1 of /2/10 上 午 10:48

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1 of 16 2006/2/10 上 午 10:48"

Transkript

1 1 of /2/10 上 午 10:48 Forside Forum Klumme Anmeldelser Forbrugerinfo Guider Køb/Salg Casemod BygEnPc Bench Info Dato: Synology DS-101g+ Server Disk Station Forfatter: Mr.TweakUp Artikel vist : 582 gange Producent: Anden Udlånt af: Inter-Data.dk Kommentér Computermarkedet er i dag præget af endnu mere netværk en nogen sinde i takt med at vi får stadig mere computer udstyr ind i hjemmet. Når vi får flere PC'ere ind så er det moderne at sammenkoble disse maskiner i et netværk således at data kan overføres uden brug af eksterne medier. Sprog Dansk English Dette har været med til at give markedet noget nye muligheder på området for netværksudstyr som kan samarbejde med vores computere. Deriblandt er kommet små eksterne harddiskkabinetter som også har fået øgenavnet NAS servere. Vi har tidligere kigget på et produkt fra Synology, men udviklingen er jo som vi kender den og det betyder også at Synology er kommet med flere modeller siden den første version vi kiggede på i Vi har nemlig modtaget deres DS-101 Server Disk Station som er blevet opgraderet til at køre med S-ATA harddisk og ellers med nye software muligheder som giver både private og virksomheder en række smarte features og muligheder. Illustration 1 Synology kassen er meget identisk med den kasse vi tidligere har set. På kassen er der et billede af produktet som vi kan genkende fra tidligere, men da vi har af gøre med en opgraderet version så er det nye features der er pakket omkring produktet. Alle features er dog ikke ændret så det er kun en række ændringer og tilføjelser som gør at der er nye ting at kigge på.

2 2 of /2/10 上 午 10:48 Men de nye features er heller ikke småting, det er faktisk en række punkter som gør at produktet er langt mere fleksibelt end man umiddelbart kunne forestille sig. Dette være sig både i hjemmet og på mindre virksomheder hvor NAS enheden kan spille knudepunkt i det allerede etablerede netværk. Illustration 2 Når kassen er blevet åbnet finder man en række forskellige dele som skal bruges til at sætte sin NAS server op. Ud over selve NAS enheden ligger der en ekstern strømforsyning, netkabel, harddisk holder. Derudover finder man en ret stor fold-ud manual som beskriver hvordan man dels monterer sin harddisk og gør NAS stationen klar til brug første gang. Sidst men ikke mindst så er der en CD med det nødvendige software der kan kommunikerer med NAS serveren. Det er ikke det helt store der faktisk ligger i kassen, men vi kender også fra tidligere at Synology faktisk er ganske nemt at gå til når man skal til at bruge deres produkter første gang.

3 3 of /2/10 上 午 10:48 Illustration 3 Dette er DS-101g+ boksen som den ser ud når man kommer tæt på den. Designet er meget simpelt og trinløst i forhold til hvad man ellers plejer at finde. Størrelsen er ganske passende og faktisk så ligner den modellen som vi tidligere har set. Faktisk ligner de fleste Synology modeller i DS-1xx klassen hinanden, hvor det kun er nogle bogstaver der udgør forskellen i antal af muligheder/features. I fronten finder man en power knap i bunden og i den blå midte er der 3 dioder placeret som lyser grønt når NAS er aktiv og helt i toppen er en blå power diode placeret som oplyser station på NAS (boot, aktiv, nedlukning). I højre side er en USB tilslutning placeret og denne er placeret på alle deres modeller, hvor man kan tilslutte sit digital kamera m.m. og ved at tryk på "copy" knappen vil NAS automatisk overføre billederne til en ny mappe på harddisken. En feature som er ganske enestående for Synology og noget som de er blevet ganske populære for når vi snakker det private marked.

4 4 of /2/10 上 午 10:48 Illustration 4 Vender vi NAS omkring så den kan ses bagfra så kommer der en række tilslutninger til syne, hvor vi nederst finder tilslutning til den medfølgende strømforsyning. Derefter kommer RJ45 indgangen til igen herover finder med 2 x USB 2.0 porte som kan bruges til eksterne harddiske og andet USB udstyr. Øverst oppe sidder der en es-ata tilslutning som kan bruges til ekstern harddisk med S-ATA tilslutning. Helt oppe i toppen er der placeret en lille 25mm blæser som skal sørge for at harddisken får normale forhold at arbejde under. Det skal dog siges at denne blæser, ikke arbejder hele tiden, da støjen er ret ubehagelig. Den arbejder kun når kabinettet overstiger en bestemt temperatur. Herefter kører blæseren indtil grænse er passeret igen. Typisk arbejder blæseren kun når der er kraftig aktivitet på harddisk alt efter størrelse.

5 5 of /2/10 上 午 10:48 Illustration 5 Når man først pakker NAS enheden ud af Synology så har de været så flinke at lade være med at skrue siden fast på kabinettet. Når siden glides af får man et udsyn til selve hardwaren inde i boksen. Sidste gang vi kiggede på Synology var det en model til IDE harddiske, men 101g+ som vi har modtaget er til S-ATA harddiske så er stikker overhovedet ingen kabler ud som skal tilsluttes harddisken I venstre side er en lille opsats som indeholder både strøm og datakabel. Her skal harddisken monteres, men først skal man bruge den medfølgende ramme til harddisken som vi så iblandt tilbehøret. Men ellers når man kigger ned i 101g+ enheden så er det ikke det helt store at se. Synology har været så smarte at gemme alle de vitale komponenter på bagsiden så de ikke er udsat for overlast når harddisk skal monteres. Faktisk ligger der et lag gennemsigtig plastik over hele print sektionen og kun hvor huller til montering af harddisk ramme og kontakt punkter til stelforbindelse er der ikke dækket af. Helt oppe i højre hjørne kan man lige ane den lille blæser som er monteret i kabinettet. Dette er den eneste kilde til støj ud over harddisken, men blæseren er klart den eneste faktor som er til at fornemme når den kommer i drift.

6 6 of /2/10 上 午 10:48 Illustration 6 Sådan ser det ud når man har fået monteret en harddisk i den medfølgende ramme. Det er ligesom at montere sin harddisk i et almindeligt kabinet. Der medfølger skruer så man ikke skal på jagt efter den slags selv. Når dette er gjort så skal det hele glides så fast i 101g+ kabinettet. Illustration 7 Nu er vores S-ATA harddisk blevet monteret i NAS kabinettet og vi er klar til at lukke så det kan blive tilsluttet vores netværk og selve opsætningen kan påbegyndes. Klargøring af DS-101g+ er ikke meget mere end 10 minutter, så skulle man være klar til at opsætte NAS enheden via det medfølgende software som kun er nødvendig at køre en gang. Specifikationer Inden vi går i gang med at kigge på opsætning af DS-101g+ enheden så tager vi et blik på de specifikationer som enheder har i ryggen. Dette er bedst at finde hos synology.com selv og der er også en lang række vigtige informationer der er gode at læse omkring produktet og dets muligheder på de mange forskellige områder som DS-101g+ egentlig tilbyder. Den bliver jo kaldt for en 6-i-1 enhed, så det er det er mere end blot et netværks drev der kan bruges til at hente/overføre data på, men en række features via software giver DS-101g+ muligheder som er effektive i hjemmet eller mindre virksomheder. Hardware Processor: - Freescale MPC 8241 Memory: - 64MB SDRAM - 16MB Flash HDD Port: - One SATA Port for SATA HDD Network Connection: - RJ-45 10/100/1000 Mbps Ethernet USB Support USB 2.0 Support: - Max. 480Mbps (HS Mode) or 12Mbps (FS Mode) for data transmission - 1 USB printer - Max. 3 USB disks - USB COPY button on the front panel External Port: - One esata Port for external SATA HDD Fan Design:

7 7 of /2/10 上 午 10:48 - Smart Fan Design HDD Sleep Mode Support: - To reduce system power and noise HDD Support: - The standard system is shipped without HDD - Support: 120GB/160GB/250GB/300GB/400GB capacity Agency Certification: - FCC Class B, CE, BSMI, C-Tick Electrical & Environmental Requirements: - Line Voltage: 100V to 240V AC - Frequency: 50Hz to 60Hz, single phase - Continuous power: 14.64W (Standby), 17.88W (Working), 6.72W (Sleep) - Operating temperature: 50~95 (10~35 ) - Storage temperature: -40~185 (-10~70 ) - Relative humidity: 5~95% RH, noncondensing - Maximum operating altitude: 10,000 feet Size & Weight: - Size: 18.1 cm 21.2 cm 6.0 cm - Weight: 0.5 kg (Without HDD) Software Network Transport Protocols: - TCP/IP - Apple Talk Network File Protocols: - Microsoft Networks CIFS - Apple File Protocol AFP 3.X Client Support: - Microsoft Windows 98 / ME / NT 4.0 / 2000 / XP / Windows Server Apple Macintosh OS 7.x, 8.x, 9.x, 10.x Network Setting: - Manual Configuration - DHCP auto IP assignment System Management: - Assistant utility (automatic searching for all systems on the network) - Web-based Management Internet Services: - Network Time Protocol (NTP) - File Transfer Protocol (FTP) Security: - Account/Group/Share Support - Share Level Security Support System Configuration: - Max. Accounts: 128Max. - Groups: 64Max. - Shares: Up to 32 concurrent connections Automatic File Backup for Windows Client: - With Synology Data Replicator installed on client system - Complete Backup Solutions Data on Windows PC backed up onto DS-101 Disk Station - Data on USB devices (less than 4GB) backed up onto DS-101 Disk Station - Data on DS-101 Disk Station backed up onto USB disks Language Localization: - English, French, German,Japanese, Korean, Italian, Spanish, Portuguese, Russian, Chinese Traditional, Chinese Simplified Det er ret mange ting at læse omkring DS-101g+ boksen og de har været så venlige at dele det op i en hardware og software sektion. Dette giver et hurtigt overblik over de fysiske muligheder med tilslutninger og features via medfølgende software. Hvis man ønsker at læse mere omkring DS-101g+ boksen, så kan det findes her: Disk Station 101g+ (SATA Edition) Herinde kan man også se hvad forskellen er på modellen vi har til test og deres 101j model som er til de

8 8 of /2/10 上 午 10:48 lidt ældre systemer med IDE og 10/100Mbit netværk. Illustration 8 Dette billede fandt jeg inde på deres produkt hjemmeside og det giver et ret godt billede af de muligheder som DS-101g+ indeholder. Det er ikke småting der kan tilsluttes og kommunikeres igennem denne lille boks. Software - Opsætning første gang Når man har fået samlet DS-101g+ systemet så er det tid til opsætning og dette gøres faktisk meget let ved at man får tilsluttet enheden til strøm og netværk og så skal det medfølgende software installeres. Derefter skal man arbejde med et af de 2 programmer som medfølger til DS-101g+ enheden. Illustration 9 Når programmet er installeret skal man starte med at køre en guide som skal opsætte DS-101g+ til ens lokale netværk. Det kræver ikke de store informationer for at komme i gang. Nogle enkelte valgmuligheder skal gennemgås inden man kan få gang i harddisken som er blevet monteret.

9 9 of /2/10 上 午 10:48 Illustration 10 Første valg er at give den lille disk station et navn og det er hvad den bliver genkendt som på netværket. Det kan sammenlignes med det netværks ID ens computer har på netværket. Dette navn kan bruges når man sørger efter andre enheder på netværket i samme stil som IP adresse på enheden. Standard navnet er Disk station, men vi vælger at kalde enheden for TweakUp-NAS. Illustration 11 Det næste der skal tænkes over at hvilket kodeord der skal beskytte administrator kontoen som altid kan/skal bruges hvis man skal ændre/opsætte NAS enhedens mange funktioner. Mulighederne er uendelige på det område, hvis man bare holder sig på max. 12 tegn alt inklusiv. Dette gør at sikkerheden er ganske god på DS-101g+ hvis man laver et ordentligt kodeord. Hvad vi har valgt bliver ikke oplyst her og man bør aldrig oplyse sit kodeord til den slags udstyr, da DS-101g+ har FTP adgang og med rette kendskab vil man kunne få adgang til admin interface og så er problemerne begyndt.

10 10 of /2/10 上 午 10:48 Illustration 12 Man skal nu opsætte hvordan DS-101g+ skal kommunikerer med netværket og man kan enten vælge at gøre det manuelt eller lade ens netværk tildele informationerne automatisk. Langt de fleste netværksforbindelser kan i dag klare dette selv, så vi fortsætter bare. Illustration 13 Så er det lidt standard informationer som tidszone, dato og tiden. Dette er klassiske ting som skal opsættes på den slags produkter og dette er hurtigt klaret. Typisk står enheden allerede på de rette informationer som i vores tilfælde.

11 11 of /2/10 上 午 10:48 Illustration 14 Efter standard informationer er accepteret får man en status oversigt på de ting man har valgt igennem de sidste par menu punkter. Kodeord er dog skjult så man ikke kan få det vist det til andre ved en fejl. Hvis man er tilfreds med indstillingerne klikker man på "finish" og så fortsætter programmet med opsætning af DS-101g+ automatisk. Illustration 15 Software begynder nu at kommunikerer med DS-101g+ i forhold til de informationer man har valgt med de tidligere menupunkter. Det tager en sekunder for programmet at gennemføre denne automatiske opsætning.

12 12 of /2/10 上 午 10:48 Illustration 16 Systemet kommer med en lille boks der oplyser at enheden nu er korrekt opsat med basis informationerne. Samtidig har programmet tildelt et drevbogstav til DS-101g+, men det skal vise sig kun at være til en af de muligheder som NAS serveren indeholder. Illustration 17 Dette lille vindue fremkommer nu som viser vi har kontakt med vores NAS enhed uden problemer og nu skal vi begyndt at opsætte den til brug. Illustration 18

13 13 of /2/10 上 午 10:48 Menuen "map drive" er nok den vigtigste da den bruges til at tildele evt. drevbogstaver til de mapper som man har givet NAS enheden. Dette betyder at man på computeren får direkte angang til disse mapper/drev via "denne computer". Bruger man ikke dette system, så vil man kunne få adgang via web interface som DS-101g+ indeholder eller ved at søge over netværket på enhedens systemnavn eller IP adresse. Efter man har mapped et eller flere mapper på disken, hvor der som standard er de 3 mapper der kan ses på billedet så er det muligt at få adgang alt efter de rettigheder der er oprettet til ens bruger. Når de er oprettet og rettighederne er korrekt så kan man både via HTTP og direkte på computeren få adgang til den enkelte mappes funktioner. DS-101g+ bruger interface Når først DS-101g+ er blevet korrekt opsat med software så er det på tide at gå i gang med at arbejde i selve software ude på NAS serveren. IP adressen/manage knappen giver adgang til en web-baseret opsætning hvor der er et hav af muligheder. Illustration 19 Vi har ikke valgt at gå så meget i detaljer heromkring, men det er ting som. Home: System, log, about System: User, Group, Share, Time, HDD Hibernation Network: LAN, WinMAC OS, Service, Mail Tools: Wizard, Configuration, Factory defalut, Update, Backup Device: USB disk, USB printer, S-ATA disk Help: Menu Det hele styres via det indbyggede web-baseret bruger interface som er ganske nemt at sætte sig ind i, ellers er der hele tiden hjælpe funktionen som kan forklare hvordan de enkelte funktioner virker. Lige meget hvilken computer man sidder på, så er det altid muligt at få adgang til bruger interface hvis man kender IP adressen som NAS er placeret på. Derudover kræver det at man kender admin koden for at komme ind i systemet. Photo station Der er en sjov feature i DS-101g+ NAS enheden og det er at den automatisk via et lille PHP script kan vise billeder i browser på URL fra photo mappen som NAS indeholder automatisk. Dette kan dog først anvendes når service er blevet aktiveret og drevet er blevet mapped på en computer. Men så er det også nemt at få adgang til billederne i de forskellige mapper.

14 14 of /2/10 上 午 10:48 Illustration 20 Sådan ser det typisk ud når man bruger photostation og der er endda funktioner i selve programmet som kan bruges til at skifte mellem billederne m.m. Web-Server Da man fra producentens side har valgt at kalde den lille DS-101g+ for en 6in1 Gigabit server, hvoraf en af disse funktioner faktisk er en webserver funktion. Dette betyder at man har muligt for at anvende DS-101g+ som en webserver når man sidder og koder. DS-101g+ kører på linux software og derfor er det muligt at køre apache. Dette giver så mulighed for at køre PHP på serveren, men det er ikke helt sådan som man tror det er, da man kun kan køre med.php3 filnavn og ikke.php som ellers er naturligt når man nu har php mulighederne. Endelig så er php jo baseret på at man typisk har en database liggende et sted som samler/henter data via php koden, men dette har Synology ikke tænkt på overhovedet og derfor falder hele ideen med webserver til andet end HTML filer til jorden og ideen forsvinder nok også lidt igen. Det eneste som er en fordel på dette område er at man har masser af plads til rådighed når man skal kode og der ikke skal bruges tid/ressourcer på at have et web-hotel til rådighed som altid har sine begrænsninger. Replicator software Endelig har Synology lagt noget Replicator software med til DS-101g+ serveren så det er muligt at foretage en række backup funktioner til og fra NAS serveren. Dette kan både gøres på den indbyggede harddisk, eller på eksterne harddiske som bliver tilsluttet USB porte på DS-101g+.

15 15 of /2/10 上 午 10:48 Illustration 21 Som det kan ses er software ganske fleksibelt hvad angår backup muligheder, men det er desværre noget som skal styres manuelt så der kan ikke aktiveres en funktion som gør at der tages backup på et bestemt tidspunkt. Noget som havde været en klar fordel at smide ind i DS-101g+ serveren når den nu har de muligheder den er udstyret med. Ydelsen Når man nu har gang i sådan en lille NAS server som det er vi har kigget på her, så skal det også testes hvor hurtigt data egentlig kan overføres fra computer til NAS via netværket og tilbage igen. Dette er blevet testet ved at overføre nogle store filer til og fra DS-101g+ serveren via fil browser, mens tiden er blevet afmålt. Testen for hver af filerne er foretaget 3 gange og et gennemsnit i MB/s er udregnet. Illustration 22 Dette er hvad vi opnåede af resultat og det ser måske ikke ud af så meget og det giver ikke så meget ekstra ydelse at man sidder og arbejder med 1Gbit forbindelse til DS-101g+ i forhold til 100Mbit netværk. NAS serveren er klart hurtigere til at sende filer end til at modtage, men resultatet et generelt tilfredsstillende da overførsel kan ske i baggrunden uden at belaste computerens system unødigt hårdt. Hvor kan Synology DS-101g+ købes Synology DS-101g+ er ikke nogen ny NAS server længere og det har været muligt at købe den her i Danmark længe. Prisen ligger i dag og svæver tæt på 1700kr. inkl. moms.

16 16 of /2/10 上 午 10:48 Konklusion Efter en lang pause på området for NAS servere så har vi endnu engang her på redaktionen været inde og vende på området som roligt vinder mere frem på markedet. Dette sker i takt med at vi har større behov for data via netværk i hjemmet, eller adgang til det uden at vores computer udsættes for risiko ved deling over et net som kan blive ramt af virus og hacker angreb. Det er dog ikke hovedgrunden til at man køber en NAS, men for at få adgang til en række features som en hel computer også kan give, men NAS kan tilbyde disse ting uden at fylde ret meget og forbrug på strømsiden må også siges at være lavere. Endelig så er priserne på NAS faldet ganske meget på det seneste og vi ser flere og flere tage dem ind i hjemmet eller på mindre virksomheder. DS-101g+ som er den seneste model Synology har frigivet er en 6-i-1 server som giver et hav af features som hver især er ganske lækre at have. Nogle af dem er langt vigtigere end andre, men generelt så er det alle gode at have som mulighed hvor man står i en situation hvor de kan anvendes. DS-101g+ er ganske nem at arbejde med for mennesker uden større viden omkring netværk, men den indbyggede hjælpe funktion gør det heller ikke sværere at slippe igennem de steder det kan blive besværligt at forstå opsætningen. Generelt er DS-101g+ et rigtigt fornuftigt produkt, hvor vi kun oplevede blæseren som et belastende punkt i aktiv tilstand. Den larmer alt for meget til at man gider have den stående for tæt på. Den bør derfor være placeret et sted hvor man ikke sidder selv. Prisen på DS-101g+ kan virke høj for mange, men det er faktisk ikke så galt når man nu ser på de muligheder som den trækker med sig. Det er ting som printserver, backup station m.m. som trækker voldsomt op på enhedens anvendelighed i forhold til prisen. Synology DS-101g+ Server Disk Station trækker Tweak'O meter op til 90 for et produkt som generelt er lækkert at have stående i hjemmet med flere computere eller i en virksomhed hvor tingene skal arbejde sammen og prisen være fornuftig. DS-101g+ tilbyder en række features som gør den til en lille guldgruppe, men blæseren larmer for meget efter vores mening. Prisen på omkring 1700kr uden harddisk kan være skræmmende, men features for pengene gør det til et godt køb. Hvad betyder karakteren: Tweak'O'Meter karakter beskrivelse OBS - Vores bedømmelser er testerens/skribentens personlige oplevelser med produktet, efter dennes egen vurdering, dvs. testeren bestemmer selv de kriterier og argumenter produktet er vurderet ud fra. Det gælder også for karaktergivningen, der er individuel og IKKE kan sammenlignes med andres. Info - Vores artikler/reviews på produkter SKAL ikke anvendes som købsguider, da vi ikke tager ansvar for evt. misforståelser eller fejl i reviews hvis alt evt. ikke læses. Henviser derfor til at læserne indhenter yderlig information, samt læser andre reviews inden evt. købsbeslutning. TweakUp tager under ingen omstændigheder ansvar for fejlkøb pga. af reviews Copyright TweakUp.dk - All rights reserved

Kom godt igang med DS-101g+ Disk Station. (installations vejledning)

Kom godt igang med DS-101g+ Disk Station. (installations vejledning) Kom godt igang med DS-101g+ Disk Station (installations vejledning) Bemærk Venligst se Chapter 2 Get to Know the Hardware i den engelske User s Guide for detaljeret beskrivelse af knapperne samt LEDs funktioner.

Læs mere

XVR optager med 8 kanaler (1080N) Varenr

XVR optager med 8 kanaler (1080N) Varenr XVR optager med 8 kanaler (1080N) Varenr. 2100.0461 Bruger / Installations vejledning Side 1 af 20 Indhold 1. Indikator... 2 2. Tilslutninger... 3 3. Harddisk Installation... 4 4. Opstart... 6 5. Fjernforbindelse

Læs mere

Apple AirPort Time Capsule - NAS-server - 3 TB - HDD 3 TB x 1 - Gigabit Ethernet / a/b/g/n/ac

Apple AirPort Time Capsule - NAS-server - 3 TB - HDD 3 TB x 1 - Gigabit Ethernet / a/b/g/n/ac Apple AirPort Time Capsule - NAS-server - 3 TB - HDD 3 TB x 1 - Gigabit Ethernet / 802.11a/b/g/n/ac Description Apple AirPort Time Capsule - NAS server - 3 TB - HDD 3 TB x 1 - Gigabit Ethernet / 802.11a/b/g/n/ac

Læs mere

NVR Client system. Bruger Manual. SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk

NVR Client system. Bruger Manual. SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk NVR Client system Bruger Manual SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk 1 Indholdsfortegnelse. Side 3: Side 4-5: Side 6: Side 8: Side 10: Side 11:

Læs mere

SYNOLOGY DS418j 4-bay NAS server

SYNOLOGY DS418j 4-bay NAS server SYNOLOGY DS418j 4-bay NAS server Description Synology Disk Station DS418j - NAS server - 4 bays - RAID 0, 1, 5, 6, 10, JBOD - RAM 1 GB - Gigabit Ethernet - iscsi Stream indhold til dit TV Gør din Synology

Læs mere

Installation af Oracle 10g Release 2 database

Installation af Oracle 10g Release 2 database Installation af Oracle 10g Release 2 database Oracle 10g database indeholder databasesoftware, enterprise manager, SQL*Plus m.m., HTML DB (i dag kendt som Application Express) og tilhørende HTTP Server

Læs mere

NT PDC Udarbejdet af Kenneth Dalbjerg

NT PDC Udarbejdet af Kenneth Dalbjerg NT PDC Udarbejdet af Kenneth Dalbjerg Titelblad Denne rapport er udarbejdet af Kenneth Dalbjerg, med det formål at lære noget omkring, NT PDC Server. Side 2 af 13 Indholdsfortegnelse Forside Titelblad

Læs mere

Byg din egen PC. Starter edition

Byg din egen PC. Starter edition Komponent Processer Processer køler Bundkort RAM moduler Grafik/video kort Harddisk DVD-brænder eller optisk drev Kabinet Strømforsyning Tjekliste Byg din egen PC Starter edition Før du starter denne guide

Læs mere

Quickguide. Dansk quickguide til Nexus IP opsætning

Quickguide. Dansk quickguide til Nexus IP opsætning Quickguide Dansk quickguide til Nexus IP opsætning Contents NVR guide... 3 1.0 Optageren:... 3 1.1 Tilslutning... 3 1.2 Installation af harddisk:... 3 2.0 Først gang din optager bliver startet:... 4 3.0

Læs mere

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User Hosted CRM 2011 Outlook client connector setup guide Date: 2011-09-08 Version: 1 Author: anb Target Level: Customer Target Audience: End User Language: da-dk Page 1 of 19 LEGAL INFORMATION Copyright 2011

Læs mere

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0 QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100 SecVision - Quick Manual v1.0 1. System Login 1.1. Bruger Login ID: admin Password: 00000 1.2. Indstilling af dato/tid og harddisk

Læs mere

Guide til opdatering af Parrot CK3100 LCD, 3200LS Color, 3200LS+ og MK6100 med en Parrot Dongle

Guide til opdatering af Parrot CK3100 LCD, 3200LS Color, 3200LS+ og MK6100 med en Parrot Dongle Hvis man bruger en Bluetooth dongle fra Parrot (Parrot Dongle), så skal man følge nedenstående guide. Guiden er baseret med opdateringssoftware, version 3.4.1.0, til Microsoft Windows XP. For at kunne

Læs mere

HP LaserJet Pro M102w Laser

HP LaserJet Pro M102w Laser HP LaserJet Pro M102w Laser Description HP LaserJet Pro M102w - Printer - monochrome - laser - A4/Legal - 1200 dpi - up to 22 ppm - capacity: 160 sheets - USB 2.0, Wi-Fi Features Designet til effektivitet

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

Dansk version. Introduktion. Hardware-installation. Installation af Windows XP. LW057V2 Sweex Wireless LAN PCI Card 54 Mbps

Dansk version. Introduktion. Hardware-installation. Installation af Windows XP. LW057V2 Sweex Wireless LAN PCI Card 54 Mbps LW057V2 Sweex Wireless LAN PCI Card 54 Mbps Introduktion Udsæt ikke Wireless LAN PCI Card 54 Mbps for meget høje temperaturer. Anbring ikke enheden i direkte sollys eller tæt ved varmekilder. Anvend ikke

Læs mere

smart-house Web-Server Manual smart-house Web-Server Manual 1 of 15

smart-house Web-Server Manual smart-house Web-Server Manual 1 of 15 smart-house Web-Server Manual CARLO GAVAZZI AS, PB 215, NO-3901 Porsgrunn Telefon: 35 93 08 00 Telefax: 35 93 08 01 Internet: http://www.carlogavazzi.no E-Mail: gavazzi@carlogavazzi.no 1 of 15 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Spørgsmål: Hvordan kan jeg sætte routeren op uden brug af CD en? Svar: Routeren kan sættes op manuelt iht. step by step guiden nedenfor!

Spørgsmål: Hvordan kan jeg sætte routeren op uden brug af CD en? Svar: Routeren kan sættes op manuelt iht. step by step guiden nedenfor! Spørgsmål: Hvordan kan jeg sætte routeren op uden brug af CD en? Svar: Routeren kan sættes op manuelt iht. step by step guiden nedenfor! Produkter dækket af denne step by step guide: De fleste routere

Læs mere

Synology DS Bay 4GB RAM Dual Port 10GbE BASE-T

Synology DS Bay 4GB RAM Dual Port 10GbE BASE-T Synology DS1817 8 Bay 4GB RAM Dual Port 10GbE BASE-T Description Synology Disk Station DS1817 - NAS server - 8 bays - SATA 6Gb/s - RAID 0, 1, 5, 6, 10, JBOD - RAM 4 GB - Gigabit Ethernet / 10 Gigabit Ethernet

Læs mere

FAQ - Ofte stillede spørgsmål Oprettet af: lema 05-02-2008 Rettet af: memo 08-06-2015

FAQ - Ofte stillede spørgsmål Oprettet af: lema 05-02-2008 Rettet af: memo 08-06-2015 Indholdsfortegnelse Hvordan tilslutter jeg min notebook til en projektor på skolen?... 2 Hvordan tilslutter jeg min notebook til højtalerne i klassen?... 2 Hvordan tilslutter jeg en af skolens printere?...

Læs mere

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User Hosted CRM 2011 Outlook client connector setup guide Date: 2011-06-29 Version: 1 Author: anb Target Level: Customer Target Audience: End User Language: da-dk Page 1 of 16 LEGAL INFORMATION Copyright 2011

Læs mere

HARD DISK CASING 2.5 STORAGE IDE/PATA TO USB 2.0

HARD DISK CASING 2.5 STORAGE IDE/PATA TO USB 2.0 STORAGE SUPPORT HARD DISK CASING 2.5 STORAGE IDE/PATA TO USB 2.0 manual SI-707143 STORAGE SUPPORT HARD DISK CASING 2.5 STORAGE IDE/PATA TO USB 2.0 Ta k f o r d i d u h a r v a l g t a t k ø b e e t I C

Læs mere

Netteknik 1 Byg et netværk med SO-HO router Øvelse

Netteknik 1 Byg et netværk med SO-HO router Øvelse Netværk med Ethernet-kabler på SOHO router HOLD NUMMER: Beskrivelse Denne øvelse opbygger og tester trinvis et fysisk netværk med 2 Pc er, en SO-HO router, en Internetadgang samt diverse Ethernet-kabling.

Læs mere

BIPAC-7500G g ADSL VPN Firewall-router med 3DES-accelerator Kom hurtigt i gang

BIPAC-7500G g ADSL VPN Firewall-router med 3DES-accelerator Kom hurtigt i gang BIPAC-7500G 802.11g ADSL VPN Firewall-router med 3DES-accelerator Kom hurtigt i gang Billion BIPAC-7500G 802.11g ADSL VPN Firewall-router med 3DES-accelerator Bemærk Se online-vejledningen, hvis du vil

Læs mere

Guide til opsætning og sikring af trådløst netværk.

Guide til opsætning og sikring af trådløst netværk. Guide til opsætning og sikring af trådløst netværk. Jeg vil kort komme ind på hvad man skal og hvad man helst ikke skal gøre når man skal opsætte sit trådløse netværk. Jeg vil tage udgang i en DI-624 fra

Læs mere

KONTAKT. Sådan kommer du på nettet med din Fullrate forbindelse.

KONTAKT. Sådan kommer du på nettet med din Fullrate forbindelse. KONTAKT www.fullrate.dk/kontakt Finder du ikke svar på dine spørgsmål via denne vejledning, på vores hjemmeside eller forum er du meget velkommen til at skrive til os. Kundeservice: kundeservice@fullrate.dk

Læs mere

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 M A N U A L S I - 7 0 7 1 2 8

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 M A N U A L S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 M A N U A L S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E

Læs mere

TRUST 100MB SPEEDSHARE USB ADAPTER

TRUST 100MB SPEEDSHARE USB ADAPTER 1 Introduktion Tillykke med Deres køb af Trust 100MB Speedshare USB Adapter. Trust 100MB Speedshare USB Adapteret giver Dem mulighed for at forbinde Deres PC med et lokalt netværk (LAN) og/eller med en

Læs mere

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA Team Mobbis +45 3325 5858 www.mobbis.com info@mobbis.com HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA 2.6. HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION AXIS KAMERAER Team Mobbis anbefaler AXIS som leverandør af

Læs mere

IP Modul report / Netværks software manual 1.0 Funktions beskrivelse:

IP Modul  report / Netværks software manual 1.0 Funktions beskrivelse: IP Modul E-mail report / Netværks software manual 1.0 Funktions beskrivelse: IP modulet anvendes til generering af e-mail alarm fra Fronti alarm-centraler samt fjernstyring af Fronti alarm-centraler via

Læs mere

UPLOAD. Af Database og Website til Skolens Server

UPLOAD. Af Database og Website til Skolens Server UPLOAD Af Database og Website til Skolens Server INDHOLDSFORTEGNELSE Fra projekt til server... 3 Overførsel af SQL Database... 3 Eksekvering af T SQL Script... 8 Modificering af Visual Studio Projekt...

Læs mere

VDI Manual v. 5 Indhold

VDI Manual v. 5 Indhold VDI Manual v. 5 Indhold VDI Manual v. 5... 1 VDI Windows 7 Manual... 2 VDI Windows xp Manual... 3 Andre Browsere Manual... 4 VDI Andoid Manuel opsætning af Citrix Reciever... 6 Automatisk opsætning af

Læs mere

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS MANUAL NI-707525 DANSK HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS Først og fremmest vil vi gerne takke dig, fordi du har købt en ICIDU Homeplug-adapter. Med denne 200 Mbps

Læs mere

«Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET

«Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET «Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET 1 Generelt EDB-NETVÆRK: Der er installeret et edb-net, der er tilsluttet Internettet. Det betyder, at du fra din pc kan få forbindelse til

Læs mere

AFN2208N+ Wi-Fi forstærker 300mBit op til 2500 meters rækkevidde vandtæt.

AFN2208N+ Wi-Fi forstærker 300mBit op til 2500 meters rækkevidde vandtæt. AFN2208N+ Wi-Fi forstærker 300mBit op til 2500 meters rækkevidde vandtæt. WiFi forstærker/router med op til 2500 meters rækkevidde og med DANSK quick guide/installationsvejledning. Denne WiFi forstærker

Læs mere

Contents. ESXi installation og basisk konfiguration

Contents. ESXi installation og basisk konfiguration Contents ESXi installation og basisk konfiguration... 1 Opsætning af ESXi virtuelle netværk... 7 Vælge netværk som et GuestOS skal tilsluttes... 9 Installation af virtuelle maskiner... 11 Arbejde med Guest

Læs mere

Installationsmanual IP-Kamera Integration

Installationsmanual IP-Kamera Integration IP-Kamera Integration Kom godt i gang Tillykke med dit nye SuperSail produkt. Vi håber at du bliver tilfreds med det og vi står til rådighed med support hvis du måtte have behov for det. Du kan kontakte

Læs mere

Sådan kommer du på nettet med din Fullrate forbindelse. Opsætning af router, computer og telefon. ZyXEL P-2812HNU-F1

Sådan kommer du på nettet med din Fullrate forbindelse. Opsætning af router, computer og telefon. ZyXEL P-2812HNU-F1 Sådan kommer du på nettet med din Fullrate forbindelse Opsætning af router, computer og telefon ZyXEL P-8HNU-F Tillykke med din Fullrate bredbåndsforbindelse Indholdsfortegnelse Denne vejledning beskriver,

Læs mere

Installationsvejledning til kabel-modem

Installationsvejledning til kabel-modem Installationsvejledning til kabel-modem Kære nye Canal Digital Internet-kunde, Du har fået tilsendt følgende 3 dele til din nye internetforbindelse. 1. Kabelmodem med strømforsyning 2. Netværkskabel 3.

Læs mere

MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DISTRIWIN SERVICE INSTALLATION

MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DISTRIWIN SERVICE INSTALLATION MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DISTRIWIN SERVICE INSTALLATION 140 981 002 930 Vers. 1.01 05-01-2017 INDHOLD 1 Introduktion... 4 2 Udpak DistriWin Service installationen... 4 3 Installer DistriWin Service...

Læs mere

BiPAC 7402R2. ADSL2+ VPN Firewall-router. Kom hurtigt i gang

BiPAC 7402R2. ADSL2+ VPN Firewall-router. Kom hurtigt i gang BiPAC 7402R2 ADSL2+ VPN Firewall-router Kom hurtigt i gang Billion BiPAC 7402R2 ADSL2+ VPN Firewall-router Bemærk Se online-vejledningen, hvis du vil have mere udførlig vejledning i konfiguration og brug

Læs mere

Billion. Hotfix for BIPAC 5200G Serien & Windows XP Service Pack 3. Revision 1.0DK. Dato: 22 maj, 2008. Side 1 af 1. Revision: V1.

Billion. Hotfix for BIPAC 5200G Serien & Windows XP Service Pack 3. Revision 1.0DK. Dato: 22 maj, 2008. Side 1 af 1. Revision: V1. Hotfix for BIPAC 5200G Serien & Windows XP Service Pack 3 Revision 1.0DK Dato: 22 maj, 2008 Side 1 af 1 Fejlbeskrivelse Billion Visse brugere med Windows XP og en BIPAC 5200G Router kan miste forbindelsen

Læs mere

Multiguide til C903IP

Multiguide til C903IP Multiguide til C903IP Om IP kameraer For at kunne installere et IP kamera er det vigtigt at vide, at der finder flere forskellige slags IP adresser: - Den eksterne IP adresse har du fået tildelt af din

Læs mere

Hurtig Start Guide 1

Hurtig Start Guide 1 Hurtig Start Guide 1 Kamera Tilslutnings Diagram Telefon Tablet OBS: I den indledende opsætning, tilslut kameraet til routeren med Ethernet kablet, følg derefter de næste trin 2 1. Installer Reolink APP

Læs mere

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet.

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet. Opsætning af Backup Dette er en guide til opsætning af backup med Octopus File Synchronizer. Det første der skal ske er, at programmet skal registreres (programmet kan dog bruges i 30 dage, hvis det ikke

Læs mere

Application Note: AN-Z05

Application Note: AN-Z05 Application Note: AN-Z05 Opsætning af zense PC-boks og LAN router for kommunikation via internettet. Indledning Dette dokument beskriver et eksempel på opsætning af PC-boksen, model PLM-2110ULT, til brug

Læs mere

Nexus IP Quickguide. Til alle Nexus VW og FW modeller

Nexus IP Quickguide. Til alle Nexus VW og FW modeller Nexus IP Quickguide Til alle Nexus VW og FW modeller Indhold 1.0 Første Opsætning... 3 1.1 FYSISK TILSLUTNING... 3 1.2 FIND KAMERAET... 3 1.3 LOG PÅ KAMERAET MED INTERNET EXPLORER 11... 4 2.0 Udvidet forklaring

Læs mere

Bruger Manual PC Valtronics Udendørs Kamera - Windows system

Bruger Manual PC Valtronics Udendørs Kamera - Windows system Bruger Manual PC Valtronics Udendørs Kamera - Windows system Brugervejledning til PC (windows) 1. Installation af kamera Vejledningen er almen for alle Valtronics kameraer, og derfor kan billederne af

Læs mere

Quick Guide. Hvad er inkluderet Kassen med din Fitbit Aria indeholder:

Quick Guide. Hvad er inkluderet Kassen med din Fitbit Aria indeholder: Hvad er inkluderet Kassen med din Fitbit Aria indeholder: Fitbit Aria Wi-Fi Smart Scale 4 AA batterier, der allerede er installeret Aria Quick Start Guide Sådan kommer du i gang Din Aria skala leveres

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING DK 8MP wildview ir / KAMERA JK 020 / Åtelkamera 801/Albecom Justerbar 3 / 5 eller 8 mp.

BRUGER VEJLEDNING DK 8MP wildview ir / KAMERA JK 020 / Åtelkamera 801/Albecom Justerbar 3 / 5 eller 8 mp. BRUGER VEJLEDNING DK 8MP wildview ir / KAMERA JK 020 / Åtelkamera 801/Albecom Justerbar 3 / 5 eller 8 mp. Funktioner: 1. 5 cm TFT LCD-skærm med angivelse af optage tilstand, hukommelse på kort og batteri

Læs mere

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Indholdsfortegnelse 1. Sådan finder du frem til, hvilken Windows version din computer har. Først klikker du på nede i venstre hjørne, derefter vælger du På den

Læs mere

Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions Adobe Digital Editions Kom godt i gang Klik på knapperne nedenfor for at komme videre Forberedelse Download Adobe Digital Editions: Til Windows TRYK HER Til Mac OS TRYK HER Bemærk: Adobe Digital Editions

Læs mere

LK IHC Visual. Installation, systemkrav og kommunikation. Traditionelt el-materiel. Intelligente systemer. Data og kommunikation.

LK IHC Visual. Installation, systemkrav og kommunikation. Traditionelt el-materiel. Intelligente systemer. Data og kommunikation. LK IHC Visual Installation, systemkrav og kommunikation Traditionelt el-materiel Intelligente systemer Data og kommunikation Belysning Indhold Sådan kommer du i gang... Installation af IHC Visual... Pc-systemkrav...

Læs mere

BIPAC-5100 / 5100W. Trådløs ADSL-router. Kom hurtigt i gang

BIPAC-5100 / 5100W. Trådløs ADSL-router. Kom hurtigt i gang BIPAC-5100 / 5100W Trådløs ADSL-router Kom hurtigt i gang Billion BIPAC-5100 / 5100W ADSL Router Bemærk Hvis du vil have mere udførlige instruktioner i konfigurationen og brugen af den trådløse ADSL Firewall

Læs mere

Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router

Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router Sådan opsætter du den lejede eksterne trådløse router fra AURA Fiber Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Aktivering af det trådløse netværk 7 Opkobling

Læs mere

Foscam FI9853P og FI9851P med Fibaro Home Center

Foscam FI9853P og FI9851P med Fibaro Home Center Foscam FI9853P og FI9851P med Fibaro Home Center Køb FI9853P Udendørs Camara Klik Her Køb FI9851P Indendørs Camara Klik Her Der er 3 Stik / Ledninger på dit Camara: 1 : Til Strømforsyning 2: Til Netværk

Læs mere

Det er muligt at opdatere kittet når det er installeret i bilen eller før det installeres, som dog kræver at man f.eks. tilslutter det et demopodie.

Det er muligt at opdatere kittet når det er installeret i bilen eller før det installeres, som dog kræver at man f.eks. tilslutter det et demopodie. Parrot s produkter kan opdateres med ny software, som i visse tilfælde kan være nødvendigt eller i fremtiden når man har købt en ny telefon som kræver nyeste software version. Det er muligt at opdatere

Læs mere

Tildel fast IP adresse til BC9xxx med BootP og oprettelse kommunikation fra TwinCat

Tildel fast IP adresse til BC9xxx med BootP og oprettelse kommunikation fra TwinCat APP-NOTE 600003 Beckhoff Application Note Date: 6/20/2006 Document Status: First Draft Beckhoff Automation Aps Naverland 2, DK-2600 Glostrup Phone +45 43 46 76 20 Fax +45 43 46 63 35 Tildel fast IP adresse

Læs mere

Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg cvr 27652328 Tlf. 62 20 11 20 Fax 62 20 15 16 support@sef.dk www.sef.dk

Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg cvr 27652328 Tlf. 62 20 11 20 Fax 62 20 15 16 support@sef.dk www.sef.dk Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg cvr 27652328 Tlf. 62 20 11 20 Fax 62 20 15 16 support@sef.dk www.sef.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Forord... 2 Installation... 2 - Enkeltbruger

Læs mere

Epson AcuLaser CX37DTNF Laser

Epson AcuLaser CX37DTNF Laser Epson AcuLaser CX37DTNF Laser Description Epson AcuLaser CX37DTNF - Multifunction printer - color - laser - 215.9 x 500 mm (original) - A4/Legal (media) - up to 24 ppm (printing) - 850 sheets - 33.6 Kbps

Læs mere

BIPAC 7100SV VoIP ADSL Modem/Router

BIPAC 7100SV VoIP ADSL Modem/Router BIPAC 7100SV VoIP ADSL Modem/Router Kom hurtigt i gang Billion BIPAC 7100SV VoIP ADSL Modem/Router Bemærk Se online-vejledningen, hvis du vil have mere udførlig vejledning i konfiguration og brug af

Læs mere

Data Safe I (Serial ATA) Ekstern USB 2.0-harddisk. Brugervejledning

Data Safe I (Serial ATA) Ekstern USB 2.0-harddisk. Brugervejledning Data Safe I (Serial ATA) Ekstern USB 2.0-harddisk Brugervejledning Version 1.1 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang 1.1 Forholdsregler vedr. sikkerhed 1.2 Systemkrav 1.3 Pakkens indhold 2 Vejledning til

Læs mere

Quick Guide Powerline Netværkssæt 1278

Quick Guide Powerline Netværkssæt 1278 Quick Guide Powerline Netværkssæt 1278 Denne guide beskriver hvordan man hurtigt kan lave opsætning på Powerline Netværkssæt. Ønskes der en mere detaljeret beskrivelse af opsætningen se manual: www.accessionx.com/download/documents_downloads/1278_-_danish_manual.pdf

Læs mere

Sådan kommer du på nettet med din Fullrate forbindelse. Opsætning af router, computer og telefon. ZyXEL VMG8924-B10A

Sådan kommer du på nettet med din Fullrate forbindelse. Opsætning af router, computer og telefon. ZyXEL VMG8924-B10A Sådan kommer du på nettet med din Fullrate forbindelse Opsætning af router, computer og telefon ZyXEL VMG894-B0A Tillykke med din Fullrate bredbåndsforbindelse Indholdsfortegnelse Denne vejledning beskriver,

Læs mere

Vejledning til at tjekke om du har sat manuel IP på din computer.

Vejledning til at tjekke om du har sat manuel IP på din computer. Indhold Vejledning til at, komme på nettet. (DANSK)... 2 Gælder alle systemer.... 2 Vejledning til at tjekke om du har sat manuel IP på din computer.... 2 Windows 7... 2 Windows Vista... 2 Windows XP...

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system

Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system Brugervejledning til PC (windows) 1. Installation af kamera Vejledningen er almen for alle Valtronics kameraer, og derfor kan billederne af de forskellige

Læs mere

M A D S L A R S E N, A S G E R B A L L E G A A R D & J O N A S K R O N B O R G R O S K I L D E T E K N I S K E G Y M N A S I U M.

M A D S L A R S E N, A S G E R B A L L E G A A R D & J O N A S K R O N B O R G R O S K I L D E T E K N I S K E G Y M N A S I U M. M A D S L A R S E N, A S G E R B A L L E G A A R D & J O N A S K R O N B O R G R O S K I L D E T E K N I S K E G Y M N A S I U M mininet EN ØVELSE I AT ETABLERE ET NETVÆRK S E R V I C E O G K O M M U N

Læs mere

BIPAC-5100S. ADSL-Modem/Router. Kom hurtigt i gang

BIPAC-5100S. ADSL-Modem/Router. Kom hurtigt i gang BIPAC-5100S ADSL-Modem/Router Kom hurtigt i gang Billion BIPAC-5100S ADSLModem/Router Bemærk Hvis du vil have mere udførlige instruktioner i konfigurationen og brugen af den trådløse ADSL Firewall Router,

Læs mere

- City - gør det selv installation. - Vejledninger -

- City - gør det selv installation. - Vejledninger - - City - gør det selv installation - Vejledninger - Ver. 1.94 Side 1 Indholdsfortegnelse: Installationsguide... 3 IPTV, Analogt/Digitalt TV og Radio... 3 Internet over 10 Mbit/s... 3 Internet op til 10

Læs mere

Features Sæt produktiviteten i vejret: Giv arbejdsgrupper den hastighed, de har brug for

Features Sæt produktiviteten i vejret: Giv arbejdsgrupper den hastighed, de har brug for HP LaserJet Enterprise M806dn - Printer - monokrom - Duplex - laser - A3-1200 x 1200 dpi - op til 56 spm - kapacitet: 1100 ark - USB 2.0, Gigabit LAN, USB vært Description HP LaserJet Enterprise M806dn

Læs mere

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1 Brugervejledning ComX brugervejledning version 4.1 1 INDHOLD PAKKENS INDHOLD Pakkens indhold side 2 Fjernbetjening side 2 Tilslutning af Settop-boksen side 3 Introduktion til Bredbånds-TV side 4 Tilslutning

Læs mere

AstroComp en idé Version 0.2 (foreløbig)

AstroComp en idé Version 0.2 (foreløbig) AstroComp en idé Version 0.2 (foreløbig) Udgangpunkt for idéen - De fleste er sikkert belastet af en frygtelig masse kabler og/eller konvertere mellem USB og de forskellige enheder man ønsker at kommunikere

Læs mere

RJ Gå til indeks. Gå til indeks

RJ Gå til indeks. Gå til indeks Indeks Hvis du vil gemme denne PDF fil, skal du vælge "Gem" i menuen "Fil". Ordenen på FAQ'er (Ofte stillede spørgsmål) i indekset, er ikke identisk med rækkefølgen i hovedteksten. Kom godt i gang Installer

Læs mere

Epson AcuLaser CX37DNF Laser

Epson AcuLaser CX37DNF Laser Epson AcuLaser CX37DNF Laser Description Epson AcuLaser CX37DNF - Multifunction printer - color - laser - 215.9 x 500 mm (original) - A4/Legal (media) - up to 24 ppm (printing) - 350 sheets - 33.6 Kbps

Læs mere

Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet

Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet Fiberbredbånd TV Telefoni www.gefibernet.dk Indhold 4 Aktivering af det trådløse netværk 7 Opkobling

Læs mere

Instruktioner i installation og afinstallation af Windows PostScript- og PCLprinterdrivere

Instruktioner i installation og afinstallation af Windows PostScript- og PCLprinterdrivere Instruktioner i installation og afinstallation af Windows PostScript- og PCLprinterdrivere version 8 Denne fil med vigtige oplysninger indeholder en vejledning til installation af Custom PostScript- og

Læs mere

Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 64 Svendborg 5700 fax 62 20 15 16 tlf 62 21 27 71 email sef@sef.dk web www.sef.dk

Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 64 Svendborg 5700 fax 62 20 15 16 tlf 62 21 27 71 email sef@sef.dk web www.sef.dk Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 64 Svendborg 5700 fax 62 20 15 16 tlf 62 21 27 71 email sef@sef.dk web www.sef.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Forord... 2 Installation... 2 - Enkeltbruger

Læs mere

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003 Jonas Christiansen Voss 2. marts 2004 Indhold 1 CD ere 2 1.1 Brænde dokumenter til CD....................... 2 1.2 Disk Copy.................................

Læs mere

Brugervejledning til trådløs router

Brugervejledning til trådløs router Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra EnergiMidt Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Indhold 4 Aktivering af det

Læs mere

Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning

Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning 1. Lokalt installeret afleveringsprogram til stedprøver... 2 2. Systemkrav... 3 3. Netværksopsætning... 4 4. Installation

Læs mere

LÆS DETTE FØRST WorkCentre 7300 Series Fiery-installation

LÆS DETTE FØRST WorkCentre 7300 Series Fiery-installation LÆS DETTE FØRST WorkCentre 7300 Series Fiery-installation Dette dokument beskriver, hvordan du installerer og konfigurerer Fiery Network Controller for WorkCentre 7300 Series. Udfør de trin, der vedrører

Læs mere

Overvågningskamera. ~Af Svend, Valdemar og Frederik~

Overvågningskamera. ~Af Svend, Valdemar og Frederik~ Lavet af Svend, Valdemar og Frederik 2.3 HTX - Roskilde Overvågningskamera ~Af Svend, Valdemar og Frederik~ I dette forløb har vi arbejdet med overvågningskameraer. Det handlede om at lære, hvordan et

Læs mere

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router Kom godt i gang med Icotera fiberboks med indbygget router Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet, skal du have tilsluttet computer, TV og telefon til fiberboksen. Med denne

Læs mere

Sådan bruges den eksterne CD-brænder med DirectCD Side 1 af 6

Sådan bruges den eksterne CD-brænder med DirectCD Side 1 af 6 Sådan bruges den eksterne CD-brænder med DirectCD Side 1 af 6 Sådan bruges den eksterne CD-brænder: 1) Først skal programmet der styrer den eksterne boks med brænderen installeres, Freecom. 2) Sæt den

Læs mere

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 Version 3.00 Inkl. PC program: ENG110 Version 3.00 Betjeningsvejledning 1/11 Generelt: ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 er et microprocessor styret instrument til

Læs mere

Formfaktor: Mini-DTX 20cm (7,87 inches) x 17cm (6,69 inches)

Formfaktor: Mini-DTX 20cm (7,87 inches) x 17cm (6,69 inches) Bundkort: Adina Formfaktor: Mini-DTX 20cm (7,87 inches) x 17cm (6,69 inches) Chipset: AMD Hudson D1 Fusion Kontrol Host Hukommelsessokler: 2 x DDR3 Front side bus hastigheder: 2.5GT / s Processor socket:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2 af 20

Indholdsfortegnelse. Side 2 af 20 WinSvin Via netværk Indholdsfortegnelse WinSvin via Netværk.... 3 Installation på server. Program og data deles herfra... 3 Installation på arbejdsstation. Program og data ligger på server.... 11 Installation

Læs mere

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Side 1 af 20 INSTALLATIONSGUIDE 1 1 FORORD 3 2 OPRET NODEN I NETGROUP PORTAL. 4 3 KLIENTSOFTWARE 5 3.1

Læs mere

Oversigts billedet: Statistik siden:

Oversigts billedet: Statistik siden: 1 Tilslutning: Tilslut et nætværks kabel (medfølger ikke) fra serverens ethernet port til din router. Forbind derefter bus kablet til styringen, brun ledning til kl. 29, hvid ledning til kl. 30 Forbind

Læs mere

Macab ST2300 IP. Gert Kaae Hansen

Macab ST2300 IP. Gert Kaae Hansen Macab ST2300 IP Gert Kaae Hansen 2012 Den nye software indeholder nye funktioner som gør det muligt at afspille filer direkte fra et NAS drev, kigge på video klip fra Youtube og se eller høre POD cast

Læs mere

PID2000 Archive Service

PID2000 Archive Service PROLON CONTROL SYSTEMS Herstedvesterstræde 56 DK-2620 Albertslund Danmark Tlf.: (+45) 43620625 Fax: (+45) 43623125 PID2000 Archive Service Bruger vejledning Juni 2002 Denne manual beskriver brugen af softwaren

Læs mere

Sådan kommer du nemt i gang med Joomla!

Sådan kommer du nemt i gang med Joomla! Joomla! Kursus Sådan kommer du nemt i gang med Joomla! Hvorfor er Joomla! alt for svær at komme i gang med I mit daglige virke som konsulent og underviser, med speciale i Joomla!, får jeg tit at vide at

Læs mere

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router Kom godt i gang med Icotera fiberboks med indbygget router Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet, skal du have tilsluttet computer, TV og telefon til fiberboksen. Med denne

Læs mere

GTX-4 TEKSTILPRINTER Betjeningsvejledning til Macintosh

GTX-4 TEKSTILPRINTER Betjeningsvejledning til Macintosh GTX-4 TEKSTILPRINTER Betjeningsvejledning til Macintosh Sørg for at læse denne vejledning, inden produktet benyttes. Opbevar denne vejledning på et sikkert sted til fremtidig brug. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Dette dokument beskriver hvorledes der installeres Symprex Exchange Connector og SQL Server Express for at MobilePBX kan benytte kalenderadadgang via database

Læs mere

Brugermanual. Wolfgang Wi-Fi Repeater

Brugermanual. Wolfgang Wi-Fi Repeater Brugermanual Wolfgang Wi-Fi Repeater Tak fordi du har valgt at købe en Wolfgang Wi-Fi Repeater. Vi opfordrer dig til at læse denne manual igennem inden produktet tages I brug. Information I denne brugervejledning

Læs mere

HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE

HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE 1 Tekniske Krav 1.1 Hardware krav: En skærm gerne med touch Hvis skærmen ikke har touch, skal du bruge et tastatur og en mus Webcam Gerne i HD En ekstern lydenhed

Læs mere

Kvik start opsætning af kamera det første du skal gøre:

Kvik start opsætning af kamera det første du skal gøre: Kom godt i gang Tillykke med købet af Valtronics Trådløst IP kamera. Denne quickmanual kan bruges til alle Valtronics IP kameraer. Kameraet giver mulighed for at fjenovervåge steder via sin mobiltelefon

Læs mere

Nexus IP Quickguide. Til alle Nexus VP og F modeller

Nexus IP Quickguide. Til alle Nexus VP og F modeller Nexus IP Quickguide Til alle Nexus VP og F modeller Indhold 1.0 Første Opsætning... 3 1.1 FYSISK TILSLUTNING... 3 1.2 FIND KAMERAET... 3 1.3 LOG PÅ KAMERAET MED INTERNET EXPLORER 11... 4 1.4 MENUEN...

Læs mere