Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 135 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 135 Offentligt"

Transkript

1 Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 135 Offentligt Skatteministeriet J.nr Udkast Forslag til Lov om ændring af forskellige energiafgiftslove og lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter 1) (Tilretning af elpatronordningen) 1 I lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter, jf. lovbekendtgørelse nr. 321 af 4. april 2011, som ændret ved 2 i lov nr. 903 af 4. juli 2013, 5 i lov nr af 21. december 2010 og senest ved 1 i lov nr af 13. december 2016, foretages følgende ændringer: 1. I 7, stk. 6, 1. pkt., ændres Momsregistrerede varmeproducenter til: Varmeproducenter. 2. I 7, stk. 6, 1. pkt., ændres den momsregistrerede virksomhed til: virksomheden. 3. I 7 b, stk. 1, 1. pkt., ændres Momsregistrerede varmeproducenter til: Varmeproducenter. 4. To steder i 7 b, stk. 1, 1. pkt., ændres den momsregistrerede virksomhed til: virksomheden. 2 I lov om afgift af elektricitet, jf. lovbekendtgørelse nr af 1. september 2016, som ændret ved 1 i lov nr af 21. december 2010, 3 i lov nr. 903 af 4. juli 2013 og senest ved 2 i lov nr af 13. december 2016, foretages følgende ændringer: 1. I 11, stk. 17, 1. pkt., ændres Momsregistrerede varmeproducenter til: Varmeproducenter. 1) Loven har som udkast været notificeret i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2015/1535/EU om en informationsprocedure med hensyn til tekniske forskrifter samt forskrifter for informationssamfundets tjenester (kodifikation).

2 2 2. I 11, stk. 17, 1. pkt., ændres den momsregistrerede virksomhed til: virksomheden. 3. I 11 f, stk. 1, 1. pkt., ændres Momsregistrerede varmeproducenter til: Varmeproducenter. 4. To steder i 11 f, stk. 1, 1. pkt., ændres den momsregistrerede virksomhed til: virksomheden. 3 I lov om afgift af naturgas og bygas m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 312 af 1. april 2011, som ændret ved 2 i lov nr af 21. december 2010 og senest ved 3 i lov nr af 13. december 2016, foretages følgende ændringer: 1. I 8, stk. 4, 1. pkt., ændres Momsregistrerede varmeproducenter til: Varmeproducenter. 2. I 8, stk. 4, 1. pkt., ændres den momsregistrerede virksomhed til: virksomheden. 3. I 8 a, stk. 1, 1. pkt., ændres Momsregistrerede varmeproducenter til: Varmeproducenter. 4. To steder i 8 a, stk. 1, 1. pkt., ændres den momsregistrerede virksomhed til: virksomheden. 4 I lov om afgift af stenkul, brunkul og koks m.v., jf. lovbekendtgørelse nr af 3. september 2015, som ændret ved 3 i lov nr af 21. december 2010, 7 i lov nr af 29. december 2015 og ved 4 i lov nr af 13. december 2016, foretages følgende ændringer: 1. I 7, stk. 3, 1. pkt., ændres Momsregistrerede varmeproducenter til: Varmeproducenter. 2. I 7, stk. 3, 1. pkt., ændres den momsregistrerede virksomhed til: virksomheden. 3. I 7 b, stk. 1, 1. pkt., ændres Momsregistrerede varmeproducenter til: Varmeproducenter. 4. To steder i 7 b, stk. 1, 1. pkt., ændres den momsregistrerede virksomhed til: virksomheden.

3 3 5 I lov om energiafgift af mineralolieprodukter m.v., jf. lovbekendtgørelse nr af 26. september 2014, som ændret ved 4 i lov nr af 21. december 2010 og senest ved 7 i lov nr af 13. december 2016, foretages følgende ændringer: 1. I 9, stk. 4, 1. pkt., ændres Momsregistrerede varmeproducenter til: Varmeproducenter. 2. I 9, stk. 4, 1. pkt., ændres den momsregistrerede virksomhed til: virksomheden. 3. I 9 a, stk. 1, 1. pkt., ændres Momsregistrerede varmeproducenter til: Varmeproducenter. 4. To steder i 9 a, stk. 1, 1. pkt., ændres den momsregistrerede virksomhed til: virksomheden. 6 Stk. 1. Loven træder i kraft den 1. juli Stk. 2. Loven har virkning fra den 1. november 2011.

4 4 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Det foreslås at rette fejl i energiafgiftsreglerne om elpatronordningen for varmeproducenter Lovforslagets formål og baggrund Forslaget indeholder rettelse af fejl vedrørende afgiftslempelsen ifølge elpatronordningen i energiafgiftslovene og CO2-afgiftsloven. Der er tale om begunstigende lovgivning, der sikrer, at ikke-momsregistrerede varmeproducenter også kan anvende afgiftslempelsen i elpatronordningen. 2. Lovforslagets indhold 2.1. Elpatronordningen Gældende ret Den såkaldte elpatronordning indebærer, at varmeproducenter på visse betingelser kan anvende lempede energiafgifter for fjernvarmeproduktion, herunder for el-patroner (store eldrevne dyppekogere) og varmeanlæg til fossile brændsler. Det er bl.a. en betingelse, at varmeproducenten har kraftvarmekapacitet. Ordningen har især til formål at give incitamenter til en fornuftig indenlandsk anvendelse af dansk produceret el, herunder klimavenlig el fra vindmøller, frem for uøkonomisk eksport af billig dansk el. Ordningen fremgår af bestemmelser i lov om afgift af elektricitet, lov om afgift af naturgas og bygas m.v., lov om afgift af stenkul, brunkul og koks m.v., lov om energiafgift af mineralolieprodukter m.v. (herefter energiafgiftslovene) og lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter (herefter CO2-afgiftsloven). Ordningen trådte i kraft den 1. januar Ved ikrafttrædelsen var det bl.a. en betingelse, at varmen skulle leveres til kollektive fjernvarmenet, men det viste sig, at dette udtryk fra energilovene ikke omfattede lignende fjernvarmenet, dvs. separate fjernvarmenet i forbindelse med større bebyggelser. Det var ikke hensigtsmæssigt, at disse separate varmenet ikke var omfattet af elpatronordningen. Der blev derfor efterfølgende i 2010 lovgivet om, at de også skulle omfattes. I den forbindelse blev der også lovgivet om, at elpatronordningen tillige skulle gælde for de omfattede varmeproducenters fremstilling af varme til deres eget forbrug ( in house ). Disse nye regler trådte i kraft den 1. november Fra ordningens begyndelse i 2008 har det været betingelse for adgang til ordningen, at varmeproducenten var momsregistreret som varmeproducent. Denne betingelse fremgår fortsat af lovbestemmelserne. Erhvervsmæssige leverancer af varme er som udgangspunkt almindelig momspligtig virksomhed. Det er dog ikke alle varmeleverandører, som er momsregistrerede. Virksomheder, herunder

5 5 boligorganisationer, med momsfritaget udlejning af almindelige boliger er således fritaget for moms af levering af varme som led i udlejningen, jf. momslovens 13, stk. 1, nr Lovforslaget Det foreslås, at bestemmelserne om elpatronordningen i energiafgiftslovene og CO2-afgiftsloven ændres, således at betingelsen om momsregistrering af varmeproducenten for dennes adgang til elpatronordningen ophæves. Det foreslås i den forbindelse, at ændringen får virkning tilbage i tid fra den 1. november Dermed tilrettes lovene, da det var hensigten med lovændringerne, der trådte i kraft den 1. november 2011, at de skulle kunne omfatte ikke-momsregistrerede varmeproducenter, herunder boligorganisationer, med levering af varme som led i momsfritaget udlejning. 3. Økonomiske og administrative konsekvenser for det offentlige Lovforslaget har ikke økonomiske og administrative konsekvenser for det offentlige. Med forslaget rettes alene fejl i lovene. De økonomiske og administrative konsekvenser for det offentlige er allerede medtaget i det af skatteministeren den 17. marts 2010 fremsatte lovforslag om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.)(lovforslag nr. L 162). 4. Økonomiske og administrative konsekvenser for erhvervslivet m.v. Lovforslaget har ikke økonomiske og administrative konsekvenser for erhvervslivet m.v. Med forslaget rettes alene fejl i lovene. De økonomiske og administrative konsekvenser for erhvervslivet m.v. er allerede medtaget i det af skatteministeren den 17. marts 2010 fremsatte lovforslag om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.)(lovforslag nr. L 162). Forslaget sendes i høring hos Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER) med henblik på vurdering af de løbende administrative byrder for erhvervslivet som følge af lovforslaget. 5. Administrative konsekvenser for borgerne Lovforslaget har ingen administrative konsekvenser for borgerne. 6. Miljømæssige konsekvenser Lovforslaget har ingen miljømæssige konsekvenser. De miljømæssige konsekvenser er allerede medtaget i det af skatteministeren den 17. marts 2010 fremsatte lovforslag om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.)(lovforslag nr. L 162).

6 7. Forholdet til EU-retten Lovforslaget i sin helhed notificeres for Europa Kommissionen ifølge informationsproceduredirektivet Hørte myndigheder og organisationer m.v. Et udkast til lovforslag har i perioden fra den 1. marts 2017 til den 29. marts 2017 været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer m.v.: Advokatsamfundet, Affald Plus, Aluminium Danmark, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, ARI, Biobrændselsforeningen, Blik- og Rørarbejderforbundet, Borger- og retssikkerhedschefen i SKAT, Brancheforeningen for Biogas, Brancheforeningen for Decentral Kraftvarme, Brancheforeningen for Flaskegenbrug, Brancheforeningen for Husstandsvindmøller, Bryggeriforeningen, Business Danmark, Børsmæglerforeningen, CEPOS, Cevea, DAKOFA, Danmarks Fiskeriforening, Danmarks Jordbrugsforskning, Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Rederiforening, Danmarks Vindmølleforening, Dansk Affaldsforening, Dansk Byggeri, Dansk Energi, Dansk Erhverv, Dansk Fjernvarme, Dansk Gartneri, Dansk Gasteknisk Center, Dansk Landbrugsrådgivning, Dansk Metal, Dansk Methanolforening, Dansk Retursystem A/S, Dansk Solcelleforening, Dansk Told- og Skatteforbund, Danske Advokater, Danske Halmleverandører, DANVA, Det Økologiske Råd, DI, Eksportrådet, EmballageIndustrien, Energi Danmark, Energi- og Olieforum, Energiforum Danmark, Energiklagenævnet, Energinet.dk, Energistyrelsen, Energitilsynet, Erhvervsstyrelsen Team Effektiv Regulering, Finansforbundet, Finansrådet, Forbrugerrådet Tænk, Foreningen af Danske Skatteankenævn, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Foreningen Danske Kraftvarmeværker, Foreningen Danske Revisorer, Foreningen for Danske Biogasanlæg, Forsikring & Pension, Forsikringsmæglerforeningen, Frie Funktionærer, FSE, FSR - danske revisorer, FTF, Grafisk Arbejdsgiverforening, Greenpeace Danmark, HK-Kommunal, HK-Privat, HOFOR, HORESTA, Håndværksrådet, InvesteringsFondsBranchen, KL, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Kraka, Kræftens Bekæmpelse, Landbrug & Fødevarer, Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug, Landsforeningen Polio-, Trafik- og Ulykkesskadede, Landsskatteretten, Ledernes Hovedorganisation, LO, Lokale Pengeinstitutter, Miljøstyrelsen, Mineralolie Brancheforeningen, Moderniseringsstyrelsen, Nasdaq OMX Copenhagen A/S, Nationalbanken, Nationalt Center for Miljø og Energi, Naturstyrelsen, Noah, Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, Nærbutikkernes Landsforening, Partnerskabet for brint og brændselsceller, Plastindustrien, Realkreditforeningen, Realkreditrådet, Rejsearbejdere.dk, Rejsearrangører i Danmark, Restaurationsbranchen.dk, Sammenslutningen af Karosseribyggere og Autooprettere i Danmark, Sammenslutningen af Landbrugets Arbejdsgiverforeninger, Sammensluttede Danske Energiforbrugere, SEGES, Serviceforbundet, Sikkerhedsstyrelsen, Skatteankestyrelsen, SRF Skattefaglig Forening, Søfartens Ledere, Søfartsstyrelsen, Vedvarende Energi, VELTEK, Vin og Spiritus Organisationen i Danmark, Vindmølleindustrien, VisitDenmark, WWF, Ældresagen, Økologisk Landsforening.

7 7 9. Sammenfattende skema Økonomiske konsekvenser for stat, kommuner og regioner Administrative konsekvenser for stat, kommuner og regioner Økonomiske konsekvenser for erhvervslivet Administrative konsekvenser for erhvervslivet Administrative konsekvenser for borgerne Positive konsekvenser/mindreudgifter Negative konsekvenser/merudgifter Miljømæssige konsekvenser Forholdet til EU-retten Lovforslaget notificeres ifølge informationsproceduredirektivet. Overimplementering af EUretlige minimumsforpligtelser (sæt X) JA NEJ X

8 8 Bemærkninger til lovforslagets enkelte bestemmelser Til 1 Til nr. 1 og 2 Den såkaldte elpatronordning indebærer, at momsregistrerede varmeproducenter kan anvende lempede energiafgifter for fjernvarmeproduktion, herunder for el-patroner (store eldrevne dyppekogere) og varmeanlæg til fossile brændsler. En af betingelserne er, at varmeproducenten har kraftvarmekapacitet. Der er dermed tale virksomheder af en vis størrelse. Ordningen trådte i kraft den 1. januar Ved ikrafttrædelsen var det bl.a. en betingelse, at varmen skulle leveres til kollektive fjernvarmenet, men det viste sig, at dette udtryk fra energilovene ikke omfattede lignende fjernvarmenet, dvs. separate fjernvarmenet, der ikke er en del af de kollektive fjernvarmenet, i forbindelse med større bebyggelser. Det var ikke hensigtsmæssigt, at disse separate varmenet ikke var omfattet af elpatronordningen. Der blev derfor efterfølgende stillet lovforslag om, at de skulle omfattes. Med henblik på bl.a. at udvide elpatronordningen til således også at kunne omfatte varmeproducenter med varmeleverancer til lignende fjernvarmenet fremsatte skatteministeren den 17. marts 2010 lovforslag om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.)(lovforslag nr. L 162). Lovforslaget som vedtaget er optaget i Lovtidende som lov nr. 722 af 25. juni Skatteministeren bemyndigedes i den forbindelse til at sætte ovennævnte udvidelse af elpatronordningen i kraft. Den blev sat i kraft den 1. november 2011 ved bekendtgørelse nr. 998 af 25. oktober 2011 (Bekendtgørelse om ikrafttræden af visse bestemmelser i lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftsloven og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.) og forskellige andre love). Det fremgik derefter af bestemmelsen i CO2-afgiftslovens 7, stk. 6, 1. pkt., at varmeproducenter, der leverer varme til kollektive fjernvarmenet eller lignende fjernvarmenet på de sædvanlige betingelser, herunder betingelsen om at varmeproducenten skal være momsregistreret, kan anvende elpatronordningen. Det foreslås, at bestemmelsen i CO2-afgiftsloven ændres, således at betingelsen om momsregistrering af varmeproducenten ophæves, så bestemmelsen også kan omfatte varmeproducenter, der ikke er momsregistrerede. Herefter vil også ikke-momsregistrerede varmeproducenter, der i øvrigt lever op til ordningens betingelser, kunne benytte afgiftslempelsen, som det var hensigten med lov nr. 722 af 25. juni Baggrunden for forslaget er især, at ovennævnte lignende fjernvarmenet primært findes i

9 9 forbindelse med større bebyggelser. Der er dermed tale om situationer, hvori boligorganisationer og andre udlejere af boliger er varmeproducenter, som leverer varme til interne fjernvarmenet - dvs. lignende fjernvarmenet - og videre til lejerne. Ved en fejl omfatter ovennævnte bestemmelses nuværende ordlyd imidlertid ikke f.eks. boligorganisationer med varmeanlæg, som leverer varme til lignende fjernvarmenet og videre til deres lejere som led i udlejningen. Det skyldes, at boligorganisationernes varmeproduktion ikke kan opfylde bestemmelsens krav om momsregistrering for varmeleverancerne for, at der kan ske anvendelse af elpatronordningen. Boligorganisationerne kan nemlig ikke momsregistreres for disse varmeleverancer, da det er fastsat i momslovens 13, stk. 1, nr. 8, at udlejning af almindelige boliger, herunder levering af varme som led i udlejningen, er momsfritaget. Erhvervsmæssig varmeproduktion er ellers som udgangspunkt momspligtig virksomhed. varmeleverancer til kollektive fjernvarmenet eller lignende fjernvarmenet. Til nr. 3 og 4 Med henblik på bl.a. at udvide elpatronordningen til også at gælde for de omfattede varmeproducenters fremstilling af varme til deres eget forbrug ( in house ) fremsatte skatteministeren den 17. marts 2010 lovforslag om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.)(lovforslag nr. L 162). Lovforslaget som vedtaget er optaget i Lovtidende som lov nr. 722 af 25. juni Skatteministeren bemyndigedes til at sætte ovennævnte udvidelse af elpatronordningen i kraft. Den blev sat i kraft den 1. november 2011 ved bekendtgørelse nr. 998 af 25. oktober 2011 (Bekendtgørelse om ikrafttræden af visse bestemmelser i lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftsloven og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.) og forskellige andre love). Udvidelsen af elpatronordningen indsattes i en ny 7 b i CO2-afgiftsloven, som altså trådte i kraft den 1. november Ifølge bestemmelsen i 7 b, stk. 1, 1. pkt., kan momsregistrerede varmeproducenters fremstilling af varme til eget forbrug omfattes af elpatronordningen på de sædvanlige betingelser, herunder betingelsen om at varmeproducenten skal være momsregistreret. Det foreslås, at bestemmelsen i CO2-afgiftsloven ændres, således at betingelsen om momsregistrering af varmeproducenten ophæves, så bestemmelsen også kan omfatte varmeproducenter, der ikke er momsregistrerede. Herefter vil også ikke-momsregistrerede varmeproducenter, der i øvrigt lever op til ordningens betingelser, kunne benytte afgiftslempelsen, som det var hensigten med lov nr. 722 af 25. juni Ved en fejl omfatter bestemmelsens nuværende ordlyd ikke f.eks. ikke-momsregistrerede boligorganisationers varmefremstilling til eget forbrug, selv om de - bortset fra betingelsen om

10 momsregistrering - opfylder betingelserne for at kunne benytte elpatronordningen. 10 varmeproducentens varmefremstilling til eget forbrug. Til 2 Til nr. 1 og 2 Den såkaldte elpatronordning indebærer, at momsregistrerede varmeproducenter kan anvende lempede energiafgifter for fjernvarmeproduktion, herunder for el-patroner (store eldrevne dyppekogere) og varmeanlæg til fossile brændsler. En af betingelserne er, at varmeproducenten har kraftvarmekapacitet. Der er dermed tale virksomheder af en vis størrelse. Ordningen trådte i kraft den 1. januar Ved ikrafttrædelsen var det bl.a. en betingelse, at varmen skulle leveres til kollektive fjernvarmenet, men det viste sig, at dette udtryk fra energilovene ikke omfattede lignende fjernvarmenet, dvs. separate fjernvarmenet, der ikke er en del af de kollektive fjernvarmenet, i forbindelse med større bebyggelser. Det var ikke hensigtsmæssigt, at disse separate varmenet ikke var omfattet af elpatronordningen. Der blev derfor efterfølgende stillet lovforslag om, at de skulle omfattes. Med henblik på bl.a. at udvide elpatronordningen til således også at kunne omfatte varmeproducenter med varmeleverancer til lignende fjernvarmenet fremsatte skatteministeren den 17. marts 2010 lovforslag om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.)(lovforslag nr. L 162). Lovforslaget som vedtaget er optaget i Lovtidende som lov nr. 722 af 25. juni Skatteministeren bemyndigedes i den forbindelse til at sætte ovennævnte udvidelse af elpatronordningen i kraft. Den blev sat i kraft den 1. november 2011 ved bekendtgørelse nr. 998 af 25. oktober 2011 (Bekendtgørelse om ikrafttræden af visse bestemmelser i lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftsloven og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.) og forskellige andre love). Det fremgik derefter af bestemmelsen i elafgiftslovens 11, stk. 16, 1. pkt., at varmeproducenter, der leverer varme til kollektive fjernvarmenet eller lignende fjernvarmenet på de sædvanlige betingelser, herunder betingelsen om at varmeproducenten skal være momsregistreret, kan anvende elpatronordningen. Det foreslås, at bestemmelsen i elafgiftsloven ændres, således at betingelsen om momsregistrering af varmeproducenten ophæves, så bestemmelsen også kan omfatte varmeproducenter, der ikke er momsregistrerede. Herefter vil også ikke-momsregistrerede varmeproducenter, der i øvrigt lever op

11 11 til ordningens betingelser, kunne benytte afgiftslempelsen, som det var hensigten med lov nr. 722 af 25. juni Baggrunden for forslaget er især, at ovennævnte lignende fjernvarmenet primært findes i forbindelse med større bebyggelser. Der er dermed tale om situationer, hvori boligorganisationer og andre udlejere af boliger er varmeproducenter, som leverer varme til interne fjernvarmenet - dvs. lignende fjernvarmenet - og videre til lejerne. Ved en fejl omfatter ovennævnte bestemmelses nuværende ordlyd imidlertid ikke f.eks. boligorganisationer med varmeanlæg, som leverer varme til lignende fjernvarmenet og videre til deres lejere som led i udlejningen. Det skyldes, at boligorganisationernes varmeproduktion ikke kan opfylde bestemmelsens krav om momsregistrering for varmeleverancerne for, at der kan ske anvendelse af elpatronordningen. Boligorganisationerne kan nemlig ikke momsregistreres for disse varmeleverancer, da det er fastsat i momslovens 13, stk. 1, nr. 8, at udlejning af almindelige boliger, herunder levering af varme som led i udlejningen, er momsfritaget. Erhvervsmæssig varmeproduktion er ellers som udgangspunkt momspligtig virksomhed. varmeleverancer til kollektive fjernvarmenet eller lignende fjernvarmenet. Til nr. 3 og 4 Med henblik på bl.a. at udvide elpatronordningen til også at gælde for de omfattede varmeproducenters fremstilling af varme til deres eget forbrug ( in house ) fremsatte skatteministeren den 17. marts 2010 lovforslag om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.)(lovforslag nr. L 162). Lovforslaget som vedtaget er optaget i Lovtidende som lov nr. 722 af 25. juni Skatteministeren bemyndigedes til at sætte ovennævnte udvidelse af elpatronordningen i kraft. Den blev sat i kraft den 1. november 2011 ved bekendtgørelse nr. 998 af 25. oktober 2011 (Bekendtgørelse om ikrafttræden af visse bestemmelser i lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftsloven og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.) og forskellige andre love). Udvidelsen af elpatronordningen indsattes i en ny 11 f i elafgiftsloven, som altså trådte i kraft den 1. november Ifølge bestemmelsen i 11 f, stk. 1, 1. pkt., kan momsregistrerede varmeproducenters fremstilling af varme til eget forbrug omfattes af elpatronordningen på de sædvanlige betingelser, herunder betingelsen om at varmeproducenten skal være momsregistreret. Det foreslås, at bestemmelsen i elafgiftsloven ændres, således at betingelsen om momsregistrering af varmeproducenten ophæves, så bestemmelsen også kan omfatte varmeproducenter, der ikke er momsregistrerede. Herefter vil også ikke-momsregistrerede varmeproducenter, der i øvrigt lever op til ordningens betingelser, kunne benytte afgiftslempelsen, som det var hensigten med lov nr. 722 af

12 juni Ved en fejl omfatter bestemmelsens nuværende ordlyd ikke f.eks. ikke-momsregistrerede boligorganisationers varmefremstilling til eget forbrug, selv om de - bortset fra betingelsen om momsregistrering - opfylder betingelserne for at kunne benytte elpatronordningen. varmeproducentens varmefremstilling til eget forbrug. Til 3 Til nr. 1 og 2 Den såkaldte elpatronordning indebærer, at momsregistrerede varmeproducenter kan anvende lempede energiafgifter for fjernvarmeproduktion, herunder for el-patroner (store eldrevne dyppekogere) og varmeanlæg til fossile brændsler. En af betingelserne er, at varmeproducenten har kraftvarmekapacitet. Der er dermed tale virksomheder af en vis størrelse. Ordningen trådte i kraft den 1. januar Ved ikrafttrædelsen var det bl.a. en betingelse, at varmen skulle leveres til kollektive fjernvarmenet, men det viste sig, at dette udtryk fra energilovene ikke omfattede lignende fjernvarmenet, dvs. separate fjernvarmenet, der ikke er en del af de kollektive fjernvarmenet, i forbindelse med større bebyggelser. Det var ikke hensigtsmæssigt, at disse separate varmenet ikke var omfattet af elpatronordningen. Der blev derfor efterfølgende stillet lovforslag om, at de skulle omfattes. Med henblik på bl.a. at udvide elpatronordningen til således også at kunne omfatte varmeproducenter med varmeleverancer til lignende fjernvarmenet fremsatte skatteministeren den 17. marts 2010 lovforslag om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.)(lovforslag nr. L 162). Lovforslaget som vedtaget er optaget i Lovtidende som lov nr. 722 af 25. juni Skatteministeren bemyndigedes i den forbindelse til at sætte ovennævnte udvidelse af elpatronordningen i kraft. Den blev sat i kraft den 1. november 2011 ved bekendtgørelse nr. 998 af 25. oktober 2011 (Bekendtgørelse om ikrafttræden af visse bestemmelser i lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftsloven og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.) og forskellige andre love). Det fremgik derefter af bestemmelsen i gasafgiftslovens 8, stk. 4, 1. pkt., at varmeproducenter, der leverer varme til kollektive fjernvarmenet eller lignende fjernvarmenet på de sædvanlige betingelser, herunder betingelsen om at varmeproducenten skal være momsregistreret, kan anvende elpatronordningen.

13 13 Det foreslås, at bestemmelsen i gasafgiftsloven ændres, således at betingelsen om momsregistrering af varmeproducenten ophæves, så bestemmelsen også kan omfatte varmeproducenter, der ikke er momsregistrerede. Herefter vil også ikke-momsregistrerede varmeproducenter, der i øvrigt lever op til ordningens betingelser, kunne benytte afgiftslempelsen, som det var hensigten med lov nr. 722 af 25. juni Baggrunden for forslaget er især, at ovennævnte lignende fjernvarmenet primært findes i forbindelse med større bebyggelser. Der er dermed tale om situationer, hvori boligorganisationer og andre udlejere af boliger er varmeproducenter, som leverer varme til interne fjernvarmenet - dvs. lignende fjernvarmenet - og videre til lejerne. Ved en fejl omfatter ovennævnte bestemmelses nuværende ordlyd imidlertid ikke f.eks. boligorganisationer med varmeanlæg, som leverer varme til lignende fjernvarmenet og videre til deres lejere som led i udlejningen. Det skyldes, at boligorganisationernes varmeproduktion ikke kan opfylde bestemmelsens krav om momsregistrering for varmeleverancerne for, at der kan ske anvendelse af elpatronordningen. Boligorganisationerne kan nemlig ikke momsregistreres for disse varmeleverancer, da det er fastsat i momslovens 13, stk. 1, nr. 8, at udlejning af almindelige boliger, herunder levering af varme som led i udlejningen, er momsfritaget. Erhvervsmæssig varmeproduktion er ellers som udgangspunkt momspligtig virksomhed. varmeleverancer til kollektive fjernvarmenet eller lignende fjernvarmenet. Til nr. 3 og 4 Med henblik på bl.a. at udvide elpatronordningen til også at gælde for de omfattede varmeproducenters fremstilling af varme til deres eget forbrug ( in house ) fremsatte skatteministeren den 17. marts 2010 lovforslag om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.)(lovforslag nr. L 162). Lovforslaget som vedtaget er optaget i Lovtidende som lov nr. 722 af 25. juni Skatteministeren bemyndigedes til at sætte ovennævnte udvidelse af elpatronordningen i kraft. Den blev sat i kraft den 1. november 2011 ved bekendtgørelse nr. 998 af 25. oktober 2011 (Bekendtgørelse om ikrafttræden af visse bestemmelser i lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftsloven og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.) og forskellige andre love). Udvidelsen af elpatronordningen indsattes i en ny 8 a i gasafgiftsloven, som altså trådte i kraft den 1. november Ifølge bestemmelsen i 8 a, stk. 1, 1. pkt., kan momsregistrerede varmeproducenters fremstilling af varme til eget forbrug omfattes af elpatronordningen på de sædvanlige betingelser, herunder betingelsen om at varmeproducenten skal være momsregistreret. Det foreslås, at bestemmelsen i gasafgiftsloven ændres, således at betingelsen om momsregistrering

14 14 af varmeproducenten ophæves, så bestemmelsen også kan omfatte varmeproducenter, der ikke er momsregistrerede. Herefter vil også ikke-momsregistrerede varmeproducenter, der i øvrigt lever op til ordningens betingelser, kunne benytte afgiftslempelsen, som det var hensigten med lov nr. 722 af 25. juni Ved en fejl omfatter bestemmelsens nuværende ordlyd ikke f.eks. ikke-momsregistrerede boligorganisationers varmefremstilling til eget forbrug, selv om de - bortset fra betingelsen om momsregistrering - opfylder betingelserne for at kunne benytte elpatronordningen. varmeproducentens varmefremstilling til eget forbrug. Til 4 Til nr. 1 og 2 Den såkaldte elpatronordning indebærer, at momsregistrerede varmeproducenter kan anvende lempede energiafgifter for fjernvarmeproduktion, herunder for el-patroner (store eldrevne dyppekogere) og varmeanlæg til fossile brændsler. En af betingelserne er, at varmeproducenten har kraftvarmekapacitet. Der er dermed tale virksomheder af en vis størrelse. Ordningen trådte i kraft den 1. januar Ved ikrafttrædelsen var det bl.a. en betingelse, at varmen skulle leveres til kollektive fjernvarmenet, men det viste sig, at dette udtryk fra energilovene ikke omfattede lignende fjernvarmenet, dvs. separate fjernvarmenet, der ikke er en del af de kollektive fjernvarmenet, i forbindelse med større bebyggelser. Det var ikke hensigtsmæssigt, at disse separate varmenet ikke var omfattet af elpatronordningen. Der blev derfor efterfølgende stillet lovforslag om, at de skulle omfattes. Med henblik på bl.a. at udvide elpatronordningen til således også at kunne omfatte varmeproducenter med varmeleverancer til lignende fjernvarmenet fremsatte skatteministeren den 17. marts 2010 lovforslag om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.)(lovforslag nr. L 162). Lovforslaget som vedtaget er optaget i Lovtidende som lov nr. 722 af 25. juni Skatteministeren bemyndigedes i den forbindelse til at sætte ovennævnte udvidelse af elpatronordningen i kraft. Den blev sat i kraft den 1. november 2011 ved bekendtgørelse nr. 998 af 25. oktober 2011 (Bekendtgørelse om ikrafttræden af visse bestemmelser i lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftsloven og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.) og forskellige andre love). Det fremgik derefter af bestemmelsen i kulafgiftslovens 7, stk. 3, 1. pkt. at varmeproducenter, der

15 15 leverer varme til kollektive fjernvarmenet eller lignende fjernvarmenet, på de sædvanlige betingelser, herunder betingelsen om at varmeproducenten skal være momsregistreret, kan anvende elpatronordningen. Det foreslås, at bestemmelsen i kulafgiftsloven ændres, således at betingelsen om momsregistrering af varmeproducenten ophæves, så bestemmelsen også kan omfatte varmeproducenter, der ikke er momsregistrerede. Herefter vil også ikke-momsregistrerede varmeproducenter, der i øvrigt lever op til ordningens betingelser, kunne benytte afgiftslempelsen, som det var hensigten med lov nr. 722 af 25. juni Baggrunden for forslaget er især, at ovennævnte lignende fjernvarmenet findes primært i forbindelse med større bebyggelser. Der er dermed tale om situationer, hvori boligorganisationer og andre udlejere af boliger er varmeproducenter, som leverer varme til interne fjernvarmenet - dvs. lignende fjernvarmenet - og videre til lejerne. Ved en fejl omfatter ovennævnte bestemmelses nuværende ordlyd imidlertid ikke fx boligorganisationer med varmeanlæg, som leverer varme til lignende fjernvarmenet og videre til deres lejere som led i udlejningen. Det skyldes, at boligorganisationernes varmeproduktion ikke kan opfylde bestemmelsens krav om momsregistrering for varmeleverancerne for, at der kan ske anvendelse af elpatronordningen. Boligorganisationerne kan nemlig ikke momsregistreres for disse varmeleverancer, da det er fastsat i momslovens 13, stk. 1, nr. 8, at udlejning af almindelige boliger, herunder levering af varme som led i udlejningen, er momsfritaget. Erhvervsmæssig varmeproduktion er ellers som udgangspunkt momspligtig virksomhed. varmeleverancer til kollektive fjernvarmenet eller lignende fjernvarmenet. Til nr. 3 og 4 Med henblik på bl.a. at udvide elpatronordningen til også at gælde for de omfattede varmeproducenters fremstilling af varme til deres eget forbrug ( in house ) fremsatte skatteministeren den 17. marts 2010 lovforslag om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.)(lovforslag nr. L 162). Lovforslaget som vedtaget er optaget i Lovtidende som lov nr. 722 af 25. juni Skatteministeren bemyndigedes til at sætte ovennævnte udvidelse af elpatronordningen i kraft. Den blev sat i kraft den 1. november 2011 ved bekendtgørelse nr. 998 af 25. oktober 2011 (Bekendtgørelse om ikrafttræden af visse bestemmelser i lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftsloven og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.) og forskellige andre love). Udvidelsen af elpatronordningen indsattes i en ny 7 b i kulafgiftsloven, som altså trådte i kraft den 1. november Ifølge bestemmelsen i 7 b, stk. 1, 1. pkt., kan momsregistrerede

16 16 varmeproducenters fremstilling af varme til eget forbrug omfattes af elpatronordningen på de sædvanlige betingelser, herunder betingelsen om at varmeproducenten skal være momsregistreret. Det foreslås, at bestemmelsen i kulafgiftsloven ændres, således at betingelsen om momsregistrering af varmeproducenten ophæves, så bestemmelsen også kan omfatte varmeproducenter, der ikke er momsregistrerede. Herefter vil også ikke-momsregistrerede varmeproducenter, der i øvrigt lever op til ordningens betingelser, kunne benytte afgiftslempelsen, som det var hensigten med lov nr. 722 af 25. juni Ved en fejl omfatter bestemmelsens nuværende ordlyd ikke f.eks. ikke-momsregistrerede boligorganisationers varmefremstilling til eget forbrug, selv om de - bortset fra betingelsen om momsregistrering - opfylder betingelserne for at kunne benytte elpatronordningen. varmeproducentens varmefremstilling til eget forbrug. Til 5 Til nr. 1 og 2 Den såkaldte elpatronordning indebærer, at momsregistrerede varmeproducenter kan anvende lempede energiafgifter for fjernvarmeproduktion, herunder for el-patroner (store eldrevne dyppekogere) og varmeanlæg til fossile brændsler. En af betingelserne er, at varmeproducenten har kraftvarmekapacitet. Der er dermed tale virksomheder af en vis størrelse. Ordningen trådte i kraft den 1. januar Ved ikrafttrædelsen var det bl.a. en betingelse, at varmen skulle leveres til kollektive fjernvarmenet, men det viste sig, at dette udtryk fra energilovene ikke omfattede lignende fjernvarmenet, dvs. separate fjernvarmenet, der ikke er en del af de kollektive fjernvarmenet, i forbindelse med større bebyggelser. Det var ikke hensigtsmæssigt, at disse separate varmenet ikke var omfattet af elpatronordningen. Der blev derfor efterfølgende stillet lovforslag om, at de skulle omfattes. Med henblik på bl.a. at udvide elpatronordningen til således også at kunne omfatte varmeproducenter med varmeleverancer til lignende fjernvarmenet fremsatte skatteministeren den 17. marts 2010 lovforslag om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.)(lovforslag nr. L 162). Lovforslaget som vedtaget er optaget i Lovtidende som lov nr. 722 af 25. juni Skatteministeren bemyndigedes i den forbindelse til at sætte ovennævnte udvidelse af elpatronordningen i kraft. Den blev sat i kraft den 1. november 2011 ved bekendtgørelse nr. 998 af 25. oktober 2011 (Bekendtgørelse om ikrafttræden af visse bestemmelser i lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love

17 (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftsloven og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.) og forskellige andre love). 17 Det fremgik derefter af bestemmelsen i mineralolieafgiftslovens 9, stk. 4, 1. pkt., at varmeproducenter, der leverer varme til kollektive fjernvarmenet eller lignende fjernvarmenet, på de sædvanlige betingelser, herunder betingelsen om at varmeproducenten skal være momsregistreret, kan anvende elpatronordningen. Det foreslås, at bestemmelsen i mineralolieafgiftsloven ændres, således at betingelsen om momsregistrering af varmeproducenten ophæves, så bestemmelsen også kan omfatte varmeproducenter, der ikke er momsregistrerede. Herefter vil også ikke-momsregistrerede varmeproducenter, der i øvrigt lever op til ordningens betingelser, kunne benytte afgiftslempelsen, som det var hensigten med lov nr. 722 af 25. juni Baggrunden for forslaget er især, at ovennævnte lignende fjernvarmenet primært findes i forbindelse med større bebyggelser. Der er dermed tale om situationer, hvori boligorganisationer og andre udlejere af boliger er varmeproducenter, som leverer varme til interne fjernvarmenet - dvs. lignende fjernvarmenet - og videre til lejerne. Ved en fejl omfatter ovennævnte bestemmelses nuværende ordlyd imidlertid ikke f.eks. boligorganisationer med varmeanlæg, som leverer varme til lignende fjernvarmenet og videre til deres lejere som led i udlejningen. Det skyldes, at boligorganisationernes varmeproduktion ikke kan opfylde bestemmelsens krav om momsregistrering for varmeleverancerne for, at der kan ske anvendelse af elpatronordningen. Boligorganisationerne kan nemlig ikke momsregistreres for disse varmeleverancer, da det er fastsat i momslovens 13, stk. 1, nr. 8, at udlejning af almindelige boliger, herunder levering af varme som led i udlejningen, er momsfritaget. Erhvervsmæssig varmeproduktion er ellers som udgangspunkt momspligtig virksomhed. varmeleverancer til kollektive fjernvarmenet eller lignende fjernvarmenet. Til nr. 3 og 4 Med henblik på bl.a. at udvide elpatronordningen til også at gælde for de omfattede varmeproducenters fremstilling af varme til deres eget forbrug ( in house ) fremsatte skatteministeren den 17. marts 2010 lovforslag om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.)(lovforslag nr. L 162). Lovforslaget som vedtaget er optaget i Lovtidende som lov nr. 722 af 25. juni Skatteministeren bemyndigedes til at sætte ovennævnte udvidelse af elpatronordningen i kraft. Den blev sat i kraft den 1. november 2011 ved bekendtgørelse nr. 998 af 25. oktober 2011 (Bekendtgørelse om ikrafttræden af visse bestemmelser i lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftsloven og afgift på andre klimagasser

18 18 end CO2 m.v.) og forskellige andre love). Udvidelsen af elpatronordningen indsattes i en ny 9 a i mineralolieafgiftsloven, som altså trådte i kraft den 1. november Ifølge bestemmelsen i 9 a, stk. 1, 1. pkt., kan momsregistrerede varmeproducenters fremstilling af varme til eget forbrug omfattes af elpatronordningen på de sædvanlige betingelser, herunder betingelsen om at varmeproducenten skal være momsregistreret. Det foreslås, at bestemmelsen i mineralolieafgiftsloven ændres, således at betingelsen om momsregistrering af varmeproducenten ophæves, så bestemmelsen også kan omfatte varmeproducenter, der ikke er momsregistrerede. Herefter vil også ikke-momsregistrerede varmeproducenter, der i øvrigt lever op til ordningens betingelser, kunne benytte afgiftslempelsen, som det var hensigten med lov nr. 722 af 25. juni Ved en fejl omfatter bestemmelsens nuværende ordlyd ikke f.eks. ikke-momsregistrerede boligorganisationers varmefremstilling til eget forbrug, selv om de - bortset fra betingelsen om momsregistrering - opfylder betingelserne for at kunne benytte elpatronordningen. varmeproducentens varmefremstilling til eget forbrug. Til 6 Det foreslås i stk. 1, at loven, at loven træder i kraft den 1. juli Det foreslås i stk. 2, at loven har virkning fra den 1. november Med lovforslaget rettes fejl i tidligere lovgivning vedrørende elpatronordningen. Der er tale om den lovgivning, som blev optaget i Lovtidende med lov nr. 722 af 25. juni 2010, og som blev sat i kraft den 1. november 2011 ved bekendtgørelse nr. 998 af 25. oktober 2011 (Bekendtgørelse om ikrafttræden af visse bestemmelser i lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftsloven og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.) og forskellige andre love). Der henvises til bemærkningerne til 1-5. Det er på den baggrund, at det foreslås, at loven gives tilbagevirkende kraft fra den 1. november Der er tale om begunstigende lovgivning, der sikrer, at ikke-momsregistrerede varmeproducenter også kan anvende afgiftslempelsen i elpatronordningen.

Forslag. til. lov om ændring af lov om elforsyning. (Gebyrer for myndighedsbehandling)

Forslag. til. lov om ændring af lov om elforsyning. (Gebyrer for myndighedsbehandling) Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning (Gebyrer for myndighedsbehandling) 1 I lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016, som ændret bl.a. ved 1 nr. 30 i lov nr. 466

Læs mere

Notat. 28. juni 2018 J.nr Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Initialer: MNR. Høringsliste

Notat. 28. juni 2018 J.nr Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Initialer: MNR. Høringsliste Notat 28. juni 2018 J.nr. 2018-2759 Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Høringsliste Initialer: MNR Oversigt over myndigheder og organisationer m.v., der høres over udkast til forslag til lov om ændring

Læs mere

Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 256 Offentligt

Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 256 Offentligt Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 256 Offentligt Høringsliste Organisation mm. 3F 3F Privat Service, Hotel og Restauration Advokatsamfundet Aluminium Danmark Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation

Læs mere

Forslag. Lov om ophævelse af reklameafgiftsloven

Forslag. Lov om ophævelse af reklameafgiftsloven Lovforslag nr. L 65 Folketinget 2015-16 Fremsat den 20. november 2015 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ophævelse af reklameafgiftsloven (Ophævelse af reklameafgiftsloven) 1 Reklameafgiftsloven,

Læs mere

Forslag. til lov om ændring af lov om elforsyning

Forslag. til lov om ændring af lov om elforsyning Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning Udkastet til ændring af 70 i lov om elforsyning forventes indsat i det forslag til lov om ændring af lov om elforsyning og lov om naturgasforsyning (It-sikkerheds-beredskab

Læs mere

Forslag til Lov om ophævelse af reklameafgiftsloven (Ophævelse af reklameafgiftsloven)

Forslag til Lov om ophævelse af reklameafgiftsloven (Ophævelse af reklameafgiftsloven) Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del Bilag 42 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 14-5317487 Forslag til Lov om ophævelse af reklameafgiftsloven (Ophævelse af reklameafgiftsloven) Reklameafgiftsloven,

Læs mere

LOV nr 1564 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2016

LOV nr 1564 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2016 LOV nr 1564 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2010-231-0039 Senere ændringer til forskriften LBK nr 124 af 08/02/2011

Læs mere

Notat. 4. juli 2019 J.nr Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Initialer: MNR. Høringsliste

Notat. 4. juli 2019 J.nr Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Initialer: MNR. Høringsliste Notat 4. juli 2019 J.nr. 2019-640 Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Høringsliste Initialer: MNR Oversigt over myndigheder og organisationer m.v., der høres over udkast til forslag til lov om ændring

Læs mere

2010/1 LSV 195 A (Gældende) Udskriftsdato: 15. februar Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 27. maj Forslag.

2010/1 LSV 195 A (Gældende) Udskriftsdato: 15. februar Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 27. maj Forslag. 2010/1 LSV 195 A (Gældende) Udskriftsdato: 15. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Skatteministeriet, j.nr. 2011-231-0042 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 27. maj 2011 Forslag

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2010-231-0039 Udkast. 1. I 11, stk. 17, 2. pkt., ændres 50,1 til: 52,2, og 18,1 til: 18,8.

Skatteministeriet J. nr. 2010-231-0039 Udkast. 1. I 11, stk. 17, 2. pkt., ændres 50,1 til: 52,2, og 18,1 til: 18,8. Skatteudvalget 2010-11 L 80 Bilag 1 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2010-231-0039 Udkast Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter,

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT. over

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT. over Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2018-19 L 29 Bilag 1, L 29 A Bilag 1, L 29 B Bilag 1 Offentligt Kontor: Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Katrine Born Thodsen Sagsnr.: 2018-10-0276 Dok.: 859745

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og lov om vægtafgift af motorkøretøjer 1)

Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og lov om vægtafgift af motorkøretøjer 1) Skatteministeriet J. nr. 16-0623007 Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og lov om vægtafgift af motorkøretøjer 1) (Ændring af reglerne for registrering og udstedelse af EU-registreringsbevis

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af affald og råstoffer

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af affald og råstoffer 2007/2 LSF 170 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2008-231-0016 Fremsat den 28. marts 2008 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet 1) (Nedsættelse af elvarmeafgiften)

Skatteministeriet J.nr Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet 1) (Nedsættelse af elvarmeafgiften) Skatteministeriet J.nr. 2018-416 Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet 1) (Nedsættelse af elvarmeafgiften) I lov om afgift af elektricitet, jf. lovbekendtgørelse nr. 308 af 24. marts

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2009-231-0026 Udkast (1)

Skatteministeriet J. nr. 2009-231-0026 Udkast (1) Skatteministeriet J. nr. 2009-231-0026 Udkast (1) Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet 1) Lovforslag nr. L 217 Folketinget 2017-18 Fremsat den 11. april 2018 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet 1) (Nedsættelse af elvarmeafgiften)

Læs mere

Advokatrådet samfund@advocom.dk. Aalborg Portland grex@aalborg-portland.dk. Affald Danmark ad@affalddanmark.dk

Advokatrådet samfund@advocom.dk. Aalborg Portland grex@aalborg-portland.dk. Affald Danmark ad@affalddanmark.dk Advokatrådet samfund@advocom.dk Aalborg Portland grex@aalborg-portland.dk Affald Danmark ad@affalddanmark.dk Arbejderbevægelsens Erhvervsråd ae@aeraadet.dk Blik- og Rørarbejderforbundet forbundet@blikroer.dk

Læs mere

Fremsat den 6. februar 2019 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag. til

Fremsat den 6. februar 2019 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag. til Lovforslag nr. L 161 Folketinget 2018-19 Fremsat den 6. februar 2019 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter, lov om afgift

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast (7)

Skatteministeriet J.nr Udkast (7) Skatteministeriet J.nr. 2019-5617 Udkast (7) Forslag til Lov om ændring af lov om ændring af skatteforvaltningsloven Element, der indarbejdes i genfremsættelse af L 212 (2018-19, 1. samling) [ ] 1 2 I

Læs mere

L 162 Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love.

L 162 Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love. Page 1 of 60 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 162 Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 131 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 131 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 131 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2017-687 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattefrihed for OL- og PL-præmiebonus) 1 I ligningsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Forslag. Fremsat den 17. november 2010 af skatteministeren (Troels Lund Poulsen) til

Forslag. Fremsat den 17. november 2010 af skatteministeren (Troels Lund Poulsen) til 2010/1 LSF 80 (Gældende) Udskriftsdato: 18. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2010-231-0039 Fremsat den 17. november 2010 af skatteministeren (Troels Lund Poulsen)

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2010-231-0039 Udkast

Skatteministeriet J. nr. 2010-231-0039 Udkast Skatteministeriet J. nr. 2010-231-0039 Udkast Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter, -registreringsafgiftsloven, momsloven og forskellige

Læs mere

Forslag. Til lovforslag nr. L 219 Folketinget 2012-13. Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 25. juni 2013. til

Forslag. Til lovforslag nr. L 219 Folketinget 2012-13. Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 25. juni 2013. til Til lovforslag nr. L 219 Folketinget 2012-13 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 25. juni 2013 Forslag til Lov om ændring af affalds- og råstofafgiftsloven, lov om kuldioxidafgift af

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag

Fremsat den {FREMSAT} af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del Bilag 252 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af ligningsloven

Forslag. Lov om ændring af ligningsloven Lovforslag nr. L 195 Folketinget 2016-17 Fremsat den 26. april 2017 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattefrihed for OL- og PL-præmiebonus) 1 I ligningsloven,

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af momsloven 1 (Indførelse af importmoms på dansksprogede magasiner sendt fra lande uden for EU)

Forslag til Lov om ændring af momsloven 1 (Indførelse af importmoms på dansksprogede magasiner sendt fra lande uden for EU) Skatteministeriet J. nr. 14-3930511 Udkast Forslag til Lov om ændring af momsloven 1 (Indførelse af importmoms på dansksprogede magasiner sendt fra lande uden for EU) 1 I momsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af momsloven (Bemyndigelse til lempelse og fritagelse for faktureringspligt)

Forslag til Lov om ændring af momsloven (Bemyndigelse til lempelse og fritagelse for faktureringspligt) Skatteministeriet J. nr. 14-4348922 Udkast (1) Forslag til Lov om ændring af momsloven (Bemyndigelse til lempelse og fritagelse for faktureringspligt) 1 I momsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 106 af 23.

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast

Skatteministeriet J.nr Udkast Skatteministeriet J.nr. 2017-3508 Udkast Forslag til Lov om ændring af skatteforvaltningsloven (Begrænsning af SKATs mulighed for at tilbagekalde bindende svar ved værdiansættelse af aktiver og ensretning

Læs mere

HØRINGSLISTE 19. januar 2015

HØRINGSLISTE 19. januar 2015 HØRINGSLISTE 19. januar 2015 Høring over udkast til bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og pristillæg for vindmølleproduceret elektricitet m.m. Aalborg Portland A/S Aalborg Universitet Advokatrådet

Læs mere

Lov om ændring af lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter, lov om afgift af elektricitet og forskellige andre love 1)

Lov om ændring af lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter, lov om afgift af elektricitet og forskellige andre love 1) LOV nr 331 af 30/03/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2018-5799 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om ændring af lov om

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber

Forslag. Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber Lovforslag nr. L 74 Folketinget 2017-18 Fremsat den 8. november 2017 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber (Ophævelse af revisionsbestemmelse)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love 1) Til lovforslag nr. L 162 Folketinget 2009-10 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 4. juni 2010 Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Vedlagt følger i 5 eksemplarer forslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandlingen

Folketinget - Skatteudvalget. Vedlagt følger i 5 eksemplarer forslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandlingen Skatteudvalget 2009-10 L 162 Bilag 8 Offentligt J.nr. 2009-231-0026 Dato: 15. april 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget Vedlagt følger i 5 eksemplarer forslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandlingen

Læs mere

LOV nr 70 af 30/01/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 2. oktober 2016

LOV nr 70 af 30/01/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 2. oktober 2016 LOV nr 70 af 30/01/ (Gældende) Udskriftsdato: 2. oktober 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 12-0226912 Senere ændringer til forskriften LBK nr 1118 af 26/09/2014 LBK nr

Læs mere

2014/1 LSV 4 (Gældende) Udskriftsdato: 10. januar Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 31. oktober Forslag.

2014/1 LSV 4 (Gældende) Udskriftsdato: 10. januar Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 31. oktober Forslag. 2014/1 LSV 4 (Gældende) Udskriftsdato: 10. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Skattemin., j.nr. 14-2340667 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 31. oktober 2014 Forslag til Lov

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd

Forslag. Lov om ændring af lov om mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 2015/1 LSF 39 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen Fremsat den 29. oktober 2015 af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af svovl

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af svovl Skatteudvalget 2011-12 SAU alm. del Bilag 337 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 11-0296400 (Udkast) Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af svovl (Opfølgning på Energiaftale 2012) 1) 1 I lov om

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 52 Bilag 3 Offentligt J.nr. 11-0296400 Dato: 14. november 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Dette er et nyt notat. Grund- og nærhedsnotat oversendes til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Skatteudvalg.

Dette er et nyt notat. Grund- og nærhedsnotat oversendes til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Skatteudvalg. Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - Bilag 111 Offentligt Notat 6. januar 2019 J.nr. 2018-8525 Kontor: Moms, Afgiter og Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Forslag til Rådets forordning

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 52 Bilag 3 Offentligt J.nr. 11-0296400 Dato: 14. november 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 L 74 Bilag 1 Offentligt J.nr. 2010-311-0056 Dato: 17. november 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Forhøjelse af fradrag for passage af Storebæltsforbindelsen)

Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Forhøjelse af fradrag for passage af Storebæltsforbindelsen) Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 5 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 15-2660247 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Forhøjelse af fradrag for passage af Storebæltsforbindelsen) 1 I ligningsloven,

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast (1) Forslag til Lov om ændring af øl- og vinafgiftsloven (Tilretning af ølmoderationsordningen)

Skatteministeriet J.nr Udkast (1) Forslag til Lov om ændring af øl- og vinafgiftsloven (Tilretning af ølmoderationsordningen) Skatteministeriet J.nr. 2018-1924 Udkast (1) Forslag til Lov om ændring af øl- og vinafgiftsloven (Tilretning af ølmoderationsordningen) 1 I øl- og vinafgiftsloven jf. lovbekendtgørelse nr. 289 af 23.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love 1

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love 1 2009/1 LSF 162 (Gældende) Udskriftsdato: 13. november 2018 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skatteministeriet, j.nr. 2009-231-0026 Fremsat den 17. marts 2010 af skatteministeren (Troels Lund

Læs mere

Forslag. Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 27. maj til

Forslag. Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 27. maj til 2013/1 LSV 171 (Gældende) Udskriftsdato: 12. juni 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Skattemin., j.nr. 13-0113636 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 27. maj 2014 Forslag til Lov om

Læs mere

2. 1, stk. 1, pkt., ophæves, og i stedet indsættes: For indkomståret 2019 og efterfølgende indkomstår udgør beløbet 525 kr.

2. 1, stk. 1, pkt., ophæves, og i stedet indsættes: For indkomståret 2019 og efterfølgende indkomstår udgør beløbet 525 kr. Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 267 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2018-3828 Udkast, august 2018 Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og lov om skattefri kompensation

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af skatteforvaltningsloven

Forslag. Lov om ændring af skatteforvaltningsloven Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 48 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2010-311-0057 Udkast 8. november 2010 Forslag til Lov om ændring af skatteforvaltningsloven (Udvidelse af skatteforvaltningslovens

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af svovl 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af svovl 1) Lovforslag nr. L 51 Folketinget 2012-13 Fremsat den 1. november 2012 af skatteministeren (Holger K. Nielsen) Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af svovl 1) (Bundfradrag i svovlafgiften) 1 I lov

Læs mere

Vedr.: H Høring om ændring i elpatronordningen mv. og afgift på andre klimagasser

Vedr.: H Høring om ændring i elpatronordningen mv. og afgift på andre klimagasser Skatteministeriet Att.: Jens Peter Licht e-mail: pafgft@skm.dk Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09 13 e-mail: fsr@fsr.dk

Læs mere

Lov om ændring af lov om finansiel virksomhed

Lov om ændring af lov om finansiel virksomhed Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 (2. samling) ERU Alm.del Bilag 31 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af erhvervs- og vækstminister (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af svovl 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af svovl 1) 2012/1 LSF 51 (Gældende) Udskriftsdato: 27. februar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 12-0226797 Fremsat den 1. november 2012 af skatteministeren (Holger K. Nielsen)

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 161 Bilag 1 Offentligt 6. februar 2019 J.nr. 2018-5799 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - Bilag 110 Offentligt Notat 8. januar 2019 J.nr. 2018-8540 Kontor: Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Forslag til Rådets direktiv om ændring af Rådets

Læs mere

Supplerende Grund- og Nærhedsnotat

Supplerende Grund- og Nærhedsnotat Skatteudvalget, Finansudvalget, Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, Europaudvalget 2011 KOM (2012) 0185 Bilag 2, KOM (2012) 0185 Bilag 2, KOM (2012) 0185 Bilag 2, KOM (2012) 0185 Bilag 2 Offentligt Notat

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Klik og vælg dato J.nr. 13-0113636 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til Lov om ændring af lov om afgift af

Læs mere

UDKAST 22. juni Forslag til

UDKAST 22. juni Forslag til UDKAST 22. juni 2012 Forslag til Lov om ændring af tilbudsloven og lov om kommuners udførelse af opgaver for andre offentlige myndigheder og kommuner og regioners deltagelse i selskaber (Lempelse af annonceringspligten

Læs mere

HØRINGSLISTE. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Brancheforeningen for biogas

HØRINGSLISTE.  Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Brancheforeningen for biogas HØRINGSLISTE 3F Advokatrådet Affald Danmark Arbejderbevægelsens Erhvervsråd AV Miljø BDO Kommunernes Revision Biobrændselsforeningen Blik- og Rørarbejderforbundet Brancheforeningen for biogas Brancheforeningen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven Skatteministeriet J. nr. 2011-231-0053 Forslag til Lov om ændring af tobaksafgiftsloven (Regulering af pakkerstørrelser på cigaretter) 1 I lov tobaksafgifter (tobaksafgiftsloven), jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Høringsliste (ekstern) 24. august 2015

Høringsliste (ekstern) 24. august 2015 Høringsliste (ekstern) 24. august 2015 Center for Forsyning Høring af udkast til forslag om ændring af lov om naturgasforsyning (Bemyndigelse til fastsættelse af regler om opgørelse af produktions- og

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og lov om skattefri kompensation for forhøjede energi- og miljøafgifter 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og lov om skattefri kompensation for forhøjede energi- og miljøafgifter 1) Lovforslag nr. L 86 Folketinget 2018-19 Fremsat den 1. november 2018 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og lov om skattefri kompensation

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat Lovforslag nr. L 189 Folketinget 2014-15 Fremsat den 22. april 2015 af økonomi- og indenrigsministeren (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat (Fritagelse for grundskyld

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 27 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 27 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 27 Offentligt 3. november 2015 Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 10. november 2015 1) Kommissionens handlingsplan for en kapitalmarkedsunion - Rådskonklusioner

Læs mere

Høringsliste. Side 1/5. Kontor/afdeling Center for forsyning. Dato 13. april 2016. J nr. 2016-2537 /NAL. Energistyrelsen

Høringsliste. Side 1/5. Kontor/afdeling Center for forsyning. Dato 13. april 2016. J nr. 2016-2537 /NAL. Energistyrelsen Høringsliste Kontor/afdeling Center for forsyning Dato 13. april 2016 J nr. 2016-2537 /NAL Aalborg Portland A/S Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademiet for de Tekniske Videnskaber Akademisk Arkitektforening

Læs mere

Høringsliste (ekstern)

Høringsliste (ekstern) Høringsliste (ekstern) Kontor/afdeling Center for energiressourcer Dato 12. december 2016 Aalborg Portland A/S Aalborg Stift - Katastrofeberedskab Advokatrådet Advokatsamfundet Altinex Oil Denmark A/S

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og lov om skattefri kompensation for forhøjede energi- og miljøafgifter 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og lov om skattefri kompensation for forhøjede energi- og miljøafgifter 1) 2018/1 LSF 86 (Gældende) Udskriftsdato: 24. april 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin. j.nr. 2018-3828 Fremsat den 1. november 2018 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag

Læs mere

Skatteministeriet J. nr

Skatteministeriet J. nr Skatteministeriet J. nr. 16-1692470 Forslag til Lov om ændring af personskatteloven og lov om skattefri kompensation for forhøjede energiog miljøafgifter (Forhøjelse af bundskatten og det skrå skatteloft

Læs mere

Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. december Forslag. til

Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. december Forslag. til Til lovforslag nr. L 29 Folketinget 2016-17 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. december 2016 Forslag til Lov om ændring af lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter, lov om afgift af

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 51 Folketinget Fremsat den 5. oktober 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) til

Forslag. Lovforslag nr. L 51 Folketinget Fremsat den 5. oktober 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) til Lovforslag nr. L 51 Folketinget 2017-18 Fremsat den 5. oktober 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om gebyrer og morarenter vedrørende visse

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revsiorer

Udkast til bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revsiorer Høringsliste Udkast til bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revsiorer Myndighed / Organisation Advokatsamfundet / advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Arbejderbevægelsens

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag og lov om en børne- og ungeydelse

Forslag. Lov om ændring af lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag og lov om en børne- og ungeydelse Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) L 7 Bilag 1 Offentligt Lovforslag nr. L 7 Folketinget 2014-15 (2. samling) Fremsat den 3. juli 2015 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven 1)

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven 1) 2011/1 LSF 82 (Gældende) Udskriftsdato: 9. oktober 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-231-0053 Fremsat den 8. februar 2012 af skatteministeren (Thor Möger Pedersen)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og forskellige andre love Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 285 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2009-231-0022 Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og forskellige andre love (Forhøjelse af energiafgifterne,

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast (II)

Skatteministeriet J.nr Udkast (II) Skatteministeriet J.nr. 2019-1974 Udkast (II) Forslag til Lov om ændring af lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre love 1) (Forlængelse af overgangsperiode for fastsættelse af bilers

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven, momsloven og skattekontrolloven. Lovforslag nr. L 13 Folketinget 2015-16

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven, momsloven og skattekontrolloven. Lovforslag nr. L 13 Folketinget 2015-16 Lovforslag nr. L 13 Folketinget 2015-16 Fremsat den 7. oktober 2015 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af kildeskatteloven, momsloven og skattekontrolloven (Ophævelse af

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven og selskabsskatteloven

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven og selskabsskatteloven Lovforslag nr. L 00 Folketinget 2013-14 Fremsat den 5. december 2013 af skatteministeren (Holger K. Nielsen) Forslag til Lov om ændring af kildeskatteloven og selskabsskatteloven (Tilpasning af procenttillæg

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat 2015/1 LSF 17 (Gældende) Udskriftsdato: 28. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-2263705 Fremsat den 7. oktober 2015 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag

Læs mere

LOV nr 1558 af 13/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017

LOV nr 1558 af 13/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 LOV nr 1558 af 13/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 16-0623007 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om ændring af lov

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om detailsalg fra butikker m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om detailsalg fra butikker m.v. 2011/1 LSF 100 (Gældende) Udskriftsdato: 4. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstministeriet, Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2011-0026201 Fremsat den 29. februar

Læs mere

Kommunaludvalget 2014-15 KOU Alm.del Bilag 35 Offentligt

Kommunaludvalget 2014-15 KOU Alm.del Bilag 35 Offentligt Kommunaludvalget 2014-15 KOU Alm.del Bilag 35 Offentligt Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat (Fritagelse for grundskyld for ejendomme ramt af kystnedbrydning) 1 I lov om kommunal

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om tobaksafgifter1

Forslag. Lov om ændring af lov om tobaksafgifter1 Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 157 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2011-231-0044 Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om tobaksafgifter1 (Forkortning af kredittider) 1 I lov om tobaksafgifter

Læs mere

Forslag. til. (Gebyr for underretninger om udlægsforretninger)

Forslag. til. (Gebyr for underretninger om udlægsforretninger) Høringsudkast Forslag Sagsnr. 2017-324 Doknr. 470813 Dato 03-07-2017 til Lov om ændring af lov om gebyrer og morarenter vedrørende visse ydelser, der opkræves af regioner og kommuner og inddrives af restanceinddrivelsesmyndigheden,

Læs mere

Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 21. december Forslag. til

Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 21. december Forslag. til Til lovforslag nr. L 70 Folketinget 2015-16 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 21. december 2015 Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af kvælstofoxider og forskellige andre love 1) (Nedsættelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af personskatteloven og lov om skattefri kompensation for forhøjede energi- og miljøafgifter

Forslag. Lov om ændring af personskatteloven og lov om skattefri kompensation for forhøjede energi- og miljøafgifter Lovforslag nr. L 101 Folketinget 2016-17 Fremsat den 14. december 2016 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af personskatteloven og lov om skattefri kompensation for forhøjede

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af øl, vin og frugtvin m.m. (øl- og vinafgiftsloven) 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af øl, vin og frugtvin m.m. (øl- og vinafgiftsloven) 1) Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 188 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2011-231-0045 Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af øl, vin og frugtvin m.m. (øl- og vinafgiftsloven) 1)

Læs mere

Forslag. J.nr. 13-0076486. Skatteministeriet Udkast (09.8.2013 ) til

Forslag. J.nr. 13-0076486. Skatteministeriet Udkast (09.8.2013 ) til Skatteministeriet Udkast (09.8.2013 ) J.nr. 13-0076486. Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om afgift af naturgas og bygas, lov om afgift af stenkul, brunkul og koks m.v.,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven og vægtafgiftsloven m.v.

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven og vægtafgiftsloven m.v. Skatteministeriet J. nr. 13-0161737 31. oktober 2013 Forslag til Lov om ændring af tobaksafgiftsloven og vægtafgiftsloven m.v. (Værnsregel imod unaturlig lageropbygning af tobaksvarer, teknisk justering

Læs mere

Forslag. Lov om ophævelse af lov om hjemmeservice og ændring af ligningsloven. Lovforslag nr. L 63 Folketinget

Forslag. Lov om ophævelse af lov om hjemmeservice og ændring af ligningsloven. Lovforslag nr. L 63 Folketinget Lovforslag nr. L 63 Folketinget 2012-13 Fremsat den 14. november 2012 af erhvervs- og vækstministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag til Lov om ophævelse af lov om hjemmeservice og ændring af ligningsloven

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0452 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat 2. september 2016 J.nr. 16-0830820 Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Proces og Administration ABL Forslag

Læs mere

Lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven, lov om afgift af elektricitet og forskellige andre love 1)

Lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven, lov om afgift af elektricitet og forskellige andre love 1) LOV nr 687 af 08/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 25. april 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2017-2152 Senere ændringer til forskriften LBK nr 1031 af 23/08/2017 LBK

Læs mere

/ Lene Skov Henningsen

/ Lene Skov Henningsen Skatteudvalget L 81 - Bilag 12 Offentligt J.nr. 2005-231-0045 Dato: Til Folketingets Skatteudvalg L 81 - Lov om ændring af forskellige miljø- og energiafgiftslove (Afgiftslempelser på fjernvarme m.v. som

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast

Skatteministeriet J.nr Udkast Skatteministeriet J.nr. 2018-5239 Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og lov om afgift af lystfartøjsforsikringer 1) (Lempet elvarmeafgift til sommerhuse m.v. og nedsættelse

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om produktionsskoler

Forslag til Lov om ændring af lov om produktionsskoler UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om produktionsskoler (Justering af skoleydelse) 1 I lov om produktionsskoler, jf. lovbekendtgørelse nr. 97 af 26. januar 2017, foretages følgende ændringer: 1.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat Lovforslag nr. L 18 Folketinget 2011-12 Fremsat den 16. november 2011 af økonomi- og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat (Forlængelse af

Læs mere

N O T AT 6. februar 2015

N O T AT 6. februar 2015 N O T AT 6. februar 2015 J.nr. 2008/2015-0018 Center for Forsyning Høringsliste - lovforslag til ændring af lov om varmeforsyning og byggeloven (Kommuners adgang til varetagelse af varmeforsyningsvirksomhed

Læs mere

Fornyet høring over udkast til lov om pilotudbud af pristillæg for elektricitet fremstillet på solcelleanlæg

Fornyet høring over udkast til lov om pilotudbud af pristillæg for elektricitet fremstillet på solcelleanlæg H Ø RI NGSLISTE 5. november 2015 Center for Forsyning Fornyet høring over udkast til lov om pilotudbud af pristillæg for elektricitet fremstillet på solcelleanlæg Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk

Læs mere

Supplerende Grund- og Nærhedsnotat om

Supplerende Grund- og Nærhedsnotat om Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0381 Bilag 2 Offentligt Notat Skatteministeriets Koncerncenter Jura og Samfundsøkonomi Skatteadministration 6. oktober 2010 6. oktober 2010 J.nr. 2010-221-0032 Supplerende

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af skattekontrolloven, aktieavancebeskatningsloven og ligningsloven. Skatteministeriet J. nr. 2010-711-0052 Udkast (1) til

Forslag. Lov om ændring af skattekontrolloven, aktieavancebeskatningsloven og ligningsloven. Skatteministeriet J. nr. 2010-711-0052 Udkast (1) til Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 275 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2010-711-0052 Udkast (1) Forslag til Lov om ændring af skattekontrolloven, aktieavancebeskatningsloven og ligningsloven

Læs mere

GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del Bilag 10 Offentligt Notat 30. juni 2015 J.nr. 15-0247969 Proces og Administration ABL GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europa-Kommissionens

Læs mere

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsliste Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex

Læs mere