Månedens emne: Spilledåser og andre lydeffekter NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Månedens emne: Spilledåser og andre lydeffekter NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind."

Transkript

1 Årgang 23 Nr.8/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 6. november 2014 kl Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Spilledåser og andre lydeffekter NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

2 Side 2 Kære medlemmer! Denne måned har vi Spilledåser og andre lydeffekter på programmet. Det er måske ikke et emne, der interesserer så mange af vore medlemmer. Men der skal nok komme noget frem alligevel. Jeg glæder mig at se og høre lidt om spilledåser. Mange hilsener Anny November 2014 Nu falmer skoven trindt om land.

3 Side 3 Referat fra bestyrelsesmødet fra den 2. okt.2014 Af Margit Ambeck Det var lidt småt med tilslutningen til oktobers emne. Men vi var glade for dem, der kom- Birgitte havde en del forskellige typer dyr og redskaber: en gård fra Hanse, et par af Kaj Boyesens charmerende dyr, lidt Erzgebirgedyr, nogle gode Tekno redskaber og hegn og dyr fra Industria Argentina (fra før 1950) Birgitte måtte igen se sine zoologiske kundskaber betvivlet, idet en Steiffmus blev diagnostiseret til at være en hamster og en anden mus vist havde siddet for længe under tørrehjælmen, -- men nuttetheden var intakt. Allan havde medbragt en hest. Per havde en stald fra Dansk Legetøjsfabrik, 2 næsten identiske køer: en fint udført lineolko og en væsentlig ringere kopi fra Nordlys, en Tomte traktor, en Dinky traktor, et katalog fra FDB fra 1953, som vi vist alle måtte hen og kigge i, - og så en abe, som burde kunne konkurrere med Ritas. Birgit havde en intakt æske med Erzgebirgeting, et par heste og en ko som trækkedyr med søm som patter og skindører - slidt og elsket. Anne havde også 2 køer. som var blevet elsket i stykker og var blevet repareret, en hest, et æsel og en noget sart bisquitko, som nok ikke har tygget drøv i børnehøjde. Anny havde hund og hest til dukkehus.

4 Side 4 Conta & Boehme ; købt i London, Maj 2014 Af Anne Dette hoved er efter min & Kirstens mening lavet hos Conta & Boehme. Det er usædvanligt udtryksfuldt, og har en sjælden frisure. Hovedet er et skulderhoved i china med sort hår, lidt slitage på bemalingen bagpå, men ikke meget. Frisuren går ned i en såkaldt widows peak, en hjerteform på toppen af hovedet, hvor der også er en skilning til hver side. Der er relativ meget hår ned på siderne og hele vejen rundt, fine hairbrush markeringer på siderne, skjulte ører, samt to store hårsløjfer oven på hinanden bagpå. Desuden er noget af håret samlet foroven bagpå, hvorfor det fylder en hel del på siderne. Det skal tilføjes, at netop derfor går håret ret langt ned på bagsiden. Det må have været svært at sætte en sådan frisure, som kræver den store frisør. Hun har meget buede kraftige sortmalede øjenbryn, tæt stillede, blå modelerede øjne med den sorte linje sammenfaldende med den røde, dette ses sjældent. Selve øjeæblet har på det højre øje en tydelig mørkere underkant, lang aristokratisk næse med røde næsebor. En meget smuk malet mund, med tydelig amorbue og svungne afslutninger i smilet, i stærk orangerød farve a la Mona Lisa. Selve hovedet er 13,5cm eller 51/4. Der er ingen af de andre dukkesamlere, der har set et hoved magen til.

5 Side 5 Hun er på en petrol blå stofkrop, med arme og ben i samme materiale. Hænderne har separat tommelfingre. Mange vil finde denne krop lidt for primitiv, men da alt tøj passer hertil, har jeg ikke nænnet at flytte hovedet over på en anden krop med china hænder og fødder. Hun er derfor ikke så høj, som hun burde være, kun ca. 50cm. Men selvfølgelig kan det godt være, jeg en dag gør forsøget. Hun har ikke nogen speciel smal talje, hvilket gør hende lidt matroneagtig, en ting jeg egentlig godt kan lide. Hun udstråler tryghed, nærværd, næsten som en moderne krammedukke. Både Kirsten & Erik ville finde en bedre krop. Tøjet består af en meget smuk enkel hvid kjole i batist med 5 store læg i stoffet, som er ret gennemsigtigt, det ser ternet ud. Nederdelen har en øgning bagpå hvilket giver to vertikale franske sømme på siderne bagtil, nederdelen er rynket til overdelen. Den er enkel med med bisser vertikalt på fronten, 4 på hver side med prikket mol (meget små bomber) i midterpanelet, denne mol er brugt til dekoration andre steder. Der er 4 bisser på hver side ligeledes på bagsiden ved kjolens åbning. Den har lange lige ærmer med påsætning af mol, dette også på begge skuldre med blonde om håndleddet og i halsen. Blusen går højt op i halsen, ringet bagpå grundet frisuren. Desuden er selve overdelen foret med tyndt gaze. Lukket med 4 huls gamle små perlemors knapper, 2 med trenser en med knaphul. Under dette har hun et fuldt skørt i samme stof som kjolen og en stor porcelænsknap til lukning bagpå. Skørtet er ret omfangsrigt i taljen idet, der befinder sig et nyt skørt under dette. Skørt 2 er i tykt flonel med kant & store vinrøde bomber på, under dette skørt,

6 Side 6 er der et endnu kortere skørt i uld med påsyet overdel i kipret bomuld, kun 2 knapper lukker i ryggen, der er 3 knaphuller, svært at lukke sidste knap, derfor mistet. Under alt dette et par mamelukker med dekoration for neden, (3 bisser fast kant hvortil 2 broderier er påsyet, foran & bagpå) med franske sømme og kun åbning bagpå, med bændel lukning. Jeg har lige prøvet hendes tøj på mine andre dukker med store china hoveder, tøjet kan delvis passe, men livet samt ærmer, er alt for korte, mine andre dukkedamer har lange liv; så hun bliver, hvor hun var.

7 Side 7 Billeder af Annes Dukke Fotos : Anne

8 Side 8 Billeder fra sidste Møde Fotos: Anny Green

9 Side 9 Spilledåser Af Anny Green Hvad er en spilledåse? Det er mekanisk musikinstrument, i hvilken tænder på en kam knipses af en roterende valse eller metalplade med stifter, der drives af et urværk eller et håndsving. (Kilde : internettet ) Spilledåser blev især fremstillet i Schweiz fra omkring år 1800, ofte i miniatureformat, i smukke æsker eller i møbler. De kunne også være indbygget i orgler eller lirekasser. Man indsatte masser af orgelpiber og slagsinstrumenter, således, at man kunne illudere et helt symfoniorkester eller et danseorkester. Det selvspillende klaver ( Pianolaet ) kom også frem i den periode. Den tids spilledåser havde et populært repertoire. Spilleinstrumenter på plader blev udbredt fra ca. år Disse instrumenter kunne være i skabsfacon og indeholde flere melodier end instrumenterne på valse. Fabergéæg Guldsmeden Fabergé fremstillede til det russiske hof særlige spilledåser i perioden fra 1908 og frem til ca Spilledåserne blev bestilt af Zaren og brugt som gaver til hans familie ved påskehøjtiden. Spilleriet kunne være i meget smukke æg besat med perler og ædelstene og indeni kunne der være forskellige små figurer og temaer, f.eks. en hestevogn i guld, smukke blomster og/eller andre aktuelle temaer.

10 Side 10 Den lille prins Alexei fik til en påske et æg med figur af Pinnochio med den lange næse. Når musikken spillede, voksede næsen og til slut, når musikken sluttede, kunne man trykke på en knap og fluks fik næsen den normale størrelse igen. Næsen fungerede som fløjte. Den lille dreng var meget betaget af den og legede med den uafbrudt. I dagens Danmark kan man købe mange slags spilledåser og toppe. De kan være indbygget i smykkeskrin, klovne og andre figurer af cirkusartister samt i eventyr-figurer. Men de gamle spilledåser er nu efter min mening de smukkeste og mest spændende.

11 Side 11 Stort og småt Kaffetjansen i oktober måned tager Lisbeth. Husk at vaske din kop af, hvis du har lånt den i køkkenet. Kontingentet for perioden 1. okt til 30. sept er 250 kr. Du kan overføre beløbet direkte til konto , så sparer du bankgebyret. *********************************************** Sælges Dukker i nationaldragter Henvendelse på tlf ************************************************ Permanente udstillinger og museer Barbie-museet på Borups Alle 188 Åbent efter aftale. Legetøjmuseet Olgas Lyst,Sommerstedsgade 11,telefon Kun åben efter aftale. Midlertidige udstillinger Storm P. museet, Frederiksberg Runddel, viser Vilhelm Hansens originaltegninger om Rasmus Klump og hans venner. Udstillingen har åbent tirsdag søndag fra kl Udstillingen slutter den 4. januar 2015

12 Program for 2. del af sæson sept. 2014: Nyanskaffelser ( Sommerfristelser) 2. okt. 2014: Bondegårdsliv ( dyr og redskaber ) 6. nov. 2014: Spilledåser og andre lydeffekter 4. dec. 2014: Julemødet Loppemarkeder Spejdernes loppemarked i Farum, Hvedemarken: 1. lørdag i hver måned Kræmloppen,Slotherrensvej 107, Vanløse. Hver weekend Samlertræf i Frederiksberghallen,halA,den 7. dec 2014 kl , gratis adgang Antik og genbrugsmarked, Forum, den nov Amagerlopperne,Sundbyvang, den nov, 2014 Loppemarked Hedegårdens butikscenter, Ballerup,den 1. nov Gladsaxeloppen, Satelitten Søborg, den 1. nov Valbyhallen, den februar 2015, kl entre 40 kr. Se i øvrigt oversigt over markeder på Formandens E- mailadresse : birgittedencker@mail.dk Formandens telefonnr Redaktørens E- mailadresse: anny@newmail.dk Redaktørens telefonnr Redaktørens postadresse: Brunevang 36,st,th, 2610 Rødovre Hjemmesiden: Deadline til næste blad: 15. november 2014

Månedens emne: Bondegårdsliv ( dyr og redskaber ) NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

Månedens emne: Bondegårdsliv ( dyr og redskaber ) NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.7/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 2. okt. 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Bondegårdsliv ( dyr og redskaber

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 26 Nr. 1/2017 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møder Torsdag den 5.januar 2017: Emne: Billeder om legetøj Torsdag den 2.februar 2017:Emne:

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.6/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde Torsdag den 3. september 2015 kl. 14.30 Månedens emne; Nyanskaffelser NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.3/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 6. marts 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Køretøjer af alle slags NB. Hvis

Læs mere

Årgang 21. Nr. 7/2012

Årgang 21. Nr. 7/2012 Årgang 21 Nr. 7/2012 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 4. oktober 2012 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Påklædningsdukker Kære medlemmer!

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.6/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 4. sept. 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Nyanskaffelser ( Sommerfristelser

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.4/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. april 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Generalforsamling og loppetorv NB.

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.3/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 5. marts 2015 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Håndarbejdsredskaber v/margit Ambeck

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.9/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 3.december 2015 kl. 14.00 Månedens emne: Julefesten NB. Hvis du kommer efter

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.1/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 9. januar 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Tegneserier, tegneseriefigurer

Læs mere

Årgang 21. Nr. 6/2012

Årgang 21. Nr. 6/2012 Årgang 21 Nr. 6/2012 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 6. september 2012 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Nyanskaffelser og anbefalinger

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 5/2013.-8 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 2. maj 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Dukketøj, sko, hatte m.v. NB. Hvis

Læs mere

Årgang 24. Nr.5/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner. Særnummer. Juni 2015

Årgang 24. Nr.5/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner. Særnummer. Juni 2015 Årgang 24 Nr.5/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Særnummer Juni 2015 Kære medlemmer! Side 2 Dette blad er et særnummer og rummer referaterne fra Generalforsamlingen og fra mødet i maj

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 26 Nr.3/2017 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 4. maj 2017 Mødet starter kl. 14.30 NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes

Læs mere

Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg

Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Årgang 21 Nr. 2/2012 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 2. februar 2012 kl. 14.30 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Månedens emne: Trolde Side 2 Kære

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 1/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. januar 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Det samler jeg også på. NB. Hvis

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 27 Nr. 2/2018 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møder Torsdag den 1.marts 2018 kl. 14.30 Emne: Arbejdspladser ( køkken, butik, gårde, postkontor

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 25 Nr. 5/2016 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 12. maj 2016 kl. 14.30 Månedens emne: Hjemmestrikket legetøj og andet hjemmelavet

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.8/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 5.november 2015 kl. 14.30 Månedens emne: Nattøj og undertøj gennem 50 år.

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 21207032 så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 21207032 så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 7/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. oktober 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Brio- legetøj NB. Hvis du kommer

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr.8/2013. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 7. november 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Julepynt NB. Hvis du kommer efter

Læs mere

Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg

Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Årgang 20 Nr. 7/2011 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 6. oktober 2011 kl. 14.30 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Månedens emne: Nyanskaffelser Side

Læs mere

Månedens emne: Det samler jeg også på! / Hvad er det?

Månedens emne: Det samler jeg også på! / Hvad er det? Årgang 21 Nr. 1/2012 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 5. januar 2011 kl. 14.30 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Månedens emne: Det samler jeg også

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 6/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 5. september 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Nyanskaffelser: Hvad har vi

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.4/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 9.april 2015 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Generalforsamling, Spøg og skæmt

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 25 Nr.1/2016 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 7. januar 2016 kl. 14.30 Månedens emne: Påklædningsdukker NB. Hvis du kommer

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.2/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 6. februar 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Dukker under 15 cm. NB. Hvis du

Læs mere

Månedens emne: Legetøj på hjul, f.eks. heste, trækdyr, dukkevogne m.v.

Månedens emne: Legetøj på hjul, f.eks. heste, trækdyr, dukkevogne m.v. Årgang 20 Nr. 8/2011 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. november 2011 kl. 14.30 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Månedens emne: Legetøj på hjul, f.eks.

Læs mere

Månedens emne: Dukkemøbler efter 1930 samt Tekno

Månedens emne: Dukkemøbler efter 1930 samt Tekno Årgang 21 Nr. 8/2012 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 1. november 2012 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Dukkemøbler efter 1930 samt Tekno

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.2/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 5. februar 2015 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Danske egnsdukker, herunder også

Læs mere

Årgang 20. Nr. 4/2011. Medlemsblad for foreningen. Legetøjets venner

Årgang 20. Nr. 4/2011. Medlemsblad for foreningen. Legetøjets venner Årgang 20 Nr. 4/2011 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 7. april 2011 kl. 18.30 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30 B 2000 Frederiksberg Månedens emne: Generalforsamling +

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr.9/2013. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 5. december 2013 kl. 14.00 ( bemærk ændret tid) Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Julemødet

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 27 Nr. 3/2018 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møder Torsdag den 3.maj 2018 kl. 14.30 Emne: Celluidlegetøj NB. Hvis du kommer efter kl.

Læs mere

Legetøjets venner. Årgang 20. Nr. 1/2011. Medlemsblad for foreningen

Legetøjets venner. Årgang 20. Nr. 1/2011. Medlemsblad for foreningen Årgang 20 Nr. 1/2011 2 Næste møde Nu starter vi på et nyt år, hvor vi igen skal mødes og udveksle erfaringer om vore samleobjekter. På grund af det aflyste julemøde vil bestyrelsen gøre lidt mere ud af

Læs mere

46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og

46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og 46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og ryg af sort glittet hørlærred. Mønstrede metalknapper.

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 21207032, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 21207032, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.7/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde Torsdag den 1.oktober 2015 kl. 14.30 Månedens emne: Dukker fra 1925-1075 NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på

Læs mere

Hæklet dukke - Sus. Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch. Sådan hækles Sus:

Hæklet dukke - Sus. Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch. Sådan hækles Sus: Hæklet dukke - Sus Sådan hækles Sus: Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch Tyndt hudfarvet garn, som passer til hæklenål nr. 3. Gult garn til hår. Nogle rester

Læs mere

Amy og Alice Design Ilse Funch

Amy og Alice Design Ilse Funch Amy og Alice Design Ilse Funch Dukkerne Sidse og Amy er strikket efter samme opskrift: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Gule nuancer garn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet

Læs mere

Månedens emne: Julemødet NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

Månedens emne: Julemødet NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.9/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 4. december 2014 kl. 14.00 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Julemødet NB. Hvis du kommer

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 25 Nr. 6/2016 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møder Torsdag den 1. sept. 2016: Emne: Nyanskaffelser Torsdag den 6. okt. 2016: Emne: Tegneserier

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 2/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 7. februar 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Miniature legetøj NB. Hvis du

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 4/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 4. april 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Generalforsamling og loppemarked.

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850.

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850. Ærmetrøje og skørt 90. SÆM 5817. Hjemsted: Ukendt. Ærmetrøje og skørt af blåt, glittet ulddamask foeret med ubleget hørlærred. Trøjen har skjult snøring med 5/4 forskudte huller. Smal ryg med søm. Snøret

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 25 Nr. 3 og 4/2016 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 7.april 2016 kl. 14.30 Månedens emne: Generalforsamling og loppetorv

Læs mere

Tørklæder Udstillingsnr.: 137

Tørklæder Udstillingsnr.: 137 Tørklæder Tørklædet blev brugt af både mænd og kvinder. Hos mændene blev det bundet omkring skjortekraven som halsklud, og hos kvinderne blev det lagt over skuldrene og puttet ned i bullens åbning foran.

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 25 Nr. 7/2016 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møder Torsdag den 3.november 2016: Emne: Dyr til dukker og dukkehuse Torsdag den 1.december

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 25 Nr.2/2016 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 4.februar 2016 kl. 14.30 Månedens emne: Krammelegetøj NB. Hvis du kommer

Læs mere

Olivia. Af Ilse Charlotte Funch

Olivia. Af Ilse Charlotte Funch Olivia Af Ilse Charlotte Funch Dukken: Materiale til dukken: Tyndt beige garn, som passer til pinde nr. 2,5. Jeg har brugt Strømpegarn. Råhvidt og lyseblåt garn til undertøj og rustrødt garn til hår. Nogle

Læs mere

Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch

Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch Sådan strikkes Pernille: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Rødbrunt uldgarn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet tyndt garn til brodering

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

83 Odense Bys Museer nr. 1979/95 Hjemsted: Drejø Beskrivelse: Korsklæde, snip. Det består af en trekant af fint lærred, dertil er syet et 10 cm bredt stykke fint mønstret bomuld med en 5 cm bred kant af

Læs mere

Materiale til dukken: Benene og kroppen: Armene: Fødderne: Montering:

Materiale til dukken: Benene og kroppen: Armene: Fødderne: Montering: Trine Materiale til dukken: Dukken: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Orange garn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet tyndt garn til brodering af ansigtet. Til fyld er der brugt

Læs mere

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt af Brian Kristensen http://akrylkunst.dk side 1 af 6 Denne quick guide viser i korte steps hvordan man tegner de rigtige proportioner i et ansigt. For at have et fundament når du tegner et ansigt er det

Læs mere

KURSUS KATALOG 2015-2016

KURSUS KATALOG 2015-2016 KURSUS KATALOG 2015-2016 KATALOGET er dels et program over planlagte kurser i 2016 samt en beskrivelse af de kurser jeg tilbyder. Er i en gruppe eller nogle stykker som kunne have lyst til at få et af

Læs mere

REVIDERET SPROGVURDERINGSSKEMA

REVIDERET SPROGVURDERINGSSKEMA REVIDERET Til sprogvurdering af børn i børnehaveklassen 1 Rim: Find de to ord, der lyder ens INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne test siger noget om barnets lydlige opmærksomhed. Det skal du

Læs mere

SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN

SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN Rim: Find de to ord, der lyder ens INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne test siger noget om barnets lydlige opmærksomhed. Det skal du bruge

Læs mere

Bitorn Hanne Rasmussen StrikStrikStrik 2016

Bitorn Hanne Rasmussen StrikStrikStrik 2016 Bitorn Hanne Rasmussen StrikStrikStrik 2016 Der skal bruges: Bitorn En kombination af et klassisk nordisk hjulmønster og Tern, et lækkert garn af 75% uld og 25% silke fra Quince & Co har dannet basis for

Læs mere

Rødhætte. Sød, blød og charmerende Strikket i uld og filtet i maskinen

Rødhætte. Sød, blød og charmerende Strikket i uld og filtet i maskinen Rødhætte Fritidsgarn et nøgle i hver farve: Hudfarve, sort, brun, lys rød, mørk rød Strømpepinde 5 mm Strikket oppefra og ned. Altså: Hoved, hals, krop og ben Derefter arme og andet tilbehør Sød, blød

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Torsdag den 7. marts 2019 kl Emne: Hjemmelavet tilbehør til dukkehus, møbler, puder tæpper

Torsdag den 7. marts 2019 kl Emne: Hjemmelavet tilbehør til dukkehus, møbler, puder tæpper Årgang 28 Nr. 2/2019 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 7. marts 2019 kl. 14.30 Emne: Hjemmelavet tilbehør til dukkehus, møbler,

Læs mere

Hækling. Krea. lær nem. guide til stockholm. tunesisk. tryl ur om til skab. Knyt de fedeste armbånd. kender du. 10 nye. bedste fra os til dig

Hækling. Krea. lær nem. guide til stockholm. tunesisk. tryl ur om til skab. Knyt de fedeste armbånd. kender du. 10 nye. bedste fra os til dig 10 nye strikmodeller Nr. 2 April - Juli 2015 Kr. 49,95 lær nem macramé Knyt de fedeste armbånd Håndarbejde Strik Sy Hækl Bolig Inspiration ideer det bedste fra os TASKE MED BRODERI til dig TOP MED BLONDERYG

Læs mere

15 mm Top. Forside TRO TRO TRO PÅ DET PÅ DET PÅ DET. Bund TRO TRO TRO TRO PÅ DET PÅ DET PÅ DET PÅ DET. 15 mm 12 mm

15 mm Top. Forside TRO TRO TRO PÅ DET PÅ DET PÅ DET. Bund TRO TRO TRO TRO PÅ DET PÅ DET PÅ DET PÅ DET. 15 mm 12 mm Top TRO PÅ DET TRO PÅ DET TRO PÅ DET TRO PÅ DET Forside TRO PÅ DET TRO PÅ DET TRO PÅ DET Top Optimisme Tænk på 5 tanker, der ville gøre dig glad. Skriv dem ned og vis dem til en kammerat. Optimisme Forestil

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Elvere. Tips og ideer til elverkostume. Guide skrevet af Anna Balsgaard

Elvere. Tips og ideer til elverkostume. Guide skrevet af Anna Balsgaard Forfatter Anna Balsgaard Dato Man Maj 23, 2005 10:38 pm Beskrivelse Hvad kan man selv gøre for at ens elverroll også ligner en elver? Kategori Kostumer Type Udstyrs Guide --------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Grise Nøgle Etui Carmen Jorissen creacarmen.wordpress.com

Grise Nøgle Etui Carmen Jorissen creacarmen.wordpress.com Grise Nøgle Etui Carmen Jorissen creacarmen.wordpress.com Carmen skriver: Denne søde gris hjælper dig med at finde dine nøgler hver gang! Du behøver ikke længere vende din taske på hovedet for den er meget

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Månedens emne: Julemødet ( se mere inde i bladet )

Månedens emne: Julemødet ( se mere inde i bladet ) Årgang 20 Nr. 9/2011 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 1. december 2011 kl. 18.00 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Månedens emne: Julemødet ( se mere

Læs mere

Teddy Rattle Is it a toy isitatoy.blogspot.dk

Teddy Rattle Is it a toy isitatoy.blogspot.dk Teddy Rattle Is it a toy isitatoy.blogspot.dk Aishakenza fortæller: Mange tak for jeres interesse i min lille Bamse Rangle. Her er endelig opskriften. Som sædvanlig må du ikke sælge dette mønster. Du må

Læs mere

Solstrålens sangbog. sangbog. - Sange for de helt små

Solstrålens sangbog. sangbog. - Sange for de helt små Solstrålens sangbog sangbog - Sange for de helt små Lille Peter Edderkop Lille Peter edderkop kravlede op ad muren, så kom regnen og skyllede Peter ned. Så kom solen og tørrede Peters krop, lille Peter

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

Test din viden om Substantiver

Test din viden om Substantiver Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Substantiver 7 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 1 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

KOLLEKTION // TIL FRISØREN

KOLLEKTION // TIL FRISØREN KOLLEKTION // TIL FRISØREN 2 intro guide I dette hæfte har du mulighed for at udvælge forskelligt tøj, tasker og andet merchandise fra Coss. På alt tøj er der trykt et NAK-logo på fronten nederst til højre,

Læs mere

NISSEPIGEN NAJA OPSKRIFT

NISSEPIGEN NAJA OPSKRIFT NISSEPIGEN NAJA NISSEPIGEN NAJA Materialer Mayflower Cotton 8/4 Organic Øko: Hvid (02), Støvet rosa (07), Grå (18), Sand (25) og Brun (26) Sikkerhedsøjne: 2 stk. (6 mm.) Hæklenål: hæklenål nr. 2,5. En

Læs mere

Nyhedsbrev. Garnindkøbsforeningen af 1998 april 2014. #1 Væver Pia Jensen har sammenlignet indfarvningen af Tæppegarnet med indfarvning af Åkleog

Nyhedsbrev. Garnindkøbsforeningen af 1998 april 2014. #1 Væver Pia Jensen har sammenlignet indfarvningen af Tæppegarnet med indfarvning af Åkleog Nyhedsbrev Garnindkøbsforeningen af 1998 april 2014 Udvalgte vævere har fået udfordringen at afprøve det nye tæppegarn fra garnkort 2013. 14-006 Tæppegarn Uld Råhvid www.yarn.dk/product/14-006-taeppegarn-uld-raahvid-566/

Læs mere

2016 Unkeldesign All rights reserved

2016 Unkeldesign All rights reserved Ralf Rensdyr 1 Materialer 100% bomuld til hæklenål 3 (ca. mål) - Brun 40 g - Lidt råhvid til gevir - Lidt rød til næse - Lidt sort til øjne - Lidt hvid til øjne Polyesterfyld (pudefyld) Hæklenål: str.

Læs mere

MERE SJOV MED PAPTALLERKENER En male/klippe/klistrebog for hele familien

MERE SJOV MED PAPTALLERKENER En male/klippe/klistrebog for hele familien Gratis prøveversion Agnes Ingersen MERE SJOV MED PAPTALLERKENER En male/klippe/klistrebog for hele familien Foto Claus Eliasen Forlaget Ingersen Sjove Ting Af Paptallerkener Copyright: 2007 Agnes Ingersen

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

Kend din kropstype. De fem kropstyper vi sætter fokus på er:

Kend din kropstype. De fem kropstyper vi sætter fokus på er: Kend din kropstype At kende din kropstype er et rigtigt godt udgangspunkt for at finde det tøj, der skaber balance i din krop. Når du kender din kropstype, giver det dig mulighed for at arbejde med, hvad

Læs mere

8 Living Bolig sommerserie SØNDAG DEN 30. JUNI 2013. Bondehuset bag bakken

8 Living Bolig sommerserie SØNDAG DEN 30. JUNI 2013. Bondehuset bag bakken 8 Living Bolig sommerserie SØNDAG DEN 30. JUNI 2013 Bondehuset bag bakken SØNDAG DEN 30. JUNI 2013 Bolig sommerserie Living 9 Rikke Koks Andreassen er kommet i Kikhavn, siden hun var barn.»området betyder

Læs mere

Rita og Krokodille. Zoo. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Zoo. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Zoo Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 FADE IN: INT. HJEMME HOS DAY Krokodille står foran et spejl. Rita sætter

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Id Genstand nr.:dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 20 001X020 korsklæde knipling. 21 001X021 korsklæde knipling

Id Genstand nr.:dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 20 001X020 korsklæde knipling. 21 001X021 korsklæde knipling Id Genstand nr.:dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 20 001X020 korsklæde knipling 21 001X021 korsklæde knipling 22 001X022 korsklæde blonde (maskin) 23 001X023 korsklæde m. broderi 24 001X024

Læs mere

Legetøjets venner. Årgang 20. Nr. 3/2011. Medlemsblad for foreningen

Legetøjets venner. Årgang 20. Nr. 3/2011. Medlemsblad for foreningen 2 Årgang 20 Nr. 3/2011 Næste møde Så er det dukkeovertøj og hatte m.m., der står på menuen denne gang. Foruden hatte, så er der jo også paraplyer, tasker, sko, smykker og strømper. Vi får se, hvad der

Læs mere

Monster Zottel, Flusi, Susi i BRAZILIA COLOR, BRAVO BABY

Monster Zottel, Flusi, Susi i BRAZILIA COLOR, BRAVO BABY 1 Monster Zottel, Flusi, Susi i BRAZILIA COLOR, BRAVO BABY Garn: Brazilia/Brazilia Color, 100 % polyester, 1 ngl = 50 g, 90 m, Bravo Baby, 100 % polyakryl, 1 ngl = 50 g, 184 m. Garnforbrug: Zottel: Brazilia

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Vor færdig pakkede Nytårssæt, en stor succes de seneste år

Vor færdig pakkede Nytårssæt, en stor succes de seneste år Jul og Nytår 2015 Café & Restaurant Johan Schlichting Kære Kunde. Sæson 45 Snart er det atter Jul, samt Nytår. Vi har også i år, samlet nogle af vore Jule & Nytårs artikler, i dette katalog, hvor De kan

Læs mere

Aktivitetskatalog Efterår 2015. SifXHof. Holmstrupgård

Aktivitetskatalog Efterår 2015. SifXHof. Holmstrupgård Aktivitetskatalog Efterår 2015 SifXHof Holmstrupgård Indhold 1 I det følgende kan du læse om de aktivitetstilbud, som SifXHof har til dig i løbet af efteråret 2015. Hvis du er interesseret i at deltage

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

BREAK FREE. Et manusskript af: RODEN 18/19 Station NEXT. Anna Møller Yang SECOND DRAFT/FINAL DRAFT

BREAK FREE. Et manusskript af: RODEN 18/19 Station NEXT. Anna Møller Yang SECOND DRAFT/FINAL DRAFT BREAK FREE Et manusskript af: RODEN 18/19 Station NEXT Anna Møller Yang SECOND DRAFT/FINAL DRAFT OKTOBER 2018 1 INT TOILET - AFTEN 1, pige på ca 17 år står på toilettet med en, ca 17 år. Der er afdæmpet

Læs mere

Legetøjets venner. Årgang 20. Nr. 2/2011. Medlemsblad for foreningen

Legetøjets venner. Årgang 20. Nr. 2/2011. Medlemsblad for foreningen 2 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. februar 2011 kl. 14.30 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30 B 2000 Frederiksberg Årgang 20 Nr. 2/2011 Næste møde Dette møde handler om

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2 KAPITEL 2 ÆNDREDE PLANER Åh nej, mor. Mirja lægger hovedet på skrå. Ikke i dag. Kan det ikke bare blive i morgen? Søde Mirja. Mor sukker og tørrer sig over panden. Heller ikke det får de dybe rynker til

Læs mere