PROJEKTLEDER. Elisabeth Krog UDFÆRDIGET AF. Rusland - Natura 2000-område nr. 132 og habitatområde nr. H116

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROJEKTLEDER. Elisabeth Krog UDFÆRDIGET AF. Rusland - Natura 2000-område nr. 132 og habitatområde nr. H116"

Transkript

1 PROJEKT Gribskov Kommune PROJEKTNUMMER PROJEKTLEDER Elisabeth Krog UDFÆRDIGET AF Ditte Berg Nielsen og Jacob Ingerslev DATO Væsentlighedsvurdering Rusland - Natura 2000-område nr. 132 og habitatområde nr. H116 Baggrund og projektbeskrivelse Dronningmølle Renseanlæg planlægges nedlagt og spildevandet pumpet til Gilleleje Renseanlæg, som en del af omlægningen af spildevandsstrukturen i Gribskov Kommune. Dronningmølle Renseanlæg tages ud af drift som renseanlæg og indrettes således, at procestanken på renseanlægget kan anvendes til opmagasinering af spildevand i perioder, hvor Gilleleje Renseanlæg nærmer sig sin maksimale belastning under regn. Indretningen af procestanken til opbevaring af spildevand sker i første omgang midlertidigt, da det ikke er sikkert at den i fremtiden skal anvendes til dette formål. Driftserfaringer på Dronningmølle Renseanlæg under regn efter ombygning til pumpestation vil afgøre, om procestanken skal ombygges til permanent forsinkelsesbassin. I tilfælde heraf vil tanken blive indrettet med spulesystemer, tømmepumper og evt. blive overdækket. Indtil da vil den blive drevet og oprenset manuelt. Under regn kan pumpestationen på Dronningmølle Renseanlæg slukkes, og vandet bliver opbevaret i den tidligere procestank. De ca m³ vil svare til mindst et døgns spildevandsmængde under regn. Det betyder, at i op til et døgn med vedvarende regn bliver Gilleleje Renseanlæg ikke belastet med spildevand fra Dronningmølle. Med det yderligere volumen på Gilleleje Renseanlæg på m³ vil man i situationer med vedvarende regn i op til to døgn ikke få forøgede aflastninger fra Gilleleje Renseanlæg. Der er ikke overløb fra Dronningmølle Renseanlæg i dag, og det vil der heller ikke være i fremtiden, da størstedelen af oplandet er separatkloakeret. Når Dronningmølle Renseanlæg nedlægges, vil der ikke længere blive ledt renset spildevand til Pandehave Å via tilløb 1 til Pandehave Å. Pandehave Å løber inden for et Natura 2000-område, og det er konsekvensen af den ændrede udledning af renset spildevand til Pandehave Å, der vurderes i dette notat. Habitatdirektivet og væsentlighedsbegrebet Jf. habitatbekendtgørelsen (BEK 926 af 27/06/2016 om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter) har miljøministeren udpeget en række internationale beskyttelsesområder, de såkaldte Natura 2000-områder med henblik på at beskytte arter og naturtyper omfattet af EU's habitatdirektiv og EU's 1 (8) memo0 Sweco Danmark A/S

2 fuglebeskyttelsesdirektiv. Natura 2000-områderne har samtidig til hensigt at skabe et sammenhængende netværk af beskyttede naturområder. Af habitatbekendtgørelsen fremgår det, at hvis et projekt i sig selv eller i forbindelse med andre planer eller projekter kan påvirke et Natura 2000-område, skal der foretages en vurdering af, om projektet har en væsentlig påvirkning på Natura 2000-området. Viser væsentlighedsvurderingen, at Natura 2000 påvirkes i væsentlig grad, så skal der foretages en nærmere konsekvensvurdering. Dette notat er en væsentlighedsvurdering af påvirkningen på Natura 2000-område nr. 132, Rusland, der findes mellem Hornbæk og Dronningmølle i hhv. Helsingør og Gribskov kommuner. Væsentlighedsvurderingen er udarbejdet med henblik på at afgøre, hvorvidt der er behov for at gennemføre en Natura 2000-konsekvensvurdering i forbindelse med omlægning af spildevandsudledning. Da projektet har direkte påvirkning på Pandehave Å vil denne væsentlighedsvurdering have fokus på åen og de naturtyper, der ligger i ådalen opstrøms projektområdet. Natura 2000-område nr. 132, Rusland Natura 2000-området ligger i Gribskov og Helsingør kommuner og indenfor vandplanområdet vandområdedistrikt Sjælland (hovedvandopland Øresund). Natura 2000-området har et areal på 249 ha og består af habitatområde nr. H116. Langt det meste af området er også omfattet af fredningen af Pandehave Ådal mv. Natura 2000-området indgår desuden i forslag til en fremtidig nationalpark; Kongernes Nordsjælland. mem Placering af Natura 2000-området. Området ligger i et varieret landskab med lyng- og kratbevoksede bakker, nåle- og løvskovsbevoksninger og i områdets østlige del findes en bred ådal med Pandehave Å. Selve 2 (8)

3 mem Pandehave Ådal har engang været mere åben og præget af rigkær, enge og kildevæld. Siden har betydelige dele af ådalen dog udviklet sig til krat og skov i form af især birkeskov og stedvis også med yngre og ældre elle- og askeskov. Udpegningsgrundlag og målsætning Natura 2000-området er specielt udpeget for at beskytte det sammenhængende naturområder med naturtyper som tør hede, enekrat, surt overdrev, indlandsklitter og rigkær foruden næringsrige søer og vandløb /1/. Desuden indgår skovnaturtyper som bøg på muld, stilkegekrat og elle- og askeskov, og flere steder danner naturtyperne mosaikker med hinanden. Området er bl.a. kendt for sit ret store enekrat og for et særligt artsrigt surt overdrev på gamle flyvesandsklitter på den tidligere fjordbund. Naturtyper på udpegningsgrundlaget Revling-indlandsklit (2320) Græs-indlandsklit (2330) Næringsrig sø (3150) Vandløb (3260) Tør hede (4030) Enekrat (5130) Surt overdrev* (6230) Tidvis våd eng (6410) Urtebræmme (6430) Rigkær (7230) Bøg på mor (9110) Bøg på muld (9130) Stilkege-krat (9190) Elle- og askeskov* (91E0) Tal i parentes henviser til de talkoder, som benyttes for naturtyper fra habitatdirektivets bilag 1. * angiver at der er tale om en prioriteret naturtype. Kortlagte lysåbne naturtyper (venstre) og skovnaturtyper (højre). I Natura 2000-området er der særligt fokus på forekomster af tør hede (4030), surt overdrev (6230), tidvis våd eng (6410) og rigkær (7230), idet disse naturtyper vil være meget vigtige at 3 (8)

4 bevare, da deres biogeografiske status i Danmark er i fare for at blive alvorligt forringet. Græsindlandsklit (2330) er også af særlig betydning, da denne naturtype er på udpegningsgrundlag for højst tre habitatområder i Danmark. De overordnede mål for området er: Områdets naturtyper indgår i vidt omfang i et sammenhængende naturområde præget af især betydelige arealer af hede og overdrev. Arealet af de enkelte naturtyper sikres som minimum opretholdt, idet nyopståede skovnaturtyper dog kan reduceres, hvis det er nødvendigt for at sikre arealet af lysåbne naturtyper og enekrat. Områdets sø- og vandløbsnaturtyper sikres en gunstig bevaringstilstand, hvilket forudsætter en god vandkvalitet og for vandløbene også en tilstrækkelig grad af naturlig dynamik og gunstige fysiske forhold. Alle terrestriske naturtyper sikres god-høj naturtilstand i det omfang, de naturgivne forhold gør det muligt. Det prioriteres desuden, at kildevæld er lysåbne, med mindre en beskygget tilstand skyldes en ældre bevoksning af træer. Områdets økologiske integritet vil være sikret i form af en for naturtyperne hensigtsmæssig drift/pleje og hydrologi, en lav næringsstofbelastning samt gode sprednings- og etableringsmuligheder for arterne. Mulige påvirkninger Ændringen på Dronningmølle Renseanlæg indebærer ophør af udledning af renset spildevand til Pandehave Å via tilløb 1. Selve Pandehave Å er omfattet af vandområdeplanen, men det er tilløb 1 til Pandehave Å ikke. De våde og vandafhængige naturtyper (vandløb, urtebræmmer, rigkær, elle- og askeskov og tidvis våd eng) langs Pandehave Å kan blive påvirket ved lavere vandstand i vandløbet, da det vil medføre et sænket grundvandsniveau i jorden langs vandløbet. Naturtilstand Naturtilstanden er kun undersøgt for enkelte naturtyper i forbindelse med Natura 2000-planerne, så det er kun tilstanden for tidvis våd eng samt rigkær, der beskrives neden for. Hele arealet af tidvis våd eng og det meste af det samlede areal af rigkær har en kraftig tilgroning med høje urter. Dele af rigkærsarealet er påvirket af tilgroning med træer og buske. På det meste af arealet med rigkær er tilgroningen ikke så omfattende, men på en mindre del er den ret kraftig. Langt det meste af det samlede areal af både rigkær og tidvis våd eng er påvirket af afvanding fra grøftning eller lignende. Tidvis våd eng og mindre dele af rigkærsarealet er dog kun påvirket i nogen grad, hvor effekten er beskeden og fugtigbundvegetation fortsat er udbredt. Det meste af rigkærsarealet er imidlertid stærkere påvirket af afvanding. mem 4 (8)

5 mem Hovedparten af områdets naturtypeareal er ikke negativt påvirket af næringsberigelse fra landbrugsdriften på tilstødende arealer. Betydelige dele af arealet af rigkær er dog negativt randpåvirket med næringsstoffer fra landbrugsdriften på naboarealer, og på en ret stor del af rigkærsarealet er der desuden tale om en væsentlig arealpåvirkning. Samlet er hele arealet af tidvis våd eng i moderat naturtilstand, og størstedelen af områdets samlede areal af rigkær er i ringe naturtilstand. Indsatsprogram Områdespecifikke retningslinjer: 1. Der sikres sammenhæng mellem forekomster af naturtyperne rigkær (7230) og surt overdrev (6230) med henblik på at gøre arealet mere robust a. For at mindske randpåvirkninger fra omkringliggende landbrugsarealer eller b. For at bidrage til etablering af større driftsenheder. 2. Kommunen og offentlige lodsejere skal være særlig opmærksomme på naturtyperne tør hede (4030), surt overdrev (6230), tidvis våd eng (6410) og rigkær (7230), som har en væsentlig forekomst i området (jf. områdets målsætning) og er i tilbagegang. Det er en fælles opgave for kommuner og offentlige lodsejere at aftale nærmere på hvilke arealer og i hvilke kommuner, den konkrete indsats skal foregå. I udkast til den kommunale handleplan for Natura 2000-området, er der som indsats beskrevet, at muligheden for at forbedre hydrologien på op til en hektar lysåben natur skal undersøges nærmere. Handleplanen forventes vedtaget i april 2017 /2/. Vandområdeplan Pandehave Å er omfattet af vandområdeplan for Sjælland /3/. Pandehave Å er karakteriseret som et lille, naturligt vandløb, påvirket af udløb fra Dronningmølle Rensningsanlæg og enkeltejendomme. Der er ingen større vandindvindinger opstrøms tilløb 1. Tilstanden i Pandehave Å er moderat økologisk tilstand for smådyr (DVFI), mens tilstanden for fisk og vandplanter er ukendt. Der er heller ikke kendskab til mængder eller forekomst af miljøfremmede stoffer. Indsatsen for Pandehave Å er i vandområdeplanen udpeget til at være genslyngning, udskiftning af bundmateriale og hævning af vandløbsbund. Herudover skal der gøres en indsats mod enkeltejendomme med udledning til vandløbet. Vurdering af påvirkninger For at kunne vurdere, hvad det vil betyde for naturtyperne omkring Pandehave Å, hvis udledningen af spildevand fra Dronningmølle Renseanlæg ophører, er det nødvendigt at beregne vandstanden i vandløbene med og uden spildevandsudledningen. 5 (8)

6 Udledningen fra Dronningmølle Renseanlæg er ifølge spildevandsplanen m 3 om året, hvilket svarer til 18,8 l/s. Det er kun en lille del af oplandet, der er fælleskloakeret (18 af 447 ha), så variationen i udledningen er kun i lille grad afhængig af nedbør, hvilket afspejles i en maksimal udledning på 25 l/s i tørvejr og 30 l/s i regnvejr. Den faktiske udledte vandmængde fra Dronningmølle Renseanlæg var i m 3, /5/, svarende til gennemsnitligt 13,5 l/s. I de videre beregninger er den tilladte udledning fra spildevandsplanen benyttet, da det sikrer et konservativt estimat af påvirkningen. Pandehave Å Tilløb nr. 1 udmunder i Pandehave Å i vandløbets st Her har vandløbets dimensioner en bundbredde på 140 cm og en bundkote på ca. 149 cm (DNN), hvilket svarer til 143 cm DVR90. Faldet på strækningen er 0,5, og siderne er med anlæg 1. På en 1,3 km lange strækningen opstrøms tilløb 1 er faldet 0,5 til 0,7, /6/. Oplandet til Pandehave Å opstrøms tilløb 1 til Pandehave Å er opgjort til 7,5 km 2. Der findes ikke målinger af vandføringen i Pandehave Å eller tilløb 1 til Pandehave Å, men den gennemsnitlige vandføring er 4,8-6,3 l/s/km 2 ifølge den overordnede kortlægning, /4/. Den nærliggende Østerbæk viser en vandføring på 2,6 l/s/km 2 i middel, mens en vandføringer på 6,1 findes i Esrum Å, der ligger vest for Pandehave Å, /4/. Vandføring (l/s/km 2 ) Østerbæk Esrum Å Median minimum 0,1 2,4 Middel 2,6 6,1 Median maksimum Maksimum Maksimal vandføringen vil medføre de højeste vandstande, men vil være kortvarige og ikke påvirke vandstanden i jorden generelt. Middelvandføring er vurderet som det bedste mål for vandstanden i de naturtyper, der er afhængige af vandstanden i jorden. Med en høj middelvandføring som i Esrum Å vil vandstanden være 21 cm om vinteren (manningstal 20) uden spildevandsudledning og 26 cm med spildevandsudledning. Med en lav vandføring som i Østerbæk vil vandstanden være 13 cm om vinteren (manningstal 20) med spildevandsudledning, og uden spildevandsudledning vil vandstanden være 19 cm. Ophør af udledning fra Dronningmølle Renseanlæg vil altså medføre et fald i den gennemsnitlige vandstand i Pandehave Å på 5-6 cm om vinteren. Om sommeren, når der er planter i og langs vandløbene, vil vandstanden være højere. Der er mange vandplanter i Pandehave Å, og der slås grøde to gange i løbet af vækstsæsonen. I beregningerne er der derfor taget udgangspunkt i et manningstal på 8. Med en høj middelvandføring vil vandstanden være 36 cm om sommeren uden spildevandsudledning og 44 cm med spildevandsudledning. Med en lav vandføring vil vandstanden være 22 cm om sommeren uden spildevandsudledning og 32 cm med spildevandsudledning. Ophør af mem 6 (8)

7 mem udledningen fra renseanlægget vil altså medføre et fald i den gennemsnitlige vandstand i Pandehave Å på 8-10 cm om sommeren. Med et fald i vandstand på op til 10 cm og et opstrøms fald på gennemsnitligt 0,6 vil påvirkningen af vandstand strække sig op til knap 200 m opstrøms tilløb 1 til Pandehave Å. De udpegede naturtyper i den nordlige del af Natura 2000-området findes hovedsageligt i nogen afstand fra Pandehave Å, men med forbindelse til åen via grøfter. En enkelt elle- askeskov ligger ud til Pandehave Å godt 800 m opstrøms tilløb 1 og nærmeste rigkær ligger over 300 m opstrøms tilløb 1. Det vurderes derfor, at der ikke er risiko for påvirkning af de kortlagte naturtyper ved ændret vandstand i Pandehave Å. Tilløb 1 til Pandehave Å Tilløb 1 til Pandehave Å har et naturligt opland i sommerhusområdet, hvor det tidligere vandløb ligger som et rørlagt forløb fra Hindsehovgård til udløb i tilløb 1. Oplandet er anslået til 0,5 km 2. Tilløb 1 har på størstedelen af strækningen en bundbredde på 150 cm og et fald på 0,4. Ved en middel vandføring kan der således maksimalt forventes en vanddybde på 4-8 cm i tilløb 1 efter afskæring af spildevandet. Den reelle vanddybde er svær at forudsige, da den opstrøms del af tilløbet er rørlagt og vandføringen her kan være lavere end i et naturligt vandløb. Konklusion Projektet vil medføre en lidt lavere vandstand i Pandehave Å. Det er vurderet, at den lavere vandstand ikke vil påvirke de kortlagte naturtyper væsentligt, da de ligger så langt opstrøms udledningen, at de ikke vil blive påvirket af den ændrede vandstand. I selve Pandehave Å vil påvirkningen ikke være væsentlig, og den lidt lavere vandstand vil blive opvejet af, at der vil komme en mere naturlig dynamik i vandføringen og en bedre vandkvalitet ved ophør af spildevandsudledningen. Ved det kommende vandløbsrestaureringsprojekt bør den ændrede vandføring i Pandehave Å danne grundlag for vandløbets dimensioner. Tilløb 1 til Pandehave Å vil få en væsentligt lavere vanddybde, og vil i perioder sandsynligvis have stillestående vand. Referencer /1/ Natura 2000-plan Rusland Natura 2000-område nr. 132 Habitatområde H116. Miljø- og Fødevareministeriet, Naturstyrelsen /2/ Udkast til Natura 2000-handleplan , Rusland, Natura 2000-område nr. 132, Habitatområde H116. Gribskov Kommune og Helsingør Kommune /3/ Vandområdeplan for Vandområdedistrikt Sjælland. Miljø og Fødevareministeriet juni /4/ Afstrømningsforhold i danske vandløb. Faglig rapport fra DMU nr (8)

8 /5/ Data fra Miljøportalen PULS /6/ Regulativ for Pandehave å m. tilløb. Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 11a og 11b Helsingør Kommune mem 8 (8)

År: ISBN nr Dato: April Forsidefoto: Hede i Rudolph Tegners museumspark. Fotograf: Mogens Holmen

År: ISBN nr Dato: April Forsidefoto: Hede i Rudolph Tegners museumspark. Fotograf: Mogens Holmen Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Rusland Natura 2000-område nr. 132 Habitatområde H116 Emneord: Habitatdirektivet, Miljømålsloven, Natura 2000-plan. Udgiver: Miljø- og Fødevareministeriet, Naturstyrelsen

Læs mere

Nørholm Hede, Nørholm Skov og Varde Å øst for Varde

Nørholm Hede, Nørholm Skov og Varde Å øst for Varde Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Nørholm Hede, Nørholm Skov og Varde Å øst for Varde Natura 2000-område nr. 88 Habitatområde H77 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Nørholm

Læs mere

Tillæg nr. 12 til Gribskov Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 12 til Gribskov Kommunes spildevandsplan Gribskov Kommune Tillæg nr. 12 til Gribskov Kommunes spildevandsplan UDKAST 10. maj 2017 Nedlæggelse af Dronningmølle Renseanlæg og fremtidig rensning af spildevandet på Gilleleje Renseanlæg 1. Indledning

Læs mere

Natura 2000-handleplan Nipgård Sø. Natura 2000-område nr. 36. Habitatområde H36

Natura 2000-handleplan Nipgård Sø. Natura 2000-område nr. 36. Habitatområde H36 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Nipgård Sø Natura 2000-område nr. 36 Habitatområde H36 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-21 for Nipgård Sø Udgiver: Silkeborg Kommune År: 2017 Forsidefoto: Nipgård Sø.

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen N 213 Randkløve Skår Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om miljøvurderinger af planer og programmer have sin egen miljørapport.

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stubbe Sø

Natura 2000-handleplan Stubbe Sø Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stubbe Sø Natura 2000-område nr. 48 Habitatområde H44 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stubbe Sø Udgiver: Syddjurs Kommune År: 2017 Forsidefoto: Trævlekrone fra

Læs mere

År: ISBN nr Dato: 18. december Forsidefoto: Karup Å. Foto: Peter Bundgaard Jensen

År: ISBN nr Dato: 18. december Forsidefoto: Karup Å. Foto: Peter Bundgaard Jensen Forslag til natura 2000 plan 2016-21 Kolofon Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 Karup Å, Kongenshus og Hessellund Heder Natura 2000-område nr. 40 Habitatområde H40, H226 og H227 Emneord: Habitatdirektivet,

Læs mere

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221 2. planperiode Natura 2000-handleplan 2016 2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr. 221 Habitatområde H 221 1 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr.

Læs mere

Natura 2000-handleplan Ovstrup Hede og Røjen Bæk

Natura 2000-handleplan Ovstrup Hede og Røjen Bæk Natura 2000-handleplan 2016 2021 Ovstrup Hede og Røjen Bæk Natura 2000-område nr. 225 Habitatområde H249 Kolofon Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021- Ovstrup Hede og Røjen Bæk Udgiver: Herning Kommune

Læs mere

Natura Status. Europæisk Natur. Natura 2000 områder. Natura 2000 i Danmark

Natura Status. Europæisk Natur. Natura 2000 områder. Natura 2000 i Danmark Natura 2000 Status SNS, Nordsjælland Juni 2010 v/ida Dahl-Nielsen Europæisk Natur Overalt i Europa er naturen under pres, og dyr og planter går tilbage i antal og udbredelse. Medlemslandene i EU har udpeget

Læs mere

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Alslev Ådal. Natura 2000-område nr. 89 Habitatområde H239

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Alslev Ådal. Natura 2000-område nr. 89 Habitatområde H239 Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Alslev Ådal Natura 2000-område nr. 89 Habitatområde H239 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Vadehavet Alslev Ådal Natura 2000-område

Læs mere

Oustrup Hede og Røjen Bæk

Oustrup Hede og Røjen Bæk Natura 2000-handleplan 2016 2021 Oustrup Hede og Røjen Bæk Natura 2000-område nr. 225 Habitatområde H249 Høringsudgave Kolofon Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021- Oustrup Hede og Røjen Bæk Udgiver:

Læs mere

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221.

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221. 1 2. planperiode Natura 2000-handleplan 2016 2021 Risum Enge Selde Vig Udkast til høring Natura 2000-område nr. 221 Habitatområde H 221 2 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Risum Enge Selde Vig Natura

Læs mere

Karup Å, Kongenshus og Hessellund Heder

Karup Å, Kongenshus og Hessellund Heder Natura 2000-handleplan 2016 2021 Karup Å, Kongenshus og Hessellund Heder Natura 2000-område nr. 40 Habitatområder H40, H226 og H227 1 Titel: Natura 2000-handleplan Karup Å, Kongenshus og Hessellund Heder

Læs mere

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Lønborg Hede Natura 2000-område nr. 73 Habitatområde H196 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Lønborg Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune År: 2017 Forsidefoto:

Læs mere

Copyright: Naturstyrelsen, Miljøministeriet. Sprog: Dansk. År: ISBN nr Dato: 18. december Resume:

Copyright: Naturstyrelsen, Miljøministeriet. Sprog: Dansk. År: ISBN nr Dato: 18. december Resume: Forslag til natura 2000 plan 2016-21 Kolofon Copyright: Naturstyrelsen, Miljøministeriet Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2015-2021 for Bygholm Ådal Natura 2000-område nr. 236 Habitatområde H236 Sprog:

Læs mere

Natura 2000 handleplan Tislum Møllebæk. Natura 2000-område nr. 215 Habitatområde H215

Natura 2000 handleplan Tislum Møllebæk. Natura 2000-område nr. 215 Habitatområde H215 Natura 2000 handleplan 2016-2021 Tislum Møllebæk Natura 2000-område nr. 215 Habitatområde H215 September 2016 U T S DKA Kolofon Titel: Udkast til Natura 2000 handleplan for Tislum Møllebæk Udgiver: Hjørring

Læs mere

Naturplanerne Hvordan vil Naturplanerne påvirke din bedrift

Naturplanerne Hvordan vil Naturplanerne påvirke din bedrift Naturplanerne Hvordan vil Naturplanerne påvirke din bedrift Annette Pihl Pedersen LRØ Kort over Natura 2000 områder Kort over Natura 2000 områder Forslag til Natura 2000-plan nr 77 Uldum Kær, Tørring Kær

Læs mere

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Lønborg Hede Natura 2000-område nr. 73 Habitatområde H196 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Lønborg Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune År: 2016 Forsidefoto:

Læs mere

Natura 2000-handleplan Vallø Dyrehave. Natura 2000-område nr Habitatområde H198

Natura 2000-handleplan Vallø Dyrehave. Natura 2000-område nr Habitatområde H198 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vallø Dyrehave Natura 2000-område nr. 152 Habitatområde H198 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021, Vallø Dyrehave Natura 2000-område nr. 152. Habitatområde H198 Udgiver:

Læs mere

Natura 2000-plan

Natura 2000-plan Natura 2000-plan 2016-2021 Lundby Hede, Oudrup Østerhede og Vindblæs Hede Natura 2000-område nr. 19 Habitatområde H21 Natura 2000 plan 2016-21 Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Lundby Hede, Oudrup

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-område nr. 180 Stege Nor. Habitatområde H179. Den enkelte naturplan skal ifølge lovbekendtgørelse nr. 1398 af 22. oktober 2007

Læs mere

År: ISBN nr Dato: 18. december Forsidefoto: Bornholms Regionskommune. Må citeres med kildeangivelse

År: ISBN nr Dato: 18. december Forsidefoto: Bornholms Regionskommune. Må citeres med kildeangivelse Forslag til natura 2000 plan 2016-21 Kolofon Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 Randkløve Skår Natura 2000-område nr. 213 Habitatområde H213 Emneord: Habitatdirektivet, fuglebeskyttelsesdirektivet,

Læs mere

Natura 2000-plan

Natura 2000-plan Natura 2000-plan 2016-2021 Villestrup Ådal Natura 2000-område nr. 222 Habitatområde H222 Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Villestrup Ådal Natura 2000-område nr. 222 Habitatområde H 222 Emneord:

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplan

Forslag til Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kaløskovene og Kaløvig Natura 2000-område nr. 230 Habitatområde H230 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kaløskovene og Kalø Vig Udgiver: Syddjurs

Læs mere

Natura 2000-handleplan Vadehavet Alslev Ådal

Natura 2000-handleplan Vadehavet Alslev Ådal Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Alslev Ådal Natura 2000-område nr. 89 Habitatområde H239 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Vadehavet Alslev Ådal Natura 2000-område nr. 89 Habitatområde

Læs mere

Natura 2000-handleplan Højen Bæk. Natura 2000-område nr. 80. Habitatområde H69

Natura 2000-handleplan Højen Bæk. Natura 2000-område nr. 80. Habitatområde H69 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Højen Bæk Natura 2000-område nr. 80 Habitatområde H69 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Højen Bæk Udgiver: Vejle Kommune År: 2016 Forsidefoto: Birthe Overgaard Kort:

Læs mere

Natura 2000 handleplan Tolne Bakker. Natura 2000-område nr. 214 Habitatområde H214

Natura 2000 handleplan Tolne Bakker. Natura 2000-område nr. 214 Habitatområde H214 Natura 2000 handleplan 2016-2021 Tolne Bakker Natura 2000-område nr. 214 Habitatområde H214 April 2017 Kolofon Titel: Natura 2000 handleplan for Tolne Bakker Udgiver: Hjørring Kommune År: 2016 Forsidefoto:

Læs mere

Kolofon. Titel: Natura 2000-plan Bygholm Ådal Natura 2000-område nr. 236 Habitatområde H236. Sprog: Dansk. År: 2016

Kolofon. Titel: Natura 2000-plan Bygholm Ådal Natura 2000-område nr. 236 Habitatområde H236. Sprog: Dansk. År: 2016 Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2015-2021 Bygholm Ådal Natura 2000-område nr. 236 Habitatområde H236 Emneord: Habitatdirektivet, Miljømålsloven, Natura 2000-plan. Udgiver: Miljø- og Fødevareministeriet,

Læs mere

Beregning af bufferzoner på marker, der grænser op til Kategori 1 og 2 natur

Beregning af bufferzoner på marker, der grænser op til Kategori 1 og 2 natur Beregning af bufferzoner på marker, der grænser op til Kategori 1 og 2 natur Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 30. september 2015 Bettina Nygaard & Jesper Bladt Institut for Bioscience

Læs mere

Udkast til Natura 2000-handleplan Borris Hede. Natura 2000-område nr. 67. Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37

Udkast til Natura 2000-handleplan Borris Hede. Natura 2000-område nr. 67. Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Udkast til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Borris Hede Natura 2000-område nr. 67 Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Titel: Natura 2000-handleplan, Borris Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

År: ISBN nr Dato: April Forsidefoto: Bornholms Regionskommune. Må citeres med kildeangivelse

År: ISBN nr Dato: April Forsidefoto: Bornholms Regionskommune. Må citeres med kildeangivelse Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Randkløve Skår Natura 2000-område nr. 213 Habitatområde H213 År: 2016 ISBN nr. 978-87-7091-907-4 Emneord: Habitatdirektivet, fuglebeskyttelsesdirektivet, Miljømålsloven,

Læs mere

Natura 2000-handleplan Kaløskovene og Kaløvig. Natura 2000-område nr Habitatområde H230

Natura 2000-handleplan Kaløskovene og Kaløvig. Natura 2000-område nr Habitatområde H230 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kaløskovene og Kaløvig Natura 2000-område nr. 230 Habitatområde H230 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kaløskovene og Kalø Vig Udgiver: Syddjurs Kommune År: 2017

Læs mere

Natura 2000-plan

Natura 2000-plan Natura 2000-plan 2016-2021 Nymølle Bæk og Nejsum Hede Natura 2000-område nr. 217 Habitatområde H217 Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Nymølle Bæk og Nejsum Hede Natura 2000-område nr. 217 Habitatområde

Læs mere

Natura 2000-handleplan Borris Hede. Natura 2000-område nr. 67. Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37

Natura 2000-handleplan Borris Hede. Natura 2000-område nr. 67. Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Borris Hede Natura 2000-område nr. 67 Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Titel: Natura 2000-handleplan, Borris Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune og Herning

Læs mere

År: ISBN nr Dato: April 2016

År: ISBN nr Dato: April 2016 Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Kielstrup Sø Natura 2000-område nr. 22, Habitatområde nr. 22 Emneord: Habitatdirektivet, Miljømålsloven, Natura 2000-plan. Udgiver: Miljø- og Fødevareministeriet,

Læs mere

Udkast til Natura 2000-handleplan

Udkast til Natura 2000-handleplan Udkast til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Yding Skov og Ejer Skov Natura 2000-område nr. 54 Habitatområde H50 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Yding Skov og Ejer Skov Natura 2000-område nr. 54

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-område nr. 172, Lekkende Dyrehave Habitatområde H151 Den enkelte naturplan skal ifølge lovbekendtgørelse nr. 1398 af 22. oktober

Læs mere

Natura 2000 basisanalyse Rusland Natura 2000-område nr. 132, Habitatområde H116

Natura 2000 basisanalyse Rusland Natura 2000-område nr. 132, Habitatområde H116 Natura 2000 basisanalyse 2016-2021 Rusland Natura 2000-område nr. 132, Habitatområde H116 Kolofon Titel: Natura 2000-basisanalyse 2015-2021 for Rusland Natura 2000-område nr. 132 Habitatområde 116 Emneord:

Læs mere

Forslag August Natura 2000-handleplan Rødme Svinehaver. Natura 2000-område nr. 241 Habitatområde H241

Forslag August Natura 2000-handleplan Rødme Svinehaver. Natura 2000-område nr. 241 Habitatområde H241 1 Forslag August 2016 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Rødme Svinehaver Natura 2000-område nr. 241 Habitatområde H241 2 Kolofon Titel Udgiver Natura 2000-handleplan 2016-2021, Rødme Svinehaver Natura 2000-område

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen. Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. 125 Vestlige del af Avernakø

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen. Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. 125 Vestlige del af Avernakø Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. 125 Vestlige del af Avernakø 1 Miljørapport for Natura 2000-område nr. 125 Vestlige del af Avernakø Den enkelte

Læs mere

Natura 2000-plan Rusland. Natura 2000-område nr. 132 Habitatområde H116

Natura 2000-plan Rusland. Natura 2000-område nr. 132 Habitatområde H116 2010-2015 Rusland Natura 2000-område nr. 132 Habitatområde H116 Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2010-2015. Rusland Natura 2000-område nr. 132 Habitatområde H116 Emneord: Habitatdirektivet, Miljømålsloven,

Læs mere

Sprog: Dansk. År: ISBN nr Dato: 18.december Forsidefoto: Parti fra Yding Skov. Fotograf: Marian Würtz Jensen.

Sprog: Dansk. År: ISBN nr Dato: 18.december Forsidefoto: Parti fra Yding Skov. Fotograf: Marian Würtz Jensen. Forslag til natura 2000 plan 2016-21 Kolofon Sprog: Dansk År: 2014 Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 Yding Skov og Ejer Skov Natura 2000-område nr. 54 Habitatområde 50 Emneord: Habitatdirektivet,

Læs mere

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kås Hoved Natura 2000-område nr. 31 Habitatområde H31 Kolofon Natura 2000-handleplan 2016-2021. Kaas Hoved Natura 2000- områder nr. 31, Habitatområde H31. Titel: Natura

Læs mere

Natura 2000-handleplan Bygholm Ådal Natura 2000-område nr. 236 Habitatområde H236

Natura 2000-handleplan Bygholm Ådal Natura 2000-område nr. 236 Habitatområde H236 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Bygholm Ådal Natura 2000-område nr. 236 Habitatområde H236 Kolofon Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 - Bygholm Ådal Natura 2000-område nr. 236 Habitatområde H236

Læs mere

Forslag til. Natura 2000-handleplan Kongeå. Natura 2000-område nr. 91 Habitatområde H80

Forslag til. Natura 2000-handleplan Kongeå. Natura 2000-område nr. 91 Habitatområde H80 Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kongeå Natura 2000-område nr. 91 Habitatområde H80 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kongeå Natura 2000-område nr. 91 Habitatområde H80 Udgivere:

Læs mere

Titel: Natura 2000-handleplan Nordlige del af Sorø Sønderskov.

Titel: Natura 2000-handleplan Nordlige del af Sorø Sønderskov. Forslag Titel: Natura 2000-handleplan Nordlige del af Sorø Sønderskov. Udgiver: Sorø Kommune, Teknik, Miljø og Drift, Rådhusvej 8, 4180 Sorø Kommune. År: Udkast 2016 Forsidefoto: Gammelt asketræ, langs

Læs mere

Sprog: Dansk. År: ISBN nr Dato: 18.december Resume:

Sprog: Dansk. År: ISBN nr Dato: 18.december Resume: Forslag til natura 2000 plan 2016-21 Kolofon Sprog: Dansk År: 2014 Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 Gudenå og Gjern Bakker Natura 2000-område nr. 49 ISBN nr. 978-87-7091-744-5 Dato: 18.december

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen N 188 Dueodde Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om miljøvurderinger af planer og programmer have sin egen miljørapport. Rapporten

Læs mere

År: ISBN nr Dato: 18.december 2014

År: ISBN nr Dato: 18.december 2014 Forslag til natura 2000 plan 2016-21 Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for Nipgård Sø Natura 2000-område nr. 36 Habitatområde H36 År: 2014 ISBN nr. 978-87-7091-731-5 Emneord: Habitatdirektivet,

Læs mere

Kolofon. Titel: Natura 2000-plan Yding Skov og Ejer Skov Natura 2000-område nr. 54 Habitatområde 50. Sprog: Dansk.

Kolofon. Titel: Natura 2000-plan Yding Skov og Ejer Skov Natura 2000-område nr. 54 Habitatområde 50. Sprog: Dansk. Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Yding Skov og Ejer Skov Natura 2000-område nr. 54 Habitatområde 50 Emneord: Habitatdirektivet, Miljømålsloven, Natura 2000-plan Udgiver: Miljø- og Fødevareministeriet,

Læs mere

Natura Handleplan. Hejede Overdrev, Valborup Skov og Valsølille Sø. Natura 2000-område nr. 146 Habitatområde H129

Natura Handleplan. Hejede Overdrev, Valborup Skov og Valsølille Sø. Natura 2000-område nr. 146 Habitatområde H129 Natura 2000 - Handleplan Hejede Overdrev, Valborup Skov og Valsølille Sø Natura 2000-område nr. 146 Habitatområde H129 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Baggrund...3 Sammendrag af den statslige

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen N 235 Jægerspris Skydeterræn Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om miljøvurderinger af planer og programmer have sin egen miljørapport.

Læs mere

År: ISBN nr Dato: 18. december 2014

År: ISBN nr Dato: 18. december 2014 Forslag til natura 2000 plan 2016-21 Kolofon Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 Tjele Langsø og Vinge Møllebæk Natura 2000-område nr. 33 Habitatområde H33 Fuglebeskyttelsesområde F16 Emneord:

Læs mere

År: ISBN nr.: Dato: April 2016

År: ISBN nr.: Dato: April 2016 Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 for Skjern Å Natura 2000-område nr. 68 Habitatområde H61 Emneord: Habitatdirektivet, Miljømålsloven, Natura 2000-plan. Udgiver: Miljø- og Fødevareministeriet,

Læs mere

Udkast til Natura 2000-handleplan Bjerre Skov og Haslund Skov. Natura 2000-område nr Habitatområde H229

Udkast til Natura 2000-handleplan Bjerre Skov og Haslund Skov. Natura 2000-område nr Habitatområde H229 Udkast til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Bjerre Skov og Haslund Skov Natura 2000-område nr. 229 Habitatområde H229 1 Titel: Udkast til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Bjerre Skov og Haslund Skov Udgiver:

Læs mere

Forslag til Natura 2000 handleplan

Forslag til Natura 2000 handleplan Forslag til Natura 2000 handleplan 2016-2021 Oreby skov Natura 2000-område nr. 181 Habitatområde nr. H180 Titel: Forslag til Natura 2000 handleplan for Oreby skov Udgiver: Vordingborg Kommune År: 2016

Læs mere

År: ISBN nr Dato: April Forsidefoto: Mønsted Å ved Jordbro Mølle. Foto: Peter Bundgaard

År: ISBN nr Dato: April Forsidefoto: Mønsted Å ved Jordbro Mølle. Foto: Peter Bundgaard Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Mønsted og Daugbjerg Kalkgruber og Mønsted Ådal Natura 2000-område nr. 39 Habitatområde H39 Emneord: Habitatdirektivet, Miljømålsloven, Natura 2000-plan Udgiver:

Læs mere

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H31

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H31 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kås Hoved Natura 2000-område nr. 31 Habitatområde H31 Kolofon Natura 2000-handleplan 2016-2021. Kaas Hoved Natura 2000- områder nr. 31, Habitatområde H31. Titel: Natura

Læs mere

År: ISBN nr Dato: April Forsidefoto: Stenet strandvold på Hesselø. Fotograf: Mogens Holmen

År: ISBN nr Dato: April Forsidefoto: Stenet strandvold på Hesselø. Fotograf: Mogens Holmen Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Hesselø med omliggende stenrev Natura 2000-område nr. 128 Habitatområde H112 Emneord: Habitatdirektivet, Miljømålsloven, Natura 2000-plan. Udgiver: Miljø- og Fødevareministeriet,

Læs mere

Forslag til: Natura 2000-handleplan Hammeren og Slotslyngen. Natura 2000-område nr. 184 Habitatområde H160

Forslag til: Natura 2000-handleplan Hammeren og Slotslyngen. Natura 2000-område nr. 184 Habitatområde H160 Forslag til: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hammeren og Slotslyngen Natura 2000-område nr. 184 Habitatområde H160 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan for Hammeren og Slotslyngen Udgiver: Bornholms

Læs mere

Karup Å, Kongenshus og Hessellund Heder

Karup Å, Kongenshus og Hessellund Heder Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Karup Å, Kongenshus og Hessellund Heder Natura 2000-område nr. 40 Habitatområder H40, H226 og H227 1 Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Karup Å, Kongenshus og

Læs mere

År: ISBN nr.: Dato: April 2016

År: ISBN nr.: Dato: April 2016 Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 for Sønder Lem Vig og Geddal Strandenge Natura 2000-område nr. 32 Habitatområde H32 Emneord: Habitatdirektivet, Miljømålsloven, Natura 2000-plan. Udgiver: Miljø-

Læs mere

År: ISBN nr Dato: 18. december Forsidefoto: Kystskrænt- og klint, Gilbjerg Hoved. Fotograf: Mogens Holmen

År: ISBN nr Dato: 18. december Forsidefoto: Kystskrænt- og klint, Gilbjerg Hoved. Fotograf: Mogens Holmen Forslag til natura 2000 plan 2016-21 Kolofon Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 Gilbjerg Hoved Natura 2000-område nr. 129 Habitatområde H113 Emneord: Habitatdirektivet, Miljømålsloven, natura

Læs mere

Forslag til: Natura 2000-handleplan Randkløve Skår. Natura 2000-område nr. 213 Habitatområde H213

Forslag til: Natura 2000-handleplan Randkløve Skår. Natura 2000-område nr. 213 Habitatområde H213 Forslag til: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Randkløve Skår Natura 2000-område nr. 213 Habitatområde H213 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 for Randkløve Skår Udgiver: Bornholms Regionskommune

Læs mere

Miljørapport for Rosborg Sø (N37)

Miljørapport for Rosborg Sø (N37) Miljørapport for Rosborg Sø (N37) Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om miljøvurderinger af planer og programmer have sin egen miljørapport. Rapporten skal indeholde oplysninger,

Læs mere

År: ISBN nr.: Dato: April Forsidefoto: Jan Kofod Winther. Må citeres med kildeangivelse

År: ISBN nr.: Dato: April Forsidefoto: Jan Kofod Winther. Må citeres med kildeangivelse Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Nordlige del af Sorø Sønderskov Natura 2000-område nr. 160 Habitatområde nr. 141 År: 2016 ISBN nr.: 978-87-7091-855-8 Emneord: Habitatdirektivet, fuglebeskyttelsesdirektivet,

Læs mere

År: ISBN nr Dato: 18.december 2014

År: ISBN nr Dato: 18.december 2014 Forslag til natura 2000 plan 2016-21 Kolofon Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 Svinkløv Klitplantage og Grønne Strand Natura 2000-område nr. 13, Habitatområde nr. 13 Emneord: Habitatdirektivet,

Læs mere

Foto: Kort: ISBN nr

Foto: Kort: ISBN nr Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N76 Store Vandskel, Rørbæk Sø, Tinnet Krat og Holtum Ådal øvre del Titel:

Læs mere

Forslag til regulering af Spang Å

Forslag til regulering af Spang Å Morsø Kommune Forslag til regulering af Spang Å REGULERING AF SPANG Å, ST. 5.626 5.682 M Rekvirent Morsø Kommune Teknik og Miljø By og Landskab Jernbanevej 7 7900 Nykøbing Mors Rådgiver Orbicon A/S Gasværksvej

Læs mere

Projektbeskrivelse for Plougslund Bæk

Projektbeskrivelse for Plougslund Bæk Projektbeskrivelse for Plougslund Bæk Formål Plougslund Bæk (o5043_x) er omfattet af vandområdeplanerne for anden planperiode (2015-2021). Formålet er, at de udpegede strækninger skal medvirke til at opfylde

Læs mere

Foto: Kort: ISBN nr. [xxxxx]

Foto: Kort: ISBN nr. [xxxxx] Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 241 Rødme Svinehaver Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper

Læs mere

Forslag til Natura 2000-plan 2009-2015. Rusland Natura 2000-område nr. 132 Habitatområde H116

Forslag til Natura 2000-plan 2009-2015. Rusland Natura 2000-område nr. 132 Habitatområde H116 Forslag til Natura 2000-plan 2009-2015 Rusland Natura 2000-område nr. 132 Habitatområde H116 Kolofon Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2009-2015. Rusland Natura 2000-område nr. 132 Habitatområde H116

Læs mere

Natura 2000-handleplan Skjern Å

Natura 2000-handleplan Skjern Å Natura 2000-handleplan 2016 2021 Skjern Å Natura 2000-område nr. 68 Habitatområde H61 Høringsudgave Kolofon Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021- Skjern Å Udgiver: Herning Kommune og Ringkøbing-Skjern

Læs mere

År: ISBN nr Dato: April Forsidefoto Bøge på morbund ved Bondedam. Fotograf: Mogens Holmen

År: ISBN nr Dato: April Forsidefoto Bøge på morbund ved Bondedam. Fotograf: Mogens Holmen Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Teglstrup Hegn og Hammermølle Skov Natura 2000-område nr. 130 Habitatområde H114 Emneord: Habitatdirektivet, Miljømålsloven, Natura 2000-plan. Udgiver: Miljø-

Læs mere

År: ISBN nr Dato: April Forsidefoto: Udsigt over den østlige del af Tjele Langsø. Fotograf: Peter Bundgaard.

År: ISBN nr Dato: April Forsidefoto: Udsigt over den østlige del af Tjele Langsø. Fotograf: Peter Bundgaard. Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Tjele Langsø og Vinge Møllebæk Natura 2000-område nr. 33 Habitatområde H33 Fuglebeskyttelsesområde F16 Emneord: Habitatdirektivet, fuglebeskyttelsesdirektivet,

Læs mere

Natura 2000-handleplan Rødme Svinehaver. Natura 2000-område nr. 241 Habitatområde H241

Natura 2000-handleplan Rødme Svinehaver. Natura 2000-område nr. 241 Habitatområde H241 1 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Rødme Svinehaver Natura 2000-område nr. 241 Habitatområde H241 2 Kolofon Titel Udgiver Natura 2000-handleplan 2016-2021, Rødme Svinehaver Natura 2000-område nr. 241,

Læs mere

Restaurering af Øllemoserenden

Restaurering af Øllemoserenden Slagelse Kommune Center for Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Att.: Jannick Balduin Berg Madsen C enter for M iljø P lan og T eknik N atur, V ej og T rafik Dahls vej 3 4220 Korsør T lf. 5 8 5 7 3

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Sneum Å og Holsted Å Natura 2000-område nr. 90 Habitatområde H79 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Sneum Å og Holsted Å Natura 2000-område

Læs mere

Forslag til Natura 2000 handleplan

Forslag til Natura 2000 handleplan Forslag til Natura 2000 handleplan 2016-2021 Lekkende Dyrehave Natura 2000-område nr. 172 Habitatområde nr. H151 Titel: Forslag til Natura 2000 handleplan for Lekkende Dyrehave Udgiver: Vordingborg Kommune

Læs mere

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund Den udpegede indsats, AAL-508, åbning af rørlægning i Sejerslev Bæk, er omfattet af Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021).

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplan Randbøl Hede og Klitter i Frederikshåb Plantage

Forslag til Natura 2000-handleplan Randbøl Hede og Klitter i Frederikshåb Plantage Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Randbøl Hede og Klitter i Frederikshåb Plantage Natura 2000-område nr. 82 Habitatområde H71 Fuglebeskyttelsesområde F46 Titel: Handleplan for Randbøl Hede og

Læs mere

År: 2014. ISBN nr.: 978-87-7091-843-5. Dato: 18. december 2014

År: 2014. ISBN nr.: 978-87-7091-843-5. Dato: 18. december 2014 Forslag til natura 2000 plan 2016-21 Kolofon Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 Køge Å Natura 2000-område nr. 148 Habitatområde H131 Emneord: Habitatdirektivet, Miljømålsloven, Natura 2000-plan.

Læs mere

År: ISBN nr.: Dato: 18. december 2014

År: ISBN nr.: Dato: 18. december 2014 Forslag til natura 2000 plan 2016-21 Kolofon Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 Tisvilde Hegn og Melby Overdrev Natura 2000-område nr. 135 Habitatområde H119 Emneord: Habitatdirektivet, Miljømålsloven,

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gurre Sø. Natura 2000-område nr Habitatområde H115

Natura 2000-handleplan Gurre Sø. Natura 2000-område nr Habitatområde H115 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gurre Sø Natura 2000-område nr. 131 Habitatområde H115 1 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Gurre Sø, Natura 2000-område nr. 131, Habitatområde nr. H115 Udgiver:

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N19, Lundby Hede, Oudrup Østerhede og Vindblæs Hede.

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N19, Lundby Hede, Oudrup Østerhede og Vindblæs Hede. Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N19, Lundby Hede, Oudrup Østerhede og Vindblæs Hede. Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22.

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-område nr. 160, Nordlige del af Sorø Sønderskov. Habitatområde H141. Den enkelte naturplan skal ifølge lovbekendtgørelse nr. 1398

Læs mere

År: 2014. ISBN nr. 978-87-7091-829-9. Dato: 18. december 2014

År: 2014. ISBN nr. 978-87-7091-829-9. Dato: 18. december 2014 Forslag til natura 2000 plan 2016-21 Kolofon Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 Arresø, Ellemose og Lille Lyngby Mose Natura 2000-område nr. 134 Habitatområde H118, Fuglebeskyttelsesområde F106

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplan Stege Nor. Natura 2000-område nr. 180 Habitatområde H179

Forslag til Natura 2000-handleplan Stege Nor. Natura 2000-område nr. 180 Habitatområde H179 Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stege Nor Natura 2000-område nr. 180 Habitatområde H179 Titel: Forslag til Natura 2000 handleplan for Stege Nor Udgiver: Vordingborg Kommune År: 2016 Forsidefoto:

Læs mere

Natura 2000-handleplan Hesselø med omliggende stenrev. Natura 2000-område nr. 128 Habitatområde H112

Natura 2000-handleplan Hesselø med omliggende stenrev. Natura 2000-område nr. 128 Habitatområde H112 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hesselø med omliggende stenrev Natura 2000-område nr. 128 Habitatområde H112 Titel: Hesselø med omliggende stenrev Udgiver: Halsnæs Kommune År: 2016 Forsidefoto: Habitatnaturtype

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Udgiver:

Læs mere

Hammer Bakker, østlig del

Hammer Bakker, østlig del Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hammer Bakker, østlig del Natura 2000-område nr. 218 Habitatområde H218 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hammer Bakker, østlig del Natura 2000-område nr. 218, Habitatområde

Læs mere

Heder og klitter på Skovbjerg Bakkeø, Idom Å og Ormstrup Hede udkast

Heder og klitter på Skovbjerg Bakkeø, Idom Å og Ormstrup Hede udkast Natura 2000-ndleplan 2016 2021 Heder og klitter på Skovbjerg Bakkeø, Idom Å og Ormstrup Hede udkast Natura 2000-område nr. 64 Habitatområde H57 og H225 Titel: Heder og klitter på Skovbjerg Bakkeø, Idom

Læs mere

Sprog: Dansk. År: 2014. ISBN nr. 978-87-7091-809-1. Dato: 18.december 2014

Sprog: Dansk. År: 2014. ISBN nr. 978-87-7091-809-1. Dato: 18.december 2014 Forslag til natura 2000 plan 2016-21 Kolofon Sprog: Dansk Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 Odense Å med Hågerup Å, Sallinge Å og Lindved Å Natura 2000-område nr. 114 Habitatområde H98 År:

Læs mere

Hjelm Hede, Flyndersø og Stubbergård Sø

Hjelm Hede, Flyndersø og Stubbergård Sø Natura 2000-handleplan 2016 2021 2. planperiode Udkast til politisk 1. behandling Hjelm Hede, Flyndersø og Stubbergård Sø Natura 2000-område nr. 41 Habitatområde H41 Fuglebeskyttelsesområde F29 Kolofon

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Sølsted Mose Natura 2000-område nr. 100 Habitatområde H89 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Sølsted Mose Udgiver: Tønder Kommune År: 2017 Forsidefoto: Dyndsmerling,

Læs mere

Natura 2000-handleplan Egtved Ådal. Natura 2000-område nr Habitatområde H238

Natura 2000-handleplan Egtved Ådal. Natura 2000-område nr Habitatområde H238 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Egtved Ådal Natura 2000-område nr. 238 Habitatområde H238 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Egtved Ådal Udgiver: Vejle Kommune År: 2016 Forsidefoto: Peter Ruhlmann

Læs mere

Sprog: Dansk. År: ISBN nr Dato: April 2016

Sprog: Dansk. År: ISBN nr Dato: April 2016 Kolofon Sprog: Dansk Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Odense Å med Hågerup Å, Sallinge Å og Lindved Å Natura 2000-område nr. 114 Habitatområde H98 Emneord: Habitatdirektivet, fuglebeskyttelsesdirektivet,

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplan Hedeområder ved Store Råbjerg

Forslag til Natura 2000-handleplan Hedeområder ved Store Råbjerg Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hedeområder ved Store Råbjerg Natura 2000-område nr. 85 Habitatområde H 74 Fuglebeskyttelsesområde F48 Titel: Natura 2000 Handleplan for Hedeområder ved Store

Læs mere

År: ISBN nr Dato: April 2016

År: ISBN nr Dato: April 2016 Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Kattehale Mose Natura 2000-område nr. 137 Habitatområde H121 Emneord: Habitatdirektivet, Miljømålsloven, Natura 2000-plan. Udgiver: Miljø- og Fødevareministeriet,

Læs mere