Fredagscafe Fredagsbrev. Ny viceleder med sommerfugle i maven LEGETØJ. Skak i dag med Jeppe P og Anders Vel Mødt!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fredagscafe 14.14. Fredagsbrev. Ny viceleder med sommerfugle i maven LEGETØJ. Skak i dag med Jeppe P og Anders Vel Mødt!"

Transkript

1 Ny viceleder med sommerfugle i maven Eva Bøye glæder sig til at lære Friskolen at kende. Hun er boblende forventningsfuld og var lidt overrasket over at få stillingen Når 41 årige Eva Bøye 1.december sætter sig i vicelederstolen på Århus Friskole er det med en følelse af stolthed og glæde over overhovedet at have fået jobbet. Men også med sommmerfugle i maven: Det kom ærlig talt lidt bag på mig, at jeg fik jobbet. Jeg er sikker på, der var mange dygtige ansøgere, men I tog mig og det glæder jeg mig rigtig meget over, fortæller hun. I starten vil Eva Bøye gå rundt og suge til sig af den nye kultur, hun nu skal være en del af. Jeg vil spørge Martin og Merete og lærerne til råds i forhold til alt det nye, jeg skal lære, fortæller hun. Lederuddannelse og maraton Eva Bøye har 16 års lærererfaring fra friskoleverdenen, hun har været lærer alle årene på Th. Langs Skole i Silkeborg. Hun har meget undervisningserfaring i dansk, historie, engelsk og billedkunst. I de sidste mange år har hun været beskikket censor for undervisningsministeriet til Folkeskolens Afgangsprøver. Lige nu er hun godt i gang med en lederuddannelse ved VIA University College. Jeg kan sige om mig selv, at hvis jeg sætter mig et mål ja så gennemfører jeg det, fortæller hun. Hun løb Copenhagen Maraton i 2009 i tiden 4:45! Eva Bøye er gift med Johannes og har 3 børn: Martin på 18, Magnus på 14 og Marie på 6 år. LEGETØJ Det er ved at være tid til de mere stille indeting i SFO. I den forbindelse vil vi gerne bede om at diverse elektroniske spillemaskiner (gameboy, nintendo osv) begrænses til kun at komme med i SFO om onsdagen. Andet legetøj er velkomment alle dage... På forhånd tak v.h. Anders Fredagscafe Et nyt initiativ tager sin begyndelse. Og som med så meget andet, skal nye initiativer have et ekstra skub for at komme igang, for at fæstne sig, for at blive en del af bevidstheden - og forhåbentlig blive en tradition. Skak i dag med Jeppe P og Anders Vel Mødt! Fredagscafe er for forældre, familier, børn, voksne, ansatte og andet godt folk, som vil slutte ugen af - byde weekenden velkommen med en kop lunt og noget at bide i, samt lidt godt til ørerne Det starter og slutter den første fredag i måneden Kom glad og der er mokka, muffins, munterhed, mangfoldighed og musik.

2 Lars Jacobsen, 43 år, pædagog uddannet på Peter Sabroe er netop startet i SFOen på Friskolen. Har arbejdet 10 år på døgninsti- tutionen Dalgården. Dalgården og Friskolen er vel to yderpunkter pædagogisk set. Det bliver spændende at lære jer at kende, siger Lars Jacobsen, der er et udemenneske og glæder sig til at være med i byggelegepladsen og at lave bål med ungerne. Lars Jacobsen bor i Åbyhøj, er gift med Pernille og har to børn Anders på 7 år og Alberte på 9 år. Lars er en god ven af Mathias Jensen tidligere lærer på Friskolen. De er vokset op sammen i Brabrand. Diætist på køkkenbesøg - et "velhængt" referat I slutningen af August havde Lars Madfar og jeg et møde med diætist Hanne Svendsen ( jylland.dk ), som vi havde inviteret forbi for at tilse vores madordning og komme med inspiration til evt. forandringer. Vi slog os ned i skolegården med to tilfældige ugers madplaner og gennemgik kostsammensætningen dag for dag. Det var tydeligt, at Hanne kom fra en anden verden end vores. En mere økonoma- agtig verden, hvor hver enkelt måltid principielt skulle overholde bestemte mængder kulhydrat, protein osv. Men i løbet af de par timer, hun var her, fik hun større forståelse for vores mere holistiske og smags- orienterede måde at gribe madlavningen an på. Generelt anerkendte Hanne vores kost på skolen som værende sund og nærende. De få steder hun "borede" var bl.a.: Mere protein på vegge- dage? De dage hvor vi ikke får kød, kunne mængden af protein være i underkanten. Dette kunne forbedres med bønner, Linser, Kvak eller andet proteinholdigt. Evt. et glas mælk til maden? Forældrene kunne også være opmærksomme på vegge- dagene, så børnene kunne få lidt ekstra protein om eftermiddagen/aftenen disse dage. Grovere brød? Vi talte om muligheden for at bage grovere brød, selvom Larsbrødet faktisk allerede er rimeligt groft. Hanne kunne dog godt se, at det var svært, at få dejen til at hæve med mindre mel. Hun foreslog, at man kunne forsøge med hvid hvede eller havregryn i stedet for noget af hvedemelet. Lars vil gerne forøge at optimere, men tror umiddelbart grænsen er nået. Ymer i stedet for Creme Fraiche til dressinger? De fleste dressinger bliver dog allerede lavet på Ymer eller lign. Det var hvad jeg fik noteret fra mødet, der for Lars gav inspiration til at søge endnu mere viden om kostsammensætning osv, selv om der altså "ikke rigtigt var noget at komme efter", som Hanne Svendsen afrundede med at konkludere. Martin Ottosen skoleleder.

3 Friskolen havde tirsdag eftermiddag besøg af Århus Produktionsskole, der gav en forrygende koncert. Der var rigtig gang i dansen undervejs Behov for nød- SFO op til jul Vi er blevet opmærksomme på, at der er forældre, der har svært ved at få passet børn i ugen op til jul, fordi mange stadig arbejder her. Præmisserne for SFO'ens åbningstider har i årevis været, at der er lukket i skolernes ferie bortset fra første og sidste uge i sommerferien. Det er bl.a. derfor vi kan holde prisen nede på under 1/3 af kommunens SFO- priser. Men i år falder julen ekstra (u)heldigt, så vi vil selvfølgelig gerne imødekomme et evt. behov for pasning, hvis vi kan. Da det er en ordning uden for almindelig åbningstid, vil der være en betaling på kr. 100,- pr. dag Vi forestiller os, der kan være et behov mandag d til torsdag d (begge dage inkl.) fra kl 7.30 til Det faste personale i SFO'en har ikke med i deres arbejdsaftale, at de skal arbejde i ferien, så vi skal ikke forvente, at det "normale" SFO personale kan træde til. Men vi vil prøve at skaffe vikarer, der så vidt muligt kender skolen/børnene. Det kan også være, at der er enkelte forældre, der har lyst til en (lønnet) vikartjans disse dage? Har du behov for pasning disse 4 dage op til jul - Eller vil du melde dig som vikar- mulighed - Så meld tilbage tilbage til Merete på mail: friskole.dk eller tlf: Tilmelding senest 1. december (tilmeldingen er bindende)! (dagene efter jul, hvor SFO'en også holder nødåbent, er uden betaling, da det er dage, der ligger udenfor skolernes ferie - Tilmelding hertil er ligeledes 1. december)

4 Lusetjek Fredag d. 11 november vil der blive lusetjek af alle børn på skolen. Så mange forældre som muligt bedes melde sig. Vær forberedt på at blive ringet op denne dag fordi du skal hente dit barn Hilsen SFO - personale Høring om skolepenge. Bestyrelsen har på mødet d. 2.november drøftet budget Vi påtænker, at skolepengene næste år følger den automatiske regulering på 50 kr. pr. måned, som ligger som normal forudsætning til at håndtere den løbende regulering af løn og priser. Vi er rimeligt konsoliderede i fht. de kommende udfordringer, og behøver hverken at iværksætte ekstra tiltag med optag af flere børn eller yderligere skolepengestigninger. Ifølge vedtægterne skal skolepengestigninger høres i forældrekredsen. Vi indbyder derfor til at komme med kommentarer til bestyrelsen om skolepengestigningen inden 4. december. På bestyrelsens vegne Anders Næste uges madplan (!!!) mandag URTESUPPE med hel spinat og bacon. tirsdag PITABRØD som vi plejer. onsdag FORLOREN HARE med kartofler og grøntsager og farmors/mormors allerbedste kæmpe brune sovs, som smager bedre end nogen som helst kunne drømme om! (Tag vand + 10 kilo kalveben, krydderier og suppeurter og kog dette ind til en fond, der skal bruges som grundlag for alle bedstemødres sovseferrari! Til- sæt deri en god sjat rødvin og eddike fra de syltede agurker. Så kører det! (Nej, der skal IKKE fløde i, men derimod ribsgele eller tyttebær). torsdag MIDDELHAVSHELVEDET med bagte græske kartofler, tzaziki, FALAFFEL, tomatsalat med feta og oliven. Specialbrød. (Brød med topping a la Middelhavet). fredag FREDAGSMAD med rester, frugt. Idag er det fredag den Jeg foreslår, at vi spiser kl Tænk sig at være numerolog denne dag. 'Gefundenes Fressen'* Sikke nogle sjove navne man kunne finde på! *gefundenes Fressen, (ty., egl. 'funden æde'), noget, der rigtig kommer én tilpas; vand på éns mølle.

5 Sæbebobler i London: fot Lars Marcussen

6

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Cykeltur til Hesteskoen Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Oktober BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 19. april 2013

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 19. april 2013 1 Lock-out set fra en kontorstol Det er en meget stille skole, jeg møder ind til hver dag i denne tid. Men lidt sker der dog. Her er en lille update fra i tirsdags: - 7:45 står der en flok lærere ude ved

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77. Nyt fra skolelederen. Sommerferie en tid mellem to skoleår.

Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77. Nyt fra skolelederen. Sommerferie en tid mellem to skoleår. Nyt fra skolelederen Sommerferie en tid mellem to skoleår. Midt i travlheden med planlægningen af det nye skoleår skal der også være tid til at kigge lidt tilbage på det netop overståede skoleår. En egentlig

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

Videre mod dansk repetitionskort

Videre mod dansk repetitionskort Videre mod dansk repetitionskort Generel vejledning Kortene på de følgende sider kan bruges i forbindelse med repetition af grammatik og dialoger tll de forskellige kapitler i bogen. Kortene til det enkelte

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Tag jer lidt tid sammen med jeres børn, spørg dem interesseret i hvad de bruger tiden til foran computeren.

Tag jer lidt tid sammen med jeres børn, spørg dem interesseret i hvad de bruger tiden til foran computeren. Uge 10 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt I det sidste nye Friskoleblad

Læs mere

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00.

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00. Uge 16 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Dejligt at være tilbage på

Læs mere

Fredagsbrevet uge 12. Nyt fra ledelsen.

Fredagsbrevet uge 12. Nyt fra ledelsen. 1 Fredagsbrevet uge 12 Nyt fra ledelsen. Kære alle. Det er forår, og forår er højsæson for generalforsamlinger så vedhæftet finder I indkaldelse og dagsorden til årets ordinære generalforsamling torsdag

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1 Børn i skilsmisse Ingrid Bové Jakobsen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 Rosa på ni år kom hjem fra skole en helt almindelig fredag. Hun tænkte på, at de i aften sammen skulle se Disney

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 7 ~ Nr. 4. Juli 2008 Åbnings-/træffetider og tlf. nr. Formand Jette Sloth kan træffes personligt: Mandag kl. 9.00 13.00 samt efter nærmere aftale

Læs mere

Referat af forældrekredsmøde mandag d. 30.08.10 kl.18.30

Referat af forældrekredsmøde mandag d. 30.08.10 kl.18.30 Referat af forældrekredsmøde mandag d. 30.08.10 kl.18.30 Skoleleder Ove Nielsen bød velkommen til de følgende to møder. Møderne blev afholdt i skolens gymnastiksal, med mulighed for efterfølgende spisning.

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Lumby Sogns Nr. 3 38. årgang September - November 2007

Lumby Sogns Nr. 3 38. årgang September - November 2007 Lumby Sogns Kirkeblad Nr. 3 38. årgang September - November 2007 Til samtlige husstande Hvor henvender man sig? Ved dåb, vielse og begravelse/ bisættelse, sjælesorg m.m. henvender man sig til èn af sognets

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel

Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel Ernæringsassistenter tilbereder hver dag sund, lækker, velsmagende og ernæringsrigtig mad. Mad, som gør en stor forskel for dem, som spiser

Læs mere

Fattigdom i København

Fattigdom i København Fattigdom i København Den, der lever fattigt, lever ofte skjult D a jeg blev socialborgmester i København, fik jeg også ansvaret for en række små legater for københavnere i økonomisk nød. Og jeg skal

Læs mere