BRYLLUP VIELSE. Skal I giftes?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BRYLLUP VIELSE. Skal I giftes?"

Transkript

1 Skal I giftes?

2 2 Forberedelse For at blive kirkelig viet skal mindst en af parterne være medlem af folkekirken. Man kan blive gift i kirken i eget bopælssogn eller i en anden kirke, man har tilknytning til. Når man ønsker kirkebryllup eller velsignelse, skal man tage kontakt til den kirke, hvori man ønsker at blive gift. Inden man kan blive viet, skal der udfærdiges en Ægteskabserklæring, som er det juridiske dokument, der godtgør, at man opfylder betingelserne for at blive gift. Ægteskabserklæringen er gyldig i fire måneder og udstedes af Borgerservice. Læs mere på Borgerservices hjemmeside: kk.dk under Vielse/Bryllup. Man skal ansøge om vielse digitalt og den, der logger på selvbetjeningsløsningen først, skal oplyse den anden parts adresse. Ægteskabserklæringen underskrives med NemID og eventuelle dåbs- eller navneattester vedhæftes. Vielsestidspunkt aftales med præsten. Vielse af par af samme køn Par af samme køn har i Danmark siden 2012 kunnet indgå ægteskab i folkekirken. Par af samme køn, som allerede har indgået registreret partnerskab eller borgerligt indgået ægteskab, kan få en kirkelig velsignelse af deres forhold i kirken. Samtale og generalprøve med præsten Inden vielsen får man lejlighed til at deltage i en samtale med præsten, der skal forestå vielsen. Her gennemgår man vielsens forløb samt aftaler valg af salmer og evt. valg af musik. Sammen med præsten afholder man også

3 3 ALTERET I FRIHAVNSKIRKEN. en generalprøve på vielsen, så man ved, til hvilken side man skal gå, stå og sætte sig. Generalprøvens opgave er at mindske evt. nervøsitet. Efternavn Ønsker den ene part eller begge at ændre sit navn i forbindelsen med vielsen, skal man selv sørge for at ansøge om det i kraft af en Navneændringsblanket. Hvis navneændringen skal gælde fra dagen for vielsen, skal man senest 15 dage inden sende blanketten Navneændring på bryllupsdagen til sognets kirkekontor eller til Borgerservice, som sender den videre til bopælssognet. Blanketten findes på hjemmesiden: personregistrering.dk under Udskriv blanketter.

4 4 VELSIGNELSEN UNDER VIELSEN I LUTHERKIRKEN.

5 5 EKSEMPEL PÅ BRUDEBUKET OG VIELSESRINGE. Selve vielsen Under selve vielsen skal brudeparret sige ja til hinanden, velsignes mm. Herunder en let gennemgang af forløbet i kirken. Hvis gommen ankommer først til kirken Gommen ankommer til kirken ca. en halv time før vielsen begynder, for at tage imod gæsterne i kirken. Ca. fem minutter før vielsen tager gom og forlover plads på stolene i højre side oppe ved koret som aftalt ved generalprøven. Samtidig sætter alle gæsterne sig ligeledes ned og dørene til kirkerummet lukkes.... og bruden ankommer bagefter Kirkeklokkerne begynder at ringe, når bruden ankommer til kirken. Brudens ankomsttidspunkt er efter gammel tradition et par minutter for sent i forhold til det aftalte tidspunkt for vielsens begyndelse.

6 6 STOLE TIL BRUDEPARRET I FRIHAVNSKIRKEN. Når bruden er ankommet til kirken, gør hun og hendes ledsager sig klar i dåbsrummet, og herefter ophører kirkeklokkernes ringen. Brud og ledsager stiller op som aftalt ved generalprøven. Hvis brudeparrets ankommer sammen til kirken Brudeparret kan vælge at ankomme sammen til kirken og også gå opad kirkegulvet sammen. I det tilfælde stiller brudeparret op som aftalt ved generalprøven. Dørene går op... Orgelmusikken begynder og dørene til kirkerummet åbnes. Brud og ledsager /gom går langsomt op ad kirkegulvet. Mødes

7 7 brud og gom først oppe ved koret, kan de hilse på hinanden her. Brud og ledsager / gom sætter sig på stolene oppe ved koret som aftalt ved generalprøven. Vielsen Vielseshandlingen indledes med præstens tale til brudeparret. Præsten giver tegn til brud og gom, når de skal gå mod alterskranken. Bruden kan inden lægge sin brudebuket på stolen eller gulvet. Hvis brudeparret har siddet på hver sin sidet ved ankomsten, kan forlover og brudens ledsager sætte sig sammen i højre side. At sige ja Efter talen spørger præsten først gommen, om han vil tage bruden til sin hustru, hvortil han svarer ja og forpligter sig til ægteskabet i borgerlig og juridisk fostand. Derefter spørger præsten, om gommen vil elske og ære hende i medgang og modgang, indtil døden skiller dem ad. Dette handler om forholdet mellem de to og det kristne menneskesyn. Gommen svarer igen ja og derefter stiller præsten tilsvarende spørgsmål til bruden. Er brylluppet for to af samme køn anvendes ordene ægtemand og ægtehustru er erstattet med ordet ægtefæller i vielsesritualet. Når begge har sagt ja til hinanden, siger præsten: Så giv hinanden hånd derpå. Med sin hånd på brudeparrets hænder forkynder præsten, at brudeparret nu er rette ægtefolk og dermed juridisk set viet til hinanden. Herefter kan brudeparret give hinanden ringe på og forlover, som ofte bærer ringene giver dem til gom og brud. Afslutningsvis kan parret give hinanden et kys som ægtefolk.

8 8 Knælen ved alteret Vielseshandlingen afsluttes med en bøn og velsignelsen. Brudeparret knæler ved alterskranken, og med sine hænder på deres hoveder beder præsten for brudeparret og afslutter med fadervor og velsignelsen. Brudeparret rejser sig og tager begge plads som aftalt ved generalprøven. Den sidste del af vielseshandlingen er den særlige kristne del, hvor den juridiske handling inkluderes i Guds velsignelse af ægteskabet. Udgang Efter sidste salme rejser brudeparret sig og går som aftalt ved generalprøven langsomt ned ad kirkegulvet ledsaget af orgelmusik. Herefter følger forlover, brudens ledsager samt familie og venner bag brudeparret ned ad kirkegulvet. Fotografering Fotografering og videooptagelse er tilladt under vielsen, men bør ikke forstyrre selve vielsesritualet. Kast fuglefrø, ikke ris Udenfor kirken kan man kaste fuglefrø eller rosenblade på brudeparret. Der henstilles til ikke at anvende ris af hensyn til fuglelivet. Traditionen med at kaste noget på brudeparret, er anvendt siden 1800-tallet, men allerede i det gamle Rom kastede man riskorn, dadler og mønter på brudeparret. Hestesko Hestesko som lykkebringende symbol for brudeparret frabedes i kirken.

9 9

10 10 Traditioner Der findes mange traditioner i forbindelse med et bryllup, men det står den enkelte frit for, om man ønsker at anvende disse. Ligeledes kan medier og brudemagasiner give indtryk af, at alle bryllupper er store, dyre fester. Kirkens erfaring siger noget andet. Vigtigst er, at bryllup og bryllupsfest bliver som brudeparret ønsker det. Noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blå Kendt er ordsproget vedrørende brudens påklædning: Noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blå. Betydningen af ordsproget skal bringe lykke til bruden i hendes ægteskab, hvis hun vel og mærke bærer alle fire objekter på hendes bryllupsdag. Ordsproget stammer fra den engelske remse: Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue and a Silver Sixpence in Her Shoe, men da vi mangler en Silver Sixpence er en mønt i brudeskoen ikke med i det danske tradition. Skal far følge bruden op ad kirkegulvet? Der er tradition for, at brudens far følger hende op ad kirkegulvet og giver hende til gommen, men bruden kan gå alene ind i kirken, parret kan gå sammen, ligesom det også kan være en ven eller et andet familiemedlem, der følger bruden op ad kirkegulvet. Hvem sidder hvor i kirken? En gammel opdeling af kirkerummet fastholder traditionen, hvor mændene sad i kirkens sydside, mens kvinderne sad i nordsiden. For brudeparret er der mere faste pladser, nemlig i nærheden af alteret, men man kan selv vælge, hvem man vil sidde sammen med. Udveksling af ringe Det er ikke indskrevet i vielsesritualet, at brudeparret skal udveksle ringe. Hvis man ønsker at give hinanden ringe på under vielsen, aftales det med præsten hvornår og hvordan, det finder sted.

11 11 Kontaktdata Sognepræst og kirkebogsførende Lene Tvilling Telefon: Mandag er fridag. Præstevikar Louise Sihm Knudsen Telefon: Mandag er fridag. Sognepræst Rikke Juul Telefon: Fredag er fridag. Kirkekontor & personregistrering Kordegn Flemming Nielsen Rosenvængets Sogns kirkekontor Randersgade 3, 1.sal 2100 København Ø Telefon: Kirkekontorets åbningstid: mandag kl. 12:00-18:00 samt tirsdag - fredag kl. 10:00-14:00.

12 FOTO: INGE THORMANN DESIGN: REKLAMEDAME.DK Synes godt om os på facebook.com/rosenvaengetssogn rosenvaengetssogn.dk

BISÆTTELSE BEGRAVELSE. At miste nogen

BISÆTTELSE BEGRAVELSE. At miste nogen At miste nogen 2 Når nogen dør Umiddelbart efter et dødsfald skal en læge skrive en dødsattest. Hvis dødsfaldet er sket i hjemmet, er det afdødes egen læge eller en lægevagt, der skriver dødsattesten.

Læs mere

DÅB BARNEDÅB. Når nogen skal døbes

DÅB BARNEDÅB. Når nogen skal døbes BARNE Når nogen skal døbes 2 Et barn er født Når et barn er kommet til verden, anmelder jordemoderen fødslen, og barnet får tildelt et cpr.nr. Hvis barnet er født uden en jordemoders medvirken, skal man

Læs mere

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle!

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle! Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner. Forud for vielsen kan der kimes eller ringes efter stedets

Læs mere

Bryllup i Kirkerne i Vipperød - med ønsket om en god dag...

Bryllup i Kirkerne i Vipperød - med ønsket om en god dag... 1 Bryllup i Kirkerne i Vipperød - med ønsket om en god dag... KAN ALLE BLIVE GIFT I KIRKERNE I VIPPERØD? Der er ikke frit kirkevalg i Danmark og vi får ikke tildelt ekstra ressourcer for ekstra handlinger.

Læs mere

Vielse af par af samme køn

Vielse af par af samme køn Vielse af par af samme køn Vejledende ordning Ordningen er vejledende, mens tilspørgsel, erklæring, fadervor og velsignelse foretages i overensstemmelse med det autoriserede ritual ovenfor. De angivne

Læs mere

Ritualer i Foursquare Kirke København. Efterår 2016

Ritualer i Foursquare Kirke København. Efterår 2016 Ritualer i Foursquare Kirke København Efterår 2016 1 af 5 Beskrivelse af vielsesritual 3 Indledning 3 Overgivelsen af brud 3 Ægteskabsløfter 3 Velsignelse 4 Bøn 4 Præsentation af ægtepar 4 Beskrivelse

Læs mere

Bruden ankommer med sin far/sit vidne til kirken som den sidste på det fastsatte tidspunkt for vielsens begyndelse.

Bruden ankommer med sin far/sit vidne til kirken som den sidste på det fastsatte tidspunkt for vielsens begyndelse. Vielsesritualet Brudgommen ankommer med sit vidne (forlover) til kirken ca. 25 minutter før vielsen. De sætter sig ind i kirkens kor på stolene i højre side, brudgommen nærmest alteret. Bruden ankommer

Læs mere

Vielse af par af samme køn

Vielse af par af samme køn Vielse af par af samme køn Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 2012 TILSPØRGSEL og ERKLÆRING Præsten siger: Så spørger jeg dig, NN: Vil du elske og ære hende/ham og følges med hende/ham både i

Læs mere

Vielse af par af samme køn

Vielse af par af samme køn Vielse af par af samme køn Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 2012 TILSPØRGSEL OG ERKLÆ RING Præsten siger: å spørger jeg dig, NN: S Vil du have NN som ægtefælle? Ja! Vil du elske og ære hende/ham

Læs mere

Bryllup med dåb i Otterup Kirke

Bryllup med dåb i Otterup Kirke Præludium hvorunder bruden føres ind i kirken. Bruden går til venstre. Bruden sætter sig nærmest alteret, brudgommen sidder overfor. Såfremt brudeparrets mødre sidder med oppe ved alteret, sidder de nærmest

Læs mere

Vielse udenfor kirkerummet

Vielse udenfor kirkerummet Vielse udenfor kirkerummet Baggrund På bispemødet i Haderslev den 24. oktober 2012 tog biskopperne følgende beslutning: Biskopperne er enige om, at der skal ske lettelser i den nugældende praksis omkring

Læs mere

Forudsætter kendskab til koder, besnøringer, førstehjælp (håndforbinding).

Forudsætter kendskab til koder, besnøringer, førstehjælp (håndforbinding). Spejder: På tur i traditionerne Formål Gennem dette mærke møder spejderne livets store begivenheder, som vi møder dem i den danske folkekirke. Spejderne skal kende til traditionerne knyttet til disse store

Læs mere

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja Dåbsritual tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja På din egen bekendelse, om din tro på Jesus, døber vi dig til Kristus i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn Nadverritual

Læs mere

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn.

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn. Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn. (En del af ritualet - erklæring om, at parret ønsker Guds velsignelse, fadervor og velsignelse - autoriseres.

Læs mere

Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992. Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner.

Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992. Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner. Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner. Forud for vielsen kan der kimes eller ringes efter stedets

Læs mere

Barnevelsignelsen placeres i gudstjenesten efter første salme eller umiddelbart før prædikenen.

Barnevelsignelsen placeres i gudstjenesten efter første salme eller umiddelbart før prædikenen. Barnevelsignelse Barnevelsignelsen placeres i gudstjenesten efter første salme eller umiddelbart før prædikenen. Familien kaldes frem foran menigheden Forældrene med barnet og evt. ældre søskende. Øvrig

Læs mere

Bilag 8, Fester og højtider

Bilag 8, Fester og højtider Bilag 8, Fester og højtider I alle kulturer er der opstået fester i forbindelse med de afgørende begivenheder menneskets liv: fødsel, overgang fra barn til voksen og indgåelse af ægteskab. Sådanne begivenheder

Læs mere

Ritualer for velsignelse og indgåelse af ægteskab for to af samme køn.

Ritualer for velsignelse og indgåelse af ægteskab for to af samme køn. Ritualer for velsignelse og indgåelse af ægteskab for to af samme køn. Af biskopperne Niels Henrik Arendt, Haderslev, Henning Toft Bro, Aalborg, Elisabeth Dons Christensen, Ribe, Kresten Drejergaard, Odense,

Læs mere

Centrale ritualer for Impactchurch Roskilde: Nadver: Dåb:

Centrale ritualer for Impactchurch Roskilde: Nadver: Dåb: Centrale ritualer for Impactchurch Roskilde: Nadver: Nadveren betragtes som et mindemåltid over Jesu død og opstandelse. Kirken afholder regelmæssigt nadver. Der er intet fastsat ritual for, hvordan nadveren

Læs mere

Praktiske oplysninger vedrørende handlinger i Høje Taastrup Kirke

Praktiske oplysninger vedrørende handlinger i Høje Taastrup Kirke Praktiske oplysninger vedrørende handlinger i Høje Taastrup Kirke Generelt: I kirken og i sognegården er al rygning forbudt. Rygning er tilladt udendørs og der står askebægre rundt omkring til skodder.

Læs mere

UDKAST. Loven træder i kraft den 15. juni 2012. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland. Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 148 Offentligt

UDKAST. Loven træder i kraft den 15. juni 2012. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland. Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 148 Offentligt Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 148 Offentligt UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om medlemskab af folkekirken, kirkelig betjening og sognebåndsløsning (Præsters ret til at undlade at vie

Læs mere

Sygelejevielse. Der skelnes mellem. a. vielse på sygelejet, hvor der foreligger prøvelsesattest

Sygelejevielse. Der skelnes mellem. a. vielse på sygelejet, hvor der foreligger prøvelsesattest Amtssygehuset i Herlev Sygelejevielse Der skelnes mellem a. vielse på sygelejet, hvor der foreligger prøvelsesattest b. nødvielse, d.v.s. vielse ved sygelejet, hvor der ikke er tid til at indhente prøvelsesattest.

Læs mere

Forslag til ritual for vielse af to af samme køn.

Forslag til ritual for vielse af to af samme køn. Forslag til ritual for vielse af to af samme køn. (En del af ritualet - tilspørgsel, forkyndelse, fadervor og velsignelse - autoriseres. Den øvrige del af ritualet er vejledende.) Præludium Salme Hilsen

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

Klokkeringning afsluttes, og menigheden er forsamlet ved titiden.

Klokkeringning afsluttes, og menigheden er forsamlet ved titiden. Efterfølgende er en dansk oversættelse af præstegudstjenesten (palasip naalagiartitsinera, s. 11-20) og af kateketgudstjenesten (ajoqip naalagiartitsinera, s. 21-27) i den grønlandske ritualbog fra 2005:»Rituali.

Læs mere

Vielsen foretages af den lokale pastor i den menighed, hvor parret eller den ene af parterne er hjemmehørende eller evt. i deres nye hjemmemenighed.

Vielsen foretages af den lokale pastor i den menighed, hvor parret eller den ene af parterne er hjemmehørende eller evt. i deres nye hjemmemenighed. Vielser Retningsliner for vielser Vielsen foretages af den lokale pastor i den menighed, hvor parret eller den ene af parterne er hjemmehørende eller evt. i deres nye hjemmemenighed. Par, som ikke pt.

Læs mere

Vielse af to af samme køn

Vielse af to af samme køn Vielse af to af samme køn PRÆLUDIUM SALME HILSEN Præsten: Herren være med jer! Menigheden: Og med din ånd! eller: Og Herren være med dig! Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herre Jesu Kristi

Læs mere

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Der kan indledes med kimning eller ringning efter stedets skik. INDGANG (PRÆLUDIUM) INDGANGSSALME HILSEN

Læs mere

Vielse Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens liturgi for vielse. INDGANG (præludium) INDGANGSSALME

Vielse Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens liturgi for vielse. INDGANG (præludium) INDGANGSSALME Vielse Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens liturgi for vielse INDGANG (præludium) INDGANGS HILSEN Præsten: Menigheden: Og med din ånd! eller: Og Herren

Læs mere

PROCEDUREVEJLEDNING om nødvielse og vielse på sygelejet 1

PROCEDUREVEJLEDNING om nødvielse og vielse på sygelejet 1 PROCEDUREVEJLEDNING om nødvielse og vielse på sygelejet 1 (NB! QUICK-GUIDE TIL NØDVIELSE OG VIELSE PÅ SYGELEJET SE SEPARAT DOKUMENT) En kirkelig vielse holdes for at lyse Guds velsignelse over to menneskers

Læs mere

Bryllupsfoto. Foråret nærmer sig med hastige skridt. Mit bryllups gear: bryllupsfoto

Bryllupsfoto. Foråret nærmer sig med hastige skridt. Mit bryllups gear: bryllupsfoto Detaljebilleder er vigtige. Her er det gommens navn i ringen. Ringen var i dette tilfælde vigtig da brudens mor var guldsmed og havde lavet dem. Bryllupsfoto Tekst og fotos: Nicolai Brix Mit bryllups gear:

Læs mere

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn (En del af ritualet - erklæring om, at parret ønsker Guds velsignelse, fadervor og velsignelse - autoriseres.

Læs mere

Ritualerne for dåb, konfirmation, vielse og begravelse følger i store træk Folkekirkens dåbsritual, dog med mindre justeringer og tilføjelser.

Ritualerne for dåb, konfirmation, vielse og begravelse følger i store træk Folkekirkens dåbsritual, dog med mindre justeringer og tilføjelser. Februar 2019 Søren Mejer Overby, præst i Herning Bykirke Ritualerne for dåb, konfirmation, vielse og begravelse følger i store træk Folkekirkens dåbsritual, dog med mindre justeringer og tilføjelser. Indhold

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

59. årgang nr. 1 juni/juli/august 2018

59. årgang nr. 1 juni/juli/august 2018 59. årgang nr. 1 juni/juli/august 2018 Temanummer: Bryllup i Fredenskirken Læs om bryllups-traditioner, festens betydning for familien, valg af hele udtrækket og alternative festmuligheder. 1 Yes! Vi skal

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

VORES BRYLLUP DATO: / / -- - ----

VORES BRYLLUP DATO: / / -- - ---- VORES BRYLLUP & DATO: / / -- - ---- 12-18 MÅNEDER INDEN SKAL ORDNES Book vielse gennem kirke eller vielsesforretter Book lokaler til bryllupsfesten Lav et budget for brylluppet Lav en gæsteliste VIGTIGE

Læs mere

Pas og kørekort. Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27.

Pas og kørekort. Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27. Borgerservice når det passer dig på www.helsingorkommune.dk Se bagsiden for mere information Pas og kørekort Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27. Vores åbningstider er: Mandag til

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

PROCEDUREVEJLEDNING OM. Nødvielse og vielse på sygelejet 1

PROCEDUREVEJLEDNING OM. Nødvielse og vielse på sygelejet 1 PROCEDUREVEJLEDNING OM Nødvielse og vielse på sygelejet 1 En kirkelig vielse holdes for at lyse Guds velsignelse over to menneskers kærlighed til hinanden. En vielse har ligeledes en lang række juridiske

Læs mere

bab.la Fraser: Personlig hilsen Dansk-Dansk

bab.la Fraser: Personlig hilsen Dansk-Dansk hilsen : ægteskab Tillykke. Vi ønsker jer begge to alt mulig glæde i verdenen. Tillykke. Vi ønsker jer begge to alt mulig glæde i verdenen. par Tillyke og varme ønsker til jer begge to på jeres. Tillyke

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xx 2015 om kirkebogsføring og gebyropkrævning ved navneændring og visse attestudstedelser

Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xx 2015 om kirkebogsføring og gebyropkrævning ved navneændring og visse attestudstedelser Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xx 2015 om kirkebogsføring og gebyropkrævning ved navneændring og visse attestudstedelser I medfør af 15, stk. 4 og 26q i Inatsisartutlov nr. 9 af 19. maj 2010

Læs mere

bab.la Fraser: Personlig hilsen Dansk-Kinesisk

bab.la Fraser: Personlig hilsen Dansk-Kinesisk hilsen : ægteskab Tillykke. Vi ønsker jer begge to alt mulig glæde i verdenen. 祝 贺, 愿 你 们 幸 福 快 乐, 天 长 地 久 par Tillyke og varme ønsker til jer begge to på jeres. 致 以 我 对 你 们 婚 姻 真 诚 的 祝 福 par at I er blevet

Læs mere

Samarbejde omkring sognekoordinator for Halk, Grarup, Hoptrup, Vilstrup og Øsby-Årø sogne.

Samarbejde omkring sognekoordinator for Halk, Grarup, Hoptrup, Vilstrup og Øsby-Årø sogne. Samarbejde omkring sognekoordinator for Halk, Grarup, Hoptrup, Vilstrup og Øsby-Årø sogne. 1. Deltagere og formål 1.1. Menighedsrådene for Halk og Grarup Sogne, Hoptrup Sogn, Vilstrup Sogn og Øsby-Årø

Læs mere

Johanne & Frederik 10. juni

Johanne & Frederik 10. juni Johanne & Frederik 10. juni 2017 1 Hjertelig velkommen til Johanne & Frederiks bryllup Værtspar Christian og Sara Andersen Toastmaster Christian Andersen Bestman Jens Frandsen Aftens band M&M 2 3 Traditioner

Læs mere

Personlig hilsen. hilsen - ægteskab. hilsen - Forlovelse

Personlig hilsen. hilsen - ægteskab. hilsen - Forlovelse - ægteskab Tillykke. Vi ønsker jer begge to alt mulig glæde i verdenen. Brugt til at lykønske et nygift par Tillyke og varme ønsker til jer begge to på jeres bryllupsdag. Brugt til at lykønske et nygift

Læs mere

VEJLEDNING OM ANSØGNING OM VIELSESBE- MYNDIGELSE OG INDHENTELSE AF BØRNEATTEST

VEJLEDNING OM ANSØGNING OM VIELSESBE- MYNDIGELSE OG INDHENTELSE AF BØRNEATTEST VEJLEDNING OM ANSØGNING OM VIELSESBE- MYNDIGELSE OG INDHENTELSE AF BØRNEATTEST Indhold ANSØGNING OM VIELSESBEMYNDIGELSE... 2 Ægteskabsloven... 2 LOV OM ÆGTESKABS INDGÅELSE OG OPLØSNING... 2 En vielse med

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016

Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016 Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016 Vejledning til familien Glæden er stor, når vi fejrer konfirmation og fester sammen med vores unge mennesker. Det er herligt at se,

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Vejledning til præster vedr. medvirken ved begravelser og bisættelser

Vejledning til præster vedr. medvirken ved begravelser og bisættelser 1 Vejledning til præster vedr. medvirken ved begravelser og bisættelser Indledning ved biskopperne Baggrunden for denne vejledning er, at den kirkebogsførende sognepræst er begravelsesmyndighed i sognet.

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang,

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, ORØ KIRKEBLAD Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, For ordet og for livet. En tid til eftertanke en tid til at takke:

Læs mere

Velkommen til Sognets Hus

Velkommen til Sognets Hus Velkommen til Sognets Hus Fløng Byvej 16, Fløng 2640 Hedehusene Telefon: 46 56 27 49 Anvendelse af det nye Sognets Hus Udover konfirmand- og juniorkonfirmandundervisning, som kirkens præster og sognemedhjælper

Læs mere

Kordegnefunktionen er iflg. vedhæftede beregningsskema fastsat til en årsnorm på 1924 timer hvilket dækkes af:

Kordegnefunktionen er iflg. vedhæftede beregningsskema fastsat til en årsnorm på 1924 timer hvilket dækkes af: Arbejdsbeskrivelse for kordegn ved Skt. Jørgens kirke(r) Kordegnefunktionen er iflg. vedhæftede beregningsskema fastsat til en årsnorm på 1924 timer hvilket dækkes af: Kordegn 1924 timer Kordegn Kordegn

Læs mere

Prædiken til 10.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Salmer: v. 376 v.1-4 // 2

Prædiken til 10.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Salmer: v. 376 v.1-4 // 2 Prædiken til 10.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014 Salmer: 402 448 v. 376 v.1-4 // 2 388 752 v.3-5 Ved gudstjenesten i dag fejrer vi tre små børns ankomst til verden. Tre små mirakler. For

Læs mere

Præst: I barnevelsignelsen følger vi Jesu eksempel. Evangelisten Matthæus skriver

Præst: I barnevelsignelsen følger vi Jesu eksempel. Evangelisten Matthæus skriver Oversigt over standard ritualer Velsignelse af børn Barnevelsignelsen placeres i gudstjenesten på et sted, der er passende, typisk efter tredje salme eller umiddelbart efter meddelelserne, hvor velsignelsen

Læs mere

Kirkeudvalget B 107 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt

Kirkeudvalget B 107 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Kirkeudvalget 2014-15 B 107 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Folketingets Kirkeudvalg Christiansborg 1240 København K udvalg@ft.dk Kirkeudvalget har ved brev af 28. april 2015 bedt om min besvarelse

Læs mere

= Menigheden står op! = Menigheden sidder ned

= Menigheden står op! = Menigheden sidder ned = Menigheden står op! = Menigheden sidder ned 1. PRÆLUDIUM 2. INDGANGSBØN Kirkesanger / Kordegn: Lad os alle bede! Herre, jeg er kommet ind i dette dit hus for at høre hvad du, Gud Fader, min skaber, du

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

Stiftskursusdag. Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter

Stiftskursusdag. Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter Stiftskursusdag Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter Kirkehandlinger performance eller gudstjeneste? Velkommen til årets stiftskursusdag,

Læs mere

Vielsesritual M (fulde navn) K (fulde navn)

Vielsesritual M (fulde navn) K (fulde navn) Vielsesritual Brudeparret træder frem for alteret, manden til højre, kvinden ved mandens venstre side. Præsten siger: Kære kristne venner! Vi er forsamlede her for Guds ansigt og med jer som vidner for

Læs mere

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 Kirke og Sogn På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 2 KIRKE OG SOGN KIRKE OG SOGN 3 Infoside Kirkekontoret, Sognegården, Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg 86 29 57 33 Mandag-fredag kl. 10.00 13.00 Torsdag

Læs mere

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres«

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Fadderinvitation»Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Hvad er en fadder En fadder er et dåbsvidne et vidne på, at barnet er blevet døbt med den kristne dåb,

Læs mere

Kærligheden søger ikke sit eget

Kærligheden søger ikke sit eget Kærligheden søger ikke sit eget Af sognepræst Lisbet Kjær Müller En lille halvdel af min generation er fraskilte på trods af, at vi fik den, som man holdt uendelig meget af, bedre opvækstbetingelser end

Læs mere

Bekendtgørelse om navne

Bekendtgørelse om navne Bekendtgørelse om navne I medfør af 2, stk. 2, 4, stk. 4 og 5, 5, stk. 3, 7, stk. 3, 8, stk. 4, 11, stk. 3, 13, stk. 3, 16, stk. 4, 20, 21, stk. 2, 25 a, stk. 4, og 30, stk. 4, i navneloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Konfirmation. Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991

Konfirmation. Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991 Konfirmation Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991 Konfirmationen foregår ved en ordinær gudstjeneste, som følger højmesseordningen efter stedets sædvane. Under indgangen (præludiet) kan konfirmanderne

Læs mere

Eksempel på det layout, som de nye blanketter skal følge:

Eksempel på det layout, som de nye blanketter skal følge: Eksempel på det layout, som de nye blanketter skal følge: 09.12.2010 Navngivning Send blanketten til kirkekontoret i det sogn, hvor moren bor. Er barnet født i Sønderjylland, skal du sende blanketten

Læs mere

IKAST august 2006 KIRKE

IKAST august 2006 KIRKE IKAST KIRKE august 2006 ved du at: Kalender Gudstjenester: Måned Ikast Kirke Østre Kapel August: Søndag 20. 10.00 KB 08.30 KB Mandag 21. 19.30 JPG konfirmandstart Søndag 27. 10.00 JPG 08.30 HK Ved du?

Læs mere

fra Roskilde Frikirke

fra Roskilde Frikirke fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk Sommeren er på vej - med et væld af livsbekræftende farver Lørdag den 14. april er der bryllup i kirken. Vielse kl. 14:30. Reception kl 15:30. Alle

Læs mere

Ritualer en temadag for 4.-6. klasse er udarbejdet af HASK (Haderslev Stifts Skole/Kirketjeneste)

Ritualer en temadag for 4.-6. klasse er udarbejdet af HASK (Haderslev Stifts Skole/Kirketjeneste) Ritualer Ritualer en temadag for 4.-6. klasse er udarbejdet af HASK (Haderslev Stifts Skole/Kirketjeneste) i 2010 HASK, Haderslev Stift, Ribe Landevej 37, 6100 Haderslev 2 Ritualer En temadag for 4.-6.

Læs mere

Tilde Binger (vikar for Lene Tvilling - fravær uden afbud)

Tilde Binger (vikar for Lene Tvilling - fravær uden afbud) Referat af menighedsrådsmøde i Luther Kirken tirsdag den 13. marts 2012 kl. 19.30 Møde nr. 1 / Konstituerende møde Allan Olsen Anders Aarup Anders Gustav Svendsen Camilla Kjærbo Berg Christian Seidelin

Læs mere

Beskrivelse af centrale ritualer i den rumænsk ortodokse kirke

Beskrivelse af centrale ritualer i den rumænsk ortodokse kirke Beskrivelse af centrale ritualer i den rumænsk ortodokse kirke Den rumænsk ortodokse kirkes messe specifikke struktur, bygger på den kristne tradition, den hellige skrift (Bibelen) og de syv sakramenter.

Læs mere

Velkommen til Sognets Hus

Velkommen til Sognets Hus Velkommen til Sognets Hus Fløng Byvej 16, Fløng 2640 Hedehusene Telefon: 46 56 27 49 Anvendelse af det nye Sognets Hus Udover konfirmand- og juniorkonfirmandundervisning, som kirkens præster og sognemedhjælper

Læs mere

Fremover skal plakater inde i kirkerne kun opsættes i magnetlommerne på stålpladerne. Alle andre steder bliver plakater fjernet.

Fremover skal plakater inde i kirkerne kun opsættes i magnetlommerne på stålpladerne. Alle andre steder bliver plakater fjernet. STÅLPLADER TIL PLAKATER Stålplader opsættes til plakater inde i Frihavnskirken og inde i Luther Kirken, så information (herunder højmesser, koncerter og aktiviteter) fra sognet til menigheden fremover

Læs mere

At tage afsked på plejecenter en vejledning til pårørende

At tage afsked på plejecenter en vejledning til pårørende ÆRØ KOMMUNE Ældre- og sundhedsområdet At tage afsked på plejecenter en vejledning til pårørende At tage afsked på plejecenter en vejledning til pårørende At stå overfor døden er altid svært. Dødsøjeblikket

Læs mere

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Prædiken den 25. september 2016 kl. 10.00 i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Lad os rejse os og høre dette hellige evangelium skrevet af evangelisten (Gud være lovet

Læs mere

15 RITUALER SMÅ OG STORE

15 RITUALER SMÅ OG STORE 102 SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 2 I SORGSTØTTE 15 RITUALER SMÅ OG STORE En måde at opretholde følelsesmæssige bånd til den døde er at gennemføre ritualer store som små. Sorg rummer stor kreativitet

Læs mere

Kirkenyt. GUDSTJENESTER September - december 2015

Kirkenyt. GUDSTJENESTER September - december 2015 Kirkenyt GUDSTJENESTER September - december 2015 Jungshoved Allerslev 14. s. e. trin. 6. sep. Ingen 10.30 Høstgudstjeneste 15. s. e. trin. 13. sep. 10.30 Høstgudstjeneste Ingen 16. s. e. trin. 20. sep.

Læs mere

Juni - Juli - August KIRKE BLADET. Gislev & Ellested Sogne. Årgang 64

Juni - Juli - August KIRKE BLADET. Gislev & Ellested Sogne. Årgang 64 Juni - Juli - August Gislev & Ellested Sogne KIRKE BLADET Årgang 64 Nr. 3-2014 Glædelig pinse 2 Hvad er pinse egentlig. De fleste kender fortællingerne, der hører julen og påsken til, men hvad med pinse.

Læs mere

nr. 3 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang DÅBSTRÆF FRILUFTSGUDSTJENESTE OMBYGNING AF SOGNEGÅRDEN SLOTSGUDSTJENESTE

nr. 3 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang DÅBSTRÆF FRILUFTSGUDSTJENESTE OMBYGNING AF SOGNEGÅRDEN SLOTSGUDSTJENESTE WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr. 3 7. årgang DÅBSTRÆF FRILUFTSGUDSTJENESTE OMBYGNING AF SOGNEGÅRDEN SLOTSGUDSTJENESTE SOGNEPOST juni, juli og august 2014 ? Spørgsmål til præsten om alt fra vielser under åben himmel

Læs mere

Grundlov, Ægteskabslov og Vielsesritual

Grundlov, Ægteskabslov og Vielsesritual Lisbet Christoffersen Grundlov, Ægteskabslov og Vielsesritual Bidrag til høring i Folketingets Socialudvalg Fællessalen, Christiansborg, 14. Maj 2012 Ægteskabsbegreb Lutherdommen understøtter gode ordninger

Læs mere

Nyhedsbrev til kommunerne Nr. 4 september 2015

Nyhedsbrev til kommunerne Nr. 4 september 2015 Nyhedsbrev til kommunerne Nr. 4 september 2015 Indhold Pas og andre personlige dokumenter s. 2 Underskrift på ansøgningsskemaer den herboende reference skal være myndig s. 2 Opholdskort til visiterede

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE Ældre- og sundhedsområdet. At tage afsked i eget hjem en vejledning til pårørende

ÆRØ KOMMUNE Ældre- og sundhedsområdet. At tage afsked i eget hjem en vejledning til pårørende ÆRØ KOMMUNE Ældre- og sundhedsområdet At tage afsked i eget hjem en vejledning til pårørende At tage afsked i eget hjem en vejledning til pårørende At stå overfor døden er altid svært. Dødsøjeblikket er

Læs mere

Det danske bibelselskab Dåb og livsstil

Det danske bibelselskab Dåb og livsstil Bilag 4: YouGov-spørgeskema Det danske bibelselskab Dåb og livsstil Målgruppe: Danskere forældre med børn under 18 år Baggrundsspørgsmål: Køn Alder Geografi Uddannelse PDL Husstandsindkomst PDL Børns alder

Læs mere

Efter alle borde undtagen det sidste kan præsten nøjes med at sige: Fred være med jer!

Efter alle borde undtagen det sidste kan præsten nøjes med at sige: Fred være med jer! Nadver INDST IFTELSESORDENE Præsten fortsætter med at læse eller messe indstiftelsesordene. Herunder står menigheden op. Mens ordet om brødet, henholdsvis vinen, læses eller messes, holder præsten disken,

Læs mere

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året Pige Kærlighed Målgruppe: Spejder Årstid: Hele året Varighed: 4 trin + et engagement Kærlighed - niveau 3 - trin for trin En stor del af en piges hverdag og tanker handler om kærlighed. Det kan være kærlighed

Læs mere

Kirken har fødselsdag!

Kirken har fødselsdag! maj / juni 2013 Kirken har fødselsdag! Pinsedag for næsten 2000 år siden, blev kirken født med de første kristne i Jerusalem. Hvis vi skruer tiden frem og flytter vores blik til Danmark, så kan vi se at

Læs mere

Bekendtgørelse om indgåelse af ægteskab

Bekendtgørelse om indgåelse af ægteskab Bekendtgørelse om indgåelse af ægteskab I medfør af 12, stk. 1 og 2, 13, stk. 4 og 5, 20, stk. 3 og 4, 58 b, stk. 2, og 66 i lov om ægteskabs indgåelse og opløsning, jf. lovbekendtgørelse nr. 54 af 23.

Læs mere

Referat af møde nr. 3 i Rosenvængets sogns menighedsråd tirsdag den kl i Luther Kirkens menighedssal.

Referat af møde nr. 3 i Rosenvængets sogns menighedsråd tirsdag den kl i Luther Kirkens menighedssal. 22.3.2013 Til medlemmerne af Rosenvængets sogns menighedsråd, personalerepræsentant og kirkeværge Referat af møde nr. 3 i menighedsrådet Referat af møde nr. 3 i Rosenvængets sogns menighedsråd tirsdag

Læs mere

August-oktober 2015. for konfirmander. Therese Solten og Bodil Olesen 27. 17. s. e. trin. kl. 10. Bodil Olesen. 04. 18. s. e. trin. kl. 10.

August-oktober 2015. for konfirmander. Therese Solten og Bodil Olesen 27. 17. s. e. trin. kl. 10. Bodil Olesen. 04. 18. s. e. trin. kl. 10. Nyt fra Hornbæk Kirke & Sogn GUDSTJENESTER I HORNBÆK KIRKE August-oktober 2015 August 02. 9. s. e. trin. kl. 10. 09. 10. s. e. trin. kl. 10. Therese Solten 16. 11. S. e. trin. Kl. 10. Therese Solten. 23.

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Facebook Kursus 2. februar 2013

Facebook Kursus 2. februar 2013 Facebook Kursus 2. februar 2013 Facebook er stort 901 mio. aktive brugere hver måned. 300 mio. fotos uploades hver dag. 125 milliarder venskaber. 3,2 milliarder likes og kommentarer om dagen. 3,7 mia usd

Læs mere

Forslag til ritual for vielse (bryllup) af to af samme køn

Forslag til ritual for vielse (bryllup) af to af samme køn Forslag til ritual for vielse (bryllup) af to af samme køn (En del af ritualet - tilspørgsel, forkyndelse, fadervor og velsignelse - autoriseres. Den øvrige del af ritualet er vejledende.) Præludium Salme

Læs mere

Fordybelse i kristen bøn og meditation i retrætens form

Fordybelse i kristen bøn og meditation i retrætens form Søger du indlevelse i det kristne åndelige liv? Ønsker du at blive retræteleder? Oplever du at mennesker taler med dig om tro? Overvejer du at blive åndelig vejleder? - så er dette tilbud måske noget for

Læs mere

Bekendtgørelse om navne

Bekendtgørelse om navne Bekendtgørelse om navne I medfør af 2, stk. 2, 4, stk. 4 og 5, 5, stk. 3, 7, stk. 3, 8, stk. 4, 11, stk. 3, 13, stk. 3, 16, stk. 4, 20, 21, stk. 2, 25 a, stk. 4, og 30, stk. 4, i lov nr. 524 af 24. juni

Læs mere

Bekendtgørelse om indgåelse af ægteskab

Bekendtgørelse om indgåelse af ægteskab BEK nr 1339 af 28/11/2018 Udskriftsdato: 13. april 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2018-6151 Senere ændringer til forskriften BEK nr 289 af 20/03/2019

Læs mere

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE 1 HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE At stille sig ind på pinsen Sammenstillet maj 2016 af Flemming Baatz Kristensen frit efter inspiration fra kirkens tradition Kort før Jesus afsluttede sin tilværelse på

Læs mere

Konfirmationsprædiken af Signe Høg d. 12. (7.b) og 14. maj (7.c) 2017

Konfirmationsprædiken af Signe Høg d. 12. (7.b) og 14. maj (7.c) 2017 Konfirmationsprædiken af Signe Høg d. 12. (7.b) og 14. maj (7.c) 2017 (Evangelietekst Johannesevangeliet kapitel 15, 1-12) (Det sande vintræ v1 Jeg er det sande vintræ, og min fader er vingårdsmanden.

Læs mere