Made in Denmark. Made in Denmark DESIGN KVALITET ISOLATION MÅSKE - VERDENS BEDSTE FOLDEDØR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Made in Denmark. Made in Denmark DESIGN KVALITET ISOLATION MÅSKE - VERDENS BEDSTE FOLDEDØR"

Transkript

1 Made in Denmark Made in Denmark DESIGN KVALITET ISOLATION -

2 HER KAN DU VÆRE UDE OG INDE PÅ SAMME TID Velkommen til en verden af muligheder for at åbne boligen helt op til naturen med Lacuna Foldedøre. Vi producerer foldedøre, foldevinduer og terrassedøre efter mål og andre individuelle ønsker. Vores mission er at være de bedste til det vi gør, og derfor producerer Lacuna ikke almindelige vinduer og vinduespartier. Til gengæld er vi i stand til at tilpasse vores produkter i farver mv., så de passer med alle andre typer vinduer og døre. I dette katalog ønsker vi at vise og skabe inspiration til, de mange forskellige boliger, hvor vores foldedøre skaber glæde og trivsel. Fra moderne huse til klassiske huse, fra små lejligheder til store lejligheder, fra badehuse til store sommerhuse og fra overdækkede terrasser til orangerier og vinterhaver. Ja slip bare fantasien løs en Lacuna foldedør er åbningen til noget stort.

3 EN FRA LACUNA ER IKKE SÅ BILLIG AT DET PLUDSELIG BLIVER DYRT Med en Lacuna foldedør kan du være sikker på, at du altid får det absolut bedste produkt til prisen, fordi vi er så fokuserede og engagerede i det, vi tilbyder dig. Og uanset om du ønsker en lille eller stor, en super isoleret eller en standard isoleret foldedør, så får du en foldedør som er tæt og som ikke skal justeres. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten i vores råvarer, vi har en nedre grænse, vi ikke vil overskride. Billige råvarer ender som oftest med, på sigt, at blive den dyreste løsning.

4 ÅBN DIN BOLIG OG OPLEV NATUREN BÅDE UDE OG INDE Oplev verden, åbn dit køkken-alrum eller stue ud til naturen. Gennem et funktionelt, elegant og energirigtigt design skaber en Lacuna foldedør et stort lysindfald. Vores patenterede system er konstrueret med vægt på høj isoleringsevne, gennem dobbelt tætning i karmen og en tredobbelt tætning imellem dørrammerne. Lacuna foldedøre er bygget til at fungere fra 60 grader og op til +50grader. Derfor glæder man sig over vores produkter langt over polarcirklen og langt nede i Afrika. God isolation virker begge veje!

5 DEN UDSIGT FORTJENER NATURLIGVIS EN Også en hytte eller et gæstehus med sø og sauna, fortjener et par Lacuna foldedøre. På alle vore malede produkter bruger vi varmebehandlet bøg, som ikke udvider sig i fugt. Varmebehandlet bøg har lige så god holdbarhed som teaktræ. Varmebehandlet bøg har meget bedre isoleringsegenskaber end fyr, gran og andre ikke modificerede træsorter. Da varmebehandlet bøg ikke kan optage fugt, revner maling ikke, og normalt skal en Lacuna foldedør ikke males før der er gået år, afhængigt af hvor udsat den sidder.

6 BYLIV OG BYENS ATMOSFÆRE I DIN STUE I lejligheden fortjener du for alvor at kunne lukke op til naturen, da du ikke bare lige kan træde ud på græsplænen. Flere og flere af lejlighederne i vores boligmasse får altaner hægtet på, hvis de da ikke har en altan i forvejen. Og selv her udskifter man en lille altan med en større altan. Og hvad er så mere naturligt end at erstatte et vinduesparti og en terrassedør ud til altanen, med en Lacuna foldedør. Her kan man virkelig få en helt anden livskvalitet med frisk luft pludselig er man ikke længere lukket inde når vejret er godt. Når det om vinteren stormer oppe i 6. sals højde, er det for alvor vigtigt, at man sidder bag en Lacuna foldedør, der på Teknologisk Institut er testet helt vind og vandtæt ved vindstyrker der flere gange overgår den vindstyrke, der lukker Storebæltsforbindelsen.

7 SIDDER DU PÅ TOPPEN SÅ LUK OP FOR UDSIGTEN Om man sidder på toppen af villaen i Kolding eller lejligheden i København, så er oplevelsen fantastisk. Udsigt har altid fascineret os mennesker. Der sker noget inden i os, vi falder i staver harmonien sænker sig over os. Uanset om det er en lille hytte højt oppe i bakkerne, om det er i en penthouse lejlighed eller på toppen af en villa, så drager det lange udsyn os. Med en Lacuna foldedør bliver oplevelsen om muligt endnu større, for selv i blæst eller støvregn eller når duggen falder, kan man stadig, med åben foldedør, have den betagende udsigt uden at blive kold, ja man sidder jo ude og inde på én gang.

8 DINE FORVENTNINGER SOM KUNDE ER VORES SUCCES Vi står altid til rådighed med rådgivning og et godt tilbud på et Lacuna produkt, det er bare at ringe eller skrive til os. Vi er 100% ordreproducerende og er derfor i stand til at give en skarp pris på lige netop det, du ønsker. Der findes så mange forskellige ønsker til egenskaberne og størrelsen på den foldedør, som ønskes af vore kunder, at vi på Lacuna altid står til rådighed med objektiv rådgivning. For Lacuna er den tilfredse kunde den bedste ambassadør og det bedste visitkort, vi kan få. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at leve op til vore kunders forventninger, og vi siger hellere nej til et umuligt ønske, fremfor at have en utilfreds ambassadør. På kontoret sidder vores kompetente medarbejdere klar til at betjene dig.

9 ENERGIRIGTIGT PRODUKT I DANSK DESIGN OG TYSK KVALITET Kvalitet og miljørigtige produkter går hånd i hånd hos Lacuna. Vores produkter er fremstillet til at holde i 50 år eller mere. Vi anvender udelukkende FSCcertificeret træ med meget lang holdbarhed i vores produktion. Vi var den første danske virksomhed i vinduesbranchen, der blev FSC-certificeret i Danmark. Lang levetid for et produkt er lig med den billigste pris på produktet på den lange bane. Vi tænker dansk design, tysk kvalitet og minimalt energiforbrug som helt naturligt, da Lacuna produkter, som vi fremstiller i dag, også om 10 og 20 år skal være energirigtige i forhold til andre vinduesprodukter. Så uanset om du vælger varmebehandlet bøg til en malet foldedør, eller mahogni til en olieret foldedør så anvender Lacuna kun træ fra bæredygtigt skovbrug.

10 ALLE SOMMERHUSE HAR RET TIL EN LACUNA Fra ganske små og charmerende badehuse i vandkanten, til sommerhuse så store som villaer, er virkningen med en Lacuna foldedør ganske imponerende. Og når sommeren virkelig får tag i Danmark, er der mange, der efter at have anskaffet sig en Lacuna foldedør fortryder, at de ikke har gjort det før, for nu går hus og natur op i en højere enhed. Både børn og voksne lever i nuet, tiden står stille. Desværre er det ikke sommer hele tiden, og så er det jo rart at vide, at en Lacuna foldedør er så tæt og velisoleret. Og så er det også værd at bemærke, at der altid er én af dørene i en foldedør fra Lacuna, der fungerer fuldstændigt som en helt almindelig terrassedør. Mere end 90 % af de foldedøre vi fremstiller, har et gennemgående dørgreb med indvendig lås i denne dør.

11 Moderne ELLER stråtag LACUNA LAVER design DER PASSER TIL DIG Huset på denne side er helt moderne og har et kubistisk design. Vældigt inspirerende for de der ønsker netop dette udtryk i hjemmet. Rigtig mange af Lacuna s kunder vælger at installere en foldedør som erstatning for en bedaget hæveskydedør eller et gammelt vinduesparti. Andre vælger en foldedør i stedet for at lave et hul i ydervæggen for at få mere lys og luft ind i huset. En meget stor del af de foldedøre, som vi producerer, skal derfor tilpasses et eksisterende design, med eller uden sprosser. Det er umuligt for os at vise bare en brøkdel af de mange installationer, som Lacuna har produceret foldedøre til. Derfor vil vi også henvise til vores hjemmeside Lacuna. dk, hvor galleriet er meget større end i denne brochure og løbende bliver opdateret med nye billeder, som vi tager, eller tilfredse ejere sender til os. På de næste sider vil vi dog forsøge at vise et lille udsnit af vores mangfoldighed af varianter i en collage af billeder.

12

13

14 FOLDEVINDUER ER - DET RIGTIGE VALG PÅ DE RIGTIGE STEDER Et foldevindue fra Lacuna er det rigtige valg nogle steder. Det er de individuelle ønsker, der dikterer hvad Lacuna producerer. Et foldevindue er i princippet en lav foldedør. Foldevinduet kan bruges mange steder og blandt andet som en velisoleret klimaskærm i lejlighedskomplekser, der har altaner, der er trukket ind i bygningen. Det gør pludselig at altanen bliver til et ekstra rum når der ikke er åbent for foldevinduet. FOLDEVINDUER

15 funktionalitet, indbrudssikkerhed, holdbarhed, finish, energirigtighed VARIANTER En Lacuna Foldedør kan designes, så den lige præcis matcher det udtryk, som du ønsker. Den kan være helt op til 6 meter bred og næsten 3 meter høj, den kan have palæsprosser, almindelige sprosser, spændstykker, mange forskellige varianter låse på vores dørgreb, forskellige farver ud og indvendigt osv. osv. Fælles for alle Lacuna produkter er dog, at alle hængsler, greb og beslag er udført i syrefast rustfrit stål, der er børstet for at sikre et holdbart tidsløst og stærkt design. Alle greb og hængsler er således 18 mm i diameter for at designlinjen på foldedøren også indvendigt matcher selv de bedste designmøbler. Alle Lacuna produkter er fremstillet på vores fabrik på Fyn. Lacuna Foldedøre er testede, certificerede og er måske verdens mest tætte og velisolerende foldedøre. Lacuna produkter er bygget til at holde i mindst 50 år. En foldedør er et meget mere komplekst produkt end en dør og en skydedør. Den merpris der er ved at bruge de bedste materialer, måske 25% af den samlede pris, resulterer i et uproblematisk produkt, der er let at montere, som holder i længden og som ikke skal efterjusteres. GENERELT OM LACUNA Der ligger meget teknik, patenter, sikkerhedskrav mm. i Lacuna s konstante stræben efter at producere det bedste til den billigst mulige pris. På de følgende sider gennemgår vi nogle af de væsentlige generelle temaer. Hvis der er oplysninger som du ikke finder herunder, henviser vi til vores hjemmeside, ring til os på eller skriv til os på Husk at skrive dit telefonnummer på din mail, så vi kan ringe dig op med eventuelle spørgsmål. PRISER Da der er så uendeligt mange muligheder og kombinationer, er det umuligt at have en standard prisliste på Lacuna produkter. Prisen beregnes på bagbrund af bredde, højde, karmtype, farve inde og ude, glastype, grebstype og meget andet. Ring eller skriv til os, send billeder, hvis du ønsker rådgivning om noget med konstruktionen. Vi er klar til at lave et uforbindende tilbud på de ønsker, som du måtte have, hvis det ligger indenfor mulighederne. Ved malede produkter anvender vi FSC-certificeret, lamineret varmebehandlet bøgetræ fra Tyskland. Varmebehandlet bøg har en holdbarhed som teaktræ, dvs. klasse, 1 som er det træ, der holder nærmest uendeligt, og som ikke rådner. Desuden har det en isolation, der langt overgår ikke varmebehandlede træsorter, og ikke mindst suger det ikke vand i vådt og fugtigt vejr, hvilket også giver træet en fantastisk dimensionsstabilitet. Af ovennævnte grund produceres Lacuna produkter ikke i træ-alu, som kan være en udmærket løsning for en enkelt eller 2 dørrammer i én karm. Problemerne med andre træsorter opstår, når der er 3 eller flere rammer i én karm. Lacuna Foldedøre står under meget forskellige klimatiske forhold. I Bergen i Norge eller på Færøerne kan det regne 250 dage eller mere om året, og andre steder regner det stort set ikke. Træets dimensionsstabilitet er derfor afgørende for velfungerende foldedøre. Lacuna overfladebehandling (maling) på varmebehandlet bøg, giver en helt anden finish end en sædvanlig bemaling af rammer i fyrretræ og andre træsorter. Vi pudser først delene i en robot hvilket giver en spejlglat overflade. Derefter grundes emnet, der mellem-slibes, der grundes igen, og derefter

16 maler vi emnet 2 3 gange i ganske tynde lag. Resultatet bliver en silkeglat overflade, som mange forveksler med en pulverlakeret aluminium, eller overfladen på en nylakeret bil. Den glatte finish optræder også på den indvendige side, som Lacuna kræver skal fremstå i finish som et møbel. (Oplev det på én af vore udstillinger.) De mange lag maling giver tilsammen en gennemsnitstykkelse på ca. 160 my (1,6 mm), hvor kravet i vinduesindustrien er på 80 my. Lacuna produkter kan derfor fint sammensættes med træ-alu produkter, og andre produkter og det med lige præcis den foretrukne glans. Holdbarheden af maling på varmebehandlet bøg, er længere uden vedligeholdelse end ved træ-alu produkter. Det skyldes, at den varmebehandlede bøg har karakter som komposit eller glasfiber og ikke udvider sig eller trækker sig sammen ved påvirkning af fugt og temperatur. Derfor revner malingen aldrig. Under normale forhold behøver Lacuna produkter derfor ikke at blive malet igen de første år, alt efter hvor udsatte de er. Isolationen og tætheden er afgørende for en god økonomi på en foldedør. Derfor er det afgørende for Lacuna at skabe et produkt, der er fuldstændigt tæt selv i orkaner der langt overgår det vi sædvanligvis ser i Danmark. Når Storebæltsbroen for længst er lukket og orkanen Katarina har blæst New Orleans omkuld, holder en Lacuna foldedør stadig tæt, se testen fra Teknologisk Institut på Lacuna s hjemmeside; Også når det gælder isolationsevnen er et Lacuna produkt helt i top. Man måler isolationsværdien i Uw, som er et udtryk for isolationen. Jo lavere Uw værdi desto bedre isolation. Et normalt vindue med 2 lags lavenergiglas har en Uw værdi på ca. 1,2 1,5. Et Lacuna produkt har med tilsvarende glas en Uw-værdi på 1,05 og med 3 lags standardglas kan vi komme helt ned på en Uw-værdi på 0,66. Ja tallene taler for sig selv, for det svarer til at boligen kun skal bruge 40 % af den energi til opvarmning, som med et standard vindue eller en foldedør. Derved er en Lacuna foldedør den billigste løsning på den lange bane. Der er jo en grund til at Lacuna med sine produkter har været nomineret til årets Energipris af Dansk Byggeri i både 2010 og Og vi fortsætter udviklingen Lacuna sætter en ære i at være på forkant med tiden, både med hensyn til funktionalitet, finish, indbrudssikkerhed, holdbarhed og energirigtighed. Når det gælder produktudvikling, så tænker vi på tysk og når vi tænker design, så tænker vi dansk, og vi sælger med stolthed til mange lande. Lacuna foldedøre et ophængt i overkarmen, har lås på alle døre og har ingen skidtsamlende skinne ved bundkarmen. Glasset er limet i indefra så indbrudssikkerheden er i top. Ligesom ved foldedøre kan et foldevindue være ind eller udadgående 90 % er dog udadgående bortset fra de mange restauranter og café-er, som nyder godt af deres foldedøre eller vinduer. Ud over det energimæssige, holdbarheden og en fornem finish, anvender Lacuna sit revolutionerende og patenterede overkarmssystem, hvor køreskinnen, der skyder foldedørene til side er integreret i selve overkarmen. Dette system er mere nøjagtigt end andre systemer, sparer penge til montageplanker og giver en bedre finish. Systemet findes i flere forskellige varianter, afhængigt af kravene til, hvor meget overkarmen skal bære af foldedørenes vægt. Systemet letter montagen meget for håndværkeren. Ofte kan der monteres på under ½ tid, i forhold til traditionelle foldedørssystemer og dermed kan der spares mange penge på installationsløn. Desuden kan Lacuna s overkarm, ved installation i eksisterende huse, i mange tilfælde spare fordyrende jerndragere eller limtræsdragere, der skal aflaste for vægten af foldedørene. Den konkrete bredde og højde på foldedøren har betydning for, hvorledes den bedste løsning er, og her står vi til rådighed med overordnet rådgivning for at sikre den bedste og billigste løsning. Se mere på eller kontakt os på Tlf.:

17 Lacuna A/S Industrivej 2 DK-5550 Langeskov T: E: W: lacuna.dk Layout: Satellit Aps Tryk: PR Offset

www.danskcarport.dk Alt i Design Carporte

www.danskcarport.dk Alt i Design Carporte www.danskcarport.dk Alt i Design Carporte Alt i Design Carporte I alle størrelser og farver Brabrand PRISER Vi har prisgaranti på alle modeller i carporte. For at holde priserne nede, samarbejder vi med

Læs mere

Vis hvem du er med unikke yderdøre

Vis hvem du er med unikke yderdøre Yderdøre ADVANCE - LINE Vis hvem du er med unikke yderdøre spændende»stjerneskud«af yderdøre, der forener kvalitet med dit personlige udtryk 5 Stil krav til din yderdør 6 Klassiske yderdøre 8 Funktionelle

Læs mere

Vinduer og døre i træ og træ/alu

Vinduer og døre i træ og træ/alu Vinduer og døre i træ og træ/alu Tryghed er at være sikker Vinduer og yderdøre i Træ/Alu ENERGY Træ/Alu TRÆ Vi ved godt, det er en stor beslutning at få nye vinduer og døre. åde økonomisk og i forhold

Læs mere

KASTRUP producerer vinduer og døre, der holder form og funktion mange år frem måske resten af din levetid.

KASTRUP producerer vinduer og døre, der holder form og funktion mange år frem måske resten af din levetid. Kig ind til kastrup FORORD Danskerne skifter vinduer som aldrig før. Ikke bare for at kunne nyde udsigten, men fordi vinduer og døre er et centralt element i husets energiregnskab. En lav årlig kvadratmeterudgift

Læs mere

DEN LILLE BYGGETEKNIKER DE SMÅ DETALJER DER GIVER OMBYGNINGEN VÆRDI

DEN LILLE BYGGETEKNIKER DE SMÅ DETALJER DER GIVER OMBYGNINGEN VÆRDI DEN LILLE BYGGETEKNIKER DE SMÅ DETALJER DER GIVER OMBYGNINGEN VÆRDI INDHOLD DEN LILLE BYGGETEKNIKER... SIDE 02 DEN SUNDE BYGGETEKNIK... SIDE 04 DEN GODE ARKITEKTUR... SIDE 06 PÅVIRKNINGER FRA KLIMAET...

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0508 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. - når god energi er inde i varmen I Danmark udleder vi 10 ton

Læs mere

Udlejnings magasinet. Sådan gør du sommerhusgrunden mere attraktiv. Fornyelse og forbedringer i Fåborg. Sommerhusudlejning og fremtiden. #2.

Udlejnings magasinet. Sådan gør du sommerhusgrunden mere attraktiv. Fornyelse og forbedringer i Fåborg. Sommerhusudlejning og fremtiden. #2. Udlejnings magasinet #2. Juni 2008 Fornyelse og forbedringer i Fåborg Sommerhusudlejning og fremtiden Sådan gør du sommerhusgrunden mere attraktiv Leder af Kim Holmsted, Produktdirektør og Hans Jørgen

Læs mere

energicenter danmarks nye 20. august kl. 10.00 åbner Solen er vores bedste ven Led-pærer stjæler rampelyset Gratis inspirationsmøder

energicenter danmarks nye 20. august kl. 10.00 åbner Solen er vores bedste ven Led-pærer stjæler rampelyset Gratis inspirationsmøder EnergiSpiren Løversysselvej 2 7100 Vejle Tel.: 7580 3012 info@energispiren.dk 20. august kl. 10.00 åbner danmarks nye energicenter Solen er vores bedste ven s. 14-15 Led-pærer stjæler rampelyset s. 8 Gratis

Læs mere

KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT

KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT E-guide fra Symatic Webbureau KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT SÅDAN UNDGÅR DU, AT DIT WEBPROJEKT KØRER AF SPORET INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INTRODUKTION 2. IDENTIFICER DINE KRAV OG ØNSKER 3. DEFINER DIN ØKONOMISKE

Læs mere

Mangfoldighed og diversitet.

Mangfoldighed og diversitet. Copenhagen - New Nordic House Introduktion New Nordic House omhandler tilblivelsen af København s første Nordiske hus og hylder de nordiske landes historie, værdier og atmosfære i forbindelse med materialer,

Læs mere

låse & sikring Går tyven ind når du går ud? TOTAL låse & sikring sørger for din sikkerhed. www.totallaase.dk info@totallaase.dk Tlf.

låse & sikring Går tyven ind når du går ud? TOTAL låse & sikring sørger for din sikkerhed. www.totallaase.dk info@totallaase.dk Tlf. låse & sikring Går tyven ind når du går ud? TOTAL låse & sikring sørger for din sikkerhed. Kære kunde. Vi vil med dette hæfte prøve at give dig den bedst mulige vejledning i, hvad du bør vælge af tyverisikringsprodukter.

Læs mere

OPTIFORM SKAB SAMMENHÆNG I HUS OG HAVE

OPTIFORM SKAB SAMMENHÆNG I HUS OG HAVE OPTIFORM SKAB SAMMENHÆNG I HUS OG HAVE www.optimera.dk Skab sammenhæng Optiform-serien af træ til udendørs brug giver dig muligheder, du aldrig har haft før. Nu kan du nemlig få samme trætype overalt i

Læs mere

SOMMERVEJ NATUR, FRISK LUFT OG TRIVSEL. Gårdhavehuse SELV DE SMÅ BOLIGER ER STORE HER DEN MODERNE MÅDE AT LEVE SAMMEN PÅ HER BOR ALLE

SOMMERVEJ NATUR, FRISK LUFT OG TRIVSEL. Gårdhavehuse SELV DE SMÅ BOLIGER ER STORE HER DEN MODERNE MÅDE AT LEVE SAMMEN PÅ HER BOR ALLE SOMMERVEJ Gårdhavehuse HER BOR ALLE I FØRSTE RÆKKE TIL NATUREN NATUR, FRISK LUFT OG TRIVSEL SELV DE SMÅ BOLIGER ER STORE HER DEN MODERNE MÅDE AT LEVE SAMMEN PÅ 1 2 RO TIL KROP OG SJÆL INDHOLD 10 DEN GRØNNE

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? FIF MARKETING FI11/13 - returtemperatu Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. I Danmark udleder vi i gennemsnit

Læs mere

GODT I GANG MED BYGMA

GODT I GANG MED BYGMA GODT I GANG MED BYGMA INSPIRATION OG VEJLEDNING TIL UDENDØRS BYGGEPROJEKTER CARPORT & KOMPETANCE 1 GODT BEGYNDT ER... Velkommen til Bygma. Velkommen til vores produkter og kompetencer inden for udendørs

Læs mere

Montagevejledning. Til 28mm hytter. Har du grunden, så har vi huset...

Montagevejledning. Til 28mm hytter. Har du grunden, så har vi huset... 28 Montagevejledning Til 28mm hytter Bjælkehytter Bjælkehuse Træhuse Sommerhuse Fritidshuse Kolonihavehuse Jagthytter Anneks Campinghytter Redskabsrum Lysthuse Har du grunden, så har vi huset... Kære kunde

Læs mere

GROHE armaturer til bad. www.grohe.dk. www.grohe.dk. DK 08.2007 Copyright by GROHE

GROHE armaturer til bad. www.grohe.dk. www.grohe.dk. DK 08.2007 Copyright by GROHE GROHE armaturer til bad DK 08.2007 Copyright by GROHE Grohe A/S Walgerholm 11 3500 Værløse Tlf.: 44 65 68 00 Fax: 44 65 02 52 E-mail: grohe@grohe.dk Nyder du vand? Armaturer side 12 Termostater side 72

Læs mere

Byg om og slip lyset ind

Byg om og slip lyset ind Byg om og slip lyset ind 2 Schüco Glas og aluminium Indhold Glas og aluminium Schüco 3 05 08 12 14 17 18 Udestuer Vinduer Foldedøre Skydedøre Tilbehør Inspiration 4 Schüco Glas og aluminium Velkommen!

Læs mere

Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold

Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold Jeg har i år fået mulighed for at få sløjd i 7.klasse, så denne klasse nu har haft sløjd siden 5.klasse. Tidligere havde de kun i 5-6

Læs mere

5 skridt. til at find dine VÆRDIER og styrke din INTEGRITET. Peter Bæklund. gdgdgdg

5 skridt. til at find dine VÆRDIER og styrke din INTEGRITET. Peter Bæklund. gdgdgdg 5 skridt til at find dine VÆRDIER og styrke din INTEGRITET gdgdgdg Peter Bæklund 1 Læs det her først Du er velkommen til at gi rapporten væk eller dele den med hvem du vil. Du kan tilbyde den som en bonus,

Læs mere

Guide til grøn energi i boligen og feriehuset. emnetekst skrives her

Guide til grøn energi i boligen og feriehuset. emnetekst skrives her Guide til grøn energi i boligen og feriehuset emnetekst skrives her indhold: Side 04 Det gør vi i kommunen TEMA: ENERGIOPTIMERING Side 06 Hvorfor energioptimere? Side 07 Op på energimærkerne Side 08 Find

Læs mere

LÆS OM TRE TYPISKE HUSE I SØNDERBORG- OMRÅDET VIGTIGE OG EFFEKTIVE FOKUSOMRÅDER SE FORANDRINGEN I TRE HUSE. ZERObolig GIVER INSPIRATION TIL BOLIGEJERE

LÆS OM TRE TYPISKE HUSE I SØNDERBORG- OMRÅDET VIGTIGE OG EFFEKTIVE FOKUSOMRÅDER SE FORANDRINGEN I TRE HUSE. ZERObolig GIVER INSPIRATION TIL BOLIGEJERE LÆS OM TRE TYPISKE HUSE I SØNDERBORG- OMRÅDET SIDE 4 VIGTIGE OG EFFEKTIVE FOKUSOMRÅDER SIDE 30 SE FORANDRINGEN I TRE HUSE SIDE 8 ZERObolig GIVER INSPIRATION TIL BOLIGEJERE SIDE 33 ENERGIMÆRKEDE HUSE ER

Læs mere

FRA DRØM TIL VIRKELIGHED...

FRA DRØM TIL VIRKELIGHED... FRA DRØM TIL VIRKELIGHED... Huse med ensidige taghældninger Vinkelhus med udhæng 2 Funkishus Forskudte tage Indholdsfortegnelse Gamborg Byg indfrier dine husdrømme 4-5 Kun det bedste er godt nok 66-69

Læs mere

Klimaskærm Ventilation Isolering Vinduer Varme. Miljørigtigt byggeri og energibesparelse

Klimaskærm Ventilation Isolering Vinduer Varme. Miljørigtigt byggeri og energibesparelse Klimaskærm Ventilation Isolering Vinduer Varme Miljørigtigt byggeri og energibesparelse Indhold: Forord Klimaskærmen Isolering Ventilation Vinduer Varme 1 Energi- og miljøvenligt byggeri 2 Nye regler i

Læs mere

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Fælles lønforsikring Så kan du klare dig, hvis du mister dit job DAGLIGVARE BUTIKKEN SOV TRYGT med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Socialpædagogerne får fælles lønforsikring

Læs mere

Spar penge og energi i dit sommerhus

Spar penge og energi i dit sommerhus Spar penge og energi i dit sommerhus Anbefalinger til energiforbedringer i sommerhuset Undgå ubehagelige overraskelser Spar tusindvis af kroner Frostskader og forsikringsdækning Se hvordan du finder en

Læs mere

2.969 i. Unge sikrer fremtiden de klarer selv pensionen. Ja, pengenyt. IndskydergarantIen er blevet fordoblet se om det betyder noget for dig

2.969 i. Unge sikrer fremtiden de klarer selv pensionen. Ja, pengenyt. IndskydergarantIen er blevet fordoblet se om det betyder noget for dig 3 pengenyt 2010 Ja, din pension er kedelig lige til du får brug for den! Unge sikrer fremtiden de klarer selv pensionen konvertere eller ej? 2.969 i så er det lån vist betalt ÅoP Nye kort Nye muligheder

Læs mere

Vejlby Vænge. Du skal tage stilling! Indhold: Forretningsfører Anni Øhrberg: først opdaget nu? Hvad gik galt, og hvorfor er det

Vejlby Vænge. Du skal tage stilling! Indhold: Forretningsfører Anni Øhrberg: først opdaget nu? Hvad gik galt, og hvorfor er det Renovering af Vejlby Vænge Renoveringen af Vejlby Vænge er en stor og vigtig beslutning. Og du skal i løbet af de kommende uger tage stilling til det renoveringsprojekt, der er udarbejdet af boligforeningen.

Læs mere

DET FORANDERLIGE HUS. Bygget til at bygge om UDGIVET AF REALDANIA BYG

DET FORANDERLIGE HUS. Bygget til at bygge om UDGIVET AF REALDANIA BYG DET FORANDERLIGE HUS Bygget til at bygge om UDGIVET AF REALDANIA BYG AF BIRGITTE KLEIS, ARKITEKT MAA DET FORANDERLIGE HUS Bygget til at bygge om MINICO2 HUSENE INDHOLD MiniCO2 Husene Seks huse seks erfaringer

Læs mere

Personlighed starter med at tænke anderledes. Betal først ved indflytning

Personlighed starter med at tænke anderledes. Betal først ved indflytning luna Personlighed starter med at tænke anderledes Betal først ved indflytning Indhold 4 LUNA Et personligt drømmehus skabt på nye ideer 6 Bliv medskaber af dit eget drømmehus 9 LUNA 108 med asymmetrisk

Læs mere