Syddjurs Kommunes tilsynskampagne 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Syddjurs Kommunes tilsynskampagne 2016"

Transkript

1 [Skriv et citat fra dokumentet, eller gengiv en interessant pointe. Du kan placere tekstfeltet et hvilket som helst sted i dokumentet. Brug fanen Tegnefunktioner til at redigere formateringen i tekstfeltet med uddraget.] Syddjurs Kommunes tilsynskampagne 2016 Opbevaring og håndtering af dybstrøelse/kompost i markstak

2 Indholdsfortegnelse KAMPAGNEPLAN 2 MATERIALE OG INFORMATION 4 GENNEMFØRELSE AF KAMPAGNEN 4 RESULTATET AF KAMPAGNEN 4 KONKLUSION 7 Bilag 1- Orienteringsskrivelse om kampagnen sendt til de udvalgte tilsynsejendomme Bilag 2 - Vejledningsmateriale om håndtering og opbevaring af markstak Bilag 3 - Oplysning på kommunens hjemmeside om kampagnen Resumè Kampagnens overordnede mål var, gennem dialog, at sikre at de af kommunens landmænd, der håndterer og opbevarer dybstrøelse/kompost i markstak, har fuldt kendskab til de gældende regler og overholdelse heraf. Kampagnen er målrettet de landmænd som har produktion af malkekøer, ammekøer og hestehold. Årsagen hertil er, at det ofte er disse landmænd der har staldsystemer der inkludere dybstrøelse og som derved også har mulighed for at etablere markstak. Ved fremtidige tilsyn, vil der være klarhed for både kommune og landmænd om hvorledes håndtering og opbevaring af gødning i markstak sker korrekt. Ved kommunens fremtidige tilsyn, vil det udarbejdede materiale omkring markstak blive udleveret til de relevante landbrug, som ikke har været en del af kampagnen i Derved vil vi kunne få oplyst mange flere landmænd omkring reglerne for korrekt opbevaring i markstak.

3 Kampagneplan 1.1 Tilsynskampagneplan for Landbrug 2016 opbevaring i markstak Dato for revision Syddjurs Kommune har valgt af lave kampagnetilsyn omkring korrekt opbevaring af markstak. Kommunen oplever i forbindelse med de årlige Baggrund tilsynsbesøg på landbrugsejendomme med erhvervsmæssigt dyrehold, samt ved henvendelser fra borgere, at der i kommunen er markstakke, som ikke opbevares korrekt jf. husdyrgødningsbekendtgørelsen. Kort sigt: At få oplyst reglerne omkring opbevaring og håndtering af dybstrøelse/kompost i markstak til ejere med erhvervsmæssigt husdyrhold, som opbevarer husdyrgødning i markstak. Mellemlangt sigte: Kampagnemål At alle husdyrholdere, som ønsker opbevaring af dybstrøelse/kompost i markstak, overholder reglerne der er gældende omkring markstak. (succeskriterium). Lang sigt (overordnet miljømæssigt mål): At beskytte jord, overfladevand og grundvand mod forurening fra næringsstoffer. Timing Tilsynene udføres igennem hele året. Kampagnens væsentlige interessenter Samarbejde Kampagnens resultater og aktiviteter Landbrugsvirksomheder som opbevarer husdyrgødning/kompost i markstak. Der er sparret med flere kommuner, som har udarbejdet materiale til lignende kampagne. Resultat og aktivitet Ansvar Deadline Materiale til tilsynsopgaven Tilsynsplan (februar) Tilsynsskema (februar) Informationsmateriale om regler for opbevaring og håndtering af markstak (materialet er bl.a. sendt til landmænd med mulig markstak og materialet lagt på kommunens hjemmeside) Kapacitetsopbygning i afdelingen Vidensopbygning/opdatering på den eksisterende lovgivning for opbevaring og håndtering af markstak Hvordan gennemføres et kampagnetilsyn Projektstyring Kortlægning af virksomheder Udarbejde oversigt over hvilke ejendomme der muligvis etablerer markstak og skal have kampagnetilsynsbesøg. Indledende kommunikation Intern kommunikation om kampagnen til ledelsen og udvalget Marb/Twj/Tohe/Milra FEBRUAR- APRIL Marb/Twj/Tohe/Milra Hele 2016 Marb/Milra Marb//Tohe/Milra FEBRUAR FEBRUAR (Feb. dec.)

4 Hjemmeside opdateres med regler m. links osv De udvalgte ejendomme orienteres om kampagnen Tilsyn på landbrugene De udvalgte ejendomme som får tilsyn bliver orienteret om reglerne og om reglerne er overholdt. Plan for udførelse af tilsyn (uddelegering) Tilsyn på landbrugene Evaluering Kampagnen evalueres, og resultaterne er vurderet, ligesom der foretages en vurdering af effekterne af kampagnen. Evaluering Plan for opfølgning Oplistning af god praksis og erfaringer til intern læring Input til fremtidige kampagner Kommunikation Kampagnens resultater kommunikeres til alle relevante aktører Kommunikation til politikerne Kommunikation via hjemmeside Marb//Tohe/Milra/Twj/Dehj FEBRUAR - DEC. Marb Marb Jan 2017 Jan 2017 Tidsforbrug Økonomi Risici og forudsætninger Kommunikation og afrapportering Journalisering og tidsregistrering Der er ikke afsat et egentligt tidsforbrug til kampagnen. Der anvendes ikke midler ud over de timer sagsbehandlerne afsætter Følgende risici og forudsætninger vil have betydning for kampagnens vellykkede gennemførelse: Ordentlig planlægning Personalemæssige ressourcer Landbrugsafdelingen informeres løbende om projektets forløb. Miljøudvalget orienteres om projektet gennem et orienteringspunkt ved udvalgsmøde den som led i evalueringen. Projektet afrapporteres internt af projektlederen i jan 2017 MST tilsynsberetning Projektet journaliseres på Acadresag nr. 17/1497 Tilsynskampagne Landbrug Timeforbrug, der kan udfaktureres, registreres på de enkelte ejendomme i GeoEnviron.

5 Materiale og Information De ejendomme, der blev udtaget til kampagnen, modtog kort forinden kampagnetilsynet en orienteringsskrivelse (bilag 1) omkring kampagnen samt materiale omkring regler for opbevaring og håndtering af markstak (bilag 2). Endvidere er der blevet lagt information på kommunens hjemmeside omkring kampagnen (bilag 3). - Gennemførelse af kampagnen Sammenlignet med tidligere tilsynskampagner, blev det valgt at udføre denne kampagne over hele året, fremfor indenfor en afgrænset periode. Da kampagnen omhandler information samt tilsyn med håndtering af husdyrgødning/kompost i markstak, er den bredt dækkende. Flere af kommunens erhvervsmæssige dyreholdere vil i løbet af et produktionsår håndtere og etablere markstakke op til et par gange. Havde vi valgt at lave en kampagne indenfor en mere afgrænset periode, havde der været mange husdyrholdere, der ikke ville være blevet orienteret om kommunens tilsynskampagne. Et af formålene med en kampagne er, at informere flest mulige husdyrholdere herom, hvorfor det derfor gav god mening at udføre den i så stor en del af året som muligt. Kampagnen på ejendommene blev derfor planlagt og udført fra feb. dec i forbindelse med at de pågældende ejendomme allerede var udtrukket til et prioriteret tilsyn eller et basistilsyn. Resultatet af kampagnen Udover de udførte prioriterede tilsyn og basistilsyn blev der lavet i alt 43 kampagnetilsyn i Resultatet ses i nedenstående skemaet. Antal ejendomme der har modtaget kampagnemateriale og hvor der er lavet et fysisk kampagnetilsyn Antal ejendomme som havde en markstak på tilsynsbesøget Antal ejendomme som havde overdækket markstak korrekt efter lovgivningen Antal ejendomme som ikke havde overdækket markstak korrekt efter lovgivningen Antal ejendomme med markstak som var bragt ud og nedpløjet tidsmæssigt korrekt Af de 17 ejendomme, der havde en markstak på tilsynsbesøget, havde 3 ejendomme ikke korrekt opbevaring. Der blev her fulgt op på forholdende og orienteret grundigt om reglerne. Der var i løbet af året yderligere 3 henvendelser vedrørende gener fra markstakke på ejendomme der ikke i første omgang var udvalgt til kampagnetilsyn. Disse ejendomme blev ligeledes oplyst om reglerne.

6 DELRESULTAT-MÅL Problem: Ikke alle husdyrholdere, der etablerer markstak, overholder reglerne jf. husdyrgødningsbekendtgørelsen. Kampagnens overordnede mål: At sikre overholdelse af reglerne. Kampagnens konkrete mål: Ved fremtidige tilsyn, er der klarhed for husdyrholder, der etablere husdyrgødning/kompost i markstak hvordan reglerne herfor er. Resultat 1: Forundersøgelse 1.1: Udarbejde tilsynskampagneplan 1.2: Der laves udtræk på de landbrug der skal have kampagnetilsynsbesøg. Resultat 2: Materiale og information 2.1: Udarbejde tilsynsskema til at tage med til landmænd på kampagnetilsyn Resultat 3: Gennemførelse af kampagnen 3.1: Fordeling af tilsynsejendommene imellem medarbejdere Resultat 4: Opfølgning og evaluering 4.1: Følge op og håndhæve 2.2: Info om 3.2: Gennemføre tilsyn 4.2: Evaluering opbevaring af markstak i skrivelse til de udtrukne landbrug. 2.3: Informere 3.3 Udsende ledelsen og udvalget tilsynsbreve om kampagnen (mundtlig) 4.3: Samlet rapport udarbejdes 2.4: Info på kommunens hjemmeside om kampagnen. 3.4: Notat over status efter kampagnetilsyn 4.4: Udarbejdelse af rapport 4.5: Afrapportering på kommunens hjemmeside og orientering til politikere om resultat Konklusion - Baggrund for kampagnevalg Kommunen har i de senere år, i forbindelse med tilsyn, oplevet et stigende antal landbrugsvirksomheder, som ikke efterkommer de regler, der er, for opbevaring og håndtering af dybstrøelse/kompost i markstak. Desuden får kommunen løbende henvendelser fra borgere, der klager over flue- og lugtgener grundet uoverdækkede markstakke, der er placeret i nærheden af deres bolig.

7 - Planlægning Alle kampagnetilsynene blev udført i forbindelse med de allerede udtrukne basistilsyn og prioriterede tilsyn, som kommunen skulle udføre i 2016, for at leve op til tilsynsfrekvenserne. Ud fra den samlede tilsynsliste for 2016 blev de relevante landbrugsejendomme udtaget til et kampagnetilsyn. - Læring Det kan være ressourcekrævende at lave tilsynskampagne, da dette kræver en del planlægning, formidling og en afrapportering. I forbindelse med ændring af tilsynsbekendtgørelsen for et par år siden, er det blevet pligtigt for kommunen at lave 2 tilsynskampagner hvert år. Allerede nu har vi kunnet drage erfaring heraf i forhold til valg af kampagne samt tidsforbrug herpå. - Målopfyldelse Kampagnens konkrete mål var at sikre, at de udvalgte landbrugsvirksomheder, der håndterer og opbevarer dybstrøelse/kompost i markstak, kender til reglerne og ikke mindst efterlever disse regler. Overordnet set forventedes det, at reglerne omkring håndtering og opbevaring af dybstrøelse/kompost blev kendt af alle de dyreholdere, der har været en del af kampagnen. Endvidere forventes det, at kampagnen på sigt vil få en positiv natur- og miljømæssig effekt. Der vil være mindre påvirkning af kvælstofemission til de følsomme naturtyper, og reduceret nedsivning af næringsstoffer fra markstakke til jord og grundvand. Samlet set har kampagnen været tilfredsstillende. Kampagnetilsynet har berørt mange dyreholdere og der har været en god dialog med kommunen og dyreholderne.

8 Bilag 1- Orienteringsskrivelse om kampagnen sendt til de udvalgte tilsynsejendomme. Tilsynskampagne med markstakke. Syddjurs Kommune vil i 2016 udføre kampagnetilsyn med opbevaring af husdyrgødning af markstak. Kommunen har valgt at gennemføre en tilsynskampagne om korrekt opbevaring og håndtering af markstak. Formålet med kampagnen er igennem oplysning og dialog at sikre en korrekt håndtering og opbevaring af komposteret husdyrgødning i markstak. Ved korrekt håndtering af markstakke vil der være færre gener for naboerne, mindre ammoniakfordampning, og desuden undgås forurening af grund- og overfladevand. INFO: Jf. Bekendtgørelse om miljøtilsyn (Bek. Nr af 2. dec. 2015) er der krav om, at kommunerne skal gennemføre årlige tilsynskampagner. I henhold til Syddjurs Kommunes tilsynsplan, vil der hvert år blive lavet en kampagne, der vedrører landbrugsområdet. Tilsynsplanen er offentliggjort på kommunens hjemmeside. Bagest i dette brev er der vedlagt information omkring reglerne for korrekt opbevaring og håndtering af kompost i markstak.

9 Bilag 2 Vejledning om håndtering og opbevaring af markstak Vejledning om korrekt håndtering af markstakke - med komposteret husdyrgødning Hvad forstås ved dybstrøelse og kompost? Dybstrøelse Ved dybstrøelse forstås en gødningsmåtte af halm eller andet strøelse, hvor urin, gødning og vandspild opsuges af gødningsmåtten, og der løbende tilføres halm eller andet strøelse for at holde overfladen tør. Kompost Ved kompost forstås dybstrøelse og fast gødning, som i stalden eller på møddingspladsen har undergået en proces, hvori der er sket en omsætning af gødningen. Dybstrøelse vil normalt være kompost, når det har været opbevaret på stalden eller møddingspladsen i gennemsnit 2 4 mdr. afhængig af hvilken produktion, der er tale om. Hvad må opbevares i markstak? Kompost (se ovenfor) med et tørstofindhold på mindst 30 % må opbevares overdækket i markstak. Dybstrøelse fra kvægstalde Dybstrøelse og fast gødning, der har ligget i en stald eller på en møddingsplads i mindst 3-4 måneder i gennemsnit, vil som regel kunne opbevares i marken som kompost. Dybstrøelse fra fjerkræstalde Dybstrøelse fra fjerkræstalde vil som regel kunne opbevares i marken som kompost allerede efter 1-2 måneders opbevaring i stalden eller på møddingspladsen. Dybstrøelse fra svinestalde Svin, der går på dybstrøelse, fordeler ikke gødningen naturligt over hele måtten, som f.eks. kvæg. Dybstrøelse fra svin kan derfor ikke betragtes som kompost og kan ikke uden videre opbevares i markstak - heller ikke selvom dybstrøelsen har ligget i en stald i mere end 3 måneder. I sådanne tilfælde vil det være nødvendigt at gøre dybstrøelsen mere ensartet, inden den lægges i markstak. Dybstrøelse fra kalvehytter

10 Dybstrøelse fra kalvehytter skal opbevares på en godkendt møddingsplads i mindst 3-4 måneder, inden det kan oplagres i markstak. Halmspild fra pelsdyr (mink og lignende) Halm iblandet foderrester og urin, der opsamles under burene, kan ikke lægges direkte i markstak. Dette materiale skal først komposteres på en godkendt møddingsplads i mindst 3 4 måneder inden det må opbevares i markstak. Fast gødning fra heste Selv om tørstofprocenten i frisk hestegødning er over 30, må gødningen ikke lægges direkte i markstak, idet den ikke har gennemgået en komposteringsproces. Hestegødningen skal opbevares på stald eller på en godkendt møddingsplads i mindst 3 4 måneder, før den må oplagres i markstak. Overdækning af markstakke Markstakken skal overdækkes med vandtæt materiale umiddelbart efter udlægning. Dybstrøelse/kompost må dog opbevares i marken uden overdækning i op til en uge i forbindelse med udspredning. Markstakken skal overdækkes for at begrænse tabet af kvælstof til omgivelserne og for at minimere risikoen for udvaskning af kvælstof ved regnskyl. Stakken skal derfor overdækkes så tætsluttende og vandtæt som muligt. Der kan f.eks. anvendes halmballer, bildæk, sandsække eller lignende til at fastholde overdækningen. Overdækningen skal tilses jævnligt i løbet af opbevaringsperioden. Skader, i form af huller i overdækningen, skal straks udbedres. Referencer BEK nr af 26. november 2015 om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v. (Husdyrgødningsbekendtgørelsen) LBK nr. 868 af 3. juli 2015 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Husdyrloven) Miljøstyrelsens hjemmeside: mst.dk/virksomhed-myndighed/landbrug/husdyrgoedning/vejledning-ometablering-og-overdaekning-af-kompost/

11 Placering af markstakke Markstakke skal placeres, så afstandskravene, der er vist i nedenstående figur, overholdes (Fra Husdyrlovens 8). Markstakke bør placeres med størst mulig afstand til naboer for at undgå gener, og de bør placeres, så de ligger mest muligt i læ. Udsættes markstakken for vind, er der risiko for, at overdækningen blæser i stykker. Markstakke må ikke placeres på arealer som skråner mod vandløb og søer, da dette kan give risiko for afstrømning og efterfølgende forurening af vandløbet eller søen. Markstakke må højst ligge samme sted i 12 måneder, og må ikke placeres samme sted igen før efter 5 år.

12 Der skal noteres (f. eks på et kort), hvor markstakkene placeres, og hvor længe stakken har ligget samme sted. Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Natur- og Miljøafdelingen i Syddjurs Kommune på tlf Bilag 3 Oplysning på kommunens hjemmeside om kampagnen

Afgørelse om etablering af husdyrhold på Sofienlund 16, 8543 Hornslet.

Afgørelse om etablering af husdyrhold på Sofienlund 16, 8543 Hornslet. Per Øxenholt Jensen xx.05.2016 Sofienlund 16 Sagsnummer.: 16/10351 8543 Hornslet Sagstype: KLE: 09.17.15 Sagsbehandler: Tove Heidmann Tlf.: +4587535528 Afgørelse om etablering af husdyrhold på Sofienlund

Læs mere

Bilag 7. Vejledning om etablering og overdækning af kompost i markstakke samt overdækning af fast gødning

Bilag 7. Vejledning om etablering og overdækning af kompost i markstakke samt overdækning af fast gødning Bilag til miljøgodkendelse af Klosterhedevej 25, Struer Kommune Bilag 1. Udspredningsarealer Bilag 2. Ejendommen ift. naboer og 3 Bilag 3. Udspredningsarealer og 7-arealer Bilag 4. Udspredningsarealer

Læs mere

Vejledning om etablering og overdækning af kompost i markstakke samt overdækning af fast gødning

Vejledning om etablering og overdækning af kompost i markstakke samt overdækning af fast gødning Vejledning om etablering og overdækning af kompost i markstakke samt overdækning af fast gødning 1 Titel: Vejledning om etablering og overdækning af kompost i markstakke samt overdækning af fast gødning

Læs mere

Syddjurs Kommunes tilsynskampagne 2015

Syddjurs Kommunes tilsynskampagne 2015 Syddjurs Kommunes tilsynskampagne 2015 Produktionsomfang på minkfarme August 2015 1 Indholdsfortegnelse KAMPAGNEPLAN 2 DEL-RESULTATMÅL 4 FORUNDERSØGELSE 4 MATERIALE OG INFORMATION 5 GENNEMFØRELSE AF KAMPAGNEN

Læs mere

Gerardus Marinus Jozef Vloet Tingbjergvej 18 Øbening 6230 Rødekro. Tilsynsrapport 2016 på Tingbjergvej 18

Gerardus Marinus Jozef Vloet Tingbjergvej 18 Øbening 6230 Rødekro. Tilsynsrapport 2016 på Tingbjergvej 18 Gerardus Marinus Jozef Vloet Tingbjergvej 18 Øbening 6230 Rødekro Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 29-02-2016 Sagsnr.: 08/34124 Dokumentnr.: 15 Ejendom: 10109 Kontakt: Jørn Nissen

Læs mere

Gribskov Kommune har udarbejdet et regulativ for ikke erhvervsmæssigt dyrehold, som kan ses på kommunens hjemmeside.

Gribskov Kommune har udarbejdet et regulativ for ikke erhvervsmæssigt dyrehold, som kan ses på kommunens hjemmeside. Hvor må man holde hest? Heste hører til på landet. Det er ikke tilladt at holde heste i byzone og i sommerhusområder. I områder i landzone der ved lokalplan er udlagt til boligformål eller til blandet

Læs mere

VEJLEDNING OM HESTEHOLD

VEJLEDNING OM HESTEHOLD VEJLEDNING OM HESTEHOLD - til dig, der har mere end fire heste mest Miljøregler for indretning og drift af hestehold. Vejledningen er lavet af: Odder Kommune Miljøregler Når du har mere end fire heste

Læs mere

Claus Bonnevie Andersen Nr Hjarupvej 7 Nr Hjarup 6230 Rødekro. Tilsynsrapport 2015 Nr. Hjarupvej 7

Claus Bonnevie Andersen Nr Hjarupvej 7 Nr Hjarup 6230 Rødekro. Tilsynsrapport 2015 Nr. Hjarupvej 7 Claus Bonnevie Andersen Nr Hjarupvej 7 Nr Hjarup 6230 Rødekro Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 10-08-2015 Sagsnr.: 08/36870 Dokumentnr.: 13 Ejendom: 9092 Kontakt:

Læs mere

Vejledning om hestehold. - til dig, der har mere end fire heste. Miljøregler for indretning og drift af hestehold. Skive det er RENT LIV SKIVE.

Vejledning om hestehold. - til dig, der har mere end fire heste. Miljøregler for indretning og drift af hestehold. Skive det er RENT LIV SKIVE. Vejledning om hestehold - til dig, der har mere end fire heste Miljøregler for indretning og drift af hestehold. Skive det er RENT LIV Hurtige spørgsmål & svar Spørgsmål Ja Nej Må jeg holde hest i byzone

Læs mere

Vejledning om hestehold

Vejledning om hestehold Vejledning om hestehold Vejledning om heste hold. Hvor må man holde hest? Heste er sidestillet med landbrugsdyr og hører derfor til på landet. Det er ikke tilladt at holde heste i byzone og i sommerhusområder.

Læs mere

PLAN. Kemikaliehåndtering og oplag er udpeget som et indsatsområde i Miljøstyrelsens Miljøtilsynsplan for

PLAN. Kemikaliehåndtering og oplag er udpeget som et indsatsområde i Miljøstyrelsens Miljøtilsynsplan for Tilsynskampagne 2014: Kemikalier PLAN Dato for revision 10. april 2014 Baggrund Regeringen har i Regeringsgrundlaget fra 2011 et øget fokus på problematiske stoffer for miljø og sundhed samt mål om udvikling

Læs mere

Jürgen Thomas Lorenzen Vrågårdvej 10 Vrågård 6372 Bylderup-Bov. Tilsynsrapport 2016 på Vrågårdvej 10

Jürgen Thomas Lorenzen Vrågårdvej 10 Vrågård 6372 Bylderup-Bov. Tilsynsrapport 2016 på Vrågårdvej 10 Jürgen Thomas Lorenzen Vrågårdvej 10 Vrågård 6372 Bylderup-Bov Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 29-02-2016 Sagsnr.: 07/52742 Dokumentnr.: 38 Ejendom: 15290 Kontakt: Jørn Nissen Petersen

Læs mere

Vejledning om hestehold. Version 1.3. Udarbejdet af Kultur, Miljø & Erhverv

Vejledning om hestehold. Version 1.3. Udarbejdet af Kultur, Miljø & Erhverv Vejledning om hestehold Version 1.3 Udarbejdet af Kultur, Miljø & Erhverv Hurtige spørgsmål & svar nr Spørgsmål Ja Nej 1 Må jeg holde hest i byzone? x 2 Skal det anmeldes til kommunen, hvis jeg ønsker

Læs mere

Tilsynskampagne 2014 Virksomheder

Tilsynskampagne 2014 Virksomheder Tilsynskampagne 2014 Virksomheder Tilsynskampagne for opbevaring af miljøfarlige produkter og miljøfarligt affald 2014 Beskyttelse af jord og grundvand via fokus på håndtering og opbevaring af farligt

Læs mere

Har du heste? Her er lidt om krav og miljøregler til hestehold

Har du heste? Her er lidt om krav og miljøregler til hestehold Har du heste? Her er lidt om krav og miljøregler til hestehold 2 3 Hvor må man holde hest Anmeldelse af hestehold Hvornår er et hestehold erhvervsmæssigt dyrehold? Krav til indretning af stalde, møddinger,

Læs mere

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold Anmeldeskema til anmeldelse af mindre erhvervsmæssige dyrehold der ikke kræver miljøtilladelse eller miljøgodkendelse i Rebild Kommune. Gælder for erhvervsmæssige

Læs mere

Miljøkampagne 2015 Udendørs oplag af affald

Miljøkampagne 2015 Udendørs oplag af affald Miljøkampagne 2015 Udendørs oplag af affald Baggrund Baggrunden for kampagnen er, at sikre at virksomheder sorterer, håndterer og opbevarer udendørs oplag af affald og råvarer korrekt. Forkert håndtering

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 3 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning

Læs mere

Vejledning: Hestehold i Haderslev Kommune

Vejledning: Hestehold i Haderslev Kommune Vejledning: Hestehold i Haderslev Kommune Formål Formålet med denne vejledning er at informere om regler for hestehold i Haderslev Kommune. Vejledningen skal ses som en hjælp til kommende hesteejere og

Læs mere

PLAN Tilsynskampagne 2/2014: Regulering af emissioner på forbrændingsanlæg under opstart og nedlukning

PLAN Tilsynskampagne 2/2014: Regulering af emissioner på forbrændingsanlæg under opstart og nedlukning PLAN Tilsynskampagne 2/2014: Regulering af emissioner på forbrændingsanlæg under opstart og nedlukning Dato for revision Baggrund Vers. 6.0-17.04.2015/clben Miljøstyrelsen er blevet opmærksom på, at der

Læs mere

Vejledning for ikkeerhvervsmæssigt

Vejledning for ikkeerhvervsmæssigt 2011 Vejledning for ikkeerhvervsmæssigt dyrehold www.hillerod.dk Hillerød Kommune, Miljø, Trollesmindealle 27, 3400 Hillerød 13-04-2011 Forskellen mellem et erhvervsmæssigt og et ikke-erhvervsmæssigt dyrehold

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 5. februar 2014 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Dispensation til hestehold i sommerhusområde

Dispensation til hestehold i sommerhusområde Plan, Byg og Miljø 25. februar 2019 Dispensation til hestehold i sommerhusområde Dispensation til etablering af et ikke-erhvervsmæssigt hestehold på ejendommen Højgårdsvej 69, 4400 Kalundborg Afgørelse

Læs mere

Spørgsmål B Vil ministeren redegøre for, hvilke initiativer hun vil tage for at fjerne de massive gener, som naboer til minkfarme udsættes for?

Spørgsmål B Vil ministeren redegøre for, hvilke initiativer hun vil tage for at fjerne de massive gener, som naboer til minkfarme udsættes for? Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 22 Offentligt J.nr. 001-09779 Miljøministerens besvarelse af samrådsspørgsmål nr. B stillet af Folketingets Miljøudvalg efter ønske fra Per Clausen (EL). Spørgsmål

Læs mere

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli Miljøtilsynsplan 2013-2017 juli 2013, opdateret november 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer 5 4 IED-virksomheder og -husdyrbrug

Læs mere

Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål

Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål Krav Opbevaring Udbringning Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål I denne folder kan du læse mere om hvilke krav og anbefalinger der er, når du får leveret, opbevarer og udbringer

Læs mere

Det lille dyrehold - og miljøet

Det lille dyrehold - og miljøet Det lille dyrehold - og miljøet Miljøregler for indretning og drift af mindre dyrehold Udgivet december 2012 Hvilke dyr må jeg have? Bor du på landet, må du have et lille dyrehold uden at anmelde det til

Læs mere

RAPPORT. Kampagnetilsyn 2016 Udendørs oplag af kemikalier mm.

RAPPORT. Kampagnetilsyn 2016 Udendørs oplag af kemikalier mm. RAPPORT Kampagnetilsyn 2016 Udendørs oplag af kemikalier mm. Kampagnetilsyn Udendørs, miljøfarlige oplag af olier og kemikalier, Hornsherred 2016 Baggrund Frederikssund Kommune, Natur og Miljø har med

Læs mere

Der er udarbejdet en plan for kampagnen, hvor kampagnens aktiviteter er bestemt, ansvar fordelt og indsatsens tidsplan fastlagt.

Der er udarbejdet en plan for kampagnen, hvor kampagnens aktiviteter er bestemt, ansvar fordelt og indsatsens tidsplan fastlagt. TILSYNSKAMPAGNE 2017 VARDE KOMMUNE LANDBRUG KONTROL AF DYKKET INDLØB OG FLYDELAG PÅ GYLLEBEHOLDERE MÅL UDFØRSEL - EVALUERING Temavalg Mål Plan Virkemiddel Varde Kommune valgte igen i 2017 temaet Gyllebeholdere

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 4 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 2. november 2016 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted Dato: 22. september 2017 Billund Kommune modtog den 12. juli 2017 en ansøgning

Læs mere

Tilsynsrapport 2015 på Sdr. Landevej 18

Tilsynsrapport 2015 på Sdr. Landevej 18 Tilsynsrapport 2015 på Sdr. Landevej 18 Denne tilsynsrapport vil i henhold til bekendtgørelse om miljøtilsyn blive offentliggjort på kommunens hjemmeside www.aabenraa.dk under erhverv på landet, landbrug

Læs mere

Tilsynsplan

Tilsynsplan Tilsynsplan 2017-2021 miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug i Gribskov Kommune. Gribskov Kommune Center for Teknik og Miljø Rådhusvej 3 3200 Helsinge Telefon 7249 6000 tms@gribskov.dk www.gribskov.dk

Læs mere

I forbindelse med tilsynet blev der registreret en række oplysninger, som fremgår af vedlagte tilsynsrapport.

I forbindelse med tilsynet blev der registreret en række oplysninger, som fremgår af vedlagte tilsynsrapport. 1 - - tilsynsbrev 2015 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 STRUER E: STRUER@STRUER.DK BJARNE JENSEN Miljøtilsyn på, Kommune har d. 14. juli 2015 gennemført et miljøtilsyn

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Februar 2014 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Aksel Rosenberg Juhl Uge Teglgård Bolderslev. Miljøtilsynsrapport 2015 på Uge Teglgård 1

Aksel Rosenberg Juhl Uge Teglgård Bolderslev. Miljøtilsynsrapport 2015 på Uge Teglgård 1 Aksel Rosenberg Juhl Uge Teglgård 1 6392 Bolderslev Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 25-09-2015 Sagsnr.: 07/50223 Dokumentnr.: 15 Ejendom: 14825 Kontakt: Jørn

Læs mere

Syddjurs Kommune Lundbergsvej Ebeltoft Etablering af markmødding kommunens sagsnr. 15/14353

Syddjurs Kommune Lundbergsvej Ebeltoft Etablering af markmødding kommunens sagsnr. 15/14353 Syddjurs Kommune Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk

Læs mere

Lone M. Lauritzen Sofiedalvej Padborg

Lone M. Lauritzen Sofiedalvej Padborg Lone M. Lauritzen Sofiedalvej 52 6330 Padborg Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 20-01-2016 Sagsnr.: 07/50114 Dok.løbenr.: AcadreDocumentUniqueNumber Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte

Læs mere

Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål

Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål Krav Opbevaring Udbringning Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål I folderen kan du læse mere om hvilke krav og anbefalinger der er, når du får leveret, opbevarer og udbringer

Læs mere

Klage over dyreholdet på Klintebjerg Efterskole, Klintebjergvej 195, 5450 Otterup.

Klage over dyreholdet på Klintebjerg Efterskole, Klintebjergvej 195, 5450 Otterup. MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 01 Klintebjerg Efterskole mkn@mkn.dk Klintebjergvej 195 www.mkn.dk 5450 Otterup Den 20. maj 2009 J.nr. MKN-130-00014

Læs mere

Baggrund Randers Kommune har den 24. september 2015 udført miljøtilsyn på husdyrbruget beliggende Stadionvej 15, Knejsted.

Baggrund Randers Kommune har den 24. september 2015 udført miljøtilsyn på husdyrbruget beliggende Stadionvej 15, Knejsted. GÅRDEJER LENE BORG NIELSEN Stadionvej 15 8970 Havndal Miljø og Teknik Landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 8915 1843 Anni.Nielsen@Randers.dk www.randers.dk 07-10-2015 / 09.17.60-K08-34-15

Læs mere

Klage over sagsbehandlingen omkring din møddingsplads

Klage over sagsbehandlingen omkring din møddingsplads Niels Christian Blumensaadt Valdemarsgade 43 Ørslevvej 141 Postboks 200 4760 Vordingborg 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk Sagsnr.: 12/14633 Dokumentnr.: 138498/13 Sagsbehandler: Ulla

Læs mere

Kampagnens væsentlige interessenter. Kampagnens resultater og aktiviteter

Kampagnens væsentlige interessenter. Kampagnens resultater og aktiviteter Plan: Tilsynskampagne for farligt Affald Dato for revision Baggrund Baggrunden for kampagnen er, at forkert opbevaring og håndtering af affald kan give risiko for forurening af jord, overfladevand og grundvand

Læs mere

Miljøtilsynsplan december Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli

Miljøtilsynsplan december Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli Miljøtilsynsplan 2018-2021 december 2017 Miljøtilsynsplan 2013-2017, Herning Kommune 30. juli 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer

Læs mere

Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for

Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for 207-2 2 Plan for miljøtilsyn 207-2 Hvad er en tilsynsplan Tilsynsplanen fortæller virksomheder, borgere og andre myndigheder, hvordan Hørsholm Kommune fører tilsyn

Læs mere

LANDBRUGSTILSYN. Ejers adresse: Ny Lufthavnsvej 3, 8410 Rønde Dato for forrige tilsyn: 18. november Basistilsyn

LANDBRUGSTILSYN. Ejers adresse: Ny Lufthavnsvej 3, 8410 Rønde Dato for forrige tilsyn: 18. november Basistilsyn 1 of 6 LANDBRUGSTILSYN Tilsynsadresse: Ny Lufthavnsvej 3, 8410 Rønde Dato for tilsyn: 12.5.2016 Ejer: Jørgen Aaby Rasmussen Tidsforbrug på ejd.: 30 min Ejers adresse: Ny Lufthavnsvej 3, 8410 Rønde Dato

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune Hvad er en miljøtilsynsplan I 2013 træder en ny tilsynsbekendtgørelse på miljøområdet i kraft. Kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder

Læs mere

MODTAGET. 4., 4t/ Avl g41,),(4/71, (,/ /, /-)-11,11,4-:» (11,~ /44'7 ~t-~, 1A-(4 ///, ~ti, /7/1 Q 17/7 T4. -h,,,6 k.

MODTAGET. 4., 4t/ Avl g41,),(4/71, (,/ /, /-)-11,11,4-:» (11,~ /44'7 ~t-~, 1A-(4 ///, ~ti, /7/1 Q 17/7 T4. -h,,,6 k. r. 1 51 G I G 3 1. 3 36C i5; 7 STALD EGE vi BODIL EG Agertoften 7 Gravlev DK 8400 Fh4ltnft 4, 41-1 Borgerservice Syddjurs Kommune 0 9 JUNI 2015 INDGÅET 4., 4t/ MODTAGET 09-06-2015 1 11 4-/-)-11,11,4-:»

Læs mere

Tilsynsbrev Peter Refsgaard, Herning Kommune, har den 10. december 2015 været på miljøtilsyn på Krøjgårdvej 25, 7400 Herning.

Tilsynsbrev Peter Refsgaard, Herning Kommune, har den 10. december 2015 været på miljøtilsyn på Krøjgårdvej 25, 7400 Herning. TEKNIK OG MILJØ Kronholt Krøjgårdvej 25 7400 Herning Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8058 peter.refsgaard@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 09.17.60-K08-268-15

Læs mere

I forbindelse med tilsynet blev der registreret en række oplysninger, som fremgår af vedlagte tilsynsrapport.

I forbindelse med tilsynet blev der registreret en række oplysninger, som fremgår af vedlagte tilsynsrapport. 1 - - Tilsynsbrev 2015 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Mattrupgaard - v/ Miljøtilsyn på, Kommune har d. 22. juni 2015 gennemført et miljøtilsyn

Læs mere

Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen, Bekendtgørelse nr af 6. juli 2018 om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug. 2

Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen, Bekendtgørelse nr af 6. juli 2018 om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug. 2 Karsten Jakobsen Kragelund Skovvej 2 Skovvej 2 Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Annette Pihl Pedersen Direkte nr.: 7975 5678 Annette.P.Pedersen@Hedensted.dk Lok.id.:

Læs mere

1 Plan for miljøtilsyn 2013-2016

1 Plan for miljøtilsyn 2013-2016 Udkast til Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for 203-206 Plan for miljøtilsyn 203-206 Hvad er en tilsynsplan Tilsynsplanen fortæller virksomheder, borgere og andre myndigheder, hvordan Hørsholm Kommune

Læs mere

Miljøtilsynsplan. For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug

Miljøtilsynsplan. For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug Miljøtilsynsplan For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug Indledning Haderslev Kommune, Teknik og Miljø, har på baggrund af den nye Miljøtilsynsbekendtgørelse nr. 497 af 15. maj 2013, udarbejdet en

Læs mere

Kampagnetilsyn 2016 på Landbrug Opbevaring af ensilage og foder

Kampagnetilsyn 2016 på Landbrug Opbevaring af ensilage og foder Johannes P.C. Langedijk Kulkærvej 4 6372 Bylderup-Bov Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 29-02-2016 Sagsnr.: 07/52978 Dokumentnr.: 24 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.: 73767283

Læs mere

Thomas Peter Thomsen Uglekær 110B Aabenraa. Tilsynsrapport 2015 på Skølsigvej 27

Thomas Peter Thomsen Uglekær 110B Aabenraa. Tilsynsrapport 2015 på Skølsigvej 27 Thomas Peter Thomsen Uglekær 110B 6200 Aabenraa Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 11-09-2015 Sagsnr.: 07/51271 Dokumentnr.: 7 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte

Læs mere

MILJØTILSYNSPLAN 2013

MILJØTILSYNSPLAN 2013 MILJØTILSYNSPLAN 2013 Kolofon Titel: Miljøtilsynsplan 2013. Køge Kommune År: 2013 Kontaktadresse: Køge Kommune Torvet 1 4600 Køge Mail: natmil@koege.dk Forsidefoto: Collage af virksomheder og landbrug

Læs mere

Øg jordens frugtbarhed med kompost

Øg jordens frugtbarhed med kompost Øg jordens frugtbarhed med kompost Henning Sørensen, ØkologiRådgivning Danmark Klimadagsordenen har sat fokus på landbrugets muligheder for at indbygge mere kulstof i jorden. Det rejser spørgsmålene, om

Læs mere

dage

dage 1529903715/45081 Hans Otto Ewers Kær Bygade 70 6400 Sønderborg Miljøtilsyn på husdyrbruget - Kær Bygade 70 og Nørremark 22, 6400 Sønderborg Ved tilsyn den 12-10-2015 gennemgik jeg miljøforholdene på ejendommene.

Læs mere

Kibæk den 13. september Miljøchef Hans Roust Thysen NOGET OM HESTE

Kibæk den 13. september Miljøchef Hans Roust Thysen NOGET OM HESTE Kibæk den 13. september Miljøchef Hans Roust Thysen NOGET OM HESTE DISPOSITION Meget kort om SEGES Noget om heste Gødningsopbevaring Registrering af erhvervsmæssigt dyrehold Brug af jordfolde Fremsendte

Læs mere

Håndbog for tilsynskampagner. Orientering fra Miljøstyrelsen nr. 3, 2013

Håndbog for tilsynskampagner. Orientering fra Miljøstyrelsen nr. 3, 2013 Håndbog for tilsynskampagner Orientering fra Miljøstyrelsen nr. 3, 2013 Titel: Håndbog for tilsynskampagner Redaktion: Hanne Lylov Nielsen, Miljøstyrelsen Bjørn Bauer, PlanMiljø ApS Kia Rose Egebæk, PlanMiljø

Læs mere

Baggrund Randers Kommune har den 30. oktober 2015 udført miljøtilsyn på husdyrbruget beliggende Hvidstenvej 21, Spentrup

Baggrund Randers Kommune har den 30. oktober 2015 udført miljøtilsyn på husdyrbruget beliggende Hvidstenvej 21, Spentrup Martin Frandsen Hvidstenvej 21 8981 Spentrup Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 www.randers.dk 3-11-2015 / 09.17.60-K08-85-14 Miljøtilsyn

Læs mere

Miljøtilsynsplan år for Dragør Kommune

Miljøtilsynsplan år for Dragør Kommune Miljøtilsynsplan år 2013-2017 for Dragør Kommune Indledning Den 15. maj 2013 trådte Miljøtilsynsbekendtgørelsen, bekendtgørelse nr. 497 af 15. maj 2013, i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i, side 1/2 Århus Kommune Kommunenavn Indledning (evt.) Hermed foreligger tilsynsberetningen for Århus Kommunes miljøindsats på landbrugsområdet i. Det drejer sig hovedsagelig

Læs mere

Anmeldelse af erhvervsmæssige 1 dyrehold, der ikke kræver miljøtilladelse eller -godkendelse 2.

Anmeldelse af erhvervsmæssige 1 dyrehold, der ikke kræver miljøtilladelse eller -godkendelse 2. Anmeldelse af erhvervsmæssige 1 dyrehold, der ikke kræver miljøtilladelse eller -godkendelse 2. Hvis du ønsker at etablere et nyt dyrehold eller foretage ændringer i et eksisterende dyrehold 3 skal det

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Vordingborg Indledning (evt.) Indberetning for landbrugsområdet i Vordingborg Kommune. Tilsynsfrekenserne på de enkelte brug er opfyldt.

Læs mere

Tilsynsbrev Sirid Marie Kaatmann, Herning Kommune, har den udført miljøtilsyn på Hedebyvej Kibæk.

Tilsynsbrev Sirid Marie Kaatmann, Herning Kommune, har den udført miljøtilsyn på Hedebyvej Kibæk. TEKNIK OG MILJØ Flemming Vile Jensen Hedebyvej 4 6933 Kibæk CVR-nr.: 26189020 P-nr.: 1003908792 CHR-nr.: 96831 Oversigt over landbrugets godkendelser/tilladelser Miljøgodkendelse fra 2007 Tillæg 1 fra

Læs mere

Udkast til Miljøtilsynsplan

Udkast til Miljøtilsynsplan Udkast til Miljøtilsynsplan 2018-2022 Indledning Lyngby-Taarbæk Kommune har i mange år ført miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug i kommunen. Tilsynet udføres for at begrænse og forebygge virksomhedernes

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved etablering af en hestestald på Pilgårdvej 1, 7600 Struer.

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved etablering af en hestestald på Pilgårdvej 1, 7600 Struer. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO 22. august 2017 Lykke Nielsen Hestbækvej 21 7600 Struer JOURNALNUMMER 09.17.18-P19-4-17 RÅDHUSET,

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2012 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Miljøafdelingen. Hundehold. Vejledning

Miljøafdelingen. Hundehold. Vejledning Miljøafdelingen Hundehold Vejledning Hundehold Der skelnes i miljølovgivningen mellem erhvervsmæssigt og ikke erhvervsmæssigt hundehold. Det er udelukkende hundeholdets karakter og antallet af hunde der

Læs mere

At husdyrbruget ikke er godkendt eller tilladt efter 16a og 16b i Husdyrloven. At der ikke sker ændring af staldanlægget, herunder gulvprofilen.

At husdyrbruget ikke er godkendt eller tilladt efter 16a og 16b i Husdyrloven. At der ikke sker ændring af staldanlægget, herunder gulvprofilen. GÅRDEJER JENS AAGE AASTRUP SKIPPER Trustrupvej 33 8940 Randers SV Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151745 Peter.Kruse@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Tingvejen 304, 7200 Grindsted

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Tingvejen 304, 7200 Grindsted Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Tingvejen 304, 7200 Grindsted Dato: 23. november 2017 Billund Kommune modtog den 29. august 2017 en ansøgning

Læs mere

Haderslev Kommunes tilsynskampagne 2015

Haderslev Kommunes tilsynskampagne 2015 Haderslev Kommunes tilsynskampagne 2015 Tilsyn på kvægejendomme med ensilageoplag Februar 2016 Evaluering: Tilsynskampagne for Landbrug Indledning Haderslev Kommune er pålagt at udføre 2 tilsynskampagner

Læs mere

Miljøtilsynskampagner. Virksomhedsmiljø

Miljøtilsynskampagner. Virksomhedsmiljø Miljøtilsynskampagner Virksomhedsmiljø Tilsynskampagner - Hvad skal vi? Gennemføre to tilsynskampagner om året. Opstille mål for indsatsen og vurdere effekten af kampagnen. Offentliggør digitalt en gang

Læs mere

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold Bruges ved registrering, etablering, udvidelse eller ændring Gælder for erhvervsmæssigt dyrehold, som ikke er omfattet af reglerne om godkendelse/tilladelse efter

Læs mere

Dispensation fra afstandskrav til naboskel samt tilladelse til etablering af dyrehold op til 15 De på Torpmaglevejen 78, 3390 Hundested

Dispensation fra afstandskrav til naboskel samt tilladelse til etablering af dyrehold op til 15 De på Torpmaglevejen 78, 3390 Hundested Natur og Miljø Rådhuspladsen 1 DK 3300 Frederiksværk 22. maj 2017 Side 1 af 5 Sagsnr 2017/0004757 Tømmerupgaard Holding ApS Torpmaglevejen 78 Klik her for at angive tekst.3390 Hundested Dispensation fra

Læs mere

Jan Liewes Skovhusvej Bylderup-Bov. Tilsynsrapport 2016 på Skovhusvej 7

Jan Liewes Skovhusvej Bylderup-Bov. Tilsynsrapport 2016 på Skovhusvej 7 n Liewes Skovhusvej 7 6372 Bylderup-Bov Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 02-03-2016 Sagsnr.: 07/50848 Dokumentnr.: 109 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.: 73767283 E-mail:

Læs mere

TILSYNSPLAN. Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING

TILSYNSPLAN. Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING TILSYNSPLAN Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING Indhold 1. Indledning... 2 2. Geografisk område... 2 3. Virksomheder og landbrug som Ishøj Kommune

Læs mere

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2017-2021 Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Indledning Aabenraa Kommune har på baggrund af Miljøtilsynsbekendtgørelsen

Læs mere

2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer

2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer Miljøtilsynsplan 2013-2017 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 3 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning af miljøtilsyn... 5 5.

Læs mere

Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012

Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012 Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012 Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2011 Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners miljøtilsyn med virksomheder

Læs mere

Dispensation fra afstandskrav til naboskel

Dispensation fra afstandskrav til naboskel TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Dispensation fra afstandskrav til naboskel I henhold til 6 stk. 4 i bekendtgørelse om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v. Hæstvej

Læs mere

42 afgørelse vedrørende anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold på ejendommen Gammel Hobrovej 8, Bonderup, 9610 Nørager

42 afgørelse vedrørende anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold på ejendommen Gammel Hobrovej 8, Bonderup, 9610 Nørager Center Natur og Miljø Jensens Frilandsgrise Gammel Hobrovej 8, Bonderup 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.15-P19-5-19 Ref.: Maria

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: John Sortkær Jsortkaer@gmail.com Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Tuenvej 265 i henhold

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Syddjurs Kommune 2013

Miljøtilsynsplan for Syddjurs Kommune 2013 Miljøtilsynsplan for Syddjurs Kommune 2013 Hvad er en miljøtilsynsplan Den 23. maj 2013 trådte en ny tilsynsbekendtgørelse i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn

Læs mere

Kampagnetilsyn 2016 på Landbrug Opbevaring af ensilage og foder

Kampagnetilsyn 2016 på Landbrug Opbevaring af ensilage og foder Peter Torp Jepsen Hydevadvej 34 Hønkys 6230 Rødekro Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 24-02-2016 Sagsnr.: 07/51992 Dokumentnr.: 37 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.: 73767283

Læs mere

NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE. Side 1 af 8

NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE. Side 1 af 8 NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE Side 1 af 8 Side 2 af 8 Indledning I Gentofte Kommune, Natur og Miljø, fører vi tilsyn med, at virksomheder og erhvervsmæssige dyrehold overholder

Læs mere

Teknik- og Miljøafdeling

Teknik- og Miljøafdeling Teknik- og Miljøafdeling Bjørn Ø. Nielsen Vældegaard Sulkendrupvej 19 5800 Nyborg Dato: 03-07-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 08/1094. Vurdering af anmeldelse

Læs mere

Baggrund og formål Praktisk gennemførelse Fokus-områder Særlige ordninger/tilbud til overvejelse Samarbejde med regionskommunen

Baggrund og formål Praktisk gennemførelse Fokus-områder Særlige ordninger/tilbud til overvejelse Samarbejde med regionskommunen Miljøtilsyn med landbrug på Bornholm Baggrund og formål Praktisk gennemførelse Fokus-områder Særlige ordninger/tilbud til overvejelse Samarbejde med regionskommunen Natur & Miljø Baggrund og formål Landbruget

Læs mere

Snogbækgård I/S Vester Snogbæk Sønderborg

Snogbækgård I/S Vester Snogbæk Sønderborg Kultur, Miljø & Erhverv Snogbækgård I/S Vester Snogbæk 5 6400 Sønderborg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 19-01-2016 Sagsnr.: 07/47852 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.: 73767283

Læs mere

Tilsynsplan for Ballerup Kommunes miljøtilsynsindsats

Tilsynsplan for Ballerup Kommunes miljøtilsynsindsats Tilsynsplan for Ballerup Kommunes miljøtilsynsindsats 2018 2022 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Det geografiske område... 4 3. IED- indsats... 5 4. Beskrivelse af tilsynsindsatsen... 5 4.1

Læs mere

VEJLEDNING OM HESTEHOLD

VEJLEDNING OM HESTEHOLD VEJLEDNING OM HESTEHOLD - til dig, der har mere end fire heste mest Miljøregler for indretning og drift af hestehold. Vejledningen er lavet af: Odder Kommune Miljøregler Når du har mere end fire heste

Læs mere

Pelsfarmer Jesper Mortensen Tambogade Thyholm. Prioriteret tilsyn på Tambogade 9, 7790 Thyholm

Pelsfarmer Jesper Mortensen Tambogade Thyholm. Prioriteret tilsyn på Tambogade 9, 7790 Thyholm 1 - Tambogade 9 - følgebrev miljøtilsyn 2016 Hører til journalnummer: 09.20.01-K08-16-15 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Udskrevet

Læs mere

Offentliggørelse af Guldborgsund Kommune tilsyns- og godkendelsesarbejde i 2015.

Offentliggørelse af Guldborgsund Kommune tilsyns- og godkendelsesarbejde i 2015. Offentliggørelse af Guldborgsund Kommune tilsyns- og godkendelsesarbejde i 2015. Center for Miljø & Plan har udarbejdet miljøtilsynsberetning 2015 for Guldborgsund Kommune. Tilsynsberetningen er udarbejdet

Læs mere

Virksomheder og landbrug

Virksomheder og landbrug Teknik og Miljø Virksomheder og landbrug Miljøtilsynsrapport 2013 Året der gik 2013 Miljøtilsyn og godkendelser Denne tilsynsberetning beskriver Slagelse Kommunes indsats inden for arbejdsområderne miljøgodkendelse

Læs mere

Marjanne Liebe Mølholtvej Sæby. Miljøtilsyn med Mølholtvej 81, i henhold til husdyrloven

Marjanne Liebe Mølholtvej Sæby. Miljøtilsyn med Mølholtvej 81, i henhold til husdyrloven Marjanne Liebe Mølholtvej 81 9300 Sæby Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Mølholtvej

Læs mere

Tilsynsbrev Sirid Marie Kaatmann, Herning Kommune, har den 10-07-2014 udført miljøtilsyn på Råstedvej

Tilsynsbrev Sirid Marie Kaatmann, Herning Kommune, har den 10-07-2014 udført miljøtilsyn på Råstedvej TEKNIK OG MILJØ Gammelvind - v/ Lars Gammelvind Ørnhøjvej 12 7500 Holstebro Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8032 miksm@herning.dk www.herning.dk CVR-nr.: 15542691

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse efter tilsyn på ejendom med kvægdrift udført den Bjarne Andersen, Overbæksvej 15, 6500 Vojens

Tilsynsrapport til offentliggørelse efter tilsyn på ejendom med kvægdrift udført den Bjarne Andersen, Overbæksvej 15, 6500 Vojens Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf 74 34 34 34 Fax 74 34 23 34 landbrugssager@haderslev.dk www.haderslev.dk Tilsynsrapport til offentliggørelse efter

Læs mere

Tilsynsberetning 2005

Tilsynsberetning 2005 Tilsynsberetning 2005 Landbrug Struer Kommune, Byg og Miljø Miljøkontoret Indholdsfortegnelse Indledning.... 2 1. Bemærkninger til ressourcer, tilsyn og opfølgende arbejde m.m... 4 1.1.a Godkendelse af

Læs mere