Registrering af detektorfund. Vendsyssel Historiske Museum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Registrering af detektorfund. Vendsyssel Historiske Museum"

Transkript

1 Registrering af detektorfund Vendsyssel Historiske Museum

2 Registrering af detektorfund. Let arbejdsgangen for museet med den rigtige registrering hjemme fra! For en amatørarkæolog/detektorfører, er det hurtigt og nemt at lægge de enkelte fund ind i fundskema, når man kommer hjem fra marken. For museet er det et stort arbejde, at skal taste hundrede vis af fund, omregne koordinater og finde frem til markerne pga. manglende info osv. Det er i alles interesse at Jeres fund bliver sendt til Nationalmuseet hurtigst muligt. Vi har derfor lavet denne beskrivelse og udarbejdes et nyt fundskema, som skal bruges fremadrettet.

3 Inden du begiver dig ud med detektoren, er der nogle simple ting du skal huske. 1. GPS. Eneste koordinatsystem som museet bruger og accepterer er UTM koordinater. 2. Det vil sige at din GPS skal indstilles til Positionsformat: UTM zone 32 Datum: WGS84. GARMIN laver nogle fine GPS tracker som kan indstilles til UTM eller har du en smartphone, er der flere muligheder. Der er en dansk app ved navn MIT FUND- denne app er gratis. MIT FUND appen kan du oprette områder ved navn og give området det nummer som VHM har givet sagen. Du kan også printe lister, samt tage billeder af dine fund, så der er styr på koordinatet på den enkelte genstand. En anden dansk app til mobilen er ismartdetect som har nogenlunde samme funktioner som MIT FUND dog koster denne app et mindre engangsbeløb. Begge apps er opsat til UTM. En god idé er at tage tracks/sporlog med din GPS tracker, så du kan følge med i hvor du har gået på din mark, men kan også være interessant for VHM.

4 Vigtige ting at have med i lommen, ud over din GPS. 1. Fundposer, gerne med skrivefelt 2. Blyant 3. Fundsedler Det er individuelt hvordan man registrere sine fund, her er et par eksempler: 1. Fundposerne er nummereret med løbende numre f.eks osv. Ved første fund, giver man den nr. 1 i sin GPS og lægger fundet i pose nr. 1 så de passer løbende med gps. og pose. Hjemme kan man så udfylde fundsedler og fundskema med gps koordinater, oplysninger osv. 2. Anden mulighed er at skrive fundsedler med x nr, kordinater direkte i marken og efterfølgende skrive dem i fundark til VHM, så x nr stemmer med hinanden. 3. Husk ikke at rense dine fund inden aflevering til VHM, da værdifulde oplysninger kan gå tabt ved hård børstning/skrubning af metaller. 4. Tag gerne koordinater på støberester i bly, bronze, sølv osv. Er du i tvivl om hvad du har fundet, så husk altid at tage koordinat og lad museet kigge på dine fund. Hellere et koordinat for meget, end et for lidt!

5 X nr. er det nummer dit fund har både på pose og fundark, og de skal matche hinanden. Hvis det er en mark hvor der tidligere er indleveret fund fra, så har museet givet tidligere fund x nr. kontakt museet og hør hvad nr. de er kommet til, så du kan fortsætte med efterfølgende x nr. Husk altid at sætte sags nr. før x nr. Er I flere der deler samme mark, så har museet delt findernes x nr. op. Dvs. finder 1 f.eks. Har nr finder 2 nr Men kontakt VHM for at få x nummer oplyst. VHM sags nr. er det nummer som din mark/område har fået af VHM. Hvis du tidligere har indleveret fund, så har VHM oprettet et nummer til sagen. Kontakt museet for at få nummeret oplyst. Går du på en ny mark uden tidligere fund så kontakt VHM og oplys f.eks. et koordinat, eller matrikel nr. og få oprettet en VHM sag. Efterfølgende får du sagsnummer og navn du kan skrive på dit fundark. Beskrivelse og tidsperiode, er du velkommen til at udfylde så godt du kan. Er du i tvivl, så lad dem stå tomme til museet. Går du alene på sagen, så er det selvfølgelig kun dit eget navn der skal indtastes. Når du indtaster koordinatet i fundskemaet så brug punktum hvis der er flere decimaler efter de seks tal i E. Eller flere decimaler efter de syv tal i N. HUSK er der er kun ET koordinatsystem der bruges af museet og det er UTM 32. Har du tidligere fund liggende, så skal de omregnes til UTM inden de afleveres til VHM!

6 Sørg for at x nr. på pose er det samme som på Fund ark! Fundsedlerne kan man selv ændre i formatet så de passer til de fundposer man bruger. Print dem ud på tyndt karton og skær dem ud. Fundsedlerne kan både udfyldes digitalt eller man kan have dem med i lommen på marken og udfyld med blyant med det samme. Man er velkommen til at lave sine egne fundsedler, bare alle de rigtige oplysninger, som VHM skal bruge, er på sedlerne.

7 Inden du indleverer dine fund til VHM. Kontakt Vendsyssel Historiske Museum på mail eller tlf. for at lave en aftale om indlevering af fund til danefævurdering. Sørg for at koordinaterne er rigtige, der kun bruges UTM koordinater, samt x nr. på poser passer med x nr. på fundlisten. Husk at bruge seperate fundlister til hver enkelte VHM sag. Når du har fået en aftale i stand VHM, mailer du dine fundlister til VHM. Når du møder ind på museet, skal du have delt dine fund op i VHM sager, og printet fundark med x listen ud, og vedlagt de fund som hører til sagen. Du vil efterfølgende få dine fundlister retur med info om, hvilke genstande der bliver sendt til Nationalmuseet- det der måtte komme retur, indgår i VHM s samling! Kontaktpersoner på VHM. Indlevering af detektorfund til: Michael Ejstrup Nielsen, mail: men@vhm.dk Tlf: eller Alle andre fund indleveres til samlingsansvarlig og sagsbehandler: Morten Larsen, mail: ml@vhm.dk Tlf:

8 Et par afsluttende tips Småting som fundposer er rigtig billige at købe i større mængder, men husk at der skal være skrivefelt på den ene side af dem. Hvis I er flere der køber ind sammen, er der gode rabatter at hente. Poser på 70x100mm er en passende størrelse til de fleste fund. Link til en af forhandlerne: (Der er mange andre forhandler på nettet, dette er bare et eksempel) En god blyant med blødt bly kan købes hos boghandlen. Klip blyanten over på midten og spids den til, så har du to fine blyanter, der passer perfekt i lommen. Husk ALTID at have styr på dine tilladelser før du begiver dig ud med detektoren! Uanset hvor du vil søge, er der altid en ejer af arealetdette gælder både strand, skov, parker og landbrugsarealer! Er det offentlige arealer du vil søge på, så kontakt den offentlige instans for tilladelse inden du søger. Lodsejeren kan bl.a. findes her: Husk at du kun må grave i pløjelaget (max 30cm) har du et godt udslag, der ligger dybere, så kontakt en museumsinspektør på VHM og hør hvad du skal gøre. Husk museumsloven: Ved alm. markarbejde som pløjning, harvning, drænarbejde samt detektorfund, kan lodsejeren på ingen måde komme til at betale for en eventuel udgravning! Hvis VHM vurdere, at der kan komme en udgravning på tale, udarbejder VHM et budget for udgravningen, der sendes til Slots- og Kulturstyrelsen. Godkendes det af Slots- og Kulturstyrelsen dækker de udgifterne til udgravning og markskadeerstatning, (markskadeerstatning udbetales kun hvis der udgraves i dyrkningsperioden)

9 Har du ved en fejl taget dine koordinator i f.eks. Latitude-Longitude har du mulighed for at omregne dem til UTM. Dette kan du bl.a. gøre på denne side: Du indtaster blot dit koordinat og den omregner automatisk til UTM og laver en prik på kortet. Dog husk at UTM skal stå på 32.

10 Mønter. Alle mønter til og med år 1536 ER danefæ! Alle guldmønter ER danefæ! Hvad er/kan være danefæ? Større mønter af sølv ER danefæ, også efter år Der menes sølvmønter fra 8-10g. Mønter der betegnes som større er f.eks. daler og kroner, samt halv-, tredjedels- og kvartdalere, og halvkroner/to-mark er danefæ. Kvart daler vejer lidt mindre, men vil også være danefæ. Mark fra er danefæ, men ikke mark som enkeltfund efter Finder man mere end to mønter i samme hul, er der tale om en møntskat, og vil være danefæ uanset om de er fra 1000 årene eller 1900 og frem! Dette er gældende uanset hvilke mønter der er tale om-, nye som gamle mønter! Møntvægtlodder skal ind til Danefæ! Regnepenning er kun danefæ hvis skriften er på gotisk! Oldtid/middelalder. Alle fibler og fragmenter af fibler er danefæ! Ornamenteret genstande og ornamenteret fragmenter fra oldtid er danefæ! Ornamenteret tenvægte er danefæ, men ikke simple uornamenteret tenvægte Vi vil dog have dem indleveret, da det er en vigtig del af konteksten! Forgyldte og fortinnet genstande er danefæ. Guld og sølv er altid danefæ, med mindre der er lødighedsmærke på genstanden, så er det nyere tid og hittegods, og skal afleveres på hittegodskontoret.

11 Husk at tage koordinater på ALLE genstande der måtte være danefæ, samt alle genstande der kan være tvivl om, og ikke mindst smelte/støberester af bronze, bly, sølv osv. Denne info kan være med til at give et større indblik af aktiviteterne på pladsen og kan lige frem fortælle om grubehuse, bebyggelse osv. Hold øje med markens overflade og se efter perler i skønne farver, keramik, ildskørne sten, råglas, hvæssesten osv. Du må IKKE grave under pløjelaget- det vil sige max 30cm. Har du et godt signal der stikker dybere, så SKAL du kontakte dit lokale museum for nærmere vejledning! Husk altid god kontakt med Vendsyssel Historiske Museum og ring ALTID hvis der kan være tvivl om noget!? Spørgsmål om detektorfund, indlevering af detektorfund og registrering, samt vejledning kontakt: Assistent i arkæologien: Michael Ejstrup Nielsen på mail: men@vhm.dk tlf: Spørgsmål angående fund under pløjelag, udgravning og lovgivning og alle andre fund kontakt: Afdelingsleder og samlingsansvarlig i arkæologien: Morten Larsen på mail: mla@vhm.dk tlf:

Registrering af detektorfund Vendsyssel Historiske Museum

Registrering af detektorfund Vendsyssel Historiske Museum Registrering af detektorfund Vendsyssel Historiske Museum Registrering af detektorfund. Let arbejdsgangen for museet med den rigtige registrering hjemme fra! For en amatørarkæolog/detektorfører, er det

Læs mere

SVM Slagelse Klosterjord, Skælskørvej, Slagelse sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 73.

SVM Slagelse Klosterjord, Skælskørvej, Slagelse sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 73. SVM1417-2-3 Slagelse Klosterjord, Skælskørvej, Slagelse sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.14. Sb.nr. 73. Kampagne: 03-01-2013 (SVM1417-2) og 15-04-2013 (SVM1417-3) Registreringsnotat

Læs mere

SVM Klostermarken, Ringsted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 75.

SVM Klostermarken, Ringsted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 75. SVM2002-004 Klostermarken, Ringsted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.02.12. Sb.nr. 75. Registreringsnotat SVM2004002-3 Kampagne: 15-01-2004 KUAS nr. O.872/02 Indleveringer af metalgenstande

Læs mere

SVM Sigersted S, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 58. Kampagne:

SVM Sigersted S, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 58. Kampagne: 3 Sigersted S, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.02.14. Sb.nr. 58. Kampagne: 30-10-2013 KUAS nr. Indlevering af 29 detektorfundne gps indmålte metalgenstande spændende fra næbfibler

Læs mere

SVM Alstedgård, Alsted sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 49.

SVM Alstedgård, Alsted sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 49. 061 Alstedgård, Alsted sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.01.01. Sb.nr. 49. Registreringsnotat SVM1 Indlevering af detektorfundne genstande fra Alstedgård, heriblandt en trefliget, planteornamenteret

Læs mere

ARKÆOLOGIEN I ODSHERRED - EN GUIDE TIL DIG DER SKAL BYGGE ELLER HAR FUNDET NOGET

ARKÆOLOGIEN I ODSHERRED - EN GUIDE TIL DIG DER SKAL BYGGE ELLER HAR FUNDET NOGET ARKÆOLOGIEN I ODSHERRED - EN GUIDE TIL DIG DER SKAL BYGGE ELLER HAR FUNDET NOGET ODSHERREDS KULTURHISTORISKE MUSEUM 2011 ARKÆOLOGIEN I ODSHERRED Det overordnede ansvar for det arkæologiske arbejde i Danmark

Læs mere

SVM og -6 Gudum SV, Gudum sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 20.

SVM og -6 Gudum SV, Gudum sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 20. SVM1440-5 og -6 Gudum SV, Gudum sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.03. Sb.nr. 20. Kampagne: 31-05- og 03-06- Registrering af 39 metalgenstande fremkommet ved detektorafsøgning på areal

Læs mere

SVM1385 Høve Syd, Høve sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 28.

SVM1385 Høve Syd, Høve sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 28. SVM1385 Høve Syd, Høve sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.04.08. Sb.nr. 28. Registrering af fire genstande fremkommet ved detektorafsøgning sydøst for Høve. Deriblandt en fragmenteret

Læs mere

SVM Sørbymagle N1, Sørbymagle sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 23.

SVM Sørbymagle N1, Sørbymagle sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 23. SVM1391-1. Sørbymagle N1, Sørbymagle sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.04.16. Sb.nr. 23. KUAS nr. - Indlevering af detektorfund til registrering og danefæbehandling. Genstandsmaterialet

Læs mere

SVM Lundsbjerggård, Boeslunde sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 207.

SVM Lundsbjerggård, Boeslunde sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 207. SVM1432-1 Lundsbjerggård, Boeslunde sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.01. Sb.nr. 207. Kampagne: 18-10-2012 KUAS nr. Registreringsnotat for 7 detektorfundne gps indmålte metalgenstande

Læs mere

SVM1324 Boeslunde, Boeslunde sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.01. Sb.nr. 84.

SVM1324 Boeslunde, Boeslunde sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.01. Sb.nr. 84. 1 SVM1324 Boeslunde, Boeslunde sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.01. Sb.nr. 84. Kampagne: KUAS nr. Detektorfund af 220 gram tung edsringe af guld på mark i Boeslunde, hvor der tidligere

Læs mere

SVM Sigersted NØ, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 59.

SVM Sigersted NØ, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 59. SVM1370 3 Sigersted NØ, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.02.14. Sb.nr. 59. Kampagne: 26 11 Registrering af detektorfundne genstande fremkommet på et areal nord og øst for Sigersted

Læs mere

SVM Farendløse Ø1, Farendløse sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 12.

SVM Farendløse Ø1, Farendløse sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 12. SVM1392-7 Farendløse Ø1, Farendløse sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.02.04. Sb.nr. 12. Kampagne: 19-07-2013 KUAS nr. Registreringsnotat for indlevering af 11 gps-indmålte genstande fra

Læs mere

Marts DetektorNyt Nyhedsbrev fra fynske arkæologiske museer

Marts DetektorNyt Nyhedsbrev fra fynske arkæologiske museer Marts 2019 DetektorNyt Nyhedsbrev fra fynske arkæologiske museer Detektor- og Danefæansvarlige på Fyn Lone C. Nørgaard Museum: Svendborg Museum Ansvarsområde: Svendborg kommune Mail: lcn@svendborgmuseum.dk

Læs mere

SVM Sigersted S, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 58.

SVM Sigersted S, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 58. SVM1383-2 Sigersted S, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.02.14. Sb.nr. 58. Registreringsnotat SVM1383-2 Kampagne: 16-10-2012 KUAS nr. Indhold Indledende tekst... 1 Undersøgelsens

Læs mere

SVM1392 Farendløse Ø1, Farendløse sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 12.

SVM1392 Farendløse Ø1, Farendløse sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 12. SVM1392 Farendløse Ø1, Farendløse sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.02.04. Sb.nr. 12. Registreringsnotat for SVM1392-3, SVM1392-4, SVM1392-5 og SVM1392-6 Indhold Indledende tekst... 1

Læs mere

ST. OLAI KIRKEGÅRD GIM OVERVÅGNINGSRAPPORT v. cand. phil. Tim Grønnegaard

ST. OLAI KIRKEGÅRD GIM OVERVÅGNINGSRAPPORT v. cand. phil. Tim Grønnegaard ST. OLAI KIRKEGÅRD OVERVÅGNINGSRAPPORT v. cand. phil. Tim Grønnegaard ST. OLAI KIRKEGÅRD OVERVÅGNINGSBERETNING v. cand. phil. Tim Grønnegaard Undersøgelsens forhistorie Museumsinspektør Liv Appel fra Gilleleje

Læs mere

SVM Vollerup, Gimlinge sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 13.

SVM Vollerup, Gimlinge sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 13. SVM2005 004 Vollerup, Gimlinge sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.04.05. Sb.nr. 13. Registrering af indleverede detektorfundne middelalderlige mønter samt et ringspænde og et

Læs mere

SVM Slagelse Eggeslevmagle, Hemmeshøj sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 44.

SVM Slagelse Eggeslevmagle, Hemmeshøj sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 44. SVM1366 8 Slagelse Eggeslevmagle, Hemmeshøj sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.05. Sb.nr. 44. Kampagne: 16 11 2012 KUAS nr. 2011 7.24.02/SVM0014 Registrering af genstande fremkommet

Læs mere

Borret - Kongens Bakker projektet - April 2014

Borret - Kongens Bakker projektet - April 2014 Borret - Kongens Bakker projektet - April 2014 1 Borret - Kongens Bakker projektet - April 2014 Indledning Den 9. juni 2013 henvendte Steen Agersø sig til Øhavsmuseet med et forslag om at foretage en metaldetektorafsøgning

Læs mere

SVM1440-1,-2,-3,-4 Gudum SV, Gudum sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 20.

SVM1440-1,-2,-3,-4 Gudum SV, Gudum sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 20. SVM1440-1,-2,-3,-4 Gudum SV, Gudum sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.03. Sb.nr. 20. Registreringsnotat for 149 detektorfundne, gps-indmålte metalgenstande, bl.a. vendisk knivskedebeslag,

Læs mere

Der er registreret en del oldtidslevn i området, bl.a. jernalderlandsbyer og gravhøje fra bronzealderen i området (se fig. 1).

Der er registreret en del oldtidslevn i området, bl.a. jernalderlandsbyer og gravhøje fra bronzealderen i området (se fig. 1). Beretning FHM 4330 Højspændingsmaster Trige Nord, Hæst by matr. nr. 9e og 9c, Trige sogn, stednr. 15.06.07 og Spørring by matr. nr. 20a, 19i, 19h, 11a og 52, Spørring sogn, stednr. 15.06.05 begge i Vester

Læs mere

SVM1356-8, -9 Vester Broby, Vester Broby sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 65. Kampagne: og

SVM1356-8, -9 Vester Broby, Vester Broby sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 65. Kampagne: og 8, -9 Vester Broby, Vester Broby sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.01.13. Sb.nr. 65. Kampagne: 20-12-2012 og 21-12-2012 Registreringsnotat for indlevering af 39 detektorfundne, gps-indmålte

Læs mere

Vikinger i Fjelsted. Lars Egholm Nielsen

Vikinger i Fjelsted. Lars Egholm Nielsen Forundersøgelse og skattejagt i tåget september vejr. På billedes ses museumsinspektør Lars Egholm Nielsen og detektorfører Rasmus Gregersen, samt entreprenør Thorbjørn Larsen i rendegraveren. Foto: Anne

Læs mere

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE 0025 Jordbærvangen

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE 0025 Jordbærvangen Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE 0025 Jordbærvangen Af arkæolog Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matr. 527de, Randers Markjorde Randers Sogn,

Læs mere

SVM1249 Flakkebjerg NV, Flakkebjerg sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr

SVM1249 Flakkebjerg NV, Flakkebjerg sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr SVM1249 Flakkebjerg NV, Flakkebjerg sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.04.03. Registreringsnotat for SVM1249-3, SVM1249-4, SVM1249-5, SVM1249-5, SVM1249-6, SVM1249-7 Indhold Indledende

Læs mere

VHM Ådalen etape 5

VHM Ådalen etape 5 VHM 00286 Ådalen etape 5 Ådalen, Brønderslev sogn, Børglum herred, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100101-142 VHM00286_05_F001. Søgegrøft 2 under muldafrømning. Arkæologisk forundersøgelse af

Læs mere

SVM Trelleborg Gårde, Hejninge sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 19.

SVM Trelleborg Gårde, Hejninge sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 19. SVM2003 046 Trelleborg Gårde, Hejninge sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.04. Sb.nr. 19. Kampagne: 04 06 2009 KUAS nr. Detektorafsøgning på område øst for Trelleborg. Fundene (x178 280)

Læs mere

SVM1382 Sigersted SØ, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr sb.nr. 61

SVM1382 Sigersted SØ, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr sb.nr. 61 SVM1382 Sigersted SØ, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.02.14. sb.nr. 61 Registrering af 10 genstande fremkommet ved detektorafsøgning øst for Sigersted Landsby, vest for Ringsted.

Læs mere

SVM Bjernede kirke, Bjernede sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 51.

SVM Bjernede kirke, Bjernede sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 51. SVM2004 062 Bjernede kirke, Bjernede sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.01.02. Sb.nr. 51. Registrering af detektorfund af 3 mønter og et smykke fundet nord og øst for Bjernede kirke. Den

Læs mere

SVM Boeslunde, Boeslunde sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 84.

SVM Boeslunde, Boeslunde sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 84. -3-4 Boeslunde, Boeslunde sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.01. Sb.nr. 84. Kampagne 18-06-2013 (1324-3) Kampagne: 19-06-2013 (1324-4) Registreringsnotat for indlevering af 4 nyfundne

Læs mere

SVM Skælskør Lystskov, Skælskør sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 33.

SVM Skælskør Lystskov, Skælskør sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 33. SVM1412-2 Skælskør Lystskov, Skælskør sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.04.13. Sb.nr. 33. Kampagne: 18-10-2012 Registreringsnotat for 4 detektorfundne genstande (seglstampe,

Læs mere

FJERNVARME FIOLGADE 7-9 GIM 3944. RAPPORT FOR ARKÆOLOGISK UDGRAVNING, STANDSNING 27 v. cand. phil. Tim Grønnegaard

FJERNVARME FIOLGADE 7-9 GIM 3944. RAPPORT FOR ARKÆOLOGISK UDGRAVNING, STANDSNING 27 v. cand. phil. Tim Grønnegaard RAPPORT FOR ARKÆOLOGISK UDGRAVNING, STANDSNING 27 v. cand. phil. Tim Grønnegaard RAPPORT FOR ARKÆOLOGISK UDGRAVNING, STANDSNING 27 v. cand. phil. Tim Grønnegaard Undersøgelsens forhistorie Gilleleje Museums

Læs mere

Forundersøgelsesrapport MOE Søringen

Forundersøgelsesrapport MOE Søringen Forundersøgelsesrapport MOE 00768 Søringen Af arkæolog Cand.mag. Liv Stidsing Reher- Langberg Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matr. 13ae, Udbyover By,

Læs mere

NORD FOR STENHOLTHUS MNS 50080

NORD FOR STENHOLTHUS MNS 50080 UDGRAVNINGSRAPPORT v. mus. insp. Tim Grønnegaard UDGRAVNINGSRAPPORT v. mus. insp. Tim Grønnegaard Undersøgelsens forhistorie Januar 2012 fandt amatørarkæolog Jacob Petersen med sin detektor inden for 1

Læs mere

Lærervejledning. Brug af arkæologi-kassen og opgaver

Lærervejledning. Brug af arkæologi-kassen og opgaver Center for Undervisningsmidler, Esbjerg Lærervejledning Brug af arkæologi-kassen og opgaver Lærervejledningens indhold: Fælles Mål Om materialet Fakta om arkæologi og oldtiden 4 forskellige opgaver: Opgave

Læs mere

Beretning for arkæologisk tilsyn i Kornerup

Beretning for arkæologisk tilsyn i Kornerup Beretning for arkæologisk tilsyn i Kornerup i forbindelse med separatkloakering ROM nr. 3143 KORNERUP Matr.nr. 3a mm. Roskilde Dms., Sømme h., Københavns a. Stednr. 02.04.09-23 ROSKILDE MUSEUM CAND.MAG.

Læs mere

SVM Bonderup, Tårnborg sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 123.

SVM Bonderup, Tårnborg sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 123. SVM2005 005 Bonderup, Tårnborg sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.19. Sb.nr. 123. Registrering af fem detektorfundne middelalderlige mønter fra Bonderup sydøst for Korsør. Fire mønter

Læs mere

Matr og 1940 Toftlund, Toftlund sogn, Tønder herred, tidl. Tønder amt. Sted nr Af Lene Heidemann Lutz

Matr og 1940 Toftlund, Toftlund sogn, Tønder herred, tidl. Tønder amt. Sted nr Af Lene Heidemann Lutz Matr. 1900 og 1940 Toftlund, Toftlund sogn, Tønder herred, tidl. Tønder amt. Sted nr. 21.04.05. Af Lene Heidemann Lutz Arkæologisk forundersøgelse forud for salg af industrigrunde i Toftlund. Inden for

Læs mere

HEM 5498 Øster Lind Parken, Etape I

HEM 5498 Øster Lind Parken, Etape I HEM 5498 Øster Lind Parken, Etape I SLKS nr. 16/06761 Stednr. 180310 Sb.nr. 175 UTM Zone 32, Euref89 Koord.: X: 499515.0 Y: 6217647.5 Ejerlav: Lind By Beretning for forundersøgelse, etape I Resume: Museum

Læs mere

HAM5251 Lerdal II, Bevtoft sogn, Nørre Rangstrup herred, tidl. Sønderjyllands amt. Sted nr. 20.04.02. Sb.nr. 264

HAM5251 Lerdal II, Bevtoft sogn, Nørre Rangstrup herred, tidl. Sønderjyllands amt. Sted nr. 20.04.02. Sb.nr. 264 HAM5251 Lerdal II, Bevtoft sogn, Nørre Rangstrup herred, tidl. Sønderjyllands amt. Sted nr. 20.04.02. Sb.nr. 264 Arkæologisk undersøgelse i forbindelse med afgravningskontrol af kabeltracé fra Nustrup

Læs mere

SVM Sigersted S, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr

SVM Sigersted S, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr SVM1383-1 Sigersted S, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.02.14.-58 KUAS nr. : - Registreringsnotat vedr. indlevering af detektorfund til registrering og danefævurdering. Heriblandt

Læs mere

GPS-Link version 1.6.4 Brugervejledning Dansk Sejlunion

GPS-Link version 1.6.4 Brugervejledning Dansk Sejlunion GPS-Link version 1.6.4 Brugervejledning Dansk Sejlunion Alle henvendelser om GPS-Link bedes foretaget pr. email til supportdlsk@sejlsport.dk Hvad er GPS-Link? GPS-Link anvendes til overførsel af navigationsdata

Læs mere

SVM1321 Neble detektorfund, Boeslunde sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 203.

SVM1321 Neble detektorfund, Boeslunde sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 203. SVM1321 Neble detektorfund, Boeslunde sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.01. Sb.nr. 203. Registreringsnotat for SVM1321 (kampagner: 01-07-2010, 13-12-2010, 01-04-2012, 18-10- 2012, 19-10-2012).

Læs mere

Detektorfolk graver fortiden frem

Detektorfolk graver fortiden frem En gruppe amatørarkæologer fra detektorklubben Tellus mødtes i efteråret ved en mark i Skørring nær Skanderborg for at lede efter forsvundne genstande af kulturhistorisk værdi. Detektorfolk graver fortiden

Læs mere

Marinarkæologisk forundersøgelse i forbindelse med etablering af Hjarnø Bådehavn NMU j.nr. 2439

Marinarkæologisk forundersøgelse i forbindelse med etablering af Hjarnø Bådehavn NMU j.nr. 2439 Marinarkæologisk forundersøgelse i forbindelse med etablering af Hjarnø Bådehavn NMU j.nr. 2439 Jørgen Dencker Marinarkæologisk forundersøgelse i forbindelse med etablering af Hjarnø Bådehavn. NMU j.nr.

Læs mere

Detektorfund i Mange nye fund. Vikingetid ved Fjelsted. Vrængmose. jensen

Detektorfund i Mange nye fund. Vikingetid ved Fjelsted. Vrængmose. jensen Detektorfund i 2015 Af Christian Vrængmose jensen Mange nye fund Detektoråret 2015 har været begivenhedsrigt med mange fund. I omegnen af 1300 fund, fordelt på 38 findere, er blevet indleveret til museet.

Læs mere

Udgravningsberetning. RSM 10.007 St. Fjelstervang Nord III Forundersøgelse, råstofindvinding

Udgravningsberetning. RSM 10.007 St. Fjelstervang Nord III Forundersøgelse, råstofindvinding Udgravningsberetning RSM 10.007 St. Fjelstervang Nord III Forundersøgelse, råstofindvinding RSM 10.007. Undersøgelsesområdet set fra syd, med igangværende tildækning af søgegrøfter. Foto: Torben Egeberg.

Læs mere

HAM5236 Nustrup I, Nustrup sogn, Gram herred, tidl. Sønderjyllands amt. Sted nr Sb.nr. 297.

HAM5236 Nustrup I, Nustrup sogn, Gram herred, tidl. Sønderjyllands amt. Sted nr Sb.nr. 297. HAM5236 Nustrup I, Nustrup sogn, Gram herred, tidl. Sønderjyllands amt. Sted nr. 22.02.06. Sb.nr. 297. Arkæologisk undersøgelse i forbindelse med afgravningskontrol af kabeltracé fra Nustrup til Gram (Haderslev

Læs mere

Udgravningsberetning Gellerupholmsvej 73, Varde

Udgravningsberetning Gellerupholmsvej 73, Varde Udgravningsberetning Gellerupholmsvej 73, Varde J. nr. ARV 163 Sagsbetegnelse: Forundersøgelse Kulturarvsstyrelsens journalnummer: Lokalitetsnummer: 190713-287 Matrikel nummer: 6li Ejerlav: Gellerup, Varde

Læs mere

KTM225 Oldager 8, Munkebo sogn, Bjerge herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.01.09. Sb.nr. 106.

KTM225 Oldager 8, Munkebo sogn, Bjerge herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.01.09. Sb.nr. 106. KTM5 Oldager 8, Munkebo sogn, Bjerge herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.01.09. Sb.nr. 106. Kampagne: 03-06-004 KUAS nr. FOR-003.1-0356 Undersøgelse af profiler og flade i forbindelse med parcelhusbyggeri

Læs mere

Vesthimmerlands Museum Bygherrerapport for VMÅ 2603 Svenstrup 8

Vesthimmerlands Museum Bygherrerapport for VMÅ 2603 Svenstrup 8 Vesthimmerlands Museum Bygherrerapport for VMÅ 2603 Svenstrup 8 Aars sogn, Aars Herred, Aalborg Amt Stednr. 12.08.14, Sb. nr. Bygherrerapport for VMÅ 2603 Svenstrup 8 Indholdsfortegnelse 1. Indledning

Læs mere

VHM Vellingshøj Bæk

VHM Vellingshøj Bæk VHM 715 Vellingshøj Bæk Hjørring Bjerge, Hjørring sogn, Vennebjerg herred, Hjørring Kommune Fund og Fortidsminder 165-91 VHM715F6: Arbejdsfoto. Udvidelse omkring tørvegrav. Arkæologisk forundersøgelse

Læs mere

Horsensskatten. En forårsdag lige før påske var heldet med den lokale detektorbruger John Kristensen. På en mark ved Horsens nær Blenstrup

Horsensskatten. En forårsdag lige før påske var heldet med den lokale detektorbruger John Kristensen. På en mark ved Horsens nær Blenstrup Horsensskatten En forårsdag lige før påske var heldet med den lokale detektorbruger John Kristensen. På en mark ved Horsens nær Blenstrup fandt han en hel håndfuld sølvmønter fra vikingetiden. I løbet

Læs mere

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE Enghøj 7, etape 3

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE Enghøj 7, etape 3 Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE 00084 Enghøj 7, etape 3 Af arkæolog Lotte Bach Christensen Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matr. 10ah, Helsted

Læs mere

Hold styr på aftalerne på både pc og mobil VELKOMMEN TIL GOOGLE-SKOLEN 4. DEL

Hold styr på aftalerne på både pc og mobil VELKOMMEN TIL GOOGLE-SKOLEN 4. DEL VELKOMMEN TIL GOOGLE-SKOLEN. DEL I DETTE NUMMER: Opret en ny kalender Lav en kalenderaftale Del din kalender med andre Sådan bruger du flere kalendere på én gang GRATIS 0 KR Hold styr på aftalerne på både

Læs mere

SVM1219 Torpet, Ringsted Ls sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb. 94.

SVM1219 Torpet, Ringsted Ls sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb. 94. SVM1219 Torpet, Ringsted Ls sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.02.13. Sb. 94. Registrering af tre romerske denarer, fem middelalderlige mønter og forskellige beslag o.l. fremkommet ved

Læs mere

Forundersøgelsesrapport

Forundersøgelsesrapport Forundersøgelsesrapport Udarbejdet af cand. Mag. Julie Lolk, Moesgaard Museum. FHM5610 Lisbjerg Parkvej, matrikel 20A, Lisbjerg, Lisbjerg sogn, Vester Lisbjerg herred, tidl. Århus Amt. KUAS j.nr.: 150604

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Ansøgninger indsendes via et elektronisk ansøgningsskema, som findes på www.friluftsrådet.dk/tilskud. Dér kan du også læse om, hvad

Læs mere

VHM Danserhøj. VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd

VHM Danserhøj. VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd VHM 00571 Danserhøj Øster Brønderslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100119-137 VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd Arkæologisk

Læs mere

Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR Prøvegravningsrapport

Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR Prøvegravningsrapport Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR 2003-2122-0691 Prøvegravningsrapport Næstved Museum 2005 NÆM 2004:131 Alfehøjvej II Prøvegravningsrapport Kalkerup By, Fensmark Sogn, Tybjerg herred, Storstrøms Amt

Læs mere

SBM 786 Præstehaven, Hylke Bygherrerapport

SBM 786 Præstehaven, Hylke Bygherrerapport SBM 786 Præstehaven, Hylke Bygherrerapport Hylke sogn, Voer Herred, Skanderborg amt. Stednr. 16.05.03, sb.nr. 81 Ved udgravningen af Præstehaven blev der i alt registreret 192 anlæg, dvs stolpehuller,

Læs mere

SVM1356 Vester Broby, Vester Broby sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 65.

SVM1356 Vester Broby, Vester Broby sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 65. SVM1356 Vester Broby, Vester Broby sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.01.13. Sb.nr. 65. Registreringsnotat SVM1356-1, SVM1356-2, SVM1356-3, SVM1356-4, SVM1356-5, SVM1356-6 og SVM1356-7. Indhold

Læs mere

Esrum P-plads Arkæologisk prøvegravning, bygherrerapport

Esrum P-plads Arkæologisk prøvegravning, bygherrerapport Esrum P-plads Arkæologisk prøvegravning, bygherrerapport J. nr.: MNS50228 Esrum P-plads Matr. nr.: 4a, Esrumkloster, Esbønderup SLKS j. nr.: 16/00661 Af: mus. insp. Tim Grønnegaard Indholdsfortegnelse

Læs mere

GENLYD PULJEN 2O19. Hvem søger midler? Beskrivelse af initiativ ANSØGNINGSSKEMA 1:6

GENLYD PULJEN 2O19. Hvem søger midler? Beskrivelse af initiativ ANSØGNINGSSKEMA 1:6 ANSØGNINGSSKEMA 1:6 GENLYD PULJEN 2O19 Har du en idé til et initiativ, der kan bringe mennesker sammen og styrke fællesskaber i Aarhus? Og har du lyst til at dele dit fællesskab på genlydaarhus.dk? Så

Læs mere

Instruktion - Jættemilen 2014

Instruktion - Jættemilen 2014 1 Instruktion - Jættemilen 2014 Dato 9. november 2014 Arrangør OK73 Gladsaxe Klassifikation C-stævne *** (3 stjerner). Finale i Trimtex Senior Cup og finale i Løberen League. Løbsområde Tisvilde hegn Løbsform

Læs mere

Arkæologisk Forundersøgelse

Arkæologisk Forundersøgelse Arkæologisk Forundersøgelse KNV00163, Gørslev Voldsted Sogn: Gørslev Herred: Bjæverskov herred Amt: Roskilde Amt, (Tidligere Præstø Amt) Stednr.: 050103 Sb.nr.: 1 Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens

Læs mere

VHM Ny Krogen. Bebyggelsesspor fra overgangen stenalder/bronzealder og bebyggelsesspor fra jernalderen.

VHM Ny Krogen. Bebyggelsesspor fra overgangen stenalder/bronzealder og bebyggelsesspor fra jernalderen. VHM 00380 Ny Krogen Bebyggelsesspor fra overgangen stenalder/bronzealder og bebyggelsesspor fra jernalderen. Albæk Sogn, Frederikshavn Kommune, Fund og Fortidsminder 100201-288 Baggrundskort Kort og Matrikelstyrelsen.

Læs mere

Registreringsnotat for 42 detektorfundne gps-indmålte genstande fra yngre jernalder - vikingetid til danefævurdering.

Registreringsnotat for 42 detektorfundne gps-indmålte genstande fra yngre jernalder - vikingetid til danefævurdering. 078-2 og -3 Søgård, Kirke Stillinge sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.07. Sb.nr. 113. 078-2 Kampagne: 10-07-2014 078-3 Kampagne: 11-07-2014 Registreringsnotat for 42 detektorfundne

Læs mere

Kulturhistorisk rapport

Kulturhistorisk rapport NORDJYLLANDS HISTORISKE MUSEUM Kulturhistorisk rapport Algade 33, Aalborg Hvad fundene fortæller J.nr. ÅHM 6488 November 2016 Ved Jeanette Ladefoged Halkier Telefon: 99 31 74 00 E-mail: historiskmuseum@aalborg.dk

Læs mere

SVM Blæsinge, Havrebjerg sogn, Løve herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr Sb.nr. 42.

SVM Blæsinge, Havrebjerg sogn, Løve herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr Sb.nr. 42. SVM2005 007 Blæsinge, Havrebjerg sogn, Løve herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr. 03.02.08. Sb.nr. 42. Registrering af otte middelalderlige mønter og et remspænde fundet ved detektorafsøgning ved den nedlagte

Læs mere

Mikkel Gundersen Esben Milling

Mikkel Gundersen Esben Milling Mikkel Gundersen Esben Milling Grundregel nr. 1 En GPS kan og må ikke erstatte navigation med kort og kompas! Kurset Basal brug af GPS Hvad er en GPS og hvordan virker systemet Navigation og positionsformater,

Læs mere

PENSAB. Kontrol af indberetninger i PENSAB. Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB.

PENSAB. Kontrol af indberetninger i PENSAB. Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. PENSAB Kontrol af indberetninger i PENSAB Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. Hver gang du laver en ændring af en tjenestemand i PENSAB, oprettes der

Læs mere

Bygherrerapport for arkæologisk udgravning af boplads fra yngre germansk jernalder og vikingetid

Bygherrerapport for arkæologisk udgravning af boplads fra yngre germansk jernalder og vikingetid Bygherrerapport for arkæologisk udgravning af boplads fra yngre germansk jernalder og vikingetid ROM 2265 Foldager Glim sogn Sømme herred Københavns amt Stednr. 020402 I forbindelse med at firmaet Kongstrup

Læs mere

SVM Sigersted NØ, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 59.

SVM Sigersted NØ, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 59. 4 Sigersted NØ, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.02.14. Sb.nr. 59. Kampagne: 19-07-2013 Registreringsnotat for 33 gps indmålte detektorfund fra yngre jernalder og middelalder

Læs mere

VUMB 2014. 1. 2. februar 2014 - www.vumb.dk. Baneinstruktion

VUMB 2014. 1. 2. februar 2014 - www.vumb.dk. Baneinstruktion VUMB 2014 1. 2. februar 2014 - www.vumb.dk Baneinstruktion Kortet: Dag 1 og Dag 2 løbes på 1:25.000 topografisk kort med 5 m ækvidistance. (se kort udsnit). De topografiske kort er af nyere dato, men der

Læs mere

Detektortræf Fantastiske fund fra tre vikingetidslokaliteter Lene B. Frandsen

Detektortræf Fantastiske fund fra tre vikingetidslokaliteter Lene B. Frandsen Detektortræf Fantastiske fund fra tre vikingetidslokaliteter Lene B. Frandsen Den første weekend i september 2011 havde Museet for Varde By og Omegn den fantastiske oplevelse at byde velkommen til 52 glade

Læs mere

Som nærmeste nabo til den virksomhed, der er belliggende på området som omfattes af lokalplanen, har vi visse betænkeligheder.

Som nærmeste nabo til den virksomhed, der er belliggende på området som omfattes af lokalplanen, har vi visse betænkeligheder. Fra: Teamplan [TMPlan@Hjoerring.dk] Til: Niels-Kristian Balle [niels-kristian.balle@hjoerring.dk] Sendt dato: 15-03-2018 15:23 Modtaget Dato: 15-03-2018 15:23 Vedrørende: VS: 901.3160-L01 Fra fælles postkassen.

Læs mere

Terrænbane DGI skydning Elektronisk Kortlægning

Terrænbane DGI skydning Elektronisk Kortlægning Terrænbane DGI skydning Elektronisk Kortlægning Bjarne R. Olesen DGI skydning - IT Styregruppen 1.1 Revisions Historik Date of this revision: 08-01-2015 Revision Revisions Dato Ændringer Ændring mærket

Læs mere

2. NY I NEMOA? OBS! Første gang du logger ind, trykker du på opret eller glemt bruger/kodeord. Indtast din og tryk Genindsend login

2. NY I NEMOA? OBS! Første gang du logger ind, trykker du på opret eller glemt bruger/kodeord. Indtast din  og tryk Genindsend login NEMOA GUIDE 1 GUIDEN INDEHOLDER En introduktion til nye brugere (side 3-4) Ændring af kode (side 5) Rejserefusionsregler (side 6) Vigtig information til gamle brugere (side 7) Refusioner i NEMOA (side

Læs mere

VSM 10021, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt

VSM 10021, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt VSM 002, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: 203-7.24.02/VSM-0003 300-43(areal) 54 (lok) Rapport for prøvegravning forud for byggemodning Udført af Astrid Skou Hansen og Kamilla

Læs mere

SVM1449-1-2 Neble, Boeslunde sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.01. Sb.nr. 209.

SVM1449-1-2 Neble, Boeslunde sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.01. Sb.nr. 209. SVM1449-1-2 Neble, Boeslunde sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.01. Sb.nr. 209. Kampagne: 03-05-2013 (SVM1449-1) Kampagne: 04-05-2013 (SVM1449-2) Registreringsnotat for 58 gps-indmålte

Læs mere

Ovi: Sådan kommer du i gang

Ovi: Sådan kommer du i gang Ovi - Introduktion Din guide til Ovi: Sådan kommer du i gang 1) Gå ind på www.ovi.com og klik på Register. 2) Udfyld formularen - husk at skrive dit mobilnummer, så du kan bruge Ovi på mobilen. 3) Så er

Læs mere

VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 226.

VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 226. VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr. 17.09.04. Sb.nr. 226. KUAS nr. 2015-7.24.02/VKH-0015 VKH 7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling. Forundesøgelse forud for

Læs mere

DEN HEMMELIGE SEMINARGRAVNING :

DEN HEMMELIGE SEMINARGRAVNING : DEN HEMMELIGE SEMINARGRAVNING : Vi - Ida, Marie, Maria, Katrine, Jasper, Andreas, Emil og Anders var på seminargravning augustseptemper 2005. Vi var på Herstedlund i Albertslund, med udsigt til det smukt

Læs mere

Det var lige, så at hårene rejste sig

Det var lige, så at hårene rejste sig Af Torben Sarauw Det var lige, så at hårene rejste sig En storstensgrav ved Visborggård Det var lige, så at hårene rejste sig omme bag nakken... Dette er ikke starten på en kriminalroman, men en udtalelse

Læs mere

VUMB 2013. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2013. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Opdateret liste på denne og næste side.

VUMB 2013. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2013. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Opdateret liste på denne og næste side. 19. januar 2013, Ebeltoft VUMB LØBSLEDELSE Lasse Petersen. Thomas Kjerstein. TELEFON 6165 7365 E-POST vumb2013@gmail.com WEB www.vumb.dk VUMB 2013 Kære Deltagere Så er der ikke længe til starten på VUMB

Læs mere

Jernalder. år 0år 375. Dragtsmykke med indlagt guld fra vikingetiden, fundet ved Hårup. Stendiger fra middelalderen, fundet i Flensted Krat.

Jernalder. år 0år 375. Dragtsmykke med indlagt guld fra vikingetiden, fundet ved Hårup. Stendiger fra middelalderen, fundet i Flensted Krat. Vej gennem fortiden 5900 f.kr. Jægerstenalder 7900 3700 f.kr Bondestenalder 5900 3100 f.kr 1100 f.kr. 5300 4800 3700 Bronzealder 2800 f.kr 1700 f.kr Flintflækker fra jægerstenalderen, fundet ved Funder.

Læs mere

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV192 Kullegaard, Keldby sogn, Mønbo herred, tidl. Præstø amt. Sted nr Sb.nr. 51.

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV192 Kullegaard, Keldby sogn, Mønbo herred, tidl. Præstø amt. Sted nr Sb.nr. 51. Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV192 Kullegaard, Keldby sogn, Mønbo herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.05.06. Sb.nr. 51. Arbejdsfoto fra den arkæologiske forundersøgelse. Indhold Abstract...

Læs mere

REGISTRERING - STATUS

REGISTRERING - STATUS ARBEJDET MED GENSTANDE REGISTRERING - STATUS REGIN - KUNST For kunstsamlingens vedkommende er der ingen problemer og efterslæb. Der findes ingen uregistrerede genstande på kunstmuseet. Og alle (99 %) sager/værker

Læs mere

VKH 7155 Jelling detektortræf 2008

VKH 7155 Jelling detektortræf 2008 Rapport for detektortræf i Jelling d. 6.-7 september 2008 VKH 7155 detektorafsøgning nord og nordøst for højområdet i Jelling. (Jelling s., Tørrild h., Vejle a.) Afsøgning af området vest for kirken på

Læs mere

HEM 5470 Poulsgård II, Tjørring Sogn. Sivebæk, Herning. Skattefund 53 sølvmønter fra den sene del 1650`erne

HEM 5470 Poulsgård II, Tjørring Sogn. Sivebæk, Herning. Skattefund 53 sølvmønter fra den sene del 1650`erne HEM 5470 Poulsgård II, Tjørring Sogn Sivebæk, Herning Skattefund 53 sølvmønter fra den sene del 1650`erne Resume: Den 27. december 2015 finder 4 detektor-arkæologer en sølvskat ved Tjørring. De kontaktede

Læs mere

OBM 9872, kampagne 2 og 3, Lumby - Arkæologiske forundersøgelser

OBM 9872, kampagne 2 og 3, Lumby - Arkæologiske forundersøgelser OBM 9872, kampagne 2 og 3, Lumby - Arkæologiske forundersøgelser Af stud. mag Jesper Jensen og museumsinspektør Mads Runge Arkæologisk rapport nr. 196, 2008 WWW.MUSEUM.ODENSE.DK Indhold: Indledning...

Læs mere

Kulturhistorisk Museum Randers BERETNING. KHM 2473 Basager. Harridslev by, Harridslev, matr. nr. 10k. Harridslev Sogn.

Kulturhistorisk Museum Randers BERETNING. KHM 2473 Basager. Harridslev by, Harridslev, matr. nr. 10k. Harridslev Sogn. Kulturhistorisk Museum Randers Stemannsgade 2 - DK - 8900 Randers - Telefon 86 42 86 55 - Fax 86 41 86 49 - Hjemmeside: www.khm.dk - Email: khm@khm.dk BERETNING KHM 2473 Basager Harridslev by, Harridslev,

Læs mere

SVM Sigersted Kirke øst, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 46.

SVM Sigersted Kirke øst, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 46. SVM2002 020 Sigersted Kirke øst, Sigersted sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.02.14. Sb.nr. 46. Samlet registreringsnotat for indleverede detektorfund fra fire gentagne detektorafsøgninger

Læs mere

Rapport for arkæologisk forundersøgelse KHM 1579 Nyvej, Gassum etape 3

Rapport for arkæologisk forundersøgelse KHM 1579 Nyvej, Gassum etape 3 Rapport for arkæologisk forundersøgelse KHM 1579 Nyvej, Gassum etape 3 Af museumsinspektør mag.art. Benita Clemmensen Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matrikel

Læs mere

DJM 2734 Langholm NØ

DJM 2734 Langholm NØ DJM 2734 Langholm NØ Rapport til bygherre Med rødt lokalplansområdet syd for den eksisterende sommerhusbebyggelse Resumé. Prøvegravning af 1,2 ha ved Gjerrild Nordstrand med levn fra bondestenalder (Tragtbægerkultur

Læs mere

SVM1249 Flakkebjerg NV, Flakkebjerg sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr

SVM1249 Flakkebjerg NV, Flakkebjerg sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr SVM1249 Flakkebjerg NV, Flakkebjerg sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.04.03. Kampagne: 01-01- KUAS nr. Detektorafsøgning fra okt.2008-jan-. af matr. 12a og 4a, Flakkebjerg by,

Læs mere

I denne uge kigger vi på Postkortet en app fra Postnord. Med Postkortet kan du sende personlige postkort med din telefon, og glæde familie og venner.

I denne uge kigger vi på Postkortet en app fra Postnord. Med Postkortet kan du sende personlige postkort med din telefon, og glæde familie og venner. APP #10 Postkortet I denne uge kigger vi på Postkortet en app fra Postnord. Med Postkortet kan du sende personlige postkort med din telefon, og glæde familie og venner. App en er gratis. Start med at downloade

Læs mere