Resumé vedrørende anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om en garantifond for indskydere og investorer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Resumé vedrørende anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om en garantifond for indskydere og investorer"

Transkript

1 Finanstilsynet 25. juni 2010 J.nr /mos Resumé vedrørende anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om en garantifond for indskydere og investorer 1. Indledning Anordningen sætter den danske lov om en garantifond for indskydere og investorer i kraft på Færøerne, og samtidig ophæves den gældende anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om en garantifond for indskydere og investorer. Herved opdateres det færøske regelgrundlag for Garantifonden for Indskydere og Investorer (herefter Fonden) til det, der pr. 1. oktober 2010 gælder i Danmark. 2. Senere foretagne lovændringer I lov om en garantifond for indskydere og investorer er der siden den seneste anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om en garantifond for indskydere og investorer gennemført ændringer ved følgende love: - Lov nr. 579 af 1. juni 2010 om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v., lov om Danmarks Nationalbank og forskellige andre love (Styrkelse af Finanstilsynets tilsynsvirksomhed, præcisering af krav til styring og indretning af finansielle virksomheder m.v. og ændring af regler om egnethed og hæderlighed m.v.) - Lov nr. XX af XX. juni 2010 [Lovforslag L 207 vedtaget af Folketinget den 1. juni 2010] om ændring af lov om finansiel stabilitet, lov om finansiel virksomhed, lov om en garantifond for indskydere og investorer og lov om påligningen af indkomstskat til staten (Håndtering af nødlidende pengeinstitutter efter den generelle statsgarantiordnings udløb) 3. Beskrivelse af de ændringer der følger af anordningen Til 1, stk. 3 og 4 Med det nye stk. 3 får Fonden mulighed for at deltage i afvikling af pengeinstitutter ved at sikre, at indskydere og investorer er dækket i andre tilfælde end ved konkurs og betalingsstandsning.

2 2/7 Fondens ordinære afdeling skal således sikre indskyderes og investorers fordringer i forbindelse med afvikling efter ordningen i lov om finansiel stabilitet. Når et pengeinstitut afvikles efter afviklingsordningen i henhold til kapitel 4 b i lov om finansiel stabilitet, overdrages pengeinstituttets aktiver til et datterselskab til Finansiel Stabilitet A/S. Som betaling for aktiverne overtages bl.a. en forholdsmæssig andel af instituttets forpligtelser, der modsvarer værdien af aktiverne. I de tilfælde hvor værdiansættelsen medfører, at ikke alle indskyderes krav overtages, skal Fonden yde tilskud. Det betyder, at indskydere og investorer med indskud på op til Fondens dækningsomfang ikke umiddelbart vil mærke noget til overtagelsen. Det er en forudsætning for Fondens medvirken, at pengeinstituttet ikke længere opfylder kapitalkravene i anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om finansiel virksomhed. Er der derudover indgået en betinget aftale med Finansiel Stabilitet A/S om, at pengeinstituttet overdrager alle sine aktiver til et datterselskab til Finansiel Stabilitet A/S, forventes det, at denne situation vil medføre, at indskyderes og investorers midler vil blive eller være indisponible, hvorfor Fonden af denne grund kan deltage i afviklingen og yde tilskud til det overtagende pengeinstitut til dækning af forskellen. Derudover er det ligeledes en forudsætning for udbetaling, at kravene er behørigt efterprøvet af Fonden. Hermed sikres det, at Fondens medvirken til afviklingsordningen sker i overensstemmelse med direktivet om indskudsgarantiordninger. Efter den nye stk. 4, skal Fonden ikke medvirke til dækning i tilfælde af konkurs eller betalingsstandsning efter stk. 2, såfremt fonden har medvirket til afvikling af det pågældende nødlidende pengeinstitut efter stk. 3. Det skyldes, at ved afvikling af nødlidende pengeinstitutter efter afviklingsordningen i lov om finansiel stabilitet, får Fonden mulighed for at deltage ved afvikling på et tidligere tidspunkt end ved betalingsstandsning og konkurs. Hvis det nødlidende pengeinstitut efterfølgende går i betalingsstandsning eller erklæres konkurs, skal Fonden ikke igen yde indskydere og investorer dækning efter stk. 2. Til 2 a Med stk. 1 indføres en ordning om, at Fondens separate afviklingsafdeling skal anvendes til at stille en tabskaution over for Finansiel Stabilitet A/S for et eventuelt tab, som Finansiel Stabilitet A/S måtte lide i forbindelse med kapitaliseringen af og tilførslen af likviditet til datterselskabet, som har overtaget aktiverne fra det nødlidende pengeinstitut, samt eventuelt underskud i datterselskabet som følge af afviklingen.

3 3/7 Tabskautionen foreslås at kunne gøres gældende af Finansiel Stabilitet A/S på anfordring over for afviklingsafdelingen i regi af Fonden, hvis datterselskabet til Finansiel Stabilitet A/S ikke efter afvikling er i stand til at tilbagebetale kapital og likviditet inklusiv forrentning, eller der i øvrigt viser sig at være et underskud som følge af datterselskabets afvikling. Der skal således ikke være foretaget udtømmende retsforfølgning, før end Finansiel Stabilitet A/S kan gøre tabskautionen gældende. Det skal i denne sammenhæng understreges, at ubogførte krav som fx garantier, der ikke er bogført af det nødlidende pengeinstitut, alene kan opnå dækning efter Fondens ordinære dækningsomfang for den del, der ikke skal honoreres forholdsmæssigt af datterselskabet til Finansiel Stabilitet A/S, jf. 16 h i lov om finansiel stabilitet. Kreditorer, der har et krav som følge af dårlig eller uhensigtsmæssig rådgivning i det nødlidende pengeinstitut, og som ikke er prækluderet, vil opnå den samme dækning for den del, der ikke honoreres forholdsmæssigt af datterselskabet til Finansiel Stabilitet A/S, som de oprindelige kreditorer, der fortsat har krav i det nødlidende pengeinstitut. Tabskautionen stillet af Fondens afviklingsafdeling sikrer, at afviklingen af datterselskabet sker uden tab for Finansiel Stabilitet A/S, og at eventuelle tab som følge af afviklingen bæres af den finansielle sektor gennem afviklingsafdelingen. Afviklingsafdelingen kan modtage en andel af den rente, som betales af datterselskabet til Finansiel Stabilitet A/S, idet risikoen i sidste ende bæres af afviklingsafdelingen ved garantistillelsen for Finansiel Stabilitet A/S s tilførsel af kapital og likviditet. Andelen opgøres med udgangspunkt i forskellen mellem den markedsforrentning af kapital, som Finansiel Stabilitet A/S modtager fra datterselskabet og Finansiel Stabilitet A/S s fundingrente. Finansiel Stabilitet A/S kan som et led i koncernens interne politikker indgå aftale med datterselskaberne om fastlæggelsen af honorering af moderselskabets ydelser i forbindelse med administration. Med stk. 2 foreslås det, at økonomi- og erhvervsministeren kan fastsætte nærmere regler for betalingen af en risikopræmie for Fondens garantistillelse efter stk. 1. Det findes hensigtsmæssigt, at økonomi- og erhvervsministeren fastsætter nærmere regler for fastsættelsen af den andel af rentebetalingen fra datterselskabet til Finansiel Stabilitet A/S, som afviklingsafdelingen kan modtage for garantien (risikopræmien). Dette skyldes blandt andet, at der med fastsættelsen af risikopræmien nødvendigvis må tages hensyn til statsstøttereglerne.

4 4/7 Til 5 Med stk. 1 indføres en separat afviklingsafdeling. Herved sikres det, at formuen, der skal sikre indskydere og investorer, ikke sammenblandes med formuen, der er øremærket til afviklingstiltag og eventuelle krav hidrørende fra tabskautionen vedrørende potentielle tab ved afvikling af nødlidende institutter. Fonden har således 4 afdelinger i alt. Pengeinstitut-, realkredit-, fondsmæglerselskabs- og afviklingsafdelingen. Stk. 2-4 er en videreførelse af de gældende stk Som følge af det nye stk. 5 konsekvensrettes den nuværende henvisning til stk. 5 dog til en henvisning til stk. 6. Efter stk. 5 omfatter afviklingsafdelingen alene afvikling efter lovens 2 a og afviklingsafdelingen omfatter alene pengeinstitutter, jf. 3, stk. 1, nr. 1. Stk. 6 er en videreførelse af det gældende stk. 5. Efter stk. 7 er det afviklingsafdelingens værdiansættelsesråd, der træffer beslutning om størrelsen på den mellemregning, der etableres ved overdragelsen af et nødlidende pengeinstitut efter afviklingsordningen, jf. 16 g, stk. 5, i lov om finansiel stabilitet. Dette skyldes, at det er afviklingsafdelingen i Fonden, der bærer risikoen for den kapital og eventuelle likviditet, som Finansiel Stabilitet A/S skyder ind i et datterselskab til Finansiel Stabilitet A/S samt et eventuelt underskud i datterselskabet som følge af afviklingen. Det er derfor naturligt, at det er den endelige overdragelsessum, der danner grundlag for at opgøre tabene i datterselskabet til Finansiel Stabilitet A/S. Beslutningen om størrelsen på mellemregningen skal træffes i overensstemmelse med proportionalitetsprincippet. Størrelsen på mellemregningen må således ikke være større, end hvad formålet tilsiger. På den anden side skal størrelsen af mellemregningen også afspejle de usikkerheder, der er forbundet med en værdiansættelse af aktiverne i det nødlidende pengeinstitut. Her skal det tages med i betragtningen, at kreditorerne har 3 måneder til at give datterselskabet meddelelse om, hvorvidt kreditorerne mener at have et krav mod det nødlidende pengeinstitut. Dette giver efter 3 måneders fristen et overblik over, hvilke eventualkrav eller ukendte krav, som datterselskabet må kunne forvente at skulle overtage en forholdsmæssig andel af, jf. 16 h i lov om finansiel stabilitet. Til 6, stk. 2 og 3 Efter de nye stk. 2 og 3 kan afviklingsafdelingen via Fonden optage lån, hvis det er nødvendigt for, at afviklingsafdelingen kan honorere dens forpligtelser. Fondens andre afdelinger kan ikke optage lån i afviklingsafde-

5 5/7 lingen. Afviklingsafdelingen kan heller ikke optage lån i de ordinære afdelinger. Herved sikres vandtætte skotter mellem Fondens ordinære formue og formuen, der er øremærket til afviklingstiltag og dermed såkaldt ringfencing af de to formuer, hvilket er i overensstemmelse med de krav til sådanne ordninger, som Kommissionen senest har givet udtryk for i forbindelse med dens revision af direktivet om indskudsgarantiordninger. Modellen med en separat afviklingsafdeling forventes dermed at være i overensstemmelse med Kommissionens tilkendegivelser. Til 7, stk. 1 Med det nye stk. 1 fastholdes det, at Fondens ordinære formue for pengeinstitutafdelingen, realkreditafdelingen og fondsmæglerafdelingen stadig skal udgøre mindst 3,2 mia. kr. Derudover bestemmes det, at afviklingsafdelingens separate formue ligeledes skal udgøre mindst 3,2 mia. kr. For afviklingsafdelingen gælder det som for Fondens øvrige afdelinger, at den via Fonden kan optage lån med garanti fra økonomi- og erhvervsministeren efter Finansudvalgets tilslutning. Afviklingsafdelingens udgifter finansieres via afdelingens formue. Til 7, stk. 2, 3. pkt. Af det nye stk. 2, 3. pkt., fremgår det, at afviklingsafdelingens separate formue adskiller sig fra Fondens ordinære formue ved alene at bestå af indeståelser fra de bidragspligtige institutter. Den separate afviklingsafdeling indeholder således ingen likvide midler, men de bidragspligtige institutter forpligter sig til ved påkrav at yde de midler, der er nødvendige for, at afviklingsafdelingen kan foretage udbetaling under tabskautionen, såfremt det bliver nødvendigt. Til 7, stk. 3, 3. pkt. Med tilføjelsen til stk. 3 bestemmes det, at pengeinstitutternes bidrag til den separate afviklingsafdeling i form af indeståelser eller afdrag på lån optaget af afviklingsafdelingen højest inden for et regnskabsår kan udgøre et beløb svarende til 2 promille af institutternes indlånsmasse. Det enkelte pengeinstituts bidrag svarer således til dets aktuelle andel af de samlede dækkede nettoindskud, respektive andel af værdipapirdepoter. Bestemmelsen svarer i princippet til den gældende bestemmelse for fastsættelsen af pengeinstitutternes bidrag til Fondens ordinære afdelinger. Til 9, stk. 3 9, stk. 3, præciseres, således at det tydeligt fremgår, at Fonden udover at dække indskud af provenu af lån med pant i fast ejendom finansieret ved realkreditobligationer også fuldt ud dækker indskud af provenu af lån med pant i fast ejendom finansieret ved særligt dækkede realkreditobligationer eller særligt dækkede obligationer indtil 9 måneder fra indsættelsen af beløbet, ved nybyggeri dog indtil 2 år.

6 6/7 Til 15 a Med 15 a får Fonden mulighed for at dække indskud og værdipapirer efter indskydergarantiordningens bestemmelser i de tilfælde, hvor et nødlidende pengeinstitut overdrager sine aktiver til et datterselskab under Finansiel Stabilitet A/S. Dette indebærer, at Fondens udbetaling sker før den endelige værdiansættelse efter 16 g, stk. 9, i lov om finansiel stabilitet er foretaget. Ud over at Fonden deltager i afviklingsordningen med den ordinære formue, deltager Fonden endvidere i ordningen i regi af afviklingsafdelingen, der stiller en tabskaution for kapital- og likviditetstilførslen samt et eventuelt underskud i datterselskabet under Finansiel Stabilitet A/S. Til overskriften til kapitel 6 Overskriften til kapitel 6 ændres, som følge af at Fonden, udover at udbetale til indskydere og investorer, nu via afviklingsafdelingen får mulighed for at foretage udbetalinger i forbindelse med afvikling af pengeinstitutter. Til 16, stk. 2 Som et nyt stk. 2 foreslås der indført en hjemmel til, at Fonden skal udbetale direkte til datterselskabet under Finansiel Stabilitet A/S, når dette har opgjort og anmeldt et samlet krav, der svarer til det krav, som indskydere og investorer ellers ville have haft mod Fonden. Datterselskabet under Finansiel Stabilitet A/S er fra overtagelsestidspunktet forpligtet til at sørge for, at dette beløb er til rådighed på indskydernes konti. Til 17 Den nye 17 bygger på en videreførelse af den nugældende 17, men medfører at Fonden ligeledes kan indtræde i indskyderens eller investorens krav mod det institut, der er afviklet efter kapitel 4 b i lov om finansiel stabilitet. Til 18, stk. 4 Med det nye stk. 4 bestemmes det, at afviklingsafdelingens værdiansætttelsesråd udgøres af fire medlemmer, der repræsenterer pengeinstitutterne. Medlemmerne udpeges af økonomi- og erhvervsministeren efter indstilling fra Finansrådet for 3 år ad gangen. Medlemmerne kan genudpeges efter indstilling fra Finansrådet. Værdiansættelsesrådet skal konstituere sig selv med en formand. Beslutninger i værdiansættelsesgruppen træffes ved almindelig stemmeflerhed og i tilfælde, hvor stemmerne står lige, er formandens stemme afgørende, jf. stk. 5.

7 7/7 Værdiansættelsesrådet kan træffe beslutning om at antage ekstern bistand i forbindelse med fastsættelse af mellemregningens størrelse. 4. Tilpasning til de færøske forhold Det bemærkes, at der ved anordningens udformning er søgt foretaget de tilpasninger, som de færøske forhold tilsiger.

Forslag. Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. juni til

Forslag. Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. juni til 2009/1 LSV 207 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1911-0056 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om en garantifond for indskydere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om en garantifond for indskydere Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om en garantifond for indskydere og investorer VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I medfør af 22 1) i lov nr. 579 af 1.

Læs mere

Resume af anordning om ikrafttræden af lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere

Resume af anordning om ikrafttræden af lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere Finanstilsynet 6. februar 2012 J.nr. 1068-0007 /vha Resume af anordning om ikrafttræden af lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere og investorer 1. Indledning Anordningen sætter de ændringer

Læs mere

Lovtidende A 2011 Udgivet den 25. februar 2011

Lovtidende A 2011 Udgivet den 25. februar 2011 Lovtidende A 2011 Udgivet den 25. februar 2011 22. februar 2011. Nr. 133. Bekendtgørelse af lov om en garantifond for indskydere og investorer 1) Herved bekendtgøres lov om en garantifond for indskydere

Læs mere

Kunngerðablaðið B 2011 Hefti 10

Kunngerðablaðið B 2011 Hefti 10 289 Kunngerðablaðið B 2011 Hefti 10 ISSN 0907-905X 1. juli 2011. Nr. 834. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om en garantifond for indskydere og investorer VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde

Læs mere

Lóg nr. 415 fra 26. juni 1998 um trygdargrunn fyri innsetara og peningaíleggjara.

Lóg nr. 415 fra 26. juni 1998 um trygdargrunn fyri innsetara og peningaíleggjara. Skjal 1 Lóg nr. 415 fra 26. juni 1998 um trygdargrunn fyri innsetara og peningaíleggjara. Udkast til Anordning om ikraftræden for Færøerne af lov om en garantifond for indskydere og investorer. I medfør

Læs mere

Forslag. Lov om finansiel stabilitet

Forslag. Lov om finansiel stabilitet L 33 (som vedtaget): Forslag til lov om finansiel stabilitet. Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 10. oktober 2008 Forslag til Lov om finansiel stabilitet Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde m.v.

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om en garantifond for indskydere og investorer

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om en garantifond for indskydere og investorer Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om en garantifond for indskydere og investorer VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I medfør af 26 1 i lov nr. 415 af 26.

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 L 81 Bilag 3 Offentligt Æ n d r i n g s f o r s l a g til Lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere og investorer, lov om finansiel virksomhed,

Læs mere

(Håndtering af nødlidende pengeinstitutter efter den generelle statsgarantiordnings

(Håndtering af nødlidende pengeinstitutter efter den generelle statsgarantiordnings Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om finansiel stabilitet, lov om finansiel virksomhed, lov om en garantifond for indskydere og

Læs mere

LOV nr 273 af 27/03/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 23. februar 2017

LOV nr 273 af 27/03/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 23. februar 2017 LOV nr 273 af 27/03/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 23. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 1911-0003 Senere ændringer til

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 12. november Bekendtgørelse af lov om en garantifond for indskydere og investorer 1) 4. november Nr

Lovtidende A Udgivet den 12. november Bekendtgørelse af lov om en garantifond for indskydere og investorer 1) 4. november Nr Lovtidende A 2013 Udgivet den 12. november 2013 4. november 2013. Nr. 1271. Bekendtgørelse af lov om en garantifond for indskydere og investorer 1) Herved bekendtgøres lov om en garantifond for indskydere

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om en garantifond for indskydere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om en garantifond for indskydere Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om en garantifond for indskydere og investorer VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I medfør af 14 1) i lov nr. 576 af 6.

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om en garantifond for indskydere og investorer

Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om en garantifond for indskydere og investorer Anordning nr. 137 af 9. marts 2005 Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om en garantifond for indskydere og investorer VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I

Læs mere

BANKPAKKE IV. 1) Udvidet medgiftsordning. 2) Statslig garanti ved fusioner. 3) Bidragsfinansiering af indskydergarantifonden

BANKPAKKE IV. 1) Udvidet medgiftsordning. 2) Statslig garanti ved fusioner. 3) Bidragsfinansiering af indskydergarantifonden 29. august 2011 BANKPAKKE IV Den 25. august blev der mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Liberal Alliance indgået aftale om en række konsolideringsinitiativer

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere og investorer. Lovforslag nr. L 2 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere og investorer. Lovforslag nr. L 2 Folketinget Lovforslag nr. L 2 Folketinget 1753-54 Fremsat den 12. oktober 2011 af erhvervs- og vækstministeren (Ole Sohn) Forslag til Lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere og investorer (Tabskaution

Læs mere

22. januar 2019 BILAG 4 FM2019/xx

22. januar 2019 BILAG 4 FM2019/xx 22. januar 2019 BILAG 4 FM2019/xx Anordning om ikrafttræden for Grønland af dele af 3 i lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om finansiel stabilitet, lov om en garantifond for indskydere

Læs mere

UDBUD AF COMMITTEDE LÅNE- FACILITETER

UDBUD AF COMMITTEDE LÅNE- FACILITETER UDBUD AF COMMITTEDE LÅNE- FACILITETER GARANTIFONDEN FOR INDSKYDERE OG INVESTORER UDBUDSBETINGELSER EU UDBUD 2014/S ------ 3. FEBRUAR 2014 Dok 1318843 Indhold 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed...

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om finansiel stabilitet

Bekendtgørelse af lov om finansiel stabilitet LBK nr 875 af 15/09/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 14. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1911-0048 Senere ændringer

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. januar 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. januar 2015 UDSKRIFT AF HØJESTERETS DOMBOG HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. januar 2015 Sag 98/2014 (1. afdeling) Thy-Mors Energi Service A/S (advokat René Offersen) mod FS Finans IV A/S (tidligere Fjordbank

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 4. juli Bekendtgørelse om en indskyder- og investorgarantiordning. 3. juli Nr. 819.

Lovtidende A Udgivet den 4. juli Bekendtgørelse om en indskyder- og investorgarantiordning. 3. juli Nr. 819. Lovtidende A 2015 Udgivet den 4. juli 2015 3. juli 2015. Nr. 819. Bekendtgørelse om en indskyder- og investorgarantiordning I medfør af 1, stk. 8, 4, 7, stk. 9, 7 a, stk. 6, 16 a, stk. 3, og 20, stk. 3,

Læs mere

Bekendtgørelse om en indskyder- og investorgarantiordning

Bekendtgørelse om en indskyder- og investorgarantiordning BEK nr 819 af 03/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 31. juli 2015 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, jnr. 3031-0002 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om Garantifonden for indskydere og investorer 1)

Bekendtgørelse for Færøerne om Garantifonden for indskydere og investorer 1) Nr. 1218 27. oktober 2010 Bekendtgørelse for Færøerne om Garantifonden for indskydere og investorer 1) I medfør af 3, stk. 2, 4, 7, stk. 2 og 4, 15, 16, stk. 4, i lov om en garantifond for indskydere og

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 207 Folketinget Fremsat den 14. april 2010 af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 207 Folketinget Fremsat den 14. april 2010 af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) til Lovforslag nr. L 207 Folketinget 2009-10 Fremsat den 14. april 2010 af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om finansiel stabilitet, lov om finansiel virksomhed,

Læs mere

19. december Nr

19. december Nr Givið út 22. desember 2017 19. december 2017. Nr. 1584. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af dele af 3 i lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om finansiel stabilitet, lov om en garantifond

Læs mere

(Håndtering af nødlidende pengeinstitutter efter den generelle statsgarantiordnings

(Håndtering af nødlidende pengeinstitutter efter den generelle statsgarantiordnings Finanstilsynet Juridisk Kontor Aarhusgade 110 2100 København Ø Sendt pr. mail til ministerbetjening@ftnet.dk Udkast til lovforslag til ændring af lov om finansiel stabilitet, lov om finansiel virksomhed,

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 22. juli Bekendtgørelse af lov om en indskyder- og investorgarantiordning 1) 8. juli Nr. 917.

Lovtidende A Udgivet den 22. juli Bekendtgørelse af lov om en indskyder- og investorgarantiordning 1) 8. juli Nr. 917. Lovtidende A 2015 Udgivet den 22. juli 2015 8. juli 2015. Nr. 917. Bekendtgørelse af lov om en indskyder- og investorgarantiordning 1) Herved bekendtgøres lov om en indskyder- og investorgarantiordning,

Læs mere

Lovtidende A. 2011 Udgivet den 14. september 2011. Bekendtgørelse for Færøerne om Garantifonden for indskydere og investorer

Lovtidende A. 2011 Udgivet den 14. september 2011. Bekendtgørelse for Færøerne om Garantifonden for indskydere og investorer Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. september 2011 12. september 2011. Nr. 955. Bekendtgørelse for Færøerne om Garantifonden for indskydere og investorer I medfør af 3, stk. 2, 4, 7, stk. 2 og 4, 15 og 16,

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en indskyder- og investorgarantiordning 1)

Bekendtgørelse af lov om en indskyder- og investorgarantiordning 1) LBK nr 917 af 08/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, jnr. 3030-0001 Senere ændringer til

Læs mere

43 Uppskot til ríkislógartilmæli at seta í gildi fyri Føroyar "lov om en garantifond for indskydere og investorer"

43 Uppskot til ríkislógartilmæli at seta í gildi fyri Føroyar lov om en garantifond for indskydere og investorer 43 Uppskot til ríkislógartilmæli at seta í gildi fyri Føroyar "lov om en garantifond for indskydere og investorer" Skjal 2. Bekendtgørelse om Garantifonden for indskydere og investorer BEK nr 216 af 09/04/1999.

Læs mere

Fremsat den 19. november 2008 af Frank Aaen (EL) og Per Clausen (EL)

Fremsat den 19. november 2008 af Frank Aaen (EL) og Per Clausen (EL) 2008/1 BSF 50 (Gældende) Udskriftsdato: 20. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 19. november 2008 af Frank Aaen (EL) og Per Clausen (EL) Forslag til folketingsbeslutning om

Læs mere

Spørgsmål og Svar om Garantiformuen

Spørgsmål og Svar om Garantiformuen Spørgsmål og Svar om Garantiformuen Emne Spørgsmål Svar Udbetaling / behandlingstid Institutter Hvor lang er behandlingstiden for anmodninger om udbetaling af dækning fra Garantiformuen? Tilskrives der

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 81 Folketinget Fremsat den 1. februar 2012 af erhvervs- og vækstministeren (Ole Sohn) til

Forslag. Lovforslag nr. L 81 Folketinget Fremsat den 1. februar 2012 af erhvervs- og vækstministeren (Ole Sohn) til Lovforslag nr. L 81 Folketinget 2011-12 Fremsat den 1. februar 2012 af erhvervs- og vækstministeren (Ole Sohn) Forslag til Lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere og investorer, lov om finansiel

Læs mere

2011/1 LSF 81 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016. Fremsat den 1. februar 2012 af erhvervs- og vækstministeren (Ole Sohn) Forslag.

2011/1 LSF 81 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016. Fremsat den 1. februar 2012 af erhvervs- og vækstministeren (Ole Sohn) Forslag. 2011/1 LSF 81 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstministeriet, Finanstilsynet, j.nr. 1911-0003 Fremsat den 1. februar 2012

Læs mere

Beslutningsforslag nr. B 58 Folketinget Fremsat den 28. marts 2012 af Frank Aaen (EL) og Johanne Schmidt-Nielsen (EL)

Beslutningsforslag nr. B 58 Folketinget Fremsat den 28. marts 2012 af Frank Aaen (EL) og Johanne Schmidt-Nielsen (EL) Beslutningsforslag nr. B 58 Folketinget 2011-12 Fremsat den 28. marts 2012 af Frank Aaen (EL) og Johanne Schmidt-Nielsen (EL) Forslag til folketingsbeslutning om opfordring til at trække aktstykke H af

Læs mere

Erhvervsudvalget B 51 - Bilag 1 Offentligt

Erhvervsudvalget B 51 - Bilag 1 Offentligt Erhvervsudvalget B 51 - Bilag 1 Offentligt Finansudvalget Folketinget 1240 København K 4. november 2008 Eksp.nr. 568014 a. Økonomi- og Erhvervsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at

Læs mere

D et Priva te Beredskab. til afvikling af nødlidende banker, sparekasser og andelskasser. Vedtægter

D et Priva te Beredskab. til afvikling af nødlidende banker, sparekasser og andelskasser. Vedtægter D et Priva te Beredskab til afvikling af nødlidende banker, sparekasser og andelskasser Vedtægter Indholdsfortegnelse 1 Navn 4 2 Hjemsted 4 3 Formål 4 4 Medlemmer 5 5 Ikke-medlemmers deltagelse i afvikling

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om en indskyder- og investorgarantiordning

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om en indskyder- og investorgarantiordning Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om en indskyder- og investorgarantiordning 1 I bekendtgørelse nr. 1483 af 2. december 2016 om en indskyder- og investorgarantiordning foretages følgende ændringer:

Læs mere

Forslag. Lov om finansiel stabilitet

Forslag. Lov om finansiel stabilitet au3435.fm Page 1 Thursday, October 9, 2008 10:51 AM Lovforslag nr. L 33 Folketinget 2008-09 Fremsat den 8. oktober 2008 af økonomi- og erhvervsministeren (Lene Espersen) Forslag til Lov om finansiel stabilitet

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en indskyder- og investorgarantiordning 1)

Bekendtgørelse af lov om en indskyder- og investorgarantiordning 1) LBK nr 1155 af 19/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1911-0023 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1520

Læs mere

Lovtidende A 2009 Udgivet den 18. september 2009

Lovtidende A 2009 Udgivet den 18. september 2009 Lovtidende A 2009 Udgivet den 18. september 2009 15. september 2009. Nr. 876. Bekendtgørelse af lov om statsligt kapitalindskud i kreditinstitutter Hermed bekendtgøres lov om statsligt kapitalindskud i

Læs mere

Ændringsforslag stillet den {FREMSAT} uden for betænkningen

Ændringsforslag stillet den {FREMSAT} uden for betænkningen Erhvervsudvalget, Erhvervsudvalget L 102 - Bilag 9,L 103 - Bilag 9 Offentligt Ændringsforslag stillet den {FREMSAT} uden for betænkningen Ændringsforslag til Forslag til Lov om statsligt kapitalindskud

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 6. maj 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 6. maj 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 6. maj 2015 Sag 10/2014 (1. afdeling) Nordic Trustee ASA (tidligere Norsk Tillitsmann ASA) (advokat Torben Bondrop) mod FS Finans III A/S (advokat Jakob Rosing) Biintervenient

Læs mere

Resume af anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om ændring af lov om finansiel virksomhed - lov nr af 26.

Resume af anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om ændring af lov om finansiel virksomhed - lov nr af 26. Finanstilsynet 23. maj 2014 JURA J.nr.1068-0031 /BYA Resume af anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om ændring af lov om finansiel virksomhed - lov nr. 1613 af 26. december 2013 1. Indledning

Læs mere

a. Økonomi- og Erhvervsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at økonomi- og erhvervsministeren

a. Økonomi- og Erhvervsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at økonomi- og erhvervsministeren Aktstykke nr. 181 Folketinget 2010-11 Afgjort den 7. september 2011 181 Økonomi- og Erhvervsministeriet. København, den 29. august 2011. a. Økonomi- og Erhvervsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning

Læs mere

29. april EM 2011/115. Fremsat den 29. april af økonomi- og erhvervsminister (Brian Mikkelsen) Forslag. til

29. april EM 2011/115. Fremsat den 29. april af økonomi- og erhvervsminister (Brian Mikkelsen) Forslag. til 29. april EM 2011/115 Fremsat den 29. april af økonomi- og erhvervsminister (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere og investorer, lov om finansiel stabilitet

Læs mere

MWB UPDATED 1. AUGUST 2012 BANK OG FINANSIERING

MWB UPDATED 1. AUGUST 2012 BANK OG FINANSIERING Denne gang handler MWBe Updated - Bank og finansiering om et forslag til et EU-direktiv om fastlæggelse af en ramme for genopretning og afvikling af kreditinstitutter og investeringsselskaber MWB UPDATED

Læs mere

årsrapport beretning og regnskab 2010 Garantifonden for Indskydere og Investorer

årsrapport beretning og regnskab 2010 Garantifonden for Indskydere og Investorer årsrapport beretning og regnskab 2010 Garantifonden for Indskydere og Investorer Indhold Ledelsens beretning Garantifondens dækningsområde... 3 Den generelle statsgaranti (Bankpakken)... 3 Håndtering af

Læs mere

Forslag til lov om ændring af konkursloven og forskellige andre love (Rekonstruktion m.v.) (L 199) Æ n d r i n g s f o r s l a g.

Forslag til lov om ændring af konkursloven og forskellige andre love (Rekonstruktion m.v.) (L 199) Æ n d r i n g s f o r s l a g. Retsudvalget 2009-10 L 199 Bilag 12 Offentligt Lovafdelingen Forslag til lov om ændring af konkursloven og forskellige andre love (Rekonstruktion m.v.) (L 199) Dato: 27. maj 2010 Kontor: Procesretskontoret

Læs mere

Forslag. Lov om finansiel stabilitet

Forslag. Lov om finansiel stabilitet 2008/1 LSF 33 (Gældende) Udskriftsdato: 15. maj 2017 Ministerium: Økonomi- og Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., j.nr. 135-32 Fremsat den 8. oktober 2008 af økonomi og erhvervsministeren

Læs mere

årsrapport beretning og regnskab Garantifonden for Indskydere og Investorer

årsrapport beretning og regnskab Garantifonden for Indskydere og Investorer årsrapport beretning og regnskab 2012 Garantifonden for Indskydere og Investorer Indhold Ledelsens beretning Garantifonden i 2012: Begivenheder og nøgletal...3 Garantifondens dækningsområde...3 Håndtering

Læs mere

NYHEDER FRA PLESNER MARTS 2009

NYHEDER FRA PLESNER MARTS 2009 NYHEDER FRA PLESNER MARTS 2009 ERHVERVSEJENDOMME Skattereformen - ophævelse af momsfritagelsen for levering af fast ejendom... 1 Indskudsgarantiordningerne efter bankpakke I og II... 2 Skattereformen -

Læs mere

årsrapport beretning og regnskab Garantifonden for Indskydere og Investorer

årsrapport beretning og regnskab Garantifonden for Indskydere og Investorer årsrapport beretning og regnskab 2011 Garantifonden for Indskydere og Investorer Indhold Ledelsens beretning Garantifonden i 2011: Begivenheder og nøgletal...3 Garantifondens dækningsområde...3 Håndtering

Læs mere

Udkast. Tillægsbetænkning

Udkast. Tillægsbetænkning Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 L 81 Bilag 8 Offentligt Til lovforslag nr. L 81 Folketinget 2011-12 Tillægsbetænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 20. marts 2012 Udkast

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen) Forslag. til

Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen) Forslag. til Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Bilag 104 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen) Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed og lov

Læs mere

Fremsat den 20. november 2008 af Frank Aaen (EL) og Per Clausen (EL)

Fremsat den 20. november 2008 af Frank Aaen (EL) og Per Clausen (EL) 2008/1 BSF 51 (Gældende) Udskriftsdato: 2. oktober 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 20. november 2008 af Frank Aaen (EL) og Per Clausen (EL) Forslag til folketingsbeslutning om

Læs mere

25. august 2011. 1. Baggrund

25. august 2011. 1. Baggrund 25. august 2011 Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Liberal Alliance om en række konsolideringsinitiativer

Læs mere

Bilag 1 til aktstykke H. Finansudvalget Folketinget 1240 København K

Bilag 1 til aktstykke H. Finansudvalget Folketinget 1240 København K Finansudvalget 2011-12 FIU alm. del Bilag 244 Offentligt Bilag 1 til aktstykke H Finansudvalget Folketinget 1240 København K a. Erhvervs- og vækstministeren anmoder om Finansudvalgets tilslutning til,

Læs mere

22. januar 2019 FM 2019/xx BILAG 3

22. januar 2019 FM 2019/xx BILAG 3 22. januar 2019 FM 2019/xx BILAG 3 Anordning om ikrafttræden for Grønland af dele af 1 i lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om værdipapirhandel m.v., lov om betalingstjenester og elektroniske

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Vækstfonden

Forslag. Lov om ændring af lov om Vækstfonden Forslag til Lov om ændring af lov om Vækstfonden (Ansvarlig lånekapital til små og mellemstore virksomheder mv.) 1 I lov om Vækstfonden, jf. lovbekendtgørelse nr. 549 af 1. juli 2002, som ændret senest

Læs mere

Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene boliger

Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene boliger Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af erhvervs- og vækstminister (Henrik Sass Larsen) Forslag. til

Fremsat den {FREMSAT} af erhvervs- og vækstminister (Henrik Sass Larsen) Forslag. til Fremsat den {FREMSAT} af erhvervs- og vækstminister (Henrik Sass Larsen) Forslag til Lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om finansiel stabilitet, lov om en garantifond for indskydere og

Læs mere

rejseudbyderens konkurs m.v.) Til 1

rejseudbyderens konkurs m.v.) Til 1 Ændringsforslag stillet den [xx]. februar 2015 Ændringsforslag Til 2. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (dækning af tab ved køb af flyrejser i tilfælde af rejseudbyderens

Læs mere

Fremsat den 4. september 2008 af Frank Aaen (EL) og Per Clausen (EL)

Fremsat den 4. september 2008 af Frank Aaen (EL) og Per Clausen (EL) 2007/2 BSF 147 (Gældende) Udskriftsdato: 9. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 4. september 2008 af Frank Aaen (EL) og Per Clausen (EL) Forslag til folketingsbeslutning om

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber

Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber Lovbekendtgørelse nr. 419 af 1. maj 2007 Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber Herved bekendtgøres lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber, jfr. lovbekendtgørelse

Læs mere

Lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om ejendomskreditselskaber og lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v.

Lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om ejendomskreditselskaber og lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v. LOV nr 667 af 08/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1911-0014 Senere ændringer til forskriften LBK nr

Læs mere

Rikis16gartilmæli. n m

Rikis16gartilmæli. n m Nr. Rikis16gartilmæli n m at seta i gildi fyri Føroyar Anordning om ikrafttræden for Færøerne af dele af 3 i lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om fmansiel stabilitet, lov om en garantifond

Læs mere

2011/1 BTL 81 (Gældende) Udskriftsdato: 19. januar Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 1. marts 2012.

2011/1 BTL 81 (Gældende) Udskriftsdato: 19. januar Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 1. marts 2012. 2011/1 BTL 81 (Gældende) Udskriftsdato: 19. januar 2018 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 1. marts 2012 Betænkning over Forslag til

Læs mere

Beslutningsforslag nr. B 43 Folketinget 2011-12. Fremsat den 28. februar 2012 af Frank Aaen (EL) og Johanne Schmidt-Nielsen (EL)

Beslutningsforslag nr. B 43 Folketinget 2011-12. Fremsat den 28. februar 2012 af Frank Aaen (EL) og Johanne Schmidt-Nielsen (EL) Beslutningsforslag nr. B 43 Folketinget 2011-12 Fremsat den 28. februar 2012 af Frank Aaen (EL) og Johanne Schmidt-Nielsen (EL) Forslag til folketingsbeslutning om opfordring til at trække aktstykke 51

Læs mere

Aktstykke nr. 17 Folketinget 2009-10. Afgjort den 5. november 2009. Økonomi- og Erhvervsministeriet. København, den 27. oktober 2009.

Aktstykke nr. 17 Folketinget 2009-10. Afgjort den 5. november 2009. Økonomi- og Erhvervsministeriet. København, den 27. oktober 2009. Aktstykke nr. 17 Folketinget 2009-10 Afgjort den 5. november 2009 17 Økonomi- og Erhvervsministeriet. København, den 27. oktober 2009. a. Økonomi- og Erhvervsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning

Læs mere

Fylgiskjal 1. I beskrivelsen henvises til de enkelte numre i ændringsanordningens 1.

Fylgiskjal 1. I beskrivelsen henvises til de enkelte numre i ændringsanordningens 1. Fylgiskjal 1 4.Bemærkninger til anordning 334 af 31. marts 2015 Anordningen sætter de ændringer, der følger af 1 i lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om finansiel stabilitet, lov om en

Læs mere

2/6. Bankens ledelse henvendte sig derfor til Nationalbanken for at få stillet likviditet til rådighed.

2/6. Bankens ledelse henvendte sig derfor til Nationalbanken for at få stillet likviditet til rådighed. Finansudvalget FIU alm. del - 8 Bilag 6 Offentligt 24. november 2008 Eksp.nr. 579816 Redegørelse vedrørende Roskilde Bank Roskilde Bank A/S var landets 8. største bank (målt ved arbejdende kapital) med

Læs mere

Spørgsmål og Svar om Garantiformuen

Spørgsmål og Svar om Garantiformuen Spørgsmål og Svar om Garantiformuen Emne Spørgsmål Svar Udbetaling / behandlingstid Institutter Hvor lang er behandlingstiden for anmodninger om udbetaling af dækning fra Garantiformuen? Tilskrives der

Læs mere

Vedtagne love i 2. kvartal 2007

Vedtagne love i 2. kvartal 2007 Vedtagne love i 2. kvartal 2007 I 2. kvartal 2007 er der vedtaget fire love på Finanstilsynets område: Lov nr. 397 af 30. april 2007 Lov om ændring af lov om investeringsforeninger og specialforeninger

Læs mere

VI MAGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

VI MAGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Anordning om ikrafttræden for Grønland af dele af 1 i lov om ændring af lov om finansiel virksomhed og forskellige andre love som følge af forslag til lov om investeringsforeninger m.v. VI MAGRETHE DEN

Læs mere

NOTAT. Økonomisk status på bankpakkerne - Marts 2015

NOTAT. Økonomisk status på bankpakkerne - Marts 2015 NOTAT Marts 2015 Økonomisk status på bankpakkerne - Marts 2015 Den økonomiske status på bankpakkerne er aktuelt et overskud på ca. 16 mia. kr. Beregningen bygger på allerede realiserede udgifter og indtægter

Læs mere

NOTAT. Økonomisk status på bankpakkerne - Marts 2016

NOTAT. Økonomisk status på bankpakkerne - Marts 2016 NOTAT Marts 2016 Økonomisk status på bankpakkerne - Marts 2016 Den økonomiske status for bankpakkerne viser aktuelt et afrundet overskud på 18 mia. kr. Beregningen bygger på allerede realiserede udgifter

Læs mere

Fremsat den 29. april 2011 af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag. til

Fremsat den 29. april 2011 af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag. til Lovforslag nr. L 206 Folketinget 2010-11 Fremsat den 29. april 2011 af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere og investorer,

Læs mere

Fremsat den 3. februar 2000 af økonomiministeren. Forslag. til

Fremsat den 3. februar 2000 af økonomiministeren. Forslag. til L 190 (som fremsat): Forslag til lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere og investorer. (Bestyrelsesbeslutninger og større handlefrihed for Fonden ved afvikling af nødlidende institutter).

Læs mere

BILAG 5. FM2019/2xx sagsnr VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

BILAG 5. FM2019/2xx sagsnr VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: 2.Januar 2019 BILAG 5 FM 2019/xx Anordning om ikrafttræden for Grønland af dele af 2 i lov om ændring af lov om værdipapirhandel m.v., lov om finansiel virksomhed, lov om kreditaftaler, lov om finansielle

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Til 1

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Til 1 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 175 Bilag 6 Offentligt Æ n d r i n g s f o r s l a g til Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

Forslag. Til lovforslag nr. L 20 Folketinget 2010-11. Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 2. december 2010. til

Forslag. Til lovforslag nr. L 20 Folketinget 2010-11. Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 2. december 2010. til Til lovforslag nr. L 20 Folketinget 2010-11 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 2. december 2010 Forslag til Lov om ændring af lov om betalingstjenester, lov om finansiel virksomhed,

Læs mere

Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed

Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed Til direktionen i Jyske Bank A/S 26. februar 2019 J.nr. 3022-0003 Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed 1. Afgørelse Finanstilsynet fastsætter kravet

Læs mere

Rikisl6gartilmæli. u m

Rikisl6gartilmæli. u m Nr. Rikisl6gartilmæli u m at seta i gildi fyri Føroyar Anordning om ikrafttræden for Færøerne af dele af l i lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om værdipapirhandel m.v., lov om betalingstjenester

Læs mere

Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om finansiel virksomhed

Lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om finansiel virksomhed LOV nr 375 af 01/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juni 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1069-0001 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov

Læs mere

Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed

Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed Til direktionen i Danske Bank A/S 26. februar 2019 J.nr. 3022-0003 Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed 1. Afgørelse Finanstilsynet fastsætter kravet

Læs mere

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 11. januar 2011. Nr. 22. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om pantebrevsselskaber VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

Læs mere

Håndtering af nødlidende pengeinstitutter i Danmark

Håndtering af nødlidende pengeinstitutter i Danmark 79 Håndtering af nødlidende pengeinstitutter i Danmark Ulrik Løgtholdt Poulsen og Brian Liltoft Andreasen, Kapitalmarkedsafdelingen INDLEDNING OG SAMMENFATNING Den danske afviklingsordning til håndtering

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen)

Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om en garantifond for indskydere og investorer, lov om finansiel stabilitet og ligningsloven

Læs mere

UDKAST. I 8 indsættes som stk. 2:

UDKAST. I 8 indsættes som stk. 2: UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om Lønmodtagernes Garantifond (overdragelse af krav til Lønmodtagernes Garantifond ved tvivl om virksomhedsoverdragelse forud for konkurs m.v.) 1 I lov om Lønmodtagernes

Læs mere

Skjal: Viðtøkur grunsins. Bilag: Fondens vedtægter

Skjal: Viðtøkur grunsins. Bilag: Fondens vedtægter Skjal: Viðtøkur grunsins Bilag: Fondens vedtægter 55 VEDTÆGTER FOR FINANSIERINGSFONDEN AF 1992 Kapitel 1 Fondens oprettelse og formål. 1. Stk. 1. Finansieringsfonden af 1992 (Fonden) blev oprettet i henhold

Læs mere

Forslag til. VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

Forslag til. VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Forslag til Skjal 1 Anordning om ikrafttræden for Færøerne af dele af 2 i lov om ændring af lov om værdipapirhandel m.v., lov om finansiel virksomhed, lov om kreditaftaler, lov om finansielle rådgivere,

Læs mere

19. december Nr

19. december Nr Givið út 22. desember 2017 19. december 2017. Nr. 1581. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af dele af 1 i lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om værdipapirhandel m.v., lov om betalingstjenester

Læs mere

Totalkredit A/S offentliggør tillæg til prospekt for udbud af realkreditobligationer

Totalkredit A/S offentliggør tillæg til prospekt for udbud af realkreditobligationer Til Københavns Fondsbørs 16. august 2007 Totalkredit A/S offentliggør tillæg til prospekt for udbud af realkreditobligationer Totalkredit A/S offentliggør tillæg til prospekt for udbud af realkreditobligationer

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FIH REALKREDIT A/S

VEDTÆGTER FOR FIH REALKREDIT A/S VEDTÆGTER FOR FIH REALKREDIT A/S 1 Navn og hjemsted Selskabets navn er FIH Realkredit A/S. Dets hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Selskabets formål er at drive alle former for realkreditvirksomhed,

Læs mere

Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed

Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed Til direktionen i Danske Bank-koncernen 23. marts 2018 J.nr. 3022-0003 Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed 1. Afgørelse Finanstilsynet fastsætter

Læs mere

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af kontrollen med Fionia Bank

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af kontrollen med Fionia Bank 3. april 2009 TIF 4/0120-0401-0039 /JKM Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af kontrollen med Fionia Bank Den 11. marts 2009 meddelte Afviklingsselskabet til sikring af finansiel stabilitet

Læs mere

Notat Dato: 11. maj 2017

Notat Dato: 11. maj 2017 Fylgiskjal 1 Notat Dato: 11. maj 2017 Resume til anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om restrukturering og afvikling af visse finansielle virksomheder Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 2. Generelt

Læs mere

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Eik Bank Danmark A/S

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Eik Bank Danmark A/S 12-10-2010 TIF 4/0120-0401-0051 /SAH Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Eik Bank Danmark A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 8. oktober 2010 anmeldelse af Finansiel Stabilitet

Læs mere

2007/2 LSV 62 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. april Forslag. til

2007/2 LSV 62 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. april Forslag. til 2007/2 LSV 62 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2007-2227 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. april 2008 Forslag til Lov

Læs mere