(teksten er hentet på - den 31. januar 2012).

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "(teksten er hentet på www.kunstonline.dk - den 31. januar 2012)."

Transkript

1 Portræt - John Olsen Af Peter Haarby John Olsen "Det vigtigste det er at se! At gøre erfaring gennem øjnene som sans. Det burde være et fag i skolen at lære børnene at se. Det er som om, at erfaring hentet gennem øjnene ikke rigtigt tæller, som om al viden skal erhverves ved læsning og gå gennem hjernen for at blive regnet. John Olsen 1 Øjesol, Litografi

2 Enspænder John Olsen, der er én af dansk kunsts enspændere. Tidligt i karrieren vendte han storbyen ryggen og flyttede til Fyn ud i naturen. Og siden har naturen, naturens gang og det skæbnefællesskab mennesket har med naturen, været kernen i hans kunst og liv. John Olsen overskrider og udfordrer vores grænser. Vi fanges ind af hans billeders umiddelbare skønhed. Men hurtigt fornemmer vi, at der bag alt det smukke, er noget farligt på færde. Seeren John Olsen John Olsen ser. Han lever gennem synet. Han ser naturen, dådyret, der vover sig frem i lysningen, kragerne på marken eller strukturen i en fuglevinge. Han ser opmærksomt, nysgerrigt og intenst. Tit ser John Olsen noget, vi andre ikke lægger mærke til. Det kan være undseelige detaljer. Et græsstrå eller klipper på Island, som han går helt tæt på i sine tegninger og forstørrer op, så de forvandles til strukturer af en helt egen skønhed. Han ser også skønheden i ting, vi andre vil finde mærkelige eller direkte ulækre. I en fåremaves fedtvæv eller en indtørret bananskræl. I en hjerne eller i en mumificeret kat. Han finder skønheden der, fordi han ser rent og uden fordomme. Han ser farver og strukturer først og fremmest som farver og strukturer - og ikke som hjerne, skimmel, blod eller fedtvæv. John Olsen registrerer det, han ser. Han tegner det med blyanten eller kullet på den tegneblok, han altid har med på sine spadsereture i naturen. Eller han fotograferer det. De unge år Fuglene har hele livet igennem fascineret John Olsen. Blandt den unge mands første tegninger er en lang række ualmindeligt smukke fuglestudier, der viser indflydelsen fra det store forbillede Johannes Larsen. En kunstner, som den unge mand dristede sig til at besøge, dan han i 1959 besluttede sig for at tage Danmark rundt. 2

3 Gråkrager, Akvarel John Olsens kunstneriske karriere havde taget sin begyndelse et par år inden. Efter en 8 måneders læretid som reklametegner, og en endnu kortere som håndværksmaler, kom den 16-årige John Olsen i lære som overglasurmaler på Den Kongelige Porcelænsfabrik, hvor han fik sin første, egentlige kunstneriske uddannelse. 3 Fuglestudierne gav den unge Olsen adgang til Kunstakademiet, hvor han blev optaget på billedhuggerskolen i 1960, hvor han modtog undervisning af professor Mogens Bøgild. De første skulpturer hentede også deres inspiration fra fugleverdenen bl.a. fine skulpturer af en enøjet Troldand og en Engelsk Kampdværghøne. Gammel Engelsk Kampdværghøne. 1964

4 Grafikeren John Olsen I 1965 skiftede John Olsen fra Kunstakademiets Billedhuggerskole til Grafisk Skole, hvor han fik Holger J. Jensen og Søren Hjorth Nielsen som lærere. De næste 20 år blev grafikken hans foretrukne kunstneriske udtryksform. Motiverne hentede John Olsen i naturen omkring hjemmet på Hindsholm, eller fra de årlige sommer-ekspeditioner til Færøernes forrevne kystfjelde, hvor strukturer og forfald antog storladne universelle former. Igennem 1980 erne blev det grafiske univers overført til billedhuggerens reliefform, og der eksperimenteredes med collage-kompositioner og træsnit i monumental-udgaver. 4 Demolerende natur, Ætsning. Tilhører Holstebro Kunstmuseum Naturen som råmateriale Naturen er ikke kun genstand for gengivelse. Den leverer også helt konkret materiale til John Olsens værker. Han er en utrættelig samler af indtørrede bananskræller, mågeådsler, forunderlige grenknuder, dyrekranier og -knogler, udstoppede fugle og fugleæg. Også lossepladsen og loppemarkedet leverer råmateriale til John Olsens kunstneriske virksomhed. På biennalen i Venedig i 1995 viste John Olsen flere kasser bl.a. med mågemumier og indtørrede bananskræller. Umiddelbart mærkværdigt og vanskeligt at acceptere som kunst. Men ved anden øjekast forvandledes de døde fugle og bananskrællerne til tegn og bliver derved til naturens egen kalligrafi.

5 5 Mågemumier, 1995 John Olsen sætter også sine fund op i glasskabe, der giver mindelser om renæssancens raritetskabinetter og kunstkamre. I disse forundringsskabe og undrekamre, der med deres mylder af genstande næsten ikke er til at overskue, skabes der nye overraskende helheder og betydninger. Farve, form og stoflighed stilles overfor hinanden, og gør beskueren opmærksom på det smukke i forfaldet. I disse værker udfordrer John Olsen vores normale opfattelse af, hvad der er kunst, og tvinger os til at se på en anderledes måde, end den vi er vant til. Han skaber nye overraskende helheder og betydninger, og han gør os opmærksomme på, at skønhed er mange ting og at den også kan rummes i forfaldet.

6 Skalaer Undrekammer, 2001 Tilhører Holstebro Kunstmuseum. Fotograf: Jørn Valentin Mange af John Olsens store skulpturer er lavet med udgangspunkt i ting, han har fundet i naturen eller på loppemarkedet. De bliver forstørret mange gange, og bliver derved forandret og forvandlet. Det små spejler sig i det store og det store i det små. 6 Skulpturen Resonans er lavet med udgangspunkt i et bæltedyrsskjold. Men idet den oprindelige ting skaleres op i overstørrelse, bliver tingen til en urform et naturens grundtegn. Det samme sker i skulpturen Hvælvinger, hvor knoglerne fra et sæt vinger netop bliver til hvælvinger, som man kan gå ind under, og danner et afgrænset og næsten sakralt rum.

7 Resonans, Bronze Tilhører Holstebro Kunstmuseum. Fotograf: Guldager foto Naturen som medskaber Helt magisk og mærkværdigt bliver det, når John Olsen lader naturen være medskaber af værkerne. Når han tilrettelægger en situation, som så udvikler sig, uden at han har indflydelse på den. Når han lader dagens høst af dræbersnegle trække spor på et stykke papir præpareret med farvet pigment. Eller når han i de tre værker med titlen Hjortens Flugt lægger et stort stykke papir og skindet af en hjort begge præpareret med farve mellem to træplader, og derefter kører hen over det med sin havetraktor. Her får begrebet grafik en helt ny dimension. 7 Dræbersneglenes vandring. Pigment på papir I de seneste år har John Olsen brugt aftryk af dyreindvolde, som f.eks. fåremaver, til at skabe forunderlige, universelle, organiske former, der såvel kunne være hentet fra det uendelige rums stjernetåger som fra mikroskopets mikro-mikro verden. Man slås med undren og snubler ind i oplevelser, der på en mærkelig måde ophæver tid og rum, liv og død. Formentlig er John Olsen aldrig nået tættere på de naturens grundformer, der altid har været et mål for ham. Former, der konkretiserer samspillet mellem strukturer og bevægelser, der genfindes i såvel det uendeligt store som i det uendeligt små og altså midt imellem fårets indvolde.

8 Det er smukt, magisk og dybt foruroligende. Værkerne er fyldt med en forunderlig skønhed, som John Olsen har gjort til sit helt eget udtryk og særkende. Og som adskiller ham fra alle andre danske kunstnere. Organisk univers, Pigment på papir Tilhører Holstebro Kunstmuseum Shamanen og svedetegninger Fra 1994 arbejdede John Olsen i saunaens varme hule, en livmoder hvor åndesyner kan fremkaldes, som de indianske shamaner gjorde det i deres svedehytter. Det kræver tid, lang tid at komme ind til det sted, hvor underbevidstheden åbner sig, så man kan stikke snabelen ned i en umådelig fælles menneskelig bevidsthed. Man er et med istidsjægeren, fremmaner dyrekroppe, konfronterer sig undertiden med sin dødsangst og får krystet depressionen ud i kraftige sorte og hvide tegn. Det stærke er, at underbevidstheden er så fælles menneskelig, at andre genkender stedet og tegnet de har selv været der! siger han selv. 8 Svedetegning, 2003 Glaseksperimenter I årene eksperimenterede John Olsen med glaskunst sammen med glasmager Per Hebsgaard. Udgangspunktet var grafiske ridsninger i glas. Men inspireret af insekterne i ravklumperne begyndte John Olsen at eksperimentere med at støbe organiske ting som planter og dyr, indstøbt ind i glasset.

9 Det er en vanskelig og til dels ustyrbar proces, men som kunstneren selv udtrykker det: Det er meget leg, og der er meget tilfældighed, men det er ramme alvor for sjov. Der opstår noget helt nyt og helt specielt og anderledes, end noget man kan forestille sig og styre; det er i den rene processtyring at nye, mærkelige og spændende udtryk opstår. 9 Glaseksperiment, 2005 Erotisk univers John Olsen sanser. Og et centralt element i John Olsens kunstneriske univers er sanseligheden i mere end én forstand. Han sanser og nyder verden ikke kun med øjnene, men med alle sanser og hele sin bevidsthed. Det har blandt andet manifesteret sig i, at John Olsen gennem de seneste år har produceret en lang række erotiske tegninger under fællestitlen Livet vil, der, som John Olsen selv siger det, er tegnet med baggrund i mange års betagelse af kvinden, hendes krop og sammenhæng med naturen.

10 10 Livet vil, Tusch Kunsten at se Når vi ser John Olsens værker undrer vi os. Og vi undrer os endnu mere, når vi får fortalt hvad der gemmer sig bag dem. Vi undrer os, fordi John Olsen får os til at se verden på en anden måde, end vi er vant til. Vi undrer os, fordi John Olsen præsenterer os for en verden, vi ikke umiddelbart kender til eller har erfaring med. Og vi undrer os, fordi vi ikke altid umiddelbart kan få øje på, hvad det er, John Olsen vil vise os. Og når vi så, efter et stykke tid pludselig opdager, hvad der gemmer sig bag billedets forunderlige skønhed - opdager, at det er en dyrehuds aftegning eller en fåremaves aftryk på papiret ja så undrer vi os endnu mere. I billedkunsten ser vi verden gennem et andet menneskes øjne. Bogstaveligt talt. Værkerne er et andet menneskes måde at se og opleve verden på. I billedkunsten bliver vores eget syn på verden hele tiden udfordret af den kunstner, hvis øjne vi låner. Og det gælder i særdeleshed for John Olsen, fordi hans syn ser så meget mere og så meget mere anderledes end vores. Men når vi først har lært at se med John Olsens øjne, bliver hans undren og nysgerrighed også vores. Så opdager vi, at der er skønhed overalt. En skønhed, vi normalt ikke ville lægge mærke til, men som John Olsens kunst åbner vores øjne for. En skønhed, der også er i forfaldet og den død, som vi ved er der, men helst ikke vil konfronteres med.

11 11 Fugleham, Pastel og tusch på papir Tilhører Johannes Larsen Museet John Olsen kunsten at se Holstebro Kunstmuseum, der gennem de sidste tyve år målbevidst har opbygget en omfattende John Olsen samling, der bl.a. omfatter det fantastiske Undrekammer og monumentalskulpturen Resonans, viser udstillingen John Olsen Kunsten at se frem til den 16. november Udstillingen er tilrettelagt af Johannes Larsen Museet i Kerteminde i anledning af John Olsens 70-års dag i foråret. Her blev den vist i perioden 24. maj 17. august. I 2009 fortsætter udstillingen til Sophienholm. Udstillingen er retrospektiv og viser værker fra hele John Olsens karriere. De tidligste værker stammer fra hans ungdom i 1950erne, hvor han arbejdede som overglasurmaler på Den Kongelige Porcelænsfabrik. Her ser man tydeligt inspirationen fra det store forbillede Johannes Larsen. Der er også værker med fra John Olsens tid på Kunstakademiet i København, hvor han gik på billedhuggerskole i perioden og på grafisk skole fra

12 Og så viser udstillingen ellers hele John Olsens forunderlige verden. Grafik, tegninger, fotografier, fund fra lossepladsen og loppemarkedet, keramikkakler, skulpturer og glaseksperimenter. Et stort undrekammer fuldt af mærkværdigheder, men også af stor skønhed. John Olsens CV John Olsen Født 1938 Roskilde 1959 Kommer i lære som overglasurmaler på Den Kongelige Porcelænsfabrik 1959 Udstiller på Charlottenborg Forårsudstilling 1959 Besøger Johannes Larsen i Kerteminde 1960 Optages på Kunstakademiets billedhuggerskole under Mogens Bøggild 1965 På den grafiske skole under Holger J. Jensen og Hjorth Nielsen 1966 Modtager Akademiets Guldmedalje 1967 Flytter til Hindsholm på Fyn 1979 Udsmykning på Det Fynske Musikkonservatorium 1979 Lærer ved Det Jyske Kunstakademi Grafiklinien til Flytter til Sundgården ved Ringe på Midtfyn 1984 Lærer ved Det Jyske Kunstakademi Skulpturlinien til Modtager Eckersberg Medaillen 1986 Udsmykning på Holstebro Rådhus 1995 Modtager Thorvaldsen Medaillen 1995 Danmarks repræsentant på Venedig Biennalen 2001 Resonans og Undrekammeret opstilles på Holstebro Kunstmuseum 2003 Søren Ryge laver portrætudsendelse om John Olsen 12 Uddannelse Det Kongelige Danske Kunstakademi Udvalgte Separatudstillinger 1969 Galleri Jensen, København 1971 Tre yngre kunstnere, Kunstforeningen (s.m. Rylander, E. Heide) 1973 Galleri F 15, Moss (s.m. P.O. Hansen) 1973 Galleri 38, København 1973 Galleri Soer, Sorø (s.m. Jan Leth) 1977 Galleri F 15, Moss 1978 Kunstforeningen Pakhuset, Nykøbing Sjælland 1980 Galleri Baghuset, Brabrand (s.m. Poul Skov Sørensen) 1986 Galleri Sct. Agnes, Roskilde 1987 Ringstedgalleriet, Ringsted 1988 Ny Carlsberg Glyptotek, København 1988 Kunsthallen Brandts Klædefabrik, Odense 1989 Holstebro Kunstmuseum 1989 Torshavn Kunstmuseum, Færøerne

13 1989 Kunstmuseet Køge Skitsesamling 1992 Vejen Kunstmuseum 1994 Randers Kunstmuseum 1994 Kunstmuseet Køge Skitsesamling 1995 Venezia Biennale, Venedig 1996 Biennale projekt, Fyns Kunstmuseum, Odense 1996 Kastrupgaardsamlingen 2008 Kunsten at se, Johannes Larsen Museet, Kerteminde 2008 Kunsten at se, Holstebro Kunstmuseum 2009 Kunsten at se, Sophienholm, Kgs. Lyngby 2009 Svedetegninger, tuschtegninger og fotos, Galleri5000 Odense 2010 Skønne kvinder, Galleri5000, Odense 2010 Tegninger, Clausens Kunsthandel, København Udvalgte Gruppeudstillinger 1959 Charlottenborg Forårustilling 1960 Charlottenborg Forårustilling 1960 Charlottenborg Efterårsudstilling 1961 Charlottenborg Forårustilling 1962 Charlottenborg Forårustilling 1963 Charlottenborg Forårustilling 1964 Oktoberudstillingen, Kunstudstillingsbygning Odense 1965 Oktoberudstillingen, Kunstudstillingsbygning Odense 1966 Charlottenborg Forårustilling 1966 Oktoberudstillingen, Kunstudstillingsbygning Odense 1966 Kunstnernes Efterårsudstilling 1967 Nordisk Grafik Union 1967 Vejle Kunstmuseum 1967 Oktoberudstillingen, Kunstudstillingsbygning Odense 1967 Kunstnernes Efterårsudstilling 1968 Oktoberudstillingen, Kunstudstillingsbygning Odense 1969 Nordisk Grafik Union 1969 Ungdomsbiennalen, Paris 1969 Oktoberudstillingen, Kunstudstillingsbygning Odense 1970 Kammeraterne 1971 Kammeraterne 1972 Kammeraterne 1972 Koldinghus 1973 Kammeraterne 1974 Kammeraterne 1974 Studier over fugle og dyr, Haagen-Müllers Kunsthandel, København 1975 Kammeraterne 1975 Vejle Kunstmuseum 1975 Nordisk Grafik Union 1975 Skulptur i Eventyrhaven, Odense 1976 Kunst på papir, Hørsholm Bibliotek 1976 Kammeraterne 1976 Sønderjyllands Kunstmuseum, Tønder 1976 Den Frie Udstilling 13

14 1977 Kammeraterne 1976 Decembristerne 1977 Nær i naturen, Haagen-Müllers Kunsthandel, København 1977 Å-udstillingen 1978 Koldinghus 1978 Kammeraterne 1978 Jylland 1978 Vråudstillingen 1979 Skrot er godt, Galleri Gl. Strand, København 1979 Skulptur i Eventyrhaven, Odense 1979 Jylland 1979 Kammeraterne 1979 Å-udstillingen 1979 Fyns grafiske værksted, Fyns Kunstmuseum m.fl Den Frie Udstilling 1980 Jylland 1981 Den Frie Udstilling 1981 Blik på dansk nutidskunst, Charlottenborg 1981 Den blå citron, Odense 1981 Vråudstillingen 1982 Færø-inspirationer, Vejen Kunstmuseum 1982 Jylland 1983 Den Frie Udstilling 1983 Billedkunst. Hvordan, Vejle Kunstmuseum m.fl Jylland 1983 Kunstnere for fred, Charlottenborg 1983 Thistedudstillingen 1985 Den Frie Udstilling 1985 Grafikbiennale, BadenBaden 1985 Jylland 1985 Fyns grafiske værksted, Nikolaj, København m.fl x fugle, Galleri Sct. Agnes, Roskilde 1986 Jylland 1987 Den Frie Udstilling 1989 Den Frie Udstilling 1990 Den Frie Udstilling 1991 Den Frie Udstilling 1991 Fra Johannes Larsen til John Olsen, Nivågårdsamlingen 1992 Den Frie Udstilling 1993 Den Frie Udstilling 1994 Den Frie Udstilling 1995 Den Frie Udstilling 1996 Den Frie Udstilling 1997 Den Frie Udstilling 1998 Den Frie Udstilling 1999 Den Frie Udstilling 2000 Den Frie Udstilling 2001 Den Frie Udstilling 2002 Den Frie Udstilling 14

15 2003 Den Frie Udstilling 2004 Den Frie Udstilling 2005 Den Frie Udstilling 2006 Den Frie Udstilling 2007 Den Frie Udstilling 2008 Jylland, Århus Kunstbygning 2009 Vrå-udstillingen 2009 Alting har en sjæl, Heerup Museum, Rødovre Repræsenteret Holstebro Kunstmuseum Vestsjællands Kunstmuseum Statens Museum for Kunst Vejle Kunstmuseum ARoS Aarhus Kunstmuseum Fyns Kunstmuseum Faaborg Kunstmuseum Johannes Larsen Museet Trapholt Kunstcentret Silkeborg Bad KØS Museum for kunst i det offentlige rum Fuglsang Kunstmuseum Vejen Kunstmuseum Vendsyssel Kunstmuseum Bornholms Kunstmuseum Kunstmuseet i Tønder Kunstmuseet Brundlund Slot Aabenraa Museum Kastrupgaardsamlingen Kunstbygningen i Vraa Dansk Jagt- og skovbrugsmuseum 15

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune. Frederiksværk d. 30.03.2012

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune. Frederiksværk d. 30.03.2012 Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune Frederiksværk d. 30.03.2012 Ansøgning vedr. sommerudstilling i Gjethuset: Sommerens store udstilling i Gjethuset,

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 3 Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Forårsudstillingen lørdag den 6. april fra

Læs mere

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Søren Andersen og datter

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Søren Andersen og datter Søren Andersen Bente Hammershøy Dobbelteksponering Søren Andersen og datter Galleri Brænderigården viser en speciel udstilling, hvor far og datter, Søren Andersen og Karin Lønbæk, udstiller sammen med

Læs mere

PIA BIRKHOLM Nørthorupvej 8, Hjortdal, 9690 Fjerritslev

PIA BIRKHOLM Nørthorupvej 8, Hjortdal, 9690 Fjerritslev DEN NORDJYSKE Det nordjyske i Den nordjyske er ganske enkelt, at 7 kunstnere, som alle bor i Nordjylland, sammen er på vandreudstilling. De 7 kunstnere er ikke et specielt udtryk for en særlig nordjysk

Læs mere

Oversigt over statsstøttede kunstmuseer***

Oversigt over statsstøttede kunstmuseer*** Oversigt over statsstøttede kunstmuseer*** Offentlige tilskud (EU, stat, amtskommune og Ikke offentlige tilskud Museum kommune) Af samlede (fonde, sponsorater mm.) Kr. indtægter Kr. Arken 2008 32.698.308

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Målgruppe: mellemtrinnet (eller 2-5. kl.) Undervisningsforløbet er tilrettelagt af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og HEART/ undervisning. Booking af undervisningsforløbet

Læs mere

S 4487 - Offentligt. Folketingets Lovsekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K. 29. maj 2007

S 4487 - Offentligt. Folketingets Lovsekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K. 29. maj 2007 S 4487 - Offentligt Folketingets Lovsekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Kulturministeren Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf. : 33 92 33 70 Fax : 33 91 33 88 E-mail :

Læs mere

SONJA BRANDES & INGE LISE WESTMAN I ANLEDNING AF. Inge Lise Westman: Sort sol

SONJA BRANDES & INGE LISE WESTMAN I ANLEDNING AF. Inge Lise Westman: Sort sol SONJA BRANDES & INGE LISE WESTMAN I ANLEDNING AF Inge Lise Westman: Sort sol MUSEET HOLMEN, LØGUMKLOSTER 2006 Sonja Brandes: Papirklip Inge Lise Westman: Maleri, skulptur, litografi og grafik Udstilling

Læs mere

L O T T E O L S E N & J E N S U F F E R A S M U S S E N 15.03.14-20.04.14. GalleriWeber

L O T T E O L S E N & J E N S U F F E R A S M U S S E N 15.03.14-20.04.14. GalleriWeber L O T T E O L S E N & J E N S U F F E R A S M U S S E N 15.03.14-20.04.14 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk Galleri Weber har den store glæde

Læs mere

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer.

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer. I dyrenes skygge Dyr er fascinerende. Deres levevis og bevægelser kan fange interessen hos både børn og voksne. At fange det fascinerende ved et dyr og overføre det til tegning eller skulptur er til gengæld

Læs mere

Uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi - København : 1978-1986. Uddannet cand.fil fra Kunstakademiet - København : 1984-1986.

Uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi - København : 1978-1986. Uddannet cand.fil fra Kunstakademiet - København : 1984-1986. CV Sonny Tronborg (født 1953 i København, død 2009) Sonny Tronborg. Født 1953 i København N. Uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi - København : 1978- Uddannet cand.fil fra Kunstakademiet - København

Læs mere

Vi tillader os hermed at indstille følgende 2 kunstbøger til Den fynske Kulturpris 2011:

Vi tillader os hermed at indstille følgende 2 kunstbøger til Den fynske Kulturpris 2011: Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2 5750 Ringe Att. Peter Stenstrup Holm Faaborg d. 15. august 2011 Vi tillader os hermed at indstille følgende 2 kunstbøger til Den fynske Kulturpris 2011: KUNSTBILLEDBOG

Læs mere

Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel

Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel Peter Bonnén på værksted, 2006. Foto: Suste Bonnén Udstilling Djiboutis Farver Fotografier af Peter Bonnén 23 nov 201616 apr 2017

Læs mere

GALLERI SLUGEN Nr. 4-2009

GALLERI SLUGEN Nr. 4-2009 GALLERI SLUGEN Nr. 4-2009 Manimal- bronze, 38x30 cm Heidi Guthmann Birck Uddrag fra bogen: RESUMÉ 1966-1999 af Lisbeth Tolstrup De cykliske forløb, der er kendetegnende for hver enkelt gruppe af skulpturer,

Læs mere

STABILE SKRØBELIGHEDER

STABILE SKRØBELIGHEDER STABILE SKRØBELIGHEDER Steffen Tast St. Torv. 9500 Hobro 11. juni - 3. september 2016 de-light # 21, 2016 Mit arbejdsområde er installation, skulptur, ofte som mobile, der involverer lys og glas. Selv

Læs mere

Medlems Nr. Navn 11091 Amalienborgmuseet, DKKS 1001 Antikmuseet 2000 Arbejdermuseet & 30116 Arkælogi Haderslev 20491 Bakkehusmuseet 1003 Ballerup

Medlems Nr. Navn 11091 Amalienborgmuseet, DKKS 1001 Antikmuseet 2000 Arbejdermuseet & 30116 Arkælogi Haderslev 20491 Bakkehusmuseet 1003 Ballerup Medlems Nr. Navn 11091 Amalienborgmuseet, DKKS 1001 Antikmuseet 2000 Arbejdermuseet & 30116 Arkælogi Haderslev 20491 Bakkehusmuseet 1003 Ballerup museum 1099 Bevaringscenter Nordjylland 1154 Bevaringscenter

Læs mere

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000.

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. 2. interview Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. Briefing: Der er ikke nogen forkerte svar. Er du kunstinteresseret? Ja, meget. Jeg arbejder

Læs mere

Vintertiden er altid en lidt stille tid i vores forening, vi bliver mest inden døre og hygger os med kunstquiz, Badehotellet og en god bog

Vintertiden er altid en lidt stille tid i vores forening, vi bliver mest inden døre og hygger os med kunstquiz, Badehotellet og en god bog BESTYRELSENS BERETNING FOR 2015 v/ FORMANDEN Vintertiden er altid en lidt stille tid i vores forening, vi bliver mest inden døre og hygger os med kunstquiz, Badehotellet og en god bog I april kom vi frem

Læs mere

ODD MOE JENS-PETER KELLERMANN

ODD MOE JENS-PETER KELLERMANN ODD MOE JENS-PETER KELLERMANN 28.02.15 17.04.15 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk Galleri Weber har hermed den store glæde at invitere til

Læs mere

VEJEN BLIVER TIL MENS DU GÅR

VEJEN BLIVER TIL MENS DU GÅR VEJEN BLIVER TIL MENS DU GÅR GRETHE MARIANN MAURSETH Billedkunstner Medlem af Billedkunstnernes Forbund PROFIL UDDANNELSE 2003-2006 Aarhus Kunstakademi, Fagskolen for maleri v/jon Gislason, Max Parylewicz,

Læs mere

Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa

Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa Anbefales af Statens Kunstfond ved Udvalget for Kunst i det Offentlige Rum Generelt: De tre kunstnere udvalget har valgt at pege

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 6/201 4

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 6/201 4 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 6/201 4 Jens Ingvard Hansen Hans Ole Madsen Udstiller i Kunstforeningen 6. september - 5. oktober 201 4 Næstved Kunstforening inviterer

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

BRIT HENDRIKSEN WINDAHL 11.04.14-07.06.14. GalleriWeber. Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.

BRIT HENDRIKSEN WINDAHL 11.04.14-07.06.14. GalleriWeber. Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele. BRIT HENDRIKSEN WINDAHL 11.04.14-07.06.14 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk Galleri Weber har hermed den store glæde at invitere til åbning

Læs mere

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen Transit EN LÆRERGUIDE TIL EN UDSTILLING om Menneskets forhold til naturen INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 19. februar til 17. marts kan du og din klasse opleve udstillingen TRANSIT. Med denne lærerguide

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 14/15 Hf

Læs mere

Jeg har altid en mellemopgave, til de hurtige børn. Ideer til spor som motiverer dem til at finde på nye og anderledes ideer.

Jeg har altid en mellemopgave, til de hurtige børn. Ideer til spor som motiverer dem til at finde på nye og anderledes ideer. Kan I tegne et menneske? At tegne er at forme og røre fortællingen med hånden. (et billede siger mere end 1000 ord) Om et tegne, male og collage-forløb med en gruppe 4-5 årige i Billedværkstedet på Brandts.

Læs mere

Surroundings Surrounded & Light Extension

Surroundings Surrounded & Light Extension I N S P I R A T I O N S M A T E R I A L E Surroundings Surrounded & Light Extension Olafur Eliasson Esbjerg Kunstmuseum 28.06.-31.12.2003 INTRODUKTION TIL UNDERVISEREN: Esbjerg Kunstmuseum præsenterer

Læs mere

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage s med billedkunstner Jane Klostergaard Sculpture by the Sea 2009 Aarhus - Denmark Foto: Niels Toftegaard Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage Sculpture

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

ISBN: 978 87 7674 858 6. Et lyst værelse er trykt med støtte fra Landsdommer V. Gieses Legat og Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat

ISBN: 978 87 7674 858 6. Et lyst værelse er trykt med støtte fra Landsdommer V. Gieses Legat og Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ET LYST VÆRELSE ET LYST VÆRELSE Empati, rumopfattelse, kunstnerisk selvspejling og æstetik i kvindelige danske forfatteres og billedkunstneres værker i perioden 1930-90 Forfatteren og Syddansk Universitetsforlag

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

LEIF MADSEN VISER OS, HVAD VI SMADRER ORD LEA HOLTZE FOTO TERRITORIUM

LEIF MADSEN VISER OS, HVAD VI SMADRER ORD LEA HOLTZE FOTO TERRITORIUM LEIF MADSEN VISER OS, HVAD VI SMADRER ORD LEA HOLTZE FOTO TERRITORIUM 22 Natur & Miljø nr. 13 2012 2013 INTERVIEW LEIF MADSEN 23 I mere end 30 år har kunstneren Leif Madsen ført naturen fra sin palet ned

Læs mere

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR Katalog 2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR ØMME KÆRTEGN H = 18 cm Januar Lene Purkær Fabriksparken 9 9230 Svenstrup J Tel: 9831 8081 www.lenepurkaer.dk Skulpturer, der afspejler en kærlighed til livet.

Læs mere

Johannes larsen museet

Johannes larsen museet Johannes larsen museet om glæden ved kunst og natur Tilbud til skoler Johannes Larsen museet Johannes Larsen Museet er dels et kunstnerhjem, dels et kunstmuseum med egen kunstsamling og skiftende udstillinger.

Læs mere

FOTODOKUMENTATION AF SKITSE på væg

FOTODOKUMENTATION AF SKITSE på væg PROJEKTBESKRIVELSE Gavlmaleriet Papirfly (se vedlagt billeddokumentation side 3 og 4) er et poetisk forsøg på at bruge maleri til at skabe sammenhæng mellem bygningens forside og det omkringliggende miljø.

Læs mere

10 måder. at knække kunsten på. 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen klasse

10 måder. at knække kunsten på. 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen klasse 10 måder at knække kunsten på 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen 4.-10.klasse Indledning 10 måder at knække kunsten på præsenterer 10 forskellige metoder til at arbejde med

Læs mere

Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord.

Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord. Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord. Det er smukke omgivelser med å og fjord, med dale og bakker, som er omgivet af bøgeskove, der tidligt om foråret har et bunddække af poesiens blå blomst, som består

Læs mere

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers 26. september 2011 Vi ser på kunst på ARoS Besøg på ARoS I dag skal du en tur på ARoS. Her vil du møde børn fra andre institutioner. Her er to portrætter, du kan se på ARoS. Portrætterne er lavet af maleren

Læs mere

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE MED BILLEDHUGGERENS ØJNE Undervisningsmateriale til særudstillingen ILDSJÆL Anne Marie Carl-Nielsen 150 år BRANDTS, Jernbanegade 13, Odense ( tidligere Fyns Kunstmuseum ) Kære underviser De fire opgaver

Læs mere

Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 256 Offentligt FORENINGEN AF KUNSTHALLER I DANMARK

Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 256 Offentligt FORENINGEN AF KUNSTHALLER I DANMARK Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 256 Offentligt FORENINGEN AF KUNSTHALLER I DANMARK VI ARBEJDER FOR at være på forkant med formidling og produktion af den nyeste samtidskunst at etablere et 3-årigt

Læs mere

KUNSTMUSEUM. Claus Jensen RØD OG SORT 14.04.-12.06.2000. EXPO no. 2

KUNSTMUSEUM. Claus Jensen RØD OG SORT 14.04.-12.06.2000. EXPO no. 2 EXPO E S B J E R G KUNSTMUSEUM EXPO no. 2 Claus Jensen RØD OG SORT 14.04.-12.06. Claus Jensen RØD OG SORT Esbjerg Kunstmuseum 14.04.-12.06. FORORD 100 dage inden år besluttede Claus Jensen at skrive en

Læs mere

Billedkunster Anne Bjørn Bæringvej 12 DK 5610 Assens + 45 2834 9193 annebjorn@mail.dk www.annebjorn.dk

Billedkunster Anne Bjørn Bæringvej 12 DK 5610 Assens + 45 2834 9193 annebjorn@mail.dk www.annebjorn.dk CURRICULUM VITAE Billedkunstner Anne Bjørn født 1.1.1954 i København / Born 1.1.1954 in Copenhagen MEDLEM AF / MEMBER OF Kunstnersamfundet Billedkunstnernes Forbund UDVALGTE UDSTILLINGER / EXHIBITIONS

Læs mere

Jens Bredholt Ind til benet. Bente Hammershøy

Jens Bredholt Ind til benet. Bente Hammershøy Jens Bredholt Ind til benet Bente Hammershøy Bente Hammershøy Ind til benet Jens Bredholt sluser det væsentlige ind, skærer et stykke ud af virkeligheden og fanger og fastholder det essentielle i motivet.

Læs mere

26.04.14 06.06.14. GalleriWeber. Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu

26.04.14 06.06.14. GalleriWeber. Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu Keld Nielsen 26.04.14 06.06.14 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu Galleri Weber har hermed den store glæde at invitere til åbning af en stor separatudstilling

Læs mere

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H Jeppe Hein 2.0 Vendepunkt. Et af dansk nutidskunsts største navne er ved at restaurere sig selv. Den nye udgave af Jeppe Hein bruger sin tid nidkært og vil arbejde mere sammen med andre kunstnere for at

Læs mere

Verdenskunst på Kunstmuseet i Vejle

Verdenskunst på Kunstmuseet i Vejle Verdenskunst på Kunstmuseet i Vejle Kontakt Olga Svindelspind for særlige tilbud til DIG! Kære kunstelsker Jeg er Olga Svindelspind, den ærligste kunstsælger i verden!! Jeg bor i Moskva, en by i Rusland,

Læs mere

REGION NORDJYLLAND. Museer

REGION NORDJYLLAND. Museer REGION NORDJYLLAND Museer FREDERIKSHAVN: Frederikshavns Kunstmuseum Parallelvej 14 9900 Frederikshavn T: 9845 9080 kunstmuseum@frederikshavn.dk http://www.frederikshavnkunstmuseum.dk/index.php/ HJØRRING:

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

FRODE STEINICKE DIFFERENT IS EQUAL

FRODE STEINICKE DIFFERENT IS EQUAL FRODE STEINICKE DIFFERENT IS EQUAL 5. MARTS 2. APRIL 2011 galleri NB Viborg FRODE STEINCKE DIFFERENT IS EQUAL 5. MARTS 2. APRIL 2011 galleri NB Viborg cover: Akvarel Frode Steinicke Som skulptør udforsker

Læs mere

C.W. Eckersberg: Det russiske linieskib Asow og en fregat ved Helsingør red. Læs side 2 og 3.

C.W. Eckersberg: Det russiske linieskib Asow og en fregat ved Helsingør red. Læs side 2 og 3. NOVEMBER 2015 4 NOVEMBER 2015 INDHOLD: side Onsdag INDHOLD 6. januar kl. 18: Eckersberg på SMK... side 2-3 Onsdag 27. 6. januar kl.18: Eckersberg Kørner på Kastrupgård.. på SMK... 2-3 4-5 Aktuelle Onsdag

Læs mere

- for trivsel og velvære i virksomheden...

- for trivsel og velvære i virksomheden... - for trivsel og velvære i virksomheden... - EN OPLEVELSE I Få et spændende kreativt indspark i dagligdagen - få nye sjove oplevelser og ryst kollegaerne sammen på en anderledes måde. Hyr én, to eller

Læs mere

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien)

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien) KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE ROA (Belgien) Roa er en belgisk graffitimaler, der generelt maler dyr, der har en relation til det område de bliver malet i. ROA's farvepallette er minimalistisk og ofte

Læs mere

I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale

I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale museum jorn S I L K E B O R G Undervisningsmateriale Nogle gange kan en enkelt sætning udfolde

Læs mere

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen 110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Egetoft, Egtved. Torsdag formiddag klokken er lidt over halv 10 og foran Egetoft er der samlet efter hånden 110 mennesker, de har

Læs mere

Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm...

Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm... A g n e t h e M a a g a a r d g l a s v æ r k Mit Danmark Mine rødder Jeg er født, opvokset og bor midt i den storslåede vestjyske natur tæt ved havet. Min inspiration Naturen, havet og de åbne vidder

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik BILLED VÆRKSTEDET maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2014 Keramik Undervisningen i keramik veksler mellem stillede opgaver og værkstedsarbejde. Gennemgang af de færdige arbejder er en del af undervisningen.

Læs mere

Forslag til 3.klasses undervisningsforløb i faget billedkunst efter besøg på Johannes Larsen Museet

Forslag til 3.klasses undervisningsforløb i faget billedkunst efter besøg på Johannes Larsen Museet ØSTFYNS MUSEER, SKOLETJENESTEN LÆRERVEJLEDNING Mit Østfyn: Et undervisningsforløb for 3.klassetrin på Johannes Larsen Museet. Det overordnede formål med Mit Østfyn er at sikre, at alle skoleelever fra

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ernesto Neto Voices of the Forest Kunsten Museum of Modern Art Aalborg - 22/4-23/10 2016 Sådan besøger du udstillingen Besøg udstillingen, som du normalt besøger en skov Du må røre

Læs mere

GALLERI SLUGEN NR. 2 2010

GALLERI SLUGEN NR. 2 2010 GALLERI SLUGEN NR. 2 2010 HvisJegVarDig Sarah Rathje - Sanne Lautrup - Eva Roel - Mette Boel - Lea Guldditte Hestelund Metamorfoser METAMORFOSER Velkommen til en gennemført gruppeud stil - ling, der er

Læs mere

KUNST i SKOLE HØJDE. - et pioneerprojekt

KUNST i SKOLE HØJDE. - et pioneerprojekt KUNST i SKOLE HØJDE - et pioneerprojekt 4 Indhold Kunst i skolehøjde Emrah Tuncer 1. del / Farver maleri - foto - forsøg - eksperimenter Maleri Stalke Galleri Eksperimenter og forsøg Inspiration Gjerdevik

Læs mere

Beklædning i gamle dage. De 6 læreplanstemaer:

Beklædning i gamle dage. De 6 læreplanstemaer: De 6 læreplanstemaer: Barnets alsidige personlige udvikling. Sociale kompetencer. Sprog. Krop og bevægelse. Natur og Naturfænomener. Kulturelle udtryksformer og værdier. Beklædning i gamle dage. Overordnede

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 6/201 3

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 6/201 3 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 6/201 3 Jean Voigt - Mørkets og Lysets Mester 1 4/09-20/1 0 Næstved Kunstforening inviterer til fe rnisering af Jean Voigt lørdag den

Læs mere

BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED

BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED I-tegnesættelse af børns kultur og symboler Projektforløb for ældstegruppen Sommerfuglen i Børnehuset Bagterp, Hjørring. Udformet og afviklet af Lina Franke Hedegaard

Læs mere

Program Kunstforeningen Aktivitetscenter Struer

Program Kunstforeningen Aktivitetscenter Struer Program 2016 2017 Kunstforeningen Aktivitetscenter Struer Hvorfor en kunstforening: Kunstforeningen Aktivitetscenter Struer blev stiftet ved en generalforsamling d. 24. oktober 2012. Foreningens formål

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Indskoling, mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelser Maria Lassnig At male med kroppen 18/11 2016 26/2 2017 Om undervisningsmaterialet Dette er et undervisningsmateriale om særudstillingen

Læs mere

Mit Danmark. Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm...

Mit Danmark. Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm... A g n e t h e M a a g a a r d g l a s v æ r k Mit Danmark Mine rødder Jeg er født, opvokset og bor midt i den storslåede vestjyske natur tæt ved havet. Min inspiration Naturen, havet og de åbne vidder

Læs mere

Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi. I min morfars kones stue - Hammerhøj

Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi. I min morfars kones stue - Hammerhøj Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi I min morfars kones stue - Hammerhøj Bogen tager afsæt i et af Vilhelm Hammershøis billeder Interiør. Åbne døre. Strandgade 30. 1905. Sammen med

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kunstskolen

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kunstskolen Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Kunstskolen November 2014 Kunstskolen Formålet med undervisningen er, at eleverne tilegner sig kompetencer i billedkommunikation og i billedanalyse

Læs mere

Højt til loftet hos Vignir

Højt til loftet hos Vignir Højt til loftet hos Vignir Islandske Vignir Jóhannsson bor i Hou, og han er internationalt anerkendt kunstner med højt til loftet på alle måder. Hans kunst er rummelig og generøs som han selv, og nu har

Læs mere

KUNST NU! FORÅRET 2012

KUNST NU! FORÅRET 2012 KUNST NU! FORÅRET 2012 Foto: Anders Sune Berg KUNST NU! FORÅRET 2012 Copenhagen Art Festival er din, Københavns og regionens festival for samtidskunst og vil indeholde kunst- og formidlingsprojekter i

Læs mere

Program Sekel. Jubilee Celebrati DANMARK Frimærkeudgivelser ANDERS BACH/ELLA CLAUSEN POSTNORD 2018

Program Sekel. Jubilee Celebrati DANMARK Frimærkeudgivelser ANDERS BACH/ELLA CLAUSEN POSTNORD 2018 Program 2018 Frimærkeudgivelser Sekel» Jubilee Celebrati Indhold 2. januar 2018 Bjørn Wiinblad 100 år... 3 Roser... 4 Yoko Ono... 5 17. maj 2018 Fisk i Norden... 6 Broer... 7 6. september 2018 Pluk og

Læs mere

Lærervejledning: Krop, identitet og iscenesættelse

Lærervejledning: Krop, identitet og iscenesættelse Lærervejledning: Krop, identitet og iscenesættelse Forløb: Krop, identitet og iscenesættelse Målgruppe: 1.-6. Klasse Fag: Dansk, billedkunst Indledning I materialet her kan du hente inspiration til arbejdet

Læs mere

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Mødet med Dansen Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Bonnie Spliid Jeg er uddannet lærer med liniefag i billedkunst og

Læs mere

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Omkring 150 gæster indfandt sig til fernisering og åbningsarrangement på Efterårsudstillingen på Hirtshals Fyr. Kunstudvalget

Læs mere

REGION SYDDANMARK. Museer. ESBJERG: Esbjerg Kunstmuseum Havnegade 20 6700 Esbjerg T: 7513 0211 info@eskum.dk www.eskum.dk

REGION SYDDANMARK. Museer. ESBJERG: Esbjerg Kunstmuseum Havnegade 20 6700 Esbjerg T: 7513 0211 info@eskum.dk www.eskum.dk REGION SYDDANMARK Museer ESBJERG: Esbjerg Kunstmuseum Havnegade 20 6700 Esbjerg T: 7513 0211 info@eskum.dk www.eskum.dk FAABORG: Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst Grønnegade 75 5600 Faaborg T: 6261 0645

Læs mere

Kunst og Symboler kort udgave

Kunst og Symboler kort udgave 1 Gravsten som nabo til Rådhuset? Gravsten som nabo til Rådhuset? Den er god nok. Rådhuset og rådhusparken blev anlagt på den gamle Søndre Kirkegård, der havde eksisteret siden 1818. Her blev den sidste

Læs mere

Lokalbanken fylder 90 år

Lokalbanken fylder 90 år Lokalbanken fylder 90 år og forærer kunst til borgerne tid til nærvær Forord Lokalbanken har fornøjelsen af at præsentere 11 kunstværker, der er blevet indkøbt i anledning af bankens 90-års fødselsdag.

Læs mere

Inspirationsmateriale til forløbet De små kunstopdagere

Inspirationsmateriale til forløbet De små kunstopdagere Inspirationsmateriale til forløbet De små kunstopdagere Hendrik Krock: Pan og Syrinx. 1722. Indledning I materialet her kan du hente inspiration til hvordan, du kan forberede jeres besøg på Sorø Kunstmuseum

Læs mere

GALLERI SLUGEN Nr. 2-2011

GALLERI SLUGEN Nr. 2-2011 GALLERI SLUGEN Nr. 2-2011 Skulptur med sejl Saltglaseret stentøj 62 cm høj. Aage Birck Aage Birck har gennem mange år fundet og samlet på ting, der forekom ham interessante, enten på grund af formen, eller

Læs mere

TO GODE TILBUD UANSET VEJRET

TO GODE TILBUD UANSET VEJRET MEDLEMSBLADET TO GODE TILBUD UANSET VEJRET Selv om VENNER AF KUNSTMUSEET I TØNDER nu har lidt over 1000 medlemmer, har vi fortsat behov for nye medlemmer. Jo flere vi er, jo stærkere står kunstmuseet,

Læs mere

Den første portræt fotograf på Bornholm

Den første portræt fotograf på Bornholm Den første portræt fotograf på Bornholm Johan Christoffer Hoffmann daguerreotyperede ( fotograferede ) som den første i Danmark Kongens Nytorv i februar 1840 og Bornholms første daguerreotypist arbejdede

Læs mere

SOLOUDSTILLING. Billedkunstner Ib S. Østergaard, Truust. 11. november december 2017 Fernisering lørdag den 11. november kl.

SOLOUDSTILLING. Billedkunstner Ib S. Østergaard, Truust. 11. november december 2017 Fernisering lørdag den 11. november kl. SOLOUDSTILLING Billedkunstner Ib S. Østergaard, Truust 11. november - 17. december 2017 Fernisering lørdag den 11. november kl. 14-16 Billedkunstner Ib S. Østergaard Maler og grafiker. Født den 9. maj

Læs mere

1. Find skulpturen. Danserindebrønden

1. Find skulpturen. Danserindebrønden 1. Find skulpturen Danserindebrønden Mindre børn skal følges og vejledes af en voksen Opgaverne vil føre jer rundt på museet I skal også op på museets 1. sal Den finder du ved at gå op ad trappen i museumsbutikken

Læs mere

Kursusprogram Efterår 2016 / Forår 2017

Kursusprogram Efterår 2016 / Forår 2017 Kursusprogram Efterår 2016 / Forår 2017 Kære læsere Struer Billedskole holder til på Aktivitetscenter Struer, Skolegade 5a. Vi er endnu engang glade for at kunne præsentere Struer Billedskoles kursusprogram,

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

BLIV EN DEL AF BRANDTS

BLIV EN DEL AF BRANDTS BLIV EN DEL AF BRANDTS Forside: Anette Harboe Flensburg, udsnit af maleriet At bygge rum der ikke findes ll www.anettehflensburg.dk På Brandts er vi sammen med vores erhvervspartnere i gang med at skabe

Læs mere

Adam Saks. Af Bent Blüdnikow. Adam Saks er opvokset i København og blev student fra Øregårds Gymnasium.

Adam Saks. Af Bent Blüdnikow. Adam Saks er opvokset i København og blev student fra Øregårds Gymnasium. En af de mest succesfulde danske kunstnere i disse år er maleren Adam Saks, der er bosat i Berlin. Han har haft separatudstillinger på gallerier og museer i Europa, senest i Helsinki i Finland, hvor flere

Læs mere

L I N A M U R E L J A R D O R F

L I N A M U R E L J A R D O R F LINA MUREL JARDORF Thor og Torben Kaufmann Kunst og heste Lina Murel Jardorf er en af Skandinaviens bedste kunstnere til at skabe hesteskulpturer. Erfaring fra 35 år på hesteryg og et 16-årigt smukt og

Læs mere