den 2. juni 2009 Pronominer (stedord) Et pronomen er et ord, der står i stedet for eller henviser til andre ord, først og fremmest

Læs mere

Selvportræt Selvportræt Selvportræt Selvportræt Selvportræt. Hvem er jeg?

Selvportræt Selvportræt Selvportræt Selvportræt Selvportræt. Hvem er jeg? Mit navn Byen jeg blev født i Kirken jeg blev døbt i Min mor Min far Mine søskende Min morfar og mormor Min farfar og farmor Mit kæledyr Min adresse Min fødselsdato Min fritidsinteresse Jeg samler på Mit

Læs mere

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne, 2007 Tekst og layout: Torben Wilhelmsen Kilder: Weilbachs Kunstnerleksikon / Kunstindeks Danmark. Pedersen,

Læs mere

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal:

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal: Vil du være en del af International Art Festival 2013? Send ind til censurering nu. Vores mål er at arrangerer en årligt tilbagevendende kunstfestival med internationalt tilsnit. I 2011 gennemførte vi

Læs mere

SKULPTURJAGT FIND SKULPTUREN OG SVAR PÅ SPØRGSMÅLENE

SKULPTURJAGT FIND SKULPTUREN OG SVAR PÅ SPØRGSMÅLENE SKULPTURJAGT FIND SKULPTUREN OG SVAR PÅ SPØRGSMÅLENE Til mellemtrinnet Sammen og ud i verden Se jer godt omkring ved indgangen til parken. Hvor finder man Silkeborg Bads logo som kæmpestort kunstværk?

Læs mere

Marianne Hesselbjerg

Marianne Hesselbjerg Marianne Hesselbjerg Projektbeskrivelse, Coffee Spot, Tårn G4 Projektet er udarbejdet med respekt for coffee spottets stramme design. Temaet for projektet er tid. Hvad er tid, kan man måle tid, se tid,

Læs mere

Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi. I min morfars kones stue - Hammerhøj

Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi. I min morfars kones stue - Hammerhøj Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi I min morfars kones stue - Hammerhøj Bogen tager afsæt i et af Vilhelm Hammershøis billeder Interiør. Åbne døre. Strandgade 30. 1905. Sammen med

Læs mere

Vidensmedier på nettet

Vidensmedier på nettet Vidensmedier på nettet En sociokulturel forståelse af læring kan bringe os til at se bibliotekernes samlinger som læringsressourcer og til at rette blikket mod anvendelsespotentialerne. fra Aarhus Universitet

Læs mere

DANSK LYS: Lys i byens rum Lyspunkter Light Spots 02.12.2013

DANSK LYS: Lys i byens rum Lyspunkter Light Spots 02.12.2013 DANSK LYS: Lys i byens rum Lyspunkter Light Spots 02.12.2013 Projektleder: Arkitektskolen Aarhus, Kätte Bønløkke og Jan Fugl Partnere: Kollision A/S, out-sider a/s, Martin Professional, Århus Kommune,

Læs mere

oplev kongens have Fra kongelig til folkelig lysthave

oplev kongens have Fra kongelig til folkelig lysthave oplev kongens have Fra kongelig til folkelig lysthave N DRONNINGEPORTEN SØLVGADE BOLDBANER ØSTER VOLDGADE ROSENBORG SLOT BOULESBANE KRONPRINSESSEGADE GOTHERSGADE KONGEPORTEN Rosenborg Slot 0 50 100 METER

Læs mere

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen 3 workshops der handler om sociale kompetencer, empati, følelser og forskellige udtryksformer. Teatereventyr er en fortælleform der inddrager børnene

Læs mere

INSPIRATIONSMATERIALE

INSPIRATIONSMATERIALE INSPIRATIONSMATERIALE BANG - Thomas Bang i Esbjerg Kunstmuseums samling INSPIRATION TIL UNDERVISERE I FOLKESKOLEN - Hans værker er overvældende og svære at finde mening i, men et eller andet inviterer

Læs mere

Galschiøt indgiver klage over politi, der forbød hans isbjørnehær under folkemødet på Bornholm.

Galschiøt indgiver klage over politi, der forbød hans isbjørnehær under folkemødet på Bornholm. Pressemeddelelse d. 21. juni 2016 Galschiøt indgiver klage over politi, der forbød hans isbjørnehær under folkemødet på Bornholm. Kunstneren Jens Galschiøt har valgt at indgive en klage over politiet,

Læs mere

anker bak rocking nest CHaIr ab001

anker bak rocking nest CHaIr ab001 anker bak ROCKING NESt CHAIr ab001 ROCKING NEST CHAIR FORM OG FUNKTION FORENES I INNOVATIV GYNGESTOL KREATIV DIALOG Carl Hansen & Søn har indgået et nyt samarbejde med et ungt talent designeren Anker Bak,

Læs mere

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 3 Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Forårsudstillingen lørdag den 6. april fra

Læs mere

Business Business. 2Gaver der glæder

Business Business. 2Gaver der glæder Business Business 2Gaver der glæder 2015 gaver der glæder Hvornår er glæden størst når du giver eller modtager en gave? Hvis du omhyggeligt har fundet den rigtige gave, kan det være en lige så stor glæde

Læs mere

Pavillon til Gl. Holtegaards Barokhave Menageri (Åben projektkonkurrence november 2015)

Pavillon til Gl. Holtegaards Barokhave Menageri (Åben projektkonkurrence november 2015) Pavillon til Gl. Holtegaards Barokhave Menageri (Åben projektkonkurrence november 2015) Pavillon til Gl. Holtegaards Barokhave Menageri (Åben projektkonkurrence november 2015) Udvælgelse af område i barokhaven

Læs mere

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans Dette er et gratis undervisningsforløb, der åbner op for fysisk tilgang til tekst. Vi vil gerne forundre,

Læs mere

Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU

Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU LIDT OM PETER LUNDBERG Billedkunstner, forfatter og foredragsholder. (F: 1955) Peter Lundbergs billedkunstneriske karriere startede i 1969, og i mange år blev

Læs mere

Grønland. Matematik A. Højere teknisk eksamen

Grønland. Matematik A. Højere teknisk eksamen Grønland Matematik A Højere teknisk eksamen Onsdag den 12. maj 2010 kl. 9.00-14.00 Matematik A Prøvens varighed er 5 timer. Alle hjælpemidler er tilladt. Ved valgopgaver må kun det anførte antal afleveres

Læs mere

-0. klasse. WaUW2 år PRAGTFULD SCENEKUNST FOR DAGTILBUD OG SKOLE

-0. klasse. WaUW2 år PRAGTFULD SCENEKUNST FOR DAGTILBUD OG SKOLE 2018 2019-0. klasse WaUW2 år PRAGTFULD SCENEKUNST FOR DAGTILBUD OG SKOLE PRAGTFULD SCENEKUNST FOR BØRN I DAGINSTITUIONER, WaUWDAGPLEJE OG SKOLE Kære børn og voksne Så står endnu en ny sæson med fantasiske

Læs mere

Rally Øvelsesbeskrivelser 1. august I begynderklassen skal hunden føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line.

Rally Øvelsesbeskrivelser 1. august I begynderklassen skal hunden føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line. Generelt I begynderklassen skal hunden føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line. På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder venstrepositionen eller

Læs mere

Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle.

Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle. PRESSEMEDDELELSE Kunstforeningen KunstVejen er nu klar med nye udstillinger Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle. Vejen På det midlertidige

Læs mere

Sølvgade v. SMK : 28 meter x 2 = 56 m / 11 pieces à 20 spray = 240 spray à 50 DKK = 11.000 DKK ex. moms

Sølvgade v. SMK : 28 meter x 2 = 56 m / 11 pieces à 20 spray = 240 spray à 50 DKK = 11.000 DKK ex. moms Graffiti & Kunst i det offentlige rum 5 t u n n e l l e r i K ø b e n h a v n : L a n g e b r o / S ø l v g a d e v e d S M K / S ø l v g a d e v e d K g s H a v e / B l e g d a m s v e j / Ø s t e r b

Læs mere

Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard. Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn

Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard. Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn Hovedbudskab Byliv, social mangfoldighed og social bæredygtighed handler ikke kun om det, der foregår

Læs mere

Sydfyns. Kulturfond. Oplevelser og udvikling

Sydfyns. Kulturfond. Oplevelser og udvikling Sydfyns Kulturfond Oplevelser og udvikling Sydfyns Kulturfond Invitation Sydfyns Kulturfond er et initiativ med det formål at øge opmærksomheden på det sydfynske kulturområde til gavn for både erhvervsliv

Læs mere

Nærkontakt af tredje grad (de-place/re-place)

Nærkontakt af tredje grad (de-place/re-place) Nærkontakt af tredje grad (de-place/re-place) Johannes Christoffersen/ Lars Bent Petersen. 2009 Kort om projektet: Nærkontakt af tredje grad (de-place/re-place), er et kunstprojekt, der vil undersøge eksisterende

Læs mere

1 af :50

1 af :50 1 af 5 30-01-2017 13:50 Indhold i nyhedsbrevet: Vi vil udvikle en ny finansieringsmodel med art Crowdfunding - Vi tester med den store skulptur Unbearable i Paris - Om det lykkes ved vi ikke, men det er

Læs mere

Bilag 3 til spritstrategien 2011-13

Bilag 3 til spritstrategien 2011-13 Bilag 3 til spritstrategien 2011-13 Forundersøgelsens resultater Arbejdsgruppen har indledningsvis holdt et strategiseminar, hvor Sociologerne Jakob Demant (Center for Rusmiddelforskning) og Lars Fynbo

Læs mere

Introduktion og vejledning i opbygning af Excellent ramper.

Introduktion og vejledning i opbygning af Excellent ramper. Introduktion og vejledning i opbygning af Excellent ramper. Med Excellent rampesystem er der så mange kombinationsmuligheder, at det næsten kun er fantasien, der sætter grænser. Traditionelle lige ramper,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Iscenesættelse: Kamilla Bach Mortensen Manuskript: Kamilla Bach Mortensen og de medvirkende Medvirkende: Rebekka Owe og Christine Sønderris Instruktørassistent: Stine

Læs mere

Indretningsdesign højhus

Indretningsdesign højhus Indretningsdesign højhus Anchelika V. Skjødt Og Lasse B. Troelsen Design C 1/8 Indhold Introduktion... 3 Planlægning... 3 Produktet... 4 Kvaliteter... 5 Fordele og ulemper... 5 Andre designs... 6 Overvejelser...

Læs mere

Angelus Novus. Bjørn Poulsens monumentale skulpturer til Rigshospitalets Patienthotel og Administration

Angelus Novus. Bjørn Poulsens monumentale skulpturer til Rigshospitalets Patienthotel og Administration Angelus Novus Bjørn Poulsens monumentale skulpturer til Rigshospitalets Patienthotel og Administration Angelus Novus Fem bronze/aluminiumskulpturer udgør tilsammen Rigshospitalets nye udsmykning Angelus

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

Kunstforeningen Brundur. Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016

Kunstforeningen Brundur. Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016 Kunstforeningen Brundur Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016 Kære kollega Ansatte ved Brønderslev Kommune stiftede for mange år siden en kunstforening. Du kan læse mere om foreningen på kommunens

Læs mere

een ssgr Fo Marianne

een ssgr Fo Marianne Marianne Fossgreen Mylder et udvalg af stentøj Bente Hammershøy Form og figur Marianne Fossgreen Keramikeren Marianne Fossgreen kører gerne parløb med sin kunstnerkollega Kissa Tindal, der gør det i teks

Læs mere

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan LØRDAG 23.APRIL skrevet af Allan Tidligt op og med flyet til Melbourne. Vi lander midt på formiddagen og finder den gratis turist-sporvogn som bringer os frem til hotellet hvor vi efterlader bagagen og

Læs mere

På jagt efter... Tre læremidler til brug i grundskolens historieundervisning. Lærervejledning

På jagt efter... Tre læremidler til brug i grundskolens historieundervisning. Lærervejledning På jagt efter... Tre læremidler til brug i grundskolens historieundervisning Lærervejledning Historien er et overstået kapitel. Det er præmissen for de tre læremidler På jagt efter... i Den Fynske Landsby.

Læs mere

KOM I GANG MED AT MALE

KOM I GANG MED AT MALE KOM I GANG MED AT MALE Maleguide af Emelia Regitse Edelsøe Ind hol d Introduktion til maleri Forord...4-5 Sådan kommer du i gang Trin 1: Procesbog...6-7 Trin 2: Hvilke materialer kan jeg bruge?... 8-9

Læs mere

Kæmpe reklame balloner

Kæmpe reklame balloner Kæmpe reklame balloner Grundet den helt specielle form, tager denne ballon meget lidt plads ved jorden, men giver meget stor synlighed i luften. I modsætning til mange andre visuelle elementer, er budskabet

Læs mere

Dansk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold:

Dansk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold: De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005 Side 1 af 4 Casebaseret eksamen Dansk Niveau C Indhold: http://www.tivoli.dk Opgave 1 Tivoli plakaten 2004 side 2 Opgave 2 Et Tivoli Eventyr side 2 Opgave

Læs mere

Forskertorvet: Belægningen foran bygning føres videre ind i bygningens gulv og er som et bånd af rektangulære fliser, der kører udefra og videre ind i huset og ud igen, som en ide om en strøm gennem forskertorvet.

Læs mere

Dramaøvelser. -Workshop for lærere i forbindelse med Projekt Fata Morgana

Dramaøvelser. -Workshop for lærere i forbindelse med Projekt Fata Morgana Dramaøvelser -Workshop for lærere i forbindelse med Projekt Fata Morgana Af Henriette Rosenbeck, skuespiller og teaterlærer. Følgende er et forsøg på at beskrive en række øvelser og dialogprocesser til

Læs mere

QuizzEuropa - et brætspil om et andet Europa

QuizzEuropa - et brætspil om et andet Europa HistorieLab http://historielab.dk QuizzEuropa - et brætspil om et andet Europa Date : 5. april 2016 Bliv udfordret på din sammenhængsforståelse for Europas historie, kulturelle mangfoldighed og politiske

Læs mere

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Mødet med Dansen Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Bonnie Spliid Jeg er uddannet lærer med liniefag i billedkunst og

Læs mere

Har du også et ømt punkt? AquaPunkt

Har du også et ømt punkt? AquaPunkt Har du også et ømt punkt? AquaPunkt Hvor er dit ømme punkt? I lænden, knæet eller et helt tredje sted? Du er ikke alene. Over halvdelen af os har i de sidste par uger haft ondt i led, ryg eller muskler.

Læs mere

Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år

Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år Værdigrundlag. Fællesskab. På Nr. Lyndelse Friskole står fællesskabet i centrum, og ud fra det forstås alle væsentlige aspekter i skolens arbejde.

Læs mere

Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap

Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap Hvad kan Jeg blive? Hvad skal jeg vælge? Hvem bliver jeg så... og er det så det rigtige rigtige? Kan jeg blive forkert af at vælge forkert? Er løbet kørt hvis jeg

Læs mere

Positiv skiltning Funktion og form

Positiv skiltning Funktion og form Funktion og form Hvad er positiv skiltning? Traditionelt set fungerer skilte som forbud eller som information og henvisninger til, hvordan man skal opføre sig, hvad man må og kan i offentlige rum, private

Læs mere

Vil du være en del af international ArtWeek?

Vil du være en del af international ArtWeek? Vil du være en del af international ArtWeek? Picture this Det er sommer lune vinde lokker folket frem turisterne har indtaget byen og havnen er fuld af liv. Mennesker mødes omkring kulinariske oplevelser,

Læs mere

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have.

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Rådhuset er bygget i 1881-1883. Men der har været rådhus på pladsen i 400 år. Bag facaden er den nye tilbygning fra 1950 erne

Læs mere

Pressemeddelelse fra kunstneren Jens Galschiøt om terror i københavn

Pressemeddelelse fra kunstneren Jens Galschiøt om terror i københavn 1 af 5 30-01-2017 14:09 Problemer med læse mailen -klik her Afmeld mig fra dette infobrev Send denne mail videre til en ven Pressemeddelelse fra kunstneren Jens Galschiøt om terror i københavn Så kom terroren

Læs mere

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet!

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Når vi mennesker mødes, opstår kultur. Vi skaber i fællesskab værdier og bånd, som gennem livet er bestemmende for vore

Læs mere

KALAS FESTIVAL. Link til hjemmesiden: http://www.kalasfestival.casperragn.com/ Laura Lundby Gravesen http://www.selragadedesign.wordpress.

KALAS FESTIVAL. Link til hjemmesiden: http://www.kalasfestival.casperragn.com/ Laura Lundby Gravesen http://www.selragadedesign.wordpress. KALAS FESTIVAL Link til hjemmesiden: http://www.kalasfestival.casperragn.com/ Laura Lundby Gravesen http://www.selragadedesign.wordpress.com Casper Ragn http://www.casperragn.wordpress.com Niels Otto Andersen

Læs mere

Årsplan for dansk 2017/2018. Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014:

Årsplan for dansk 2017/2018. Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014: Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014: Eleverne skal i faget dansk fremme deres oplevelse og forståelse af litteratur og andre æstetiske tekster, fagtekster, sprog og kommunikation som kilder til udvikling

Læs mere

ANNE ELLEKJÆR. leder i Dome of Visions og står for at skabe den kuratoriske ramme i bygningen på Søren Kierke-

ANNE ELLEKJÆR. leder i Dome of Visions og står for at skabe den kuratoriske ramme i bygningen på Søren Kierke- 76 ET TREDJE STED 77 ANNE ELLEKJÆR Dome of Visions er mange ting: Et opdateret forsamlingshus, et byudviklingsprojekt, et arkitektonisk og et bæredygtigt projekt klimatisk såvel leder i Dome of Visions

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4 Jens Galschiøt 28. juni - 31. august 201 4 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Jens Galschiøt lørdag den 28.juni

Læs mere

BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED

BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED I-tegnesættelse af børns kultur og symboler Projektforløb for ældstegruppen Sommerfuglen i Børnehuset Bagterp, Hjørring. Udformet og afviklet af Lina Franke Hedegaard

Læs mere

I tiden med io scandinavia 2012

I tiden med io scandinavia 2012 Topstykket 24, DK-3460 Birkerød www.indoor-outdoor.dk Tel. +45 7021 7021. Fax +45 7021 7221. Mob. +45 2687 6060 E-mail: lp@indoor-outdoor.dk I tiden med io scandinavia 2012 Io er kendt for at ramme tiden.

Læs mere

BUSINESS BUSINESS 2GAVER DER GLÆDER

BUSINESS BUSINESS 2GAVER DER GLÆDER BUSINESS BUSINESS 2GAVER DER GLÆDER 2015 GAVER DER GLÆDER Hvornår er glæden størst når du giver eller modtager en gave? Hvis du omhyggeligt har fundet den rigtige gave, kan det være en lige så stor glæde

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster.

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster. Arbejdet omkring årets tema er i fuld gang, og der arbejdes på højtryk i øjeblikket med at få samlet alle spændende koordineringer, så vi kan få nogle fantastiske dage, den 13.-16. august, hvor Blomsterfestivalen

Læs mere