Tag med på snaphanetur til Skåne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tag med på snaphanetur til Skåne"

Transkript

1 Tag med på snaphanetur til Skåne Lørdag den 25. maj kan du komme med på en en-dags bustur til snaphanelandet i Skåne. Det er Foreningen Svend Gønge, der arrangerer turen ~ i samarbejde med foreningens venskabsforbindelse i Skåne, C. A. Cederborgsallskapet. Cederborg-sallskapet står for dagens program, som blandt andet byder på besøg på nogle af de største snaphaneseværdigheder, middag på Broby Gastgivergård i Broby (snaphanesteg er på menuen). Turen vil komme til at koste ca. 800 kroner pr. deltager, incl. middagen på Broby Gastgivergård. Dertil skal man beregne udgifter til morgenmad og aftensmad, som vi vil indtage på vejen. Evt. kan man vælge at tage morgenmad med. Bussen afgår fra og ankommer til Medborgerhuset Lundby, Banevej 4,4750 Lundby, lige ved siden af Lundby Station. Der er afgang k! og hjemkomsten forventes at være omkring k!. 21. Hvi du vil vide mere, inden du melder dig til turen, kan du kontakte formand for Foreningen Svend Gønge, Peter Sten, på tlf./sms eller maile ti I sten@post7.tele.dk. Dagen efter, den 26. maj, er der i øvrigt dansk-svensk 1600-talsdag i Ostra Sallerups prastgård, Hårby. Hvis der er interesse for det, kunne vi evt. udvide udflugten til snaphanelandet med en dag, overnatte i Skåne og deltage i den dansk-svenske 1600-tal dag i Hårby. Det kunne da være fint, hvis nogle af deltagerne i de årlige gøngemarkeder i Lundby mødte op i deres flotte dragter. Meld tilbage, om du er intere eret i dag deltage i en en -dages-tur til snaphanelandet i Skåne den 25. maj eller om du er interesseret i en to -dages-tur med overnatning, så turen også kommer til at omfatte deltagelse i danskvensk 1600-talsdag i Hårby. Ring/sms eller mail sten@post7.tele.dk. Hvi turen bliver på to dage, vil den nok komme til at koste omkring 1800,- kr. pr. person, da vi også skal indregne overnatning i prisen. Meget mere om turen til Skåne i næste nummer af 4750Avisen, som udkommer den 2. marts. ps.

2 Axel Johansson fortæller om vildtbanen Den fremragende amatørarkæolog og særdeles historisk kyndige Axel Johansson Lundby, kommer til generalforsamlingen i Foreningen Svend Gønge onsdag den 13. februar og fortæller om den kongelige vildtbane og Vordingborg Rytterdistrikt. Vildbanen var et gigantisk kongel igt jagtområde, som blev anlagt af Chr. IV i Ved GI. Tappernøje Kro ud til Præstø Fjord startede Christian IV's vildtbane i 1616 og forløbet var de 15 km tværs over Sydsjælland til Dybsø Fjord. Det samlede vildtbaneareal blev på ca. 400 kvadratkilometer, hvorved det sydligste Sjælland blev tii Nordens største (!J. Sean koden for al komme tilden mobile hjemmeside Axel Johansson kommer og fortæller om Den kongelige Vildtbane. dyrehave. Vildtbanens afgrænsning var af forskellig art. Det kunne være kraftige rishegn, grøfter eller naturlige vandløb og søer. Axel Johansson holder sit foredrag efter den ordinære generalforsamling i Foreningen Svend Gønge, som afholdes onsdag den 13. februar kl i Medborgerlluset Lundby, 4750 Lundby. Generalforsamlingens dagsorden er ifølge vedtægterne og på valg på årets generalforsamling er Gunnar Stobbe og Jens Hallqvist samt suppleanterne Birgit Rasmussen og Ingegerd Ri is. Alle modtager genvalg. Det skønnes, at generalforsamlingen varer en halv time tii tre kvarter, og efter en kaffepause, vil Axel Johansson holde sit foredrag fra kl Gratis adgang. Det er muligt at melde sig ind i Foreningen Svend Gønge ved at sende en mail til svendgoengepoulsen@gmail.dk. Det er gratis at være medlem. For medlemsskabet får man jævnlige nyhedsbreve tilsendt pr. mail.

3 Ny pendlertalsmand ved Lundby St. Pendlerklubben ved Lundby Station relancerer sig med mailadresse og selvstændig fane på hjemmesiden Pendlerne fra Lundby station har fået ny pendlertalsmand, det er Lars Kjær Hansen der har taget over efter Ingegerd Riis. Pendlerne får nu en fane på og der er med den nye mailadresse lagt op til at vi samler op på de fælles informationer, der måtte være ved at pendle fra Lundby. Mail:pendler. Der fortsættes og etableres et styrket samarbejde med Borgerforeningen i Lundby og Lundby Lokalråd. Det er tanken, at der tillige skabes mere formelle kontakter til de øvrige lokalråd og grupper, der benytter Lundby Lars Kjær Hansen, der nu er talsmand/ar pendlerne, der benytter Lundby Station. station. Der er netop sendt høringsvar til kommunen vedr. busdriften 2014, og i den forbindelse er det en skuffelse at se, at kommunen nu helt fravælger Lundby station som vendeplads for busdrift i nærområdet. At trafikken fra hele kommunen nu peger ind mod Vordingborg. Dette er rigtig ærgerligt, da DSB med køreplanskiftet 2013, har lyttet til protesteren fra Lundbys Pendlere for at få en afgang yderligere mellem og Det er i den nye køreplan blevet til afgang sydover. Medens afgangene mod København forsat har halvtimesdrift fra k/ og frem til på hverdage. Det er vigtigt at nævne, at pendlertalsmanden ikke kan tage sig af egentlige klager over DSB, Movia eller Rejsekortet. Her er det vigtigt, at man benytter de anvisninger, der er for DSB, Movia og Rejsekortet. Men pendleltalsmanden vil gerne være orienteret på den ene eller anden måde, hvis det viser sig at være mere generelle fej l og problemer der opstår. Ambassadøralten med Peter Tillisth Torsdag den 14. marts kommer godsejer Peter Oxholm Tillisch til Lundby og fortæller om sig selv og sine godser. Peter Oxholm Tillisch er en af Foreningen Svend Gønges ambassadører, og arrangementet, som holdes i Medborgerhuset Lundby, Banevej 4,4750 Lundby, begynder k/ og er et led i den foredragsrække med foreningens prominente ambassadører. Tidligere har foreningen holdt ambassadøraftener med Peter Henrik Tesdorpf fra Gjorslev, Bernt Johan Collet, Lundbygård, Keld Møller Hansen, Museerne Vordingborg og fhv. borgmester i Præstø og nuværende regionsrådsmedlem Peter Madsen. Peter Oxholm Tillisch vil fortælle om sin slægt, om sine to godser Rosenfeldt ved Vordingborg og 0bjerggaard i Køng. Vi skal høre om historien, men vi skal også høre, hvordan det er at drive moderne godser i dag. Peter Oxholm Tillisch er kendt for at deltage i samfundslivet og -debatten, og han tager mange initiativer. Blandt andet er han initiativtager til planerne om at opføre et biogasanlæg i Lundby Lokalol11råde. Alle er velkomne til ambassadøl'aftenen med Peter Oxholm Tillisch. Entre: 50,- kr., som inkluderer kaffe og kage.

4 Gule ærter tillællesspisning i Lundby ] denne kolde vintertid har pigerne i køkkenet valgt en god gammel dansk menu til fællesspisningen tirsdag den 5. februar kj i Medborgerhuset Lundby, Banevej 4,4750 Lundby. Menuen består af gule ærter med kogt kød, medisterpølse, rugbrød, sennep og rødbeder. Efter hovedretten er der kaffe ellerte og hjemmebagt kage. Prisen for alle disse herligheder er: Voksne kr. 70,00 Børn kr. 35,00 Som sædvanligt kan der købes øl, vand og vin til rimelige priser. Tilmelding kan ske på Med- borgerhusets telefon eller på mail til winbi@forum.dk. Sidste frist for tilmelding er søndag den 3. februar af hensyn til indkøb. Denne aften vil der værre mulighed for at forny sit kontingent til Støtteforeningen for Skulle der blandt deltagerne i fællesspisningen være gæster, som måtte ønske af blive med lem af Støtteforeningen, er der også mulighed for det denne aften. Støtteforenillgen formålsparagraf er at yde støtte til vedligeholdelse og drift af Medborgerhuset Lundby. Generalforsamling torsdag den 7. februar kl i Køng Forsamlingshus, Dagsorden j henhold til vedtægterne. Med venlig hilsen Leif Andersen kasserer Det er her på Lundby Hovedgade 95, Snaphanen Cafe & Butik holder til. Snaphanen Cafe og Butik nu på Facebook N u kan 4750 A visens læsere gå på Facebook og blive opdateret med informationer fra Snaphanen Cafe og Butik. Der vil komme billeder, information om varer i butikken og menu og aktiviteter i cafeen. Og så vil der komme beskrivelser af, hvor spændende det er at være frivillig i cafe og butik med opfordring til at komme og være med. ] kan finde Snaphanens side her: SnaphanenButikCafe SKAL DE HOLDE Bryllup Barnedåb Konfirmation Sølvbryllup Rund fødeseldag Reception - eller anden fest, så er vi klar til at gøre dagen til en dejlig oplevelse! BÅRSE SAMlINGSHUS Selskabs -& Mødelokaler Næstvedvej 52 Bårse Præstø Tlf baarsesamlingshus@hotmail.com TORVECAFEENS KØKKEN Tlf FÆLLES SPISNING I BARSE SAMLINGSHUS Første onsdag i måneden kl DAGENS RET incl. kaffe og småkager Pris pr. kuvert kr HUSK: Ring for bordbestilling senest dagen før på tlf / DINNER TRANSPORTABLE.' mad ud af huset fra 10 till.ooo kuverter. Ring og hør nærmere~

5 Ambassadøraften med Peter Tillisch Foreningen Svend Gønge afholder en aften med en af foreningens ambassadører, Godsejer Peter Ti Ilisch, Rosenfeldt og 0bjerggaard Torsdag den 14. marts kj i Medborgerhuset Lundby Banevej 4,4750 Lundby Peter Tillisch vil fortælle om sig selv, sin baggrund og om sine to godser og moderne godsdrift. Entre: 50 kr. incl. kaffe og kage. Tirsdag den 5. februar 2013 kj i Medborgerhuset Lundby, Banevej 4,4750 Lundby Støtteforeningen for Medborgerhuset Lundby indbyder til fællesspisning. Menu: Gule ærter med kogt kød/med isterpø 1se/rugbrød/ sennep og rødbeder. Efter denne ret er der kaffe/ the og hjemmebagt kage. Menu-pris: voksne: 70,- kr. børn: 35,- kr. Øl, vand og vin til meget rimelige priser! Denne aften vil der værre mulighed for at forny sit kontingent til Støtteforeningen for Skulle der blandt deltagerne i fællesspisningen være gæster, som måtte ønske afblive medlem afstøtteforeningen er der også mulighed for det denne aften. Støtteforeningen formålsparagraf er at yde støtte til vedligeholdelse og drift af Medborgerhuset Lundby. Tilmelding tlf eller på \\'il1hi((~f(jrlifi1.dk senest søndag den 3. febr. Alle er velkomne! Med venlig hilsen slå katten al tønden itappernøje Traditionen tro skal der igen i år holdes indendørs fastelavnsfest i Tappernøje Forsamlingshus. Det er en stadig voksende succes, hvor der dog fortsat er plads til mange flere. Børnene bliver delt ind i alderskategorier ved tønderne, så det bliver fair for alle. Der er fuld fart over feltet, og vi ser en masse glade børn, som virkelig kæmper om at blive kattekonge og kattedronning. Vi skal også have kåret bedst udklædte dreng og pige. Fastelavnsfesten foregår i år søndag den 10. februar 2013 k!. 14, så kan de små under tre år nå deres middagssøvn. Arrangementet koster 40,- pr. person, og til børnene vil der være godtepose, fastelavnsbolle og l juice, og til de voksne vil der være kaffe/te og fastelavnsbolle. Tag endelig bedsteforældre og familien med til en hyggelig fastelavnsfest. Tilmelding er en nødvendighed og skal ske senest 7. februar på tlf: eller Håber at se mange udklædte børn og også gerne forældre. Fastelavnshilsner fra Mikael & Katja amt bestyrelsen i Tappernøje FOI'samlingshus Se mere om arrangementet på forsamlingshuset Generalforsamling Onsdag den 13. februar kj i Medborgerhuset Lundby, Banevej 4,4750 Lundby Dagsorden efter vedtægterne. Indkomne forslag skal mai les til formanden senest onsdag den 6. februar k! sten@post7.tele.dk. Efter generalforsamlingen og en kaffepause holder Axel Johansson k!. 20 foredrag om Den kongelige Vildtbane på Sydsjælland og Vordingborg Rytterdistrikt. Alle er velkomne til generalforsamling og/eller foredrag. lndmeldelse i foreningen kan ske ved indgangen. Det er gratis at være medlem! Ved generalforsamlingen skal man dog have været medlem inden den l. januar 2013 for at være valgbar og have stemmeret. Med venlig hilsen Bestyrelsen

6 Nyt i Snaphanen Butik Lækkerier fra Okoladen Hvad tager man med til værten eller værtinden, når man skal ud? I Snaphanen Butik kan du få mange gode ideer til anderledes vært- og værtindegaver. Vi har f. eks. et pænt udvalg af lækre værtindegaver fra Li beth Skovs Solsikken. Der er både smarte lys og sæber i flot udstyr. Til værten er det store hit en æske med tre slags specialøl fra Bryghuset Snaphanen Butik har hjemtaget nye lækkerier fra 0koladen. Det drejer sig om marcipan- og nougatstænger i forskellige varianter. Alt er hancllavet og okologisk og fremstillet af de bedste ravarer pa 0koladen. Køb f. eks. 4 nougatreder for 39,- kroner. Vi har fortsat pladechokolade og overtrukne mandler fra 0koladen. Møn. En vingave er også altid en god ide, og her kan vi byde på noget helt unikt, nemlig den specialimporterede sydafrikanske vin fra vinfarmen Vreede en Lust. Delikatesse-oste fra Knuthenlund Du kan købe lækker økologisk ost fra det anerkendte økologiske gods Knuthenlund pa Lolland i Snaphanen Butik i Lundby. På opfordring fra flere kunder er osten endnu t skud pa rækken af kvalitetsprodukter, som Snaphanen Butik fører. dover blød og hard ost fører vi ogsa en lækker cremet yoghurt fra det økologiske gods Knuthenlund pa Lolland. Bliv frivillig i Snaphanen Flere og flere har opdaget, at det giver meningsfuld fritid at være frivillig i Snaphanen Butik eller i Snaphanen Cafe. Dels bliver man del af et fællesskab, dels er man med til at skabe liv i Lundby, dels er det en kæmpe oplevel e at arbejde sammen med de unge praktikanter fra ungdomsuddannel- sen STU i Lundby. Vagterne i butikken er på 4,5 eller 3,5 timer. Eftermiddagsvagten er fra og aftenvagten fra Du bliver grundigt instrueret og vejledt inden din debut. Vil du høre mere om det at være rrivillig i Snaphanen, så ring til Peter ten, Supervin fra Sydafrika Vi har faet stadig den populære vin, importeret direkte fra Sydafrika, pa lager! Snaphanen Butik, Lundby Hovedgade 95, har åbent alle ugens dage fra kl Tlf I Snaphanen Butik kan du få alle de gode is, både Hjem-Is og de populære løn-is. Det er dejligt at have is i fryseren til en hyggeaften foran fjerneren eller efter middagen. Møn-Isen findes i mange varianter og tre størr lser. 100 ml. til 20,- kr., 500 ml. til 55,- kr. og endelig de store bøtter med 750 ml. til 75,- kr.

7 Støt kurs i støtteforening Peter Oxholm Tillisth fortæller om sine åodser Torsdag den 14. marts kommer godsejer Peter Oxholm Tillisch til Lundby og fortæller om sig selv og sine godser. Peter Oxholm Tillisch er en af Foreningen Svend Gønges ambassadører, og arrangementet, som holdes i Medborgerhuset Lundby, Banevej 4,4750 Lundby, begynder kj og er et led i den foredragsrække med foreningens prominente ambassadører. Tidligere har foreningen holdt ambassadøraftener med Peter Henrik Tesdorpf fra Gjorslev, Bernt Johan Collet, Lundbygård, Keld Møller Hansen, Museerne Vordingborg og fhv. borgmester i Præstø og nuværende regionsrådsmedlem Peter Madsen. Peter Oxholm Tillisch vil fortælle om sin slægt, om sine to godser Rosenfeldt ved Vordingborg og 0bjerggaard i KØng. Vi skal høre om historien, men vi skal også høre, hvordan det er at drive moderne godser i dag. Peter Oxholm Tillisch er kendt for at deltage i samfundslivet og -debatten, og han tager mange initiativer. Blandt andet er han initiativtager til planerne om at opføre et biogasanlæg i Lundby Lokalområde. Alle er velkomne til am bassadøraftenen med Peter Oxholm Tillisch. Entre: 50,- kr., som inkluderer kaffe og kage. Meld dig ind i Foreningen Svend Gønge og kom til foredrag for halv pris Den nys genvalgte bestyrelse for Foreningen Svend Gønge har besluttet, at medlemmer af foreningen kan komme ind til foreningens foredrag til halv pris. Normalt koster det 50,- kroner - inel. kaffe og kage - at komme til foreningens velbesøgte foredrag i Medborgerhuset Lundby. Men fra og med ambassadøraftenen torsdag den 14. marts med Peter Tillisch kommer medlemmer ind til halv pris, altså 25,- kroner, vej at mærke inel. kaffe og kage. Og det er en rigtig god forretning at melde sig ind i Foreningen Svend Gønge. Kontingentet er nemlig fortsat på O kroner. Du sparer altså 25,- kroner ved at melde dig ind i foreningen, og som medlem modtager du tilmed jævnligt nyhedsbreve pr. mailog andre informationer om foreningens virke. Hvis du vil gøre brug af det gode tilbud, kan du melde dig ind ved indgangen til foredraget med Peter Tillisch, eller du kan sende en til svendgoengepoulsen@gmail.com. Støtteforeningen for Medborgerhuset Lundby har gjort det godt i igen! Det fremgik med al ønskelig tydelighed af foreningens generalforsamling, som blev afholdt den 22. februar i Medborgerhuset Lundby. Støtteforeningens opgave er ved afholdelse af arrangementer at bidrage til Medborgerhusets økonomi. Og det har man gjort godt. Alligevel appellerede foreningens formand, Winni Birch i sin beretning til, at Lundbys borgere bidrager med ideer til flere artangementer. Formanden opfordrede byens andre foreninger til at komme med forslag til flere forskellig artede arrangementer som kan afholdes i Støtteforeningens regi. Formanden udtalte en stor tak til alle, som på en eller anden måde havde bidraget til Støtteforeningens virke. På valg til bestyrelsen var' Børge Jensen, Johnny Birch og Helle Myhlendorph. Børge Jensen og Johnny Birch blev begge genvalgt uden modkandidater. Helle Myhlendorph havde ikke ønsket genvalg, og til den ledige plads i bestyrelsen blev valgt Hanne Skjødt uden modkandidat. Som suppleant blev Marianne Larsen genvalgt. Lizzie Møgelbjerg ønskede ikke genvalg og til den ledige plads som suppleant blev Jens Christian Rasmussen valgt. Næste nummer af 4750Avisen Vær opmærksom på, at næste nummer af 4750Avisen først udkommer lørdag den 6. april. Der er deadline for stof til bladet mandag den 1. april, 2. påskedag kl. lo!

8 Ambassadøraften med Peter Tillisch Foreningen Svend Gønge afholder en aften med en af foreningens ambassadører, Godsejer Peter TiJlisch, Rosenfeldt og Øbjerggaard Torsdag den 14. marts k i Medborgerhuset Lundby Banevej 4,4750 Lundby Peter Tillisch vil fortælle om sig selv, sin baggrund og om sine to godser og moderne godsdrift. Entre: 50 kr. ind. kaffe og kage. ' ' KALK"Ulf ERYST Tirsdag den 5. marts 2013 kl i Medborgerhuset Lundby, Banevej 4,4750 Lundby Støtteforeningen for Medborgerhuset Lundby indbyder til fællesspisning. Her vil der blive serveret noget helt vildt. Damerne i køkkenet har valgt en menu bestående af kalkunbryst, stegt som vildt med dertil hørende vildtsovs, kartofler og Waldorfsalat. Desserten består af frugttrifli. Denne menu koster for voksne kr. 70,00 børn kr. 35,00 børn under 3 år gratis Øl, vand og vin kan købes. Tilmelding tlf eller på winbi@forum.dk senest søndag aften den 3. marts. Alle er velkomne! Når man deltager i fællesspisningen er man samtidig med til at støtte Medborgerhuset i Lundby, da overskuddet ved disse arrangementer ubeskåret går til bevarelse og istandsættelse af huset. Det er også muligt at købe et støttebevis, som koster kr.loo,oo,og på den måde støtte Medborgerhuset. Med venlig hilsen Støtteforeningen for Medborgerhuset Lundby Den kgl. Vildtbane gik rent ind Amatørarkæolog Axel Johanssons foredrag om Den kg!. Vildtbane gik rent ind hos de omkring 75 tilhørere, der var mødt op i Medborgerhuset Lundby den 13. februar. Det var spændende at høre, hvordan fordums konger spærrede vildtet inde med vildtbanegrøfter og hegn og især den store vildtbane syd for en linje fra Tappernøje Fjord til Dybsø Fjord vakte interesse. Vildtbanen blev anlagt af Chr. 4 i 1600-taJlet og fornyet af hans barnebarn Chr. 5 i 1700-taIJet. Men allerede i slutningen af 1700-tallet blev den nedlagt igen. AIJigevel kan sporene efter vildtbanegrøften stadig ses i landskabet visse steder, og vildtbanestenene, der stod langs grøften er også for manges vedkommende bevaret for eftertiden. En af dem står foran Nysø Gods ved Præstø. Til mødet viste der sig at være op til flere "vildtbaneeksperter", som kunne bidrage med yderligere viden til Axel Johanssons foredrag. Det blev så spændende, at Axel Johansson har bebudet, at han vil danne en "vildtbanegruppe" under Foreningen Svend Gønge med det formål at få udgivet i hvert fald et hæfte med den sydsjællandske vildtbanes historie. Kunne du tænke dig at være med, kan du kontakte Axel Johansson på karen.g johansson@mail.dk eller på tlf Forening vil redde Vildtbanekroen Foreningen Svend Gønge vil redde Vildtbanekroen, som nedbrændte sidste år for eftertiden. Det fremgik af beretningen til generalforsamlingen i Foreningen Svend Gønge. Generalforsamlingen blev afholdt den 13. februar umiddelbart før Axel Johanssons foredrag om Den kg!. Vildtbane i Sydsjælland. Foreningen har kontakt til ejeren af huset og har taget initiativ til et samarbejde med Vordingborg Kommune og Museerne Vordingborg, som skal munde ud i, at resterne af den brændte vildtbanekro, som har ligget ved Dybsø Fjord siden tallet, overdrages foreningen, som så vil genopføre kroen i Lundby-Parken, hvor man i øvrigt har planer om at genopføre en kopi af GØngehøvdingen Svend Poulsen sidste bolig i Lundby, gadehuset, der lå overfor Lundby Kirke på hjørnet af Lundby Hovedgade og Manglekærvej. Det er i øvrigt tanken, at kopien af Svend Gønges sidste bolig og Vildtbanehuset skal være begyndelsen på det oplevelsescenter for Svend Gønge og hans samtid, som foreningen vil etablere i Lundby.

9 Nyt i Snaphanen Butik ØlandshvedeiSnaphanen Hvad tager man med til værten eller værtinden, når man skal ud? I Snaphanen Butik kan du fa mange gode ideer til anderledes vært- og værtindegaver. Vi har f. eks. et pænt udvalg af lækre værtindegaver fra Lisbeth Skovs Solsikken. Der er både smarte lys og sæber i flot udstyr. Til værten er det store hit en æske med tre slags specialøl fra Bryghuset '" Hører du til blandt dem, der gerne vil betale lidt mere for at leve sundt, så har Snaphanen Butik i Lundby endnu et godt tilbud til dig. Du kan nu købe den berømte 0landshvede i den lille butik på Lundby Hovedgade, både den grove og den fine hvedemel. Dertil fører vi nu også speltmel, speltkerner og svedjerug. Alt er naturligvis 100 pct. økologisk! Møn. En vingave er også altid en god ide, og her kan vi byde på noget helt unikt, nemlig den specialimporterede sydafrikanske vin fra vinfarmen Vreede en Lust. Delikatesse-oste fra Knuthenlund Du kan købe lækker økologisk ost fra det anerkendte økologiske gods Knuthenlund på Lolland i Snaphanen Butik i Lundby. På opfordring fra flere kunder er osten endnu et skud på rækken af kvalitetsprodukter, som Snaphanen Butik fører. Udover blød og hård ost fører vi også en lækker cremet yoghurt fra det økologiske gods Knuthenlund på Lolland. Bliv frivillig i Snaphanen Flere og flere har opdaget, at det giver meningsfuld fritid at være frivillig i Snaphanen Butik eller i Snaphanen Cafe. Dels bliver man del af et fællesskab, dels er man med til at skabe liv i Lundby, dels er det en kæmpe oplevelse at arbejde sammen med de unge praktikanter fra ungdomsuddannelsen STU i Lundby. Vagterne i butikken er på 4,5 eller 3,5 timer. Eftermiddagsvagten er fra og aftenvagten fra Du bliver grundigt instrueret og vejledt inden din debut. Vil du høre mere om det at være frivillig i Snaphanen, så ring til Peter Sten, Supervin fra Sydafrika Vi har fået stadig den populære vin, importeret direkte fra Sydafrika, på lager! Snaphanen Butik, Lundby Hovedgade 95, har åbent alle ugens dage fra kl. 13-%1. Tlf %909 I Snaphanen Butik kan du få alle de gode is, både Hjem-Is og de populære Møn-Is. Det er dejligt at have is i fryseren til en hyggeaften foran fjerneren eller efter middagen. Møn-Isen findes i mange varianter og tre størrelser. 100 ml. til 20,- kr., 500 ml. til 55,- kr. og endelig de store bøtter med 750 ml. til 75,- kr.

10 1 Winni og Johnny Birch, Lundby,jik prisen Årets Svend 2013 på generaljorsamlingen i Borgerforeningen Lundby. Her ses de i deres glansroller som Ane Marie og Svend Poulsen. Arets Svend 2013 Ægteparret Winni og ægteparret Birch har Johnny Birch, Lundby, gjort. Dels har de ydet en blev mandag den ll. formjdabel indsat for at marts hædret for deres få Medborgerhuset Lundby gigantiske indsats for til at blive så godt Medborgerhuset Lundby, kørende, som det er nu, da de blev udnævnt til Årets Svend på generalforsarnlingen dels er de aktive på mange andre fronter i det i Borgerfor- lokale liv i Lundby, f.eks. eningen Lundby. er de særdeles aktive og Prisen uddeles hvert år til skattede deltagere i de en eller flere personer, årl ige gøngemarkeder, som har gjort noget ekstraordinært hvor de spiller selveste for at kaste Gøngehøvdingen Svend glans over Lundby. Og det må man da sige, at Poulsen og hans hustru Ane Marie. '--' Rolig generalforsamling i Borgerforeningen Lundby Generalforsamlingen i Borgerforeningen Lundby blev under Maj-Britt Nielsens ledelse afviklet i god ro og orden mandag den ll. marts Formand Nils Glud aflagde beretning om årets aktiviteter og kasserer Steen ielsen fik godkendt sit reviderede regnskab. To vedtægtsændringer, foreslået af bestyrelsen, blev vedtaget. I stedet for valg til Syv Sogne Samarbejdet, som nu er nedlagt, indføjedes valg til Lundby Lokalråd, og det blev vedtaget, at generalforsamlingen fremover indkaldes gennem pressen og/eller elektroniske medier. Følgende bestyrelsesmedlemmer var på valg: Peter Mackeprang, Ingegerd Riis og Margit Andersen. Peter Mackeprang og lngegerd Riis blev genvalgt, mens Margit Andersen ikke ønskede genvalg. Som suppleant genvalgtes Mogens Baagø. Der var også genvalg til revisor Kaj Weber og fanebærer Børge Jensen. ils Glud valgtes tillokairådet.

11 Tae med på lorårstur til skønne S I samarbejde med C. A. Cederborgsallskapet i Skåne og Blekinge arrangerer Foreningen Svend Gønge i dagene den maj en bustur tii GØngelandet i Skåne. C. A. Cederborgsallskapet sørger for, at vi ser nogle af de meste interessante besøgsmål i gøngelandet, og der bh ver også tid til at besøge Dansk-Svensk talsdag i Hbrby. Der er afgang fra Medborgerhuset Lundby, Banevej 4,4750 Lundby (50 meter fra Lundby Station) fredag den 24. maj kj Vi ankommer til Skåne ca. kl , hvor vi indtager vores aftensmåltid og indkvarterer os på hotellet, hvor vi skal bo under opholdet. Efter morgenmaden, som er med i prisen, mødes vi lørdag kl. 10 med C. A. Cederborgsallskapet på Broby Gastgivaregård, og så er der udflugt om formiddagen. Middagen indtager vi ved 12-tiden på Broby Gastgivaregård. Menuen snaphanesteg! Om eftermiddagen fortsætter programmet sammen med C. A. Cederborgsallskapet. Aftensmåltidet indtager vi på hotellet. Søndag besøger vi talsdagen i HØrby et par timer. Derefter spiser vi frokost i området og tager på en ekstra udflugt om eftermiddagen, inden vi sætter kursen mod Danmark søndag eftermiddag ved IStiden. På vejen hjem bliver der mulighed for at indtage et let aftensmåltid for egen regning. Ankomst til Medborgerhuset Lundby søndag den 26. maj kj. ca Prisen for tre-dages-turen bliver ca kroner pr. person. Med i prisen er busrejse frem og tilbage, to nætters overnatning på hotel i Sverige inel. morgenmad (i dobbeltværelser. Hvis man ønsker enkeltværelse bliver prisen lidt højere) samt aftensmad fredag aften, lørdag middag, lørdag aften og søndag mjddag. Bespisning på hjemvejen bliver for egen regning. Forhåndstilmelding kan ske pr. mai I tii peter@syvsogne.dk. Turen vil blive omtalt i næste nummer af 4750Avisen, som udkommer lørdag den 27. april. Her vil den eksakte pris og mange flere detaljer om turen blive omtalt. Den gamle SporrakuLLagård i Gøngelandet er en af de få gårde med dele tilbage fra 1600-taLLet. Den kommer vi helt sikkert til at besøgel Stadie enkelte billetter til "Forsamlineshuset" Du kan stadig nå at købe billetter til teaterstykket Forsamlingshuset, som opføres i Medborgerhuset Lundby, Banevej 4, 4750 Lundby, fredag d. 12. april kl Fællesspisningen er aflyst i denne måned, da du kl. 18 sarrune dag kan indtage en dejlig teatermenu. Billetter bestilles på teaterforeningen.dk eller på Vordingborg Kommunes biblioteker. Billetpriser: Løssalg 250 kr., medlemspris 170 kr., unge u/26: 90 kr. Teatermenu til kr. 125 bestilles sammen med billetten.

12 Hvis der er interesse for det, vil Lundbys nyuddannede gøngeguider gerne give 4750Avisens læsere en prøvetur i Gøngehøvdingens fodspor. Turen finder sted søndag den 12. maj fra kl. lo-ca. 15. Hvis du som borger i lokalområdet kunne tænke dig at være opdateret på historien om Gøngehøvdingen og hans tilhørsforhold til Lundby, så er turen oplagt at tage med på. Du vil få at vide, hvor i Lundby Gøngehøvdingen boede i 1600-tallet og komme med ud og se nogle af de steder, hvor han og hans snaphaners kæmpede mod svenskerne. Mange af stederne er også med i earit Etlars berømte romaner Gøngehøvdingen og Dronningens Vagtmester. Hvad prisen for turen bliver, ved vi endnu ikke, men vi prøver at holde den på omkring 100 kroner. Er du forhåndsinteresseret, så ring eller mail til peter@syvsogne.dk. Mere om turen i næste nummer af 4750Avisen.

13 Generalforsamling i Lundby Lokalråd Tirsdag den 23. april kl afholdes generalforsamling i Lundby Lokalråd. Den afholdes i Medborgerhuset Lundby, Banevej 4,4750 Lundby. Stemmeret på generalforsamlingen har alle borgere i Køng, Lundby, Svinø, Sværdborg og Udby Sogne. Til bestyrelsen skal vælges 10 personer, to repræsentanter fra hvert sogn. I øjeblikket er der kun otte medlemmer af lokalrådet, men alle 10 pladser kan besættes den 23. april. Det kræver dog, at der er mindst to kandidater fra hvert sogn. Præstø Ja~zklub FORAR 2013 Birgit Rasmussen runder skarpt hjørne Det unge succes-orkester. der er ved at være fast leverandør af gejst og spilleglæde ved klubbens <lrllge generalforsamllng. Splaninll kl Generalforsamling kl. f9.00. Musik kl SPILlETlD FOR ALU BANDS ER 2 II: 1 TIME + NlAZNDAG ~~:::.~~~:::.~IlI.~:::. Sæt allerede nu et stort X ved mandaa: den Z. december Godt ER nokstarter vilntemauonaltl februar. OECEMB menjazzorkestret. som vi præsentekl rer som]ulearrangementl 2013 J!R SIMPEITHEN UNIKT... Præstø Jazzklub Kirsebærkroen Kirsebærvej 1 ~ 4720 Præstø ~ Tlf FØLG MED pa 75 år Mandag den 8. april runder Birgit Rasmussen, Lundbyvej 28,4750 Lundby, et skarpt hjørne. Birgit Rasmussen er et kendt ansigt for de mange tusinde mennesker, som siden 2008 har gæstet gøngemarkederne i Lundby. Birgit Rasmussen har dygtigt spillet sin glansrolle som Kulsoen. Derudover har Birgit Rasmussen været dynamoen i sygruppen, som har æren for de mange flotte dragter, som hvert år kan ses på gøngemarkederne blev Birgit Rasmussen hædret for sin store indsats for gøngesagen, da hun af Borgerforeningen Lundby blev udnævnt til Årets Svend.

14 De gæstfri værter fra C.A. Cederborgsallskapet foran CumlOsa Kirke, Nordens ældste teglstenskirke. Yderst til hø}reforl17andfor c. A. Cederborgsallskaper Marcus Frennemark. ~Spændende udllulu til Gønåeland i Skåne En oplevelse ud over det sædvanlige. Det kan man roligt kalde den busudflugt, som medlemmer af Foreningen Svend Gønge var på fredag til søndag den maj. Hovedformålet med rejsen var en invitation fra Foreningen Svend Gønges venskabsforening i Skånelandene, C. A. Cederborg allskapet. Et litterært selskab, som arbejder for at udbrede kendskabet til forfatteren C. A. Cederborg, som blandt andet har skrevet romanen Goingehbvdingen, ikke at forveksle med Carit Etlars danske roman af samme navn. Cederborgsallskapet havde sat ti mand af til at vise de danske gæster rundt hele lørdagen, endda med lokale guider. Vi besøgte Hembygdsparken i Broby, hvor der blandt andet er en minde ten for snaphanerne. Nr. fire på stenen er Svend Povelsen Gonge, altså vores Svend Gønge! Vi besøgte og fik historien om Honjarums Skanse, en frelnra- [hr. IVbesøl!te sin kirke i Kristianstad gende guidet rundvisning på den gamle Sporrakullagård, som har rødder tilbage i tallet, og efter en fantasti k middag på Broby Gastgivaregård. Om eftermjddagen var vi på det gamle danske Vanås Slot. I et hus lige uden for slottet blev C. A. Cederborg født, og vi fik hele historien om hans forfatterskab. Han var lige så populær i befolkningen som upopulær hos litteraterne, som Morten Korch i Danmark. Eftermjddagen bød på "fika", kaffe og rabarberkage i medborgerhuset i formandens hjemby, og så fik vi ovenikøbet et besøg i Norden ældste teglstenskirke i Gumlosa. Og så havde vores værter endda sørget for, at vi havde flot vejr hele dagen, selvom meteorologerne havde spået heldagsregn. Vi glæder os til at kunne gøre gengæld for den gode oplevelse i Danmark. Søndag den 25. maj fyldte Helige Trefaldighetskyrkan i Kristianstad 385 år. Og netop den dag kom kirkens grundlægger Chr. IV på besøg i sin kirke. Det var dog i form af en rollespiller fra Gøngemarkederne i Lundby. Flere af deltagerne i busturen til Skåne hav- de deres historiske dragter med, og ud over at de blev vist i Christians kirke, blev de også luftet under et besøg på 1600-ta1sdagen i b SaJlerup ved Horby senere på søndagen. Få dig en ladøl i Snaphanen (ale åben lorsdagusøndag 15 21

15 Hvad er dette? Tid, sted oe anvendelse? Under besøget på ArnoIds Kannibalmuseum i Onnekop i Skåne, stødte deltagerne på den genstand, der er afbilledet herover. ArnoIds Wernerssons norske kone har indrettet en lille antik -shop i en lade på gården, som gæster også kan besøge samtidigt med, at de besøger Arnold Wernerssons spændende kannibalmuseum../ Og vi faldt over genstanden herover og spurgte, hvad det var. Og det var der ingen af dem, der vidste. Heller ingen af deltagerne i busturen vidste, hvad det kunne være for noget. Der blev gættet på madtejne og på en potte til børn. Nu er det så, vi beder om hjælp af 4750Avisens kloge læsere. Skulle nogle af jer være klar over, hvad træbaljen herover har været anvendt til, bli ver Arnold Wernersson og han kone på Kannibalmuseet i Onnekop meget glade. Tingesten er af massivt træ og vejer godt til. Det lille runde låg kan tages af, og det kan det næste låg også. Hvis du har et bud på, hvad karrets anvendelse er, kan du henvende dig med dit bud til 4750Avisen. Du kan maile til 4750@syvsogne.dkeller du kan sende en sms eller ringe til

16 Nicole Storjohanfra Hamburg var med til Kildemarkedet i Mogenstrup, og hun kommer igen til Gøngemarkedet i Lundby. Heksen Ira Hamborg til Gøngernarked Den stille heks fra Tyskland, Nicole Storjohan fra Hamburg, kan igen i år opleves til årets Gøngemarked i Lundby. Gøngemarkedet afholdes lørdag-søndag den august i Lundby-parken, begge dage fra kl icole Storjohan er markedet anden "heks", men en af de mildere afslagsen. Hun siger ikke så meget, men går stille rundt med sine flotte håndlavede figurer. Fantasidyr, fremstillet af skind, som skaber kontakt til børn og voksne på tvær af prog og generationer. Med sig har icole en samling figurer og smykker, som hun sælger. Hun har på et Gøngemarked handlet med Chr. IV's dronning og kalder sig derfor i Tyskland for "Kongelig Hofleverandør." IRVOLD.it Daniel Irvold Datamekaniker IT-konsulent Lundby Hovedgade Lundby danlel@irvold.it Ny pc eller tilbehør. Ring og få et tilbud. Spil terning med Kaptajn Mannheimer Den gæve Kaptajn Mannheimer fra Carit Etlars Gøngehøvdingen er jo genopstået på de årlige gøngemarkedet i Mogens Baagøs skikkelse. Han spillede jo terning med Kapellan Tange i Gøngehøvdingen og snød og bedrog den kirkelige mand, så han vandt alle hans sølvknapper. På Gøngemarkedet i Lundby lørdag-søndag den august kan du få lov til at spille terning med Kaptajn Mannheimer. Mannheimer har pudset terningerne, man han har lovet ikke at snyde! Der spilles om knapper, og vinder du over Mannheimer falder der en præmie af!

17 Flot hesteshow til Gøneemarked Det var et imponerende show disse to ryllerefra lrish eob "'----' Sociely i Roskilde præsterede på Kildemarkedet i Mogenstrup august kan de opleves pil Gøngemarkedet i Lundby. Et hesteshow helt udover det sædvanlige. To kvindelige ryttere på to irish cob-heste præsenterede nærmest en ballet på hesteryg til Kildemarkedet i Mogenstrup den 22. og 23. juni. Til inciterende musik opførte de en "ballet", som handlede om krigen mellem Irland og England. Den sorte rytter var England og den hvide rytter med grønne kanter Irland. Og så gik den vilde jagt ellers over grønjorden i Mogenstrup. Utroligt, som pigerne havde styr på de store og ret tunge heste. Vild galop vekslede med sindigt trav og baglæns kunne hestene skam også gå. Til sidst var der sværdkamp, men det var en pil skudt fra irerens bue, der afgjorde kampen. Irland havde vundet. Det var imponerende, og det var smukt. På Gøngemarkedet i Lundby den august kommer "hesteballetten" og giver opvisning begge dage. Gøngemarkedet har åbent lørdag og søndag fra

18 Skåne er Iyldt med gode historier Fredag den 24. maj mødte ca. 20 rejsedeltagere op ved Medborgerhuset Lundby, og snart kom vores bus med Jens ved rattet. Efter ca. 4 timers hyggelig busrejse ankom vi til Stadshotellet i Kristianstad. Hotellet viste sig at være et rigtigt hyggeligt gammelt hotel, hvor vi hurtigt fandt vores værelser og gjorde os klar til at få noget at spise. Aftensmaden blev indtaget på en italiensk restaurant i nærheden, og de flinke tjenere fik nok at gøre med at sørge for vores individuelle bestillinger. Efter maden spredtes vi. Nogle gik tilbage til hotellet, mens andre gik lidt ud for at se nærmere på byen. Lørdag morgen, efter et fantastisk morgenmåltid, gik vi til bussen, og Jens startede dagens kørsel. Dagens første stop var ved Broby Hembygdspark, hvor vores værter, C.A. Cederborgsallskapet, havde hele 10 repræsentanter klar til at tage imod os. C.A. Cederborg var en svensk forfatter, der bl.a. har skrevet romanen "Goingehovdingen", og som havde en anerkendelse, der ligner den, Morten Korch havde i litterære kredse i Danmark. Vores værter bød velkommen og førte os ind i Nr. 4 på mindestenen over snaphaner er Svend Gønge! Hembygdsparken, hvor en lokal guide fotialte om stedet. Hembygdsparken er et lokalt museum med flere forskellige huse spredt ud over området, der er en skånsk bøgeskov. Husene stammer fra det skånske landskab på gøngernes tid og havde karakter af et lille frilandsmuseum. Den lokale guide førte os rundt og fortalte om de enkelte huse. Der var adgang til det sidste hus på rundturen, hvor der var indrettet museum indendøre. Derpå gik turen videre til den gamle gård Sporrakulla, hvor endnu en lokal guide ventede på os. Sporrakulla er fra tallet og blev bl.a. brugt til optagelserne af filmen "Snapphanar", og det er også her billeder er blevet taget til Ann Jonssons bog Snapphonor, som udkommer på dansk til Gøngemarkedet. Sporrakulla er en meget smuk gård. Træet, som den er bygget af, er helt lysegråt af tidens tand, og bygningerne omkranser en stor gårdsplads. Vejret var fantastisk, så vi nød rundturen, de stynede træer, solen og det lysegrønne løv omkring gården. Når folk fra Lundby og omegn kommer til Lonsboda på besøg, kan en tur til Sporrakulla varmt anbefales! Derpå gik turen til Honjarums skanse i nærheden af Osby. Skansen spillede en stor rolle i den skånske krig fra Idag ligger skansen som en stejl skråning med tom voldgrav omkring. l den nyudsprungne bøgeskov folialte vores guide om skansen som fæstningsværk og dens vigtighed, da den blev opføii i forbindelse med krigen. Så var det tid til at få noget spise, så vi kørte til Broby Gastgivaregård, hvor vi fik en fantastisk snaphanesteg, der var mør som smør. Dertil kartofler og grønt og god brun sovs! Herefter gik turen til Vanås Slot, hvor vi først besøgte det sted i skoven, hvor C.A. Cederborg blev født i I dag er der intet hus, men at

19 Til venstre: J 600-talsdagen i 6 Sallerup var en våd/ornøje/se. På besøg på den historisk vigtige Honjarum Skans ved Osby. plancher fortæller om huset. Og K. G. Jonsson fra C.A. Cederborgsallskapets bestyrelse fortalte veloplagt og engageret om forfatteren. Inden vi kørte videre, var vi inde i parken ved Vanås Slot. Parken er spændende udsmykket med skulpturer, sjove kæmpebolde oppe i træerne, og minsandten om ikke der pludselig stod en bygning, der til forveksling lignede en Per Kirkeby installation. Og det viste sig, at det var det sandelig også. Udover skulpturer og forskellige installationer, var parken smuk med nyudsprungne bøgetræer, rododendron i fuldt flor, sø med massevis af åkander og et lokalt kunstmuseum. Dagens tur sluttede ved og i Gumlosa Kirke, der er en af nordens ældste murstenskirker fra Biskop Absalons tid i I 100 -tallet. Kirken var under restaurering, så ydersiden var dækket af stillads. Indersiden var en smuk gammel kirke med en interessant altertavle med en engel, der bærer det danske flag! Og så var turen slut for denne dag. Vi kørte tilbage til Broby Hembygdsmuseum, hvor vi tog afsked med vores værter fra C. A. Cederborgsellskabet efter en meget oplevelsesrig tur. Bussen kørte tilbage til Kristianstad, hvor aftensmåltidet blev indtaget på en kældercafe, der serverede en dejlig buffet. Søndag morgen tjekkede vi ud efter endnu et herligt morgenmåltid. De af os, der har tals tøj, havde det på, fordi vi senere skulle til O Sallerup ved Horby. Men først gik vi over torvet i Kristianstad tii Heliga Trefaldighedskyrkan, Christian den IV's kirke. En imponerende kirke af domkirkeformat med mange spændende detaljer i kirkerummet. Kirken fejrede netop den dag, vi kom sin 385 års fødselsdag. Vi blev inviteret til at deltage i højmessen, men måtte takke nej til, fordi vi skulle videre i vores program. Og så kørte bussen til O. Sallerup, hvor der var dansk-svensk 1600-tals dag. Det regnede og regnede. Der var gudstjeneste i den lokale kirke, og de fleste af os valgte at gå op i kirken. Kirken var stuvende fuld, og gudstjenesten blev bare ved og ved. Vi sendte en tanke til kirken i Kristianstad, måske skulle vi være blevet der! Til sidst måtte vi køre videre, uden rigtigt at have oplevet, at vi var en del af et arrangement! Vi fortsatte til Hurva Gastgivaregård, hvor et helt utroligt sildebord ventede os. Det var et rigtig godt valg af spisested. Det regnede stadig, men vi sad godt bænket og nød alle de mange slags sild og snapsene med syv cl. O. P. Andersson i gia sene. Turens sidste mål var Arnoids Kannibalmu eum i Onnekop. Det var et rigtigt spøjst sted. Arnold har rejst verden rundt og har samlet anderledes souvenirs fra sine rejser. Alle disse ting var samlet i et rum, og det var umul igt lige at få tal på, hvor mange der var. Der var haj kæber, indtørrede menneskehoveder, masker, hatte, etniske figurer og mange, andre ting. Og Arnold fortalte løs om sine oplevelser. I en anden bygning havde hans kone Loppis - og flere måtte over til hende for at se, om der var loppefund, der skulle med hjem. Og så gik turen hjemad. Vi var trætte og vi var mætte af oplevelser, god mad og hyggeligt el kab, og glædede os til at se Lundby igen. Stor tak til Peter, der havde arrangeret turen, og til Jens, der førte os sikkert gennem hele turen i vores lejede bus.

20 Arrangør af Kildemarkedet i Mogenstrup, Chris Hermansen, i Dickens-kostume i midten, var i sit es, da kildemarkedet kørte. Kaptajn Mannheimer (Mogens Baagø) og Gøngehøvdingen Svend Poulsen (Johnny Birch) var med i Mogenstrup. Gøneer til kilde marked i Moeenstrup En flok gønger fra Lundby var med tii at kaste glans over Kildemarkedet i Mogenstrup den juni. Kildemarkedet var det første i nyere tid. Markedet har eksiteret iden ll00-tallet omkring kilden i Mogenstrup og var et tilløbsstykke indtil for omkring 100 år siden. Med ildsjælen Chris Hermansen i spidsen har borgerne i Mogenstrup besluttet sig for at sætte gang i byen ved at genoplive de historiske Kildemarkeder. AI begyndelse er svær, og det skal folkene i Mogenstrup og å lære. Der var gjort en tor indsats og det var imponerende så mange boder og fin optræden, der var. Hestetruppen fra Irish Cob Society i Roskilde var suveræn. Bandet Grasolin tog kegler søndag eftermiddag, og så kunne man også rafle med Kaptajn Mannheimer - om knapper - og spille skak med Chr. IV - om chokoladeguldbarrer. Gøngehøvdingen svævede over dem alle hele weekenden.

21 18 z w l- V) ~ er:-' V) ::::J Z 1.9 <I: ~ O I- O u... Gøneer til historisk festival i Næstved Der er ved at være tradition for, at Foreningen Svend Gønge sender en flok medlemmer af sted tii markeder og festi valer rundt omkring. Og dette sker også i år. l weekenden den juni blev der afholdt Historisk Festival i Næstved på pladsen lige ved siden af Rådhuset. Vejrudsigten var ikke den bedste, men en flok på stykker drog af sted fra Medborgerhuset i Lundby lørdag morgen, søndag var vi knapt så mange. Ved ankomsten til festivalpladsen blev vi bedt om at gå med udklædte æstvedborgere Lille hyggelig småbørnsstue og børnehave i landlige omgivelse Skal du til at vælge vuggestue eller børnehave, så kan Børnehaven Skovsneglen måske være clitvalg. Sangleg, rytme, eventyr, fortælling, årstidsfester. kaniner, ponyer, skovture, økologisk mad. Er det noget for clit barn, så se vores hjemmeside eller kontakt os for et besøg på eller rundt oppe på gågaden og Axeltorv. I spidsen gik en lille duo - to unge kvinder spillede på fløjte og tromme. Og efter dem gik der folk fra adskillige tidsaldre - fra den tidlige middelalder til op i l700-tallet. Der blev delt flyers ud om festivalen - og foldere om Gøngemarkedet i august. De gønger fra Lundby havde ikke specifikke opgaver, så vi gik rundt og så på de mange telte med salgsboder - delte foldere ud til de andre gæsterfik smagt på mad fra forskellige tidsaldre bl.a. kogte pølser, pandekager, fladbrød med kylling eller lam. Bi Skaarup var tilstede på festivalen og med jævne mellemrum kunne publikum komme ind under teltdugen og få lov til at smage på lækkerier - en dej lig indbagt kylling - og forskellige kager med mandler, appelsin, diverse krydderier - og brød bagt på en lille brændefyret bageovn midt på pladsen. Der var mange ting at kigge på - farvning af garn, ikonmaleri, brændekløvning til madlavningen, riddertumering og en falkoner med en falk, der på et tidspunkt fik lyst til at drille ved ikke at komme, når han kaldte. Der var modeopvisning med diverse klædedragter, fremstilling af keramik, aktive smede og meget, meget mere. Gæsterne var børnefamilier og bedsteforældre og nogle unge, der gerne prøvede kræfter med unge rollespillere på en fægteplads. Vejret var festivalen nogenlunde venligt stemt lørdagmen besøgstallet var ikke i top. Om det var vejrudsigten eller entreprisen - 50 kr. per person for to dage - er ikke til at sige. Men de der kom, kunne sagtens få nogle timer til at gå med spændende boder og optrin. Nogenlunde samtidig med, at lørdagens program var slut, åbnede himlens sluser sig. Gøngerne nåede i hus - festivajarrangøreme fik travlt med at forhindre telte i at flyve bort. Søndag var vejret dårligere. Det regnede flere gange, og fremmødet af publikum bar tydeligt præg af, at det var både vådt og køligt. Gøngerne fik gjort god reklame for Gøngemarkedet. Og vi havde et par hyggelige dage med hinanden.

22 Udstilling på Kong Museum: En verden ilak Kulsoen vil ha' en smed! Birgit Rasmussen, Gøngemarkedernes berømte kulso, vil nu ha' sig en smed! - Det skal være en mand, alder er uden betydning, siger hun til 4750Avisen. Og han skal have lyst! Lyst til at være med i et lille skuespil på Gøngemarkedet i Lundby- Parken den 17.- J 8. august. Jeg regner med, at det højst varer minutter, og smedens replikker er ganske få, lover Birgit Rasmussen. - Hvis der er en smed blandt avisens læsere, som vil stille sig til rådighed, så skal han bare ringe til mig og høre mere. Birgit Rasmussens tlf. ni. er Skuespillet, som smeden skal være med i, opføres både lørdag og søndag den august på Gøngemarkedet i Lundby-Parken. På Køng Museum kan man i øjeblikket se en flot og interessant udstilling af Else-Marie Storgaard Fogs lakarbejder. I hvert af Else-Marie Storgaard Fogs lakarbejder er en historie gemt. En historie om alle de kunsthåndværkere, som igennem århundreder i færdsel på Silkevejen fra Fjern østen til Europa har udvekslet viden og varer. På forskellige steder langs Silkevejen har Else-Marie studeret denne viden og teknik og forsøgt at omsætte den til hendes tid og sted. Da hun laver det hele selv er det en tidskrævende proces: design af grundform, fremstilling af papirmasse og form, det kunstneriske udtryk i farver, lakteknik og til slut pålægning af bladguld. Inspirationen til de mange fade og skåle kommer fra besøg forskellige steder på kloden og derfor er værkerne opdelt i serier med forskelligt udtryk i design og farver. Udstillingen vises indtil den l. september. Den l I. august vil kunstneren komme til Køng Museum og fortælle om sine udstillede værker. Igen kvindelig præst i Sværdborg-lundby Sværd borg-lundby Menighedsråd har besluttet sig for, hvem der skal afløse Lillian Saaek som sognepræst i Lundby og Sværdborg sogne. En indstilling er sendt videre i systemet, men navnet på den nye præst offentliggøres først senere. Men at det er en nyuddannet kvinde fremgår af kirkesiden andetsteds i bladet.

23 Blandt de nye varer i Snaphanen Butik er specialøl fra Ugledige Gårdbryggeri. Vi fører to sorter øl fra det lille bryggeri. nemlig den mørke Kulsoen og den lidt lysere Balle-Lars. Pris pr. flaske (en hal" liter) 35.- kr. l Snaphanen Butik kan du købe dine daglig"arer i butikkens åbningstid alle ugens dage fra Mangler du noget. siger du til. så skaffer vi det hjem. Nye kartofler og jordbær Udsalg! Chokolade fra Okoladen. Stor: 50, kr. Pastiller: 25,- kr. ye kartofler. friske jordbær. ærter. blommer og log kan du nu kobe i Snaphanen Butik i Lundby. Abent alle dage fra Sukkerfri is! I Snaphancn Butik kan du kobe sukkerfri is i Ilere" arianter. Ic" eret af Hjem-Is!

24 Gøneemarked ilundby august ~ Lørdag og søndag kl i Lundby-Parken 4750 Lundby Arrangører: [!]- [!] Foreningen Svend Gønge, ~ Borgerforeningen Lundby, I Medborgerhuset Lundby [!] Læs mere på

Gønltemarked i Lundby

Gønltemarked i Lundby Gønltemarked i Lundby 17.-18. august '--Lørdag og søndag kl. 10-17 i Lundby-Parken 4750 Lundby Arrangører: [!J - [!J Foreningen Svend Gønge, ~ -.- Borgerforeningen Lundby, I Medborgerhuset Lundby [!J Læs

Læs mere

Stor fest for Gøngehøvdingen i Lundby

Stor fest for Gøngehøvdingen i Lundby Foreningen Svend Gønge Seneste Nyt nr. 27 Stiftet onsdag den 12. juni 2008 Foreningen Svend Gønge August 2010 Pro honore patriae Stor fest for Gøngehøvdingen i Svend Gønge 400 år Møllergaarden 3, 4750

Læs mere

Program for Gøngemarked 2014

Program for Gøngemarked 2014 Program for Gøngemarked 2014 Oplev teaterstykket om Lykkes fald Kaj Lykke var en af Danmarks rigeste og mægtigste mænd i 1600-tallet. Men så kom levemanden til at fornærme Danmarks dronning, Sofie Amalie.

Læs mere

Foreningen Svend Gønge

Foreningen Svend Gønge Seneste Nyt nr. 16 Stiftet onsdag den 12. juni 2008 Foreningen Svend Gønge Januar 2010 Pro honore patriae I dette nummer kan du læse om... Kaare Johannessen... Flere detaljer om 2010... Vigtige og interessante

Læs mere

Martin Dyrbye. Foreningen Svend Gønge. Nyhedsbrev, SN 86, Marts 2014 Foreningen Svend Gønge Stiftet onsdag den 12. juni 2008 Pro honore patriae

Martin Dyrbye. Foreningen Svend Gønge. Nyhedsbrev, SN 86, Marts 2014 Foreningen Svend Gønge Stiftet onsdag den 12. juni 2008 Pro honore patriae Foreningen Svend Gønge Nyhedsbrev, SN 86, Marts 2014 Foreningen Svend Gønge Stiftet onsdag den 12. juni 2008 Pro honore patriae Martin Dyrbye Møllergaarden 3, 4750 Lundby Tlf.: 6130 1004 goenge@syvsogne.dk

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Landsbyliv Prisen for medlemskontingentet er 50 kr. pr. person over 18 år. Kontingentet dækker hjemmeboende børn under 18 år.

Landsbyliv Prisen for medlemskontingentet er 50 kr. pr. person over 18 år. Kontingentet dækker hjemmeboende børn under 18 år. 2018-2019 Landsbyliv 2018-2019 Prisen for medlemskontingentet er 50 kr. pr. person over 18 år. Kontingentet dækker hjemmeboende børn under 18 år. Pengene kan enten betales på vores konto Reg. nr. 9266

Læs mere

August, september og oktober Bestyrelsen :

August, september og oktober Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Husk nu! Tag med på snaphanetur. Foreningen Svend Gønge. Seneste Nyt nr. 24 Stiftet onsdag den 12. juni 2008 Foreningen Svend Gønge

Husk nu! Tag med på snaphanetur. Foreningen Svend Gønge. Seneste Nyt nr. 24 Stiftet onsdag den 12. juni 2008 Foreningen Svend Gønge Foreningen Svend Gønge Seneste Nyt nr. 24 Stiftet onsdag den 12. juni 2008 Foreningen Svend Gønge Juni 2010 Pro honore patriae Husk nu! Det er jo på lørdag og søndag, at vi skal på det gigantiske og exorbitante

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Hvor vi dyrker stavgang gymnastik - bowling og cykling

Hvor vi dyrker stavgang gymnastik - bowling og cykling Hvor vi dyrker stavgang gymnastik - bowling og cykling Bestyrelsens beretning om 2016 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 21. marts 2017 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Ekstraordinær generalforsamling 1. februar Fællesspisning 28. januar Januar

Krejbjerg Nyt. Ekstraordinær generalforsamling 1. februar Fællesspisning 28. januar Januar Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Januar 2011 www.krejbjerg.dk Fællesspisning 28. januar 2011 Ekstraordinær generalforsamling 1. februar 2011 Fastelavnsfest 6. marts 2011 Formandens

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Sommerferien 2017 Så står vi overfor dette års sommerferie, eller mere korrekt skolernes sommerferie, da det jo kun er børnene der har fri fra skole i 7 uger!! Børnehuset,

Læs mere

I dette nummer kan du læse om... Hanne Reintoft. Foreningen Svend Gønge. Seneste Nyt nr. 20 Stiftet onsdag den 12. juni 2008 Foreningen Svend Gønge

I dette nummer kan du læse om... Hanne Reintoft. Foreningen Svend Gønge. Seneste Nyt nr. 20 Stiftet onsdag den 12. juni 2008 Foreningen Svend Gønge Seneste Nyt nr. 20 Stiftet onsdag den 12. juni 2008 Foreningen Svend Gønge Marts 2010 Pro honore patriae... Hanne Rientoft... I dette nummer kan du læse om... Peter Henrik Tesdorpf... Foreningen Svend

Læs mere

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen.

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen. Beretning 2014 Hvis vi kigger på medlemstallet er det pt lige omkring de 400 hustande og vi har faktisk i mange år, ligget stabilt omkring de 400-450 medlemmer. Nogle melder sig ud og nogle melder sig

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018

Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018 Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018 Vi er i dag 112 medlemmer, men har plads til flere, så udbring gerne kendskabet til foreningen. Vi har i årets løb haft, en række velbesøgte arrangementer,

Læs mere

Gøngemarked. Lørdag-søndag august. Åbent begge dage kl

Gøngemarked. Lørdag-søndag august. Åbent begge dage kl Gøngemarked 2011 ilundby Lørdag-søndag 20.-21. august Historisk 1600talsmarked med: Historiske håndværksboder Kamplege Musketerer og Drabanter Sortkrudtskytter Gøngehøvdingen, Kulsoen og mange andre historiske

Læs mere

Seneste Nyt (SN) fra Foreningen Svend Gønge - Nr april Gøngemarked 2013 bliver en stor oplevelse

Seneste Nyt (SN) fra Foreningen Svend Gønge - Nr april Gøngemarked 2013 bliver en stor oplevelse PRO HONORE PATRIAE Seneste Nyt (SN) fra Foreningen Svend Gønge - Nr. 74-14. april 2013 PRO HONORE PATRIAE Foreningen Svend Gønge Møllergaarden 3, 4750 Lundby Tlf.: 6130 1004 goenge@syvsogne.dk www.syvsogne.dk

Læs mere

Hovergården Februar 2019

Hovergården Februar 2019 Hovergården Februar 2019 Erindringsdans Det vil være onsdage i februar og marts. Med opstart Onsdag d. 6 februar kl. 11.00. Efter dans tilbydes der fælles spisning i Café Oasen, hvor prisen vil være 45

Læs mere

Foreningen Svend Gønge

Foreningen Svend Gønge Seneste Nyt nr. 44 Stiftet onsdag den 12. juni 2008 Foreningen Svend Gønge Juni 2011 Foreningen Svend Gønge Pro honore patriae Den perfekte gave til ham eller hende Fotobogen Sydsjælland - i Gøngehøvdingens

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

SENIORKLUBBENS PROGRAM 2014

SENIORKLUBBENS PROGRAM 2014 SENIORKLUBBENS PROGRAM 2014 Så er FOA Senior Klub igen klar med et nyt program for 2014. Velkommen i klubben til alle jer, der trofast slutter op om vore arrangementer i seniorklubben og Velkommen til

Læs mere

Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling

Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling Side 1 af 5 Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling Bestyrelsens beretning om 2015 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 15. marts 2016 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder:

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

Foreningen Svend Gønge

Foreningen Svend Gønge Seneste Nyt - Særnummer Stiftet onsdag den 12. juni 2008 Foreningen Svend Gønge April 2010 Pro honore patriae Foreningen Svend Gønge Indstilling til - Årets forening i Vordingborg Kommune 2009 Møllergaarden

Læs mere

Nyhedsbrev FK. Maj Velkommen til nye medlemmer og forældre.

Nyhedsbrev FK. Maj Velkommen til nye medlemmer og forældre. Nyhedsbrev FK Maj 2010 Velkommen til nye medlemmer og forældre. Mandag den 3. maj begynder 74 nye medlemmer i fritidsklubben, og vi vil alle byde jer velkommen. Vi vil gøre alt for, at I bliver taget godt

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

Nørre-Rangstrup Herreds Landboforenings. Seniorklub

Nørre-Rangstrup Herreds Landboforenings. Seniorklub Nørre-Rangstrup Herreds Landboforenings Seniorklub Program for 2017 Højskoledag på Agerskov ungdomsskole onsdag den 22. februar. Kl. 10.00 Velkomst Kl. 10.15 Foredrag ved journalist, foredragsholder og

Læs mere

KvongPosten Marts 2019

KvongPosten Marts 2019 KvongPosten Marts 2019 Kirkesuppe. Gudstjeneste i Kvong Kirke, søndag, den 3. marts kl. 10.30 Efter gudstjenesten serveres suppe og kaffe i Kirkehuset. Pris 30 kr. Tilmelding senest 28/02 til Anni Vad

Læs mere

Netværks Avisen. Sommer program. Juni / Juli 2015 Blad. Nr. 6 &7

Netværks Avisen. Sommer program. Juni / Juli 2015 Blad. Nr. 6 &7 Netværks Avisen Sommer program Juni / Juli 2015 Blad. Nr. 6 &7 Det kan du også læse om i bladet. Sommerudflugter og aktiviteter. Cafeens åbningstider. Ugens menuer. Indholds fortegnelse & Åbningstider.

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016

Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016 Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016 Velkommen til en ny termin og velkommen til Kulturudvalget arrangementer. Kulturudvalget har ny sammensætning i denne termin efter installationen i foråret. Det

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD Vi glædede os vist begge rigtig meget til vores første temauge og var nok samtidig lidt spændte på hvordan det hele ville forløbe. Det var jo meget anderledes især for

Læs mere

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Årsplan 2014 Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Ligeledes har vi vedlagt sedler med svarblanketter til ovenstående

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Februar, marts og april Bestyrelsen :

Februar, marts og april Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km.. som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

SØNDAG D. 21. MAJ FREDAG D. 19. MAJ LØRDAG D. 20. MAJ

SØNDAG D. 21. MAJ FREDAG D. 19. MAJ LØRDAG D. 20. MAJ FREDAG D. 19. MAJ SØNDAG D. 21. MAJ Kl. 14.00 17.00: Kl. 15.00 19.00: Dansens dag Spisebilletter til gris sælges fra kl. 16.00 I løbet af søndagen får vi besøg af Haderslev Kommunes Sundhedsbus, Skibelund

Læs mere

PROGRAM FOR 2019 POSTPENSIONISTERNE NÆSTVED

PROGRAM FOR 2019 POSTPENSIONISTERNE NÆSTVED PROGRAM FOR 2019 POSTPENSIONISTERNE NÆSTVED 1 Postpensionisterne siger velkommen til 2019 Tirsdag den 15.01.2019 Kl. 13.00 mødes vi igen til en hyggeeftermiddag, hvor vi vil byde det nye år velkommen.

Læs mere

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1 November 2010 Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur Side 1 Bestyrelsen i Kærby Landsbylaug: Formand: Næstformand: Lasse Hansen, Tina Jørgensen

Læs mere

HUSK. Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus

HUSK. Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Fælles Nyt Herskind Børnehus HUSK Dialogmødet mellem jer forældre og os der arbejder i Børnehuset er i morgen, tirsdag den 14. marts kl. 19.30 i Kultursalen. Er du IKKE meldt til, så kan det stadig lige

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fællesspisning fredag 29. april kl Arbejdsdag lørdag 7. maj. April

Krejbjerg Nyt. Fællesspisning fredag 29. april kl Arbejdsdag lørdag 7. maj. April Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn April 2011 www.krejbjerg.dk Fællesspisning fredag 29. april kl. 19.00 Ivan Andersen har lovet at være primus motor for at arrangerer fællesspisninger

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN november 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. november 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige

Læs mere

Midsommer i Sverige 21. juni - 28. juni 2013. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Midsommer i Sverige 21. juni - 28. juni 2013. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Midsommer i Sverige 21. juni - 28. juni 2013 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Sverige 21. 28. juni 2013 med forberedende dage på Løgumkloster

Læs mere

Fastelavn på Kulturcenter Værestedet. SØNDAG D. 7. Februar mellem kl. 10.00 og 12.00.

Fastelavn på Kulturcenter Værestedet. SØNDAG D. 7. Februar mellem kl. 10.00 og 12.00. Fastelavn på Kulturcenter Værestedet SØNDAG D. 7. Februar mellem kl. 10.00 og 12.00. Fastelavnsudvalget tager imod børn og voksne til et brag af en fastelavnsfest. Vi vil synge gode og velkendte fastelavnssange,

Læs mere

Krejbjerg - Nyt April 2015

Krejbjerg - Nyt April 2015 Krejbjerg - Nyt April 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn FÆLLESSPISNING Fredag, den 17. april kl. 18.30 er der forårsfællesspisning i Krejbjerg Forsamlingshus. Madholdet er i forårshumør

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Hovergården September 2018

Hovergården September 2018 Hovergården September 2018 Høstfest. D. 27 September kl 12.00 Menu: Helstegt pattegris med Flødekartofler Grønne bønner svøbt i bacon Rodfrugter Ovnkartofler Dessert: Hjemmelavet is med flødeskum, jordbær

Læs mere

Turen til Schwerin november -1. december

Turen til Schwerin november -1. december Turen til Schwerin 2016 29. november -1. december 1 2 Rejsen foregik i dagene fra tirsdag den 29. november til og med torsdag den 1. december. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested,

Læs mere

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 25. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2008

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 25. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2008 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 25. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2008 Sommersjov i juni 2007: 1. Gilde konkurrerede i smøring af landgangsbrød. 1. Sct. Georgs Gilde Skanderborg Torsdag

Læs mere

Nyhedsbrev Nr.20/ MAJ 2013. 1913-2013

Nyhedsbrev Nr.20/ MAJ 2013. 1913-2013 Nyhedsbrev Nr.20/ MAJ 2013. 1913-2013 hundrede ÅRs ostetradition Knuthenlund Gods, Knuthenlundvej 7B, 4952 Stokkemarke, Tlf 54 71 13 80 www.knuthenlund.dk / info@knuthenlund.dk Besøg vores gårdmejeri,

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Praktiske informationer

Praktiske informationer HK Senior Djursland Praktiske informationer Seniorklubben bestyrelse 2016 Formand: Ruth Nyhuus, tlf. 86325881 mail: jephus@stofanet.dk Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 86363640 mail:ejsing.rasmussen@gmail.com

Læs mere

Nyhedsbrev Tingager Plejehjem forår 2019

Nyhedsbrev Tingager Plejehjem forår 2019 Nyhedsbrev Tingager Plejehjem forår 2019 Foråret er på vej. Vi har allerede hygget på terrasserne. Orangeriet bliver så flot takket være Ruth som tager sig af det. Der er sat tomater og plantet i kasserne.

Læs mere

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden Altid fordelagtig Glæd dig til en fantastisk rejse med skibet Crown Seaways til Oslo Tag med Klub Tidende til Oslo Nu kan du komme med på forårscruise med DFDS og Oslobåden til en rigtig god pris. På manges

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Februar 2016

Krejbjerg - Nyt Februar 2016 Krejbjerg - Nyt Februar 2016 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn FASTELAVNSFEST Kære sørøvere, prinsesser, superhelte og andet godtfolk. Er I klar til at slå katten af tønden? Nu er det igen

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Dansk Drentsche Patrijshond Klub

Dansk Drentsche Patrijshond Klub Dansk Drentsche Patrijshond Klub Nyhedsbrev Maj/Juni 2017 Kære medlemmer, der ligger jo en stor del af ens tid i at arbejde og nogle periode er mere travt end andre og derfor har vi besluttet at laver

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 Meld dig ind i den lukkede Facebook-gruppe Scleroseforeningen Nordvestsjælland - og del DINE idéer til kommende arrangementer! Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 ----------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Kl Tøj - Expressen i Café oasen

Kl Tøj - Expressen i Café oasen Hovergården April 2019 Dato Tid Arrangement Uge 14 Fredag d. 5/4 Kl. 10.00-12.00 Tøj - Expressen i Café oasen Fredag d. 5/4 Kl. 10.45 Spilledag Uge 15 Mandag d. 8/4 Kl. 13.30 Banko Tirsdag d. 9/4 Kl. 10.00

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: MIDDELALDER AVISEN Indholdsfortegnelse: Kære Børn og forældre side 04 Tilmelding side 05 Afkrydsning side 05 Sælg dit gamle legetøj m.m. side 05 Plan for uge 20 side 06 Optog i byen side 06 Plan for uge

Læs mere

Gøngeåret indtil nu...

Gøngeåret indtil nu... Foreningen Svend Gønge Seneste Nyt nr. 28 Stiftet onsdag den 12. juni 2008 Foreningen Svend Gønge September 2010 Pro honore patriae Gøngeåret indtil nu... Af Peter Sten Hansen Formand for Foreningen Svend

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Februar 2013

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Februar 2013 Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Februar 2013 Fællesspisning Fredag den 8. februar kl. 18.30 årets første fællesspisning. Fastelavnsfest Søndag, den 10. februar kl. 14.00 i

Læs mere

MAJ 2011 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING

MAJ 2011 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING SFO ST O R A G ER G A A R D MAJ 2011 ST U E 2 28786021 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING Hjemmeside: www.storagergaard.albertslund.dk Email:

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

PROGRAM FOR SÆSONEN 2012/2013

PROGRAM FOR SÆSONEN 2012/2013 PROGRAM FOR SÆSONEN 2012/2013 Evt. ændringer forbeholdes. Alle arrangementer er kun for foreningens medlemmer. Køge Borger- og Haandværkerforening Stiftet 24. januar 1847 Kontaktpersoner : Formand : Murermester

Læs mere

OBS: Der er ingen dans tirsdag den 8. marts.

OBS: Der er ingen dans tirsdag den 8. marts. www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2016 Nr. 1 29. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Cykel- og ganghold side 2 Referat fra generalforsamling side 3 Bestyrelse og udvalg side 4 Sæsonprogram

Læs mere

Fredag d. 7/6 Kl Brunch i Café oasen Husk tilmelding. Onsdag d. 12/6 Kl Gudstjeneste i Hover kirke - Husk tilmelding

Fredag d. 7/6 Kl Brunch i Café oasen Husk tilmelding. Onsdag d. 12/6 Kl Gudstjeneste i Hover kirke - Husk tilmelding Hovergården Juni 2019 Dato Tid Arrangement Uge 23 Torsdag d. 6/6 Kl. 13.30 Banko Torsdag d. 6/6 Frisør Sanne er i huset, ring for bestilling af tid på tlf. 2061 0972 Fredag d. 7/6 Kl. 10.30 Brunch i Café

Læs mere

Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café

Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café Årgang 7, nr. 9 September 2017 Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café Nyt fra Centerlederen Mon sommeren er forbi? I skrivende stund er der ret køligt og vådt og blæsende. Alligevel

Læs mere

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint.

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint. ( BERETNING 19 MARTS 2014.) Eget hus?? Ja, hvad skal jeg sige! Kommunen har skrevet de skal spare 180 mill. Kr. - Vi prøvede om vi kunne få et ben indenfor Centrumhuset, men det er for de unge og deres

Læs mere

Hovergården Marts 2019

Hovergården Marts 2019 Hovergården Marts 2019 Dato Tid Arrangement Uge 10 Mandag d. 4/3 Kl. 13.30 Banko Onsdag d. 6/3 Kl. 11.00 Erindringsdans Onsdag d. 6/3 Kl. 13.30 Gudstjeneste Fredag d. 8/3 Kl. 10.45 Neglebar og spilledag

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

KØLKÆR/FASTERHOLT S. G.

KØLKÆR/FASTERHOLT S. G. i Kølkær 3. juni - 7. juni 2014 KØLKÆR/FASTERHOLT S. G. og I. Velkommen til endnu en byfest i Kølkær. Landsby med vilje. Tirsdag den 3. juni 2014 Byfesten starter med fællesspisning i hallens cafeteria.

Læs mere

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219 FESTUGE 23 Vinkel Stadion Vinkelvej 219 5. juni 9. juni 2012 2 Tirsdag 5. juni (Grundlovsdag) Kl.14:30 SVIF motionsløb Der er start fra Vinkel Stadion. Rute på ca. 7 km. Rute på ca. 4 km. (børneløb) Deltagerprisen:

Læs mere

Gøngemarkedet 2011 afholdes igen i Lundbyparken.

Gøngemarkedet 2011 afholdes igen i Lundbyparken. Foreningen Svend Gønge Seneste Nyt nr. 45 Stiftet onsdag den 12. juni 2008 Foreningen Svend Gønge August 2011 Pro honore patriae Møllergaarden 3, 4750 Lundby Tlf.: 6130 1004 goenge@lundbyweb.dk www.syvsogne.dk

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE Fra 2. 5. juni 2017 afholdes der Autocamper træf på Bornholm Så grib chancen for at tilbringe en pinse i dejligt selskab og skøn natur med udsigt til vandet.

Læs mere

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Nyhedsbrevet indeholder: Tyverier fra garderoben, og hvad vi gør ved det 24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Sommerferieaktiviteter Fremtiden for børnene fra Mørk skole Koloni

Læs mere

Hovergården November 2018

Hovergården November 2018 Hovergården November 2018 MORTENS AND Kom og spis med i Café Oasen Fredag den 9 November Kl. 12.00 Andesteg med rødkål Brune og hvide kartofler skysovs Ris á la mande m. kirsebærsovs Kaffe & småkager 2

Læs mere

Siden sidst har vi haft ord. generalforsamling, Beretning. Foreningen Svend Gønge

Siden sidst har vi haft ord. generalforsamling, Beretning. Foreningen Svend Gønge Foreningen Svend Gønge Seneste Nyt nr. 21 Stiftet onsdag den 12. juni 2008 Foreningen Svend Gønge April 2010 Pro honore patriae Siden sidst har vi haft ord. generalforsamling, mandag den 22. marts 2010

Læs mere

LEDER. Johnny Reitz. Jeg håber vi får en rigtig god sommer og glæder mig til alle onsdagsdykkende med grill og hygge på stranden.

LEDER. Johnny Reitz. Jeg håber vi får en rigtig god sommer og glæder mig til alle onsdagsdykkende med grill og hygge på stranden. LEDER Jeg vil starte med at sige tak til festudvalget for den årlige fastelavnsfest, som blev en sjov og hyggelig dag med mange gode udklædninger af både dykkere og de børn som var med i klubben bag efter

Læs mere